Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV door prachttreffers eenvoudig voorbij RKC


Tijdstip
19 december 2021
Stadion
Mandemakers Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV door prachttreffers eenvoudig voorbij RKC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV door prachttreffers eenvoudig voorbij RKC

PSV heeft redelijk eenvoudig weten te winnen van RKC. In Waalwijk wist de ploeg van Roger Schmidt met 1-4 te winnen. Yorbe Vertessen maakte twee treffers, terwijl ook Cody Gakpo en Phillipp Mwene tot scoren kwamen.

PSV begon goed aan het duel in Waalwijk en nam direct het initiatief. Dat leidde al snel tot een grote kans na een geweldige voorzet van Ritsu Doan. Omdat Bruma de bal echter niet goed raakte kon doelman Vaessen redding brengen.

Het tempo ging vervolgens hard omlaag. PSV had wel de controle, maar kwam lange tijd niet tot kansen omdat RKC eenvoudig overeind kon blijven.

Halverwege de eerste helft viel Doan geblesseerd weg. De Japanner kwam met zijn hoofd in aanraking met Büttner. De linksback van RKC kon na een blessurebehandeling verder, terwijl Doan niet meer verder kon. Terwijl Carlos Vinícius klaar stond om in te vallen viel ook Bruma uit met een spierblessure, zodat ook Yorbe Vertessen binnen de lijnen moest komen. De Belg was al snel gevaarlijk maar zijn kopbal ging net naast het doel.

Twee minuten later opende Vertessen alsnog de score. Mauro Júnior veroverde de bal nadat RKC probeerde te counteren, waarna Cody Gakpo de bal voorgaf. Mario Götze liet de bal lopen, waarna Vertessen de bal schitterend in het doel ramde.

Vlak voor rust was het opnieuw raak. Vinícius kreeg uit een pass van Phillipp Mwene de bal net niet goed onder controle zodat de doelman redding kon brengen. Götze wist de rebound wel in het doel te werken, maar na een lange VAR onderbreking werd het doelpunt vanwege buitenspel van de Braziliaan afgekeurd.

In de tweede helft ging de bal al snel op de stip. Na een goede pass van Vinícius werd Mwene onderuit gehaald in het strafschopgebied zodat PSV een penalty kreeg. Gakpo ging achter de bal staan en zorgde daarmee voor de 0-2. Een minuut later leek Vinícius zelf op weg te kunnen naar de 0-3, maar omdat hij de bal te ver voor zich uit speelde kon de doelman de bal redden. Al snel was ook Olivier Boscagli dicht bij een treffer, maar een vrije trap van de verdediger ging via de keeper van RKC op de paal.

Na een uur spelen kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd, maar Joël Drommel wist goed redding te brengen. Uit de daaropvolgende counter sloeg PSV direct toe. Mwene leek de bal voor te willen zetten, maar raakte de bal verkeerd. Het betekende echter een schitterende treffer omdat de doelman de bal niet verwacht had en hij daardoor in het doel belandde.

Twintig minuten voor tijd kreeg Vertessen weer een enorme kans. De Belg ging tot woede van de rest voor eigen kans in plaats van af te geven op de volledig vrijstaande Vinícius, waardoor er slechts een corner volgde in plaats van een doelpunt. Uit die hoekschop maakte Vertessen zijn fout meer dan goed door op knappe wijze vanaf rand zestien de bal over de doelman te werken.

Elf minuten voor tijd wist RKC uit het niets ook tot scoren te komen. Phillip Max liet om onbegrijpelijke redenen zijn man lopen toen een voorzet gegeven werd, Drommel schatte die bal niet goed in, waardoor bij de tweede paal de 1-4 eenvoudig kon worden binnen getikt. Een minuut later was PSV dicht bij de vijfde treffer, maar achtereenvolgens Érick Gutiérrez, Ibrahim Sangaré en Vinícius vonden de doelman op hun weg. Twee minuten later schoot Sangaré met een bekeken schot bovendien op de paal, terwijl in de laatste minuut de doelman van RKC wederom redding wist te brengen op een schot van hem.

In de laatste minuut van de blessuretijd was het alsnog bijna 1-5. Een voorzet van Vertessen werd door een van de verdedigers van RKC verlengd, maar kon nog net door de doelman gekeerd worden. De bal kwam vervolgens tegen Vinícius aan, maar ook dat leidde niet tot een treffer. PSV won daardoor eenvoudig met 1-4 in Waalwijk.


[video] Highlights RKC Waalwijk - PSV


Cody Gakpo: 'Uiteindelijk leek het makkelijk, maar het was best zwaar'

In gesprek met ESPN was Cody Gakpo het niet eens met de opmerking dat het voor PSV een makkelijke wedstrijd was. "We moesten natuurlijk gefocust zijn en ons best doen. Uiteindelijk leek het makkelijk, maar het was best zwaar", aldus Gakpo. "Dat lag vooral bij onszelf. We maakten niet altijd de juiste beslissingen op het juiste moment en maakten het ons daarmee onnodig lastig."

De aanvaller was dan ook niet helemaal tevreden. "Voor rust hadden we vaker moeten scoren en aan het eind van de wedstrijd had het nog meer kunnen worden als we het beter uit hadden gespeeld", zo gaf hij aan.

Net zoals de vorige wedstrijd werd Gakpo wederom gevraagd naar de spitspositie. "Ik speel liever links en dat weet de trainer ook. Hij is alleen soms aan het schuiven met iedereen die beschikbaar is en hoe hij denkt dat we het beste de wedstrijd in kunnen gaan", zei hij daarover. "Als ik in de spits moet spelen, dan sta ik er. Maar hij weet dat ik liever links sta. De trainer heeft ook gezegd dat ik me in de spits nog beter kan ontwikkelen en daardoor een betere allround aanvaller kan worden, maar links is wel mijn favoriete plek."


[video] Bewust of onbewust? Mwene over 'één van zijn mooiste goals' | Interviews RKC - PSV


Yorbe Vertessen: 'Het was gewoon niet nadenken en schieten'

Yorbe Vertessen was in gesprek met ESPN blij met zijn twee doelpunten. Hij opende al snel de score toen hij als invaller binnen de lijnen was gekomen. "Ik raakte hem behoorlijk lekker", aldus Vertessen. "Het was gewoon niet nadenken en schieten. Hij vliegt er vervolgens heel mooi in."

Vlak voor zijn tweede treffer besloot Vertessen voor eigen kans te gaan in plaats van de bal aan Carlos Vinícius te geven, wat zorgde voor een woedende trainer. "Nu ik het zo zie, had ik hem moeten geven. Ik zag hem alleen niet op dat moment", zo gaf hij aan. "Ik was te gefocust op de goal en de keeper. Ik wilde hem naast de keeper schuiven, maar hij kwam tegen zijn teen aan."

De Belg maakte zijn fout goed door enkele seconden later alsnog te scoren. "Hij kwam gewoon perfect voor mijn voeten", zei hij daarover. "Ik kon niet veel meer doen. Ik probeerde hem gewoon voor de goal te krijgen en dat lukte ook nog."


Roger Schmidt: 'Yorbe Vertessen had die bal aan Carlos Vinícius moeten geven'

In gesprek met ESPN werd Roger Schmidt gevraagd naar zijn woede uitbarsting toen Yorbe Vertessen voor eigen kans ging in plaats van af te geven op Carlos Vinícius. "De wedstrijd was al min of meer beslist. Daarom gingen we te veel voor onze eigen kans spelen in plaats van dat samen te doen", aldus Schmidt. "Als je een 80 procent kans hebt en daar een 100 procent kans van kan maken, moet je altijd de bal afgeven. Het was een 100 procent goal geweest als hij de bal aan Carlos had gegeven."

Schmidt had na de wedstrijd al met Vertessen gesproken. "Hij had Carlos helemaal niet gezien. Daarom had hij de bal ook niet gegeven", zei hij daarover. "Maar hij moet dit wel gaan leren. Het is allebei fout. Als hij hem ziet en niet afspeelt is fout, maar dat hij hem niet ziet is ook een gebrek aan kwaliteit."

De trainer was het niet eens met de opmerking dat Cody Gakpo beter uit de verf kwam toen hij op links kwam te staan. "In de eerste twintig minuten hadden we wat tijd nodig om het gevoel van de tegenstander te krijgen. In dit soort wedstrijden moet je altijd geduldig blijven als een tegenstander zo verdedigend speelt. Dat ging uiteindelijk steeds beter. Dat kwam niet alleen omdat Cody naar links ging", zo gaf hij aan. "In mijn ogen moet ik er voor zorgen dat het team zo goed mogelijk presteert en dat de spelers zich ontwikkelen. Een speler die zich alleen maar ontwikkelt op dezelfde positie, de bal aan de buitenkant krijgt en naar binnen komt is geen voetbal. Voetbal is juist dat je flexibel bent en samenspeelt. Ook Cody moet zich daar nog in verbeteren. Zeker in het samenspel met zijn ploeggenoten. Zo kan hij ook het gevoel krijgen voor andere posities."

Schmidt ging verder: "Hij is gewend om op links te spelen, maar het is voor spelers heel belangrijk om ook gevoel te krijgen voor andere posities. Als je alleen maar op één positie kan spelen, ben je geen complete voetballer. Dat is geen modern voetbal. Je moet altijd open blijven staan voor andere posities. Het is mijn taak dat vooral de grote talenten zich ontwikkelen. Cody kan een absolute topspeler worden, maar is op dit moment nog in ontwikkeling."


Yorbe Vertessen Speler van de Week bij VI en Algemeen Dagblad

Yorbe Vertessen is door Voetbal International uitgeroepen tot Speler van de Week. De Belg was met als invaller met twee doelpunten en een assist zeer belangrijk voor PSV. Als enige speler in de Eredivisie kreeg hij een 8,5 voor zijn wedstrijd.

Ook in het Algemeen Dagblad was Yorbe Vertessen de beste speler van het weekend. Daar kreeg hij een 7,5. Samen met Phillipp Mwene, André Ramalho en Ibrahim Sangaré veroverde hij bovendien ook een plekje in het Elftal van de Week.

Samen met Mwene staat Vertessen ook bij De Telegraaf in het Elftal van de Week, net zoals de door PSV verhuurde Michal Sadílek. Daarin worden tegenwoordig echter geen punten meer uitgedeeld. Rapporteur Regi Blinker was wel vol lof over beide doelpunten van de Belgische aanvaller van PSV.


Karakteristieken

Uitslag: 1-4 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Yorbe Vertessen ('34)
Goal
0-2 Cody Gakpo ('52, penalty)
Goal
0-3 Phillipp Mwene ('60)
Goal
0-4 Yorbe Vertessen ('72)
Goal
1-4 Odgaard ('79)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
RKC Waalwijk: Meulensteen ('51)

Opstelling PSV

BrumaCody GakpoRitsu Doan


Érick GutiérrezMario GötzeIbrahim Sangaré


Mauro JúniorOlivier BoscagliAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'27 Carlos Vinícius voor Ritsu Doan
'28 Yorbe Vertessen voor Bruma
'63 Jordan Teze voor Phillipp Mwene
'63 Philipp Max voor Mauro Júnior
'84 Armando Obispo voor Olivier Boscagli


Opstelling RKC Waalwijk

StokkersOdgaard


AzhilAnitaBel Hassani


BüttnerVan den BuijsToubaMeulensteenBakari


Vaessen

Wissels:

'46 Lutonda voor Bel Hassani
'73 Oukili voor Azhil
'73 Kramer voor Stokkers
'80 Daneels voor Büttner


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-4 (0-1)
 7 1-4 (0-1)
 7 1-4 (0-1)
 6 1-4 (1-2)
 6 1-4 (1-2)
 6 1-4 (0-2)
 6 1-4 (1-2)
 6 1-4 (1-3)
 6 1-4 (0-2)
10  6 1-4 (1-2)
11  5 1-2 (0-1)
12  5 1-3 (0-1)
13  5 1-2 (0-1)
14  5 1-3 (0-1)
15  5 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.90. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Yorbe Vertessen (75 -> 5,0)
2. Ibrahim Sangaré (29 -> 4,0)
3. Phillipp Mwene (20 -> 3,0)
4. Érick Gutiérrez (12 -> 2,0)
5. Cody Gakpo (9 -> 1,0)
6. Mauro Júnior (8 -> 0,0)
7. Carlos Vinícius (5 -> 0,0)
8. Olivier Boscagli (4 -> 0,0)
8. Joël Drommel (4 -> 0,0)
10. Aron Van Lare (2 -> 0,0)
10. Mario Götze (2 -> 0,0)
12. André Ramalho (1 -> 0,0)
13. Niemand (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
13. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
13. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
13. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
13. Luis Felipe (0 -> 0,0)
13. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Dante Rigo (0 -> 0,0)
13. Philipp Max (0 -> 0,0)
13. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
13. Bruma (0 -> 0,0)
13. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
13. Vincent Müller (0 -> 0,0)
13. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
13. Nick Viergever (0 -> 0,0)
13. Jordan Teze (0 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
13. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Het winnen van dit soort wedstrijden is niet zo vanzelfsprekend als dat wij zouden willen, en toch ga ik van winst uit.
+1/-0

 
2 jaar geleden
RKC uit altijd lastig. Gewoon snel 0-3 voor en adios
+1/-1

2 jaar geleden
Is gewoon weer een enorm belangrijke pot. Je loopt bij winst sowieso uit, misschien wel op beide concurrenten.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik ga er vanuit dat er in deze opstelling drie punten mee terug de bus in worden genomen,maar ik hoop dat er ook een goede evaluatie van de wedstrijd tegen Nec is doorgenomen.
Want het is ontzettend belangrijk dat de twee laatste wedstrijden de volle winst wordt gepakt.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Waar wordt het topic weer mee geopend ? 20 regels over betcity. Ik ga expres € 500,00 Unibet spelen. Zo irritant dit voor een "voetbalsite". Wat verlang ik terug naar psv.netwerk.to
+6/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind het wel handig hoor. Ik had al de hele week het idee dat Gotze de eerste goal zou maken en dat we met 3-1 zouden winnen. Blijkt dat zomaar 51 keer mijn inzet op te leveren. Dat had ik anders nooit geweten😎😎
+1/-0

 
2 jaar geleden
Die had je ook wel tegen mij in mogen zetten. Götze moet eerst eens tussen de palen schieten als hij vrij tig keer staat in de 16.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Die schiet alleen thuis maar raak der Super Mario. Vind hem bij PSV echt tegenvallen.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Is er een manier om de Unibetban te omzeilen? Die Betcity lijkt wel verdacht veel op Unibet. Ik weet niet of ze geen heimelijke samenwerking hebben.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik vroeg me al af waar het goknieuws bleef, maar daar is ie gelukkig weer. Chapeau PSV Netwerk, ik stop ermee hier.
+3/-0

2 jaar geleden
Wat zijn we toch opgefokt over die gok reclames. Wat maakt dat nu allemaal uit?
Voor mijn part reclame voor anaal tampons, dan kijk je er toch gewoon overheen.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Als ze met een anaal tampons reclame komen, dan zou ik daar nog best om kunnen lachen. Goed gevonden trouwens. Maar het werkt ook gokverslaving in de hand. Misschien til ik daar te zwaar aan, maar ik ken iemand die verslaafd is (geweest) en echt wel gevoelig is voor dit soort banners. En ja, die kun je ook op tv, krant, nieuws en wat ook vinden. Maar om deze dikgedrukt als headliner hier voorbij te zien komen. Tja.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Heb zelf voorheen ook wel best wat centjes in een gokkast zien verdwijnen en ook qua alcohol zat ik "boven gemiddeld" Uiteindelijk zul je dat zelf in de hand moeten hebben en dat vind je dit soort reclames hooguit erg irritant!
Maar ik begrijp je punt dat het wel heel prominent aanwezig is. En ook dat het je het gevoel wil geven dat gokken er gewoon bij hoort!!
+3/-0

2 jaar geleden
Idealiter morgen een gelijkspel in Rotjeknor (hoewel ik liever de godenzoontjes zie verliezen),en 3 punten in Waalwijk. Maar het zou niet voor het eerst zijn dat een logisch goed scenario niet uitkomt door eigen falen van PSV. Ga ervan uit dat ze morgen scherp zijn en dat er een totaal onverwacht winterkampioenschap komt. Mocht de ziekenboeg verder leegstromen en in de rest van het seizoen leeg blijven is er van alles mogelijk. Weliswaar door opzichtig falen van de arrogante godenzoontjes maar toch… Ik hoop vooral dat Maxi fit blijjft. Die is 2 klassen beter dan Zahavi en die is op zijn beurt 3 klassen beter dan onze Braziliaanse vriend. Morgen 0-4 in Waalwijk en 1-1 in Rotjeknor-Zuid.
+1/-0

2 jaar geleden
Waar is de optie om die onzinspam om gokverslaving te stimuleren uit te zetten?

Ik kijk de laatste tijd nog maar 2 keer per week op PSV netwerk ipv dagelijks. Is dat wat PSV Netwerk wil?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Weet je zeker dat het twee keer is, of is dat een GOKJE😎
+2/-1

 
2 jaar geleden
In Amsterdam houden ze wel van een gok 😉
+1/-0

 
2 jaar geleden
Herinnert me aan de tijd dat je gewoon nog kon zingen " ze hebben allemaal een neus" 😎
+1/-0

2 jaar geleden
Bavaria is toch ook sponsor van de club.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klopt. Maar daar staat niet, dikgedrukt en in braille, koop 3 kratjes en krijg een 4e gratis bij een goal van gotze.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Maar in het stadion wel nadrukkelijk aanwezig,en dan blijf je ook niet thuis.(aanname)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klopt, ik zeg hierboven iets van gelijke strekking. Ik kan het negeren. Het gaat mij om, dat het er dikgedrukt, op een forum staat. Daar hoort het m.i. niet thuis. Maar he, daar kun je van mening over verschillen.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik ga er eens even lekker voor zitten vanmiddag.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Uitwedstrijden in Brabant zijn vaker lastig geweest, maar het grote verschil in kwaliteit zou toch de doorslag moeten geven. Qua tegengoals zitten we niet ver van elkaar af, maar dat is nogal geflatteerd. Hopelijk houden we weer eens de nul en maken we vroeg het verschil. Vooral na de doordeweekse wedstrijd voor RKC moet dit een makkie zijn.

Voor Feyenoord-Ajax zit ik in twijfel voor wie we moeten zijn. Ik zou zeggen Feyenoord, want die laten nog wel wat liggen. Een gelijkspel is 1 punt minder totaal, maar dan hebben ze het nog beide in eigen hand. Dan maar hopen op een flinke schoppartij.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Voor mij geen twijfel. Voor Feyenoord zijn valt al niet mee, maar voor Ajax zijn is voor mij totaal onmogelijk!
+5/-0

2 jaar geleden
Wij kunnen het er lang of kort over hebben, maar deze wedstrijd moet gewoon, linksom of rechtsom, gewonnen worden.

Het zou fijn zijn als er eens scherp begonnen wordt. RKC meteen de boodschap geven dat er niks te halen valt. Achterin de '0' en voorin scoren for fun. Of vraag ik nou teveel?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ja. Gaat niet gebeuren, dat weet je nu toch wel.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vragen is iets anders als krijgen. Als je het mij vraagt geen gekke vraag. Dat de realiteit anders is, dat klopt. Ik zet in op winst en hoe maakt me echt niet uit.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Touche. Maar 3-1 winst kan ook met billen knijpen tot stand komen;)
Edit, die 3-1 van mij had ik al ingevuld voor dat de weddenschap open kwam. Misschien kijken ze bij mij af. Ik denk overigens niet dat Gotze de 1e maakt. Die eer is weggelegd voor bruma.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Veel meer voetbal voorin. Itt veel andere wedstrijden verwacht ik dit keer wel een redelijk eenvoudige overwinning. Ook Schmidt zoekt steeds vaker naar oplossingen voor de 9 gezien de zwakte van psv op die positie. Blijf maar hopen op Romero!
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe matig Vinicius ook is, lijkt het me tegen RKC toch wel handig om Gakpo op zijn beste positie te zetten en in ieder geval een spits op te stellen. Desnoods zet je Vertessen in de spits. Als Romero zijn belofte in zou lossen dat zou inderdaad natuurlijk het beste zijn :). Tegen Ajax met 2 spitsen en tegen RKC zonder spits..

Edit: alhoewel Vinicius hier wel knap in buitenspelpositie Vertessen de bal afpakt :/.
+1/-0

 
PSV voetbalt juist veel beter met Vinicius in de spits
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ye of little faith...

Maar idd niet de '0', daar heb jij een punt, en er had beduidend meer gescoord kunnen worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Pfff Leo Driessen, geen publiek en Gakpo in de spits dat wordt genieten.
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
En weer lekker breien, slechte passing en alles op een slakkentempo. Verdedigend wiebelt het ook alweer.

Wordt weer genieten idd.
+2/-0

2 jaar geleden
Het is weer vertrouwd stroperig. Een snelle goal gaat misschien helpen maar met dit voetbal kan het wel eens heel erg lang duren voor die valt. Wordt weer een lange zit zo.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Enige geluk nu is dat de poppetjes op de juiste plaats staan.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
En dan straks ook nog een bak extra tijd erbij omdat FC glashandel weer ouderwetse problemen oploopt. Ontdooid: wat is die Mwene verschrikkelijk slecht zeg. Kan niet eens een bal normaal aannemen. Ik vind Guti aardige openingen vinden al een paar keer.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Kijk dat bedoel ik nu. Gakpo links Vertessen rechts en Vini in de spits is dat nu zo onlogisch?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Niet helemaal mee eens. Het tempo ligt een stukje hoger dan de vorige wedstrijden. Nog niet hoog genoeg, maar wel beter dan de laatste weken. Kansen creëren blijft voor PSV moeilijk

0-1 zeer verdiend
+1/-0

2 jaar geleden
Whaha... hoe Guti die bal naar Mwene ramt na die inworp.

Dat kan toch niet?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat is helaas niets nieuws. Hoe vaak wij niet balverlies lijden na een ingooi, dat is gewoon absurd.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Mwene krijgt keer op keer de bal waar hij in zijn eentje staat tegen 2-3 man van RKC. Daar komt natuurlijk nooit wat uit. De sporadische keren dat psv er buitenom langskomt is er wat gevaar. Niet in de problemen geweest maar het veldspel / kansen creëren blijft zeer matig.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat is inderdaad al vele jaren een ergernis. Bij PSV en vrijwel de hele eredivisie appelleert iedereen om inworpen, maar een inworp mee of tegen levert bijna net zoveel balbezit op. Iedereen staat stil en sinds Willems is er geen specialist meer.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Het zou wel weer ongelofelijk schandalig zijn als we hier in de problemen komen.
Dus wat zou er gaan gebeuren het komende half uur?

Edit. Dat zal toch wel de beslissing zijn hè.
+1/-0

2 jaar geleden
Die Venicius kán geen Braziliaan zijn met zo’n slechte balcontrole….
Die moet ergens gevonden zijn ofzo…..
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wekelijkse foutje Frommel ook weer een feit!
+2/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Vinícius*

En verder wat @Ehv040 zegt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Veni Vidi Vici wat maakt het uit😊
+1/-0

2 jaar geleden
Nou, nog een paar erbij. Aan het doelsaldo werken.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat een weelde. Ook wel eens prettig.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Haha zo mis ik wel mijn wekelijkse billenknijp oefeningen.
+1/-0

2 jaar geleden
Mooi doelpunt weer van Vertessen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Wat doen die Max en Drommel nu weer?
+1/-0

2 jaar geleden
Ik wil niet negatief zijn..dit is toch gewoon weer een blunder van Drommel?!
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ja. Zoals verwacht / gehoopt een vrij zorgeloze avond maar de gebreken zijn (nogsteeds) duidelijk. Keeper / spits voorop.

Zijn dat 6 wissels?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hij heeft daar idd niks te zoeken maar waar was de linksback?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dit is zeker een blunder, als je eruit komt moet je die bal ook pakken, hij probeert het niet eens, wat kom je dan doen?! En als je ' m dan twee minuten later weer ziet grabbellen op de grond... Heeft ons al teveel geld, teveel chagrijn en zeker teveel punten gekost dit jaar. Moet eerlijk zeggen dat ik blij was toen PSV hem aantrok, maar die jongen gaat echt nooit het gewenste niveau halen, heeft begin vorig seizoen een paar leuke wedstrijden gehad, maar dat was het wel.. Wil zijn vader niet teleurstellen, maar zelfs de top20 van Nederland is al een uitdaging...
+4/-0

2 jaar geleden
Mogen wij nog wisselen?
Hebben toch 3 wisselmomenten gehad?
+1/-0

 
Vertessen en Vinicius was hetzelfde moment omdat het spel toen nog niet hervat was. Bovendien mag je zes keer wisselen omdat Doan er met een (vermoedelijke) hersenschudding vanaf is gegaan.
+1/-0

2 jaar geleden
Tja....Drommel. Geen Drommkeeper....maar PSV zal zich wel niet gaan versterken op deze zeer cruciale positie want wij hebben een geweldige 2e keeper
+1/-0

 
Ja. Doan is er uit gegaan vanwege een (vermoedelijke) hersenschudding. Dan krijg je een extra wissel.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Begrijp inmiddels dat hoofdwond niet als wissel telt
+1/-0

2 jaar geleden
Drommel heeft het toch al aardig druk gehad in de tweede helft. Dat mag toch eigenlijk niet tegen zo'n tegenstander.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klopt, het verschil is zo groot dat je hier eigenlijk 8 of 9 goals moet maken.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Zeker. Zo jammer, want feijenooit heeft nog steeds een beter saldo.
+1/-0

2 jaar geleden
Eindelijk weer eens makkelijk.

Eindelijk weer eens relaxt.

Jammer dat wij niet meer scoren.

Jammer van de tegentreffer.

Details.

(later meer)
+1/-0

2 jaar geleden
Goed resultaat zo vlak voor de winterstop. Jammer dat we het doelsaldo niet wat extra support konden geven want dat was mogelijk. Was sit nou een fout van Drommel? Mooi voor Vertessen die 2 goals.
+1/-0

 
Vooral van Max in mijn ogen. Bizar hoe keer op keer de verdedigers stoppen met lopen en de aanvallers vrij op het doel laten lopen. Maar als je als keeper uitkomt moet je de bal natuurlijk wel hebben.
+7/-0

2 jaar geleden
Simpele overwinning op een simpele tegenstander. Plus: Yorben Vertessen, de brede bank en de koppositie. Min: Drommel; de tegengoal en de onzichtbare Götze. We worden winterkampioen, maar ik denk niet dat veel jongetjes in Nederland spontaan PSV supporter zijn geworden vanavond. Had vandaag graag Maxi in actie gezien.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nou als ze daarvoor naar de "Topper" hebben gekeken is dat toch niet ondenkbaar...
+5/-0

2 jaar geleden
Drie punten in de pocket,alleen weer jammer dat ze achterin de goal weer zo makkelijk weggeven.
Max laat ze man lopen,en als Drommel komt,moet je hem hebben ook.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Neem dit Max niet echt kwalijk. Bal was erg lang onderweg - Drommel had hem gewoon moeten hebben. Als Max daar had gestaan was hij gewoon in de weg aan het lopen.

Drommel heeft redelijke reflexen, is vrij goed in 1:1 en is redelijk met de bal aan de voet (overschatte kwaliteit wat mij betreft).

Hij mist echter gewoon een aantal basis vaardigheden voor een solide keeper: hij pakt de bal vrijwel nooit klem, verwerkt bal vaak niet goed en staat vaak niet goed opgesteld / schat ballen te vaak verkeerd in. Tel daarbij op zijn (begrijpelijk) nerveuze uitstraling en het houd niet over.

Hij zal hopelijk beter worden maar het is op dit moment gewoon niet goed genoeg en het kost psv teveel punten / energie.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Inzake Drommel mee eens,wat betreft Max is het zijn directe tegenstander die hij laat lopen.
Dus daar moet je bij zijn en hem naar de buitenkant dwingen,dan loop je niemand in de weg en kan Drommel de bal zorgeloos oppakken.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad …. en heb je gezien hoe lang het duurde voordat Max in beeld kwam? Volgens mij stond die bij de cornervlag aan RKC kant?!
+1/-0

 
2 jaar geleden
En dan durft Roger een jonkie als Vertessen wel aan te pakken,terwijl hij Max niet op zijn flikker geeft.
+1/-0

2 jaar geleden
Blij met zorgeloze zege.

Echter op dit soort wedstrijden kun je PSV niet beoordelen. (Ruim) winnen van een tegenstander met 1/10e van jouw begroting is de normaalste zaak van de wereld.

Op het blok direct na de winterstop wordt Schmidt wat mij betreft definitief beoordeeld (Groningen-uit, Ajax-thuis, AZ-thuis, Vitesse-uit). Minimaal 9 punten is de norm waar PSV ooit voor stond.

Gakpo in de spits begrijp ik helemaal niets van. Waarom in hemelsnaam je beste speler uit zijn kracht halen?
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Jammer van de uitwedstrijd in Sociedad (die je altijd kan verliezen) maar er is duidelijk opgaande lijn sinds Guti naast Sangare geposteerd is door Schmidt. Ook Vertessen, Bruma, Doan, Mauro en Mwene bewijzen zich wekelijks als uitstekende back ups (en in het geval van Doan, Mauro en Mwene wellicht zelfs als basiskracht). Ook Vinicius ten opzichte van de geblesseerde Zahavi levert veel meer verrassing en opportunisme op van waaruit we gevaarlijk kunnen worden. Ik gun Vinicius de komende wedstrijden echt een aantal basisplaatsen en goals want ik zie hem met de wedstrijd beter voetballen (in de combinatie en totaal niet zelfzuchtig zijn). Gotze moet nu echt gaan leveren want ik zie de laatste tijd maar weinig meerwaarde in zijn bijdrage (hobbelt maar een beetje mee zonder veel rendement)
+5/-0

 
2 jaar geleden
Mee eens, ik zie PSV beter voetballen met Vinicius dan zonder in de meeste wedstrijden....hij had wat meer kunnen scoren maar overall denk ik dat hij als aanspeelpunt zeker wat toevoegt gun hem ook inderdaad een aantal wedstrijden achter elkaar een basisplaats...
+3/-0

 
2 jaar geleden
Sorry, maar ik heb nog steeds niet gezien wat Vinicius nu echt toevoegt?!
Bal aannemen en controleren lukt bijna geen enkele keer, en ook goed terugleggen nog niet gezien…
Dit is toch geen speler voor top niveau?!

Zou graag Maxi Romero eens op die positie zien …
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Tja... in principe heeft die in ongeveer 8 volle wedstrijden 4 goals en vijf assists gemaakt op eredivisieniveau (696 minuten in totaal gespeeld)...zo`n slecht moyenne is dat niet en wat die toevoegt is toch wel het balvaste en combinatiespel (zie veroorzaakte penalty gister) gaat niet altijd goed maar beter dan bij een luuk de jong in het verleden bijvoorbeeld.. en of die het topniveau heeft daar twijfel ik ook aan inderdaad maar goed ik vindt dat je iemand wel een kans moet geven...en met Romero ben ik het ook eens maar goed om hem nu in een keer op te stellen gaat wel wat snel denk ik gezien zijn belssuregeschiedenis
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind Gotze en Zahavi totaal niet de leiders die je had gehoopt binnen te halen voor €6m per jaar. Dergelijke dure jongens zouden de kar moeten trekken maar dat gebeurt zeer zelden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het programma in januari is 'n goede lakmoesproef om te zien of de progressie ook met goede tegnstanders voortgezt kan worden.
+1/-0

2 jaar geleden
2 conclusies: Drommel en Vinicius van de lijst af aub
+2/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Uitstekende wedstrijd, tegen een zwakkere tegenstander, dus was dat ook wel vereist. Ik vermoed dat Schmidt tevreden is dat PSV steeds meer speelt op de wijze die hij voor ogen heeft, afjagen bij balverlies en daarna in hoog tempo de bal rond laten gaan. Dat laatste zorgt er mi ook voor dat er nogal eens knullig en slordig balverlies wordt geleden(zie de wedstrijd tegen Fortuna bv.) en ook tot onnodige tegendoelpunten leidt, dus dat aspect zal beter moeten worden.
Jammer dat Drommel nog steeds onzeker blijkt, hij heeft schijnbaar veel last van de druk op zijn schouders. Bij PSV 'mag' je geen fouten maken, hij lijkt wel in dezelfde spiraal te geraken als waarin Zoet belandde, terwijl ze allebei echt beter kunnen/konden. Ben benieuwd of hij een tijd rust gaat krijgen van Schmidt.
Vertessen heeft wmb. nu toch wel recht op een basisplaats, hij is al langere tijd degene die oorlog maakt voorin en daarbij ook nog eens zijn defensieve taken niet verzaakt.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Het programma na de winter liegt er niet om. Dan zal blijken waar we echt staan. Ons trackrecord in grotere wedstrijden is zeer matig
+1/-0

 
2 jaar geleden
Programma na de winter is hetzelfde als ervoor, alleen dan thuis = uit en omgekeerd …. Hahaha
+2/-0

 
2 jaar geleden
Het programma in januari is 'n goede lakmoesproef om te zien of de progressie ook met goede tegnstanders voortgezet kan worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Puur voetballend gezien,denk ik dat we het moeten afleggen tegen ajax,maar als het om de titel gaat mogen ze,nee moeten ze meer gogme aan de dag leggen.
Veel meer de linies gesloten houden en tegen ajax en feyenoord hoef je het spel niet te maken enkel te profiteren van de ruimtes die ontstaan en dat kan je zomaar zes punten schelen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ajax is verder maar met de felheid die PSV kàn tonen, en idd. gogme maak je ook een kans tegen ajax(PSV is verder dan ze in september waren), waarom niet. Tegen Feyenoord moet je denk ik van eigen kracht uit gaan en moet je het initiatief nemen, ik vermoed dat zij nu op hun tenen lopen qua niveau. (ben benieuwd of ze woensdag van Heerenveen kunnen winnen)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja ik voorzie ook zomaar puntverlies voor ze in het friese haagje,maar laat ze daar in hun eigen kuip tegen ons,maar lekker zelf het spel maken.
In eindhoven was het andesom,lieten ze ons uitrazen om vervolgens keihard toe te slaan.
Zeker in Rotterdam moet Psv is gogme tonen.
+1/-0

2 jaar geleden
Geheel volgens (mijn) verwachting een makkie. Overigens best weleens relaxt na alle ontberingen van de laatste tijd.

Écht goed was het overigens niet. Daarvoor ging er weer teveel mis. Sowieso had er meer gescoord moeten worden en de, een, tegentreffer was lachwekkend.

Zegt deze wedstrijd wat over de kracht van PSV? Nee want daarvoor heb je serieuze tegenstand nodig. En die kon/kan RKC niet bieden.

Nog een positieve noot dan: 3 van de 4 goals zaten er aardig in al kwam er her & der wel wat geluk bij kijken.

Eindconclusie: geen zinnig woord over te zeggen, daarvoor was de opponent te zwak en naïef.

Donderdag nog een must win, hoewel de Eagles hebben aangetoond meer in hun mars te hebben. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Na de eerste volle maand in het nieuwe jaar zal er meer duidelijk zijn over de ware kracht van dit PSV.
+1/-0

 
@ Killer, zelf heb ik het idee dat GAE na een toevallig redelijke start behoorlijk gehypet werd en van nu af aan lekker aan de vrije val bezig is, ons kerstcadeau zit er aan te komen,tijd voor de 6-0.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nou ik baseer mij ook niet op de start van het seizoen en onze onverdiende uitzege in Deventer, por, maar de vrij recente 0-0 in de Arena geeft toch stof tot nadenken.

Uiteraard ga ik wél uit van een regelmatige thuisoverwinning, maar PSV kan het zich gewoon niet veroorloven om niet scherp aan de aftrap te verschijnen. Dan maak je het jezelf, imo, nodeloos moeilijk.
+1/-0