PSV met moeite naar kwartfinale KNVB Beker

Philips Stadion
KNVB Beker
ESPN

PSV met moeite naar kwartfinale KNVB Beker; image source: Pro Shots

In een wedstrijd die lang te wensen over liet, is het PSV gelukt om donderdagavond de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker te bereiken ten koste van SC Telstar. In het nog altijd lege Philips Stadion werd het 2-1 door doelpunten van Armindo Bruma en Joey Veerman.

PSV begon niet goed aan de wedstrijd. Telstar was brutaal en durfde te voetballen, iets wat bij PSV niet lukte in de openingsfase. De ploeg uit Velsen-Zuid kwam na dik een kwartier spelen zelfs op 0-1. Bij een hoekschop miste Drommel de bal, waardoor centrale verdediger Aktas binnen kon koppen. Iets daarvoor was Ozan Kökcü al dichtbij een treffer, toen zijn vrije trap via de muur rakelings naast ging. Pas halverwege de eerste helft volgde het eerste wapenfeitje van PSV, dat een schot van Vertessen in het zijnet zag belanden.

Bij de eerste echte kans voor PSV, na ruim een half uur spelen, was het meteen raak. Aanvaller Bruma werd op snelheid weggestuurd, omspeelde doelman Ronald Koeman Junior en schoof beheerst binnen. Daarmee was de slechte start weggepoetst en kon de ploeg van Schmidt op zoek naar een voorsprong. Het bleef echter bij zoeken, want PSV speelde - op een schot van Mwene in de blessuretijd na - geen kansen meer bij elkaar. Telstar deed dat beter en kon de beste kansen van de eerste helft noteren. Van Velzen schoot eerst van een meter of 7 over de bal heen en raakte daarna van dichtbij de paal. De ruststand was daardoor vrij teleurstellend 1-1 en daar mocht PSV niet eens mee klagen.

De tweede helft begon met twee wijzigingen aan PSV-zijde. Debutant Fodé Fofana en doelpuntenmaker Armindo Bruma bleven achter in de kleedkamer en in hun plaats mochten Cody Gakpo en Ritsu Doan aantreden. De ploeg van Schmidt kwam goed uit de rust en leek scherper dan in de eerste vijfenveertig minuten. Ook doelman Drommel was weer bij de les: waar de PSV-goalie in de eerste helft niet was opgewassen tegen een kopbal van Aktas, was hij dat aan het begin van de tweede helft wel. Uit een hoekschop lukte het Aktas om een behoorlijke kopbal af te vuren op het doel van Drommel, maar de keeper was ditmaal goed voorbereid op zijn inzet.

Na een uur spelen lukte het PSV dan eindelijk om de voorsprong te vinden. Phillipp Mwene legde de bal goed terug op de kop van de 16 meter, waar de aanstormende Joey Veerman in de perfecte positie kwam om de bal achter doelman Koeman te poeieren. Veerman noteerde daarmee de 2-1 én zijn eerste treffer in dienst van PSV. In de slotfase kreeg Eran Zahavi dé kans van de wedstrijd voor zijn voeten, maar het ontbrak de ingevallen spits - net als voorgaande wedstrijden - aan scherpte. Tot meer uitgespeelde kansen kwamen beide ploegen niet, waardoor met 2-1 de eindstand werd bereikt.

Zondag speelt PSV de topper in de Eredivisie tegen Ajax. Om 14:30 uur fluit arbiter Makkelie voor het begin in het Philips Stadion.

[video] Highlights PSV - Telstar

Cody Gakpo: 'Het was een moeizame avond'

Het zag er donderdagavond niet goed uit voor PSV, dat tegen Telstar tot halverwege de tweede helft nog op 1-1 stond. In de rust werd onder meer Cody Gakpo van stal gehaald om het tij te keren. De 22-jarige linksbuiten kwam in zijn 45 minuten spelen niet tot scoren, maar merkte wel verschil tussen de eerste en de tweede helft. Hij sprak erover met ESPN:

“Het was helaas een moeizame avond. We hebben de kansen niet afgemaakt, waardoor we het onszelf onnodig lastig hebben gemaakt. Ik kwam er in de rust in en moest orde op zaken zien te stellen. In de tweede helft hebben we denk ik meer kansen gecreëerd, maar ze moeten er wel in.” Gakpo kwam er na de rust in, samen met Ritsu Doan. Zij vervingen debutant Fodé Fofana en de maker van de goal Armindo Bruma. Zijn invalbeurt zag hij niet per se als belemmerend: “Het liefst zou ik natuurlijk de hele wedstrijd spelen, maar zo moet het nu maar eenmaal.”

Ook werd Gakpo nog gevraagd naar de overstap van oud-ploeggenoot Ihattaren naar de concurrent uit de hoofdstad: “Ik heb geen contact gehad met Mo, maar ik hoop dat het goed met hem gaat en dat hij nu aan voetballen toekomt.”

Joey Veerman: 'Tevreden met de goal, maar niet met het spel'

In de met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen SC Telstar deed nieuwkomer Joey Veerman goede zaken. De middenvelder bekroonde zijn eerste basisplaats voor PSV met zijn eerste treffer voor de club. Met ESPN blikte hij terug op zijn optreden:

“Ik ben tevreden met de goal en de assist, maar niet met het vertoonde spel. Ik denk dat wij geen goede wedstrijd op de mat hebben gelegd vandaag. Ik heb het gevoel alsof Telstar regelmatig onder ons uit aan het voetballen was. Gutierrez en ik hadden het ook lastig, omdat ze constant op ons aan het doordekken waren dus was het moeilijk om vanuit het midden door te voetballen. Na de rust zag je wel dat we wat meer kansen creëerden en dat het wat sneller ging.”

Veerman is één van de nieuwe aanwinsten van PSV die in de winterstop is overgekomen. Hij verruilde Heerenveen voor Eindhoven en begint al aardig te wennen in het zuiden van het land: “Ik denk dat mijn aanpassing aardig gaat en ik heb het naar mijn zin. De trainingen gaan goed, ik ben hier goed opgevangen en ook het niveau is haalbaar voor mij.” Over de wedstrijd van aanstaande zondag wilde Veerman nog niet veel zeggen, maar dat het beter moet dan vanavond is een gegeven.

[video] Zahavi is very happy to be back, Veerman over eerste goal

Eran Zahavi: 'Het belangrijkste is dat ik weer op het veld stond'

PSV had donderdagavond een moeizame avond tegen Telstar. In eigen huis werd de ploeg van Andries Jonker met 2-1 verslagen, nadat Joey Veerman in de 60e minuut van de wedstrijd de voorsprong wist binnen te schieten. In de slotfase had het zelfs 3-1 kunnen worden, maar de van een blessure herstelde spits Eran Zahavi miste een haast onmisbare kopbal. Hij sprak over zijn comeback én zijn misser met ESPN:

“Met mij gaat het nu goed. Het belangrijkste is dat ik weer op het veld stond vandaag. Het was daarom ook een belangrijke dag voor me.” De spits mocht in de slotfase van de wedstrijd invallen en kreeg toen een uitgelezen kans op de 3-1. De bal verraste hem: “Ik heb twee maanden moeten rehabiliteren dus zo’n eerste wedstrijd is altijd lastig. Die laatste kans zag ik ook echt niet aankomen.”
Verder ging de spits kort in op het gerucht dat hij PSV binnenkort gaat verlaten: “Je kunt geruchten niet tegenhouden. In het voetbal kan alles gebeuren. Maar voor nu focus ik mezelf gewoon op mijn terugkomst.”

Roger Schmidt: 'Bekervoetbal is nooit makkelijk'

PSV heeft donderdagavond met 2-1 gewonnen van SC Telstar. Daarmee heeft de ploeg van Roger Schmidt zich geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. Het was alles behalve een makkelijke avond, beaamt ook Schmidt tegenover ESPN:

“We zijn blij, het is toch het belangrijkst dat je je wedstrijden wint. Maar vandaag was niet makkelijk. Vooropgesteld: Telstar heeft het goed gedaan. Zij waren scherp in de duels en zetten goed druk. Ze hadden ook een paar lange, sterke spelers die een behoorlijke uitdaging voor ons waren. Wij moesten echt vechten, het was niet onze beste wedstrijd. Een aantal spelers zijn daarnaast niet 100 procent en ook onze voorbereiding was niet optimaal. Maar goed, voetbal is nooit makkelijk, zeker bekervoetbal niet. Je zult altijd klaar moeten zijn voor de wedstrijd en je kwaliteiten tonen. Uiteindelijk hebben we gewonnen en dat is het belangrijkst.”

Met het oog op de ontmoeting met de concurrent uit de hoofdstad, lijken er nog wat stappen te moeten worden gezet door Schmidt en zijn ploeg. Dat bevestigt de Duitse oefenmeester: “We hebben vandaag voor wat spelers gezorgd door wat spelers te wisselen. Zondag moeten we beter spelen, hopelijk kan ik daarna genieten van een glas wijn.”

'81 Smit voor Kokcu

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.39. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

2 jaar geleden
Goede veldbezetting houden, veel schieten, veel beweging, hoog baltempo en snel de bal terughalen. Zo simpel is het en tegen een team dat onder JPSV staat moet je dan met groot gemak een vroege voorsprong kunnen pakken.

Oftewel, het zal wel weer een 2-0 in blessuretijd worden, nadat de kans op 1-1 voor een leeg doel op de paal wordt geschoten.

Mogen spelers eigenlijk morgen en vrijdag weer spelen?
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
Dit wordt idd weer billenknijpen, heb de vaseline al klaar staan.
+3/-0

Dat lang blijven hangen op 1-0 daar wordt ik ook niet vrolijk van. Ik vind dat PSV nu wel beter combinatie-voetbal speelt de laatste wedstrijden maar er komen nog niet veel echte uitgespeelde kansen uit, met spelers die vrij voor het doel staan.
Vooral heel blijven en krachten sparen voor de wedstrijd tegen Ajax.
+1/-0

Echt klote dat het zonder publiek is
+2/-0

Mega, maar het is voor mij het beste als ik daar maar niet over ga typen. Helemaal zondag a.s.
+2/-0

Feyenoord Ajax geen publiek
Utrecht Ajax geen publiek
PSV Ajax geen publiek
Maar verder heeft iedereen er evenveel last van hoor.
+1/-1

Ik verwacht morgen een ruime overwinning omdat Telstar een, ja dat bestaat, nóg slechter track record in de beker heeft dan PSV.

Wederom uiterst jammer(lijk) dat er geen publiek aanwezig mag zijn, maar dat was nog schrijnender geweest indien de wedstrijd in IJmuiden zou plaatsvinden.
+1/-0

Gewoon 30 minuten gas geven, ruime voorsprong en dan de krachten sparen voor zondag verder.
+1/-0

Gelukkig speelt Ajax later, die hebben dan minder rust. Voordeel !
+1/-0

Misschien moeten die wel verlengen en penalty's🤦‍♂️
+1/-0

Hup, beginnen met Maxi en na de pauze Bakayoko eens derin. Maxi oogde wat traag afgelopen weekend, dat viel me tegen. Dus als die na 45 minuten nog droog staat -> nat maken in de douche
+1/-0

Ik vind Maxi wel een heel stuk beter dan Vinícius. Maxi is een echte spits en Vinícius kan alles wel redelijk maar is volgens mij geen specialist. Als ze Maxi gaan bedienen in de 16 dan hoeft hij ook niet zo snel te zijn. Tegen Telsar spelen we toch niet op de counter ? :-)
+2/-0

Probleem zal zijn dat het erg druk wordt in hun 16. Als ze het wat breed kunnen houden moeten er toch wel 5 in kunnen vliegen ? Een Drommeltje erbij en 5-1 it is.
+2/-0

Zal je zien dat hij met Bruma en Vertessen begint. Die het zo lekker van balletjes achter de defensie moeten hebben.
+2/-0

Jaja, lekker op de counter tegen Telstar!
+1/-0

Haha sorry ik zeg het verkeerd. Ik vind dat niet de ideale spelers om zelf een opening te creëren. Die moeten het toch wat meer van snelheid en ruimte hebben.
+1/-0

Ja, dat snap ik ;). Maar inderdaad staan de snelle spelers voorin bedoel ik, dus Schmidt wil lekker op snelheid voorin spelen tegen Telstar.
+1/-0

Breed houden is super belangrijk. Ik vind dat we de laatste 2 maanden wat minder 'trechter-voetbal' aan het spelen zijn, en de zijkanten beter bezet zijn. Ik ben zelf positief over Mauro, ik vind dat hij een stukje technisch voetbal toevoegt waardoor de bal beter rond gaat.
+1/-0

Hopelijk is Zahavi er vanaf de aftrap weer bij,kan ie warm draaien voor de topper van zondag.
Minimaal 5-0 moet kunnen.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Lees op espn.nl dat Mo dicht bij een overgang naar amsterdam is. Dat kan ik dan wel waarderen, daar de zaak aan het schijten brengen. Kan dat topic eindelijk gesloten worden.
+3/-0

Qua persoonlijkheid zal hij daar wel goed in de groep passen... Ik denk niet dat Berghuis zijn plekje gaat verliezen aan die vervelende puber, dus laat m daar maar lekker op de bank onrust stoken.
+2/-0

Mo naar Ajax ? Daar is in de selectie het middenveld nog beter bezet dan bij PSV. Ik geloof niet meer in het wakker worden van die jongen.
+1/-0

Verwacht een simpele overwinning. Hopen dat we geen nieuwe blessures oplopen. Belangrijke spelers zo snel mogelijk wisselen als de stand het toelaat.
+1/-0

Met 5-9 als ruststand voorzie jij inderdaad wel een enorme voetbalshow.

+3/-0

Ik vind het verschil ook niet te zien ;-)
+1/-0

Lekker man, achter tegen Telstar.
Gelukkig gaat Schmidt niet verlengen, kom er maar in Jonk.
+2/-1

Maakt niet uit welke trainer er zit, die beker willen we nooit winnen.
Misschien niet meer inschrijven komend seizoen??
+1/-0

Ik denk dat Schmidt het vooral een probleem vind dat hij niet weet waar hij aan toe is. Schmidt wil stappen gaan maken met PSV en die naar hoger niveau tillen maar budget van PSV is onduidelijk. En Toon is te slap om echt eens stelling te nemen tav geen enkele toeschouwer in het stadion.
+2/-1

Drommel toch,
Als de PSV-leiding echt orde op zaken wil stellen moeten ze Unnerstal terug halen zodat we weer een beer in de 16 hebben.
Heel leuk dat selecteren op meevoetballen, maar ik heb liever een doelman die echt de baas is in de 16. Dit gaat PSV weer punten kosten.
+2/-0

Dit probleem moet de directie op gaan lossen, anders gaan we echt geen kampioen worden.
+1/-0

Over een paar wedstrijden maar eens kijken waar we staan. Veels te vroeg om überhaupt over een titel te spreken.
+1/-0

Heersen in de zestien heet dat,echt he.
+1/-0

Beetje gênant wel. Hun keeper heeft nog niets!!! te doen gehad.

+4/-0

Sssst dan moeten we er nu niets meer over zeggen. Erik ten H leest hier vast mee😎
+2/-0

Ik merk dat ik onderhand voor telstar begin te worden
+1/-0

Een counter tegen Telstar.... dat zegt eigenlijk toch al genoeg
+1/-0

En ik vond het nog wel een slecht idee om met Bruma en Vertessen te beginnen. Omdat die nooit de ruimte zouden krijgen🤔
+1/-0

Ik vind beginnen met Bruma sowieso een slecht idee ;)
+1/-0

"Vanavond even relaxed PSV kijken". Het doet pijn aan de ogen. Werkelijk geen 1 speler met een voldoende tot nu toe. Doet me een beetje denken aan Volendam vorig jaar.
+3/-0

Zo spelend zou zelfs de huidige Mo nog een versterking zijn ....
+3/-0

Klungelige uitstraling, onzeker, houdt geen lastige bal meer tegen…haal hem eraf die Drommel
+2/-0

Het woord ''lastige'' kan best wel tussen haakjes geplaatst worden dan wel weggelaten
+2/-0

Sorry voor mijn positiviteit 😂
+1/-0

Je zal maar PSV supporter zijn... Ik schaam me de ballen uit m'n broek!

Ik wens alle positivo's succes met het zoeken en benoemen van alle goede, mooi dingen. Ik ga ook niet langer meer kijken naar dit gepruts, ik verrek het.

Sterkte allen met kijken naar de rest van de wedstrijd. Respect!
+6/-1

Positief : Geen spreekkoren
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
Aub geen woorden meer vuil maken aan de keeper … echt treurig … ik denk dat we beter een extra veldspeler hadden kunnen opstellen, en zonder keeper spelen!

Ik zit nu eigenlijk al te twijfelen of ik zondag wel ga kijken … gaat volgens mij geen prettige middag worden.
+3/-0

Psv moet zich kapot schamen.Ik sluit niet uit dat ze uitgeschakeld worden. Weer een inktzwarte wedstrijd in de beker. Schrijf voortaan niet meer in dat bespaard een hele hoop ellende.
+2/-0

PSV wint deze pot, geen enkel probleem.
+1/-0

Misschien verlenging. Dan mag ik lekker nog een half uurtje naar dit tafereeltje kijken😱
+1/-0

Ben maar blij dat je thuis kijkt en niet in het stadion ;)
+1/-0

Dat kan echt niet meer met Drommel. Hij is tot rust kunnen komen in de winterstop, zondag niets te doen gehad, en maakt toch weer n grote blunder nu. Misschien dan maar toch een keeper halen in deze transferwindow, de prioriteit is hoog!!
+3/-0

Hij heeft al het vertrouwen van Schmidt gekregen,maar pakt het niet op.
Blijft onzeker en kan schijnbaar niet met die druk omgaan,Mvogo zal zich op de bank verbijten.
+2/-0

Idd, zijn gezicht straalt 'ongelukkigheid' uit, en hij reageerde zeker 3 keer twijfelachtig.
Ik begin aardig te twijfelen aan zijn killerinstinct-gehalte, er zit geen stijgende lijn in.
+1/-0

Mee eens, ik post hierboven hetzelfde. Directie moet ingrijpen anders kan PSV echt geen kampioen worden. Drommel gaat te veel punten kosten.
+2/-0

Drommels Drommels…..
Zou John t bonnetje nog hebben??
+3/-0

Achterin is niemand die kop duels wint.
Gemiste kans om een goede verdediger te halen die wel duels wint.
Die mewne wordt hem ook niet
+1/-0

Als ik die Andries Jonker was zou ik laaiend zijn na de wedstrijd van vanavond ! Niet over vanavond, maar al die voorgaande wedstrijden in de KKD. Week in week uit kijk ik (al jaren) op vrijdagavond naar de KKD en Telstar speelt dit hele seizoen al net zo kleurloos als hun tenue. Wat een drama elke week. En dan vanavond dit. Ze bewijzen gewoon dat ze wél kunnen voetballen en het elke ploeg lastig zouden moeten maken. Wat zou ik als trainer dan boos en bedroefd zijn.
+3/-0

Het zijn leeuwen hé. Die zijn lui en sloom tot ze echt honger krijgen🤔
+6/-0

Top reactie !!! Je tovert een glimlach op mijn gezicht. Iets dat die mannetjes in die rood-witte shirts nog niet is gelukt.
+2/-0

Je mot wat hè. Ik schaam me ook kapot voor deze ellende.🤔
+1/-0

Zeker top reactie en oh zo waar!

Ik mag mij wat dat betreft wel ervaringsdeskundige noemen.
+2/-0

Vanavond zijn ze boven zichzelf uitgestegen,als je die wedstrijd van hun tegen jong-psv zag.
+1/-0

Iedereen speelt beroerd, maar Fofana valt me toch wel tegen, je zou denken dat zeker hij zich zou laten zien, hij had nu de kans zich echt te bewijzen.
+1/-0

Laten we vanavond allemaal collectief uit protest bij alle drie de invulvelden Mees Kreekels invullen bij de man-of-the-match verkiezing. Dat zal ze leren ! Misschien schrikken de anderen dan wakker en leggen zondag een topwedstrijd op de mat.....
Aanvulling : Oeps. Mees Krekels staat er niet bij. Ik ben ook maar vol voor Sangaré gegaan !
+1/-0

Denk niet dat de spelers daar naar kijken na de wedstrijd :\(.

+2/-0

Goeie, doe ik met je mee! Hij scoorde ook nog vandaag. Pak ik gemakshalve gewoon de 3 doelpuntenmakers.

+6/-0

Wat een geploeter.....en dat al het hele seizoen. Hoe kunnen ze in Godsnaam bovenaan staan?
+1/-0

Lekker man, wissels om tijd te rekken😱
+1/-0

Gelukkig hebben we Veerman gekocht, winnen we in elk geval nog thuis van Telstar.
+1/-0

PSV en de beker.

Eervolle exit Telstar.

(later meer)
+2/-0

Wat een genante wanvertoning tegen een KKD club waar 9 spelers ontbraken. Past naadloos in de wanvertoningen in de beker van de laatste jaren. Niet meer inschrijven.
+1/-0

en ook niet meer inschrijven voor de Eredivisie?!
+1/-0

Niet alleen in de beker helaas. Het voetbal blijft gewoon heel erg slecht. Hopen dat het met wat mazzel gelijk word tegen Ajax maar …
+1/-0

Wie schrijft die wedstrijdverslagen op PSV.nl tegenwoordig? "Tegen de verhouding in was het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Vanuit een hoekschop werd de bal van dichtbij achter Joël Drommel gekopt. De achterstand kwam als een onverwachte tegenslag. PSV stond een belangrijke taak te wachten." Lijkt toch helemaal nergens op dit, slecht geformuleerde klinkklare onzin.
+2/-0

Tsja wat zal ik ervan zeggen. Op momenten waren we toch best nog wel gelijkwaardig aan Telstar. Maar je zag wel echt het klasse verschil toen zij eenmaal het balletje echt rond lieten gaan. Dan kom je gewoon overal een stapje te kort en zie je gelijk het niveau verschil. Toch hebben wij bij vlagen Telstar nog best wel partij kunnen bieden en in fases van onze goal weg kunnen houden. Tegen zo’n machtige tegenstander moet nu eenmaal alles mee zitten en moet je alles in strijd gooien om tot een resultaat komen. Maar je ziet, niks is dus onmogelijk en zelfs wij zijn in staat om een resultaat te boeken tegen Telstar ongeacht het verschil in kwaliteit. Uiteraard moeten we wel in acht nemen dat zij het moesten doen met 9 afwezigen anders waren we tegen zo’n tegenstander natuurlijk totaal kansloos. Toch wel nuttige wedstrijd. Telstar heeft goed aangetoond wat er bij ons nog ontbreekt om uiteindelijk op het niveau te komen waarop zijn wekelijks acteren
+6/-0

PSV was héél matig vandaag geen passie waardoor geen felheid, waardoor het kleine clubje kans kreeg om de bal rond te spelen, het was niet om aan te zien vandaag. Daarentegen was er maar één ploeg die aanspraak mocht maken op de winst. PSV scoorde één keer meer, had 57% balbezit en had ook meer kansen, maar het was echt standaarvoorbeeld om met zo weinig mogelijk moeite de wedstrijd te winnen. Ik denk dat de wedstrijd van zondag ook in de hoofden speelde. Snel vergeten, door naar de volgende, en nu focussen op zoandag.
+1/-0

Tja, ik zal hier niet te positief doen maar dit soort k.u.t. wedstrijden winnen is toch iets van positief. Verder kan mij die hele beker eerlijk gezegd gestolen worden. Dit zegt mi ook niks over komende zondag.
Waar ik inmiddels wel steeds pessimistischer over wordt is onze keeper. Ik krijg nl steeds meer het idee dat hij 1 ding niet kan. Keepen. Ik ben benieuwd hoe lang hij nog mag blijven staan. Dus in plaats van nog weer een ervaren middenvelder zou ik op zoek gaan naar een ervaren keeper die ergens als 2e keeper wegkwijnt. Zie bv zoals Pasveer. Het kan niet veel minder worden.
+1/-0

Bedroevende wedstrijd weer van PSV. Verdienstelijke performance van Telstar.

De wedstrijd deed mij sterk terugdenken aan de bekerwedstrijd 8,5 jaar geleden, toen PSV ook terugkwam van 0-1. De 4-1 overwinning was destijds zéér geflatteerd omdat bij zeker 2 treffers de arbitrage niet tegen zat en dan druk ik mij nog voorzichtig uit.

Groot verschil is dat wij toen wel fijn in het stadion aanwezig waren. Onder normale omstandigheden waren wij nu ook met 4 personen aanwezig geweest, eerlijk verdeeld over beide clubs. Maar ja, normale omstandigheden... een ouderwets begrip.

Lekker voor PSV. Sneu voor Telstar. En door. Op naar zondag!

(edit: overigens, met het oog op zondag, prettig dat Eran weer minuten maakte - en daarin een dot miste! - want vorig seizoen was hij de enige PSV'er die (3x) tegen Ajax scoorde)