Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wint thriller van Feyenoord


Tijdstip
18 september 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV wint thriller van Feyenoord; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint thriller van Feyenoord

(Gepost door NvdL)

PSV heeft goede zaken gedaan vanmiddag door concurrent Feyenoord thuis met 4-3 te verslaan. Hoewel het begin absoluut voor de bezoekers uit Rotterdam was, herpakte PSV zich snel na de vroege achterstand en stelde het nog binnen het half uur orde op zaken dankzij goals van Jarrad Branthwaite, die een corner van Cody Gakpo met de hak binnenwerkte voor de gelijkmaker nadat Feyenoord in de derde minuut al op voorsprong was gekomen via Idrissi. Na slordig uitverdedigen van de Rotterdammers maakte Cody Gakpo vervolgens na vijfentwintig minuten voetbal de 2-1, op aangeven van Xavi Simons. Kort voor rust ging Obispo gruwelijk in de fout vlak voor keeper Benitez. De centrale verdediger trachtte de bal met een sliding uit de zestien te werken, speelde de bal echter recht in de voeten van Feyenoord-spits Danilo die zo een vrije schietkans had binnen het vijfmetergebied van keeper Benitez, een koud kunstje voor de spits die vorig seizoen nog in Enschede voor FC Twente speelde. Direct na rust maakte PSV via Guus Til de 3-2 en daarmee het enige doelpunt van de tweede helft voor de thuisploeg. Ruim een kwartier voor het einde trok een afstandsschot van Kökcü de stand weer gelijk. Zes minuten voor tijd kopte Armando Obispo de eindstand op het scorebord uit een corner van opnieuw Cody Gakpo.

Fans van PSV waren weinig hoopvol gestemd voorafgaand aan de competitiekraker tegen Feyenoord. Na de uiterst pijnlijke 0-4 nederlaag vorig seizoen was de algemene verwachting dat er vandaag een soortgelijke wedstrijd stond te wachten. Na een fout van Max ten koste van Jahanbakhsh was het de Iraniër die de bal voor kon geven op de volledig vrijstaande Idrissi die zo de 0-1 maakte. De angsten van de PSV-fans leken dan ook al vroeg werkelijkheid te worden. Gelukkig bleek niets minder waar en herpakte de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij zich vrijwel direct van de vroege tegenvaller.

PSV zocht direct de aanval op en ging met frisse energie op zoek naar de gelijkmaker. Lang hoefde het publiek daar niet op te wachten. Nadat Philipp Max dichtbij de gelijkmaker was, werd zijn schot nog tot corner verwerkt. Vervolgens nam Eindhovenaar Cody Gakpo de corner vanaf de linkerkant, recht op de uitgestoken hak van Engelse verdediger Branthwaite, die zo zijn eerste goal in het rood-wit maakte. Nog geen tien minuten later was er orde op zaken gesteld, dit keer met Xavi Simons als aangever op Cody Gakpo die onberispelijk in de hoek afrondde voor de 2-1.

Met die stand leken beide ploegen lange tijd te gaan rusten, ware het niet dat er een foute inspeelpass van Walter Benitez werd opgevangen door Kökcu van Feyenoord. Via-via belandde zijn bal in de voeten van Armando Obispo die de bal volledig verkeerd raakte en met een sliding de bal in de voeten van spits Danilo tikte. De spits bedacht zich geen moment en profiteerde optimaal door de bal eenvoudig binnen te schieten voor de gelijkmaker. Met die 2-2 stand werd de rust uiteindelijk behaald.

Na rust ging PSV een stuk voortvarender van start als de eerste helft. Vanuit een voorzet vanaf links van Cody Gakpo was het Guus Til die dankzij een fout van Justin Bijlow kon binnentikken voor de hernieuwde voorsprong. Die 3-2 zou uiteindelijk tot de drieënzeventigste minuut op het scorebord blijven, want in die minuut besloot Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü genadeloos uit te halen. Zijn schot was onhoudbaar voor keeper Benitez en verdween in de kruising, het Philips Stadion in verbijstering latend, met uitzondering van het feestende uitvak die hun ogen ook niet konden geloven.

De eindstand was desalniettemin nog niet bereikt. PSV nam overduidelijk geen genoegen met een punt en zocht massaal de aanval. De goal kwam, niet verrassend opnieuw uit een corner van Cody Gakpo op het hoofd van Armando Obispo, de verdediger die fataal betrokken was bij de gelijkmaker op slag van rust, stelde nu orde op zaken door de corner van Gakpo onberispelijk hard binnen te koppen. Dat was ook direct het laatste wapenfeit van de centrale verdediger want hij raakte bij zijn kopbal dusdanig geblesseerd dat hij naar de kant moest. Hij werd vervolgens vervangen door André Ramalho.

PSV drukte daarna nog wel door voor de definitieve beslissing maar de stand bleef ongewijzigd, ondanks het feit dat de arbitrage liefst zes minuten extra tijd gaf. Daarmee heeft PSV dus uitstekende zaken gedaan gelet op de ranglijst, door weer op gelijke hoogte te komen met de Amsterdamse koplopers. Die spelen vanmiddag echter nog op bezoek bij hun angstgegner AZ in Alkmaar, waardoor het verschil tussen beide ploegen weer kan worden teruggebracht tot 3.

Voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij kan het vizier nu in ieder geval weer op de wedstrijden na de internationale break, al is Cody Gakpo de enige die door Louis van Gaal is opgenomen in het Nederlands Elftal. Voor de rest van de selectie zal de rust na het hectische schema van de afgelopen weken en het aankomende schema in oktober, waarin PSV liefst negen wedstrijden af zal gaan werken, extra fijn aanvoelen. De competitie zal op 1 oktober weer hervat worden met een uitwedstrijd in het hoge Noorden als Cambuur Leeuwarden op het programma staat.


[video] Highlights PSV - Feyenoord


Cody Gakpo: 'Dit hadden we nodig'

In gesprek met ESPN was Cody Gakpo erg blij met de winst tegen Feyenoord. "Dit was een heel belangrijke wedstrijd. We hebben wat mindere wedstrijden gespeeld met het team. Dan is het goed dat we zo reageren", aldus Gakpo. "De afgelopen jaren hebben we veel kritiek gehad over de toppers en de afgelopen weken kritiek over de wedstrijden. Als we hem dan zo kunnen winnen, is dat alleen maar geweldig voor het team."

Volgens de aanvaller had PSV dit ook echt nodig. "Om te laten zien dat wij gewoon voor de titel gaan. Dat is PSV", zo gaf hij aan. "We hebben laten zien dat we het wel kunnen. We moeten zorgen dat we dit iedere wedstrijd brengen."

Gakpo werd ook gevraagd naar het vertrek van John de Jong. "Persoonlijk had ik een goede band met hem. Wat er verder is gebeurd, is tussen hem en de directie", zei hij daarover. "Voor veel spelers was dit een shock, maar dit is binnen de directie besloten. Daar hebben wij verder niks van meegekregen."


[video] Incredible afternoon in Eindhoven | Inside PSV - Feyenoord


Ruud van NIstelrooij: 'Qua kansen en spel was dit de beste wedstrijd van ons tot nu toe'

Ruud van Nistelrooij vond dat zijn ploeg een goede wedstrijd had gespeeld tegen Feyenoord. "We begonnen goed. We maakten wel een fout, maar wij waren aan het druk zetten en gingen vooruit", aldus Van Nistelrooij. "Daarna moest er wel wat omgezet worden, maar dat scheelde niet heel veel met daarvoor. Dat kwam door de middenveldbezetting van Feyenoord die anders stond. Daar hebben wij op aangepast, maar dat was vooraf al zo besproken."

Volgens de trainer heeft PSV ook een verdiende overwinning behaald. "Als je het aantal kansen ziet wat we creëren en het aantal fases dat we domineerden", zo gaf hij aan. "Meteen na rust ook die goal en een aantal kansen voor de 4-2. Dan krijg je alsnog de 3-3, maar uiteindelijk hebben we goed gereageerd. Via een goede spelhervatting maak je dan de 4-3. Maar qua kansen en spel was dit de beste wedstrijd van ons tot nu toe."

Van Nistelrooij ging ook in op het vertrek van John de Jong. "Het is niet niks als je van de ene op de andere dag hoort dat de technisch directeur en iemand waar je mee hebt samen gespeeld en nauw kent opeens is", zei hij daarover. "We zaten ook in een fase dat het moeizaam ging. Dan is het een uitgelezen mogelijkheid om daarop te reageren en dat heeft het team gedaan."


[video] Dit was de topper: Feyenoord tactisch verder & PSV laat John de Jong vallen


Guus Til: 'Ik had voor deze wedstrijd geen extra spanning'

In gesprek met ESPN was Guus Til het eens met de opmerking dat de wedstrijd net een achtbaan was. "Zij konden in het begin goed de vrije man vinden op het middenveld en wij waren slordig in balbezit", aldus Til. "Het hielp ook niet mee natuurlijk dat zij snel de 1-0 maken. Dan krijgen zij meer energie en sluipt er bij ons meer frustratie in. Maar naar mate de wedstrijd door ging, voelde je wel dat als wij meer aanzetten, wij die ballen op het middenveld zouden winnen."

Til had zelf ook naar de wedstrijd uitgekeken. "Ik heb een hele mooie tijd gehad met Feyenoord. Dan is het leuk om iedereen weer te zien en tegen ze te spelen", zo gaf hij aan. "Bij topwedstrijden heb je ook altijd spanning. Dat heeft iedere speler. Ik had dat voor deze wedstrijd niet extra."

Zelf was hij met de 3-2 ook erg belangrijk voor de ploeg. "Als Cody de bal heeft, probeer ik altijd of bij de tweede paal te komen of tussen de eerste centrale verdediger en de keeper te komen. Dat was ook dit moment", zei hij daarover. "Het was gewoon even oogcontact en dan daar je loop op aanpassen. Je kijk eerst naar de baan van de bal. Je gaat in het midden staan en wacht de baan van de bal af. Op basis daarvan maak je jouw keuze."


[video] Unieke beelden van de kraker PSV vs Feyenoord! | Meer dan 90 minuten


PSV pakt koppositie

Met de overwinning op Feyenoord pakt PSV vandaag de koppositie in de Eredivisie. Dit is mede te danken aan een nederlaag van Ajax op bezoek bij AZ. De week begon voor de Eindhovenaren met veel onrust met de ontsnapping in de laatste minuut tegen RKC en het vertrek van directeur voetbalzaken John de Jong. Vandaag staat PSV bovenaan op basis van een iets beter doelsaldo dan Ajax.


PSV volop in Elftallen van de Week

Na de 4-3 zege tegen Feyenoord is PSV uitstekend vertegenwoordigd in de verschillende Elftallen van de Week. In De Telegraaf levert PSV met drie man de meeste spelers. Cody Gakpo, Joey Veerman en Jarrad Branthwaite hebben daar een plekje gekregen. Ook in het Algemeen Dagblad staan drie PSV'ers. Gakpo en Branthwaite hebben opnieuw een plekje gekregen, terwijl Ibrahim Sangaré op het middenveld staat.

In het algemeen klassement van het AD gaat Xavi Simons nog altijd ruim aan kop. Hij krijg voor zijn spel tegen Feyenoord een 7,5, zodat zijn gemiddelde over dit seizoen steeg naar 7,29. In het algemeen klassement van Voetbal International heeft Gakpo juist een enorme voorsprong op de rest. De aanvaller van PSV heeft een gemiddelde van liefst 7,61 en daarmee een voorsprong van 0,47 op nummer twee Jordy Clasie.


Karakteristieken

Uitslag: 4-3 (2-2)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Idrissi ('3)
Goal
1-1 Jarrad Branthwaite ('16)
Goal
2-1 Cody Gakpo ('25)
Goal
2-2 Danilo ('42)
Goal
3-2 Guus Til ('47)
Goal
3-3 Kökcü ('73)
Goal
4-3 Armando Obispo ('83)
Scheidsrechter
Lindhout
Toeschouwers
33.110 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Guus Til ('62)
Kaart
Feyenoord: Kökcü ('78)
Kaart
PSV: Johan Bakayoko ('90)

Opstelling PSV

Cody GakpoXavi SimonsIsmael Saibari


Joey VeermanGuus TilIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoJarrad BranthwaiteJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'74 Érick Gutiérrez voor Guus Til
'74 Johan Bakayoko voor Xavi Simons
'85 André Ramalho voor Armando Obispo
'90 Phillipp Mwene voor Joey Veerman


Opstelling Feyenoord

IdrissiDaniloJahanbakhsh


KökcüDilrosunTimber


LopezHanckoTraunerPedersen


Bijlow

Wissels:

'56 Paixao voor Idrissi
'56 Walemark voor Jahanbakhsh
'56 Gimenez voor Danilo
'71 Szymanski voor Dilrosun
'85 Bullaude voor Lopez


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 3 2-1 (1-1)
 3 3-2 (1-1)
 3 3-2 (1-1)
 3 4-1 (2-0)
 3 2-1 (1-1)
 3 3-2 (1-1)
 3 4-1 (2-0)
 3 3-2 (1-1)
 3 1-0 (0-0)
10  3 3-1 (1-1)
11  3 2-1 (1-1)
12  3 3-2 (1-1)
13  3 3-2 (1-1)
14  3 2-1 (1-1)
15  3 2-1 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Cody Gakpo (140 -> 5,0)
2. Jarrad Branthwaite (75 -> 4,0)
3. Ibrahim Sangaré (40 -> 3,0)
4. Xavi Simons (35 -> 2,0)
5. Armando Obispo (10 -> 1,0)
6. Guus Til (9 -> 0,0)
7. Jordan Teze (6 -> 0,0)
8. Joey Veerman (5 -> 0,0)
9. Walter Benítez (2 -> 0,0)
10. André Ramalho (1 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (1 -> 0,0)
12. Niemand (0 -> 0,0)
12. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
12. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
12. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
12. Noni Madueke (0 -> 0,0)
12. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
12. Joël Drommel (0 -> 0,0)
12. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
12. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
12. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
12. Boy Waterman (0 -> 0,0)
12. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
12. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
12. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
12. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
12. Philipp Max (0 -> 0,0)
12. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
12. Sávio (0 -> 0,0)
12. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
12. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
12. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
12. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
12. Dennis Vos (0 -> 0,0)
12. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
12. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
12. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Hopelijk zijn ze overmoedig nu :/ Voor het eerst in lange tijd dat we geen favoriet zijn voor deze wedstrijd.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Bij de bookmakers is PSV nog altijd zwaar favoriet
+1/-1

 
7 maanden geleden
Dan zal het wel goedkomen :) die hebben er kijk op
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden
Ja daar hebben we wat aan, daar kunnen we op bouwen...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Bedankt voor de reactie! :denk Het was puur als antwoord dat PSV in lange tijd geen favoriet zal zijn.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Maak jij je geen zorgen om je vertoonde spel?
Over de resultaten maar te zwijgen...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Daar gaat het toch helemaal niet over hier?
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden
Ik hoop dat er wat meer vertrouwen is en beetje meer durf om te voetballen zondag...

Afgelopen zaterdag heb ik een flinke pot sambal gekocht en daarop heb ik de tekst geplakt die bij de jeugd afdeling van PSV hangt:

Hard werken verslaat talent
Als talent niet hard werkt !

Deze tekst heb ik ook in het Engels, Duits, Frans en Spaans erbij gezet.
Ik ben naar de Herdgang gereden en wilde de pot aanbieden aan Ruud van Nistelrooy; zover kwam ik niet - "dit is een besloten training meneer zei Andre Ooijer" - maar de teammanager Bas Roorda nam wel even de tijd voor mijn uitleg erbij:
Ik zei deze pot sambal is een symbolisch cadeau aan jullie, de selectie en trainers om wat peper in de reet te krijgen. Wij als supporters van PSV maken ons zorgen om de instelling van een groot aantal spelers en denken dat er niet het maximale geëist wordt bij de club.
Daarop zei Bas dat iedereen echt wel zijn best deed... ik zei dat het zo niet overkomt op ons. wij zien spelers terug sjokken, geen vuile meters maken, geen tempo en geen winnaars mentaliteit! Ik kom al bijna 40 jaar bij PSV en ik heb het niet over vorm - dat kan altijd fluctueren - en ik weet ook dat je ups en downs hebt, maar er ontbreekt in onze ogen een minimale hoeveelheid gif, een over mijn lijk mentaliteit, het willen winnen.
Daarop zei Bas dat de spelers echt wel er voor gaan...
Ik zei ook nog tegen hem: als ik in een westrijd 40 a 50 passes rechtstreeks in de voeten van de tegenstander zie belanden, ook over 5 a 10 meter, dan is dat niet acceptabel voor een topclub als PSV. In de jaren 90 moesten spelers als Ruud Gullit en Marco van Basten bij het grote Milan elke week keihard naar elkaar passen en terug; dat vonden ze ook irritant, maar daardoor kweek je wel een automatisch balgevoel onder hoge druk, misschien is dat een idee?
"Ja maar nu ga je op de stoel van de trainer zitten". Ik zei helemaal niet, maar er moet wel wat gebeuren, hoe jullie dit doen is aan jullie, maar dit is geen PSV niveau, de eisen moeten omhoog!
Het woord gemoedelijk - wat ik hier de laatste tijd veel gelezen heb, dwz de doorgeslagen gemoedelijkheid, het overdreven lieve warme karakter moet eruit als je op het (Trainings)veld staat.
Enfin ik zei tot slot dat ik dit op deze ludieke wijze probeer duidelijk te maken, dat lijkt me beter dan spelers verrot schelden bij een wedstrijd. Dat beaamde hij en waardeerde ook dat ik het zo onder de aandacht bracht... ik hoop dat hij het over zal brengen op de technische staf en spelers.

Afgelopen zondag in de wedstrijd tegen RKC zag ik weinig verbetering en dat belooft niet veel goeds voor de komende pot tegen Fnoord... hoop natuurlijk dat ik er volkomen naast zit!
+3/-2

7 maanden geleden
PSV tegen Feyenoord. Dat is heel vaak een overwinning voor Feyenoord en ik vrees dat het deze keer niet anders zal zijn. PSV moet karakter tonen anders ga je er geheid helemaal af. Feyenoord heeft ook de beste trainer van de Eredivisie. Het wordt 1-3. Sorry!!!
+1/-1

 
7 maanden geleden
De trainer van Feyenoord is inderdaad zeer interessant. Het moet iets te maken hebben met dat hij de taken voor de spelers zeer eenvoudig maakt, en alles zeer goed over kan brengen.

Ik zou wel eens willen zien hoe Ruud uitleg aan onze spelers geeft. Voor de camera vind ik Ruud goed en rustig over komen, maar ik zie een team met zeer weinig houvast en spel-patronen.
+2/-1

7 maanden geleden
PSV (uit vorm) tegen Feyenoord (nu in vorm). Dat Feyenoord donderdag gespeeld heeft en PSV rust heeft gehad is volgens mij nu geen voordeel. Feyenoord heeft donderdag een heerlijke pot gehad, en hun spelers hebben nu flink wat vertrouwen op kunnen doen.
Ik hoop dat PSV zeer agressief start, met durf vooruit speelt, en het hun lukt om in de eerste 15 min een doelpunt te maken. Als PSV wat gaat afwachten dan wint Feyenoord deze wedstrijd, en is de titel-race al eigenlijk voorbij.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden
Sambal bij... ipv poep in de broek, kwaliteiten zat, de angst moet eruit!
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik ben het met je eens dat er angst in de ploeg zit,
ten eerste vermoed ik dat de kwaliteit van de spelers toch niet zo goed is als we misschien dachten. Xavi Simons heeft geen last van angst omdat hij van zichzelf zijn eigen kwaliteiten voelt maar ik denk dat de overige spelers er afhankelijk zijn van wat de spelers om hun heen doen.
Ten tweede snap ik wel dat spelers op het veld angst voelen als ze de bal krijgen terwijl de andere spelers zich niet goed aanbieden en stil staan. De spelers van PSV bewegen veel te weinig, waardoor er te weinig afspeel-mogelijkheden zijn, en ze ook geen andere spelers mee lokken en uit hun positie trekken. Als je dan onder druk wordt gezet, en je de bal niet goed kwijt kan dan krijg je de angst-situatie. En dan zie je de terugspeel-ballen naar de doelman.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden
Klopt zie mijn posten elders!
+1/-0

 
7 maanden geleden
We kunnen niet als wij op donderdag spelen en onze tegenstander niet (of eerder)m klagen dat we niet genoeg rust hebben gehad, en als de tegenstander op donderdag heeft gespeeld en wij niet (of eerder) zeggen dat dat ons geen voordeel biedt. Het is het een of het ander hoor
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Zelfs nu Feyenoord gister nog gespeeld heeft en wij niet, heb ik er weinig vertrouwen in. Helaas.
We hadden al moeite met Twente die erop klapten. Feyenoord doet niet anders.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Sambal... zeker tegen onze vrienden uit Rotterdam
+1/-0

7 maanden geleden
De laatste thuisoverwinning op Fey is alweer 5 jaar geleden. Het illustreert het afglijden van de club.

Zonder Luuk acht ik ons kansloos zondag. Er ligt veel nadruk op de lekke defensie maar voorin is er veel te weinig scorend vermogen. Cody is de enige van de drie die levert maar hij kan niet alles alleen doen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Acht je PSV nu al kansloos, dus dat PSV geen kans heeft om te winnen ?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Als je vind dat Cody de enige voorin is die levert zegt dat genoeg want dan kijk je door een geCodyrde bril e zie je geen Xavi, juist de speler die Feyenoort tot wanhoop gaat brengen Zondag.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Als er iemand niet levert dan is het Cody. De rest levert gewoon wat van hun verwacht wordt.

Edit: gelukkig leverde hij deze wedstrijd eindelijk wel weer eens.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Nou hij levert wel, maar niet genoeg voor zijn klasse.
Ik zie hem te vaak naar binnen knijpen, dan kan Max de bal meestel niet naar hem spelen; waarom houdt hij het niet breed? Dan kun je altijd nog naar binnen trekken...
Ook vind ik hem soms te dromerig, alsof hij schrikt dat de bal opeens bij hem in de buurt is, volgens mij heeft dit met concentratie te maken.
Vergis je niet, ik vind hem verreweg de beste van PSV, maar als hij echt naar de absolute top wil, moet hij daar aan gaan werken imo.
+1/-0

7 maanden geleden
het wordt een zwaarbevochten 2-1 overwinning, mits het publiek er achter(blijft) staan na de 0-1.
+1/-0

 
 
killermfc (geschorst)
7 maanden geleden
Dit is een kansloze post.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Nou als dit één van je twee reacties op dit forum is ben ik erg benieuwd naar die andere reactie?
Misschien zit er een patroon in🤔
+1/-0

 
reactie verwijderd

7 maanden geleden
Wordt een hele vervelende wedstrijd voor Psv.
Feyenoord in vorm met een spelopvatting en een goeie spits.
Psv zonder vertrouwen en zonder spits.
Denk een fikse nederlaag.
Feyenoord is op alle fronten verder en we zullen nog alle zeilen moeten bijzetten om 2de te worden dit seizoen.
+1/-0

7 maanden geleden
Als ik de reacties hier lees, kunnen we zondag beter niet op komen dagen.
Volgens mij starten we op 0-0, en spelen we thuis.

We zijn verdomme PSV. We laten ons toch niet vooraf al wegzetten?
Schouders eronder en gaan.

Begrijp me goed, ik heb ook mijn twijfels over hoe het bij ons gaat, maar dit is wel heel extreem.
Feyenoord is echt geen wonder ploeg, maar als ik het hier lees, zouden ze nog met City concurreren voor de CL winst.
+5/-0

 
7 maanden geleden
O, nee hoor. Feyenoord is zeker geen wonderploeg.
Het is alleen zo dat een team dat met een beetje lef en durf tegen ons PSV speelt, het ons knap lastig maakt.
Daarbij ligt Feyenoord ons zowieso al niet erg.
+1/-0

7 maanden geleden
Zin in.
Zondag volle bak thuis eigen publiek erachter.
4-0 winnen.
Die Rukkerdammers bij de strot pakken en vol er op.
Winnen niets anders.
+1/-0

7 maanden geleden
Of het goed komt weet ik niet maar ik verwacht een feyenoord blakend van vertrouwen die een dominante spelopvatting zullen hanteren waardoor wij in de omschakeling zullen toeslaan en de winst pakken.
+1/-1

7 maanden geleden
We gaan zondag zien of we dit seizoen nog een kans maken op de 2e plek. Niet zozeer door de uitslag maar door de manier waarop we winnen, verliezen of de punten delen.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Het is natuurlijk inderdaad zo dat als je zondag verliest je al meteen kansloos bent voor een tweede plek. Een achterstand van vier punten met nog maar 27 wedstrijden te gaan is veel te groot :denk
+2/-2

 
7 maanden geleden
Dat zeg ik: het gaat niet om die 4 punten. Het wordt pas problematisch als we zullen zien dat Feyenoord ons kwalitatief voorbij is.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dat waren ze op deze site zogenaamd ook al toen ze vorig jaar met 0-4 wonnen. Toen PSV in oktober al klaar was met het seizoen en helemaal niks had om voor te spelen. Al die populistische kreten gaan helemaal nergens over. Ongeacht het resultaat of het spel van zondag, is het dikke onzin om te beweren dat het zondag duidelijk wordt of je nog kans maakt op de tweede plek. De competitie zit dan net op 1/5de. Waar hebben we het in hemelsnaam over?
+4/-0

 
7 maanden geleden
Waar we het over hebben? Dat de platte kar alweer 4 jaar niet buiten is geweest. Wie het afglijden van PSV niet wil zien moet maar lekker door blijven dromen. Ik werd hier vorig seizoen al uitgelachten toen ik stelde dat Feyenoord met een paar gerichte aankopen ons dit seizoen al strcutiureel voorbij zou gaan. Je gaat het meemaken. let maar op.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Dus jij wil nu serieus gaan beweren dat morgen al duidelijk kan gaan worden of PSV nog kans gaat maken op de tweede plek?
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Maak jij je geen zorgen dan?

Daar gaat het natuurlijk wel om bij de critici!
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Jezelf zorgen maken is heel iets anders als die standaard populistische kreten dat PSV geen topclub is, dat het nu na 7 speelrondes al duidelijk gaat worden of PSV nog kans maakt op de tweede plaats of dat in oktober het seizoen al voorbij is (al was voor sommigen het seizoen zelfs al voorbij na de nederlaag tegen Rangers). Dat soort onzin ga ik niet serieus nemen.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Er zal toch een reactie moeten vanuit de spelersgroep, het mes tussen de tanden, hier valt niets te halen morgen is noodzakelijk; alles begint met hard werken en dat ontbreekt te vaak imo; dat is frustrerend, zeker als je meer kwaliteiten hebt.
Tegen Rangers, Twente en Bödo heb ik vooral slappe hap gezien ipv gif, niet het maximale geven ipv duels willen winnen, achteruit lopen ipv durf, terug sjokken ipv keihard de tegenstander moeilijk maken, 40 a 50 passes rechtstreeks in de voeten van de tegenstander, geen vuile meters maken ipv vrij lopen en gaten trekken; bal afwachtend en vanuit stilstand voetballen ipv druk zetten en beweging en zo kan ik nog wel ff doorgaan.
Dat is onacceptabel, dan verlies je zelfs van mindere ploegen die wel alles geven (hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt, maak die slogan ook als 1e team eens waar!), daar gaat om!

Supporters zijn niet gek en zien dat ook, dus praat dit gedrag niet goed, want dan dan accepteer je gelaten totaal onnodige nederlagen; de financiële gevolgen zijn inmiddels ook duidelijk; ik schaam me kapot dat de Rangers doodleuk in de CL zitten en wij niet!
De gelatenheid, de apathie en de vrijblijvende sfeer moet eruit, niet goed praten wat slecht is; benoemen en keihard werken om te voorkomen dat het weer n tussenjaar wordt. Dat past PSV niet en dat hoeft ook helemaal niet... moet je wel uitstralen, waar is de trots, waar is de passie, waar is de winnaars mentaliteit van Ruud???

Ik en velen met mij, zijn dat helemaal zat!
Ik kom al bijna 40 jaar bij PSV, dus ik weet alles van ups en downs, maar zo kom je nooit in de buurt van onze vrienden uit Adam!

Wij zijn PSV !
+1/-0

 
7 maanden geleden
Want ik zeg dat ik iets goed praat?
+1/-0

 
killermfc (geschorst)
7 maanden geleden
Feyenoord haalde anders wel weer eens een Europese finale, terwijl PSV, thuis nota bene, onderuit ging tegen de huidige nummer laatst van de PL.

Vandaag wordt gewoon, nu al, een cruciale pot met het oog op de rest van het seizoen. Ga je nu weer onderuit, dan geef je een slecht signaal af, is Ajax voorlopig uit het zicht, en ruikt de directe concurrentie bloed. En dat in een seizoen waarin je eigenlijk kampioen moet worden.

Overigens verwacht ik een zwaarbevochten puntendeling,waarbij beide ploegen zich tekort gedaan zullen voelen. Hopelijk wordt e.e.a. niet weer, nadelig, beïnvloed door (v)arbitrage.
+1/-0

7 maanden geleden
Sorry, maar wat zijn dat voor teksten: "Het is nog wisselvallig, maar als we zo doorgaan, kunnen we een mooie ontwikkeling laten zien."
Vorig seizoen zaten we ook het hele jaar in een ontwikkeling, moesten we van alle wedstrijden leren voor de volgende en was elke tegenstander op voorhand bijna een probleem.
Het is niet anders dit seizoen!
Ik wil maar 1 tekst en dat is, dit is een cruciale wedstrijd voor ons, een topper, die we ten koste van alles willen winnen. Punt, niks meer niks minder ( zoals Fey wedstrijden tegen ons ook altijd benaderd) . Als ik ontwikkeling wil zien ga ik wel naar jong PSV.
Een 1e elftal moet er gewoon staan. Je lunt wel ontwikkelen maar volgend jaar heb je weer nieuwe spelers, wellicht nieuwe trainer, kun je weer opnieuw beginnen. 1e elftal is gewoon meteen presteren en als dat niet lukt heb je een verkeerde selectie samengesteld!
Ik vind dat we ons als club steeds meer als een subtopper gedragen. Misschien zijn we dat ook inmiddels, nog erger...
+6/-0

 
7 maanden geleden
Volledig met je eens, geen excuses, goed verwoord👍
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden
En dat is niet acceptabel voor PSV
+1/-0

7 maanden geleden
Ik hoop op de Schmidt stijl voor aankomende wedstrijd tegen Feyenoord, we hebben geen echt 9, dus ik had wederom een 4-2-2-2 gedaan!
Benitez
Teze- Obispo-braithwait-Max
Sangare-Guti
Xavi- Veerman
El Gazi-Gakpo
Zo maar eens startten en graag vol erop! Puntverlies is uit den boze, kan niet, mag niet!!!
+1/-0

7 maanden geleden
Niet zo een goed gevoel over, hopelijk zijn ze inderdaad overmoedig nu en hebben ze hun geluk gisteren opgemaakt.
+1/-0

7 maanden geleden
Off topic, ik lees op VI dat John de Jong eruit vliegt? Of dreigt te vliegen?
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
AD staat het ook. Nou dan kunnen de JDJ haters allemaal in de polonaise en is het seizoen nu al geslaagd voor ze.🤔
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Ben ook geen fan van de man hoor. Maar zo aan het begin van een seizoen, alsof er al niet genoeg onrust is.
+1/-0

 
7 maanden geleden
heel eerlijk gezegd lijkt het seizoen nu al min of meer verloren. We spelen om de tweede plek en hebben geen CL gehaald. De opvolger van John heeft nu in ieder geval even de tijd tot de volgende transferwindow om zich voor te bereiden. Ik ga ervan uit dat Gakpo/Sangare vertrekken in de winter en ben heel blij dat John dan niet met dat geld inkoopjes kan gaan doen. Echter is het heel naief om te denken dat met het vertrek van John alles is opgelost, dit is een begin, meer niet.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik vind niet dat het seizoen al verloren is. Nog alles om voor te spelen.

Of erop en erover bij onze vrinden realistisch is, waar ik te betwijfelen.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden
Er moet meer geëist worden bij PSV, kwaliteit genoeg om minimaal 2e te worden, kom op zeg, waarom in godsnaam nu al bij de zaak neerleggen?
Sambal bij !
+1/-0

PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ja en dat is goed nieuws wmb, hij is veel te lief voor dit metier.
Overigens is dit niet de totale oplossing, want het probleem zit veel dieper en/of breder in onze mooie club...

Wat wel voor hen pleit is dat hij weigerde Cody te verkopen zonder alternatief.
+2/-0

 
7 maanden geleden
We weten natuurlijk niet precies waarom de deal niet doorging. Blijkbaar speelde V Gaal ook een rol en wou Cody niet meer. Herinner je de reacties van de Engelse voorzitter na afloop, die was boos op Van Gaal, niet op de Jong. Nergens heeft hij aangegeven dat De Jong niet goed bezig was geweest.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Brands geeft nu ook aan dat er nooit een bod is geweest op Cody waar PSV ja op zou zeggen. Dus het is eigenlijk onzin dat John de transfer tegengehouden heeft.
+2/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik houd er een rare smaak van over, niet dat alle details op straat hoeven te liggen, zoals in A'dam gebruikelijk - maar er moet toch meer aan de hand zijn; wat ik me heel goed voor kan stellen, is dat de RVC niet onder de indruk is van de prestaties van PSV (dat is overigens niemand die de club beetje warm hart toedraagt) en dat hij daarop wordt afgerekend.
Het is echt wel een clubman geworden en op zich geen slechte kerel, maar hij is imo niet hard genoeg voor deze snoeiharde en meedogenloze wereld. Dat is geen verwijt, slechts een constatering; hij is er tenslotte min of meer automatisch in gerold na zijn baan als hoofdscout... toen opeens zowel Cocu als Brands vertrokken; daar waren destijds al twijfels - ook op directie/RVC niveau, want ze maken hem eerst slechts manager ipv directeur voetbal zaken... dus die zijn ook verantwoordelijk!
Je weet dat je in deze functie volop in de spotlights staat een dat leek John ook moeite mee te hebben. Wat ik hem met name verwijt is de scouting, die is echt door de mand gevallen de laatste jaren een dat terwijl hij daar vandaan kwam!
Er moet gewoon met geëist worden bij PSV als je een echte top club wil zijn en prijzen wil winnen...
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ik vind het ook een raar verhaal, zeker als je hoort dat zijn contract nog verlengd was, en hij tav Gakpo geen fout heeft gemaakt. Volgens mij zijn er veel meer mensen medeverantwoordelijk voor de keuzes en beslissingen die er gemaakt zijn.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Dominant PSV zet Feyenoort terug op aarde
+1/-0

 
7 maanden geleden
De hoop wel ja. Het geloof echter …
+1/-0

michelos (geschorst)
7 maanden geleden
Zeg ff dat Max bergwandelschoenen meeneemt. Die glijdt als het droog is al 16x per pot uit, maar volgens mij gaat het morgen ook nog flink regenen tijdens de wedstrijd dus dan wordt het sws weer een glijbaan voor diegene die niet al te stevig in hun schoenen staan.
+3/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Hahaha, ik zal er maar om lachen, maar eigenlijk is het best treurig.
Je moet eens opletten hoe slecht hij is in timing bij een lange bal in zijn richting, alsof hij geen diepte kan zien...
+1/-0

 
michelos (geschorst)
7 maanden geleden
Verschrikkelijke defensieve timing idd. Instappen wanneer het niet moet. In de zone blijven als het kort moet. Sliding maken als ie moet blijven staan en meelopen.

Hij doet me altijd een beetje aan mezelf denken als ik op de amateurvelden uitblink in hoe het niet moet.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
🤣🤣🤣 maar serieus dan kan toch niet bij PSV

Enfin vandaag eindelijk passie gezien!
Zou dat potje toch aangekomen zijn?

Nou nog stoppen met sinterklaas te spelen...
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
In principe staan alle stoplichten op rood voor ons. Ik kan wel 10 redenen opnoemen waarom wij deze wedstrijd niet gaan winnen. Thuis tegen Feyenoord heb ik dat niet eerder meegemaakt. Tegen Ajax gebeurt dat zo vaak. En toch winnen we dan alsnog heel vaak. Niemand dacht dat wij de beker finale zouden winnen. En niemand dacht dat wij de JCS zouden winnen. Kortom; dit soort wedstrijden staan op zich (cliché), we spelen nog altijd thuis en misschien lijkt het er niet op, maar we hebben een goede kans om deze 'gewoon' te winnen.
+3/-0

7 maanden geleden
Een van de redenen dt we vandaag gaan winnen is dat Feyenoort met de hoofd in de wolken loopt en verrast gaat worden.
+1/-0

7 maanden geleden
Hopelijk staat het team vandaag weer eens op en laat ons weer eens genieten...
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Voor Rangers en Twente had ik er een goed gevoel over en dat liep niet best af. Nu heb ik er geen goed gevoel over dus dan gaan we winnen. 😎
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Volgens mij zei Aad de Mos dat we gingen winnen, das meestal een garantie voor verlies.

En voor de pool zijn we het wel redelijk met elkaar eens trouwens, nu moet ik wel zeggen dat ik die even geleden al had ingevuld, denk dat ik nu iets anders zou kiezen, maar altijd bij je eerste ingeving blijven.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Haha ja ik zie het, ik kijk bij de pool eigenlijk nooit naar anderen. Maar ja ik sta dan ook in de middenmoot🤔

Als ze er maar echt ALLES aan doen, dan heb ik er meestal snel vrede mee. Maar minimaal 60 foute passes en evenveel verkeerde balaannames en alibi verdedigen word ik gek van.
+1/-0

michelos (geschorst)
7 maanden geleden
We hebben echt wel een betere selectie ondanks die zwakke verdediging. Het probleem is dat zij als team al verder lijken dan ons, en als geheel functioneren. En dat met een compleet verbouwd team.

Ik mag hopen dat ze bij ons eens opstaan, vanuit minuut 1 vlijmscherp zijn en dat eindelijk eens overtuigend gevoetbald wordt ipv Circus Misverstand.
+1/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Hopelijk speelt Guti, anders wordt middenveld weer overlopen

Edit : Geen guti dus pfff. vreemde opstelling, ik had onze Engelsman niet echt verwacht. en El Ghazi niet eens bij de selectie ? Toch niet weer een blessure hoop ik. Deze opstelling geeft me nog niet echt vertrouwen, maar we zullen zien.
+1/-0

7 maanden geleden
Oei.
Simons spits, Til nummer 10.
Omgekeerd - kan ik me iets bij voorstellen, maar kleine spits en spelmaker met balverlies? Nee.
+1/-0

7 maanden geleden
Er zal compact gespeeld moeten worden, met collectief pressing geven, dan maken we een kans. Zoniet, wordt het moeilijk vanmiddag.
+1/-0

7 maanden geleden
Blijft zorgwekkend en veelzeggend dat we iedere week met een andere verdediging spelen. Verder tijd dat Saibari eens iets laat zien, geen rendement vooralsnog. Nu El Ghazi er weer niet bij, we missen ook altijd weer iemand! Zie het helaas somber in.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Eerlijk is eerlijk, toen El ghazi speelde had hij ook ongeveer 0 inbreng, dus of we hem gaan missen.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Eens. Ging mij meer om de blessures op zich.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Jep, das wel weer heel apart. Aan de andere kant, als Engelsen een speler goedkoop wegdoen heeft dat redenen he, zie ook vriend Propper. Nog bedankt John.
+1/-0

7 maanden geleden
Weer Saibari? Wat moet je daar nou weer mee? Ik beb het voorlopig wel gezien met onze net niet talenten, laat ze maar meer ballen nog bij jong, want voor zover voegen ze weinig toe! En Guti weer op de bank, terwijl je die deze wedstrijden nodig hebt….ongelooflijk, ik hoop dat ik het mis heb….
+1/-0

 
7 maanden geleden
Jep, bekijk de bank nu eens, Guti (had basis moeten staan) en eventueel Vertessen kan je nog inbrengen maar verder pfffff. gelukkig is de directie blijkbaar wel tevreden over de transferwindow.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Met Til op 10 wordt het middenveld weer overlopen en waarom weer Teze op RB. Zet daar Mwene meer en hou het centrale duo instand.

Een verkapte 442 met Guti op het middenveld ligt wat mij betreft veel meer voor de hand omdat er geen spits is …
+1/-0

 
7 maanden geleden
Het is vrij onnavolgbaar eerlijk gezegd. Mwene is momenteel onze beste rechtsback. Guti hoort in mijn ogen (zeker in dit soort wedstrijden) gewoon te spelen. Brainthwaite? Simons spits? (We hadden dacht ik al geconcludeerd dat dat niet werkt)

Enfin, ik laat me graag verrassen, maar vrees voor een pak op de broek
+1/-0

7 maanden geleden
Wanneer sturen ze die Been is weg rondom wedstrijden van PSV.
Kan sinds de 10-0 geen positief woord meer uit zijn mond krijgen over onze club!
+1/-1

7 maanden geleden
Verdediging? Doen we dit seizoen niet aan, leuk experimentje voor de neutrale toeschouwers.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Het doet zeer aan de ogen
+1/-0

7 maanden geleden
Hoe gaan we ooit een topwedstrijd winnen met deze achterhoede
+1/-0

7 maanden geleden
Waarom speel je Max nu aan met 2 mensen bij hem in de buurt, geef gewoon die lange bal, ongelooflijk
+2/-0

 
7 maanden geleden
Zouden ze voor het WK klaar willen zijn met dit seizoen?
Nog even zo doorgaan en we hebben in oktober al niets meer om voor te spelen
+1/-0

7 maanden geleden
Sinterklaas is vroeg dit jaar.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Dat liep nog net goed af, maar Obispo, wtf doe je
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Hebben zij twee man meer of zo?
Lijkt nergens op.
+1/-0

7 maanden geleden
Teze is geen rechtsback en Simons zeker geen spits,hoe krijgen ze het verzonnen
+1/-0

7 maanden geleden
Word weer een tussen jaar? Fijn idee als supporter zijnde, gvd man😱😬
+1/-0

7 maanden geleden
Ok het begint nu ergens op te lijken :)
+1/-0

7 maanden geleden
Vond het al meteen een geniaal tactisch plan met Branthwaite in basis en Simons in de spits 😀.
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een klote goal. Ongelooflijk. Schiet die bal gewoon weg en ga met 2-1 de rust in. Het is een redelijke keeper maar (ook) hij kost psv al weer veel goals
+1/-1

7 maanden geleden
Zo, daar was sinterklaas weer.
+2/-0

7 maanden geleden
En weer een fout van onze geweldige doelman!
Kost ons voorlopig in iedere top wedstrijd
een doelpunt
+1/-1

 
7 maanden geleden
je gaat bijna denken aan Waterman pffff
+2/-1

 
7 maanden geleden
Was geen denderende uittrap ja …. Maar er zijn daarna nog 7 bal wisselingen. Die pass mag er niet komen, en een domme actie van Obispo
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Het probleem is de drang om het achterin maar uit te blijven spelen. Dit hing in de lucht. In de 20 min voor deze goal waren er zo 4/5 momenten achterin waar het zelfde rondgespeel maar net goed ging. Deze spelers moeten dat gewoon niet willen en veel eerder de keuze maken die bal weg te rossen. Deze vroegere ajax-ziekte leeft inmiddels al jaren binnen psv en kost ons al die tijd al punten.
+1/-0

7 maanden geleden
Herhalende Persoonlijke fouten doen ons weer de das om…
+2/-0

7 maanden geleden
Positief gezien; Feyenoord heeft nog helemaal niets laten zien.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Dat hoeft ook niet, wij leggen ze panklaar voor hun.
+2/-0

7 maanden geleden
Je bent gewoon 5x beter, maar geeft 2 goals weg …
+1/-0

7 maanden geleden
Wat is die Obispo toch ongelukkig, tja, onkunde? Max fout inspelen, de 2-2 wederom ongelukkig wegwerken….. we hebben helemaal niets anders maar het niveau is abnormaal slecht…..
+3/-0

 
7 maanden geleden
Volgens aad is hij echt beter dan De ligt
+1/-0

 
7 maanden geleden
Tja dat begrijp ik … die De Ligt is toch ook niks. Zwaar overschat die vent.
+1/-0

7 maanden geleden
Tactisch plan is niets mis mee alleen als je de doelpunten zo weggeeft dan win je niet.PSV is veel beter dan die Rotterdammers maar het staat wel 2-2.
+3/-0

7 maanden geleden
Maar kom op, niet treuren … het spel is best goed. We zien weer pressing en veroveren ballen en winnen duels …
+2/-1

 
7 maanden geleden
Das waar, ben wel aangenaam verrast door het spel.
+4/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Zo de eindstand is bereikt😊
+1/-0

 
7 maanden geleden
Ja we kunnen even wat anders gaan doen nu, we hadden wel beide de ruststand fout
+1/-0

7 maanden geleden
Ongelofelijk dat we niet meer scoren, feyenoord is nergens
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Vind de scheids niet slecht, maar alle kleine dingetjes zijn wel tegen ons.Of ben ik nu Calimero.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hij fluit niet echt voor ons nee, maar nog geen ernstige fouten
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Snel die 4-2 maken, want dit gaat fout zo.
+1/-0

7 maanden geleden
Saibari moet er nu echt af. Vertessen erin.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Te laat. Het is toch werkelijk niet te geloven dat het 3-3 staat. Ik kn me nog een seizoen herinneren met Zoet in de goal waar ieder schot op goal er wel leek in te gaan. En dat is nu niet anders (en vorig jaar ook, maar dan met Drommel)
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hier kon de keeper niets aan doen. Had Braithwaite hem niet aangeraakt zou het geen goal zijn geweest. Nu was Benitez gewoon kansloos. Doelpunt 2 van 010 was wél op zijn conto te schrijven.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Hij werd gewoon door twee man onderuit gehaald toch?
+1/-0

7 maanden geleden
Zo ga je nooit een fatsoenlijke wedstrijd winnen
+1/-0

7 maanden geleden
Ku. Scheids! Was gewoon een overtreding!!
En Ruud te laat gewisseld
+3/-0

 
7 maanden geleden
Tja, waar was nu het in beeld nemen van de overtreder in de herhaling en de overtreding drie keer herhalen zoals bij de 2-1?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Inderdaad, die “onterechte “ corner wel ….
+1/-0

7 maanden geleden
Waarom Simons eraf? Is onze beste speler
+2/-1

 
7 maanden geleden
Die mag toch steeds ongestraft neergemaaid worden, dus daar heb je niet zo veel aan.
+1/-0

7 maanden geleden
We komen gelijk en Simons en Til worden direct eruit gehaald.
Mis ik iets?
+1/-0

 
7 maanden geleden
Vasthouden nu!!!!!!!!
+1/-0

7 maanden geleden
Zes minuten blessuretijd ?
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Zeven minuten. Zeiken wordt beloond. Bij rkc is er in de blessuretijd 4 minuten niet gevoetbald en werd er echt niet nog even netto 4 minuten bijgeteld als het nog 0-0 stond.
+2/-0

7 maanden geleden
Kwetsbaar achterin, opbouw blijft probleem maar er is ouderwets gestreden voor de 3 punten. Erg mooi om te zien. Eindelijk pressie voorin op de tegenstander.
+1/-0

7 maanden geleden
Vanuit een zonnig Lanzarote lekker radio040 geluisterd. We hebben als ik het commentaar mag geloven meer dan terecht gewonnen. Dit is ook wel Ff lekker voor de ploeg, want dit is precies wat we nodig hadden. Als we niet die domme fouten maken en geen pech hebben dat het schot van richting veranderd in de kruising belandt, scoort Feyenoord gewoon niet. Daarnaast ook enorm genoten van het publiek in het stadion, want het geluid was goed te horen via radio040!

Fijne zondag iedereen!
+3/-0

 
7 maanden geleden
Inderdaad een zwaar terechte overwinning !!! Nog een fijne vakantie 🌞
+1/-0

7 maanden geleden
Ongelofelijk, inmiddels al 4 keer voorbij gekomen dat de corner van de 4-3 geen corner was, maar over de overtreding op Saibari voor de 3-3 geen woord / beeld.
+2/-0

 
michelos (geschorst)
7 maanden geleden
Mariootje opende zijn analyse ermee. Nog steeds in alles een Feyenoorder. Heeft niks te zoeken bij een thuispot van PSV. Moet lekker in de Kuip gaan analyseren.
+3/-0

 
7 maanden geleden
Als wij een goal tegen ajaks tegen krijgen uit een bal die ongeveer een meter... uit was dan moeten we niet zeiken en zijn we calimero's.
RKC wint mede vanwege een dwaling van de VAR en scheidsrechter en nu vind Kramer het op eens prima....hoezo opportunisme
Op radio 1 hoorde ik op de terugweg Hugo Borst die vlgs mij ook niet blij was, So much voor neutraliteit op de staatsomroep!

Och wat een wereld dat voetbal
+1/-0

7 maanden geleden
Bij espn hoor je ze allemaal roepen dat PSV eindelijk een topper wint … maar er is geen hond die ook durft te zeggen dat het zwaar verdiend was!? Losers bij espn!
+2/-0

 
7 maanden geleden
Nee dat is alleen als rkc de hele wedstrijd onder druk staat en drie ballen op de paal en lat gaan (plus hele wedstrijd tijdrekken en zeiken), dan had rkc toch wel een puntje verdiend en tellen dat soort sentimenten. Wat betreft die onterechte corner, dat heb je iedere wedstrijd wel en toevallig valt deze binnen. Neemt niet weg dat we ons ook genaaid hadden gevoeld
+1/-0

 
reactie verwijderd

7 maanden geleden
Terecht gewonnen, 2 tegengoals totaal overbodig.
Feyenoord was matig en wij legden veel energie in de wedstrijd.
Jammer dat we na 7 wedstrijden al 10 tegengoals hebben.
Maar een heerlijke overwinning.
+3/-0

7 maanden geleden
Wat ben ik blij, ik was tijdens de wedstrijd negatief, sorry hiervoor, maar ik blijf nog steeds mijn twijfels hebben…
Iedereen een fantastische zondag alsnog toegewenst en straks na interland break graag paar fitte spelers er weer bij👍, deze wedstrijd was voetballend echt heel slecht, hoe de goals worden weggegeven, maar dat interesseert me nu niets meer, gewoon 4-3, eindelijk weereen topper gewonnen🙏
+1/-1

 
7 maanden geleden
En nog ben je negatief … het spel was niet slecht!
Goals wel dom weggegeven, maar voor de rest was alles aanwezig … goed pressing, duels winnen etc. Etc.
Ga maar even rusten Jonguh!
+3/-0

 
7 maanden geleden
Nou, laat ik het dan anders formuleren, want ik ben niet negatief, maar het was gewoonweg niet om aan te gluren , omdat het gewoonweg wel slecht was, en dat meen ik oprecht, de wedstrijd was wel spannend, dat zeker, maar mijn god ik vond het van beide kanten slecht, echt veel bijzondere fouten, waar veel doelpunten uit voort kwamen, ik kijk er denk ik anders naar als dat u doet….
+1/-2

 
7 maanden geleden
Je moet niet vergeten dat door de regen het veld heel slecht was, waar veel van de fouten door kwamen…
Qua tactiek en inzet was het toch veel beter dan de vorige wedstrijden ..
+1/-0

7 maanden geleden
Deze was fijn. Heel fijn. Laat het analyseren wel even aan anderen over. Want ja, er ging veel fout. Maar ook veel goed. Ik kan hier weer even op teren.
+1/-0

7 maanden geleden
Verdiende overwinning. verdediging blijft zorgen kindje. Obispo mag banken van mij volgende wedstrijd teveel slaap momentjes . Branthwaith deed het verdienstelijk ook in passing.

Pressing goed, tactisch goed. Cody voorop in de strijd!
+1/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Cody voorop in de strijd? Dat vond ik wel meevallen …. Als Cody net iets meer duels wint, dan worden we echt nog sterker!
Ik vind hem trouwens ook vaak verkeerd positioneren … te veel naar binnen trekken.

Trouwens, dat slaap momentje van Obispo voor de goal van Fey vond ik wel positief! ;) Had na z’n paar foutjes toch weer een zeer goede kopbal!
+1/-0

7 maanden geleden
Mogen niet klagen over de var/scheids. Bij de 2-1 vond ik het ook een overtreding van Sangare.

Maar boeien haha 3pnt!
+1/-0

7 maanden geleden
Het mag duidelijk zijn dat Fred Rutten eindelijk heeft ingegrepen bij psv. Ik zag eindelijk een psv dat naar voren drukte. En kijk een mooie beloning voor het getoonde spel. Keep up the good work Fred!
+1/-0

 
7 maanden geleden
wel typisch dat het dan ineens door Fred komt;)
+2/-0

 
7 maanden geleden
Tactiek van Rutten is naar voren drukken? Weer iets nieuws geleerd …
+1/-0

 
7 maanden geleden
Niet alles serieus nemen. Toen het voetbal er niet uitzag riepen enkele mensen hier dat het de invloed van Rutten was. Dus als het dan top is, komt het ook dankzij hem hahahah.
+2/-0

7 maanden geleden
Heerlijke ochtend hier in Ecuador. Lang leve de VPN 😎. Eindelijk een vechtend psv gezien. Verdedigend was het niet om over naar huis te schrijven. Maar volledig volledig verdiend. Top mannen!
+2/-0

7 maanden geleden
Ben nu wel blij dat we die Odgaard niet gehaald hebben...
+1/-0

michelos (geschorst)
7 maanden geleden
Momenteel weer koploper. Kan snel gaan als je je TD loost.
+1/-0

7 maanden geleden
Zeg RVC, dit heet de continuing value van John de Jong. Zonder Gakpo of sangare hadden we deze niet gewonnen
+1/-0

 
7 maanden geleden
En als we deze zomer al zonder de Jong hadden gezeten hadden we mogelijk wel een fatsoenlijke verdediging gehad.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Met Braithwaith heeft hij er een sterke verdediger bijgehaald. Ligt niet aan de verdedigers zelf. Maar aan de manier van voetballen. Verdedigen kunnen ze wel. Opbouwen niet. Daar gaat het steeds fout. 80% van de tegengoals komen door fouten bij het opbouwen. Niet door foutief verdedigen. Dat reken ik eerder de trainer aan dan de spelers.
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Erg blij met de puntjes, terechte overwinning volgens mij.
Ben ik de enige die Bakayoko tegen vind vallen? Te veel slaapmomentjes, uitglijden, balverlies etc.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Nee, speelt idd niet echt goed, speelde hij in jong psv ook op rechts ?
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Js hij is ook de back up voor Madueke. Die hebben we ook nóg .
+1/-0

 
7 maanden geleden
Als je Madueke al hebt, heb je hem nooit lang helaas
+1/-0

7 maanden geleden
En dan ben je opeens koploper.... Ik had niet verwacht dat het vertrek van De Jong al zo snel zijn vruchten zou afwerpen.
+3/-0

7 maanden geleden
Tegen alle verwachtingen in .. wat een fijne zondag.
+1/-0

michelos (geschorst)
7 maanden geleden
Jan Biggel ook in Alkmaar een hit hoor ik.
+1/-0

7 maanden geleden
PSV staat bovenaan ondanks dat volgens sommige kenners ajaks ongenaakbaar was.Voetbal is wat dat betreft onvoorspelbaar.Blij dat ondanks onze RVC Cody niet verkocht is.Hij is zo belangrijk voor Ons PSV.Spannende wedstrijd met een verdiende winnaar.Als Luuk terug is en nog een paar geblesseerde spelers dan ben ik voor dit seizoen redelijk optimistisch.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Idd wat Gakpo betreft 1 goal en 3 assists. Duidelijk toch hoe belangrijk hij is.
+2/-0

killermfc (geschorst)
7 maanden geleden
Nou dat viel mee toch?

Déjà vu.

(later meer)
+1/-1

7 maanden geleden
Heerlijke zondag maar ik ga nog geen polonaise lopen.
Verdedigend blijven we extreem kwetsbaar.
Twee goals geven we gewoon weg. Als dat niet veranderd wordt het een heel moeilijk verhaal dit seizoen.
Ik had mijn twijfels over Brantwhaite, en die heb ik nog steeds, maar die speelt nu wel een redelijke pot met een fantastische goal.
Valt me op dat we vaak met 1 man te weinig pressen waardoor de tegenstander er altijd makkelijk onderuit voetbalt. Verder vind ik Sangare de laatste tijd niet heel goed.
Positief, de vechtlust deze wedstrijd.en de klasse van Gakpo die zonder geweldig goed te spelen toch een stempel op de wedstrijd drukt.
Daarmee win je hem uiteindelijk.
De godenzonen zijn ook weer op aarde geland oftewel het seizoen kan nog alle kanten uit.
+2/-1

 
7 maanden geleden
Sangare niet goed? Het is dat Gakpo bij alle goals betrokken was. Anders was Sangare toch duidelijk de man van de wedstrijd. Was heer en meester op het middenveld. Je ziet aan alles dat hij de speler is die makkelijk een paar stappen hoger kan voetballen dan de eredivisie. Wat een geweldenaar is dat.
+2/-0

 
7 maanden geleden
Ik vond hem niet slecht, ik vond hem niet zo goed.
Ik heb hem dit seizoen , naar mijn smaak, betere wedstrijden zien spelen. Vaster aan de bal of zo, ik vond hem af en toe toch nog vreemd balverlies lijden.
Over de potentie van hem zijn we het totaal niet oneens!
+1/-1

7 maanden geleden
Wat een wedstrijd. Super intensiteit, met die Xavi als een aanjager. Wat een ventje. Uiteraard nog veel te veel fouten, incl een vreselijke uittrap van Benitez. Maargoed, dat er in de winter wat bij moet komen op de back posities is wederom bevestigd. Ook een tweede spits lijkt me handig. Blijft toch bizar dat zelfs Feyenoord gewoon een complete voorhoede kan inbrengen in de tweede helft en PSV niet. Hopelijk is Luuk terug na de interland periode
+2/-1

 
7 maanden geleden
Dat kunnen wij ook, Savio, Bakayoko en Vertessen zaten op de bank, dus wat dat betreft.... En die complete wissel van de voorhoede bracht Feijenoord niet echt veel, toch?
+1/-0

7 maanden geleden
PSV speelde vandaag precies de wedstrijd die het zo hard nodig had. Spelen met je hart en ziel en dat moet elke wedstrijd opnieuw zo gebeuren. Maar oh oh wat is PSV verdedigend kwetsbaar. Max is meer een middenvelder. Obispo jammer maar ik denk dat hij nog wel kan groeien.
+2/-0

7 maanden geleden
man,man. Wat een wedstrijd, Ruud gooi a.u.b. die underdogfeeling van je af. Van de reactie op RKC was ik echt geschrokken, maar na vandaag. We are simply the best en straal dat uit, verneder elke tegenstander en durf dat ook vooraf uit te spreken. Je spelers zullen er vertrouwen uit putten en uiteindelijk pluk je er zelf ook de vruchten van
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden
Zelfvertrouwen is prima of beter gezegd noodzakelijk, maar vooraf speculeren over vernederen... nee laat dat maar aan de kneuzen over!
Als we vernederen, dan doen we dat in het veld, zoals destijds met 10-0, dat staat voor eeuwig!
+1/-0

7 maanden geleden
Wel enigszins cynisch dat de uitspraak van JDJ juist dit weekend bewerkstelligd wordt...erop en erover...
+2/-0

7 maanden geleden
Hey mensen! Wat hebben de Godenzonen en wereldvoeballers uit Amsterdam gedaan vandaag?:-)
+1/-0

7 maanden geleden
Waarom zat ElGhazi niet bij de selectie?
+1/-0

7 maanden geleden
Had vooraf weinig vertrouwen in deze wedstrijd. Wie wel? Gelukkig heeft PSV zich van een andere kant laten zien. Het gebruikelijke gestuntel in de verdediging was helaas wederom aanwezig, maar deze keer werd dat gecompenseerd met werklust en druk zetten.

Mooi voetbalgevecht. Spannende pot. Leuke sfeer in het stadion. Heel blij met het resultaat. Was toch bang dat we (voorlopig) gingen afhaken, uiteindelijk sta je ineens weer eerste (op doelsaldo). Er moet nog een hoop gebeuren, maar we blijven in ieder geval in de race!
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Wie maakte eigenlijk de winnende?? zie ik nmlk bijna nergens voorbij gaan, triest tot belachelijk aantoe dat er zo weinig aandacht daaraan besteed wordt terwijl dt als wij verloren hadden hij als zondebok aan de galg kon.
+3/-0

 
7 maanden geleden
De scheidsrechter zelf volgens mij :D
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
We zijn wel heel goed in het afbranden van onze eigen spelers... ja daar doe ik soms ook aan mee (uit frustratie); je wil niet weten wat er werd geroepen bij mij in Vak T na de 0-1 en de bijna 0-2...

Enfin uiteindelijk maakt Armando zijn dure fout meer dan goed door de winnende binnen te knikken!
Toch verwacht ik meer van hem; bv sneller een diepe bal (hij heeft zo'n goede pass in de benen...) en wat meer leiderschap ook, want dat had hij altijd in de jeugd (hij was altijd aanvoerder met leidinggevende invloed); dat kan niet weg zijn; zal met zelfvertrouwen te maken hebben, maar dat kan echt beter; zelf heb ik nog steeds vertouwen in Obispo (net als Aad;-) maar dat zijn wel noodzakelijke verbeterpunten om de top te halen imo...
+3/-0

 
7 maanden geleden
Totaal mee eens en dat vertrouwen ook, het heet ook te maken met hoe vaak een verdediger in actie moet komen per wedstrijd..
+1/-0

killermfc (geschorst)
7 maanden geleden
Mooie reactie ploeg op ontslag/vertrek John de Jong.

Passie. Strijd. Venijn.

In de staart... eindelijk!

Voor de verandering weer eens een keer trots op PSV.

Best lekker gevoel hoor.
+2/-0

7 maanden geleden
Eindelijk weer gezien wat ik al héél lang niet meer bij PSV gezien heb (een uitzondering zoals de bekerfinale of de pot tegen Monaco daar gelaten): strijdlust! De wil om het gras op te vreten, de drang om te winnen. Doorvechten tot de allerlaatste seconde. Na 4 jaar tobben in Eredivisie-toppers een grote carnavalsstemming: in de stad na de wedstrijd, op het station, in de trein. Wat hebben we dat lang moeten missen! De emoties daargelaten; de verdediging is inderdaad nog steeds zwak en we gaan nog genoeg tegengoals incasseren. Maar als spelers zoals Gakpo en Sangaré dit vasthouden en keer op keer opnieuw laten zien waarom ze zoveel miljoenen waard zijn, dan heb ik goede hoop dat het seizoen weer de goede kant op kan draaien.
+3/-0

Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Dit zijn de zaken die nu nog in het nieuws zijn:
-Jammer dat Feyenoord de knock out niet uit kon delen.
-PSV is niet verder dan wij.
-Slot voelt zich benadeeld.
-Was een overtreding van Sangare.
-PSV scoort twee keer uit een spelhervatting.
-Het was geen corner.
Dit vind ik nergens terug:
-Feyenoord bij vlagen weggespeeld.
-Na "de overtreding" van Sangare liep de Feyenoorder zelf tegen een medespeler aan!
-overtreding op Saibari voor de 3-3.
-Twee Feyenoordgoals uit kadootjes.

Ach dat zal waarschijnlijk nooit veranderen, maar het blijft irritant.
+5/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
De westerse pers, ze zijn doodsbang dat eindje weer de voetbalhoofdstad wordt...

Schijt aan die lui, laat ze maar lekker janken, sowieso is de pers een grote luizen bende imo; fatsoenlijke (sport)journalistiek is tegenwoordig een zeldzaamheid!
Ik was jarenlang lid van VI, ook mee gestopt, omdat het over het algemeen pro kneuzen een anders pro fnoord gecheckt wordt; daar ga ik mijn geld niet meer aan uitgeven... het ED is qua voetbal nog oké wmb
+1/-0

7 maanden geleden
Het merendeel van Nederland is voor ajaks of Feyenoord dus zijn deze clubs interessant voor de media en de sport/praatprogramma's.Ik geloof niet in objectieve sportjournalistiek omdat bij de media nu eenmaal een voorkeur voor een bepaalde club is.Dat is altijd zo geweest en zal niet snel veranderen.
+3/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Ben meer dan 22 jaar lid van PSV Netwerk sinds Maart 2000 dacht ik zelfs .
Vroeger was PSV Netwerk echt top met allerlei forums/pools/ battle etc etc.
Totdat er na 15? jaar ofzo er de klad in kwam met een bericht in beeld met zoiets van ‘ we zijn binnenkort weer terug’ wat maanden / jaar? duurde voordat een gedeelte weer terug kwam. Door Twitter? (denk ik) waren de forums zo goed als dood.
Terwijl dat vroeger juist de kracht was van het Netwerk . Ik maakte toen ook Quizzes vaak die door velen gewaardeerd werden. Maar hoorde ook van andere leden dat ze na de nieuwe opzet ze min of meer afhaakten door de gele en rode kaartjes o.a en weinig interactie vergeleken met vroeger.

Ik dacht ik doe weer eens mee aan de pool . ik ben een Pietje Precies vergeet nooit wat ook niet met bankzaken etc
Deed redelijk goed mee .Niet de top drie ofzo .
Wat schetst mijn verbazing dat ik na PSV-Feyenoord de drie punten niet kreeg . Ik deed een voorspelling van 3-2 ( met een ruststand van 1-1) . Ik stuurde een mail naar een moderator. Kreeg als antwoord ‘ min of meer niks aan te doen’.
Terwijl het niet mijn fout was. Kijk het gaat eigenlijk nergens over . Want waarschijnlijk was ik 32e ofzo geeindigd .
Maar voel me toch wel enigzins geschoffeerd . Dat hun fout niet gewoon even hersteld wordt .

En dat gokken promoten is ook niet tof omdat er hier ook jongeren op PSV Netwerk zitten die gevoelig zijn daarvoor denk ik maar dat is weer wat anders…
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Veel forums worstelen met hetzelfde probleem. Door de razendsnelle opkomst van social media zijn normale discussies tegenwoordig bijna niet meer mogelijk. Zo'n topic wordt binnen de kortste keren vervuild en voor je het weet gaat het helemaal niet meer over het oorspronkelijke topic. Verder merk je steeds meer dat er weinig schaamte meer is om ongenuanceerd je gal te spuwen over van alles en nog wat. Misschien dat dat een verklaring voor de vele gele en rode kaarten van de laatste tijd is. Jammer dat wij niet weten waarom iemand geschorst is, dat zou soms een hoop verklaren.
+1/-0

 
7 maanden geleden
Een normale reactie van iemand lijkt ook verwijderd net.
+3/-1

 
reactie verwijderd

 
7 maanden geleden
Hey lapswanz. Probeer je een privébericht te sturen, maar dat lukt niet. Als ik op jouw naam klik krijg ik de foutmelding "404 Pagina niet gevonden". Bij andere gebruikers krijg ik die niet. Komt denk ik door de slashes en punten in je gebruikersnaam.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Bij mij hetzelfde!
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
7 maanden geleden
Als je via een omweg reageert lukt het wel. Als ik bij reacties op mijn post op Lapswanz klik kan ik zo een PB sturen?
+2/-0

7 maanden geleden (gewijzigd)
Prachtige wedstrijd vol met strijd en spanning. PSV won verdiend, maar niet op basis van tactisch goed voetbal, wèl op basis van keihard werken en individuele klasse, van oa. Gakpo, Sangaré en uitblinkende Branthwaite (beste transfer dit seizoen is dat Gakpo niet getransfereerd is). Het zal echt nog veel beter moeten worden met compacter spel, hoewel van Nistelrooy het hier niet mee eens schijnt te zijn. Dat groot houden van het veld, waardoor je helemaal achterin begint met opbouwen deed ons de das om tegen Rangers en leidde gisteren ook al tot de eerste twee feyenoord-goals. Zal wel aan mij liggen, ik kan het maar niet begrijpen, want ook bij balverlies kun je veel moeilijker pressing op de bal geven.
+2/-0

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik vraag me sowieso vaak af wat de meerwaarde is van dat eindeloze opbouwen van achteruit. Als het fout gaat loop je enorme risico's (dat dit seizoen al geleid heeft tot meerdere tegentreffers en misschien zelfs Champions League plaatsing). En als het goed gaat, wat dan? Het is niet dat je dan een grote kans op een goal hebt.

Natuurlijk, je hoeft niet altijd voor de lange bal te kiezen, maar in situaties waarin je merkt dat de tegenstander veel druk zet en het penibel wordt zou ik dat wel sneller doen. Zeker als De Jong dalijk weer terug is, want dan resulteert zo'n lange bal vaak niet eens in balverlies.
+1/-0

 
PSValtijd1 (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Dat ja en het feit dat ook in deze wedstrijd er talloze ballen direct ingeleverd worden, dat moet bij PSV niet kunnen, passen over 5 meter soms, daar wordt ik gek van... enfin al eerder gememoreerd dat bij het Milan van Gullit en Van Basten ze wekelijks keihard naar elkaar moesten passen... geestelijk wellicht irritant, maar je krijgt er wel een automatisch bal gevoel van onder hoge druk!
Als die basis vaardigen ontbreken (bij een aantal), ga daar dan op trainen denk ik dan...
Niet tevreden zijn nu en gas blijven geven, beter willen worden, elke dag, dat moet er standaard ingestampt worden; het zijn net kleine kinderen die prof voetballers.
+1/-0

killermfc (geschorst)
7 maanden geleden (gewijzigd)
Heerlijk voetbalspektakel waar beide ploegen verantwoordelijk voor waren. Dientengevolge had de uitslag ook alle kanten kunnen opgaan. Eén rollercoaster van wisselende kansen en emoties. Genieten met een harde G.

Vooraf vroeg ik een maat nog gekscherend wat-ie liever had: 4-3 of 10-0. Hiermee refererend aan enkele recente uitslagen van deze competitiekraker. Want ofschoon PSV de thuiswedstrijd tegen Feyenoord vaker niet dan wél wint, zitten er bij die 'schaarse' overwinningen wel regelmatig enige pareltjes. Ware classics, niet te verwarren uiteraard met klassiekers.

Maar goed, lekkere pot voetbal met never a dull moment. Oftewel zoals ik na afloop tegen mij bekende Engelse seizoenkaarthouders zei: never in doubt, just another day at the office, a stroll in the park. Die andere topper van Super Sunday mocht er ook wezen trouwens, en niet in het minst de uitslag.

Was dus gezellig na afloop in de Trafalgar pub en daarna in de trein, uiteraard 1e klasse, waarin ik hen weer richting Schiphol - Shithole! - begeleidde. De pints, chardonnay en aanverwanten lieten zich best smaken.

Maar goed, mooie wedstrijd of niet, het is en blijft maar één wedstrijd, één overwinning en één doelpunt voor op dé concurrent. Aan Ruud en zijn mannen de taak om te laten zien dat deze overwinning op een topclub, eindelijk(!), geen incident is én tevens dat de kansloze nederlaag bij FC Twente dat wél is. Anders schieten wij er helemaal niks mee op.
+3/-0