Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV verliest voor de vierde keer op rij thuis van AZ


Tijdstip
12 november 2022
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV verliest voor de vierde keer op rij thuis van AZ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV verliest voor de vierde keer op rij thuis van AZ

PSV is er vanavond niet in geslaagd optimaal te profiteren van het puntverlies van Ajax in Emmen. In Eindhoven stond er na negentig minuten een pijnlijke 0-1 eindstand op het scorebord. Enige goal van de wedstrijd werd halverwege de eerste helft gemaakt door Pavlidis. Na een foute en slappe terugspeelbal van Joey Veerman profiteerde Jesper Karlsson razendsnel van de miscommunicatie in de defensie waarna de Zweed de opgestoomde Pavlidis alleen op doelman Walter Benitez afstuurde. De Griekse spits stiftte de bal oog in oog met Benitez over de sluitpost heen en tekende zo voor het enige doelpunt van de avond.

Mede door de 0-1 ruststand besloot Ruud van Nistelrooij halverwege in te grijpen en zowel Erick Gutierrez als André Ramalho te wisselen voor Jarrad Brantwaithe en Anwar el Ghazi. Dat leek aanvankelijk goed uit te pakken, na een kleine tien minuten in de tweede helft leek PSV op gelijke hoogte te komen. Gakpo kopte een voorzet van de ingevallen El Ghazi binnen maar stond op het moment van voorzetten nog geen centimeter buitenspel. Reden genoeg voor de VAR om in te grijpen en het doelpunt van Gakpo zodoende af te keuren.

Ondanks de uitgelezen mogelijkheid om Ajax op drie punten achterstand te zetten ontbrak het PSV aan de absolute wil om de gewonnen wedstrijd in Amsterdam van vorig weekend een goed vervolg te geven. AZ kwam zelden tot niet echt in de problemen vandaag en bleef redelijk moeiteloos overeind. Dat AZ-trainer Pascal Jansen pas in de tachtigste minuut zijn eerste wissel toepaste was daarvan ook een overtuigend bewijs. En dus eindigt de eerste seizoenshelft voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij in mineur, nog geen week na de eerste gewonnen wedstrijd in de Johan Cruijff Arena sinds 2015. Zo werd er dus niet alleen niet geprofiteerd van het puntverlies van Ajax in Emmen, zo eindigt Ajax de eerste seizoenshelft met hetzelfde puntenaantal als de Eindhovenaren. Feyenoord kan zich morgen in de stadsderby tegen Excelsior tot winterkampioen kronen. Daarvoor heeft de ploeg van Arne Slot genoeg aan een gelijkspel.

Voor Luuk de Jong, Cody Gakpo, Xavi Simons en Erick Gutierrez gaat het vizier nu op het WK in Qatar, waar volgende week afgetrapt gaat worden. Voor de overige PSV-spelers is de winterstop nu aangebroken en zal het vizier op het nieuwe jaar gaan waar PSV op 7 januari af zal trappen op bezoek bij het dit seizoen zeer verrassende Sparta in Rotterdam.


Luuk de Jong: 'Zeker in de eerste helft moest het van ons beter'

In gesprek met ESPN baalde Luuk de Jong van de nederlaag tegen AZ. "In de eerste helft waren we een beetje slordig. Als zij de bal hadden, zetten wij wel druk en speelden zij de lange bal. Wij wonnen dan alleen niet de tweede bal", aldus De Jong. "In de tweede helft probeerden we te drukken en te drukken. Helaas wordt die goal van Gakpo afgekeurd. We hebben verder ook weinig kansen gecreëerd, dus dat moet ook echt beter."

De aanvoerder was het niet helemaal eens met de opmerking dat PSV het voetballend steeds moeilijk heeft om tot kansen te komen. "AZ heeft het ook gewoon goed gedaan. Ze hielden de ruimtes kort, ook aan de zijkant hielden ze het goed dicht", zo gaf hij aan. "Het gevaar van onze voorzetten hielden ze er goed uit. Dat is een compliment aan AZ hoe ze het deden. In de eerste helft moest het van ons zeker beter. In de tweede helft doe je er alles aan, maar het mocht helaas niet zo zijn."

Het puntverlies van Ajax zorgde niet voor een scherper PSV. "Natuurlijk is iedereen blij als je directe concurrent punten verliest. Je moet dan op het veld laten zien dat je gas geeft met z'n allen en dat hebben we nagelaten in de eerste helft", zei hij daarover. "In de tweede helft was het echt gas geven. Alles is nu nog spannend in de competitie, maar ik had toch veel liever hier gewonnen en drie punten gehad."


Xavi Simons: 'We waren onszelf niet'

Xavi Simons zei in gesprek met ESPN dat hij met een vervelend gevoel de winterstop in gaat. "Ik had dit helemaal niet verwacht om eerlijk te zijn", aldus Simons. "We waren vandaag onszelf niet en dan krijg je deze klap. Dit komt hard aan. Ik weet niet hoe het komt. We moeten dit gaan bekijken en bespreken, want we waren vandaag totaal onszelf niet."

PSV heeft hele seizoen nog wisselvallige periodes. "Je probeert natuurlijk altijd constant te zijn", zo gaf hij aan. "Je staat eerste en kunt in de winterstop eerste blijven. Het ging gewoon niet. Je moet altijd constant blijven, maar dat weten we zelf ook."

De middenvelder blikte ook terug op vrijdag toen hij hoorde dat hij in de selectie van het Nederlands elftal zat. "Iedereen was blij voor me, vooral mijn familie. Dat was veel emotie", zei hij daarover. "Ik was bij de club. Ik was aan het douchen en hoorde iedereen schreeuwen. Iedereen was blij voor me. Toen ik thuis kwam was er ook veel emotie. Mijn moeder moest huilen. Dat is mooi."


Cody Gakpo: 'We waren niet scherp genoeg'

In gesprek met ESPN gaf Cody Gakpo aan dat PSV tegen AZ niet scherp genoeg was. "We stonden met momenten niet goed en waren slordig aan de bal", zo gaf hij aan. "We hebben zelf weinig weggegeven, maar door een fout van ons maken zij wel 0-1. Dan is het voor ons achter de feiten aanlopen en op jacht gaan naar de gelijkmaker, maar hij wilde niet."

Gevraagd werd aan de aanvaller waar voor PSV het grootste verbeterpunt zit. "We moeten nog gedisciplineerder spelen en vast zijn in de formatie", zo gaf hij aan. "Van daaruit moeten we de slordigheden eruit halen en geen kansen meer weggeven. Dan kunnen wij gewoon goed voetballen. Dat hebben wij al laten zien. Daar moeten we op voortbeduren. Dit was denk ik een incident. Hiervoor waren we goed bezig. We weten wat we kunnen. Dat moeten we vasthouden, verbeteren en verder ontwikkelen."

Gakpo kreeg ook de vraag of hij in de tweede seizoenshelft ook nog voor PSV speelt. "Ja", zei hij direct. "Ik focus me gewoon op PSV. Nu ga ik me focussen op het WK en dan zien we wel weer verder."


Ruud van Nistelrooij: 'Teveel spelers haalden hun niveau niet'

Ruud van Nistelrooij gaf in gesprek met ESPN aan dat PSV gewoon niet goed was tegen AZ. "Teveel spelers haalden hun niveau niet", aldus Van Nistelrooij. "We geven een goal weg in onze eigen opbouw. Dat was onnodig en gewoon heel slecht. We hadden vooral aan de bal heel veel moeite om rust te hebben. Teveel spelers waren niet op hun niveau en dan krijg je het moeilijk."

De trainer vond het in de tweede helft wel wat beter lopen. "Met Branthwaite kwam er iets meer rust in de opbouw", zo gaf hij aan. "We namen wat meer tijd en maakten betere keuzes. De veldbezetting werd ook beter, maar we hadden ook heel veel foute passes en slordigheden. Ook de spelhervattingen waren niet goed genoeg om een goal te kunnen maken. Iedereen probeerde, maar uiteindelijk was het een slechte prestatie van ons vandaag."

Van Nistelrooij werd gevraagd naar zijn wissels. "Guti werd gewisseld omdat we achter stonden en dus aanvallender gingen spelen", zei hij daarop. "Helaas raakte El Ghazi geblesseerd, want toen hadden we al een extra aanvaller erbij gezet. Toen moesten we terug schakelen met Guus erbij. Hij deed ook zijn ding. Daarna ging Branthwaite nog naar voren in een allerlaatste poging, maar dat mocht ook niet baten."


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Pavlidis ('18)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
33.009 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
AZ: Sugawara ('38)
Kaart
AZ: Kerkez ('86)

Opstelling PSV

Cody GakpoLuuk de JongXavi Simons


Érick GutiérrezJoey VeermanIbrahim Sangaré


Philipp MaxArmando ObispoAndré RamalhoPhillipp Mwene


Walter Benítez

Wissels:

'46 Anwar El Ghazi voor Érick Gutiérrez
'46 Jarrad Branthwaite voor André Ramalho
'67 Noni Madueke voor Xavi Simons
'74 Guus Til voor Anwar El Ghazi


Opstelling AZ

KarlssonPavlidisOdgaard


ClasieDe WitReijnders


KerkezBeukemaHatzidiakosSugawara


Verhulst


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 0-1 (0-0)
 1 2-1 (1-1)
 1 2-1 (1-0)
 1 3-1 (1-0)
 1 2-1 (1-0)
 1 3-1 (1-0)
 1 2-1 (1-0)
 1 2-1 (1-0)
 1 2-1 (1-0)
10  1 3-1 (1-0)
11  1 3-1 (1-1)
12  1 2-1 (1-0)
13  1 2-1 (1-1)
14  1 3-1 (2-0)
15  1 3-1 (2-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.38. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (51 -> 5,0)
2. Érick Gutiérrez (18 -> 4,0)
3. Walter Benítez (16 -> 3,0)
4. Jarrad Branthwaite (13 -> 2,0)
5. Noni Madueke (10 -> 1,0)
6. Anwar El Ghazi (6 -> 0,0)
7. Guus Til (5 -> 0,0)
8. Armando Obispo (4 -> 0,0)
9. Cody Gakpo (3 -> 0,0)
9. Mauro Júnior (3 -> 0,0)
9. Phillipp Mwene (3 -> 0,0)
12. André Ramalho (2 -> 0,0)
12. Ibrahim Sangaré (2 -> 0,0)
12. Joël Drommel (2 -> 0,0)
15. Luuk de Jong (1 -> 0,0)
15. Olivier Boscagli (1 -> 0,0)
15. Philipp Max (1 -> 0,0)
18. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
18. Jordan Teze (0 -> 0,0)
18. Xavi Simons (0 -> 0,0)
18. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
18. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
18. Joey Veerman (0 -> 0,0)
18. Boy Waterman (0 -> 0,0)
18. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
18. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
18. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
18. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
18. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
18. Sávio (0 -> 0,0)
18. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
18. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
18. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
18. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
18. Dennis Vos (0 -> 0,0)
18. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
18. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
18. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Weer eens als bovenste de winterstop in, lekker.
Knallen mannen, geef afgelopen zondag een mooi vervolg.
+1/-0

 
5 maanden geleden
De wedstrijd moet nog gespeeld worden he ;)
+1/-0

 
5 maanden geleden
Glas is halfvol, positief benaderen.
+1/-0

5 maanden geleden
Het gaat te goed, tijd voor Gozebuyuk… Nu maar hopen dat dit dan in ruil voor z’n standaard wedstrijd in de Kuip is…
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Het blijft wel voetbal, we kunnen ook gewoon als derde de winterstop ingaan. Ik keek net even naar Cambuur, waar we gewoon terecht van verloren. Die scoren vollop tegen ons en de 5(!) wedstrijden erna kunnen ze niet eens 1 goaltje maken. Het kan dus gewoon raar lopen.

Natuurlijk hebben we het team bijna weer compleet en reken ik ook op een overwinning. Zij hebben een keeperstraumaatje dus alles op alles zetten om snel te scoren en te voorkomen dat ze weer enig zelfvertrouwen krijgen. Hopelijk met een logische opstelling. En zonder Vertessen lol.

De scheids heeft ons tegen RKC de ''topclubpenalty'' gegeven dus ik neem aan dat hij bij twijfel niet weer onze kant kiest, dat kan ook een dingetje worden. Zorgen dat we niet in een situatie belanden waarin hij bepalend kan zijn.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het is dan ok ongelofelijk dat hij deze wedstrijd krijgt…
+3/-0

 
5 maanden geleden
Past anders prima bij de gebruikelijke werkwijze van de KNVB ;)
+2/-0

killermfc (geschorst)
5 maanden geleden
Deze hebben wij nog niet gewonnen.

Kon nog weleens een pittige pot wonnen.

Zeker gezien de nederlaag van AZ in Waalwijk vorige week.

Aan de andere kant lonkt revanche voor de thuisnederlaag eerder dit jaar.

Nipte overwinning derhalve, daar doen wij het voor.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Jep, wij vonden ajax arrogant toen ze zeiden donderdag weer bovenaan te zullen staan. En de kans dat zij Vitesse zouden verslaan is wel wat groter dan dat wij AZ ff verslaan (na 3 opeenvolgende thuisnederlagen tegen AZ meen ik). Zal best pittig worden tenzij we vlug op voorsprong komen.
+1/-0

5 maanden geleden
Deze moet inderdaad gewonnen worden. Dan sluiten we de eerste seizoens'helft' vrij goed af met slippertjes tegen Cambuur en Groningen, maar overwinningen op Feyenoord, Arsenal, Ajax en AZ.

We hebben een vrijwel fitte selectie met relatief weinig WK-gangers (in tegenstelling tot ajax). Dus hopelijk kunnen we fit aan de tweede seizoenshelft beginnen en er dan iets moois van maken.

Begrijp me niet verkeerd. Het lek is nog niet helemaal boven, maar het ziet er in ieder geval een stuk rooskleuriger uit dan 2 maanden geleden. Of dat dan de terugkomst van Luuk de Jong is of de ontwikkeling van het team laat ik even in het midden.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Nou het is i.i.g. wel fijn dat je eindelijk bij een aanval een bal naar de spits kan spelen ipv Guus Til of El Ghazi...
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt. Maar het aantal tegendoelpunten is ook flink teruggelopen. Ondanks dat Luuk regelmatig verdedigend werk levert kunnen we dat moeilijk op zijn conto schrijven ;)
+1/-0

5 maanden geleden
Ik verwacht een klote pot, we gaan vol verwachting erin, met goed gevoel, vooral omdat ajakkes te pakken was, zelfs door Philip👍, maar morgen hoop ik op een snelle 1-0,2-0, mocht dat een poos uitblijven dan vrees ik voor een nw verlies pot… ik ben er nog niet zekerden morgenavond, het lijkt allemaal te mooi in een week….. winnen van ajakkes, Simons geselecteerd, komst van Romario, je kunt bovenaan de winterstop in gaan etc….. maak het waar heren, maak er een mooie avond van en sluit gvd een x mooi af!!!👍
+3/-0

5 maanden geleden
Er zal geen sprake van onderschatting zijn,dus ik verwacht een mooie afsluiting met de volle winst.
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Met de juiste inzet en mentaliteit gewoon winst.
Met de 70% inzet komt wel goed mentaliteit, deksel op de neus.

Zo simpel is het volgens mij.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Waar ik voor vrees is dat de tegenstander hard erin gaat in de wetenschap dat onze internationals de WK niet zouden willen missen, een ieder kan lullen wat ze willen maar dit speelt zeker ook mee.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Aan onze goede vriend Serdar om dat in goede banen te leiden.
Maar verwacht daar zelf niet zo veel van...
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Zal wel een rode kaart voor onze Xavi worden die nadat hij vier keer omver gebeukt is zich breed maakt wat door de VAR gezien wordt als een slaande beweging.
+2/-2

 
5 maanden geleden
Ik denk dat het daarom juist gunstig is dat je nu een topwedstrijd krijgt, omdat je dan wel scherp moet zijn. Niet dat ik zeg dat we even gaan winnen, want AZ heeft een goede ploeg en vooral die linkerkant van hun is heel sterk, maar ik ben er niet bang voor dat de WK-gangers het vandaag rustig aan gaan doen. Zit sowieso ook niet in hun karakter.
+1/-0

5 maanden geleden
Verwacht een lastige wedstrijd. Uiteindelijk 3-1.
+1/-0

5 maanden geleden
Ben zeer benieuwd hoe Gakpo en Simons zich opstellen. Laatste wedstrijd voor het EK - wil zeker niet geblesseerd raken. Zeker Gakpo - redelijk goede kans op aardig wat speeltijd op het wk -> goed wk = mooie transfer …
+2/-0

5 maanden geleden
Gewoon de beuk erin, ook de internationaals. Je kunt overal geblesseerd worden, tijdens een wedstrijd, op de training, thuis van de trap vallen of je tandenborstel inslikken. Hoe voorzichtiger, hoe meer kans op een blessure. Verwacht een moeilijke wedstrijd maar wel 3 punten anders heeft de overwinning van vorige week minder / weinig waarde. Dus vlammen anders moet RvN Romario maar in laten vallen.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Er zijn nou eenmaal dingen die je niet kan voorkomen, maar voor ieder oplossing een probleem vinden is wel zooo snugger;-0
+2/-1

5 maanden geleden
Verheug me erg op Romario :) en de reactie van het stadion. Baal als een stekker dat ik er niet bij kan zijn. Hoop echt dat onze jongens de avond niet verpesten door niet te winnen. AZ was pas geleden nog gewoon koploper en ze lijken nu een beetje onderschat te worden.
Hhop ook echt dat ESPN de ''huldiging'' van Romario gewoon live uitzend ipv dat oeverloze gezwam voor de wedstrijd. Maar we zullen het wel weer moeten doen met een simple fragmentje. Jan Joost en Co zien zichzelf graag in beeld.
+1/-0

5 maanden geleden
Drie punten zijn nu nog belangrijker na wederom puntverlies van mokum.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Inderdaad … nu een keer echt uitlopen aub!
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Haha Ajax sleept weer een puntje uit het vuur.
+1/-0

5 maanden geleden
Godverdomme wat een kutgoal weer. Comaan PsV!
+1/-0

5 maanden geleden
Wat een ziekte blijft dat onnodige achteruit spelen. We waren aan het aanvallen en dan blind naar achteren.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Klopt. Geduldig opbouwen is op zich prima, maar uiteindeijk moet hij wel een keer naar de helft van de tegenstander. Kom op PSV. Laat zien dat we echt beter zijn geworden. Gakpo begint trouwens echt dramatisch aan deze wedstrijd….
+1/-0

5 maanden geleden
Wat een ongeïnspireerde klote start!
We zijn nog geen kampioen he!! Mam man
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Dat zeg ik, 70% komt wel goed instelling.
+1/-0

5 maanden geleden
We beginnen weer met de verkeerde mentaliteit en het gaat fout…
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Tering wat een kans. Dat soort ballen mogen erin Cody. Max, hoe krijg je het voor elkaar
+1/-0

5 maanden geleden
Ga nou eens voetballen
Tis zo angstig
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Obispo heeft zijn oude niveau ook weer te pakken.🤔
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dat krijgt hij niet uit zijn spel ben ik bang, dus geef mij Gerrit maar!
+1/-0

5 maanden geleden
Madueke erin, Simons naar het middenveld en Veerman douchen aub.
+3/-0

5 maanden geleden
Tsja, is nog niet echt wat ik had verwacht/gehoopt.
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Die Max laat zich toch ook elke keer weer foppen hè.
+1/-0

5 maanden geleden
Je zag het al aankomen. AZ zet hoog druk, kansen worden gemist en toe maar. Graag Madueke erbij
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Ja zoiets want met Xavi rechtsbuiten hebben we te weinig dreiging vind ik.
+1/-0

5 maanden geleden
Tam op het veld en tam op de tribunes.Wat een zaadpartij van PSV.Bakken er niets en de kansen die ze krijgen helpen ze om zeep.
+2/-0

 
5 maanden geleden
onze verdediging is een blijft een drama. Obispo voorop. ik heb er echt hard hoofd in. we zijn gewoon te kwetsbaar voor een topploeg
+1/-0

5 maanden geleden
En zo ga je dan als derde de winterstop in.... Wat een anticlimax. En Guti eruit, niet Veerman ? Ik kan Ruud echt niet volgen af en toe.
+3/-0

Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Huh Guti eraf? En ik had er eerder Obispo afgehaald, maar we zullen zien.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Haal GVD die Obispo eruit man!!!!!
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Gebeurd toch veel te vaak dat we een offday hebben hoor!
+2/-0

5 maanden geleden
Overtredingen op de jong, Simons en sangare bestaan niet… ieder zuchtje naar een AZ speler is fluiten
+4/-0

 
Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Gadver hij weet niet hoe vlug hij moet fluiten.
+1/-0

5 maanden geleden
Godver de godver. Het is weer zo’n avond. Overkomt Cody echt veel en veel te vaak. Tegen Arsenal al 3x, vorige week tegen Ajax ook in kansrijke positie……
+1/-0

5 maanden geleden
Bij twijfel en er is al gevlagd dan blijft het buitenspel op basis van de grensrechter. Andersom gelden er kennelijk weer andere regels
+3/-0

5 maanden geleden
Zelfs met die lijntjes is het gewoon niet te zien!!
+2/-0

Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Er moet weer geknokt worden en Veerman is weer nergens te bekennen.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Gakpo is by far de slechtste man op het veld (Veerman is een goede tweede)
+1/-0

5 maanden geleden
Gaat 'm niet worden vandaag, we blijven mentaal toch uitermate kwetsbaar..
+2/-0

5 maanden geleden
Wat een niveau weer zeg, ongelofelijk
+2/-0

5 maanden geleden
Wat is dit nou weer met PSV? Mentaliteit is werkelijk waar weer niet om over naar huis te schrijven. Je kunt uitlopen op je grote rivaal, geef je weer niet thuis. Stomme selectie heeft PSV...
+5/-0

 
5 maanden geleden
WK angst. Het is hetzelfde als toen gakpo een transfer ging maken, bang om geblesseerd te raken. Tel daarbij op een waardeloze gozebuyuk en je weet dat het niet gaat lukken
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ook RvN heeft het over externe factoren als het WK,en ik denk dat de uitslag van ajax die ze net voor aanvang van de wedstrijd in de kleedkamer ongetwijfeld meekregen ook geen goed heeft gedaan.
Buiten het feit dat AZ organisatorisch alles goed voor elkaar had was het een zeer matte vertoning,net als op de tribunes trouwens.
+1/-0

5 maanden geleden
wat is dit onthutsend slecht zeg. het gaat drie wedstrijden goed en hoppaaa weer een nederlaag. wat is dat toch met dit PSV?? wanneer gaan we nou een keer als een topclub presteren man. dit is echt om moedeloos van te worden
+3/-0

5 maanden geleden
En Gozu draagt z’n steentje ook weer goed bij … :\(
+3/-0

5 maanden geleden
Madueke is een goede voetballer maar hij moet echt kappen met egoistische geouwehoer en die bal gewoon voor geven na die panna. Onze backs blijven echt waardeloos, Vitesse niveau.
+5/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Alweer 4 nederlagen in november.
Steeds als het moet gebeuren kan dit team de druk niet aan!
Zware domper. Had zo’n mooi gevoel dat het eindelijk een seizoen onze kant op kon gaan vallen! Nu lopen die lui zelfs een punt uit en wordt je morgen verder ingehaald. Om te janken!
+3/-0

5 maanden geleden
Wat een wanprestatie collectief zeg.
Ga je schamen dames
+5/-0

5 maanden geleden
En ze geven het gewoon weer weg. 3 wedstrijden leuk spelen, daarna weer falen. Een terugkerend patroon bij PSV. Wat een stelletje stumpers zijn het weer. Salaris inhouden...
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Je weet verdorie dat Ajax punten laat liggen en dan zo een wedstrijd in gaan.
Te veel spelers onder hun nivo en aan wie ligt dat?
+4/-0

 
5 maanden geleden
Juist doordat Ajax punten heeft laten liggen kruip de faalangst erin, en dat telkens weer
zovan ai Ajax heeft punten laten liggen ai ai hoe gaan we hiermee om in plaats van yess die hebben punten laten liggen en daar gaan wij van profiteren.
+1/-0

5 maanden geleden
Misschien is dit de emotie, maar ik denk dat Ruud hier gewoon nog niet klaar voor is. Hoe is dit mogelijk dat we nu weer onder ajaks staan. Die gaan zich ook nog lekker versterken in de winter. Weer een vreemde tactiek, weer leek het team er niet klaar voor en weer vreemde wissels.
+5/-0

5 maanden geleden
Enorm ongelukkig dat hier verloren word. Meer dan genoeg kansen om te scoren en een discutabele var afkeuring. Madueke laat wel zien waarom hij moet spelen - zo veel dreiging. Goede tweee helft, te weinig gekregen
+1/-1

5 maanden geleden
Bedankt psv
Schijtpot
Terecht verloren
Veerman en ospipo en sanga SCHANDE.
middelmaat zeg.
En weer domme wissels
Lekker voetballen op 60%
+3/-1

5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik blijf het zeggen … die buitenspel was gewoon een goal!
Die lijntjes zeggen helemaal niets… die schouders zijn gewoon gelijk en de voeten kun je niet zien!
Belachelijke en totaal verkeerde beslissing!!

Trouwens, alle beslissingen waren vandaag weer tegen ons …

Enne, van mij mogen ze Sangare in de winterstop verkopen … heeft toch echt niet veel toegevoegde waarde. Vertraagd het spel enorm …
+3/-0

 
5 maanden geleden
Het blijft bizar hoe vaak bij twijfel bij ons een negatieve beslissing het resultaat is… die lijntjes sloegen idd nergens op…
+1/-0

 
5 maanden geleden
Zekers, met of zonder lijntjes kon je al meteen in eerste instantie al zien dat dit geen buitenspel is/was, en de beslissing buitenspel werd niet eens na lang bestuderen genomen voor zo'n krappe situatie.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Normaliter roept de var de scheids nog om te kijken … bij ons helemaal niet! Iedere kans om ons te naaien wordt meteen aangegrepen!
+1/-0

 
5 maanden geleden
Das juist, lleen geen man die dit ter discussie brengt en de KNNVB en arbitrage in verlegenheid/ter discussie brengt.
+1/-0

5 maanden geleden
Het oude liedje weer. Dat euforische gevoel heeft precies zes dagen mogen duren... Het is nu al zo vaak gebeurd dat we er toch gewend aan zouden moeten zijn. Maar ik ben dat niet 😩
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Daar word je toch schijtziek van hè. Hoeveel seizoenen is het nu al niet hetzelfde liedje?
Max, Obispo, Veerman, Gakpo, Sangare allemaal slecht. Waarom Guti eruit?
+1/-0

5 maanden geleden
Lekkere prestatie hoor mannen, maakt mijn weekend wederom fijn, incl winterstop…. Gvd sukkels, Ajax uit winnen, dat heeft nu dus nagenoeg geen meerwaarde, altijd hetzelfde liedje….
+3/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Dit is gewoon geen toeval meer. Dit PSV is gewoon geen topploeg. Er lopen zoveel zwakke spelers bij PSV dat ze nooit een goede serie kunnen neerzetten. Er moet achterin echt wat bij in de winterstop. Obispo,Ramalho, Mwene en Max kan gewoon niet meer.
+7/-1

 
5 maanden geleden
Dat is het verschil met die club uit de hoofdstad. Die hebben wel geld zat om in de WK-stop orde op zaken te stellen. Denk aan de winter dat ze Haller haalden. Wij hebben nul euro te besteden nu. Eigenlijk had Cody verkocht moeten worden voor 1 september wilden we een beetje cash-flow hebben. We weten allemaal hoe dat af liep. En we hebben met een identieke wedstrijd als vanvond die ploeg uit Glasgow 40 miljoen geschonken. Geld, waar we nu heel veel leuke dingen hadden kunnen doen.... Rangers dat uiteindelijk het slechtst presterende team uit de CL-geschiedenis bleek te zijn. Zo pijnlijk allemaal. En als Cody nu een goed WK speelt wordt hij alsnog in januari verkocht. Wij een zak met geld en dan zeker geen kampioen meer. Ik heb nu al geen zin meer in dat wk. Of toch? Er komen in elk geval een hoop weken aan dat wij in elk geval niet verliezen.
+1/-0

5 maanden geleden
Typerend dat bij het man-of-the-matchklassement de fictieve persoon 'Niemand' nu, halverwege het seizoen, op de 8e plaats staat en na vanavond weer iets zal stijgen. Dat betekent dus dat we een stuk of 4 à 5 spelers hebben die nog slechter zijn dan 'niemand'. Mag volgens mij niet het geval zijn bij een topclub. Of is het tobclub? 🤔
+2/-0

killermfc (geschorst)
5 maanden geleden
Driewerf schande.

(later meer)
+2/-0

5 maanden geleden
Misschien even wachten met reageren, wanneer de teleurstelling wat gezakt is.
Niet alleen voor mij, maar voor meer mensen hier.
+1/-0

5 maanden geleden
Ik heb de tijden meegemaakt dat we jarenlang thuis ongeslagen waren. En nu leiden we de 4e opeenvolgende nederlaag tegen AZ. Laat dat eens goed tot je doordringen, de 4e, thuis nog wel.

Maar toch leken ons team en onze trainer het een beetje te simpel op te nemen, pfffff. Romario zal ook wel gedacht hebben in het stadion.

De trainer van AZ bleek tactisch wel heel sterk, hij wist ons spel volledig te ontregelen. En onze trainer had blijkbaar geen flauw idee hoe hierop te reageren, ik kon weinig idee in het spel ontdekken. Kunnen we hem niet benaderen ?
+8/-0

 
Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Zijn we eindelijk van de vloek van Heerenveen uit af, krijgen we nu het AZ thuis complex😱
+1/-0

 
5 maanden geleden
Kan nog wel wat meer complexjes opnoemen na deze seizoenshelft.
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Gaat toch goed joh, we hebben pas vier wedstrijden verloren er is nog niets aan de hand.💤
+1/-0

 
5 maanden geleden
Nee, ajaks verliest 7 punten in 6 dagen en we staan nog steeds onder ze, dus ze zullen na de winter nog slechter moeten presenteren in amsterdam willen wij ze inhalen.
+1/-0

5 maanden geleden
Waardeloze instelling. Waardeloos gevoetbald. Waardeloos gewisseld. Wat een aanfluiting. Sukkels.
+3/-0

5 maanden geleden
Ik heb de hele wedstrijd het gevoel gehad alsof we met een man minder speelden. Overal 4 man in de nek bij balbezit, niet de oplossing kunnen vinden, elke tweede bal verliezen. Een pass over 5 meter in de voeten gaat al mis. Collectieve offday, kan normaal gebeuren, maar helaas hebben we er daar al iets teveel van gehad dit seizoen...🤢
+3/-0

 
Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Ik kan er zo 5 noemen die op 50% speelden, dan speel je al met 2 1/2 man minder.😶
+2/-0

 
5 maanden geleden
Kerkes Xavi laten pesten was Masterclass van AZ trainer hè.
+1/-0

5 maanden geleden
Onze grote concurrent is in diepe crisis maar zelfs nu zijn wij niet in staat om ze voorbij te streven.

Het zegt alles over onze eigen prestaties. Telkens weer laat je het helemaal zelf liggen..
+4/-0

Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Cambuur had thuis nog niet gewonnen.
Groningen zat in een slechte serie.
Rangers bakte er niets van.
AZ drie wedstrijden achter elkaar verloren.
Maar gelukkig, dan komt PSV to the rescue Voor al uw dipjes en negatieve spiralen bel RUUD en zijn leger des onheils.
+4/-0

 
5 maanden geleden
We moeten gewoon eens lekker tegen onszelf gaan voetballen
+1/-0

 
5 maanden geleden
Resuultaat van jou oproep ,de telefoon staat inmiddels gloeiendRuud ;-)
+1/-0

5 maanden geleden
De trainer is af en toe toch niet te volgen. Wisselt in de rust guti en Ramalho gevolg heel de organisatie van PSV is weg. Ramalho en Guti worden standaard afgerekend op fouten van andere spelers.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Die kon ik ook niet volgen. Dat zijn nog mannen die erin vliegen
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Wat een achtbaan de afgelopen 7 dagen...een week geleden was ik oprecht bang dat we nu 10 punten achter Ajax zouden staan en het seizoen voorbij was..Toen kwam de overwinning in Amsterdam, gevolgd door het midweekse puntverlies met als klap op de vuurpijl de koppositie en vandaag nog eens het gelijkspel van de concurrent waardoor we zelfs afstand konden nemen! Maar dan onze eigen wedstrijd... Je kon al gelijk na de tegentreffer voelen dat het vanavond niets ging worden. Werkelijk niemand haalt zijn niveau met uitzondering van Max en Obispo, die kwamen zoals inmiddels blijkbaar geaccepteerd weer erg veel tekort. Daarnaast leken De Jong, Gakpo en Simons er niet helemaal bij, Veerman en Ramalho waren al met vakantie, De rest onzichtbaar. Een week geleden was ik blij geweest met de ranglijst zoals die nu is, maar het voelt nu toch gewoon zwaar kut. Nu even 2 maanden geen voetbal om het te laten bezinken.
+8/-0

 
5 maanden geleden
Niks aan gelogen.
Wat ik er nog aan toe wil voegen is dat de sfeer ook wat lafjes was.
Klote avond, en zuur de winterstop in.
+1/-0

5 maanden geleden
Bij deze wil ik alle mensen hier bedanken voor het gezellig discussiëren en nabeschouwen hier de afgelopen 20 jaar. Ik stop ermee hier en heb ook geen zin om nog uit te wijden over PSV-AZ. De eerste seizoenshelft kende hoge pieken en toch meer diepe dalen. 14 eredivisie potjes en 4 verloren is PSV. Souza in fitte levende lijve nog eens gezien te hebben was dus mijn hoogtepunt van de dag!
+5/-0

 
5 maanden geleden
Het ga je goed en bedankt voor je inbreng.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Heel herkenbaar,telkens weer een repeterend verhaal alsof je bij aanvang van het seizoen de zelfde grammofoonplaat opzet.
Groundhog-day!
+1/-0

5 maanden geleden
We zijn gewoon een padvindersclub aan het worden. Het is allemaal te vrijblijvend. Keer op keer wordt er geblunderd,maar men komt er altijd mee weg. Als een speler niet presteert moet je als trainer van een topclub keihard ingrijpen,maar dat zie ik bij dit PSV nooit gebeurnen. Er lopen bij PSV te veel spelers rond die van het niveau FC Den Bosch zijn. Onze centrale mensen en de backs zijn om te janken en hiermee moet PSV de oorlog mee winnen!!

Waarom kwam Mandueke gelijk na rust niet in? heeft meer dreiging dan El Ghazie.

Ruud's z'n wisselbeleid is ook dramatisch. Was vorige week ook zo tegen Ajax.

We staan potverdorie maar 4 puntjes voor op sparta. Dit zegt eigelijk alles over dit PSV.

SCHAAM JE KAPOT!!!!
+4/-1

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik kan er met me hoofd niet bij. In Amsterdam is er crisis en die lui staan boven ons. Hoezo is er hier dan geen crisis. Schmidt had nu dik bovenaan gestaan!!
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik kan er met mijn hoofd ook niet bij.
Ajax zit in een enorme crisis, en is helemaal uit vorm. Zowel op het veld, als qua trainer, als qua organisatie en aan en verkopen.
PSV heeft zelfs vorige week van ze de topper gewonnen en toch staan ze boven ons, en staan we derde. In zo'n situatie zou PSV een gat van 7 punten moeten hebben, en een grote stap richting de titel hebben gemaakt.

Wat ik bij de analyses over Ajax mis is dat die niet alleen dit seizoen, maar ook al onder Ten Hag bagger-voetbal speelde. Als Feyenoord die strafschop niet had gekregen had ik hun wedstrijd tegen Vitesse nog moeten zien. Ajax zit tav de spelers nu ook niet goed in elkaar, en dat is niet zomaar op te lossen.
Maar ondanks alle problemen bij hun staan we gezellig op plek 3 ! Met RvN die een positief verhaal aan het houden is. Bij een Ajax in redelijke vorm hadden we nu op plek 3 en ook nog 7 punten achter gestaan, en was alles al verloren. PSV is niet goed, vooral Ajax is heel slecht. Om het maar niet over de grootste kans op CL te hebben die tegen de Rangers.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Klopt helemaal. Ik denk persoonlijk dat we een prima selectie hebben en dat de technische staf er gewoon niet het optimale uithaalt. We hebben Gotze verloren, maar hebben een aantal prima spelers ervoor teruggekregen. Natuurlijk niet hetzelfde niveau als Gotze, maar we zouden prima moeten kunnen presteren met deze groep. M.i. ligt het probleem bij de technische staf. De technische staf krijgt het niet voor elkaar om een aantal spelers in hun kracht te laten spelen. Wat mij betreft heeft Ruud er ook voor gezorgd dat de hierarchie totaal zoek is. Jongens als Ramalho en Gutierez zou hij juist belangrijk moeten maken. Puur door hun mentaliteit. Maar door de wijze hoe hij deze spelers behandeld, maakt hij spelers als Obispo en Veerman belangrijk. Deze twee staan duidelijk in de hierarchie van Ruud veel hoger. Als ik de trainer van PSV was. Zouden ze niet eens spelen.

Na de wedstrijd tegen Arsenal en Ajax had Ruud moeten weten dat hij een tactische aanpassing had moeten maken. Iedereen heeft die wedstrijden gezien en Janssen is een van de beste trainers in Nederland. Was hij deze wedstrijd met Madueke begonnen of eventueel El Ghazi. Met Simons op 10 of TIl op 10. Dan was Janssen goed verrast geweest en zich meteen weer moeten aanpassen.
+3/-0

 
5 maanden geleden
zo stuur je de groep inderdaad beter aan.
+1/-0

5 maanden geleden
Leek een beetje op die waardeloze wedstrijd tegen de Rangers.Door een foute pass van Veerman op achterstand komen en vervolgens nauwelijks tot kansen komen.Pascal Jansen troeft RVN tactisch volledig af.Gakpo,Simons en Luuk niet gezien.Luuk verloor al zijn kopduels van ene Beukema.Ik had het idee dat deze 3 internationals niet voluit gingen met het oog op dat k.u.t wk.Verder een dramatisch slechte Sangare.De overwinning op een erg zwak ajaks heeft iedereen zand in de ogen gestrooid.Met als resultaat een 3e plaats en hopen dat het volgend jaar constanter wordt.Maar hoop is meestal uitgestelde teleurstelling.
+5/-0

5 maanden geleden
Nooit gedacht dat ik blij zou zijn met een wk. Even geen weekend waar ik me druk moet maken welk PSV op komt dagen.

Ook wel zo gezellig voor het gezin.

Tot over 2 maanden!
+2/-0

5 maanden geleden
Tot zover de euforie na 020 uit.
Gelukkig komt dat schijt wk er aan.
+1/-0

5 maanden geleden
Het viel me al een paar dagen op. Heel weinig berichten op het forum en op deze wedstrijd. Zo'n 20 in totaal voor deze wedstrijd. Dan kun je als supporter al niet meer zeggen dat de spelers de wedstrijd onderschatten, want dan doen we dat zelf ook.

Nu 5 uur na de wedstrijd al meer dan 100 berichten. Dus als het niet goed gaat zijn ze er als de kippen bij. Zo werkt het niet hè.

Ook in het stadion was van sfeer (ook al voor de 0-1) totaal geen sprake. Ik dacht we klappen erop, kunnen als eerste de winterstop in, ajax net punten verspeeld, dit wordt een feest. Alles behalve dat. Super gezapige sfeer in het stadion. De supporters wilde net zo graag als de spelers en dan krijg je zo'n uitslag.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Exact. Geen sfeer geen beleving. Passie en strijd als motto? AZ was echt niet super. Deden exact wat ze moesten doen.
+1/-0

5 maanden geleden
Is er ets tussen Van Nistelrooy en Manueke?
Als hij speelt altijd dreiging. Gisteren was hij bv. beter dan Xavi Simons.
Zo'n speler laat je niet buiten basis tenzij er iets speelt wat ik niet weet.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik weet zelf ook (nog) niet wat ik van Madueke vindt. Te wisselvallig in rendement in het beperkt aantal wedstrijden die hij heeft kunnen spelen. Gelukkig nog vrij jong dus nog heel wat te ontwikkelen.

Net als de invalbeurt van onze Gerrit, super goede invalbeurt. Maar ja, moet je bouwen om een gehuurde speler die wellicht na de huurperiode weer vertrekt.

Over het resultaat van gisteren kan je ook zeggen dat AZ goed heeft gespeeld toch? De lijnen dicht gezet, PSV vaak met de lange bal laten "opbouwen" en 90min. zoveel mogelijk erop klappen.
Het is niet anders, top 3 nog dicht bij elkaar en op naar de 2e seizoenshelft.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Mee eens! AZ is ook gewoon goed tegen ons als ze niet het spel hoeven maken. Het zit met 3 cubs gewoon erg dicht bij elkaar. En vergeet niet, Feyenoord - Ajax hebben we nog tegoed en is nog niet deze eerste seizoens helft in de stand meegenomen
+1/-0

 
5 maanden geleden
In de Van Gaal termen: Madueke levert niet. Of te weinig. Heel dreigend maar ook tegen Az, schiet die bal erin. Of geef hem op het juiste moment af. Daarnaast verdedigend kwetsbaar al is ie daar echt vooruit gegaan dit seizoen
+1/-0

5 maanden geleden
Bla bla bla bla. Bij iedere verlies partij hetzelfde gezwam na afloop. Dat weten en zagen we nu ook wel (al na 5 minuten). Alleen de spelers en trainer hadden niets in de gaten.
Ik wil nu wel eens weten hoe ze dit gaan voorkomen? Alleen maar roepen voldoet niet meer. Zo gaat het nog vaker gebeuren. Dus Ruud, Marcel, wat is de oplossing? Mede supporters wat is de oplossing? Meer ervaring! Ik denk Sangare verkopen en 2 ervaren spelers terug halen. Middenveld en verdediging. Steady spelers; Guardado, Moreno, dat soort types. Maar uiteindelijk zal er wel iemand verkocht worden en middelmaat aangekocht.
+1/-0

 
5 maanden geleden
PSV 2021/2022 Schmidt 34 gespeeld 5 nederlagen.
PSV van Nistelrooy 14 gespeeld 4 nederlagen. Je hebt geen andere spelers nodig, je hebt een andere trainer nodig.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Ik verlang terug naar Roger. Dan hadden we al ruim aan kop gestaan. Ruud is er niet klaar voor. Startende 11 logisch. Maar nooit vroeg wisselen. In de rust of later en dan welke wissels….
+3/-1

 
5 maanden geleden
Hij had Madueke voor Veerman moeten brengen en Mauro voor Mwene. Dan had hij een kans gemaakt. Met zijn wissels maakt hij het team alleen maar zwakker. En Obispo moet al weken niet spelen. Obispo en Veerman zijn onbetrouwbare spelers. Maar met de logica van de trainer haal je juist je meest betrouwbare krachten uit het veld.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Obispo kan ik me in vinden, maar om Veerman nou gelijk onbetrouwbaar te noemen..hij had een totale offday valt niet te ontkennen, maar bijvoorbeeld de Jong en Gakpo ook. Zijn deze dan ook gelijk onbetrouwbaar? Een vervanger voor Veerman qua passing hebben we niet. Spelers als mwene en Max en Ramalhio, daar moet je afscheid van nemen. We spelen met opkomende backs die geen pass kunnen geven, hoe kansloos is dat?? Mwene die ballen hoog en zomaar ergens heen knalt..0 gevoel en zelfs een redelijk makkelijke kopbal niet eens voor elkaar krijgt. Max..ik ga er geen woorden meer aan vuil maken, Max is kansloos.Heb het hier eerder gezegd, maar ga eens een wedstrijd op ze letten. Het maakt ons gewoon zwakker, zeker als de tegenstander het centraal vast zet. Obispo is ook gewoon niet goed genoeg. Madueke lijkt wel op ijs te spelen en is alleen bezig met zichzelf..een pijnlijke nederlaag waar ik goed ziek van ben. Zoo jammer dat we op deze manier afsluiten.
+1/-0

 
5 maanden geleden
De passing van Veerman is ook meteen het enige waarin hij in uitblinkt. Deze pass kan hij ook alleen geven zonder enige vorm van druk op hem. Zodra er maar een beetje druk op hem gezet wordt is hij nergens. Dit was bij Heerenveen al en dat is nog steeds het geval. Over Ramalho ben ik het totaal niet met je eens. Veruit de beste verdediger die we hebben. Ook de invalbeurt van Madueke kon mij zeker bekoren. Onze voetbalfilosofien staan haaks op elkaar zo te zien.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik heb er eens goed voor gezeten, open mind en heerlijk bier…en idd. Ramalho is op dit moment onze beste verdediger. Erg triest en veelzeggend natuurlijk. Na debacle tegen de Rangers is er echter iets geknapt bij hem. Ik vind Ramalho verdedigend de beste maar dat zegt meer over de rest., opbouwend is het triest. Hoevaak hij een balletje breed of terug geeft..dit geeft direct ons grootste probleem weer. De verdediging. Watbetreft onze voetbalfilosofie, die hoeft niet zozeer te verschillen, alleen hebben we in andere vorm begrip voor een speler zijn situatie. Ja ik ben fan van de voetballer Veerman, maar heb hem vervloekt na die ongelooflijk kansloze pass. Alleen met een Veerman in vorm zijn we gewoon sterker. Madueke, die had gewoon die bal breed moeten leggen en niet voor de paal gaan. Das frustratie en een momentopname, de voetballer madueke waardeer ik zeker. Proost!
+1/-0

 
5 maanden geleden
Opbouwend is het gehele team gewoon magertjes. Dat heeft ook te maken met de afspeelmogelijkheden. Middenvelders zijn niet aanspeelbaar tijdens de opbouw. En AZ (pascal Janssen) had ook gewoon zijn huiswerk goed gedaan. Net als jij dacht Ruud dat hij dat kon verbeteren door Veerman het te laten doen, maar juist nu heeft hij dus kunnen zien dat dat het niet veranderd. Het gaat dus niet om het wisselen van het mannetje. Maar je zal in de opbouw toch meer moeten variëren in looppatronen om tot opbouwen te kunnen komen. Om het te verbeteren zullen PSV spelers veel meer moeten gaan lopen. Zoals Schmidt ookal aangaf. Je moet investeren in meters maken met en zonder bal. Als je kijkt naar Gakpo bijvoorbeeld. Die staat continu stil totdat de bal zijn kant op komt. Dat soort spel was onder Schmidt onmogelijk. Spelers moesten daar investeren in vuile meters maken en ja dan waren ze soms op na 60 min. Maar kijk naar alle top teams. Deze spelers maken zoveel vuile meters. Als spelers als Mo Salah zich niet te groot voelen om vuile meters te maken. Gotze en Zahavi deden het ook altijd. Dan moeten mannetjes als Veerman Gakpo en de rest toch eens kritisch naar zichzelf gaan kijken. De technische staf moet veel meer eisen dan ze tot nu toe hebben gedaan. 14 wedstrijden spelen en 4 wedstrijden verliezen kan gewoon niet. Onder Schmidt verloor psv in het eerste jaar 4 wedstrijden en in het tweede jaar 5 wedstrijden in de competitie. En hij werd al helemaal afgemaakt in de media. 4 wedstrijden verliezen na 14 competitiewedstrijden is gewoon echt PSV onwaardig. Na de spelers wijzen is zo makkelijk. Dit gaat echt om de technische staf.
+1/-0

5 maanden geleden
Met falende spelers en een Eindhovens bioscooppubliek kun je de wedstrijd tegen AZ wel samenvatten.De klappertjes supporters uit Alkmaar maakte in het Philips Stadion de sfeer.De faalcultuur bij PSV blijft maar voortduren.Geen boze spelers en trainer na afloop maar alles wordt met prietpraat verklaard.Romario moet zich kapot geschrokken zijn van dit PSV vergeleken met zijn tijd in Eindhoven.Gelukkig 2 Maanden geen PSV meer dus ook geen teleurstellingen.
+3/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe werkt dat buitenspel tegenwoordig??
Trekken ze lijntjes vanaf de voeten, tellen schouders, armen niet meer.?
Totaal onzinnige lijntjes getrokken door de VAR gisteren. Voelde als een tegendoelpunt.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Was ook een doelpunt, maar ieder nadeel van PSV is een voordeel voor Amsterdam en de KNVB.
+1/-0

5 maanden geleden
Armen tellen niet mee voor buitenspel want daar mag je niet mee scoren.Een millimeter buitenspel is helaas ook buitenspel maar waar ik me meer aan stoor is het toekennen van blessuretijd. Het lijkt wel of dat afhangt van de voorkeur van een scheidsrechter. Zuivere speeltijd invoeren dan ben je van al dat gedoe af.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dus je trekt de uiterste lijn vanaf de de schouder?
Zo waren de lijnen niet getrokken.
Overigens bleef Gakpo wel erg lang buitenspel staan in de 16 ten tijde van de balveroverong van El Ghazi..De schijn wellicht tegen
+1/-0

5 maanden geleden
Mijn buurman in het stadion zei direct na het doelpunt dat het buitenspel was. We zaten op een lijn met Gakpo toen die scoorde. Maar het was idd centimeterwerk.
+1/-0

5 maanden geleden
Vervelende nederlaag op een vervelend moment zo net voor het (bloed) WK. Zeker ook met het oog op het gelijkspel van de hoofdstedelijke arrogantie. Je kunt af en toe gewoon een keer verliezen van de top-5 ploegen en iets minder vaak van de andere 12 clubs in de competitie.

Volgende wedstrijd beter en het is in ieder geval een spannende competitie dit jaar, ondanks de vele miljoenen die ze in Amsterdam te besteden hebben...
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Bla bla bla we begonnen niet scherp, HOE DAN???
Als je nu 15 punten los staat en al dertig jaar geen punten hebt verspeeld tegen AZ kan ik er nog inkomen. Maar na drie thuisnederlagen op rij en de wetenschap dat Ajax punten laat liggen waardoor je alleen bovenaan kunt komen. Als je DAN nog niet scherp bent, dan ben je toch gewoon niet geschikt voor de top of begrijp ik het verkeerd.
Maar ja ze dronken een glas deden een plas en alles bleef zoals het was. (Of inderdaad Groundhog day).
+6/-0

 
killermfc (geschorst)
5 maanden geleden
Uitstekende post.

Vinger op de zere plek.

Ik ben nog niet tot analyse in staat.

Ergernis en zelfs pure haat is nog te groot.

Beter eerst maar efkes laten betijen.

Deze is, ofschoon niet totaal onverwacht, keihard aangekomen.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
5 maanden geleden
Weet je killer, ik probeer ook het gevoel op te roepen bij mezelf dat ik er vrede mee heb dat elke keer het zelfde k*t smoesje wordt herhaald. Maar ik kan het niet, het doet pijn. En ja het is zogenaamd maar een spelletje maar voor mij en ik weet zeker voor veel meer mensen is het echt wel meer dan een spelletje.
Hoeveel seizoenen moeten we nu al de Dumfriesen, Malens, Gakpo's, Rosario's, de Jongs en van Ginkels aanhoren dat ze niet scherp begonnen en dat ze dat mee moeten nemen naar de volgende wedstrijd? Dan zit er toch iets in het DNA van de club niet goed?
+2/-0

 
5 maanden geleden
We missen een Van Bommel (Koeman / Gerets / Lerby) in het veld die de boel op zo n moment weer ff op scherp zet en ploeggenoten op hun inzet/prestaties wijst. je kan tijdens de wedstrijd zelf toch ook de knop omzetten ?
+1/-0

5 maanden geleden
Eigenlijk kan ik nog steeds niet geloven dat we gisteren zo slecht voor de dag kwamen.
Na de euforie van vorige week ga je met een hoop chagrijn de winterstop in.
Ik hoor van Nistelrooij afgelopen week nog zeggen dat het zo mooi was om te zien wat zo'n overwinning allemaal losmaakt bij de achterban.
Nou Ruud, het brengt in ieder geval bij ons meer teweeg dan bij de spelersgroep en TS als ik het zo in schat, anders kom je zo niet voor de dag.
Zoals ook de waardeloze pot met nederlaag gisteren er bij ons er vlgs mij harder in hakt als bij de verantwoordelijken in dezen.
Alle ingrediënten waren aanwezig om als winterkampioen te eindigen, je concurrent verspeeld wederom punten en we horen als excuus weer de geijkte dooddoeners.
Zo labiel en wisselvallig in wedstrijdmentaliteit gaat ons dit seizoen 0,0 prijzen opleveren zoveel is zeker.
+2/-0

5 maanden geleden
PSV begint een beetje op mijn vrouw te lijken.
Elke keer dat je denkt dat je ze begrijpt blijkt dat niet het geval en wordt je weer verrast.
Je denkt dat de ideale opstelling bereikt is, het lek boven, de eerste plaats bereikt en uitlopen op je concurrenten in zicht dus je zou toch denken dat er nog 1 keer vol op geklapt wordt.
Dat werd ook gedaan maar alleen door onze gasten uit de kaasstad. Zij zaten er zo kort op dat het leek of ze met minimaal 1 speler meer voetbalden.
Bij ons was het slappe hap. Ik kan er wel een paar uitlichten maar eigenlijk was het gewoon collectief falen. Ik ben inmiddels van mening dat we nog ver verwijderd zijn van het nivo van een topclub en alleen moeten hopen dat onze concurrenten net zo wisselvallig blijven als dat ze nu zijn.
Ik ga me dus ook niet meer blij maken met welke winstpartij dan ook omdat het de week erna zo weer over kan zijn. Wordt idd een lang seizoen zo.
Ik hoop alleen dat Ruud bij de volgende zaadpartij ook gewoon bij de feiten blijft en zegt dat het volkomen ruk was. Die onbegrijpelijke excuses achteraf irriteren me ook mateloos. Ook daarin bespeur ik herkenning met mijn vrouw....die mijn alias niet kent.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Bedankt hè, nu denkt mijn vrouw dat ik als PSVeeboer door het leven ga...
+1/-0

5 maanden geleden
@Killer en anderen die aanwezig waren gisteren. Hoe was de sfeer in het stadion gister ? Op tv leek het vreselijk tam. Je had Romario die vlak voor de wedstrijd voor het eerst in jaren weer op het veld stond. tijdens de warming up werd duidelijk dat ajaks een voorsprong verspeelde en puntenverlies leed. Wetend dat je gewoon onbedreigd op 1 had kunnen komen had ik een kolkend Philipsstadion verwacht, maar op tv leek het allemaal vrij vlakjes. Misschien lag het aan ESPN ?
+2/-0

 
5 maanden geleden
Het spel van PSV was beter dan de sfeer in het stadion...
+2/-0

 
5 maanden geleden
naar mate de tweede helft vorderde ok, maar het leek vanaf de start al.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het was voor de wedstrijd sfeervol toen Emmen gelijk maakte en een minuut of 10 later die wedstrijd voorbij was. Daarna nog Romario op het veld. Toen Gozubuyuk floot voor het begin van de wedstrijd was het meteen gedaan. Het trok (logischerwijs) flink aan toen Gakpo scoorde, maar toen deze vervolgens werd afgekeurd viel het helemaal dood.
+1/-0

 
5 maanden geleden
klopt, heel tam
Alleen op de trap naar de tribune klonk er op een gegeven moment gejuich dat ajaks gelijk speelde , maar daarna was dat totaal niet meer aanwezig.
Ook reacties op Romario vrij lauw. Maar ja om mijn heen zaten bv 5 personen die hem nooit hadden zien spelen,,,,
+1/-0

5 maanden geleden
De sfeer was echt bedroevend. Ook al voor de goal van AZ. Ik snap er niks van. Had juist een sfeervol PSV stadion verwacht. Overwinning op ajax vers in het geheugen, ajax punten verspeeld tegen Vitesse en net voor het fluitsignaal tegen Emmen. Eindelijk weer eens een wedstrijd op zaterdagavond. Romario in het stadion. Alle ingrediënten voor een sfeervolle avond, maar die kwam er niet. Zo'n tamme sfeer heeft echt wel invloed op het resultaat helaas.
+1/-0

killermfc (geschorst)
5 maanden geleden (gewijzigd)
Wij zijn nu 2 dagen verder en, ofschoon niet geheel onverwacht, kan ik er nog steeds niet over uit... waarom toch telkens weer, PSV? Want oh zo vaak weigert PSV te profiteren van puntenverlies van de concurrent, sterker nog helpt deze concurrent nog verder in het zadel. Schande, zum kotzen!

Alle voorwaarden waren er voor een heerlijk avondje PSV sowieso al het feit dat er eindelijk weer sprake was van een zaterdagavond PSV was heuglijk. Maar vanwege die late kick-off op de zaterdagavond en dat dit de laatste van het jaar was, waren wij met groepje wezen eten bij de Argentijn, zéér gezellig, de even bizarre als onwaarschijnlijke 3-3 van Emmen onderweg naar het stadion gaf een boost en het korte weerzien vooraf met die grote & grootse kleine mocht er ook wezen. Werkelijk alle voorwaarden waren er voor een memorabele PSV-avond... en dan weet je het eigenlijk al, nada niente noppes.

Kijk verliezen, zelfs thuis, tegen AZ kan een keer voorkomen, maar niet 4× op rij! En niet nadat je al potjes in Enschede, Groningen & Leeuwarden hebt verkloot. Zaterdagavond was met Rangers de grootste domper op een verder nog niet eens zo slechte 1e seizoenshelft.

Want nu al, in nog geen halve jaargang, hebben we al meer kunnen genieten dan tijdens 2 jaar Roger Schmidt. Het voetbal is over het algemeen eindelijk weer aantrekkelijk, met veel doelpunten en spectaculaire wedstrijden én wij winnen weer toppers in de competitie!

Maar ja, die laatste indruk hè, die blijft hangen. I.p.v. een heerlijke bekroning, een fijn weekend en op een roze wolk de komende 2 maanden jaar uit, jaar in, werd de treinreis terug een soort van dodenmars, was het weekend finaal verknald en zullen de komende inktzwarte maanden weer een kwelling zijn voor de trouwe PSV-supporter... bedankt Ruud, bedankt spelers. Weer een afschuwelijke ervaring rijker en een illusie armer.
+4/-0

5 maanden geleden
Er is wat mij betreft een ding duidelijk na 14 wedstrijden....met deze rampverdedigers ga je dit jaar helemaal niks winnen. We hebben gewoon schrijnend te kort aan kwaliteit. Onze verdediging en middenveld is daar een voorbeeld van. We hebben gewoon te veel mietjes in het veld lopen. En als je dan later hoort dat er een aantal zich gespaard hebben voor het WK dan vliegen m'n haren letterlijk overeind. We zijn de afgelopen zaterdag gewoon in de maling genomen.
Spelers die het WK belangrijker vinden dan de club waar ze voetballen,hoe verzin je het!!!!!
+3/-0

5 maanden geleden
AZ speelde een heel sterke wedstrijd met uitstekende hoge pressing en compact spelen, er was bijna geen doorkomen aan. Ook aan de bal was het heel goed verzorgd. Laat niet onverlet dat je, zeker na de 3-3 in Emmen, dat je hier een oplossing voor vindt, je bent tenslotte wel PSV. Maar ook de vorm bij enkelen was heel matig, met Cody voorop, dat leek nergens op. Vier keer verliezen met 12 verliespunten is veel te veel, in Amsterdam kom je hiervoor op de schopstoel.
+3/-0