Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV boekt op knollenveld van Utrecht degelijke overwinning


Tijdstip
13 maart 2022
Stadion
Stadion Galgenwaard
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV boekt op knollenveld van Utrecht degelijke overwinning; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV boekt op knollenveld van Utrecht degelijke overwinning

PSV heeft in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht de volle buiten weten te pakken. Op een slechte grasmat werd dankzij een doelpunt van Eran Zahavi met 0-1 gewonnen.

Roger Schmidt had er voor gekozen om dezelfde elf spelers op het veld te zetten die donderdag aan de tweede helft tegen Kopenhagen begonnen. Daardoor hadden Eran Zahavi en Ritsu Doan een basisplaats, terwijl Joey Veerman en Noni Madueke op de bank plaats moesten nemen.

In de eerste minuut kregen beide teams al een mogelijkheid om de score te openen, waarna PSV het initiatief in handen nam. Dat leidde al snel tot een vrije trap op de rand van de zestien, maar Philipp Max schoot in de muur en dat deed de Duitser ook met de rebound die hij kreeg.

Het tempo ging al snel omlaag, maar halverwege de eerste helft kreeg PSV een hoekschop toen doelman De Keijzer een terugspeelbal op het slechte veld niet goed onder controle kreeg en daarom over de achterlijn schoot. Uit die corner was Armando Obispo dicht bij de openingstreffer, maar de goalie van FC Utrecht wist zijn hand nog net tegen de bal te zetten.

Na een half uur kwam de thuisploeg er plotseling uit en werd aanvaller Balk met een steekpass een-op-een met Joël Drommel gezet. De doelman wist door goed uit te komen echter de kans te voorkomen. Twee minuten later leek Mario Götze de bal voor het inschieten te hebben, maar Utrecht kon de bal nog net wegtikken. Uit de daaropvolgende hookschop was Zahavi weer dicht bij een treffer.

In de blessuretijd van de eerste helft kreeg PSV na een uitstekende aanval nog een grote kans, maar het schot van Cody Gakpo werd door de doelman gekeerd, zodat beide teams met een 0-0 ruststand richting de kleedkamers gingen.

Na rust kwam PSV in de eerste minuten vrij slap weer het veld op. Armando Obispo greep veel te zwak in, zodat Utrecht eruit kon. Mauro Júnior wist een grote kans nog te voorkomen ten koste van een hoekschop, maar die corner kon vervolgens snoeihard ingekopt worden. Drommel voorkwam met een geweldige redding een tegentreffer.

Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet op Ibrahim Sangaré bleek net te hard om in het doel te kunnen tikken, maar Gakpo wist de bal met een uiterste krachtinspanning nog net binnen te houden. Na een goede een-twee met Max kon de aanvaller de bal opnieuw voorgeven en dit keer wist Zahavi de bal in het doel te tikken.

Na een uur spelen kreeg Utrecht plotseling weer een enorme kans. Max liet zijn man lopen toen een bal werd voorgegeven, maar PSV kon opgelucht ademhalen omdat Balk zijn voet net niet tegen de bal wist te krijgen en Drommel de bal daardoor eenvoudig kon vangen.

PSV werd echter aan de bal steeds slordiger, terwijl de thuisploeg steeds meer druk begon te zetten. Het meeste gevaar kwam dan ook van Utrecht, al bleven de kansen verder uit. Er volgden nog vier minuten blessuretijd, maar ook daarin gebeurde niets meer, zodat PSV met een 0-1 zege weer terug naar Eindhoven kon en zich mag gaan opmaken voor de return tegen FC Kopenhagen donderdag.


[video] Highlights FC Utrecht - PSV


Cody Gakpo: 'Zeker in de tweede helft hadden we de wedstrijd onder controle'

In gesprek met ESPN keek Cody Gakpo met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen FC Utrecht. "Zeker in de tweede helft hadden we de wedstrijd onder controle", aldus Gakpo. "Zij waren wel wat gevaarlijk uit corners en ingooien, maar we hadden geen stress ofzoiets."

Gakpo had tegen Utrecht alweer zijn dertiende assist dit seizoen in de Eredivisie. "We moeten winnen en ik doe mijn best. Gelukkig kwam er een assist", zo gaf hij aan. "We moeten winnen, het stond 0-0 en we hadden een kans. Ik dacht eerst dat Ibrahim die bal binnen zou trappen, maar hij liet hem gaan. Er lag veel ruimte en dus probeerde ik hem binnen te houden. Max speelde hem daarna goed in en leg ik hem breed op Eran."

Af en toe had PSV het wel lastig. "Het veld hielp ook niet mee en fysiek waren zij heel sterk", zei hij daarover. "Het was zaak om eerst de nul te houden en dat is gelukt."


Joël Drommel: 'Ik heb nooit getwijfeld aan mezelf'

Joël Drommel gaf in gesprek met ESPN aan blij te zijn dat hij belangrijk kon zijn voor PSV in Utrecht. "Ik heb het team geholpen en dat is een keer positief", aldus Drommel. "Natuurlijk streef ik hier iedere dag naar. Je leeft er voor en doet er alles aan om belangrijk te zijn voor het team. Nu pakt het vandaag eindelijk uit, maar daar heb ik lang op moeten wachten."

Zelf heeft de doelman geen moment getwijfeld aan zijn kwaliteiten. "Dat doe ik nooit", zo gaf hij aan. "Ik ben heel hard op mezelf en ook heel kritisch. Het is hard werken, blijven strijden en nooit opgeven. Dat komt het vanzelf."

Drommel had genoeg verbeterpunten gezien de afgelopen periode bij zichzelf. "Gewoon de ballen pakken en de juiste keuzes maken met de positie in de goal. Er zijn genoeg dingen waar ik nog in kan groeien", zei hij daarover. "Ook met hoge ballen moet ik gewoon meedogenlozer zijn. Dat had ik bij Twente wel meer, maar bij PSV is het heel anders. Bij Twente krijg je veertig ballen en bij PSV misschien twee, maar dan moet je er ook staan. Hier leer je ook alleen maar van en hier groei je ook in."


[video] Drommel over belangrijke reddingen, Zahavi praises the team


Eran Zahavi: 'We hebben heel hard gewerkt als team voor deze drie punten'

In gesprek met ESPN was Eran Zahavi erg blij met de overwinning. "We hebben vandaag erg goed gespeeld en speelden donderdag een sterke tweede helft", aldus Zahavi. "Dat gevoel hadden we ook meegenomen naar vandaag. Het was zeker geen makkelijke wedstrijd, maar we hebben heel hard gewerkt als team voor deze drie punten. Ik ben blij dat het gelukt is. Het was een heel zware uitwedstrijd en we kijken nu weer verder vooruit."

De spits was ook blij dat hij weer tot scoren kwam. "Maar ik ben vooral blij dat we gewonnen hebben. Dat is in het belangrijkste. Het is een teamsport", zo gaf hij aan. "Natuurlijk ben ik als spits blij dat ik scoorde, maar de drie punten zijn het belangrijkst."

Zahavi is bij PSV niet altijd verzekerd van een basisplaats. "We zullen de beslissing van de trainer altijd moeten respecteren. We hebben goede wedstrijden gespeeld in veel verschillende systemen met veel verschillende spelers", zei hij daarover. "We hebben in onze selectie veel topspelers. Op iedere positie hebben we minstens twee topspelers, dus iedereen mocht vechten voor zijn plek. Niemand is daarom zeker van een basisplaats en we moeten allemaal de beslissingen van de trainer respecteren. In de minuten die we krijgen en op de trainingen zullen we moeten laten zien dat we horen te spelen."


Roger Schmidt: 'We hebben de hele wedstrijd gevochten en hard gewerkt'

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan erg trots te zijn op zijn ploeg. "We hebben de hele wedstrijd gevochten en hard gewerkt", aldus Schmidt. "We verdienden het om te winnen. Het was een zware wedstrijd. Eerst de wedstrijd van donderdag en dan hier tegen Utrecht moeten spelen is lastig, maar de spelers hebben een goede mentaliteit getoond en een sterke wil om de drie punten te halen."

De trainer was ook erg blij dat Joël Drommel belangrijk was voor zijn ploeg. "We hebben het er al over gehad dat Joël up en downs heeft gehad dit seizoen. Ook donderdag was niet zijn beste dag", zo gaf hij aan. "We hadden vandaag wel weer vertrouwen en hij heeft een goede reactie laten zien. Hij speelde met lef. Hij had een geweldige redding en buiten die redding had hij een paar goede momenten met de controle van de diepte en bij voorzetten. Daar zijn we blij mee."

Schmidt was het niet helemaal eens met de opmerking dat PSV beter staat als het 4-3-3 speelt in plaats van met twee spitsen. "Het is alleen maar theoretisch als je de opstelling ziet. Als de bal rolt is alles in beweging, ook het systeem", zei hij daarover. "Uiteindelijk kijk ik vooral naar de formatie zonder bal en dan is het meer 4-2-2-2."


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Eran Zahavi ('53)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
22.269 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Utrecht: Warmerdam ('19)
Kaart
PSV: Jordan Teze ('86)
Kaart
FC Utrecht: Maher ('88)
Kaart
PSV: Cody Gakpo ('90)
Kaart
PSV: Carlos Vinícius ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviRitsu Doan


Érick GutiérrezMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoJordan TezeMauro Júnior


Joël Drommel

Wissels:

'46 Joey Veerman voor Mario Götze
'61 Olivier Boscagli voor Armando Obispo
'79 Yorbe Vertessen voor Eran Zahavi
'85 Carlos Vinícius voor Philipp Max


Opstelling FC Utrecht

DouvikasBalk


TimberVan OvereemVan de StreekMaher


WarmerdamSt. JagoVan der HoornVan der Kust


De Keijzer

Wissels:

'67 Gustafson voor Balk
'82 Rijks voor Van Overeem
'82 Meissen voor Van der Kust


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 5 0-1 (0-1)
 5 0-2 (0-0)
 5 0-2 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
 3 1-2 (1-1)
10  3 1-2 (1-1)
11  3 1-2 (1-1)
12  3 2-3 (1-1)
13  3 0-2 (0-1)
14  3 0-2 (0-2)
15  3 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.61. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Joël Drommel (66 -> 5,0)
2. Cody Gakpo (37 -> 4,0)
3. Érick Gutiérrez (22 -> 3,0)
4. Eran Zahavi (18 -> 2,0)
5. Mauro Júnior (8 -> 1,0)
6. Ritsu Doan (6 -> 0,0)
7. Ibrahim Sangaré (4 -> 0,0)
7. Jordan Teze (4 -> 0,0)
9. Aron Van Lare (3 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (1 -> 0,0)
10. Joey Veerman (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
12. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
12. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
12. Luis Felipe (0 -> 0,0)
12. Yvon Mvogo (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Dante Rigo (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Mario Götze (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Armando Obispo (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Maximiliano Romero (0 -> 0,0)
12. Bruma (0 -> 0,0)
12. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
12. Vincent Müller (0 -> 0,0)
12. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. André Ramalho (0 -> 0,0)
12. Nick Viergever (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
12. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
We moeten nu dicht bij Ajax in de buurt blijven en vol druk op ze blijven houden, want ze beginnen te wankelen. Tegen RKC en Cambuur hebben ze het rond minuut 90 nog net kunnen redden, maar er zit nu opeens grote onzekerheid in die ploeg.
Van Utrecht winnen moet te doen zijn.
Dit is de kans om kampioen te worden.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk daar geheel anders over. Ajax is in minder dan een week 2×, op identieke wijze, met de schrik vrijgekomen. Oftewel mijn geelblauwe déjà vu. Zij zullen nu hun wedstrijden weer overtuigend(er) gaan winnen.

En wij? Kampioen worden, waarop baseer jij dat in hemelsnaam? Als deze uiterst labiele selectie iets ontbeert, naast defensieve vermogens en offensieve stootkracht, is het wel stabiliteit. En zonder stabiliteit word je geen kampioen.

Wat wij wél kunnen doen, is er maar het beste van hopen, wedstrijd voor wedstrijd, én uitgaan van doemscenario zodat e.e.a. alleen maar kan meevallen. Dat is mijn veelal beproefde zelfbeschermingsmechaniek*, althans daar waar het PSV betreft. Of het helpt? Nee, maar het vangt iig de eerste en ergste klappen op en helpt tijdens het verwerkingsproces.

Overigens zie ik ons, niettegenstaande, in Utrecht gewoon winnen hoor. En wél middels een eclatante 1-2.

*3× woordwaarde
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik zal mijn post verduidelijken. Ik heb niet geschreven dat ik ervan overtuigd ben dat wij kampioen gaan worden. Ik heb ook 4 tegendoelpunten tegen Kopenhagen gezien omdat het team te ver naar voren staat, en daardoor defensief kwetsbaar is.
Wat ik schrijf is dat dit wel "de kans is om kampioen te worden". Dat baseer ik op dat Ajax met hun CL-budget van 40 a 60 miljoen normaal een team heeft dat CL-niveau heeft en voor PSV niet bij te benen is. Maar ik heb Ajax de laatste 4 jaar niet zo zwak gezien als de laatste 2 weken, met grote problemen tegen GoAhead, RKC en Cambuur, normaal degradatie-kandidaten. Daarom is dit voor PSV de kans om kampioen te worden.
Dan moet PSV wel als een kampioensploeg gaan spelen zoals bv Cocu dat deed. Achterin de nul houden, en dan maar lelijk winnen. Schmidt heeft nmm de kans om kampioen te worden als hij zich nu 100% richt op alleen maar steeds de 3 punten binnen harken.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Wat mij zorgen baart, is dat ze die 2 moeizame potjes winnen. De eindstreep komt dichterbij, met steeds minder kansen op puntverlies.
Volgende week kun je ook alvast een 1 invullen.

Ik zie dat die clown weer scheidsrechter is. Nu wil ik geen calimero zijn, maar ik hou mijn hart vast.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik wil ook geen Calimero zijn maar waar ik me over verbaas en aan irriteer is de opluchting die je proeft in de landelijke media als ajaks weer eens op het laatste moment wint. Artikelen zijn altijd vanuit Amsterdams perspectief geschreven met woorden als opluchting, oog van de naald, redden drie punten etc. Zoek maar op. In onze succesperioden stond er altijd, miljoenen ploeg faalt , afgang, met zo veel grotere begroting ,wanvertoning etc. Dat irriteert me dus mateloos en zal ik nooit aan wennen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind het wel heel leuk om te zien dan kleine ploegjes met aanvallend voetbal tegen Ajax echt durven te voetballen, en ze Ajax er zeer stuntelig uit laten zien. Ik gaaf Ajax ook de grootste kans om kampioen te worden, maar ik zie wel onzekerheid en irritatie dat het niet loopt.

Maar ze hebben wel Ihattaren om hun over het dode punt heen te helpen :)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Was en is bij mij ook een mix van de al benoemde doom scenario routine en toch ook wel de teleurstelling na de 2e identieke blauwgele escape op rij. Daarnaast willen wij e.e.a. natuurlijk ook niet jinxen. We zullen wel zien vanmiddag.
+1/-0

2 jaar geleden
Joepie Basje" ik bepaal de regels zelf wel" Nijhuis. Dat staat weer garant voor ongeneerd schoppen door Utrecht en frustratie gele kaarten voor ons. Kan haast niet wachten op de Bassie show.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Tegen de Nijhuis show is maar 1 remedie. Zelf een nog grotere show opvoeren oftewel zorgen dat zowel Utrecht als Nijhuis niet in de gelegenheid komen om onze drie punten te bedreigen, lees domineren en zorgen dat Utrecht niet in zijn spel komt en zelf je kansen afmaken.
+1/-0

2 jaar geleden
Ergens blijf ik het competitievervalsing vinden. Utrecht is een heel andere ploeg met een vol stadion achter zich, dat stijgen ze echt soms ver boven zichzelf uit. ajax mocht spelen in een lege sfeerloze bak. Maar goed, das weer eens hun geluk. Op zich zouden we mvrij simpel moeten kunnen winnen, maar als utrecht per ongeluk voor zou komen kan het er echt gaan stormen. En bij Drommel kan zelfs een bal naast de goal een doelpunt opleveren.
+3/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
En nu zijn er bij Utrecht 5 er niet bij onder andere corona zo is er altijd iets ,vol uitvak. Weer eens met de randstad mee ,op naar 3 punten..
+1/-0

 
2 jaar geleden
Welke 5 ? Ik begreep dat Veerman geblesseerd was, maar verder
+1/-0

 
Ter Avest, Ramselaar, Boussaid, Maeda, Mahi, Veerman en Van der Maarel ontbreken. Van der aarel is geschorst, van Maeda en Veerman is bekend dat ze geblesseerd zijn. Of de overige vier allemaal corona hebben is (nog) niet bekend
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ok dat scheelt wel een slokje op een borrel
+1/-0

 
2 jaar geleden
Stond op een side ,en paar corona gevallen ..
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja wij speelden de toppers in een leeg stadion en uit allemaal in vol. Maar dat zijn externe omstandigheden waar je verder weinig aan kan doen. Zelfs ik geloof niet dat het een vooropgezet complot is geweest om wedstrijden in bepaalde periodes in te plannen.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Sangaré mag ff banken wmb, lijkt wel oververmoeid terug gekomen van Afrika Cup, maakt zouteloze indruk laatste tijd...

In kader van rust geven, waar Schmidt altijd zo'n voorstander van is, zou ik dat dus nu doen, dit is zinvol!

Deze pot moet PSV winnen en als ze niet slap beginnen, gaat dat wel lukken...

Die kneuzen kunnen niet geluk blijven houden... @KARMA, dus moeten wij druk er vol op houden!
+2/-0

 
2 jaar geleden
Van mij mag Sangaré ook op de bank beginnen. Hij is een hele goede balafpakker maar is al een tijd ook dingen aan het doen waar hij niet goed in is. Dan heb je aan Veerman veel meer, want die kan ook ballen afpakken maar voegt voetballend veel meer toe dan Sangare.
Sangare moet een voorbeeld nemen aan Guti. Die weet wat zijn eigen kwaliteiten zijn en voetbalt ook zo. Misschien heeft "zijn doelpunt" van Kopenhagen hem aan het denken gezet.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Blijft raar dat er dit seizoen duidelijk iets speelt tussen Nijhuis en Schmidt en dat we deze scheids alweer voor de tweede keer sindsdien krijgen. Uiteraard begrijp ik het wel vanuit de knvb, maar in het verleden gingen ze daar toch wat anders mee om als die scheids beslissingen nam tegen een bepaalde ploeg https://www.vi.nl/nieuws/knvb-laat-wegereef-ajax-even-niet-fluitenlink
+2/-0

 
2 jaar geleden
Dan moet PSV er officieel een punt van maken, maar zoals wel vaker denken ze bij ons dan: laat maar zitten, niet teveel aandacht aan geven; daar zit ook wel wat in, want je moet je instellen op bepaalde scheids, dat moeten andere ploegen ook bij Nijhuis.
Dat laaste is dan weer vrij krom, omdat meneer dus belangrijker is dan de voetballers...

Enfin je weet dus: volle bak erin knallen en niet je poot terugtrekken; dat is qua blessures ook het beste btw!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Schmidt had dat al erg snel in de smiezen en zei er ook gelijk iets van. PSV heeft vervolgens Schmidt laten vallen en een schorsing geaccepteerd. Het ontbreekt aan alle kanten aan topsportmentaliteit. En omdat je altijd alles als zoete koek slikt blijft je uit ballen houden die ingegeven worden. 2019 zijn we bestolen en dat zou zomaar weer kunnen dit jaar.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Mee eens dat ligt echt bij PSV zelf, geen haren op de tanden...

Met de instelling van onze Rdamse waren we 2 x kampioen geworden, wat dat betreft is er nog veel werk bij PSV, te vaak het braafste jongetje van klas imo...
+2/-0

 
Mijn god, wat een onzin dit. Wat moeten ze dan doen? Een openlijke verklaring naar buiten brengen dat PSV weigert te spelen als Nijhuis scheidsrechter is? Naar het CAS stappen om af te dwingen dat Nijhuis geen wedstrijden meer mag fluiten? Aangifte doen bij de politie?

Heel leuk dat bashen iedere keer richting de directie, maar kom eens een keer met fatsoenlijke redenen in plaats van dit kleutergedrag iedere keer.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Nee joh, een Roemeense huurmoordenaar inhuren en Nijhus omleggen. En daarna ook Van Egmond omdat hij de scheidsrechters steeds aanstelt :D

Sommigen hier slaan inmiddels zo gigantisch hard door in hun gebash richting de directie dat het echt heel sneue vormen aan het nemen is. Het zal nog een week duren voordat John de Jong verantwoordelijk is voor de uitbraak van het coronavirus en Gerbrands hier de schuld gaat krijgen van de oorlog in Oekraïne.
+1/-0

 
De deur op slot doen als hij aan het omkleden is in de scheidsrechterskamer en dan zeggen dat de scheids niet is op komen dagen! Dan wordt de wedstrijd gestaakt :ja
+1/-0

 
2 jaar geleden
Gewoon zijn gezin ontvoeren en eisen dat hij volgens de regels fluit, anders ziet hij ze nooit meer terug! Dat is pas topsportmentaliteit :cool
+1/-0

 
2 jaar geleden
In het geval van Nijhuis dan een paar schapen ;)
+1/-0

2 jaar geleden
Staat me iets bij dat de laatste wedstrijd die Nijhuis floot bij ons gewoon prima was?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Let maar op dat er morgen weer heerlijk op los gebeukt mag worden met blessures tot gevolg zonder consequenties, want lekker doorvoetballen dan word ik maandag weer lekker aan de bar uitgenodigd voor 2500 euro en verdien ik dubbel deze week.
+2/-0

2 jaar geleden
Wie is toch die Ryan Thomas die steeds bij de afwezigen staat? ;)
+2/-0

 
2 jaar geleden
We hebben er wel een paar die vaak niet mee kunnen doen. Gelukkig heeft hij geen 10 miljoen gekost zoals Romero.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Laat die er nu net weer bij zijn vandaag. ;)
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat is mooi, Ik vind hem nog steeds een groot talent. Als die een heel jaar mee zou kunnen doen dan hadden we echt een ander team.
+1/-0

2 jaar geleden
We kunnen maar 1 ding doen, elke wedstrijd winnen en dan de balans opmaken. Ik denk dat de enige manier waarop we eventueel de schaal kunnen pakken is om niets meer te laten liggen. Zal lastig worden met een aantal vervelende uitwedstrijden en traditionele nederlagen, maar goed we zitten er nog bij en we doen nog mee. Ik geloof wel in een klein wonder, misschien wel tegen beter weten, maar in Zwolle werden we ook ooit kampioen.
+1/-0

Ik kan persoonlijk geen reden vinden waardoor het geen feestje gaat worden vanmiddag richting huis met drie points in de pocket, go PSV go.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik 3: Schmidt, Drommel, Max
Maar laat me graag verrassen !
+1/-0

2 jaar geleden
Rise and shine, it's matchday!

Wie gaat er zo naar Utreg?
+1/-0

2 jaar geleden
Eigenwijs die Roger, Sangaré is niet fris... hou mijn hart vast.
Enfin weer gaan t zien, PSV moet winnen!
+3/-0

2 jaar geleden
Come on psv
Utrecht vandaag niet compleet dus volle bak.
0-5
+2/-0

2 jaar geleden
Ben benieuwd, zit er klaar voor.
Pilske derbij, wel mooi die reclameborden: "NO VAR"...
+1/-0

reactie verwijderd

2 jaar geleden (gewijzigd)
Nu erger ik me aan Leo Driessen.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Niet normaal, heeft die een broodje zeverpastei gehad ???
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Tip, zet het geluid net hard genoeg dat je nog wel geluid hoort maar niet wat ie precies zegt. Vroeger zette ik altijd de radio op Studio040, maar tegenwoordig verslaan die niet meer de hele wedstrijd, dus krijg je steeds muziek tussendoor. En die 'nieuwe' vind ik waardeloos commentaar geven. Zo monotoon en zo vol met foutjes. Natuurlijk, iedereen moet het leren, maar met enthousiasme kom je al een heel eind. Een crematietoespraak is nog fijner om naar te luisteren....
+1/-0

 
2 jaar geleden
Hij liep al te juichen, maar die speler van Utrecht miste. Wat een naar mannetje is het toch....
+2/-0

2 jaar geleden
Kom denkt Sangare. Laat ik nu eens een corner weggeven, is weer eens wat anders🤔
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ja die speelt weer als een frikandel….
Meteen een paar wissels doorvoeren want met dit spel gaan we het niet redden!
+2/-0

 
 
2 jaar geleden
Kom op man … jij speelt ook zo … ;)
Ik denk alleen dat jij niet zo’n salaris als hem hebt!? :)
+2/-0

 
2 jaar geleden
Gaan we nou nog eens voetballen.
Of laten we dadelijk weer de goals door.
+1/-0

 
Kijk je de wedstrijd uberhaupt wel? Het veld ligt er dramatisch bij. Alsof je hier op kan voetballen. De bal stuitert alle kanten op.
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
So what? Daar heeft de tegenstander ook last van …
Ze lopen erbij alsof ze al met 4-0 voorstaan …. Balletje terug, balletje breed … oooh, doe maar op het gemakkie …
+1/-0

 
Dat zorgt er niet voor dat je opeens wel kan voetballen op een knollenveld :denk
+1/-0

 
2 jaar geleden
Vraagje: wat is beter dan? Dit knollenveld of kunstgras? Onze helden willen toch alleen maar op gras voetballen?
+1/-0

 
Kunstgras, 100%. Dit soort velden (of die van het Philips Stadion tegen Heerenveen) zijn de perfecte reclame voor die plastic onzin.
+1/-0

2 jaar geleden
Het wordt een vechtwedstrijd en dan weet je het wel....
+1/-0

2 jaar geleden
Drommel, baas! Of mag ik dat niet zeggen hier?
+3/-0

2 jaar geleden
Ik wilde net zeggen, het is weer wachten op het eerste foutje achterin, we creëeren weer helemaal niets. En daar was het al bijna 1-0, dank aan Drommel dit keer. Maar wat is het weer stroperig.
+1/-0

2 jaar geleden
Die os(Pipo) is ook geen zekere kracht vandaag.
Come on
+1/-3

 
2 jaar geleden
Hahahaha, wat een grappenmaker ben je toch


:denk
+3/-0

2 jaar geleden
Pffff wat een draak van een wedstrijd. Twee ploegen die totaal niet bij machte zijn om op eigen kracht iets te creëren en als dan de bal ook nergens eens per ongeluk goed valt is er weinig te beleven. Vind ons wel een licht overwicht hebben, dus de kans dat hij een keer goed valt voor ons is iets groter. Toch even benoemen dat Drommel een uitstekende helft heeft gespeeld, heb vaak kritiek, maar tot nu toe zeer degelijk. Hopelijk kunnen Veerman en Madueke later nog voor wat creativiteit gaan zorgen. Zou zomaar eens op 0-0 kunnen blijven hangen.
+4/-0

2 jaar geleden
Met Zahavi in de spits ga je nooit kampioen worden. Die voetbalt alsof hij gisteren tot 4 uur in de kroeg heeft gezeten. Hij worstelt met de bal of loopt buitenspel. Aangezien dit (toch zeker volgens de trainer) de beste spits in de selectie is moet je toch concluderen dat onze TD totaal ongeschikt is. Deze wedstrijd is aanhaken of afhaken. Ik vrees dat het ‘t laatste wordt. Toch wel knap van de trainer dat we nog in de kampioensrace zitten.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Heeft niks met onze trainer te maken, maar meer met de volgevreten vedetten van die ene club die zich niet meer op kunnen laden tegen de kleintjes.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klopt en hun grootste probleem is dat ze in Nederland iedereen klein vinden. Mooi
+1/-0

 
2 jaar geleden
Afgelopen donderdag op de valreep de gelijkmaker, vandaag de winnende.... Laat hem woensdagavond/nacht maar weer naar de kroeg gaan 😉
+3/-0

 
2 jaar geleden
En laten we eerlijk zijn, dat is ook de manier waarop je gebruik moet maken van Zahavi. Ballen op maat in de zestien, daar moet je hem op beoordelen en die krijgt hij zo vreselijk weinig gewoon...
+1/-0

 
2 jaar geleden
Nu de vrije trappen van Max nog even over laten voor Eran,want dat kan hij volgens mij beter dan onze back.
+1/-0

2 jaar geleden
Doorgaan en de 0-2 maken dan is het klaar
+2/-0

2 jaar geleden
Is toch fijn hè als je een scorende spits hebt en een degelijke keeper😎
+5/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Vertesse erin
Madueke erin.
Goals motten we hebben
Doan en zahavi
+2/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Gewoon stiekem niemand🤔
+2/-0

2 jaar geleden
Doe effe gauw die 0-2. Mijn billekes willen rust
+2/-0

2 jaar geleden
Hoeveel corners moeten wij krijgen om eens uit te scoren 🤔
+1/-0

 
2 jaar geleden
Het zou ook met de verdediging van Utrecht te maken kunnen hebben
+1/-0

 
2 jaar geleden
Laatste paar kwamen recht in de handen van de keeper.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat is Vinicius toch vreselijk slecht
+3/-0

 
2 jaar geleden
Ik was even bang dat hij twee keer geel zou krijgen, voor de keeper hinderen en hands.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Toch vind ik hem ideaal als je de laatste minuten wil doorkomen, hij blijft klieren :) En dat hij dan kaarten pakt, het zij zo.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ook prachtig dat hij die grensrechter helemaal uitscheld bij die corner situatie met Mauro !! Zoveel passie maar jammer genoeg kan hij niet voetballen. Prima gozer om in je selectie hebben
+1/-0

 
2 jaar geleden
Valt me vaker op bij hem, hij is eigenlijk de enige die snapt hoe je die laatste minuten volspeelt zonder meer in gevaar te komen, de rest is veel te braaf.
+1/-0

2 jaar geleden
Top level
Gefeliciteerd 3punten

Later meer..
+2/-0

2 jaar geleden
Drommel foutloos
Sangaré foutloos
Bassie foutloos
Slechtste man van het veld matchwinner
3 punten inpakken en deze pot verder heel snel vergeten
+3/-1

2 jaar geleden
Meer dan tevreden. Goed? Nee. Belangrijk? Hell yeah. Met een hele goeie Guti, en Drommel attent gekeept.
+2/-0

2 jaar geleden
Wonderwel iedereen (hopelijk) heel gebleven, ondanks de Nijhuisregels.
+1/-1

2 jaar geleden
Laten we met z'n allen voor Drommel als man van de wedstrijd stemmen 😊
+4/-1

2 jaar geleden
Nul gehouden
Lastige uitwedstrijd gewonnen
Keeper goed
Zahavi scoort
Geen blessures
Wat wil een mens nog meer😎
+4/-1

 
2 jaar geleden
Welke sneue ziel geeft mij hier nu een minnetje? Dan heb je toch wel een heel zuur leven als je hier nog iets negatiefs aan vindt.
+1/-0

 
2 jaar geleden
We gaan m zoeken Hendrikus want dat kan inderdaad nie
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat we bij de Drommel haters moeten gaan zoeken. Want ook Rups en Mick001 zeiden iets positiefs en die hebben ook een onverklaarbaar minnetje.

Damn, zou het soms Mvogo zijn onder een schuilnaam??
+2/-0

 
2 jaar geleden
"Geen blessures". dat viel inderdaad gelukkig mee. Maar hoe gaat het met Veerman ? Die kreeg toch een lelijke aanslag van Maher ?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik had eigenlijk verwacht dat de VAR Nijhuis naar het scherm zou roepen voor een rode kaart ipv een gele…
+1/-0

 
2 jaar geleden
Dat was alleen gebeurd als Sangaré zo'n overtreding gemaakt had.
+1/-0

2 jaar geleden
Wanneer krijgen we eens een normale verslaggever, zonder hersenletsel? Deze idioot vond dat Utrecht een gelijkspel had verdiend. Ik weet niet waarnaar hij heeft zitten kijken. Waardeloze drol.
+11/-0

 
2 jaar geleden
Eerlijk, je hebt me laten lachen.
+1/-1

2 jaar geleden
Verdiende overwinning in een vermakelijke pot,waar Drommel de ploeg in het zadel hield.
Mooie prestatie na de zware pot tegen de Denen.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Die Teze tegen Drommel. Prachtige beelden.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Inderdaad. gelukkig sloeg die niet te hard, anders had hij nog rood gekregen :)
+1/-0

2 jaar geleden
Overleefd!!! Drommel de absolute uitblinker vandaag en ook Nijhuis gewoon goed gefloten. Maar man man man wat een zaadpot, ik begrijp niet dat het voor een fulltime prof zo moeilijk is om een bal gewoon naar elkaar te schieten, of als je een keer op doel wil schieten gewoon eens kijkt of er niet toevallig een speler tussen staat, het niveau...jongens jongen waar heb ik naar zitten kijken? Maar goed nog 8 te gaan, hoe je met dit spel iets in de Kuip kan gaan halen is mij een raadsel, maar nog 8x winnen en we zien wel waar we eindigen. De rest is bijzaak. Van de zomer dan maar weer een poging wagen om de selectie op orde te krijgen.
+3/-1

 
2 jaar geleden
met het hele jaar min of meer dit spel zijn we ver gekomen, je kan nu ook niet zeggen dat ajax overtuigt momenteel.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Die wedstrijd in de Kuip wordt er een op zich ….
En die tegenstander doet het op dit moment niet beter dan ons hoor ..

Dus gewoon vertrouwen houden!
+1/-1

2 jaar geleden (gewijzigd)
Is die Timber te koop?
+3/-0

 
2 jaar geleden
Veruit de beste man bij Utrecht. Zou bij een eventueel vertrek van Sangare zeker gaan informeren daar in Utrecht.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ja dat wordt een fijne speler. Misschien niet afwachten, er gaan er toch wel een paar vertrekken deze zomer schat ik in.
+1/-0

 
Ik zou sowieso al informeren, ongeacht of Sangaré blijft of niet
+2/-0

2 jaar geleden
MOTM Drommel (mag ook wel eens een x)
+2/-1

2 jaar geleden
Deze punten zijn kampioenenmakers. Het spel ontwikkelt zich nog niet als echte koploper, maar dit PSV begint wel een onverzettelijkheid te tonen die tot eremetaal kan gaan leiden. Alles nog in eigen hand en Guti en Sangare namen PSV als een soort Vogel-Bommel duo bij de hand. Het kon vandaag niet mooi, het ging ook niet mooi, maar slechts op de enig noodzakelijke manier: onverschrokken strijden!

Zahavi deed zijn taak vandaag naar behoren en was eindstadion van een van onze weinige kansen. Deze pot over de streep trekken na een loodzware "bijna vrijdag" wedstrijd is een groot DIK compliment waard.

Nu wedstrijd voor wedstrijd blijven bekijken, maar dat wij op papier een veel eenvoudiger programma hebben dan Abcoude Noord lijkt me duidelijk. Zij treffen volgende week Feyenoord, maar moeten nog naar Groningen, Alkmaar en Arnhem. Het wordt vrijwel zeker weer een #34 beslisser. Hopelijk gaat de schande van Eindhoven niet de beslissing brengen in deze titelstrijd, maar na vandaag geloof ik er echt in!
+2/-1

2 jaar geleden
Economische overwinning, niks weggegeven.

Prima plekken langezijde in het zonnetje.

Voetbal zoals het altijd zou moeten zijn.

(later meer)
+1/-1

 
2 jaar geleden
Kan er ook van genieten,maar ook verbazingwekkend dat ze dit konden opbrengen na een slopende wedstrijd tegen die boys van Kopenhagen.
+1/-0

2 jaar geleden
"Degelijke overwinning" klinkt alsof we het allemaal onder controle hadden en rustig hebben uitgespeeld. De waarheid is dat het spel geen millimeter beter is geworden en het enige verschil is dat we in de eerst seizoenshelft nooit geluk hadden dat er eentje inviel aan de goeie kant en de afgelopen wedstrijden wel. Hopen dat het geluk aanblijft
+1/-3

 
Je hebt toch ook nagenoeg de hele wedstrijd de controle gehad en de meeste kansen gekregen? Je kan moeilijk serieus gaan beweren dat je door geluk de wedstrijd gewonnen hebt als je de wedstrijd daadwerkelijk gezien hebt.
+2/-0

2 jaar geleden
Doan nooit meer uit het elftal halen, desnoods op de plek van Gotze! Hij is de meest balvaste speler van dit PSV, verzaakt nooit, wint al z’n duels en doet gewoon altijd wat goeds met de bal. Het is ook duidelijk dat Boscagli een absolute meerwaarde is tov de toch wat kwakkelende Obispo. Ook niet meer rommelen met de spits positie, gewoon Zahavi laten staan en Cody vanaf links. Voor het eerst dat Drommel punten pakt voor ons! Sterke wedstrijd van hem, mag ook wel eens gezegd
+3/-0

2 jaar geleden
Na die wedstrijd van Donderdag en nu tegen Utreg op een knollenveld is dit gewoon een goed resultaat. Jammer dat Feyenoord geen punten heeft verspeeld in Zwolle. Volgende Zondag tegen Fortuna 3 punten en kijken wie die zogenaamde klassieker gaat winnen. Dan interlandbreak en daarna de beslissende fase van het seizoen in. Plek 2 is een must voor PSV.
+1/-0

 
2 jaar geleden
En dan weer met Ramalho weer centraal achterin.
+2/-0

 
 
2 jaar geleden
Na de interland break toch
Hij traint nu al weer apart
+1/-0

2 jaar geleden
3 meegenomen uit een op papier lastige uitwedstrijd wat het bij vlagen ook was. Na zware CL wedstrijd op bagger veld, prima resultaat. De druk er op houden bij de concurrent en hopen op een wereldprestatie van Fey volgende week. Doen ze dat niet dan is iig de 2e plaats wel zeker ondanks onze kuip wedstrijd. Verder fijn voor Drommel maar ik ben nog steeds niet overtuigd. Misschien als hij dit nu eens de rest van het seizoen vast houdt dat ik mijn mening moet bijstellen.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Gelijkspelleke zou prachtig uitkomen.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik ben zeer tevreden over de wedstrijd, knappe prestatie. Maar ik vind wel dat de rol van Drommel nu wat overdreven wordt. Tuurlijk die redding op de kopbal van vd hoorn zag er mooi uit maar volgens mij werd hij wel recht op hem afgekopt, hij stond eigenlijk gewoon (zoals normaal gesproken Zahavi) in de weg. Maar ik heb het nog niet teruggezien. Zijn uittrappen vond ik weer drama. Drommel als keeper kan echt niet meer volgend seizoen. Hoop niet dat een paar redelijke / goede wedstrijden aan het eind van het seizoen reden zijn voor John om hem aan te houden.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Hopelijk heeft John dan niks meer te zeggen in Eindhoven.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Brands bepaalt straks de uitgaven en dus ook welke spelers er komen.
Ik heb ook wel de neiging om te klagen over J de Jong, maar ik denk dat het ook geen gemakkelijke baan is. PSV vist in een vijver waar heel veel clubs uit kunnen vissen namelijk de spelers met een waarde van 3 a 10 miljoen. Daarin is de concurrentie groot.
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Gisteren weer, als vanouds bijna, prima middagje Utreg beleefd. Na aankomst met de trein per taxi richting stadion, dan de gereserveerde kaarten - echte kartonnen evenals een tastbaar programmaboekje, tegenwoordig eerder uitzondering dan regel! - afgehaald en ons vervolgens naar het nabijgelegen VV Sterrenwijk begeven voor de nodige versnaperingen. Ditmaal wél tijdig weer teruggekuierd en zo net vooraleer de veide ploegen het veld betraden onze prima zitplaatsen lange zijde bovenop het veld ingenomen. Een heerlijk zonnetje stond vervolgens garant voor de rest van de secundaire wedstrijdvoorwaarden. De primaire voorwaarden zouden gedurende de kleine 2 uur daarop volgen en werden, niet voor het eerst, gerealiseerd door Eran Zahavi met zijn, eveneens niet voor het eerst, enige goede actie van de wedstrijd. Daarmee verwierf hij wel mijn motm honorering alhier. De veelal, en niet onterecht, verguisde doelman Joël Drommel kreeg ook een goede aantekening vanwege de '0' en Cody Gakpo, hoewel niet altijd even gelukkig, completeerde mijn top-3. Zonder daarmee spelers als Ritsu Doan en sterkhouder Mauro Senior tekort te willen doen. Ook Ibrahim Sangaré herstelde zich enigszins van de vormdip waarin hij momenteel sedert terugkeer uit Afrika verkeert. De overigens vrij rommelige wedstrijd zonder goed voetbal en met slechts sporadisch doelgevaar kreeg van mij overigens een geflatteerde 7 omdat verder alles klopte. Met name dus de uiteindelijke 3 punten in de binnenzak. Vervolgens met een soort partybus - niet genoeg stadsbussen voorradig? - naar station weergekeerd waarna de verschillende treinen huiswaarts konden worden opgezocht. Het was weer een waar genoegen. Bedank hè jochies, tot volgend seizoen maar weer!
+3/-1

 
2 jaar geleden
Sounds like a perfect sunday!

Wie weet wat er nog volgt dit seizoen als we als collectief kunnen blijven opereren!!
+1/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Wie weet ja. Maar het is en blijft allemaal nogal grillig. You never know what to expect next.

Sounds like a perfect Sunday indeed. Maar een paar jaar geleden had ik het waarschijnlijk afgedaan als routineklus. Komt omdat wij e.e.a. sedert covid niet meer gewend zijn. Zozeer dat wij dit soort momenten des te meer weten te waarderen. Als er dan toch iets positiefs uit deze periode moet komen, laat dit het dan maar zijn.
+1/-0