Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenDramatisch PSV maakt zich in Europa weer volstrekt belachelijk


Tijdstip
8 september 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Europa League
Televisiezender
Veronica


Dramatisch PSV maakt zich in Europa weer volstrekt belachelijk; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Dramatisch PSV maakt zich in Europa weer volstrekt belachelijk

PSV is in de groepsfase van de Europa League meteen tegen puntverlies aangelopen. Na een schandalige vertoning eindigde het thuisduel tegen Bodo/Glimt in 1-1. Cody Gakpo maakte het enige doelpunt voor PSV.

PSV vloog uit de startblokken en kreeg in de eerste minuten al twee grote kansen via Ismael Saibari en Xavi Simons. Beiden vonden echter de doelman op hun weg.

Het hoge tempo was echter al snel verdwenen en Bodø/Glimt kon daardoor eenvoudig overeind blijven. De Noren waren volop aan de bal en kregen op het middenveld steeds de vrije man gevonden. Het was echter PSV dat een enorme kans kreeg. De doelman van de Noren ging in de fout bij een schot van Cody Gakpo, waarna Yorbe Vertessen de bal in een volledig leeg doel kon tikken. De Belg schoot echter naast.

Nadat PSV vergeefd claimde voor een strafschop sloeg Bodø/Glimt in de counter genadeloos toe. Wederom kregen de Noren alle ruimte en daar werd met een knappe goal in de verre hoek van geprofiteerd. Onder een luid fluitconcert gingen beide ploegen vervolgens het rustsignaal in.

Ook in de tweede helft vloog PSV weer uit de startblokken en leek het al snel de gelijkmaker af te willen dwingen. Echter net zoals in de eerste helft duurde dit slechts enkele minuten en Bodø/Glimt kon wederom eenvoudig stand houden. Na een uur spelen was het plotseling toch raak. Ruud van Nistelrooij bracht Anwar El Ghazi als invaller binnen de lijnen en na enkele seconden zette hij met een bekeken hakbal Gakpo vrij voor de keeper. De aanvoerder schoot de bal in de verre hoek en maakte daarmee de 1-1.

Waar je kon hopen op een ouderwetse erop en erover kwam het publiek bedrogen uit. PSV zette steeds met twee of drie spelers druk, terwijl de rest van het team massaal naar achteren ging. De Noren konden daarom steeds eenvoudig er tussenuit spelen. PSV wist in het restant van de wedstrijd geen enkele kans meer te creëren en ontsnapte in blessuretijd bovendien nog aan de nederlaag. Een geweldige redding van Walter Benítez voorkwam de 1-2, maar dat maakte het massale fluitconcert na afloop er niet minder om.


[video] Samenvatting PSV - FK Bodø/Glimt


Cody Gakpo: 'We moeten als geheel bewegen en dat ontbreekt in fases'

In gesprek met ESPN was Cody Gakpo het eens met de opmerking dat PSV een teleurstellende wedstrijd speelde. "Iedereen had het gevoel dat als we zuiver aan de bal waren en de juiste beslissingen namen, we zeker tot meer kansen zouden komen en de extra goal hadden kunnen maken", aldus Gakpo. "Zeker in de eerste helft hebben we een aantal goede kansen gehad, vooral met die rebound van Yorbe."

Gakpo ging verder: "Het kan altijd gebeuren dat ook zulke ballen er niet in gaan. Dan moeten we zorgen dat we wel verdedigend goed staan met het hele team en dan niet zo vlak voor rust de tegentreffer krijgen, zodat we weer achter de feiten aan moesten."

Tijdens de wedstrijd waren de ruimtes tussen de linies soms enorm. "We zullen het daar met de achterste linie goed over moeten hebben", zo gaf Gakpo aan. "Als voorste linie willen we natuurlijk graag naar voren rennen, maar we moeten ook als geheel bewegen en dat ontbreekt in fases."


[video] Van Nistelrooij: 'Heb nooit gezegd dat wij kampioen moeten worden'


Yorbe Vertessen: 'Het was vandaag gewoon niet goed genoeg'

Yorbe Vertessen gaf in gesprek met ESPN aan chagrijnig te zijn na de wedstrijd tegen Bodø/Glimt. "Dat kwam vooral door mijn eigen spel. Ik heb net niet genoeg geleverd en dat ziet iedereen", aldus Vertessen. "Maar we moeten nu op naar de volgende wedstrijd. Elke wedstrijd is weer anders. Ik focus me nu op de volgende wedstrijd en laat deze links liggen."

Gevraagd werd aan de aanvaller waar hij niet genoeg geleverd had. "Dat was op verschillende vlakken", zo gaf hij aan. "Het scoren van die goal bijvoorbeeld. Het spel was net niet goed genoeg. Maar ik ben pas net weer terug. Ik probeer me nu gewoon weer te focussen op de volgende wedstrijd. Ik ben best fit, maar ik laat het niet zien. Dat probeer ik de volgende wedstrijden wel te laten zien."

Dat hij onlangs werd geopereerd mag geen reden zijn. "Nee, ik hou niet van excuses", zo gaf hij aan. "Het was vandaag gewoon niet goed genoeg."


Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Gronbaek ('44)
Goal
1-1 Cody Gakpo ('62)
Scheidsrechter
Kabakov (Bul)
Toeschouwers
28.627 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FK Bodø/Glimt: Berg ('48)
Kaart
PSV: Cody Gakpo ('56)
Kaart
FK Bodø/Glimt: Amundsen ('74)
Kaart
FK Bodø/Glimt: Haikin ('90)
Kaart
PSV: Xavi Simons ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoYorbe VertessenIsmael Saibari


Joey VeermanXavi SimonsIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoJordan TezePhillipp Mwene


Walter Benítez

Wissels:

'62 Sávio voor Ismael Saibari
'62 Anwar El Ghazi voor Yorbe Vertessen


Opstelling FK Bodø/Glimt

GronbaekEspejordMugisha


SaltnesBergVetlesen


WenbangomoHoibratenLodeSampsted


Haikin

Wissels:

'58 Salvesen voor Espejord
'70 Amundsen voor Lode


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-1 (0-1)
 5 1-1 (0-0)
 5 1-1 (0-0)
 3 1-2 (0-1)
 3 2-1 (0-1)
 2 0-0 (0-0)
 2 2-2 (1-1)
 1 1-0 (0-0)
 1 2-1 (1-1)
10  1 3-1 (2-0)
11  1 2-1 (1-0)
12  1 3-1 (1-0)
13  1 2-1 (1-0)
14  1 2-1 (1-0)
15  1 2-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.78. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Walter Benítez (55 -> 5,0)
2. Xavi Simons (50 -> 4,0)
3. Niemand (29 -> 3,0)
4. Ibrahim Sangaré (13 -> 1,5)
4. Cody Gakpo (13 -> 1,5)
6. Anwar El Ghazi (4 -> 0,0)
7. Érick Gutiérrez (3 -> 0,0)
7. Philipp Max (3 -> 0,0)
9. Jordan Teze (1 -> 0,0)
9. Armando Obispo (1 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. André Ramalho (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Joey Veerman (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ik ben zeer benieuwd naar de opstelling en het voetbal-plan van Ruud.
Ik heb vooral met verbazing naar de wedstrijden tegen de Rangers en Twente zitten te kijken en ik hoop dat de trainer + staf nu met een andere aanpak gaan komen. Na de wedstrijd op ons netwerk veel interessante posts gelezen van o.a @dekenner en @pvh tav de rol van Veerman en het drukzetten.
Wat ik nog het meeste mis is dat de spelers elkaar opties gaan geven door goed te lopen en goed vrij te staan. Daar moet je mee beginnen als je combinatie-voetbal wil spelen en je tegen ploegen van niveau doelpunten wil gaan maken. Verder zou ik Guti pal voor de centrale verdedigers zetten zodat we een keer de nul kunnen gaan houden. Anders ga je echt niet veel winnen.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is idd. een probleem dat het positiespel en beweeglijkheid erg matig is, waardoor je in principe te weinig afspeelmogelijkheden creëert @woutererik. Komt er ook nog ns bij dat we graag van achteruit willen opbouwen waarbij buiten de verdedigers iedereen veel te ver naar voren staat, zie hier de klungelige situaties achterin als gevolg. Het is echt vijf voor twaalf wmb. dit om te keren (heb ik het nog niet over de pressing). Deze selectie kan veel beter.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben het met je eens dat deze selectie veel beter kan. Ik vind deze groep eigenlijk beter dan die van vorig jaar, vooral in de aanval met Xavi. En de spelers die van jong-PSV komen en vorig jaar nog KKD speelde bevallen me ook best. Doen nu al behoorlijk mee.
Tegen Monaco is PSV nog ontsnapt door plan-B met hoge ballen op Luuk. Maar nu er ook echt een plan-A te zien moet zijn met logica en combinatie-voetbal wordt het duidelijk dat er nog veel mis is.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat een vreselijke wedstrijd. Het mag duidelijk zijn dat onze coach het ook niet meer weet. Spelers erin spelers eruit. Het maakt niet uit wie je op de posities neerzet zolang er geen goed voetbal idee achter zit. Weer vreselijk lopen ergeren aan Veerman. Met zijn schijnverdedigen. Vooral ergens lopen alsof je gaat verdedigen, maar nooit een bal afpakken of onderscheppen. Er zit ook totaal geen energie in het spel. De persoon naast mij zei het is ook lastig om energievol af te wachten op eigen helft. Hahahah. Ik ben van mening dat ze terug moeten naar het type spel dat ze speelde onder Schmidt. Pressie naar voren. Doordrukken met als aanjagers de latino's. Je moet dat soort gasten niet vragen geduldig te wachten op eigen helft, maar laat ze de ploeg op sleeptouw nemen met pressie en strijdt. Dan zullen we weer snel de oude Ramalho en guti zien.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vond het ook een vreselije wedstrijd, ik herken in PSV nu geen eigenschappen van een topclub, en het lijkt wel alsof ik naar een middenmoter zit te kijken.
De aanval is met Vertessen, Saibari en een Gakpo uit vorm ook eigenlijk van het niveau van een top-8 club uit NL. Het echte probleem zit volgens mij bij het middenveld, waardoor het wel lijkt of PSV een beetje stil staat. Ik heb er vandaag eens op gelet, maar als een speler de bal heeft dan staan de andere vaak stil en wachten tot er wat gaat gebeuren. Voor snel combinatie-voetbal om door de verdediging heen te komen moeten meerder spelers steeds in beweging zijn zodat er nieuwe afspeel-mogelijkheden ontstaan, of spelers van de tegenstander mee lopen en er nieuwe gaten ontstaan. Dit PSV lijkt wel stil te staan. Doelpunten zijn meer toeval dan echt door eigen kunnen.
Doelman lijkt me van behoorlijk niveau maar krijgt veel te veel gevaarlijke schoten op zich af waardoor er geen houden aan is voor hem. De CV's kunnen dit ook niet tegen houden.
Met een team dat tot nu toe elke wedstrijd een tegendoelpunt heeft gekregen zou ik eerst beginnen met het verdedigend goed neer te zetten. Dus een echte stofzuiger Guti voor de CV's.
+2/-0

1 jaar geleden
Guti idd voor de verdediging zetten in een viermans middenveld en Gakpo en Simons een vrije rol voorin. Ik verwacht een moeizame overwinning en regen RKC een makkelijke overwinning. Daarna komen Arsenal en Feyenoord waar ik toch weer problemen voorzie.
+1/-0

1 jaar geleden
Bodo heeft een begroting van ongeveer 7 miljoen euro, vergelijkbaar met PEC en Fortuna.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dus als PSV niet zou winnen van een club met een lagere begroting moeten ze zich kapot schamen. Waarom geldt dat dan niet als PSV verliest van een club met een (veel) hogere begroting?
+3/-6

 
1 jaar geleden
Volgens mij schrijft Ralf niks over het verliezen van een club met een veel hogere begroting.
Hij schrijft alleen dat Bodo een begroting heeft van ongeveer 7 miljoen euro.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Uiteraard puur om als feit te melden en er verder natuurlijk niks mee te impliceren.

Het is hier iedere keer hetzelfde verhaal. Verliest PSV van een kleine/onbekende club in Europa wordt direct de begroting erbij gehaald hoe erg ze zich kapot moeten schamen. Als PSV verliest van Benfica, AS Monaco, Real Sociedad, Leicester City of Rangers FC geldt het begroting-argument opeens niet meer en moeten ze zich nog steeds kapot schamen. Tsjah...
+4/-0

 
1 jaar geleden
Kijk je hier nog serieus raar van op dan?

Je kan nu al een lijstje maken van 'fans' die je alleen zal zien als PSV donderdag niet wint. Als er wel wordt gewonnen van Bodo/Glimt zullen ze opeens massaal een internetstoring hebben. Veel te opzichtig allemaal.
+3/-2

1 jaar geleden
Als we Europees iets willen bereiken dit seizoen, dan zal deze in ieder geval gewonnen moeten worden. Inderdaad ook benieuwd naar de tactiek / het strijdplan dat Ruud & Fred hiervoor bedenken, want dat het anders moet dan tegen Rangers en Twente is overduidelijk.
+2/-0

Aangezien de goals tegen zo makkelijk vallen en de goals in belangrijke wedstrijden scoren uitblijven mag je aannemen dat een trainersstaf enig idee krijgt/vormt wat te doen, mits het spelersmaterial in staat is om het uit te voeren.
+1/-0

1 jaar geleden
Vorig jaar liep Guti met Sangare lekker, onbegrijpelijk om dat te veranderen.
En dan inderdaad Xavi en Gakpo voorin lekker vrij dartelen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Opeens een heel ander systeem gaan spelen waar nog nooit in gespeeld is, is in het verleden natuurlijk ook steeds een groot succes geweest. Daarnaast was een middenveld met Sangaré en Guti tegen Rangers twee keer belabberd, maar nu Guti weer een paar duels op de bank heeft gezeten is hij de grote verlosser? De magische kracht op deze site lijkt wederom toe te slaan.
+1/-1

 
1 jaar geleden
En afgelopen weekend zonder Guti was het helemaal fantastisch?
Ik vind persoonlijk een middenveld met Sangare en Guti verdedigend het beste wat wij in huis hebben.
Daar de verdediging beneden alle peil is, is in mijn visie dit blok hard nodig.
Maar begrijp ik het goed dat het de schuld is van die 2 dat er de 2e wedstrijd zo belabberd is gespeeld tegen de Rangers?(volgens jouw visie?)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Niet specifiek de schuld van die twee, wel dat het met twee controleurs veel te verdedigend was.

Vergeleken met afgelopen zaterdag zou ik Ramalho eraf halen en Mwene erin (Teze dan uiteraard centraal) en Saibari ipv Bakayoko. En dan zou ik spelen zoals er in de tweede helft begonnen werd met Til in de spits en Simons op 10. Met de spelers die je momenteel tot je beschikking hebt is dat in mijn ogen het beste team nu.
+1/-0

1 jaar geleden
Het is nogal wisselend dit seizoen. Tegen eenvoudige tegenstanders scoren we erop los. Tegen tegenstanders van formaat lijkt het (met periodes) nergens op. Ik vraag me tijdens zo'n wedstrijden vaak af wat het wedstrijdplan is. Kijk Schmidt met zijn vollgasfussball werkte ook lang niet altijd, maar dan had je tenminste nog een idee wat de bedoeling was. Tegen Twente en Rangers was dat totaal niet duidelijk.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik hoop ook dat Ruud, met zijn staf, kritisch naar zijn eigen handelen gaat kijken.
Na de wedstrijd gaf hij nog de spelers de schuld.
Als trainers na de wedstrijd een verhaal houden dat de instelling van hun spelers slecht en te slap was, dan geloof ik hun verklaring al niet. Ik heb geen spelers gezien die werkweigering aan plegen waren, maar dat het tactisch niet klopte, en er ruimtes waren waar twente doorheen kon voetballen.
Ik hoop dat ik donderdag wel een wedstrijdplan kan zien, al is deze ploeg misschien net te zwak om de zwakke plekken nog bloot te leggen.
+3/-0

1 jaar geleden
Het ergste van deze Europese week is dat ajax Rangers gaat afdrogen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Net als Benfica een half jaar geleden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Niet naar dat volk kijken is de beste remedie.
+3/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat doe ik ook zeker niet, kan daar niet naar kijken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat doet me helemaal niets en heeft weinig met ons te maken. Daarbij hebben we Ajax al eens verslagen dit seizoen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tsja, dat zegt verder niet zoveel over ajax. PSV ook gewoon zelf de rangers kunnen afdrogen.
+2/-0

1 jaar geleden
Bodø is net gearriveerd in het Pullman hotel. Liep ze tegen het lijf in het hotel.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Doe maar geen vuurwerk woensdagavond. Heeft niet echt geholpen tegen de Rangers. Beter zorgen dat onze spelers wakker zijn en Gakpo zijn oogkleppen niet kan vinden! Dan en alleen dan hebben we kans.
Niet op 2 meter verdedigen Obispo. Mwene rechts, Max helaas links en Ramalho banken. Vertessen in de spits, Xavi op 10. En als RvN echt Guus moet opstellen, dan maar inde spits.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Dat kansloze gedoe voegt sowieso helemaal niets toe
+6/-0

1 jaar geleden
Ik heb echt werkelijk geen flauw idee wat we morgen mogen verwachten, echter de Noren zullen ongetwijfeld fysiek sterk zijn. Dat zijn die van ons niet, dus sowieso met Sangaré en Guti beginnen. Niet omdat dat de beste voetballers zijn, maar de wedstrijden tegen de betere teams hebben bewezen dat wij worden overlopen op het middenveld als we kiezen voor Veerman EN Xavi.
+1/-0

1 jaar geleden
Winnen is een must.Puntverlies en volgende week een nederlaag tegen Arsenal maakt overwinteren erg moeilijk.De kaartverkoop tegen Arsenal valt trouwens erg tegen.Nog dik 1100 tickets te koop.Donderdag toch maar weer naar het stadion hoewel niet van harte na die wanprestatie tegen fcT.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik hoop maar dat niet teveel supporters kiezen voor Bodø uit. Dat zijn wij namelijk van plan, en krijgen vermoedelijk niet veel kaarten ;)

Vermoedelijk heeft resultaat van afgelopen weekend, en de afwachting van resultaat komende donderdag er mee te maken.
Daarbij, als ik naar mezelf kijk, deze week weer begonnen na de vakantie. De baas ziet me aankomen als ik volgende week weer 3 dagen weg ben...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ach je weet hoe dat gaat, we zullen wel weer uitgelachen worden dat we voor Arsenal 1.000 kaarten "terug geven". Ik ga zelf naar Zürich en heb er al zat gesproken die daarvoor kiezen in plaats van London. De groep die Europees uit wel eens gaat schat ik in op een kleine 8.000. Het grootste gedeelte daarvan is kortgeleden nog in London geweest en dan ga je toch keuzes maken. Bodo uit? Ik schat maximaal 300 kaarten. Stadion heeft een capaciteit van 6.000 ruim.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Celtic had 400 kaarten afgelopen jaar, dus neem aan dat dat voor PSV ook zal gelden
+2/-0

 
1 jaar geleden
Begreep van de supporterscoordinator dat er waarschijnlijk 400 kaarten komen idd.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ach, wat men zegt interesseert me niet zo veel. Wij hebben beiden tijden meegemaakt dat we met 1,5 paardenkop in een uitvak zaten.

Gaat er niet om hoeveel, maar hoe de support is.
Wij hebben Zürich ook overwogen maar kiezen nu voor het "avontuur".
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zeker waar ja! Aan de support ligt het echt NOOIT, ook tegen Twente niet. Ik verwacht dat we Zürich en Bodo wel uitverkopen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zijn in ieder geval niet de goedkoopste reisjes… in beide landen betaal je je scheel aan een biertje
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dat is wel waar inderdaad, hotels ook niet goedkoop. Maar wél mooie bestemmingen!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Allemaal opgenomen in het budget ;). Nou moeder de vrouw nog uitleggen waarom er extra centen mee moeten voor dat stukje "cultuur".
+1/-0

1 jaar geleden
Toch vallen de aantallen dit seizoen Europees een beetje tegen.Monaco 450,Rangers 600 en Arsenal 1000 kaarten retour.Vergeleken bij Ajaks,Feyenoord en zelfs FCT best wel teleurstellend.We zitten op het AZ niveau wat dat betreft.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het was vakantie tijd. Veel mensen zijn nu weer weg geweest na een aantal jaren. En, nu weer net na de vakantie, veel wedstrijden.

Voor Twente was het een eenmalig iets, kun je niet vergelijken. AZ haalt die aantallen echt niet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik hoor net dat deze en genen bezig zijn met het regelen van een groter uitvak in Zürich. De fanatieke aanhang zou massaal deze wedstrijd kiezen om te gaan begrijp ik.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Welcome back!!

Is die 3k al definitief? Zou heel mooi zijn!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Van wat ik vernam, bovenop de zaak, wel ja.
+1/-0

1 jaar geleden
Voor de mensen die morgen niet kunnen kijken of een aantal "fans" die na Twente aangaven even niet meer te willen kijken:
We gaan een kwartiertje vol op de aanval spelen met verschillende kansen, de eerste de beste tegenstoot levert uiteraard een tegendoelpunt op. Na rust de gelijkmaker uit een van richting veranderd schot en een kwartier voor tijd de 2-1 door Til. Dan nog een kwartiertje billen knijpen met een schot op de paal en een knullig weggegeven vrije trap en de eerste punten zijn binnen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het aantal tegendoelpunten is ondertussen wel een drama aan het worden. Zelfs Volendam schoort nog tegen !
+1/-0

 
Dat dit moge uitkomen, winst is winst, alhoewel ik voor een hoopgevend 3-0 ga.
+1/-0

 
1 jaar geleden
"hoop" is eigenlijk een klote woord en is gewoon uitgestelde teleurstelling.
-ik hoop dat we kampioen worden.
-ik hoop de staatsloterij te winnen.
-ik hoop gezond oud te worden.
-ik hoop dat de prijzen weer omlaag gaan.
Grote kans dat dat allemaal niet gaat gebeuren en toch hebben we "hoop".

Of is dat te negatief gedacht, ik "hoop" het niet🤔
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Om je kapot te ergeren dat dat Rangers daar staat te schutteren in die betonbak en dat wij tegen zulke houthakkers ten onder gingen. Gvd nog steeds niet te filmen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zegt vooral veel over PSV. Helaas maar het is niet anders. En dat werd in Enschedè nog maar even bevestigd. Het is te hopen dat de jeugd dit jaar grote progressie gaat maken en dat we 2e kunnen worden. Het is toch diep triest dat we al jaren maar met moeite kunnen concurreren met Feyenoord en AZ. Gerbrands en de Jong hebben ons niets goeds gebracht. De eerste is vertrokken, laat de tweede daar maar snel een voorbeeld aan nemen.
+1/-0

1 jaar geleden
Blijkt wel weer hoe onnodig PSV door de Rangers FC werd uitgeschakeld.Wat een matig team speelt nu in de Arena.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Kun je wel zien hoe slecht we toen ook speelde. Ze roepen in die betonnen bak al om 10.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Pfff ik heb binnen een half uur die keeper van de Rangers al meer in beeld gezien dan in 180 minuten tegen ons. Dat zegt genoeg denk ik.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Zegt eerder wat over het niveau waarop wij acteren, het is namelijk niet zo dat wij onverdiend eruit liggen tegen dit Rangers
+1/-0

1 jaar geleden
Als dit Rangers vorig seizoen de finale van de EL haalde dan is er dus nog hoop voor PSV in Europa.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Hoe dan.
Ze hebben toch niet de kwaliteit om van Rangers en Twente te winnen?
+1/-0

1 jaar geleden
PSV heeft van de Rangers verloren door 2 afgrijselijke blunders.Het is echt niet zo dat PSV door de Rangers is weggespeeld en zeker niet in Glasgow.Door FcT werd PSV de eerste helft weggeblazen maar de 2e helft was het gelijkwaardig.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Laten we ook vaststellen dat we ook niet van Rangers hebben gewonnen. Thuis met 4-1 ofzo.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Prima genuanceerde reactie. Ik snap de frustratie wel nu Ajax dik van Rangers wint, maar het heeft geen zin om die wedstrijden met elkaar te vergelijken. Of denken jullie dat Rangers nu zit te balen, omdat PSV in de ufo wel van Ajax won?
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Die vermoedelijke opstelling bevalt me wel redelijk. Jammer dat ie vrijwel nooit klopt. Mijn stokpaardje is vaak dat je genoeg beweging moet hebben. Met Mwene, Saibari en Simons komt dat wel goed.

Ik hoop ook dat Ruud niet schroomt om Cody eens te wisselen als hij weer zo afwezig is. Het kan toch niet dat je sterspeler de aanvaller is met de minste balcontacten, terwijl de rechtsback van de tegenstander de halve wedstrijd voorin loopt.

Er wordt vaak gezegd dat hij teveel tegenstanders bij zich heeft, maar dat komt vaak doordat hij de verkeerde keuzes maakt. Uiteraard is het wel een zeer getalenteerde speler, maar om zijn status waar te maken is net wat meer nodig.

Edit: Vertessen ipv Til, ook prima!
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb het hierboven al meer gelezen, maar ook ik reis inmiddels met flinke tegenzin naar Eindhoven. Het mot maar weer.

Wéér de Europa League. Wéér ploeteren op de donderdagavond. Wéér leuke zaterdagavondjes PSV die geen doorgang zullen kunnen vinden.

En dat na het nieuwe elan dat van de zomer enige tijd rond de ploeg hing. Een nieuw elan dat rap als sneeuw voor de zon verdwenen is en dat nota bene in de (na)zomer. Het lijkt verdomme het nieuwe (én oude) kabinet wel. Zware tijden.

Maar als loyalist - niet te verwarren met de aanhang van Rangers! - blijf je de club maar steunen, deels tegen beter weten in, omdat je niet anders weet, omdat je niet anders kan.

En, de naam is gevallen, de mythe dat Rangers, à la Benfica vorig jaar, best wel een sterke selectie heeft kan na de dubbele 4-0 tegen Ajax & Celtic gevoeglijk naar het rijk der fabelen worden verwezen.

En wat maakt dat gegeven "onze" PSV'ers dan wel niet? Zeg het maar. Nog slechter? Dat in ieder geval. Top-32, we komen eraan!
+5/-0

 
1 jaar geleden
Killer, fijn je weer te zien.
Welkom thuis maar weer.
Hoop dat je wereld reis niet voor de kat zijn viool zal zijn.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dank je wel, DKM, viel mee hahaha.

Ik heb al paar zwaardere beproevingen meegemaakt dit seizoen. Maar dan heb ik het louter over de reizen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Maar wat hebben we in de CL te zoeken, EL is (hopelijk) ons niveau. We hebben niet eens een vervangende spits nu de Jong eruit ligt.. Ik zou het ook graag anders zien, maar tis niet anders.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Inmiddels lijkt het erop dat Conference League meer ons niveau is...
+1/-0

1 jaar geleden
Vertessen in de spits kan ik in principe best mee leven. Als ze dan maar niet van die ballen hoog door de lucht gaan geven net als tegen Twente (richting Gakpo) want dan kan je er beter Til neerzetten.
+1/-0

1 jaar geleden
Ben zelf geen fan van Vertessen als centrumspits. Zie hem echt als hangend op de flanken als er veel ruimte ligt, dus op de counter. Mag toch hopen dat we niet op de counter gaan spelen vandaag. Verwacht een overvolle Bodohelft met heel weinig ruimte, zal van Veerman en Xavi moeten komen denk ik.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oke geen goed idee dus Vertessen in de spits🤔
+1/-0

 
1 jaar geleden
Onze volgende inzending voor misser van het jaar
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nooit gedacht dat ik Vinicius nu al zou missen....
+1/-0

1 jaar geleden
Tjonge jonge wat een paniek voetbal, wat een onzekerheid. Gewoon basisvaardigheden als balaanname en passing gaan fout.

Wat een wereld van verschil met die club van gisterenavond.🤔
+1/-0

 
1 jaar geleden
jep, Napoli speelde veel beter dan wij.
+2/-0

1 jaar geleden
Tikkie breed -tikkie terug, alsof ik naar het PSV onder Fred Rutten zit te kijken…….
+2/-0

 
1 jaar geleden
GVD Wat een armoede, Ik heb al wel dertig verkeerde passes gezien binnen 25 minuten.
Zonder geluid lijkt het wel Sparta RKC of zo😱
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het is niet om aan te gluren, er is echt geen enkele lijn te ontdekken in het veldspel. We zetten geen druk, er zijn geen lopende mensen, we spelen de bal vooral achteruit.

Ik heb de mens en voetballer van Nistelrooy enorm hoog zitten. Toen hij zijn idolen bekend maakte (Robson, Hiddink met een vleugje Simeone), had ik de hoop dat we eindelijk eens strijd en onverzettelijkheid op het veld zouden zien. “Bloed aan de paal” voetbal.

Man o man, wat komen we tot nu toe bedrogen uit…..
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Na de zeperd tegen Rangers dacht ik, ‘ach ja, de E.L. Is ook ons niveau’. Na een klein half uurtje gestuntel tegen een Noors dorpsclubje begin ik zelfs daaraan nog te twijfelen.
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Het lijkt weer helemaal nergens op. Ongelofelijk hoe we keer op keer de afgelopen jaren teleurgesteld worden. Begin van het seizoen heb je ieder jaar hoop dat er een mooi team staat en ieder jaar kom je weer van een koude kermis thuis.

Is het de trainer? Is het de combinatie van middelmatige voetballers? (Op papier staat er voor de eredivisie een top elftal)

Soms kijk ik met jaloezie naar de neuzen, ook al loopt het daar ook regelmatig niet, ze spelen met lef, durf en er zit altijd een gedachte en een strijdplan achter.

*edit: wat een ongelofelijke armoede voorin en in de verdediging. Saibari en Vertessen hebben misschien wel potentie maar in de huidige fase van hun carrière is dit niveau FC Emmen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Saibari / Vertessen vs Madueke / De Jong - tja. Alles mee gezegd. Blijft jammer dat Slot niet gehaald is een paar jaar terug
+1/-0

1 jaar geleden
Een onzekere en matige verdediging, mopperende Veerman, een matige spits en een uit vorm zijnde Gakpo en Sangare.
Het niveau is droevig en is weinig hoopgevend voor dit nog prille seizoen!
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
80 miljoen weggegooid en seizoen verpest … in amper een week tijd!
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Positief : we houden nog steeds de 0.

edit : Mijn moeder zei nog, zeg dat nou niet, maar ik deed het toch :\(
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Te vroeg gejuicht.. Het is toch ongelofelijk
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een treurnis dit. Ik zou niet kijken maar mijn zoon heeft me gedwongen..... Dit gaat echt pijn doen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Mijn voorspelling van hierboven klopt nog vrij aardig. Wij vallen aan en uit de eerste de beste kans scoren zij. Ruststand 0-1.

Maar goed nieuws het wordt nog 2-1.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Je kan Max verkopen voor 10 miljoen en Arias en Willems willen beide transfervrij komen…tja
+4/-0

1 jaar geleden
Tja
Tis behoorlijk slecht
Leuk tot aan de 16 meter
Gakpo doet ook aardig mee.
Had hem maar verkocht.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik weet niet waar ze op trainen, maar op verdedigen is het zeker niet. 4 onzekere ganzen die alleen maar achteruit lopen, en Sangare die nergens ondersteunt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Toch mooi als je een heke voorbereiding kan draaien en geen enkel patroon kan herkennen. Toch schrijnend dat psv al jaren niet een beetje verzorgd voetbal kan spelen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Feyenoord heeft een stuk of 15 nieuwe spelers. Waarom zie je daar na 3 weken wel herkenbaar spel?
+3/-0

1 jaar geleden
Zie het somber in zondag tegen RKC Waalwijk het is niet te voorspellen wat PSV voor een uitslag neer legt?????
+1/-0

 
1 jaar geleden
De vraag is eerder : hoeveel tegengoals gaan we bovenop die ene zekere krijgen ?
+1/-0

1 jaar geleden
De voetbalsmurfjes op voetbalkamp.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Met slaapsmurf Gakpo in de hoofdrol🤔 en Veerman als moppersmurf.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Wie wijzen we aan als klungel smurf?
Lastig
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vertessen toch?

Edit de slaapsmurf is wakker.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat is er mis met ons veld en waarom glijden ze om de haverklap uit?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik maak me drukker om de absurd slechte passing😱
+2/-0

 
1 jaar geleden
Of met het schoeisel. Maar het viel mij ook al op. Vertessen, Max, Savio, iedereen ging onderuit.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Is al weken zo dat alles en iedereen uitglijd. Ze kunnen hier niet eens goed schoeisel en een niet te gladde mat produceren.
+1/-0

1 jaar geleden
Na de twee rampzalige wedstrijden tegen de Rangers en FC Twente en alle terechte bakken vol kritiek die terecht over ze uitgestort is, zou je toch op zijn minst een PSV verwachten wat op eerherstel uit is. Maar tot mijn verbazing en droefenis zit ik weer naar een uitgebluste bende te kijken. Ik vraag mezelf echt af met wat voor opdracht de technische staf dit elftal het veld in stuurt. Het gebrek aan beleving is echt te triest voor woorden. Ruud is gewoon een lichtgewicht zonder een systeem of enige vorm van een tactisch plan. De komende weken met uitpotjes tegen Arsenal en Feyenoord gaan ons weer veel ellende opleveren. En dan ook weer de hoon van de rest van Nederland, nu extra hard omdat we het op onszelf afgeroepen door te beweren dat de de grote uitdager van Ajax zouden zijn.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Een toevalstreffer, en dan hoop je dat er een vlammetje ontstaat, waardoor we volgas gaan. Niets is minder waar. Er zit angst in de ploeg. En een gebrek aan kwaliteit
+1/-0

 
 
1 jaar geleden (gewijzigd)
We hebben ook geen recht op meer dan een punt. We hebben eigenlijk de hele wedstrijd geen fatsoenlijke kans gehad, komen gelijk door een toevalstreffer, en kunnen daarna de bal nog geen 2 minuten in ons bezit houden. Het ergste is nog wel, dat we de laatste 10 minuten gewoon de bal niet kunnen afpakken van een heel beperkt voetballend team. Het niveau is echt slechter dan slecht.
+3/-0

1 jaar geleden
Aub afscheid nemen van die Max. Als je op hem gaat letten is het werkelijk waar tenenkrommend. HOE slecht kan je zijn??? Wederom duidelijk waarom we geen CL spelen. Niet eens kunnen jagen tegen een stel Noren.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Inderdaad, en dan zo”n speler willen behouden als je 7 miljoen kunt vangen …
+3/-0

1 jaar geleden
Als ze op deze manier blijven door voetballen dit seizoen hoeven we volgend jaar geen europees voetbal te spelen. Zit ook totaal geen beleving in en verdedigend is het helemaal hopeloos. Ik vrees arsenal en feyenoord de komende week (en ook RKC).
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een drama wedstrijd en drama scheidsrechter. Psv is onherkenbaar. Dit moet snel veranderen anders haalt Ruud het WK niet en dat zou ik toch echt vreselijk vinden.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik zie het voor dit jaar heel somber in. De duurste speler die we hebben gekocht (Til) komt er gewoon niet in. Hij is voetballend niet best, maar weet hoe hij een bal in het netje moet leggen.
Hoever is al afgeschreven. Een van de beste spelers van vorig seizoen houdt de bank warm (Guti). Nadat Guti er vorig jaar in kwam, werd het op het midden stabiel. Veerman speelt vandaag waardeloos. Waarom dan Guti niet brengen?

Het doet me veel pijn om te zeggen, maar ik kan Ruud nu al niet meer volgen
+3/-0

 
1 jaar geleden
Wat was er in hemelsnaam mis met de scheidsrechter? Hou eens op met steeds weer arbitrage, pers of de bond (mede) schuld te geven van ons eigen falen
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Met 80 miljoen in de portemonnee hadden we spelers kunnen kopen die een bal op 3-4-5 meter gewoon in de voet kunnen spelen!
Triest!!
+1/-0

1 jaar geleden
De hand van Fred Rutten is wel heel duidelijk zichtbaar de laatste weken. Zaaddodend voetbal zonder enige inspiratie. Wederom geen plan, geen passie en geen strijd. Dit wordt nog een heel vervelend seizoen zo, zit gewoon met tegenzin te kijken naar mijn eigen clubje.. zelfs tegen zo'n tegenstander ben je geen baas in eigen huis, ze domineren gewoon de wedstrijd, veel meer rust aan de bal, zelfs meer balbezit. Zondag een vernederende uitslag tegen RKC incasseren, dan te kijk gezet worden tegen Arsenal om vervolgens voor de zoveelste keer kansloos te verliezen van Feyenoord en dan zit dit seizoen er in ieder geval weer op...
+5/-0

 
1 jaar geleden
Wat een onzin praat je. Heb je wel eens maar de teams van Rutten gekeken. Dit heeft niks met de assistent te maken. Uiteindelijk is de hoofdcoach verantwoordelijk. En het mag duidelijk zijn dat zijn team slechter en slechter wordt.
+1/-0

1 jaar geleden
Tja... Ik had een hele rits bijvoeglijke naamwoorden willen spuien hier, maar wat heeft het voor zin?
Ik voorspel 4e in de EL-poule, 8e finale Beker en 3e of 4e in de competitie. Tussenjaartje dan maar, ofzo.
+3/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Je hoeft eigenlijk niet veel uit te leggen: geen tactiek, en spelers van amateur niveau!

En toch verpest ik iedere keer weer m’n tijd, tegen beter weten in … ;(
+2/-0

1 jaar geleden
Snel Arias en Willems contract aanbieding doen want onze backs zijn echt waardeloos
+1/-0

1 jaar geleden
Wat reacties lezende ben zo blij dat ik deze wedstrijd niet heb kunnen zien, moet ik vaker doen lijkt me
+4/-0

1 jaar geleden
Wat spelen wij de laatste tijd bizar slecht voetbal. Zoveelste off-day al van dit seizoen en die is pas net begonnen..
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Iedereen ziet en merkt op dat er geen tactiek is en geen enkel idee of lijn valt te bespeuren in het spel. Het lijkt wel alsof er alleen een coach is die zegt welke speler op welke positie ongeveer in het veld moet lopen maar vervolgen alle spelers het aan hun eigen lot overlaten. Nogmaals, kwalitatief hebben we echt niet eens zo’n slechte selectie (achterhoede had in geïnvesteerd moeten worden maar goed). Grootste fout is dat er een onervaren jeugd coach naar voren geschoven is. Dit elftal heeft gewoon behoefte aan een ervaren prestatie coach! Dan nog zouden we de pannen niet van het dak voetballen maar hadden er in ieder geval heel anders voorgestaan dan nu (en een verloren seizoen over 3 weken)
+3/-0

1 jaar geleden
PSV is "Brabantziek". De gemoedelijkheid die zo prettig is in het normale leven hoort niet thuis op het voetbalveld. Er zou echt een statement moeten komen Dit seizoen: nog één keer zo'n wedstrijdinstelling en je krijgt 3 maanden geen salaris.
En dan heb ik het nog niet eens over de vrolijk zwaaiende reservespelers na de wedstrijd richting familie die ze 2 uur daarvoor nog hebben gezien..
+7/-0

 
Ben bang dat het dan geen salaris wordt want aan het voetbal kan zelfs de instellig niks veranderen omdat de kwaliteiten ontbreken, èèn voordeel wel ,, je hoeft alleen Xavi uit te betalen.
+1/-0

1 jaar geleden
Soms denk ik dat de meesten die hier reageren een enorm blad voor hun hoofd hebben. Dit is WEDEROM een team wat totaal uit balans is.
De enige uitzondering is Xavi. Alle anderen presteren ver onder de maat. En steeds wanneer Benitez een redding maakt wordt hij geprezen en vergeet men dat hij al twee wedstrijden voor ons verknald heeft!!
Elke andere keeper was dat niet zo makkelijk vergeven.
Een verdediging die in de KKD nog niet in staat zal zijn de nul te houden en Ruud maar roepen ‘ wereld niveau’. Lachwekkend.
Een elftal met poep in de broek. Gapko wordt alleen maar meer voorspelbaar en dus slechter. 50miljoen? Nog niet de helft……..
Sangaré geen schim van vorig jaar.
Wij mogen onze handen dichtknijpen wanneer wij de derde plaats gaan halen.
Mark my words :: Dit wordt een dramatisch seizoen.
Tijd voor een echte grote schoonmaak en hopelijk dat er dan weer eens ploegen naar Eindhoven komen die bang zijn voor een afstraffing, en dan bedoel ik geen fc Emmen of dat soort ploegen. Fijne avond nog😉
+2/-0

 
1 jaar geleden
Precies zo. Grote schoning in de vriendjespolitiek die gehanteerd wordt in de scouting. Opzouten allemaal
+1/-0

1 jaar geleden
Ik kijk nu al uit naar Arsenal en Feyenoord ……………
+3/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Mensonterend slecht.

Dankzij immens geluk en goed keeperswerk, falen in afwerking, geen déjà vu met Monaco-thuis (vorig jaar).

De neerwaartse spiraal blijft verder en verder dalen. Dieper en dieper de mijn in, het ravijn in.

(later meer)
+3/-0

 
1 jaar geleden
Dat "later meer" moet een reisverslag zijn. Want verder is er niet veel aan toe te voegen.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Weinig gedaan vandaag, maat, hahaha, slechts op & neer voor de "wedstrijd", of parodie op wedstrijd of persiflage van parodie op wedstrijd, whatever, drukke week voor de boeg!
+2/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Al 34 jaar psv supporter maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo een slechte wedstrijd heb gezien. Ik vind Ruud een top gozer, een sympathieke vent en leuk om naar te luisteren maar die gaat helaas het seizoen niet afmaken. Ik wil strijd zien, passie, en op z'n minst herkenbaar voetbal. Iets met gif en het gras opvreten. Dan kun je nog altijd gelijk spelen of verliezen. Je kunt wat vinden van de selectie maar met een betere coach kun je met dit spelers materiaal meer eruit halen.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Dat werd ook gezegd van van Bommel, ook van Roger en nu dus ook van Ruud. Misschien zijn onze spelers ook wel minder goed dan wij (en zij zelf) denken
+2/-0

 
1 jaar geleden
onder van Bommel tegen rkc thuis in de beker zal voor mij voor altijd de slechtse wedstrijd zijn (schrale troost)
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een verschrikkelijke pot voetbal. Ik had een positieve reactie verwacht na het drama in Enschede, maar krijg een herhaling van zetten gepresenteerd.

Als die pipo vlak voor tijd die 100% kans binnentikt dan ga je er gewoon af.

Ik zie totaal geen idee/plan. Ik zie spelers die elkaar vanalles verwijten. Ik maak me echt grote zorgen, want heb sterk de indruk dat dit niet zomaar op de rails zit. En dat terwijl er geen tijd te verliezen is. Als we niet heel snel beter gaan spelen zijn we over een paar weken al uitgespeeld in competitie en Europa League.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Misschien wordt de wedstrijd tegen Arsenal uitgesteld vanwege het overlijden van Queen Elisabeth. dat zou ons wel goed uitkomen, hopelijk is Luuk dan wel beschikbaar.
+2/-0

1 jaar geleden
Bron: ESPN
Vink zag dat de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij het opnieuw liet afweten zodra de druk er wat meer op stond. 'Zodra er meer wordt gevraagd van dit PSV, zie je de poppetjes wegvallen.

Geen woord aan gelogen.....om te janken dit en je weet gewoon dat dit niet even op te lossen is met extra trainen.
+3/-0

1 jaar geleden
Ik hou me vast aan de terugkeer van Luuk…. maar de twijfel slaat wel toe.

Zou de grote gok met van Nistelrooy dan toch helemaal verkeerd uitpakken? Wat een pijnlijke nederlaag zou dat zijn voor alles en iedereen die PSV een warm hart toedraagt.

Aan de andere kant: een coach is zo goed als zijn materiaal. En met zo’n tandeloze aanval bestaande uit een Gakpo uit vorm, eeuwig talent Vertessen en jeugdspeler Saibari ga je geen serieuze wedstrijden winnen.
+1/-0

1 jaar geleden
PSV is al een paar jaar het spoor bijster. Elk seizoen is er wel wat waarom het niet loopt. Veel blessures elk jaar opnieuw. Verdedigend is er elk jaar wel wat. Te veel spelers presteren te weinig en zijn hierdoor niet de hoofdprijs waard. PSV staat al jaren sportief stil terwijl Feyenoord groeiende is en Ajax lichtjaren verwijdert is van PSV.
Het probleem is niet de trainer. Schmidt presteert met Benfica wel. Van Nistelrooij kan ik niks verwijten en Rutten ook niet. PSV heeft het qua scouting onvoldoende staan. Het moet in alle sportieve geledingen beter. PSV stelt alleen nationaal iets voor, internationaal is het een lachertje. Mijn vertrouwen is nu alweer erg laag in het beleid.
+7/-0

1 jaar geleden
Net thuis van een weerzinwekkende vertoning in het stadion.Een Noors team speelt zich met gemak onder de poging tot druk zetten van een apathisch PSV uit.Dankzij Benitez nog 1 onverdiend puntje aan deze wedstrijd overgehouden.Het zullen er niet veel meer worden.Gebrek aan leiderschap in het veld.Spelers corrigeren elkaar niet.Binnen deze selectie zitten alleen maar ideale schoonzonen en geen bloedzuigers zoals in Amsterdam.Ik was maandag bij jong PSV en zag hetzelfde als bij PSV1.Wisselspelers die zich lachend warmlopen bij een 0-3 achterstand tegen notabene Top Oss.Binnen PSV is iets goed mis met het zogenaamde topsportklimaat.Eigenlijk wel logisch als er gescout wordt naar het gemoedelijke profiel van Ons PSV.Winnaars scouten heeft duidelijk geen prioriteit.
+6/-0

1 jaar geleden
Goed, waar hebben we vanavond weer naar zitten kijken? Ik ga weer een poging wagen om te omschrijven wat ik gezien heb. PSV begon best redelijk. Er waren een paar crossballen waar Saibari meer mee had moeten doen. Waar het mis ging was de eerste aanname en opengedraaid staan om af te ronden. Die jongen maakt meer minuten dan gepland, hij moet hiervan leren. Cody stond vrijwel de gehele wedstrijd veel te veel vastgeplakt aan die zijlijn. Na een van zijn doelpogingen had Vertessen die kans natuurlijk binnen moeten piesen, als dat soort ballen er niet in gaan dan weet je dat Vrouwe Onfortuna aan de overkant op je ligt te wachten. En ook deze keer viel die 0-1 dus weer. Benitez leek voor mijn gevoel niet goed opgesteld te staan, maar helemaal zeker ben ik daar niet van.

Waar ik wel zeker van ben is dat Veerman veel te weinig inbreng in het spel van PSV heeft als hij niet "lekker kan passen". Sangie heeft vandaag echt enorm veel op moeten ruimen wat hij liet lopen. Xavi komt er nu ook achter dat alleen dribbelen niet voldoende is. Zonder Sangaré is dit PSV echt compleet reddeloos verloren. ONS PSV maakt dan gelukkig nog die 1-1, een goal die ik eigenlijk niet meer zag vallen, maar daarmee was de koek ook wel meteen op. Het wapen Luuk was Högh en Bröt-nodig, om het toch maar even Noors te houden. PSV kon of wilde het in de laatste 20 minuten niet meer belopen tegen een team dat op de achterlijn opbouwde en erbij gebaat was om het speelveld zo groot mogelijk te maken. Goed gezien van hun. PSV met vertrouwen en FIT zet die gasten compleet vast, echter onze achterhoede durft die 20 meter naar voren niet te pakken. Onbegrijpelijk in mijn ogen. Dat vervolgens het kado van ditmaal Mwene niet uitgepakt werd mag een wonder heten.

PSV en Europese thuiswedstrijden, het is niet eens een slecht huwelijk, het is kommer en kwel. Ik durf niet eens een opsomming meer te maken van de flaters in de laatste 10-15 jaar. Of is het anders, is een 1-1 thuis tegen deze houthakkers iets waar we aan moeten wennen? Ik ben er bang voor, het is structureel.

Verder heb ik me geïrriteerd aan de vele fluitconcerten, in andere Europese potjes zorgden wij voor dat beetje extra. Ook op dat gebied hebben we een stap terug gezet. Jammer.
+5/-0

 
1 jaar geleden
In andere Europese potjes leek het in het begin nog een beetje ergens op, en konden "wij" met een bak herrie net een klein beetje extra geven. Vanavond en tegen Twente was het vanaf de aftrap he-Le-maal niks. Eén luie stapel ouwe wijven, misschien nog net met Xavi uitgezonderd. Natuurlijk wordt er dan gefloten! Ik zat thuis op de bank nog bijna te fluiten goddomme!
+5/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Als het zo moet, wordt het moeilijk nog wedstrijden te winnen dit seizoen, het is echt dramatisch en om je kapot te schamen, het wordt steeds slechter. De selectie is qua spelers echt wel op niveau, maar als er geen team staat houdt het op. Niet eens in staat om de simpelste druk te geven op de bal, en tegenstander gewoon zeeën van ruimte te geven. De TS moet dringend aangesproken worden op deze ontwikkeling.
+1/-0

 
Met alle respect PVH25 vind je de selectie kwa spelers op niveau? Ik persoonlijk zie hooguit 3a4 spelers van basisniveau en daar alleen win je de oorlog echt niet mee.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Inderdaad … sommige zouden niet eens in de ED mogen spelen!
+1/-0

1 jaar geleden
Het is allemaal middelmaat. Technische directie, staf, trainers en spelers. Geen grinta, geen gogme, niks. Wanneer het even tegenzit is er niemand die de boel kan doen kantelen. Bij Ajax zie je ervaring, positiewisselingen en felheid. Daar kan ik alleen maar jaloers naar kijken, bij PSV hebben we alleen koorknaapjes.......
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Grogme is het juiste woord!
Dat wordt bij Ajaks erin gebracht in de jeugd of als een nieuwe speler er komt spelen … dat is gewoon hun belangrijkste tactiek!!
+1/-0

 
Bij ons zweren ze bij BESCHEIDENHEID , maar niet wat sallarissen betreft;-)
+2/-0

1 jaar geleden
Ik lees net dat van Nistelrooij vindt dat PSV stappen maakt en PSV beter was dan Bodo.Volgens mij heb ik een heel andere wedstrijd gezien.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ze zien bij PSV al jaren lichtpuntjes wat helemaal niemand ziet. Ik kan er zo kwaad om worden. Het is werkelijk allemaal middelmaat wat er bij PSV rondloopt. Van hoog tot laag. Zeg nou als trainer een keer dat het veldspel dramatisch was en niet alles recht kletsen wat krom is.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik las net op VI.nl dat R van N zei dat PSV voetballend gezien nog steeds "reuzenstappen maakt" ja Ruud, achteruit maar niet vooruit. We zijn potverdoerie toch niet gek!!!
+3/-0

 
1 jaar geleden
Wordt tijd voor specsavers voor onze Ruud
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Is zijn bril nog niet groot genoeg dan??
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dan heb jij zijn voorbeschouwende woorden m.b.t. de aankomende wedstrijd tegen RKC nog niet gehoord... man, man, man, wat een armoede.

Zelfs Philip & Roger kwamen niet zo angstig over.
+1/-0

1 jaar geleden
Dramatisch PSV maakt zich in Europa weer volstrekt belachelijk.

Even serieus. Hoe matig we ook waren, er zal echt niemand buiten Nederland denken dat PSV zich 'volstrekt belachelijk' heeft gemaakt na deze 1-1. Ook niet als ze de statistieken bekeken zouden hebben en ZELFS niet als ze de wedstijd gezien zouden hebben (niet dat iemand hem buiten Nederland bekeken zal hebben).

Weet je wat ECHT belachelijk is? Dit soort overdreven populistische titels. Met alle respect, maar er moet toch wel iemand bij psv.supporters zijn die vanuit een journalistiek oogpunt een stukje kan schrijven, inclusief toepasselijke titel?
+11/-1

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Helemaal mee eens. Ik stoor me al langer aan de titels op deze site. Hoe kun je normaal gedrag van de leden verwachten als je zelf dit soort emotionele titels maakt.
Natuurlijk was het geen beste wedstrijd, maar ik denk dat veel mensen die Noren ook flink onderschatten, die hebben Europees toch aardig gepresteerd vorig seizoen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik ben het met je eens hoor, woord voor woord, daar niet van hoor.

Het zou alleen nóg erger zijn als e.e.a. allemaal gebagatelliseerd zou worden hetgeen in het verleden ook wel gebeurde.

Dan las je na zo'n zaadpot bijvoorbeeld dat gretig PSV net niet de volle winst kon grijpen.

Kiezen tussen 2 kwaden?
+1/-0

1 jaar geleden
RvN zei blijkbaar dat we stappen maken met dit team. Rangers Twente en Bodo bekijkend maken we inderdaad stappen, alleen stappen achteruit. Dat is dan ook exact wat onze verdediging doet.
Dit team is vrijwel gelijk aan vorig seizoen. Ondanks het gemis van Boscagli en Mauro en Luuk, zouden we toch nog voldoende kwaliteit moeten hebben.
Wat ik gewoon echt niet snap is dat ze niet een goede verdediger hebben gehaald i.p.v. Hoever en Braithwait. Dan had je Sambo nog gehad, en had je Mwene nog op links kunnen neerzetten.
Daarnaast had men een vervanger voor Luuk moeten halen. Voor zijn blessure wist je al dat hij nooit alles zou spelen en dat Vertessen het niveau (nog?) niet heeft.
Kan iemand mij tot slot het dramatische niveau van Sangare en Gakpo verklaren? De transfer die uitbleef? Ruzie thuis?
Schiet mij maar lek maar ik heb werkelijk geen ideeën meer hoe dit op de rails te krijgen. Ruud hopelijk wel.
+2/-0

1 jaar geleden
The day after the night before.
En eigenlijk weet ik nog steeds niet wat te zeggen.
Ben chagrijnig, over het resultaat, het vertoonde spel, over de Europa League.
Maar waar ik me nog het meest aan erger, is dat ik totaal niet zie wat het plan is. Als er nu een duidelijke tactiek, idee is, en ze hebben tijd nodig, dan snap ik dat. Heb ik er begrip voor.
Maar ik zie niets. Ja, een stel bange hazen achterin, een gebrek aan creativiteit voorin, en een aantal spelers (max, obispo, vertessen) waarvan ik echt denk dat het er niet in zit.

Ik weet niet of er iemand in de rust op de wisselspelers let. Dat is me een partij vrijheid blijheid. Ik zeg niet dat ze elkaar overhoop moeten schoppen, maar wat intensiteit en het idee dat ze klaar moeten staan voor toch een redelijk belangrijk potje, zie ik er niet aan af.

Tot slot, ik lees nu dat Ruud gezegd zou hebben dat er voetballend reuze stappen worden gezet.
Dan hoef ik verder niets meer te zeggen. En zal ik er wel totaal geen kijk op hebben.

Zondag zijn we er weer...
+7/-1

 
1 jaar geleden
Het probleem is te groot om zo even op te lossen voor ons als fans, maar wat meer druk op de tegenstander hoog op het veld, een defensie die NIET in paniek raakt in balbezit, een middenveld dat zonder bal meer beweegt en spitsen die 100% kansen benutten zou al een hoop schelen. Haben Sie ein Stunde zou er eentje zeggen...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Volledig mee eens. Ik zie geen enkel idee achter het spel van PSV. Dat Ruud ziet dat PSV stappen maakt baadt mij zorgen. Het lijkt namelijk helemaal nergens op.
Het elftal staat niet, spelvreugde lijkt te ontbreken en een aantal spelers heeft simpelweg te weinig kwaliteit.
+1/-0

De juiste reactie is dat het grote gros van onze spelers de kwaliteiten missen om op de grotere podia te presteren, welke trainer dan ook..
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Grotere podia? Wat is jouw definitie van grotere podia??
Ik denk namelijk dat enkele van onze spelers niet eens in het BETAALD voetbal thuishoren! Als je een bal niet kunt plaatsen over 3-4 meter, dan mag je daar toch niet voor betaald worden!?
+1/-0

 
Mag ik me eigen niet een beetje zachtjes uitdrukken?
+2/-0

1 jaar geleden
Wat me gister ook opviel, tegen het einde vd wedstrijd;
Xavi Simons die naar zijn ploeggenoten het gebaar maakt dat ze allemaal meer naar voren moesten.
Ik ben er nog niet over uit of dat ik dat mooi of triest vind, dat een 19 jarige dit moet doen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ja viel ons ook al op. De enige positieve uitzondering op een armoedig zooitje.

Noot: wel content met de enige goede actie van Cody en de cruciale redding(en) van Walter vlak voor tijd... karig en een kinderhand is gauw gevuld, ik weet het. Strohalm.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik kreeg gisteravond als reactie op mijn gebruikelijke 'later meer' de goedbedoelde woorden dat het l.m. dan wel op de randverschijnselen zal slaan, want dat er over de wedstrijd bitter weinig valt toe voegen.

Welnu dat klopt. Bitter weinig. Bitter.

(volgende keer meer)
+1/-0

1 jaar geleden
Het is dat ik er de fut niet voor heb om het te gaan turven, maar ik ben ontzettend benieuwd hoeveel foute passes er gisteren zijn gegeven door onze jongens. Liefst nog per speler, ik denk dat je daar spontane braakneigingen van krijgt als je dat ziet.
Meer hee, we zetten reuzenstappen hé.☹
+1/-1

1 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe werkt die EL ook al weer. Eerste gaat door neem ik aan maar de rest?
Ik ga ervan uit dat we 3e worden in deze poule
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nummer 1 naar de achtste finale
Nummer 2 naar tussenronde tegen een nummer 3 uit de Champions League
Nummer 3 naar tussenronde Conference League tegen een nummer 2 uit de Conference League
Nummer 4 is klaar
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ah ok, dank. Dus derde worden is nog niet het einde
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan gaan we naar het niveau waar we misschien wat meer thuishoren.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik heb een dag gewacht met reageren maar ook zonder emoties , ik kom maar niet op een positieve insteek.
Thuis gelijk tegen Bodo Glimt, wie...Bodo Glimt....wat moet je nog meer zeggen
Goed tegen ajaks, geluk tegen Monaco, slecht tot zeer slecht tegen Twente en gisteren idem.
Oke en een paar winstpartijen tegen eredivisietegenstanders uit het rechterrijtje.
Schmidt had vorig jaar de beschikking over de voor een groot deel zelfde selectie en werd door velen afgebrand. Ruud doet het nu nog slechter. Schmidt heeft nu nog niks verloren.
Zou het dan toch aan kwaliteitsgebrek van de selectie liggen.
Ik heb verder ook totaal geen zin om weer een PSV icooon als Ruud af te branden en gun hem zeker de tijd. Wat me wel van hem tegen valt is dat hij zegt dat we reuzenstappen maken...Hoe dan ? Hij vergelijkt het dan zelfs met een oefenwedstrijd tegen Arminia. Tja... En opeens hoeven we geen kampioen te worden. Ik dacht dat het plan was ajaks bijhalen, erop en erover. Iets met top 32 Europa...
Kortom waar is de logica. Ik hoop toch echt niet dat Ruud nu ook van die trainer wartaal uit gaat slaan. laten we gewoon eerlijk naar de feiten kijken
We spelen als los zand, sterkhouders leveren niet, basisvaardigheden lijken niet aanwezig er is geen leider in het veld en last but not least, de resultaten liegen niet.
Ik denk dat Ruud gewoon het probleem van Schmidt heeft geerft, zoals die het van zijn voorganger had gekregen. Namelijk een selectie die totaal niet op orde is en een club waar geen Prestatiecultuur heerst. Probleem zit dieper. Dat los je niet op met een andere trainer.
Nogmaals ik gun Ruud heel veel, maar please benoem de feiten en overtuig me met resultaten. Ik hoop dat ik over enkele weken/maanden vol schaamte mijn ongelijk moet bekennen..geen probleem ..maar ik vrees ervoor!!
+1/-0