Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV probleemloos naar halve finale beker na winst tegen NAC


Tijdstip
8 februari 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
KNVB Beker
Televisiezender
ESPN


PSV probleemloos naar halve finale beker na winst tegen NAC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV probleemloos naar halve finale beker na winst tegen NAC

PSV heeft op eenvoudige wijze de halve finale van de TOTO KNVB Beker gehaald. In eigen huis was de ploeg veel te sterk voor NAC Breda en won dan ook met 4-0. Mario Götze scoorde twee keer, terwijl ook Noni Madueke en Cody Gakpo een doelpunt wisten te maken.

Noni Madueke mocht na lange tijd uit de roulatie te zijn geweest met een spierblessure direct zijn rentree in de basis maken en de jonge Engelsman liet zich meteen vanaf het begin zien. Na een heerlijke solo zette hij met een bekeken boogballetje Mario Götze al snel vrij voor de keeper, maar de Duitser schoot de bal over het doel.

Het duurde echter niet snel of het was alsnog voor de eerste keer raak voor PSV. Een hoekschop van Cody Gakpo werd een beetje gelukkig verlengd, maar Noni Madueke kon de bal inkoppen en had na acht minuten spelen zijn doelpunt al te pakken. Bij de aanvaller kwamen de emoties dan ook meteen los.

Al vanaf het begin was het duidelijk dat het krachtsverschil tussen PSV en NAC veel te groot was om tot een spannende wedstrijd te kunnen komen. Het leek dan ook slechts een kwestie van tijd tot er meer doelpunten zouden komen. Nadat de paal en twee keer de lat al waren geraakt, zorgde Götze na een klein half uur spelen voor de tweede treffer. Eran Zahavi gaf een goede steekbal op Cody Gakpo. De aanvoerder probeerde zelf op doel te schieten, maar zag zijn schot geblokt worden. De bal kwam echter in de voeten van Götze en met een schijnbeweging verraste hij de doelman en kon eenvoudig binnen tikken.

Enkele minuten later liet NAC op illustratieve wijze zien totaal niet in de wedstrijd te zitten toen vanaf grote afstand op doel werd geschoten omdat Joël Drommel ver voor zijn doel stond. Het schot was echter dermate slecht dat de bal vlak bij de cornervlag over de achterlijn ging en het niet veel gescheeld had of PSV had een inworp gekregen voor die poging.

Vlak voor rust viel de definitieve beslissing. Madueke dribbelde het strafschopgebied in, zette vanaf de achterlijn voor en Götze kon zijn tweede van de avond maken.

In de tweede helft ging het tempo flink omlaag. PSV speelde de wedstrijd eenvoudig uit gezien het programma van de komende weken, terwijl NAC aanvallend helemaal niets voor elkaar kreeg. PSV bleef wel op zoek naar meer doelpunten, maar het kwam vooral door NAC-doelman Olij dat de doelpunten uitbleven tot een kwartier voor tijd. Gakpo wist met een knap afstandsschot in de verre hoek voor de 4-0 te zorgen.

Enkele minuten later was het tijd voor een debutant, want na 80 minuten spelen kwam Johan Bakayoko binnen de lijnen. Voor de 18-jarige Belg waren het zijn eerste minuten in het eerste elftal van PSV. De aanvaller was in de laatste minuut ook meteen dicht bij zijn eerste doelpunt, maar zijn poging ging tegen het zijnet. Vrij snel daarna werd er afgefloten, zodat er uiteindelijk een 4-0 eindstand op het scorebord stond.


[video] Highlights PSV - NAC Breda


Cody Gakpo: 'We moesten het ook wel laten zien'

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan blij te zijn dat PSV de halve finale van de beker had gehaald. "We moesten het ook wel laten zien. We hebben twee keer thuis verloren en dan moeten we wel opstaan en een reactie geven. Dat hebben we denk ik wel gedaan", aldus Gakpo. "Ook mooi dat Noni weer terug is en een goede wedstrijd heeft gespeeld, Eran is weer gestart en Vini is er weer bij. Ook nog een debutant, al met al een mooie avond denk ik."

Gakpo zag als aanvoerder Noni Madueke al snel de score openen. "Ik ben trots op hem. Het was moeilijk. Hij is nog jong en dan twee keer achter elkaar dezelfde blessure. Dat doet wat met een persoon", zo gaf hij aan. "Ik ben blij dat hij het goed heeft gedaan en ben vooral trots op hem. Dat heb ik hem ook verteld. Er speelde ook nog wel wat anders, maar dat is privé. Ik ben blij dat hij dat goed heeft opgepakt."

PSV kende de afgelopen weken een rumoerige tijd. "We hebben vandaag wat neergezet en we zullen in deze flow en deze sfeer moeten blijven", zei hij daarover. "We moeten het seizoen op deze manier uitspelen. We zitten in de halve finale, in de competitie is er nog van alles mogelijk en in de Conference League zitten we ook nog. We moeten gewoon bij elkaar blijven en goede prestaties neer gaan zetten."


[video] Bakayoko & Madueke emotioneel tijdens PSV - NAC


Noni Madueke: 'Ik kan nu weer doen waar ik van hou en waar ik goed in ben, perfect'

Noni Madueke gaf in gesprek met ESPN aan genoten te hebben dat hij weer kon spelen. "Dit is waar ik het meeste plezier aan beleef. Ik ben zo opgelucht dat ik weer terug ben. Ik kan nu weer doen waar ik van hou en waar ik goed in ben, perfect", aldus Madueke. "Het is ook de eerste keer in mijn loopbaan dat ik met mijn hoofd heb gescoord. Ik ben blij dat dat nu ook een keer gelukt is. Misschien gaat dat nu ook wel vaker lukken."

Bij de aanvaller kwamen de emoties los na zijn doelpunt. "Het waren heel zware maanden. Zeker omdat ik niet op het veld kon staan. Iedere voetballer wil gewoon spelen en er is niets in de wereld wat ik liever doe", zo gaf hij aan. "Dit is volgens mij de eerste keer ooit dat ik gehuild heb uit vreugde. Het was een fantastisch moment dat ik heb kunnen delen met de supporters. Dit was een perfect moment."

Madueke was ook met een assist belangrijk en vierde dat ook samen met de supporters. "Ik heb een heel goede band met ze", zei hij daarover. "Zij genieten van de manier hoe ik speel, terwijl ik geniet om voor hun te kunnen voetballen. Voetbal is soms gewoon plezier hebben. Als ik het naar mijn zin heb, ben ik op mijn best."


Roger Schmidt: 'Ik ben heel blij met de reactie van het team'

Roger Schmidt was in gesprek met ESPN zeer tevreden over het spel van zijn ploeg tegen NAC. "We hebben een goede reactie getoond na de teleurstelling van zaterdag. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en veel kansen gecreëerd", aldus Schmidt. "We hadden natuurlijk meer kunnen scoren. Maar ik ben zeer te spreken dat we tot het einde gedisciplineerd en gemotiveerd zijn gebleven. Ook met de uitvoering van de tactiek. We hadden dit vooraf al besproken en ik ben daarom heel blij met de reactie van het team."

De trainer was het zeker eens met de opmerking dat het bij PSV tegen NAC veel beter liep dan de afgelopen weken. "Al vond ik het toen ook niet heel erg slecht. Maar om kampioen te kunnen worden zul je op topniveau moeten spelen en dat waren we zeker zaterdag niet", zo gaf hij aan. "Vandaag was die intensiteit er wel bij alle spelers. Dat is het grote verschil."

Schmidt was ook zeer te spreken over het spel van Noni Madueke. "We zijn erg blij dat hij weer terug is. Hij liet meteen weer zien dat hij een heel goede voetballer is", zei hij daarover. "Hij heeft wapens en creëert kansen. We hebben de afgelopen weken en maanden veel spelers moeten missen, maar ze zijn nu allemaal weer terug. Dat is alleen maar goed voor het team."


Karakteristieken

Uitslag: 4-0 (3-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Noni Madueke ('8)
Goal
2-0 Mario Götze ('28)
Goal
3-0 Mario Götze ('40)
Goal
4-0 Cody Gakpo ('79)
Scheidsrechter
Van den Kerkhof
Toeschouwers
12.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
NAC Breda: Agougil ('6)
Kaart
PSV: Phillipp Mwene ('31)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviNoni Madueke


Érick GutiérrezMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxOlivier BoscagliJordan TezePhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'46 Ritsu Doan voor Noni Madueke
'63 Yorbe Vertessen voor Eran Zahavi
'63 Joey Veerman voor Mario Götze
'80 Carlos Vinícius voor Cody Gakpo
'80 Johan Bakayoko voor Érick Gutiérrez


Opstelling NAC Breda

Bannis


VelanasCagroAgougilSeuntjensDe Rooij


HiltermanAdilehouMaloneLigeon


Olij

Wissels:

'46 Rutten voor Agougil
'60 Azzagari voor Bannis
'86 Van Schuppen voor Seuntjens


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 4-0 (3-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (1-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
 6 4-0 (2-0)
10  5 4-0 (0-0)
11  5 5-0 (3-0)
12  4 2-0 (1-0)
13  4 3-0 (2-0)
14  4 5-0 (2-0)
15  4 2-0 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.07. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Noni Madueke (71 -> 5,0)
2. Mario Götze (32 -> 4,0)
3. Érick Gutiérrez (17 -> 3,0)
4. Cody Gakpo (9 -> 2,0)
5. Johan Bakayoko (5 -> 1,0)
6. Philipp Max (3 -> 0,0)
7. Aron Van Lare (2 -> 0,0)
7. Phillipp Mwene (2 -> 0,0)
7. Ibrahim Sangaré (2 -> 0,0)
10. Joël Drommel (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
11. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
11. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
11. Luis Felipe (0 -> 0,0)
11. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Dante Rigo (0 -> 0,0)
11. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Ritsu Doan (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
11. Bruma (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
11. Vincent Müller (0 -> 0,0)
11. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Eran Zahavi (0 -> 0,0)
11. André Ramalho (0 -> 0,0)
11. Nick Viergever (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Joey Veerman (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Leuk dat NAC de laatste 4 onderlinge bekerwedstrijden winnend wist af te sluiten - om vervolgens weer geruisloos uit het toernooi te verdwijnen - maar die ene keer toen het er écht om ging, de finale van 1974 in De Kuip, ging het er met 6-0 af!

En of het dinsdagavond nou 5-op-een-rij wordt of een, zoals de Engelsen het zo fijntjes uitdrukken, stop the rot door PSV, ik kan mij er momenteel niet druk om maken. De weg naar bekerwinst wordt dan waarschijnlijk toch wel afgesloten door een club met beginletter A, hetzij in de halve finale dan wel in de finale.

Een paar van de jongens, met wisselende vormen van (on)genoegen, gaan het dinsdagavond toch maar weer proberen. Het zal het gebrek aan stadionbezoek zijn de afgelopen maanden of een onwrikbaar zelfvertrouwen tegen beter weten in. Ik heb er respect voor, zelfs bewondering, maar ik pas voor een hernieuwde zelfkastijding en zet de joker in... #klaarmetpsv.
+3/-3

 
10 maanden geleden
Klaar met PSV gaat wat ver wat mij betreft. Ik maak er van #ondanks frustraties over psv ga ik gewoon. (Al is mijn reistijd ook wat korter).

Dan nog over de titel van het bericht;
Maak daar maar van "bekerwedstrijden hebben regelmatig voor problemen gezorgd". Het woord NAC kan daar uit.
+2/-0

10 maanden geleden
Zal geen wedstrijd worden om te genieten ,neem aan wel winst en hoop dat Schmidt zo verstandig is om naar huis te gaan voor dat hij de club kapot maakt !!
+4/-0

10 maanden geleden
We zijn al jaren de kwartfinale niet meer gepasseerd, maakt niet eens uit tegen wie we spelen. Ik heb een slecht voorgevoel helaas.
Als we dit niet halen per direct een nieuwe weg inslaan zonder Schmidt
+2/-0

10 maanden geleden
Ik heb al vaker gezegd dat ik die hele beker totaal niet interessant vindt dus de uitslag kan me gestolen worden. Maar als de uitslag negatief is of positief maar het voetbal blijft even abominabel slecht dan mag RS na morgen wieberen van mij.
Ik zou bijna zeggen, ik offer graag de beker op om nog iets van het seizoen te maken onder een crisismanager. En dan voor volgend seizoen eens een hele doorlichting van onze technische tak. Scouting, TD, staf alles.
+5/-1

 
10 maanden geleden
Volledig mee eens!

En ik zou dat doortrekken naar RvC.

En laten wij ook vooral de medische staf hierbij niet vergeten.
+2/-0

10 maanden geleden
Drommel, Teze, Boscagli, Obispo, Mauro Junior, Sangare, Veerman, Bruma, Götze, Gakpo, Zahavi

Wissels:
Mvogo, Delanghe, Mwene, Seelt, Max, Gutierrez, Ledezma, Bakayoko, Doan, Vertessen

En knallen godnondeju
+1/-0

 
10 maanden geleden
Misschien Guti eens een keer i.p.v. Gotze, of zou die net dit duel hebben uitgezocht om te vlammen?
+2/-0

remmie01 (geschorst)
10 maanden geleden
In mijn optiek de enige prijs van de drie die je daadwerkelijk zou kunnen winnen. Met een fitte selectie kunnen we op een goede dag AZ en Ajax verslaan. Hebben we al gedaan zelfs dit seizoen. In de cL zitten teveel betere ploegen en in de competitie met nog de wedstrijden tegen Feyenoord, Vitesse en Twente voor de boeg, denk ik dat we al heel blij mogen zijn als we plek twee veilig stellen. Verder zit ik niet weer te wachten op een vernedering (in eigen huis) tegen een KKD ploeg.
+2/-0

10 maanden geleden
Achteraf commentaar leveren is natuurlijk makkelijk. Dus nu voor de wedstrijd. Wie zal er straks moeten keepen ? Drommel of Yvon ? Nu verwacht ik niet veel vuurwerk van nac, maar een keertje de 0 houden is toch leuk. Tegen vitesse kan de keeper wel bepalend zijn.
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Dan wordt het Mvogo, je mag een speler nooit beoordelen op zo'n fout nadat hij tijden niet in actie is geweest, eigenlijk ook niet als hij elke wedstrijd keept;-) maar ja, o my o my we treffen het wel en dat terwijl wij de laatste jaren de meeste keepers hebben afgetest dan ieder ploeg in de competitie, de Lange kent NAC van de cupcake competitie.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Antwoord c: Mauro.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Haha, idd ook een optie
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden (gewijzigd)
Laat ze maar dik verliezen, met heel slecht spel en dan het weekend weer. Misschien houdt dat gezapige gel*l over dat het helemaal niet zo slecht gaat, we nog voor 3 prijzen strijden en het gat helemaal niet zo groot is eindelijk een keer op, zodat we eindelijk eens toe kunnen gaan geven hoe slecht het gaat en daar naar gaan handelen.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Who gedurfd statement alhier. En het eerste minnetje is al jouw deel (niet van mij)!

Verrek, wij hebben dezelfde uitslag. Strafschoppen of scoort NAC nog in de verlenging?
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Ik zag ook al dat je dezelfde uitslag hebt ingevuld.:)
Het zal wel op strafschoppen aan komen. Plus natuurlijk nog 3 wissels in de 90e minuut en de hele selectie doodop, met extra gratis bonusblessures voor Madueke en Sangare.

Zo, nu kan het bijna alleen nog maar meevallen.
+1/-0

10 maanden geleden
Ja bekerwedstrijden zijn ook al zo’n genot de laatste seizoenen.
Ik ga me even richten op t Jeugdjournaal om 19 uur
+1/-0

10 maanden geleden
Een echte opsteker voor Mvogo. Die kun je nu bij het grof vuil zetten.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ik zag net die "blunder" tegen AZ nog een keer. Maar als je toch ziet hoe eerst Obispo en vooral Mwene hun man laten lopen. Hij liet die Karlson gewoon weglopen.Daar hoor je niemand over?
+1/-0

10 maanden geleden
Geen Veerman ? En is het niet verstandiger Madueke rustig te brengen?
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Tuurlijk niet! Dat zou allemaal veel te logisch en verstandig zijn.
+1/-1

 
10 maanden geleden
Die mag eruit bij een comfortabele 4-0 voorsprong. Oh nee wacht☹
+1/-0

 
10 maanden geleden
Bijna goed voorspeld ;)
+1/-0

 
10 maanden geleden
Misschien had ik een gokje moeten wagen😎

Wel erg fijn voor die jongen, en voor ons!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Hoeveel minuten zou hij het ditmaal volhouden?
+1/-0

 
10 maanden geleden
die komt er waarschijnlijk in de 89e minuut in
+1/-0

10 maanden geleden
Lekker in het stadion met hopelijk een goede pot van ONS PSV. Dat negatieve gedoe kan me gestolen worden. Hopelijk vandaag de ommekeer.
+7/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Ik help je hopen, ondanks mijn negativiteit. Maar dan wel echt een ommekeer, niet een gestolen overwinning en dan doen alsof alle negativiteit nergens op slaat.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Zie je wel Bok. Het lek is boven er is niets aan de hand en we dóen nog steeds mee.😊
+2/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Whaha, dat ja.
+1/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
3 minuten gespeeld en alweer 4 verschrikkelijk slechte passes.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Wist je niet dat een wedstrijd 90 minuten duurt??
+4/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Jawel, het aantal is nog flink opgelopen.

Als je al maanden elke week de meest verschrikkelijke passes voorbij ziet komen ga je daar nog meer op letten, in de hoop dat het beter wordt. Dan valt het niet mee als je in de eerste 3 minuten alweer 4 verschrikkelijke passes voorbij hebt zien komen.
+1/-1

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
De corners gaan stukken beter dan de inworpen. Wel een beetje lucky deze.

Mooi voor Noni.
+1/-0

10 maanden geleden
Daar gaan we weer? flipperkasten?
+1/-0

10 maanden geleden
Wat een team, wat een voetbal!
Geweldig!!
+1/-1

 
10 maanden geleden
Haha niet zo sarcastisch. Vergeet niet dat NAC zelfs nog beter is dan Telstar he.
+2/-0

 
10 maanden geleden
2-0 binnen het half uur, het lek is boven. We worden wereldkampioen!
+2/-1

 
10 maanden geleden
Geen vrije trap en Geen hands? Maar hee 3-0 waar lullen we over.
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Nou nou, het lijkt wel of Max de pallet met Redbull voor Latifi naar PSV heeft gestuurd. Benieuwd of ze dit de 2e helft ook op kunnen brengen en nog veel belangrijker of ze dit nu eindelijk eens wekelijks op kunnen brengen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Mauro Jr was goed laatste wedstrijden, maar het verschil is dat Max wel de acties maakt (en sprintjes trekt) en de achterlijn opzoekt, waar Mauro toch veel vertraagt en iedere bal bij Gakpo inlevert ....
+1/-0

10 maanden geleden
Madueke en Guti maken het verschil ...
Zahavi slecht ...

Is Bakayoko erbij? Mooi moment om hem te brengen ...
+2/-0

 
10 maanden geleden
Nou, Zahavi laat zich vaak wel nuttig terugzakken en geeft soms goed steekpasses.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Ja, 1 of 2 passes waren wel goed, maar over de hele 1e helft te weinig, en te veel balverlies.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Hij bakte er (weer) he-le-maal niks van.
+1/-0

10 maanden geleden
Lekker blijven hangen in negativiteit. Waarom kijken een aantal zogenaamde supporters eigenlijk. Om te kunnen zeiken en zeuren. Het is een leuke pot met Mandueke als uitblinker. En de halve finale in zicht.
+10/-4

 
10 maanden geleden
Is zeker een leuke pot, ook wel weer eens lekker. Maar wel in het juiste perspectief graag, het gaat over de nummer 11 van de KKD!!. En er mag nog best onvrede zijn over de afgelopen periode toch.
Maar voor nu gewoon lekker aanvallen en scoren voor het zelfvertrouwen.
+5/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Precies dit en precies de reacties die ja al aan zag komen.

Dan maar een 'zogenaamde' supporter.
+1/-2

 
10 maanden geleden
Als je als supporter af en toe gevoelens als boos,teleurgesteld, verdrietig of wantrouwen hebt ben je dan juist geen "echte" supporter?
+1/-0

 
10 maanden geleden
We hopen allemaal op het beste voor ons PSV.
Een beetje kritisch zijn mag wel toch na alle belabberde prestaties!
We pakken gewoon de beker en conference league en sluiten het seizoen af met 3 prijzen, ben ik voorlopig gelukkig!!
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Eindelijk weer eens genoten, graag meer van dit.. Mooi moment om Bakayoko te brengen.
+4/-0

 
10 maanden geleden
Die mag in de 88e minuut invallen waarschijnlijk. Was in de rust toch prima vervanger voor madueke geweest. Signaal afgeven naar de jeugd mag wel weer eens
+1/-0

 
Peellandsingel (geschorst)
10 maanden geleden
Signaal afgeven naar de jeugd, terwijl we met Madueke, Gahkpo en Teze toch al 3 jeugdspelers in de basis hadden staan. Daarnaast krijgen Vertessen en Obispo ook al regelmatig speelminuten (waarvan de laatste met enige regelmaat in de basis staat). Momenteel hebben we niet al te veel over onze eigen jeugd te klagen lijkt mij, met de kansen die ze krijgen.
+5/-0

remmie01 (geschorst)
10 maanden geleden
Gewoon ff lekker!! Tweede helft alle ergernis eruit spelen tegen deze tegenstander en met een lekker gevoel de komende periode in. Het is maar Nac, maar KKD clubjes en zelfs amateurs hebben ons wel meer dwars gezeten de laatste paar jaren. Voor mij is dit gewoon een echte prijs en voor Schmidt gelukkig ook. Al twee jaar op rij niet verloren van een lager niveau in de beker, we maken stappen.
+3/-0

10 maanden geleden
Dit had ik even nodig. Ben erg benieuwd naar de combi veerman madueke
+1/-0

10 maanden geleden
Is het te veel gevraagd om Bakayoko gewoon zijn debuut te gunnen nu? Of krijgt die alleen 2 minuten blessuretijd?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Oke jij je zin😎
+5/-0

 
10 maanden geleden
Thanks. Zo te horen niet enige die het als vermakelijk ervaart. :-)
+1/-0

10 maanden geleden
Als NAC een keeper van ons niveau had gehad had het nu al 11-0 gestaan...
+7/-0

 
10 maanden geleden
Inderdaad. Ik zeg ruilen met Drommel haha.
+3/-0

 
10 maanden geleden
Krijgen ze Vinicius erbij, daar hebben we ook echt niets aan.
+2/-0

Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Gakpo is een held!
+3/-0

10 maanden geleden (gewijzigd)
Leuke 1e helft.

Aanvaardbare 2e helft.

Toch mixed feelings thuisblijvers?

(later meer)
+2/-2

10 maanden geleden
Positieve vibe,hadden we allemaal nodig.
Wat een beetje concentratie al niet kan doen.
+3/-0

10 maanden geleden
Oke dit was NAC
Ik wacht komende zaterdag effe af voordat ik de polonaise ga lopen
+6/-1

10 maanden geleden
Vooral genoten van het voetballend vermogen van Madueke, 1x raken en door bewegen. Dan kan het eens fout gaan, maar dan ben je steeds in beweging en creëer je gevaar. Prima.
+5/-0

10 maanden geleden
Het missen van zoveel kansen breekt ons tegen betere tegenstanders op, maar dat is het enige minpuntje van vanavond. Ik heb een vermakelijk potje gezien, tegen een tegenstander die de ideale opmaat bleek naar weer een belangrijke week voor PSV.

Nu de halve finale bereikt is kunnen we wederom "goed wegkomen" als we ajaks en AZ ontlopen, maar dat moeten de balletjes zaterdag maar uitwijzen. De finale lonkt in ieder geval en ik neem de beker sowieso altijd serieus (PSV helaas niet altijd), dus go for it!
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ajax ontloop je sowieso in de halve finale. Voorloting is al geweest. RKC/AZ en NEC/Eagles spelen thuis, PSV en Ajax/Vitesse uit
+2/-0

10 maanden geleden
Lijkt wel een ajax-site hier, wat een hoop afbraak-gezeik hier, lijkt wel of diegenen die posten het nog echt willen ook nog dat we verliezen. NAC is een tegenstander van helemaal niks die moet je simpelweg oprollen, precies wat er gebeurd is, niets apart. Spoelt de kater van de laatste 2 eredivisie wedstrijden niet weg, dat blijf pijn doen. Maar manman, ben blij dat bv Mandueke(tegen mijn verwachting in) superscherp was vandaag, dat stemt mij zeer tevreden. Op naar zaterdag, we kunnen aan de bak, wordt een zware pot.
+8/-4

 
10 maanden geleden
Het is ook wel veelzeggend voor die figuren dat je ze nu ook niet meer ziet. Ze keren pas weer terug op moment als PSV verliest. Of dat nu komend weekend is of pas ergens in april of mei. Ze komen vanzelf wel weer terug en dan begint het infantiele gedoe weer van vooraf aan.
+10/-5

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Wat een hoop onzin.

Die 'figuren' zijn hier niet alleen om te zeiken als het niet goed gaat.
Alsof die bijdrages van jou altijd zo positief zijn. Jij komt vaak alleen maar om (de reacties van) anderen af te zeiken.
+8/-5

 
10 maanden geleden
Touché!

Bok-die-zonder-zonde-is werpe de eerste steen.
+3/-3

 
Z. on de Bok (geschorst)
10 maanden geleden
Raar he? Dat "afbraak-gezeik"? Hoe zou dat toch komen? Vast omdat we altijd gewoon winnen van clubjes als NAC, toch? En al helemaal in de beker.
+2/-2

 
10 maanden geleden
Ach ja, Bok, het zij zo. Gelukkig zijn het er maar enkelen, op de vingers van één hand te tellen (afgezien van de anonieme plusjes/minnetjes-brigade dan).

Aardig potje voetbal, met name voor rust, maar mag het een keertje na zoveel afbraakvoetbal en wanprestaties de laatste paar jaar?

In de vorige ronde nog was het, met alle respect, het kleine Telstar uit IJmuiden dat, zeker voetballend, absoluut niet de mindere was en schlemielig werd uitgeschakeld.

Nu liep het dan wat beter tegen NAC dat het op een lager echelon nóg slechter doet dan PSV. Na 4 bekernederlagen op rij dus eindelijk "stop the rot".

Having said that, ik vond het een leuk kijkspel waarbij ik met name genoot van Gakpo, Götze en natuurlijk de teruggekeerde Madueke (in omgekeerde volgorde mijn men of the match, wedstrijdwaardering een 7).

Ik begon gedurende de 1e helft zowaar nóg enige spijt te ontwikkelen dat ik de joker had ingezet, hahaha, maar gelukkig bleef de 2e helft beperkt tot 1 treffer.

Dan op het opportunistische vlak: ik zou die Olijf ophalen voor volgend seizoen, desnoods als 2e doelman maar wie weet? Overigens keepte Drommel gisteravond foutloos, hield zowaar de '0' en pakte onder luid gejuich van het zinderende stadion alles klem.
+2/-0

10 maanden geleden
Als je zag hoe scherp madueke oogde (verbaasde me zeer in positieve zin) is het toch erg jammer dat hij zaterdag niet op de bank heeft gezeten om in te vallen tegen AZ. Wel beetje vreemd, zaterdag niet kunnen invallen maar dinsdag wel hersteld genoeg voor meteen een basisplek (ok hij ging er halverwege af, maar toch). Als je de dreiging zag van hem is het zo zonde dat we hem misten tegen Az en de potloodventersclub.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Hahaha PotlootVentersClub mooi man lol lol en nog eens LOL
+1/-0

reactie verwijderd