Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV dankzij heerlijke treffers te sterk voor AZ


Tijdstip
11 september 2021
Stadion
AFAS Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV dankzij heerlijke treffers te sterk voor AZ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV dankzij heerlijke treffers te sterk voor AZ

PSV heeft zaterdagavond de eerste competitietopper van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij AZ werd met 0-3 gewonnen. Olivier Boscagli, Yorbe Vertessen en Ritsu Doan zorgden met heerlijke treffers voor de ruime zege.

PSV begon in Alkmaar erg slordig aan de wedstrijd. De bal werd steeds veel te makkelijk kwijt geraakt, terwijl de verdediging zich meerdere keren liet verrassen door de lange ballen van AZ. De Alkmaarders kregen ook als eerste een kans, maar Pavlidis maaide voor het doel over de bal.

Tot dan toe was PSV zelf nog geen moment gevaarlijk geweest. Toch was het de ploeg van Roger Schmidt die na 14 minuten de voorsprong pakte. Olivier Boscagli kreeg de bal voor zijn voeten en schoot van grote afstand de bal op heerlijke wijze stijf in de kruising.

Het spelbeeld veranderde echter niet na het doelpunt. PSV bleef zeer slordig en verloor constant de bal, mede omdat AZ steeds zeer hoog druk bleef zetten. Cody Gakpo kreeg nog wel een goede mogelijkheid, maar zag zijn schot door een van de AZ'ers geblokt worden.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. PSV was zeer slordig en kwam amper onder de druk van de thuisploeg uit. Na een uur spelen was de complete aanval al gewisseld, evenals aanvoerder Marco van Ginkel.

Desondanks waren er aan beide kanten geen kansen, waardoor er weinig gebeurde voor beide doelen. Het was echter PSV dat 20 minuten voor tijd weer toesloeg. André Ramalho veroverde goed de bal, waarna een diepe bal gegeven werd op de ingevallen Yorbe Vertessen. De Belg was in het duel met Martins Indi de sterkste en schoot de bal vervolgens knap in de verre hoek.

Het duel was daarmee gespeeld. AZ probeerde aan te zetten, maar kreeg niets voor elkaar. PSV kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen  en sloeg in de slotfase nogmaals toe. Ritsu Doan kwam naar binnen en krulde de bal heerlijk in de verre hoek.

In de laatste minuut kon nogmaals gescoord worden. Een voorzet van Mario Götze werd door een van de verdedigers van AZ tegen de paal gewerkt, waarna de rebound door Bruma tegen de lat werd gekopt. De zege kwam echter niet meer in gevaar, zodat PSV ook na vier speelrondes nog altijd de enige ploeg in de Eredivisie is zonder puntverlies.


[video] Highlights AZ - PSV


Marco van Ginkel: 'We speelden geen goede wedstrijd vandaag, maar maken wel een paar fantastische goals'

Marco van Ginkel gaf in gesprek met ESPN aan erg blij te zijn met de drie punten tegen AZ. "We speelden geen goede wedstrijd vandaag, maar maken wel een paar fantastische goals", aldus Van Ginkel. "We winnen uiteindelijk met 0-3, dus daar zijn we heel tevreden mee."

Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden, kwam deze zeker niet makkelijk tot stand. "AZ was veel aan de bal en voetbalden goed. Wij waren onrustig en hadden veel balverlies. Die mooie goal van Boscagli kwam eigenlijk uit het niets", zo gaf hij aan. "Je gaat daarna goed de rust in. Je gaat dan een beetje op dezelfde voet door. Na de 0-2 was het wel over."


[video] Boscagli about his wonder strike, loon na werken voor Vertessen | Interviews AZ - PSV


Olivier Boscagli: 'Ik ging gewoon voor mijn kans'

In gesprek met ESPN gaf Olivier Boscagli aan dat het zeker geen makkelijke overwinning was tegen AZ. "We speelden tegen een erg goede ploeg", aldus Boscagli. "We hadden dit ook al verwacht. Ze zijn een paar spelers kwijt geraakt, maar hebben nog steeds veel kwaliteit. Het was moeilijk voor ons, maar we hebben het als team gedaan. Dat is het belangrijkste."

De Fransman werd direct gevraagd naar zijn doelpunt. "Ik ging gewoon voor mijn kans. Ik had geluk, want die bal ging er perfect in", zo gaf hij aan. "Ik ben er heel erg blij mee. Hij zit er heel mooi in. Maar ik wil er nu ook meer. Deze was wel mooier dan die tegen Cambuur, maar ik ben blij dat ik twee mooie goals heb gemaakt."

Boscagli stond tegen AZ op het middenveld. "Ik doe er alles aan om de trainer blij te maken. Ibrahim Sangaré is geblesseerd en de trainer weet dat ik ook op deze positie kan spelen", zei hij daarover. "Op het middenveld kan ik vaker aanvallen, maar mijn eerste positie is natuurlijk wel achterin. Maar ik vind het ook heel leuk om op deze plek te spelen."


Yorbe Vertessen: 'Het was een opluchting dat die tweede goal viel'

Yorbe Vertessen was in gesprek met ESPN blij dat hij weer tot scoren was gekomen. "Op dat moment leek het de juiste keuze om te doen en het pakte heel goed uit. Het was een mooie goal", aldus Vertessen. "Ik probeerde het team te helpen en het tweede doelpunt te maken. Dat lukte, dus dat is alleen maar mooi meegenomen."

PSV had het lastig in Alkmaar. "AZ was goed aan het drukken. We hadden het moeilijk", zo gaf hij aan. "Het was een opluchting dat die tweede goal viel. Dat heeft ons alleen maar geholpen. AZ bleef wel alleen maar drukken, dus het was zeker niet makkelijk."

Gevraagd werd of het lastig is om steeds in te moeten vallen. "Dat is nooit makkelijk, maar ik moet dankbaar zijn voor iedere minuut die ik krijg", zei hij daarover. "Ik moet altijd mijn best blijven doen en zoveel mogelijk te scoren of assists te geven. Ik doe gewoon mijn ding."


[video] Matig PSV overtuigt niet: 'Dankzij gevaarlijke wapens toch een perfect game'


Roger Schmidt: 'We hebben onze aanvallende momenten heel efficiënt benut'

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt erg blij met de winst tegen AZ. "Het was een moeilijke wedstrijd. Dat wisten we van te voren al, want AZ heeft een erg goede ploeg en dat lieten ze nu ook weer zien", aldus Schmidt. "Ook al zijn ze een paar spelers kwijt geraakt, hebben ze nog steeds topspelers en een jonge ploeg met veel energie. Het was hard werken voor ons."

Schmidt ging verder: "Na de 0-1 kwamen we onder druk te staan. AZ kreeg wel een paar mogelijkheden, maar de manier hoe wij verdedigden was top. De vier man achterin en ook de keeper hebben het uitstekend gedaan. We hebben vervolgens onze aanvallende momenten heel efficiënt benut."

PSV sloeg in de kansen die het kreeg genadeloos toe. "Dat was vorig seizoen zeker niet onze kracht, maar dat is dit seizoen een stuk beter", zo gaf hij aan. "We maken het ene mooie doelpunten na het andere. Hopelijk blijft dat zo doorgaan."

De trainer werd gevraagd naar zijn wisselbeleid, want hij haalde al snel de meeste aanvallers van het veld. "Na een interlandbreak weet je nooit hoe het met de fysiek van de spelers is. De spelers die met hun land actief zijn geweest hebben veel moeten reizen en zitten niet in het ritme van een normale week", zei hij daarover. "Je moet dan de wedstrijd afwachten. Vandaag was het duidelijk dat we goede wissels nodig hadden. Ik had wel verwacht dat een paar spelers vermoeid zouden zijn. Ze voelden het al aan het eind van de eerste helft. Het was daarom belangrijk dat de spelers op de bank er ook klaar voor waren."


Karakteristieken

Uitslag: 0-3 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Olivier Boscagli ('14)
Goal
0-2 Yorbe Vertessen ('69)
Goal
0-3 Ritsu Doan ('83)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
13.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Marco van Ginkel ('20)
Kaart
AZ: Hatzidiakos ('46)
Kaart
AZ: Midtsjo ('63)
Kaart
PSV: Armando Obispo ('78)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviNoni Madueke


Olivier BoscagliMario GötzeMarco van Ginkel


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'55 Ritsu Doan voor Eran Zahavi
'55 Bruma voor Noni Madueke
'61 Érick Gutiérrez voor Marco van Ginkel
'61 Yorbe Vertessen voor Cody Gakpo
'85 Jordan Teze voor Olivier Boscagli


Opstelling AZ

KarlssonPavlidisAbouhklal


ClasieDe WitMidtsjo


WijndalMartins IndiHatzidiakosWitry


Vindahl

Wissels:

'67 Gudmundsson voor Pavlidis
'72 Sugawara voor Wijndal
'72 Evjen voor Abouhklal
'81 Poku voor Clasie
'81 Reijnders voor Karlsson


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 5 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-3 (0-1)
 7 0-3 (0-1)
 7 0-3 (0-1)
 7 0-3 (0-1)
 7 0-3 (0-1)
 6 0-3 (0-2)
 6 0-3 (0-2)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
10  5 1-3 (0-1)
11  5 1-3 (0-1)
12  5 1-3 (0-1)
13  5 1-3 (0-1)
14  5 1-3 (0-1)
15  5 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.59. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. André Ramalho (73 -> 5,0)
2. Olivier Boscagli (59 -> 4,0)
3. Armando Obispo (28 -> 3,0)
4. Yorbe Vertessen (26 -> 2,0)
5. Ritsu Doan (6 -> 0,5)
5. Cody Gakpo (6 -> 0,5)
7. Mario Götze (4 -> 0,0)
8. Niemand (3 -> 0,0)
8. Philipp Max (3 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (3 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (1 -> 0,0)
11. Joël Drommel (1 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (1 -> 0,0)
14. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
14. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
14. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
14. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
14. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
14. Dennis Vos (0 -> 0,0)
14. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
14. Aron Van Lare (0 -> 0,0)
14. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
14. Luis Felipe (0 -> 0,0)
14. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
14. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
14. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
14. Dante Rigo (0 -> 0,0)
14. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Noni Madueke (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
14. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
14. Bruma (0 -> 0,0)
14. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
14. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
14. Vincent Müller (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
14. Nick Viergever (0 -> 0,0)
14. Jordan Teze (0 -> 0,0)
14. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Dit jaar gewoon van AZ en Feyenoord winnen.
Als je even groot als Ajax wilt zijn, en echt kampioen wilt worden dan moet je het nu laten zien.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zeker tegen dit AZ. Is helemaal kaal geplukt.
+2/-1

2 jaar geleden
Lijkt mij dat dit gewoon gewonnen gaat worden.
+1/-0

2 jaar geleden
Doe nou rustig met die Gakpo,liever 3 wedstrijden te lang gewacht als 1 te kort.
+3/-0

 
2 jaar geleden
En we hebben ons nieuw mirakel Bruma ook nog ... ;)
+1/-0

Ben echt nie bang, beng beng beng beng vliegen ze derin.
+2/-2

2 jaar geleden
Begin van even cruciale als loodzware week.

Ondanks of misschien wel doordat AZ een aardige jas heeft uitgedaan, staat hier aardig veel druk op. PSV móét (dit seizoen) terwijl AZ mag.

En win je 'm blijft de vraag gerechtvaardigd of wij dan hiermee ook daadwerkelijk een topwedstrijd hebben gewonnen.

Desalniettemin moet je deze wedstrijd wél winnen om deze week van de waarheid met een goed gevoel in te gaan. Wij gaan het meemaken!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dan kun je de wedstrijden tegen Feyenoord ook geen topwedstrijden meer noemen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het was dan ook een vraag mijnerzijds. Ik denk dat de wedstrijden tegen Feyenoord, ondanks een aantal grote overwinningen, altijd het karakter van een topwedstrijd zullen houden. Zeker uit zijn de overwinningen door de decennia heen uiterst schaars. Hoewel AZ zich net als PSV eind jaren (19)'70 aan de top heeft gemeld, heeft het zich toch grilliger getoond. Zo acteerde de club ook een decennium op een lager echelon. Ik moet überhaupt nog maar zien of Alkmaar Zaanstreek dit seizoen in de top-5 zal eindigen, terwijl ik Feyenoord als de gedoodverfde #3 beschouw.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Volgens mij hebben wij de seizoensopening gewonnen, en daarmee al het trauma afgeworpen. Dat gezegd hebbende, weet ik zeker dat het een soevereine 1-2 zal worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Moet ik je toch ff corrigeren Killer, sinds midden jaren 70 was PSV top 74 (beker), 75 & 76 (kampioen).

AZ eind jaren 70 begin 80, daarna decennia niets...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik vond het makkelijker 1x eind jaren (19)'70 te typen, maar onze tijd als topclub loopt natuurlijk synchroon met die van, ahem, Oranje.

Al had je natuurlijk al in 1970 in de Europacup II-finale moeten staan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dus tijd voor winst ,maar eerst 2 andere belangrijke wedstrijden..
+1/-0

2 jaar geleden
Moet nu toch echt kunnen tegen AZ ,is niet meer de top ..3 punten en heel blijven !!
+1/-0

2 jaar geleden
Komende 10 dagen kunnen we gaan zien hoe serieus de titelaspiraties genomen mogen worden. Je wordt weliswaar geen kampioen door toppers te winnen, maar niet winnen kost je wel het kampioenschap. Tijd om dat ook even duidelijk te maken naar de concurrenten.
+1/-0

2 jaar geleden
Cruciale wedstrijd. Tot nu toe is PSV nog geen wedstrijd door het ijs gezakt. Tegen AZ zal het een lastige wedstrijd worden. Natuurlijk zijn ze wat spelers kwijtgeraakt, maar het is nog altijd één van de beste ploegen in de eredivisie. Ze zullen gebrand zijn iets te laten zien tegen een van de titelkandidaten.

Zonder Gakpo, Sangaré en Pröpper missen we toch 3 van onze eerste 14 namen en dat is in grote wedstrijden nooit fijn. Laten we hopen dat die eerste twee er toch (deels) bij zijn.

Als Sangaré niet kan spelen, zou ik met Boscagli op het middenveld spelen en Obispo centraal achterin. Als Gakpo niet kan spelen, zou ik starten met Vertessen.
+2/-0

2 jaar geleden
Onbegrijpelijk dat onze nieuwe spits nog niet speelgerechtigd is.
Amateurisme den top.
Jammer dat propper geblesseerd is.
Hopelijk van de week weer erbij.
Ik ben bang dat we bij Az gaan verliezen.
Wordt lastig
+2/-3

 
Goed dat je jouw naam in ieder geval weer eer aan doet. Heeft namelijk helemaal niets met amateurisme te maken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Je maakt mijn niet wijs als je een speler haalt voor de transfer window en dat het 1 week duurt en nog niet geregeld is bij de knvb.
Waar blijft dan plan B .
Die gaat nu niet door
Weg met de 3p.
+1/-4

 
Een werkvergunning regel je bij de IND, niet bij de KNVB. En dat duurt gemiddeld zo'n 14 dagen voor dat hele proces is afgerond.
+3/-1

 
2 jaar geleden
Precies.
En misschien nog wel 2 weken langer als hij ook nog de benodigde documenten in Brazilie moeten gaan halen.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Alsof je alleen met de KNVB te maken hebt. Nee hè?
+2/-0

2 jaar geleden
Laatste vier edities waren niet succesvol,dus het wordt weer eens tijd.
+1/-0

2 jaar geleden
Boscagli op het middenveld als Sangaré niet meedoet? En Obispo naast Ramalho natuurlijk.
+2/-0

2 jaar geleden
Mochten we het daadwerkelijk naast Pröpper ook nog zonder Gakpo en Sangaré moeten doen wordt het een zware opgave. Bruma voor Gakpo wordt toch gewoon afwachten, het kan vriezen of dooien zeg maar, voor Sangaré is er sowieso geen back-up na het vertrek van Rosario, al kan Boscalgi daar ook redelijk uit de voeten. Als de standaard wissel voor van Ginkel door gaat komt daar vanaf minuut 70 dus Thomas te spelen. Max is niet in vorm en een goede rechtsback hebben we niet. Hier komt dan gelijk de zwakte van een hele smalle selectie weer naar boven. Toch heb ik er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen. We zitten in de goede flow en als Gapko toch kan spelen zijn we gewoon beter als AZ. Na 70 minuten 2-0 voor en we pakken hele belangrijke punten.
+1/-0

Optimisme wordt hier bestraft door de uitvinders van het spelletje, mensen met een andere mening worden voor gek aangenomen/uitgemaakt enz, de kans een ander te kleineren wordt met beide handen genomen, en het gebeurd vaak genoeg dat een werkvergunning rap wordt geregeld, wat is dan zo vreemd?
+2/-1

 
2 jaar geleden
Een werkvergunning kun je niet snel regelen. Dat proces duurt gewoon ongeveer twee weken.
+3/-1

 
Noem eens één voorbeeld dan van een speler waarbij het rap geregeld is
+1/-0

 
2 jaar geleden
Bertrand Traoré en Edson Alvarez van Ajax bijvoorbeeld. Bij Traoré ging het snel omdat Ajax al tijdens de onderhandelingen de aanvraagprocedure startte en bij Alvarez ging het makkelijker door snelle medewerking van de ambassade in Mexico. Je kunt dus weldegelijk het proces een beetje op gang helpen. Je moet daarin wel proactief de juiste weg vinden.
+1/-0

 
reactie verwijderd

 
Alvarez had zijn werkvergunning na 11 dagen, Traoré na 13 dagen nadat de transfer officieel bevestigd was. Dat noem ik niet 'rap'.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Misschien hebben je de verkeerde Traoré opgezocht. Naar mijn weten was dit een kwestie van een dag. Omdat de werkvergunning al was goedgekeurd alvorens het huurcontract definitief was getekend
+1/-0

2 jaar geleden
Niets anders dan winnen, wordt tijd dat de standaard zege weer wordt ingevoerd...

Ben wel erg benieuwd, maar met onze sterk verbeterde spel moet dit... enfin laat ik de boel niet jinxen...
+1/-0

2 jaar geleden
Behalve de broodnodige drie punten is deze natuurlijk erg belangrijk voor het vertrouwen. Win je deze niet dan gaat dat misschien toch in de koppies zitten richting Sociedad en Feyenoord.
+1/-0

2 jaar geleden
Prima opstelling, nu ook nog een goede instelling en ook deze pot wordt ook gewonnen. Ik zie dat Ajax veel moeite heeft om gas te geven tegen Zwolle. 3x bovenaan geëindigd en het ziet er al weer volgevreten uit. Dit jaar kan zo maar weer het jaar van PSV worden. Mooi om te zien dat ‘‘het Bayern van Nederland’ weer een holle kreet van een stelletje overmoedige optimisten blijkt te zijn geweest. Gelukkig voor PSV en gelukkig voor het hele Nederlandse voetbal. En dit keer een hele dikke pluim voor John de Jong. Heeft (ongetwijfeld met hulp van Schmidt) echt vakwerk geleverd. Er staat een prima selectie, goede mix van jong talent en ervaring én er staat veel kapitaal op het veld.
Het kunnen zomaar een paar mooie jaren worden.
+1/-0

2 jaar geleden
Is dat ook weer duidelijk wie er moet staan op het middenveld, wat een knal zeg.
+2/-0

2 jaar geleden
Wat is die trommel irritant!! Slik m in!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Liever een trommel dan Leo Driessen
+5/-0

 
2 jaar geleden
Deze commentator vind ik trouwens ook matig. Waarom wil hij vaak over allemaal bijzaken een verhaal gaan vertellen terwijl er hele belangrijke dingen op het veld gebeuren ?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Zo irritant dat az weer eens de bovenliggende partij is. Zo slordig!
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
PSV mist Propper erg. Precies wat hier nodig is (en vorig jaar ook al): een bal vaste middenvelder die het spel versnelt. En Mwene? Teze graag. En Zahavi tja - dat is elke week hetzelfde.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Klopt,zo komt onze voorhoede nooit aan de bal. Die heb je alle drie amper gezien. Ik hoor veel te veel de namen van onze verdedigers.
+1/-0

2 jaar geleden
Waarom niet Doan voor Van Ginkel proberen?
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Omdat Doan helemaal niet ingespeeld is, en Van Ginkel taktish goed is.

PS. Doan komt er nu wel in.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hij scoort wel lekker zeg (misschien eens de lotto invullen straks)
+2/-0

 
2 jaar geleden
Doan deed het inderdaad een stuk beter dan ik had verwacht.
Ik vond hem onder Van Bommel een beetje een twijfel-speler, die eigenlijk niet goed genoeg voor PSV was, maar nu speelt hij meer bevrijd
+1/-0

2 jaar geleden
Erg zwakke wedstrijd van PSV kant. We werden in de eersre plaats afgetroefd op inzet, dat hoort niet bij een ploeg van Schmidt. Benieuwd wat hij gaat doen in de rust. Ik zou zeggen Zahavi er uit, Bruma of Vertessen er in en Cody naar het middenveld.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben vooral benieuwd of de trainer het middenveld en de verdediging tactisch aan gaat passen. Daar pingelt AZ er vrolijk doorheen.
+1/-0

2 jaar geleden
Tot nu toe vind ik dit AZ (met de sterspelers verkocht) beter combinatie-voetbal spelen dan PSV. Middenveld heeft veel te weinig grip op het spel van AZ.

Gelukkig heeft Boscagli een wonderschoon doelpunt gemaakt want van Madueke Gakpo en Götze heb ik nog weinig gezien. Gakpo probeert het nog wel maar komt steeds tegen 2 a 3 man te staan.
Gaat de trainer nu iets omzetten ?
+1/-0

2 jaar geleden
Baggerwedstrijd van PSV tegen een goed AZ.De meeste duels gaan verloren met als dieptepunt Max.Mooi doelpunt van Boscagli in een mooi Kuipje.
+2/-0

2 jaar geleden
Zahavi echt nog helemaal niet gezien
+2/-0

2 jaar geleden
2 man die geen enkele inbreng hadden gewisseld. Heel logisch.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Scheids mag ook gewisseld worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nee joh dat was geen overtreding op Gakpo🤔
+1/-0

 
2 jaar geleden
En dan hebben we zelfs Thomas nog.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat een naar ventje is die Dani de Wit zeg 🤮
Mislukt reukorgaan.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Hahaha een mislukt reukorgaan nog wel! Die onthoud ik😋🤣🤣
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wie had dat nu gedacht. Dat je met Doan, Bruma, Vertessen en Guttierez op het veld zomaar van AZ wint🙂
+2/-0

 
2 jaar geleden
Voetballend zwak. Ramalho en Obispo uitblinkers en die hielden het achter goed dicht. Opvallend hoe makkelijk AZ steeds door de eerste twee linies voetbalde. Moor goals van PSV.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Het zal de volgende twee potjes een stuk beter moeten. Maar goed,AZ uit 0- 3, lekker man.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Uitstekend resultaat maar het spel baart mij grote zorgen voor de toekomst. AZ is namelijk echt geen top elftal. Wordt toch eens tijd voor propper op het middenveld. Ben de laatste wedstrijden niet bijster enthousiast over van Ginkel en Gotze dus wellicht voor 1 van deze 2. Zou een middenveld met Propper, van Ginkel en Sangare wel eens willen zien. Volgens mij levert dat veel meer controle op want de laatste wedstrijden verliezen we steeds meer grip en steeds vaker de slag op het middenveld. Dan mogen Madueke, Gakpo, Gotze, Zahavi, Vertessen, Bruma, Doan en Vinicius uitvechten welke 3 er voorin spelen. Op dit moment lijkt het erop dat er maar weinig niveau verschil bestaat tussen deze ‘voorste 7’
+1/-0

 
2 jaar geleden
Jammer dat Propper net nu geblesseerd is. Die had nu mooi zijn ritme op kunnen doen.
+1/-0

2 jaar geleden
Moet je hier nu van zeggen, (heb enkel de tweede helft kunnen kijken) AZ veel de bal maar doet of kan er helemaal niks mee. PSV vlijmscherp en maakt de zeldzame kansen af. Goede wedstrijd dus. Ik zie ook liever het PSV van een paar weken terug dat met sterk combinatiespel de tegenstander zijn wil op legt, maar het kan niet altijd geweldig zijn. Zeker met zo'n programma als we nu weer voor de boeg hebben. Vertessen met een van Nistelrooy achtige goal, hopelijk is hij nu los, want het zit er echt wel in en Doan ook met een schitterende goal. Vooral verdedigend was dit een heerlijke wedstrijd. Met Obispo hebben we gewoon 3 volwaardige CV's en dat is heel erg lekker. Die jongen krijgt misschien wel een belletje van Louis binnenkort. Hopelijk snel verlengen. Spel niet best, resultaat top en nauwelijks in de problemen geweest. Ik ben tevreden. Nog wel erg benieuwd of Gakpo nu wel of niet geraakt werd. Je zou zeggen van niet, want anders was het een doorgebroken speler en dus rood op aanraden van de VAR.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Heerlijke doelpunten, prima resultaat; verdedigend stuk sterker dan vorig jaar en de bank is ook beter!

Tot zover de zegeningen; spel was erg mager, afwachtend en niet agressief imo; dat moet donderdag en tegen onze vrienden uit Rdam echt beter...
+1/-0

2 jaar geleden
Zo weer in de trein huiswaarts. Allereerste uitwedstrijd in 21 maanden (GVVV, Veenendaal). Matige pot voetbal. Wél verdomd efficiënt. Nog aardig wat bekenden op vak M (naast uitvak). On the road again... we hebben het een knap tijdje moeten missen.

(later meer)
+3/-0

2 jaar geleden
Het is wel bijzonder dat je een uitwedstrijd 0-3 wint en toch het gevoel hebt dat het niet best was. Goals van Vertessen en Doan is gewoon individuele kwaliteit. Dat is dan het voordeel van dit seizoen; op de bank zitten best een paar aardige spelers. Hopelijk is het spel komende twee wedstrijden beter, dan hoeft er niks aan de hand te zijn.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind dat vooral de trainer de bank beter aan het maken is. Als je spelers als Bruma, Vertessen, Obispo bijna elke wedstrijd 20 minuten laat invallen (en af en toe een hele laat spelen) dan groeit hun niveau waardoor als ze invallen ze meteen in het hoge niveau mee kunnen.
Je hebt nu geen ingespeeld 11-tal en een bank die niet ingespeeld is. Je hebt nu een ingespeeld 11-tal + een ingespeelde bank. De bankspelers zijn ingespeeld en kunnen meteen iets toevoegen.
Vorig jaar vaak met verbazing naar het wisselbeleid van Schmidt gekeken, maar nu zie ik er de voordelen wel van.
Bij ESPN vertelde ze dat ze bij PSV nu de wat luie spelers zoals Mo en Malen hebben verkocht, zodat de belangrijkste spelers nu spelers zijn die hard werken. Deze trainer brengt PSV naar Ajax toe.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Perez had op ESPN weer te klagen over wisselbeleid van Schmidt .... "hij neemt het vertrouwen weg bij spelers als Madueke ..."
Nou, ik zeg: als ze niets laten zien gewoon eruit, en plaats maken voor andere spelers .... zo houd je de spelers op de bank ook scherp! Wat moet je met een speler in het veld die niet presteert?, met als mogelijk gevolg puntenverlies??
Perez vond 10 wissels in deze wedstrijd niet normaal ... ik vind het Top!

Perez gaat van een goede analyst naar een zeverzak ...
+4/-1

 
2 jaar geleden
Inderdaad, die heeft al een paar weken geen sex gehad zeg, wat een negatieveling gisteren. Viel echt op, dat geklaag.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ach die Perez toch.Dat frustratie bommetje heeft altijd wat te zanikken. Die denkt het voetbal ook uit gevonden te hebben!
+1/-0

 
Hij zei zelfs dat hij nog nooit had gezien dat er 10x gewisseld werd in een wedstrijd :D Geen idee wat hij de afgelopen tijd heeft gedaan, maar al ruim een jaar is het toegestaan om per team 5x te wisselen. Sinds kort zelfs 6x als er (vermoedelijk) sprake is van een hersenschudding.
+2/-0

 
2 jaar geleden
🤣🤣🤣 goh die Perez moet echt opletten met de regels hier. Voorheen meneertje Perez hadden wij dat ook niet meegemaakt 🙈
+1/-0

 
2 jaar geleden
Waarschijnlijk een boterham met zeverpastei gehad.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hartstikke leuk en aardig, WE, maar met dat wisselbeleid heeft hij vorig seizoen dan wel, willens en wetens(?), een hele jaargang opgeofferd. Dat kan toch ook de bedoeling niet zijn. Een tussenjaar is voor een club als PSV een regelrechte schande, temeer wij er al 2 uiterst belabberde seizoenen hadden op zitten.

Overigens kan ik mij in een aantal wissels gewoon prima vinden. Maar lang niet altijd. De wissels tegen Benfica bijvoorbeeld waren ridicuul en pakten navenant desastreus uit.

Aan de andere kant was gisteravond de teneur bij ons een soort van Russisch roulette waar het de wissels betrof, maar toen werd gelukkig ons ongelijk bewezen. Als die bal vlak voor tijd erin gaat, scoren Vertessen, Doan én Bruma.

Wat mij wél stoort zijn die wissels vlak voor tijd, waarbij invallers soms de bal niet eens raken, en waarvan niemand vrolijk wordt. Cocu had daar ook een handje van, kostte ons nog eens 2 uiterst dure punten, thuis tegen Excelsior nota bene(!), maar was ons uiteindelijk (op zondag 8 mei 2016) gelukkig net niet fataal.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben het op de meeste punten met je eens,
1) die wissels vlak voor tijd, waarbij invallers soms de bal niet eens raken, vind ik ook niks,
2) De wissels tegen Benfica vond ik ook niet goed, want ik wou Sangare in de spits zetten om daar met kopballen voor onrust te gaan zorgen. en echte voorzetten vanaf de zijkanten.

Ik vind niet dat we vorig jaar verloren hebben door het wisselbeleid. Ik denk dat veel spelers niet goed genoeg in vorm waren, en Schmidt daarom vaak wisselde omdat hij zag dat ze geen 100% meer konden geven.

Ik vond dat de trainer gisteren een goed verhaal had over zijn wisselbeleid. Hij zei dat na de interland hij moet kijken hoe de spelers terug komen, en dat dat per speler verschilt door bij het reizen. En als hij ziet dat ze niet meer fit zijn vervangt hij ze. We hebben nu wel ingespeelde spelers die als ze erin komen ook iets toe kunnen voegen of open kunnen breken. Plus je zet ze beter in de verkoop.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Laten wij vorig seizoen idd maar houden op samenloop van omstandigheden.

Wat wissels gisteravond betreft: de winnende coach heeft gelijk, hahaha!
+1/-0

2 jaar geleden
Dat is nou hét verschil met vorig jaar. Dan was er net voor rust nog een van richting veranderd schot ingevlogen en hadden we hier minimaal 2 punten verspeeld. Ik geniet van dit elftal maar zag ook dat de bank wel érg smal is. Belangrijke goal ook van Porsche Vertessen
+2/-0

 
2 jaar geleden
Precies dit, we winnen nu ook de iets slechtere wedstrijden en met Bruma, Doan en Vertessen heb je snelle jongens die een vermoeide verdediging het enorm lastig kunnen maken
+3/-0

2 jaar geleden
Dat je gisteren met 0-3 wint is gezien het spelbeeld geflatteerd, maar laat toch ook de groei zien van PSV. Vorig jaar gaven we de goals te makkelijk weg, dit jaar sta je onder druk maar blijft het aantal kansen laag, waardoor AZ tegen zichzelf ging voetballen en je die 0-2 wel voelde aankomen.

Al hadden we natuurlijk wel geluk in de eerste helft met de kans van Pavlidis in het begin en Karlsson.

Dat PSV niet makkelijk voetbalt, baart me wel zorgen. Gisteren waren Madueke en Zahavi écht dramatisch. Madueke had 1 goede actie, waar uiteindelijk de 0-1 uit viel en Zahavi heb ik helemaal niks goed zien doen. Van Ginkel en Obispo vond ik ook minder sterk dan de afgelopen weken. Het wordt tijd dat we aan de bal weer sterker worden, want je wordt nu voor de 2e keer op rij gered door prachtige goals, maar doe blijf je niet wekelijks maken.

Lekkere invalbeurten van Bruma, Vertessen en Doan trouwens!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Tot de 70e minuut was het niet best, ik vond de wissels nu echt wel goed. En dat was denk ik niet om te sparen maar omdat ze niks lieten zien. Grote verschil is dat er nu wel hard gewerkt werd, en dat is echt wel eens anders geweest. Daar begint het mee, en dat je dan deze moeilijke uitwedstrijd wint, dan is dat een dikke plus. Wat aangaande zahavi, dat was ook niet best. Maar ter verdediging, hij heeft ook geen bal gehad. Bruma ben ik het niet mee eens. Ik vond hem niet goed invallen. Maar, hij is wel dreigend, snel en geen mens weet wat hij gaat doen.

Als we tegen sociedad en feyenoord ook met 3-0 winnen hoor je mij niet klagen ;)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Was ook geflatteerd met een slordig PSV, maar als je dan nog met 0-3 wint dat had je vorig jaar zeker niet gedaan. Ze mochten tot Ramalho en obispo komen én niet verder😉. Hoop dat er niet veel pijntjes zijn na gister en met een fitte selectie (sangare buiten gelaten)
+2/-0

2 jaar geleden
Ramalho, beest.

Ook mooi om Schmidt zo te zien juichen.
+4/-0

2 jaar geleden
PSV was niet 'te sterk' voor AZ. AZ was sterker, maar scoorde niet. Die 'heerlijke treffers' klopt wel.
+3/-0

 
AZ had last van de Hollandse ziekte. Leuk voetballen, maar amper gevaarlijk. Het is veelzeggend dat de eerste serieuze redding van Drommel pas in de 91ste minuut was.
+7/-0

 
2 jaar geleden
Precies dat @ricardo, PSV speelde niet best, maar wel gedegen. Als t een dag niet lukt dan maar zo. Schmidt's wisselbeleid wierp zijn vruchten gisteren af, de voorhoede na de wissels was veel scherper dan hun voorgangers, zeker omdat ze ook wedstrijdritme hebben. Laat Kenneth Perez maar zwetsen, leuke performance en leuk praten, maar het was één grote quatsch:AZ was niet beter: eindeloos de bal rondspelen tot de 16, 3 tegengoals en dan beweren dat AZ beter was. Idd, de typische Hollandse ziekte, waar het niet om de goals schijnt te draaien.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Maar wat als AZ die dotten van kansen voor rust wél benut?

Beetje scorebordjournalistiek hoor van je. En het zal wel nooit duidelijk worden, maar ik denk dat zijn wissels tegen Benfica ons CL groepsfase kosten.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat het missen van enorme kansen ons de overwinning op Benfica hebben gekost. En de volgens mij houdbare 1-0. Die tweede helft tegen Benfica was dramatisch slecht, zonder wissels was die goal ook niet gevallen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Oh ja, je verliest het in de eerste 45 van de 180 minuten, dat staat buiten kijf! Maar met die wissels, snelheid i.p.v. creativiteit in de kleine ruimte, speel je Benfica wel in de kaart.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als.als als telt niet @killer Als.we.met 2-0 hadden gewonnen en kansen benut hadden tegen Benfica speelde we nu CL. Tja als als als.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Gaat het toch helemaal niet over. Het gaat erover of PSV goed dan wel slecht heeft gespeeld gisteravond. Ik ben van mening dat wij, met name voor rust, zéér goed wegkwamen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wanneer dan precies? AZ heeft kreeg niet meer kansen dan PSV. Pavlidis die over de bal heen maait en Karlsson die naast schoot omdat hij dermate door Ramalho gehinderd werd dat hij niet vrij kon schieten. Los van de goal van Boscagli zag Gakpo nog een inzet net voor de lijn geblokt worden door (ik meen) De Wit en kreeg Ramalho een mogelijkheid uit een corner.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wij hadden er anders voor, maar ook nog na, rust een hard hoofd in hoor. Over hun vleugels/onze backs vielen enorme gaten. Een betere aanval, bijvoorbeeld Boadu/Stengs had daar imo volop gebruik van gemaakt. Ik zat toevallig ter hoogte daarvan in stadion waardoor het mij zo opviel. Na rust was e.e.a. niet meer zo overzichtelijk, in de verte, maar blijft het spannend zolang het slechts 0-1 is. De AZ'ers aldaar vonden de 0-3 ook geflatteerd. Ik denk dat wij de onderlinge wedstrijden met AZ dit seizoen overigens niet als toppers kunnen rubriceren.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Was het deze keer met paarden... Perez eens, AZ leuk, aanvallend, energiek maar ze missen kwaliteit. Drommel kon zo de bus in, douchen niet nodig.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Eens, Ro Van O, PSV was voor rust volslagen kansloos terwijl AZ met name in de beginfase kans op mogelijkheid stapelde. Onze goal, hoe fraai ook, kwam volledig uit de lucht vallen.

Ook na rust speelde PSV uiterst pover. Maar AZ moest komen en daar vloeiden de krachten langzaam weg. Daardoor konden wij de wedstrijd op de counter beslissen. Onze, offensieve, subs verrasten (ons) daarbij in positief opzicht.
+1/-0

2 jaar geleden
Rare wedstrijd natuurlijk, gisterenavond. Een uitgekleed AZ tegen een PSV dat het de laatste jaren enorm moeilijk had tegen AZ, zonder een echte balafpakker in de ploeg.

Gek genoeg veroverde PSV gisteren amper een bal, maar werd er op een paar aardige kansen van AZ na in het eerste half uur, gedegen verdedigd. En dat laatste is ten opzichte van de laatste paar jaar een Hiddink-stap voorwaarts. Aan de bal vond ik PSV zeer, zeeeeer onrustig, werden de beste creatieve mensen amper bereikt, maar tegelijkertijd had ik geen seconde het gevoel dat AZ een doelpunt zou gaan maken. Die hebben ook echt wel een jasje uit gedaan.

We maakten een schitterende 0-1, eentje vergelijkbaar met de goal van Van Bronckhorst tegen Uruguay in 2010, maar Cody en Noni werden amper in stelling gebracht. Zij hadden ook vaak dubbele dekking, waardoor je zou zeggen dat Marco en Mario wat makkelijker en comfortabeler aan de bal zouden zijn. Ook daarvan niets. Boscagli deed het prima, maar het geheim achter de 3 punten van gisteren was ons ijzersterke centrale duo. Die twee heersten echt. Als dan ook de invallers bijna allemaal leveren, dan ben je een FC Rehabilitatie aan het worden voor eens verschopte bankzitters. En dat is een prettige wetenschap in de aanloop naar nog veel meer potjes.

Kortom; niet op de lauweren rusten, daar is het voetballend nog te onrustig voor. Maar we hebben de wind aardig mee. Op naar Real!
+5/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik haal jouw verslag maar even aan, aangezien ik jou toch zie als een soort van zielsverwant (soulmate?), om mijn verslag op in te haken.

Allereerst en vooropgesteld, het was fijn om na bijna 21 maanden ervan verstoken te zijn geweest - GVVV in Veenendaal op 18 december 2019 - weer eens een uitwedstrijd te bezoeken! Ik was er toentertijd wel ff goed klaar mee, want naast die wanstaltige bekerpot, beleefde ik ook weinig plezier aan even vruchteloze als kansloze bezoekjes aan Utrecht, Knor(-West), Linz & Emmen. Maar tegen het eind van het afgebroken seizoen stonden nog wel (de vaste prik) bezoekjes aan Heerenveen & Alkmaar op de agenda, nou ja niet dus. Mooi dus dat, na AZ, Heerenveen de volgende uitwedstrijd wordt (eventuele buitenlandse trips daargelaten). Uiteraard op eigen gelegenheid!

Maar goed, wij dwalen af. Eergisteren dus. Alkmaar Zaanstreek-Philips Sport Vereniging. Lekker kort treinritje naar Alkmaar alwaar wij op het station werden afgehaald en naar het stadion werden gereden. En na afloop weer vice versa, dan kunnen wij dat verder overslaan. De kroeg werd ditmaal overgeslagen.

Wij hadden prima zitplaatsen aan de langezijde vlak naast het uitvak en de toss wees uit dat PSV na rust onze kant op voetbalde hetgeen altijd fijn is natuurlijk.

De eerste helft was werkelijk waar weerzinwekkend van PSV-zijde. Aanvallend en in creatief opzicht lukte er bitter weinig. En dat terwijl AZ constant als een mes door onze verdediging sneed hetgeen resulteerde in de nodige behoorlijke kansen & mogelijkheden. Bij een betere voorhoede sta je bij rust gewoon met 2-1 achter, 2-1 ja want de fraaie doch houdbare goal van Ollie kwam totaal uit de lucht vallen.

Ook na rust bakte PSV er bitter weinig van, maar bleek AZ er inmiddels niet veel meer tegenover te kunnen stellen. Toch blijft het dan spannend zolang het slechts 0-1 is, de bal hoeft maar 1x verkeerd te vallen. De tegenwoordig bekende "ijshockeywissel" kwam ons over als een vorm van Russisch roulette, maar deze pakte ditmaal wonderwel goed uit. Met als gevolg mooi uitgespeelde countergoals van supersubs Yorbe & Ritsu (is dat geen mooi duo voor een stripalbum?). Maar toen lag AZ al op apegapen. Bijna had Armindo zich ook gekroond tot supersub, maar paal & lat beslisten anders.

Al met al een geslaagd bliksembezoek aan Alkmaar met eindelijk weer eens een uitzege! Maar of wij daarmee dit seizoen onze 1e topwedstrijd in de eredivisie hebben gewonnen... ik denk van niet, daarvoor is het huidige AZ te zwak. Wellicht aankomende zondag dan.

Oh ja, SouBa, die goal van Ol vergelijken met die van Gio - zou Ol & Gio dan wellicht een leuke comic zijn? - bij Nederland-Uruguay? Neuh don't think so, eerder dan die van Arie Haan namens Oranje tegen Duitsland of Italië, beiden WK 1978 in Argentinië. Toen was ik namelijk nog wél fan.
+1/-0

2 jaar geleden
Onze fans in het uitvak verdienen, samen met Ramalho, een groot compliment. Zij waren the man of the match. Zahavi (structureel) en van Ginkel (mist hij inmiddels snelheid) DE dissonanten bij PSV, zeker gezien hun ervaring. Ligt het aan mij of loopt Zahavi continu uit positie en loopt Gotze structureel in de weg?

3 punten is wat telt. Moet nog zien dat AZ trouwens in de top 5 eindigt. Stelt niet veel meer voor, bleven wel als team knokken maar missen talent. Wat is het trouwens voor belachelijk iets dat Feyenoord een vrij weekend jeeft voorafgaand aan PSV - Feyenoord. Moeten die sissies weer bevoordeeld worden? Competitie vervalsing ten top!
+1/-1

 
Clubs mogen vanwege het Europese programma zelf vragen om wedstrijden te verplaatsen. Heeft AZ vorige maand ook al gedaan. PSV heeft die optie ook gehad, maar wil dat zelf niet.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vergeet vooral ook niet onze fans vlak naast het uitvak, TtT... ;-)
+1/-0

2 jaar geleden
Als vroeger. De tegenstander denkt dat hij beter is, de media die dat ook graag belichten en wij die er met de punten vandoor gaan. Idd optisch overwicht AZ, ook heel weinig kansen en een PSV dat uitstraalt dat het onder controle is. Zo was het in de kampioensjaren met Cocu ook vaak alleen zit er nu meer voetbal in de ploeg.
Kortom laat iedereen maar lullen zolang wij onze zakken maar met punten vullen
+1/-1

 
2 jaar geleden
Mee eens.
Tot de 16, verder liet PSV AZ niet komen, op een kans in de 1e helft na. Ook bij de NOS weer "AZ was veel beter", erg vermoeiend. Sinds wanneer is rondtikken van de bal op het middenveld het doel van een elftal om het veld op te gaan? Als AZ beter was hoe komt het dan dat PSV 3 keer kan scoren, telt het vorkomen van doelpunten vandaag de dag niet meer mee of zo?? Dan heb je toch echt een brasverdediging als uit 5 kansen 3 goals vallen. Vertessen maakte een geweldig doelpunt, echt klasse!
+1/-1

 
De bekende Nederlandse ziekte. Leuk voetballen is belangrijker dan wedstrijden winnen.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Nou vorig seizoen toen AZ beide wedstrijden (1-3 & 2-0) won, las ik hier ook dat PSV de betere was en dat de tegenstander goed wegkwam. Evenzo bij de 3-1 nederlaag in De Kuip. Die had PSV óók moeten winnen, was de tendens hier. Nou weet ik niet meer of jij, PSVeeboer, en/of pvh/RIS toentertijd die mening ook toegedaan waren. Maar dat komt dan wel aardig op hetzelfde neer.
+1/-0

 
Wel met het grote verschil dat je toen ook veel meer kansen kreeg dan de tegenstander. Overigens vond ik zeker het duel in Rotterdam toen een wanvertoning en dat heb ik hier ook aangegeven, maar gezien de vele minnetjes was niet iedereen het daar mee eens, want "je was voetballend zo veel beter". Ja, lekker boeiend. Het gaat om wedstrijden winnen, niet om leuk voetballen.

De reacties van al die analisten na AZ-PSV tonen precies aan wat er mis is in Nederland. AZ was zogenaamd zo veel beter dan PSV. Ze hebben in 90 minuten tijd één grote kans gehad. Dat rondtikken is leuk, maar je hebt er geen zak aan als je in de buurt van het doel helemaal niets voor elkaar krijgt. Je ziet het keer op keer ook in Europese wedstrijden als een Nederlandse ploeg wordt uitgeschakeld. Dan kun je met opgeheven hoofd weer terug naar huis omdat je voetballend de betere was en verdiende om door te gaan.

Het WK 2014 is daarop wellicht ook een goed voorbeeld. Nederland wordt onder Van Gaal uiteindelijk derde met een vrij zwakke selectie + twee topspelers. Het is een absolute topprestatie en met een beetje meer geluk was je zelfs tot de finale (een zekere Mario Götze maakte daarin overigens de winnende) gekomen, omdat je na penalty's verliest in de halve finale. En wat was na iedere wedstrijd (behalve tegen Spanje) de tendens in de media? Het was voetballend niet om aan te gluren. Laat het daar nu net niet om gaan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Tja Kil;ler . ik heb natuurlijk een enorm gekleurde bril op.
Daar ben je fan voor. En mensen die nu willen zeggen ja maar je moet het wel zien zoals het is. Dan was ik wel een neutrale toeschouwer geweest zonder een enorme voorkeur voor mijn club PSV. Zal niet politiek correct zijn maar dat interesseert me niet zo.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nee @ killer, die mening was ik toen niet toegedaan. PSV verloor toen in de Kuip doordat er geen pressing uitgevoerd werd in de 1e helft.
+1/-0

 
Ik vond die wedstrijden van vorig seizoen eigenlijk vergelijkbaar met die van zaterdag, alleen nu dat beide ploegen 'omgedraaid' waren. In beide wedstrijden vorig seizoen was vooral PSV veel aan de bal, maar kwam het amper tot kansen. Zeker in Eindhoven vielen de doelpunten van AZ uit het niets (die bal van Koopmeiners uit die corner lukt hem ook nooit meer waarschijnlijk), maar ik heb tijdens die wedstrijd eigenlijk geen moment het gevoel gehad dat er een (tweede) treffer van PSV aan zat te komen. Dat gevoel had ik zaterdag ook. Ondanks dat AZ het meest aan de bal was, kwamen ze amper tot kansen. En dat had ik vorig seizoen ook met PSV in beide duels tegen AZ.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik vond onze goals zaterdagavond juist uit het niets komen, met name die eerste natuurlijk.

Zoals ik hier al aangaf, voor rust speelde het geschutter van met name onze backs zich voor mijn neus af. Zo was er ook letterlijk onder ons die tackle van Max in het strafschopgebied. Dat ging ook maar net goed.

Na rust herinner ik mij louter wat 'flipperkast'-momenten in de verte. Maar zolang het 'maar' 0-1 staat, voel je de spanning best wel hoor.

Aan de andere kant, ik was 2,5 week geleden ook bij AZ-Celtic en toen oogde AZ ook constant gevaarlijk, maar kwam het niet verder dan 2 doelpunten die volledig op het conto van de Glaswegians geschreven kunnen worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
AZ was toch ook beter. Wij efficiënter. We speelden echt niet goed. Het was erg slordig en we creëerden weinig.

Wat ik me afvraag is speelden we zo omdat we zuinig met de krachten omgingen en met het hoofd al bij donderdag waren? Of was het gewoon een offday

Als je zo kan spelen en kan winnen ben ik tevreden hoor. Maar goed was het niet.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Helemaal mee eens. Veldspel AZ was veel verzorgder waarbij komt dat ze met 3-0 de rust hadden kunnen ingaan. PSV heeft niets gecreëerd de 1e 45 minuten.
+1/-2

2 jaar geleden
Over de wedstrijd zelf is genoeg gezegd. Niet best, wel goeie winst. En door.

2 dingen moeten zitten me dwars, althans, niet lekker.
Ik voorop heb vorig jaar geroepen dat ik de wissels van Schmidt niet snapte. Die van zaterdag snapte ik wel. Op tijd en dan ook nog de spelers die niet bijster goed speelde. Dus die kritiek van o.a. Afellay, slaat nergens op. Naar mijn bescheiden mening.

Voor het begin van het seizoen viel iedereen over elkaar heen, dat wij geen toppers in Nederland meer winnen. Nu hebben we er 2 gewonnen, en dik ook, maar dan tellen ze niet meer? Want onze vrienden zaten in de voorbereiding en dat was maar een verkapte oefenwedstrijd? En AZ is eigenlijk geen topclub lees ik nu. Donder op man. Ik zeg, lekker doorgaan, en als we zondag de 3e pakken, hebben we ze allemaal gehad.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Volgens mij doelde Ibi met name op het mentale aspect van de wissels. Dat kan ik wel volgen maar aan de andere kant Zahavi en Madueke speelden bar slecht en het feit dat Vertessen en Doan scoorden bewijst het gelijk van Schmidt.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik gaf net zelf ook al aan dat het huidige AZ geen topclub is, sorry, die zullen hun best moeten doen om rechtstreeks Europees voetbal te halen. De wedstrijden tegen Utrecht & Vitesse zijn ook geen toppers.

Wat de wissels betreft, ik memoreerde het hier al, de winnende coach heeft gelijk. Alleen heeft TtT een punt m.b.t. Noni. (edit: ik bedoel natuurlijk Ibi i.p.v. TtT)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Aangaande van TtT zegt; ja dat kan ik volgen. Echter dat werkt 2 kanten in. Want, mentaal is het voor de "bank" goed, dat ze weten dat er kansen komen. En hij heeft met deze wissels zijn gelijk gehaald. Ik vind het ook wezenlijk anders t.o.v. vorig jaar. Met die wissels 1 of 2 minuten voor tijd.

@killer; eens. AZ is voor mij geen topclub (meer). Alleen, toen die statistieken er vorig jaar steeds bij gepakt werden, was dat wel het geval. En je hebt het over een club die vorig jaar 1 punt achter ons zijn geëindigd. Is feyenoord ook geen topclub (meer) dan? Ik heb er geen mening over. Wél dat die reeks van geen winst in toppers nu ineens niet meer op gaat.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat je AZ niet moet onderschatten. Pascal Jansen is n goede trainer met goede ideeën en heeft wellicht wat tijd nodig om AZ beter te laten voetballen, vooral effectiver.
+1/-1

 
2 jaar geleden
(Het huidige) AZ uit moet je zeker niet onderschatten, net zoals Groningen, Heerenveen of zelfs FC Twente.

Ajax & PSV gaan het dit seizoen samen uitvechten, Feyenoord zie ik wel 3e worden en dan heb je 4-5 clubs die weinig voor elaar onder zullen doen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Interessante stelling: is Feyenoord een topclub? Bij die 5-1, 5-0, 6-0, 7-2 en dan was er ook nog iets met dat netnummer van hen... zou je zweren van niet, maar zolang je standaard op je kloten krijgt in De Kuip ga je toch weer twijfelen, hahaha, zijn wij eigenlijk een topclub*?

*tuurlijk wél... en Ajax ook, helaas!
+1/-0

 
Als we zondag winnen gaat die discussie ook weer losbarsten. Dan is Feyenoord ook geen topper meer. Laat je punten liggen kun je nu al invullen dat je weer 'zie je nu wel, PSV zakt in topwedstrijden altijd door de mand' gaat krijgen.
+1/-0

2 jaar geleden
In de media zie je analisten met een Feyenoord bril die dat ongegeneerd uitdragen. ( Boskamp) Met een Ajaks bril, dat zijn er ontelbaar veel ( Sneijder, de Boer Perez )
Waarom krijgen wij altijd analisten met een PSV achtergrond die uberkritisch om niet te zeggen bijna altijd negatief zijn op onze club . ( affelay, vd Gijp, Kieft en Waterreus)

En wat ook opvalt. Vorig jaar Teze uit de eigen jeugd een heel jaar goed en stabiel, dit jaar een Obispo die als een komeet binnen komt. Amper aandacht voor. De Ligt was in die tijd al helemaal in de picture en de verdedigende toekomst van Nederland genoemd .

Wat ik al vaker heb gezegd , allemaal beeldvorming die bewust gecreëerd wordt
+1/-0