Transparent
Inloggen
Sluiten

Wedstrijden


PSV krijgt met gelijkspel veel te weinig in enerverende topper


Tijdstip
14 maart 2021
Stadion
Philipsstadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV krijgt met gelijkspel veel te weinig in enerverende topper; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV krijgt met gelijkspel veel te weinig in enerverende topper

PSV heeft zondag met een punt veel te weinig gekregen tegen Feyenoord. Ondanks de vele kansen eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Donyell Malen zorgde uiteindelijk voor de schitterende treffer van PSV nadat na een kwartier spelen de ploeg nog op achterstand was gekomen.

PSV begon uitstekend aan de wedstrijd. Na iets meer dan een minuut spelen was de ploeg al dicht bij een treffer toen een kopbal van Ibrahim Sangaré met veel moeite weggewerkt kon worden. Een hoekschop was daarop het gevolg en uiteindelijk ging een schot van Philipp Max net naast het doel. PSV was echter oppermachtig in de openingsfase en een doelpunt leek niet lang uit te kunnen blijven. Na een geweldige aanval kreeg Donyell Malen een enorme mogelijk daartoe, maar hij zag doelman Marsman fantastisch redding brengen.

Feyenoord was nog geen moment gevaarlijk geweest, maar kwam volledig uit het niets wel op voorsprong na een kwartier spelen. Berghuis kreeg de bal voor zijn voeten en krulde deze van een meter of 20 buiten het bereik van Yvon Mvogo in de verre hoek. PSV leek het even helemaal kwijt te zijn en ontsnapte drie minuten later aan een volgende tegentreffer toen Linssen volledig vrijstaand kon binnenkoppen. De aanvaller kopte echter net naast het doel. Sinisterra had niet veel later de bal ook voor het inschieten, maar hij schoot gehaast over.

Langzaam leek het duel uit te draaien op een kopie van de wedstrijd in januari in De Kuip waarbij PSV de bal volop had en ook de betere ploeg was, maar door defensieve fouten wel onderuit ging. Na een half uur spelen volgde de volgende enorme mogelijkheid voor Feyenoord. Niet voor het eerst stond de achterhoede van PSV volledig verkeerd, maar het schot van Geertruida ging uiteindelijk net naast het doel. Het lukte PSV niet meer om gevaar te creëren, mede ook omdat Feyenoord zich vanwege de voorsprong nog massaler terug had getrokken en met flinke regelmaat met zeven spelers in het eigen strafschopgebied stond.

PSV wist uiteindelijk toch op gelijke hoogte te komen en dat deed het op schitterende wijze. Een geweldige steekpass van Mario Götze werd door Malen in het doel gestift. Bij Feyenoord werd nog wel geappelleerd voor buitenspel, maar daar bleek geen sprake van en de treffer bleef daarom dan ook volkomen terecht staan. Dat was ook de uiteindelijke ruststand.

In de tweede helft kreeg PSV al snel weer een enorme kans. Opnieuw dankzij een uitstekende pass van Götze op Malen, maar dit keer wist Marsman het schot te keren. Daar kwam niet veel later een enorme kans voor de net ingevallen Noni Madueke bij. Na een uitstekende solo van de Engelsman belandde de bal via de voet van Marsman op de paal. Ook Eran Zahavi kreeg een kans, maar ook hij vond Marsman op zijn weg. Net zoals in de eerste helft was de ploeg van Roger Schmidt in het eerste kwartier oppermachtig.

Langzaam leken de krachten bij PSV echter weg te sluipen, zodat het tempo steeds lager ging, de passing slordiger werd en Feyenoord meer grip over het duel kreeg. Het was echter wel PSV dat de mogelijkheden bleef krijgen. Een kwartier voor tijd was het ook Denzel Dumfries die Marsman op zijn wegvond, al was het schot van de aanvoerder ook wel uit een moeilijke hoek. Steeds meer spelers maakten echter de indruk er volledig doorheen te zitten. Feyenoord ontsnapte vervolgens aan een rode kaart nadat Malacia Dumfries onderuit trok en zijn tweede gele kaart had moeten krijgen. Ondanks dat het overduidelijk was en de assistent-scheidsrechter ook vlagde voor een overtreding liet Bas Nijhuis doorspelen. Niet veel later deelde Kökcü buiten het zicht van de scheidsrechter een tik uit aan Olivier Boscagli. De VAR greep hier echter ook niet in. In een tijdsbestek van nog geen minuut waren er twee momenten waarop een speler van Feyenoord van het veld gestuurd had moeten worden, maar dat gebeurde beide keren niet.

In de slotfase zaten beide ploegen er doorheen en leken er geen mogelijkheden meer te komen. In blessuretijd werd een schot van Pablo Rosario echter van richting veranderd en met veel moeite nog vlak voor de lijn gekeerd. Het bleek de laatste mogelijkheid van de wedstrijd, zodat het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel en PSV zeker gezien de tweede helft veel te weinig had gekregen.


Denzel Dumfries: 'Wij moeten beter met onze kansen omgaan'

In gesprek met ESPN gaf Denzel Dumfries aan niet tevreden te zijn over de wedstrijd tegen Feyenoord. "We hadden onze kansen af moeten maken om de overwinning over de streep te trekken. Dat laten we vandaag na", aldus Dumfries. "De kansen die Feyenoord kreeg waren slordigheden van onszelf. Zeker in de eerste 30 minuten controleerden we de wedstrijd goed en hadden we goed balbezit. We moeten kritisch op onszelf zijn. Niet alleen op de aanvallers, maar op het hele team. Wij moeten beter met onze kansen omgaan."

PSV raakt de grip in de eerste helft kwijt. "We drukten Feyenoord achteruit. Je moet dan alleen zuiver zijn en niet te snel de bal verliezen. Dat lieten we op een gegeven moment na", zei hij daarover. "Het is gewoon heel zonde dat we vandaag niet winnen."

In de tweede helft werd de druk op Feyenoord verder opgevoerd. "De ruimtes achter hun probeerden we aan te vallen in de hoeken", zo gaf de aanvoerder aan. "Dat deden we op zich goed. We kwamen er een paar keer goed door. We moeten alleen zuiniger zijn met onze kansen."


Donyell Malen: 'Die ballen moeten gewoon tegen het net'

Donyell Malen keek niet met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen Feyenoord "Het was een open wedstrijd. We speelden met vlagen aardig, maar het resultaat is teleurstellend", aldus Malen in gesprek met ESPN. "Je weet dat je niet veel kansen krijgt als ze zo inzakken, maar die ballen moeten er gewoon in. Dat is niet zo moeilijk."

In de openingsfase wist PSV nog makkelijk door de defensie van Feyenoord heen te komen. "We zagen het al aan hun opstelling en spraken goed hoe we dit uit konden spelen", zo gaf hij aan. "We hadden daar bij vlagen een goed antwoord op, maar we hebben onszelf niet beloond."

Malen was het dan ook eens met de opmerking dat ook hijzelf met één treffer te weinig gescoord had gezien de drie grote mogelijkheden die hij kreeg. "Daar kan ik op het trainingsveld dan hard aan gaan werken", zei hij daarover. "Die ballen moeten er gewoon in. Dat is niet zo moeilijk. Je kan er wel gewoon om heen gaan draaien, maar die bal moet gewoon tegen het net. Ik ben natuurlijk geen robot. Niet alles kan er in, maar het liefst wel."

Het team maakte in de slotfase een vermoeide indruk. "De manier hoe wij spelen is best zwaar. Daar kun je niet omheen", reageerde hij daarover. "Je moet dan gewoon doorzetten en doorgaan. Feyenoord heeft ook aardig wat moeten lopen, maar wij hebben dat niet afgestraft."


Roger Schmidt: 'We konden de trekker niet overhalen om de wedstrijd te winnen'

In gesprek met ESPN keek Roger Schmidt met een gematigd tevreden gevoel terug op de wedstrijd. "Het was een zware en lastige wedstrijd voor ons. We begonnen heel goed aan de eerste helft. De eerste 10, 15 minuten waren nagenoeg perfect, maar we scoorden niet", aldus Schmidt. "Het zou vandaag erg geholpen hebben om de score te openen, maar kregen hem juist tegen uit de eerste mogelijkheid van de tegenstander. We raakten de controle een beetje kwijt. We scoorde toen de 1-1. Deden onze best in de tweede helft. We gaven helemaal niets meer weg. We konden alleen de trekker niet overhalen om de wedstrijd te winnen."

De trainer vond wel dat PSV beter was. "Uiteindelijk hebben we meer geprobeerd om het duel te winnen dan Feyenoord", zo gaf hij aan. "We moeten alleen wel accepteren dat we de tweede treffer niet konden maken. Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Zo gaat dat soms ook in het voetbal."

In de eerste helft kreeg Feyenoord wel een paar grote kansen. "Zij hebben natuurlijk ook een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten", zei hij daarover. "Als zij zo verdedigend spelen en loeren op de kansen moeten wij erg scherp letten op de counter. Bij sommige momenten waren we dat niet en verloren soms te makkelijk de bal. Zij hebben dan de kwaliteiten om toe te slaan vanuit de tegenaanval."

PSV wist dit seizoen nog niet te winnen van Ajax, Feyenoord of AZ. Schmidt maakt zich daar echter geen zorgen over. "Natuurlijk willen we iedere wedstrijd winnen en we doen altijd ons best. Maar dat is een beetje het verhaal van dit seizoen", reageerde hij daarop. "Een echte reden hiervoor is er niet. Je moet iedere wedstrijd apart kijken. Vandaag hebben we de momenten gehad om de wedstrijd om te draaien. Zeker in het begin van de wedstrijd, maar ook in het begin van de tweede helft hadden we die momenten om de doelpunten te maken. Dat is uiteindelijk het belangrijkste in het voetbal. Dat was het verhaal van vandaag. Dit is alleen niet het probleem van iedere wedstrijd."


Bas Nijhuis: 'Van PSV heb ik helemaal niemand gezien'

Scheidsrechter Bas Nijhuis werd in gesprek met ESPN gevraagd naar hoe hij de wedstrijd beleefd had. "Het ging vandaag echt heel snel. Ik vond het heerlijk", aldus Nijhuis. "Het was zeker geen moeilijke wedstrijd om te fluiten. Natuurlijk waren er wel een paar duels, maar de acceptatie bij beide teams was heel groot. Natuurlijk probeer ik het een beetje door te laten spelen, maar dat kwam ook wel uit."

Vanuit de media werd de aanstelling van Nijhuis flink opgeklopt. "De hype er omheen was veel groter dan je er zelf mee bezig bent. Natuurlijk is het lekker als de wedstrijd dan goed gaat. Dan weet je dat er geen gezeik over krijgt. Verder is alles hetzelfde als anders", zo gaf hij aan. "Als zoiets is gebeurd hoop je dat je snel weer naar PSV kunt. Ik heb ze nu allebei vier keer gehad. Als internationals fluiten we ze regelmatig. Nu zaten er alweer negen of tien wedstrijden tussen, dus dan zit je wel te kijken. Ik vond dit wel een mooie pot, dus ik hoopte hier wel op."

Na het duel tegen Sparta gaf Roger Schmidt aan nooit meer met Nijhuis te willen praten. "Hem heb ik ook helemaal niet gezien. Van de bank van PSV heb ik sowieso niemand gezien", zei de scheidsrechter daarover. "Ik kwam via de achterkant binnen en ging direct het veld op. Verder heb ik helemaal niemand gezien. Ik zou niet weten wat ik gezegd zou hebben als ik hem wel gezien zou hebben. Maar er wordt vooral daar buiten veel ophef over gemaakt. Ik ben daar veel te nuchter in. Als ik hem tegen zou komen, zou ik hem een hand geven en weer doorgaan. Ik ben er helemaal niet zo mee bezig. Maar na afloop heb ik hem ook helemaal niet gezien."

Het meest merkwaardige moment was dat voor de ogen van de assistent-scheidsrechter een overtreding werd gemaakt en hij ook vlagde, maar Nijhuis van grote afstand gebaarde dat er niets aan de hand was. "Hij had al een tijdje niks gedaan, dus misschien wilde hij daarom vlaggen", reageerde hij daarop. "We waren het in het veld gewoon niet eens. Hij vond het een overtreding, ik niet. Maar dat komt later wel goed. Er zijn vandaag geen gekke dingen geweest. Een paar mannelijke duels, maar het gaat nu na afloop niet over de scheidsrechter. Daar ben ik wel blij om."


Dick van Egmond: 'De actie van Orkun Kökcü was rood waard'

Orkun Kökcü had zondag een rode kaart kunnen krijgen tijdens PSV - Feyenoord. Dat gaf scheidsrechtersbaas Dick van Egmond aan in Dit was het Weekend op ESPN. "De scheidsrechter had dit gemist. Het gebeurde in zijn rug, dus hij kon het niet zien", aldus Van Egmond. "Het is aan de VAR en hij mag ingrijpen als hij het een rode kaart vindt. Dit is een heel dubieus gevalletje. Volgens de regel kun je hier wegkomen met een gele kaart, maar ik vind het een rode kaart waard. Het is een heel bewuste stoot met zijn elleboog of arm. Hij doet het met zoveel opzet dat er best een rode kaart gegeven mag worden. Maar het is lastig, omdat in de regel staat dat het met de nodige kracht moet."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Berghuis ('15)
Goal
1-1 Donyell Malen ('38)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Feyenoord: Sinisterra ('19)
Kaart
PSV: Nick Viergever ('25)
Kaart
Feyenoord: Malacia ('81)
Kaart
Feyenoord: Senesi ('90)

Opstelling PSV

Eran ZahaviDonyell Malen


Cody GakpoPablo RosarioIbrahim SangaréMario Götze


Philipp MaxNick ViergeverOlivier BoscagliDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'46 Jordan Teze voor Nick Viergever
'46 Noni Madueke voor Cody Gakpo
'87 Yorbe Vertessen voor Eran Zahavi


Opstelling Feyenoord

SinisterraLinssenBerghuis


MalaciaKökcüToornstraGeertruida


SenesiSpajicBotteghin


Marsman

Wissels:

'72 Haps voor Sinisterra


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (1-1)
 6 1-1 (0-0)
 6 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-1)
 4 2-2 (1-1)
 4 2-2 (1-1)
 4 2-2 (1-1)
 3 2-1 (1-1)
 3 3-1 (1-1)
10  3 0-0 (0-0)
11  3 3-1 (1-1)
12  3 3-1 (1-1)
13  3 3-1 (1-1)
14  3 3-1 (1-1)
15  3 3-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.25. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mario Götze (64 -> 5,0)
2. Donyell Malen (22 -> 4,0)
3. Jordan Teze (17 -> 3,0)
4. Olivier Boscagli (16 -> 2,0)
5. Eran Zahavi (9 -> 1,0)
6. Cody Gakpo (7 -> 0,0)
6. Nick Viergever (7 -> 0,0)
8. Niemand (6 -> 0,0)
8. Noni Madueke (6 -> 0,0)
10. Maximiliano Romero (5 -> 0,0)
10. Lars Unnerstall (5 -> 0,0)
12. Pablo Rosario (4 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (3 -> 0,0)
13. Philipp Max (3 -> 0,0)
15. Yvon Mvogo (2 -> 0,0)
16. Ismail Saibari (1 -> 0,0)
17. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
17. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
17. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
17. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
17. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
17. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
17. Luis Felipe (0 -> 0,0)
17. Justin De Haas (0 -> 0,0)
17. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
17. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
17. Joël Piroe (0 -> 0,0)
17. Armando Obispo (0 -> 0,0)
17. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
17. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
17. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
17. Vincent Müller (0 -> 0,0)
17. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
17. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
17. Adrian Fein (0 -> 0,0)
17. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
17. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
17. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
17. Sam Lammers (0 -> 0,0)
17. Joël Piroe (0 -> 0,0)
17. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
17. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
17. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
17. Amar Catic (0 -> 0,0)
17. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
17. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
17. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
17. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
17. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
17. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
17. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
17. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
17. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
17. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
17. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
17. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
17. Toni Lato (0 -> 0,0)
17. Bruma (0 -> 0,0)
17. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)


Voorbeschouwingen


Forums

 • Discussieer mee over deze wedstrijd op de Forums

 • Links naar externe voorbeschouwingen  Wat vind jij van de wedstrijd?

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


  4 maanden geleden
  Aub geen Pablo, na zo veel jaar toch wel duidelijk geworden, liever ibi
  +2/-1

  Mik001 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Het zou fijn zijn als er eens met Marco van Ginkel gestart kon worden. Met Rosario en Naaihuis wordt het lastig om een goed resultaat te boeken. Maat misschien geschiedt er een wonder en speelt Rosario foutloos en fluit Naaihuis een keer onpartijdig. Bassie zal toch ook wel inzien dat de voorsprong van Ajaks zo onderhand wel groot genoeg moet zijn?
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Ik vind van Ginkel ook een hele goede speler. Tactisch prima speler en ook een goede voetballer.
  Ik vermoed dat ze zeer voorzichtig willen zijn met zijn opbouw, want hij is er iets van 3 jaar uit geweest, en de blessure moet niet weer terug komen.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  100 % procent focus en dit gaat PSV winnen
  +1/-0

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Juist, 90(!) minuten bij de les, en je wint dik, kwalitatief zijn we veel beter. (en is een leuk verjaardagscadeautje voor de trainer namens de spelers)
  +1/-1

  4 maanden geleden
  rosario op het middenveld?? nou dat wordt dus weg kampioenschap!
  +2/-4

  4 maanden geleden
  Blijft toch ruk, zulke wedstrijden niet live meemaken. Op tijd naar de stad, biertjes met je maten, team opzwepen, even lekker eruit. Desondanks, gas erop, en winst nondeju.
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Basje is al vastgelegd voor maandagavond bij VI. Ik houd mijn hart vast. De show moet natuurlijk wel om hem draaien.
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Gezien zijn transferprijs zou Sangaré onomstreden basisspeler moeten zijn wanneer fit.

  Hij is helaas niet de makkelijk voetballende middenvelder met creativiteit/scorend vermogen die we zochten.
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Ik heb er een goed gevoel over!
  +1/-0

  4 maanden geleden
  De komende 2 wedstrijden 4 punten en 2e plaats lijkt binnen. Of wij daar blij om moeten zijn is een tweede.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Nee, maar dat is aanvaardbaar in de huidige situatie imo; had t wel eens willen zien zonder die k corona, dat heeft PSV veel punten gekost; zie ook verhaal van Zahavi...
  +1/-0

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  En dan blijf ik bij de stelling "in topsport tellen geen excuses".

  Waarom gaat het bij ons altijd net mis? Waarom kampen wij constant met blessures? Waarom hield covid nou uitgerekend bij PSV huis? Matige medische staf? Geen topsportklimaat? Of wellicht is het een combinatie van beiden.

  Feit is dat het niet goed genoeg is. Uithuilen en opnieuw beginnen. Volgend seizoen mag het niet meer, dan móét het!
  +2/-0

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Mee eens, ik wordt nu al schijt ziek van de gedachte alleen dat die rioolratten van Abcoude noord weer kampioen worden.
  Dankje de koekoek, wij zijn PSV
  Komop zeg gvd

  Af en toe moet ik t echt ff kwijt nu dat ik al n jaar moet afkicken...😁

  Ik bedoel, er hebben nu 30.000 mensen nu een stadionverbod, waaronder ik...😤
  Nu weet ik wel hoe dat voelt
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Ik denk dat Schmidt weer voor Rosario en Sangare gaat kiezen en Boscagli achterin. Ben benieuwd!
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Zowieso gaan we morgen winnen, zeer goed gevoel over.
  Nog een leuke tip, op de facebook van Harrie Vermeegen een leuk gesprekje met Huub Stevens, zeer de moeite waard.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Maar dan moet Hub wel zijn ware ik laten spreken, de boze dus.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Ha ha ha Por, das waar, maar vond deze ook wel geinig.
  Zegt geen rare dingen en ziet het als een fan van PSV, dat vond ik al erg mooi.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Ik hoop dat PSV start met Boscagli en Sangaré op het middenveld.
  Als je goed kijkt zie je dat Rosario en Sangare eigenlijk maar matige verdedigers zijn. Als we een verdedigend blok hadden waar geen muisje doorheen kon dan zou ik er nog prima mee kunnen leven, maar vooral Rosario rent veel te vaak naar voren zonder goed te weten wat er dan in zijn rug gaat gebeuren. Echte verdedigers denken contant aan welke situaties kunnen gaan ontstaan, en op welke positie ze moeten staan om dan goed in te kunnen grijpen. Die hebben goed totaal overzicht over waar alle spelers staan en welke lijnen open liggen om de bal vrij doorheen te kunnen spelen. Dat mis ik erg bij ons verdedigende blok. Ze rennen te veel achter de bal aan, ipv dat ze denken aan hoe ze tactisch verdedigend moeten staan.
  +3/-1

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Daar sluit ik me bij aan, de vraag is of Schmidt vasthoudt aan zijn TOP speler...

  Ik zie best de potentie van Rosario - dat heb ik 1 jaar geleden nog hier gezegd, maar het moet onderhand echt beter, veel te druistig vaak, onverklaarbare ballen recht in de voeten vd tegenstander zonder dat er druk op staat, handelingssnelheid is nog te laag, dat kan echt niet bij PSV in de basis!
  +1/-1

  Perzik009 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Zie zelf liever Sangare naast Boscagli, vind hem toch meer imponerend dan Pablo.
  Sangare kan prima verdedigen hoor. Die moet gewoon zijn ziel en zaligheid in de wedstrijd gooien, dan is het een beest.
  Hij is geen echte dmv, dus die rol mag Boscagli dan invullen

  Gas erop!
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Morgen volle bak.
  Hopelijk Cody in de basis en op naar de winst.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Gezien de huidige vorm van AZ is het echt nodig morgen te gaan winnen, anders gaat het echt nog spannend worden. Winst moet ook gewoon kunnen, hopen dat Malen dit keer niet uitsluitend voor eigen succes gaat. (of dat hij die ballen er dan allemaal inschiet, dat mag natuurlijk ook, ben niet zo moeilijk)
  +1/-0

  Perzik009 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Heb ergens het gevoel dat we of dik verliezen, of dik gaan winnen
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Wordt een moeilijke wedstrijd tegen Feyenoord. PSV krijgt altijd wel minimaal 1 doelpunt tegen. Feyenoord gaat met veel spelers achter de bal spelen om er bij balverlies snel uit te komen. Met slimme spelers als Toornstra, Fer en Berghuis kan dat gevaarlijk zijn. Zie de wedstrijd in Rotterdam. Sangare was tegen Fortuna heel zwak. Hij moet het van zijn fysiek hebben maar heeft tactisch geen inzicht. Hij kan geen wedstrijd lezen zoals dat zo mooi heet. Linies dicht op elkaar en Feyenoord niet de ruimte geven om te counteren. Zal nog moeilijk genoeg worden.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Ik heb er echt een goed gevoel over. En denk dat wanneer we agressief en goed starten, we dit varkentje gaan wassen. Al staan ze met 15 achter de bal.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Ik zeg 4-1. Oprollen die gasten. Als we snel scoren moeten ze wel komen.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Geen Teze en Rosario terug in de basis.....nou ja, ik zie het wel, maar bijzondere keuze.....🤔
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Zeer goede opstelling.
  Jammer dat onze trainer Teze deze weer zo op hemelt.
  Blij dat gakpo erin staat
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Denk dat we Teze wel nodig hebben voor de snelheid achterin.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Wat denken jullie, gaat het na deze wedstrijd over voetbal of over Nijhuis ?
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Ik snap niet waarom hij weer gaat spelen met Rosario én Sangare !?
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Omdat Teze niet speelt en hij geen andere keus heeft
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Een risico om met Gakpo te beginnen in een fysieke wedstrijd met een scheidsrechter die van stevig voetbal houdt. Liever had ik Mandueke in de basis gezien met indien nodig Gakpo als invaller. Het is aan Sangare en Rosario om de counter eruit te halen. Hopelijk loopt Sangare niet snel een domme gele kaart op want dan moet de handrem erop bij hem.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Of gakpo is fit of hij is het niet. Super traag centrum. Beetje vreemd
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Wel trainings fit maar of hij meteen wedstrijdfit is betwijfel ik.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Bijzondere opstelling, niet mijn keuze. Ik hoop maar dat Schmidt gelijk krijgt.
  +1/-0

  Mik001 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Tsja, je moet natuurlijk iemand slachtofferen als je met je lievelingetjes op het middenveld wilt spelen, en zeker als het ‘absolute topspelers’ zijn, die nooit of zelden balverlies lijden. Dat je daar dan je beste centrale verdediger voor op moet offeren is dan maar zo.
  Lastig beroep hoor, trainer. En zeker als je het altijd anders wilt zien dan de grote massa. Laten we hopen dat hij nu een keer niet wordt afgestraft met zijn vernuftige vondsten.
  +2/-0

  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Is Malen vergeten hoe je een stiftje moet geven?? Week in week uit komt hij één op één op de keeper en steeds laag over de grond vol op de keeper. Je begint zo onderhand te geloven dat hij het expres doet.....
  Deel 2 :
  Nou, hij heeft mijn berichtje gelezen kennelijk. Fraaie 1-1 hoor. Met een stiftje. En ik schreef net dat laatste zinnetje om een discussie uit te lokken maar die kwam niet ;)
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Bedankt voor de tip Rups.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Zucht.. daar gaan we weer.
  +3/-0

  4 maanden geleden
  Word het wéér zo'n zelfde wedstrijd als in de kuip? Aanvallen kansen missen en Feyenoord scoren😡
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Je ziet het weer van mijlenver aankomen. De opstelling, het balbezit, de gemiste kansen...
  +1/-0

   
  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  Wat is er mis met die opstelling? Toch vrij normaal muv 2 linksbenigen in het centrum
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Tja, logisch ook dat Schmidt alles weer omgooit. De opstelling van de laatste wedstrijden werkte ook totaal niet natuurlijk.
  Oh wacht..
  +2/-0

   
  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Teze is moe. Gakpo brengt voetbal en veel beweging. Dat Rosario en Sangare er geen kloten van kunnen is alleszeggend over deze selectie maar wie is op die positie beter? Verdedigend en middenveld moet echt verbeterd worden.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Tuurlijk is Teze moe. Zijn allemaal continu moe, zwakjes, overbelast of geblesseerd.
  Schmidt zal ze wel fit aan het maken zijn voor de play-offs van de conference leaugue.
  +1/-1

   
  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  😜💪🏻
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Drie linkpoten tegen een linksbenige topscorer van Feyenoord, heel logisch.
  +1/-0

  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  Ongelooflijk hoe makkelijk wij goals weggeven iedere week weer. Ik word er echt helemaal schijtziek van. En dit heeft niks met Nijhuis te maken wederom
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Ploeg rent met te veel spelers naar voren. Rest-verdediging klopt niet.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Het spel brengt te veel risico's met zich mee.. als de kansen ook benut worden maakt de ruimte niks uit..maar ja..helaas kansen genoeg en heeeeel véél ruimte gratis en voor niks
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Verdedigen was en blijft een vak. Dat beheersen ze bij ons niet helaas
  +4/-0

   
  4 maanden geleden
  Helemaal mee eens..maar doelpunten heb je ook nodig wil je winnen..
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Onbegrijpelijk zo slecht achterin incl keeper
  +1/-0

  4 maanden geleden
  En degene die ze geen meter vrij moeten laten, loopt de hele tijd vrij; Berghuis.
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Groundhog day.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Tja, weer zoveel wat fout gaat bij die goal, maar vooral weer een gebrek aan afspraken. Het is weer los zand, en dat in ronde 26. Hebben ze wel getraind in deze samenstelling? Je ziet het al aankomen met de vertwijfeling van wie wie op moet pakken en daardoor Viergever uiteindelijk tegen twee man.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Gaat weer lekker
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Het ligt veel te open achterin, ik zie dezelfde fouten als bij Fey-PSV.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Zou je toch denken dat ze daarvan leren...
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Misschien kijkt Schmidt ook geen beelden terug hahaha
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Pff en dat balverlies van Sangare en Rosario.
  +3/-0

  4 maanden geleden
  Tijd voor madueke
  +1/-0

  4 maanden geleden
  PSV is hardleers.....weer open huis achterin tegen Feyenoord. Ik zie de 0-2 eerder vallen dan de gelijkmaker. Zelfmoordvoetbal tegen zwaar op de counter loerend Feyenoord
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Doet dumfries nog mee .
  Staat lekker mooi te zijn in de zon
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Goeie zet ook weer om die sangare weer op te stellen. Een en al balverlies
  +3/-0

  4 maanden geleden
  Sangare of Rosario eruit...Teze erin...Boscagli doorschuiven naar het middenveld.
  +4/-0

   
  4 maanden geleden
  Wij snappen dat, alleen herr Schmidt niet!
  +1/-0

  Mik001 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Het is weer eens een parodie op verdedigen vandaag. Echt verbijsterend.
  +3/-0

  4 maanden geleden
  Wat een gatenkaas man. Middenveld achterin..pfff kansen niet benutten..Tis wéér zo'n dag
  +1/-0

  4 maanden geleden
  5min goed voetbal gezien de rest is waarde loos.
  +3/-0

  4 maanden geleden
  Tis weer om te janken. Al stond het 0-3 hadden we niet mogen klagen. Zelfde fouten als de uitwedstrijd in Rotterdam.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Ik snap het oprecht niet. Afgelopen wedstrijden zag een blinde nog dat het veel beter stond met Boscagli op het middenveld.
  Tenenkrommend dit.
  +3/-0

  4 maanden geleden
  Kan iemand mij uitleggen waarom Zahavi die vrije trap niet neemt???? Echt alles gaat mis vandaag.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Omdat de kans bestaat dat hij scoort? ;-) 't is allemachtig toch niet normaal he? Zou hem zelfs corners gunnen die die vervolgens zelf nog in kopt ook man.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Gakpo is hem ook nog niet echt vandaag
  +1/-0

   
  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  Eens. Most ritme lijkt het
  +1/-0

  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  Voorin zoveel kwaliteit. Midden en achterin bagger. Gotze geweldige assist en eindelijk Malen in een topper. Die laatste 2 zitten op voetbal zeg.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Zo. En nu weer normaal voetballen aub!
  Mooie goal !
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Waar blijven de voorzetten van max????
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Kunnen ze die Sangaré geen feijenoordpak aangeven en na de wedstrijd meegeven in de bus? Kleurenblind is hij niet want wij hebben gestreepte shirts.
  +1/-1

  4 maanden geleden
  Belachelijk om.gakpo meteen weer een basisplaats te geven in deze wedstrijd. Verder kan je beter 1 van de middenvelders eruit halen en Teze erbij achterin als Ollie doorschuift.

  Voor de neutrale kijken wel een vermakelijke wedstrijd.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Ik zou madueke voor gakpo erin zetten.
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Nou, dat was niet best. Gelukkig hebben wij Gotze.
  Nu maar hopen dat dit onze gebruikelijk slechte helft was.
  +1/-0

  Perzik009 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Al het gevaar komt over de rechterkant bij Feyenoord
  Max speelt vrij onzeker

  Wel prachtige goal van psv
  +1/-0

  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Ik snap het principe van een verdedigend blok, maar wat heb je eraan als ze (Rosario, Sangare) er verdedigend ook totaal niks van bakken! Dat het voetballende gedeelte bij beide rampzalig is dat hebben we allang voor lief genomen. Aub 1 van beide opstellen en een voetballer ernaast want ook verdedigend/organisatie kan op dit moment niet veel slechter dan beide heren!
  +5/-0

   
  4 maanden geleden
  Inderdaad .. door deze opstelling verlies je het hele seizoen ... dit middenveld heeft helemaal geen toegevoegde waarde ... er komt helemaal niets vanuit, aanvallend niet en verdedigind ook al niet!

  Als je Viergever in de verdediging zet, en Boscagli met een Van Ginkel or misschien zelfs Guti op het middenveld, dan speel je echt heel veel beter .. en dan doe je gewoon mee om de 1e plaats!
  +1/-0

  Mik001 (geschorst)
  4 maanden geleden
  1-1 is meer dan we recht op hebben. Als Sangaré blijft staan wordt dit weer een nederlaag. Wat lijkt dit Feyenoord goed hè, als je ze volop de gelegenheid geeft. Ik vrees echt dat de 2e plaats nog een heel probleem gaat worden.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Volgende week az, die kunnen wel voetballen.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Die Sangare heeft nog helemaal NIETS goed gedaan.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Die Sangare heeft nog helemaal NIETS goed gedaan.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Aan de bal zijn we sterk, maar achterin is het een gatenkaas. Aan Feyenoord te danken dat het nog een wedstrijd is. Mvogo heeft vandaag een redding gemaakt, mag ook wel eens gezegd worden. Kan alle kanten op nog, maar zie ons er nog wel 1 of 2 tegen krijgen.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Wedstrijd loopt zoals verwacht. Feyenoord wacht op balverlies om in de counter toe te slaan. Hadden 5 dikke kansen en scoren gelukkig maar 1 doelpunt.Verdedigend ziet het er heel slecht uit. Berghuis staat steeds vrij en dat doelpunt was niet onhoudbaar. Als het zo doorgaat zie ik Feyenoord nog wel winnen.
  +1/-0

  Mik001 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Roger doe die oogkleppen nou eens af. Sangaré is een nagel aan je doodskist. Haal die vent eraf en zet hem nog vanavond op de trein naar Frankrijk!
  +5/-0

  4 maanden geleden
  Irriteer mij kapot en denzel, iedere keer valt er rechts een gat van hier tot ginder. Ervan uitgaande dat hij rb is
  +13/-0

   
  4 maanden geleden
  Same.
  En wat hij aanvallend doet slaat echt helemaal nergens op. Denkt dat hij Romario is of zo.
  +3/-0

   
  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  Sinds de winter zijn Dumfries en Max geen schim meer van de spelers die ze waren voor de winter
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Onze Denzel is echt een zeer harde werker, een boegbeeld ook wel. Komt redelijk goed over in de media. Alleen is er één probleem. Hij kan gewoon niet voetballen. Ook wel netjes omschreven als "harde voeten". Ik vermoed dat de dozen er nog steeds omheen zitten. Mag god op blote knieën danken dat hij voor onze mooie club speelt!
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Mee eens, maar wij zijn toch niet de enige die dat zien?
  Oftewel ik verwacht dan n correctie van de staf... het is soms net soort zelfmoord tactiek; ik kan er niet bij, overigens geldt dat ook voor Max aan de andere kant. Ik begrijp niet dat men kiest voor beide kanten gelijktijdig zo diep...?
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Het is weer wachten op de 1-2.
  +2/-0

   
  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  PSV lijkt moe. Missen scherpte
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Als ik nog 1 keer het woord "moe" hoor...
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Met publiek waren ze nooit moe
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Ik word daar zo moe van he
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Dat gesjok van die Rosario hè !! Pff
  +2/-1

  4 maanden geleden
  Kom op godver .
  Maak die 2-1 nou
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Lekkere tackle van Teze.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Was een heerlijke tackle!

  Die pit mis ik veel te vaak bij PSV.
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Ik wou bijna Nijhuis een compliment geven.
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Dit kan toch niets anders dan rood zijn
  +5/-0

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Ben je gek. Tuurlijk niet. Moeten we toch gewend zijn inmiddels.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Normaal wel niet dit seizoen bij PSV
  +1/-0

  4 maanden geleden
  2 rode kaart momenten ..en wat doet Zeist???? Ja juist helemaal niks.
  +2/-1

  4 maanden geleden
  En weer een topper niet gewonnen.
  +4/-0

   
  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  The story of the year. Ongelooflijk.
  +1/-0

  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  Heeft Higler een lekker blondje onder zijn bureau zitten? 100% rood
  +5/-0

   
  4 maanden geleden
  Nee Marc overmars met een VVV-bon hahha
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Speel nog maar een keertje terug dumbfries met 15 seconden op de klok.
  +3/-0

  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  Maak de borst maar nat volgende week. Wordt een totaal andere tegenstander.
  +2/-0

  4 maanden geleden
  En weer geen winst in een topper.... Om dood en doodmoe van te worden.
  +3/-0

   
  4 maanden geleden
  Dubbele cijfers al hè
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  15 hoor ik net op Studio040. Da's al bijna 4 seizoenen.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Is inclusief AZ. Dus zeg maar 2,5 seizoen.

  Blijft PSV onwaardig natuurlijk. Maar mag dit seizoen wel zo blijven, mits je niet verliest in Alkmaar!

  Dan moet PSV ze komend seizoen maar alle 6 winnen!
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Weer een topper niet gewonnen...
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Schande .
  Kakploeg om de 1-1 te verdedigen.
  Have kracht weer vandaag,
  Waar is Mo dan
  +3/-1

   
  4 maanden geleden
  Mo was Pizza eten met ratiola
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Kan iemand me vertellen wat dit middenveld voor toegevoegde waarde heeft??
  En misschien kunnen ze die spelers vertellen dat een balletje breed of terug geen doelpunt oplevert??
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Ben bang dat alleen Schmidt je hier het antwoord op kan geven ...
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Denk je dat? Ik weet het niet, begin toch echt steeds meer te twijfelen aan die vent ... met Boscagli op het middenveld ging het al een stuk beter ... maar hij gaat gewoon weer terug naar de zwakste opstelling (op het middenveld) ...
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Ik bedoel ook dat verder niemand dit snapt. Dus hij zal er zijn logica bij hebben.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Wederom geen topper voor ons, ik vind dit echt armzalig....
  +4/-0

  4 maanden geleden
  Wéér geen winst in topper!

  Valt ditmaal mee te leven.

  PSV nóg steeds in pole position voor #2.

  Niet verliezen in Alkmaar.

  (later meer)
  +3/-0

  Perzik009 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Tja zo simpel is het ook niet.
  Feyenoord heeft echt wel wat kwaliteit, als een gek op de aanval gaan word hem niet

  Kampioen worden was toch klaar. Dus hebben ze ervoor gezorgd dat Feyenoord geen 2e gaat worden en het met AZ mogen uitvechten om plek 2
  +1/-1

   
  4 maanden geleden
  Jup... En volgende week verliezen we van AZ, waardoor we/ze gelijk staan in punten. Die 2e plek raken we helaas ook nog kwijt.
  +2/-4

   
  Perzik009 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Wat een fijne supporters voor een club zeg,
  denk dat de spelers van psv blij zijn dat je niet in stadion zit ...

  Van ESPN moeten we het al helemaaaal niet hebben, als de supporters meegaan in die malaise..
  +4/-1

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Ik vind het eerder andersom. Vroeger was iedereen hier flink van aan het balen. Nu wordt het blijkbaar wel prima gezien. Tenminste niet verloren. Terwijl als je naar dat Feyenoord kijkt er misschien maar 1 of 2 spelers zijn die bij PSV zouden spelen. De rest is helemaal niets.

  Topclub PSV van normaal nivo met een trainer die geen rare dingen doet wint thuis gewoon met 3-0 van zo'n simpel elftal.
  +6/-3

   
  4 maanden geleden
  Word je nou niet doodmoe van die kansloze hetze waar je al sinds het begin van het seizoen mee bezig bent? Bizar dat deze regelrechte bullshit maar neergekwakt kan worden zonder dat er mods ingrijpen :kots
  +5/-2

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Ik snap je frustratie, Daguardo, maar dit is dan ook geen normaal seizoen.

  Nu resteert damage control. Volgende week winnen en plek 2 is binnen. Bij gelijkspel mag het ook niet meer misgaan.

  Volgend seizoen móét het gebeuren! De tijd van mogen ligt dan allang achter ons. Stop the rot! Weg met de vrijblijvendheid!
  +1/-0

  4 maanden geleden (gewijzigd)
  ajb, verkoop die Malen zsm, wat een waardeloze gast. Hoeveel kansen moet je hebben? Hoeveel aanvallen kan je verprutsen? 2e helft liet feyenoord Malen gewoon lopen omdat ze wisten dat het toch geen gevaar brengt, de man die voor gevaar zorgt konden ze daardoor beter verdedigen. Ook snel weg met die Dumfries, ook die verprutst veel te veel ballen. Het falende kwartet werd wedermaal aangevuld door Rosario en Sangare. Vier spelers die al weken niets meer presteren. Zonde voor de rest van het team dat er wel hard voor werkt.
  +7/-9

   
  4 maanden geleden
  Inderdaad, die Dumfries snel weg aan einde van seizoen want die vent heeft eigenlijk helemaal geen kwaliteiten ...
  +2/-1

  4 maanden geleden
  Past wel in het plaatje van de rest van het seizoen.
  +3/-0

  4 maanden geleden
  Weer een topper niet gewonnen idd... Het leek er zelfs op dat ze wel vrede hadden met 1-1 in de laatste minuten. Van dit Feyenoord moeten we toch echt wel winnen.

  Wel lekkere tackle van Teze, dat gif missen we een beetje de laatste tijd.
  +3/-0

   
  4 maanden geleden
  Heerlijk! Ik gaf het hierboven ook al eens aan. Voorbode van hoe het volgend seizoen moet.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Vandaag weer geen topper gewonnen. We waren beter maar o.zo slordig.! Volgende week MOETje winnen van AZ wil je nog 2e worden. AZ gister zien voetballen en dat was klasse voetbal. We.zullen enorm goed voor de dag moeten komen
  +1/-1

   
  4 maanden geleden
  Wanneer was PSV beter? Alleen de 1e 10 minuten waren ze beter, de rest van de wedstrijd liet Feyenoord ons opkomen tot de 25 meter om vervolgens op de counter te kunnen spelen. Alle ballen gaan maar door het midden, dan loop je tegen een muur en ga je niet scoren. Waar blijven de ballen op de buitenspelers die vervolgens een pass vanuit de achterlijn kunnen geven voor een intikker? Deze wedstrijd was misschien net een 6 voor PSV.
  +1/-0

   
  Perzik009 (geschorst)
  4 maanden geleden
  PSV had ontzag voor de snelheid van Feyenoord, met Sinesera en Berghuis.
  Waren in de tweede helft dan ook onschadelijk gemaakt.

  Tja nogmaals alles of niets vind ik geen geweldige tactiek

  En in de tweede helft ontbrak het aan beetje geluk, anders schiet Malen de 2-1 in.

  Statistieken spreken voor zich, psv verdiende de winst
  7 schoten op doel, 3 voor Feyenoord

  Gotze was weer fijn, Boscagli ook weer soeverein aan de bal.
  Viergever ook niet meer opstellen, blijft een jonge juffrouw..

  Max zwak, weinig vertrouwen lijkt het..

  Eindcijfer psv: 6,5
  +2/-1

   
  4 maanden geleden
  2e helft was het 1rixhting . Met genoeg kansen gehad Feyenoord was 30min van 90 beter. Feyenoord kwam er niet meer uit en wij spelen mogelijkheden dom uit. Maar dat is heel het seizoen het geval. Ik snak en meerdere onder ons naar einde seizoen. Vers bloed in het 11tal met long inhoud van een paard op het middenveld bv
  +1/-0

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Gelukkig is AZ-PSV geen topper. Nu niet en nooit niet. Zolang ze 010-020 de klassieker blijven noemen zijn er maar zes toppers per jaar.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Wat een onzin. Zelfs als je volgende week verliest sta je nog tweede. Of je moet met vier doelpunten verschil verliezen zodat AZ je op doelsaldo net voorbij gaat. Maar je MOET winnen om nog kans te maken op de tweede plek? :D :D
  +3/-0

  4 maanden geleden
  Hele matige tweede helft, waarschijnlijk met het idee om toch iets meer zekerheid in te bouwen achterin. Heeft geresulteerd in weinig aanvallende impulsen. Puntje moet je dan gezien de eerste helft heel blij mee zijn. De aanval van Feyenoord is afgeslagen, AZ staat volgende week normaal gesproken op punten gelijk met ons. Gaat heel spannend worden. Wel zou ik graag van de KNVB vernemen hoe hard een overtreding op een speler zonder bal in de buurt nu precies moet zijn, want het leek erop dat Boscalgi toch wel last had van die absurde overtreding van Cocgu. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat dit soort acties op de Nederlandse velden niet eens aan een scheidsrechter voor worden gelegd, want in elke andere zichzelf respecterende sport zou het onherroepelijk tot uitsluiting van de wedstrijd leiden (Denk overigens in andere landen in het voetbal ook). Al met al een puntje gewonnen. Zorgelijk dat we zo weinig gevaar hebben kunnen stichten na rust.
  +2/-1

   
  Perzik009 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Uitgaan van eigen kracht, achterin zijn ze erg traag en daar ligt onze snelheid.
  Wel zaak om conditioneel top te zijn en dan gaan we er niet verliezen
  +1/-0

  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Eerste 10 minuten, goed, daarna geluk dat je met 1-1 dw rust haalt. Tweede helft een richting verkeer, waarbij ik na een uur niet meer het idee had dat er nog gescoord werd. Ik zal wel een bak over me geen krijgen, maar ik vond rosario prima. Fel, goeie ingrepen en juiste voortzetting. Zeker in vergelijking met sangare. Teze viel sterk in. Wel heb ik me lopen ergeren aan dumfries. Zijn kracht is opstomen, niet er al staan, en 3 man uitspelen. Daarmee zet je alles zelf dicht. Ben benieuwd volgende week, tegenstander die wél voetballend goed is.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Met alles eens @gallir. Rosario speelde op enkele foute passes een prima wedstrijd, Sangaré speelde ronduit slecht.
  +1/-0

  Mik001 (geschorst)
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  De kop boven dit artikel is wat eufemistisch, maar op basis van de 2e helft had er (alsnog) gewonnen kunnen worden. Jammer, maar niet onlogisch met Sangaré in de ploeg. Toch knap van JdJ om in Frankrijk een slechte uitvoering van Rosario te scoren. Madueke hoort vanaf nu altijd te spelen. Dumfries mag van mij zijn transfer wel gaan maken, en van mij mag het experiment Schmidt tot één seizoen beperkt blijven. Madueke hoort vanaf nu altijd te spelen. Nijhuis leek zijn leven gebeterd te hebben maar op het eind veranderde hij weer in de bekende Naaihuis, het blijft toch een rat. Volgende week zou een punt een mirakel én een zegen zijn. Plek 2 kan ook nog als er volgende week verloren wordt, gezien het restprogramma van PSV en AZ.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Vandaag is het bewijs wederom geleverd dat de VAR absoluut niets toevoegt behalve dan frustratie. Die VAR zou het allemaal eerlijker maken. Maar het wordt oneerlijker zo. Vroeger kwam je hiermee weg als de scheids en die andere mannen in het zwart het niet zagen. Nu, met de VAR, zou je er niet mee weg mogen komen. Maar week in week uit komen hele volksstammen er mee weg. En het gekke is : dat lijkt alleen tegen ons zo te zijn. Natuurlijk zal er wel weer Calimero naar mijn hoofd worden geslingerd, maar verklaar dit dan. Leg mij uit waarom het gaat zoals het gaat. De VAR zal (helaas) wel een blijvertje zijn maar hopelijk zal het oneerlijke gebruik ervan toch echt eens voorbij gaan.
  +7/-0

   
  4 maanden geleden
  Tja, Naaihuis heeft toch weer z'n momentjes gehad he?
  Belachelijke "overruling" van z'n assistent, en vlgs mij heeft hij bij dat moment met Boscagli ook wel z'n zegje gedaan. :\(
  +3/-1

   
  4 maanden geleden
  Hoe hij bij die overruling ook naar zichzelf wees. Zum kotzen 🤮
  +5/-0

   
  4 maanden geleden
  Ja, je kon hem zien zeggen "ik beslis!" ... en die assistent over de zeik ... bah bah
  +1/-0

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Buiten dat weet je niet meer of je nou kan juichen bij een doelpunt of toch niet, zelfs niet als alles volgens de regels lijkt te zijn. En dan maar wachten en wachten en dan op een rare, ongemakkelijke manier opnieuw blij gaan zijn met een doelpunt van een paar minuten geleden, waar al veel ontlading van verloren is gegaan.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Helemaal eens. Ik dacht ook dat die 1-1 afgekeurd zou gaan worden. Ik wist het pas zeker na de aftrap van de tegenstander. En die herhalingen van ESPN direct na het doelpunt sloegen ook nergens op want daarmee had je nog geen uitsluitsel. Pas ver in de tweede helft, toen Boscagli gevloerd was, lieten ze de camerahoek zien waarin overduidelijk te zien was dat Malen geen buitenspel stond. Zo stonden we tegen Vitesse uit te juichen en twee weken geleden met Vertessen nog harder, en het was allemaal voor niks. Alleen omdat het spelletje nu zogenaamd eerlijker is geworden. Dat is het dus niet en de spontaniteit van het spelletje holt ook achteruit. Dus : de VAR maakt meer kapot dan je lief is.
  +4/-0

   
  4 maanden geleden
  Dat vind ik misschien nog wel de grootste ergernis van de var(ce): de hele spontaniteit is weg!

  Dat en het feit dat de var(ce) en/of de toepassing ervan je in 2019 aantoonbaar de landstitel kost (naast Bommel, Schwaab & Zoet uiteraard, eerlijk is braaf!).
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Weer geen topwedstrijd gewonnen. Malen is nog steeds niet in vorm ondanks zijn doelpunt. Hij heeft vaak toch ook oogkleppen op. Zahavi ook niet gezien. Zou Unnerstall dat doelpunt van Berghuis wel gehad hebben? Bij Feyenoord stond wel een keeper die beslissende ballen tegenhield. Volgende week wordt het nog moeilijker om punten te halen dus plek 2 wordt ook moeilijk.
  +1/-1

  4 maanden geleden
  Krijgt veel te weinig? Ze laten ze zich in de 1e helft wederom aan alle kanten voorbij lopen achterin. Zoals heel het seizoen is elke slim opgezette aanval een kans bij onze gespecialiseerde luchtdekkers achterin. Als Fey en wij net zo efficiënt waren geweest als in Rdam stond het 3-5 in de rust, dus dat ze te weinig krijgen puur op basis van bij vlagen veel balbezit en dominantie zegt me geen fluit. Blaffende honden bijten niet.

  De tweede helft was weer ouderwets ergeren op zoveel onbenul, klunsig en onnauwkeurig voetbal. Maak je borst maar nat als ze tegen voetbalmachine AZ moeten. Die weten wel telkens feilloos vanuit het middenveld de voorwaartsen te bereiken. Zoveel meer slimheid in die ploeg op het middenveld. Iets wat bij ons al een seizoen lang onzichtbaar is met Sangare en Rosario. Er is maar 1 vd 11 die een creatieve zuivere steekbal heeft en die wordt veel en veel te weinig gebruikt, dat is Gotze. De rest kan er eigenlijk geen klote van als het aankomt op onze goede voorwaartsen te lanceren. Als je middelmaat hebt en opstelt, krijg je middelmatige resultaten.
  +6/-1

   
  Perzik009 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Mee eens, dat het teveel van Gotze aan moet komen.
  Echter viel Gakpo vandaag ook tegen, die heeft normaliter ook wel eens een pracht paas in de voeten. Die kan ook als geen ander iemand wegsteken

  Toch zou Rosario kan Rosario wel wat meer naar voren spelen, maar dat is zijn taak in deze opstelling niet

  Toch vind ik het te makkelijk om elke keer op Sangare te wijzen, die jongen speelt zeker niet verkeerd. Is toch een imponerende kerel, waar een tegenstander wel moeite mee heeft.

  Vandaag vond ik Max echt onzeker en zat het probleem mijns inziens niet zozeer in het middenveld. Die wonnen meer duels dan Feyenoord, dus vind het niet terecht het weer eens bij hun te leggen
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Max was zwak. Een Duits international moet gewoon veel meer brengen en vooral korter op zijn tegenstander zitten. Tweede keer dat ie zich op dezelfde linker van. Berghuis verkijkt met dezelfde goal.

  Het is zo makkelijk PSV in de problemen te brengen. Gewoon rond de 16 blijven staan bij een counter, onze verdedigers lopen altijd als een kip zonder kop de box in en verliezen elke keer weer het overzicht waar de opponent staat.

  Dumfries was idd ook weer zwak. Net zoals Malen op zijn goal na. En Zahavi die elk duel verloor. Totaal geen vernuft en onderlinge cohesie tussen aanval en middenveld. Nog steeds veel te veel zoeken en nadenken, en veel te weinig op de auto-piloot.

  Ik vind het hoog tijd voor een hele grote schoonmaak. Thomas, Guti, Mvogo, vGinkel, Rosario Mauro, Viergever mogen vertrekken. Middelmaat. Graag focussen op een creatiever middenveld en een hele goeie CV.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Van Ginkel middelmaat? Korte termijn geheugen?
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Zal nooit meer de oude worden na zoveel knie problemen. Heeft niet meer de explosiviteit en snelheid.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Dat is wat anders. Jij denkt van niet. Ik hoop van wel. Maar het predikaat middelmaat verdient Marco niet.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Soms denk ik wel, als ik nu naar dickie luister, stond die maar voor onze groep, hadden we minimaal 10 punten meer, daar ben ik van overtuigd!
  +4/-4

  4 maanden geleden
  Okay sangare en Rosario als blok niet goed in verdedigen, maar de vijf mensen achter hen verdedigde de eerste helft ook niet, teze gelukkig de 2e helft wel. Onze rb en lb doen namelijk alles behalve verdedigen.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Yup, je kunt net zo goed elke week met 2 echte vleugelspitsen als backs spelen.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Had toch wel meer aandacht voor het incident tussen Kokcu en Boscagli verwacht. De commentator vond het ook vreemd wat die Kokcu deed. Nijhuis kon het waarschijnlijk niet zien maar VAR Higler reageerde ook niet. Als de Var zo selectief blijft kun je dit hulpmiddel net zo goed afschaffen.
  +5/-0

   
  4 maanden geleden
  Te zacht denk ik #martinez
  +3/-0

   
  4 maanden geleden
  Of.. Boscagli is een sterke jongen dus hij moet zich niet zo aanstellen en gewoon beter verdedigen.
  +2/-3

   
  4 maanden geleden
  De tv gaat daar geen aandacht aan schenken, anders krijgt Schmidt straks nog gelijk ...
  +3/-0

  4 maanden geleden
  Gelijkspel vind ik terecht. Maar waarom Sangare steeds laten afzakken tot zelfs achter ons centrale duo? Er zal toch niemand denken dat hij iets nuttigs gaat doen qua opbouw? Ik snap daar niks van. Dumfries ook niet best vandaag, stond veel te diep. Wellicht tegen een voetballende tegenstander volgende week beter?
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Kijkend naar het schema is volgende week (weer) een finale.
  De resterende wedstrijden van AZ en PSV zijn kwa sterkte "op papier" gelijk.
  +1/-0

   
  Mik001 (geschorst)
  4 maanden geleden
  Het programma is voor AZ, met Ajax en Groningen uit wel zwaarder hoor. Maar PSV kan ook in iedere wedstrijd morsen.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Ja, klopt. AZ speelt nog uit tegen Ajax. PSV heeft ook nog vergelijkbare tegenstanders :huh
  +2/-1

   
  4 maanden geleden
  VVV en Utrecht uit zie ik voor dit PSV wel als vergelijkbaar materiaal ja.
  +2/-2

   
  4 maanden geleden
  Grapjas
  +1/-1

  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Als je in 15 topwedstrijden geen enkele winst hebt geboekt dan is dat echt bedroevend te noemen,en dat mag de leiding van psv zich echt aanrekenen. psv is een topclub op papier maar heeft simpelweg geen topelftal en dat is in dit seizoen wel vaker duidelijk gebleken. Er zit zo weinig voetbal in dit elftal dat je van z’n leven nooit kampioen zal worden met deze spelers. psv moet einde seizoen door gaan selecteren. Op deze manier kom je echt geen stap verder. Ook de hele scoutingsapparaat moet op de schop. Die hebben echt broddelwerk afgeleverd de afgelopen jaren. Ook als psv 2e eindigt is gewoon een mislukt seizoen.
  +9/-1

   
  4 maanden geleden
  Zeer realistische weergave van de feiten! Kaf van het koren scheiden nu inderdaad en duimen draaien dat je tweede wordt!
  +1/-0

  4 maanden geleden
  De dominantie is er wel,maar als je achterin te veel ruimte weggeeft doordat je backs te hoog staan en je aanvallers vergeten te scoren,dan wordt winnen een lastig verhaal.
  Volgende week naar Alkmaar,waarin ze de kans krijgen om te laten zien dat ze er van hebben geleerd.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Hé onze aanvoerder zit ook op het forum!
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Ik kan er niet meer van maken,dit is de realiteit en dat ziet Denzel ook.
  +1/-0

  reactie verwijderd

  4 maanden geleden
  Zeer frustrerend om weer geen topper te winnen, tegen ajax laatst had gekund, vandaag tegen feyenoord helemaal. Hoe PSV echter een groter gedeelte van de wedstrijd speelde laat zien dat het de goede kant in gaat, PSV was een stuk beter. Schmidt zijn hand wordt steeds zichtbaarder. Jammer dat Malen na rust de 100% kans niet maakte, dan is het gedaan. Götze laat zien dat hij de beste speler hier in NL is, wat een rust en overzicht heeft die gast toch, ongelofelijk. Volgende week naar Alkmaar, daar maar de laatste topper van dit jaar maar winnen, dat wordt onderhand tijd...
  +4/-2

   
  4 maanden geleden
  Pff, heb jij daar echt nog vertrouwen in? ... ik niet!
  Lijkt wel of die gasten met een "geen verlies" voortaan tevreden zijn ...
  +3/-1

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Ja, ik heb daar wel vertrouwen in. Zowel tegen feyenoord en ajax waren we de betere partij, het moet toch een keer goed vallen zou je zeggen. Dit seizoen is zeer teleurstellend, maar ik zie wel een stijgende lijn sinds Twente thuis. Je ziet ook dat nu spelers terugkeren van blessures het steeds beter gaat. Er worden nog steeds te veel kansen weggegeven, maar voor wat het waard is zie ik wel dat er in de omschakeling sneller weer meer spelers achter de bal staan, het begint steeds 'beter te kloppen'. AZ is een zeer goed voetballende ploeg, maar geven ook meer ruimte weg achterin, iets wat nu in ons voordeel kan werken. Ben benieuwd volgend week. Ben het met je eens dat er wel meer kwaadheid zichtbaar mag zijn, het is af en toe net allemaal iets te plichtmatig.
  +4/-0

  4 maanden geleden
  De spelers weten in elk geval wat er volgende week tegen AZ op het spel staat. Bij verlies komt AZ langszij maar kan Vitesse op 1 punt en Feyenoord op 5 punten komen.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Het word tot de laatste min van het seizoen spannend...vanaf plek 2 tot 18
  +1/-0

  4 maanden geleden
  15(!) toppers op rij niet gewonnen (en schrijf nummer 16 volgende week ook maar vast op), dan kun je maar één ding concluderen:

  PSV is PSV niet meer.
  +6/-4

  4 maanden geleden
  Leuk dat achteraf gelul van oud scheidsrechters en de grote baas Himself! Het was rood van gücku. Zo moe word ik daarvan. Effe nog natrappen..bah bah
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Je zet jezelf wel flink voor lul als je nu rood zegt en bij Martinez geel. Bevestigd weer dat het shirt dat je draagt van belang is voor de situatie. Beide was natuurlijk rood. Blijkbaar zijn PSV spelers vogelvrij verklaard.
  +5/-0

   
  4 maanden geleden
  Dat doen ze graag in Zeist zichzelf voor lul zetten met een dikke middelvinger richting PSV
  +2/-0

  4 maanden geleden (gewijzigd)
  PSV laat het weer afweten in de bewierookte aanval, genoeg 100% kansen. Gelukkig speelde het laffe feyenoord hun kansen niet efficiënt uit en voorkwam daarmee een herhaling van de kuip wedstrijd.
  Uiteindelijk moet PSV deze wedstrijd verder toch naar zich toetrekken.

  Wat mij wederom verbaasde en irriteerde is het chaotische spel in de eerste helft. Daar was het uit de basis laten van Teze imo flink debet aan. Ook het weer veranderen van de basis (Rosario ipv Boscagli op het middenveld) bracht onrust ipv voetbal. Verder - ook al door anderen gemeld - dat Cody in de basis begon vrij onzinnig en ook tegen de logica in die Schmidt vaak hanteert.

  Enfin zal aan mijn beperkte inzicht wel zijn, maar ik vind het niet consistent.

  Tot slot moest Basje toch nog ff zijn narcistisch karaktertrekken opzichtig laten zien, echter dat was niet d reden voor dit puntverlies.
  +2/-0

   
  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  Schmidt stelt vaak 11 spelers op, zoals hij het zelf zegt, op basis van wat hij de week ervoor op de training heeft gezien. Moet je nagaan hoe er dan getraind wordt als Gakpo daar 1 van de uitblinkers is. Dat kansen weggeven is echt lachwekkend. AZ tikt je zondag helemaal koekoek als je zo labbekakkerig gaat verdedigen. Schmidt zijn komt werd enorm toegejuicht maar vooralsnog is er weinig reden tot juichen.
  +3/-0

  4 maanden geleden
  Voor elk punt blijven vechten nu, gvd. Als we geen tweede worden is het financieel ook nog een ramp en kan er niet worden geinvesteerd in broodnodige versterking. Bovendien denk ik dat er komende zomer meer goede spelers vertrekken dan erbij zullen komen. En maar blijven investeren in nutteloze doelmannen.
  +1/-0

   
  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  Maakt een 2e of 3e plaats echt financiëel zo’n verschil? Waar zit hem dat in? Ik ken de feiten niet.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Nou omdat 2e worden recht geeft op CL voetbal, en de bedragen die je kan binnen harken liggen vele malen hoger als in de EL. Ook zal de transferwaarde van spelers stijgen als ze CL spelen.
  +2/-0

   
  Tony the Tiger (geschorst)
  4 maanden geleden
  Zo ver kwam ik nog wel maar zie je maar eens te kwalificeren voor CL. Is volgens mij geen enkele NL’se club nog gelukt via de voorrondes. Daarbij komt dat PSV niet bij machte is om haar selectie voordien al op volledige oorlogssterkte te hebben. Het klinkt allemaal hartstikke mooi maar is het wel realistisch?
  +3/-0

   
  4 maanden geleden
  Realisme misschien niet, maar in ieder geval een kans. Met de derde plek heb je die kans zeker niet.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Als(!) PSV CL-voorronde gaat spelen, zal het grotendeels afhangen van de tegenstanders die je loot hoe ver je gaat komen, daar kun je geluk en pech mee hebben. Niet alleen PSV, maar iedere ploeg heeft dezelfde perikelen aan het begin van het seizoen mbt. de selectiesamenstelling, dus dat is mi. geen bepalende factor. Voor PSV zelf is het belangrijk keihard te blijven werken aan het er in slijten van het systeem dat Schmidt voorstaat, daar zit de winst.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Maar hoe lang heeft hij nog nodig voor dat inslijten? We zijn al 26 wedstrijden onderweg en ik zie nog steeds een onsamenhangend geheel. En als er in de zomer een stuk of vier vertrekken en er komen vier nieuwe bij kun je weer opnieuw beginnen met slijten? Ik had gehoopt dat dat slijten tot en met december zou gebeuren en dat we dan in januari konden gaan oogsten. Helaas was januari nou net de maand waarin we het eventuele kampioenschap hebben verhoogd...
  +5/-0

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Dat duurt idd. best wel lang @rups. Corona en de blessures hebben daar niet echt mee geholpen. Ik zie echter dat het spel nu echt wel vooruit gaat. maar achterin moet het bij de omschakeling nog echt veel beter worden, dat is simpelweg niet goed genoeg nu. Misschien dat Sangaré wat verder moet terug zakken om dat probleem te gaan tackelen, van de creativiteit hoef je het van hem nl. niet te hebben, dus daar lever je niet in. Gewoon een extra slot op de deur. Houdt automatisch ook in dat voor hem de aanvallers en middenvelders een stapje extra zullen moeten zetten voor de pressing. Nieuwe spelers moet altijd ingepast worden, maar in een selectie die dan al 1 jaar op deze wijze speelt, moet dat te doen zijn lijkt me.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Dan kan ik je alvast melden dat wij 100% ongeplaatst zullen zijn, want we maken een vrije val op de coëfficiëntenlijst. In 2018 waren we nummer 39 van Europa, in 2019 41e en nu staan we 56e!
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  De afvaller in voorronde CL kan alsnog naar de Europa League. De nummer drie van de competitie niet. Die komt (eventueel, hang van coefficientielijst af) ) terecht in de conference league. Dus 2e plek is kans op CL en kans op euroleaugue. Is beter voor sponsors en kans op in ieder geval een aantal europese potten, waarmee toch nog een behoorlijk bedrag kan worden binnengeharkt. (ook tv gelden) Schijnt allemaal van belang te zijn want allerhande bestuurders en managers zijn er behoorlijk zenuwachtig over.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  De nummer 3 dit jaar wel, maar dan moet Abcoude-Noord de beker winnen.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Eerst plaatsen het én dan de centjes!
  +2/-0

  4 maanden geleden
  Heb lang nagedacht om iets positiefs te zeggen maar het lukt me niet. Schmidt zegt dat hij zich nog steeds geen zorgen maakt maar wanneer dan wel? We winnen geen enkele topper zelfs niet thuis tegen feyenoord. De 2e plaats is nog steeds verre van zeker. Sorry hoor maar waar is hier het topsport klimaat. Ik maak me inmiddels steeds meer zorgen. Als dit blijkbaar ons acceptabele nivo is dan kunnen we beter stoppen met het idee dat we nog ooit ergens om mee gaan doen. Triest.
  +6/-1

   
  4 maanden geleden
  Helemaal mee eens; vermakelijke wedstrijd. Maar we geven voortaan IEDERE wedstrijd 6/7 100% scoringskansen weg. Dat kán gewoon niet, tenminste....als je een topclub pretendeert te zijn!
  +1/-0

  4 maanden geleden
  De laatste wedstrijden was het bij vlagen een stuk beter; dus ik was vol goede hoop vooraf. Dan zie je de opstelling en dan val ik echt van mijn stoel af. We-de-rom wordt er begonnen met de twee brekers, waarvan we al het gehele seizoen zien dat het, zeker in voorwaartse richting, gewoon NIET werkt.

  Door de klasse van Mario, in de korte combinatie met de voorwaartsen, hebben we in het eerste kwartier een paar mooie aanvallen gehad waaruit gescoord had moeten worden, maar daarna heb ik tot de rust VIJF 100% kansen voor de zeer matige Rotterdamse opponent geteld. In mijn ogen verzaken zij dus, dat wat ze in de heenwedstrijd wél deden. PSV klinisch afstraffen. Op de vaste bal van Berghuis in de lange hoek na. Als keeper weet je dat Berghuis maar één ding kan en doet en dan nog heb je er geen antwoord op. De bal was niet eens heel ver in de hoek. Zeker geen blunder hoor, maar PSV-keepers pakken ook weleens moeilijke ballen. Met de 1-1 bij rust kon ik dus wel leven (omdat onze nummer 9 nu door had dat een wippertje altijd effectief is).

  Na rust heb ik Feyenoord bijna niet meer gezien, maar hadden alleen Malen en Madueke nog MOETEN scoren. Verder bloedde het dood. Iets wat ik niet begreep, want de Rotterdammers hebben niets aan dit gelijkspel en PSV staat met dit resultaat volgende week gelijk met AZ. Zij hebben namelijk een aanval die het steeds maar weer dodelijke balverlies van ONS PSV wel afstraffen.

  Alles samenvattend is dit gewoon exact ons niveau. We zijn verworden tot een Feyenoord 2.0. De keiharde realiteit. Een realiteit oordelend op topniveau. Want los van dit waardeoordeel heb ik wel een leuke wedstrijd gezien. Maar concurreren om de landstitel ga je hiermee voorlopig helaas niet.
  +5/-0

   
  4 maanden geleden
  Eens! Goed verhaal. Ik zou ook graag zien dat Mvogo, of elke keeper van PSV in algemene zin, die eerste cruciale bal pakt. En inderdaad, je weet wat Berghuis doet, exact hetzelfde als in de heen wedstrijd.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Weet je. Het is typisch Nederlands om uit de gaan van eigen kracht. En daar alles op in zetten. Maar ik vraag me in dit soort wedstrijden écht af of tegen onze Max wordt gezegd: zorg dat je wat naar binnen staat tegen die Berghuis, dat hij buitenom moet. Want hij kan niets met rechts. Dat hoort ook bij het spel he, je tegenstander zwakker maken. Deze jongen doet dit vaak alleen tegen ons, in andere grotere wedstrijden krijgt hij vaak niet eens de kans op zo te schieten.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Dat, maar ook het starten vanuit je positie. De kracht van dumfries en max liggen bij het opstomen. Vanuit je positie, als back. Nu staan ze er vaak al. En komen ze in de omschakeling altijd te kort. Zeker tegen zon handbal verdediging zet je zelf alles dicht. Lopende mensen zien te krijgen, niet max en dumfries tegenstanders laten passeren.
  +1/-0

  reactie verwijderd

   
  4 maanden geleden
  Ja, je hebt helemaal gelijk, alles hangt af van die ene speler. Als John volgend jaar Rosario verkoopt worden we zonder puntverlies kampioen, hoeft hij verder geen spelers meer te halen. Ik denk zelfs dat Jong PSV dan beter gaat spelen.
  +2/-1

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Je hebt wat betreft Rosario gelijk.Als de zondebok weg is gaat alles weer helemaal goed.Voetbal is een teamsport waarin spelers hun taak hebben.Rosario vormt met Sangare het verdedigende blok dat hard nodig is omdat de vleugelverdedigers heel hoog staan.Je kunt idd discussiëren over of Boscagli de positie van een van beide verdedigende middenvelders beter invult.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Ik reageerde nogal sarcastisch op het in hoofdletters inmiddels verwijderde anti Rosario betoog. Ik snap ook de rol van Rosario en Sangare wel. Het zijn niet de doelpuntenmakers en assist koningen in dit spelsysteem. Daar hebben we de opkomende backs voor. Zij moeten de afvallende ballen oppakken en het gevaar neutraliseren. Daarbij heeft Rosario af en toe nog wel eens een mooie steekbal in zijn voeten. Helaas ook veel balverlies. Dat zij nu aangewezen worden heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat we het hele jaar al met een vrij zwak middenveld spelen, waardoor we er voetballend moeilijk uitkomen. Hopelijk is dat probleem nu opgelost met Gotze, Gakpo en Madueke terug. Verder ben ik blij dat er wat meer risico in het spel gelegd wordt, en ja dan verlies je ook wel eens de bal. Maar ik zie liever een PSV dat vooruit wil voetballen dan het doodsaaie getik op eigen helft wat we jaren hebben gedaan. Het moet alleen allemaal nog een heel stuk beter wil je volgend jaar enige bedreiging gaan vormen. Of we daar goed genoeg voor zijn, ik betwijfel het.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Snap dat het sarcasme was.Ben het volledig met je eens dat als Rosario niet speelt het niet ineens veel beter gaat.Het systeem van Schmidt is gewoon heel kwetsbaar in verdedigend opzicht.ik blijf van mening dat je de manier van voetballen aan moet passen aan de kwaliteiten van de spelersgroep.Ik hoop dat de filosofie van onze trainer volgend seizoen wel resultaat opgeleverd maar dan zal er toch doorgeselecteerd moeten worden.Spelers aantrekken die het systeem wel goed kunnen uitvoeren.Ik weet niet of PSV daar de centen voor heeft.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Het systeem en de uitvoering daarvan is belangrijker dan de spelers, tot op zekere hoogte. Met Max, Gotze, Madueke, Zahavi en Gakpo hebben we volgend seizoen ook genoeg aanvallende krachten staan. Ik hoop dat Malen zo verstandig is om nog een jaar door te groeien bij PSV voor hij de stap maakt. In mijn optiek moet hij nog een stap maken om echt naar een topclub te kunnen. DUmfries vervangen wordt lastiger denk. Ik zie in Teze niet de back die in het systeem van Schmidt past en in de verdediging hebben we nog een echte topper nodig die de organisatie bewaakt. Ik vind onze doelman uitermate teleurstellend dit jaar. Echt bijna elk bal op goal vliegt erin. Misschien niet volledig op conto van Mvogo, maar echt een spectaculaire redding zie ik ook zelden van hem. Verder moeten we volwassener worden, de juiste overtreding op het juiste moment, baltempo verder omhoog. Ik vind het spel van PSV absoluut verbeterd onder Schmidt. We hebben ook veel pech gehad met blessures en onbegrijpelijke beslissingen van scheidsrechters. Dat werkt ook allemaal niet mee. Met een volledig fitte selectie waren we allang zeker van plek 2. Ajax is momenteel te stabiel en te sterk, al hadden we 6 punten tegen ze kunnen en misschien wel moeten pakken.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Dit is in een notendop ook vrijwel exact hoe ik erover denk. Het dien verstande dat ik onze Denzel echt een zeer beperkte, doch hardwerkende, speler vind. Daar moet echt wel een oplossing voor te vinden zijn. Dat hij weg gaat weten we immers al een aantal maanden nu.
  +1/-0

   
  4 maanden geleden (gewijzigd)
  Hoi, SouBa, ik kan kennelijk niet meer zomaar reageren vandaag en wil toch nog ff mijn verhaal ook kwijt en in dat geval reageer ik dan op laatste bericht aangezien het ook wel aardig is indien iemand het leest, vandaar.

  Ik moet zeggen dat ik mij gisterenmiddag wel heb vermaakt, al vind ik het uiteraard wel zonde dat wij er na rust niet in slaagden de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten, maar dat is logisch.

  Ik vond het voor rust veel weg hebben van de 1e helft in Rotterdam, zij het dat Feyenoord toen dodelijk effectief was en het ditmaal meer kansen (nodig) had om tot, slechts 1x, scoren te komen. Vorige keer was je bij rust al kansloos. Daarom dacht ik, gezien het feit dat het 'gewoon' 1-1 was, wij na rust zouden toeslaan.

  En die kansen kregen wij ook natuurlijk, maar Malen heeft momenteel wat moeite met afronden en Madueke had pech na zijn fraaie solo-actie (alsof die jongen er amper uit is geweest!).

  Vooraf was mijn stelregel 4 punten uit de wedstrijden tegen Feyenoord & AZ, en dan maakte het mij persoonlijk niet veel uit welke gewonnen werd, dus in de slotfase had ik er wel vrede mee, zolang er maar niet verloren werd.

  Nou zijn wij een weekend verder en heb ik mijn doelstelling voor volgende week ietwat bijgesteld. Oké, winst zou uitermate lekker zijn: de 2e plek is dan wel binnen! Maar ook met een gelijkspel lig je als PSV nog volop in pole position: 3 punten voorsprong plus een redelijk comfortabel doelsaldo t.o.v. de Alkmaarders. Gezien het resterende programma moet dat ook genoeg zijn.

  Van Feyenoord ben je sowieso af, die wilden of konden niet meer na rust. En Vitesse neem ik niet serieus m.b.t. 2e plaats.

  Dus laat het zondag maar weer 1-1 worden. Dan doen wij heel goede zaken. Ook wel fijn hoor trouwens zo'n gelijkspel. Dat voorkomt dat je, zoals ik na PSV-Ajax, gaat denken dat het kampioenschap er daadwerkelijk in had gezeten.

  En die overwinningen tegen de overige clubs uit de, ietwat geforceerd genoemde top-4 - ik houd het momenteel nog steeds vaak op een top-3 met AZ dan wel Feyenoord, of ook wel op een top-2 - komen dan later wel weer. Laten wij ze dan volgend seizoen álle 2/4/6 winnen en hopelijk rijgt Donyell dan ook weer, nóg bij PSV, de doelpunten aaneen, samen zijn partner up front, Eran.

  Overigens laat ik de wedstrijden momenteel nogal gelaten over mij heen komen. Misschien dan toch geen lethargie, maar iig wel een zekere vorm van apathie. Alleen tijdens de 1e wedstrijd na de winterstop was de échte spanning aanwezig, daarna niet tot nauwelijks, hoogstens in de slotfases thuis tegen Olympiakos & Ajax.

  Als je er niet bij kan zijn, dus fysiek in het stadion, gaat dat ook ten koste van de directe betrokkenheid. Dat ervaar ik althans zo. Zo op een afstandje voelt het toch anders. Als ik, (gewoon) normaal, door (dringende) omstandigheden eens een (uit)wedstrijd mis, is het net alsof het niet écht is. Je móét a.h.w. naar wedstrijden toe, al is het maar om niks te hoeven missen.

  Anyway díé betrokkenheid is volledig weggevallen. Na de zomer dan maar weer. Toch?
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Een correcte weergave van het gisteren gebodene; vermakelijk, zéér vermakelijk. Maar niet goed genoeg voor eremetaal.

  Met een gelijkspel volgende week en een nederlaag van AZ in de arena zou je zonder ook maar één zege tegen de “top 4” toch vrij steady tweede kunnen worden. En dan zelfs maar één zege in 8 potjes tegen de top 5.

  Ik teken dan ook voor een puntje volgende week en trek een biertje extra open bij een bonus winstpakker!
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Doe ik, in gedachten dan, met je mee!

  Overigens is het nog immer zo dat ik absoluut niet blij kan zijn met 2e plaats!

  Althans met een 2e plaats achter Ajax. Anders valt er wel mee te leven. Ik was in 1999 in Utrecht zelfs door het dolle heen met een 3e plaats (vóór #6 Ajax)! Maar dat terzijde.

  Ook zie ik het niet zo zitten om, terwijl voor de meeste clubs de voorbereiding nog moet beginnen, met lege handen en trieste gezichtsuitdrukking in een Basel of zo te staan.
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Ik wist het wel... "ik kwam via de achterkant binnen"
  +1/-0

  4 maanden geleden
  Nijhuis mag wel eens aangepakt worden door Van Egmond.
  Schmidt trekt zelf het boetekleed aan en belooft niet meer over de scheids te zeuren.
  Nijhuis en de VAR zien een rode kaart (Kökcü) over het hoofd en Nijhuis laat doorspelen wanneer Dumfries duidelijk aan zijn shirt getrokken wordt. Hij overrulet zijn lijnrechter die het wél gezien heeft, de ijdeltuit.
  Niemand van PSV klaagt erover, want de vete moet een keer beeindigd worden.
  En dan komt Basje een dag na de wedstrijd willens en wetens stemming maken bij VI.
  Schmidt is terecht geschorst geweest voor een foute opmerking (de scheids fluit niet opzettelijk tégen je club). Maar verder had hij inhoudelijk gelijk.
  Nijhuis mag nu wel eens aan de beurt zijn, want het is niet zijn rol om in de praatstoel te zitten en stemming te maken. Hij kan op zondag even de wedstrijd bespreken, en wat hij verder over andere dingen te melden heeft is niet voor de openbaarheid bedoeld.
  Op deze manier kan de KNVB niet meer in alle vrijheid scheidsrechters voor wedstrijden aanwijzen.
  +2/-0

   
  4 maanden geleden
  Ik kijk niet met naar die lui, maar wat zei Basje dan daar gisteren?
  +1/-0

   
  4 maanden geleden
  Gezeur dat niemand van PSV met hem wilde praten. Alsof hij voor een discussieclubje was uitgenodigd. Of een forumavond. Of een amusementsprogramma.
  De heren van VI waren vergeten om Bas uit te leggen dat hij als scheidsrechter voor een voetbalwedstrijd was ingeroosterd.
  +3/-0

   
  4 maanden geleden
  Overduidelijk dat hij zichzelf belangrijker vind dan de spelers en teams, narcistisch mannetje dus!

  Bij VI zijn nooit objectief naar hem...
  +2/-0

  reactie verwijderd

  4 maanden geleden
  Na de wedstrijd geeft Nijhuis aan het geen probleem te vinden dat niemand hem ontving maar bij VI gaat hij weer lopen janken met ondersteuning van Gijp en Derksen. Begint op een hetze tegen PSV te lijken. Op zich is hij een goede scheidsrechter maar dat ego van hem begint me zwaar tegen te staan.Higler zag als VAR geen rode kaart in de actie van Gokcu en nu net deze blinde wordt voor AZ-Psv aangesteld.
  +2/-0