Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV in eigen huis te sterk voor NEC


Tijdstip
11 mei 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV in eigen huis te sterk voor NEC; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV in eigen huis te sterk voor NEC

PSV heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af weten te sluiten. NEC werd met 3-2 verslagen. Ritsu Doan, Érick Gutiérrez en Eran Zahavi zorgden voor de doelpunten.

PSV begon fel aan de wedstrijd en kreeg na ruim een minuut al de eerste kans via Ritsu Doan. Zijn poging ging echter niet in het doel. Het tempo ging echter al snel omlaag. PSV was wel constant in balbezit op de helft van NEC, maar tot echt grote kansen kwam het lange tijd niet.

Toch viel na een klein half uur de voorsprong. Noni Madueke leek de bal te lang bij zich te houden, maar kon nog net op tijd afleggen op Doan. De Japanner verraste de doelman van NEC met een schot van afstand en de 1-0 was daarmee een feit.

Het tempo keerde weer terug en PSV reeg de aanvallen weer aan een. Dat leidde al snel tot een absolute wereldgoal. Na een uitstekende aanval schoot Érick Gutiérrez op heerlijke wijze van afstand de 2-0 tegen de touwen en dat was ook de uiteindelijke ruststand. De treffer van de Mexicaan was bovendien een Eredivisie record. Gutiérrez was dit seizoen al de 21ste PSV'er die tot scoren kwam in de competitie en dat aantal werd nog nooit eerder gehaald.

Na rust liep het bij PSV een stuk moeizamer. NEC kwam er meerdere keren gevaarlijk uit, maar Yvon Mvogo wist redding te brengen. Na ruim een uur leek de definitieve beslissing te vallen door Eran Zahavi op aangeven van Philipp Max de 3-0 kon binnen schieten.

Niet veel later keerde de spanning alweer terug. NEC maakte allereerst dankbaar gebruik van een slippertje achterin bij PSV en kreeg vervolgens enkele minuten later een strafschop na een overtreding van Ibrahim Sangaré. Tien minuten na de treffer van Zahavi had NEC twee keer gescoord en was de marge dus nog maar één.

Ondanks dat er nog twintig minuten te spelen waren, kregen beide ploegen geen kansen meer. Het bood Roger Schmidt bovendien de kans om Cody Gakpo een publiekswissel te gunnen. De aanvoerder ging onder luid applaus van het veld na minutenlang toegezongen te zijn door de aanwezige supporters.


[video] Highlights PSV - NEC


Eran Zahavi: 'Het respect wat ik van de club en het publiek kreeg zal ik nooit vergeten'

In gesprek met ESPN keek Eran Zahavi met een tevreden gevoel terug op zijn laatste wedstrijd in het Philips Stadion. "We hebben ons werk proberen te doen door de drie punten te pakken en een goede wedstrijd te spelen voor onze fans", aldus Zahavi. "We hebben ons werk gedaan, maar helaas hebben we wel de titel verloren. We verdienen wel veel respect voor dit seizoen. We hebben het goed gedaan en veel goede dingen laten zien."

De spits was blij dat hij zelf nog tot scoren wist te komen. "Het respect wat ik van de club en het publiek kreeg zal ik nooit vergeten", zo gaf hij aan. "Ik wil iedereen daarvoor bedanken. Het was heel speciaal voor mij. Ik hoop hier ooit nog terug te komen om de wedstrijden te zien en te genieten."

Vanwege corona heeft Zahavi niet veel wedstrijden in een vol Philips Stadion kunnen spelen. "Het eerste jaar was echt verschrikkelijk. Het was lastig om steeds die motivatie te kunnen vinden, omdat je nu de fans niet bij je had", zei hij daarover. "Toen ik voor deze topclub kwam te spelen was mijn grootste wens om die atmosfeer echt te kunnen voelen. Het was dit seizoen lastig, maar ik ben heel erg blij dat de supporters er dit seizoen voor ons waren. Ook in de uitwedstrijden stonden ze achter ons. Ik wil ze nogmaals bedanken en ik zal ze missen."


[video] Guti about his golazo, Zahavi thanks the whole club


Cody Gakpo: 'Het gebaar van de fans zal ik altijd koesteren'

Cody Gakpo was het niet helemaal eens met de opmerking dat PSV een succesvol seizoen heeft gehad. "We hebben de beker gewonnen en deden lang mee voor de titel. De Johan Cruijff Schaal hebben we ook, maar het had allemaal anders kunnen lopen", aldus Gakpo. "Ik ben vooral teleurgesteld. Het is gewoon de manier waarop. Als je al die momenten bij elkaar optelt zou het nu nog steeds spannend zijn. Dat is wel zuur."

De aanvaller had genoten van het eerbetoon van de supporters. "De fans hadden een mooi gebaar. Dat zal ik altijd koesteren", zo gaf hij aan. "Het is echt niet te beschrijven. Het was een heel mooi gevoel. Ik moet het nog allemaal beseffen, misschien dat het daarna nog wat harder in slaat."

Gakpo weet nog niet of hij zijn laatste wedstrijd in het Philips Stadion al heeft gespeeld. "Daar ben ik in mijn hoofd nog niet echt mee bezig. Als ik het eenmaal zal beseffen zal het misschien zwaarder worden", zei hij daarover. "Ik denk dat ik het echte gevoel pas ga krijgen als ik een keuze heb gemaakt of ik blijf of ergens anders heen ga."


Roger Schmidt: 'We kunnen tevreden terugkijken op dit seizoen, maar uiteindelijk was er wel meer mogelijk'

In gesprek met ESPN keek Roger Schmidt terug op een moeizame wedstrijd tegen NEC. "In de rust wisten de spelers dat de kans op de titel helemaal weg was en was de spanning een beetje weg", aldus Schmidt. "Het werd daarom wat lastiger dan nodig was, maar uiteindelijk hebben we wel gewonnen."

De trainer vond het te begrijpen dat de volledige focus verdwenen was. "Het was al onze 57ste wedstrijd van het seizoen, we misten veel spelers en de spelers die we hadden, hebben in de afgelopen weken veel moeten spelen", zo gaf hij aan. "Het is dan normaal als je weet dat er eigenlijk niets meer op het spel staat de focus niet meer op honderd procent is. Maar we hebben uiteindelijk gewonnen. Daar kunnen we blij mee zijn."

Schmidt vindt dat PSV uiteindelijk kan terugkijken op een goed seizoen. "We hebben in de zomer de supercup gewonnen en vorige maand de beker. We hadden nog kans om kampioen te worden enkele dagen voor het einde van de competitie", zei hij daarover. "In mijn ogen hebben de spelers het uitstekend gedaan dit seizoen. Het was dit seizoen moeilijk vanwege al blessures, maar we hebben karakter getoond en de hele selectie heeft zich laten zien. Om dan prijzen te pakken en tot vandaag voor de titel te kunnen vechten is een heel goede prestatie in mijn ogen. We kunnen tevreden terugkijken op dit seizoen, maar uiteindelijk was er wel meer mogelijk."


Karakteristieken

Uitslag: 3-2 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Ritsu Doan ('26)
Goal
2-0 Érick Gutiérrez ('36)
Goal
3-0 Eran Zahavi ('61)
Goal
3-1 Duelund ('66)
Goal
3-2 Okita ('72, penalty)
Scheidsrechter
Nijhuis
Toeschouwers
34.274 toeschouwers

Kaarten: -


Opstelling PSV

Cody GakpoEran ZahaviNoni Madueke


Ritsu DoanMario GötzeIbrahim Sangaré


Philipp MaxÉrick GutiérrezJordan TezeMauro Júnior


Yvon Mvogo

Wissels:

'46 Bruma voor Noni Madueke
'70 Maximiliano Romero voor Eran Zahavi
'88 Richard Ledezma voor Ritsu Doan
'90 Johan Bakayoko voor Cody Gakpo


Opstelling NEC

OkitaAkmanTavsan


SchöneBruijnProper


El KarouaniGuthMarquezVan Rooij


Branderhorst

Wissels:

'55 Vet voor Proper
'55 Duelund voor Bruijn
'55 Cissoko voor Akman
'67 Bronkhorst voor Tavsan


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 6 3-2 (2-1)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-0 (2-0)
 5 3-0 (2-0)
 5 3-1 (2-0)
 5 3-0 (2-0)
 5 3-0 (2-0)
 5 3-0 (2-0)
10  5 3-0 (2-0)
11  5 3-1 (2-0)
12  5 3-0 (2-0)
13  4 4-0 (2-0)
14  4 3-0 (1-0)
15  4 4-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.85. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Érick Gutiérrez (37 -> 5,0)
2. Ritsu Doan (14 -> 4,0)
3. Mauro Júnior (12 -> 3,0)
4. Mario Götze (11 -> 2,0)
5. Cody Gakpo (9 -> 1,0)
6. Yvon Mvogo (8 -> 0,0)
7. Eran Zahavi (6 -> 0,0)
7. Ibrahim Sangaré (6 -> 0,0)
9. Maximiliano Romero (2 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Ismail Saibari (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Mathias Kjølø (0 -> 0,0)
10. Mees Kreekels (0 -> 0,0)
10. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Aron Van Lare (0 -> 0,0)
10. Emmanuel Matuta (0 -> 0,0)
10. Luis Felipe (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Frederik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Dante Rigo (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Ryan Thomas (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Bruma (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Davy Pröpper (0 -> 0,0)
10. Vincent Müller (0 -> 0,0)
10. Mohamed Ihattaren (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. André Ramalho (0 -> 0,0)
10. Nick Viergever (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Joey Veerman (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ga naar het stadion, maar om te zeggen dat ik er zin in heb na wat er zondag gebeurde....

En tot overmaat van ramp komt onze andere grote vriend NiJhUiS.
+3/-0

2 maanden geleden
Deze kan je gerust overslaan. Heerenveen laat zich zoals altijd maar al te graag slachten in de arena. En toen kwam er een olifant met een lange snuit (Serdar?) en die blies de eredivisie uit. Tot volgend seizoen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wedstrijden overslaan doen wij hier niet, maar van harte zal het niet gaan morgenavond.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Sowieso mag psv de punten wel aan PEC gunnen zondag zodat ze er evt nog inblijven. Zie het als een correctie voor het falen van de knvb
+3/-0

 
2 maanden geleden
Wat een onzin. Waarom zou PSV een wedstrijd moeten laten lopen? Lekker signaal ook richting je eigen supporters die wederom voor een vol uitvak zorgen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik zou het PEC op zich wel gunnen. Maar als je als topclub serieus genomen wil worden kan en mag je daar gewoon niet aan mee doen. Nog afgezien van onze trouwe fans die naar deze uitwedstrijd gaan inderdaad.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Basje Nijhuis, die nog maar drie dagen geleden door een enorme fout PEC Zwolle op het randje van de afgrond heeft gebracht. Het is toch een schande dat die gelijk weer een duel van een topploeg krijgt toegewezen.

En ook Gözübüyük mag direct weer aan de slag (als VAR). Al is dat voor hem wel een forse straf, omdat hij de VAR nog nooit serieus heeft genomen.

Hoe dan ook hoop ik dat het publiek woensdag duidelijk laat merken (in woord en gebaar) wat wij van de aanfluiting van afgelopen zondag vinden. En nee dan zijn we geen calimero's, de maat is een keer vol. Corrupte bende.
+7/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
2 maanden geleden
Ja maar dat komt omdat onze schatjes van scheidsrechters niet op 1 wedstrijd beoordeeld worden maar op een reeks wedstrijden. Logisch toch?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat was ruim een week geleden al toegewezen
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Onze club heeft bij monde van John de J laten weten het statement van de knvb goed te vinden, dus waar maken wij ons nog druk over.
+2/-0

 
2 maanden geleden
'We zijn nog wel heeeeel erg boos maar hulde aan de KNVB dat ze zo mannelijk zijn om hun fout toe te geven'. Het verbaast me dat Gerbrands niks heeft gezegd. Vooralsnog is dat nog steeds onze hoogste baas.
+1/-0

2 maanden geleden
Uit m’n hoofd de zesde keer dat we Nijhuis hebben dit seizoen. Hoeveel scheidsrechters zijn er bij de KNVB?
+1/-0

2 maanden geleden
Over slaan doe ik niet maar zal heel anders zijn tegen NEC die gaan er nog voor denk PSV een stuk minder wordt afscheid nemen van van vrienden en ze een fijne zomer vakantie wensen.En tot het nieuwe seizoen met nieuwe kansen als dat mag van de KNVB..
+2/-0

2 maanden geleden
Het zal eraan liggen wat Pinokkio doet tegen Heerenveen of we winnen of niet.
+2/-0

2 maanden geleden
Hoe een scheidsrechter + VAR een spannend slot van de competitie volledig kunnen vergallen.Bedankt Serdat en Polleke.🤬
+2/-0

2 maanden geleden
Kampioen word je tegen de kleintjes zeggen ze dan.
- de NIET gegeven penalty Fey-Ajax
- de WEL uit bal PSV-Ajax
- de GRATIS penalty Fey-PSV
Daar wordt het kampioenschap beslist, niks kleintjes!!
En dan zullen we voor het gemak zeggen dat alle andere discutabele zaken over een heel seizoen tegen elkaar wegvallen🤔
+3/-0

 
2 maanden geleden
Toppers met/zonder publiek na Europese wedstrijden…
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik weet het maar heb geen zin om dadelijk dat Calimero gedoe weer om mijn oren te krijgen. Ik denk dat we allemaal meerdere discutabele zaken kunnen aanwijzen die toevallig allemaal voor één een niet nader te noemen club heel goed uitpakten. Oké wij kwamen goed weg met de VAR bij de bekerfinale en vooruit het buitenspel doelpunt tegen WII, dat was het wel zo'n beetje.
+1/-0

 
2 maanden geleden
De bekerfinale was gewoon volgens de regels, dus niets discutabels aan.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat zijn toch echt de kleintjes 🤷🏽
+1/-0

2 maanden geleden
Is kijken of de jonkies ook speelminuten gaan pakken.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dan zullen onze grote/ duurbetaalde jongens er eerst voor moeten zorgen dat we met 3-0 voorkomen en de buit veilig is. Benieuwd of Zahavi en Gotze vanavond weer schitteren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat bedoel ik.
Een op maat gegeven assist.😉
+1/-0

2 maanden geleden
N alles wat er afgelopen seizoen gebeurt is stelt de KNVB voor onze laatste wedstrijd ( waar het in mijn dromen nog steeds ergens om kan gaan) gewoon Naaihuis wederom aan als scheidsrechter.
En dat moet ik toeval noemen !!!
+1/-0

 
2 maanden geleden
Is anderhalve week geleden al gedaan
+1/-0

 
2 maanden geleden
Gaat me erom dat het de laatste thuiswedstrijd is waar het er meestal om gaat.. Anderhalve week gelden was het belang van deze wedstrijd met de kennis van toen zelfs nog veel groter en de keuze dus nog veel vreemder.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het is wel vreemd dat ze een van de ervaren scheidsrechters aanstellen ja in een wedstrijd waar het er nog om gaat
+1/-0

 
2 maanden geleden
Tja, Gözübüyük is ook een ervaren scheidsrechter. Mocht 2 weken geleden nog de halve finale van de Europa League fluiten. Wat wil het zeggen...
+1/-0

 
2 maanden geleden
ik heb in Nijhuis net zo veel vertrouwen als in guzubuyuk
Geen namelijk.
Heeft inmiddels al zo'n reeks van issues met PSV / Schmidt dat ik het totaal niet vertrouw. daarbij is het een eigenwijze ijdeltuit die zich zelf belangrijker vindt dan het fatsoenlijk leiden van een wedstrijd waarbij hij de regels . als ongeveer enige, tot onverklaarbare grenzen oprekt.
Maar inderdaad , hij is zeer ervaren...........
+3/-0

2 maanden geleden
Matchday!

En hebben wij er een beetje zin in?
+2/-0

 
2 maanden geleden
De plicht roept zullen we maar zeggen. Waar ik nog het meest naar uitkijk is de reactie van het publiek op de escapades van afgelopen zondag. Dat zegt genoeg.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik hoop ook echt dat er een reactie komt !
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ze lachen ons gewoon uit in Zeist en drinken daarna een glas champagne op het behaalde succes. Of Heerenveen moet stunten vanavond.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat zal inderdaad. Maar hoop toch echt dat er meer actie komt tegen die opzichtige willekeur van de bond.
+2/-0

2 maanden geleden
Gedane zaken nemen geen omkeer. Uitslagen worden niet meer gewijzigd en als er geen hele hele gekke dingen gebeuren worden we tweede. Laten we vanavond gewoon trots zijn op wat het team dit jaar heeft gepresteerd. Fruitschaal gewonnen, beker gewonnen, Europees een redelijk seizoen gedraaid en gewoon tegen een sterke ploeg eruit en laten we vooral niet vergeten, met een eerlijke arbitrage hadden we zelfs de schaal gepakt!. Ik weet het, het telt niet voor echt, de CL plek krijgen we er niet voor, maar als we NEC en PEC verslaan waren wij gewoon de beste dit jaar. Een hele knappe prestatie, ondanks alle blessures, blunderende keepers en net nietjes die we regelmatig nodig hebben gehad. De teleurstelling en woede heeft inmiddels plaatst gemaakt voor trots op deze ploeg. Uiteindelijk ligt het aan externe factoren waar wij geen invloed op hebben dat we niet bovenaan staan. Of het met opzet gebeurt mag een ieder voor zichzelf invullen. Ik kijk in ieder geval al weer uit naar komend seizoen, maar eerst nog een hele spannende transfer zomer, kunnen we nu daadwerkelijk de zwakke plekken versterken, de net nietjes lozen en de sterktehouders houden zie ik ons komend seizoen als favoriet. Fijne wedstrijd iedereen.
+9/-0

2 maanden geleden
Ik hoop op een groot spandoek dat de onterechte strafschop de competitie heeft bepaald.
Ik had die Ajax-ieden heel graag zien zweten de laatste twee wedstrijden, met vol de druk erop. Nu is alles al beslist.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Mwa, dat zijn maar twee punten. Die bal over de zijlijn was goed voor drie.
+2/-0

 
2 maanden geleden
nog beter 2 + 3 = 5
+1/-0

2 maanden geleden
Over een half uurtje op de fiets naar het stadion.Lekker weertje voor een leuke wedstrijd.Helaas is de spanning eraf en moeten de spelers de kater van Zondag maar wegspelen.Hoe sneller ze daar in Amsterdam kampioen zijn hoe eerder mijn frustratie daarover weg is.
+1/-0

2 maanden geleden
Wat zingen ze nu telkens?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat vraag ik me ook af? In Zeist..?
+1/-0

 
2 maanden geleden
In Zeist zit de maffia
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ah thnx. Klopt nog ook😱
+1/-0

 
2 maanden geleden
In Zeist zit de maffia
+1/-0

2 maanden geleden
Ergens hoop je stiekem toch nog op een wonder, maar vooral gerechtigheid. Het is dus nu voor de 3e keer in 4 jaar tijd dat Ajax ten onrechte de Cl miljoenen in de schoot geworpen krijgt door een voorkeursbehandeling uit Zeist. Hoe moet je daar nog mee gaan concurreren dan? Als je het doet wordt je wel gepakt. Er is een VAR overal staan schermpjes, maar de belangrijkste strafschop van het seizoen wordt niet eens terug gekeken. Hoe arrogant kan je zijn als KNVB en dan ook, hoe ver moet een bal uit zijn voordat hij als uit telt? Op welk beeld leek de bal in? Niet één!!! Wat een bizarre en ongeloofwaardige beslissingen zijn er dit seizoen weer genomen. En hoe lang gaat PSV nog zeggen als we genaaid worden willen we ook zoenen. Je wordt geen kampioen meer als dit je keer op keer overkomt. Hier heb je zelf geen invloed op en je concurrent krijgt elk jaar een grote bak gratis geld. Ben er opnieuw kots misselijk van. Wat een enorm groot onrecht is ons aangedaan dit jaar. Maar misschien nog wel belangrijker, hoe gaan we dit stoppen? Wat kan je doen, waar kan je heen. Ik heb geen idee, maar weer een seizoen op alle fronten genaaid worden ga ik echt niet trekken.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Het was ook weer geen 100% achterbal bij de eerste goal van Ajax?? Ze winnen natuurlijk toch wel, maar weer erg typisch
+3/-0

 
2 maanden geleden
Ik zag het net terug inderdaad. Past in dit seizoen..
Ik neem aan dat de huldiging in Zeist op het bordes is?
+2/-0

 
2 maanden geleden
We horen gewoon een punt voor te staan. En het is allemaal gezien door de scheidsrechter/VAR. En toch gebeurt het. Met geen woorden te beschrijven hoe zulke enorme joekels van fouten gezien kunnen worden zonder deze te corrigeren. Daar is maar 1 verklaring en dat is niet "een menselijke fout" Dat zou dan zijn "tot 2x toe 6 menselijke fouten op hetzelfde moment" Nu is statica bij mij ver weg gezakt, maar die kans lijkt mij dichter bij de 0 te liggen dan bij de 0,000000000001. Echt bizar met al die hulp middelen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Als een andere ploeg aantoonbaar beter is kan ik er nog wel vrede mee hebben dat die kampioen worden. Maar nu overheerst het "GENAAID" gevoel.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Amen. Het is ongelofelijk wat een onrecht ons is aangedaan. En dan lees ik op Nu.nl bij de reacties "Ajax gefeliciteerd, terechte kampioen. Een niet Ajax fan.". Wat zijn dat dan voor mensen. De frustratie zit nog heel hoog. Zo hoog, dat ik soms twijfel of ik nog wel zin heb om mijn vrije tijd hier aan te besteden als het allemaal zo oneerlijk is.
+2/-0

2 maanden geleden
Ik snap werkelijk niet waarom we die Bruma weer mee laten spelen. Geef dan de jeugd een kans!
+5/-0

2 maanden geleden
Lekker Nijhuis. Erg stoer om niet te fluiten als de grote Sangare op het middenveld omver gekegeld wordt maar vijf seconden later wel voor een pingel. Lekker fluiten wanneer je er zin in hebt he
+3/-0

 
2 maanden geleden
Inderdaad, dat dacht ik ook …

En die penalty … terecht toch? Een zuiver Martinez gevalletje!
+2/-0

 
2 maanden geleden
Dacht ik ook meteen aan🤔
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
2 maanden geleden
Armen niet langs het lichaam.

De KNVB vond het ook weer geen penalty.
+2/-0

2 maanden geleden
Verkloot het dan maar helemaal, hoeven we verder nergens meer over te zeuren ook. van 3-0 naar 3-2 tegen NEC thuis. Om je kapot te schamen.
+2/-1

2 maanden geleden
Juist in de laatste, meest kritische fase van de competitie, krijgen wij die ego-trippers van scheidsen … hele logische keuze van de KNJB hè?! Daarmee vergroten ze in ieder geval de kans dat de ***** kampioen worden … naaiers!!
+3/-0

2 maanden geleden
Zo, in Zeist vliegen de champagne kurken je om de oren.
Wat zal het daar een groot feest zijn.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Valt wel mee denk ik, ze wisten dit in september 2021 al.
+5/-0

2 maanden geleden
Als PSV 45 miljoen kan vangen dan moeten ze Cody gewoon laten gaan. Zo goed is hij nu ook weer niet
+1/-3

 
2 maanden geleden
Liever 10 miljoen voor Bruma🤔
+1/-0

 
2 maanden geleden
En als ze 40 milj betalen, dan krijgen ze Bruma erbij!
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
2 maanden geleden
En dan?

Alsof we wat beters kunnen halen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Kan er inderdaad niks van :denk
+1/-0

 
2 maanden geleden
Liever 10 miljoen voor Bruma🤔
+1/-0

2 maanden geleden
Wat loopt die Gerbrands nou weer te twitteren. Donder toch op met je bloemen man. Stuur ze dan symbolisch naar Zeist als je daar geld aan uit wil geven. Wat een mak lammetje en de verpersoonlijking van het PSV dat zich al jaren de kaas van het brood laat eten. Wat ben ik blij dat deze fantast zonder enige vorm van realiteitszin verdwenen is na dit jaar. We hadden geen slechter persoon op deze positie kunnen krijgen.
+4/-3

Z. on de Bok (geschorst)
2 maanden geleden
Nou, dat was het dan.

Sterkte met de verwerking maar weer allemaal.
+1/-0

2 maanden geleden
Nou dat was het dan weer.

(later meer)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Heb ik hem gemist?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nee hoor. Zit ditmaal verpakt in reactie op shevchenko.
+1/-0

2 maanden geleden
Mensen stop aub met het overdreven jammeren over de arbitrage dit seizoen (hoe terecht ook in een aantal gevallen). Daar bereik je niets mee (integendeel zelfs, het maakt je kleiner).

Zag pas een treffende quote van Robin van Persie richting zijn (voetballende) zoon namelijk dat losers het in factoren buiten zichzelf zoeken en winnaars eerst naar zichzelf kijken.

Het lijkt mij duidelijk dat wij zelf nog enorm veel kunnen verbeteren…..(zwak uitgedrukt).

Op naar volgend seizoen! Aan winnaarsmentaliteit onder Ruud waarschijnlijk geen gebrek.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Wauw wat een berg onzin. Als mijn kinderen benadeeld worden zeg ik altijd dat ze voor zichzelf op moeten komen en degene die hun onredelijk behandeld daar op aan moeten spreken. Als van Persie zegt "als je harder je best doet pesten ze je misschien niet meer" denk ik dat hij niet goed bij zijn hoofd is om eerlijk te zijn. Je weet dat de beide situaties die ons de titel hebben gekost beoordeeld zijn door iemand met een schermpje voor zijn neus die precies en exact zag wat er gebeurde en daar niet eerlijk in heeft gehandeld, met mogelijk als bijbedoeling een andere club oneerlijk te bevoordelen. Dan kun je nog zo hard werken en zo je best doen, als degene die je beoordeeld je onredelijk en zelfs oneerlijk behandeld schiet je er helemaal niks mee op. Even kort samengevat we hebben voldoende ons best gedaan om de triple te winnen, maar door al dan niet bewuste fouten (blunders) van externe waar wij 0% invloed op hebben is de schaal naar Amsterdam gegaan. Daar mag je best wat van zeggen vind ik.
+4/-1

 
Z. on de Bok (geschorst)
2 maanden geleden
Als Drommel wat meer ballen had tegengehouden en Mvogo niet zou blunderen zouden we ook kampioen zijn geworden.
Als onze spitsen wat minder kansen om zeep hadden geholpen zouden we ook kampioen zijn geworden.
Als onze spelers wat minder ballen aan de tegenstander hadden gegeven waren we ook kampioen geworden.
Als onze verdedigers niet zo vaak open huis hadden gehouden zouden we ook kampioen zijn geworden.
Als we geen selectie vol schoonzoontjes, halfjes en net-nietjes, of helemaal-nietjes hadden zouden we ook kampioen zijn geworden.
Enz..

Ja, we worden te vaak genaaid door Zeist maar we hebben het zelf ook behoorlijk laten liggen.
+3/-1

 
2 maanden geleden
Ow, in dat geval is het prima dat de zijlijn voor Ajax wat verder opzij ligt dan de rest van de ploegen en dat er bij die pingel vorig week niet eens naar het scherm gekeken is om te checken of deze wel terecht was. Of wat dacht je van deze, als Ajax al zijn wedstrijden had gewonnen hadden die fouten ook niks uitgemaakt. Dit kan en mag niet gebeuren met een VAR.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
2 maanden geleden
Relax remmie. Ik begrijp je frustraties, die heb ik ook. Ik heb ook gezegd dat we te vaak zijn genaaid. Daar keur ik het dus niet mee goed.

Maarrrr.. ik heb dus ook weer een seizoen lang naar Sjonnie en Schmidt's PSV gekeken en dat was meestal net zo frustrerend om naar te kijken als die scheidsrechters met hun VAR.

We halen er nu 2 momenten uit waardoor we titel zouden hebben verloren maar ik kan ook met gemak 50 momenten van Schmidt en/of de spelers aanwijzen waar PSV het zelf heeft laten liggen. Het lijkt mij verstandig om niet alleen naar de scheidsrechters te kijken maar ook naar onszelf anders blijven we ons verschuilen achter excuses, terwijl er op onze staf en spelers ook genoeg valt aan te merken. Er moet geen sfeertje ontstaan waarin we volgend seizoen ons gaan verschuilen achter 'fouten' van Zeist. Zeist gaat ons geen kampioen maken volgend seizoen, dat zullen we zelf moeten doen. Dat gaat niet lukken met blunderende keepers, verdedigers, middenvelders en spitsen die geen doelpunten maken.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Je hebt gelijk hoor en het zit inderdaad heel erg diep. Ik kan heel erg slecht tegen onrecht en wil wel eens doorslaan. Ik weet ook wel dat er een heel matig elftal staat en John gewoon simpelweg niet goed genoeg is voor de job. Hoe kan een club als PSV in vredesnaam de competitie met 2 middenvelders in de verdediging afsluiten? Ik vind overigens dat Schmidt er wel heel erg veel uitgeperst heeft, misschien op een orthodoxe manier, maar wel met resultaat. Verder begrijp ik ook niet goed waarom Drommel zo lang in de goal is blijven staan, had je die er na de winter uit gehaald had het leven er ook heel anders uit gezien denk ik, ondanks de misser van Mvogo tegen AZ. Maar ondanks dat we zelf ook enorm veel fout hebben gedaan zijn die twee foute beoordelingen van de VAR wel het verschil tussen zondag de kampioenswedstrijd spelen of woensdag de schaal in Amsterdam uitdelen. En dat terwijl op de beelden duidelijk te zien is dat die bal over de lijn is en dat het geen pingel was. Dan praat je niet meer over een menselijke fout, dan kijk je bewust de andere kant op. Dan kun je wel aankomen met een lulverhaaltje over een bolling van de bal en weet ik wat allemaal. Iedereen weet dat als het andersom was geweest de goal was afgekeurd. Komt die van Egmond nog even verkondigen dat ze het niet aan Ajax hadden kunnen verkopen om de goal af te keuren. Hoe duidelijk wil je het hebben. Er is een VAR beide momenten zijn gezien en beide zijn verkeerd beoordeeld, wat is dan de toegevoegde waarde van de VAR als je alsnog eindigt met de verkeerde kampioen? En dan de arrogantie om de belangrijkste strafschop van het jaar niet eens op het beeld terug te kijken...het is gewoon allemaal bewust. Maar goed daar hebben wij geen invloed op, we kunnen enkel maar zorgen dat er komend seizoen zo'n sterk elftal staat dat de truckjes van de KNVB geen effect meer hebben op de stand. Met de terugkeer van Brands is die kans aanzienlijk vergroot. Deze maar proberen te vergeten en volgend jaar weer vol erop. Het volgende kampieonschap komt elk seizoen dichterbij.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk dat commotie over de strafschop ook komt omdat we als PSV-ers dachten dat we net ontsnapt waren aan een gelijk spel. Ik dacht het laatste half uur steeds "als het maar geen 2-2 wordt" want PSV werd overlopen, door zeer slecht voetbal van PSV. Maar we hadden de eindstreep bijna gehaald.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Maar dat zijn allemaal fouten die PSV maakt en daardoor zichzelf daarmee benadeeld. Daarmee heeft PSV het voor een groot deel zelf verkloot. Maar er zijn ook mensen buiten PSV (scheidsrechters, grensrechters en var) die fouten maken waar PSV ook de dupe van is.
+1/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
2 maanden geleden
Dat is toch precies wat ik zeg?

Maar wat willen we dan hier? De verantwoordelijkheid bij Zeist leggen volgend seizoen? Of zullen we zelf weer eens gewoon 90 minuten normaal verzorgd voetbal spelen? Met keepers die ballen uit het doel houden, veldspelers die wel een bal over 10 meter in de voeten van een medespeler kunnen spelen en spitsen die wel doelpunten kunnen maken.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Bijzonder onderhoudende eerste helft en een draak van een 2e helft.Vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Feyenoord en ook nu een penalty tegen.Mvogo heeft goed gekeept.Prachtig doelpunt van Guti.De club met de meeste punten is de terechte kampioen alleen die 2 arbitrale miskleunen tegen Ajaks en Feyenoord blijven bij mij voorlopig het meeste hangen.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Het blijft knagen hé ? Voor mij voelt het ook als meer dan interpretatie-fouten. Het systeem er omheen van hoe je als KNVB met belangrijke situaties om gaat klopt niet, terwijl hiermee wel het kampioenschap wordt beslist.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap niet dat er nog supporters zijn die nu een nuchtere analyse van de wedstrijd tegen NEC kunnen geven. Ik kook nog van woede na zondag en ben zeer gefrustreerd dat Ajax wederom een kampioenschap cadeau heeft gekregen. Behoudens "In Zeist zit de maffia" werd er ook weinig ongenoegen kenbaar gemaakt. Dat viel me tegen.
+5/-1

 
2 maanden geleden
En wat heb je zelf gedaan in het stadion om je ongenoegen kenbaar te maken?
+2/-3

 
2 maanden geleden
Altijd makkelijk natuurlijk afgeven op andere supporters :ja
+3/-2

 
Z. on de Bok (geschorst)
2 maanden geleden
Ja, laten we daar eens mee stoppen. ;)
+2/-0

 
2 maanden geleden
Meezingen met alle liedjes die door Oost worden ingezet, behalve uiteraard het commandolied. Of had ik in mijn eentje moeten staan schreeuwen?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Uhm ja? Dat In Zeist zit de maffia is ook niet ingezet door de sfeergroepen, maar werd door steeds meer mensen opgepakt.
+2/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben het wel met je eens hoor, shev, maar idd wat dan wél te doen om die (v)arbitraire terreur te stoppen? Een keer met goeie groep richting Zeist af reizen om ongenoegen kenbaar te maken misschien, verbaal uiteraard voordat daar misverstanden over ontstaan? Ik suggereer ook maar wat. Het mag bij PSV ook allemaal wel iets minder braaf hoor. Als je in De Kuip al die van haat vertrokken gezichten rond het veld ziet, de intimidatiefactor. Niet netjes, nee, maar je constant laten piepelen is helemaal niks. Dit vanavond heeft allemaal niet of nauwelijks impact, vergelijkbaar met het Uefa maffia gescandeer bij Europese wedstrijden.

Dan maar meteen de wedstrijd even doen, hebben wij dat ook maar gehad. Het was niet veel. Matige 1e en schandalige 2e helft. Typisch voetbal zoals onder Roger Schmidt. Met de fraaie goal van Érick als vlag op een modderschuit. Blij dat het er (bijna) op zit.
+4/-0

 
Z. on de Bok (geschorst)
2 maanden geleden
"... wat dan wél te doen om die (v)arbitraire terreur te stoppen?"

Simpel en al vaker gezegd... De macht in Zeist grijpen. Zorgen dat er oud-PSV'ers op de belangrijke plekken komen te zitten. Misschien ook geen slecht idee om in Eindhoven e.o. eens scheidsrechters te gaan werven en desnoods zelf opleiden, voordat je ze naar Zeist stuurt. We hebben toch al een shitload aan side projects, kan deze ook nog wel bij.
+2/-0

 
2 maanden geleden
@shevchenko, Ik snap je post wel. Met een strafschop die echt geen strafschop is wordt de titelrace beslist, en de VAR doet helemaal niks, en de scheids wil niet gaan kijken terwijl je aan zijn gedrag ziet dat hij twijfelt.
Dan krijg je meer het gevoel dat je naar politieke beslissingen aan het kijken bent dan naar het volgen van de voetbal-regels. Of naar blindheid door de druk van het publiek. Aan de andere kant is het ook een levens-les waarbij je nu ziet hoe de wereld eigenlijk in elkaar zit. Dan ga je het bij zeer veel andere situaties sneller herkennen.

Bij mij is er tav het scheidsrechters-korps en de KNVB nu ook iets geknapt. Dit voelt in je onderbuik anders dan een interpretatie-fout. dit is niet halverwege het seizoen. Op zo'n enorm belangrijk moment die de titel beslist had het scheidsrechtersteam met VAR veel zorgvuldiger moeten handelen. Als dat aantoonbaar niet gebeurd dan valt het vertrouwen weg.
+3/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik hoorde zoiets als 8 punten uit 8 wedstrijden tegen de toppers. Intern (bij de technische staf) zou daar de focus op moeten liggen. Daar is de titel ook verspeeld. Zou Gerbrands nog eens op het functioneren van de KNVB Terugkomen?
+1/-1

 
2 maanden geleden
Het is niet aan de supporters om dit op te lossen. Je kunt wat ludieke acties houden en je ongenoegen kenbaar maken, met met zijn allen naar Zeist of andere dreigende situaties gaan je nergens mee helpen. PSV zou hoogstens met bewijzen kunnen komen dat ze structureel benadeeld worden, maar als van Egmond zegt dat de beslissing bij de uitbal de juiste was en als je maar heel zachtjes opzettelijk op het been van een geblesseerde speler die op de grond ligt gaat staan dat het dan geen rood is begin je helemaal niks. Het regelement spijkert dat dicht en anders is er wel een uitzonderingsregel, dat de KNVB het laatste woord heeft. Het is gewoon kansloos tenzij je met echte bewijzen kan komen. Afspraken of betalingen aan scheidsrechters, de KNVB? Het wordt gewoon heel erg moeilijk. Maar vanuit de club mag er van mij best wel meer gezegd worden over hoe wij benadeeld worden. Het is niet voor niets dat Schmidt dit binnen no time aangekaart heeft na zijn komst, die had het gelijk door. Maar hoe we het echt oplossen, geen idee. Ook hier zijn we afhankelijk van insiders die de uiteindelijk een keer de waarheid onthullen. Uiteindelijk komt alles een keer uit.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ik denk door het samen te doen met Feyenoord, je meer kans maakt. Feyenoord is in de laatste seizoenen in klassiekers ook echt vaker benadeeld dan alleen de laatste keer.
Dat ze afgelopen zondag een gratis penalty kregen was leuk voor ze, maar effectief gezien hadden ze er niks aan aangezien ze na het verlies van Twente al 3e werden.

Of bijvoorbeeld vragen of een Mario van der Ende een keer zijn licht hierop wil laten schijnen.

Je zou in elk geval moeten zorgen dat je het niet alleen doet, want dan is de calimero kaart snel getrokken en wordt je direct in de hoek gezet. Als het meer partijen zijn wordt het voor de KNVB moeilijker om te negeren.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zolang ze bij de KNVB met allerlei vage excuses aankomen dat het toch echt wel de juiste beslissing is, of zoals tegen Feyenoord zeggen, "sorry was een foutje" ga je gewoon niks bereiken. Zij hebben alle macht en zij bepalen.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb zelfs nu nog hetzelfde gevoel. Die wedstrijd gister was echt uitzitten. Maar ik stond er met een gezicht op onweer. Zo kwaad nog over zondag, deze gaat nog lang nadreunen..

Maar ik ben er ook echt 100% van overtuigd dat er een dag komt waarop alles aan het licht komt. Er vinden nasty praktijken plaats achter de schermen...
+3/-0

2 maanden geleden
Goed, gisteren was nu typisch zo'n wedstrijd, met name na rust, dat je het als die-hard fan gewoon uit moet zitten en vooruit moet gaan kijken.

PSV begon weer prima, een aantal goede mogelijkheden. Er wordt dit seizoen in tegenstelling tot eerdere jaargangen veel meer van afstand geschoten en gisteren wederom vrij doeltreffend. Waarschijnlijk ook omdat we een spits hebben die in de combinatie gewoon iets minder is. Maar Zahavi neem ik totaal NIETS kwalijk. De beste man verdient het grootste respect, werkt keihard, sleurt, scoort toch zeer regelmatig, maar mist dé kwaliteit om echt het verschil te maken in met name de topduels. Doan heeft echt een goed jaar gedraaid, los van de blessures, die toch een absurde rode draad zijn dit seizoen.
Hoe zal het middenveld eruit gaan zien over pakweg 2 maanden. Er is gewoon zo bizar weinig tijd, die CL voorronde hangt nu alweer als een molensteen om onze nek en de kans op weer Benfica is gewoon weer bijna 33%. We moeten die cirkel van net niet gaan doorbreken.

Dat NEC uiteindelijk net niet gelijk wist te maken komt ook omdat PSV uiteraard ook de stand in Amsterdam had mee gekregen en de Nijmegenaren nog strijden voor een PO-plekje. Hun fans zouden dat verdienen, want die hebben de ploeg 90+ minuten lang hartstochtelijk gesteund.

We hebben dit seizoen tenminste iets waar we nog met een goed gevoel op terug kunnen kijken, laten we dat maar doen dan en gematigd positief vooruit proberen te kijken.
+3/-0

2 maanden geleden
Blijf me toch afvragen welke dieptrieste imbecielen dat commandolied zingen. Onze mooie club zeer onwaardig. Wat mij betreft de grootste nederlaag van onze club dit seizoen.
+3/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Moet het dan allemaal zo braaf zijn?

Persoonlijk zou ik anti-Ajax liedjes wel zoveel mogelijk beperken tot de onderlinge wedstrijden met Ajax.

Medesupporters uitmaken voor imbecielen zou ook als triest benoemd kunnen worden.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Mijn god. Jij vind het dus wel een lekker stoer liedje?
Misschien moet je de tekst nog eens doornemen: die heeft namelijk niks met anti-Ajax te maken.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ik zal het zelf niet gauw zingen nee, maar de tijd van zingen is wel zo'n beetje voorbij als je wat ouder wordt. Maar ach imo moet iedereen gewoon, verbaal, doen en laten wat hij of zij wil. Zo heb je ook een variant op dat vreselijk "blije" lampjeslied, welke het beste branden. Back then in seventies, eighties, nineties mocht er veel meer. Toen hingen er spandoeken 90 minuten lang aan een hek. Maar nu moet het allemaal 'woke' en dat vind ik pas een verschrikkelijk woord, dat ikzelf zo min mogelijk in de mond neem.
+1/-0

2 maanden geleden
Veel heeft ook met de populariteit van een club te maken.Het is veel makkelijker om in het voordeel van ajaks te fluiten dan voor PSV.Ik fiets vandaag langs een schoolplein in Eindhoven en ik hoor die kinderen ajaks,ajaks schreeuwen.Kan je nagaan als dat al in Eindhoven gebeurd hoe dat buiten Eindhoven is.Een kampioenschap van PSV moet op eigen kracht gebeuren want veel hulp van de arbitrage zal PSV volgend seizoen niet krijgen.Toch trots op mijn club waar ik supporter van ben geworden omdat het in Nederland de underdog is.Dus geen successupporter zoals bij die club uit Amsterdam.
+5/-0