Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wint na goede tweede helft ruim van FC Twente


Tijdstip
30 oktober 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN 2


PSV wint na goede tweede helft ruim van FC Twente; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint na goede tweede helft ruim van FC Twente

PSV heeft uiteindelijk een ruime overwinning weten te behalen tegen FC Twente. In het Philips Stadion werd met 5-2 gewonnen. Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius maakten beiden twee doelpunten, terwijl ook Eran Zahavi wist te scoren.

PSV begon zwak aan de wedstrijd tegen FC Twente. In de openingsfase kregen de bezoekers al een grote kans nadat André Ramalho weggleed. Na een klein kwartier spelen kwam het zelfs op voorsprong nadat het middenveld Vlap liet lopen en hij daardoor eenvoudig voor de 0-1 kon zorgen.

Door de tegentreffer leek PSV wakker geschud te worden, want na een uitstekende aanval maakte Yorbe Vertessen een minuut later al de 1-1. Vanaf dat moment had de ploeg het duel in handen en dat leidde na een klein half uur spelen volgde dan ook de 2-1. Na een eveneens uitstekende aanval schoot Eran Zahavi de bal in het doel.

PSV leek vervolgens eenvoudig met de voorsprong de rust in te gaan, maar nadat Marco van Ginkel op het middenveld de bal verspeelde kwam FC Twente met een fantastisch afstandsschot uit het niets weer op gelijke hoogte. Ondanks dat het van grote afstand was, had Joël Drommel geen kans.

In de tweede helft nam PSV het heft direct in handen. Al snel kreeg Carlos Vinícius een grote kans, maar zijn inzet was te zwak. Op de doellijn kon zijn poging gekeerd worden, maar Vertessen schoot de rebound vervolgens hard binnen.

Vinícius moest daardoor nog altijd wachten op zijn eerste treffer voor PSV, maar enkele minuten later was het toch raak. Dit keer werd een schot van Zahavi gekeerd, maar de Braziliaan kon vervolgens hard binnen schieten. De spits was zichtbaar opgelucht met zijn doelpunt en enkele minuten later had hij zijn tweede bal er al in liggen. Hij werd door een goede actie van Zahavi diep gestuurd, omspeelde de doelman en schoot knap binnen.

Het duel was daarmee beslist, al bleef PSV jagen op meer doelpunten. Invaller Maximiliano Romero was met een schot op de paal nog het dichtst bij een treffer, terwijl hij in de laatste minuut in de handen van de doelman kopte. Het betekende dat PSV met 5-2 te sterk was voor FC Twente.


[video] Highlights PSV - FC Twente


Marco van Ginkel: 'In de tweede helft ben je heel effectief en maak je een paar goede goals'

In gesprek met ESPN was Marco van Ginkel het eens met de opmerking dat PSV de overwinning nodig had. "In de eerste helft ging het nog moeizaam. In de tweede helft is het lekker dat je het uitbuit met een doelpunt na een paar verloren wedstrijden", aldus Van Ginkel.

PSV begon nog zwak aan de wedstrijd. "We begonnen heel slordig. We maakten een paar foutjes achterin, waren niet helemaal scherp en gleden ook een keer weg. Je laat Twente dan in de wedstrijd komen en staat het 2-2 met rust. Dan denk je toch dat het ons niet weer mag overkomen", zo gaf hij aan. "In de tweede helft ben je heel effectief en maak je een paar goede goals. De spitsen maken allemaal een goal, dus dat is heel lekker."

Vinícius was uiteindelijk heel blij toen hij zijn eerste in het doel had liggen. "Je ziet wel dat hij een bepaalde kwaliteit heeft. Vandaag maakt hij een paar goals en dat is alleen maar goed voor het zelfvertrouwen. Hopelijk volgen er nog veel meer", zei hij daarover. "Een spits wil altijd scoren natuurlijk. Bij hem zat er ook veel blijdschap achter. Dit is wel heel mooi om te zien."


[video] Teze en Vertessen blij met eigen spel en zege op FC Twente


Roger Schmidt: 'Uiteindelijk was het een verdiende overwinning, maar we moesten wel hard werken'

Roger Schmidt was in gesprek met ESPN blij met de winst van PSV. "Zoals we verwacht hadden was het een lastige wedstrijd. Zeker in de eerste helft was het een open wedstrijd", aldus Schmidt. "We hadden in het begin wat tijd nodig om te wennen aan de tegenstander en aan de nieuwe speelstijl, maar in de tweede helft deden we dat beter. We maakten een paar goede doelpunten, maar na rust hebben we de tegenstander ook geen kans meer gegeven. Uiteindelijk was het een verdiende overwinning, maar we moesten wel hard werken."

Voor rust ging het nog wel moeizaam met de ploeg. "De spelers lieten wel zien dat ze effectief waren. Na afgelopen zondag was het niet altijd makkelijk om vol vertrouwen te blijven. We maakten ook te veel makkelijke fouten en sommige spelers die normaal erg goed aan de bal zijn, waren nu niet op hun topniveau", zo gaf hij aan. "Maar dit hadden we vooraf al verwacht. We wisten dat we vandaag moesten werken. Wellicht ook nog wat lijden, maar uiteindelijk was het belangrijkste dat we voor de overwinning streden en de drie punten hebben behaald. Dat heeft de ploeg gedaan."

Schmidt was ook erg tevreden over Carlos Vinícius. "Het eerste doelpunt is altijd de moeilijkste. Iedereen heeft gezien dat hij heel opgelucht was toen hij scoorde", zei hij daarover. "De laatste wedstrijden heeft hij zijn kwaliteiten al laten zien. Hij is altijd gevaarlijk. Vandaag kreeg hij de beloning met zijn doelpunten."


Joël Drommel: 'Heel speciaal om tegen je oude club te mogen keepen'

In gesprek met ESPN gaf Joël Drommel aan het speciaal te vinden om te mogen spelen tegen zijn oude club en zijn boezemvriend Jeffrey de Lange. "Ik spreek hem bijna dagelijks. Ik hoorde dat hij vandaag mocht spelen. Dat was heel speciaal", aldus Drommel.

De doelman van Twente werd gevraagd of Drommel de 2-2 had moeten pakken. "Nee, dat was gewoon een wereldgoal. Hij heeft gewoon goed gekeept", aldus De Lange.


Carlos Vinícius: 'Dit is een belangrijke dag voor mij, die zal me altijd bijblijven'

Carlos Vinícius gaf in gesprek met ESPN aan heel blij te zijn met zijn eerste doelpunt voor PSV. "Er viel iets van me af. Ik was al zo lang op zoek naar m'n eerste goal", aldus Vinícius. "Ik had nog nooit zo lang niet gescoord. Nu viel alles van me af."

Voor de spits was het dan ook een bijzondere dag. "Die grijns gaat nog niet van m'n gezicht af. Dit is een belangrijke dag voor mij, die zal me altijd bijblijven", zo gaf hij aan. "De eerste goals in dit shirt. Daarvoor ben ik hier gekomen. Om goals te maken voor PSV."

Vinícius hoopt dat er nu nog veel meer doelpunten gaan volgen. "Niet alleen voor mij, maar voor de hele ploeg schept dit vertrouwen. En we hebben moeilijke wedstrijden voor de ploeg", zei hij daarover. "Ik denk dat dit vertrouwen geeft aan de hele ploeg om door te gaan en te groeien. "


Karakteristieken

Uitslag: 5-2 (2-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Vlap ('13)
Goal
1-1 Yorbe Vertessen ('14)
Goal
2-1 Eran Zahavi ('27)
Goal
2-2 Zerrouki ('44)
Goal
3-2 Yorbe Vertessen ('53)
Goal
4-2 Carlos Vinícius ('58)
Goal
5-2 Carlos Vinícius ('63)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
32.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Twente: Vlap ('42)

Opstelling PSV

Eran ZahaviCarlos ViníciusYorbe Vertessen


Olivier BoscagliIbrahim SangaréMarco van Ginkel


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoJordan Teze


Joël Drommel

Wissels:

'68 Davy Pröpper voor Marco van Ginkel
'75 Mauro Júnior voor Carlos Vinícius
'75 Bruma voor Yorbe Vertessen
'86 Maximiliano Romero voor Eran Zahavi
'86 Érick Gutiérrez voor Olivier Boscagli


Opstelling FC Twente

MisidjanVan WolfswinkelRots


VlapSadílekZerrouki


SmalPleguezueloPröpperHilgers


De Lange

Wissels:

'67 Ilic voor Zerrouki
'67 Liminios voor Vlap
'67 Ugalde voor Misidjan
'67 Bosch voor Van Wolfswinkel
'87 Cleonisse voor Rots


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 3-2 (1-1)
 3 3-1 (1-1)
 3 2-1 (1-1)
 3 3-1 (1-1)
 3 1-0 (0-0)
 3 2-0 (0-0)
 3 1-0 (0-0)
 3 2-1 (1-1)
 3 1-0 (0-0)
10  3 1-0 (0-0)
11  3 2-0 (0-0)
12  3 2-1 (1-1)
13  3 2-1 (1-1)
14  3 1-0 (0-0)
15  3 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.71. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Yorbe Vertessen (74 -> 5,0)
2. Carlos Vinícius (32 -> 4,0)
3. Jordan Teze (29 -> 3,0)
4. Eran Zahavi (12 -> 2,0)
5. Armando Obispo (7 -> 1,0)
6. Maximiliano Romero (6 -> 0,0)
7. Ibrahim Sangaré (5 -> 0,0)
8. Aron Van Lare (3 -> 0,0)
8. Bruma (3 -> 0,0)
10. Philipp Max (2 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
10. Davy Pröpper (2 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (1 -> 0,0)
14. Niemand (0 -> 0,0)
14. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
14. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
14. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
14. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
14. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
14. Dennis Vos (0 -> 0,0)
14. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
14. Luis Felipe (0 -> 0,0)
14. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
14. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
14. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
14. Dante Rigo (0 -> 0,0)
14. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
14. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
14. Mario Götze (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
14. Noni Madueke (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
14. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
14. Joël Drommel (0 -> 0,0)
14. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
14. Vincent Müller (0 -> 0,0)
14. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
14. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
14. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
14. André Ramalho (0 -> 0,0)
14. Nick Viergever (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Nieuwe ronde,nieuwe kansen.
Hoop dat we de bad songs kunnen inwisselen,voor een vrolijkere noot.
Met deze selectie behoor je wel gewoon de best of the rest te zijn,we gaan het zien.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Zit je te kijken ?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Altijd present.
In de rust een kroketje genomen,en daarna werd het beter.😉
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Volgdnde keer een kroketje vóór de wedstrijd aub ?
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ha ha,eerst volgende punt op de agenda,gaan we doen.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Monaco uit, doen en als we winnen stuur maar een tikkie haha.
En als we zo kampioen worden wijzig ik in El Kroket
+1/-0

 
8 maanden geleden
Maandag direct naar de Jumbo:Nieuw frituurvet en kroketten.😜
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Hahahaha
+1/-0

9 maanden geleden
Kop omhoog en gaan met die banaan. Ze kunnen allemaal voetballen, met een tactiek die vol te houden is en recht doet aan onze spelers moeten we er toch nog wat van kunnen maken dit seizoen!
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Reken op een overwinning maar wel wordt Unnerstall man of the match. Ben ook benieuwd naar Sadilek, kijken of hij nu mee kan komen.
+2/-0

 
9 maanden geleden
We typen tegelijkertijd hetzelfde ;)
+1/-0

 
9 maanden geleden
Dan moet het wel bijna zeker zo gaan :)
+1/-0

9 maanden geleden
Lars Unnerstall gaat ons vast laten zien waarom hij eigenlijk vorig jaar een basisplek had verdient.
Ik verwacht een zege voor PSV, maar het zal vast wel weer moeizaam gaan.
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Het wordt tijd dat de grote jongens bij PSV eens opstaan en de youngsters bij de hand gaan nemen. Zo gebeurt dat doorgaans bij grotere ploegen. Zal nog lastig genoeg worden om 3 punten te pakken vrees ik.
+1/-2

9 maanden geleden
Eigenlijk is PSV het na de wanprestaties van afgelopen week, zowel aan de supporters als aan zichzelf, verplicht een galavoorstelling op de groene mat te leggen. Zie ik niet gebeuren. Ik verwacht een even plichtmatige als moeizame overwinning.

Wél ben ik benieuwd naar de sfeer in het stadion. Is die uitgelaten of grimmig. Krijgen wij weer beetje gemor, zoals 2 seizoenen geleden tegen FC Twente, of blijft het rustig.
+1/-0

 
9 maanden geleden
De ploeg heeft nu wel een paar dagen rust gehad, hetgeen voor het spel van Schmidt wel gunstig is. Ik verwacht dat ze de eerst e10 min vol druk op Twente gaan zetten. Hopen dat het 1e doelpunt nu wel snel valt.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vond de sfeer tegen Monaco en PEC thuis ook al heel snel grimmig worden. Bij de eerste de beste mislukte pass begon het gefluit en geschreeuw al. Daarmee zet je de ploeg enorm onder druk. Ik plaats van een twaalfde man ben je dan een extra tegenstander. Ik hoop dat het morgen niet weer zo gaat, maar ik vrees het ergste.
+2/-0

9 maanden geleden
Ik wil positief en vol vertrouwen zijn, maar geen idee waarop ik dat zou moeten baseren?
Zover ik weet speelden in de enige fatsoenlijke wedstrijden van dit seizoen Cody en Noni mee. Maar goed, hopelijk gaan Bruma, Zahavi en Vinicius ons versteld doen staan morgen.
+1/-0

 
9 maanden geleden
U vraagt wij draaien ? Hoop ik ook.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Jammer dat Bruma ook niet scoorde😎
+1/-0

9 maanden geleden
Met een los ticket heb je een tijdslot van 14.30-15.00. Dat is wel heel erg vroeg. Wordt dat nog gehandhaafd of doen ze niet moeilijk?
+1/-0

 
9 maanden geleden
Nee, wordt totaal niet naar gekeken
+1/-0

 
9 maanden geleden
Onmogelijk zelfs, met die file vorming voor de ingangen.
+1/-0

9 maanden geleden
Toch wel interessant, wedstrijd met wedstrijdjes:

Drommel vs Unnerstall

Davy vs Robin

Ben ook daar wel benieuwd naar.
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Was blij dat Unnerstal niet keepte, dan was t lang 0-2 gebleven. Beide keepers zagen er bij hun eerste 2 tegengoals slecht uit. En alle 4 die ballen had Larske 95% zeker gehad.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Daar heb jij zeker een punt.

Om het op Drommel te betrekken: die eerste moet-ie gewoon hebben en bij de tweede kan en mag hij wel wat meer doen dan die plichtmatige "alibi-duik".
+1/-0

9 maanden geleden
17 Tegendoelpunten in 10 wedstrijden en slechts 22 voor. Doorgerekend naar 34 wedstrijden kom je op een doelsaldo van 75-58. Dit zegt mij heel veel meer dan 9 verliespunten in 10 duels. Er gaat iets heel erg mis in het systeem of in de uitvoering. Vandaag maar eens heel veel nadruk leggen op het voorkomen van tegendoelpunten, bij de basis beginnen dus. Ik vrees echter dat we weer precies hetzelfde kansloze spel gaan zien dat zo kenmerkend is onder deze ‘geniale’ trainer. Het wordt er ook niet makkelijker op zonder Gakpo. Ik hoop dat hij nu eens met Pröpper begint ipv van Ginkel, vier middenvelders en Bruma en Vertessen voorin, maar dat gaat zeker niet gebeuren. Het wordt weer billenknijpen vandaag.
+1/-0

9 maanden geleden
Iemand die ik blij kan maken met een kaartje op oost eerste ring? Kan helaas niet. Prijs is de normale verkoopprijs. Pm bjj interesse
+1/-0

9 maanden geleden
Zo zo, Vinícius Junior op de bank? Wanneer hebben we die van Real Madrid overgenomen dan;-)
+2/-0

 
9 maanden geleden
Een redelijke spits zou niet zo gek zijn … maar goed, je kan in herhaling blijven vallen. De gebreken waren - en zijn - zo overduidelijk.

Verwacht een gelijkspel.

Jammer dat Propper weer niet speelt. Wat voetbal op het middenveld zou handig zijn en van Ginkel speelt al weken ronduit zwak. Idem Teze.
+2/-0

9 maanden geleden
Van de laatste 4 ontmoetingen maar 1x gewonnen. Ben benieuwd wat Herr Schmidt van de afgelopen week heeft geleerd. Heb er een erg hard hoofd in.
+1/-0

9 maanden geleden
Boscagli achterin is niks en wordt niks. Waarom niet Obispo samen met Ramalho. Dat zijn echte verdedigers.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Drommel / Mwene / Ginkel / Bruma / Zahavi - allemaal niet goed genoeg. Ginkel is in potentie natuurlijk wel een goede speler maar de rest komt zwaar tekort - en dat is een half elftal.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Donkere wolken, slecht voorgevoel, verzwakte 12e man,.. weinig zin in. :\(
+1/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Goed voetbal en overtuigende overwinning, anders is het auf wiederschnitzel herr Schmidt!
+2/-1

 
9 maanden geleden
Gaat niet gebeuren. Schrijnend gebrek aan creativiteit wederom om over scorend vermogen maar te zwijgen.
+1/-2

 
8 maanden geleden
En Tony, dik aan t huilen nu?
+2/-0

 
8 maanden geleden
Enorm opgelucht. In de rust had ik dit niet voor mogelijk gehouden.
+1/-1

 
9 maanden geleden
Zou best kunnen aangezien Koeman beschikbaar is. Ben er erg bang voor tegen Twente.
+1/-0

9 maanden geleden
Weer geen Propper…
+1/-0

 
9 maanden geleden
Heeft die aangetoond het te verdienen dan? Is hij überhaupt 100% fit?
+2/-1

 
9 maanden geleden
Propper heeft commentaar gehad op dn trainer.. die start voorlopig niet
+2/-1

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
"Heeft die aangetoond het te verdienen dan?"

Nee! Mja.. wie wel? Mauro? Van Ginkel heb je ook helemaal niks aan.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Eens echter ik heb een sterk vermoeden dat Propper fysiek niet 100% geacht wordt. Gotze en van Ginkel lijken ook moeite te hebben met een hogere intensiteit zoals we die de afgelopen weken hadden. Helaas
+1/-1

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Veel te veel halfjes.
Er wordt echt niet goed gescout/ingekocht. Mauro, Thomas, Van Ginkel, Propper, Gotze, Romero, (Madueke).. fysiek allemaal veel en veel te zwak voor topvoetbal.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Propper speelt wel :-)
+2/-0

9 maanden geleden
Laten we hopen dat deze inspiratieloze selectie geleerd heeft van de afgelopen weken. Kansen nu graag eens benutten en niet iedere keer door het centrum. Middenveld en verdediging moeten er nu ook gaan staan. Op dit moment zie ik PSV als aangeschoten wild. Kom op PSV!
+1/-0

9 maanden geleden
Geen Unnerstall zal wel veel schelen, das weer een meevaller
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Pff.. who cares.
Die verheerlijking van Unnerstall hier zo af en toe begint sneue vormen aan te nemen. Heeft er ook al 13 doorgelaten, maar 4 minder dan Drommel. Alsof we daar tevreden mee zouden zijn geweest.
+3/-0

 
9 maanden geleden
De kracht van deze site als iemand niet speelt. Pröpper is de nieuwe superster
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
9 maanden geleden
Ja precies. Heel bijzonder altijd.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Helemaal niet. Propper heeft kwaliteiten die psv gewoon nodig heeft. Hij is bslvast, versnelt het spel en heeft een goede pass. Daarom hoort hij idd te spelen - iig wat mij betreft.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik hoor net van onze trainer dat je altijd ups en downs hebt gedurende het seizoen. Er is niets aan de hand dus, de afgelopen weken horen er gewoon bij. Welkom bij de subtop dus..
+1/-1

 
8 maanden geleden
Hij heeft gelijk. Er is geen seizoen geweest dat we alles wonnen. En geen seizoen waarin we niet een paar wedstrijden wat minder speelden.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Mag ik er een ander gevoel bij hebben na enkele vernederingen.
Dat is anders dan soms wat minder spelen
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ja hoor, jij mag. Maar dan mag ik je successsupportersreactie ook niet te serieus nemen.

In voor en tegenspoed!
+4/-0

 
8 maanden geleden
Mag ik er een ander gevoel bij hebben na enkele vernederingen.
Dat is anders dan soms wat minder spelen
+1/-0

8 maanden geleden
Nog geluk dat we AZ uit zo vroeg in het seizoen gehad hebben, anders stonden we nu waarschijnlijk op de 6e plek met een negatief doelsaldo. Gezien de opstelling van vandaag zal het weer een hele klus worden. Het is maar hopen dat niet weer ieder schot tussen de palen een tegentreffer oplevert.
+1/-3

8 maanden geleden
Uitzending op ESPN 2 en n KKD wedstrijd op 1? Proest
+1/-0

8 maanden geleden
Wat is het ook een kut keeper zeg
+3/-0

8 maanden geleden
Ze stonden er weer bij en keken ernaar. Apathisch zooitje bij elkaar. Laat Ooijer eens training gaan geven aan onze verdediging.
+1/-1

8 maanden geleden
Zucht Gotze ook weer ziekjes. Lijkt MASH wel bij ons.
+1/-0

8 maanden geleden
Die Ryan Thomas scoort nog wel eens zo te zien….
+4/-0

8 maanden geleden
Dus wat hebben ze nu geleerd, geef Zahavi een bruikbare bal in de 16
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
8 maanden geleden
Goede aanval, fijne passing, mooi doelpunt.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Het is zo simpel als een buitenspeler gewoon de achterlijn opzoekt en vandaar voorzet ….
Maar hoe lang is het geleden dat we zo”n actie hebben gezien???

En dan zie je dat Zahavi echt wel kan scoren …. Zo moet je hem gebruiken!
+2/-1

8 maanden geleden
Op goed geluk voetbal
+1/-0

 
8 maanden geleden
Gvd wat een balverlies weer elke keer.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Lekker balletje van van Ginkel en dan die ouwe ziel in onze goal. Die denkt laat maar gaan?
+1/-2

 
8 maanden geleden
Het lijkt echt nergens op, totaal geen gedachte achter het spel.
+1/-2

8 maanden geleden
Puntenpakkertje hoor die Drommel
+4/-0

 
8 maanden geleden
(d)Rommel bedoel je?
+2/-1

reactie verwijderd

8 maanden geleden
Ik begin echt behoorlijk van Ginkel moe te worden! Die gast loopt alleen maar waar hij niet moet lopen, verliest elk duel, heeft handelingssnelheid van niks en levert alleen maar ballen in! Genoeg is genoeg
+2/-0

8 maanden geleden
Ik klaag niet snel over Drommel … maar misschien had hij bij dit schot toch wel even z”n handen kunnen uitsteken??
+3/-0

8 maanden geleden
Het is nog oktober en nr. 19 ligt in het net. Maar ja, als je er zo duidelijk om vraagt dan komt ie vanzelf wel. Hartstikke leuk joh dat voetbal onder Herr Schmidt (voor de neutrale toeschouwer dan). Zet Martin Gaus voor de groep en het zal echt niet slechter gaan.
+3/-0

8 maanden geleden
Is gewoon een verloren seizoen punt.
Blessures.. Die hebben Ajax en Feyenoord toch ook niet?
Klopt van geen kanten, aankoopbeleid, trainer...
Wordt een lange rit zo dit seizoen.
+1/-1

El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Joel Rommel wisselen aub, heeft hillemol niks. 19e tegengoal in de competitie (11 wedstrijden).
Van Ginkel ook maar deraf, alleen Obispo valt positief op, coacht als de verrekkenis. We moeten er nog minimaal 2 maken want hun scoren zeker nog. Maar wat te wisselen, kijk die bank nou eens man, wa een èremoei...
Topsportklimaat, maj es
+2/-1

 
8 maanden geleden
Hoho vriend, dat is lang niet zeker. We moeten nog een helft!
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Inderdaad MOETEN, sta hier strontnuchter te genieten (moes rije). Op Oost dus zie goed wat Rommel juist niet doet. Wanne frotnek zeg. Nou is het nog erger om aan te gluren dan met een pot toverbier in mijn klauw.
+1/-2

8 maanden geleden
We kunnen Drommel wel de schuld geven van al die tegengoals maar ik denk dat het toch echt aan de tactiek van Schmidt ligt..
+3/-1

 
8 maanden geleden
Welke tactiek?? Hij verandert iedere week en de spelers weten niet hoe ze daarmee om moeten gaan …. Hij heeft niet de kwaliteiten om ze dat bij te brengen!
+1/-2

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Maar wat dan... kijk die bank. Kapitaalinjectie is ok moi
+1/-0

 
8 maanden geleden
Hoezo bank?? Schmidt moet die spelers leren hoe ze moeten voetballen!,
+1/-1

 
8 maanden geleden
Welke tactiek?? Hij verandert iedere week en de spelers weten niet hoe ze daarmee om moeten gaan …. Hij heeft niet de kwaliteiten om ze dat bij te brengen!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Welke tactiek?? Hij verandert iedere week en de spelers weten niet hoe ze daarmee om moeten gaan …. Hij heeft niet de kwaliteiten om ze dat bij te brengen!
+1/-0

8 maanden geleden
Leuk, dat combineren door het centrum, maar elke pass die niet nauwkeurig is levert gevaarlijk balverlies op. PSV schuift en blok op in balbezit. Als het goed gaat, ben je snel aan de overkant, en sta je meteen kort op de tegenstander bij balverlies. Gaat het fout (zoals nu al weken achter elkaar), dan sta je met heel het elftal in de voortui-stand, en loopt je tegenstander er zo doorheen.

We hebben op dit moment simpelweg niet de spelers die dit uit kunnen voeren
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat is het. Zonder Gakpo en Madueke heeft psv gewoon te weinig voetbal. De wat mij betreft beste elf is zeker niet gek maar daarachter is het echt zorgelijk. Tel daarbij op zeer zwakke spitsen en een zeer matige keeper en tja …
+1/-0

8 maanden geleden
Die Schmidt heeft een filosofie mbt tactiek ….. maar als het anders moet dan kan hij zijn spelers niet eens leren wat positiespel is …. zucht!
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Of naar elkaar overspelen...
+2/-0

8 maanden geleden
Wat me opvalt is dat itt andere clubs, PSV bij ieder balverlies door de verdediging een tegengoal krijgt. Waar Ajax 20 ballen kan verliezen, stopt de door ons afgeserveerde Pasveer de bal toch wel. Drommel laat bij ieder schot op goal de bal in het net belanden.

Is dat de fout van Schmidt, of hebben we gewoon behoefte aan een keeper?

Ik denk steeds meer het laatste... we hebben Zoet en Pasveer laten gaan, maar dat zijn we de doelmannen die beter zijn dan wie dan ook in het doel stond na Gomes en Waterreus....
+1/-0

 
8 maanden geleden
Bij Zoet ging ook elk schot op goal erin. Volgens mij was iedereen blij dat Zoet vertrok (incl ikzelf)
+2/-1

 
8 maanden geleden
Ik toch verre van. Hadden we m nog maar
+1/-1

 
8 maanden geleden
Toen ajax afhaakte voor Drommel hadden bij ons ook de bellen moeten gaan rinkelen.
+2/-2

 
8 maanden geleden
Tuurlijk, we moeten nog meer kijken naar de concurrent …. Pfff
+3/-0

8 maanden geleden
Er is echt geen twijfel over mogelijk dit is het zwakste spitsen duo dat ik bij PSV heb gezien in 30+ jaar. Het is echt komisch / tragisch. Zahavi verkeert echt elke bal en Vinicius - tja …
+1/-6

 
8 maanden geleden
? Daar doet een goal hier of daar toch niets vanaf?
+1/-2

 
8 maanden geleden
Samen 3 goals, tis ook nooit goed he😏
+2/-0

 
8 maanden geleden
Postorder Braziliaan
+1/-2

 
8 maanden geleden
Hahaha je was net een beetje te vroeg met je reactie??
+2/-1

 
8 maanden geleden
Ha - nee hoor. Heb ruim voldoende gezien van Zahavi - verschrikkelijk zwakke voetballer (paar uitermate symptomatische momenten - afgezien van tig keer balverlies - die bal in de eerste helft hij vrij door kan op de keeper maar mijlenver van zijn voet springt en de bal aan het eind van de tweede helft die Bruma inspeelt en die hij vervolgens niet eens controleert.)

Vicinius levert iig strijd - dat is al iets - maar psv heeft een spits nodig die mee kan voetballen en daar ligt nou niet bepaald zijn kracht.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Zou je een Haller willen dan?
Is naar mijn mening ook vergelijkbaar met een Zahavi, maar die scoort ze wel … waar ligt het dan aan??
+1/-0

8 maanden geleden
We worden nog kampioen zo ! ;)
+5/-0

8 maanden geleden
Wat een opleving! Met deze marge kunnen we ons nog 2 tegengoals permitteren. Leuk voor die Vinícius, maar man of the match is toch duidelijk Vertessen. Is veel beter dan Madueke dit seizoen. Hij, Sangaré en Gakpo zijn de enigen die progressie hebben gemaakt dit seizoen.
+4/-0

 
8 maanden geleden
en wat een opluchting. Ik ben ook positief over Vertessen, hij is in ieder geval constander dan Madueke. Nog steeds raar dat hij tegen Ajax niet tegen Blind werd opgesteld.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ja en dan wordt Venícius man van de wedstrijd. Die bakte er helemaal niets van, maar maakt een intikker en een countergoal. Vertessen scoort ook 2x, was bij 4 goals betrokken. Hij was met afstand de beste op het veld.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Was dé man die de spelers uit elkaar trok, en het gevaar verzorgde.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Vinicius man of de match is duidelijk een hart onder de riem, dus.
Je zal Vertessen zelf hier niet over horen miepen.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Obispo ??
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ook duidelijk vooruitgang.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik heb vandaag een paar spelers gezien die komende wedstrijden gewoon in de basis moeten staan …
en trouwens ook een die niet terug hoeft te komen ….
+1/-0

8 maanden geleden
Gelukkig het chagrijn van het elftal af gespeeld,want je zag bij een aantal toch wel een aangeslagen vertrouwen.
Allemaal goed was het zeker niet natuurlijk,maar dat telt even niet.
+3/-0

8 maanden geleden
Aanvallend voldoende.

Verdedigend belabberd.

(later meer)
+1/-1

8 maanden geleden
@Tony, ik vermoed ook dat Propper fysiek niet 100% is, het ziet er vrij slapjes uit bij hem.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Maar kan niet slechter dan van Ginkel … ik vond Propper positioneel veel beter!
+2/-1

 
8 maanden geleden
Hij tikte ze wel gemakkelijk door, maar de laatste 15 min lag het veld ook veel meer open en was dat ook gemakkelijker.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Ben ik met je eens. Ik vraag me nog steeds af waarom die van Ginkel nog steeds mag blijven staan van Schmidt … doet Propper dan echt iets fout op de training??
+1/-0

8 maanden geleden
Ik zit net dat interview met de beide keepers te kijken, maar die Drommel straalt helemaal niets uit, toch?
Wat een slappe ….
+3/-1

 
8 maanden geleden
Vind hem qua uitstraling op Zoet lijken..
+1/-2

8 maanden geleden
Vertessen voor mij man van de match.
+2/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Kunnen we volgend jaar niet Wormuth als trainer aanstellen. Hij bewijst telkens weer dat je met zeer beperkte middelen Ajax ver van de goal kan houden zonder na te laten zelf ook flink gevaarlijk te worden
+1/-0

8 maanden geleden
Winnen we de wedstrijd dan wordt er een competitie gelanceerd binnen de selectie,, man man man.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Laten we maar blij zijn uiteindelijk staan we 2 punten dichterbij...😁😁😁
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ja het is bizar. We staan maar 2 punten achter en we hebben AZ, Feyenoord en Ajax al gehad. De anderen hebben slechts één topper gehad…..
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Kun je nagaan waar we hadden gestaan als we gewoon ouderwets toppers weer eens winnend afsluiten... En wij moeten nog tegen Utereg. De club die tot nu toe 010 én 020 de baas was.
+1/-0

8 maanden geleden
Twente is ons goedgezind vandaag 😁
+1/-0

8 maanden geleden
We staan weer op 2 punten van die onoverwinnelijke godenzonen.Heracles en Utreg laten zien hoe je die Amsterdammers moet bestrijden.Met een goede tactiek blijken ze helemaal niet zo geweldig.We gaan het de komende weken zien.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Begonnen wel dusdanig laconiek aan de wedstrijd,dat ik na nog geen tien minuten al zei,dat dit puntverlies zou gaan worden.
+1/-0

8 maanden geleden
Ik hoop dat Maxi Romero fit blijft. Die gast heeft tijdens zijn invalbeurt meer doelgerichtheid laten zien dan Zahavi in 3 wedstrijden... Positief verrast, voor de verandering.
+4/-0

 
8 maanden geleden
Vind ik ook .. die gast straalt het gewoon uit, en ook dat schot, dat was niet makkelijk, maar hij maakt hem nog bijna.

Ik heb eigenlijk altijd al geloof in hem gehad ....

Hij moet een beetje rustig aan doen, en zorgen dat hij gewoon stilletjes aan weer terug komt ...
+1/-0

 
8 maanden geleden
Sterke invalbeurt inderdaad,met Zahavi vind ik dat hij met de neus naar het doel een echte spits is;met zijn rug naar het doel zorgt hij niet voor gevaar.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Een wedstrijd met 2 gezichten. De 1e helft was dramatisch achterin, er klopte helemaal niets van, men was meer bezig elkaar te bekritiseren(vaak terecht) dan samen een solide defensie neer te zetten. Na de 3-2 had Twente helemaal niets meer in te brengen en had het 7-2 kunnen worden. Ik vermoed dat het allemaal n beetje te maken had met de gewijzigde speelwijze, er werd nu eindelijk alles via de vleugels gespeeld, maar blijkbaar is dit PSV dan ook kwetsbaarder achterin. Allebei de goals van Twente gingen door het midden en 4(!) van de 5 goals van PSV liepen via de flanken. Dat Schmidt daarvoor voor Vertessen en Teze koos was wmb. heel logisch. Vertessen laat al langere tijd zien dat zijn grafiek hard omhoog gaat, zijn balbeheersing is steeds beter, vooral de pass naar de 4-2 was geweldig(!), hij was de man van de wedstrijd. Teze is mi. in alle facetten beter dan Mwene en is veel gevaarlijker als hij langs de lijn loopt.
Nu, volgens de NL'se media de concurrenten van de Griekse oppergod Zeus(en welke clubs kunnen hen überhaupt van de CL-zege afhouden) weer terug op aarde gekeerd zijn, rest een er een verschil van 2 punten. Een tot nu toe zeer matig PSV en blijkbaar bovenaards ajax zijn gewoon concurrenten, zoals het al jaren het geval is. Hopelijk is de speelwijze van vandaag, waar nog veel puntjes op de i gezet moeten worden, een opmaat naar goede resultaten.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Volgens mij werd er vandaag door beide teams enorm veel ruimte weggegeven,waarbij wij er uiteindelijk beter mee omgingen.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Absoluut. Probleem is dat willen we mee doen om de titel we ons dit niet kunnen permitteren. Debet daaraan in de 1e helft was de zwakke (gegen)pressing en het absoluut elkaar niet begrijpen achterin. Ik zou Teze nu laten staan en Drommel moet eens wat minder twijfelen en niet meer als een bange haas spelen, hij kan echt wel beter.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Drommel ontbeert het nu wel even aan zelfvertrouwen na die vijfklapper in Adam,en het rumoer vanuit de achterban.
Die moeten ze van de week oppeppen,want hij ervaart nu hoe het er in de top aan toegaat en dat valt hem zichtaar zwaar.
Rug rechten,en de draad van het begin v/h seizoen weer oppakken.
+2/-0

8 maanden geleden
Typisch dat de droeftoeters die afgelopen wedstrijden helemaal los gingen met hun bullshit zich nu niet laten zien nu PSV gewonnen heeft :denk
+4/-6

 
8 maanden geleden
Laat toch gaan man.
+3/-0

 
8 maanden geleden
De uitslag verhult veel.
+3/-0

8 maanden geleden
Wat moet je hier nu van zeggen. Zeker na de miskleun van onze opgehemelde vrienden? Dat je moet zorgen dat je aanhaakt, en aangehaakt blijft. Dat er nog veel ruimte is voor verbetering maar dat je wel, ongeacht alles, een prima overwinning haalt.
+6/-0

 
8 maanden geleden
Was het goed, nee niet echt. Maar Hee je mist drie basisspelers en wint van een ploeg die het iedereen moeilijk kan maken.
En zelfs met die ketsers staan we maar 2 puntjes achter het Bayern van Nederland.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Was het goed, nee niet echt. Maar Hee je mist drie basisspelers en wint van een ploeg die het iedereen moeilijk kan maken.
En zelfs met die ketsers staan we maar 2 puntjes achter het Bayern van Nederland.
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden (gewijzigd)
Teze speelde zeer goed, laten staan dus; mooi wat Bruggink zei over onze jeugd spelers: betere techniek dan al die import... goed voor Yorbe ook, die was duidelijk man of match!
Obispo was ook goed, hopelijk krijgt hij meer kansen; is toch meer kerel dan onze Franse artiest.
Blij voor Venicius, hoop dat hij nu over dood punt heen is; liever hem voorop en die snelle jongens om hem heen dan Zahavi.

Nu donderdag weer ballen tonen en resultaat halen, hoe maakt ff niet uit!
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat van Bruggink was ik het ook mee eens en vond ik mooi om te horen;toch een pluspunt voor onze opleiding.(postte het ook al in de Obispo topic).
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
8 maanden geleden
Yep, in geval van gelijkwaardigheid ALTIJD voor onze eigen jongens kiezen moet vanzelfsprekend worden; dan kan PSV nog veel meer profiteren van academy, dat is goedkoop en lucratief tegelijk 😁
+2/-0

 
8 maanden geleden
Juist bro, en anticiperen op onze jongens en niet in paniek maar halen halen halen, gooi onze eigen jongens gerust maar op jonge leeftijd voor de leeuwen ter observatie, begin maar met minuutjes bij gelegenheid, Vertessen is er nog niet maar komt er nog wel, en zo zijn er nog een aantal onderweg, toon lef.
+1/-0

8 maanden geleden
Allereerst vind ik zaterdagmiddag 16:30 uur een prima tijd voor een thuiswedstrijd van ONS PSV. Het begin was weer niet best, maar er waren wel wat verschuivingen in het elftal natuurlijk. Vertessen is een basisplaats aan het afdwingen. Ging veel dreiging van hem uit vandaag.

Het aantal tegengoals van 19 na 11 potjes kan echt niet, maar ik moet dan toch bekennen dat ik liever dit zie dan een saaie 2-0. Vinicius is nogal ongepolijst maar hij werkt voor het elftal en op dit moment is dat voor ons clubje de manier om even de punten binnen te harken. Drommel blijft erg onzeker, maar ook Ramalho deed vandaag soms hele rare dingen. Valt me op dat er veel slidings worden gemaakt daar waar rustig op de benen blijven staan vaak de beste oplossing is. Speelden allemaal een veel betere tweede en op het uur was het wel zo’n beetje gedaan met de Twentsche paardjes en kon het goedgevulde uitvak ook een beetje dimmen.

Al met al heeft PSV door dat 5-0 verliezen en 5-2 winnen per saldo beter is dan twee keer gelijk spelen, dus wie weet waar we over een paar weken staan. Het zweefvliegtuig uit Abcoude Noord vertoont ook turbulentie gelukkig!
+4/-0

8 maanden geleden
Teze en Vertessen op de rechterkant maken vandaag echt het verschil.
Gewoon jongens uit de eigen jeugd met duelkracht en vechtlust.
Vertessen wat mij betreft de man of the match.
Klopt wat mij betreft echt aan de deur voor een basisplaats.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Vertessen is langere tijd goed bezig, en kan n heel belangrijke speler gaan worden en speelde fantastisch vandaag. Madueke zal vermoed ik gaan banken als hij weer fit is. Naast Vertessen speelde Sangaré wederom een ijzersterke wedstrijd, hij is intussen onmisbaar geworden voor PSV.
+2/-1

 
8 maanden geleden
@pvh, Ik heb nog een keer naar het druk zetten van PSV zitten kijken maar ik blijf toch het idee houden dat dit geen echt druk zetten is. De aanvallers lopen ver naar voren om 1 op 1 de verdedigers aan te vallen, maar de tegenstander voetbalt daar toch redelijk gemakkelijk onderuit. Wat me vooral opvalt is de enorme ruimte tussen de spelers onderling, en hoe gemakkelijk je daar bij PSV ballen doorheen kan spelen.

Wat ik graag zou zien (ik had het daar voor Ajax ook al over) is dat het team 15 meter naar achter gaat, en midden op het veld veel dichter op elkaar komt te staan. Als je dan druk gaat zetten dan kan je niet met 3 spelers 3 spelers onder druk gaan zetten maar kan je met 6 spelers 3 spelers in gaan sluiten. Dus dat je als een zwem bijen een paar spelers insluit. De afvallende ballen kan je dan bijan zeker ook onderscheppen, en dan heb je echte druk. Maar dat kan alleen als iedereen een stuk dichter op elkaar staat, zodat de andere 3 spelers ook dicht bij genoeg staan om ook bij te kunnen sluiten. In de vCL heb ik hier vlagen van gezien.
En bij compacter staan zijn er niet snel ballen dwars door PSV heen die tegenstanders zo maar voor het doel kunnen zetten. Ik zou dus graag een compacter PSV zien, dat de tegenstander rond de middenlijn opwacht en er dan vol druk op gaat zetten. lijkt me zowel aanvallend als verdedigend beter.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Klopt zowat helemaal wat je hier zegt naar mijn mening, met de bijkomstigheid dat het ook minder energie kost dan telkens die afstanden achter de tegenstander aan te moeten sprinten bij balverlies, want Ramalho moet nogal wat kilometers afleggen telkens wat hem en Obispo makkelijk op kaarten kan komen te staan.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Op je eigen middellijn de tegenstander opwachten betekent dat de tegenstander 80% van de wedstrijd op de helft van PSV speelt. Tegen zwakkere tegenstanders moet dat niet nodig zijn en tegen sterke tegenstanders (die vaak ook technisch zijn) hou je het dan ook niet droog.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Je hoeft niet geheel op je eigen helft te staan, maar midden op het veld.
En mijn punt is dat door compacter te staan, er voor de tegenstander minder ruimte is voor steekballen en scoren. We staan nu op veel te veel tegendoelpunten.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Als je 6 spelers op 3 van hen zet, is een crosspass genoeg om de bal zó ver te verplaatsen dat die 3 spelers van hen die dan geen mannetje hebben de aanval voort kunnen zetten.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Snap ik, maar je moet natuurlijk het goede moment kiezen om ze echt in te sluiten zodat ze niet meer kunnen passen.
Mijn hoofdpunt is dat we nu te veel over het veld verdeeld staan en ze er ook zo doorheen kunnen voetballen. Dan heb je dus ook niet genoeg druk. Ik denk dat bij compacter staan, je ook die ballen dwars door het midden (monaco) beter kan onderscheppen.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Of minder hoog gaan staan en ons toverwoordje 'vollgas' effe de kast in.
+1/-0

 
 
8 maanden geleden (gewijzigd)
@woutererik: Net wat ik al een tijdje opper, het lijkt me zinnig om iets lager te gaan staan en daar pressing te geven, en zal er meer ruimte voorin ontstaan, iets waar PSV beter mee om kan gaan dan een muur voor de 16. Ik heb echter het idee dat de misverstanden achterin zaterdag veel te maken hadden met adapteren van de gewijzigde speelwijze(meer over de flanken), er werd nl. veel met verwijten gesmeten naar elkaar omdat de ene vaak niet begreep wat de andere deed/bedoelde (Max/Boscagli en Obispo/Drommel hadden bv. stevige woorden onderling). Het wil overigens niet zeggen dat Schmidt dit niet ook als opdracht meegeeft in het veld (wat lager te staan), maar dat de uitvoering slecht was door de gewenning. Tis nogal een omschakeling van (eindeloos) breien voor de 16, of de bal via de flanken naar voren te brengen. Laten we hopen dat ze er snel aan wennen, dan kan het nog leuk worden, het is duidelijk dat er veel meer kansen/goals uit voortkomen.
Ik lees hier links en rechts dat we wonnen omdat Twente slecht stond te spelen achterin. Daar ben ik het niet mee eens, PSV dwong zijn goals ditmaal echt wel zelf af. (eindelijk 2 spelers, Vertessen en Teze, die mi. daar al lang thuishoren hadden een groot aandeel in de zege)
+1/-0

8 maanden geleden
Enig nadeel van deze wedstrijd is denk ik dat er nu heel weinig ploegen meer zijn die gewoon lekker op de aanval gaan spelen in Eindhoven. Nu kregen we ruimte en dan blijken we goed te kunnen voetballen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Nou, goed? Heb nu niet op het puntje van mijn stoel gezeten.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Voor echt goed voetbal moet je sowieso niet in Nederland zijn
+1/-0

8 maanden geleden
En zo sta je ineens weer op 2 punten van het ‘grote’ Ajaks.
Prima avondje zo!
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Alles in eigen hand.
+1/-0

8 maanden geleden
Alles is wel gezegd. Maar wat mij dan weer irriteert. De beeldvorming, mijn stokpaardje. Onze miljoenen ploeg ajaks speelt gelijk, hadden eigenlijk kunnen verliezen. En wat lees ik, ze zijn slordig , en , ze verslikken zich. De kop bij PSV, die winnen, defensie zo lek als een mandje.
Als wij het resultaat van ajaks hadden gehaald waren we afgemaakt. blamage etc.
Sorry hoor maar dat stoort me enorm
+2/-1

 
8 maanden geleden
‘Zo lek als een mandje’: Van de overige zestien Eredivisieclubs had tot zaterdagavond alleen SC Cambuur meer goals tegen gekregen dan topclub PSV. De Telegraaf onderbouwt het artikel met meerdere argumenten welke kloppen. Ik snap een dergelijk kop boven een artikel volledig.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ben het met je eens qua onderbouwing en cijfers. Is niks van gelogen. Maar je wint nu met 5-2. Volgens mij moet een kop het belangrijkste nieuws van het artikel aangeven. Er had ook kunnen staan. Vertessen pakt zijn kans. Of Vinicius eindelijk van de nul Of PSV recht de rug.
Misschien zit ik er teveel op maar let maar op hoe die beeldvorming werkt.
+1/-0

 
8 maanden geleden
In hetzelfde ‘krantje’ staat een artikel met als kop Vertessen en Vinicius helpen PSV overeind. Tot aan de rust stond er een wankel geheel. Dergelijke blaadjes krijg je direct stil als je gaat presteren. Ik hoor wat je zegt maar als topclub PSV moet je ze stil ballen
+1/-0

 
8 maanden geleden
Dat ben ik dan wel weer volledig met je eens.
Zelf presteren is de enige remedie
Maar ja qua voetbal wint ratio niet altijd van emotie bij mij helaas
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ik begrijp je emoties,maar zoek liever een rationele verklaring,en dan denk ik dat ze de heersende sentimenten ook meenemen.
Ajax speelt na een 5-0 gewonnen wedstrijd,en wij na een verliezende;neem daarbij dat onze supporters het ook heel de week hadden over de 17 tegengoals.
En hadden wij gisteren 0-0 gespeeld,dan was de crisis compleet en zou het mechanisme zoals jij v/d week schreef,rond Schmidt zomaar in gang gezet kunnen zijn.
+2/-0

 
8 maanden geleden
Klopt. Bij verlies was het lijntje weer dunner geworden. Nu is dat gelukkig niet zo, want daar zit ik ook niet op te wachten. Door puntverlies van ajaks is er zelfs weer wat meer perspectief. Ze zijn niet onklopbaar,maken ook slippertjes en wij hebben het weer in eigen hand. Alles winnen nu en we zijn kampioen ☺️☺️
+2/-0

 
8 maanden geleden
Dat gaan we doen. In mei staan we virtueel op het stadhuisplein met Vinicius die alle lantaarnpalen alla Bruce Lee test en Schmidt die zingt ‘gar nichts in Ansterdam‘. Martje van den Heuvel zet de polonaise vervolgens in en Femke Halsema zet zwaar gedeprimeerd haar Philips tv uit.
+7/-0

 
8 maanden geleden
Leuk visioen;-) Ik geloof er zeker in, beng!
+2/-0

 
8 maanden geleden
Beeldend !
Ik zie het helemaal voor me
+1/-0

 
8 maanden geleden
Gelukkig viel het dit keer allemaal de goede kant op,over het verdere verloop van het seizoen wil ik het nog niet hebben,want dat is nog lang,en ontbreekt het nog wel aan stabiliteit.
Je stokpaardje over beeldvorming is een mooi fenomeen,wat mij ook intrigeerd.
Een ander sleutelwoord is het fenomeen vertrouwen,wat er gisteren volgens mij dik boven de wedstrijd hing,en dat had twee kanten op kunnen vallen.
+3/-0

 
8 maanden geleden
Klopt helemaal! Je zag in de eerste helft goed dat Ramalho een zak met 17 tegengoals op zijn rug mee droeg. Deed gekke dingen. Na rust nog een raar slippertje, maar na de 3-2 weer gedegen en soeverein. Vertrouwen doet heel veel met voetballers.

Als iedereen fit is zou ik voorin starten met Cody, Vini en Yorbe. In mijn ogen het meest complementair aan elkaar op dit moment.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Ja precies,maar je zag het ook bij Drommel,van Ginkel en Vinicius natuurlijk met zijn totale ontlading.
+1/-0

8 maanden geleden
Je wint deze pot omdat Twente ongeorganiseerd stond te verdedigen en niet omdat er goed gevoetbald is. Bij alle goals was de organisatie bij hen zoek. Ja, als er ruimte is om vrij te komen in de 16, dan schiet Zahavi hem wel binnen. Tegen PEC en Sparta hebben we niet 1x de ruimte gekregen in de aanval die ons gisteren 5 goals opleverde.

Fijn voor Vinicius dat hij van de 0 af is. Maar hoe kan hij die bal bij de 3-2 missen?? En vlak voor de 4-2 is hij zo gretig dat hij buitenspel loopt waardoor die goal voor hetzelfde geld wordt afgekeurd. Die 5-2 was wel lekker. Hopelijk geeft dit hem wat rust en vertrouwen en gaat ie laten zien dat hij ook voetballende nog van meerwaarde kan zijn.

Man of the match had er maar één kunnen zijn en dat is Yorbe Vertessen. Vaak door mij verguisd, maar dit seizoen steeds beter en beslissender. Ook credits voor Teze voor zijn rol bij 2 goals.

Verder zeer ontevreden (opnieuw) over Van Ginkel. Oogt traag, niet fit en het lijkt alsof alles hem ontzettend veel moeite kost. Geen schim meer van de speler in de eerste wedstrijden en de seizoenen onder Cocu. Daarnaast ook onze Max weer een dramapot. En tot slot, Ramalho dacht blijkbaar dat de wedstrijd om 16.45u begon? En Boscagli was ook debet aan beide tegengoals, al zat die knal van Zerrouki er wel lekker in.

Deze pot geeft mij echter 0 vertrouwen naar de toekomst. Daarvoor zit er veel te weinig lijn in het spel en gaat er veel te veel mis.
+2/-1

 
8 maanden geleden
Het is maar net hoe je het bekijkt. Ik ben het op een aantal punten met je eens. Echter, de 2-1 was een uitstekende aanval. Is dat naïef verdedigen? Misschien. Maar zo is elke goal af te pellen tot een fout. Ik heb genoeg punten gezien die echt veel beter moeten. Zeker in het begin vond ik teze niet sterk, positioneren. Dat kan ook met de sturing om hem heen te maken hebben. Maar hij herpakte zich heel goed, en was samen met vertessen de motm wat mij betreft. Ik tel vooral de zegeningen en dat we na die klap van vorige week winnen, er "gewoon" bij staan en dat het op veel plaatsen alleen maar beter kan.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Eens, Teze liet die 10 van hen gigantisch vrij in het begin.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Toch zie ik Teze en Obispo graag veel minuten maken in de basis, Graag met Vertessen erbij. Zeker als PSV 4-3-3- gaat spelen.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
8 maanden geleden
Vooral Obispo zeg, die stond me daar een partij te coachen. Gaf ook een keer Drommel op zijn flikker toen door dat ruk uitverdedigen die ingooi voor Twente ontstond.
Zou Aadje dan toch 1 keer gelijk krijgen ?
+1/-0

 
8 maanden geleden
Maar daarom zeg ik ook, dat hij zich goed herpakte. En dus wat mij betreft moet blijven staan.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Je hebt gelijk dat in feite bijna elke goal in elke wedstrijd is terug te voeren op een fout. Ik zeg ook helemaal niet dat de 2-1 geen goeie aanval was. Sterker nog, alle goals waren uitstekend uitgespeeld. Het spel verplaatsen naar de vleugel, het opkomen, het inspelen, de voorassist, de assist. Het zag er allemaal goed en soepel uit.

Mijn punt is alleen dat we nu een tegenstander troffen die de ruimte bood om dit te kunnen doen. Tegen Sparta en PEC was die ruimte er in veel mindere mate. En dan zie je dus eigenlijk dat dat spel, dat wedstrijden oplevert die niet om aan te zien zijn, eigenlijk meer kans op resultaat biedt dan wat FC Twente liet zien.

PSV heeft regelmatig een ploeg gehad die mij het gevoel gaf altijd wel te kunnen scoren. Hetzij door een individuele actie, hetzij door een dood spelmoment, hetzij door gewoon zoveel druk op te bouwen dat die goal onvermijdelijk is. Dit PSV geeft mij die indruk niet. Het is heel fijn dat we zaterdag Twente troffen die ons met hun spel de mogelijkheid gaven om de kater van Ajax en Monaco een beetje weg te spoelen. Maar als we straks tegen een goed georganiseerd Vitesse of Utrecht spelen, dan ben ik bang dat we er weer niet doorheen komen en er vast wel weer ergens 1 of 2 tegen krijgen.
+1/-0

 
8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zei ook dat ik je een heel eind kon volgen. Zo nu ook. Het is denk ik een beetje kip en ei verhaal. Was PSV nu Zo goed (dat viel wel mee) of Twente Zo slecht (...). Naar mijn idee, heeft de speelstijl van de tegenstander slechts deels te malen met uitgespeelde aanvallen, of niet. Teze zat er feller op, vertessen beweegt goed door, beweging voor de goal, en het is kassa. Die beweging, over de flanken dus, en niet statisch door het midden, is denk ik veel meer reden van de goals.

Wil ik voor de notulen nog aanvullen dat ik Twente inderdaad behoorlijk naïef vond spelen, en dat het denk ik best een fijne tegenstander was.
+1/-0

8 maanden geleden (gewijzigd)
Ik moet ook nog even terugblikken op zaterdag. Welnu bij deze dan.

Allereerst even het aanvangstijdstip van zaterdag 16.30 uur. Het moet nog wel wat wennen en dat moet snel want de eerstkomende 2 thuiswedstrijden vinden ook dan plaats (plus nog eentje op donderdag 18.45 uur). Op dezelfde tijd opent mijn favoriete etablissement tegenwoordig zijn deuren dus dan maar na afloop of niet). Ofschoon ik gewoon zaterdagavond prefereer vind ik dit fijner dan welk tijdstip dan ook op zondag maar al helemaal dan die "morning kick-off! Enige nadeel van zaterdag "borreltijd" is dat je weekend helemaal naar de kloten is bij slecht resultaat (lees: geen (ruime) overwinning).

Dan de wedstrijd an sich. Ik sluit mij aan bij de nodige meningen hierboven van gerenommeerde PN'ers als SouBa en BasWoonplaats. Een dramatische achterhoede, min of meer zonder doelman, een te kort komend middenveld en een bepaald niet scherpe maar wel des te opportunistische voerhoede. En laat Twente nou hetzelfde euvel hebben, met nóg zwakkere spelers, dan krijg je dus 90 minuten op toeval gebaseerd voetbal. En aangezien bij FC T de vaste keeper ontbrak, was het ditmaal aan beide kanten prijsschieten.

Heb ik mij dan niet vermaakt? Oh ja hoor, kostelijk zelfs! Er gebeurde namelijk genoeg en ik kwam ogen tekort. Ook leuk trouwens voor de bevriende seizoenkaarthouders uit Engeland die eindelijk in staat waren, vraag niet tegen hoeveel extra kosten(!), deze eindelijk eens (ietwat) te gelde te maken.

Na afloop met hen nog even gezellig na "geborreld" en op de diverse manieren van info het geploeter in Almelo gevolgd én gezien dat het goed was, zoals geheel voetbalminnend "Tukkije" ons zaterdag goed gezind was, en toen was het weer hoog tijd op huis aan te gaan.

Met de trein welteverstaan! De voorafgaande dagen werd er nog her & der paniekgezaaid dat er het hele weekend geen enkele trein Eindhoven CS zou aandoen, doch dit was schromelijk overdreven, to put it very mildly. Prima treinreis in een, voor de verandering eens écht, rustige 1e klasse stiltecoupé met een goed boek. En 3+2 punten op zak! Zo heel soms kan geluk zo eenvoudig zijn. En dan na terugkeer ook nog een staartje Halloween in de lip*, wat wil een mens nog meer?!

Nou ja, eindelijk weer eens een goed en succesvol PSV, als zulks niet te veel gevraagd is. Bij voorbaat dank.

*local Irish pub
+2/-0

 
8 maanden geleden
Ooit een boek schrijven overwogen? ;)
+1/-0

8 maanden geleden
Marco van Ginkel: 'In de tweede helft ben je heel effectief en maak je een paar goede goals'. 'zijn we' en 'maken we' zal hij (of jij?) bedoelen.
+1/-0

8 maanden geleden
Joël Drommel: 'Heel speciaal om tegen je oude club te mogen keepen'. Tegen m'n oude club' zal hij (of jij?) bedoelen.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Definieer keepen.

Dat woord vind ik opmerkelijker klinken uit zijn mond.
+1/-0