Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV probleemloos naar winst tegen PEC Zwolle


Tijdstip
13 mei 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 4


PSV probleemloos naar winst tegen PEC Zwolle; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV probleemloos naar winst tegen PEC Zwolle

PSV heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afgesloten met een overwinning. In het Philips Stadion werd PEC Zwolle met 4-2 verslagen. Een eigen goal, Donyell Malen, Yorbe Vertessen en Eran Zahavi zorgden voor de Eindhovense treffers.

PSV begon goed aan de wedstrijd. Na enkele minuten kreeg Yorbe Vertessen al een enorme kans, maar de jonge Belg miste de bal na een goede pass van Donyell Malen. Niet veel later kreeg ook Eran Zahavi een goede mogelijkheid, maar nu was de pass van Malen net niet goed. De Israëliër kreeg na een klein kwartier spelen een niet te missen kans nadat doelman Mous een schot van Philipp Max niet onder controle kreeg. De spits schoot echter tegen de keeper aan.

Halverwege de eerste helft kwam de openingstreffer dan toch, al kwam daar 'enige' hulp van PEC Zwolle bij kijken. Doelman Mous verkeek zich op een terugspeelbal van Nakayama en de bal rolde in het eigen doel.

De doelpunten volgden elkaar opeens in hoog tempo op. Op aangeven van Vertessen zorgde Malen voor de 2-0, terwijl de jonge Belg enkele minuten later zelf voor de 3-0 zorgde na een goede actie van Marco van Ginkel. Dat was uiteindelijk ook de ruststand.

In de tweede helft was het al snel weer raak. Met zijn familie op de tribune kopte Zahavi na een uitstekende voorzet Malen de 4-0 tegen de touwen.

Halverwege de tweede helft kwam uit het niets opeens een tegendoelpunt van PEC Zwolle. Een slechte terugspeelbal van Van Ginkel werd afgestraft met de 4-1 tot gevolg.

Opeens was PSV het helemaal kwijt. Het lukte niet om ondet de druk van Zwolle uit te komen, de passing was veel te zwak en duels werden veel te makkelijk verloren.

Nadat de ploeg zelf weer wat kansen had gekregen, viel in de laatste minuut ook de tweede tegentreffer na wederom zwak verdedigen. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd waardoor het in 4-2 eindigde.


[video] Zahavi dedicates goal to his wife and children | Highlights PSV - PEC Zwolle


Reuzenstap van PSV richting voorronde van de Champions League

Enkele minuten na de winst tegen PEC Zwolle kreeg PSV nog meer goed nieuws. AZ speelde namelijk met 0-0 gelijk tegen FC Groningen waardoor het verschil tussen beide teams weer drie punten is. Met nog maar één wedstrijd te gaan en een doelsaldo van +10 lijkt het voor PSV alleen nog theoretisch mis te kunnen gaan.

PSV eindigt het seizoen zondag op bezoek bij FC Utrecht, dat aan een punt genoeg heeft voor de zesde plaats. AZ moet het in eigen huis opnemen tegen Heracles Almelo, dat nog vol strijdt voor het laatste ticket van de play-offs.


[video] 'Dit mogen we niet meer weggeven' | Interviews PSV - PEC Zwolle


Denzel Dumfries: 'We weten hoe belangrijk die tweede plaats is voor de club'

In gesprek met ESPN gaf Denzel Dumfries aan erg tevreden te zijn met de winst tegen PEC Zwolle en het puntverlies van AZ. "We weten het na Utrecht natuurlijk pas zeker, maar we hebben een uitstekende uitgangspositie", aldus Dumfries. "We mogen het nooit meer weggeven. Het was vandaag een verdiende overwinning en nu op naar Utrecht."

Dat de tweede plek bijna binnen is zorgt dan voor opluchting. "We hebben het op een gegeven moment wel moeilijk gemaakt en lieten AZ een beetje in de buurt komen. Dat maakte het wel lastig", zo gaf hij aan. "We weten hoe belangrijk die tweede plaats is voor de club. Dat hebben we in principe wel goed gedaan om die vast te pakken."

Over de wedstrijd tegen PEC Zwolle was de aanvoerder vooral te spreken over het uiteindelijke resultaat. "We hadden in het begin nog drie grote kansen om het eerder af te maken. Het belangrijkste was de overwinning en dat hebben we uiteindelijk goed gedaan. Compliment naar de ploeg", zei hij daarover.


[video] Zahavi ijzersterk bij PSV na gewelddadige overval: 'Stupid people bepalen niet mijn toekomst'


Eran Zahavi: 'Gelukkig heb ik voor mijn familie een doelpunt kunnen maken'

In gesprek met ESPN blikte Eran Zahavi terug op afgelopen zondag. "Het was heel zwaar, vooral voor mijn familie. Maar het leven moet gewoon doorgaan", aldus Zahavi. "Samen met mijn vrouw besloot ik dat we zo snel mogelijk weer terug moesten keren naar het normale leven. Zij steunt me daar volledig in. Zij heeft uiteindelijk besloten wat ik zou gaan doen. Ik moet God bedanken dat ik zo'n vrouw heb."

Zahavi ging verder: "Ik voel me enorm gewaardeerd, ook binnen de club. Dat is heel belangrijk. Ik kan alleen maar iedereen nogmaals bedanken. Buren die langs kwamen met bloemen en snoep voor de kinderen. We hebben enorm veel steun gehad van iedereen, maar het trauma is groot voor mijn vrouw en kinderen. Gelukkig waren ze erbij in het stadion en heb ik voor hun een doelpunt kunnen maken. Dat was een heel speciaal moment."

Gevraagd werd aan de spits hoe snel na zijn doelpunt hij dacht aan zijn gezin. "Om eerlijk te zijn dacht ik al aan ze toen die voorzet nog onderweg was", zo gaf hij aan. "Ik heb gewoon mijn best proberen te doen voor ze. Ze hebben onder veel druk gestaan deze week. We zijn ver verwijderd van ons thuisland en hebben weinig familie hier. We hebben wel veel vrienden, maar niet onze eigen familie. Zij hebben het nieuws op afstand moeten horen en dat is heel moeilijk. Direct toen ik scoorde dacht ik aan ze en hoe ik ze blij kon maken."


[video] "Dit is de meest emotionele goal in mijn loopbaan"


Roger Schmidt: 'Ik ben pas opgelucht als de tweede plaats honderd procent zeker is'

Roger Schmidt was het in gesprek met ESPN niet helemaal eens met de felicitaties met het bereiken van de tweede plaats. "Dat is nog niet het juiste woord. We moeten zondag nog de laatste stap zetten, maar na vandaag hebben we wel een grote stap gezet", aldus Schmidt. "Wij hebben gedaan wat we moesten doen met de overwinning. Omdat AZ gelijkspeelde in Groningen is het bijna gedaan, maar zondag moeten we zelf nog de laatste stap zetten."

Opgelucht is de trainer dan ook nog niet. "Want we hebben nu nog helemaal niets bereikt", zo gaf hij aan. "We moeten het zondag nog doen. Natuurlijk zijn we heel dichtbij en waarschijnlijk zullen we het ook vast gaan houden, maar ik wil er eerst honderd procent zeker van zijn. We moeten zondag een goede wedstrijd spelen in Utrecht. Als we dan nog tweede zijn ben ik wel opgelucht."

Gevraagd over de wedstrijd tegen PEC Zwolle was hij redelijk tevreden. "We deden het wel oké, maar in de laatste 25 minuten verloren we de controle. Als je met 4-0 voorstaat, moet je de controle vasthouden", zei hij daarover. "Je mag de tegenstander dan geen kans geven om weer terug in de wedstrijd te komen. We hebben gezien dat het een heel lang seizoen was en we nog weinig ervaring hebben met dit soort situaties. Daardoor konden zijn nog twee keer scoren."


Karakteristieken

Uitslag: 4-2 (3-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Eigen doelpunt Mous ('22)
Goal
2-0 Donyell Malen ('29)
Goal
3-0 Yorbe Vertessen ('34)
Goal
4-0 Eran Zahavi ('54)
Goal
4-1 Pherai ('69)
Goal
4-2 Lagsir ('90)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PEC Zwolle: Bajselmani ('42)
Kaart
PEC Zwolle: Doue ('52)
Kaart
PEC Zwolle: Lam ('66)

Opstelling PSV

Eran ZahaviDonyell Malen


Cody GakpoMarco van GinkelIbrahim SangaréYorbe Vertessen


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezeDenzel Dumfries


Yvon Mvogo

Wissels:

'46 Nick Viergever voor Olivier Boscagli
'46 Pablo Rosario voor Yorbe Vertessen
'63 Noni Madueke voor Cody Gakpo
'63 Armando Obispo voor Philipp Max
'86 Joël Piroe voor Denzel Dumfries


Opstelling PEC Zwolle

ClementTedicPherai


PaalStriederSaymakVan den Belt


NakayamaLamBajselmani


Mous

Wissels:

'46 Doue voor Strieder
'84 Lagsir voor Tedic


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 4-0 (2-0)
 4 4-1 (2-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 4-0 (2-0)
 4 4-1 (1-0)
 4 4-0 (2-0)
10  4 4-0 (2-0)
11  4 4-0 (2-0)
12  4 4-0 (2-0)
13  4 4-0 (2-0)
14  4 4-0 (1-0)
15  4 4-0 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.61. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Eran Zahavi (28 -> 5,0)
2. Marco van Ginkel (24 -> 4,0)
3. Yorbe Vertessen (21 -> 3,0)
4. Donyell Malen (16 -> 2,0)
5. Ibrahim Sangaré (6 -> 1,0)
6. Olivier Boscagli (3 -> 0,0)
7. Jordan Teze (2 -> 0,0)
7. Noni Madueke (2 -> 0,0)
7. Cody Gakpo (2 -> 0,0)
10. Philipp Max (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
11. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
11. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
11. Luis Felipe (0 -> 0,0)
11. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Justin De Haas (0 -> 0,0)
11. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Mario Götze (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Denzel Dumfries (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
11. Pablo Rosario (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Vincent Müller (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Lars Unnerstall (0 -> 0,0)
11. Adrian Fein (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Timo Baumgartl (0 -> 0,0)
11. Nick Viergever (0 -> 0,0)
11. Sam Lammers (0 -> 0,0)
11. Joël Piroe (0 -> 0,0)
11. Robbin Ruiter (0 -> 0,0)
11. Gastón Pereiro (0 -> 0,0)
11. Yanick van Osch (0 -> 0,0)
11. Amar Catic (0 -> 0,0)
11. Ricardo Rodríguez (0 -> 0,0)
11. Jeroen Zoet (0 -> 0,0)
11. Daniel Schwaab (0 -> 0,0)
11. Jorrit Hendrix (0 -> 0,0)
11. Konstantinos Mitroglou (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Afellay (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Michal Sadílek (0 -> 0,0)
11. Mike van de Meulenhof (0 -> 0,0)
11. Youri Roulaux (0 -> 0,0)
11. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
11. Toni Lato (0 -> 0,0)
11. Bruma (0 -> 0,0)
11. Steven Bergwijn (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Riverside (geschorst)
7 maanden geleden
Verwacht eigenlijk een simpele overwinning, ik zeg 3-1, om vervolgens met schuin oog te kijken of Arjen en consorten ons helpen aan die tweede plek.... ik verwacht puntverlies van AZ!
+1/-0

 
7 maanden geleden
Overwinning verwachten mag zekers, maar een simpele overwinning?? Daar ben ik "dus ik spreek voor mij" dus echt niet over uit.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Gezien de wisselvalligheid durf ik ook geen 'simpel' te verwachten.
+1/-0

7 maanden geleden
Er is nogal onenigheid (netjes gezegd) over het Israëlisch conflict in de selectie. Hopelijk gaat dit niet ten kosten van de broodnodige overwinning. Start maar met Mo zowieso (als die fit is) en dan moet hij het nu maar eens laten zien waarom het zo een groot talent is. Laat ons nou eens 1 x genieten dit seizoen!
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
Riverside (geschorst)
7 maanden geleden
Gewoon hele selectie ff naar het nr “Gaza” van Marillion laten luisteren, is alles weer duidelijk👍
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
@riverside wat een fantastische opmerking en wat heb je een goede smaak wat betreft voetbalclub en muziek ;-)
+2/-0

 
Riverside (geschorst)
7 maanden geleden
Tja, is allemaal niet zo moeilijk🤔🙏🙄
+1/-0

 
7 maanden geleden
Qua muzieksmaak helemaal mee eens. Maar verder moeten voetballers zich niet met politiek bezighouden en al helemaal niet in deze fase van de competitie. Iets met Focus ??( ook goeie muziek overigens) Daarbij is het allemaal lekker makkelijk om wat social media posts te delen maar het wordt pas sneu dat als je ze inhoudelijk er op door zou vragen zal blijken dat ze er inhoudelijk en geschiedkundig helemaal niks van afweten. Dan wordt het dus een beetje dom meeroepen met de meute, En dat is nog veel gevaarlijker. geldt overigens niet alleen voor voetballers. Sinds corona hebben we voortaan erg veel mensen die overal verstand van menen te hebben, te pas en te onpas wat meeroepen en iedereen lastig vallen met hun mening. Zoals mijn opa altijd al zei, iedereen mag overal een mening over hebben maar val mij er niet mee lastig. Ik besef overigens dat deze post hier ook onder kan vallen. Excuses dan hiervoor.
+1/-0

 
Riverside (geschorst)
7 maanden geleden
Ik zou de heren die hier in de spelersgroep een discussie over beginnen dus direct de tekst van dat nr onder de neus leggen...” neem dat maar even door jongen”, daarna hoeven we het er niet meer over te hebben, dan is het je duidelijk
+1/-0

 
7 maanden geleden
Speelt dat dan momenteel? Doet mij denken aan 11 september 2001. Ronald Waterreus & Mateja Kezman. Ik was die dag in Nantes (4-1).
+1/-0

 
7 maanden geleden
Op social media zijn er verschillende spelers (ook van andere clubs) die 'partij' gekozen hebben voor wat er nu in de Gazastrook gaande is. Al valt (nog) niet te zeggen of het ook daadwerkelijk tot onenigheid leidt zoals eerder inderdaad in Nantes.

Ik kan me ook herinneren dat er ooit iets speelde rondom Sinouh in dat seizoen dat hij bij PSV zat, al heb ik geen idee meer wat er toen was.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hahaha, waarom denk je dat hij nu ineens kan laten zien wat hij het hele seizoen (of moet ik zeggen z'n hele "carriere";) nog niet heeft laten zien?

Is gewoon einde verhaal met die jongen .. heeft geen mentaliteit en dat zal nooit meer veranderen ... ook niet bij een andere club ... hebben we nu toch al zo vaak gezien met die jongens! Hij is in zijn eer aangetast, door iedereen die maar iets verkeerd over hem heeft geschreven of gezegd, en dat gaat niet meer over ... ook z'n voeten kunnen hem daar niet meer bij helpen.

Jammer maar helaas, snel afscheid van nemen, en proberen nog een leuk bedrag voor te vangen.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Vrij bizar dat de wedstrijden van Ajax & Feyenoord op ESPN 2 & 3 - 1e kanaal is uiteraard schakelprogramma - worden uitgezonden. Te verwachten kijkcijfers gaan hier dus vóór journalistieke importantie.

Deze wedstrijd mag geen enkel probleem opleveren voor PSV. Dus afwachten of de op-één-na-belangrijkste wedstrijd van de speelronde, FC Groningen-AZ, nog wat positiefs gaat opleveren.

Zo niet moet het maar weer in Utrecht gaan gebeuren. Niet per se een mirakel, maar wél een overwinning. In 1999 het mirakel, in 2007 week uitstel van mirakel.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dat viel mij ook gelijk op, wat n achterlijke keuze, mn Feyenoord gaat nergens meer over, bij die kneuzen kun je het nog billikken vanwege VVV

Echt idiote keuze en de zoveelste keer dat er niet op journalistieke gronden opzichtig een bepaalde voorkeur prevaleert, eigenlijk schandalig!

NB Dit heeft niets met calimero te maken, mocht iemand dat naar voren schuiven.
PSV zou zich hard moeten maken bij ESPN om ten minste op 3 uitgezonden te worden, hetzelfde geldt voor AZ btw

Hier kun je - net als ik - een klacht indienen en pleiten voor PSV op ESPN 2 OF 3:

https://espnnl.zendesk.com/hc/nl-nl?return_to=%2Fhc%2Frequestslink
+1/-2

 
7 maanden geleden
Heeft niks met voorkeur te maken. Ajax en Feyenoord trekken nu eenmaal de meeste kijkers, dus dan is het niet heel vreemd dat een commercieel bedrijf (dat is ESPN nu eenmaal) de wedstrijden kiest waar ze de meeste kijkers meetrekken.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een valse bescheidenheid, dus jij vind echt dat F'nooit hier nu voorrang verdient???
Ik denk dat zelfs hun fans het zouden begrijpen, gaat nergens over!
Sterker nog er zijn veel F'noord fans die volmondig toegeven dat PSV meer topclub is dan hun eigen club...

Vraag me ook af of er niet meer onafhankelijke fans kijken naar PSV, ik denk van wel, zeker in deze situatie.
Dit soort bescheidenheid houdt ons te klein, nergens voor nodig imo!
+1/-1

 
7 maanden geleden
Wat heeft dit met bescheidenheid te maken? Ajax en Feyenoord trekken nu eenmaal de meeste kijkers, dus dan is het logisch dat een commercieel bedrijf voor de twee opties kiest die hun de meeste kijkers opleveren.

Journalistiek gezien zouden er compleet andere keuzes gemaakt (moeten) worden
+2/-0

 
7 maanden geleden
Feyenoord trekt nu niet meer kijkers dan PSV denk ik; ik kan het niet bewijzen, maar ik ben er vrij zeker van.

En dan is er geen enkel argument meer om PSV niet uit te zenden
+2/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Wat RIS bedoelt is dat er in den lande veel meer Feyenoord-supporters zijn dan die van PSV. Aangezien dat statistisch dan ook zal gelden voor de abonnees van ESPN Eredivisie opteert men (logischerwijs) voor de kijkcijfers. Jammer voor de neutrale - zijn die er überhaupt? - voetballiefhebbers, naast de PSV'ers & AZ'ers, maar het is niet anders.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Die kijkcijfers zijn gewoon publiek in te zien. Wedstrijden van Feyenoord worden aanmerkelijk beter bekeken dan die van PSV.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dat zijn cijfers over de eerste helft van het seizoen, ik had het over nu...

Ik blijf erbij dat die toeschouwers verschillen (Fnooit) 440 K tegen (PSV) 373 K op dit moment er nu niet zullen zijn...

Dus zou Feyenoord gewoon op 4 kunnen en PSV op 3

Alleen het verschil met AZ was dusdanig dat het niet in de buurt kan komen: 176 K, das dus minder dan de helft!
+1/-1

mesters79 (geschorst)
7 maanden geleden
Wat belachelijk weer van dat klote espn!! De nummer 2!! Word niet uitgezonden waarschijnlijk??? Zielig hoopje mensen daar!!
+1/-1

 
7 maanden geleden
PSV & AZ worden weldegelijk uitgezonden en wel op ESPN 4 & 5.
+3/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ja klopt, maar die zijn niet of minder openbaar toegankelijk.

Daar kan je toch ook Feyenoord kwijt???

Blijf het raar vinden
+1/-1

 
7 maanden geleden
Maar waarom zou ESPN dat willen zolang Feyenoord meer kijkers trekt? Die verschillen zijn afgelopen maanden alleen maar opgelopen ten opzichte van de link die hierboven verscheen.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Bv omdat je dan meer neutrale voetbal liefhebbers trekt?

Nou ja blijkbaar brug te ver, wel toepasselijk in Nijmegen 😉
+1/-1

 
7 maanden geleden
Gaat puur om kijkcijfers. En dan kan ik ESPN niet ongelijk geven.

Normaal gesproken had ik alle 6 Fox Sports kanalen. Maar in maart vorig jaar zegde ik het hele zwikkie op. Heb toen halfjaar geprofiteerd van gratis FS1 en vanaf half december - de laatste 3 wedstrijden van PSV in 2020 waren op FS2 - ben ik abonnee ESPN Eredivisie. Nu maar ff maandje ESPN Internationaal genomen hetwelk ik na weekend weer opzeg.
+2/-0

7 maanden geleden
Ik zie PSV wel van PEC winnen. Maar ik maak me grote zorgen over Utrecht-uit.
Laten we hopen dat Groningen een punt pakt tegen AZ, en we dit seizoen snel kunnen vergeten.

Ik hoop op een goede evaluatie.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Goed laatste "thuis" wedstrijd, hopelijk voor mij ook 😉

Dat wordt dus schakel programma volgen voor mij op ESPN 1, want... laat maar zitten 😤

Ik verwacht een gedreven PSV met een makkelijke overwinning. Zou fijn zijn als Zahavi ook scoort!
Mogelijk zijn we dan definitief 2e, want ik zie het eveneens worstelende AZ niet ff winnen bij Grun...
+1/-1

Tony the Tiger (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Het wordt tijd voor een eenvoudige, saaie 6-0. Voll gas fussball bitte met 5x ons wonderkind Vertessen.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Marco weer in de basis is iig heel positief te noemen; hij zou de patron rol kunnen krijgen volgend jaar...
+2/-0

reactie verwijderd

7 maanden geleden
Hopen op winst en minimaal 1 goal van Zahavi!
+1/-0

7 maanden geleden
Ik krijg bij die Sangare toch steeds meer het idee wat ik ook bij Bruna had. Dat wij " de broer van " hebben🤔
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
7 maanden geleden
vind het niet erg als psv 3e wordt

Zahavi hoort ook niet in de cl
+1/-4

 
7 maanden geleden
Jij bent supporter van... welke club?
+3/-0

 
7 maanden geleden
Ik wil altijd het beste voor PSV. En dat is nu 2e worden. Dus vind ik 3e worden wel erg.
+1/-0

 
Perzik009 (geschorst)
7 maanden geleden
Tuurlijk ben ik voor psv

Maar vind ook dat je reeel moet zijn en dit het niveau van de spits van psv is.
Kun je denk ik beter of blij zijn met de Europa League

Ik kijk graag psv, maar als ik zie dat een trainer een bord voor zijn kop heeft en
een spits opstelt die er weinig van kan. Ook als hij 5 wedstrijden ruk speelt achtereen.
Vindt ik het totaal niet interessant om er mijn tijd in te stoppen

En het lijkt erop dat hij Zahavi nog 2 jaar opstelt, nou dan pas ik
+1/-3

 
7 maanden geleden
Ambitieloos bestaat niet in sport @perzik, zeker niet in de topsport.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Wie weet hoe het team er volgend jaar uit ziet. Dan zou het zomaar genoeg kunnen zijn. Vorig jaar was Willem II onze concurrent en dit seizoen overwinteren we als groepswinnaar. Het kan snel gaan.
+1/-0

 
Perzik009 (geschorst)
7 maanden geleden
Laten we het hopen.

Ze hebben eigenlijk een veeeel beter team dan een aantal jaar geleden, waar Cocu het uiterste uithaalde.

Maar vind het aanvalsspel gewoon ronduit zwak en de grootste oorzaak is Zahavi.
Laten we hopen dat er volgend jaar wat bijkomt, want geloof ik totaal niet in de cl.
En dat vindt ik eigenlijk schandalig als je naar de rest van het elftal kijkt
Die kunnen cl niveau mijns inziens gewoon aantikken

Maar zoals gezegd je kunt geen zwakke plek in een elftal hebben wil je de Europese subtop benaderen
+1/-2

 
7 maanden geleden
Dit is een grap neem ik aan? We mogen hopen dat we volgend jaar weer een selectie hebben als waar Cocu wat mee aanmodderde.
+1/-1

Riverside (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Vertessen zit ook lekker in de wedstrijd.... ongelooflijk dat hij voorkeur krijgt tov Madueke! Die is straks dus ook vertrokken🤔😢
+1/-1

 
7 maanden geleden
Snap er ook niks van. Pas 1 goal en een assist in de eerste helft. Die Schmidt, wat een koekenbakker.
+5/-0

7 maanden geleden
Haha, hoe Mous probeert om met zijn rechterbeen die bal te pakken en dan boos is op de verdediger :D. Bijna net zo'n blunder als de misser van Vertessen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Komen beide in aanmerking voor de " Beugelsdijk" van de week😎
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Nou, had toch al 3-0 moeten staan. Wat een kansen.

Edit; is al geregeld.
+1/-0

7 maanden geleden
Niet hoogstaand. Van Ginkel maakt het verschil.
+1/-0

7 maanden geleden
Lekker voor Vertessen! Vaak lacherig over hem gedaan, maar speelt een goede helft ondanks zijn misser.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Sorry Z. on de Bok, deze opmerking moet ik rapporteren. Op dit forum mag je jezelf niet positief uitlaten over Vertessen, zie de ongeschreven huisregels...
+3/-0

 
7 maanden geleden
Schmidt leest mee. Haalt hem er meteen vanaf.
+1/-0

 
7 maanden geleden
🤣🤣🤣

Msn dat de kenners hier eens moeten luisteren naar Luc Nilis, die Yorbe en hele grote toekomst voorspelt...
+2/-0

 
7 maanden geleden
Yorbe Vertessen is een prima speler, moet echter nog op hoog niveau wedstrijdritme ontwikkelen, en het gaat zichtbaar steeds beter.
+1/-0

7 maanden geleden
Nou, lekker dan. Ik had besloten gewoon eens niet te kijken maar lekker een stukje te fietsen. Kom ik thuis, tv aan, staat het al 3-0.... Ik had afgelopen seizoen vaker weg moeten gaan tijdens een wedstrijd 🤭
+1/-0

 
7 maanden geleden
Je hebt toch niet met een aantal mensen achter elkaar gefietst he" Processie" rups.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Nee, maar ik reed wel op een weg met veel eiken 🤔
+1/-0

7 maanden geleden
Huh?
Ligt het nou aan mij of zijn de wissels op zijn minst ietwat vreemd te noemen?
+1/-0

7 maanden geleden
Damn.. traantje wegpinken..

Go Eran!
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad.... Wat een emoties. Blij voor Eran, zijn vrouw en kinderen. Dit zal niks goedmaken van wat er zondag is gebeurt maar brengt ze wel dichter bij elkaar.
+1/-0

Perzik009 (geschorst)
7 maanden geleden
Waar slaat dat op om Zahavi zo'n vrije trap te laten nemen?

Wat een gezever zeg, nog steeds legt hij van de 4 dikke kansen, 1 in het mandje tegen een laagvlieger als zwolle

Snap Malen echt niet, die wil toch 20 goals maken?
+1/-7

 
7 maanden geleden
Het begint nu inmiddels wel vrij sneue vormen aan te nemen bij je met je hetze tegen Zahavi ...
+8/-0

 
7 maanden geleden
Als hij hem mist kan je altijd achteraf zeveren, makkie toch ?
+5/-0

 
reactie verwijderd

7 maanden geleden
Dat wisselen pakt weer goed uit Roger
+2/-0

7 maanden geleden
Nou, gaat erg lekker na de wissels.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
7 maanden geleden
Pff... Ik krijg gewoon plaatsvervangende schaamte van je.
+6/-1

 
reactie verwijderd

 
7 maanden geleden
Want het ligt alleen aan Zahavi ?? Wat een onzin.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Die "droeftoeter", die voor onze mooie club speelt, heeft deze week nogal wat meegemaakt. Het getuigt van een ontzettend groot karakter dat hij vandaag voor onze club wilde spelen om de 2e plaats te halen. Het laatste wat wij, vooral jij, dan vandaag moeten doen is zeiken op hem, hoe slecht of niet hij ook is.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Is wel weer vertrouwd. Malen die tegen de keeper schiet en Rosario die zijn man laat lopen🤔
+1/-0

 
7 maanden geleden
Plichtmatig maar wel 3 nodige punten binnen, CL voorronde zowat save, Wel typisch telkens weer de cv's van spelers die nooit scoren laten oppoetsen;-)
+1/-0

7 maanden geleden
En twee goals incasseren, wat een knuppels.
+1/-0

7 maanden geleden
Wat een afgang weer de 2e helft....
+2/-0

 
Perzik009 (geschorst)
7 maanden geleden
de grootste afgang staat helaas in de spits

Als er een dissonant is in het elftal, zal dat altijd doorstralen

Als je de beste spelers ook niet wisselt, is het een heel pover elftal dat verliest van Zwolle
+2/-7

 
 
reactie verwijderd

 
7 maanden geleden
Wil jij het nou echt over respect gaan hebben?

Uit respect zou je hem iig deze week even lekker met rust moeten laten en full support geven.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Sorry hoor die 2 op het middenveld zijn veruit de zwakste schakel. Die kunnen niet eens naar een speler met hetzelfde shirt spelen wat een armoei. Ik mag toch hopen dat als er een financiele injectie komt volgend seizoen dat er afscheid genomen wordt van die 2 sukkels op het middenveld. En over de spits gesproken Malen deed ook niet mee!
+3/-1

 
reactie verwijderd

 
7 maanden geleden
Een goal en twee assists is 'niet meedoen'?
+1/-0

 
reactie verwijderd

Riverside (geschorst)
7 maanden geleden
Kijk, mijn voorspelling kwam uit👍, iig 2, met veel moeite maar redelijk resultaat, een 6 geef ik het dit seizoen
+2/-0

7 maanden geleden
Het is maar goed dat ik geen trainer van psv ben want ik zou kandidaat zijn voor een onvervalste hartaanval bij het zien van de 2e helft.

Maar goed, plek 2 is veilig.
+1/-0

7 maanden geleden
Dikke streep onder deze wedstrijd, en, en dat is fijn, dit seizoen. En daar is wat mij betreft alles mee gezegd
+1/-0

7 maanden geleden
Mooie middag. Ervan uitgaande dat er volgende week geen monsterscores komen zijn we tweede, wat gezien de omstandigheden dit seizoen en waar we vorig jaar stonden een significante verbetering. Het gat met Ajax is te groot en de huidige selectie niet sterk genoeg, dus flink werk aan de winkel. Als ik in 1 iemand vertrouwen heb om ons de CL in te loodsen is het Schmidt wel. Ook eindelijk weer eens een fatsoenlijk Europees jaar met helaas die dramatische uitwedstrijd tegen Olympiakos. De Jong kan nu laten zien dat hij zijn geld waard is door de verdediging en het middenveld te versterken. Met de juiste versterkingen doen we volgend jaar op alle fronten mee.
+4/-0

 
Perzik009 (geschorst)
7 maanden geleden
AZ gaat nooit met meer dan van goals van Heracles winnen, die ergens voor spelen
+2/-0

7 maanden geleden
AZ 0-0 dus met de gigantische wanprestatie van dit seizoen wordt je gewoon 2e...
Over 33 wedstrijden nog niet 1 wedstrijd meer dan 45 minuten een redelijk nivieau halen, de rest zwaar kut. Wat een diep triest niveau is de eredivisie toch. En maar weer de SCC verlengen
+1/-1

7 maanden geleden
Six down, one to go.

(later meer)
+1/-0

7 maanden geleden
Na een uur naar het schakelprogramma gezapt omdat het niveau van PSV niet om aan te zien was. Blij voor Zahavi dat hij gescoord heeft. Voor de rest een waardeloze 2e helft en dat is dit seizoen veel te vaak gebeurd. Ik ben blij dat het seizoen bijna afgelopen is. Ik heb me te vaak geërgerd aan dit PSV.
+3/-0

 
7 maanden geleden
En hiermee 2e worden. Zegt genoeg over de rest
+2/-0

7 maanden geleden
Typisch weer dat al die 'helden' die na Heerenveen los gingen dat PSV de tweede plaats kwijt was ook alweer een week zonder internetverbinding zitten.
+8/-0

 
Daguardo (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Kan je niet gewoon blij zijn met de overwinning ipv elke keer andere forummers 'aan te pakken'?

Over de wedstrijd: toch weer typisch PSV dit seizoen. Denk je eindelijk lek boven, wordt er toch weer een slechte tweede helft gespeeld. Een hele wedstrijd goed spelen, het lukt blijkbaar niet. Moet beter volgend jaar.

Maar belangrijkste, 2e plaats natuurlijk.
+4/-3

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Hèhè, ik ben dus niet de enige wie dit opvalt.
+1/-0

 
mesters79 (geschorst)
7 maanden geleden
Want de 2e plek was al weken veilig wil je zeggen?? Het is toch ook een kut seizoen waarbij je het zelf klote prestaties levert! Dit PSV kan veel beter maar een of andere manier zitten er rotte appels in de selectie.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Die rotte appels zitten anders met name hier op de site ...

Ik word doodmoe van die figuren die iedere keer als er puntverlies is of dreigt te komen direct alles volblaten met onzin en zich vervolgens niet laten zien op moment als er wel gewonnen wordt. "De tweede plek is verspeeld", "Je hebt geen schijn van kans tegen Willem II". Als je in februari in eigen huis van Vitesse zou verliezen zou de tweede plek definitief uit zicht raken (ook al zou je bij een nederlaag nog altijd de nummer twee zijn...).

Als je dan zo'n held bent, meld je dan ook als er wel gewonnen is en zeg dat je het (gelukkig) fout hebt.

Het absolute dieptepunt werd vanmiddag wel bereikt door iemand die hoopt dat PSV derde wordt omdat Zahavi speelt. Al zag ik dat hij inmiddels een mooie kaart achter zijn naam had staan.

Begrijp me goed. Dit seizoen is gewoon kut en er zal komende zomer flink geklust moeten worden om volgend seizoen om de titel mee te kunnen doen. Alleen die wedstrijdjes wie het meest negatief kan doen beginnen onderhand doodvermoeiend te worden.
+6/-0

 
7 maanden geleden
Toch maar weer even vragen: waarom doe jij zo overdreven denigrerend over/jegens medeforummers die een andere mening zijn toegedaan of kritischer zijn dan jij? Zijn toch allemaal PSV'ers hier? Ieder met zijn of haar eigen beleving.

Moreel kompas, vroeg ik laatst?
+2/-0

 
7 maanden geleden
Vooral degenen die hopen dat hun eigen club verliest omdat ze een hekel hebben aan een speler. Dat zijn pas de echte supporters
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik denk eerlijk gezegd niet dat die er zijn. Misschien op enkele trollen of zo na dan.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Iedereen de les lezen is niet nodig - iets waar ik me ook wel eens aan zondig als ik me teveel erger - maar het constante negatieve getetter, daar ben ik ook wel klaar mee, dus in zoverre kan ik RIS wel volgen.

Met die K corona is al genoeg ellende, dus benoem ik liever de positieve kanten.
Het is echter veel makkelijker om alleen te zeiken, mauwen, zeveren of melken...

Daar zijn wij wereldkampioen in Nederland en dan zei ik vroeger altijd dikke ... 3 Bier😁

Opbouwende kritiek is veel moeilijker, daar ga ik voor; nee we zijn niet tevreden, maar echt niet alles is K U T dit seizoen, misschien zijn bij een aantal de lichten uitgegaan na het vorige seizoen en de wrede combi met Corona, maar ik pas er echt voor om me daaraan over te geven.

Enfin mijn mening slechts hoor😐
+3/-0

 
7 maanden geleden
Afzeiken is ook een vorm van therapie. Juist in deze moeilijke tijden is het best wel lekker om je frustraties en agressie hier te destilleren en vervolgens te ventileren. Supporters van de tegenpartij kom je niet tegen en zelfs de kroeg is dicht. Daarvoor zijn onder meer dit PN en WhatsApp prima alternatieve media (lees: uitlaatkleppen).
+1/-0

 
7 maanden geleden
Eerlijk is eerlijk, er zijn helften en wedstrijden geweest die daadwerkelijk helemaal, maar dan ook echt helemaal nergens over gingen en dat is frustrerend, omdat ik zeker in het begin van het seizoen goede hoop had dat we mee konden doen bovenin. Of dat was gelukt zonder corona, blessures en discutabele VAR momenten zullen we nooit weten, maar zo'n achterstand met wereldkampioen Götze, en een aantal grote talenten had ik niet aan zien komen. Vaak straalt PSV gewoon simpelweg niet uit dat ze tot het gaatje gaan en alles doen om te winnen. Heb je een keer genoten van een lekkere eerste helft en zit je klaar met je biertje en zak chips voor de tweede, krijg je toch een wanprestatie te zien van ongekend formaat en wordt het na 3-0 voor nog spannend. Ik denk dat heel veel te herleiden is naar de impact van Corona op topsporters die twee x in de week het absoluut maximale uit hun lichaam moeten halen. Dat is ons gewoon niet gelukt en ik geloof niet dat we conditioneel zoveel minder zijn dan de tegenstanders. Maar goed onder aan de streep zijn we zo tweede, goed Europees seizoen en met erg veel pech in de kwartfinale van de beker uitgeschakeld door een oppermachtig Ajax dat ons in de competitie niet heeft weten te verslaan in de beker met 9 man had moeten eindigen. Ik ben zeer tevreden en heb bij vlagen het PSV onder Schmidt uitstekend zien voetballen. Nu nog iets meer continuïteit en een paar echte versterkingen en we staan er volgend jaar. Hopelijk met wat extra CL miljoenen.
+1/-0

 
mesters79 (geschorst)
7 maanden geleden
Ik reageer op winst én verlies én gelijkspel. Als ik het goed vind zeg ik dat en ook zeker als het slecht is.
+1/-0

7 maanden geleden
Einde van het seizoen nadert,en is de tweede plek nagenoeg binnen.
Toch zitten we nog steeds naar de zelfde slordigheden te kijken,voor volgend seizoen volop werk a/d winkel en dan met name het middenveld en een betere afstemming van de linies.
+4/-0

7 maanden geleden
Het was weer niet geweldig maar man wat ben ik opgelucht dat we plek 2 in the pocket hebben.
Hopelijk kunnen we doorselecteren en maakt Schmidt zijn belofte waar dat dit een project van de langere termijn is. Dan moet het volgend jaar beter gaan.Daar heb ik nog wel wat scepsis over.
En een positieve noot, blij voor en knap van van Ginkel dat hij zich toch weer in de basis weet te vechten na al zijn blessureleed. Petje af! Ik weet het niet maar er straalt altijd zoveel positivisme ,plezier en voetbalintelligentie van die jongen af dat ik het altijd een heel fijn gevoel vind als hij meespeelt.
+6/-0

7 maanden geleden
Uitstekende 1e helft, en heel matige saaie 2e helft. Van Ginkel leed 2x balverlies die tot 4-1 en 4-2 leidde, verder speelde hij prima. De 4-1 kun je afschrijven op een foutje bedankt, en niemand behalve van Ginkel kunt aanwrijven. De 4-2 was een collectieve fout, waarbij na balverlies te weinig druk op de bal gezet wordt. Wmb. het pijnpunt dit seizoen is dat er achterin geen druk op de bal/tegenstander gezet wordt, waardoor er te veel kansen en doelpunten weggegeven zijn. Je kunt Mvogo verwijten weinig/geen punten te pakken, maar het was af en toe een schiettent agv deze tekortkoming. Als dat volgend seizoen opgelost wordt, staan we er goed voor.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Behoorlijke 1e helft, weerzinwekkende 2e bedrijf dekt de lading beter.

Ik ben groot fan van de PSV'er Marco van Ginkel, maar als een speler bij 2 tegentreffers betrokken is, kan er natuurlijk geen sprake zijn van een (verder) prima wedstrijd.
+1/-0

7 maanden geleden
Gefeliciteerd allemaal! Zonder die voorronde CL was die 50miljoen extra, slechts om gaten te dichten. Het was een seizoen om snel te vergeten, maar kunnen een boeiende zomer tegemoet zien!
+2/-0

 
7 maanden geleden
Moeten vooralsnog wel voorrondes overleven, hoop dat er al wat toppers bereid zijn gevonden over te vliegen.
+1/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
7 maanden geleden
Die nummer 7 van Juventus en die kleine van Barcelona schijnen wel iets te voelen om in Eindje te komen ballen.
+1/-0

7 maanden geleden
Blij met de 2e plaats!

Op wedstrijden als PEC-thuis kun je PSV helemaal niet beoordelen. Aankomende zondag is er wel zo een. Hoewel nu niet helemaal onder normale omstandigheden. Blijf heel benieuwd of het dit elftal ook op eigen kracht was gelukt....

Een seizoen om snel te vergeten. Wat we er uit meenemen is een gênante reeks van 16 toppers op rij zonder winst. Die moet ASAP doorbroken worden.Schmidt moet volgend seizoen echt gaan leveren in de vorm van beter voetbal en resultaten tegen goede tegenstanders. De lat moet (terug) omhoog.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Kun je nagaan , ondanks die gênante reeks eindigen we op plek 2 . De club die niet op eigen kracht 1 is geworden , ondanks de miljoenen, heeft het ook af laten weten maar daar hoor je niemand over. Geeft weer aan dat wij een behoorlijk slappe competitie hebben.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Daar stip jij een heel belangrijk punt aan @Baretta. Zie de discussie hier iets boven over positief en negatief zijn mbt PSV. Er is niet alleen 'absoluut', maar ook 'relatief'. Even een opsomming:
Ajax was dit seizoen veruit de beste in NL, niet omdat ze in onderlinge duels met PSV veel beter waren maar min of meer gelijkwaardig, maar ze haalden punten bij de subtop waar wij die lieten liggen. Wij lieten daar de punten liggen op een PSV-onwaardige wijze en door een gebrek aan tot-het-gaatje-gaan, precies wat wèl in onze nieuwe speelstijl tot uiting zou moeten komen.
PSV heeft behoorlijk wat pech gehad met de corona-gevallen, waardoor het inslijpen van het nieuwe systeem vertraagd is geworden, en waar de rekening in januari-februari voor betaald werd. De aankoop Sangaré waar hoop op gevestigd was, is tot nu toe niet meegevallen, maar dat kan volgend seizoen wel eens totaal anders zijn met een goede spelverdeler(Pröpper??) naast hem. Götze is zwaar tegengevallen, wegens voornamelijk fysieke klachten.
In Europa is buiten de wanprestatie tegen PAOK(4-1) behoorlijk gepresteerd(bv Granada uit) en zaten we bijna bij de laatste 16 in de EL. En dan kan de leiding bij PSV wel naar buiten toezeggen dat dit geen tussenjaar is, maar iedereen die er een beetje kijk op heeft, ziet dat dit wel degelijk een tussenfase was naar iets nieuws. Dan is met dit ajax de 2e plaats toch wel het maximale dit seizoen.
Het spel van PSV begint steeds meer de vormen te krijgen die Schmidt voor staat. En dan bedoel ik niet alleen de pressing op zich, maar ook hoe de gegenpressing getemporiseerd uitgevoerd wordt, dus op het juiste moment wel en op het juiste moment net iets minder, waarbij achterin dit nog wel beter moet. Dat zal er volgend seizoen uit moeten(!) komen.
Qua geld wat er op het veld staat is er een grote sprong gemaakt, kijk eens naar Gakpo, Teze, Vertessen, Mandueke, Obispo die er voor zorgen dat de selectiewaarde zwaar is toegenomen. Als je dan bedenkt dat de visie van PSV ook is om steeds meer 1e elftal-spelers zelf op te leiden, kun je niet anders concluderen dat PSV on track is. Verder is het PSV gelukt om meerdere nieuwe sponsoren(Brainport) aan te trekken die er niet voor korte termijn zijn, waardoor op dat vlak de inkomsten stabiel zullen zijn de komende jaren. Ook is er nog eens 50(!) miljoen voor de organisatie beschikbaar gekomen, waardoor er iets meer financiële ruimte is om indien nodig snel te kunnen schakelen.
Al met al is mijn (bescheiden) mening dat dit jaar helemaal niet slecht was en we op de juiste weg zijn. De doemdenkers (en af en toe idd. zeiken-om-het-zeiken) hebben wmb een te smal blikveld hierop gehad, beetje verder kijken dan je neus lang is, is soms niet slecht.
Op het veld moet het gebeuren, dat is evident, maar wil je dat voor langere termijn waarborgen moet het onderliggend fundament goed zijn.
+3/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
7 maanden geleden
Nou kun je zeven kantjes vol kalken maar veel van de kritiek gaat over het zweer armoedige spel van PSV. Dat ze vervolgens 2e worden is echt hartstikke leuk en vooral belangrijk. Maar een topploeg die GEEN ENKELE WEDSTRIJD 90’ goed voetbal heeft laten zien is best apart. Daarbij komt dat de achterstand op Ajax fors is. Je hebt het over dat PSV de punten tegen de subtop heeft laten liggen. Daar bedoel je AZ en Feyenoord mee neem ik aan? Best triest dat je als PSV zijnde geen enkele topper weer te winnen de laatste 15 maanden ofzo. Jij hebt het continu over een stijgende lijn. Ik zal wel blind zijn maar zie er weinig vsn terug. Ik hoop van ganzen harte dat er fors doorgeselecteerd gaat worden want met een dergelijke selectie speel je volgend jaar weer voor spek en bonen mee.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Het is duidelijk wat jij denkt Tony. Ik heb het over een smal blikveld, lijkt op jou van toepassing. Dat jij geen stijgende lijn in het spel ziet, ja die is voor je eigen rekening.
+2/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
7 maanden geleden
Al jarenlang zie je een stijgende lijn terwijl PSV afglijdt. En dan hebben we het over een smal blikveld? Hopelijk lukt het Schmidt om een selectie voor elkaar te krijgen die eindelijk weer eens echt om de knikkers gaat meedoen. Winnaars nemen met alles minder dan prijzen geen genoegen
+1/-0

7 maanden geleden
Vond het wel heel vreemd dat Viergever wegdraaide bij Pherai die daardoor heel gemakkelijk kon scoren. Hij liep gewoon met hem mee ipv een poot uit te steken. Blijft een zwakke schakel die mi te vaak terugspeelt naar achteren en weinig initiatief toont.
+1/-0

7 maanden geleden
Goh wat snak ik naar het einde zeg. Ondanks de inmiddels bijna zeker gestelde 2e plaats kan ik niet zeggen dat ik van bijna afgelopen seizoen genoten heb.

En dat terwijl de 1e helft tegen PEC gisterenmiddag nog wel zo alleraardigst verliep. En zeker toen vlak na rust de stand op 4-0 was getild, stootten wij elkaar op WhatsApp even, figuurlijk, aan. Zou het dan toch vandaag...

...nee het zou niet. Wat volgde was misschien nog wel het meest treurige halfuur van dit al zo treurige seizoen. Dat laatste halfuur werd met 0-2 verloren tegen een PEC Zwolle dat al een tijdje op zomerreces is.

Maar goed, verzucht hij al typend, je wint 'm wel 'gewoon'. De absolute slotfase liet ik aan mij voorbijgaan omdat, tegen de planning in, de blessuretijd van AZ-Groningen volgde alwaar het 0-0 was én bleef. Job almost done.

Dan nog een paar spelers eruit lichten.

Allereerst was daar onze dappere Joodse strijder die ondanks alle even heftige als trieste malheur van zondag gewoon speelde... en scoorde. Mooi moment met zijn gezin en aanverwanten op de tribune. Lechaim Eran!

Ook Marco van Ginkel speelde weer alsof hij nooit was weggeweest. Na de basisplaats en bijna hele wedstrijd in Tilburg maakte hij nu de hele 90 minuten vol. Zonde dat hij met zijn totaal mislukte breedtepass de mini-comeback van PEC inleidde, maar zulks zij hem vergeven. Hopelijk komend seizoen helemaal terug!

Dan nog even over de voorhoede in zijn algemeenheid. Ik lees hier veel kritiek op de beide spitsen. De ene week kan Zahavi er weer niks van, dan weer zijn de pijlen gericht op Malen. Maar ondertussen blijven beiden scoren. Misschien nóg geen aantallen die wij als PSV-supporter gewend zijn, maar dat komt wellicht nog wel in het nieuwe seizoen. Ik hoop namelijk dat beiden zullen aanblijven. De scorende inbreng van de tot mythische proporties verheven supporting cast Gakpo & Madueke is door uiteenlopende omstandigheden toch wel gering gebleven. Hopelijk ook hiervan meer komend seizoen.

Het zou wat zijn zeg! Zou het?
+2/-0