Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZwak PSV na bizarre blunder onderuit tegen AZ


Tijdstip
5 februari 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Zwak PSV na bizarre blunder onderuit tegen AZ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak PSV na bizarre blunder onderuit tegen AZ

PSV is in het Philips Stadion wederom onderuit gegaan tegen AZ. De ploeg van Roger Schmidt verloor met 1-2. Armando Obispo had nog voor de voorsprong gezorgd, maar nadat de stand weer gelijk geworden was zorgde een bizarre fout van Yvon Mvogo voor de nederlaag.

Beide ploegen maakten vanaf het begin een heel afwachtende indruk. PSV kreeg wel steeds meer controle op het veld, maar het duurde tot de 19de minuut voor de eerste bal op doel ging.

Het was echter wel direct raak. Armando Obispo kopte vanuit een corner hard binnen en zette PSV daarmee op een 1-0 voorsprong.

Ook na die goal veranderde er weinig aan het spelbeeld. Er kwam nauwelijks gevaar van beide kanten. Het duurde tot de 40ste minuut voordat er weer een bal op doel ging. Ook nu was het meteen weer raak, maar dan wel aan de andere kant. Een afgeslagen hoekschop van AZ werd door PSV enorm slecht verdedigd. Wijndal kon daardoor eenvoudig het strafschopgebied in gaan en voorgeven op drie spelers van AZ die volledig vrij stonden. Martins Indi kon daardoor eenvoudig de 1-1 binnen schieten.

Vlak voor rust kreeg Ibrahim Sangaré plotseling een enorme kans nadat een voorzet van Mauro Júnior van richting werd veranderd en bij de tweede paal plotseling voor de voeten van de Ivoriaan viel. Hij leek echter te schrikken van de mogelijkheid en de bal ging dan ook naast.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. PSV drong iets meer aan dan AZ, maar de passing van beide kanten was zo zwak dat er geen fatsoenlijke kans te noteren was.

Na een uur spelen werd het tempo aan de kant van PSV flink opgevoerd en werd er vol druk gezet op het doel van AZ. Het leek wachten op de nieuwe voorsprong van PSV, maar buiten een afstandsschot van Mauro Júnior was er geen schot op doel geweest.

AZ was zelf nauwelijks over de middenlijn gekomen, maar kwam een kwartier voor tijd vanuit het niets op voorsprong. Yvon Mvogo, die de voorkeur kreeg boven Joël Drommel, dook op bizarre wijze onder de bal door zodat Karlsson eenvoudig kon binnen tikken.

PSV probeerde in het restant van de wedstrijd nog wel tot een treffer te komen, maar wist geen moment gevaarlijk te worden en kon met het schaamrood op de kaken de kleedkamer in nadat het op een beschamende manier verloor.


[video] Götze & Obispo kritisch na PSV - AZ


Cody Gakpo: 'Dit hoort helaas ook bij voetbal'

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan een zuur gevoel te hebben na de wedstrijd tegen AZ. "We wilden ons herpakken van de nederlaag tegen Ajax", aldus Gakpo. "We beginnen goed, maar krijgen twee ongelukkige goals tegen. Zuur."

Door een blunder van Yvon Mvogo, die de voorkeur kreeg boven Joël Drommel, verloor PSV uiteindelijk de wedstrijd. "Dat hoort helaas ook bij voetbal. Zulke dingen gebeuren", zo gaf hij aan. "Het is lastig voor Yvon. Hij heeft het verder goed gedaan. Alleen jammer dat hij deze fout maakt."

Gevraagd werd aan de aanvoerder wat er bij PSV ontbrak. "Een beetje pit, maar aan de andere kant hebben we veel mogelijkheden gecreëerd en weinig weggegeven. We moeten alleen dan wel meer scoren", zei hij daarover.


Mario Götze: 'We hebben twee thuiswedstrijden verloren die we hadden moeten winnen'

Mario Götze gaf in gesprek met ESPN aan zeer teleurgesteld te zijn. "We hebben twee thuiswedstrijden verloren die we hadden moeten winnen", aldus Götze. "Het waren natuurlijk twee goede teams, maar we hebben uiteindelijk nul punten. Dat zijn de feiten."

Gevraagd werd aan de Duitser waar het bij PSV aan ontbrak. "Het is na een interlandonderbreking altijd lastig, maar we speelden thuis en hadden het in alles beter moeten doen. We hebben te weinig kansen gecreëerd en hadden efficiënter moeten zijn", zo gaf hij aan. "Dat hadden we niet vandaag. Het is altijd lastig om te winnen als je in eigen huis twee doelpunten tegenkrijgt."

Volgens Götze was het zeker geen gebrek aan inzet. "Iedereen wilde er voor gaan, maar uiteindelijk hebben we niet gewonnen. We hadden het veel beter moeten doen", zei hij daarover.


Roger Schmidt: 'Het is vooral heel jammer voor Yvon Mvogo'

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan zeer teleurgesteld te zijn. "Het is vooral heel jammer voor Yvon Mvogo", aldus Schmidt. "Hij heeft lang moeten wachten tot hij weer mocht spelen. Hij deed het goed in de trainingen en verdiende het om weer te spelen, omdat Joël Drommel de laatste maanden niet betrouwbaar was. Yvon kreeg vandaag de kans en krijgt dan zo'n doelpunt tegen."

Volgens de trainer zat zijn ploeg goed in de wedstrijd. "Zeker aan het begin van de tweede helft. We waren een stuk agressiever, wonnen de duels en zetten AZ onder druk. We waren op weg naar de tweede goal, maar toen kwam dat doelpunt en toen werd het lastig", zo gaf hij aan.

Schmidt werd gevraagd of zijn ploeg wel genoeg inzet had getoond. "Na onze goal in de eerste helft waren we iets te passief. Het was op het middenveld niet aggresief genoeg. Daar hebben we het in de rust over gehad en daarna ging dat wel goed", zei hij daarover. "Voor mijn gevoel hadden we de wedstrijd onder controle en waren we in staat om tot kansen te komen. Zonder die tweede goal van AZ zouden we gewonnen hebben, maar we zullen dit resultaat moeten accepteren."

Ook zag de trainer zijn ploeg een steeds gefrustreerdere indruk maken. "Ze wilden graag winnen. Het is dan lastig om rustig en slim te blijven en geen onnodige fouten te maken", aldus Schmidt. "AZ heeft het uiteindelijk slim gedaan en heeft deze fouten gebruikt om te profiteren. We hebben er alles aan gedaan, maar moeten accepteren dat we niet in staat waren om een tweede doelpunt te maken."

Schmidt was het eens met de opmerking dat PSV al te vaak verloren heeft in een topwedstrijd. "Twee weken geleden verloren we door een bizarre goal met 1-2 van Ajax en nu door een bizarre goal met 1-2 van AZ. Dat is natuurlijk geen toeval", zei hij daarover. "We zullen hiervan moeten leren. Dinsdag wacht er weer een belangrijke wedstrijd in de beker en dan zullen we er weer moeten staan."


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Armando Obispo ('19)
Goal
1-1 Martins Indi ('40)
Goal
1-2 Karlsson ('75)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
12.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AZ: Midtsjo ('70)
Kaart
AZ: Wijndal ('72)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('72)
Kaart
AZ: Hatzidiakos ('72)
Kaart
PSV: Jordan Teze ('74)
Kaart
AZ: Sugawara ('90)
Kaart
PSV: Mario Götze ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoMario GötzeRitsu Doan


Olivier BoscagliJoey VeermanIbrahim Sangaré


Mauro JúniorArmando ObispoJordan TezePhillipp Mwene


Yvon Mvogo

Wissels:

'61 Eran Zahavi voor Joey Veerman
'61 Yorbe Vertessen voor Ritsu Doan
'89 Bruma voor Phillipp Mwene


Opstelling AZ

KarlssonPavlidisEvjen


ClasieDe WitMidtsjo


WijndalMartins IndiHatzidiakosSugawara


Vindahl

Wissels:

'66 Aboukhlal voor Pavlidis
'75 Beukema voor Martins Indi
'82 Reijnders voor Clasie


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 1-2 (0-1)
 3 2-2 (1-1)
 3 3-2 (1-1)
 3 3-2 (1-1)
 3 3-2 (1-1)
 2 2-1 (1-1)
 2 1-0 (0-0)
 2 2-1 (1-1)
 2 1-0 (0-0)
10  2 1-0 (0-0)
11  2 2-1 (1-1)
12  2 1-1 (0-0)
13  2 1-0 (0-0)
14  2 2-1 (1-1)
15  2 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.45. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Mauro Júnior (42 -> 5,0)
2. Niemand (33 -> 4,0)
3. Yvon Mvogo (24 -> 3,0)
4. Ibrahim Sangaré (14 -> 2,0)
5. Armando Obispo (11 -> 1,0)
6. Joey Veerman (6 -> 0,0)
7. Mario Götze (5 -> 0,0)
8. Ritsu Doan (4 -> 0,0)
8. Joël Drommel (4 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (3 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (2 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
11. André Ramalho (2 -> 0,0)
11. Jordan Teze (2 -> 0,0)
15. Aron Van Lare (1 -> 0,0)
15. Maximiliano Romero (1 -> 0,0)
17. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
17. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
17. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
17. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
17. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
17. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
17. Dennis Vos (0 -> 0,0)
17. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
17. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
17. Luis Felipe (0 -> 0,0)
17. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
17. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
17. Dante Rigo (0 -> 0,0)
17. Philipp Max (0 -> 0,0)
17. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
17. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
17. Noni Madueke (0 -> 0,0)
17. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
17. Bruma (0 -> 0,0)
17. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
17. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
17. Vincent Müller (0 -> 0,0)
17. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
17. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
17. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
17. Nick Viergever (0 -> 0,0)
17. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
17. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
17. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
17. Dennis Vos (0 -> 0,0)
17. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Na het bevrijdende bericht van vandaag verwacht ik een degelijke overwinning.
+1/-0

2 jaar geleden
Misschien Pascal Jansen maar eens bellen voor de wedstrijd om hem "te polsen voor volgend seizoen".
+1/-1

2 jaar geleden
Nergens op gebaseerd, maar ik verwacht een simpele overwinning met goed spel. Optimistisch he. Maar de wedstrijd tegen vitesse zie ik dan wel weer in puntverlies eindigen.
+1/-0

2 jaar geleden
Wie gaat dit winnen? WIE?!

PSV EINDHOVUHHHH
+1/-0

2 jaar geleden
Na weer maanden mag het weer er zin in hopelijk zijn de spelers er klaar voor ,op naar een gezellige avond in stadion met bekende en vrienden..
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ja ja, vriend, wij mogen weer.

En hopelijk kunnen wij tegen Heerenveen ook!

En jij hebt tussendoor nog een heuse "thuiswedstrijd".

Soms, zo heel af & toe, kan het leven van een diehard supporter wél mooi zijn.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hoop ik ook moat en mooier zal zijn om weer gewoon te kunnen gaan en vol stadion ,,en die thuiswedstrijd zit ik er ook ...
+2/-0

2 jaar geleden
AZ is al 3 maanden ongeslagen.Wat PSV zeker niet moet doen is ongecontroleerd aanvallen want daar weet AZ wel raad mee.Die wedstrijd van AZ in de Arena moet een waarschuwing zijn.
+1/-0

2 jaar geleden
Gespreksverslag na de wedstrijd;

"PSV brengt AZ eerste nederlaag in 3 maanden toe.
In een kolkende Philips stadion heeft PSV laten zien allerminst klaar te zijn met dit seizoen. Vanaf de eerste minuut werd de opponent uit Almaar achteruit gedrukt en werden de intenties van de mannen van Schmidt duidelijk. Nadat Zahavi een eerste waarschuwing hadden afgegeven met een ziedend schot op de paal, stond de spits na 10 minuten op de juiste plek om een voorzet van publiekslieveling Cody Gakpo tot doelpunt te promoveren.

Dat het na 20 minuten nog maar 1-0 stond mag met recht een klein wonder genoemd worden, gezien de grote kansen voor Gotze, Gakpo en aanvoerder Marco van Ginkel.
In de 25e minuut was het aanwinst Veerman die van afstand de stand op 2-0 bracht. Daarmee liet hij zien de ontbrekende schakel te zijn in de formatie van Roger Schmidt.

Voor rust controleerde PSV het spel, en gebeurde er weinig meer voor de beide doelen.

Na rust probeerde AZ uit een ander vaatje te tappen, maar bleek PSV simpelweg een paar maten te groot.
Prachtige doelpunten van nogmaals Zahavi en de van een blessure teruggekeerde Noni Madueke zorgden er voor dat de trouwe aanhang met een euforisch gevoel huiswaarts kon keren."

Of misschien loopt het anders, maar he, durf te dromen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Van mij mag het zo gaan ... behalve:
Van Ginkel niet op het veld maar op de bank!
Madueke is er helaas nog niet bij
+1/-0

 
Op de ontbrekende schakel die scoort en je voorspelling van 2-0 na prachtig.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat nou als er door VAR momentjes in de eerste en tweede helft 2x 10 minuten extra tijd komt? Moeten we dan tijdens de laatste 5 minuten het stadion uit omdat het 22:00 is?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Dan hebben we wel een groot probleem. Deze versie van Sars-cov-2 wordt namelijk om precies 10.00 Pm actief. Gelukkig wel een uur later dan de versie van vorig jaar die toen 3 maanden lang al om 9.00 Pm wakker werd. Naast de VAR heb nog de 1 minuut vertraging voor Wim Jansen en kunnen er ook blessure-behandelingen zijn. Alleen een echte held durft nu nog naar het stadion ;-)
+1/-1

 
2 jaar geleden
Niet te hopen dat ze ook nog allebei alle vijf de wissels gebruiken. Dan hangen we😊
+1/-0

2 jaar geleden
Als PSV echt als een team kan spelen zoals ze dat tegen Ajax deden dan zie ik wel winst voor PSV.
+1/-0

 
Ik denk dat de busreis richting Alkmaar maar een trieste bedoening wordt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Richting Alkmaar rijden is sowieso altijd een trieste bedoening.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Al was het maar omdat je dan langs die lelijke betonnen galmbak in Ouderkerk a/d Amstel komt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben al wel 30 keer naar Texel geweest, dus ik ben blij als ik bij het Afas stadion ben. Dan zit het grootste gedeelte van de reis erop😊
+1/-0

2 jaar geleden
Ik kan me wel vinden in de vermoedelijke opstelling:
Drommel,
Teze, Boscagli, Obispo, Mauro Júnior,
Van Ginkel, Götze, Veerman,
Doan, Zahavi, Gakpo
Dit team heeft veel meer kwaliteit dan het huidige AZ, die hebben wel een jasje uit gedaan.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik hoop dat het niet klopt. Een middenveld met Götze en Van Ginkel is te licht, tegen de werkers van AZ, tenzij Veerman echt een van de beste middenvelders ooit is. Maar dan komt hij nog weinig aan aanvallen toe.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Met een vervanger voor die eerste naam maken we meer kans, denk ik … ;)
+2/-0

 
 
2 jaar geleden
Nee met Drommel en die nam jankend op …. ;)
+1/-0

2 jaar geleden
Weet niet of jullie het gezien hebben, maar juist nu gaat ineens die discussie weer oplaaien over die bal over de lijn tegen Ajaks …. net voor de wedstrijd tegen Az!

Spelletje van ESPN om Ajaks een beetje te helpen?

Ik zag trouwens gisteren daar ook een reportage van die Milan, die dan zegt dat Schmidt geïrriteerd reageerde toen hem naar de resultaten van dit jaar werd gevraagd…. nou, ik vond Schmidt helemaal niet geïrriteerd overkomen! Hij legde alles precies goed uit.
Mooi hoe die gasten een bepaalde draai aan een interview geven …. En zo toch weer Schmidt negatief afschilderen. Ik denk ook wel dat dat een van de redenen is geweest voor Schmidt’s beslissing.
+1/-0

 
Dat laatste zinnetje van jou is't 'm zeer zekers, heb ik ook vanaf het begin aangegeven,
een boel onrechtvaardigheid in de ED waar de media die zich inmiddels machtiger en machtiger opstelt keihard en onbeschaamt onbechoft aan meewerkt, kennen geen waardigheid.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Dieperink was dat niet die blinde die als enige niet zag dat die bal uit was?? Samen met die afgekeurde scheidsrechter Steegstra?
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Doen ze ook weer expres hè? Om Schmidt nog verder te treiteren ….

Zou die vent zich wel lekker voelen als hij daar langs de bank van PSV staat … die moet toch voelen dat ze hem constant vies aan zitten te kijken … en hard tekeer zullen gaan, als hij bv verkeerde beslissingen niet corrigeert!?

En daarbij ook nog Blom de Var … die eerder deze week op tv aangaf dat de Var juist had gehandeld…. Wat een spelletje speelt die K bond toch weer hè?!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik zou als ik Schmidt was me nog eens goed laten horen tegen die Dieperink. Hij staat er straks toch nota bene langs. En een gele kaart op de koop toenemen, zo'n kaart stelt toch niks voor.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat dat ons niet gaat helpen in de race om het kampioenschap…
Alles wat wij verkeerd doen wordt nu onder een vergrootglas gelegd …
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als je slim bent doe je dat ook onopvallend kijkend naar het veld en niet zo opvallend als na de wedstrijd tegen Ajax.
+1/-0

 
Dat Perez vorig jaar tijdens een wedstrijd met zijn telefoon vanuit de catacomben aan het filmen was hoe Schmidt tekeer ging (weet zo even niet meer welke wedstrijd) zegt genoeg wat voor hetze er vanuit de media gevoerd wordt. Taferelen die je bij andere trainers nooit ziet, terwijl Schmidt niet bepaald de enige is die iets roept richting de arbitrage.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Tja, de media heeft Carte blanche hier in NL …. En die bond gaat er gewoon in mee, bang om commentaar te krijgen van het volk of van het Ajaks bestuur.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hadden ze eigenlijk ook nog Nijhuis of Makkelie scheids moeten maken, of ligt het er dan te dik bovenop.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Terecht, Yvon Mvogo is ook niet zo goed maar wel beter.
Unnerstall weg is grote fout geweest.
+1/-0

2 jaar geleden
Zat er aan te komen,Mvogo mag zich weer bewijzen.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat Schmidt nog wel eens zeer kan gaan verrassen de rest van het seizoen …
Die wil echt nog wel kampioen worden … en gaat ervoor … met misschien wel andere keuzes dan wanneer hij zou zijn gebleven!

Marciano Vink zegt trouwens net hetzelfde …
+1/-0

2 jaar geleden
Centrale Duo is leuk eigen jeugd en met body: Obispo + Teze
Middenveld is met fitte spelers: Boscagli + Veerman + Sangaré
+1/-0

2 jaar geleden
Ben benieuwd hoe de combi Sangare Veerman uitpakt. Ik heb er hoge verwachtingen van.
+1/-0

2 jaar geleden
Schmidt blijft verrassen, dat ga ik toch echt wel missen. Ik hoop dat de spelers nu aan hem latenm zien dat zij wel meewillen in zijn ambities. Tuurlijk passeert hij Drommel, nu hoeft hij niet meer aan kapitaalvernietiging te denken. Hij hoeft niet verder volgend jaar met Drommel dus hij gaat nu gewoon voor de beste optie voor succes.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Kijk dit is misschien nog wel beter. Nu hoeft hij niet meer aan de langetermijn te denken. Gewoon de beste opstellen.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Vreemd dat Drommel wordt gepasseerd ten faveure van ene Mvogo die aangaf PSV te willen verlaten...Hoe dan ook, de 3punter pakken op welke manier dan ook om in het kielzog te blijven van dat opgehemelde zootje uit Duivendrecht-Noord.Forza PSV!!!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Als je Drommel zag keepen snap ik heel goed dat hij gepasseerd wordt. Roger wou graag die Duitse keeper aankopen maar ja die kreeg hij niet. Dan maar zo, alles beter dan Drommel, hard maar helaas de waarheid.
+1/-0

2 jaar geleden
Paar uurtjes billenknijpen en dan chagrijnig naar bed.
+3/-0

2 jaar geleden
Net voor het eerst sedert Twente weer in Philips Stadion plaatsgenomen. Onwennig. Aparte ambiance. Verder gelukkig geen strikte regeltjes.

Voelt al met al best oké. Geen grote rijen iig en ruimschoots plek op tribune. Hopelijk voelt het over uurtje of 2 nog immer prima.

Moet zeggen dat ik er hard hoofd in heb. Voetbal wordt er na winterstop niet beter op, eufemistisch gesteld. Al word je natuurlijk 2 weken geleden keihard genaaid van opzij.

Nou ja, laten wij maar uitgaan van het ergste scenario, dan kan het alleen nog maar meevallen. Hup PSV.
+2/-0

 
Snapt er iemand de opportunisme van de scheids-?
+1/-0

2 jaar geleden
Een moment de organisatie achterin volledig weg en je kan weer overnieuw beginnen.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat wordt er weer slecht gefloten zeg ….

Die overtreding in het begin op Doan was gewoon rood … hij was er duidelijk door geweest!
+2/-0

 
Jij iig wel, en dan krijgen we weer degene die zegt dat dat geen invloed mag hebben als wij echt domineren.
+3/-0

2 jaar geleden
Het is niet voor het eerst dat we geen laatste aanval voor rust krijgen omdat we liever niet vooruit spelen.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het is weer het voetbal dat zo kenmerkend is onder deze trainer. Een hoop gedraaf en bar weinig plan en finesse. Het dit jaar totaal gestripte AZ is voetballend ruim de betere. Het wordt als zo vaak weer met een kleffe bilnaad hopen op een wonder.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Waarom ruim de betere? Omdat ze het balletje achterin langer rondspelen?
Wat hebben ze nu voor kansen gecreëerd, vlgs mij net zoveel als wij … of nog minder zelfs?
+1/-0

2 jaar geleden
Inderdaad verstandig dat we geen centrumspits gehaald hebben.... Gaan we nu voor de nog niet fitte Zahavi of die onervaren jongen van jong PSV ?
+2/-0

 
2 jaar geleden
Gakpo speelt ook niet sterk … te veel balverlies en ballen niet afgeven …
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik word langzaamaan wel schijtziek van dit PSV. Ren je rot.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Begint weer een zeer bedenkelijk niveau te worden🤔
+2/-0

2 jaar geleden
Sangare weer even omschakelen van Afrika naar Eindhoven: bal meteen afgeven, niet er mee lopen!
+1/-0

2 jaar geleden
Nog iemand die klaagt over Drommel?
+2/-0

 
2 jaar geleden
De keepers verbazen mij niet meer. Wel spelers als Teze die zulke oliedomme gele kaarten pakken
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ben heel benieuwd wat de 2 jaar Schmidt straks hebben opgeleverd.
Waar hebben alle supporters de afgelopen periode van genoten behave een goede voorbereiding op dit seizoen?
???
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Wat een onsamenhangend spel zeg.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Geen lijn in de aanvallen te ontdekken. Een trainer als Van Gaal kreeg na 2 jaar veel aanvalslijnen erin, maar ik zie nu niks...
+1/-0

2 jaar geleden
Verlies zou per direct Schmidt eruit moeten zijn. Heeft geen zin meer om hem aan te houden. En staat genoeg klaar om het over te nemen.
+1/-1

2 jaar geleden
Lekker keepertje
Het verval begint nu al.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik haak af wat een voetbal heb het gehad na 35 jaar houdoe baay baay
+1/-0

2 jaar geleden
Ga toch weg Schmidt en de Jong met 2 waardeloze keepers die het keer op keer af laten weten. Altijd hetzelfde liedje bij PSV. Aanvallend laat PSV het ook weer liggen. Vreselijke spelopvatting ook weer.
+2/-0

2 jaar geleden
Ik had gehoopt dat we Ajax iets langer hadden kunnen bijbenen, met misschien een misstapje van die vrienden. Maar denk nu dat het gewoon weer klaar is. Misschien dat we in de beker nog een keer geluk hebben, maar 21-22 wordt weer een nachtkaars vrees ik.
+3/-0

2 jaar geleden
Je zou maar 2 keepers moeten halen aan het begin van het seizoen, en je haalt 2 kut keepers. Niet eentje, nee 2!

Man man John... Hebben jullie oogkleppen op ofzo?
Ongelofelijk weer dit.
+2/-0

2 jaar geleden
Cody speelt als een krant en het hele team volgt zijn voorbeeld.... Volgende week bij Vitesse uit ga je ook niet winnen. En dan sta je ineens derde. Wat een treurnis dit PSV. Bedankt Schmidt. Voor alles (?) dat je hebt gebracht.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Bekijk de periode Schmidt een positief!
Bijna perfecte voorbereiding op dit seizoen gehad.
Mauro kan nuttig zijn als linksback
We hebben 2 gelijkwaardige keepers
Gotze heeft zo weinig laten zien dat hij niet verkocht wordt
Bruma heeft al 5x meer gescoord dan hij ooit heeft gedaan
Vergeet ik nog iets?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad helaas! Had veel meer gehoopt
+1/-0

 
2 jaar geleden
We missen een links en een rechtsbuiten die aan de zijkant spelen, dan kan hij ook ballen af geven. Maar de buitenspelers staan al bijna centraal en daar is het veel te druk. Dan wordt de ballen afgeven ook lastig. Je moet de kwaliteiten van spelers ook goed gebruiken, het ligt niet alleen aan Götze zelf.
+2/-0

2 jaar geleden
Na Schmidt aub ook JdJ eruit. Jezus wat is dit.
+3/-0

2 jaar geleden
Ik zie nauwelijks lijn in het spel van PSV. Het enige dat PSV goed kan is snel ballen onderscheppen en veroveren maar verder is er geen systeem in het spel van PSV ingeslepen. Buitenspelers gaan veel te snel naar binnen waardoor ze in een trechter spelen,

En in de winter had PSV een nieuwe doelman moeten halen. Nu ben je in twee wedstrijden het kampioenschap kwijt en de marge op Feyenoord.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat staan die .... langs de lijn elkaar nu handjes te geven, prutsers!!
+1/-0

2 jaar geleden
Iemand nog iets positiefs te melden?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Uhm voor 22.00 uur het stadion uit?
+5/-0

 
2 jaar geleden
Waarschijnlijk krijgen we geen niet-te-weigeren boden op onze spelers in de zomer. Volgend seizoen met alle individuele klasse nog op het veld, maar een coach die ze niet als los zand laat spelen winnen we fluitend de triple!
+1/-0

 
2 jaar geleden
We hebben 2 gelijkwaardige keepers
+2/-0

2 jaar geleden
Dit dreigt nu helemaal uit elkaar te vallen. Schmidt kan er natuurlijk nu weinig aan doen dat er weer opzichtig geblunderd word door een keeper maar nu is het waarschijnlijk game over voor plaats 1 en gaat iedereen meer aan zichzelf denken dan het team. Psv worstelt al heel lange tijd (nooit een soepele overwinning) maar als de vechtlust/ energie van ook verdwijnt sta je zomaar op de EL plaatsen
+1/-0

 
2 jaar geleden
"Dit dreigt nu helemaal uit elkaar te vallen."

Nu pas?
Je doet net alsof we voor het eerst in tijden slecht hebben gespeeld. Wat ik vanavond heb gezien zie ik al jaren, elke week, soms 2 keer per week, met af en toe een uitzondering.
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb geen idee waar ik anderhalf uur naar gekeken heb.

Geen tactiek, passie of inzicht. Ik verlang zelfs terug naar Cocu. Was ook niet om aan te gluren maar tactisch zo goed dat we iig wonnen. Laat Cocu maar terugkomen samen met vNistelrooij.
+4/-0

2 jaar geleden
Niet heel veel veranderd ten opzichte van voor de winterstop.
Is alleen nóg slechter geworden.

Give de goals to them.....
+1/-0

2 jaar geleden
Zo goed als elke wedstrijd met een beetje tegenstand gaat verloren, dan kun je enkel concluderen dat de selectie uitermate zwak en ongebalanceerd is met twee keepers waar je je kapot voor schaamt. Het seizoen is nu pas begonnen met de strijd om plek twee. Het gat met AZ en Twente is nog redelijk dus heb goede hoop op 2 of 3. Na de derde thuisnederlaag op rij tegen AZ mag je toch wel spreken van een echte crisis. Onacceptabel. Ik begrijp goed dat Schmidt vertrekt John gaat nooit een kampioenschap waardig elftal samenstellen. Zelfs het vervangen van Ramalho was al een te grote opgave. Tijd voor een grote schoonmaak.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Hoezo beginnen over John …. Het is de trainer die er niks van bakt!!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Je kan de trainer vervangen, is ook zeker nodig. Maar dat gaat weinig veranderen zolang John de Jong daar zit.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Wat kan Schmidt eraan doen dat enkel al onze twee keepers direct verantwoordelijk zijn voor 5 verliespunten. Onze spelers zijn niet eens in staat om een fatsoenlijke kans te creëren of een spits in stelling te brengen. Dan kan je zo tactisch zijn als je wil, als het te moeilijk is om in een beetje hoog tempo de bal rond te spelen houdt het gewoon op.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vorig seizoen hadden we Unnerstall, maar stelde hij alsnog Mvogo op. Die is ook duidelijk op zijn voorkeur gehaald lijkt me.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Dat doet niets af aan het feit dat we met een betrouwbare keeper nu nog steeds eerste hadden gestaan. Verder zullen er ook wel afspraken zijn gemaakt met Leipzig en Mvogo zelf over zijn komst hierheen. Unnerstall heeft een geweldige wedstrijd tegen Volendam gespeeld en wordt natuurlijk ook opgehemeld omdat Mvogo en Drommel vaker blunderen dan dat ze een uitzonderlijke redding maken. Ik vind ook dat een keeper in de eerste plaats ballen moet tegenhouden en de rest is mooi meegenomen en dus Unnerstall erin gezet.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het is gewoon een tactisch onbenul. Bijna al onze spelers zouden basisspelers zijn bij AZ.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Met 800 keer balverlies werkt er geen enkel tactisch plan.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Grapjas, onze keepers en backs zijn lachwekkend, aanvallend zijn we lachwekkend, enkel op het middenveld beschikken we over voldoende kwaliteit. Volgens mij hebben we 5 van de laatste 6 tegen AZ verloren, die willen helemaal niemand ruilen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dat denk ik niet.
We hebben veel spelers die weleens wat leuks laten zien of ooit hebben laten zien maar nog veel vaker niveautje RKC aantikken en ja, dat geldt ook voor de betere spelers in de selectie.
+2/-0

 
2 jaar geleden
De helft van de spelers is wel gehaald voor/door Schmidt. Die nu snel de benen neemt en de schuld altijd bij een ander legt: scheidsrechter, uithoudingsvermogen, knvb, blessures, etc. Dat wij als PSV deze man alle vrijheid hebben gegeven om al zijn duitse vrienden binnen te halen voor bakken met geld is ons wel te verwijten
+4/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad, en een Gotze neemt het zelfs van hem over … het is altijd een ander z’n schuld, met name de scheidsrechter!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Volgens mij lopen Zahavi, Götze en Ramalho hier dankzij Schmidt. Mwene is gehaal voor de breedte, maar speelt basis omdat we een beetje vergeten waren dan Dumfries zou vertrekken, net als dat het vervangen van Malen door Vinicius nu ook niet echt een geniale zet is geweest, of 3,5 miljoen voor Drommel, of 10 miljoen voor Baumgartl, of 8 miljoen voor Doan, of 13 miljoen voor Bruma. De laatste drie moesten vertrekken maar kon John aan de straatstenen niet kwijt. Vorig jaar al te ligt bevonden en nu vaak basis bij gebrek aan beter. Max is helaas geen schim meer en Mauro doet het goed, maar is toch geen PSV waardige linksback een noodoplossing, die ook niet gerepareerd kon worden afgelopen winter, net als het keeperprobleem of het probleem met het wegvallen van Ramalho. Spelen we in onze sterkste opstelling, hebben we best een redelijk elftal, dat op de backs en op doel veel te zwak is, komen er dan blessures of schorsingen bij wordt het niveau helemaal dramatisch. Maar dat zien we wekelijks terug.
+3/-0

2 jaar geleden
Nou, ook dit seizoen gaat als een nachtkaars uit. Dit kan toch niet het topsportklimaat zijn dat de directie al jaren voor ogen heeft? Directie, scouting, trainers, staf, spelers en de algehele instelling ademt allemaal gezapigheid en middelmaat uit. Dit is niet zomaar met een trainerswissel op te lossen.....
+3/-0

2 jaar geleden
Hoop dat alles toch duidelijk is nu he?
Eruit met die top en die top asperities.
Ja van Bommel was kut , nee dit is beter.
Schoonmaak houden en rap!!!

Gvd
PSV is van Ons en Niet van die geld wolven
+1/-0

2 jaar geleden
Wat een vertoning weer. Een topwedstrijd winnen als je keepers Bassie en Adriaan zijn is al moeilijk genoeg. Maar waar hebben we in hemelsnaam naar zitten kijken… Hoe gaat de wedstrijdbespreking van onze wondertrainer? Waarschijnlijk zo; Meine Herren, wir gehen 90 minuten arbeiten, arbeiten und arbeiten! Jetzt geht’s loss!!!!! Hij zal hier zeker heel erg tevreden over zijn. Het is net zo’n clown als onze Bassie&Adriaan.
+1/-0

2 jaar geleden
Zo, even Mvogo drie keer ingevuld bij Man of the Match. Dat hij dat is kan niemand ontkennen. Iedereen zal dit blijven herinneren als de wedstrijd van Mvogo.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Dat was een flinke blunder. Maar de rest was ook onthutsend slecht😱
+1/-0

 
2 jaar geleden
Goeie tip Rups, ook gelijk gedaan.
Merci
+2/-0

2 jaar geleden
Vanuit de vrieskou van een kil, sfeerloos stadion in de behaaglijke warmte van een luxe treincoupé...

Vraag je jezelf af van is dit het nou, hebben wij hier zolang naar uitgekeken...

Als het zo moet, gooi de boel dan maar weer dicht... wat een onthutsende, ontluisterende bagger, armoedigheid ten top.

(later meer)
+7/-0

 
2 jaar geleden
Beter gaat Roger nu alvast maar weg. T die vliegenvangers in z’n kielzog. Wederom Faber voor de groep (wat een prutsclub zijn we ook) en de keeper van Jong dan maar opstellen. Kan alleen maar beter zijn.
JDJ moet ook maar z’n conclusies trekken. Volledig schoon schip op technisch vlak. Gewoonweg beschamend.
Zoveel tegendoelpunten. Geen goed positiespel, sowieso slecht voetbal, Europees niks, alle toppers verloren en vaak heel dik. Om je kapot te schamen. Benieuwd wat Toontje topsportmentaliteit hiermee gaat doen. Ws niks behalve een nieuw tegeltje schilderen.
+7/-0

 
2 jaar geleden
De kachels missen we nu al ,hadden we toch iets warmte gehad deze avond !!
+1/-0

2 jaar geleden
Nou …. Volgens mij zijn we het er allemaal nu wel over eens …. goed dat Schmidt vertrekt!
Ik hoop alleen dat hij een paar spelers meeneemt, waaronder Gotze …. die vent kan met vlagen leuk voetballen, maar zelfs voor niveau psv laat hij te weinig zien!

Gakpo moet ook nog veel beter gaan spelen … staat ook stil, en te veel met zichzelf bezig.

Ik dacht dat na een winst vandaag er misschien nog best wat leuks zou kunnen gebeuren dit jaar … maar nu, ik denk dat het alleen maar slechter kan worden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Een nieuwe trainer zit met dezelfde zooi. Gakpo en Sangare zullen misschien vertrekken en aangezien we van de winter ook niet konden versterken raak je wederom je twee sterkste spelers kwijt en zullen er wederom geen vervangers van enige vorm van betekenis aangetrokken worden. Scouting en netwerk hebben we niet (meer??). Probeer Brands maar weer een rol binnen de club te geven en haal a.u.b. niet van Nistelrooy. Het gaat nog enkele jaren duren voor we de selectie weer op niveau kampioenschap kunnen krijgen en ik zou het vreselijk vinden als Ruud volgend jaar 5e wordt en hier afgebrand wordt, terwijl hij het met nog mindermateriaal dan Schmidt moet doen. Ik zie het niet gebeuren dat we onder het bewind van Toon en John de dalende trend zullen gaan keren helaas. Maar goed na 7 magere jaren.....
+1/-0

2 jaar geleden
Is die Pascal Jansen niet een trainer voor ons? Heeft hier de jeugd gedaan. Was goed te zien hoe hij Vertessen, Gakpho, Teze en Obispo trooste met hun verlies. Daarna ging hij pas zijn eigen spelers bedanken. Lijkt wel of hij weet hoe je een tegenstander moet aanpakken. Won dit seizoen al bij 020 en nu bij ons. Dan doe je het goed hoor. We hebben mazzel gehad dat we zo vroeg in het seizoen uit bij hun moesten spelen. Toen waren we nog best goed....
+1/-3

2 jaar geleden (gewijzigd)
Als PSV uit bij Vitesse verliest zak je richting plaats 3. Feyenoord o.a. ruikt bloed.
Heel Amsterdam lacht zich weer suf.
Die tikken Heracles morgen gewoon weg. .Gatverdamme.
Vitesse uit verliezen, Schmidt er direct uit!!!
Met een normale tactiek komen we wellicht nog ergens.
Schmidt is de controle na zijn afscheidsnieuws helemaal kwijt.
Groep duidelijk vertrouwen kwijt.

Mvogo
Drommel
Mwene
Mauro
Van Ginkel
Gutiérrez
Bruma
Vinicius
Zahavi
Romero

Allemaal midd laat en eruit. (Eigen jeugd ook deels middelmaat, maar opvulling)

Gakpo
Madueke
Sangare
Götze
Boscagli

Moeten wat geld opleveren.
Daarmee opnieuw gaan bouwen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Gotze voegt ook niks toe,3 ballen leuk geven per wedstrijd Is te weinig,een speler op die positie niet 10a15 goals maken en evenveel assist,die is bij de volgende trainer zo zijn plaats kwijt
+2/-0

 
2 jaar geleden
Vandaar ook op het lijstje dat weg mag
Qua naam nog wat aanzien. Misschien is er een maffe Duitse of Engelse ploeg die er 7 tot 10 voor betaald.
+1/-0

2 jaar geleden
Dit is de uitkomst van jaren wanbeleid! Tijd dat gerbrands en de jong samen met schmidt oprotten! Waar is de tijd gebleven dat we thuis onverslaanbaar waren. Zelfs in Rotterdam gaan ze ons dalijk voorbij met veel minder financiële middelen. Het is lachwekkend aan het worden en dat doet pijn…..
+15/-0

2 jaar geleden
stadion 1/3 vol
Als het zo doorgaat blijft dat na corona ook nog zo
2/3 heeft iig geluk gehad
Het begint nu toch wel op te vallen dat we geen enkele 'topper'winnen.
Kampioen wordt je tegen de kleintjes. nou echt niet
Dat geneuzel over we gaan nog voor 3 prijzen is nu hopelijk ook over. knvb beker is geen prijs, conf L wordt ook niks en competitie....na onze inmiddels traditionele winterdip staan we gewoon derde en hebben na onze traditionele zaadpartij in de Kuip nog niet gehad
Schmidt, je kan er niet alles aan doen, maar pas in de 89e minuut een aanvaller er bij zetten zegt mij alles. Het spelletje is niet zo moeilijk maar hij maakt er een hele wetenschap van met bijbehorende excuses zoals spelers die altijd overbelast zijn.
En idd wat hebben wij een , herstel 2, k*t keepers
1 voordeel, dit seizoen is klaar, kan maar duidelijk zijn, worden mijn weekenden er tenminste niet meer door verpest
+4/-1

 
2 jaar geleden
KNVB beker is gewoon een hoofdprijs, zeker als je zo presteert als wij de laatste jaren. Verde rlijkt het ook de enige realistische optie aangezien sterkere ploegen als AZ en Feyenoord ook nog in de conference leaugue zitten. Als er ergen geen plek is voor minachting van welke vorm van zilver dan ook is het wel in Eindhoven. Al zal de dubbel normaal gesproken gewoon weer naar Amsterdam gaan.
+4/-0

2 jaar geleden
Het houdt niet op - niet vanzelf….

PSV begint de wedstrijd niet heel slecht. Vanaf minuut 10 controle, en de 1-0 was op dat moment gewoon terecht. Het doelpunt komt weer uit een spelhervatting, in de hele eerste helft creëren we 0 kansen uit goed veldspel. De 1-1 valt door een dekkingsfout aan de rechterkant. Onnodig, knullig en net als bij de goal van PSV is het eerste schot op doel raak.

Dan de tweede helft. Meer balbezit, en na een minuut of 60 druk, zonder - wederom een serieuze kans uit te spelen. Op dat moment hoop je dat er nog een balletje goed valt en je gaat winnen. Ook AZ krijgt eigenlijk geen kansen.

En dan; gaat Mvogo op een ongekende manier in de fout. PSV en keepers? Het is geen gelukkige match. Waar we ooit Gomes hadden en daarna een hoop mindere goden (denk aan Isaksson, Hidde Jurjus, Zoet), is het dit jaar echt schrijnend. Ik ken geen profclub in Europa die dit zo veel punten heeft verloren door keepersblunders als PSV.

Na de 1-2 weet je dat het klaar is. PSV weet namelijk al bijna 3 jaar nauwelijks goed uitgespeelde veldgoals te maken. Het lukt soms in de omschakeling, het lukt soms doordat een van onze vleugelspelers het op de heupen heeft, maar eigenlijk zit er al 3 jaar een blokkade in ons spel die ervoor zorgt dat we nauwelijks kansen uitspelen. Dat is de trainer aan te rekenen, maar lijkt inmiddels ook wel in het DnA van de club geslopen te zijn.

PSV is qua spel PSV niet meer. Waar is de tijd gebleven dat we 2 topspitsen hadden en onze vleugelspitsen in balbezit aanvaller waren, bij balverlies middenvelder? Ik mis vleugelspitsen die onze spits bedienen. Want zeg nou eerlijk; wie je bij PsV ook in de spits zet, een voorzet komt er nooit.

We hebben ons door Ajaxminnend Nederland laten aanpraten dat spelen met buitenspelers de enige weg naar succes. Wanneer een tegenstander - zoals vandaag de buitenspelers weet af te stoppen, dan is er geen plan b. Tegen mindere tegenstanders, valt er dan nog wel eens een balletje goed, maar in alle wedstrijden waar het er echt om gaat, is het simpelweg te voorspelbaar en bij lange na niet goed genoeg.
+13/-0

 
2 jaar geleden
Je doet je naam eer aan, want elk woord van jou is raak en zó waar. Totaal eens. PSV moet donders snel terug naar 4-4-2, want we hebben de spelers niet voor een ander systeem.
+1/-0

2 jaar geleden
Dit probleem is niet opgelost met een nieuwe trainer.

De halve selectie bestaat uit middelmatige spelers die helemaal niets te zoeken hebben bij wat PSV ooit was. Het resultaat van de afgelopen 3-4 seizoenen je beste spelers verkopen en er bras voor terug halen en daar aan vast blijven houden.

John de Jong als TD is het slechtste wat ons ooit is overkomen.

Het is een vreselijk cliché maar ik vind oprecht dat hij met zijn onkunde PSV vergaand naar de klote aan het helpen is. Na 4 seizoenen toekijken zijn Gerbrands en Hans van Breukelen (er vanuitgaande dat hij de voetbalman is binnen de RvC) net zo schuldig.

John de Jong out!
+10/-0

2 jaar geleden
We hebben een keepers probleem, ehhhh sorry we hebben inmiddels structureel op alle fronten een probleem!!!!!!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Gomes had op zijn 61e deze bal met ogen dicht geplukt. Wat een doffe ellende onze keepers. Ik denk zelden vertoond bij een club die ooit een topclub was..
+2/-0

2 jaar geleden
Relatief lang gewacht met reageren, de ergste emotie laten zakken.

Links om of rechtsom, hebben we wéér niet thuis gegeven in een topper of do/die wedstrijd. Wat een treurige balans. En dat je weer in eigen huis alle 3 de toppers verliest. Dat is een schande, welke redenen of excuses er ook zijn.

En over de wedstrijd, het was niet te doen. Eigenlijk geen fatsoenlijke aanval bij elkaar gespeeld. En dat is óók treurig. Geen 1 speler een voldoende. Bij az ook niet maar die zullen er niet om malen. We gaan maar weer een potje wondenlikken, en een beroerde zondag tegemoet. En dinsdag slepen we ons maar weer naar het stadion.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Gelukkig kunnen we het van de week weer allemaal bagatelliseren door te beweren dat we nog op drie fronten meedoen (alsof Ajax er nog 6 gaat verspelen en wij 0) over een paar weekjes kunnen we het dan bagatelliseren door te zeggen dat de tweede plaats veiligstellen nu het belangrijkste is en hopelijk kunnen we dan net als vorig jaar met hangen en wurgen die tweede plaats ook over de streep trekken, al heb ik geen enkele illusie dat die veel toegevoegde waarde heeft. Volgende week weer verliezen en dan nog de traditionele in de Kuip en je hebt jezelf, ondanks je budget, echt weer flink in de nesten gewerkt.
+1/-0

2 jaar geleden
Pfff. Wat een wedstrijd. Was teleurgesteld dat Schmidt zijn contract niet verlengt, maar vind het na vanavond niet zo erg. Hij verliest echt alle toppers. En die twee drama keepers heeft hij ook allebei gehaald. Want wat is het toch belangrijk dat een keeper goed kan voetballen. Nou ik vind het vooral belangrijk dat een keeper een keer een goed schot tegenhoudt. Ons materiaal is niet top, maar wel goed genoeg om tweede te worden. Toch presteert Schmidt het om structureel van nummers 3-6 te verliezen, die in mijn ogen minder materiaal hebben. Echt knap.
+5/-0

2 jaar geleden
We hebben toch maar mooi tot de eerste week van februari meegestreden om de titel! Vorig jaar was het in januari al klaar. Ik zie en voel de progressie 😊
+8/-0

2 jaar geleden
Ik had een moeilijke avond verwacht maar dat PSV zo knullig zou verliezen had ik niet zien aankomen. Maar als je de doelpunten zo makkelijk weggeeft dan win je ook geen wedstrijden.Geen betrouwbare keepers en geen spits die er per seizoen minimaal 20 maakt. AZ deed wat het moest doen en dat is massaal verdedigen en wachten op de fouten die PSV elke wedstrijd wel maakt. Tactisch ijzersterk en de wil om te winnen. Bij PSV loopt teveel middelmaat rond om ergens aanspraak op te maken. Dit seizoen wordt het niet meer beter en moet PSV zelfs vrezen voor plek 2.Toch Dinsdag weer naar Het stadion voor NAC en vervolgens een week later tegen Maccabi. Ondanks alle teleurstellingen toch maar weer gaan. Alles beter dan successupporter zijn van die club uit Amsterdam. Tot slot nog een opmerking over de arbiter van dienst die zich moeiteloos aanpaste aan het abominabele niveau van deze wedstrijd.
+2/-0

2 jaar geleden
Was weer een drama,MVOGO gezakt Schmidt ga nu a.u.b en vriend JDJ geweldige aankopen wordt tijd voor iets anders..
+4/-0

2 jaar geleden
Helemaal klaar met dit psv. Toon,jdj en roger vertrek. Vandaag nog. Alle drie zijn ze debet aan dit falen. Structureel falen ze. Toon door telkens iemand aan te stellen die niet capabel is, jdj door telkens de selectie niet op orde te hebben en roger schmidt die na 2 jaar geen enkele lijn van spel erin heeft gekregen. TG, JDJ en RG aub laat psv weer psv zijn en maak je bureau leeg. Wegwezen zodat we verder kunnen. Aju en Bedankt voor niets
+3/-0

2 jaar geleden
Schmidt; we were on the way to win this match and then the moment with Mvogo happened. Uhu..on the way to win this match, het was 1-1 en als je eerlijk bent was dat wellicht een terechte uitslag geweest. Kortom, hij begint ook maar een eind weg te zwetsen. Reactie van Gakpo ook tekenend. Begrijp me goed ik ben een fan van hem en hij is met afstand onze beste speler, in potentie op dit moment want ook al tijden redelijk onzichtbaar. Maar die gelatenheid......daar kan ik niet bij. En ik krijg niet de indruk dat er iemand is die nu ook maar iets van in paniek is. Schmidt dient lekker zijn contract uit bij onze gezellige gemoedelijke club waar ze waarschijnlijk komende week weer met een overdreven kinderlijk enthousiasme op de training bezig zijn met leuke oefeningetjes. We worden steeds meer een bezigheids en revalidatie clubje. Maar wel heel gemoedelijk. En daar zoeken we ook alle spelers op uit want o,o er al er toch eens 1 met de vuist op tafel slaan. Dat is niet de bedoeling. Bij onze gemoedelijke club met zij gezellige kantine waar Roger altijd welkom is. Sorry hoor maar ik wordt hier steeds cynischer van. We zitten hier al jaren lang naar NIKS te kijken en er gebeurt ook NIKS.En weer een seizoen naar de klote.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Dit inderdaad! Het is ook gewoon de tijd waarin we leven. Ik krijg geen enkele seconde het idee dat deze jongens op het veld willen sterven voor het shirt wat ze dragen. Als je in dit stadion grootheden en waanzinnige strijders als ons Berry en co hebt zien spelen, dan is dit kansloze niveau heel moeilijk te accepteren. In mijn ogen is het op hier en daar een gevonden titel na al 14 jaar kommer en kwel..
Wat hebben we in godsnaam gepresteerd in al die jaren, zéker ook in de beker en Europees gaan je haren er al helemaal van rechtop staan. We hebben Feyenoord ooit uitgelachen maar zij hebben in die genoemde periode meer gewonnen dan wij…
+1/-0

 
2 jaar geleden
Och als het maar gezellig is. So much for topsportklimaat. Misschien kan Toon een keer een boekje schrijven voor de doelgroep supporters. Hoe blijf ik ondanks de jarenlange wanprestaties positief.
+2/-0

 
Hou je dan in ieder geval bij feiten als je weer eens met je geen-topclub-meer-relaas aan komt zetten.

In die 14 jaar (heel logische tijdspanne natuurlijk) is PSV drie keer kampioen geworden (ik zal die van 2008 alvast voor je weghalen) en won het één keer de beker. Feyenoord één titel en twee bekers (die van 2008 haal ik dan ook voor je weg). Zie je de JCS ook als prijs? Geen probleem. Vier voor PSV en twee voor Feyenoord.

Feyenoord heeft inderdaad meer gewonnen in die veertien jaar :ja
+5/-4

 
2 jaar geleden
Waarom zou je met feiten komen? Gewoon lukraak wat onzin roepen. Als je het maar vaak genoeg herhaalt ga je het vanzelf een keer geloven.
+3/-5

 
2 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Je snapt toch wel wat ik bedoel? Het is sinds de periode Alex Gomes gewoon al 14 jaar kommer en kwel. Dát wilde ik ermee aangeven. Deed het uit blote hoofd en dacht echt dat Feyenoord meer gewonnen had. Vooruit wij 1 gestolen schaal meer.
+2/-0

 
Hoezo is er nu weer een gestolen kampioenschap? Omdat de concurrent op de laatste speeldag choket zodat jij meer punten hebt, terwijl ze enkele speelrondes daarvoor op heel opzichtige wijze door de arbitrage aan punten zijn geholpen? Je staat na 34 speelrondes bovenaan. Hoe kun je dan in hemelsnaam de schaal gestolen hebben?

Die seizoenen waren inderdaad een regelrechte hel. Eerst word je kampioen met maar 17 punten verschil op de nummer twee. Een seizoen later word je weer kampioen (blijkbaar gestolen dus :denk), overwinter je in de Champions League mede door winst tegen Man Utd en speel je twee geweldige wedstrijden tegen de latere finalist Atletico Madrid, waarbij je ze bijna uitschakelt als die bal van Locadia in de slotfase niet op de paal gaat.

En niet te vergeten die titel waarin je Ajax met 3-0 vernederd en daardoor kampioen wordt, Dat was ook een seizoen lang kommer en kwel :I
+1/-0

 
2 jaar geleden
Je noemt nu in een paar regels inderdaad alle hoogtepunten op van de laatste 14 jaar. Iedere prijs is er één, zeker waar, maar naarmate de lat van een topclub op een bepaalde hoogte mag liggen, hebben we door de band genomen (gemiddeld) gewoon dramatisch gepresteerd. Ik heb ook genoten in Madrid. En thuis tegen die Russen!

Maar we kunnen een hele lange lijst maken met AIK, Dnipro, Osijek, enz enz waarbij PSV. We mogen gewoon absoluut niet akkoord gaan met de prestatiecurve sinds tijdperk Alex Gomes en die dodelijke gelatenheid die ik nu proef bij eenieder in en rond PSV…
+1/-0

2 jaar geleden
Met ideale schoonzonen win je geen prijzen.Je moet er spelers bij hebben met gif en laat Bazour nu net zo'n speler zijn die op het randje of zelfs daarover speelt.Was voor weinig geld op te halen maar zal wel niet in het ideale plaatje van Ons PSV passen.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Met het deel ideale schoonzonen ben ik het met je eens. Met het deel Bazoer niet. Die vind ik te onbetrouwbaar qua prestaties en houding. Ik denk meer aan types Guardado, Lerby, Cocu, v Bommel, Wouters. Winnaars ten koste van alles.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Eerlijk gezegd zie ik de spelers wel heel hard over het veld rennen om ballen te veroveren, en zie ik wel genoeg vechtlust. Dat kan je ook nog aan de opstootjes zien.

Wat ik niet zie is goed uitgevoerde aanvallen waarbij de spelers zo gaan lopen dat de bal ook echt doorgespeeld kan worden. En dan heb ik het vooral over de gebieden rechts en linksbuiten. de aanvallers moeten ook vrij gaan staan in een gebied waar ze weinig gedekt worden, ze kunnen worden aangespeeld, en ze ook de bal weer kunnen doorspelen. Ze staan nu vaak op een luitje in het midden van het veld, waar de ballen dan worden onderschept. En dan krijg je een soort ping-pong voetbal waarbij ze steeds de bal weer moeten veroveren. En een spits zal weinig aanvoer krijgen.

Ik zie genoeg kwaliteit en ook genoeg wil, maar ik kan geen spelsysteem en ingeslepen patronen in het veldspel ontdekken. Dat is eigenlijk nog veel erger want dat is eigenlijk een veel dieper probleem.
+4/-0

 
2 jaar geleden
De spelers kunnen de speelwijze van Schmidt niet uitvoeren en dat heeft ook met gebrek aan bepaalde kwaliteiten te maken. De spelers doen hun best maar er is geen leider in het veld die spelers corrigeerd als het moet.Ze zijn allemaal zo lief voor elkaar. Bij ajaks loopt zo'n kwal van een tadic rond maar dat is wel een leider in het veld. Misschien lopen er in de selectie van PSV wel teveel dezelfde types rond. De een is inwisselbaar voor de ander en dan veranderd er nog niet veel.
+2/-0

2 jaar geleden
Helaas wordt Mvogo weer afgeschreven als schlemiel. Weer gaat de hele wedstrijd (zoals ook tegen ajax) om 1 moment en weer vraag ik me af, hoe hebben we het zover kunnen laten komen? Geen spits, de 2 betere op het veld worden er afgehaald (Doan & Veerman) en er zijn weer weinig tot geen kansen gecreeerd.
Ik ben klaar met deze RS. Ik heb het idee dat de spelers ook klaar zijn met hem, waar ik in het begin van de competite nog drang om te winnen en te scoren, zie ik nu veel renwerk (op verzoek van RS), maar weinig resultaat. En het opstootje? Is dat frustratie uit de wedstrijd of frustratie door de trainer? Mario Gotze brengt ook weinig tot niets toe. Sangare is een geweldige speler, maar maakte gister weer veel fouten en Gahkpo probeerde weer veel alleen (begrijpelijk als er geen spitsen staan). En het meest frustrerende, de laatste 5 minuten werden er nog steeds balletjes breed en terug gegeven in plaats van te "pompen of verzuipen".
Het commentaar van enkele hier met 'allemaal net niet' spelers, ben ik het niet mee eens. De meeste hebben echt wel laten zien (door het seizoen heen) dat er potentie in zit. Momenteel is PSV een zinkend schip. Ik zie toch graag Cocu terug komen als trainer, met van Ginkel als captain op het veld, en daar het hele team omheen gebouwd. Dan worden we weer kampioen. Ik gun het Ruud van harte, maar ik ben bang dat hij nog te onervaren is op dit niveau. Zet hem er maar 2 jaar bij als assistent.
+1/-1

2 jaar geleden
Deze selectie is echt niet zo slecht. In mijn ogen zit er totaal geen tactische plan achter het spel. En dit is toch echt de verantwoordelijkheid van de coach.
Het stoort me overigens heel erg dat Schmidt het gevoel geeft dat PSV blij mag zijn dat hij überhaupt bij ons coach is.. PSV onwaardig gewoon
+5/-0

2 jaar geleden
Het is tijd voor een fluwelen revolutie. Toon en John zijn aardige jongens die het beste voor hebben met PSV maar waar we nooit kampioen mee worden. De selectie zit vol met goede leuke spelers. Maar we missen echte leiders. Types zoals Lerby, Gerets, Koeman, v.Bommel, Cocu en Guardado. Elke topper wordt verloren doordat spelers van de tegenpartij het vuurtje aan stoken. Conclusie Toon en John zijn niet capabel. Ze moeten eruit, maar zullen ongetwijfeld niet zelf opstappen. Kunnen de commissarissen hiervoor zorgen? Of moet het van de supporters komen? Ik ben benieuwd.
+3/-0

2 jaar geleden
Ik heb er nog eens een nachtje overheen laten gaan en het zal wel tegen het zere been zijn van alle RS adepten maar als NAC, Vitesse en Maccabi verloren gaan moet hij per direct vervroegd ontslagen worden. Het is een heel bekend fenomeen dat spelers vaak niet meer gemotiveerd en geraakt worden door een trainer als ze weten dat hij het volgende seizoen toch niet meer rond loopt. Wat dat betreft zijn ze net zo opportunistisch als de hele voetbalwereld. Dan zet er tot aan het eind van het seizoen maar een crisismanager neer die de 2e plaats veilig stelt. Is dat een garantie voor succes, absoluut niet, maar als dit het scenario van die wedstrijden is, is zo doormodderen zeker geen oplossing! Ben wel een beetje klaar met RS en zijn eeuwige excuses, zijn onnavolgbare wisselbeleid, en zijn 'proces'van elke keer fouten meenemen naar de volgende wedstrijden en ervan leren. Dat gebeurt namelijk NIET. Als ze alle fouten van het afgelopen seizoen hadden meegenomen waren ze nu toch onderhand foutloos moeten zijn. En je verschuilen achter blunders of wanprestaties van spelers heeft ook ggen zin. Ten eerste is hij voor een groot deel verantwoordelijk voor het aantrekken van die spelers en ten tweede aan hem de taak om uitgaande van het beschikbare materiaal met alle minpunten, een team te smeden dat daarmee om kan gaan. ( kijk naar onze vriend bij fey). Kortom, ben wel klaar met ons duits experiment. Topsport is presteren, geen excuses en verder niks.
+3/-0

 
2 jaar geleden
De technische staf is tevreden met zichzelf getuige de handklapjes na het laatste fluitsignaal. Je hebt verloren!!! Nauwelijks kansen gecreëerd, chaos op het veld. De bezem kan niet groot genoeg zijn.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Wat denk je van: Verliezen tegen NAC Breda en RS, TG en JdJ er uit? Tegen de #12 uit de KKD mag je gewoonweg niet verliezen. Helemaal als je weet dat Jong PSV 2,5 maanden geleden nog 0-0 tegen ze speelde (in Breda).
Mag hopen dat de RvC ondertussen wel in spoedberaad is geweest.
+1/-0

2 jaar geleden
Dit dreigt nu helemaal uit elkaar te vallen. Schmidt kan er natuurlijk nu weinig aan doen dat er weer opzichtig geblunderd word door een keeper maar nu is het waarschijnlijk game over voor plaats 1 en gaat iedereen meer aan zichzelf denken dan het team. Psv worstelt al heel lange tijd (nooit een soepele overwinning) maar als de vechtlust/ energie van ook verdwijnt sta je zomaar op de EL plaatsen
+3/-0

2 jaar geleden
Misschien wordt het eens tijd dat we door bizarre goals gaan winnen.. al x seizoenen op een rij zitten details net tegen. Dat is geen toeval, je dwingt het gewoon net niet af. Het ontbreekt aan eigen geloof..
+2/-0

Souza Faria 11 (geschorst)
2 jaar geleden (gewijzigd)
PSV moet nu al afscheid nemen van Schmidt. De wedstrijd was tenenkrommend gisteren. Iedereen doet maar wat. Totaal geen beleving. Schmidt zegt na afloop bij de persconferentie, we moeten hiervan leren. Gast, je hebt 11 van de 12 toppers verloren. En ik kan je nu al zeggen de laatste tegen Feyenoord verlies je ook. We moeten helemaal opnieuw beginnen. Ook de directie moet eraan geloven. Het is hard maar waar.
+5/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Mijn kritische post van gisteravond over Schmidt scoort al geen minnen meer, het sentiment is nu duidelijk aan het draaien. Het feit dat hij na dit seizoen vertrekt zal daar ook wel mee te maken hebben, maar het lijkt er toch op dat er nu wat neutraler naar het tijdperk Schmidt gekeken wordt. Het heeft ons bar weinig gebracht. Het leek zo mooi in het begin toen er spelers uit zijn netwerk kwamen die anders totaal onbereikbaar zouden zijn voor PSV. Zahavi, Mvogo, Max en de grote Götze zouden PSV weer op niveau van Ajax brengen. De praktijk heeft uitgewezen dat deze spelers bar weinig hebben gebracht. Zahavi is niks beter dan onze eigen Sam Lammers, Mvogo is net zo’n krokettenvanger als onze arme Drommel, Max is (na een goed begin) voorbij gestreefd door een gelegenheidsback uit de eigen jeugd en voor Götze had wat mij betreft ook Lothar Matthäus mogen komen. Ook de stugge relatie van Schmidt met de pers heeft ons geen goed gedaan. In een groter perspectief gezien kun je niet om het falen van John de Jong en Toon Gerbrands heen. John de Jong heeft nu wel genoeg aangetoond ongeschikt te zijn en Gerbrands heeft het laten gebeuren. Het wordt inderdaad tijd voor een hele brede bezem.
Het enige dat de laatste jaren als bijzonder positief kan worden gezien is de ontwikkeling van de jeugdopleiding. Onze jeugdopleiding is imo niets minder dan die van Ajax, sterker nog, we zouden hier wel eens een voorsprong kunnen hebben. Zeker omdat er aan de lopende band uitstekende aanvallers worden afgeleverd, en aanvallers zijn nu eenmaal geld waard. Wat we nu nodig hebben is een leiding die hier een toprendement uit weet te halen, financieel én sportief. Een leiding die een technische staf aanstelt die optimaal rendement uit onze eigen talenten haalt. Je zult dan moeten denken aan types als Jonk, Slot, of ten Cate (ja, ik vindt ten Cate ook een eikel). Het zou het mooist zijn als Arne Slot is te verleiden om naar PSV te komen, maar ik denk niet dat dit gaat lukken op dit moment. Dan kom ik toch uit bij Wim Jonk of Ten Cate. Het zou een totaal andere cultuur met zich meebrengen, maar dat ik ook keihard nodig als we niet net zo’n tragische club willen worden als Feyenoord.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Zo'n tragische club waar we weet ik hoelang niet van gewonnen hebben, laatst nog met 0-4 thuis van op de klote hebben gehad, die Europees al een ronde verder zijn dan ons, ons in de nek hijgt op Europese coëfficiënt en slechts 1 punt achter ons staat in de competitie met een doelsaldo van 10 beter? We zijn daar al en als we zo door blijven gaan met geld verkwisten aan matige spelers wippen ze er volgend jaar, als de nr 2 CL speelt beide overheen. En Toon en John maar roepen over ambities en kampioenschap waardige selecties. Ik zie ze niet hoor. Wij hebben allang geen recht meer om minderwaardig te doen over Feyenoord, zij presteren ver boven hun budget, wij heel ver eronder.
+4/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Het is een beetje copy paste van vorig jaar. Met dat verschil dat vorig jaar het "excuus" gold dat je een team in opbouw bent. Ook toen was januari/februari de maand waarin we nog om alle prijzen speelden, nu is er (waarschijnlijk) 1 afgevallen, buiten dat een 2e plek ook belangrijk is.

Wat ik eerder ook zei, wéér een topper verliezen breekt je status (nog verder) af. Zeker wanneer je 3x in eigen huis verliest.

Ik ben normaliter best positief ingesteld maar de dreun van gisteren kwam bij mij kneiterhard aan.
Ik huil ook niet met wolven mee, probeer objectief te kijken naar wat ik zie.

Wat mij nog het meeste irriteert is (wederom copy paste) de reacties na afloop.
Gakpo; "dit soort dingen horen bij het voetbal"
Götze; "na een interland break is lastig" (want je zat er daarvoor wel lekker in Mario?)
Schmidt; "2x op rij verloren door een bizarre tegengoal, hier moeten we van leren".

Ik vond oprecht dat de tactiek tegen de vrinden uit de grachtengordel best te verdedigen was. De tactiek, en dat het rond de 1-2 belachelijk tegen zat. Maar dat staat los van het grote geheel. En dat is, dat wanneer er het echt om gaat, er gefaald wordt.

Het is te vrijblijvend. En dat past niet bij een topclub. Teveel excuses.

Ik ben zo bang dat we de boot definitief gemist hebben. Sterker, de boot is uit het zicht vrees ik.
+9/-0

 
2 jaar geleden
Helemaal eens.
Zijn eeuwige geneuzel, we moeten hiervan leren en het meenemen. Hij is al 2 jaar aan het meenemen. Toen ik vroeger op school onder presteerde kon ik ook wel zeggen dat ik het mee zou nemen naar het volgende proefwerk maar at the end of the day bleef ik op het eind van het jaar gewoon zitten...
Er moeten hier maar een paar mensen van leren en dat zijn onze beleidsbepalers...en daar heb ik eerlijk gezegd een zwaar hoofd in...TD, scouting, daar moet zwaar naar gekeken worden...maar wie gaat dat doen ?? En dat van die gemoedelijke club kan ik niet meer horen. Wij zijn de best georganiseerde onderpresterene club maar de sfeer is prima.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Sterker nog, ik hoorde Dumfries ook altijd zeggen 'dit nemen we mee naar de volgende wedstrijd' en 'het moet beter'. Er is werkelijk niets veranderd afgelopen jaren.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Wat fijn, een reactie met nuance. Fijn ook dat je geen kop van jut aanwijst. Ik lees eigenlijk niks waar ik het mee oneens ben, behalve dat gelatenheid voor de camera van Gakpo niet betekent dat hij die gelatenheid ook in de kleedkamer laat zien. Het is te hopen dat er nu leiders op staan die psv door de komende weken loodsen en ervoor zorgen dat we tweede worden, ver in de beker en ver(der) om de conference League komen.
+2/-0

2 jaar geleden
Het PSV waar we al jaren naar zitten te kijken is als een stuk aardappel in een gootsteen. Je kan er steeds nieuw water bij gooien, maar hij zal de afvoer niet bereiken.

Over de keepers gaan we het niet meer hebben, iedereen heeft kunnen zien dat die verantwoordelijk zijn voor 7/8 punten minder, maar het probleem zit veel dieper bij ONS clubke. Gisteren schaamde onze coach zich er niet voor ons gewoon zonder diepe spits te beginnen. In zijn periode, op een "droog jaar" na, heeft held Luuk de Jong met zijn specifieke kwaliteiten nog een enorm hoop verbloemd. Door aanspeelbaar te zijn, de boel op te jagen, te storen, een targetman te zijn. Zulks ontberen wij al jaren.

Op het middenveld hebben we echt wel wat kwaliteit staan, Joey Veerman heeft wel potentie maar een Mario Gotze moet zo'n jongen dan bij de hand nemen. Die eerste is vooral bezig met zelf in de wedstrijd blijven en ik denk niet dat er meer in zit bij hem. Goede zelfreflectie door de Bundesliga te ontvluchten mijns inziens. Held Sangaré heeft enorme stappen gezet maar aan hem kon je gisteren bizar goed zien dat hij weer enkele weken in Afrika heeft gebivakkeerd. Bal veroveren, draven, draven, draven en jezelf vastlopen als je de oplossing niet meer ziet. Als je dan ook je drijvende kracht achterin mist, weet je dat de tegenstander maar een ding hoeft te doen, of beter twee: gegroepeerd wachten en de wekelijkse blunder bij ons achterin afstraffen.

Verder was de 1-1 weer een typisch geval. Er wordt iemand uitgespeeld op de achterlijn en WEDEROM slikken we een goal door een teruggetrokken bal. Als zelfs een Duitse trainer het gestaffeld opgesteld staan er niet in krijgt, wie dan wel?

Ik zou echt niet weten hoe dit verder moet, want de voetbaltechnische problemen die ik bij dit PSV zie, zie ik bij veel kwalitatief mindere eredivisie teams nog niet eens...
+6/-0

 
2 jaar geleden
Goeie analyse. Ik merk dat ik er niet van los kom en de hele tijd deze site zit te checken in de hoop dat ik niet de enige ben die echt een groot probleem zich ziet ontwikkelen. Ik heb echt het idee dat de komende weken allesbepalend zijn. Dit jaar geen 2e zou mi echt een sportieve en financiële genadeklap kunnen zijn. Waar is de urgentie binnen onze club.....we houden de sfeer goed en brassen vrolijk verder
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik zag vd week Volendam en zelfs daar zie je al patronen looplijnen en spelopvattingen waar ik gisteren vergeefs 90 minuten op heb zitten wachten. Ik word er een beetje moedeloos van en krijg er plaatsvervangende schaamte van. Dit mag gewoon niet met onze club gebeuren!!!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Prima verwoord SouBavaria - precies ook wat ik dacht. De statistieken - zeker in de zogenaamde toppers - zijn niet in het voordeel van Schmidt. Tel daarbij op dat we - op een kleine periode in de zomer van 2021 na - nooit écht wekenlang steady en goed gespeeld hebben en dus is het per direct opstappen van Schmidt wat mij betreft de enige optie. Natuurlijk zijn dan niet alle problemen direct opgelost maar wat ik van een nieuwe (tijdelijke?) trainer in ieder geval verwacht is een realistische kijk op de wedstrijd. Dat mis ik bij Schmidt. Als het slecht is zeg het dan gewoon. En alsjeblieft spelers: mag het na afloop een tikkie teleurgestelder? Die verschrikkelijke gelatenheid en die verrekte clichés maken dat ik per wedstrijd apathischer word....
+2/-0

 
2 jaar geleden
Er lopen gewoon 11 BVtjes op het veld. En als ze aan het eind vinden dat ze niet de slechtste van het veld waren zuchten ze een keer diep en denken al vast aan de volgende wedstrijd. Is ook allemaal veel te lief en als ze al een keer boos worden gaat dat vooral ten koste van hun eigen spel. Zo'n Wijndal is een iritante klootzak, maar verdorie wat hebben wij zo'n soort speler keihard nodig.
+1/-0

2 jaar geleden
Naar mijn mening verliezen we de wedstrijden tegen Ajax en AZ niet omdat die zoveel beter zijn (i.i.g. in die wedstrijden) maar omdat individuele fouten leiden tot de tegendoelpunten. De scherpte, het spelinzicht, het gogme ontbreekt volledig in het team.

In de directie worden onbegrijpelijke beslissingen genomen: waarom maanden terug al het contract van John de Jong verlengen? Op basis van welke prestaties is die beslissing genomen? Waarom maanden geleden het contract van Götze verlengen? Er zijn toch voldoende cijfers en statistieken beschikbaar waaruit blijkt dat de prestaties van Gœtze niet opwegen tegen de hoge prijs die dat met zich meebrengt? Ook op directieniveau ontbreekt inzicht, slimheid.

In een andere post wordt gemeld dat we een vervelende gast als Wijndal missen. Vind ik ook, ben alleen bang dat als PSV een speler opstelt die die eigenschap heeft de media er weer massaal over heen valt. Van Wijndal wordt het geaccepteerd, van Tadic vinden ze het prachtig ('de passie straalt er van af') maar de eerste PSV-speler die met die mentaliteit het veld op gaat zal weer bij de poten worden afgezaagd.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Heb je gelijk in. Als Tadic bij ons zou spelen had hij al zeven keer rood gehad🤔
+2/-0

2 jaar geleden
Jammer voor Mvogo, zegt Schmidt.
Je hebt gewoon 2 braskeepers in je selectie.
+4/-0

2 jaar geleden
Roger Schmidt: 'Het is vooral heel jammer voor Yvon Mvogo'

Nee, Roger, nee.
Het is vooral jammer voor al die mensen die de moeite hebben genomen om naar het stadion te gaan en dat 90 minuten hebben volgehouden.

Die Mvogo wil hier eigenlijk niet eens meer zijn, is over een paar maanden vertrokken en dan zal het hem een worst zijn of wij 2e, 3e, 4e of zelfs nog lager zijn geëindigd.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Heel goed ,de spijker op zunne kop.
Bij PSV is het altijd jammer , maar nooit een fout.

Allemaal zachte heelmeesters.

De over mijn lijk mentaliteit van van Raaij is er niet meer. Koste wat het kost kampioen worden
+3/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Gisteren was een hele slechte beurt. Dat Mvogo zo'n inschattingsfout maakte kan niet verhullen dat na de 1-0 het niveau ver afzakte, en dat de hoofdreden was dat we verloren. Deze wedstrijd moest(!) gewoonweg gewonnen worden en niets anders. Tegen ajax was het niveau op zich goed, maar daarmee kun je dus ook concluderen dat PSV geen constant niveau kan halen sinds de winterstop, en dat is zorgwekkend. De stijgende lijn is weer doorbroken en geeft wmb weinig hoop dat dit weer kan omdraaien. We moeten oppassen dat dit geen verloren seizoen gaat worden. Persoonlijk vond ik de timing om bekend te maken dat Schmidt einde seizoen gaat vertrekken niet bijster goed, dat had intern moeten blijven binnen de verantwoordelijke personen, dat had ook over een paar weken gekund. Ik ben ervan overtuigd dat dit niet bijgedragen heeft aan het spelniveau gisteren. Dat mogen de directie en TD zich sterk aanrekenen, zeer onprofessioneel.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Nog steeds geen zin om uitgebreid op deze volgende blamage van PSV & Roger Schmidt in te gaan. Bij hernieuwd (punten)verlies zaterdagavond in Arnhem mag er wat mij betreft gerust weer een belletje naar Ernest gepleegd worden. Veel slechter kan niet: voetbaltechnisch noch qua entertainment.

Ook nog wat "slecht" nieuws uit de Arena op de valreep van dit weekend: #marctoo... karma?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja , ff week uit de luwte nu , laat ze die club maar eens goed doorgronden.
+1/-0