Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV na omstreden doelpunt onderuit tegen Ajax


Tijdstip
23 januari 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV na omstreden doelpunt onderuit tegen Ajax; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV na omstreden doelpunt onderuit tegen Ajax

PSV heeft de topper tegen Ajax verloren. In het Philips Stadion werd het 1-2. Mario Götze maakte het enige doelpunt voor PSV. Een zeer omstreden beslissing zorgde echter voor de nederlaag.

Het duel in het Philips Stadion kwam moeizaam opgang, omdat beide ploegen een vrij afwachtende houding aannamen. Na een kwartier spelen zorgde een schot van Joey Veermsn voor het eerste gevaar.

Halverwege de eerste helft kreeg Ajax plotseling een kans. Een vrije trap van Berghuis werd niet verlengd, maar Joël Drommel kon de bal nog net tegen de lat tikken.

Het was toch Ajax dat op voorsprong wist te komen. Brobbey was geblesseerd geraakt aan zijn knie en zijn vervanger stond al klaar om er in te komen. Hij kon echter nog wel volledig vrijstaand een voorzet binnen koppen.

PSV voerde het tempo direct op en al snel was het dicht bij de gelijkmaker. Armando Obispo verlengde een hoekschop, waarna Olivier Boscagli kon schieten. Hij schoot echter tegen Pasveer aan. In de resterende minuten gebeurde niets meer, zodat PSV met een achterstand de rust in ging.

Na vijf minuten in de tweede helft kreeg PSV de eerste kans, maar de poging van Ritsu Doan kon worden gekeerd. Enkele minuten later was het alsnog raak. Cody Gakpo onderschepte de bal en uit de pass van Joey Veerman kon Mario Götze vervolgens de 1-1 binnenschieten.

Niet veel later leek Doan op weg naar de voorsprong, maar op het laatste moment wisten de Amsterdammers de bal nog net weg te werken.

Even was het tempo uit de wedstrijd en gebeurde er aanvallend weinig aan beide kanten. Een kwartier voor tijd lag de bal plotseling in het net uit een afstandsschot. Ondanks dat op de beelden duidelijk te zien was dat de bal over de zijlijn was geweest werd de treffer goedgekeurd en ook de VAR greep niet in.

PSV probeerde in het restant nog wel aan te zetten, maar werd niet meer gevaarlijk. Vanwege het vele oponthoud werden er negen minuten blessuretijd gegeven. Gescoord werd er niet meer, zodat PSV onderuit ging.


[video] Van Ginkel en Teze gefrustreerd na PSV - Ajax


Marco van Ginkel: 'Schandalig, je ziet duidelijk dat hij er overheen is'

In gesprek met ESPN was Marco van Ginkel woedend nadat hij de beelden van de 1-2 kreeg te zien. "Je ziet duidelijk dat hij er overheen is. Dit is echt schandalig", aldus Van Ginkel. "Ik kan zo ook wel zien dat die bal uit is."

De aanvoerder werd gevraagd wat hij van de wedstrijd zelf vond. "We speelden wat anders met een soort ruit op het middenveld. We hadden natuurlijk problemen in de spits en daarom was het wat afwachtend in de eerste helft", zo gaf hij aan. "We gaven toen een halve kans weg en die ging er meteen in. In de tweede helft gingen we wat hoger spelen en speelden we wat meer de lange bal. We probeerden wel kansen te creëren, maar ze wilden er helaas niet in."


Cody Gakpo: 'Zelfs de spelers van Ajax zeggen dat de bal uit is'

Cody Gakpo gaf in gesprek met ESPN aan het onbegrijpelijk te vinden dat de 1-2 werd goedgekeurd. "Hij is duidelijk over de lijn. Ik snap niet waarom hij niet wordt teruggefloten", aldus Gakpo. "De scheidsrechter zei dat de VAR het had gezien en dat de assistent het niet goed kon zien. Maar zelfs de spelers van Ajax zeggen dat de bal uit is."

Gevraagd werd wat het wedstrijdplan van PSV was. "We moesten ze niet zo goed in hun spel laten komen en het vooral op onze helft moeilijker maken om tot keuzes te komen", zo gaf hij aan. "Dat hebben we goed gedaan. We hebben hard gewerkt, maar dan wordt het zo beslist."


Roger Schmidt: 'Ik wist zeker dat de VAR de goal zou afkeuren'

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan het niet te kunnen begrijpen dat de 1-2 van Ajax werd goedgekeurd. "Ik weet dat die bal uit was. Ik had er zelf goed zicht op", aldus Schmidt. "Ik zei het ook tegen de assistent en toen de VAR het ging controleren wist ik zeker dat hij afgekeurd zou gaan worden. Maar uiteindelijk deden ze dat niet."

De trainer was vaker niet te spreken over de beslissingen van de scheidsrechter. "Alle 50/50 momenten waren voor Ajax. In zes wedstrijden tegen Ajax heb ik nu geleerd dat iéder 50/50 moment voor Ajax is. Als wij gescoord hadden zoals Ajax bij die 1-2 vraag ik me af of hij werd goedgekeurd", zo gaf hij aan. "Dat is het gevoel dat ik heb en dat had ik tijdens de wedstrijd een paar keer. Daar klaagde ik over. Alle kleine beslissingen waren voor Ajax en dat was nu ook een beslissend moment."

Over het spel van zijn ploeg was de trainer wel tevreden. "Ajax had het heel lastig hoe wij zonder de bal speelden met de ruit op het middenveld. Je weet dat zij via de zijkanten heel sterk zijn, dus we hielden de ruimtes daar goed gesloten", zei hij daarover. "Ons plan pakte goed uit. We hadden wel wat tijd nodig met ons spel aan de bal, maar na de gelijkmaker verdienden wij de tweede treffer meer. Uiteindelijk hebben we echter niet meer gescoord en dat zullen we moeten accepteren."


Danny Makkelie: 'Het heeft er alle schijn van dat de bal uit is'

Scheidsrechter Danny Makkelie werd in gesprek met ESPN gevraagd naar de beslissing waarom het tweede doelpunt van Ajax werd goedgekeurd. "Het heeft er alle schijn van dat de bal uit is, maar de VAR heeft niet het bewijs dat hij echt geheel over de lijn is", aldus Makkelie. "Ik weet als scheidsrechter dat de bolling van de bal nog boven de lijn kan hangen. Ik kan me voorstellen dat mensen denken dat de bal uit is, omdat het er alle schijn van heeft. Maar ik weet ook dat het niet zo hoeft te zijn."

Makkelie ging verder: "De VAR heeft zijn werk gedaan en heeft er naar gekeken. Er is geen camera die haaks op de lijn staat, dus je kunt het niet met honderd procent zekerheid zeggen. Dan mag de VAR niet ingrijpen. En omdat het feitelijk is mag ik zelf ook niet gaan kijken. Als de VAR het niet kan zien, waarom zou ik het dan wel kunnen zien?"


Mario Götze: 'Het was duidelijk dat die bal uit was'

In gesprek met ESPN was Mario Götze zeer teleurgesteld over het verlies tegen Ajax. "We speelden voor mijn gevoel een goede wedstrijd. Het was een heel tactisch duel", aldus Götze. "Er werd misschien overall te weinig gevoetbald, maar het was een interessante wedstrijd. Ik heb liever wedstrijden waar meer wordt gevoetbald in plaats van dat het steeds stil ligt en er constant wordt gepraat. Maar dat krijg je bij dit soort wedstrijden. Er zijn dan veel emoties, ook door de stand op de ranglijst."

Gevraagd werd of hij het lastig vond om in de spits te spelen. "Wel een beetje, want de laatste jaren heb ik daar niet veel gespeeld", zo gaf hij aan. "Maar ik heb er in de nationale ploeg gespeeld en ook bij Dortmund en Bayern München. De positie ken ik wel, maar de laatste jaren heb ik er dus niet al te veel gespeeld."

De Duitser kreeg ook de 1-2 van Ajax te zien, omdat hij nog niet had gezien of de bal wel of niet uit was. "Het is duidelijk dat die bal uit is", zei hij daarover. "We stopten ook met spelen omdat het duidelijk is dat die bal uit was. De assistent-scheidsrechter en ook de vierde official hebben er duidelijk zicht op en moeten zien dat die bal uit was."


Dick van Egmond: 'De VAR heeft de enige juiste beslissing genomen'

Tegenover De Telegraaf heeft Dick van Egmond gereageerd op de beslissing van de arbitrage om de 1-2 van Ajax goed te keuren. De scheidsrechtersbaas is vol lof over de VAR. "Hij heeft de enige juiste beslissing genomen", aldus Van Egmond. "Als de goal was afgekeurd zouden Ajax en ook de media om bewijs hebben gevraagd. Dat is er simpelweg niet. Op basis van de beelden is niet te zien dat de bal volledig over de zijlijn is geweest."

Van Egmond gaat verder: "Assistent-scheidsrechter Hessel Steegstra was en is er nog steeds van overtuigd dat de bal in het spel bleef. En vergis je niet: die jongens aan de zijlijn hebben een scherp oog."

De scheidsrechtersbaas wil bovendien ook nog benadrukken dat het doelpunt niet is ontstaan door de assistent-scheidsrechter. " Hij constateerde alleen dat de bal niet uit was en liet doorvoetballen", zegt hij daarover.


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Brobbey ('34)
Goal
1-1 Mario Götze ('53)
Goal
1-2 Mazraoui ('74)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Alvarez ('24)
Kaart
PSV: Armando Obispo ('27)
Kaart
PSV: Mauro Júnior ('79)
Kaart
PSV: Érick Gutiérrez ('82)

Opstelling PSV

Cody GakpoMario GötzeRitsu Doan


Joey VeermanMarco van GinkelÉrick Gutiérrez


Mauro JúniorOlivier BoscagliArmando ObispoJordan Teze


Joël Drommel

Wissels:

'63 Phillipp Mwene voor Marco van Ginkel
'87 Eran Zahavi voor Joey Veerman
'87 Yorbe Vertessen voor Érick Gutiérrez
'87 Yorbe Vertessen voor Ritsu Doan


Opstelling Ajax

TadicBrobbeyAntony


AlvarezBerghuisGravenberch


BlindMartinezTimberMazraoui


Pasveer

Wissels:

'36 Danilo voor Brobbey
'70 Klaassen voor Gravenberch
'90 Rensch voor Mazraoui


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 7 1-2 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
 5 1-2 (0-0)
 5 1-3 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 1-3 (0-1)
10  5 1-3 (0-1)
11  5 1-2 (1-1)
12  5 1-3 (0-1)
13  5 1-2 (1-1)
14  5 1-2 (1-1)
15  5 1-3 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.10. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mario Götze (38 -> 5,0)
2. Joey Veerman (24 -> 4,0)
3. Mauro Júnior (17 -> 3,0)
4. Ritsu Doan (11 -> 2,0)
5. Olivier Boscagli (10 -> 0,5)
5. Cody Gakpo (10 -> 0,5)
7. Érick Gutiérrez (8 -> 0,0)
8. Aron Van Lare (6 -> 0,0)
9. Armando Obispo (4 -> 0,0)
10. Noni Madueke (2 -> 0,0)
10. Jordan Teze (2 -> 0,0)
12. Niemand (1 -> 0,0)
12. Joël Drommel (1 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (1 -> 0,0)
15. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
15. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
15. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
15. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
15. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
15. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
15. Dennis Vos (0 -> 0,0)
15. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
15. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
15. Luis Felipe (0 -> 0,0)
15. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
15. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
15. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
15. Dante Rigo (0 -> 0,0)
15. Philipp Max (0 -> 0,0)
15. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
15. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
15. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
15. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
15. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
15. Bruma (0 -> 0,0)
15. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
15. Vincent Müller (0 -> 0,0)
15. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
15. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
15. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
15. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
15. André Ramalho (0 -> 0,0)
15. Nick Viergever (0 -> 0,0)
15. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
15. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
15. Dennis Vos (0 -> 0,0)
15. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
In tegenstelling tot velen hier, heb ik er vertrouwen in. Tuurlijk moet het spel beter. Maar volgens mij staan wij bovenaan, hebben we een stabiele reeks, en spelen we thuis. Erop klappen en die punten hier houden. Man, wat zou het lekker zijn om 4 punten los te komen.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Dat 'spelen we thuis' schrap maar.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Want? Technisch gezien klopt het sowieso. Ik vind dat we dat, ook zonder aanhang, best mogen uitstralen. Dit is verdomme Eindje. Daarnaast denk ik dat er best wel weer een welkomscomite klaarstaat straks. Ik benader het positief (of het realistisch is laat ik in het midden). Als je nu al je hoofd al in de schoot legt, dan bende wel echt een frikandel.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Ik hoop natuurlijk ook dat we winnen en geef nooit vtv op. Maar denk eens aan de laatste versie. Zelfs toen waren we de underdog maar hadden moeten winnen. Een zuivere goal afkeuren wegens misschien hands en een penalty tegen in blessuretijd. Als je gebrek aan steun van ons, de altijd aanwezige hulp van de scheidsrechter aan die snavels en de trieste vorm van ons op dit moment realistisch aankijkt... kan het alleen maar meevallen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die wedstrijd van vorig jaar is juist wat mij houvast geeft. Beetje vergelijkbare situatie. In de ogen van zowat iedereen was duivendrecht op alle fronten beter. Maar in die wedstrijd toch niet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hoe meer had je gelijk kunnen hebben
+2/-0

Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Hopelijk zijn we bij machte om de Amsterdamse bluf te kakken te zetten. Aan Schmid om met een zinvol strijdplan te komen. Ons middenveld zal extra alert moeten zijn.
+2/-1

 
1 jaar geleden
PSV moet vooral erg compact spelen, zodat de spelers van Ajax weinig ruimte hebben. En ze moeten er agressief en kort op zitten. Wel jammer dat onze grote tank juist in Afrika aan het voetballen is. Die had heel wat ajax-spelers overhoop kunnen lopen.
Max is nog niet fit genoeg dus ik zou met Mauro starten, Die levert leuk voetbal en geeft prima ballen aan Gakpo.
Laten we hopen dat het mee zit.
+1/-0

1 jaar geleden
Van Ginkel eruit en Veerman erin
+2/-0

Estudiantes (geschorst)
1 jaar geleden
ik hoop niet dat Schmidt vol op de aanval laat spelen want dan loop je tegen een dikke nederlaag aan. Op de counter zijn er mogelijkheden en vooral bij de beide vleugelverdedigers van Ajaks want die zijn vaak voorin te vinden. Balverlies op het middenveld is dodelijk want die Amsterdammers straffen dat vaak genadeloos af. En dan maar hopen dat onze keeper een goede dag heeft want anders wordt het wel erg moeilijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De trainer heeft zijn les uit de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord hopelijk geleerd. PSV moet compact spelen, maar wel met lef.
En hopen dar Drommel geen fouten maakt, inderdaad.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Het is anders ne stugkop !
+2/-0

1 jaar geleden
Volgens mij moeten we al blij zijn met een gelijkspel. Als je ziet dat zelfs Telstar kansen bij elkaar voetbalt, dan houd ik rekening met het ergste, dan kan het alleen maar meevallen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat zijn wel hele andere wedstrijden. Tegen FC Groningen gaven we dan weer bijna niets weg, op een vrije trap na. Op een koude donderdag in een leeg stadion voor de beker tegen een team waar je alleen van kan verliezen terwijl iedereen met de wedstrijd van zondag bezig is snap ik wel dat niet iedereen op zijn scherpst is.
+3/-0

1 jaar geleden
Als beide ploegen hun hoogste niveau halen zijn we kansloos. Het is te hopen dat Ajax een mindere dag heeft en wij een topdag, en dan nog moet het denk ik meezitten. Gelijkspel zou prima zijn. Verlies is tegen hun altijd dramatisch maar dan nog is er sprake van een titelstrijd. Ajax heeft al heel vaak bewezen door het ijs te kunnen zakken als er juist minder druk op een wedstrijd staat. PSV heeft daar duidelijk minder last van. Maar ik vrees dat we na de wedstrijd van morgen weer even genoegen moeten nemen met plek 2 op de ranglijst.
+1/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Ik zou willen dat ik het mooier kon schetsen, maar ik heb geen enkele fiducie in morgenmiddag.

Mét publiek had ik het nog wél eerst moeten zien, hoewel het vertrouwen dan ook niet erg groot zou zijn geweest, maar nou in in een kil leeg stadion... jammer(lijk).

Ik heb er ook totaal geen zin in, kijk er bepaald niet naar uit. Weer een kutmiddag op de bank, append met de jongens.

De lol is er na een aardige start helemaal vanaf. Grotendeels vanwege de beperkingen van de overheid. Maar ook het voetbal lijkt slechter en slechter te worden en de, miraculeuze, koppositie zegt alles over de zwakke eredivisie.

Kom op, PSV, bewijs mijn ongelijk!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Morgen rond deze tijd staan we 4 punten los. Komt helemaal goed
+1/-0

 
1 jaar geleden
Heb je het levenselixer toegediend aan de manschappen?😉
+1/-0

 
1 jaar geleden
Even op moeten zoeken wat dat is. Nu ik dat weet, denk ik dat jij dat beter kan doen ;)
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Een beetje Gallier zou dat moeten weten. Dat is toch dat spul van Asterix en Obelix 😎
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als onze boys net zo scherp zijn vandaag, dan komt het goed.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja dat spul wat die druide maakte en waar dacht ik die dikke ingevallen was in zijn jeugdjaren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar; asterix en obelix mochten ook niet weten wat erin zat. Dus dat ik het niet wist is zo gek niet.
+1/-0

1 jaar geleden
Even een vraagje, heeft het AD de vermoedelijke opstelling van PSV dit jaar aL 1 keer goed gehad ?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Das op zich toch ook knap.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind hem wel logisch: Drommel, Teze, Boscagli, Obispo, Mauro Júnior, Gutiérrez, Van Ginkel, Götze, Doan, Gakpo, Zahavi.
Misschien geen Teze, en dat Zahavi later wordt ingebracht omdat die nog niet 100% is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als we kijken naar de beschikbare spelers is het zeker logisch maar als je zag dat ze tegen Telstar al moeite hadden om soms onder de druk uit te spelen(weet dat dit een totaal andere pot zal zijn)vraag ik me wel af of het niet beter is met een verzwaard middenveld te spelen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zahavi is nu wel een zekerheidje nu Romero er weer een paar maanden uit ligt.
+1/-0

1 jaar geleden
Zal een moeilijke wedstrijd worden, de tegenstander draait, terwijl PSV de laatste wedstrijden wat stroever speelt. Dat Romero nu weer uitvalt is voor de psyche niet best, het is een tegenslag, daar houdt niemand van net voor en belangrijk moment. Ik zou denk, ondanks dat hij nog moet wennen aan de speelwijze, Veerman een basisplaats geven, hij heeft een geweldig inzicht en een heel goede natuurlijke trap voor een doelpoging vanuit de 2e linie. Als ie speelt, vooral Brobbey in de gaten houden, die jongen is heel goed.
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Gooi dat stadion open Toon, die twee dagen maken ook niks meer uit. Dinsdag mag alles weer. Ben niet het braafste jongetje van de klas en laat ons de ploeg steunen !
+2/-1

 
shevchenko (geschorst)
1 jaar geleden
En wat als dan de pleuris uitbreekt na een 0-4 en er geen politie of ME aanwezig is?
+3/-1

 
Alsof de burgemeester hier sowieso toestemming voor zou gaan geven
+1/-1

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Niet nodig, nodig 15 kappers uit en noem het Brainport kapsalon
+2/-1

 
Dat bleek in andere steden inderdaad ja waar theaters dit ook wilden doen om zo open te kunnen, maar dit door de burgemeester werd verboden.

Heel leuk dat er constant hier wordt afgegeven op Gerbrands omdat hij het stadion niet open gooit. Het is alleen niet realistisch zolang de burgemeester dat verbiedt. En helemaal nu de politie schijnbaar gaat staken zou je het al helemaal kunnen vergeten dat er ook maar een seconde wordt nagedacht om er toestemming voor te geven.
+2/-1

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Dan ben ik benieuwd vanmiddag. Als zelf de harde kern van de Graafschap (Hans en Bert zijn dat) al het stadion binnendringt, zie ik die gekskes van ons ook wel wat proberen.
+1/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Heen laten doen, ga maar los op die blauwhelm van hen. Meest irritante speler sinds jaren.
+1/-0

shevchenko (geschorst)
1 jaar geleden
Lijkt me verstandig om met Vertessen te beginnen. We hebben snelheid nodig. Daarnaast is hij ook onze gedeeld topscorer. Je kunt hem wel pas brengen in de 60e minuut, maar dan is de wedstrijd wellicht al gespeeld. Een openingsgoal van ons is cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd.
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Mee eens, met het standaard gebrei komen we er niet.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vraag me af of dat verstandig is. De keren dat hij in de basis mocht beginnen vond ik hem eigenlijk iedere keer een heel zwakke indruk maken. Ik denk dat de thuiswedstrijd tegen Twente zijn enige goede als basisspeler is geweest.
+3/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Laat dit dan de 2e zijn.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Gakpo in de spits ??

O nee, toch niet. Götze.
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Hopelijk komt die Tagliafico erin, lachen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zo dichtbij ingeschoten van de man buitenspel is niet echt een fout toch?
+1/-0

1 jaar geleden
Afgetroefd door een speler die niet meer kan lopen..slap slap slap
+1/-0

1 jaar geleden
Sjonge, jonge wat laten ze die Tadic daar toch telkens lopen...
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Teze moet iets te vaak Tadic loslaten. Dan komt er al gauw een linkspoot tegen Tadic die altijd buitenom gaat, zo ook bij de goal. Het was wel gewoon een klassegoal van Ajax, maar je weet dat ze dit proberen.
+1/-0

1 jaar geleden
Fijn zo’n geweldige ’meevoetballende’ keeper. Wat een lachertje!
+2/-0

 
Ja, want het ligt inderdaad aan Drommel dat die bal er in ging :denk
+2/-1

1 jaar geleden
Jonge jonge. Een speler die geblesseerd is kan nog scoren. Hoe is het mogelijk.
+1/-0

1 jaar geleden
Weer op mannelijkheid achterin een kop duel verloren.
Weer te laat een goede verdediger gehaald op de transfermarkt.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Ja, maar ze wachten op een buitenkansje. En men heeft alle vertrouwen in de spelers die er nu staan, of niet staan.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Waarom geen Teze centraal die het daar vorig seizoen prima deed.
Omdat Obispo stoer kijkt maar nooit ingrijpt?
+3/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Teze of Obispo.. Denk je dat het veel verschil maakt?
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zahavi voor Gotze …

Trouwens ik vind wel dat Makkelie een aparte kijk op handsballen heeft …

En die Tadic moeten ze ook eens een kaart geven voor altijd maar weer z’n tegenstanders uitschelden!
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Hopelijk blijft het hierbij en wordt een afstraffing ons bespaard. Misschien maar goed dat er geen publiek is. Anders hadden ze ons stil willen krijgen net als 010 eerder dit seizoen.....
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou, ik hoop helemaal niet dat het hier bij blijft.
+1/-0

1 jaar geleden
Fu.. Perez met z’n 3 O’s ….
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik dacht dat dezelfde afkorting als die van Herman Finkers zou komen toen hij dat zei.
+1/-0

1 jaar geleden
Iemand die loopt te hinkebenen kan tussen 4 man een kop duel winnen? Knap verdedigd..
+1/-0

1 jaar geleden
Doan is gotze onderhand voorbij in de pikorde
+1/-0

1 jaar geleden
Zo dramatisch als de reacties hier is het ook weer niet allemaal. Ajax maakt de 0-1, maar nog een hele helft te spelen. Ik heb nog wel hoop op een gelijkmaker. Qua verwachte goals staan we gewoon voor en met Brobby is een irritante speler weg.
+1/-1

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Zo dramatisch is wel. We zijn verdomme RKC niet.
Heb je de inworpen en de passing van PSV weer gezien vandaag? En dat noemen we topvoetbal? En helemaal niemand die er eens kwaad om wordt en iemand een schop onder z'n hol verkoopt na de zoveelste kansloos ingeleverde bal. Je hoeft als tegenstander van PSV helemaal niet te gaan jagen of de bal te veroveren, want je krijgt hem vanzelf... 189 keer per wedstrijd.

Maar ja joh... het gaat zo slecht nog niet. Lekker op deze voet doorgaan. Nog een paar halfjes en schoonzoontjes erbij en lekker gemoedelijk verder met z'n allen. Als we het maar leuk hebben saampjes.

Ik ben zo klaar met dat slappe gelul.

Schmidt straks: "Wedstrijden tegen Ajax zijn nooit makkelijk."
+1/-1

 
1 jaar geleden
Dat ligt misschien aan wat je als referentieniveau gebruikt. Uiteraard waren er ooit tijden dat we ook tegen Ajax konden combineren en de ene na de andere kans konden creëeren. Als je het daarmee vergelijkt is dit uiteraard dramatisch. Het gebrek aan automatismen bij zulke spelers is dat ook.

Als je bang bent voor een 0-4/5 afstraffing en 0% hoop hebt op een resultaat valt het nog wel mee. Uiteindelijk viel de 1-1 ook en was een puntje dichtbij.

Die inworpen erger ik me uiteraard ook aan.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Iedereen binnen PSV is gewoon veel te snel tevreden. Of het nou gaat over alle ballen die Drommel doorlaat, alle slechte passes, spelers die al jaren laten zien niet het gewenste niveau te hebben, de kansloze aankopen of alle wedstrijden die we verliezen het is allemaal wel best zo en volgende week proberen we het gewoon nog een keertje. Iemand nog een lekker bakje koffie van Paul?

Geen winnaarsmentaliteit. Doodziek word ik ervan.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Is er een regel dat er niet tegen Tadic gefloten mag worden ofzo?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik irriteer me er ook kapot aan.
Vreemde beslissingen
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hoe kun je nou tegen het slachtoffer fluiten, die arme jongen 🤢
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Weet je wat nog het ergste is en ik krijg het ook amper mijn strot uit zonder kokhalzen, maar zo'n speler missen wij dus in de selectie.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik verlang al jaren naar een nieuwe Toivonen in Ons PSV. Die konden ze hier in Amsterdam wel kielhalen.
+1/-0

1 jaar geleden
Drommel kon meevoetballen ? Zie geen enkele uittrap aankomen.
+1/-0

1 jaar geleden
Waar blijft Vertessen nou?? Ideaal bij zo'n groot veld, een goede Gotze en Veerman...
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Goed plan, maar wie moet et af?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Doan had zich in een uur leeg moeten spelen en oorlog moeten maken met wat verdedigers, dan Vertessen erin.
+2/-0

1 jaar geleden
Hallo !!!!?? Die was uit !!!!!!
+1/-0

El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Ongelofelijk dat deze telt. Meteen van het veld aflopen nou.
+3/-0

1 jaar geleden
Ongelofelijk wat een aanfluiting
+4/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Kom op mensen dat kan toch niet waar zijn??
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wel duidelijk wie alle voordeel geniet hier in de competitie.

Gadverdamme
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Pleur toch op man. Als je zo moet winnen. Daar in Zeist zitten vuile gore valsspelers. Wat een aanfluiting dit.
+6/-0

1 jaar geleden
Totale corrupte bende !!! OVERDUIDELIJK over de lijn.
+8/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Tja, niet verrassend toch? Je kon er vantevoren al donder op zeggen dat bij twijfel onze vrienden uit Amsterdam het voordeel zouden krijgen. En ziedaar...

Overigens wel een fraai doelpunt, daar moeten we ook eerlijk over zijn.
+4/-0

1 jaar geleden
Grootste nep competitie ooit. Stap t veld af
+5/-0

1 jaar geleden
We zien het allemaal. Maar daar zien ze weer iets heel anders. Ik stop met kijken, ik ben hier zo ongelovelijk klaar mee
+3/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Ik voorspelde in de voorbeschouwing al wapperen met kaarten door Makkelie.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Schmidt zegt het goed net. De beslissingen waren "not balanced" en dat gaat ook om de kleine beslissingen. Het is gewoon overduidelijk dat er andere dingen spelen. Heel triest.
+2/-0

1 jaar geleden
Ze hadden meer op Hazraui moeten letten i.p.v. met zijn allen staan appeleren.
+3/-1

1 jaar geleden
In 2022 hebben we nog steeds twee mannetjes die beeldjes moeten kijken. Met twee of drie beelden moet een beetje slimme software toch wel weten waar de bal is. Een camera op de lijn zou ook handig zijn.
Maar goed, de ene keer heb je hem tegen en de andere keer heeft Ajax hem mee.
+4/-1

El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
WAAROM niet het veld afgelopen en weigeren door te spelen ? Dan maar boete en 0-3 maar tijd om eens een statement te maken !
+3/-0

 
1 jaar geleden
Precies. Hier is niet tegenop te voetballen.
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Helemaal mee eens.
+2/-0

 
Het enige wat enig kans maakt op invloed is idd van het veld af en protest indienen, voor de rest is de KNVB allang immuun, SCHAAMTELOOS!
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een vieze miet die Tadic!!!
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Proberen ze het goed te maken met 9 minuten blessuretijd...
+1/-0

1 jaar geleden
Dan denk je alles gezien te hebben, wat een jankzak daar bij de achterlijn.
+7/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Waarom krijgt die geen geel ?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dan zit je dus met zijn tweeën naar een schermpje te kijken en dan bespreek je met elkaar of het mogelijk zou kunnen zijn dat we het niet zien maar dat de bal misschien toch wel binnen is gebleven!! Zou dat kunnen ja heel heel heel misschien kom we keuren het gewoon goed!!!

Flikker toch op man.
+10/-0

 
1 jaar geleden
Tja ik zie op die foto dat de bal toch echt nipt volledig buiten het veld ligt. Makkelijke beslissing denk je dan maar nee. Toch maar goal want stiekem ben ik supporter van ajax. Heel sneu dit.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ongelofelijk idd. Heel Nederland ziet het, toch geen discussie, maar deze twee kadootjes zien het anders. Hij zal wel zeggen dat hij niet 100% overtuigd is omdat er mogelijk wellicht misschien nog enig minimaal contact is tussen de bal en de punt van een witte grasspriet.
+1/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
GROVE SCHANDE!

Regelrecht schandaal.

Alsof competitievervalsing alleen niet voldoende is.

(later meer)
+8/-0

1 jaar geleden
Net als vorig jaar met Vertessen wordt PSV door de VAR belachelijk genaaid! Mss moet BOOS eens gaan kijken naar corruptie in het voetbal..
+9/-0

1 jaar geleden
Discutabel die 1-2. Het is echt nipt over de zijlijn dus dat is dan geen terechte goal denk ik. PSV wordt hier benadeeld en deze beslissing kan dan cruciaal zijn voor de titelstrijd mochten Ajax en PSV gelijke trend houden. PSV heeft grond om te klagen over de beslissing.
+2/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Hadden moeten zeggen, "nou is het eens genoeg". En van het veld aflopen.
+2/-1

1 jaar geleden
Een beeld zegt meer dan duizend woorden,de sport is de grootste verliezer hier.
Var afschaffen.
Je reinste competitievervalsing!!!
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Gestreden voor wat we waard zijn. Ik ben eigenlijk best wel trots.
Alleen nu overheerst nog even dat andere gevoel..

Overigens hoop ik dat er minstens een discussie op gang komt. Laten we asjeblieft stoppen met ballen die over de zijlijn gaan laten te beoordelen door de VAR. Dat is niet eens in de buurt van de goal. Maar ALS je dan kijkt..
5 minuten lang.
Kansloos.
+2/-0

reactie verwijderd

Peellandsingel (geschorst)
1 jaar geleden
Gaan we hier serieus zoveel tijd en aandacht besteden aan een bal wel of niet 100% over de zijlijn? Het spel van PSV was redelijk goed, maar aanvallend hadden we niks in te brengen, terwijl er zoveel ruimte lag. Waarom Vertessen niet eerder brengen? Ik gad Schmidt altijd het voordeel van de twijfel, maar meer en meer baal ik van hem als coach bij PSV.
+2/-9

 
1 jaar geleden
Ja dat gaan we zeker. Je hebt in deze tijd alles nodig om te kunnen winnen. Wat je ook vindt van de tactiek of speelwijze. Ze hebben zich terug gevochten in de wedstrijd, en het was gewoon 50/50. Dat je dus zo eraan gaat is dan zeker de hoofdmoot. Net als vorig jaar met die niet gegeven rode kaart en afgekeurde goal. Dam maar een calimero maar dit is erg, erg zwaar te verteren. Dat jij daar makkelijk overheen stapt, good for you. Ik heb daar wat meer moeite mee.
+11/-0

 
1 jaar geleden
Eens inderdaad. Dit soort wedstrijden gaat al om details en als het dan ook nog beslist word door oneerlijkheid doet het me toch wel veel. Inmiddels 37 jaar maar hier ben ik zelfs nu nog gewoon de hele avond ziek van.
+4/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Precies, als we terecht verliezen baal ik ook maar dan anders. Nu voel ik zelfs een soort agressie opborrelen en ben de tuin maar gaan harken. Deze flauwekul trek ik niet. En dan die Makkelie met die misselijke grijns op zijn smoel maar met kaarten strooien.
+4/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Maak jij je maar lekker druk om een beslissing van de arbitrage. ik maak me meer druk om het beleid binnen PSV, wat al het hele seizoen ruk is. Te late wissels, verkeerde wissels. Als je zelfs tegen Telstar zo belabbert speelt en moeizaam wint (#12 van de KKD), in 1 seizoen van vCL afzakt naar de Conference League en keer op keer wedstrijden met veel moeite en pijn wint, vind ik het zeer opmerkelijk dat we hier alleen maar praten over een wel/niet bal over de lijn (wat ik bedoel, al win je dezee wedstrijd, met het huidige beleid komt er toch wel een moment dat we weer afzakken naar de 2e of 3e plaats). Je zag al de hele westrijd dat we we weinig tot geen kansen wisten te maken en nog wordt er geen wissel toegepast. Het was in mijn ogen zeer duidelijk dat we hier voor het gelijkspel gingen. Noem jij het maar lekker "makkelijk overheen stappen", ik noem het een technisch beleid van lik mijn vest. Het is ook zeer vreemd dat een trainer beslist of een (bv) Bazoer wel of niet naar PSV komt, terwijl niet eens zeker is of hij volgend seizoen nog wel trainer is. Het is heel vreemd dat van Ginkel jaren de man bij PSV was, maar onder deze trainer niets voor elkaar krijgt. Dat Proper besluit te stoppen zal hier vast ook mee te maken hebben. Ga daar maar eens over nadenken.
+2/-2

 
1 jaar geleden
2x reactie gegeven, maar post komt niet door. Nog een poging wagen.
“Ga daar maar eens over nadenken” Niet nodig. Ik zal je proberen uit te leggen hoe ik het zie.

Ik heb nergens gezegd, dat ik het een goede wedstrijd vond van onze kant. Sterker, ik vond het niet best. Ik heb enkel gezegd, dat we ons terug hebben geknokt in de wedstrijd. Jij geeft zelf aan dat je het spel redelijk goed vond. Schmidt werd na het verlies in de heenwedstrijd verweten naief te zijn. Dat was het nu zeker niet. Sterker, ik vond de tactiek prima. Alleen de uitvoering niet. En ja, ik had vertessen, meteen na de 1-1, ook gebracht. Meteen na de 1-1 kwamen we onder druk, dan was een snelle lange bal een belangrijke optie geweest. Aan de andere kant, voor de 1-2 was het naar mijn idee een 50/50 wedstrijd.
Je verhaal over “tactisch beleid” kan ik maar moeilijk volgen. Het gaat een beetje van links naar rechts. Van het niet halen van Bazoer tot aan het stoppen van Propper.
Dat Bazoer niet gehaald is, met nog een half jaar contract kan ik goed volgen. Sterker, wat mij betreft komt hij helemaal niet.
Propper is niet gestopt door de beslissingen van Schmidt, of beleid. Hij is gestopt omdat hij plezier in voetbal verloren was, en de binding met de voetbal wereld niet had. Lees de interviews maar terug, dat was in Engeland al.
En Van Ginkel is geen spoor meer van de speler voor zijn blessure. Daar kan Schmidt of het beleid ook weinig aan doen.

Dan waar het mij om gaat/ging. De wedstrijd van vandaag staat altijd dikgedrukt in de agenda. Dat zal, ondanks dat ik de 40 ruim gepasseerd ben, nooit veranderen. Noem het maar een beetje als Gallier tegen de Romeinen aanschoppen. Ik kan moeilijk ontkennen dat onze vrienden uit de Grachtengordel ons de laatste jaren voorbij gestreefd zijn. Dan heb je ook wat geluk nodig om aan te haken. Zoals nu. Geluk dat we vandaag niet hadden. Sterker, dit had niks met geluk te maken, maar met een grove fout. En dat is niet voor het eerst. En dan kan ik daar moeilijk overheen stappen.
Ik geef in mijn post aan, dat ik dan ook best een calimero genoemd mag worden. Noem het een stukje zelfreflectie.

Heb ik er toch weer een heel epistel over weggeschreven…
+3/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal eens Gallier.In deze wedstrijden gaat het juist om dit soort momenten. Spelbeeld zegt niks.
+6/-1

1 jaar geleden
Een beeld zegt meer dan duizend woorden,daarom is ook de var ingesteld.🤢
+3/-0

1 jaar geleden
Het is een schandaal, dit kan gewoonweg niet, je wordt gewoonweg keihard genaaid. Waar is die VAR mee bezig? PSV moet, wellicht officieus, een klacht indienen, want dit wordt niet meer teruggedraaid. BAH!!!
+2/-0

1 jaar geleden
Zelfs de VAR durft grensoverschrijdend gedrag niet aan te pakken. Boos!
+1/-0

1 jaar geleden
Ergens moet ie het niet roepen. Maar o wat deel ik de gedachte.

Schmidt die roept dat de schaal meteen naar hun mag.

Dit is gewoon hoe de rest van Nederland het ziet.
+3/-0

Estudiantes (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Iedereen weet toch wat de Var betekend. Volgens Amsterdamse regels. Iedereen weer toch waar Makkelie en vriendjes voor staan. Deze beslissing is dan ook niet verwonderlijk. Ik sta er niet van te kijken Wat mij meer verwonderd is dat er een zogenaamde PSV supporter is die zich afvraagt waar we ons zo druk over maken. Hij zal wel Amsterdamse roots hebben.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb altijd in de onpartijdigheid gelooft richting ajax, maar het is geen toeval meer, met vandaag echt de grootste schande. Ja ajax is verder momenteel, maar dit is gewoon een schande, ajax moet blijkbaar kampioen worden. Die bal is over de lijn, zo duidelijk. Als er twijfel is, keur je de goal af! Schmidt heeft gelijk en ik ben blij dat ie het zegt. Laat ze in Zeist hem maar beboeten, dat zegt dan genoeg.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Zelfs iedere oprechte ajacied zou zo niet moeten willen winnen.
Schandaal van de bovenste plank,ik mag hopen dat de beelden de wereld overgaan.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het zal wel aan mij liggen, en noem me maar calimero, maar hoeveel wedstrijden tegen die eikels zijn wij de afgelopen jaren al niet benadeeld door de scheids en VAR. Dit zijn in toppers gvd beslissende momenten.
Zonder VAR kan ik leven met zo'n foute beslissing maar met VAR maakt me dat razend. Je hebt de tijd en de kans om het goed te beoordelen en je laat het gvd na. Hij durft ook wel nu zonder publiek. Ben hier zo klaar mee.
Zullen weer vol voor plek 2 moeten gaan en hopen op misstap van die eikels maar dat zal niet meevallen als je met 14 man speelt.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Met publiek had ik het wel eens willen zien. Denk dat de pleuris was uitgebroken. En dan helemaal met die jankende Mexicaan erna.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Aan 10 sec heeft iedereen genoeg om dit te zien en er dan vervolgens een soort van wetenschappelijke beoordeling er tegenaan gooien en het nog proberen goed te praten.
Totaal corrupt?
+3/-0

1 jaar geleden
Waarom loop die Makkelie zelf niet even naar de zijkant om de beelden te zien en te beslissen?
Dat begrijp ik echt niet als er zo lang getwijfeld wordt in zo’n wedstrijd!!
+3/-0

 
KatC (geschorst)
1 jaar geleden
Veel te afwachtend PSV gezien. Kwalitatief is het elftal gewoon middelmaat. Aanvallend niks kunnen brengen, middenveld bedroevend met een van Ginkel die het niet meer kan belopen en verdedigend is het gewoon triest met een Obispo en Mauro..
Gaat Sjonnie nog aktie ondernemen?! Schmidt is tactisch gewoon super slecht als coach..

Scheidsrechter en VAR, schande! Als PSV hier geen melding van maakt dan zegt het genoeg over het klimaat wat heerst bij de club!!
+4/-3

 
1 jaar geleden
Ben het oneens met je. Mauro was aan de kant van PSV gewoon een van de betere spelers. Degelijk verdedigend. Nooit in paniek aan de bal altijd de juiste voortzetting. Laat je niks aanpraten door de commentator.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Hoezo Mauro? Die jongen heeft weer goed gespeeld …heb jij Anthony gezien??
+6/-0

 
1 jaar geleden
Melding maken ? Bij wie?
Of heeft de KNJB hier ook allerlei loketten voor....
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Misschien bij John de Mol gaan klagen. Want als hij het niet weet kan hij er toch ook geen stokje voor (IN??) steken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En trouwens, tactisch had Schmidt het best goed voor elkaar vandaag … je hebt totaal geen goed Ajaks gezien, en na de 1-1 werden wij wel sterker … als die kutgoal niet valt, dan hadden we best nog een goede kans om te winnen!
+4/-1

1 jaar geleden
Ik snap het volgende niet:
Nu wordt ineens gezegd dat de Var het 100% moet weten ….
Bij een buitenspel geval weten ze het soms toch ook niet 100%?! Ze gaan wel lijntjes trekken, maar doordat ze nooit precies weten wanneer de bal van de voet vertrekt (van de passer), is het toch ook nooit 100%?? Maar dan weten ze het wel?! Raar ….

Ik heb het idee dat het nu ineens goed uitkomt (voor ajaks en de KNVB), die 100% zekerheid ….
+4/-0

 
1 jaar geleden
Dat en als het de doellijn was geweest dan was het alsnog een goal geweest. Het is te treurig voor worden en zo lang communicatie niet openbaar is zal je altijd deze corruptie houden.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik gun ieder zijn emotie, mijn medesupporters en de enkele trol en calomero-roeper in ons midden. Maar wat is er nou helemaal gebeurd? Niets. Verloren met één doelpuntje verschil, in de stand 2 puntjes achter, nog een bijna volledige competitiehelft te gaan.
+3/-4

 
1 jaar geleden
Dit is een 6-punten wedstrijd, voor als je niet kunt rekenen.
+11/-0

 
1 jaar geleden
zeg maar gerust een 15 miljoen wedstrijd.
+4/-0

 
1 jaar geleden
ik heb er moeite mee om me emotieloos te laten naaien.
+17/-0

 
 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wat maakt het allemaal uit inderdaad. Lekker meegevoetbalt toch? Ik weet alweer waarom ik amper nog op deze site plaats. Slappe hap.
+3/-4

remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Na PSV-Fey 0-4 was ik er echt helemaal klaar mee. Er staat een matig elftal en met het vertrek van Malen en zeker Dumfries heeft de ploeg heel veel kwaliteit ingeleverd ten opzichte van vorig jaar. Gelukkig met Ramalho wel een stevige CV erbij wat de boel iets minder fragiel heeft gemaakt, laten we over de mispeer op doel maar niet beginnen, er zit tenslotte ook geen betere op de bank. Maar wat heeft deze ploeg zich onder leiding van Schmidt verschrikkelijk hard naar een mooie positie geknokt. Ja, we hebben geen wedstrijd gewonnen tegen betere tegenstanders, maar weinig weggeven in de wedstrijden die je moet winnen. Helaas bij Heerenveen en WII wat onnodige punten verspeeld.....zucht. Dan vandaag, Ajax duidelijk beter maar de ploeg vecht en knokt, komt terug tot 1-1 we krijgen zelfs kansen op 2-1 en man wat ben ik trots daarop!! Met een Mauro, Teze, Doan, Drommel in het veld zo presteren is gewoon knap. Maar zoals altijd, als het Ajax niet op eigen kracht lukt worden ze uit Zeist een handje geholpen. De VAR zal zeggen onmogelijk te beoordelen op de beelden, dus het oordeel van de grensrechter blijft staan. Einde discussie, volgende onnavolgbare VAR beslissing en hoe kan het ook anders, weer in het voordeel van Ajax. Ik hoop dat Schmidt blijft en echt wat versterkingen kan krijgen. Meer dreiging in de aanval en een enorme grote klootzak in het team. Veel te veel lieve jongetjes. We doen nog gewoon mee om de titel, al zal het in theorie zijn , want Zeist grijpt vanzelf weer 1. Tweede worden met deze groep zou gewoon een topprestatie zijn.
+9/-2

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dit soort reacties zijn dus precies het probleem. Hetzelfde zie ik binnen PSV ook.

Never nooit dat we met deze instelling weer eens wat gaan winnen. 2-1 verliezen en wat zijn we toch trots, want agossie wat hebben we het moeilijk en zijn we toch zielig. Sorry, maar ik ben een winnaar en niks anders dan winnen is goed genoeg. Heel misschien dat ik bij 2-1 winst iets milder zou kunnen zijn over al het gepruts, maar nu niet. Ik ben klaar met al die flutsmoesjes en slappe instelling.
+1/-7

 
1 jaar geleden
Je kan het een niet los zien van het ander. Trots ben ik zeker ook niet, het spel was matig in de eerste helft. Ajax by far de betere ploeg. 2e helft redelijk herpakt, goede 1-1 en toen ook gewoon kansen om te winnen, ondanks dat ik Ajax nog steeds de betere ploeg vond, in vond ons overigens wel gevaarlijker.

En dan word je gewoon echt keihard genaaid. Dat speelt zo een cruciale rol vandaag dat al dat andere minder belangrijk is. Dit soort potten gaan om de details en we hadden hem ook zomaar kunnen winnen, met nog steeds veel missende spelers, en een matige keeper.

Trots zeker niet, maar drama vond ik het ook weer niet. Hoe we genaaid worden is gewoon echt de grote schande van vandaag.
+2/-0

 
remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Ik begrijp je punt, maar kwalitatief komen we op elke positie tekort ten opzichte van Ajax, zelfs onze oude reservedoelman bij hun is beter dan de 3,5 miljoen die wij nu op de goal hebben staan. Ik wil ook dat PSV elke wedstrijd wint, maar we zijn in een paar jaar tijd afgegleden van Guardado, Memphis, Arias, Wijnaldum, De Jong, Moreno naar Mwene, Teze, Doan en Mauro. Waar we vorig seizoen nog veel gevaar hadden via Malen en Dumfries hebben we nu niks meer. Geen vent op het middenveld met een mes tussen zijn tanden, geen opkomende backs die voor gevaar zorgen, geen aanvaller die 3 man passeert. Het zijn allemaal lieve jongetjes waarvan de meeste net even tekort komen voor de ambitie die bij PSV hoort. De afdankertjes die vorig jaar verhuurd werden staan nu regelmatig basis. Dus als wij dan na 19 wedstrijden bovenaan staan, Europees overwinteren, ook al is het conference en een goede kans maken op halve finale beker, vind ik dat je het gezien de kwaliteiten die er rondlopen gewoon erg goed doet. Beter voetbal zit er met deze groep ook gewoon niet in het is punten sprokkelen en hopen op een individuele beleving of een gelukje. Een trieste constatering voor een club als PSV, maar ik ben oprecht blij met de prestaties tot nu toe, ik had het niet verwacht.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Ik weet waar we vandaan komen, ik weet ook waar nu staan en ik weet ook hoe we er financieel voorstaan. Ik verwacht ook allang geen topvoetbal, kampioenschappen en CL meer. Dat we eerste stonden was een godswonder, niet omdat we het zo goed hebben gedaan. Maar men komt mij vertellen dat dat komt omdat ze zo hard gewerkt hebben, dat het voetbal helemaal niet zo slecht was en dat we er goed voor staan en dat men ook nog hard werkt om het gat te dichten en blablabla.

"Beter voetbal zit er met deze groep ook gewoon niet in"

Echt wel!
Het allerbeste voorbeeld daarvan zijn die achterlijke inworpen. Nergens voor nodig en als iemand het wat kon schelen was daar allang iets aan gedaan. Scheelt 20 keer balverlies per wedstrijd.
En nee, het zijn geen toppers maar je mag zelfs van deze spelers best verwachten en eisen dat ze een bal over 5/10 meter, zonder enige druk, fatsoenlijk in de voeten van een medespeler passen, ipv de meest achterlijke ballen die ik ooit heb gezien. Scheelt ook 20 keer balverlies per wedstrijd.
Daar zouden ze eens boos over moeten zijn op elkaar ipv op een scheids/VAR en een balletje die wel/niet over de lijn is.

Het probleem zit hem in de halftamme houding binnen PSV die ook nog eens heilig is verklaard. RKC uit, altijd lastig.

Iedereen vindt het allemaal wel best zo. Of het nou gaat over inworpen, passes over 5/10 meter, spelers die al jaren laten zien niet goed genoeg te zijn of het fysiek niet aankunnen, Drommel die de penalty's gaat nemen, een miljoenmiljard blessures, duidelijkheid krijgen van een trainer voor komend seizoen, de selectie versterken wanneer dat kan ipv op het allerlaatste moment en er niks goeds te halen is... het is allemaal wel best zo.
+1/-0

1 jaar geleden
Dit is niet eens discutabel!!!!!
Kan me niet heugen dat we zo genaaid zijn als vandaag.
Woorden schieten tekort.
Dit is je reinste competitie vervalsing.
+8/-0

1 jaar geleden
En dit zou dan op het moment onze beste scheidsrechter zijn......
+1/-0

1 jaar geleden
Beetje bijgekomen, maar wat zijn we genaaid.

Staat wel tegenover dat het nog steeds niet goed zit in het team. Te makkelijk goals weggeven en te weinig scorend vermogen.

2e plek lijkt mij op dit moment een plek waar we horen te eindigen dit seizoen.
+2/-0

1 jaar geleden
Begrijp me niet verkeerd,ajax was de betere en ik gun ze de overwinning en zelfs de titel,maar dit heeft niets meer met eerlijkheid te maken.
Schande voor de sport.
+1/-7

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Heb jij nou zelf aan die toverdank gezeten?? Er is maar één club in de wereld die ik HE-LE-MAAL niks gun en dat is Ajax
+4/-0

 
1 jaar geleden
Nee hoor als een overwinning terecht is,is het niet anders,het sportieve moet prevaleren.
Maar hier zitten twee volwassen kerels naar een schermpje te kijken of de bal over de lijn was of niet en dan vervolgens goedkeuren.
Zelfs de sport verloedert.
+1/-4

 
1 jaar geleden
Een keer verliezen en dat terecht vinden oke. Maar de titel gunnen aan Ajax echt te ver. Dat heb ik een supporter van welke club dan ook echt nog nooit horen zeggen. Dat is bijna hetzelfde als neutraal zijn of de andere club supporten...
+1/-0

 
1 jaar geleden
Sommigen hier weten toch wel aardig het dieptepunt te bereiken. Ik dacht dat het 'Davy Klaassen is een held' al kansloos was, maar we hebben nu al dat Ajax de titel wordt gegund. Dat je het verzonnen krijgt :I
+1/-1

 
1 jaar geleden
Als je in een seizoen de betere bent,is je dat gegund.
Volgens mij is dat ook het uitgangspunt van sport.
+1/-1

 
1 jaar geleden
"Een ander iets gunnen" is een mooi iets, maar Ajax de titel gunnen is van een heel ander kaliber. Dat kan echt niet uit de mond van een PSV Supporter komen als je het mij vraagt, maar ieder z'n ding.
+3/-0

 
 
1 jaar geleden
Ik begrijp niet zo goed dat je de overwinning van Ajax terecht vindt? Op basis van wat? Dat ze achterin de bal lekker rond tikte? Want de kansen verhouding is ongeveer 50/50 in de wedstrijd. Een gelijkspel was hier op zijn plaats geweest, geen 3 punten naar Amsterdam omdat de VAR besloot even de andere kant op te kijken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Nee in het algemeen,niet deze wedstrijd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan begrijp ik deze zijn niet helemaal. 😉 "Begrijp me niet verkeerd,ajax was de betere en ik gun ze de overwinning."
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ietske beter in de zin dat ze meer de wedstrijd dicteerde tot aan de 1-1.
+1/-1

1 jaar geleden
Helaas. Soms heb je voordeel van de VAR en soms werkt het tegen je. Als er echt geen duidelijk beeld gevonden kon worden dan is het oordeel van de grensrechter leidend en die vlagde niet. Ik ben er ook van overtuigd dat hij over de lijn was. Wat ik alleen niet snap is dat er 200 camera’s in het stadion hangen en er geen camera’s boven de lijnen hangen. 🤷🏼‍♂️

Uiteindelijk vind ik wel dat Ajax verdient gewonnen heeft. Ze hebben meer kansen gecreëerd en het spel gemaakt. Ik heb me rot zitten irriteren tijdens de eerste helft.

Die behoudende speelwijze zonder enige dreiging is dramatisch om naar te kijken. Dat dit tegen Ajax gebeurd snap ik nog wel, maar tegen mindere tegenstanders moet er eens met meer lef en aanvalsdrang worden gespeeld.

Vandaag was klote, maar het seizoen duurt nog wel even en die gaan nog wel wat punten morsen als ze in de CL blijven presteren.
+2/-2

 
shevchenko (geschorst)
1 jaar geleden
"Soms heb je voordeel van de VAR en soms werkt het tegen je." Is dit de eerste PSV-Ajax die je ziet?
+10/-1

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Het maakt geen ene f*ck uit of Ajax verdient heeft gewonnen. Het gaat om een bepalend moment in de wedstrijd toen het momentum bij ons was. Bij de laatste onderlinge wedstrijden valt het altijd in het voordeel van die ene club uit. Dat zijn de cruciale 6 punten wedstijden. Nou dan krijg je een keer een meevaller tegen Fortuna Sittard of zo en dan is alles weer goed of zoiets??
+2/-1

 
Peellandsingel (geschorst)
1 jaar geleden
Toch triest dat voor de zoveelste keer, de wedstrijd wordt 'beslist' op 1 moment! Als PSV beter was gaan voetballen, de ruimtes achterin was gaan benutten met snelle spelers voorin en meer kansen had gecreeerd en benut, had niemand over dit moment gepraat. Maar weer weet PSV zo belabberd te spelen dat we weer allemaal schreeuwen om 1 moment. Dat Makkelie en VAR bepaald niet in ons voordeel waren vandaag, klopt. Maar deze wedstrijd verlies je niet op alleen dat moment. Want duidelijk was, als deze afgekeurd was, Ajax er zo nog 1 had gemaakt. Een doelpunt tegen zat er al zeker 10 minuten aan te komen.
+2/-2

 
1 jaar geleden
Voor mij staat het verder los van de emoties van een verliespartij,ben alleen maar compleet verbaasd dat er met droge ogen wordt beweert dat de bal niet over de lijn was.
Echt shocking.
+2/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Maar al jaren is de regel dat de bal 100% over de lijn moet zijn, helaas was dat niet met al deze VAR camera's niet te zien en is in mijn ogen, hoe pijnlijk ook, deze beslissing juist. Enkele jaren geleden ging de hele wedstrijd over een makkelijk gegeven strafschop op het einde, hoe kan het dat we het keer op keer zo ver laten komen? Tegen een PSG, Bayern Munchen of Real Madrid zou ik zeggen, ja het hangt van 1 moment af. Maar komop, over alle jaren heen hebben we meer van ajax gewonnen dan verloren, hoe krijgen we het de laatste jaren keer op keer weer voor elkaar om alles af te laten hangen van 1 moment? We hadden nog 20/25 minuten na deze goal, maar zelfs toen wisten we er niets van te bakken. En het ergste van alles was, er lag zeker ruimte om te spelen met een speler als Vertessen of misschien zelfs Bruma met zijn snelheid. Ik snap dat iedereen gefrustreerd is (ben ik ook), maar ik snap niet dat we gefustreerd zijn op 1 moment terwijl PSV de hele wedstrijd amper aan de goal bij ajax is geweest, dat baart me veel meer zorgen dan die hele KNVB/KNJB.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Volgens mij kon je tussen de lijn en de bal een vrachtwagen parkeren.😉
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zeker zo n Picnic vrachtwagentje
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
ik ben zo blij dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. ik zou bijna gaan denken dat ik gek ben en me druk moet maken om 1 actie van Makkelie/VAR ipv het beroerde voetbal wat PSV ons elke week, al jaren lang, voorschotelt.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als jij je eens aan gaat melden om in de directie bij PSV te gaan zitten.

Is het zo gek dat de emoties hoog zijn en mensen boos zijn op zo een ongelofelijke schijtbeslissing ??
Als die emoties gezakt zijn denken er genoeg aan wat voor spel er op de mat gelegd werd.
+4/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
1 jaar geleden
Dat is nou precies wat ik hier in diverse posts probeer te zeggen, maar helaas krijg ik er dan allemaal '-' (min) voor.
+1/-1

1 jaar geleden
Blind zag het goed,althans de man die de leiding had,scheidsrechter...was er blind voor,evenals de ''bejubelde door 020'') VAR...
+1/-0

Estudiantes (geschorst)
1 jaar geleden
Eerste helft aanvallend te weinig gebracht en een dom doelpunt tegen. De 2e helft was meer in evenwicht en had het zo maar de kant van ons PSV op kunnen gaan. Tot aan dat zwaar discutabele moment had ik er vertrouwen in maar na dat doelpunt was het klaar. Vol voor die 2e plek gaan en hopen dat die Amsterdamse aanstellers nog punten laten liggen.
+3/-0

1 jaar geleden
Net ff teruggekeken op twitter en bij het stilzetten van het beeld zie ik vanaf hier met een aantal triple bieren op zelfs dat hij over de lijn is geweest. Pest pinokkio's
+1/-0

shevchenko (geschorst)
1 jaar geleden
Het is een repeterend verhaal. Iedere keer als het gelijkop gaat tussen PSV en Ajax moet de VAR tussen beide komen om de punten aan Ajax te geven. Het is om moedeloos van te worden en ook mega frustrerend. De niet gegeven rode kaarten van Rensch en Tagliafico. De handsbal van Gravenberch die geen penalty was. De 'handsbal' van Vertessen die genoeg was om af te keuren. Rode kaart en penalty voor Blind tegen Lozano. Schwaab Neres. Op een of andere manier hebben ze altijd dat zetje nodig uit Zeist om te kunnen winnen.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Ook ‘toevallig’ in de naai edities in Eindhoven (2016,2021 en vandaag) was Makkelie de scheids.
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
1 jaar geleden
Dan is het geen toeval meer maar een verklaarbare reeks!!
+1/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
1 jaar geleden
In 17/18 en 18/19 wonnen we met 3-0 (1e was zelfs kampioens feest). Ik begrijp wat je bedoeld, maar het klopt niet helemaal ;-)
+1/-0

1 jaar geleden
Voor mij is het plezier er helemaal af, dit heeft helemaal niets meer met sport te maken. Bulgaarse schandalige taferelen steeds maar weer. I’m done.
+8/-0

1 jaar geleden
Mochten wij onverhoopt nog een schaal of beker winnen dit seizoen dan zou ik de KNJB adviseren om die gewoon via DHL te laten bezorgen. Wij , ik althans, hebben hier geen behoefte meer aan vertegenwoordigers van deze bond in ons stadion.
Maar het zal niet gebeuren,waarschijnlijk worden onze komende topwedstrijden verdeeld tussen Nijhuis en Makkelie. Succes verzekerd.
Draaf ik door... ja , maar ik moet iets met dit gevoel.
Kan moeilijk mijn vrouw af gaan slaan.
+11/-0

1 jaar geleden
Heeft de VAR wel waargenomen dat Martinez 100% buiten de lijnen lag ? Oh wacht....ineens lag ie er weer binnen...dan zou je je toch als ajacied kapotschamen!!
+9/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
1 jaar geleden
Dat was gewoon een schwalbe, dat is normaliter een gele kaart, maar vandaag bij Makkelie niet, die was goed gezind voor de Amsterdammers vandaag.
+2/-0

 
shevchenko (geschorst)
1 jaar geleden
Ga je dit bericht nou ieder uur posten?
+3/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
1 jaar geleden
Nee, weet ook niet waarom deze er weer staat :-(
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Omdat je de pagina hebt ververst en daarna op "opnieuw verzenden" hebt geklikt, denk ik. ;)
+1/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
1 jaar geleden
Thanks, zal er de volgende keer op proberen te letten :-)
+2/-0

reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
Estudiantes (geschorst)
1 jaar geleden
Ik ben na deze wedstrijd niet al te vriendelijk maar dat draait deze week wel weer bij.
+1/-0

1 jaar geleden
Mn achting voor Schmidt is wel weer gestegen. Dit was goed tactisch uitgedacht en we zijn niet weer blind aanvallend in hun val gelopen. We hadden ook gewoon kunnen winnen, alleen Doan kreeg al 3 kansen. Ook heel blij dat hij zo af durft te geven op de arbitrage, hij verwoordt gewoon wat iedereen (buiten amsterdam) gewoon ziet. Hij zal wel weer afgesclacht worden in de media, slechte verliezer enzo. Maar nu moet de media er wel aandacht aan besteden en hopelijk is er eens een zender of analist die de afgelopen edities van de wedstrijden tegen ajax eens gaat analyseren kijkend naar de scheidsrechters. Jammer dat we verloren hebben, maar kampioen mogen we toch niet worden.
+12/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Ah, we worden we geen kampioen, omdat dat niet mag van een scheids/VAR/KNVB.

En ik maar denken dat we geen kampioen worden omdat we zo belabberd voetballen elke week.
+1/-3

 
1 jaar geleden
Met dat belabberde voetbal stonden we wel bovenaan. En was de 1-2 afgekeurd zoals had gemoeten dan hadden we nog steeds bovenaan gestaan he.
+6/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Ja, leuk man.
En waar staan we nu? En waar staan we aan het einde van het seizoen denk je?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Aan het eind van de rit neem ik aan dat we eerste staan. Ik moet nog maar zien dat de amsterdammers hun enorme selectie vol bravouremannetjes onder controle kunnen houden als het er echt om gaat spannen.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden
Kun je rekenen?

Als Feyenoord ook maar een ietsiepietsie constanter wordt gaan die ons ook voorbij. Die spelen nu bij vlagen al 3x beter en die gaan ons in Rotterdam ook weer voor lul zetten. En wij? Wij gaan weer zitten jankballen over hoe oneerlijk de wereld is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat feyenoord gaat winnen in rotterdam, daar zijn we het wel over eens, fey uit en heerenveen uit altijd gegarandeerd puntverlies. Zo sterk vind ik feyenoord anders niet spelen, het is dat die dessers af en toe een goal maakt in blessuretijd en dat bijna iedere bal van Til erin vliegt. Maar dat zal toch geen heel seizoen duren neem ik aan. Verder huil ik niet hoor, ik scheld liever :). Maar verder wel een leuk weekend gehad Z op de bok ?
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik zou graag eens zien dat iemand zegt dat het klaar is nu. Tot hier en niet verder! Dat iemand eens zegt dat er vanaf nu niet meer wordt verloren in Rotterdam en Heerenveen en dat iedereen die nog langer met die halfbakken instelling naar Rotterdam gaat, om ballen over 5 meter nog niet eens fatsoenlijk in de voeten van medespelers passen, de poort uit wordt gestuurd. Geen smoesjes meer en van te voren al accepteren dat het toch niks gaat worden.
Weg met die berusting en een cultuuromslag graag.

Prima weekend gehad trouwens, ja. Ik leg dit soort zaken ook vrij makkelijk weer naast met neer zodra ik mijn laptop dichtklap. Maak je om mij geen zorgen.
+1/-0

1 jaar geleden
Doan is gotze onderhand voorbij in de pikorde
+2/-0

1 jaar geleden
Ik ben het er wel mee eens dat Schmidt het wel goed voor mekaar had maar wat ik alleen weer niet begrijp. Nu had hij het er weer over dat het oké was zeker gelet op het feit dat diverse spelers niet op 100% zaten. Ik krijg wel het gevoel dat het elke keer wat is. Niet 100% en we zijn net weer begonnen met de competitie???
+1/-0

 
1 jaar geleden
De coronagolf neem ik aan. klinkt niet onlogisch. En dat Zahavi na zo n zware ingreep nog niet topfit is lijkt me ook logisch
+1/-0

 
Dat heeft Schmidt bovendien ook al aangegeven. Acht spelers hadden deze maand een coronabesmetting en konden vorige week donderdag voor het eerst pas weer trainen. Dat hakt er fysiek ook wel in na enkele weken.
+2/-0

El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Dit grval doet mij denken aan Nijhuis die een trillend horloge krijgt omdat Zoet de bal over de lijn getrokken zou hebben tegen Feyenoord. Ik blijf nog steeds volhouden dat die bal niet over de lijn is geweest, zeker niet als deze wel 'binnen' was. En dan zeggen ze technologie, het was gewoon een eikel die op een knopje drujte waardoor dat horlogeke ging trillen. Niks technologie.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ja man. Doellijntechnoligie bestaat helemaal niet. Er drukt gewoon iemand op een knop zodat dat horloge gaat trillen :D Dat je het serieus verzonnen krijgt
+3/-1

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Uit welke camerahoek dan ook was dat niet te zien. Dus jij gelooft dat er een sensor in de bal zit die detecteeert dat de bal over de lijn is... nou lach ik
+2/-0

 
1 jaar geleden
Waar denk je waar die camera's hingen? Precies, in het doel. En ja, die sensoren waren er wel. Sterker nog, voor iedere wedstrijd werd dat (vaak demonstratief) getest of het werkt.

Overigens hangt die technologie ook in het Philips Stadion omdat dit vanaf de laatste voorronde van de Champions League en vanaf de groepsfase van de Europa League door de UEFA verplicht wordt.

Maar nee, ook daar drukt gewoon iemand op een knopje :denk
+1/-1

 
Peellandsingel (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Met doellijntechnologie, afgekort DLT, kan de scheidsrechter nauwkeurig doellijnbeslissingen bepalen. Rondom het veld bevinden zich hogesnelheidscamera's om de exacte beweging van de bal binnen korte afstand van het doel te detecteren. Elektrische sensoren in de bal registreren wanneer deze de lijn volledig is gepasseerd, die vervolgens in realtime worden verzonden naar een speciaal horloge dat door de scheidsrechter wordt gedragen.

De Leuvense professor Werner Helsen deed onderzoek naar doellijntechnologie en gaf al eens het kostenplaatje weer: “De installatie van de Hawk-Eye kost ongeveer 320.000 euro per stadion. Daarbij komen nog 64.000 euro jaarlijkse kosten. Het systeem moet immers onderhouden en geregeld gekalibreerd worden.

Ik vraag me (zoals velen anderen waarschijnlijk) af waarom dit niet bij de zijlijn wordt gebruikt. Maar ik verwacht dat de kosten dan te hoog worden, als 2 doellijnsystemen al 320k kosten....
+1/-0

Estudiantes (geschorst)
1 jaar geleden
Deze zware teleurstelling achter ons laten en over 2 weken tegen AZ de jacht op plek 1 inzetten. Dit onrecht is toch niet meer terug te draaien en dit seizoen biedt ondanks meerdere teleurstellingen nog genoeg perspectief. Hopelijk komen we die Amsterdammers in de finale van de Knvb beker weer tegen om revanche te nemen.
+7/-0

 
El Frikandel (geschorst)
1 jaar geleden
Revanche nemen ? Is die wedstrijd zonder scheids dan ?
+9/-0

Tony the Tiger (geschorst)
1 jaar geleden
Ze weten het in Zeist weer zodanig te brengen dat wij zogenaamd 'jankers' zijn. Benieuwd of Schmid nog persoonlijke consequenties aan deze wedstrijd plakt in de zin van 'tegen dit Ajax ben je, ondanks de grote financiele achterstand, niet kansloos'. Het is aan de RVC en Toon/ John om met een goed verhaal te komen om Schmid te bewegen om snel bij te tekenen. De tijd werkt tegen ons.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Yep, nog nooit vertoond dat ze TV zelfs hele proefopstellingen optuigen om maar aan te tonen dat wij ongelijk hebben. Terwijl, wie zegt mij dat die bal in die opstelling precies zo ligt als tijdens de wedstrijd, voor het shot van bovenaf was het camerastandpunt veel lager als in het stadion en je hoeft er niet voor doorgeleerd te hebben om dan te weten dat als je vanuit een lagere positie kijkt de ruimte groter lijkt tussen bal en lijn. En die ruimte was vanuit een hoger standpunt al minimaal gelijk aan wat ze lieten zien. Het gaat om cm.
Waar het om gaat, in 99 van de 100 gevallen was deze bal door de grensrechter al als uit aangegeven en elke neutrale toeschouwer beschouwt het als een uitbal.
Kortom, dan mag je je genaaid voelen. Voor nu hoofdstuk sluiten en vol in de achtervolging blijven ( en dat zal niet eenvoudig worden met onze traditionele verloren Kuip wedstrijd , met publiek! , in het verschiet. Wordt tijd dat onze sterkhouders, voor zover we die hebben, nu opstaan.
+4/-0

 
remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Laat het beeld aan 100 onafhankelijke mensen zien en 99 zullen zeggen dat hij uit is. Dit zijn de situaties waar de VAR voor is. Maar als je zegt het was maar 99,9% duidelijk en we kunnen pas overrulen bij 100% heb je volgens de regels gelijk. Het vervelende is dat elke mogelijk twist of aparte interpretatie binnen de regels altijd wordt ingezet in het voordeel van 1 ploeg. Was de goal afgekeurd had je er niemand over gehoord.
+2/-0

1 jaar geleden
PSV heeft niet verloren door een niet-gegeven ingooi en daarom onterecht doelpunt. PSV heeft verloren omdat het (al wekenlang) niet overtuigend speelt, veel te moeilijk kansen creëert en dus niet in vorm is. Een sterk PSV had tegen dit zwakke Ajax gemakkelijk drie doelpunten gemaakt, en dan maakt zo'n pech-moment en zondagschot niet uit.
+5/-5

1 jaar geleden
Het is toch duidelijk wat de instructies zijn voor de lijnrechters in NL ...

Enkele weken geleden ... Ajaks tegen Utrecht? (of zo) ... een speler die recht op de keeper van Ajaks af kan, wordt onmiddelijk door de lijnrechter afgevlagd (tegen de regels in) ... achteraf bleek dat het helemaal geen buitenspel was!!

Waarom kan/mag zo'n lijnrechter op zo'n moment wel onmiddelijk vlaggen, en bij een (meer duidelijke) situatie zoals gisteren niet?!

Juist, omdat het allemaal in het voordeel van Ajaks is!!

Hoezo objectieve arbitrage hier in NL???
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat hij niet vlagte omdat Blind er voor stond
+1/-0

killermfc (geschorst)
1 jaar geleden
Bijna een etmaal later en, mentaal, nog immer niet in staat om hier uitgebreid op in te gaan. Deze heeft er keihard in gehakt. Voetballen wij, na rust dan, eindelijk eens fatsoenlijk, krijg je dit weer. Niet verrassend, wél frustrerend.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Voor mij hetzelfde en ik ben zelfs zo gefrustreerd dat ik heb besloten om het voetbal voorlopig links te laten liggen..
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nou ja, iig tot 5 februari dan (hopelijk).

Tja toch maar een poging wagen dan.

Was een wedstrijd van 2 helften, dûh, voor rust werd er door PSV een erbarmelijke vertoning op de mat gelegd, na rust was het niveau acceptabel en leek er te worden afgestevend op een, imo, terechte puntendeling. Maar dat was buiten Zeist gerekend.

Gedurende de 1e helft had ik lange tijd het idee van waar zit ik in hemelsnaam naar te kijken. Aan de andere kant bleef het lange tijd 0-0. Maar als je vervolgens dan op achterstand komt door een kreupele - Manke Nelis: Jode(l)jongen - is er iets totaal mis met je verdediging!

Na rust was PSV echter zeker niet de mindere, bij vlagen zelfs de bovenliggende partij en kwam het verdiend op gelijke hoogte. Vervolgens ontspon zich een gelijkwaardig duel met enige kansen & mogelijkheden over & weer. Totdat dat ene moment.

Wat dat moment betreft, daar is het meeste al over gezegd & geschreven. Allicht was de bal over de zijlijn en had de var moeten afkeuren! Anderzijds hadden de PSV-spelers ook even kunnen wachten met appeleren, dan had het wellicht niet eens zover gekomen.

Bottom line: schandalige beslissing en, bepaald niet voor het eerst in recente jaren, worden wij in het onderlinge duel grof benadeeld om niet te zeggen regelrecht bestolen!

En dat waren wij vooraf al. Want, (K)NVB*, hoe kan het dat Ajax de beide toppers in het eigen volle stadion mag spelen terwijl beide uitwedstrijden in lege stadions plaatsvinden? Onbestaanbaar! Zou je althans zeggen. Je reinste competitievervalsing.

Verder wat zondag betreft, weinig klachten omtrent de trainer. Hoewel bij vlagen beschamend laf & saai, werkte het tactisch plan redelijk. Alleen had ik, zeker na de ridicule 1-2, Eran Zahavi eerder gebracht en niet gewacht tot vlak voor tijd. Eigenlijk was ik met de Israëli gestart, gezien zijn track record tegen deze opponent.

*die K moet je eerst verdienen!
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Gister was klote, maar ook zeker gezien dat psv prima mee kan met ajax ondanks:

1) Gemis 2 enorm belangrijke spelers
2) Een noodgedwongen samenstelling die nog nooit heeft samengespeeld

Het wordt tijd dat het mee gaat zitten als in, geen blessures, geen corona en vastigheden bouwen! T.o.v. vorige wedstrijd in Amsterdam zijn er 7 noodgedwongen basis optelling mutaties, dat is niet normaal! Ajax daarentegen 1 andere mutatie als ik het goed heb. Heb zelf ook het gevoel dat het gekloot met corona en blessures al ander half jaar zo is, waardoor psv er nooit echt lekker in kwam. Voor de winterstop was er ff sprake van vastigheid qua opstelling, en toen won je ook meteen nagenoeg alles.

Daarnaast moeten we ook kijken naar de ontwikkeling t.o.v. vorig jaar. We hebben bijna hetzelfde elftal als vorig jaar -Malen -Denzel -Mo en -Rosario. Desondanks hebben we veel meer punten gepakt. Ik zie ook spelers redelijk opbloeien die ik persoonlijk allang had afgeschreven. Ik vind Mauro nog altijd geen geweldenaar, maar als je mij had gezegd dat hij Antony volledig in zijn broekzak zou hebben... Goed hoor, ondanks dat ik Antony zwaar overrated vind.

Voor komend half jaar is het zaak om vastigheden in te bouwen, een keer wat geluk met minder blessures mag wel. Zorg dat de competitie zolang mogelijk spannend blijft, kom in de beker finale en het belangrijkste naar mijn mening, kom zo ver mogelijk in Europa. Ver komen in Conference League kan een hele mooie stap zijn voor verdere ontwikkeling, ook voor waarde spelers, zie ook het europa league seizoen van ajax onder bosz.

Ik hoop dat Schmidt bij tekent om deze ontwikkeling door te kunnen blijven zetten, en ook omdat ik het idee heb dat Schmidt verlangt van John dat er echt daden komen en geen woorden op transfermarkt. John moet in de zomer door selecteren, Timo weg, Bruma weg, Sadilek weg, Thomas weg, Teze weg (accepteer dat eigen jeugd niet heilig is, kijk naar kwaliteit), Luckassen weg, Guti weg. En laat het dan over aan Schmidt zijn netwerk, die vertrouw ik 100x beter dan John zijn netwerk. Dan weet ik zeker dat we als club weer een grote goede stap zetten in de goede richting, en dan gaan we die topwedstrijden ook zeker aanpakken + winnen.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Sluit ik me volledig bij aan, ik zie ook wel ontwikkeling in de gehele breedte van de selectie. Natuurlijk tikken we het niveau van Ajax nog niet aan zowel in europa als in de toppers niet alhoewel we gisteren inderdaad een puntje hadden verdiend...
+2/-0

Lachwekkend die uitleg bij Studio voetbal..
+7/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nou zeg dat. Van Ramshorst probeerde zich nog ietwat te corrigeren toen de tafel zei dat de bal uit was door te zeggen dat dit een proefopstelling was en niet de echte situatie. Bottomline van dit item was dat PSV zeurt. En die Van de Vaart, pfff, Van Hooijdonk corrigeerde hem terecht met zijn supportersgeklets. Hoewel hij wel gelijk had over het spel van PSV, maar om dat nu te koppelen aan de lijnbal slaat nergens op.
+5/-0

 
1 jaar geleden
Och die vd Vaart. Dat had hij laatst ook al toen een club erg defensief tegen zijn clup voetbalde. Dat was toch schandalig en geen reclame voor het voetbal.
Anders gezegd wat hij bedoeld, iedereen die moet tegen zijn cluppie lekker meevoetballen, de rode loper uitrollen dus zodat zijn club lekker makkelijk kan winnen.
Wanne waus
+6/-0

 
1 jaar geleden
Van der Vaart is een supporter, geen analist.
In zijn meningen is volstrekt inconsequent en roept gewoon maar wat, zolang het zijn club het beste uitkomt. Het moet van hem ook altijd vooral mooi zijn, niet persé effectief.
Over dat rollen van Alvarez maakt hij een grap dat het rood moet zijn, maar als van Ginkel het had gedaan had hij daar zitten schuimbekken. Volstrekt incapabele analist die ze snel moeten lozen, of van de andere 17 clubs er ook een supporter neerzetten, want dit is totaal ongeloofwaardig.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Je hebt helemaal gelijk! Van der Vaart is geen analist. Als hij dat wel was geweest had hij zijn huiswerk gedaan en zich op de hoogte gesteld van de actuele situatie van beide ploegen. Dan had hij o.b.v. van de afwezigheid van Sangaré, de blessures van Madueke en Ramalho en het feit dat PSV zo lekker meevoetbalde in de wedstrijd in A’dam wat resulteerde in een grote afstraffing tot de conclusie kunnen komen dat PSV de juiste tactiek hanteerde waarbij de kans op succes (één of drie punten) het grootst zou zijn. Maar in plaats van een serieuze analyse te geven gaat hij los op de ‘laffe’ tactiek van PSV. En zijn collega-analisten en de presentator vragen hem ook niet of dit niet de enige juiste tactiek was. Het interesseert de NOS niet dat in hun programma, dat mede door de belastingbetaler op de buis is, een club te kakken wordt gezet. De NOS wil met dat wanstaltige programma maar één publiek bedienen, nl. het Ajax-publiek. Kritische vragen horen daar niet bij. Ze zullen zich in dat programma dus ook niet afvragen waarom PSV i.i.g. al vanaf het eerste seizoen dat Van Bommel trainer was door Kuipers en Makkelie structureel benadeeld worden en ze vragen zich ook niet af waarom de VAR (m.u.v. karatetrap Mazaroui; geel wordt rood) niet ingrijpt. Blijkbaar begrijpen ze dat scheidsrechters en VAR situaties subjectief beoordelen omdat ze zelf ook subjectief zijn. Als het een objectief programma zou zijn zouden ze alle middelen (= wedstrijden op beeld) voorhanden hebben om een kritische analyse te maken. Maar dat willen ze niet. De bijnaam van Studio voetbal is niet voor niets Studio Ajax.
+1/-0

 
En bij die proefopstelling leggen hun de bal daar waar het hun het beste uitkomt ook nog, om schijtziek van te worden dat schaamtelooze gedrag, getuigt echt van geen enkele zelfrespect.
+3/-0

 
remmie01 (geschorst)
1 jaar geleden
Mooi he, je kan zogenaamd niet zien of de bal wel of niet uit is, want hij zou 1 of 2 mm in kunnen zijn geweest, maar bij een proefopstelling leggen ze hem even op dezelfde plek neer. Hilarisch. Ik blijf erbij, als je naar de beelden kijkt is hij uit, dat zou leidend moeten zijn en niet een hypothese over een eventuele onbewijsbare mogelijkheid, maar hé, wie ben ik. Van Egmond verwoorde het perfect, als we de goal af hadden gekeurd hadden we dat niet uit kunnen leggen aan Ajax en de media. De exacte kern van het verhaal.
+2/-0

reactie verwijderd