Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor Sparta


Tijdstip
16 januari 2021
Stadion
Het Kasteel
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor Sparta; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor Sparta

PSV heeft zaterdag de eerste zege van 2021 behaald. Op bezoek bij Sparta werd met 3-5 gewonnen. Donyell Malen maakte twee treffers, terwijl ook Mauro Júnior, Noni Madueke en Philipp Max tot scoren kwamen.

PSV begon dramatisch aan het duel. Een slechte pass van Pablo Rosario werd onderschept en door Smeets direct in de kruising geschoten. Op het spekgladde en haast onbespeelbare kunstgrasveld lukte het PSV nauwelijks om tot kansen te komen. Al had de ploeg van Roger Schmidt ook recht op een strafschop na een overtreding op Cody Gakpo. Scheidsrechter Nijhuis wuifde het echter weg en ook de VAR greep niet in.

Toen PSV halverwege de eerste helft voor het eerst tot een kans kwam was het direct raak. Een voorzet van Noni Madueke werd uiteindelijk door Mauro Júnior binnen gekopt.

Wat volgde was een duel die het aankijken niet waard was. De mat was onbespeelbaar, spelers gleden om de haverklap uit en omdat op een besneeuwd veld met een witte bal werd gespeeld was ook in grote delen niet eens te zien waar de bal was. Dat in combinatie met Nijhuis die zijn een klassieke wedstrijd floot door de ene na de andere overtreding door liet gaan, maar direct geel gaf na protesteren.

In de tweede helft werd toch gespeeld met een oranje bal en al snel was het raak voor PSV. Een goede pass van Rosario werd door invaller Donyell Malen via de binnenkant van de paal binnen gewerkt. Twee minuten later was het weer raak. Dit keer kon Madueke binnen werken na een uitstekende bal van Jordan Teze. Het leek randje buitenspel te zijn, maar vanwege de sneeuwval werkte de buitenspeltechnologie van de VAR niet en kon het niet gecontroleerd worden. De 1-3 bleef dan ook gewoon staan.

Het duel leek daarmee gespeeld te zijn. PSV schroefde het tempo flink omlaag, terwijl Sparta nauwelijks gevaarlijk werd. Daarbij kwam ook nog dat doelman Okoye zich 20 minuten voor tijd verkeek op een afstandsschot van Philipp Max en ook de 1-4 in het doel lag. Enkele minuten later volgde een aansluitingstreffer van Sparta toen een schot van de net ingevallen Gravenberch door Denzel Dumfries licht van richting werd veranderd en daarmee Yvon Mvogo kansloos liet.

De volgende grote kans was voor PSV toen Malen zich goed vrijspeelde en oog in oog met de keeper kwam te staan. Hij besloot af te geven op de mee opkomende Max, maar omdat de pass niet goed was leidde dat niet tot de vijfde treffer. Ook aan de andere kant werd vervolgens een grote kans gemist, waarna de thuis ploeg niet veel later een penalty kreeg na een overtreding van Jordan Teze. Drie minuten voor tijd was de marge daarmee nog maar één treffer.

PSV leek het even kwijt te zijn, maar in blessuretijd werd Ibrahim Sangaré door een uitstekende bal van Eran Zahavi het strafschopgebied ingestoken. De Ivoriaan kon opzij spelen, waarna Malen eenvoudig voor de definitieve beslissing zorgde.


[video] Lots of goals in a snowy Rotterdam | Highlights Sparta Rotterdam - PSV


Denzel Dumfries: 'Uiteindelijk is het een verdiende overwinning'

In gesprek met ESPN gaf Denzel Dumfries aan dat het voor PSV een verdiende overwinning was. "Normaal zou je zeggen dat niet iedereen al zat, maar in de tweede helft maakten we heel snel twee goals en dat was goed voor de wedstrijd. Dat deden we gewoon goed", aldus Dumfries. "In de eerste helft moesten we in het begin er toch wel in komen. Het veld was behoorlijk glad. Op een gegeven moment voel je dat we sterker worden in de wedstrijd en toen konden we het omkeren. Het veld speelde ook wel parten. Het was behoorlijk lastig. Kunstgras met sneeuw erop is niet ideaal."

De verdediger vond het twijfelachtig of het duel überhaupt wel gespeeld had mogen worden. "Uiteindelijk is het de scheidsrechter die de beslissing maakt", zo gaf hij aan. "Gelukkig valt de schade mee. Verder ben ik blij met de overwinning."

Dumfries begon tegen Sparta op de bank. Zelf kon hij daar wel mee leven. "Het is de keuze van de trainer. Ik ben professioneel genoeg om daar mee om te gaan en daarmee te leven. Dat is voetbal", zei hij daarover. "Natuurlijk had ik graag de hele wedstrijd gespeeld, maar uiteindelijk maakt hij de keuzes. Hij is verantwoordelijk voor de opstelling. Dat heb ik gewoon te respecteren."


[video] Mauro about his 'debut' in the snow, Teze blij en kritisch op eigen spel


Roger Schmidt: 'Het was een moeilijke wedstrijd onder moeilijke omstandigheden'

Roger Schmidt was in gesprek met ESPN blij met de winst tegen Sparta. "Het was een moeilijke wedstrijd onder moeilijke omstandigheden", aldus Schmidt. "De start was erg slecht met die goal. Als je snel scoort is het een groot voordeel. Uiteindelijk hadden we een paar minuten nodig om te wennen aan het veld. Maar daarna speelden we een goede wedstrijd en verdienden we het om te winnen."

In de tweede helft begon PSV wel uitstekend. "Het waren twee uitstekende goals. We speelden toen erg goed", zo gaf hij aan. "We hebben daar in de rust over gesproken. Dat hebben we daarna in de praktijk gebracht. Dat was uiteindelijk de sleutel tot de overwinning vandaag."

Over de slotfase was de trainer wat minder te spreken. "Daar hadden we het beter moeten doen. We hadden de 1-4 daar moeten controleren", zei hij daarover. "Het was te veel dat het nog 3-4 werd. Daarom moesten we nog strijden voor de drie punten. Maar we moeten rekening houden met de omstandigheden. Ik ben blij met de drie punten. De spelers hebben het erg goed gedaan."


Roger Schmidt: 'Nijhuis gaf aan dat hij expres tegen PSV floot omdat ik kritiek op hem had na de wedstrijd tegen Vitesse'

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt woedend op scheidsrechter Bas Nijhuis. "Het is de verantwoordelijkheid van de scheidsrechter dat hij de spelers beschermt. Hij floot niet voor vier of vijf overtredingen", zo gaf hij aan. "Onder deze omstandigheden moeten de spelers zelf ook elkaar beschermen. Natuurlijk doen de meeste teams alles om te winnen en als ze dan het gevoel krijgen dat ze alles mogen doen... Er zaten echt een paar harde overtredingen tussen. Op dit veld kunnen de spelers de controle niet houden in de duels. Daar was ik boos over. Cody is geblesseerd geraakt door een overtreding. Daar floot hij niet voor."

Volgens Schmidt had Nijhuis aangegeven tegen PSV gefloten te hebben vanwege zijn uitspraken na de wedstrijd tegen Vitesse. "Dat is onprofessioneel", aldus Schmidt. "Het is absoluut onprofessioneel. Dit is nu de tweede keer dat ik dit voel. Met hem ben ik zeker niet blij. Hij zei dat hij het expres deed omdat ik kritiek op hem had na Vitesse."


[video] Schmidt woest: 'Ik hoef niet meer met Nijhuis te praten'


Pablo Rosario: 'Het was een fout van mij en dat mag absoluut niet gebeuren'

Pablo Rosario trok in gesprek met ESPN het boetekleed aan over de 1-0 van Sparta. "We begonnen heel slordig. Het was een fout van mij en dat mag absoluut niet gebeuren", aldus Rosario. "We moesten daardoor in de achtervolging en in de eerste 20 minuten moesten we echt knokken om de wedstrijd naar je toe te trekken. Daarna ging het iets beter en konden ze niet veel druk meer uitoefenen."

Gevraagd werd aan de middenvelder wat er mis ging bij de openingstreffer. "Ik dacht dat ik hem er doorheen kon spelen, maar dat was gewoon een grote fout. Het was ook een goede goal van Smeets", zo gaf hij aan. "Natuurlijk zit het daarna wel even in je hoofd. Je weet dat het vroeg in de wedstrijd is en je weet wat voor spel zij spelen. Het gaat dan nog lastiger worden dan het al zou worden. Uiteindelijk hebben we het als team veel beter gedaan."

Snel na rust had Rosario ook een positieve rol bij een doelpunt. "Gelukkig kon ik na de rust een goede bal op Donyell geven zodat hij de 1-2 kon maken", zei hij daarover. "Als speler wil je jouw fouten altijd zelf goed maken. Gelukkig kon ik dat doen met behulp van het team."


Bas Nijhuis: 'Uitspraken van Roger Schmidt zijn complete onzin natuurlijk'

In gesprek met ESPN reageerde Bas Nijhuis lacherig over de uitspraken van Roger Schmidt dat hij bewust tegen PSV gefloten zou hebben. "Je kunt wel zien wat de trainers er tegenwoordig allemaal van maken. Het is ongelofelijk", aldus Nijhuis. "Ik moet hier echt om lachen. Het is complete onzin natuurlijk."

De Tukker was het ook niet eens met de opmerkingen dat hij de spelers op dit veld niet in bescherming nam. "Ik heb juist wat korter gefloten, waarbij ik het normaal gesproken wel door laat gaan", zo gaf hij aan. "Over het algemeen heb ik gewoon mijn eigen lijn aangehouden. In sommige situaties heb ik alleen wat korter gefloten dan normaal."

De scheidsrechter kon zich ook niet vinden in de kritiek over het veld dat onbespeelbaar zou zijn. Zo gleden veel spelers uit en moet Sparta-speler Smeets zelfs geblesseerd van het veld. "Voordat je een veld afkeurt moet het echt een gevaar zijn. Dat vond ik hier niet. Als het veel geregend heeft, kun je ook wel eens uitglijden", zei hij daarover. "De gezondheid van de spelers mag niet in gevaar komen. Dat was op dit veld absoluut niet het geval."


[video] Bas Nijhuis reageert op woedende Schmidt: 'Daar kan ik niks mee'


Reinold Wiedemeijer: 'Schmidt zal Nijhuis echt nog wel een paar keer tegenkomen dit seizoen'

In Dit was het Weekend op ESPN werd Reinold Wiedemeijer gevraagd naar de uitspraken van Roger Schmidt over Bas Nijhuis en de consequenties die dat gaan hebben. "Het kan zo maar dat de aanklager er nog naar kijkt", aldus Wiedemeijer. "Laten we er daarom niet te veel over zeggen. Ik vind het altijd jammer dat het hier over gaat in het voetbal."

De uitspraak dat Schmidt Nijhuis nooit meer wil spreken, was volgens Wiedemeijer niet handig. "Je weet dat Nijhuis in de categorie grote clubs zit. Hij gaat hem echt nog wel een paar keer tegenkomen dit seizoen", zo gaf hij aan.

Wiedemeijer vond niet dat PSV recht had op een strafschop na een overtreding op Cody Gakpo. "Ik vind het niet eens een overtreding. Het is een speler die aan het dribbelen is, onderweg iets aanraakt en daarna valt", zei hij daarover. "Je hebt natuurlijk ook te maken met Nijhuis. Je weet dat hij veel toe laat. Daar wordt hij ook om geprezen."


Karakteristieken

Uitslag: 3-5 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Smeets ('4)
Goal
1-1 Mauro Júnior ('24)
Goal
1-2 Donyell Malen ('47)
Goal
1-3 Noni Madueke ('49)
Goal
1-4 Philipp Max ('71)
Goal
2-4 Gravenberch ('75)
Goal
3-4 Kharchouch ('87, penalty)
Goal
3-5 Donyell Malen ('90)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Sparta Rotterdam: Beugelsdijk ('45)

Opstelling PSV

Mohamed IhattarenNoni Madueke


Cody GakpoPablo RosarioIbrahim SangaréMauro Júnior


Philipp MaxOlivier BoscagliTimo BaumgartlJordan Teze


Yvon Mvogo

Wissels:

'43 Donyell Malen voor Cody Gakpo
'64 Denzel Dumfries voor Mauro Júnior
'81 Eran Zahavi voor Noni Madueke
'81 Ryan Thomas voor Mohamed Ihattaren


Opstelling Sparta Rotterdam

SmeetsThy


D.DuarteBurgerAuassarMijnans


MeijersHeylenBeugelsdijkFortes


Okoye

Wissels:

'32 Engels voor Smeets
'62 Pinto voor Meijers
'62 Kharchouch voor D.Duarte
'62 Abels voor Mijnans
'73 Gravenberch voor Thy


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 1-2 (1-1)
 4 1-3 (1-1)
 4 0-2 (1-1)
 4 1-2 (1-1)
 4 1-2 (1-1)
 4 1-2 (1-1)
 4 1-2 (1-1)
 3 0-2 (0-0)
 3 0-5 (0-2)
10  3 0-2 (0-0)
11  3 0-5 (0-2)
12  3 1-2 (0-0)
13  3 0-1 (0-0)
14  3 1-5 (0-2)
15  3 0-2 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.40. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Donyell Malen (60 -> 5,0)
2. Pablo Rosario (27 -> 4,0)
3. Mauro Júnior (18 -> 3,0)
4. Noni Madueke (16 -> 2,0)
5. Jordan Teze (13 -> 0,5)
5. Philipp Max (13 -> 0,5)
7. Ibrahim Sangaré (11 -> 0,0)
8. Olivier Boscagli (9 -> 0,0)
9. Cody Gakpo (6 -> 0,0)
9. Mohamed Ihattaren (6 -> 0,0)
11. Yvon Mvogo (2 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (2 -> 0,0)
13. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
13. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
13. Toni Lato (0 -> 0,0)
13. Nick Viergever (0 -> 0,0)
13. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
13. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
13. Bruma (0 -> 0,0)
13. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
13. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)
13. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
13. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
13. Sam Lammers (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Joël Piroe (0 -> 0,0)
13. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
13. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
13. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
13. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
13. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
13. Amar Catic (0 -> 0,0)
13. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
13. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Joël Piroe (0 -> 0,0)
13. Adrian Fein (0 -> 0,0)
13. Vincent Müller (0 -> 0,0)
13. Mario Götze (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Justin De Haas (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Luis Felipe (0 -> 0,0)
13. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
13. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Dat wordt nog een lastig potje. In principe moet Sparta geen probleem zijn, maar die gasten spelen leuk voetbal. Eens kijken wie we in de basis-elf zien, en of we voor rust het verschil in de score kunnen maken. Zeker omdat we in de meeste wedstrijden PSV erg ver zien terugvallen in de tweede helft.
9 punten uit de komende 3 competitiewedstrijden is een must!!
+2/-0

2 maanden geleden
Fluit je als scheidsrechter dubieus tegen Ajax, dan wordt je niet meer op duels van Ajax gezet. Maar wij krijgen weer lekker Nijhuis zodat hij maandag weer tegen betaling kan uitleggen waarom hij tegen de regels in penalty’s terugdraaide en andere gekke beslissingen nam om op te vallen
+4/-4

 
2 maanden geleden
Worden mensen nooit moe van dat eeuwige gezeik op scheidsrechters? Je hebt bij elke eredivisieclub supporters die vinden dat hun club altijd benadeeld wordt.

Alsof zo'n gozer aan de wedstrijd begint en denkt: jaaaa, dit is PSV, zal ik die weer eens ff ringeloren.

Toevallig vergeten dat we ook al wat soepele penalty's mee hebben gekregen dit seizoen?
+7/-1

 
2 maanden geleden
Ze zijn ook al vergeten dat Nijhuis in Heerenveen een uitstekende wedstrijd floot.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Ik snap dat gemekker ook niet. Een ploeg die zo goed vollgas fussbal speelt en bijna iedere wedstrijd de nul houdt heeft van een scheids of VAR toch niks te vrezen?
+2/-5

 
2 maanden geleden
Ik denk dat het goed is om te benoemen. Iemand zal het moeten doen. Dat wij met grote regelmaat benadeeld worden en bij de VAR onder een vergrootglas liggen ziet zelfs een blinde. De KNVB had nooit de titel in 2019 aan Ajax moeten schenken, hierdoor is het vertrouwen in de arbitrage bij veel supporters denk ik onherstelbaar beschadigd. En dan heb ik het niet enkel over de niet gegeven strafschop voor Lozano in de Arena. We zullen voor onszelf op moeten komen en niet als lamme schaapjes maar elke keer moeten accepteren dat we genaaid worden. Natuurlijk moeten we zelf veel beter spelen, maar dat doet niks af aan de oneerlijke behandeling die wij vanuit het scheidsrechterskorps krijgen. Dus zolang er sprake is van willekeur, ook nog eens opvallend vaak in het voordeel van een bepaalde club, zal ik dat blijven benoemen.
+7/-1

 
2 maanden geleden
Geen penalty Gakpo, maar voor eenzelfde iets wel een pingel aan de andere kant. Ook de var mag schijnbaar dan ineens niet ingrijpen?

Paar flinke tikken niet zien, maar wel meteen Schmidt bij een opmerking meteen geel geven. Geef die kaarten dan ook op het veld... zeker op zo’n veld moet je spelers beter in bescherming nemen. Maar goed hij fluit al jaren volgens zijn eigen inconsequente regels en krijgt geld als ie naar weer een dubieuze ingreep maandag mag aanschuiven bij VI, dus dat zal zonder ingrijpen van de knvb wel het geval blijven...
+2/-0

 
2 maanden geleden
En het is ook de schuld van de KNVB dat PSV het geen 90 min volhoud en voorsprong telkens verspeelt
+1/-1

2 maanden geleden
Spelen ze met een gele bal? Zou wel passen bij dit circus namelijk. Nu ballen tonen gasten, je krijgt er genoeg voor betaald potjandikkie (de nette versie)!
+1/-1

2 maanden geleden
Veel zal afhangen van de beschikbaarheid van Gakpo en Madueke. Spelen zij niet mee, zijn we aanvallend zo mak als een lammetje en zullen we weinig kansen krijgen. Tegengoals zijn standaard, dus winst is verre van zeker. Misschien dat van Ginkel inmiddels iets kan betekenen, maar daar kun je niet gelijk wonderen van verwachten. Het middenveld is het allergrootste probleem op dit moment.
+2/-0

 
Perzik009 (geschorst)
2 maanden geleden
Ook met Mauro en Ihataren achter Malen tegen Sparta,
heb je in principe genoeg kwaliteiten.

Maarja als ie weer voor die Zeinzelganger (zahavi)
opstelt, verwacht ik er helemaal niks van.
Nul voetbal.

Tegen AZ was het weer helemaal kut, wie stond er 90 minuten lang in?
Ja die ja, die niet kan combineren en met een geïrriteerde kop rondloopt dat hij
geen ballen krijgt die hij niet panklaar kan afmaken.

Mocht hij zo rigide blijven en hem meer vertrouwen geven dan een Iha/ Madueke, is hij een lachertje van een trainer.

En ben ik voorlopig wel klaar om me druk te maken om dit elftal
+1/-5

 
2 maanden geleden
Zahavi moet de ballen erin peren. Dat is waar hij voor gehaald. Als je vervolgens een stel jojo's op moet stellen die geen fatsoenlijke aanval op kunnen zetten tegen een beetje tegenstander ga je nooit scoren. En Mauro en Ihattaren is niet genoeg om Sparta echt het mes op de keel te zetten. Die gaan rustig achterover hangen, houden het centrum dicht en wachten op de goal die altijd valt bij ons. Gebrek aan creativiteit, handelingssnelheid en scorend vermogen vanuit het middenveld gaat het ons wederom heel moeilijk maken.
+3/-0

Paulinho01 (geschorst)
2 maanden geleden
Hopen dat ze vandaag nog de beurs opgaan en 50 miljoen ophalen zodat we monster en Luuk vanavond kunnen presteren en morgen kunnen opstellen! Forza psv!
+2/-5

 
2 maanden geleden
Mijn god zeg :I Snap je uberhaupt wel hoe zoiets werkt? Even besluiten dat je de beurs op gaat en paar uur later voor 50 miljoen spelers kunnen kopen? :D Zelfs al zouden ze nu spelers vastleggen zijn ze niet inzetbaar morgen. Het slaat alleen (wederom!) helemaal nergens op wat je zegt.
+4/-0

 
2 maanden geleden
We hebben een hele goede selectie van 11 spelers. Zo gauw er wissels in moeten wordt het een stuk minder oftewel onze selectie is niet kampioenswaardig. Volgens mij is Schmidt daar ook wel achter gekomen en probeert hij met het vele wisselen zijn beste spelers te sparen om er zo lang mogelijk in het seizoen plezier van te hebben. Alleen heeft dat niet veel nut als ze dan gewoon op de training geblesseerd raken wat ik heel vreemd vindt.
Verder ga ik niet afgeven op de scheids maar het is een feit dat Nijhuis heeel veel toelaat dus ik vrees dat onze spelers weer vogelvrij zijn en dus weer kans op blessures. Gotze wordt voor mij een beetje een wazig verhaal maar als je een in potentie wereldtopper hebt die in de belangrijkste maand niet speelt heeft dat ook niet veel zin.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Als je voor 30 miljoen bitcoins koopt en ze dag erna verkoopt voor 50 miljoen kun je goeie speler kopen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad, de oplossing voor PSV en met de Bitcoin kan het niet fout gaan. Het is niet zo dat je dan met het hele voortbestaan van de club gokt of zo.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Schandalig dat onze directie en RVC daar nog niet aan gedacht hebben.
+3/-0

2 maanden geleden
Wedstrijd zal wel afgelast worden ivm de sneeuw straks.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mijn allereerste Sparta-PSV (1984) werd afgelast wegens sneeuw, hahaha, heeft Sparta later nog mijn treinkaartje vergoed. Toch netjes hoor, hoefde natuurlijk niet hè. Mooie club! We delen clubkleuren & keepers.
+2/-0

2 maanden geleden
Als ik vanavond om een uur of negen maar niet weer het zelfde riedeltje te horen krijg;
-we begonnen niet scherp.
-er zat niet genoeg energie in het team.
-volgende week moet echt beter
Dat verhaaltje ken ik onderhand wel.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Je vergeet er nog 1 voor de bingokaart.
We nemen dit resultaat mee naar de volgende wedstrijd
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Wordt weer een moeizame wedstrijd vanavond.De weersvoorspelling is sneeuw en dat is niet gunstig op die plastic mat met een scheidsrechter die waarschijnlijk veel toelaat.Sparta graaft zich in en als niet iedereen zijn taken uitvoert dan komt het middenveld en de verdediging in de problemen.De spelwijze van PSV is zo kwetsbaar als tegenstanders zich onder de druk uitvoetballen.Vanavond puntenverlies betekend definitief einde titelapiraties en grote concurrentie voor plek 2 t/m 5.Feyenoord voetbalt niet goed maar is moeilijk te verslaan,bij Vitesse heeft die Duitse trainer het wel goed voor elkaar en AZ komt eraan.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik, mijn billen en het puntje van de stoel zouden graag een rustig avondje willen, wegens oververmoeidheid.
Gaarne wedstrijd voor rust beslissen.

Bvd Z. on de Bok.
+5/-1

2 maanden geleden
Wij vanavond drie punten ophalen in R"west en de ploeg uit zuid drie punten in de hoofdstad,en we doen weer mee.
+1/-1

2 maanden geleden
Ik vind het erg om te zeggen maar laat de snavels maar elke pot tegen de directe concurrenten winnen, dat geeft ons meer kans op de tweede plek.
By the way: klagen op de scheids heeft inderdaad geen zin maar die Nijhuis is wel erg opzichtig bezig met zijn quasi 'stoere' imago en het halen van witte poten bij de snor (en die moet niet veel van PSV hebben).
+2/-2

2 maanden geleden
OMG geen Dumfries Malen en Zahavi, schiet mij maar lek.
+2/-0

2 maanden geleden
Onze trainer blijft een bijzonder man....
+3/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
2 maanden geleden
Malen op weg naar de uitgang met dank aan Roger. Onbegrijpelijke keuzes.
+2/-5

 
2 maanden geleden
Malen is geen fan van kunstgras door zijn knieblessure, net als van Ginkel, vandaar de keuze waarschijnlijk.
+5/-0

2 maanden geleden
Ik ben benieuwd, weinig scorend vermogen op het veld vandaag.. In de basis 11 zit geen speler waarvan ik verwacht dat die aan het einde van het seizoen 10+ doelpunten gemaakt heeft.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Wat een trainer, wat een opstelling..
Teveel middelmaat. En Marco alweer een terugslag na een paar speelminuten?
+2/-1

 
2 maanden geleden
Op zo'n veld Marco van Ginkel opstellen met Nijhuis als scheids? Ben je wel wijs?
+2/-0

2 maanden geleden
Pfff Vitesse ook al weer 3-0 voor, dit moeten we echt winnen hoor anders word het wel een heel moeizaam seizoen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Als we ons al druk moeten maken om Vitesse wordt het tijd om een nieuwe hobby te gaan zoeken.
+2/-2

2 maanden geleden
De vorige keer tegen sparta kwamen we met een fantasie opstelling nog net goed weg. Nu doet Schmidt het iets minder, maar toch... we zitten nu echt niet in een fase om arrogant te gaan doen, maar blijkbaar kan onze Duitse trainer het maar niet laten. Zit in de volksaard moeten we maar zeggen. Desalniettemin een opstelling waarmee je van Sparta moet winnen, maar gezien de laatste wedstrijd hou ik mijn hart vast.
+2/-2

2 maanden geleden
Ik heb er weer zin. Helemaal nergens op gebaseerd maar gewoon als supporter van de mooiste club ter wereld. Gewoon vol goede moed ga ik kijken hopen dat het vandaag wel allemaal lukt.
+7/-0

2 maanden geleden
Het is een veld voor kerels vandaar deze opstelling. Schmidt schijnt een zeer intelligent man te zijn. Benieuwd hoe zijn keuzes gaan uitpakken. Zijn uitleg over een paar wedstrijden aan het begin op kunstgras vind ik plausibel bij nader inzien.
+2/-0

2 maanden geleden
Bijzonder de sprint statistieken van malen en zahavi. Malen rond de 18 per wedstrijd en zahavi gemiddeld 40.
+1/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
En het aantal goals/ assist van beide heren? Malen inmiddels 17 goals en 4 assists dit seizoen.
+1/-0

2 maanden geleden
Mag ik 2 goals van Zahavi voorspellen? En dat Max ze moet voorzetten?
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ik heb er niet voor doorgeleerd maar ik dacht dat de eerstvolgende wedstrijd steeds de belangrijkste is maar blijkbaar niet. Sterkhouders eruit,niet ingespeeld centrum. Laat ik het zo zeggen, lef heeft hij wel
+2/-0

2 maanden geleden
Hoera, Leo Cohen als verslaggever. De volumestand is hier nu al gereduceerd tot nul. En dan moet de aftrap nog komen 🤭
+1/-0

2 maanden geleden
Gelukkig zie ik de bal niet, kan een hoop frustratie schelen😂
+4/-0

 
2 maanden geleden
Haha, wilde net zeggen.
Fijn, witte bal op sneeuw !
+3/-0

Helmondpsv2021 (geschorst)
2 maanden geleden
Waarom nou alweer een middenveld met Rosario en Sangaré? Laat Rosario er aub uit en geef Fein die vele malen beter is dan die Paddestoel!
+2/-0

2 maanden geleden
En hopsakee, met dank aan onze wandelende paddestoel.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Heel kinderlijk. Snap ook niet waarom Baum zijn poot niet uitsteekt.
+1/-1

 
Helmondpsv2021 (geschorst)
2 maanden geleden
Niks kinderlijks aan, gewoon een feit. Hij kan helaas echt totaal niet voetballen. En het is niet dat we geen alternatief hebben voor hem.....
+2/-0

 
2 maanden geleden
Zo 4e assist van Rosario dit seizoen.1 minder dan Max. Lekker hoor.
+8/-0

2 maanden geleden
Zo het Rosario aanvallen kan beginnen na zijn foutje hahahaha. Kan niet wachten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wat een rare man die Schmidt met zijn gewissel..verdienen miljoenen en opeens kunnen ze geen 3 wedstrijden in de week spelen...
En die willen dan naar Engeland..wat een rotzooi
+2/-1

 
2 maanden geleden
Joh 2 wedstrijden was al te veel dat zagen we woensdag al 😅. Beter wat frisse spelers. En malen zijn knieën zou ik ook niet op dit veld laten spelen. Is toch min 40.000.000 dat we heel moeten houden.
+2/-0

2 maanden geleden
Zouden de lichtgewichten wakker zijn? Het is toch gvd ongelooflijk weer.
+2/-0

2 maanden geleden
Weer die rosario. Die zit al jaren in n winterslaap, maar toch elke keer in de basis.. Op basis waarvan????
+2/-0

2 maanden geleden
Gaat lekker man, ik krijg langzaam een flashback naar die dramatische reeks van vorig jaar....gooien in 3 weken straks alles overboord😱😬
+2/-0

2 maanden geleden
Ben ik de enige die de bal slecht ziet op tv?
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Nee ik zie ook geen moer en rosario ook niet.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Tv kijker niet zo belangrijk. Enkel in het stadion... Oh wacht...?....
Waarom geen oranje bal of zo.
+1/-0

 
Helmondpsv2021 (geschorst)
2 maanden geleden
Inderdaad heel vreemd? Hebben toch gele en oranje ballen
+2/-0

 
2 maanden geleden
De lulsmoes zal straks wel zijn dat ze niet 14 oranje ballen hebben ofzo. Want overal liggen nu van die ballen langs de lijn ivm gebrek aan ballenjongens. Betaald voetbal in Nederland 🙈
+2/-0

 
2 maanden geleden
De spelers willen het dus niet omdat de bal kleiner is.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Wat een onzin. Je ziet langs de lijn Unnerstall zojuist duidelijk met die ballen. Toch geen verschil? Ik voorspel een oranje bal dadelijk.

Buiten dat...
Dit veld is niet bespeelbaar qua veiligheid gezien.
Onze spelers kosten miljoenensalarissen, en die van sparta verhoudingsgewijs voor hen ook veel geld.
Show must go on. Clubs betalen toch al alles zelf zonder overheidssteun.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dat waren beelden van voor de wedstrijd.

Wat betreft veiligheid ben ik het met je eens, dit is een schaatsbaan. Maar stel je eens voor de Basje show niet door kan gaan...
+3/-0

 
2 maanden geleden
Zou ik niet op rekenen met Nijhuis.
+1/-0

 
2 maanden geleden
En de VAR vindt het ook weer eens prima.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Je moet wel karakter hebben wil je tegen Bas in gaan. Dat hebben 9 van de 10 niet.
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Rosario, de man die nog niks goed heeft gedaan en een dikke fout maakt bij de goal van Smeets. Ergens ook wel knap, gewoon 15 minuten niks goed doen in de as van het veld bij een club die pretendeert titelkandidaat te zijn. Het mag bij PSV omdat de andere trainers het ook in hem zagen zitten of zoiets!
+3/-3

 
2 maanden geleden
Heb je de assist gezien op Malen?
+3/-1

2 maanden geleden
Er mankeert echt iets aan de wedstrijdmentaliteit bij PSV en dat is al in gang gezet onder van Bommel. Rosario past hier ook precies bij want hoe kun je zo slecht starten? Je wordt als supporter toch knetter gek van PSV!
+4/-1

2 maanden geleden
Is het minachting van de tegenstander of zware zelfoverschatting. Van die 18 eredivisie ploegen is er 1 die wekelijks spelers spaart en waar iedereen constant geblesseerd is. Misschien eens kijken hoe ze ergens anders trainen. Staat weer een waardeloos elftal en na 4 minuten deksel op je neus. Er is weer een wonder nodig voor drie punten. Op deze manier wordt je gewoon vijfde.
+2/-0

2 maanden geleden
Iedereen die zo gelooft in Roger Schmidt...nou zonder Roger werden we ook 24 keer kampioen..
Je hebt een winterstop..2 wedstrijden gespeeld en iedereen is geblesseerd of heeft rust nodig.
Wat een onkunde.
+2/-4

2 maanden geleden
Ah, je mag natuurlijk geen commentaar hebben op dat achterlijke ‘fluiten’ van Nijhuis. Bah bah
+4/-0

 
2 maanden geleden
Prima dat Roger eens uit z'n plaat gaat en z'n spelers probeert te beschermen. Bas doet het nl niet.
+5/-0

2 maanden geleden
Nijhuis is toch wederom een verschrikking... ondanks dat hij bij mij uit de buurt komt blijft het een droplul eerste klas, overduidelijke overtreding op Gakpo, waar hij boven op staat.... we gaan gewoon door, wat een Twentse kut boer
+5/-1

2 maanden geleden
Jammer dat de wedstrijd voor PSV pas om 19.05 uur begon. Nu is er een goede 2e helft nodig en dat is nou net niet de specialiteit van deze ploeg. Het aantal blessures wordt nu echt wel opmerkelijk. Gezien het wekelijkse geworstel zou je denken dat er maar weinig tactisch/technisch getraind wordt, maar kennelijk dus ook niet voldoende fysiek/conditioneel?
+1/-1

2 maanden geleden
Nou, toch aardig pasje van Rosario....mag ook gezegd worden
+8/-0

2 maanden geleden
Zoo nijhuis, zijn we van jou niet meer afhankelijk, pak je auto maar en rijd terug naar Enschede! Hoop dat dit je laatste wedstrijd voor ons psv was
+3/-0

 
2 maanden geleden
Iets te vroeg nog al is het natuurlijk wel een terechte pingel.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wat dacht je, beetje jinxen kan geen kwaad?

Nou Leo Driessen zei op gegeven moment: "Bas Nijhuis fluit vanavond voor het laatst", maar ik interpreteerde het verkeerd. Betrof het eindsignaal.
+1/-0

2 maanden geleden
Onze grote vriend Rosario heeft toch een grote aandeel bij beide goals, dat mag ook gezegd worden. Dit soort ballen moeten we meer van Mo verwachten.
+3/-0

2 maanden geleden
Zouden ze dit wel vast kunnen houden?
+1/-0

2 maanden geleden
Zo willen we Rosario zien! 👍
+2/-1

2 maanden geleden
Mooi, wat een opluchting. Nu hopen dat de 2-3 uitblijft en het een ontspannende tweede helft wordt.
+2/-0

2 maanden geleden
Waarom zijn al die klustballen altijd voor de tegenstander?
+2/-0

2 maanden geleden
Bedankt Max, mijn billen kunnen eindelijk in de ontspanstand.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Nou helemaal niet...weer 2 goals tegen
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Inmiddels al 19 tegengoals versus Feyenoord 12 en Vitesse en Ajax 13. Daar moet in verbeterd worden
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Daar gaan we weer.

Zelfs een 1-4 voorsprong eindigt gewoon weer in billenknijpen.
Om moedeloos van te worden.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Vol gas voetbal..geef mij maar lekker de kwaliteiten van je spelers afstemmen op een systeem die eigenwijze ingenieur..
+2/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad, ik heb te vroeg gejuicht. Sorry daarvoor 😞. Nou lekker morgen met een glaasje ranja en een bakje chips met de benen op tafel naar die nep-klassieker kijken. Prettig weekend verder allemaal.
+2/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Never a dull moment.

(later meer)
+3/-0

2 maanden geleden
Verzoekje aan de moderator. Kun je svp een apart hoekje creëren voor de Rosario bashers. Kunnen ze lekker op elkaar afreageren. Los van zijn balverlies bij de tegengoal en zijn assists. Rosario is een speler waarvan het goede spel niet opvalt maar zijn slechte momenten, die iedere speler heeft, dus wel. Statistisch gezien kunnen 4 achtereenvolgende trainers het niet fout zien. Los daarvan gaat hij altijd voorop in de strijd,zeikt nooit en heeft karakter. Dat zie je wel aan hoe volwassen hij omgaat met al die drek die hij over zich krijgt. Die bashers zouden na zoveel kritiek allang huilend in een hoekje hebben gezeten. Punt.
+25/-4

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Volgens mij is de gemiddelde perceptie onder ons PSV FANS dat de lat omhoog moet. Als je dan Rosario in minuut 3 en 5 twee kinderlijke fouten ziet maken mag daar wel degelijk iets over gezegd worden. Dat heeft niks met bashen te maken. Malen wordt hier ook aangesproken als hij een paar wedstrijden op rij niks presteert. Als wij daadwerkelijk het topsortklimaat van Gerbrands willen ten tonele spreiden dan mogen spelers individueel best aangesproken worden op hun fouten. Zeker op een forum als dit. Uitfluiten van spelers zou ik wel kwalijk vinden trouwens.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Het heeft niks meer met benoemen van fouten te maken maar met het zoeken van een zondebok. Te pas en te onpas wordt Rosario als het probleem opgevoerd. Is totaal buitenproportioneel.
Vroeger hadden we de dorpstoneelclub van VI die Manolev, Toivonen, v Bommel en Strootman stelselmatig bashten. Nu doen eigen supporters het. Daar irriteer ik me mateloos aan.
En wat betreft topsportklimaat. Dat begint met , met volle inzet naar eigen mogelijkheden spelen en niet het nastreven van een nivo dat je met ons budget helemaal niet binnen kunt halen. Als ik hier af en toe de reacties lees dan verwachten ze dat we met ons budget spelers van het kaliber van Europese topclubs moeten halen of ons ermee moeten vergelijken. Is niet realistisch! Rosario is ons nivo met af en toe uitschieters naar beneden en naar boven. En soms heb je aankopen die je verrassen en soms heb je miskopen. Is bij andere clubs niet anders. Iedereen die Dumfries jaren geleden bij zijn aankoop deze toekomst voorspelde mag zich nu melden...Gewoon een beetje realistisch blijven dus en accepteren dat je met veel geluk een keer Europees ver kan komen in een seizoen. Ik kan je nu vast voorspellen dat ajax dit ook niet vol gaat houden. Die dure huishouding slaat een keer in hun gezicht terug. Golfbeweging. Maar goed ik dwaal af...😉
+5/-1

 
2 maanden geleden
open/sluit de onderstaande quote:

Het heeft niks meer met benoemen van fouten te maken maar met het zoeken van een zondebok.Z. on de Bok present!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Malen, Zahavi en Dumfries waren tegen AZ erg slecht. Dus wat doet Roger? Hij stelt ze niet op tegen Sparta, dat is is topsport klimaat. Rosario was matig tegen AZ maar zeker niet slecht. Alleen voor hem en zijn enorme loopvermogen is geen alternatief gezien onze zwakke verdediging; daarom wordt hij als hij fit is altijd opgesteld.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Volgensmij werd Rosario door Schmidt samen met Sangare Boscagli en Teze aangewezen als de goede spelers tegen AZ. Je moet wel beter leren kijken. Is een speler matig of zijn er spelers die verzaken. Op het moment dat spelers verzaken brengen ze ook andere spelers in de problemen. Dat betekent niet dat de spelers die in de problemen komen ook zwak spelen.
+1/-0

2 maanden geleden
Typisch dat degenen die na de 1-0 helemaal los gingen zich nu niet meer laten zien. 'Helden'
+5/-2

 
Helmondpsv2021 (geschorst)
2 maanden geleden
Die helden roepen dit al 2 jaar hoor, geheel terecht maar niet volgens een paar die hard fans van Rosario.
Het zal gerust een aardige jongen zijn maar voetballen en vooral op een niveau van wat PSV (zou) moeten nastreven kan hij absoluut niet!
+2/-8

 
2 maanden geleden
Rosario begon niet goed maar herstelde zich goed gezien onder andere zijn heerlijke assist en voorassist. Maar zoals jij hem beschrijft vraag ik me ook bij jou af hoe je naar een voetballer kijkt. We kijken in ieder geval heel anders. Denk dat jij zelf niet op niveau gevoetbald hebt, anders kan ik jou kijk op rosario niet echt verklaren. Hij is een pure voetballer die alles het liefst voetballend wil oplossen, dat was bij zijn fout goed te zien, hij kon de bal ook safe terug op de keeper spelen. Maar goed ieder zijn mening, de tegenstanders van Rosario zullen zijn tegenstanders blijven en andersom.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Je kan ook gewoon een andere club gaan supporten. Helmond Sport misschien een optie?
+1/-0

2 maanden geleden
Ik verwacht binnenkort een dik sponsorcontract van PSV met de producent van vaseline. En door. Pffffffff
+1/-3

Perzik009 (geschorst)
2 maanden geleden
Leuke wedstrijd om te zien.
Een goed combinerend psv in aanvallend opzicht
(nee anders scoor je geen 5 keer)

Maar toch wel weer 3 goals tegen en nee ik doe daar niet perse moeilijk over

Maar het gaat erom dat PSV geen antwoord had op de pressing van Sparta, laatste 20min.

Sparta gaat dan heel diep staan, spelen super opportunistisch.
En dan gaat de hele verdediging van psv spelen op de eigen 16.

Ik snap dat het niet altijd gaat, maar soms MOET je ze buitenspel zetten, door simpelweg een globale lijn af te spreken. Je vast laten zetten tegen een Sparta is echt amateuristisch mijns inziens.

Nou dat gebeurd totaal niet en dat is toch wel echt iets wat we missen.
Verwacht van onze backs in ieder geval dat ze dit kunsje begrijpen, maar ben bang dat ons centrale duo de leiderschapskwaliteiten hierin niet voldoende pakt
+2/-1

 
2 maanden geleden
Zou wel link zijn op buitenspel te spelen vandaag.


KNVB
@KNVB
·
2 u
Bij de wedstrijd tussen
@SpartaRotterdam
en
@PSV
werkt de buitenspeltechnologie vandaag niet. Vanwege de sneeuwval zijn de lijnen slecht zichtbaar en daarom kunnen de buitenspellijnen en -software niet worden gebruikt. #spapsv
+1/-1

 
Perzik009 (geschorst)
2 maanden geleden
Oke oke, je hebt vandaag dan een punt.

Maar dat wil niet zeggen, dat camera's totaal niet kunnen zien of iemand buitenspel staat.
Tegen Heerenveen viel dit de tweede helft ook helemaal weg. Ze gaan daar maar schaapachtig achter de aanvaller staan en laten zich zo terugdrukken.
Een verdediger als Boscagli moet dat best kunnen leiden

In ieder geval; ben benieuwd of we dit volgende wedstrijden beter op orde hebben.
Je geeft de tegenstander dan gewoon veel te makkelijk de bal, daar waar het gevaarlijk is.

Trouwens wat speelde Malen weer goed zeg, die gast heeft me een fijne techniek. Niet normaal
+2/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad , ben blij dat Donyell weer inviel, schitterend . Hoop wel dat de blessure van Cody meevalt. Het is toch te gek voor woorden dat op dit veld gespeeld mag worden ondanks de winst
+1/-0

2 maanden geleden
Genoten van de goed uitgespeelde doelpunten van PSV. Met verbazing zitten kijken naar het verval na de 1-4 waardoor PSV toch weer in de problemen kwam. Ik vraag me wel af of het verantwoord is op zo'n glad veld te voetballen zeker omdat het kunstgras is. Rosario heeft de 2e helft prima gespeeld met een aantal mooie passes. Eind goed al goed.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Als dat waar is wat Schmidt zegt over Nijhuis dan hoop ik dat daar getuigen van zijn. Want dat kan dus absoluut niet.Zelfs als hij het als een grap bedoeld. Dan zouden maatregelen van de KNVB moeten volgen. Kan hij wat mij betreft fulltime bij zijn hypocriete schijtlollige vriendjes van VI gaan zitten
+8/-0

 
2 maanden geleden
Het lijkt mij in ieder geval goed dat Nijhuis ons niet meer fluit. Dat er structureel tegen ons gefloten wordt is niks nieuws natuurlijk. Schmidt is er inmiddels ook achter.
+3/-0

2 maanden geleden
Pingel was terecht.Rosario tweede helft fenomenaal en beslissend door zijn directe spel. Teveel tegengoals, aan de andere kant zijn die tegen AZ en die twee schoten ook gewoon wereldgoals waar je weinig tegen doet. Goede aanvallen gezien en vijf goals maken is gewoon ook ff lekker. Balen van Gakpo, kunnen we niet gebruiken nu.
+1/-1

2 maanden geleden
Wedstrijden van PSV zijn in ieder geval niet saai. Interessante discussie over de positie van Pablo. Is het glas halfvol, of halfleeg? Hij maakt een enorme blunder bij de 1-0, maar geeft ook waanzinnige ballen af. Streep je die tegen elkaar weg en is dat je waarheid? Naar mijn idee komen die fouten te vaak voor. En kan het je de kop kosten. Aan de andere kant is het ook de rol van de trainer, waarschijnlijk, die vraagt om risico in zijn spel te leggen. Feit is wel dat die 2 ballen na rust uiteindelijk voor de versnelling zorgen die Sparta niet kan bijbenen. En het is een gegeven dat elke trainer hem opstelt. Ik las vorig jaar ook ergens dat hij genoemd is als speler waar tegenstanders uit de eredivisie het meest tegenop zien om tegen te spelen. Kracht En atletisch, goed inzicht, loopvermogen, en ook nog af en toe een goeie pass. Misschien maakt dit alles wel zo dat we meer naar een halfvol glas moeten kijken, en die fouten op de koop toe nemen. Helemaal als je kijkt dat meerdere spelers, zo niet allemaal, ook fouten maken...
+8/-1

 
2 maanden geleden
@Gallier : prima post voor de allereerste keer. Of ben jij misschien Pablo zelf maar dan onder een andere naam ? 😊
+1/-0

 
2 maanden geleden
Haha, Nee jaren geleden profiel gehad, sindsdien actief volger. Besloten opnieuw te registreren en proberen constructief bij te dragen aan de discussies. En ik zou willen dat ik zo'n haardos had, al zou ik er waarschijnlijk een andere coupe van maken, no hard feelings Pablo ;)
+1/-1

 
2 maanden geleden
Ga zo door. Je bent een aangename aanvulling hier. Fijne zondag en veel kijkplezier vanmiddag bij een leuke, en hopelijk voor ons gunstige 'klassieker'. Klassiekers gebruik je niet meer en staan in een museum, by the way.....
+2/-1

2 maanden geleden
Het heeft weinig zin om (terechte) kritiek op Nijhuis te hebben. Deze ijdeltuit zal zijn houding tov PSV toch niet veranderen en je komt hem dit seizoen nog een aantal keren tegen. Gelukkig liep het deze wedstrijd goed af behalve voor Gakpo.(geniepige overtreding). Vroeger had je met Luinge ook zo'n typetje die zo zijn voorkeur had. Bij het warmlopen in de Kuip werd hij altijd toegejuicht door het legioen.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Voor de overtreding waar hij de penalty voor gaf fluit hij op rest van het veld niet. Toch bijzonder.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Precies en dat bewijst dan meteen het gelijk van Roger Schmidt evenals de buitenspel goal van Vitesse en de teruggetrokken penalty waardoor de wedstrijd verlopen ging.
+1/-0

2 maanden geleden
Goed, na de wedstrijd tegen AZ had ik even geen zin om te reageren, in die wedstrijd is PSV gewoon collectief door het ijs gezakt klaar.

Gisteren begonnen we weer dramatisch, maar kun je je ook afvragen waarom deze pot door ging überhaupt. Schijnbaar was het veilig, dus ballen maar. Heel bijzonder dat er niet meteen met een oranje bal afgetrapt werd, want in de beginfase schoot Rosario tegen een hoopje sneeuw denk ik en kon onze held van 2016 ditmaal tegen ons scoren. Ik moet zeggen dat ik op dat moment wat cynisch werd, maar PSV hervond wel de controle en ging in de tweede helft een stuk beter spelen. De uiteindelijke 1-4 voorsprong, met stuk voor stuk mooie goals, was hier een gevolg van.
Ik vind dat we altijd eerst naar onze eigen fouten moeten kijken, ook onze coach, maar wat er met Basje egotripper Nijhuis aan de hand is, ik weet het niet. De man laat de meest grove tackles doorgaan onder het mom van stevig mannelijk spel, geeft Gakpo voor rust om die reden geen pingel en doet dit vervolgens in de tweede helft wel voor Sparta.....zeg het maar...
Dat er nog heel veel te verbeteren valt, met name ook in de concentratie, bleek in de fase tussen de 1-4 en de beslissende 3-5.

Voor nu koester ik de 3 punten en heb ik een vermakelijk duel gezien, met in de tweede helft een veel betere Rosario. Door de nederlaag tegen AZ verplichten we onszelf om nu weer eens in de Kuip te winnen en moeten daarvoor ook alle kleintjes verslagen worden om er nog een leuk voorjaar van te kunnen maken!
+5/-1

2 maanden geleden (gewijzigd)
Welnu dan ook mijn analyse.

Weer een bizarre wedstrijd onder bizarre omstandigheden. Never a dull moment was mijn eerste korte reactie na afloop. En zo is het.

De wedstrijd gisteravond was weer eens een regelrecht foutenfestival waarin kolderieke momenten werden afgewisseld met fraaie acties. De scheidsrechter deelde mee in deze semi-malaise.

En toch kan ik hier meer van genieten dan van zo'n hemeltergend saaie persiflage op een parodie op een voetbalwedstrijd zoals de heenwedstrijd in Eindhoven er één was. Al blijft het, hoe zal ik het duiden, apart hoe PSV na 1-4 in de slotfase nog in de problemen kan komen (hoewel het nooit meer écht spannend werd).

Al met al dus een vermakelijk potje, maar een kampioenschap gaat toch wel heel moeilijk worden. Sowieso moeilijker dan ik vooraf, in augustus, verwacht had. Zoveel geluk als Ajax na de winterstop al gehad heeft, daar is amper tegenop te voetballen. Lijkt PSV wel paar jaar geleden.

Sterker nog, de wedstrijd in De Kuip op de laatste dag van de maand wordt cruciaal, niet alleen in titelstrijd maar tevens met het oog op de top-3/4.

Perspectief niet onverdeeld gunstig. Temeer daar veel clubs tegen PSV hun beste spel lijken tentoon te spreiden. Ergerlijk, maar ligt zulks ook niet aan PSV zelf?

Dan de omstandigheden? Bizar maar geen reden voor afgelasting. Het enige voordeel van ku(ns)tgras is toch immers dat wedstrijden niet meer worden afgelast?

Dan het oude liedje van de 3 kleine kleutertje dat weer nieuw leven in werd geblazen. Alleen betreft het er ditmaal slechts 2 en zaten ze niet op een hek maar bevonden ze zich op een voetbalveld. Ik heb het uiteraard over scheidsrechter Bas Nijhuis en trainer Roger Schmidt.

Misplaatst haantjesgedrag rond een vermakelijk potje voetbal. Onze trainer/coach ontpopt zich tot een notoire zeurpiet terwijl de fluitist zich een popiejopie-mentaliteit heeft aangemeten. Overigens ben ikzelf groot voorstander van stevig & mannelijk voetbal, maar de spelregels dienen natuurlijk wél én consequent te worden toegepast.

Tot slot nog dat gedoe over het al dan niet bashen van spelers, in dit geval Rosario, wat is et mis met kritiek als iemand slecht speelt en/of fouten maakt? En indien dit regelmatig gebeurt en er dus regelmatig kritiek komt, waarom wordt zulks dan bashen genoemd? Ik zeg het zelf graag zoals het is: slecht als het slecht is en goed indien goed.

Wat betreft Rosario dan betekent dat imo het volgende. De 1e helft gisteravond was niet best en dan druk ik mij nog uiters mild uit, met de assist op de 1-0 als absolute dieptepunt. Na rust herstelde de man zich uitstekend en lag hij ook aan de basis van de, overigens niet meer dan logische, overwinning.

Zelf ben ik niet bepaald liefhebber van Rosario, althans dan met name van de manier van spelen. Ik ben van mening dat PSV een dynamiek middenveld moet hanteren en wel met de punt naar voren. Dat laffe voetbal is of moet althans zijn iets uit het verre verleden.

Zo kijk ik, om niet te ver terug in de tijd te gaan, met weemoed terug op duo's als Bommel-Cocu & Guardado-Pröpper en natuurlijk Van Ginkel! En natuurlijk waren er door de jaren & decennina heen ook dienende middenvelders, controleurs zo je wilt, als Vogel & Simons, Mendes niet te vergeten, maar de nadruk lag toentertijd toch met name op de aanvallende & frivole impulsen. De laatste jaren is het met name saai, zéér saai, en uiters traag.

Ik lees overigens dat Rosario vaste waarde was onder 4 trainers. Dat klopt volgens mij niet. Onder Cocu was Rosario nog geen onomstreden zekerheidje. En wat blijft er dan over, Bommel & Faber? Are you kidding me? Niet serieus te nemen toch? En met Roger is het vooralsnog ook nog maar afwachten. Dus wat mij betreft: lof indien goed gespeeld, sneer bij mindere wedstrijden. Onvoorwaardelijk. Zoals geldt voor alle spelers.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ben het totaal eens met jouw analyse, ik zie ook liever een dergelijke partij dan een geestdodende 1-0 zege.

Zoals je terecht stelt is een zege in de Kuip absoluut noodzakelijk als we nog iets willen bereiken in deze titelstrijd. Feyenoord is defensief sterk, maar aanvallend ook vrij machteloos. Nu eerst Volendam, om voor het eerst in jaren (?) weer eens de kwartfinale van de beker te halen...
+1/-0

 
2 maanden geleden
onterechte buitenproportionele kritiek=bashen
Je kan aangeven wat jij een leuk middenveld vindt maar het feit is dat je niet met 3 frivole middenvelders kunt spelen. Rosario is geen frivole middenvelder en zal dat ook nooit worden. Oke, hij geeft ooit een foute pass en maakt een fout, dat doet iedere speler en daar hoor ik hier dan weinig totniks van, maar wat hij goed doet valt niet op. Ik weet niet of je er ooit op hebt gelet hoeveel vuile meters hij maakt en hoe hij positioneel het veld bestrijkt. Dat valt veel minder op dus wat overblijft is kritiek op een foute pass = bashen
Daarbij is hij ook bij Schmidt al het hele seizoen onomstreden.
En als laatste, let er maar op, als wij een k*twedstrijd spelen komt er elke keer maar 1 naam bovendrijven in de reacties van velen en dat is Rosario terwijl als in dit sysyteem bv de aanvallers en aanvallende middenvelders bij het meeverdedigen verzaken komt alles op hem en Sangare terecht. Je doet het met een TEAM. En je faalt met een TEAM. Rosario is hier altijd de kop van jut en daar ben ik klaar mee en zal ik blijven benoemen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Killer zegt in deze toch ook hoe het moet zijn? Goed is goed, en niet goed is niet goed. Nog even los van zijn persoonlijke mening, die hij naar m.i. prima weer geeft. Fouten mogen ook benoemd worden. In mijn vriendengroep is Boscagli vaak de kop van jut, terwijl ik dan er dan op wijs, dat zowel Dumfries als Max tegelijk te diep staan, en Boscagli (maar ook Teze, Rosario en Sangaré) dit mag oplossen. Alles wat Boscagli dan doet, ligt onder een vergrootglas. Scoort hij een kopgoal is de dekking niet goed bij de tegenstander, stapt hij goed in op een diepe bal was de bal ook te hard. Zo kun je Teze ook als voorbeeld nemen. De gemiddelde fan zegt, goed jaar, mooie ontwikkeling. Terecht, als je het mij vraagt. Tegen Sparta gaat Teze 2x in de fout, bij de 2-4 (inschattingsfout hoge bal, en ja, die kan men als team nog herstellen) en hij geeft een penalty weg (wat je daar ook van kan vinden). Maar hij geeft ook een assist op de 1-3. Zeg het maar. Dan ben ik het met Veeboer eens dat de mate waarin Rosario er vanaf komt, niet in verhouding staat tot Teze. Al heeft het wellicht ook te maken met een stukje historie, ontstaan in de 2e seizoenshelft onder Bommel zijn 1e jaar...
+1/-0

 
2 maanden geleden
Als je zo gaat inzoomen op iedere situatie, dan blijft er geen een speler meer over die er iets van kan. Boscagli is overigens echt goed bezig Teze ook. Deze gasten verdedigen idd vaak tegen een overtal. Dekken door en spelen met enorme ruimte in hun rug. Een Viergever of Baumgartl hebben daar heel erg veel moeite mee.

Bij de 4-2 "moet" Dumfries die man gewoon afstoppen. Bij de 4-3 heeft Teze "pech" dat hij de man raakt.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Idd zo moet je het zien. Goed verwoord zoals ik het verwoord heb.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ja het is ook echt opmerkelijk hoe sommige mensen reageren op Rosario. Alsof die jongen hun vriendin heeft afgepakt ofzo. Kijk bv naar een Dumfries die speelt al weken als een natte krant. Ook gisteren toen hij inviel kwam al het gevaar uit zijn zone. Maar die jongen wordt nooit door iemand bekritiseert. Waarom? Omdat het lijkt dat hij heel hard werkt? Het blijft opmerkelijk.

Hoe kunnen jongens als Hendrikx als halve held worden neergezet, terwijl die zoveel slechter zijn dan Rosario. Ik begrijp er werkelijk helemaal niks van. Op het moment dat er geen argumenten aangedragen kunnen worden op voetbaltechnisch vlak dan moet je wel bijna gaan denken dat er weer sprake is van iets anders. Snap daarom wel dat sommige mensen dat soort dingen gaan denken.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Je moet wel (willen) lezen wat ik zeg. Zo ben ik ook geen basher van Ro. Ik geef alleen aan dat het mij bevreemd dat kritiek vaak niet goed valt, zelfs als die kritiek terecht is en de frequentie eveneens.

En ik pleit niet voor alleen maar frivoliteit. Maar dat blok Hendrix-Rosario, waarmee MvB in 2019 een zekere landstitel verspeeld heeft, is imo het andere uiterste.

(edit: en heus niet iedereen ziet Hendrix als een held, sowieso zie ik voetballers zelden tot nooit als een held; ik ben supporter van PSV en niet van individuele spelers, die tegenwoordig toch alweer snel verkassen)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je weet toch wel dat die middenveld duo's van jou met drie middenvelders speelde. Het was Cocu, Van Bommel, Vogel en het was Guardado Hendrikx en Propper (later van Ginkel voor Hendrikx. Die teams die jij noemt hanteerde een andere speelstijl. Een speelstijl die jaren bekritiseerd is door de meeste supporters. Overigens speelt Schmidt een spelletje dat veel aanvallender is. Zo staan er in het systeem van Schmidt 4 pure aanvallers op het veld en staan de backs ook nog eens ontzettend hoog op het veld.

Rosario speelde overigens geen slechte eerste helft. Hij had 1 slechte pass waar de goal uit viel en was toen even van slag. Menselijk lijkt mij dat. Vervolgens herstelde hij meteen.

PSV en o.a. Rosario hadden in het begin het lastig met het veld. Positiespel spelen op een kunstgras veld waar sneeuw op ligt is ook bijna niet te doen. Een ervaren speler had als die erbij was geweest die meteen al kunnen aangeven. Dat ze de ballen harder moeten spelen en meer door de lucht. deze ervaring kunnen ze weer meenemen naar de volgende wedstrijden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Jij leest dus ook niet goed. Jammer. Ik meld zelfs namen als Vogel & Simons. Alleen het defensieve (lees: saaie) is onder Bommel doorgeslagen. En Schmidt heeft dat systeem alleen nog maar "geperfectioneerd".
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het is toch alles behalve defensief momenteel en al helemaal niet saai. Ik geniet juist ervan dat ze eindelijk voetballen. Centrale verdedigers die kunnen opbouwen. Spitsen die kunnen combineren. Een groot deel van het tijdperk Luuk de jong was het lange bal richting Luuk of de trage voorzet op Luuk. Effectief maar vreselijk om naar te kijken als je voetballiefhebber bent. Nu speel je niet met 1 spits maar met 2. Daarnaast ook nog twee man kort daarachter. Wat natuurlijk in feite gewoon naar binnen spelende vleugelaanvaller zijn. En ook nog de backs die ontzettend hoog spelen. Aanvallender is het de laaste 10 jaar niet geweest in Eindhoven.

Juist omdat je zo aanvallend speelt, staan er spelers zoals Rosario en Sangare samen op het middenveld. Straks als van Ginkel helemaal fit is zal Schmidt in sommige wedstrijden wel een andere keuze maken of als Fein een potje mag spelen. Maar zoiets zal pas kunnen als de mannen voorin niet verzaken bij balverlies.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Die opkomende backs vormen een mooie trademark van PSV de laatste jaren (zoals ook al way back when met Gerets & Heintze). Absoluut meerwaarde.

Maar dat defensieve blok van Hendrix-Rosario onder Bommel werkte afstotend en kostte ons m.i. de titel in 2019. Nu heb je een vergelijkbare situatie met Ro-Sa, en als de creativiteit van een Mo er niet uit komt, wordt het behelpen. Zie de wedstrijd tegen AZ, zie vrijwel de gehele eerste seizoenshelft. Na rust tegen het voetballende Sparta gingen alle remmen los en gaf Mo ook thuis. Prima. Meer van dit al.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ben ik met je eens, maar vind Rosario Sangare niet te vergelijken met Rosario Hendrikx. Zowel Rosario en Sangare kunnen en spelen de bal naar voren ook onder druk. Dankzij hun aanwezigheid kan je zoveel aanvallend ingestelde spelers opstellen. Stel je haalt een van beide eraf en zet een van Ginkel erop. Bij balbezit ga je er dan idd flink op vooruit. Maar ik zie de counters dan al om je oren vliegen met alleen Teze Boscagli en Sangare die geregeld een bal afpakken. De balans is dan totaal zoek.

Nou in 2019 hadden we de titel kunnen pakken, maar een echte schuldige was er m.i. niet. Ondanks de slechtse coach sinds jaren wist de groep een flink aantal punten binnen te slepen. Dat was al een prestatie op zich.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Daar heb jij helemaal gelijk in (Ro-Sa) Aanvallende impulsen genoeg momenteel. Alleen komt het er zo verdomd weinig uit, grillig. De 2e helft tegen, het voetballende, Sparta ja. Alleen ging het vervolgens weer verdedigend aardig mis.

Wat 2018/19 betreft, ik appte er net toevallig nog met een maat over, idd een combinatie van factoren. Allereerst leefde wij voor winterstop wellicht boven onze stand en waren er, net als in (wél) kampioensjaargang onder Cocu weer een aantal nipte last-minute overwinningen in blessuretijd. Na de winterstop bleven hangen het gewraakte blok - goh wat was Ginkel toen wéér een uitkomst geweest! - de wanstaltige coaching, een keeper die niks meer tegenhield, (opzichtig!) falende arbitrage/var, teveel gelijke spelen - de doelpunten vlak voor tijd leverden nu slechts één punt op - en het weigeren te profiteren van het drukke Europese programma en de misstappen van Ajax. En tot slot word je doorgaans kampioen tegen de kleintjes maar nu was de onderlinge confrontatie in de Arena wel heel cruciaal. Misschien karma voor de kampioenswedstrijd een jaar eerder?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Klopt maar heeft ook vooral te maken met de afwezigheid van spelers als Gakpo Gotze Madueke en de mindere vorm van ihataren. Als al die mannen afwezig zijn heb je natuurlijk totaal geen verrassing meer in je spel. Gelukkig is Madueke nu weer terug. Ik blijf altijd zeggen de makkelijkste manier om een tegenstander open te breken is door direct een man te passeren en madueke kan dat. Kop op positief blijven en blijf de mannen steunen.
+1/-0