Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV na bizarre blunder onderuit tegen Willem II


Tijdstip
25 september 2021
Stadion
Koning Willem II Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


PSV na bizarre blunder onderuit tegen Willem II; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV na bizarre blunder onderuit tegen Willem II

PSV is zaterdag tegen een totaal onnodige nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Willem II werd met 2-1 verloren. Een eigen doelpunt en een blunder van Joël Drommel zorgden voor het verlies.

PSV begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase via Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré en Mario Götze goede mogelijkheden om de score te openen. De eerste grote kans van de wedstrijd was ook voor PSV, maar uit een goede voorzet van Sangaré kopte Eran Zahavi in de handen van de doelman.

Vier minuten later kwam de Israëliër toch op het scorebord te staan. Hij scoorde echter in het verkeerde doel aangezien hij een vrije trap van Willem II verlengde met zijn hoofd.

Ruim tien minuten later scoorde de spits opnieuw en dit keer in het juiste doel. Na een uitstekende voorzet van Philipp Max kopte Zahavi snoeihard raak. Het spel lag vervolgens enige tijd stil omdat de spits daarna hard in aanraking kwam met een van de verdedigers van de thuisploeg.

Vlak voor rust was PSV nogmaals dicht bij een treffer. Na wederom een uitstekende voorzet kon Sangaré net niet bij de bal zodat beide ploegen met een gelijke stand richting de kleedkamers gingen.

De tweede helft begon van beide kanten vrij slordig. Pas na een klein kwartier spelen volgde de eerste kans toen Marco van Ginkel een goede kopkans kreeg na een hoekschop. Met het nodige geluk wist doelman Wellenreuther de inzet te keren.

PSV had de hele wedstrijd het betere van het spel en ging vol op zoek naar de tweede treffer. Een kwartier voor tijd viel echter volledig uit het niets een tweede treffer voor Willem II. Sangaré verloor de bal, Davy Pröpper greep niet voor het eerst dit seizoen niet in en Joël Drommel tastte volledig mis waardoor het opeens 2-1 stond.

Na de treffer was PSV het helemaal kwijt. De ploeg probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar kreeg niets meer voor elkaar. Willem II bleef eenvoudig overeind. De Tilburgers schoten in de hele wedstrijd maar één keer op doel, maar wisten desondanks wel met 2-1 te winnen.


[video] 'It's really hard to accept this' | Interviews Boscagli & Mwene


Marco van Ginkel: 'Je bent dominant, maar maakt uiteindelijk twee fouten en dan verlies je'

In gesprek met ESPN gaf Marco van Ginkel aan zwaar teleurgesteld te zijn. "De laatste wedstrijden hadden we niet heel goed gespeeld, maar vandaag was het veel beter. We hebben veel kansen gecreëerd en weinig weggegeven. Dit had zeker niet gehoeven", aldus Van Ginkel. "We hadden de kansen af moeten maken. In de eerste helft kreeg je al twee of drie honderd procent kansen. Je bent dan ook nog heel ongelukkig met de tegengoals."

Het middenveld stond bij PSV wel een stuk beter. "We hadden wat automatismen met een vaste opstelling, maar dit is geen excuus", zo gaf hij aan. "Je bent dominant, maar maakt uiteindelijk twee fouten en dan verlies je."


Joël Drommel: 'Ik voel me echt, echt klote'

Joël Drommel kreeg in gesprek met ESPN direct de vraag of zijn fout door een concentratieprobleem kwam. "Dit zijn voor keepers wel de moeilijkste wedstrijden. Je ziet Wellenreuther, die krijgt genoeg te doen en groeit alleen maar in de wedstrijd", aldus Drommel. "Ik krijg bijna niks te doen. Ik krijg één moment en dan moet je er staan. Bij een topclub in Nederland krijg je minder te doen. Dan moet je er staan en dat gebeurt niet. Dit is een heel grote fout en daardoor verliezen we vandaag."

De doelman voelde zich daardoor zwaar klote. "Laten we dit snel vergeten", zo gaf hij aan. "Wat ik mooi vind is dat de jongens gelijk achter mij staan en zeggen dat ik mijn hoofd omhoog moet houden. Je hebt er geen reet aan, maar ze staan wel achter je. Als keeper zijnde hoort dit erbij. Je moet doorgaan en dit snel verwerken. Ik voel me echt, echt klote."


Eran Zahavi: 'We hadden de wedstrijd in onze handen, maar maken een paar fouten'

In gesprek met ESPN had Eran Zahavi geen verklaring hoe PSV had kunnen verliezen. "We waren veel beter dan Willem II. We hadden de wedstrijd in onze handen, maar maken een paar fouten", aldus Zahavi. "Het is niemand te verwijten. We hebben onze momenten gehad om de wedstrijd te beslissen. We hebben vandaag heel belangrijke punten verloren, maar we moeten ons hoofd omhoog gooien en zorgen dat we weer punten gaan pakken."

Vlak voor zijn eigen goal miste de spits al een grote kans. "Ik had veel last van de zon en raakte de bal helemaal verkeerd", zo gaf hij aan. "Maar dat mag geen enkel excuus zijn. Je kan altijd missen."

Nadat de Israëliër voor het eerst in zijn loopbaan een eigen doelpunt maakte, zorgde hij al snel voor de gelijkmaker. "We konden daarna de wedstrijd killen", zei hij daarover. "We hebben goed gespeeld en kansen gekregen, maar scoorden niet. Uiteindelijk zijn we daarop afgerekend."


Roger Schmidt: 'We hebben bijna niets weggegeven, maar verliezen toch met 2-1'

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan dat dit het mooie en pijnlijke aan voetbal is. "We speelden een goede wedstrijd en creëerden een hoop kansen. We hebben bijna niets weggegeven, maar verliezen toch met 2-1. Soms gaat het zo in het voetbal", aldus Schmidt. "Ik kan de ploeg weinig verwijten. Ze hebben een goede reactie getoond na afgelopen twee wedstrijden, maar het enige wat niet goed is is het resultaat."

Tegen Willem II kon de trainer weer terugvallen op zijn vertrouwde middenveld. "We controleerden vandaag de wedstrijd op een andere manier. We creëerden een hoop kansen en waren goed in de pressie. De organisatie stond goed", zo gaf hij aan. "Uit hun enige schot van de wedstrijd scoren ze hun tweede goal. De eerste goal wordt door ons heel ongelukkig van richting veranders. Natuurlijk waren we vandaag niet efficiënt genoeg, omdat we genoeg kansen gehad hebben."

Schmidt wilde Drommel ook zeker niet de schuld geven van de nederlaag. "Je wint samen en je verliest samen", zei hij daarover. "Hij deed het natuurlijk niet expres. Tot nu toe heeft hij een goed seizoen gespeeld. Hij heeft zich in de afgelopen weken goed ontwikkeld, zit bij het Nederlands elftal en speelt ook internationale wedstrijden. Vandaag zag je ook wat er kan gebeuren in voetbal. Hij moet het accepteren en weer verder gaan."

De trainer kreeg de vraag of zijn ploeg zich wel ontwikkeld heeft sinds de 0-4 zege in de Johan Cruijff Schaal. "Ik vond ons eigenlijk vandaag beter spelen. We kregen ook genoeg kansen, maar maakten ze nu niet af", reageerde hij daarop. "Ik ben met alles tevreden vandaag, behalve met de efficiëntie. Ik kan geen enkele speler iets verwijten. We hebben goed verdedigd, een goede intensiteit getoond en kansen gecreëerd. Wat moet ik de ploeg dan verwijten?"


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Eigen doelpunt Eran Zahavi ('20)
Goal
1-1 Eran Zahavi ('30)
Goal
2-1 Nunnely ('76)
Scheidsrechter
Blom
Toeschouwers
14.503 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Willem II: Saglam ('43)
Kaart
PSV: Mario Götze ('45)
Kaart
PSV: Marco van Ginkel ('53)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviRitsu Doan


Marco van GinkelMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'72 Bruma voor Ritsu Doan
'72 Davy Pröpper voor Marco van Ginkel
'84 Maximiliano Romero voor Philipp Max


Opstelling Willem II

KöhlertWriedtNunnely


LlonchSaddikiSaglam


KöhnJenssenHeerkensSchippers


Wellenreuther

Wissels:

'63 Svensson voor Saglam
'63 Kampetsis voor Wriedt
'68 Bergström voor Schippers
'74 Michelis voor Heerkens


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-1 (1-1)
 7 2-1 (1-1)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 5 2-1 (1-0)
 4 3-2 (1-1)
 4 2-0 (0-0)
 3 2-2 (1-1)
 3 3-1 (1-0)
10  3 2-3 (1-1)
11  3 2-2 (1-1)
12  3 2-3 (1-1)
13  3 2-2 (1-1)
14  3 3-1 (1-0)
15  3 2-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ibrahim Sangaré (37 -> 5,0)
2. Niemand (22 -> 4,0)
3. Ritsu Doan (17 -> 3,0)
4. Mario Götze (15 -> 1,5)
4. Cody Gakpo (15 -> 1,5)
6. Eran Zahavi (14 -> 0,0)
7. André Ramalho (8 -> 0,0)
8. Joël Drommel (6 -> 0,0)
9. Marco van Ginkel (5 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (3 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (2 -> 0,0)
11. Aron Van Lare (2 -> 0,0)
11. Philipp Max (2 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
11. Bruma (2 -> 0,0)
16. Mees Kreekels (1 -> 0,0)
16. Shurandy Sambo (1 -> 0,0)
18. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
18. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
18. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
18. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
18. Dennis Vos (0 -> 0,0)
18. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
18. Luis Felipe (0 -> 0,0)
18. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
18. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
18. Dante Rigo (0 -> 0,0)
18. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
18. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
18. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
18. Armando Obispo (0 -> 0,0)
18. Noni Madueke (0 -> 0,0)
18. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
18. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
18. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
18. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
18. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
18. Vincent Müller (0 -> 0,0)
18. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
18. Nick Viergever (0 -> 0,0)
18. Jordan Teze (0 -> 0,0)
18. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Schmidt moet meer gaan investeren om Propper goed in vorm te krijgen. Tegen Feyenoord en Ga Ahead was het duidelijk dat PSV flink in de problemen kan komen als het middenveld technisch niet van voldoende niveau is. Thomas en Doan zijn fijne spelers om op de bank te hebben maar ze hebben niet voldoende niveau. Propper heeft een aantal jaren geleden laten in de CL-wedstrijden zien dat hij wel het talent heeft om heel goed te kunnen voetballen, en een dragende speler voor PSV te kunnen zijn.
Ik hoop dat Schmidt nu inziet dat hij tav het middenveld iets aan moet gaan passen, en ik hoop dat hij Propper nu veel wedstrijden gaat laten spelen, in de hoop dat hij zijn oude niveau weer kan halen. Dat heeft nmm meer zin dan Thomas, Doan en Guti speel-minuten te geven.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Je kwam in mijn ogen in die wedstrijden in de problemen (ook tegen AZ) omdat je geen enkel duel wist te winnen op het middenveld. Dat los je niet op door nog meer technische spelers op te stellen, daarmee maak je het probleem alleen maar erger. De enige oplossing daarvoor is Sangaré en die lijkt morgen gelukkig weer inzetbaar.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad - zelfs tegen Sociedad was het probleem dat er op het middenveld geen tweede bal gewonnen werd. Sangaré lost dat probleem op als hij morgen meedoet; dan kan de media weer los gaan op het feit dat hij aan de bal minder is. ;)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik vind ook niet dat je in de zware wedstrijden nog meer technische spelers op moet stellen. Ik vind dat Schmidt er alles aan moet doen om Propper wedstrijdfit te krijgen, door hem veel te laten spelen, omdat hij een veel betere speler kan gaan worden dan Thomas, Doan en Guti.
Tegen kleine clubjes kan je nmm wel met Götze, Van Ginkel en Propper spelen.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Ik vind het probleem met Propper niet dat hij geen wedstrijdritme heeft, maar vooral dat hij te weinig inzet en gretigheid toont. Je zou verwachten dat hij zich wil bewijzen in de speeltijd die hij krijgt, maar in werkelijkheid verliest hij vrijwel elk duel op het middenveld, laat hij zijn man lopen en geeft hij vrijwel geen pass naar voren die aankomt.
Dat heeft allemaal meer met inzet te maken dan ritme. Gezien zijn ervaring zou ik wel verwachten dat hij weet wat er nodig is en zou je verwachten dat hij een ploeg kan sturen of bij de hand kan nemen ipv dat dit bij een Gakpo terecht komt.
+5/-0

10 maanden geleden
Alles wijst erop dat dit wederom een lastige pot gaat worden. Hopelijk redt de individuele kwaliteit ons weer.
+1/-0

10 maanden geleden
Schmidt moest maar eens een keer dit boek lezen.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik mag er vooraf natuurlijk weer niks over zeggen, maar na die karikatuur van Woensdag krijgen we nu weer zo'n ontzettende wedstrijdbepaler... Geef mij maar een grijze muis als Kamphuis of al die andere namen die ik niet kan onthouden, zolang ze maar niet opvallen tijdens een potje voetbal...
+2/-0

 
10 maanden geleden
Die laatste zin daar zit het grote probleem. We hebben teveel scheidsrechters die menen dat zij de hoofdpersoon zijn in het potje voetbal. Met als dieptepunt natuurlijk Nijhuis, die zijn eigen boekje met spelregels heeft. Zoals iedere wedstrijd hoop je dat het achteraf niet over de scheidsrechter of VAR gaat.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Niks zeggen? Waarom niet? Je hebt gewoon gelijk.
+1/-0

10 maanden geleden
Must win morgen.

Niet meer, niet minder.
+1/-0

10 maanden geleden
Uit de afgelopen wedstrijden haal ik helaas geen enkel aanknopingspunt om te veronderstellen dat we deze wedstrijd winnend gaan afsluiten.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
En wat als Götze en Sangaré nu wel meespelen? Een speler als Rosario wordt nu dus ook gemist.
+1/-0

10 maanden geleden
Toch een behoorlijk cruciale wedstrijd vandaag. Niet alleen voor een plek op de ranglijst maar vooral voor het gevoel. De tijden dat ik naar Willem deux uit ging, was het resultaat standaard matig. Laten we die kruiken weer even op z'n plek zetten.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ikzelf heb daar goede (0-6) & slechte (niet binnengekomen, 4-1) tijden meegemaakt plus in 1988 een gewonnen bekerfinale tegen Roda JC (3-2).

Ik denk dat mijn balans aldaar net positief uitvalt. Nipte zege zou vandaag zéér welkom zijn.
+1/-0

 
10 maanden geleden
De mijne zeker niet. Maar goed, jij bent ook een stukje ouder ;). Ik teken voor elke winst vandaag
+1/-0

10 maanden geleden
Pfff zonder Gotze ,Sangare en Madueke misschien. Het is toch eigenlijk te zot voor woorden dat we ongerust zijn voor WII uit.( Ik wel in ieder geval)
+1/-0

10 maanden geleden
Degene die de pool al hebben ingevuld,zijn toch vrij positief.
Ik denk dat wanneer de organisatie goed staat,iedereen zijn afspraken nakomt en scherp aan de wedstrijd begint,dit geen probleem mag op-en gaat opleveren.
Direct een signaal afleveren,dat er niks te halen valt vandaag.
+1/-0

10 maanden geleden
Als ze zo slap en slordig spelen als tegen Fey of GAE, geen we hier de boot in. W2 onder Grim is vrij goed, zeker nu met een volle bak erachter, die gaan gewoon gas geven en ons overbluffen als PSV dit weer niet serieus neemt. Dus aanhaken bovenaan of vroegtijdig afhaken. Laat het maar zien uit welk hout ze gesneden zijn.
+1/-0

10 maanden geleden
Aardige openingsfase, er is in ieder geval controle. Maar... hoeveel wedstrijden is het inmiddels geleden dat Zahavi iets goeds heeft gedaan met een bal??
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Toch een knappe goal gemaakt.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik hoopte al dat deze uitspraak hem zou prikkelen ;-)
+2/-0

gekke gerrit (geschorst)
10 maanden geleden
Come on boys
Zahavi en Max die mot je maken,
Wat een goede kans
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben er geen fan van maar moet zahavi zich niet laten vallen

Edit: Die raakt ie wel goed🤔
+2/-0

reactie verwijderd

 
10 maanden geleden
Zo onnodig weer dit.
+1/-0

10 maanden geleden
Kan aan mij liggen, maar ik vind ze echt heel goed spelen.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Ligt niet aan jou.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Best goed hoor, in ieder geval passie.
+1/-0

10 maanden geleden
Man of the match lijkt me al duidelijk
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik wilde zeggen Sangare, maar daar wacht ik nog even mee.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Waarom? Die heeft nu al meer laten zien dan iedere andere PSV-er in vorige wedstrijden!
Goh .. wat hebben we die vent gemist zeg!!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Was eigenlijk omdat hij die enorme kans miste.
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Prima eerste helft, eigenlijk een wonder dat het 1-1 staat, want de Tilburgers hebben niets gecreëerd. En onze kansen van Max, Zahavi en Sangaré moeten gewoon zitten.

Doan, Sangaré en Götze maken op mij de beste indruk vandaag. Van Ginkel en Mwene zijn vrij matig.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
De gele kaart voor Gotze is toch ook wel weer bijzonder.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ja hij draait zich weg van de bal?? Wat kan hij anders nog doen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Blom; "zagen jullie dat ik gotze geel durfde te geven"
+3/-0

 
10 maanden geleden
Blom is even zijn stempel aan het drukken zeg.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Onbegrijpelijk he?!
Geel voor zo'n onschuldige hands-bal ... en niks voor al die overtredingen op bv Sangare
+2/-0

10 maanden geleden
Van Ginkel weer de zwakste man bij PSV ... Propper erin!
En misschien toch ook maar Vertessen erbij ... voor Zahavi, of laten we die nog even proberen om alles van zich af te spelen???

WII echt zwak, nog geen fatsoenlijke kans gecreerd .. ik zei eerder deze week al, die staan op de ranglijst echt boven hun kunnen ... gewoon even verder drukken en nog een goaltje of 3 erbij!
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Tja, kun je nog zo goed voetballen, zodra er 1 niet thuis geeft is het gewoon einde oefening.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Wel heel knullig balverlies van Sangare.
+3/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ja maar een enorme blunder van Drommel. Matige keeper. Te weinig voetbal in het elftal.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Hebben wij weer, keeper van WII keept een wereld partij en die van ons, tsja.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat was imo nog op te.lossen maar niemand deed iets. En toen was er drommel!
+1/-0

10 maanden geleden
Gelukkig is volgens John de Jong de transferbalans wel heel positief!
+1/-0

10 maanden geleden
Ondanks dat het eerste uur goed voetbal liet zien, kun je toch concluderen dat dit wederom een lang, vervelend seizoen gaat worden waarin je moet strijden om de 2e plek.

In een wedstrijd tegen een matige tegenstander met een 1-1 stand moet je veel meer creëren dan PSV deed. Als je dan de goals ook nog weg gaat geven, is het einde zoek. Na die goal is het schrikbarend om te zien hoe weinig er lukt. Het is echt een stel kippen zonder kop. Dit gaat zeker niet het laatste puntverlies dit seizoen zijn.
+1/-0

10 maanden geleden
Ik kan me jaren geleden de wedstrijd PSV - Groningen herinneren. PSV drukte Groningen 80 minuten tegen de achterlijn aan, en in minuut 80 kwam er een zondags-schot en de stand werd 0-1. Score paste totaal niet bij het beeld.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik weet niet op welke wedstrijd jij precies doelt, maar PSV heeft imo nooit thuis met 0-1 van FC Groningen verloren.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Kan 15 á 20 jaar terug zijn.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dan nog niet.

In 2014 werd het 2-3 en dat was imo de enige thuisnederlaag tegen FC Groningen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik kan het ook niet vinden, kan ook nog verder terug zijn in de jaren 90.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik vermoed dat je een 1-0 nederlaag in Groningen bedoelt. Sergio Padt is de naam.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Met een doelpunt tegen in de 80e minuut ?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Zou zomaar kunnen ja.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dan doet mijn geheugen het nog redelijk, alleen tav het uit spelen me vergist.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Klopt, nog nooit 0-1 geweest thuis tegen Groningen. Dacht wel ooit tegen ADO zo'n soort wedstrijd.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Tegenstander schoot toen echt een zondagsschot van rand 16 met boogbal het doel in, totaal tegen alle voetbalwetten in. De rare wedstrijd en het tegendoelpunt staan vast in mijn geheugen, misschien zit ik er tav Groningen dan naast of zoHet was iets van orde 20 jaar terug
+1/-0

 
10 maanden geleden
Denk dat je Heerenveen thuis bedoelde. De 0-1 van Hansson dacht ik
+2/-0

 
10 maanden geleden
Misschien dat het die was. Groningen en Heerenveen vergissen kan ik me nog voorstellen, want beide voor mijn gevoel hoog in het noorden.
Het was echt een onvoorstelbaar gevoel, van hoe kan dat nou...
+1/-0

 
10 maanden geleden
2010 2011 0-1 ADO 90e minuut Wesley Verhoek
+1/-0

 
10 maanden geleden
1999 Heerenveen 0-1 84e minuut Lurling zou ook nog kunnen.
+1/-0

10 maanden geleden
Mijn voorspelling kwamen uit !! Een drama week voor PSV! Dit schip blijft maar zinken! Einde seizoen
+4/-1

10 maanden geleden
Eerst eigen goal en nu onze top keeper ,zo wordt het nooit iets..
+2/-0

 
10 maanden geleden
Drommel word nooit iets! Unerstal laten gaan grootste fout! Schmidt opzouten voor alles definitief kapot gemaakt wordt
+3/-4

 
10 maanden geleden
Lul toch niet zo dom man
+5/-5

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
10 maanden geleden
Ik lees hier heel veel en reageer erg weinig maar laat nou eens doordringen dat het Unnerstahl zijn eigen keuze is geweest om zijn aflopende contract niet te verlengen om op een prima niveau en tegen een goed salaris wekelijks te gaan keepen in zijn achtertuin.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ik zou ook niet als 2 keeper verder willen. Gewoon dom van PSV hem niet 1e keeper te maken altijd al geroepen.
+1/-1

10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb het gezegd. Deze win je niet zomaar.

Mag natuurlijk nog steeds niet gebeuren, want op elke positie ben je in principe beter, behalve misschien de keeper, want die van hun is wel erg goed.

In Barcelona komt binnenkort een trainer vrij trouwens. Misschien toch polsen als je rendement uit je team wil halen. Want dit kan gewoon veel beter.
+1/-1

10 maanden geleden
Slappe hap weer, flutkeeper en karakterloos voetbal!
+4/-1

 
10 maanden geleden
PSV moet dit soort teams natuurlijk gewoon oprollen. Geen voetballende spits / extra creativiteit achter de hand op de vleugels blijft een enorm probleem. Heel erg kinderlijk allemaal. Zou niets asn de hand moeten zijn maar amateuristische fouten, en voila.
+1/-0

Peellandsingel (geschorst)
10 maanden geleden
Tsja, helaas al enkele weken 2 zwakke schakels in het team: Zehavi en Drommel. Wordt tijd dat beide spelers een paar weken rust krijgen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
In beide gevallen geen verrassing. Gewoon beuren erg matig
+1/-0

 
10 maanden geleden
In beide gevallen geen verrassing. Gewoon beuren erg matig
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
*
+1/-0

10 maanden geleden
Kansloze bedoening weer.

Wat een ellende.

(later meer)
+1/-1

10 maanden geleden
Wat een domme reacties man. Ik heb een veel, veel beter PSV gezien als de laatste 2 wedstrijden. Maar goed, beter nu niet inhoudelijk reageren.
+7/-2

 
10 maanden geleden
Dan blijf jij maar.lekker positief over het vertoonde spel! Wéér verloren maar ach het komt allemaal goed ...toch??
+3/-3

 
10 maanden geleden
Vind ik ook. Dit was best aardig gevoetbald. Maar ja je verliest wel weer. Eigen goal en een blunder. Slechts 2 schoten tegen op goal.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Best aardig is niet goed genoeg, wij zijn PSV...
+2/-1

 
10 maanden geleden
Je verliest 'm weer, pik, wat wil je hier dan lezen? Een en al hossana?
+6/-2

 
10 maanden geleden
Nee, maar wel een realistische kijk, en ik loop geen hosanna. Go ahead en feyenoord, beroerd, slap, slecht. Vandaag vond ik dat dus niet. Maar net niet is ook helemaal niets. I'll give you that
+3/-0

 
10 maanden geleden
Kansen benutten maakt ook onderdeel uit van het spel en als zo'n beetje elke bal op doel erin vliegt, houdt alles op.
+1/-1

 
10 maanden geleden
De meeste leden hierboven zien het kampioenschap uit hun handen glippen. Ik ook trouwens. PSV startte dit jaar met enorm goed combinatie voetbal in de vCL en dus waren de verwachtingen hoog.
+3/-1

 
10 maanden geleden
Vind de domme reacties wel terecht , je word geen kampioen met meer kansen. Als we het dan over topsportklimaat gaan hebben..
+3/-1

 
10 maanden geleden
Teleurgestelde reakties zijn logisch. Maar ik zie ook slappe hap en flutvoetbal e.d. voorbij komen. Dat vond ik zelf nog wel meevallen. Maar Hee ik heb ook helemaal klote zin de rest vd avond.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben het opzich wel met je eens hoor , laten we dan hopen dat we het spel meenemen naar de komende wedstrijden. Als we zo blijven voetballen krijgen we iniedergeval genoeg kansen , het zit de laatste week ook niet echt mee.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Is gewoon balen zo'n wedstrijd. Dat kan echt mijn weekend verkloten. Ik ben dan ook gefrustreerd en chagrijnig, dus ik snap het wel. Maar om er dan bijv J de Jong weer bij te halen en slappe hap en dat soort onzin, dat gaat me te ver.
+4/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Dat laatste bedoel ik dus @hendrikus
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Pff. Veel beter? Ze waren beter dan die dramatische potjes tegen Go Ahead en Feyenoord, en ze hadden de betere kansen en het betere spel, maar je creëert nog steeds lang niet voldoende. Het niveau is gewoon nog steeds te laag om dit soort subtoppers kapot te spelen, en het verschil in niveau met het begin vh seizoen, toen alles en iedereen werd overrompelt, is veel te groot.
+2/-2

 
Peellandsingel (geschorst)
10 maanden geleden
Ze voetballen zoals de laatste 4/5 wedstrijden, erg goed, maar geen spits die het afmaakt en geen keeper die ballen tegen houdt. Dus, zoals ik al eerder zeg, helaas 2 zwakke schakels die het op dit moment al enkele wedstrijden verprutsen.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Zo langzamerhand ook klaar met Zahavi, mist te veel makkelijke kansen.

En Drommel, wat n ketser, liep al niet over van vertrouwen imo...

Volledig onverdiend, want die kruiken hebben geen kans gehad, maar ja als wij ze niet afmaken, dan vraag je om problemen en die hebben we gekregen.

Net niet is niet goed genoeg voor PSV...
+4/-0

 
10 maanden geleden
Zodra Vini gaat scoren, voorlopig hebben we Zaha nodig.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik vind dat je spitsen zoiezo niet zo snel moet wisselen,die moet je vertrouwen geven.
+1/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
10 maanden geleden
Ze voetballen zoals de laatste 4/5 wedstrijden, erg goed, maar geen spits die het afmaakt en geen keeper die ballen tegen houdt. Dus, zoals ik al eerder zeg, helaas 2 zwakke schakels die het op dit moment al enkele wedstrijden verprutsen.
+1/-0

10 maanden geleden
Zelfs de nummer laatst Zwolle heeft minder tegendoelpunten.....😢
+2/-1

 
10 maanden geleden
Veelzeggend.
+1/-1

10 maanden geleden
Ik vond psv best goed spelen eigenlijk. Als Zahavi die opgelegde kans er in kopt kan het heel anders gaan. Maar nu kom je op achterstand en dan breekt de paniek weer uit. We creëren overigens een hoop halve kansjes maar daar heb je dus niks aan. Het was weer zo een wedstrijd waar alles de kant op valt van de tegenstander. Dit gebeurt eigenlijk wel heel vaak en dan ga je toch denken. Dwingen onze tegenstanders dit af tegen ons? Heel teleurstellend dit resultaat.
+3/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
Als telt niet, pijnlijk vandaag, maar keihard waarheid als n koe
+1/-0

10 maanden geleden
Zo vreemd dit, vond PSV echt goed spelen.
Jammer dit, misschien hebben we alle pech nu gehad voor dit seizoen.
+2/-1

10 maanden geleden
Drommels, Drommels, Drommels en nog eens Drommels! En waarom zet die Oppegard niet eens erin? Als hij slechter is dan Max nu is kan die net zo goed meteen stoppen!
+4/-0

10 maanden geleden
Eric Meijers kom dr maar in
+2/-0

10 maanden geleden
Bah bah ... een team die 2 keer op goal schiet ... en nog wint ook ...
Ik had er vertrouwen in na de terugkeer van een voortrekkelijke Sangare ...

Maar door een paar individuele foutjes, en een paar zwakke spelers (oa Van Ginkel en Max), ga je gewoon een wedstrijd verliezen waarin je 90 minuten sterker bent!!

Wat een geluk heeft dat WII dit seizoen ... maar aan het einde v/h seizoen staan ze gewoon weer onderaan!
+2/-0

 
10 maanden geleden
Onderaan wordt wel lastig ze hebben nog ongeveer 15 punten nodig om dat niet te worden. In 28 wedstrijden.
+1/-0

10 maanden geleden
Trainer Grimm had realistisch verhaal. Vond PSV een stuk beter dan Willem-II en zegt "1 schot op doel en 2x gescoort"
+3/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden
En dat is heel pijnlijk voor PSV...
+1/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
25 september en we kunnen al weer concluderen dat het een heel lang vervelend seizoen wordt. Bizar en dat door een ‘Drommeltje’
+2/-0

10 maanden geleden
We moeten echt gaan toewerken naar een andere tactiek. 90 minuten op de helft van de tegenstander levert niks op. Dat is tegen Benfica, Feyenoord en Willem II wel gebleken. Je creëert dan zelf geen fatsoenlijke kansen en als de tegenstander er één keer doorheen komt is het vaak wel een grote kans omdat de organisatie weg is.
+2/-0

10 maanden geleden
1 Schot op doel en 2 doelpunten tegen. Ik heb zelden een nederlaag van PSV meegemaakt waarin het verschil zo groot was in het voordeel van mijn club . Persoonlijke fouten nekken PSV en je kunt als Sangare zijnde nog zo goed spelen maar het was weer onnodig balverlies waardoor het doelpunt ontstond. Proper en vooral Drommel ook nog bedankt. Lag niet aan de trainer maar de spelers moeten eens goed in de spiegel kijken.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Klopt helemaal. En diezelfde Sangaré helpt vlak voor tijd nog zelfstandig een aardige mogelijkheid voor PSV om zeep door een raket te lanceren.

En Drommel is wekelijks verantwoordelijk voor tegentreffer(s). Dus wat nu te doen? Die andere twijfelaar maar weer opstellen? Wat een armoede.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Vorige week vloog ook iedere kans van Feyenoord binnen…
+2/-0

10 maanden geleden
Wil niet snel te negatief zijn. Maar ik zie het somber in voor de rest vh seizoen ….
+7/-0

10 maanden geleden
Ze begonnen goed aan de wedstrijd,maar een ongelukkig eigen doelpunt zorgde ervoor dat er weer achter de feiten aangehold moet worden.
Echter was er niks aan de hand,daar Psv de enige was die wat wist te creeren,en kom je verdiend op 1-1.
Ook in de 2e helft wordt er voldoende gecreerd,maar vergeet je af te drukken.
De blunder van Drommel zorgt uiteindelijk voor een blamerende avond.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik weet dat ik negatief ben ingesteld maar hier verkloot je het kampioenschap. Ajax is veel sterker en een team, PSV doet het wel aardig maar niet goed genoeg. Feyenoord gaat ook nog boven ons eindigen, mark my words.
+3/-1

10 maanden geleden
peh en het niet benutten van de kansen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Zahavi komt gewoon tekort voor het PSV niveau en Drommel maakt teveel fouten. PSV heeft in het verleden altijd redelijk tot goede keepers gehad en scorende spitsen. Dus pech is het niet maar meer een gebrek aan kwaliteit.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Okee, we treffen het ook niet wat dat betreft,, dus toch Mvogo op doel en de verantwoordelijkheid voor doelpunten aan Vini overlaten?
+1/-0

10 maanden geleden
Als je een wedstrijd met een “kansenverhouding” van 3-27 met 2-1 verliest dan ben je werkelijk waar een karikatuur van een topclub. Ik houd het hier maar bij, want WE worden weer geen kampioen dit seizoen. Wat een vreselijke bras..
+5/-2

 
10 maanden geleden
Zo verschrikkelijk 100% waar!

De zoveelste regelrechte afgang.

Je gaat je toch afvragen tegen hoeveel leed de menselijke geest bestand is.

Op een gegeven moment moet het toch gaan wennen... ja toch?
+3/-1

 
10 maanden geleden
Nog een geluk dat we niet voor Feyenoord zijn. Dat is pas afzien🤔
+1/-0

 
10 maanden geleden
Zulke bizarre nederlagen wennen nooit maar het is wel symptomatisch voor Ons PSV.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Nee dat gaat nooit wennen en daar kunnen we ook geen genoegen mee nemen.

Wat ik me wel afvraag, waar ligt hier de oplossing?
Imo is het teveel te lief tegen elkaar, als je zoveel kansen mist moet er een reactie komen en geen obligate teksten van pech ed. Ook de blunders achterin moeten gevolgen hebben, dus wat mij betreft gaan we een aantal "zekerheden" op de schop.

Moet Drommel gehandhaafd worden?
Hoe lang moet Max het vertrouwen krijgen?
Hoe lang blijft Zahavi onbetwist spits nr 1?

Dat soort vragen, we kunnen dit niet afdoen met pech alleen imo.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Zou een caricatuur van een topclub ook 27 kansen creeren?
+1/-0

10 maanden geleden
Dit is echt heel naar voor Drommel en PSV. Aan de andere kant is het collectief falen want er waren genoeg kansen om de wedstrijd te winnen. Ik vind dat ook blunders.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dit zag ik qua veldspel en inzet niet aankomen. Maar zoals hierboven al gezegd, als je zoveel meer kwaliteit, kansen en balbezit hebt MOET je daar meer mee doen.
Of we moeten een speciale competitie opzetten voor balbezit en kansen en zo.
Da ga je als kampioen balbezit Europa in tegen een andere kampioen balbezit.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Er waren genoeg kansen om te winnen.... maar dat telt niet. Zelfs die blunder van Drommel(na woensdag alweer de 2e binnen 4 dagen) moet niet uit maken om gewoon 3 punten op te halen. Tuurlijk ben je beter dan Willem2, maar druk dat dan ook uit in minimaal 1 goal meer dan de tegenstander. Zware tijden! :\(
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Wow.. 4 members geschorst in 1 wedstrijd topic.:\(

Rustaagh!
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Nou he. Het is geen brei club. Er horen emoties bij na een verlies partij. Laat lekker lopen. Damn zeg
+1/-0

 
10 maanden geleden
Wel terecht? Vreemd dat ik dat gemist heb.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik heb ook wat gemist denk ik. Hetgeen wat ik las viel mij ook alles mee. Je kunt het met elkaar oneens zijn, daar is toch niks mis mee
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Volgens mij was er 1 schorsing voor een niet zo lieve naam voor Zahavi en verder heb ik het ook gemist. Over het algemeen vind ik Stefan V. best redelijk.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Oh ja dat heb ik wel gelezen. Dat was de maaskantje versie voor iemand met het down syndroom. Niet echt smaakvol maar als VAR zou ik er een gele kaart van gemaakt hebben😎
+1/-0

 
reactie verwijderd

10 maanden geleden
7e/34 wedstrijden. Seizoen lijkt nu al over maar Come on boys!! We blijven achter ONS team staan!

Conclusie is wel:
Scouting blijkt wederom gefaald te hebben.
Selectie blijkt te dun, wissels versterken het team niet.
Plan B lijkt er niet te zijn.
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
En.. selectie fysiek veel en veel te zwak!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dat geen plan B hebben begint mij ook echt te irriteren.
Zo ga je Cocu bijv nog missen. Die kon als het niet liep wat spelers anders neerzetten en dan werd het nogal eens een andere wedstrijd.
Daar hebben we Schmidt vooralsnog niet op kunnen betrappen.
+2/-0

10 maanden geleden
Na een mooi begin van het seizoen waarin je uiteindelijk gewoon stom de champions league niet haalt lijkt de competitie ook alweer gespeeld op deze manier. Slappe en krappe selectie en een trainer met een tactiek die niet blijkt te werken helaas.
+2/-1

 
10 maanden geleden
Tegen blunderende keeper en niet benutte kansen is geen enkele tactiek opgewassen.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Daarom is het zaak geen blunder te maken en de kansen wèl te benutten.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Had dat de spelers maar voor de wedstrijd verteld.
+2/-0

10 maanden geleden
Ik heb lang gewacht met een reactie om het even te laten bezinken. Je kan van alles aanhalen, kansen missen, balbezit hebben, blunders etc maar feit is dat we verliezen van W2. Dat is geen pech, dat is gebrek aan kwaliteit. De kwaliteit zal niet veranderen dus ik zie weinig hoopgevende punten en vrees dat voor de zoveelste keer het seizoen alweer voortijdig voorbij is. De trainer is tevreden over het spel maar het gaat bij een topploeg om het resultaat. Het zou nu moeten knetteren maar het ;ijkt er el op dat dit weer als een vervelend incident wordt afgedaan, iedereen doet een plas en we gaan gewoon weer verder. Dit gewwoon accepteren als , kan gebeuren,hoort erbij, stoort mij enorm. Ik ga mijn club echt niet afvallen maar op een dag dat we de slag alweer dreigen te missen begin ik langzaam aan het geloof in de TOPclub PSV wel te verliezen
+4/-0

 
10 maanden geleden
onzin, op bijna alle plaatsen hebben wij een kwalitatief beter 11 tal dan w2. en toch verliezen we.

kwaiteit is dus geen garantie voor 3 punten.
+1/-0

10 maanden geleden
Dit wordt opnieuw een lang, vervelend seizoen waarin hard zal moeten worden gestreden voor plek 2.

De lat moet binnen alle geledingen van de voetbalorganisatie dringend terug omhoog want onze eigen prestaties de afgelopen seizoenen zijn topclub onwaardig. Los van hoe de concurrentie het gedaan heeft. Ik heb geen enkel vertrouwen in de man aan de top van de voetbalpiramide (JdJ) en dit begint inmiddels ook af te stralen op Toon.
+2/-0

PSValtijd1 (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Mijn frustratie n beetje kunnen laten zakken en dan komen de volgende gedachten naar voren:

Wat ik mis is n bepaalde hardheid (grinta); ik kan hier n aantal PSVers uit het verleden opleppelen, maar die missen we in ons elftal... iemand die dat wel kan, maar ook niet levert is er wel (Van Ginkel imo).
Daarnaast zijn spelers als Götze en Gakpo technisch volmaakt, maar die kunnen t niet alleen. Zeer ervaren spelers als Pröpper, Van Ginkel, Zahavi en Max brengen duidelijk te weinig op dit moment en dat is kwalijk, want daar moeten de jongeren zich aan vast kunnen houden...
Zahavi mag mij voorlopig op de bank plaatsnemen, want hij mist te veel opgelegde kansen.
Sangare speelde fantastisch, maar moet echt die risico's afleren die hij neemt.
Drommel, best talentvol, maar dat is niet genoeg voor PSV, dit soort ketsers kan niet (woe was ook al dikke fout); indien hij niet die concentratie kan opbrengen is hij te licht voor PSV, zo hard is topsport nu eenmaal.
Boscagli krijgt ook geen lange bal meer bij zijn medespelers, dat moet beter.

Kortom er moet meer geëist worden imo bij PSV van elkaar (spelers onderling), het is allemaal veel te lief...

Edit: ik zit te genieten van NEC en heb bewondering voor de vechtlust, het gif en doorzettingsvermogen van onze vrienden uit Rdam... iets wat ik bij ons PSV niet zie HELAAS. Lees nu ook dat Til helemaal niet blij is ondanks de 5-3 overwinning; die mentaliteit zou ik graag bij ons PSV zien.
+1/-0

Mino (geschorst)
10 maanden geleden
" in de topsport zijn er geen excuus"

Schmidt is alleen maar excuses.

Miljoenen heeft hij over de balk mogen gooien en wat is het resultaat?.
Volgens hem is Gae de beste ploeg die hij in de eredivisie tot nu toe is tegen gekomen en PSV speelde geweldig tegen W2 .

PSV en Schmidt gaat nooit niks meer worden.
Gerbrands laat het allemaal gebeuren , die is druk met boekjes schrijven hoe het allemaal precies moet, maar onder zijn neus laat hij alles maar verkloten.
+2/-5

 
10 maanden geleden
Welk excuus had Schmidt nu dan? Je kan nu wel net zoals afgelopen woensdag je kansloze riedeltje gaan herhalen, maar het slaat wederom helemaal nergens op.
+4/-1

 
reactie verwijderd

 
10 maanden geleden
Hee! Daar zijn de niet relevante boekjes weer! Eindelijk! Als nog iemand even kan roepen dat hij een volleybal man is, is mijn bingo kaart vol!

Kun je ook nog even toelichten welke miljoenen Schmidt over de balk gegooid heeft? Want de laatste 2 seizoenen zijn er juist geen grote bedragen aan aankopen uitgegaan.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Had ik al gezegd dat Toon een echte volleybal man is die zijn trainer ongestraft met miljoenen laat smijten😎
+1/-0

 
10 maanden geleden
😃👍 Bingo! 🙌
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nog een beetje humor op deze sombere dag mag wel dacht ik.

Blijft natuurlijk balen en het zat ook niet echt mee. Maar ook dat lieve kijkbuiskindertjes dwing je zelf af. Wat ik hierboven ergens las, zo'n instelling van " wat er ook gebeurt die drie punten gaan mee naar Eindhoven ". Alleen dan trek je dit soort potjes over de streep.
+1/-0

 
10 maanden geleden
John de Jong, staat die ook op de kaart?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Volgens een aantal fans hier hoort die op dezelfde kaart waarop staat op welke dag je de groene en grijze klikos buiten zet😏
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nee, die heeft zijn eigen kwartetspel. Mag ik van jou onervaren , geen netwerk , geen visie en geen scoutingapparaat
+1/-0

 
10 maanden geleden
Uhm die heb ik niet, mag ik dan van jou:
Contract verlenging Gotze, Madueke, Obispo.
Verkoop Malen, Rosario, Ihataren en Piroe.
Verhuur Baumgartel en Luckassen.
Aankoop Ramalho.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Die heb ik ook niet. Maar effe voor de duidelijkheid. Was ook poging tot humor van mijn zijde. Ik zie het richting JdJ echt niet zo eenzijdig en negatief
+1/-0

 
10 maanden geleden
Nee joh snap ik. Beetje sarren heen en weer moet kunnen Zo lang we niet geschorst worden😏
+1/-0

10 maanden geleden
Geen Hardheid in de selectie ,allemaal vriendjes en een ieder teveel bezig met instragam.

een trainer die alles wat recht is krom lult en andersom.

Maar ja we hadden het beste van het spel.....😎
+1/-3

10 maanden geleden
Zo slecht als sommige supporters het beschrijven is het echt niet. Net zo min was het in het begin van het seizoen geweldig. De waarheid ligt zoals altijd ergens in het midden. Tegen W2 werd er verloren omdat de kansen niet werden benut en de keeper blunderde. Zelden vertoont op de Nederlandse velden dat een club 1x op doel schiet en met 2-1 wint.Typisch is wel weer dat het PSV is die het overkomt.
+8/-0

 
10 maanden geleden
Wat fijn dat er na een avond vol teleurstelling en emotie weer genuanceerde en reële reakties te lezen zijn hier.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik vond het combinatie-voetbal tijdens de wedstrijden van de vCL wel echt geweldig. Ik had dat niveau bij PSV al jaren niet gezien. Ook tijdens Benfica uit heb ik geweldig voetbal gezien, zeker de 2e helft daar.
Maar nu zijn ze dat spel en dat tempo van rondspelen kwijt.
Madueke had vleugels en ging overal langs, maar werd een week of 3 geleden al minder,
+3/-0

10 maanden geleden
Laten we rustig blijven mannen. We speelden inderdaad beter voetbal dan de afgelopen wedstrijden maar had ook liever gewonnen met slecht voetbal. Sangare speelde een puike pot alleen doodzonde van zijn dodelijke balverlies in de laatste linie terwijl een medespeler nog naar hem wees om de bal meteen naar de zijkant te spelen en niet te gaan lopen met de bal. Neemt niet weg dat er druk op dat schot had moeten worden gelegd en Joel die bal natuurlijk nooit door mag laten gaan.
Gelukkig gebeurt dit allemaal in het begin van het seizoen en niet aan het eind van het seizoen wat het psychologisch nog zwaarder zou maken in de hoofden van de spelers. Minder kan en mag het absoluut niet worden, de eerste wedstrijden waren toch geen toeval? Ik geef het nog niet op, hebben nog steeds alles in eigen hand. Kom op, donderdag de rug rechten 💪
+3/-0

 
10 maanden geleden
Alles nog in eigen hand. Klinkt vrij positief maar dat is dan wel incl twee keer winnen van ajaks. Dus...
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Donderdag is wmb. een belangrijk meetpunt. Gisteren verloren we ondanks dat we veel beter waren, ook uitgedrukt in opgelegde kansen(behalve de o zo belangrijke goals kwamen niet). Donderdag zal er gepresteerd moeten worden, géén excuses meer.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ik vind ook dat als PSV deze wedstrijd 10 keer had gespeeld, met deze kansen ze hem wel 8 of 9 keer had gewonnen.
Wat tav de kansen wel meespeelt is dat PSV niet echt speelt om de spits in stelling te brengen, en die dus van 6 meter af op doel kan schieten, maar dat PSV vaak de kansen van grotere afstand op doel maakt door het schieten van de buitenspelers.
Ik krijg het niet helemaal goed onder woorden getyped, maar PSV heeft een combinatie-spel tot de 16, en daarna wordt het toch een beetje toeval hoe de bal valt ipv dat ze de kans echt tot een 100% kans uitspelen. Ajax tegen PSV om de fruitschaal speelde PSV helemaal uit, tot de spits in de 16 vrij stond om te scoren. (doelpunt werd ivm buitenspel afgekeerd, min 20 of zo). Dat omzetten van halve kansen in 100% kansen mis ik bij PSV, en dat is volgens mij ook de reden dat PSV dit soort wedstrijden toch kan verliezen. Het is geen echt toeval of pech, er zit ook een patroon in.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik had juist wel het idee dat men meer op zoek ging naar Zahavi deze wedstrijd. Wellicht om he te helpen iets goed te maken.

Ik denk dat als we meer de afwisseling zoeken in flankspelers die voor een schot gaan en Zahavin in stelling brengen we ook minder voorspelbaar zijn.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Ik ben het met je eens dat Zahavi deze wedstijd iets meer werd gezocht. Ik had het meer over het spel gemiddeld gezien de laatstse maand.
PSV kan goed scoren als er wat ruimte is, maar het lijkt wel alsof PSV de tegenstander zo ver naar achter probeert te drukken, dat er geen ruimte meer is voor een goede voorzet op Zahavi. Dan krijg je meer schieten van afstand, en krijg je kansen van minder kwaliteit. (ik bedoel het gemiddeld gezien).
+1/-0

 
10 maanden geleden
Dit is een structureel probleem, omdat psv ook vaak op dit type spelers selecteert. Jongens die ruimte nodig hebben. De verfijndere spelers redden het hier vaak niet, om verschillende redenen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Is Zahavi wel een spits die vanaf de zijkanten bediend zou moeten worden? In welk systeem komt hij eigenlijk het beste tot zijn recht? Is hij überhaupt goed genoeg? Scoort hij niet gewoon in veels te weinig wedstrijden?
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Voordat Zahavi naar PSV kwam liep hij jarenlang bijna 1 op 1. Ik vind Zahavi geen goede meevoetballende voetballer als hij zich laat zakken naar de 10 positie, maar volgens mij is het wel een goede afmaker.
Hij heeft nu twee concurrenten die ook fit zijn, en spelen, dus we zullen snel zien wie de nr-1 spits wordt of blijft.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik probeer op de zoekmachines het spelsysteem van het nationale elftal van Israel te achterhalen,want daar weet hij geregeld te scoren;maar wordt niet weergegeven.
Misschien iemand?
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Ik denk @we, dat PSV momenteel een speler zoals Dumfries mist die (bijna) tot de achterlijn(tegen de 16) loopt, naar binnen trekt of de voorzet geeft. Een bal die 'teruggetrokken' wordt vanaf de achterlijn is altijd moeilijk te verdedigen, zeker bij een inkomende man, zoals bv een Götze of van Ginkel. En je verplicht de tegenstander ruimte weg te geven in de 16, waar het momenteel continu overvol lijkt. Eigenlijk speelde ook Max zo vorig seizoen vaak. Ik zag Sangaré het zaterdag ook doen en er was meteen gevaar, maar je ziet het de laatste weken bijna niet meer. Dit lijkt mi de consequentie dat je momenteel met wat terughangende vleugelverdedigers speelt. Schmidt mag het oplossen met mi. een versterkt middenveld, waardoor Max en Teze/Mwene wel kunnen doorschuiven, of iemand in de spits te posteren die ijzersterk in de kleine ruimte is.
+1/-0

10 maanden geleden
Precies, wie zegt dat ze in deze flow blijven. Laat het gauw 24 oktober zijn. Dan weten we al wat meer.
+1/-0

10 maanden geleden
Nog even terugkomend op de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

Ik vond het een typisch beginjaren (19)'80 uitwedstrijd. Denken dat je beter bent, je in slaap laten sussen en (vervolgens) door individuele fouten verliezen.

De vergelijking met het 2-2 gelijkspel in en tegen Den Haag eerder dit (kalender)jaar gaat mank aangezien je toen wél legio dotten van kansen wist te creëren én te verprutsen. In beide gevallen zagen wij toen wel geconfronteerd met een doelman die uitgerekend tegen PSV de wedstrijd van zijn leven keepte.

So far same old same old. Next.
+1/-0