Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV overtuigt niet, maar wint wel in Groningen


Tijdstip
16 januari 2022
Stadion
Euroborg
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV overtuigt niet, maar wint wel in Groningen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV overtuigt niet, maar wint wel in Groningen

PSV is het nieuwe kalenderjaar in de Eredivisie begonnen met een overwinning. Op bezoek bij FC Groningen werd met 0-1 gewonnen. Mario Götze maakte al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt.

PSV begon direct fel aan het duel in de Euroborg en ging op jacht naar de openingstreffer. Na een paar mogelijkheden was het na tien minuten spelen al raak. Na een schitterende aanval zorgde Mario Götze voor de 0-1 na een assist van Cody Gakpo.

In plaats van dat PSV doorging in de jacht op doelpunten ging het tempo direct flink omlaag en gebeurde er lange tijd vrij weinig. Pas in de blessuretijd van de eerste helft volgde via Ritsu Doan het tweede schot op doel, maar dit keer wist de doelman de bal wel te stoppen. De paar keer dat PSV in de buurt van het doel kwam was de passing veel te zwak, waardoor FC Groningen in de wedstrijd bleef. De thuisploeg viel vooral op door enkele pittige overtredingen, die stuk voor stuk zonder kaart werden bestraft.

Na rust ontsnapte PSV al snel aan de gelijkmaker. FC Groningen kreeg een vrije trap, waarbij uiteraard direct een gele kaart werd gegeven aan Jordan Teze, waarna de lat werd geraakt. Maximiliano Romero voorkwam vervolgens met een uitstekende actie dat de rebound in het doel kon worden gewerkt.

De thuisploeg ging in de eerste minuten van de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar al snel nam PSV weer het initiatief in handen. Er volgden een paar kleine kansjes, maar tot echt groot gevaar leidde het nog niet.

Na ruim een uur spelen kwam Joey Veerman als vervanger van Marco van Ginkel binnen de lijnen en maakte de middenvelder daarmee zijn debuut voor PSV.

Het veldspel van beide kanten was verre van indrukwekkend, terwijl het optreden van scheidsrechter Nijhuis kolderieke vormen aan begon te nemen. Een klassieke elleboogstoot van Te Wierik in het gezicht van Mauro Júnior bleef onbestraft. De Tukker presteerde het zelfs om daarbij te gebaren voor voordeel voor de thuisploeg vanwege een vermeende overtreding van Mauro. Hij werd vervolgens ook niet gecorrigeerd door de VAR.

Met de minuut die verstreek ging het niveau op het veld verder omlaag, maar omdat het nog altijd maar 0-1 was kon de thuisploeg blijven hopen op een resultaat. Vier minuten voor tijd kreeg PSV dan de kans om het duel te beslissen. Veerman gaf een goede bal op de eveneens ingevallen Bruma, maar de aanvaller raakte de bal volledig verkeerd en schoot hoog over.

Een minuut voor tijd volgde dan de kans voor FC Groningen en kwam PSV goed weg dat Strand Larsen weggleed op moment dat hij kon uithalen. In de blessuretijd kreeg Cody Gakpo een kans, maar zag hij zijn schot geblokt worden door een van de verdedigers. De thuisploeg werd geen moment meer gevaarlijk. PSV speelde alles behalve goed, maar wist wel de winst te pakken in Groningen en zal zondag als koploper beginnen aan de topper tegen Ajax. Donderdagavond wacht echter eerst nog het bekerduel tegen Telstar.


[video] Highlights FC Groningen - PSV


Marco van Ginkel: 'Het belangrijkste zijn de drie punten'

In gesprek met ESPN was Marco van Ginkel uiteindelijk tevreden met de overwinning van PSV. "Het belangrijkste zijn de drie punten", aldus Van Ginkel. "De eerste helft ging het wat makkelijker dan in de tweede helft, maar uiteindelijk neem je die punten mee naar huis en dat is het belangrijkste."

Na rust had PSV iets meer moeite met het spel van FC Groningen. "We waren zelf wat slordig aan de bal en Groningen ging wat meer druk zetten. Daar hadden we moeite mee en daar voetbalden we niet onderuit", zo gaf hij aan. "Je krijgt in de tweede helft toch een beetje een flipperkastwedstrijd."

PSV kende een ietwat aparte voorbereiding op de tweede seizoenshelft. "We hebben vorige week met maar een klein groepje getraind. Veel coronagevallen", zei hij daarover. "Iedereen is uiteindelijk fit gebleven. Op naar de rest van het seizoen."


Joey Veerman: 'Het is top hier, zeker weten'

Joey Veerman was in gesprek met ESPN blij met zijn debuut voor PSV. "Dit was top, zeker weten", aldus Veerman. "Het trainingsniveau en dat soort dingen gaat natuurlijk omhoog. Maar het is top hier, zeker weten."

Gevraagd werd aan de middenvelder wat nu het verschil is tussen Heerenveen en PSV. "Het complex bijvoorbeeld is heel anders. Het niveau ligt veel hoger, ook met trainen. En dan een paar straaljagers voorop. Dat is voor mijn spel heel lekker", zo gaf hij aan. "Ik kreeg zelf wel het gevoel dat ik toe was aan een stap hoger en gelukkig heeft PSV mij die kans gegeven."

Dat hij niet direct in de basis mocht beginnen begreep Veerman wel. "Ik heb pas vier keer met de groep getraind", zei hij daarover. "Uiteindelijk is het een prachtige middag. Een overwinning en mijn debuut. Dit is waar ik lang op heb gewacht, dus hier ben ik wel blij mee."


[video] Debutant Veerman over eerste week, Obispo blij met kans | Interview FC Groningen - PSV


Roger Schmidt: 'Ik ben blij met de drie punten en hoe we gevochten hebben voor die drie punten'

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt erg blij met de overwinning tegen FC Groningen. "Het was zeker geen perfecte wedstrijd, maar we scoorden al snel en hebben daarna de wedstrijd gecontroleerd", aldus Schmidt. "We hebben weinig kansen weggegeven. We hadden het onszelf natuurlijk makkelijker kunnen maken door de tweede en derde treffer te maken, maar we waren voorin net niet scherp genoeg."

Schmidt ging verder: "Ik had al een moeilijke wedstrijd verwacht. We hebben geen makkelijke voorbereiding gehad. Een groot compliment daarom voor de spelers hoe ze gevochten hebben voor de drie punten. We hebben iets van 150 lange ballen van de tegenstander moeten verdedigen en dat is nooit makkelijk. Dat hebben we echter wel gedaan. Ik ben blij met de drie punten en hoe we gevochten hebben voor die drie punten."

Gevraagd werd aan de trainer hoe het kwam dat de voorbereiding zo lastig was. "We misten wat spelers. Bijna zestig procent van de selectie heeft in de laatste weken geen voorbereiding gehad. Sommigen hebben maar één of twee trainingen gehad, dus ze zijn nu nog niet op honderd procent", zo gaf hij aan. "Het was nu een kwestie van karakter, spirit en mentaliteit. Ook deze wedstrijden moet je winnen. Het was belangrijk om het nieuwe jaar te beginnen met een overwinning en ook met de nul houden."


Mario Götze: 'Het maakt niet uit wie de doelpunten maakt'

Mario Götze gaf in gesprek met ESPN aan vooral blij te zijn met de overwinning. "Dat is natuurlijk het belangrijkste", aldus Götze. "Maar ik ben natuurlijk ook blij dat ik gescoord heb. Dat ik zo lang niet gescoord had, was niet belangrijk. Het belangrijkste is de teamprestatie en de teamdoelen. Daar moet de focus opliggen. Het maakt dan niet uit wie de doelpunten maakt en de assists geeft."

De Duitser was echter wel blij met zijn doelpunt. "Natuurlijk, ik vind het fijn om te scoren en assists te geven. Dat deed ik vorig seizoen ook en ik wist dat dat vanzelf weer zou gebeuren", zo gaf hij aan. "Maar het belangrijkste is het team. Daarna dat je fit en gezond bent en op een zo hoog mogelijk niveau kan spelen. De rest komt dat vanzelf wel."

Götze is ook zeer te spreken over de komst van Joey Veerman. "Hij is nu een paar dagen bij ons en heeft al laten zien wat hij in huis heeft, ook op de trainingen", zei hij daarover. "We zijn blij dat hij bij ons is. Hij kan ons veel helpen, dus het team en vooral ik zijn heel blij dat hij nu bij ons speelt."


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Mario Götze ('11)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Jordan Teze ('48)

Opstelling PSV

Cody GakpoMaximiliano RomeroRitsu Doan


Marco van GinkelMario GötzeÉrick Gutiérrez


Mauro JúniorArmando ObispoOlivier BoscagliJordan Teze


Joël Drommel

Wissels:

'64 Bruma voor Ritsu Doan
'64 Joey Veerman voor Marco van Ginkel
'64 Yorbe Vertessen voor Maximiliano Romero
'90 Philipp Max voor Mauro Júnior
'90 Phillipp Mwene voor Mario Götze


Opstelling FC Groningen

De LeeuwStrand Larsen


SuslovVan KaamDuarteNgonge


MeijerVan HintumTe WierikDankerlui


Leeuwenburgh

Wissels:

'63 Abraham voor Ngonge
'63 Postema voor Van Kaam
'77 Bogarde voor De Leeuw
'77 Sverko voor Meijer
'81 Dammers voor Suslov


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-1 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
10  5 0-2 (0-1)
11  5 0-2 (0-1)
12  5 0-3 (0-1)
13  5 0-2 (0-1)
14  5 0-3 (0-1)
15  5 0-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.88. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mauro Júnior (48 -> 5,0)
2. Mario Götze (21 -> 4,0)
3. Cody Gakpo (16 -> 3,0)
4. Olivier Boscagli (13 -> 1,0)
4. Maximiliano Romero (13 -> 1,0)
4. Érick Gutiérrez (13 -> 1,0)
7. Armando Obispo (4 -> 0,0)
7. Joey Veerman (4 -> 0,0)
9. Niemand (3 -> 0,0)
10. Aron Van Lare (2 -> 0,0)
10. Ritsu Doan (2 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (2 -> 0,0)
13. Frederik Oppegård (1 -> 0,0)
13. Eran Zahavi (1 -> 0,0)
13. Jordan Teze (1 -> 0,0)
16. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
16. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
16. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
16. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
16. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
16. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
16. Dennis Vos (0 -> 0,0)
16. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
16. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
16. Luis Felipe (0 -> 0,0)
16. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
16. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
16. Dante Rigo (0 -> 0,0)
16. Philipp Max (0 -> 0,0)
16. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
16. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
16. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
16. Noni Madueke (0 -> 0,0)
16. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
16. Bruma (0 -> 0,0)
16. Joël Drommel (0 -> 0,0)
16. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
16. Vincent Müller (0 -> 0,0)
16. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
16. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
16. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
16. André Ramalho (0 -> 0,0)
16. Nick Viergever (0 -> 0,0)
16. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
16. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
16. Dennis Vos (0 -> 0,0)
16. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Bas Nijhuis in combinatie met Groningen die graag de beuk erin gooien - hopelijk is iedereen nog heel aan het eind van de wedstrijd.
+2/-0

 
2 weken geleden
Eerst maar eens 3 punten in de tas voetballen dan kijken we daarna wel verder
+1/-1

 
6 dagen geleden
Als PSV de bal snel rond laat gaan, en slim combinatie-spel speelt dan kunnen ze uit de duels blijven. Dan is heel blijven niet zo moeilijk. Als PSV traag en stroperig gaat spelen en de ballen niet goed worden ingespeeld dan gaat elke bal een duel worden, en dan wordt Groningen + Bas Nijhuis een lastige pot.
Ik vind dus dat het vooral aan PSV zelf ligt. Ik denk dat Schmidt echt voetbal op de mat wil leggen, en dat kan tov Groningen wel goed gaat werken.
+2/-0

2 weken geleden
Belangrijk om de tweede seizoenshelft meteen met een goed gevoel te beginnen. Als je stuttert in Groningen en met 1-1 vertrekt zijn de rapen gaar en ruikt Ajax bloed als ze volgende week op bezoek komen. Dus meteen laten blijken wat onze intenties zijn dit seizoen: 0-3.
+3/-0

7 dagen geleden
Ik hoop een middenveld met Guti/Boscagli en Veerman. PSV had nog weleens wat wedstrijden nodig om nieuwe spelers op te stellen, hoewel dat de laatste tijd wel meevalt.

Rechts achterin is uiteraard wel erg krap en als het resultaat vast ligt zou het slim zijn om alvast iemand warm te draaien voor het geval Teze of Mwene later missen.

Ngonge is een lastig spelertje en Strand lijkt los te komen. Verder heeft FCG weinig goals en zou dit normaal gesproken met een bijna fit PSV een redelijk eenvoudige overwinning moeten zijn. Uiteraard heb ik dit seizoen al vaker PSV gekeken, dus tijd om de bilspieren weer even uit de winterslaap te halen.
+1/-0

7 dagen geleden
Basje! Gezellig!

3 punten aub. Zeer belangrijk in aanloop naar volgend weekend.
+1/-0

7 dagen geleden
Romero in de basis daar kijk ik wel naar uit! Had eigenlijk ook wel gehoopt op Veerman, maar we zullen zien.
+2/-0

 
6 dagen geleden
Ik check het niet vaak, maar áls ik het check zit het AD er vaak naast met de vermoedelijke opstelling.
Hoop dat vwb Romero ze er dit keer eens niet naast zitten.
+1/-0

7 dagen geleden
Zéér belangrijke ouverture van 2e seizoenshelft. De allereerste van vele finales of het begin van het einde. Laten wij hopen op en uitgaan van het eerste.
+1/-1

 
7 dagen geleden
De allereerste wedstrijd van de 2e seizoenshelft, tegen een middenmoter, en jij praat al van een finale?! Beetje overdreven hé?!
+3/-2

 
6 dagen geleden
Het zijn allemaal finales...

Zo moet je een wedstrijd betreden.
+4/-2

 
6 dagen geleden
Denk ik niet ... je krijgt alle toppers nog, en ook nog een stuk of 13 andere wedstrijden!
Als dit al een finale is, hoe moet je dan die toppers benaderen??
Deze wedstrijd moet je gewoon op halve kracht (kunnen) winnen!!
+2/-2

 
6 dagen geleden
Zullen wij ze dan als kwalificatiewedstrijden benaderen? Als je ze niet wint verlies je het zicht op de kampioenschap, het klinkt toch interessanter ze als finales te omschrijven, gewoon leuk, hoeven we niet moeilijk over te doen?
+2/-0

 
6 dagen geleden
Op halve kracht nog wel... jij hebt er écht kijk op. PSV de afgelopen jaren nog beetje gevolgd? Met name ook uit?
+2/-1

6 dagen geleden
Gewoon ff winnen met hopelijk Veerman erbij, kan die lekker wennen voor volgende week.
+3/-0

6 dagen geleden
Ik hoop dat PSV meteen goed start en dat ze als een team goed kunnen samenspelen. Het is altijd een beetje aankijken hoe een team de winterstop uit komt en of de automatisme er dan nog in zetten. Ik vond PSV de weken voor de winterstop eigenlijk best goed spelen. Ik zag een PSV dat meer met combinatiespel de wedstrijden wist te winnen en daarin ook redelijk stabiel was. In het begin werd er meer uitgegaan van de bevliegingen van Gakpo en Madueke, hetgeen spectaculair was maar niet zeer stabiel.
Ik vind het leuk dat Joey Veerman nu bij PSV voetbalt. Ik vind dat hij hele slimme balletjes kan geven, en ik ben benieuwd hoe een samenwerking van Veerman en Götze op het veld gaat werken. Eigenlijk verwacht ik daar veel van. Ik denk dat Götze dan ook beter tot zijn recht kan komen. En een goede bediening van Gakpo kan ook alleen maar gevaarlijker worden.
We hebben nu een gaatje met Feyenoord, dat graag houden. Er komt de komende weken veel aan met Ajax, AZ, Vitesse, Heerenveen.
+1/-0

6 dagen geleden
Vandaag maar eens afwijken van onze trackrecord mbt 1e wedstrijd na de winter. Gewoon een ouderwetse 0-3 graag.
+1/-1

6 dagen geleden
Bepalend weekje. Met veel mazzel sta je over een week 7 punten los. Maar met een beetje pech sta je 5 punten achter. Oftewel een twaalf punten week😎
+2/-0

 
6 dagen geleden (gewijzigd)
Kan ik ergens tekenen voor 4 punten los? (bij voorkeur pas na volgend weekend ;))
+1/-0

 
5 dagen geleden
Dat lijkt nu idd het beste scenario. Voortschrijdend inzicht of zoiets🤔
+1/-0

6 dagen geleden
Oh nee, alsjeblieft niet van Ginkel! Let maar op, met van Ginkel is direct de hele balans weg waar we de afgelopen wedstrijden zo op hebben kunnen bouwen. Dan liever gelijk Veerman erin of Boscagli naast Guti (en Seelt of Teze naast Obispo)
+1/-0

 
5 dagen geleden
Je hebt gelijk, maar laten we wel voor hem staan, dat hij het goed doet.
+1/-0

5 dagen geleden
Tegen Grun moet gewonnen worden met de tussenstand bij Utreg in het nadeel van PSV. Hopelijk kan het gemis van Sangare opgevangen worden. Aan kansen heeft PSV meestal geen gebrek maar het verzilveren is veelal problematisch.
+1/-0

5 dagen geleden (gewijzigd)
Geen opstelling waar je zo maar even mee zal winnen. In alle linies heel matig, dus ik hou mijn hart vast als dit echt de opstelling wordt.
O.T. 020 20 minuten erg sterk en daarna alweer 20 minuten zwijnen, uiteraard weer met de nodige assistentie van de arbitrage🤮
+1/-1

 
5 dagen geleden
Zelf blijven winnen en dan mogen ze zwijnen wat ze willen
+3/-0

5 dagen geleden
Mocht deze wedstrijd problemen opleveren dan hoef je al helemaal niet aan een titel te denken.
Het is aan de ploeg en de trainer.
+3/-0

 
5 dagen geleden
Op papier ziet het er erg matig uit, ik laat mij graag verrassen.
+1/-1

 
5 dagen geleden
Ziet er inderdaad matig uit maar ja zonder de central as (Ramalho - Sangare - Zahavi) is elke opstelling matig. Wat me wel opvalt is dat Max blijkbaar z'n basis plaats kwijt is.
Alle hoop op Romero. Heb veel vertrouwen in hem. We gaan het zien.
+1/-0

5 dagen geleden
Met de beschikbare spelers vind ik dit een prima opstelling, en heb ik er alle vertrouwen in. Ik laat me achteraf graag corrigeren.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Sluit ik me bij aan,wat meer vertrouwen in de eigen ploeg mag ook wel.
We zijn nog altijd minimaal de nummer twee he.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Meer vertrouwen hebben zeg je, en dan erachteraan dat we op zn minst 2e zijn 😂
+1/-0

5 dagen geleden
Vinicius geblesseerd ? Wordt wel heel krap voorin dan, neem aan dat Romero geen 3 wedstrijden in 7 dagen aankan.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Geen idee wat er met Vinicius is? Hopelijk sluiten er komende week wel wat jongens aan richting zondag!
+1/-0

 
5 dagen geleden
Vertessen, Fofana en Ledezma zitten nog op de bank, dus dat valt wel mee.
+2/-0

5 dagen geleden
Hé gelukkig, Leo Driessen.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Ook blijven doorzeveren op de actie van Drommel, terwijl het gewoon goed was.
+2/-0

5 dagen geleden
Goed begin van Götze, met twee goede voorzetten en een goaltje. Al meer dan zijn laatste zoveel wedstrijden.
+2/-0

5 dagen geleden
Goed doelpunt.

De passing is weer ouderwets beroerd.
+2/-0

 
5 dagen geleden (gewijzigd)
Ik krijg hier aardig déjà vu van.
Heer en meester, gaat heel makkelijk, Nijhuis laat (Tot nu toe) alles toe, maar we maken het niet af.
+2/-0

 
5 dagen geleden
Zal niet lang duren voordat Ginkel weer op de bank beland/. Verdedigend komt hij steeds een stap if twee te laat en aan de bal geen meerwaarde meer. Geen schim van de oude speler helaas. Sangare word enorm gemist - zelfs Groningen voetbalt er makkelijk doorheen. Veerman voor Ginkel word de wissel hier maar tegen Ajax …?
+2/-0

 
5 dagen geleden (gewijzigd)
Als we zo spelen als vandaag gaan we weer dik verliezen tegen Ajax. Het is een rommelig zooitje in balbezit en het eindigt elke keer door een verschrikkelijk slechte pass.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Inderdaad, heeft weer helemaal geen toegevoegde waarde die vent. Niet in aanvallend noch in verdedigend opzicht!
Snel Veerman erin.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Nogal ja... grossieren in balverlies.
+1/-0

5 dagen geleden
Druk zetten ziet er mooi uit, maar zolang je de bal weer meteen inlevert kan je weer gaan jagen. Je maakt hezelf alleen maar moe, gauw die 2e derin want anders wordt dit weer zo'n 1-1 potje.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Je ziet het gewoon aankomen hè. Dadelijk een of andere frommel goal en je kunt weer opnieuw beginnen tegen een tegenstander die er dan wel ineens in gaat geloven🤔
+2/-0

 
5 dagen geleden
Of een penalty van Basje. Laat Guti steeds middendoor zagen, vindt dat mannelijk, maar zie er wel weer eentje op de stip terechtkomen...
+1/-0

 
5 dagen geleden
Die hand in het gezicht van Guti zou ook gewoon rood zijn geweest als het de hand van een van onze spelers was.
+1/-0

 
 
5 dagen geleden
Dat dat plasorgaan ons nog mag fluiten is een aanfluiting.
+2/-0

 
5 dagen geleden
Die de Leeuw heeft ook een " verlaat de gevangenis zonder betalen" kaart volgens mij🤔
+2/-0

5 dagen geleden
De ploeg heeft een kwartiertje nodig gehad om zich aan het niveau van Groningen aan te passen, dus in die zin weinig aanpassingsproblemen. Als dit het niveau is kan de ploeg na het volgend weekend alleen nog koploper zijn als de wedstrijd wordt afgelast.
Van Ginkel doet er goed aan om het voorbeeld van Pröpper te volgen. Voor Romero valt het op deze manier ook niet mee om iets te laten zien. Veerman voor van Ginkel graag en Vertessen voor Doan.
+1/-0

5 dagen geleden (gewijzigd)
Ze voetballen nog niet de pannen van het dak, nee. Maar jongens wat zitten er een hoop zure reacties hier. Volgens mij staan we "gewoon" met 1-0 voor, scoort Gotze (die er volgens velen al maanden niks van kan), geven we niks weg ("met die verdediging die echt niks is, zeker zonder sangare en ramalho" ), en met een beetje secuurheid loop je hier weg.

Beetje positivisme graag.
Nogmaals, het kan/moet nog veel beter, maar zo enorm slecht is het echt niet.
+4/-0

 
5 dagen geleden
Ik vind het in ieder geval zeker niet slecht. Maar vind het wel zuur(😎)Dat we het niet afmaken.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Ja, eens. Het is slordig in de eind pass.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Is gewoon jammer, we zijn bijna elke wedstrijd bepaalde fases zo goed dat het gewoon zonde is om dat niet in goals om te zetten.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Eerste helft niet, maar waarom kunnen wij niet langer dan 45 minuten fatsoenlijk voetballen ?
+1/-0

 
5 dagen geleden (gewijzigd)
Ik wacht het nog een dikke 25 minuten af, maar de 2e helft is niet veel belovend nee
+1/-0

 
5 dagen geleden
Misschien nou met die 3 wissels
+1/-0

 
5 dagen geleden
Goed. Ik blijf maar stil verder.
+1/-0

 
5 dagen geleden
En toeleven naar volgende week 🥺
+1/-0

5 dagen geleden
Vreemd dat Drommel niet bij de bal kan als hij helemaal in de verre hoe gaat staan en niet springt. Ik vind het maar dom altijd.
+1/-0

5 dagen geleden
Het is weer vooral de bekende Bas Nijhuis Show. Een paar flinke overtredingen van Groningen bestraft hij zonder kaart, maar de eerste van PSV is direct geel. Lafaard
+2/-0

 
5 dagen geleden
Sterker, die had hij niet gezien. Was de 4e man die hem attendeerde
+1/-0

 
5 dagen geleden
Nee dit dan. Wat een hondekop
+1/-0

5 dagen geleden
Pff.. die inworpen ook, nog steeds.
+2/-0

 
5 dagen geleden
Daar is duidelijk op getraind in de winterstop🤔
+1/-0

5 dagen geleden
Eerst nog niet aan gedacht, maar ik ga denk ik toch het geld van die gemiste wedstrijden terugvragen. Ze voetballen nondeköd telkens maar 1 helft ! Waarom zou ik t volle pond betalen voor de helft ? Zometeen nog 1-1 en dan is het weer 'zuur' puntverlies. My ass.
Wat worden we toch al jaaaaren oo de proef gesteld 🤨
+1/-1

 
5 dagen geleden
Het is gewoon zwaar onvoldoende. Een van de slechtste wedstrijden tot nu toe. Geen 3-4 passen na elkaar en geen moment druk ontwikkeld.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Na 20 minuten was de koek al op
+1/-0

5 dagen geleden
't is afzien als psv supporter
+1/-0

5 dagen geleden
Ik begin vast met de warming-up van mijn bilspieren, die hebben ook winterstop gehad. Wordt nog een stevig potje knijpen dadelijk...
+2/-0

 
5 dagen geleden
O dus dat is GEEN elleboog?
+2/-1

 
5 dagen geleden
Heb jij bilspieren in je elleboog ?
+3/-0

 
5 dagen geleden
Hier nog één. En je speelt tegen 12 want die Nijhuis laat weer eens zien waarom hij een fluitverbod tegen PSV verdient....
+2/-0

 
5 dagen geleden
Ik hoop dat hij niet gevaccineerd is
+1/-0

 
5 dagen geleden
Hij verdient inderdaad een flinke booster op z'n hoofd 👊🏻
+2/-0

5 dagen geleden
Dat is toch weer onbegrijpelijk die Var?!
+4/-0

5 dagen geleden
Goh, Nijhuis ziet weer een elleboog niet.
+3/-0

 
5 dagen geleden (gewijzigd)
Onbegrijpelijk, toch !?
Kan me een Lozano herinneren, die kreeg er 4 wedstrijden voor.
+2/-0

 
5 dagen geleden
Nee, hij gaf voordeel aan Groningen :D
+3/-0

 
5 dagen geleden
Die K VAR moet hem dan van info voorzien. Die zitten te klaverjassen denk ik. Snavels
+2/-0

 
5 dagen geleden
Niet genoeg geweld en niet helemaal recht op het oog.
+1/-0

5 dagen geleden
Waar is die K VAR voor? Stelletje snavels
+2/-0

 
5 dagen geleden
Alle Vars in Nederland zijn verplicht naar beelden aan het zoeken waaruit blijkt dat de goal van Utrecht toch echt buitenspel was.
+1/-0

5 dagen geleden
Basje drukt zijn 'mannelijke' stempel weer. Als ik Schmidt was gaf ik m een hengst na de wedstrijd jonguh !
+1/-0

5 dagen geleden
Welkom bij de Nijhuis show, die heeft maandag weer wat te vertellen op Veronica en vangt z’n extra 2500 euro weer van ome John de Mol
+3/-0

 
5 dagen geleden
Zou de Mol hem promoveren naar the Voice binnenkort. Lekker rampetampen met Ali B en Marco B
+1/-0

 
5 dagen geleden
Ja en grensoverschrijdend gedrag heeft ie al jaren.
+2/-0

 
5 dagen geleden
GING hij maar de grens over !
+1/-0

5 dagen geleden
Weer een puike pot van Naaihuis en z’n vriendjes …
+2/-0

 
5 dagen geleden
Maar we passen ons daar naadloos op aan...
+2/-0

 
5 dagen geleden
Kijk kijk nu gaat hij fluiten voor lichte overtredingen. Wat een verrassing.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Penalty voor Groningen in de 89e minuut
+1/-0

 
5 dagen geleden
Met als leidend voorwerp onze spelharvattingen. Net weer de uitgooi van Drommel, waardeloze vrije trappen (op balzak hoogte)…..
+1/-0

 
5 dagen geleden
Alsof je naar Telstar - Top Oss zit te kijken.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Lekker voor die fans als ze dit lezen
+1/-0

 
5 dagen geleden
Oh ja, dat is niet aardig.
Bij deze bied ik mijn excuses aan aan alle Telstar en Top Oss supporters. Sorry!
+2/-0

 
5 dagen geleden (gewijzigd)
Hahaha, aan alle 7 ?
+2/-0

 
5 dagen geleden
Je weet dat Leo Driessen daar bij hoort hè
+1/-0

 
5 dagen geleden
Telstar is best aardig uit de winterstop gekomen hoor... al is het donderdagavond natuurlijk geen enkele partij.
+1/-0

reactie verwijderd

 
5 dagen geleden
Bruma en Vertessen zitten ook lekker in de wedstrijd?
+1/-0

5 dagen geleden
Ik heb me al neergelegd bij de 1-1. Dan kan ik straks misschien toch nog juichen als het 0-1 blijft. En anders mijn schouders ophalen en mijn billen weer laten ontspannen. Het normale leven als PSV-supporter is weer begonnen. Wat was die winterstop eigenlijk fijn......
+3/-0

 
5 dagen geleden
Same.

Als het niet mijn cluppie zou zijn zou ik hopen dat ze nog 1 of 2 doelpunten om de oren krijgen, want dat verdienen ze.
+1/-0

 
5 dagen geleden
En horen dat het 'zuur' puntverlies is
+1/-0

 
5 dagen geleden
We moeten veerman nog even uitleggen dat hij die bal in die positie nooit naar bruma moet spelen
+5/-0

 
5 dagen geleden
Als die bal erin was gegaan was Bruma topscorer van PSV in de ED. Gakpo liep niet door en ook geen ideale lijn, waardoor dit ook de enige goede optie was.
+1/-0

5 dagen geleden
Veerman moet er nog even in komen. Wennen aan het niveau en zo.
+2/-0

 
5 dagen geleden
Yup, valt niet mee hoor.
Maar er zit echt wel heel veel potentie in en zo. Buiten het veld is hij ook heel waardevol.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Een goede ook om erbij te hebben in de kleedkamer.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Precies.
Hij laat anderen ook beter spelen.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Idd. Bobby staat er wel meteen. Zonder enig wedstrijdritme.
+1/-0

5 dagen geleden
Nondeju, die laatste minuten. Onnodig spannend
+1/-0

 
5 dagen geleden
Beetje armoedig die wissels in blessuretijd.
+2/-0

 
5 dagen geleden
Ach, zelfs dat begint te wennen.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Topclub onwaardig om nog twee keer te wisselen in blessuretijd om tijd te rekken.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Het is maar waar je je druk om kan maken
+2/-0

 
5 dagen geleden
Vind het ook wel een beetje genant hoor.
+2/-0

reactie verwijderd

5 dagen geleden
Het potje vaseline kan weer het medicijnenkastje in. Volgende week een hele pallet erbij. Wederom een ouderwets makkie vandaag. Op naar Telstar.
+1/-0

 
5 dagen geleden
De 3 punten zijn binnen, en PSV begon met aardig combinatie-voetbal. Ze zijn in ieder geval redelijk de winter uit gekomen, al was het weer matig met maar een 1-0 als marge. Laatste 15 min toch weer beetje billenknijpen.
We staan nu 7 punten los van Feyenoord en nu begint het lastige programma met Ajax, Az en Vitesse. Als we daar goed doorheen komen kan PSV tot het eind meedoen.
+1/-0

 
4 dagen geleden
Erg benieuwd hoe we de omschakeling van onze concurrent zondag gaan ontmantelen. Daar zit vaak een groot gevaar: PSV en omschakelingen tegen.
+2/-0

 
4 dagen geleden
PSV en omschakeling is een tijd een drama geweest. Vooral omdat beide backs al bijna bij de achterlijn van de tegenstander stonden en te veel spelers aan de aanval dachten. Ik vind het PSV van de maand december en tegen Groningen er in dat opzicht beter uit zien. Guti blijft vaak op zijn plek, en Van Ginkel ook. en de backs rennen minder snel helemaal naar voren. Dit PSV oogt wat stabieler,
Natuurlijk enorm benieuwd naar PSV - Ajax, kan kantelpunt in de race worden.
+1/-0

5 dagen geleden
Manmanman, wat sta ik hier te juichen.... met tranen in mijn ogen 😩
+1/-0

 
5 dagen geleden
Lekker. Weer de nul gehouden, nieuwe speler ingebracht, lekker ritme op gedaan pièce off cake.
+2/-0

5 dagen geleden
Het goede nieuws van vandaag; we staan volgende week maar 2 punten achter op Ajax
+1/-3

5 dagen geleden
Nou, dat was weer genieten.
+1/-0

 
5 dagen geleden
Laat ze in de bus maar eens verplicht de hele wedstrijd terugkijken. Dan weten ze eens hoe wij ons voelen🤔
+4/-0

5 dagen geleden
Mario matchwinner.

De 1e finale gewonnen.

En door!

(later meer)
+2/-1

5 dagen geleden (gewijzigd)
1e wedstrijd zonder Sangaré heeft 3 punten opgeleverd. Gelukkig bestaat er geen regel dat er voor dit soort wanvertoningen punten worden afgetrokken. Het is bijna knap om met dit materiaal zo waardeloos te spelen tegen zo’n waardeloze tegenstander. Zoals ik al eerder al schreef, met dit gepruts is er volgend weekend een afgelasting nodig om dit elftal op de eerste plaats te houden. Eerst maar eens zien de komende bekerronde te overleven. Oh ja, die engnek Nijhuis moeten ze maar eens een levenslang stadionverbod opleggen.
+2/-0

reactie verwijderd

5 dagen geleden
Ik gooi er toch wat positivisme in.
We hebben het al vaak verprutst na de winterstop
We hebben het altijd moeilijk tegen Groningen uit
We missen de sterkste speler van voor de winterstop
We spelen onder 'leiding' van Nijhuis
We spelen niet slecht maar ook zeker niet geweldig
en toch
We hebben gewoon 3 punten!!
+7/-1

 
5 dagen geleden
Haha als je het zo zegt lijkt het wel haast een wereld prestatie😎
+1/-0

 
4 dagen geleden (gewijzigd)
We speelden wel slecht, heel belabberd slecht zelfs. Ook in het begin van de wedstrijd. 1 goede aanval en dat was het, waarbij de verdediging van Groningen stond te slapen.
Heb je wel gekeken? Als ik niet had gekeken zou ik dit namelijk ook wel hebben kunnen typen.

Sorry maar ik verwacht van PSV en zelfs met deze spelers veel meer.
+1/-0

5 dagen geleden
Zoals ik gisteren zei … wedstrijd op halve kracht winnen …
Ik snap niet dat mensen dit als een finale zien … is Groningen maar … :)

Alleen zo jammer dat we het hele seizoen (op een paar wedstrijden in het begin na) op halve kracht spelen …. Maar je moet je eens voorstellen hoe goed we zijn als we volle kracht gaan …. ;)
+2/-0

5 dagen geleden (gewijzigd)
Voordeel dat Nijhuis vandaag floot is dat hij PSV volgende week niet fluit. Waardeloze scheidsrechter met eigen regels en een ego zo hoog als een flatgebouw. Eerste 20 minuten van PSV waren prima maar daarna werd het met de minuut slechter. Kampioen bal inleveren en niet in staat om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Gelukkig was Grun nog slechter dus dat geluk had PSV dan weer wel.
+1/-0

 
4 dagen geleden
En dan lees je dat we volgende week tegen Ajax Makkelie als scheidsrechter hebben...
+1/-0

 
4 dagen geleden
Ah je was me net voor.
Makkelie dus,dan heb ik nog liever Nijhuis.
+1/-0

5 dagen geleden
Prima zakelijke, maar saaie overwininnig, punten in de pocket. Het zal tegen ajax een tandje beter moeten, maar dat zal ook wel gebeuren. Veerman speelde kort maar verdienstelijk, je ziet dat hij een toegevoegde waarde heeft in balbezit en gaf een uitstekende(!) pass op Bruma. Sympathieke gast Bruma, maar zijn niveau is te weinig, zo'n kans bv. wordt veel te wild over geschoten, die hadden Gakpo of Vertessen niet gemist. Elke wedstrijd is een finale met ajax als concurrent voor de titel. Volgende halte: ajax thuis
+2/-1

 
5 dagen geleden
Ik verwacht veel van de combinatie Veerman _ Götze. Ik hoop dat ze samen het brein van PSV gaan worden tav slimme ballen, en het spel verleggen of open breken.
Ik vond de eerste 15 min prima, met Mauro is er behoorlijk combinatie-voetbal dat er stabiel uit ziet en niet van toevallige acties die lukken afhankelijk is.
Laatste 15 min was het weer hopen dat het goed gaat,
ben benieuwd naar Ajax, Az en Vitesse. Ik hoop dat we dan nog mee doen om de titel.
+2/-0

 
5 dagen geleden
Met Götze en Veerman zal Sangaré (of een stofzuiger) wel hard nodig zijn, maar idd de creativiteit is er dan ruimschoots.
+1/-0

5 dagen geleden
Drommel cleen sheet
Doelpunt Gotze
Drie punten in de pocket.
+1/-0

5 dagen geleden
Guti heeft al zijn krachten gespaard, verwacht ik veel van komende wedstrijden!
+1/-0

5 dagen geleden
Nou we hebben hem gewonnen maar vraag niet hoe. Typisch zo'n wedstrijd was het weer. Vrijwel een identieke kopie van de uitwedstrijd tegen Heerenveen: met (slechts) 0-1 de rust in gaan en dan na rust nog in de problemen komen. Met het verschil dat toen de gelijkmaker viel met als gevolg puntenverlies en dat zulks ons ditmaal bespaard bleef met dank aan de lat.

Tja tegen de meeste tegenstanders ben je als PSV, voetballend, beter gedurende de 90 minuten, dûh(!), maar je creëert meestal amper wat, zodat de opponent nog vaak de betere kans(en) krijgt. Zo miste NEC onlangs nog dé kans om de wedstrijd met 2-0 in het slot te gooien. En Willem II en, in mindere mate, Heerenveen straften ons genadeloos af.

Daarnaast is het voetbal van PSV doorgaans niet om aan te gluren hetgeen momenteel ook nog eens geaccentueerd wordt door de lege tribunes. PSV is een beproeving voor de eigen supporter. En dan moet er ook nog eens diep in blessuretijd tot 2x toe worden gewisseld. Wissels waar niemand vrolijk van wordt.

Having said all that, wel weer een belangrijke overwinning op zak. Deze 3 punten pakt men ons niet meer af.

Voor vanmiddag stonden er nog 16 wedstrijden op het programma. Daarbij zaten er 7 (nu nog 6) die varieerden van lastig tot moeilijk tot loodzwaar. Tot die categorie - zeg maar finales - reken(de) ik (in chronologische volgorde): FC Groningen, Ajax, AZ, Vitesse, FC Utrecht, FC Twente & Feyenoord. De overige wedstrijden moeten wij probleemloos (kúnnen) winnen, anders hoeven wij niet eens aan de landstitel te denken.

Dus hebben wij nu één hindernis genomen en staan ons nog 6 obstakels te wachten, waarvan nou al 3 (lood)zware op rij. Ajax heeft, afgezien van ons, nog eigenlijk maar één gevaarlijke opponent: Ajax zelf en met name haar arrogantie.

Naast matchwinner Mario Götze en constante factor Cody Gakpo mogen wij vandaag ook Maxi Romero zéér erkentelijk zijn. Hij voorkwam bij de bal op de lat met een prima sliding de rebound en daarmee zekere gelijkmaker. Anders was het leed wellicht, nu al, niet meer te overzien.
+2/-0

 
5 dagen geleden
Die sliding ja, die was gigantisch.
+1/-0

5 dagen geleden
Ik ben gewoon dik tevreden met de drie opgehaalde punten, had totaal niet op meer gerekend. Het veld leek een drama te zijn, maar daar hadden beide teams last van.

Mauro jr. vult de linksback positie prima in, we hebben achterin zeer weinig, eigenlijk vrijwel niets, weggegeven. Voorin het nodige gecreëerd, maar hét probleem is gewoon dat we zo'n wedstrijd niet killen. Klinisch afronden en door naar Telstar.

Wat wel echt beter moet is het benutten van de ruimte die de tegenstander laat als ze komen en wij een voorsprong hebben. Vertessen moet hier met zijn snelheid toch meer uit kunnen halen. Jammer.

Voor mijn gevoel moeten wij zondag winnen, want ik ben bang dat als er verloren wordt het een vrijgeleide zal worden voor Abcoude-Noord naar de titel. Een gevoel wat ik nog niet heb als wij op 4 (-doelsaldo) punten komen...

Maar eerst een rondje verder in de beker por favor!
+1/-0

4 dagen geleden
Dit mag toch geen profvoetbal meer heten... mijn god.
+2/-1

 
4 dagen geleden
Als je had gezegd dat er 2 amateurelftallen tegen elkaar stonden te ballen had iedereen je wel geloofd!
+1/-1

4 dagen geleden (gewijzigd)
Roger Schmidt: 'Ik ben blij met de drie punten en hoe we gevochten hebben voor die drie punten'

Droevig.
Als we eens een beetje verzorgd voetbal zouden spelen hoeven we helemaal niet te 'vechten' voor die 3 punten.
+2/-0