Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenRitsu Doan schiet PSV naar volgende ronde van bekertoernooi


Tijdstip
15 december 2021
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
ESPN


Ritsu Doan schiet PSV naar volgende ronde van bekertoernooi; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Ritsu Doan schiet PSV naar volgende ronde van bekertoernooi

PSV heeft de achtste finales van de TOTO KNVB Beker weten te halen. De ploeg speelde een zeer zwakke wedstrijd, maar wist dankzij twee treffers van Ritsu Doan wel met 2-0 te winnen van Fortuna Sittard.

PSV en Fortuna Sittard speelden beiden in een flink gewijzigde opstelling. Roger Schmidt had vijf wijzigingen aangebracht in de basis van PSV, terwijl er bij de Limburgers zelfs negen wijzigingen waren. Trainer Sjors Ultee van Fortuna gaf voor de wedstrijd aan te kiezen voor een aanvallendere tactiek zodat hij dan meer verdedigers rust kon geven met oog op de competitie.

De vele wijzigingen kwamen het spel absoluut niet ten goede. PSV had volop de bal, maar kwam nauwelijks tot gevaar. Het was aan de andere kant haast een unicum als Fortuna over de middenlijn kwam. Beide ploegen leken vooral zo min mogelijk energie te willen verspelen.

Het was toch PSV dat na een klein half uur spelen wist te scoren. Na een hakbal van Mario Götze kon Ritsu Doan het strafschopgebied in gaan. Ondanks dat er aan hem werd getrokken wist hij op de been te blijven. Dat gold echter niet voor Fortuna-doelman Van Osch, zodat Doan eenvoudig de bal in het doel kon tikken. PSV leek door het doelpunt wakker geschud te worden en ging op zoek naar een tweede treffer. Al lukte het niet om tot echte kansen te komen.

Vanuit het niets was het plotseling bijna gelijk. Joël Drommel liet bij een vrije trap de bal los nadat hij in botsing kwam met Carlos Vinícius. Uit de daaropvolgende aanval werd een bal van richting veranderd die de doelman in eerste instantie ook niet onder controle kreeg. Hij kon echter de bal nog net pakken voordat een van de Fortuna-aanvallers de rebound in het doel kon tikken. De Limburgers waren vlak voor rust nogmaals dicht bij een gelijkmaker, maar dit keer voorkwam Drommel met een uitstekende redding dat er een tegentreffer viel.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. PSV had de bal, maar beide ploegen kwamen maar niet tot gevaar. Het was uiteindelijk toch weer PSV dat scoorde en opnieuw was het Doan. Na ruim een uur spelen wist hij met een heerlijk schot van net buiten de zestien de 2-0 tegen de touwen knallen.

Het duel was daarmee direct gespeeld. PSV drong nog wel een paar keer aan en werd via kopballen van Yorbe Vertessen en Armando Obispo ook gevaarlijk. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd een inzet van Bruma nog net voor de lijn tegengehouden en die kon nog weggewerkt worden zodat Maximiliano Romero de rebound niet kon benutten. In blessuretijd raakte Ibrahim Sangaré de paal. Enkele minuten later werd een schot van de Ivoriaan nog met veel moeite gekeerd.

Vlak voor tijd was er voor Richard Ledezma nog een mooi moment. De enkelvoudig international van de Verenigde Staten maakte na ruim een jaar zijn rentree in het eerste elftal.

De zege kwam voor PSV geen moment meer in gevaar, zodat de ploeg zonder veel energie te hoeven verspelen door is naar de achste finales van de TOTO KNVB Beker.


[video] Highlights PSV - Fortuna Sittard


André Ramalho: 'Als je wint en de nul houdt ben ik altijd tevreden'

In gesprek met ESPN keek André Ramalho uiteindelijk met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen Fortuna. "Als je wint en de nul houdt ben ik altijd tevreden", aldus Ramalho. "We hebben het naar mijn gevoel goed gedaan."

Gevraagd werd aan de verdediger wat er dan goed was. "Het was heel zwaar. Iedereen was aan het eind vermoeid. Het is dan lastig om de focus te houden en dan maak je al snel eenvoudige fouten", zo gaf hij aan. "We hebben een paar goede kansen gecreëerd. We hadden vaker moeten scoren."

Ramalho ging verder: "De tegenstander heeft eigenlijk geen kans gehad. Dat is een goed teken. Dit was een bekerwedstrijd, dan is het alles of niets. Wij hebben gewonnen en zijn dus door. Dat was het belangrijkste."


Ritsu Doan: 'Ik geniet om samen te mogen spelen met dit team'

Ritsu Doan was in gesprek met ESPN tevreden over zijn wedstrijd. "Het was nu natuurlijk voor de beker, dan weet je dat het zwaar gaat worden. Maar we verdienden om te winnen, het was een goede wedstrijd", aldus Doan. "Twee goals scoren is lekker, maar mijn ploeggenoten hebben daar ook bij geholpen. Daar moet ik ze voor bedanken."

De Japanner blikte zelf terug op zijn treffers. "Het eerste doelpunt was een combinatie met Mario, dat was een goede een-twee met hem", zo gaf hij aan. "Bij de tweede zocht ik naar een ploeggenoot, maar zag vervolgens het moment om zelf te schieten en dat was een goede goal."

Doan is Roger Schmidt dankbaar voor de kansen die hij krijgt. "Hij geeft me het vertrouwen. Ik geniet om samen te mogen spelen met dit team", zo gaf hij aan.


[video] 'We willen de TOTO KNVB Beker winnen' | Interviews Obispo & Ledezma


Roger Schmidt: 'Ik begrijp dat je niet altijd jouw beste wedstrijd kan spelen'

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan blij te zijn dat PSV gewonnen had. "We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken en eerder kunnen scoren. Dan hadden we onszelf meer moeite bespaard omdat het dan al eerder beslist was geweest", aldus Schmidt. "Maar we moeten niet vergeten dat dit al onze dertigste wedstrijd van dit seizoen is. Dan begrijp ik dat je niet altijd jouw beste wedstrijd kan spelen."

De trainer werd direct gevraagd naar het spel van Yorbe Vertessen. "Hij heeft zijn best gedaan. Op een paar momenten had hij pech, maar dat heb je ook bij voetbal", zo gaf hij aan.

Niet alleen met de overwinning was Roger Schmidt tevreden. "We hebben de nul gehouden en spelers als Maximiliano Romero en Richard Ledezma hebben kunnen spelen", zei hij daarover. "Het was voor ons een goede dag. Geen blessures en nu herstellen zodat we klaar zijn voor de laatste wedstrijden."


Cody Gakpo: 'Het was een zakelijke bekeroverwinning'

Cody Gakpo gaf in gesprek met ESPN aan dat hij het een zakelijke bekeroverwinning van PSV vond. "Ons doel was om deze wedstrijd zo snel mogelijk op slot te zetten. Dat lukte niet zo heel snel, maar lukte uiteindelijk wel. Dat is het belangrijkste van deze wedstrijd", aldus Gakpo.

Gevraagd werd aan de aanvaller hoe hij zich fysiek voelt. "Ik voel me goed. Ik ben natuurlijk geblesseerd geweest en heb nu al best wel wat minuten in de benen. Dat was af en toe wel zwaar, maar ik voel me goed", zo gaf hij aan. "Het is mijn taak om het team zo goed mogelijk te helpen met doelpunten en assists, dus dat is ook mijn doel voor de komende wedstrijden."

Ook kreeg hij de vraag wat hij nu zijn beste positie vindt. "Ik voel me aan de linkerkant wel het meeste op mijn gemak, maar de trainer heeft wel een punt dat ik me kan ontwikkelen op andere posities. Daar zijn we mee bezig en ik doe mijn best", zo gaf hij aan. "Mijn voorkeur gaat wel uit naar links en de trainer weet ook dat ik er zo over denk. De trainer wil dat ik me ook ontwikkel op andere posities, dus we hebben het er over gehad."


Karakteristieken

Uitslag: 2-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ritsu Doan ('28)
Goal
2-0 Ritsu Doan ('62)
Scheidsrechter
Van den Kerkhof
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Fortuna Sittard: Pinto ('38)
Kaart
PSV: Érick Gutiérrez ('77)

Opstelling PSV

Yorbe VertessenCarlos ViníciusRitsu Doan


Ibrahim SangaréMario GötzeÉrick Gutiérrez


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'46 Bruma voor Carlos Vinícius
'46 Cody Gakpo voor Mario Götze
'61 Jordan Teze voor Philipp Max
'72 Maximiliano Romero voor Yorbe Vertessen
'82 Richard Ledezma voor Ritsu Doan


Opstelling Fortuna Sittard

HanssonSambouNoslin


MusabaJohanssonBaghdadi


JanssenPintoAnghaFerati


Van Osch

Wissels:

'46 Lonwijk voor Janssen
'46 Tirpan voor Angha
'71 Semedo voor Baghdadi
'75 Celtik voor Noslin
'81 Hogervorst voor Musaba


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 7 2-0 (1-0)
 6 2-0 (2-0)
 5 3-0 (1-0)
 5 3-0 (1-0)
10  5 2-1 (1-0)
11  5 4-0 (1-0)
12  5 3-0 (1-0)
13  5 4-0 (1-0)
14  5 2-1 (1-0)
15  5 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.53. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Ritsu Doan (60 -> 5,0)
2. Armando Obispo (13 -> 4,0)
3. André Ramalho (9 -> 3,0)
4. Érick Gutiérrez (7 -> 2,0)
5. Ibrahim Sangaré (6 -> 1,0)
6. Philipp Max (5 -> 0,0)
7. Mario Götze (4 -> 0,0)
8. Richard Ledezma (2 -> 0,0)
8. Maximiliano Romero (2 -> 0,0)
8. Carlos Vinícius (2 -> 0,0)
11. Joël Drommel (1 -> 0,0)
11. Eran Zahavi (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
13. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Aron Van Lare (0 -> 0,0)
13. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
13. Luis Felipe (0 -> 0,0)
13. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Dante Rigo (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
13. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Bruma (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
13. Vincent Müller (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Nick Viergever (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
13. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Benieuwd wie er als goalie begint.
+1/-0

12 maanden geleden
Benieuwd hoeveel keer ik mijn inleg krijg als ik voorspel dat het 4-0 wordt en Bruma de openingsgoal maakt.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Heb geen idee maar ik gok: tussen de 40 en 42 keer je inleg. Hou wel van een gokje.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Triest dat dit hierboven in de voorbeschouwing een complete alinea beslaat.
+4/-0

12 maanden geleden
Als Bruma niet in de basis staat worden je kansen wel klein, ik zou starten met ontzettend veel snelheid aan de zijkanten, Cody op 10 en Vini als sloper.
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Fortuna zal zich helemaal ingraven, waardoor de ruimtes klein worden. Van alle PSV'ers is Bruma denk ik de minste die goed uit de voeten kan in de kleine ruimte, dat toont hij de laatste weken helaas veel te veel aan. Gewoon Doan laten spelen, hij is in vorm en is technisch zeer goed.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Gotze en Doan zijn inderdaad de spelers voor de kleine ruimtes,waarin Doan mijn inziens ook de meest effectieve speler is.
Gotze heeft geweldige acties maar ja het draait wel om die o zo belangrijke doelpunten en met voorkeur de openingsgoal,waardoor je iets meer achterover kan leunen om ruimtes te creeren voor oa Bruma.
Als trainer zou ik hier meer op anticiperen,de openingsgoal en daarna meer op de counter met de snelheid van Vertessen en Bruma.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Mijn eerste zin heeft alleen betrekking op de bet mogelijkheid.;-)
+1/-0

 
12 maanden geleden
Dat levert een heel ander perspectief op, op jouw post @por :)
+1/-0

 
12 maanden geleden
Vind je Gakpo op de as echt goed? Ik vind hem op 10 en in de spits alleen maar iedereen in de weg lopen. Daarnaast weet hij zelf ook niet wat hij dan moet doen
+1/-0

12 maanden geleden
Staat een fout in de voorbeschouwing @redactie. Fortuna won dit weekend van Zwolle. Dus dat is de laatste overwinning, niet die in de beker. Klein detail, maar toch.
+1/-0

12 maanden geleden
Hopelijk hebben ze nog wat getraind op:
-Corners
-Vrije trappen
-Ingooien
-afstandsschoten
-snel rondspelen
-scherp beginnen
-conditie
Dan zou het moeten lukken vanavond!
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Als het maar geen korte corners zijn, laat dat maar aan studio voetbal over...

Verder aanvullend:
- hard en in de loop inpassen
- niet met 2 man tegelijk laten uitspelen
- over de flanken aanvallen
- voorzetten vanaf de zijkant ipv breien door het midden

Verder aanvullen is mogelijk...!
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
12 maanden geleden
Hahaha, nee hoor POR favor not, maar je snapt mijn opmerkingen toch wel, niet?
+1/-0

12 maanden geleden
De 3e thuiswedstrijd dus in de beker tegen Fortuna. Met name de 1-3 halve finale in 1999 weet ik mij goed te herinneren. Net zoals de 6-4 vlak ervoor of erna voor de competitie.

Toen bij beide wedstrijden aanwezig. Nu uiteraard dus niet. Ditmaal plichtmatig veredeld oefenpotje voorafgaand aan de laatste 2 eredivisiewedstrijden van dit jaar.

Hoewel leer mij PSV en de beker kennen... desalniettemin mag deze wedstrijd geen enkel probleem opleveren.
+1/-0

12 maanden geleden
Je zou Unnerstall maar hebben laten gaan …
+1/-3

 
12 maanden geleden
Hoezo ‘ Je zou Unnerstall maar hebben laten gaan’. Wat bedoel je?
+2/-1

 
12 maanden geleden
Twente heeft mede dankzij een paar uitstekende reddingen van hem nu gewonnen van Feyenoord. De keren dit seizoen dat Twente punten liet liggen door een ketser van Unnerstall hoor je dat niet hier op de site.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Het moge duidelijk zijn dat Lars zelf verder wilde kijken. Zijn goed recht. Word moe van dat idee dat we hem hebben laten gaan. Zo makkelijk. Begin dan over falende scouting inzake Drommel want het moge duidelijk zijn dat Drommel het niet brengt vooralsnog.
+3/-1

 
12 maanden geleden
Het niet ingrijpen bij de 1-0 van Feyenoord hoor je al niemand over. Zijn fout dat ze überhaupt achter komen.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Heb je dan ook gezien dat Unnerstall bij de 1-0 van Feyenoord juist niet ingreep? Daarna heeft hij een heel aantal top reddingen maar de 1-0 is juist zijn fout. In Eindhoven wordt je daar op afgerekend. ;)
+3/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben ook van mening dat hij met beter perspectief wél over te halen zou zijn geweest om te blijven.

Drommel heeft zich iig in korte tijd absoluut PSV-onwaardig betoond. Hopelijk bewijst hij het gelijk van PSV nog, maar ik heb gerede twijfels.
+1/-0

12 maanden geleden
ik snap er geen drol meer van. Geef Romero gewoon de 90 minuten.... Ook snap ik niet waarom je nu niet gewoon teze probeert. Geef die jongen een kans want Ramalho staat ook alleen maar te stunten laatste weken en rechtsback is Teze ook niet, ongeacht wat hij zelf vindt.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Hij komt net terug van een spierblessure. Dan is het inderdaad een topidee om hem direct 90 minuten te geven ja nadat hij daarvoor ruim een jaar uit de roulatie was met een zware knieblessure :denk
+1/-0

 
12 maanden geleden
Precies. Maar een half uur vandaag zou wel mooi zijn.
+1/-0

 
12 maanden geleden
helaas zit een half uur er ook niet in...
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
wie heeft het over 90 minuten? op zn minst toch gewoon een helft kunnen spelen?

EDIT: IK zeg het zelf, stomme sukkel dat ik ben
+1/-0

 
12 maanden geleden
Jij zegt het zelf letterlijk...
+3/-0

 
12 maanden geleden
hahahhaha ik lach mezelf kei hard uit. ik was er echt van overtuigd dat ik had gezegd basis plek en geen 90 minuten.
+2/-0

12 maanden geleden
Nou, de belabberde ingooi en slechte inspeelpass van het lijstje hebben we alweer gehad🤔
+1/-0

 
12 maanden geleden
We zullen eens bingo kaarten laten drukken met al die clichees erop. Ook 'zure nederlaag' mag niet ontbreken.
+1/-0

12 maanden geleden
Doan weet dat je bij PSV geen penalty hoeft te verwachten :D.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Doet ie goed. Hoeft de VAR er zich ook niet mee te bemoeien.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Scheelt dat er ook geen VAR is ;)
+1/-0

 
12 maanden geleden
Dat weet hij dan weer hè👍. Had er niet eens aan gedacht🤔
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik las het net hierboven in de voorbeschouwing :B
+1/-0

 
12 maanden geleden
Is nu ook tijd zat voor om de hele voorbeschouwing door te lezen. Het spel is echt supersaai en voorspelbaar.
+1/-0

12 maanden geleden
Waar zit ik naar te kijken. Zo slecht is het lang niet geweest. Dit gaat nergens over.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Misschien dat ze niet weten dat Feyenoord uitgeschakeld is en ze die dus niet kunnen loten in de volgende rond🤔
+1/-0

 
12 maanden geleden
NAC zit er nog in (onder meer).
+1/-0

12 maanden geleden
Misschien iets voor ons, die keeper van Twente ? Hoe heet ie ook al weer 🤔
+1/-2

 
12 maanden geleden
Die keeper die vandaag ook gruwelijk de fout in ging bedoel je en daarmee zorgde voor een tegendoelpunt?
+1/-0

 
12 maanden geleden
Gelukkig doet die van ons da nie
+2/-0

 
12 maanden geleden
Was dat niet die ene die niet wilde blijven als hij geen basisplaats had en waarvan de vrouw erg veel heimwee naar Duitsland had?
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ja die, daar hadden we nou 6 punten mee los gestaan.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ja inderdaad, want met een lijnkeeper kun je ook ver van je doel afspelen :denk Bizar dat die mythe op deze site maar aan blijft houden
+3/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Dan hadden we dus niet van Ajax en Feyenoord verloren? Want verder waren er maar 5 puntjes extra te halen.

Edit: ohja, dat is dan wel 6 bij elkaar, maar tegen WII had je ook maar 1 punt zonder die fout, dus dat scheelt maar 3 in totaal maximaal.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Misschien had hij wél de '0' gehouden tegen Ajax en/of Feyenoord.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Lijkt mij heel onwaarschijnlijk. Hij heeft tegen beide clubs gespeeld als keeper van PSV en geen keer de nul gehouden. Mocht ook 2 keer vissen tegen NAC die toen al een divisie lager speelden.

Waar komt toch het idee vandaan dat dit een echt goede keeper is? Had vandaag een aantal prima reddingen maar vergat in te grijpen bij de 1-0. Ook afgelopen weekend liet hij een bal gewoon los waaruit gescoord werd maar kwam hij goed weg omdat hij op een hand viel nadat hij 'm losgelaten had.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Dat is nu de kracht van deze site. Spelers worden altijd beter op moment als ze op de bank belanden. Op moment als ze naar een andere club vertrekken krijgen ze opeens superkrachten.
+3/-0

 
12 maanden geleden
True. Maar er zit in deze meer achter, en heeft ook te maken met de niet overtuigende start van Drommel. Unnerstall is geen wereld keeper, maar wél een keeper. Ik zal nog een keer mijn visie herhalen. Een keeper die bij min 5 met korte mouwen, en met boomstammen van onderarmen iedereen "bang maakt" in eigen 16. Die zich kost wat kost voor elke bal gooit. En die echt kan keepen, op intuïtie, op instinct. Het is niet aangeleerd. Meevoetballen, wat in de de top belangrijk is, is aangeleerd voor hem. En daarop is het voor Twente een hele goeie keeper, kan hij opvallen en dan zien mensen zijn fouten minder snel. Ik heb een zwak voor zulke keepers, heeft met mijn eigen achtergrond als middelmatige (lees, slecht voetballende) keeper te maken. De spreekwoordelijke lat ligt bij ons hoger. Met andere eisen. Daar moet drommel tijd voor krijgen. Maar die tijd is duur, en heb je niet altijd bij een topclub. Dan wordt de druk steeds een beetje hoger. En dan benadrukken mensen zijn fouten, en zien ze niet de goede reddingen (bijvoorbeeld op 1-0 tegen nec). Aan de andere kant, keepen is vertrouwen, wennen, uren maken. Er is bijna nooit een keeper die er meteen staat, die vanaf het begin top is. Neuer niet, ter stegen niet, onana niet, gomes niet. Aangezien er geen alternatief is, gaan we het zien.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Kreeg destijds zowel tegen Ajax-uit als Feyenoord-thuis 1 goal tegen en dat is beduidend minder dan die 9 onlangs. Leverde ons ook 1 punt meer op dan nu.
+1/-0

 
12 maanden geleden
En met die Duitser superster in de goal speelde je gelijk tegen FC Twente, terwijl je met Drommel wel won :denk Net zo'n totaal nietszeggende vergelijking die jij nu maakt
+1/-0

 
12 maanden geleden
Nou nee, je won de wedstrijd tegen FC Twente onlangs omdat je zelf 5x scoorde. Hetgeen geen overbodige luxe was omdat je ditmaal dubbel zoveel goals tegen kreeg.
+1/-0

 
12 maanden geleden
Wees dan tenminst een vent en zeg er dan ook meteen bij dat je bij Ajax verliest omdat dat dat Duitse fenomeen een enorme blunder begaat. Al zul je dat nu ongetwijfeld wel goed proberen te praten omdat het anders niet in je straatje past.
+1/-0

 
12 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb nooit ontkend dat de goal van Ajax de fout van, onder meer, Lars was. Maar wees jij eens een vent en geef toe dat Lars tevens de reden was dat het bij slechts 1-0 bleef en we toen verschoond bleven van een pak slaag zoals wij onlangs hebben mogen beleven.

Unnerstall is niet mijn favoriete PSV-doelman aller tijden, hij zit niet eens bij mijn top-5, maar op basis van wat ik in die korte tijd van hem heb gezien deed hij het niet onaardig. En sowieso beter dan Mvogo en Drommel. En het meevoetballende gedeelte van beide laatstgenoemden valt mij tot dusverre ook nog knap tegen.
+2/-0

PSValtijd1 (geschorst)
12 maanden geleden
Veredeld Trainings potje... enfin scheelt weer blessures, hoop Maxi nog 30 minuten te zien...
+1/-0

 
12 maanden geleden
20 min ook goed?😎
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
12 maanden geleden
Nou vooruit😅

Elkaar coachen kan ook bij het lijstje gevoegd worden btw
+2/-0

 
12 maanden geleden
Dat lijstje dat al weer akelig compleet is volgens mij😱
+1/-0

12 maanden geleden
Ik zeg het niet graag maar Drommel zat toch weer 2x goed mis vandaag. Die jongen gaat ons veel punten kosten zo. Zeker op lange termijn als Mvogo ook weer terug gaat naar Leipzig is uitkijken voor een nieuwe keeper bijna noodzaak geworden. Drommel erachter wellicht, maar ik ben me vertrouwen daar wel in kwijt. Zelden zo een twijfelaar bij PSV gezien. Isaksson is alweer wat jaartjes geleden...
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
12 maanden geleden
Diezelfde uitstraling heeft wel ja
+1/-0

12 maanden geleden
Prima pot. Doorbekeren en de '0'. Wat willen wij nog meer?

(later meer)
+3/-1

12 maanden geleden
We gaan naar de volgende ronde maar mijn god; wat was dit vanuit PSV-perspectief van abominabel slecht niveau. Onzuiver in de passing, balverlies dat niet te tellen was en wel twee prima goals van Doan.

Onze manschappen zijn duidelijk toe aan de winterstop! Weinig weggegeven verder, dat was ook nog positief. En Feyenoord speelde eens uit voor de beker en vliegt er pardoes uit. Op naar Waalwijk.
+1/-0

12 maanden geleden
Slecht gevoetbald … niet meer woorden aan vuil maken …. Snel naar bed en morgen weer fit op (zonder aan die wedstrijd te denken). ;)
+2/-0

12 maanden geleden
Laag baltempo,slordig maar wel een clean sheet en door naar de volgende ronde.
+1/-0

12 maanden geleden
Winst, geen blessures, spelers rust gegeven, de 0. En, een wedstrijd zonder spanning. Ik zeg, topavond. Snel door.
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Snap niets meer van die wisselmomenten?
Dacht dat je 5 spelers altijd in 3 wisselmomenten mocht??


Ik begrijp hem al .

Hoe werken de vijf wissels tijdens reguliere wedstrijden?
Tijdens de wedstrijd mag elk team maximaal vijf spelers wisselen;
Voor die vijf wissels mogen tijdens de wedstrijd drie wisselmomenten worden gebruikt. Dit is om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt;
Naast die drie wisselmomenten mag ook tijdens de rust worden gewisseld.
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Uiterst povere wedstrijd tegen reserves van Fortuna dat de beker prioriteit 0,0 gaf. De vele thuisblijvers hadden gelijk.

Je bekert door en houdt de '0'. Nou hoera dan. Aan de andere kant gaat het nu met name om de potjes tegen RKC & Eagles.

Enige lichtpuntje Doan. Ritsu verdient nu een basisplaats. De allerbeste Japanner ooit in een PSV-shirt.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
12 maanden geleden
Dat laatste is een waarheid als een koe, maar ook niet heel moeilijk, want volgens mijn kennis vd PSV geschiedenis tevens de enige, toch?
+1/-0

 
12 maanden geleden
Volgens mij ook.
+1/-0

12 maanden geleden
Mooi. PSV strijd om 3 fronten na de winterstop. Daar zal het de supporters voor nodig hebben , in lege stadions voetballen is niks. Los van sturm graz en fortuna ,moet PSV de recettes van vitesse utrecht en eagles al verrekenen met de seizoenkaarthouders. Los van een eventuele thuiswedstrijd bij de volgende bekerloting ,speelt PSV in ieder geval een thuiswedstrijd tegen Maccabi tel aviv als europese wedstrijd in de conference league.De knop moet om , PSV en volle stadions kan absoluut tot de kanshebbers gerekend worden als de ploeg in topvorm is.Wat ik bedoel is, vergroot je kansen ,en doe dit samen met de fans .Laat de seizoenkaarthouders binnen tegen Macabbi , eventueel (loting zaterdag) ook in de beker als PSV thuis speelt. Stuur een mail naar de supporters waarbij ze de keuze tot verrekening of bijwonen van deze wedstrijden hebben.win win situatie. Volle bak na de winterstop voor alle prijzen !!
+1/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Het was maar goed dat er geen publiek was want een wedstrijd waarin Fortuna bij vlagen beter veldspel speelde dan de Nederlandse lijstaanvoerder wil je als PSV fan liever bij moeders de vrouw op de bank bekijken lijkt me. Veel ongelukkige momenten van jongens als Vertessen en onze bonkige spits om over (D)rommel(tje) maar te zwijgen. NEXT
+3/-1

12 maanden geleden
Elke wedstrijd is weer anders Tony.De ongelukkige Vertessen en de bonkige spits die jij benoemd waren de matchwinners tegen NEC,waardoor we nu ook koploper zijn.Slechte wedstrijden moeten ook gewonnen worden.Vroeger werd je er kampioen mee.PSV heeft het publiek straks na de winterstop hard nodig en soms is alleen het resultaat dat telt.Als jij liever thuis op de bank blijft zitten ipv je club te supporten is dat jouw keuze.Ik denk dat er geen ajaxcied maalt om de 4-0 tegen barendrecht 3e klasse amateurs zaterdagvoetbal ,13e plaats,en ook niet dat ze met 0-1 bij sparta wonnen,feyenoord wint zijn wedstrijden ook nu en dan in de laatste minuut.Feit is dat we op poleposition in de eredivisie liggen ,alles in eigen hand hebben en in europa en de beker verder gaan.Over de conference league moeten we niet minderwaardig doen,dat deden weook niet over de uefa cup vroeger.Als je hem won was het een dikke prijs ,een europacup.en ik vind ook dat je zo over bekerwinnaar moet denken,prijzen pakken.PSV heeft een selectie die nog niet het achterste van de tong heeft laten zien,bewaart het beste mischien wel voor later dit seizoen.Laten we niet zeurderig gaan doen,en achter de club gaan staan,dan kan het nog eens een mooi seizoen worden.
+4/-0

12 maanden geleden
Maar het veldspel, Philipske, was zo slecht dat ik met verbazing heb zitten kijken. Hoe kan het dat deze ploeg bovenaan staat? Bijna allemaal harde voeten, elke bal springt 2 meter van elke voet, die bal komt vervolgens altijd bij een tegenspeler, elk kopduel wordt verloren, bijna elke keuze is verkeerd. Wat een zenuwachtig geren, wat een flipperkast en onrust. Hoe kleiner de tegenstander; hoe onrustiger PSV voetbalt. Dat kan zo niet lang goed blijven gaan.
+2/-0

12 maanden geleden (gewijzigd)
Analist, klopt ,en wat Tony zegt klopt ook, ben het qua veldspel van de laatste wedstrijden ook met jullie eens. Maar ik geef ook aan dat PSV het achterste van de tong nog niet heeft laten zien. Wie weet komt dat allemaal terug na de winterstop .Zoals we allemaal weten ,schoot een fit PSV uit de startblokken .De laatste weken was en is het puzzelen om tot opstellingen te komen. Dit heeft met de vele blessures,vginkel,propper,obispo,thomas,madueke,gakpo,zahavi,romero,ledezma,gutierez,teze,gotze en ook corona(max) te maken .Dit lijstje met namen is een compleet elftal wat afgelopen maanden wisselend geblesseerd is geweest, waardoor het elftal ook in wisselende samenstellingen heeft moeten spelen. Veel van deze spelers zijn terug aan het komen maar niet allemaal. Door de wisselende samenstellingen gaat het chemie ontbreken ,en daardoor lijden spelers zoals Gotze ook vormverlies, er gaat dan veel verkeerd. Vergeet ook niet dat spelers die terugkomen van een blessure ook altijd een aanloop nodig hebben zoals Gakpo om hun oude vorm weer te herpakken. Het programma Rkc, Eagles en de aankomende winterstop is PSV gezegend, komt op het juiste moment. Nog 6 punten te pakken, en dan iedereen goed laten herstellen. Een fitter PSV zal na de winterstop weer de chemie van het begin van het seizoen kunnen hervinden, als dat gecombineerd word met goede resultaten voetballen we om alle prijzen, tot op heden hebben we ondanks de blessuregolf door resultaat te pakken ons nog altijd in de race gehouden ,op poleposition zelfs ,wat wil zeggen de meeste punten in de eredivisie zelfs. Optimisme is er zeker als je bedenkt dat we het over 12 spelers hebben die blessurevrij hun oude vorm weer op kunnen pakken ,dat de kwaliteit ten goede komt. Daarnaast hebben spelers als mauro jr,vertessen,bruma,gutierez,vinicius wat eigenlijk reserves zijn het links en rechts voor PSV de handschoen opgepakt afgelopen weken, wat bemoedigend kan zijn in de breedte bij invalbeurten. Doan wil ik zelfs apart benoemen want die begint zijn transfer waar te maken. Kortom ik heb er alle vertrouwen in ,dat er nog een mooie 2e seizoenshelft op komst is.
+2/-0

 
12 maanden geleden
@Philipske: ten eerste denk ik dat er voorlopig geen publiek aanwezig zal zijn helaas. Die maatregelen in NL worden, vrees ik, in januari weer verlengd. Het enige wat ik over Fortuna thuis had aan te merken was het belabberde veldspel. En dat is niet voor het eerst. Ja we begonnen het seizoen tegen de anja's erg goed maar naar mijn bescheiden mening was dat zo'n potje waarbij werkelijk alles goed viel aan onze kant terwijl zij pas in de voorbereiding waren. Ik heb destijds al aangegeven dat die wedstrijd volgens mij geen goede graadmeter was van de werkelijke krachtsverschillen. ik vind het PSV onder Schmid zelden een goede serie neerzettend waarbij we in toppers vaak het kaas van het brood gegeten zien worden. Ja, we staan bovenaan. Hopelijk over een maand of 4 nog steeds. Persoonlijk denk ik dat je met het veldspel van de laatste weken nog geregeld tegen een ketser zal gaan aanlopen.
+1/-1

12 maanden geleden
PSV speelde gisteren zeer slordig, veel te laks in de passing, eigenlijk haalde op dat gebied niemand n voldoende, hopelijk lag het aan de gemakzucht van 'dit winnen we wel ff'. Dat gezegd hebbende was het gewoon n walkover gisteren, Fortuna had geen spat kans. Wat PSV gisteren wel heel goed deed, was bij balverlies direct druk zetten op de bal waardoor Fortuna niet aan spelen toekwam en meestal binnen 3 seconden de bal weer kwijt was. Dat is gelukkig wel iets dat er steeds beter in komt te zitten, en waar Schmidt hoge prioriteit aan geeft. De stijgende lijn van in balbezit goed positiespel spelen zal echter weer opgepikt dienen te worden. Bruma lijkt me daar niet de juiste vleugelspeler voor, het is allemaal heel beperkt, wmb. posteer Gakpo op links en Vertessen op rechts, met Vinicius(geen topspits) als kaatser voor bv n Doan, waarbij het erop lijkt dat Romero fitter aan het worden is. En aub: hou het breed voorin, dat ging prima n wedstrijd of 4 voor Real Sociedad, dus het kan dus gewoon!
+1/-0