Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV zakt in Enschede weer door de ondergrens en verliest


Tijdstip
3 september 2022
Stadion
De Grolsch Veste
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV zakt in Enschede weer door de ondergrens en verliest; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV zakt in Enschede weer door de ondergrens en verliest

PSV is zaterdagavond tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. Na een belabberde wedstrijd bleek FC Twente met 2-1 te sterk. Guus Til maakte het enige doelpunt van PSV.

Vorig seizoen kende PSV een dramatische start in Enschede en stond het al snel op een 3-0 achterstand. De eerste helft nu leek vrijwel een kopie van die wedstrijd. PSV maakte een bijna gênante indruk en werd aan alle kanten overlopen. Halverwege de eerste helft stond de ploeg op een 2-0 achterstand, maar het was vooral aan Walter Benítez te danken dat de score niet veel hoger was uitgevallen.

Ook na die twee treffers was FC Twente veel sterker en kreeg het voldoende mogelijkheden om verder uit te lopen naar een grotere voorsprong. PSV wist daar in de eerste helft alleen een kans van Cody Gakpo tegenover te stellen.

In de rust leek het in de kleedkamer flink geknetterd te hebben, want PSV kwam in de tweede helft een stuk scherper op het veld. Direct werd de overhand genomen en dat leidde al snel tot de aansluitingstreffer van Guus Til.

Op dat moment stonden er aan de zijlijn al drie wissels klaar om binnen de lijnen te komen. Doelpuntenmaker Til werd direct gewisseld, terwijl Anwar El Ghazi een van de spelers was die werd ingebracht. Voor de aanvaller was het zijn debuut voor PSV.

De wissels haalden echter het tempo uit de wedstrijd, zodat PSV het momentum kwijt raakte en Twente de grip op de wedstrijd weer kreeg. Het duurde tot de slotfase tot PSV weer grote kansen kreeg, maar een kopbal van André Ramalho kwam op de lat, terwijl Armando Obispo net over het doel kopte.


Cody Gakpo: 'We beginnen echt dramatisch aan de wedstrijd'

In gesprek met ESPN kreeg Cody Gakpo de vraag waar het bij PSV mis ging. "We beginnen echt dramatisch aan de wedstrijd", aldus Gakpo. "De linies stonden veel te ver uit elkaar, we waren niet scherp in de duels en waren slordig aan de bal. Dan kom je 2-0 achter en loop je achter de feiten aan. De tweede helft was iets beter, maar het was niet genoeg."

Een verklaring hoe dit allemaal mis kon gaan, kon de aanvaller niet geven. "Het is moeilijk om je vinger daar op te leggen", zo gaf hij aan. "In het algemeen waren we gewoon niet scherp genoeg."

Gakpo was het niet eens met de opmerking dat te veel spelers niet in goede doen zijn. "In de tweede helft was het beter. Als je zo aan de wedstrijd begint, wordt het een heel andere wedstrijd", zei hij daarover. "We moeten echt naar onszelf kijken."


Anwar El Ghazi: 'Ik had me zeker een beter debuut voorgesteld'

Anwar El Ghazi baalde in gesprek met ESPN over zijn debuut voor PSV. "Ik heb zeker nog een goed gevoel bij PSV, maar ik had me zeker een beter debuut voorgesteld", aldus El Ghazi. "Ik zat zelf totaal niet lekker in de wedstrijd. We gaven het in de eerste helft ook echt weg en hebben twee goals weggegeven. We knokten ons daarna terug in de wedstrijd, maar al met al was het gewoon niet goed vandaag."

De aanvaller kreeg de vraag hoe het voor PSV mis kon gaan. "We waren niet agressief genoeg. We gaven niet honderd procent", zo gaf hij aan. "We zetten niet als collectief druk en gingen er niet als collectief voor."

El Ghazi was vooral zeer kritisch over zijn eigen spel. "Het was gewoon niet goed genoeg", zei hij daarover. "Ik wist dat ik nog te weinig wedstrijdritme heb, maar ondanks dat had ik wel wat willen doen vandaag. Dat is alleen niet gelukt. Er zijn alleen nog zo veel wedstrijden die komen. We kunnen zeker niet denken dat het nu al klaar is."


Ruud van Nistelrooij: 'De presentatie in de eerste helft was zeer, zeer, zeer onder de maat'

In gesprek met ESPN was Ruud van Nistelrooij niet te spreken over zijn ploeg in de eerste helft. "Hoe we ons daar prestenteerden was zeer, zeer, zeer onder de maat", aldus Van Nistelrooij. "Als je ziet hoe er gereageerd wordt vanuit de kleedkamer na rust, daar gaat het om. Dan weet je ook wat je hebt laten liggen in de eerste helft."

Van Nistelrooij ging verder: "Je draait de wedstrijd nog bijna naar een gelijkspel. Je geeft niks meer weg en bent aan het voetballen. Dan doe je wat je moet doen. Dat hebben we de complete eerste helft nagelaten en dat geldt echt voor allemaal. Dat is zeer kwalijk, want dan betaal je de prijs dat je nu niet de drie punten mee neemt."

De wedstrijd tegen Twente zal ook zeker nog worden nagesproken. "Dit komt heel hard aan, want we doen onszelf tekort", zo gaf hij aan. "Dit was een ondermaatse prestatie in de eerste helft en dat kost je de wedstrijd. Dit is een heel dure les die we betalen met drie punten. Dat mag nooit meer voorkomen."


Joey Veerman: 'In de eerste helft zat het er totaal niet in'

Joey Veerman kreeg in gesprek met ESPN de vraag of hij in het veld ook het gevoel had dat alles mis ging bij PSV. "We speelden heel veel de lange bal, maar zij wonnen elke keer de tweede bal. In de eerste helft zat het er totaal niet in", aldus Veerman. "Blijkbaar is er nog veel werk aan de winkel. In de voorgaande wedstrijden deden we het wel goed, maar we werden nu gewoon overbluft door Twente."

Gevraagd werd aan de middenvelder wat er in de rust was gebeurd in de kleedkamer. "Laten we dat maar in de kleedkamer houden", zo gaf Veerman aan. "Wat daar gebeurt is, zal ik hier niet navertellen. Aan het eind van de wedstrijd hadden we ook nog pech met die kopbal van Ramalho op de lat en die bal van Obispo die net over ging."

Veerman werd deze week voor het eerst opgeroepen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. "Dat was een heel mooi moment", zei hij daarover. "Ik zat in de auto en toen belde mijn moeder. Die vroeg of het echt zo was. Het besef was er toen nog niet echt, maar ik heb redelijk hard gejuicht."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (2-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Cerny ('17)
Goal
2-0 Cerny ('22)
Goal
2-1 Guus Til ('55)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
30.000 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Twente: Pröpper ('27)
Kaart
PSV: Philipp Max ('74)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('76)

Opstelling PSV

Cody GakpoXavi SimonsJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'55 Anwar El Ghazi voor Johan Bakayoko
'55 Yorbe Vertessen voor Guus Til
'55 Phillipp Mwene voor Jordan Teze
'77 Ki-Jana Hoever voor Philipp Max
'87 Sávio voor Ibrahim Sangaré


Opstelling FC Twente

TzolisVan WolfswinkelCerny


KjoloZerroukiRots


SmalPröpperHilgersBrenet


Unnerstall

Wissels:

'62 Misidjan voor Cerny
'62 Brama voor Rots
'90 Cleonise voor Tzolis


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 4 3-1 (1-0)
 3 3-2 (1-0)
 3 2-2 (2-0)
 2 1-1 (1-0)
 2 2-2 (2-1)
 2 2-2 (1-0)
 2 2-2 (1-0)
 2 2-2 (2-1)
 2 2-3 (1-0)
10  1 1-1 (0-0)
11  1 1-1 (0-0)
12  1 2-3 (1-1)
13  1 2-3 (1-1)
14  1 2-2 (1-1)
15  1 1-3 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.21. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (41 -> 5,0)
2. Walter Benítez (38 -> 4,0)
3. Niemand (28 -> 3,0)
4. Érick Gutiérrez (9 -> 2,0)
5. Joey Veerman (7 -> 1,0)
6. Cody Gakpo (4 -> 0,0)
6. Guus Til (4 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (3 -> 0,0)
8. Luuk de Jong (3 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (2 -> 0,0)
10. Noni Madueke (2 -> 0,0)
12. Ki-Jana Hoever (1 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (1 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (1 -> 0,0)
12. Anwar El Ghazi (1 -> 0,0)
16. Jordan Teze (0 -> 0,0)
16. Armando Obispo (0 -> 0,0)
16. André Ramalho (0 -> 0,0)
16. Joël Drommel (0 -> 0,0)
16. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
16. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
16. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
16. Boy Waterman (0 -> 0,0)
16. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
16. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
16. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
16. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
16. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
16. Philipp Max (0 -> 0,0)
16. Sávio (0 -> 0,0)
16. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
16. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
16. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
16. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
16. Dennis Vos (0 -> 0,0)
16. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
16. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik denk (maar hoop nog meer) een ontketende Gakpo, bevrijd van alle sores en transferperikelen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Eigenlijk de minste op het veld. Verprutst meerdere 1-op-1 acties. Een goal niet scoren weegt zwaarder dan een fout die een tegengoal op levert, maar minder opvallend dan bijvoorbeeld het gepruts van Obispo bij de 1-0.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik verwacht een lastig potje, maar dit maal wel 3 punten, ik houd het op een lange 1-1…. En 10 minuten voor tijd doen Xavi en Til ons een groot plezier! Word weer eens tijd voor overwinning in Enschede, laatste 2 x beide keren ongelooflijk gelijk….
+1/-0

1 jaar geleden
Voor het eerst in de eredivisie een wedstrijd waarin we tegenstand zullen krijgen. Vorige keer stonden we mede door een paar Drommeltjes in no-time met 3-0 achter tegen Twente, waarna we er nog een miraculeus gelijkspel uit sleepten.

Dit keer is het uiteraard zaak om geconcentreerder te beginnen, en daarnaast wat meer durf te tonen dan in de voorronde CL waar het toch veel risicoloos getik was. Met de staat van de achterhoede van PSV is het zaak om elke wedstijd te blijven scoren, want een voorsprong van 1 over de streep proberen te trekken is gevaarlijk met zoveel tegendoelpunten.

Ik ben benieuwd, deze wedstrijd gaat veel meer tonen waar dit PSV dit seizoen toe in staat is dan de potjes tegen Excelsior en Volendam. Ik kan niet zeggen dat ik met veel vertrouwen naar dit duel kijk, maar dat komt vooral door het feit dat we de afgelopen jaren niet echt verwend zijn in lastige duels. Verder denk ik dat we Ajax ook wel een tikkie geven als we uit bij Twente 'gewoon' 3 punten halen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik verwacht dat PSV minimaal 2x gaat scoren.De vraag is alleen hoeveel doelpunten moet PSV incasseren.Blij dat Sadilec niet meedoet,is toch wel de sloper van FcT op het middenveld.
+1/-0

1 jaar geleden
Tegen Volendam startte Branthwaite, dus niet dezelfde opstelling als hierboven genoemd..
+3/-0

 
1 jaar geleden
Die opstelling klopt toch vrijwel nooit. In ieder geval nog nooit in de tig keren dat ik er naar gekeken heb. Dan kan zo'n foutje ook wel.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik ben heel benieuwd hoe PSV het in deze uitwedstrijd gaat doen, is er toch een waar we het traditioneel lastig hebben. Heb er om eerlijk te zijn dit keer wel een goed gevoel over. Zullen heus wel een tegengoal krijgen, maar denk ook dat er meer dan een maken. Een 1-3 of 2-4 lijkt me niet onrealistisch, we gaan het zien.
+1/-0

1 jaar geleden
Interessant hoe onze linkerkant het houdt tegen de beste rechtsback van de rest van de eredivisie. Hun keeper kan ook lastig zijn.

Toch moet FC Twente geen problemen opleveren. Stankovic was ook erg sterk, maar mocht toch 7 keer vissen.
+1/-0

1 jaar geleden
De afgelopen jaren was het moeizaam en ergeren bij dergelijke potjes. Ik denk dat het nu voor eerst weer erg leuk wordt.
+1/-0

1 jaar geleden
Twente heeft best een leuk team met de afwezigen erbij. Als iedereen fit is en geen offday heeft kunnen ze het elke team lastig maken.
+1/-0

1 jaar geleden
Leuke pot voetbal ! ik zit nu 12 minuten te kijken en er is al van alles gebeurd.
Twente probeert PSV echt aan te pakken, en PSV heeft het nog lastog.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ga het pas leuk vinden als de rollen worden omgedraaid ;)

Zeer slap begin.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik ga het pas leuk vinden als we langer dan vijf seconden de bal in de ploeg houden🤔
+4/-0

1 jaar geleden
Wat gebeurde er nou bij die bal waar zowel Teze en bakayoko voor gingen staan. Hoe kon zarrouki zo makkelijk die vrije trap nemen
+1/-0

1 jaar geleden
Wederom de nul niet, wat een verrassing.
+1/-0

1 jaar geleden
Met Til op het middenveld is er gewoon te weinig balans - staan constant tegen een overal. Hij staat ver naar voren + CVs durven / kunnen niet inschuiven. Mwene voor Ramalho en Gutierrez voor Til.
+2/-0

1 jaar geleden
Hebben ze gvd weer slaappillen op, net als tegen de Rangers thuis ?! Wordt eens WAKKER!!
+3/-0

1 jaar geleden
PSV kan niet verdedigen. Nu zelf maar weer meer goals maken dan je tegenstander.
+1/-0

1 jaar geleden
Zo, weer met beide beentjes op de grond.
+1/-0

1 jaar geleden
Pfff geen niveau dit PSV
+1/-0

1 jaar geleden
Tjaaa verdedigen is en blijft een vak.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is echt schandalig slecht. Elke bal is voor Twente en in de 16 laten ze steeds man uit hun rug lopen. Lijkt (weer) helemaal nergens op. Snsp niet waarom PSV steeds in deze formatie speelt - zo duidelijk dat het niet werkt.
+1/-0

1 jaar geleden
Is dit de samenvatting van vorig jaar?
+2/-0

1 jaar geleden
Hebben die iets in thee gehad. Elk duel is voor rood.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En wat heeft er bij PSV in gezeten.. slaapmiddel?
+1/-0

1 jaar geleden
Was het vorig seizoen de keeper,Drommel,nu lijkt de gehele achterhoede en middenveld de weg kwijt...Slappe hap,pfffff
+1/-0

 
1 jaar geleden
PsV speelt met 2 middenvelders - worden geheel overlopen.
+1/-0

1 jaar geleden
Gakpo is ook nog steeds volkomen onzichtbaar. Dat het lag aan alle transferperikelen en nu fantastisch zou spelen was ijdele hoop
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die ziet ook alleen maar ballen op drie meter hoog voorbij komen.
+1/-0

1 jaar geleden
Aub Til en Veerman eruit … voegen helemaal niks toe!!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Guti voor Til en Saibari of El Ghazi voor Bakayoko.
+3/-0

1 jaar geleden
Zodra ze een redelijke tegenstander hebben zakken ze allemaal door de ondergrens, dit gaat een lang seizoen worden
+5/-0

 
1 jaar geleden
Ja, na 4 makkelijke wedstrijdjes dachten ze al dat ze heel goed zijn …
Vraag me af of ze wel eens duels trainen!?
+2/-0

1 jaar geleden
Reageren tijdens een wedstrijd heeft doorgaans weinig zin. Een wedstrijd kan nog kantelen en heeft doorgaans meer verhalen.

Maar hoe Obispo op 2 meter staat te dekken, werkelijk amateuristisch.
Om over vriend Max maar te zwijgen. Die is, al maanden, de zwakste schakel.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Cerny mocht zelfs in de zestien eerst struikelen bij de 1-0
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zouden ze nu weten dat Černy links is?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Misschien na het zien van de beelden
+1/-0

1 jaar geleden
Zolang PSV niet meer arbeid wil leveren zal het wedstrijden tegen min of meer gelijkwaardige tegenstanders niet winnen. Dat is al jaren zo. Inzet, daar begint het mee.
+9/-0

 
1 jaar geleden
Inzet en duels aangaan … zo”n slappe hap man!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Als je elke 2e bal verliest, dan weet je dat het moeilijk wordt. Veldspel ook belabberd. Alles tikkie terug
+1/-0

 
1 jaar geleden
Echt schrijnend dat PSV al jaren niet een bal normaal kan laten rondgaan. Niet super vreemd om dat de vekdbezetting gewoon niet klopt
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zouden ze dat bordje bij de Herdgang weggehaald hebben? Hard werken wint het van talent als talent niet hard werkt...
+2/-0

1 jaar geleden
Trainer kan ook eerder ingrijpen. Slappe hap.
Worden weggezet als Fjes
+2/-0

 
1 jaar geleden
Trainer kan ook met een logischere opstelling beginnen ..
+1/-0

1 jaar geleden
Wat is de positie van Til?
Die staat toch niet in de spits of rechtsbuiten?
En lopen doet ie ook niet echt veel …
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ok, hij is er net, maar laat El Ghazi er maar meteen inkomen. Til eruit, Simons op 10
+2/-0

1 jaar geleden
Klopt niets van
Wat een schande.
4x wisselen minimaal
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja, en dan komt er een Guti of zo in, en die gaan de duels vol aan … en dan krijgen we alles tegen!
Wij hebben echt geen leider(s)!
+1/-0

1 jaar geleden
Max, Gakpo, Til, Bakayoko, Obispo doen allemaal voor spek en bonen mee.. de rest zeer matig op Benítez na, had zomaar 4-0 kunnen zijn. Hebben ze die wedstrijd van vorig jaar niet terug gekeken als wijze les? Worden echt op alle fronten afgetroefd, tenenkrommend.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Bakayoko valt wat tegen - nog een beetje te licht maar als je het middenveld geheel uit handen geeft dan krijgen de vleugels de bal nooit. 433 is lastig zat als gezien dat velen met een 4 mans middenveld (of zelfs 5) spelen. Als echter de 10 in de spits loopt en geen cv doorschuift is het vrijwel onmogelijk. Tactisch is dit echt belachelijk zwak.
+1/-0

1 jaar geleden
Hetzelfde verhaal als vorig seizoen.Volledig afgetroefd door een fellere en betere tegenstander.PSV mag blij zijn dat het maar 2-0 is.Hopelijk een betere 2e helft.Zoniet dan moeten de spelers maar eens in de spiegel kijken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hou mijn hart vast voor Feyenoord thuis …
+1/-0

1 jaar geleden
Bij Twente zie je aan alles dat ze de wil hebben om te winnen,Psv begint slap en er is werkelijk niemand die een signaal geeft dat je inzet moet leveren.
Totaal los zand.
+3/-0

 
1 jaar geleden
4 makkelijke potjes en al denken dat je de kampioen bent!
+2/-0

1 jaar geleden
Het is een drama, maarrr.....het komt goed....2-4.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik verwacht geen Houdini-act zoals afgelopen seizoen met een 3-0 achterstand,leuk Excelsior en Palingdam,dit is andere koek....
+1/-0

1 jaar geleden
Is nou al de derde belangrijke pot na Monaco en Rangers dat we op het middenveld tactisch afgetroefd worden en de greep totaal weggeven. Wordt er nog een beetje tactisch getraind en leren we nog vd fouten, Fredje en Ruudje? Of zitten we de hele training aan de rondootjes te verdoen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik vind de verklaring van Ruud tav te weinig inzet ook veel te gemakkelijk.
Er is tav het spel van PSV veel meer aan de hand dat niet goed is.
Tegen Monaco en Rangers hebben we deze problemen ook al gezien.
Tegen degradatie-kandidaten kan PSV op basis van het kwaliteits-verschil wel gemakkelijk winnen, maar tegen ploegen van een behoorlijk niveau komen allemaal problemen van PSV aan het licht, vooral tactisch op het middenveld.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Precies. Ik denk toch dat dat vooral te maken heeft met de rol van Veerman. Schmidt positioneerde hem niet voor niks nooit op die positie. Sangare speelde vorig seizoen op die plek. en Gutiérrez op de plek van Sangare. Misschien moet van Nistelrooy daar eens mee beginnen. Dan kan Simons in de Gotze rol spelen. Voorin ook wat meer balvastere spelers opstellen. En Mwene als rechtsback. teze of Obispo naar de bank.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Die Cerny is wel goed bezig zeg.

Dat VdM niet wisselt snap ik totaal niet.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zou toch echt Willems en Arias eens bellen of ze niet even willen komen meetrainen. Zoveel slechter kan het niet worden. Je moet er toch niet aan denken dat we zo tegen Arsenal gaan voetballen.
+2/-0

1 jaar geleden
Geen wissels??😱🤔
+1/-0

 
1 jaar geleden
Waar is Schmidt als je hem nodig hebt?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Waar is Schmidt als je hem nodig hebt?
+1/-0

1 jaar geleden
We zitten klaar voor de helft van de waarheid. Kun je dit nog omdraaien dan blijf je kampioenskandidaat. Laat je hier punten liggen dan was het allemaal ijdele hoop. Tot nu toe tegen de drie promovendi en tegen een promovendus van vorig seizoen. Tja, logisch dat je dan eerste staat met zo'n doelsaldo. Nu moeten ze het dan maar eens laten zien wat ze echt waard zijn...
+3/-0

 
1 jaar geleden
De waarheid begint nu duidelijk te worden, en volgens mij heeft PSV tav tastisch spel op het middenveld een groot probleem. Tegen Monaco en Rangers bracht PSV ook al weinig voetbal, hetgeen vooral tegen de Rangers er al pijnlijk uit zag. Vandaag gezien dat ook een reserve-middenveld van Twente het PSV heel erg moeilijk kan maken, en dat PSV daar niet doorheen kan voetballen.

Ik hoop eigenlijk op een maandje trainingen van Van Gaal, die kreeg dat in zijn ploegen er steeds wel goed in.
+1/-0

1 jaar geleden
Ze hebben duidelijk mijn post voor de wedstrijd niet gelezen.

Op basis van de eerste helft krijgen Benitez en Simons als enige een voldoende. Bakayoko, Til, Max, Obispo en Veerman verdienen niks meer dan een 4 en de andere 4 zijn ook onder de maat.

Hopen dat Ruud er in de rust iets van kan maken anders ga je hier met 5-0 naar huis.
+3/-0

1 jaar geleden
Geen wissels ??? Tja t loopt ook lekker zo
+1/-0

 
1 jaar geleden
Misschien hopen dat Twente er snel doorheen zit?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja, Til moet je nu eenmaal nooit wisselen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja, Til moet je nu eenmaal nooit wisselen
+1/-0

1 jaar geleden
Volgens mij speelt Twente met 12 man in het veld
+1/-0

 
1 jaar geleden
Snsp niet dat Teze niet centraal staat. Is sneller dan Ramalho, durft meer in te schuiven en heeft een betere Inspeel pass
+2/-0

 
1 jaar geleden
Omdat het niet alleen maar gaat om snelheid en passen. Je moet ook leiding kunnen geven aan de defensie. Zowel Obispo en Teze kunnen dat niet.

M.i. moet Teze gewoon banken. Is gruwelijk slecht als back. Momenteel is Mwene gewoon de beste rechtsback die we hebben.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zou eens beginnen met die linksback niet meer op te stellen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die is ook k*t, maar je hebt geen andere op het moment. Ik zou eens beginnen met Veerman eruit. Middenveld Sangare Gutierrez Simons. Al het werk van Schmidt is alweer ongedaan gemaakt. Totaal geen plan te ontdekken in het spel en niet alleen vandaag, maar gewoon alle wedstrijden dit jaar al.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat kan Ramalho ook niet
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe kan de grens net besluiten om een hoekschop te geven na de slechte terugspeelbal? De goal en de speler staan er tussen en als je het beeld stil zet is het nog niet goed te zien. Maar ja, dat zijn we gewoon.
+3/-0

1 jaar geleden
Apart dat elke week de commentaren tegen psv is.
Lekker Leo Oldenburg pro Amsterdam
+3/-1

 
1 jaar geleden
Is het weet zover? Moet er weer geklaagd worden over verslaggevers, knvb, scheidsrechters, die allemaal tegen PSV zouden zijn. Ik begrijp inmiddels wel waarom een hoop mensen ons als Calimero's zien
+5/-4

 
1 jaar geleden
Eens. Gewoon eens naar onszelf kijken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja daarom speelt psv zo slecht,man man
+1/-0

 
1 jaar geleden
Damn die El Ghazi heeft nog niks goed gedaan.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ik zeg het hier ook net. Ongekend.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Deze man (El Ghazi) heeft amper wedstrijdritme en zetten we vanaf minuut 55 maar op het veld. En dan pijnlijk aanzien dat hij het ritme en de aansluiting met de andere spelers nog niet heeft. Echte bikkels staan vanaf dag 1 al klaar op het veld. Kan Saibari opeens niet meer voetballen en gaan we hem maar op de bank houden?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Damn die El Ghazi heeft nog niks goed gedaan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het valt me totaal niet op. Wie wil je dan?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Geluid uitzetten. Probleem opgelost
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is wat beter dan de eerste helft, maar nog altijd ver onder de maat. Ok, we leveren wat meer strijd, maar voetballend blijft het toch echt beschamend. Bij het minste beetje druk, weten we het gewoon niet meer. Vreemde breedtepasses, riskante terugspeelballen, nooit de voetballende oplossing.
+1/-0

 
1 jaar geleden
En dan te bedenken dat er geen spelers meer mochten komen omdat de salarishuishouding te hoog is …………..
+2/-0

 
1 jaar geleden
Tja - veel blessures nog wel ook natuurlijk. Simons weer veruit de beste - zowel voetballend alsook voorop in de strijd. Neem aan dat we de start formatie nooit meer zien. Onthutsend zwakke eerste helft en nogsteeds ondermaats in de tweede al was het iets beter. Kijken al jaren naar tergend zwak voetbal - maar hopen dat het beter wordt als iedereen eindelijk weer fit is + psv met een normale veldbezettkng speelt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met de prestatie van vandaag hoef je ze deze week geen salaris te betalen. Het ging weer overal op het veld mis. De spelers van twente speelde gewoon met veel meer inzet en werklust.
+1/-0

1 jaar geleden
Prima gedaan van Twente.
Ze mogen zich kapot schamen bij ons.
+1/-0

1 jaar geleden
Ongelooflijk, na 45 minuten niet in grijpen…. Wat doet ramalho nu nog op deze positie? Ik was echt heel anders begonnen, maar wat ongelooflijk slecht, slecht begonnen, slecht gecoacht en absoluut niet nodig, ruud heeft veel te leren komende tijd, qua selectie moet je dit twente op de pijnbank leggen, compleet verkeerde start, pas je aan eerste 30 minuten v/d wedstrijd want ze knallen erop, waar was Guti, ongelooflijk wat een vreselijke beslissingen, met mij aan het roer, en andere omzettingen hadden we hier gewoon met 0-3 gewonnen, gvd wat onnodig!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Lol met mij als coach 0-4 🤪
+1/-0

1 jaar geleden
Wij gaan dit seizoen voor de 2e plek strijden met Feyenoord en AZ. Meer zit er niet in dit jaar. Uefa wordt al lastig genoeg.
+2/-1

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Met Luuk, Madueke, Boscagli en Mauro ziet er al veel beter uit. Helaas gaat dat een tijd duren.

Op alle fronten gefaald in de eerste helft - met Ruud voorop want dat middenveld klopt van geen kanten tegen ook maar een beetje tegenstander
+1/-0

 
1 jaar geleden
En dan te bedenken dat Sangare en Veerman onze betere spelers zouden moeten zijn?!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Sinds wanneer? Veerman wordt door de media opgehemeld. Kan goed passen. Verder heb ik niks van hem gezien. Onder druk altijd balverlies kan geen man uitspelen kan geen ballen afpakken. Zoals hij nu speelt kan die alleen dominant aanwezig zijn tegen het rechterrijtje eredivisie. Snel weer met Gutierrez spelen!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Madueke durf ik eigenlijk al niet meer op te rekenen, is geen toeval/pech meer. Mauro doen ze wat geheimzinnig over vind ik, die liesblessure duurt erg lang en hij herstelt nu in het buitenland? Boscagli is er dan bijna een jaar uit geweest en zal echt tijd nodig hebben om weer op niveau te komen, als hij dat al komt, daar reken ik dit seizoen eigenlijk al niet echt meer op. En Luuk, ja die komt terug maar is al op leeftijd en pleegt roofbouw op zijn lichaam met zijn gesleur. Die gaat echt nog wel wat meer potjes afwezig zijn.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Waar ik na Rangers woest was en zei dat ik de eerste wedstrijden niet zou kijken heb ik dat toen maar een half uurtje vol gehouden. Nu ben ik toch echt van plan dat een week vol te houden. Dan mis ik er maar twee. Ik ben klaar met dit zootje slappe hap spelers. Heb wel wat beters te doen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Precies wat ik dacht!
Ik was er ook helemaal klaar mee … en toch laat ik me weer verleiden om naar de (overbetaalde) losers te kijken …
Ban er nu wel even klaar mee.
+1/-0

1 jaar geleden
Er staat gewoon een team wat niks presteert zodra er enige tegenstand komt. Prutsers!
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb nu al vaker het idee, dat er tactisch het een en ander niet klopt.
Even los van kwaliteit, van inzet, van alles uit jezelf willen halen.

De wedstrijd is een kopie van vorig jaar.
Je weet dat je dit kunt verwachten.
Dan moet je daar iets tegenover zetten, tactisch.

Ik vind het een tactische fail.
En, daarnaast is er eigenlijk maar 1 die ik alles eruit zie halen. En dat is, niet voor het eerst, Simons.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Klopt helemaal. Ik weet niet of van Nistelrooy ooit naar Sangare heeft gekeken vorig seizoen, maar die man speelt juist het beste als hij niet de meest verdedigende middenvelder is. Gutiérrez erin als controleur en Sangare hoger op het veld. Simons als derde middenvelder erbij en ja helaas geen plek dan voor Veerman, maar dan is je team meteen weer in balans.
+1/-0

1 jaar geleden
We geven wéér totaal niet thuis tegen een iets sterkere tegenstander. Met Kjolo in de basis (….) dus overschat ze niet.

Zonder Luuk blijft er aanvallend echt bitter weinig over.

Zorgelijk.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Aanvallend?
Volgens mij zat het in de linies daarachter!?
+1/-0

1 jaar geleden
En toch had ik liever 40-45 miljoen in de pocket gezien door Gakpo te verkopen ….
In Europese wedstrijden zie je hem niet, maar vandaag ook weer niet … Hij wint geen duels, en er zijn zelfs maar heel weinig momenten dat je hem omhoog ziet gaan voor een kop-duel …

Misschien had zijn vertrek een mooie mogelijkheid geweest voor andere spelers zoals een Savio …

En trouwens, ook een Sangare vond ik weer niet overtuigend vandaag … kan niet (snel) omschakelen en haalt telkens weer de snelheid uit het spel …

En dan hebben we het verdomme over Twente …. Pppffff
+3/-0

1 jaar geleden
De schertsvertoning van de 1e helft waar PSV werkelijk op alle fronten als een stel kleuters te kijk werd gezet maakt PSV tot de wannabe-topclub die we al jaren zijn. Tegen de kleintjes kunnen ze winnen, als de tegenstand groter wordt vallen ze genadeloos door de mand. Deze Gakpo is eerder 5 miljoen dan 50 miljoen waard, en de complete verdediging haalt de 5 miljoen niet eens. Kleine voorspelling; de wedstrijden tegen Bødo en RKC gaan nog wel lukken, Arsenal wordt een oorwassing en Feyenooit gaat weer met 3 punten terug naar Rotterdam. Ook deze selectie blijkt weer te onevenwichtig om kampioen te worden. Leuke jeugd, maar daar kan je niet altijd op bouwen (zie Simons vandaag). ‘Vaste krachten’ als Ramalho, Obispo, Max, Teze en Til zijn een topclub onwaardig, dus waarschijnlijk goed op hun plek in Eindhoven. Ik vrees dat we hieraan zullen moeten wennen. John de Jong is er nog steeds niet in geslaagd om een evenwichtige selectie samen te stellen. Ik koester de mooie herinneringen aan het PSV van 1975 tot 2018. Ik vrees dat het zo mooi niet snel meer zal worden.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Waarom was Ramalho vorig seizoen een sterkhouder en nu kan hij er opeens niks van. Dat ligt toch echt aan de trainer die de jongens niet in hun kracht laat spelen. Alle sterkhouders van vorig seizoen zijn geen schim van de speler die ze vorig seizoen waren. Gutiérrez op de bank. Sangare is verbannen naar de rechterzijde van het middenveld en ook nog als meest verdedigende middenvelder. Van Nistelrooy heeft me not niet kunnen overtuigen.
+1/-0

 
Zo sterk was Ramalho vorig jaar ook weer niet, hij was voor os een sensatie doordat we in tijden geen betere hebben gehad en zo zie ik het ook met Sangare, beide komen veel te vaak niet uit de verf..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou ben ik het niet mee eens. Van Nistelrooy begon met het gebruiken van Sangare met de punt naar achteren. Toen dat niet bleek te werken liet hij veerman naast hem spelen. Wat ook niet werkt. Alleen het feit dat die gast heel groot is maakt hem nog niet een controleur. Vorig seizoen heeft Schmidt dat ook ontdekt. Sangare is op zijn sterkst als hij box to box mag en kan spelen en het liefst aan de linkerzijde. Dan kan hij ook makkelijk wegdraaien van zijn tegenstander. Als je hem controlerend op rechts zet, vraag je dus aan hem alles waarin hij uitblonk in de prullenbak te gooien en iets anders te gaan doen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Over Ramalho gesproken. We hebben nog steeds geen betere. Het is ook gewoon heel belangrijk met wie je samen speelt. Zowel Teze als Obispo staan potitioneel gewoon vaak verkeerd ten opzichte van hun tegenstander opgesteld. Dan heb je ook nog een middenveld dat overlopen wordt. Ideale mix om niet uit de verf te komen. Dit is gewoon 100% technische staf. Zet Slot hier en dit team speelt de pannen van het dak.
+1/-0

 
Kan zomaar zo zijn wat Sangare betreft, maar wat Ramalho betreft ben ik van overtuigt dat hij niet beter kan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Misschien heb je wel gelijk. Zullen het gaan zien de komende wedstrijden.
+1/-0

1 jaar geleden
Enn alweer 7 doelpunten tegen. Sjonge dat gaat weer de verkeerde kant op
+2/-0

Het bewijs dat we geen versterkingen nodig hebben/hadden is geleverd.
+1/-0

1 jaar geleden
We hadden toch geen ervaren trainer nodig??. Ruud was een topvoetballer toch? Bewijs nummer zoveel dat een topspeler niet per definitie ook een toptrainer is. Ruud zal ongetwijfeld een aardige kerel zijn. je weet wel zo n een gozer die de arm om je heen slaat en zegt: volgende keer beter jongen. Hij heeft geen systeem....geen organisatie....helemaal niks.. Maar ok....hij was een topspeler, wie weet zal ooit zijn glans over dit middelmatige team uitstralen HELE DIEPE ZUCHT...NIET DUS Zo kansloos deze selectie.
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Benitez was de enige die een voldoende haalde en Simons die tegen een voldoende aanzat.Met zoveel onkunde om je heen is het ook moeilijk om te presteren voor zo'n jonge talentvolle speler.Hetzelfde probleem waar Götze vorig seizoen tegen aanliep.Je kunt nog zo goed zijn maar als de rest van het team faalt dan is er niet tegen aan te voetballen.Donderdag een moeizame overwinning op Bodo en daarna een dikke overwinning op RKC.Daarna een voetballes van Arsenal en de gebruikelijke nederlaag tegen Feyenoord.Zoals Obispo bij het eerste doelpunt van Cerny verdedigde kan gewoon niet.Bij het 2e doelpunt had niemand Cerny gezien die ongehinderd kon raakschieten.Zo zwak verdedigd.Gakpo moet zijn oogkleppen eens afdoen en niet steeds voor eigen succes gaan.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gakpo loopt te vaak al in het midden terwijl het daar druk is.
Gakpo heeft ruimte nodig, en zou aan de zijkant voor Max de bal op moeten wachten.
dan komt hij in zijn kracht te spelen.
tractisch klopt het niet.
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe kan dit, je weet dat Twente er vol op klapt met het mes tussen de tanden.
En wat doen wij!!!
We worden de 1e helft compleet van het kastje naar de muur getikt.
Je word als club eigenlijk gewoon te kakken gezet(weer)
Zoals al veertienduizenddriehonderd keer VERMELD onze verdediging komt werkelijk op alle fronten zwaar tekort.
Kan hier een bijna oneindig verhaal neer typen van wat er allemaal fout gaat/beter moet.
Herhaling van zetten al jaren op rij, om moedeloos van te worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Verliezen we door gebrek aan inzet. Dan is dat dramatisch
Verliezen we door gebrek aan kwaliteit . Dan is dat ook dramatisch
Kortom, 1 groot drama op wat voor manier dan ook.
Goede gevoel van begin seizoen is de afgelopen weken als sneeuw voor de zon verdwenen.
Er is gewoon niks veranderd. En dit speelt al minimaal 5 jaren!!
Geen evenwicht, geen balans, geen gogme, geen overtuiging en een labiele selectie.
Ik denk dat het probleem zelfs dieper zit alleen tot het moment dat ajaks over ons heen ging viel dat nog niet zo op.
Ik ben intussen helemaal klaar met dat geneuzel over 'we zijn een warme club'. Volgens mij gaat warmte en gemoedelijkheid in deze tijd niet samen met het presteren als een Topclub,
Ik krijg ook het idee dat de spelers het allemaal prima vinden. Ze zitten bij een club waar alles goed geregeld is, altijd begrip, altijd schouderklopjes, elke dag lekker trainen en lachen ( ik kan die infantiele trainingsspelletjes waar spelers staan te juichen als ze een oefening winnen alsof ze de CL hebben gewonnen niet meer aanzien)
Het lijkt gvd wel alsof we een soort luxe tussenstation voor spelers zijn ( spelen bij PSV, lekker joh , lachen ). Vrijblijvendheid dat is het kern woord.
Ik mag toch hopen dat er nu harde woorden vallen, spelers aangesproken worden, en het bestuur en TD eens bij zichzelf te rade gaan hoe ze zelf vinden dat het de afgelopen jaren gaat. En nee, dit is niet te snel geoordeeld want wat er vanavond gebeurt is inmiddels een STRUCTUREEL probleem ongeacht de trainer.
Ik ben er helemal klaar mee met die vrijblijvendheid. Het gaat hier wel om onze club die dit jaar gaat aanhaken of definitief ( ja zeker ) afhaken.
Ben ik in de emotie wellicht te negatief. JA. Maar ik hoop dat er binnen de club wat meer mensen eens even uit hun plaat gaan. Dat het maar eens een paar graadjes kouder wordt bij onze warme club
+17/-0

 
1 jaar geleden
Dr zit geen woord Spaans bij...
Helemaal eens. En ja, ik heb die emotie nu ook.
Maar ik irriteer me ook mateloos aan dat vrijblijvend gedrag.

Voorbeeld, actueel, interviews achteraf (die ik gezien heb) met Gakpo en El Ghazi. Over de hectiek van deze week. Verdomme roei die journalist (figuurlijk) voor zijn gezicht, dat het domme vragen zijn, en dat er geen enkel excuus is voor dit resultaat.
Tegen Rangers mik je de miljoenen weg, en nu loop je al weer achter de feiten aan.

Doodziek van. En we zijn pas een maand onderweg
+2/-0

 
1 jaar geleden
Wie kan het nog beter uitleggen in welke staat PSV verkeert. Verplichte kost voor iedere die bij de club betrokken is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Beter kan ik het niet verwoorden PSVeeboer. Top reactie!!! Ik hoop dat Jhon de jong deze reactie leest
+2/-0

 
1 jaar geleden
Geweldig, vijf seizoenen perfect samengevat met keiharde feiten en een stukje emotie/beleving erin van wat je bij een top club mag(moet??)verwachten.
+1/-0

1 jaar geleden
Nu blijkt waarom El Ghazi op de koopjes markt te koop was.Hij heeft na zijn invalbeurt helemaal niets goed gedaan en zelfs met een kopbal vanaf het middenveld een corner weggegeven.Wat een treurnis is deze selectie.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Propper vorig jaar was ook zo n koopje van de Jong.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik vreesde voor de wedstrijd voor Unnerstall maar hij heeft eigenlijk amper een redding gemaakt. Wat een dramatische wedstrijd, onbegrijpelijke inzet, onbegrijpelijke wissels. Ik heb Ruud als mens heel hoog zitten, maar dit is toch niet het begin van de carrière die hij gehoopt had. Kijk, je kan verrast worden in een wedstrijd, feyenoord stond ook zo 2-0 achter maar die reageren en knokken zich terug.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wij hebben , op Luuk na, geen knokkers in de ploeg. Allemaal koorknaapjes, nette jongens die zo goed bij ons PSV passen......cynisch ja
+2/-0

 
1 jaar geleden
Xavi bleef wel knokken, misschien Guti maar verder niks inderdaad naast Luuk.
+2/-0

 
1 jaar geleden
eerlijk gezegd is Guti ook een 13 in een dozijn speler. maakt dit PSV ook niet beter
+2/-0

 
1 jaar geleden
Is geen echte topper nee, maar hij knalt er nog wel eens stevig in. De spelers van twente mochten nu aan alle kanten voorbij lopen.
+1/-0

1 jaar geleden
Helemaal mee eens.PSV heeft weer een type van Bommel nodig die niet tegen verlies kon.Het is veel te lief en braaf.De ideale schoonzonen waarmee je weinig wint.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat ook heel zorgelijk is dat heel veel supporters/kenners zien dat de verdediging van een middelmatig niveau is en de leiding en TS van PSV dat heel anders ziet !!!!!!!
+4/-0

1 jaar geleden
Standaard recept om bij ons een goal te krijgen: leg het balletje achter de houten harken die zich verdedigers noemen en allemaal keurig op een lijntje staan voor de keeper. Niemand die uitstapt of pass lijnen eruit haalt. Al jaren hogere wiskunde. En vooral niet luisteren dat er achterin ervaring en kwaliteit nodig is. Gewoon doorgaan met de middelmaat en de jonkies, komt vast goed.
+1/-0

1 jaar geleden
Zeer slechte verdediging. De laatste linie blijft door en door slecht en hierdoor verliezen we dit seizoen nog veel punten. Hier had psv zich moeten versterken, is niet gebeurd.
Verloren seizoen om voor een kampioenschap te spelen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Pas na 29 minuten ofzo ons eerste schot op doel... Dus niet alleen de verdediging
+1/-0

 
1 jaar geleden
Waar, maar niet de heel waarheid.
Lees de andere reacties maar.
Het team verdedigt niet. Geen pressing, geen coördinatie. Dan is je verdediging kansloos.
Symbolisch: Veerman glijdt uit, randje 16 (en ik bedoel: eigen 16). Hij staat op als een oud vrouwtje dat misschien wel haar heup gebroken heeft.
+1/-0

1 jaar geleden
Mijn enige hoop is nog de laatste uitspraak van Ruud in dat interview: Dit mag nooit meer voorkomen. Hopelijk gaat hij ook nog eens goed refelcteren op zijn wissels. (Vertessen kan hard lopen ....... verder eigenlijk niets, dat is geen centrumspits. Waarom een rechtsback wisselen de laatste 10 minuten ? Waarom geef je Savio maar 4 minuten, teerwijl het toch echt niet liep ? Braithwaite voortaan als stormram voorin ofzo als we iets moeten forceren? We hebben immers geen breekijzers. )
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben bang dat het over twee weken weer gebeurt. En dan in een vol eigen huis. Alsof Rangers al geen wake-upcall was... Die freules van ons geven niet thuis als het er echt toe doet. Al jaaaaren niet meer. Ik heb Twente vorige week tegen Fiorentina zien spelen. Ook met het mes tussen de tanden. Heeft onze video-analist toen niet op zitten letten? Of had hij zijn wekelijkse gezellige gourmetavondje met de rest van de technische staf? Want het is zo'n warme club mijn reet. Draai die thermostaat daar op de Herdgang maar lekker naar beneden. Moeten we dit najaar en deze winter inmiddels allemaal doen om met deze absurde energieprijzen ons hoofd nog enigszins boven water te houden.
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
2 mannen die we misschien hadden kunnen verkopen voor 80 miljoen, maakten vanavond geen enkel verschil tegen een club dat rond plek 4-6 gaat spelen…beide waren afwezig en ondermaats, maar ik blijf erbij dat Ruud compleet verkeerd is begonnen aan deze wedstrijd…. Wat doet Ramalho nog in de basis, Ruud? Je hebt Teze of Gerrit daar die beide beter zijn… in deze selectie tot nu toe vind ik Mwene de beste op de rechtsback… Hoever( die beter kan gaan handballen) word ingebracht maar is een complete blunder door (wederom) ons fantastische scoutings beleid….al met al, mega afgang, wat niet nodig was, misschien nog wel grootste deel op conto van trainerstaf… ik had na 25 minuten al in gegrepen….Wat doe je vervolgens met vertessen als diepe spits, met geen ruimte, is gewoon stom, niet beredeneerd en ondoordacht…. Zo waren alle wissels vandaag, geen visie erachter en alles op de goeie gok….. gokte verkeerd…
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ze hebben Rutten binnengehaald als mentor voor Ruud. nou,we hebben het gezien!!! voorzichtigheid en armoe troef.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik weet dat autocorrect hier achter zit maar ik moest wel even lachen toen ik las in jouw stukje 'Teze of Gerrit'. Ik vroeg me eerst nog af welke Gerrit je bedoelde, maar toen viel het kwartje. Het was de eerste lach in een inktzwarte avond. Bedankt daarvoor 😉
+1/-0

 
1 jaar geleden
Auto correct zat hier niet achter, was bewust, Jarrad of Gerrit…. Is the same
+2/-0

1 jaar geleden
Stel je had wel CL gehaald, en stel je had Cody wel verkocht. Dan had je vanavond ook verloren, maar wel 85 miljoen meer op je rekening gehad. En dan was ik toch wat lekkerder gaan slapen vanavond, met het oog op de toekomst.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Maar dan wel iemand anders die die centen uit mocht geven aub.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
En zes afdroogpartijen in het vooruitzicht.
+1/-0

1 jaar geleden
Net een uurtje of twee terug uit Enschede en had gehoopt op een wedstrijd die geen kopie zou zijn van de laatste editie. Dat was zo. PSV kwam nóg slechter voor de dag dan destijds.

Je kan aan alles zien dat dit team getraind wordt door een liefhebber en een ex-aanvaller. Onze middenvelders willen allemaal lekker voetballen, maar de organisatie zonder bal vond ik van PSV-kant schokkend slecht. We hebben een defensie die aan de bal in blinde paniek raken en als middenvelder ga je dan ook twijfelen. Het is mij dan ook te makkelijk om puur naar die mannen achterin te wijzen want zij hebben in de eerste helft een tsunami van Tukkers op zich af zien komen. Ik kreeg de indruk dat PSV weer totaal verrast was door het Twents gif en het liet zich apathisch wegblazen. Ik kan me in de laatste decennia maar weinig potjes heugen dat we zo overlopen zijn als in de eerste helft.

De jonkies werden wederom niet gesteund door de vedetten en het moge duidelijk zijn dat de rust aan de bal (Mauro), het inschuiven en de wisselpass (Boscagli) en het aanspeelpunt (Luuk) enorm gemist worden. Los daarvan is het een schande dat je geen fatsoenlijke aanval op kunt bouwen in 45 minuten tijd.

Na rust mochten we wat spartelen, maar ook Twente had toen de betere kansen. Ramalho had ons een onverdiend punt kunnen bezorgen maar helaas faalt hij het hardste van allemaal dit seizoen so far.

Voetbal is veel meer dan een leuke dribbel hebben, Xavi, Veerman, Bakayoko en consorten moeten deze pot maar eens heel goed terug gaan kijken wat er in het topvoetbal echt gevraagd wordt. Uiteraard was Rangers geen incident. Verre van. En door nu, want wij hebben geen keuze mannen!
+5/-0

 
1 jaar geleden
Getraind door een aanvaller, maar Fred Rutten is er toch ook bij?!?
+3/-0

 
1 jaar geleden
Eens met de Kenner en Soubavaria. en ook met andere kritische PSV-fans.
Mijn grootste zorg: gebrek aan realiteitszin.
Ruud: te slap begonnen.
Teze: de momentjes moeten eruit.
Te slap? Er is na twee jaar Van Bommel en twee jaar Schmidt nog steeds geen heldere visie. Omschakelen en lange ballen. Daarmee draait PSV zich een rad voor de ogen. Zo win je van Volendam, maar niet van FC Twente.
Momentjes? Je loopt ruim een uur wanhopig achter een bal te draven, als team.

Mijn tweede zorg:
de onervaren Ruud wordt de nieuwe Cocu en de nieuwe Van Bommel.
Paar wittebroodsweken, en dan is het: Ruudje rot op. Ik moet er niet aan denken. Zo spoel je al je clubiconen door de plee.
+1/-0

1 jaar geleden
Precies! (En door nu, want wij hebben geen keuze mannen!)
Laat dit, helaas wéér, een harde les zijn anders word elke uitwedstrijd tegen het linker rijtje een "finale".
+1/-0

1 jaar geleden
Ik heb t al eerder geschreven hier, onder van Nistelrooy is het woord 'pressing' blijkbaar de prullenbak ingegooid, nadat Schmidt hier 2 jaar op heeft gehamerd. Alles begint met pressing, daarna ga je je concentreren op de omschakeling. En zo doen alle succesvolle clubs dat de laatste jaren. Van Nistelrooy is aan zet.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Ze geven geen druk meer. Vangen alles in de zone op. Iedereen loopt Till en Veerman zo voorbij. vleugel aanvallers zijn de op opkomende backs altijd kwijt. Waardoor de laatste vier samen met Sangare alles moeten doen verdedigend gezien. Dan lijkt iedere verdediger op een flapdrol. Dan maakt het niet uit of je daar van dijk neerzet of varane. Is niet tegen te houden op deze wijze. Tactisch klopt er geen ene moer van.
+6/-0

 
1 jaar geleden
Lijkt wel of de focus op balbezit is. Ik irriteer me al weken kapot aan Veerman die alleen maar lucht verdedigt, en tegelijkertijd alleen maar bezig is te wenken dat bij balverovering hij zsm. de bal moet ontvangen. Wmb is dat amateurisme ten top, doet me aan de F'jes denken.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dit is exact wat ik ook bedoelde! Die 4 + keeper achterin zien een tsunami van tegenstanders op zich af komen. Het probleem bij PSV ligt absoluut niet alleen bij de defensie. De HELE organisatie van het elftal klopt van geen kanten. Op deze wijze winnen wij 100% zeker niet van zelfs een Feyenoord in transitie.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als je dat vergelijkt met vorig seizoen. Daar gingen Zahavi en gotze voorop in de pressing. Dan had je ook nog doan die daarin mee deed. En Gakpo deed ook mee. Nu staat Gakpo erbij en kijkt er naar. De gehele voorhoede kijkt en doet niks. Brenet daverde de hele tijd naar voren en creëerde daar een man meer situatie. Waardoor Max al helemaal gezien werd. Oplossing van onze trainer Max wisselen!!! Dit doet me weer helemaal denken aan Mark van Bommel. Als amateurs dit kunnen zien, dan moeten professionals dit toch ook kunnen zien. Ben er helemaal misselijk van.
+2/-0

 
1 jaar geleden
@de Kenner. Ik vind dat je zeer interessante posts schrijft. Ik ben het met je eens dat het probleem vooral door de opstelling van Ruud zelf komt. Dit is niet de eerste wedstrijd waarbij het tactisch niet klopt, en de spelers niet in hun kracht spelen.
Ik vind ook dat Sangare geen echte controleur is, en dat hij op een plek moet staan met net wat meer vrijheid. Misschien moet Ruud wel beginnen met Gutiérrez voor de verdediging te zetten, en dan de plekken van Sangare en Veerman/Xavi in vullen.
Ik ben tot nu toe een beetje verblind geweest door de mooie ballen van Veerman, maar nu beginnen ook de zwakke plekken van hem duidelijk te worden. Xavi op 10 kan voor meer gevaar zorgen.
Ik hoop dat Ruud snel stopt met die verhalen van te weinig inzet. Wij fans kijken daar echt wel doorheen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Precies. Die ballen zijn ook fantastisch van Veerman. Alleen je moet keuzes durven maken als trainer. Het is eigenlijk Sangare of Veerman en niet de keuze Veerman of Gutierrez. En Till functioneert alleen in een dominant elftal met goed positiespel. Zodat hij op het juist moment voor diepte kan zorgen of de afvallende bal kan intikken. Aangezien we dat hier niet/ nog niet kunnen spelen. Lijkt hij ook slechter dan hij daadwerkelijk is. Dus dan zou ik ook altijd voor Xavi op 10 kiezen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik vraag me af wat het plan van Ruud is en waar hij naar toe wil. Persoonlijk vond ik dat er onder Schmidt met te veel pressing werd gespeeld, waardoor spelers te ver naar voren stonden en bij elke counter het te leeg was achterin. Maar ik zag wel duidelijk een plan-Schmidt.
Ik dacht dat Ruud hetzelfde wou gaan doen, maar dan met pressing rond de middenlijn, dus eigenlijk met alle spelers iets naar achteren voor iets meer zekerheid achterin, en met de backs minder vaak ver naar voren.
Wat ik tegen ploegen van niveau mis is combinatie-voetbal. Dus dat de spelers naar posities rennen zodat de bal rond kan blijven gaan, en je zo naar gaten op zoek gaat. Tegen de Rangers en Twente zou PSV dat toch moeten kunnen, maar ik zag meer voetbal met het hopen op een toevals-moment.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Meer dan dat heb ik ook niet gezien. Het pressen is helemaal verleden tijd. Ze zakken gewoon in en vangen ze vervolgens op. Onder Schmidt was het pressen idd zo heftig dat met name Nederlandse spelers moeite hadden om het op te brengen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja, misschien omdat die tactiek ook geen succes bleek? Ik vind dat niet gek hoor ….
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die tactiek leverde wel degelijk succes op, met n veel mindere selectie eindigden we op n schlemielige 4 punten van ajax. Het mi. te weinig gebruik maken van de vleugels vond ik tactisch gezien wel heel vreemd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mindere selectie moet nog gaat blijken …de meest begeerde spelers uit die selectie zijn gebleven, en de nieuwkomers moeten zich nog gaan bewijzen (waarbij vooral Til al goed door de mand valt).

Daarbij, we zullen wel weer gewoon op de 2e plaats gaan eindigen, daar ben ik niet bang voor … dus die tactiek maakt in mijn ogen niet zoveel uit. Het gaa5 tenslotte om goals maken en zo weinig mogelijk tegen krijgen … nou, dat laatste is in ieder geval nog precies als vorig jaar … dus wat heb je dan aan je pressing-tactiek?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Idd, Til valt tot nu toe tegen, ik heb/had daar positieve verwachtingen van. Het scorend vermogen is dit jaar toegenomen tov vorig seizoen, verdedigend is het nog steeds niet best. Het is aan de TS om hier n beter elftal van te maken, en als de drommel ook nog eens, want het is niet best tot nu toe als er n redelijke tegenstander tegenover ons staat.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hoezo niet. Psv speelde sinds jaren goed verzorgd voetbal. Zonder een top ajax van de laaste jaren was je met twee vingers in de neus kampioen geworden in Nederland. De lat is omhoog gegaan in Nederland om kampioen te kunnen worden. Waar Frank de Boer dat deed met een jeugd elftal worden er nu gearriveerde spelers gebruikt in Amsterdam aangevuld met talenten. Dat was voorheen andersom talenten met een ervaren jongen. De ingeslagen weg was de juiste. Bij PSV moet je investeren in een top trainer. Trainers opleiding moet je doen bij clubs als Az Vitesse Heerenveen en Utrecht. Trouwens zelfs die clubs zetten goede coaches voor de groep.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Hoezo niet? Omdat we onder Schmidt ook alleen maar tegen de “kleintjes” wonnen, en geen toppers … dus misschien dat jij het verzorgd voetbal noemt, maar uiteindelijk was er in de resultaten helemaal geen verschil!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het niet winnen van ajax en Feijenoord is niet iets van alleen de laaste jaren. Ik verlies liever met goed voetbal, dan kansloos. De wijze waarop we onlangs onze grote wedstrijden wonnen kan me ook niet bekoren. Meer geluk dan wijsheid.
+1/-0

1 jaar geleden
Met deze verdediging wordt elke wedstrijd een ramp,kunnen niet verdedigen en opbouwen van achteruit is ook een drama
+2/-0

 
1 jaar geleden
De teamfunnctie verdedigen is een ramp. Met de individuele verdedigers is niks mis. alleen Teze is geen rechtsback en kan ook niet rechtsback spelen.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Nou Obispo is verdedigend echt niet geweldig,af en toe een leuke sliding is niet genoeg,staat heel vaak verkeerd te dekken
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Stond op twee meter afstand te kijken hoe Cerny de 1-0 er in stuntelde.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik bedoel meer dat ze niet super slecht zijn, maar dat het hele team beter moet verdedigen.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Grappig ik lees altijd wel in het begin van het seizoen dat er een goed sportief plan ligt waarbij spelers of trainers aangeven om dit op te bouwen. Club haalt met dit verhaal ook spelers of trainers binnen. Ik weet niet wat het plan is maar als dit nu het resultaat van het beleid die de afgelopen jaren gevoerd is. Geen in geld geen kwaliteit. Dan is het resultaat weggespeeld worden door Monaco verlies tegen tegen ploegen als Rangers en Twente. Conclusie is dat we zover weggezakt zijn dat ploegen die weerstand geven in de middenmoot altijd billen knijpen is.
+2/-0

1 jaar geleden
Grappig ik lees altijd wel in het begin van het seizoen dat er een goed sportief plan ligt waarbij spelers of trainers aangeven om dit op te bouwen. Club haalt met dit verhaal ook spelers of trainers binnen. Ik weet niet wat het plan is maar als dit nu het resultaat van het beleid die de afgelopen jaren gevoerd is. Geen in geld geen kwaliteit. Dan is het resultaat weggespeeld worden door Monaco verlies tegen tegen ploegen als Rangers en Twente. Conclusie is we zover weggezakt zijn dat ploegen die weerstand geven in de middenmoot altijd billen knijpen is.
+1/-0

1 jaar geleden
Dit PSV doet me denken aan het ajaks van voor de forse investeringen.Die dachten ook met veel eigen jeugd resultaten te halen.Het resultaat was dat ajaks in die tijd Europees werd uitgeschakeld door clubs van het kaliber Kopenhagen.Daarna is er fors geïnvesteerd met de huidige resultaten als gevolg.Er is een verschil met die Amsterdammers en dat is dat ajaks bulkte van het geld itt PSV.
+1/-0

1 jaar geleden
Op dit forum wordt al twee jaar (door doodgewone supporters) gewaarschuwd dat er iets aan de verdediging moet worden gedaan. Hiddink waarschuwde Schmidt al dat er wat moest worden gedaan aan die tegengoals. Wat is er aan gedaan afgelopen transferwindow? Niets. Zou de staf (Brands,JdJ, Ruud en Fred) nou echt van mening zijn geweest dat de bezetting achterin op orde was? En dan op Xavi en Luuk na een zak rommel inkopen. Het is hierboven allemaal al gezegd maar er zitten ook nog dromers tussen, inclusief de trainer, die denken dat dit nooit meer gebeurd. Er zijn 4 internatiale en 5 comeptitiewedstrijden gespeeld en ik weet genoeg. 9 wedstrijden, 13 tegengoals, klaar in Europa en knokken voor plaats 5 t/m 3 in de competitie. Geen verdediging, geen spits. Nog een paar van deze potten en Ruudje kan Bommel achterna. Wachten we Fred op bij de bus.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Wellicht zou je niet zo hoog van de toren moeten blazen als je hier dagen aan een stuk non-stop loopt te verkondigen dat Gakpo, Sangaré en Gutierrez allemaal zouden vertrekken. Dat kon iedereen zien, blablabla.

En nu strijdt je opeens voor plek 3 t/m 5? Ook weer zo'n holle kreet die werkelijk nergens op gebaseerd is. Wat sommigen uitslaan na gisteren is echt te lachwekkend voor woorden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
De idioterie neemt hier de afgelopen 24 uur echt extreme vormen aan. Het is bizar voor woorden wat voor onzin hier voorbij gekomen is. Het is zo sneu dat je er eigenlijk hard om zou moeten lachen.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Nee, het gaat lekker de laatste jaren. Lees er het Eindhovens dagblad van vandaag maar eens op na.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Nee, je hebt gelijk.

Als je ziet wat er nu afgelopen dagen allemaal voorbij is gekomen is heel normaal :D

Van Nistelrooij moet al ontslagen worden, El Ghazi is al een miskoop, PSV is beter af als Gakpo niet in de basis staat, het seizoen is nu al voorbij, Veerman hoort ook niet meer in de basis, Rutten voegt helemaal niets toe als assistent, Benitez is niet beter dan Drommel.

En dat is alleen een beknopte samenvatting van alle onzin die voorbij gekomen is omdat je nu van Twente verliest. Maar verder slaan sommigen hier totaal niet door :D
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja dat is ook waar, ik reageer ook vanuit teleurstelling.Maar het lekt lijkt toch weer niet boven. Ook niet als je naar het spel kijkt en dat is zorgelijk.
+1/-0

1 jaar geleden
Geen incident meer maar structureel probleem.
Jeugdopleiding begint steeds meer behoorlijke talenten af te leveren dus daar zit het probleem niet.
Wat is de enige constante factor, het scoutingapparaat.
Ik kan me een uitspraak van Berry van Aerle herinneren ( verder een absolute PSV held begrijo me goed) dat ze spelers bekeken en dat ze de conclusie trokken. Dat is geen PSV speler, past qua persoon en karakter niet bij onze club. Daar gaat het dus fout !! We halen allemaal eenheidsworst qua karakter en persoon. Allemaal keurige jongens, maar we missen dus klootzakken die ten koste van alles willen winnen met af en toe een uitzondering daar gelaten. Zonder wrijving geen glans. Zou er ooit iemand verrot gescholden worden in de wedstrijd of training. Nee man, de sfeer moet goed blijven.
+6/-0

1 jaar geleden
Nog altijd geen topsport mentaliteit dus.
Hoe is het mogelijk steeds maar weer opnieuw afgetroefd te worden op passie en inzet?!
+4/-0

1 jaar geleden
Na slechts 4 wedstrijden in de competitie en met je neus op de feiten te zijn gedrukt in de voorronde CL het al niet op kunnen brengen om scherp aan een wedstrijd te beginnen. Dit team is echt niets waard
+4/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Zoals ik al gezegd heb na Rangers, dit PSV gaat geen topwedstrijden winnen. Voeg daar nu ook maar de subtop wedstrijden aan toe, zucht. Inzet en scherpte waren inderdaad belabberd maar Ruud/Rutten moeten nu eindelijk eens inzien dat er niks klopt van de verdedigende organisatie en veldbezetting. Compact staan komt niet voor in het woordenboek van Ruud. Of je dit nu op de helft van de tegenstander doet, met je kont in de eigen 16 of een meter of 20 van de goal maakt dan niet eens echt uit als er maar een goed plan achter zit.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Sparta wint met 4-0 van Volendam,RKC wint met 5-2 van Excelsior. Dus al die ruime overwiningen die PSV tegen deze ploegen heeft behaald moet men in perspectief zien.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je bedoelt net zoals PSV dat de tweede plaats kan vergeten omdat Feyenoord ook veel beter is, terwijl PSV met een B-ploeg eenvoudig wint van Go Ahead en zij met hun sterkste opstelling maar net winnen daar? :denk
+1/-0

 
1 jaar geleden
AS Monaco en Ajax zijn opeens geen topwedstrijden meer dan? :denk
+1/-0

 
1 jaar geleden
voetbalinhoudelijk is het tot nog toe een drama. dat hebben we toch allemaal kunnen zien in wedstrijden waarin het moest gebeuren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Feit is dat je afgelopen maand van Ajax en AS Monaco won, het enige waar het om gaat. Volgens mij was het in 2018 ook aardig vol op het Stadhuisplein toen PSV kampioen werd. Dat het spel vaak niet om aan te gluren was boeide opeens vrij weinig mensen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Lees, ‘na Rangers’. Daar bedoel ik mee dat onze tegenstanders in de loop van het jaar ingespeeld zijn waar ze dat in het prille voorseizoen nog niet zijn als wij ze treffen (Ajax, Monaco). Wij beginnen goed aan het seizoen maar dan komt de klad erin. Het zit gewoon chronisch niet goed. Een beetje tegenstander kan zonder veel moeite tegen ons het hele veld over dartelen. Vervolgens vangen wij ze op in onze eigen 16 waar we met veel kunst en vliegwerk enkel kunnen tegenhouden. Dit gebeurt zonder idee of goed plan. De ruimtes zijn over het gehele veld veel te groot omdat we niet compact staan en er geen verstandhouding is tussen de linies onderling. Moet je zien hoe onze middenvelders liepen te zwemmen tegen een simpel team als Twente. Ik zou bijna Ruud en Fred adviseren om de komende 2 weken te trainen door alle spelers met een elastiek aan elkaar te maken waarbij maximaal 5 meter onderlinge afstand kan ontstaan
+3/-0

 
1 jaar geleden
Korte reactie op '... dat onze tegenstanders in de loop van het jaar ingespeeld zijn waar ze dat in het prille voorseizoen nog niet zijn als wij ze treffen (Ajax, Monaco).' Laten we nou niet de winst die PSV vorig jaar en dit jaar in de Johan Cruijffschaal behaald heeft gaan downgraden zoals de media graag doen. Een week na de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal begint de competitie en ik denk dat Ajax een week voor de competitiestart echt wel ingespeeld is.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap niet hoe dat relevant is voor de status van PSV dit seizoen. Maar goed, inmiddels is er dus een geheel nieuwe situatie. Een zomerstop met trainerswissel (zowel bij Ajax als bij ons) met een andere voetbal filosofie. Elftallen zijn ook helemaal op de schop gegaan en wij zijn als PSV nu eenmaal veel eerder van start gegaan in onze voorbereiding vanwege Championsleague campagne en hadden dus fysiek en qua spelritme een voorsprong op Ajax. Denk je nu echt dat wij in de huidige status tegen Ajax, Feyenoord, AZ, etc onze wedstrijden gaan winnen dit seizoen? Sterker nog, let op mijn woorden aanstaande donderdag tegen Bodo Glimt wordt er in wederom een ‘grote wedstrijd’ maximaal gelijkgespeeld. Ik heb het niet eens over de kwaliteit van de selectie. Uitgezonderd van de achterhoede vind ik echt wel dat we het spelersmateriaal hebben om Ajax het vuur aan se schenen te moeten kunnen leggen. Het gaat er vooral om dat er tactisch helemaal niks van klopt
+1/-1

 
1 jaar geleden
PSV is twee (!!) dagen eerder begonnen met de voorbereiding, terwijl het duel om de JCS voor beiden de eerste officiële wedstrijd van het seizoen was...
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Waarom zou je die wedstrijd om de jc-schaal niet mogen down-graden,ook vorig jaar was er daarom trend een hosanna-stemming om er vervolgens in de competitie met 5-0 worden VERNEDERD!
Met een gezonde kritische blik is niks verkeerd,ik snap dat deze site opportuun ten top is maar de wedstrijd in Enschede is al lang niet meer een momentopname maar een structureel dieper liggend probleem waar vanuit de RVC echt is naar gekeken moet worden/en het niet bij kijken houden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Er is anders een heel groot verschil tussen gezond kritisch (waar helemaal niks mis mee is inderdaad) en de onzin die hier nu voorbij komt.

El Ghazi is na een invalbeurt van een half uur al een miskoop, Van Nistelrooij moet al weg als trainer, Gakpo en Veerman horen niet in de basis, Xavi is een hype. Dat klinkt allemaal als gezond kritisch.
+1/-0

1 jaar geleden
Na 5 wedstrijden 7 tegengoals zegt genoeg, dan is er iets goed mis. En dat tegen één subtopper en 4 dreumesen. Zo kom je uit op 47 tegengoals en daar kán je gewoon geen kampioen mee worden. Ruud moet nog veel leren.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Na 5 wedstrijden 23 goals gemaakt. Zo kom je uit op 156 doelpunten. Benoem je dat ook?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nee en dat hoeft ook niet. Het punt is dat je met zoveel tegendoelpunten NOOIT kampioen zult worden. Er zullen ook dagen zijn dat het aanvallend even niet lukt of dat je domweg een tegenstander met een wat betere verdediging treft. En laten we eerlijk zijn, 22 goals in 4 duels tegen 'kleine clubjes' is mooi maar het zegt niet zoveel. 5 tegengoals in 4 wedstrijden tegen deze clubs is echter behoorlijk verontrustend.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met 156 gescoorde doelpunten word je dat wel
+1/-0