Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV verspeelt zege tegen tiental van Fortuna


Tijdstip
15 januari 2023
Stadion
Fortuna Sittard Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV verspeelt zege tegen tiental van Fortuna ; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV verspeelt zege tegen tiental van Fortuna

PSV is in de Eredivisie opnieuw tegen heel slordig puntverlies aangelopen. Op bezoek bij Fortuna Sittard kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Xavi Simons en Ibrahim Sangaré zorgden voor de doelpunten.

PSV nam direct het heft in handen en kreeg na enkele minuten al een enorme kans via Anwar El Ghazi. Het schot van de aanvaller werd door de doelman van Fortuna echter gekeerd. Niet veel later kreeg de aanvaller opnieuw een grote kans, maar ook dit keer wist de keeper redding te brengen.

Aanvallend was het vooral PSV dat zich liet zien. Xavi Simons kreeg met afstandsschoten een paar goede pogingen, El Ghazi raakte een kopbal verkeerd en Luuk de Jong zag zijn inzet met het hoofd door de doelman gekeerd worden.

Fortuna was zelf nog geen enkele keer in de buurt van het doel van Walter Benítez geweest, maar toen het in de blessuretijd van de eerste helft wel kwam, was het ook meteen raak. De doelman greep zwak in, waarna de rebound in het doel kon worden getikt. Waar PSV in twaalf doelpogingen niet tot scoren wist te komen, was de eerste poging van Fortuna wel direct raak.

Ook in de tweede helft kreeg PSV al snel weer de kansen. Een schot van Érick Gutiérrez werd gekeerd, terwijl een poging van Simons voor een leeg doel over ging. Tien minuten na rust kwam de thuisploeg plotseling met tien man te staan toen met gestrekt been de knie van De Jong werd geraakt.

De kansen voor PSV bleven maar komen. Invaller Guus Til leek de bal voor het intikken te hebben, maar raakte de bal volledig verkeerd. Nadat een poging van Simons door een van de verdedigers werd geblokt, kon de international enkele seconden later alsnog voor de 1-1 zorgen door een voorzet van Jordan Teze binnen te koppen.

Aan het spelbeeld veranderde niets. PSV was volop aan de bal en Fortuna probeerde tegen te houden. Een poging van Noni Madueke ging net naast het doel, terwijl De Jong de bal voor het intikken kreeg. Zijn inzet ging echter over het doel. Gezien het enorme overwicht leek een tweede treffer van PSV niet uit te kunnen blijven en een kwartier voor tijd volgde die voorsprong dan ook. Een schot van De Jong werd nog gekeerd, maar de rebound kon vervolgens door Ibrahim Sangaré eenvoudig binnen getikt worden.

Direct na het doelpunt trok Fortuna weer ten aanval en ging het achterin meer risico nemen. Dat zorgde voor meer ruimte voor PSV om via de counter toe te slaan, helemaal toen de thuisploeg aanvallend wisselde door een van de verdedigers van het veld te halen voor een extra spits.

Vanwege de rode kaart en een blessure van Armando Obispo werden er nog acht minuten aan blessuretijd gegeven. Daarin kreeg De Jong nog een enorme kans, maar opnieuw vond hij de doelman op zijn weg. In de zesde minuut van de blessuretijd kreeg Fortuna een enorme kans, maar Yilmaz schoot hard op de lat. Omdat Til over de bal heen maaide toen hij uit probeerde te verdedigen en een van de spelers van Fortuna raakte ging de bal op de stip. Hoewel er sprake leek te zijn van buitenspel bleef de penalty wel staan en Yilmaz maakte dankbaar gebruik van het cadeautje.


Luuk de Jong: 'We hebben alles aan onszelf te wijten vandaag'

In gesprek met ESPN kreeg Luuk de Jong direct de vraag hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat PSV niet had gewonnen. "We hebben alles aan onszelf te wijten vandaag", aldus De Jong. "In de eerste helft moet je al drie of vier goals maken. In de tweede helft hebben we misschien wel twintig momenten gehad waarin we een overtal voor de goal hadden, maar het gewoon niet goed uitspelen. We moeten gewoon de wedstrijd op slot gooien. Het was heel slecht van ons."

Een kwartier voor tijd wist PSV eindelijk op voorsprong te komen. "Daarna krijgen we genoeg uitbraken en mogelijkheden waarin we de rust moeten bewaren en het gewoon uit moeten spelen", zo gaf hij aan. "Iemand kan hem dan alleen binnen schieten, maar dan gaan we toch te vaak voor eigen succes. We maken niet de juiste keuzes en dat is gewoon kwalijk. We hadden de wedstrijd in het slot moeten gooien en er drie, vier of vijf moeten maken. Nu hou je de tegenstander alleen maar in de wedstrijd."

Zelf erkende de aanvoerder dat hij ook had moeten scoren. "Onder andere ik ja. We hebben allemaal gefaald vandaag", zei hij daarop.


Xavi Simons: 'Ik heb hier echt geen woorden voor'

Xavi Simons was in gesprek met ESPN niet te spreken over de prestatie van PSV in Sittard. "Dit is echt onbegrijpelijk. Je vecht voor de titel, je wil die titel winnen en dan laat je hier zo maar twee punten liggen", aldus Simons. "Die kansen die je krijgt, moet je gewoon afmaken en de wedstrijd beslissen. Meer dan twintig kansen gehad en dan maar twee keer scoren is te weinig. Maar dat weet iedereen ook."

Gevraagd werd aan de middenvelder hoe dit veranderd kan worden. "We moeten gewoon die goals scoren", zo gaf hij aan. "We zullen dit als team goed moeten bespreken. Het is niet alleen die goals, maar ook het verdedigende als team. Ik heb hier echt geen woorden voor. Ik ben teleurgesteld, maar dat is iedereen."

Dat de concurrentie om de landstitel dit seizoen ook veel punten verspeeld, zegt Simons vrij weinig. "We zullen eerst naar onszelf moeten kijken", zei hij daarover. "Er zijn nog genoeg wedstrijden om de titel te pakken, maar we weten allemaal dat dat niet op deze manier kan."


Ruud van Nistelrooij: 'Het is echt ongekend dat we hier niet winnen'

In gesprek met ESPN kon Ruud van Nistelrooij niet begrijpen dat PSV niet had gewonnen van Fortuna Sittard. "Iedereen heeft de wedstrijd kunnen zien en kunnen zien hoe de kansenverhoudingen lagen", aldus Van Nistelrooij. "Bij die eerste goal zien we er zelf niet goed uit, terwijl dat het enige moment was waar Fortuna gevaarlijk werd. En dat tegenover onze kansen."

PSV bleef de kansen krijgen. "Na een rode kaart wordt het soms moeilijker, maar dat was nu niet. We bleven onze dingen doen en de kansen bleven komen", zo gaf hij aan. "Je kan alles op een rij zetten. Hoe je dan tegen tien man alsnog tegen een counter aanloopt... We kwamen al goed weg met die bal van Yilmaz op de lat, daar moeten we het veel beter doen. Zij stonden daar met z'n tweeën en allebei onze backs waren weg."

Of de strafschop voor Fortuna terecht was, wilde Van Nistelrooij het niet over hebben. "Dat had helemaal niet nodig moeten zijn. Als je de hele wedstrijd kijkt, is het echt onbegrijpelijk dat we niet hebben gewonnen", zei hij daarover. "We hadden nooit in deze situatie moeten komen. We hebben er twee gemaakt, maar dat is gezien de kansen veel te weinig. Bij de eerste tegengoal zagen we er niet goed uit en bij de tweede tegengoal stonden we gewoon niet goed. We hebben het zelf weggegeven."


Karakteristieken

Uitslag: 2-2 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Cordoba ('45)
Goal
1-1 Xavi Simons ('65)
Goal
1-2 Ibrahim Sangaré ('76)
Goal
2-2 Yilmaz ('90, penalty)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
11.534 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Érick Gutiérrez ('38)
Kaart
Fortuna Sittard: Erdogan ('56)
Kaart
PSV: Noni Madueke ('90)

Opstelling PSV

Anwar El GhaziLuuk de JongNoni Madueke


Érick GutiérrezXavi SimonsIbrahim Sangaré


Phillipp MweneArmando ObispoJarrad BranthwaiteJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'60 Joey Veerman voor Anwar El Ghazi
'60 Guus Til voor Érick Gutiérrez
'89 Ismael Saibari voor Xavi Simons
'89 André Ramalho voor Armando Obispo


Opstelling Fortuna Sittard

Yilmaz


VitaErdoganOzyakupDuarteCordoba


NavarroGuthRadicPinto


Pandur

Wissels:

'63 Umaro voor Ozyakup
'73 Noslin voor Vita
'83 Gladon voor Radic


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 2 1-1 (1-1)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 2 0-0 (0-0)
 1 1-2 (0-1)
 1 1-2 (1-1)
 1 0-2 (0-1)
 1 0-2 (0-1)
 1 0-2 (0-0)
10  1 1-2 (0-1)
11  1 0-2 (0-1)
12  1 0-2 (0-0)
13  1 1-2 (0-1)
14  1 1-3 (2-0)
15  1 1-2 (1-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (43 -> 5,0)
2. Niemand (35 -> 4,0)
3. Jarrad Branthwaite (16 -> 3,0)
4. Ibrahim Sangaré (12 -> 2,0)
5. Érick Gutiérrez (10 -> 1,0)
6. Noni Madueke (6 -> 0,0)
7. Luuk de Jong (2 -> 0,0)
8. Armando Obispo (1 -> 0,0)
8. Sávio (1 -> 0,0)
10. Walter Benítez (0 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. André Ramalho (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Guus Til (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Joey Veerman (0 -> 0,0)
10. Boy Waterman (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Uit tegen Fortuna. Tja, wij zitten in de fase dat we tegen Spakenburg of De Treffers ook puntenverlies zouden kunnen lijden. Iedere wedstrijd is nu lastig. Dus van onderschatting kan nooit sprake zijn, zou je zeggen...

Het zou al eens helpen als iedereen dezelfde instelling had als Guti en Til. Dan wordt de kans op een goed resultaat al direct een stuk groter. Misschien een idee om deze twee mannen dan ook gewoon eens op te stellen.
+5/-0

1 jaar geleden
Ik wilde zeggen "kom op mensen, Fortuna is niveautje Cambuur en Groningen". En toen bedacht ik me ineens....😒
+5/-0

1 jaar geleden
Inderdaad makkers, niets is zeker momenteel.
Tis allemaal niet best en kan zomaar tegen puntverlies aanlopen.
Desalnietemin is het glas halfvol. Kom op PSV
+2/-0

1 jaar geleden
Zouden we dan nog spelers over hebben ?
+2/-0

1 jaar geleden
Benitez voor Drommel dan . Woensdag stond Drommel in basis.
+1/-0

 
site-admin 1 jaar geleden
Foutje van onze kant. We hebben het meteen aangepast.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Terwijl Drommel een onuitwisbare indruk heeft gemaakt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hij heeft zich weer op de kaart gezet ja.
+1/-0

Dit word het begin van een mooie reeks.
+1/-0

1 jaar geleden
Als El Ghazi maar aan de kant gehouden wordt .....
+1/-1

1 jaar geleden
Nou we kunnen twee punten uitlopen, dan zullen we toch wel gemotiveerd zijn🤔
+3/-0

 
1 jaar geleden
Als PSV tegen dit Ajax geen landskampioen kan worden dan mag de directie van mij een enorme schoonmaak gaan houden, te beginnen met de trainer + staf.

Als Ruud het vanaf nu hetzelfde gaat doen als Cocu deed dan worden we nog kampioen. Gewoon achterin dicht houden door defensief te spelen en zo een stuk stabieler zijn dan Ajax. En voorin met de Jong en nieuwe spelers die bij hem passen elke wedstrijd een of twee doelpunten maken. Door van PSV een team te maken, en zo een kwaliteit te krijgen die Ajax niet heeft.
+2/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Is toch eigenlijk te triest voor woorden hè. Ajax zit in de grootste dip van deze eeuw en verliezen ELF punten in de laatste vijf wedstrijden. En als alles voor ons meezit staan ze vanmiddag maar twee punten onder ons en hebben nog steeds een beter doelsaldo.😱
+2/-0

 
En dan worden we ook nog voorgezeten door Rotje en op de hielen gezeten door AZ en Twente.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Klopt helemaal. Bij een normaal Ajax wordt je pas bij 85 punten kampioen. IK vermoed dat dit jaar de kampioen ongeveer 70 punten gaat halen. Als Ajax een beetje in vrom was geweest dan hadden we al 10 punten achter gestaan, en had iedereen het al crisis gevonden.
Daarom vind ik het ook raar dat je nog opmerkingen krijgt als je zeer kritisch op deze trainer bent.
+1/-0

1 jaar geleden
Veerman dus eruit om plaats te maken voor Guti. Het centrum hetzelfde als vorige week dat de 0 hield is ook logisch. Max is ziek en vervangen door Mwene. Dit is geen al te gekke opstelling naar mijn mening. Til of Veerman hadden er ook in gekund, maar die kunnen nog invallen.

Tegen Noni zeggen dat hij bij de eerste bal die hij laat lopen of als hij zich uit de tent laat lokken door zijn tegenstander gelijk gewisseld wordt.

Anwar mag wel iets van een kans krijgen voordat hij gewisseld wordt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ramalho stond er toch in de vorige pot? Moet echt lastig voetballen zijn voor Guti. Wetende dat als je een bal verkeerd speelt de trainer al klaar staat om je te wisselen. Gelukkig stelt hij zichzelf steeds op, maar een beetje vertrouwen van je coach kan ook geen kwaad.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Hoezo Til of Veerman? Dit is gewoon de beste opstelling, op dit moment. Guti hoort er gewoon in!
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
ESPN verslaggever tegen RvN: Max is ziek ….
RvN: ja, dat is er gecommuniceerd dus …

Beetje raar antwoord vond ik … zou Max bezig zijn met een transfer?? Als dat zou kunnen …
8M en een strikje erom …. ;)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je mag tegenwoordig niet meer zeggen dat iemand griep heeft. Het is een beetje doorgeslagen in dit land.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Oh ja … wat een bullsh.. hè?!
+1/-0

1 jaar geleden
Niks op deze opstelling aan te merken dit keer. Als dit zooitje fit blijft komen we een heel end
+1/-0

1 jaar geleden
Come on psv.
Winnen vandaag💪💪
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een knollenveld.
Wij krijgen het balletje helemaal niet omhoog.
Wat een kansen zeg van gasie.
+1/-0

1 jaar geleden
Die Teze denkt ook dat hij Pirlo is volgens mij. Geef gewoon een normale pass joh.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ik wilde net zeggen: kan iemand Teze vertellen om geen steek passes te geven?! Wat belabberd zeg!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ze hebben niets gezegd volgens mij🤔
+2/-0

1 jaar geleden
Al 110 minuten geen competitiedoelpunt ... Gelukkig kunnen we het vertrek van Cody intern opvangen.
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een kansen.
Goeie keeper heeft Sittard.
We hadden al met 0-3 voor moeten staan.
Wordt straks weer billenknijpen.
+1/-0

1 jaar geleden
Zet Veerman er maar in
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ik zou Veerman voor Sangare wisselen … iets meer creativiteit en betere passing.
Verdedigend kunnen we het toch wel een …
+3/-0

1 jaar geleden
Wordt zeker weer zo'n wedstrijd waar de keeper van de tegenstander zijn beste wedstrijd van het seizoen speelt...
+1/-0

1 jaar geleden
Het is Fortuna, dus het laatste half uur zal sowieso toneelspel(blessures, kramp, zeeziek enz.) en tijdrekken zijn. Dus we moeten echt ff scoren voor rust of direct daarna.
+2/-0

1 jaar geleden
Tot de 16 gaat het prima, maar wie haalt de trekker over? Iedereen voelt hem al weer aan komen hè. Die lui kunnen er niks van, krijgen zo een kansje en het publiek gaat er achter staan. Vervolgens gaan wij weer achteruit lopen. 😱
+1/-0

1 jaar geleden
Gas erop en tempo erbij.
Tis weer zo’n 0-0 wedstrijd.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oh nee, toch niet...
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zou echt niet weten wie er vandaag een doelpunt zou moeten maken. Creëren helemaal niets, hopen op een eigen doelpunt dan maar.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Creëren niets? Het afmaken is drama, maar kansen zat. Ook al 1.4 expected goals voordat Fortuna een schotpoging gedaan heeft. Tegen Fortuna achter staan is een drama, maar er waren genoeg kansen om allang voor te staan.
+2/-0

 
1 jaar geleden
lol,

zit jij naar een andere wedstrijd te kijken ? Ik tel hier 3x 100% kansen namelijk.
+2/-0

 
1 jaar geleden
2x Elgassi en die kopbal van de Jong
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Of Veerman voor Teze of El Ghazi mag ook ….
Maar het zal wel Guti worden want die heeft al geel …
+2/-0

1 jaar geleden
Weer op achterstand wat een elftal!!!!
+3/-0

1 jaar geleden
Lekker man.
Schaam je psv
Ik hoop dat ze nu wakker zun.
Je kan niet op 60% voetballen.
Come on.
En wissel die elgazi nou.
Voor iemand die wel wil voetballen.
+2/-0

1 jaar geleden
Typische PSV wedstrijd van de laatste jaren. Overwicht en aardig wat mogelijkheden (El Ghazi ?????) en dan de eerste de beste tegen krijgen.

Teze en El Ghazi belabberd. De Jong ploetert zonder aanvoer. Veerman moet er wel bij.

Echt schrijnend allemaal maar goed het is al geen verrassing meer.
+2/-0

1 jaar geleden
Kan iemand mij vertellen waar ik naar kijk? Guti en el Ghazi uit. Veerman en til erin. Ik zou zo veel mogelijk voetballend vermogen erin zetten. Zonder Gakpo is heel de balans weg. Aankopen zijn echt noodzakelijk. Zelfs van een pover Fortuna kunnen we niet winnen.
+1/-0

1 jaar geleden
Er zijn tijden geweest dat je als PSV-supporter naar een wedstrijd keek en dat ze lekker speelden en dat je na 90 minuten met een goed gevoel de tv uit kon zetten. Nu staat hij na 45 minuten al uit en heb ik een rotgevoel. De derde wedstrijd na het WK en weer zit ik me op te vreten achter dat scherm. Iets wat ontspanning zou moeten zijn wordt inmiddels een bron van ergernis en een gegarandeerd drama. Ik ben nu echt even klaar met dit team. Hoeveel basisplaatsen krijgen die El Gazhi en die Madueke nog om te bewijzen dat ze dit niveau aan kunnen ? Helemaal klaar mee voor een week of 3.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Mee eens, Ik schreef een aantal weken gelden al dat PSV geen topclub meer is.
Jaren lang is de kwaliteit elk jaar steeds 3% achteruit gegaan, en op een gegeven moment zit je naar iets te kijken dat heel ver af staat van de grote teams die PSV vroeger gehad heeft.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Het is ook een hoofd-hart kwestie. Je hoofd weet dat we al lang de boot gemist hebben. Een kleine opleving, zoals tegen Monaco, wordt daarna keihard de grond ingeboord door die kneuzen van Rangers. Zo win je dit seizoen van 010 en 020 maar verlies je van twee degradatiekandidaten. Je hart wil nog zo graag doen geloven dat we nog bij de top horen, maar je hoofd weet inmiddels wel beter. En dan kijk je na de WK 5 helften in één week en heb je alleen afgelopen dinsdag de eerste helft ouderwets zitten genieten. Die andere 4 helften was drama in het kwadraat. Dat is dus nog maar 20% van de tijd die je erin stopt die je plezier geeft. En dat vind ik te weinig voor de spaarzame vrije tijd die ik heb. Ik geloof dat ze nu voor staan, maar ik kijk straks de samenvatting wel. Net zoals volgende week en de week daarop. Daarna zal de drang wel weer gegroeid zijn om toch maar weer live te kijken. Hopelijk wordt ik dan niet weer teleurgesteld net zoals deze week. Forza PSV !!!
+2/-0

1 jaar geleden
Ik wil echt niets liever dan kampioen worden, en ajax is voor het eerst echt vrij simpel te pakken, maar kijkend naar de afgelopen drie wedstrijden zien we toch geen kampioen spelen ? Het lijkt echt helemaal nergens op, we spelen tegen fortuna....

Nog even en ajax loopt zelfs op ons uit en feyenoord raakt verder en verder uit zicht. vergeet niet dat we daar binnenkort ook 3 punten gaan inleveren zoals gebruikelijk.

En Chelsea, zouden die na de afgelopen wedstrijden nog steeds 30 miljoen over hebben voor Noni?

Maar gelukkig hebben we de herinnering nog aan een knappe overwinning op Ac Milan :0
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Aub Ruud … na de rust gewoon meteen 4 nieuwe spelers erin!
+1/-0

1 jaar geleden
Verlies tegen Fortuna past mooi in het rijtje met Cambuur en Groningen.Een kans voor Fortuna en het is raak.Een handvol kansen voor PSV en toch staat PSV achter.Snel Madueke verkopen in de wetenschap dat PSV er toch niets fatsoenlijks voor terug kan kopen.Lachwekkend om te denken dat we zo kampioen kunnen worden.
+3/-0

1 jaar geleden
Sorry hoor maar als er van deze amateurs nog niet gewonnen kan worden is het tijd voor serieuze maatregelen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ach, we schrijven weer zwarte cijfers, who cares about the fans ?
+2/-0

1 jaar geleden
Wordt er getwittert 'searching for the opener'. Nou, ik heb m al een paar keer gebruikt en als dat zo doorgaat heb ik m nog zat nodig 😖
+7/-0

 
1 jaar geleden
Kleine glimlach. Dank je wel
+3/-0

1 jaar geleden
Je ziet het vlak voor rust aankomen. Krijgen bal steeds slecht weg, ik voelde het tegendoelpunt aankomen.
Waardeloos.
Allemaal kansen missen. Pff
De doelpunten en assists zijn met de verkoop van Cody Gakpo verkocht. Tja...

En nu
?

Zetten we dit recht en passeren we @j@x alsnog?
+1/-0

1 jaar geleden
Cambuur, Groningen, Fortuna. Allemaal zieke patiënten. Het medicijn? PSV
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een hopeloos stelletje stakkers bij elkaar. Een bizar slechte tegenstander die 1x voor het doel komt en je gaat met een achterstand de rust in. Wordt waarschijnlijk weer een Cambuur scenario. Dat krijg je als je met El Ghazi speelt ipv Gakpo, wat heeft die veel verbloemd met zijn assists en goals. De Jong loopt er maar wat verloren bij en Sangaré levert zowat elke bal in. Het is te bizar voor woorden, maar PSV en Ajax zijn echt de zwaksten van de ‘top 5’ Nu graag Veerman op 10, Simons naar linksbuiten en El Ghazi naar het bankje. Dan zit er misschien nog een puntje in.
+3/-0

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
En misschien Til en Ledezma voor Sangare en Guti (want die solliciteert naar een 2e gele)
+1/-0

1 jaar geleden
Benitez is het af en toe ook niet helemaal. Dit was een vrij makkelijke bal om gewoon te pakken. Pandur, Olij, Cillesen, Unnerstall zien er toch vaak beter uit in mijn beleving.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Mwa, ik kijk liever naar vrouwen.
+2/-0

1 jaar geleden
Op de koopjes markt zijn vast nog wel een paar ElGhazi's te koop.Maar straks heeft PSV wel een volle bankrekening.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zie tegen EMMEN voor de beker dat ze er ook uitvliegen??
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een waardeloze stelletje zakken hooi staan er weer op het veld. Wat mij betreft verkoopt Brands alle rotzooi die er op het veld staat. Laat ze lekker teruglopen vanuit Sittard naar Eindhoven.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nee joh, die krijgen morgen een vrije dag.
+1/-0

1 jaar geleden
Geen wissels. Onze coach zal tevreden zijn….
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ook hoopgevend, drie keer achter met rust, drie keer verloren😱
+2/-0

greggo1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
het resultaat van John en onze Toon .wat een ***beleid
+1/-0

1 jaar geleden
Wisselen Ruud
Wat een instelling weer.
Werkelijk waar.
Waar kijk ik naar
+1/-0

 
1 jaar geleden
Niet eens de instelling..gewoon gebrek aan kwaliteit op teveel posities
+1/-0

1 jaar geleden
Wel een leuk wedstrijdje tussen Teze en Madueke, wie het vaakst balverlies heeft.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Kan er iemand aan El Ghazi tippen? Loopt er als een pseudo vedetten klote ballen te geven
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zou Veerman hangend op links niet al beter zijn?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Teze mee eens.. maar Madueke echt de enige waar je iets van kan verwachten, speelt goede wedstrijd wat mij betreft, sommigen hier denken dat Madueke een nieuwe Messi is of zo, maar hij steekt er al bijna altijd bovenuit qua acties en dreiging.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Er komt best wel gevaar van hem maar ik had het over balverlies.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gezien het feit dat er vrijwel geen gevaar komt van de rest van het elftal afgezien van Simons is dat niet onbelangrijk. Hij legt risico in zijn spel maar is wel constant dreigend en creëet verschrikkelijk veel kansen. En hij is pas 20 … Gakpo was 23 om een vergelijking te maken
+2/-0

1 jaar geleden
Het is gewoon genant hoe slecht dat Fortuna is en alleen maar een beetje ballen de lucht in staat te stampen. En die staan voor. Feyenoord verliezen vandaag en je stond bovenaan...
+1/-0

1 jaar geleden
Wel mee vallen? Driessen schele joekel.
+5/-0

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Inderdaad, de bal ligt nota bene op de grond en de voet vol op de knie.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja, als Driessen een wedstrijd van PSV doet heb ik al slecht voorgevoel..
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dan staat het geluid uit hoor
+1/-0

1 jaar geleden
Nog 10 Fortunezen. Nog èèn er af en er komt zicht op een puntje.
+1/-0

1 jaar geleden
Hé He
Nu komen de doelpunten makers erin
+1/-0

1 jaar geleden
Wel respect voor het uitvak hoor👍👍
+4/-0

1 jaar geleden
Eindelijk. Nu hopen dat er nog 1 of 2 bij komen, anders zie ik nog wel een 2-2 binnengefrot worden in de 88e minuut ofzo.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Je zat er naast, het was de 98e minuut :\(
+2/-0

1 jaar geleden
Nog eentje erbij hoor...Vertessen voor de Jong
+1/-0

1 jaar geleden
Makkie jongens. Er is niks aan de hand en versterking hebben we ook niet nodig. Gaat toch goed zo🤔
+2/-0

1 jaar geleden
Nu wordt het billenknijpen...

Madueke voor 30, prima. Niet meer waard.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Hij creëert wel erg veel, beetje onrustig in de afwerking.
+3/-0

 
1 jaar geleden
En speelt met Teze achter hem..... Maakt het ook niet gemakkelijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Enige speler (misschien samen met Xavi) die we als sterspeler kunnen bestempelen. Een scout die op tribune zit vandaag ziet een snell speler met voortdurende dreiging,acties en doelgerichtheid. En tja, af en toe balverlies..welke topspeler heeft dat niet en is niet zo dat het desastreuze gevolgen had.
+3/-0

1 jaar geleden
1-2 maar met dit team kun je nergens zeker van zijn.
Hangen gelijk weer achterover.
+1/-0

1 jaar geleden
Kan Veerman geen linksbuiten worden ?
+2/-0

1 jaar geleden
Na vandaag is de waarde van Madueke in ieder geval gedaald tot maximaal 20 miljoen. En dat is eigenlijk al teveel. Zou jij dit allemaal expres doen? Om zo zo snel mogelijk weg te kunnen?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik begrijp niet hoe jij naar de wedstrijd kijkt.. als hij bij de tegenstander speelde, had je gewenst dat je hem in jouw team had. En over zelfzucht, niet luisteren naar Driessen, vooral vandaag heeft hij minstens de helft voorgegeven. Nogmaals stel je eens voor dat hij jiet meespeelde vandaag, dan was de voorhoede tandeloos..
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb vooral gezien hoe hij telkens weer uitermate zwak en zelfzuchtig op goal schoot. Allemaal recht op de keeper af en totaal zonder kracht
+1/-0

1 jaar geleden
Simons is de man, en niemand anders.
De Jong niet, Madueke niet met zijn egoïstisch gedrag, en El Ghazi al helemaal niet
+1/-0

1 jaar geleden
Op basis van deze wedstrijd zou ik zeggen dat degene die 40 miljoen voor Madueke betaalt ontoerekeningsvatbaar dient te worden verklaard. Toch denk ik dat Madueke een grote kán worden, maar hij moet nog heel veel leren en vooral ook afleren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vooral dat laatste ja. Daar zit zijn grote winst.
+1/-0

1 jaar geleden
En dat tegen 10 man zo moeten billenknijpen, ongehoord.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Had de Jong er maar uit gehaald ipv Simons.
+2/-0

1 jaar geleden
Tis duidelijk wat er gehaald moet worden. Linksbuiten is niet een prioriteit maar doelpunten des te meer! Wat moeten we nu in hemelsnaam met Luuk. Als hij het even niet heeft (zoals nu) heb je helemaal niks aan hem en niemand achter de hand voor gegarandeerde goals. Desnoods Xavi op links als we de juiste kandidaat niet kunnen vinden. Maar op dit moment zie ik liever een huur van echte doelpuntenmaker die op het 2e plan is geraakt bij Europese topclub dan een flinke investering in een vervanger van Gakpo. Iedereen kan zaniken wat hij wil maar deze wedstrijd spelen we gewoon goed het enige wat ontbreekt is het afmaken van de tig 100% kansen (eerst nog maar wel even zien dat we deze over de finish weten te slepen)
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Denken ze nu echt dat Madueke laten staan de vraagprijs omhoog stuwt?? Ik denk gewoon omlaag of niet?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Lekkere prutsers!!!
Balverlies man man wat een drama
+1/-0

1 jaar geleden
Smerige overtreding, dat het geen rood is.
+1/-0

1 jaar geleden
Dit is toch buitenspel !? Wat een willekeur weer
+3/-1

1 jaar geleden
Hatsikidee.
Zware pingel, Til kon m volgens mij niet zien komen, maar ja... Tis wat t is. Ik zeg fijne zondag nog.
+2/-1

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat is toch geen penalty joh?! Hij gaat duidelijk voor de bal, hij heeft z’n arm naar achteren en die spelers loopt daar tegenaan … belachelijke beslissing!!
+4/-1

 
1 jaar geleden
Met zware bedoel ik te zware straf. Het was geen pingel, wat mij betreft.
+1/-1

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Ja, ik trok jouw reactie ook niet in twijfel. ;)
+2/-0

1 jaar geleden
Lekker var
Is gewoon buitenspel
Bedankt Ruud voor de inzet weer vandaag
+2/-1

1 jaar geleden
Wat een toppers weer. Gadverdamme.
+1/-0

1 jaar geleden
Volledig terecht puntverlies!
Als je zo loopt te kloten
+4/-0

1 jaar geleden
16 wedstrijden en 16 verliespunten. Topclub af....
+1/-0

 
1 jaar geleden
wat ik hierboven al als reactie op jouw post schreef. PSV is geen topclub meer.
+1/-0

1 jaar geleden
We zitten bij PSV gewoon niet meer naar serieus betaald voetbal te kijken.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ongelooflijk. Zou bijna denken dat als het Fortuna niet lukt, PSV hem wel in eigen goal schiet. Ontelbare kansen gemist en dan zo een schlemielige penalty. Te kort passen van Saibari, jongen staat gewoon buitenspel en dan onbehouwen beweging van Til. Je bedenkt het niet.
+2/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden
LEKKER DOOR GAAN ZO.
We worden nooit meer kampioen zo.
Koop eens fatsoenlijke spelers
+1/-0

1 jaar geleden
Kan iemand mij vertellen waar ik naar kijk? Guti en el Ghazi uit. Veerman en til erin. Ik zou zo veel mogelijk voetballend vermogen erin zetten. Zonder Gakpo is heel de balans weg. Aankopen zijn echt noodzakelijk. Zelfs van een pover Fortuna kunnen we niet winnen.
+1/-0

1 jaar geleden
Dit was toch geen penalty? Ten eerste was het een halve meter buitenspel, maar ze zullen wel weer zeggen dat ze geen camera op 90 graden hebben. Ik heb ook geen lijntjes getrokken zien worden. En ten tweede speelt Til de bal en loopt die vent in zijn rug. Dat is toch geen overtreding? Ongelofelijk hoe je hier een pingel voor kan geven. En dat heeft niks te maken met die 25 kansen die we gemist hebben.
+4/-1

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Inderdaad … het geven van die penalty en geen buitenspel heeft niks met het slechte spel te maken … dit is gewoon geen fatsoenlijke arbitrage!
+5/-0

1 jaar geleden
Wat een gênante vertoning weer van deze amateurs. Je schaamt je toch kapot om er voor uit te komen dat je supporter van dit stelletje pseudo-voetballers bent. Ook de rol van RvN mag wel eens tegen het licht gehouden worden. Waarom werd Simons gewisseld, was die geblesseerd? Dat was nou net de speler die je nodig had om de 1-3 te kunnen uitcounteren. Ik ben er voorlopig in ieder geval helemaal klaar mee want ik heb geen enkele zin om al mijn weekenden te laten verpesten door een gezelschap overbetaalde middelmatige amateurs. Ze zijn dat echt niet waard.
+7/-0

 
1 jaar geleden
Iedere idioot ziet dat je nu de Jong er uit had moeten halen voor Vertessen. Die drie voorin hadden van de grote ruimtes kunnen profiteren. En wat heeft die Til nu eigenlijk goed gedaan. En ja ook benieuwd naar de lijntjes. Maar hoe dan ook schandalige prestatie.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Hier nog 1, bekijk het maar lekker, kijk ik een tijdje niet hoed ik me niet dood te ergeren ook. Zal ik wel een nep supporter zijn.
+1/-0

1 jaar geleden
Bedankt Noni voor het verneuken van talloze situaties waar we meer uit hadden moeten halen. Bedankt Ruud dat je Xavi wisselde en Noni liet staan, scherp gezien weer. Bedankt Guus voor de beste mispeer die ik in jaren heb gezien. Bedankt ikzelf dat ik er toch weer intrap.
+5/-2

 
1 jaar geleden
Noni speelde een prima wedstrijd, net als Xavi. Deden maar wat meer spelers dat.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Sorry pvh25, Madueke een prima wedstrijd? Was alleen maar met zichzelf bezig, gaf veel dreiging ja, maar na ieder balverlies sjokte hij een beetje rond, deed defensief bijna niets. Aanvallend zoveel dreiging en dan vrijwel geen rendement, sorry dan speel je gewoon slecht. Heb echt heel veel aanvallen bij hem zien eindigen en dat is alleen goed als er direct een aftrap voor de tegenstander volgt.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Heb je zojuist nog even de samenvatting gezien en geteld hoeveel kansen ontstonden door Madueke die verprutst werden door medespelers? Hij heeft de gave om naar de achterlijn te komen en terug voor te zetten, de gevaarlijkste ballen. En... de 2-2 was ook door weer een prima actie van Noni. Klopt, heel veel dreiging maar lijkt me niet zijn schuld als medespelers het niet afmaken.
+4/-0

 
reactie verwijderd

 
1 jaar geleden
Simons wisselen en Madueke laten staan....doeiiii Ruud! Ook na de 1-2 weer lekker allemaal met de billetjes de eigen 16 inkruipen...schijtluizen!
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Waren ze nou maar in de eigen zestien gekropen, dan was die 2-2- nooit gevallen. Probleem is dat ze lekker met zijn allen naar voren gingen en niet mee terug kwamen.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik had het over NA de 1-2....tot die tijd was Fortuna nog niet over de middellijn geweest, meteen na de aftrap laat PSV ze weer voetballen ipv door te blijven gaan zoals daarvoor, dan blijf je kansen krijgen en hou je Fortuna ver weg.
+1/-0

1 jaar geleden
Dom balverlies zorgt voor de gelijkmaker tegen 10 man.PSV kon het gewoon niet uitspelen tegen Fortuna.Kwaliteitsarme selectie die geen kampioen wordt.En Luuk is ook niet meer die veel scorende spits kortom doffe ellende.PSV is weer het lachertje in Nederland.
+4/-0

1 jaar geleden
Gefeliciteerd psv, een punt tegen 10 man van Fortuna. Seizoen is over, bras elftal en bange trainer.
+4/-0

1 jaar geleden
Zo wordt je dus geen kampioen hè?
+2/-0

1 jaar geleden
Volgende week laatste wedstrijd van Ruud.
Je denk toch niet dat we gaan winnen van Vitesse.
Bedankt voor het seizoen Ruud.
Met deze spelers ga je het niet redden.
+1/-0

1 jaar geleden
Hoe KAN dit? Het is EN geen penalty EN het is buitenspel en de VAR zet het beeld stil bij de pass ervoor??? De pass die aankomt bij de speler die vervolgens een teamgenoot die buitenspel staat inspeelt. Hoe KAN dit? Het gaat hier om miljoenen, er kijken duizenden mensen naar en zelfs Leo Driessen zegt "dit is toch buitenspel?". En dan NOG het beeld NIET stilzetten bij de bewuste pass en vervolgens een penalty geven. Hoe is het in godsnaam mogelijk?

En kom niet aanzetten met over onszelf afroepen etc, daar heb ik het niet over.
+10/-1

 
Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Tja, we mogen gewoon niet uitlopen op onze “concurrent”.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Lastig te zien op tv. Je moet echt lijnen trekken wil je dat kunnen zien omdat de camera niet recht op een lijn staat. Penalty verder belachelijk maar buitenspel kunnen wij denk niet goed beoordelen al had ik hetzelfde als jou. Wel vreemd dat we de lijntjes niet gezien hebben overigens..
+3/-0

 
1 jaar geleden
Willekeur. Dat is toch niets nieuws ?
+3/-1

Kleine1 (geschorst)
1 jaar geleden
Nou, ik ga lekker biljarten kijken …
Is nog spannender dan een wedstrijd van psv!
Groeten!!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Nou, spannend wat het wel.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Idd Jaspers in de spits
+2/-0

1 jaar geleden
In ieder geval nog 4 punten voor op Sparta
+1/-0

1 jaar geleden
Dit is wel zo slecht.
De Jong die er niets van bakt. Te weinig techniek en de ene na de andere wedstrijd kansen missen. El Ghazi die geen schim is van Gakpo. Manueke die met Simons =- waarom in vredesnaam gewisseld? - de beste is, maar vandaag ook geen geluk had.Wie is de hoofdschuldige? We verliezen tegen de zwakke clubs, terwijl we de sterke nog moeten krijgen. Als er één seizoen was waarin we kampioen hadden kunnen worden, was het dit seinzoen. Obispo die elke wedstrijd wel een grote fout maakt. Balen! Balen!
+1/-0

1 jaar geleden
En dan te bedenken dat ajax al 5 wedstrijden op rij niet wint en wij er dan nóg niet dik voorbij zijn.
Aanfluiting dit.
+2/-0

1 jaar geleden
Ik schat deze selectie in op een 5e plaats.Kan PSV volgend seizoen in de Conference tegen gelijkwaardige clubs spelen.PSV is gewoon minder dan FCT,AZ,Feyenoord en ook ajaks.strijd leveren zit er met deze selectie gewoon niet in.Het moet allemaal voetballend opgelost worden en als dat niet lukt dan is er een probleem resulterend in een gelijkspel tegen Fortuna.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Of verliezen van Cambuur, Groningen. Of gelijk spelen tegen Sparta. 4x verlies en 2x gelijk, in 16 wedstrijden. Ongekend
+1/-0

1 jaar geleden
Op deze manier kom je ook in een financiele neerwaartse spiraal,goed bezig Rvc.
Hoe triest en vernederend.
+1/-0

1 jaar geleden
Twente, Cambuur, Groningen, Az, Sparta en Fortuna. 16 verliespunten.
Dan mag je jezelf in de spiegel bekijken en afvragen welk doel je voor ogen hebt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Twente en AZ zou nog kunnen, maar 10 verliespunten tegen die andere neigt naar werkweigering.
+1/-0

1 jaar geleden
Tobclub. Tob beleid. Tob wedstrijden.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vergeet Tob sportklimaat niet, ook al is Toon weg.
+1/-0

1 jaar geleden
Saibari begint meer en meer op Ihattaren te lijken, volgen ze het zelfde dieet ofzo ? En kan hij niet uitgeleend worden aan Spakenburg of iets dergelijks ? Over de wedstrijd maar even niks, das meteen een schorsing.

En ik mis de witte zakdoek emoticon!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zie nu pas dat die lambal na zijn stomme balverlies niet eens mee terug loopt😱
+1/-0

 
1 jaar geleden
Gezien zijn postuur kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Maar wie brengt zo n speler nu in hemelsnaam in als je met je rug tegen de muur staat.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat een loserclub zijn we toch geworden.

We hebben de rol van Feyenoord volledig overgenomen.

Zelfs in dit crisisjaar bij onze vrienden zijn we volledig kansloos voor de titel.
+1/-0

1 jaar geleden
Je meest belangrijke speler verkopen halverwege seizoen en dan denken dat je dit met een El Ghazi kunt opvangen. Gebrek aan topclub mentaliteit als je het mij vraagt. Ondanks alle kansen gewoon gebrek aan kwaliteit en dus wederom een teleurstelling. Hopelijk komt Luuk snel over zijn winterdipje heen want buiten hem Xavi en Madueke zit er gewoon veel te weinig in dit team. Sangare trouwens ook een topper maar die staat er niet om de goals te maken.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zet je roze Madueke bril eens af
+4/-1

 
1 jaar geleden
Vreemde reactie rooje... Zoek mijn reactie over Madueke in het Chelsea topic ff op.
+1/-0

1 jaar geleden
Bedankt rvc, gerbrands en sjonnie voor deze toppers in de selectie.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik moet eerst even afkoelen
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Volgende week ontvangt AZ Fortuna en dan gaan ze lekker aan hun doelsaldo werken. Hoop dat AZ kampioen wordt, PSV wordt én verdient dat niet. Ik pak er binnenkort maar weer wat oude voetbaljaarboeken bij, de vergeelde exemplaren uit de tijd dat Eindhoven nog de voetbalhoofdstad van Nederland was. Ik begin zo zachtjes aan wat meer empathie te krijgen voor 2 generaties Rotterdammers. Wat hebben die mensen vreselijk moeten afzien met het waanidee supporter van een topclub te zijn. Op het moment dat ik dit schrijf komen zij op 0-1 in Groningen. Als zij kampioen worden vind ik het ook best. Wij als PSV supporters zullen onze kick alleen nog kunnen halen uit de spaarzame keren dat Ajax een keer géén kampioen wordt. Het wordt in die zin misschien nog wel een mooi seizoen.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik snap je negativiteit en sta er min of meer hetzelfde in. Het valt of staat met kwaliteit van de selectie en de trainer. Het enige waar ik mij nog aan vast wil klampen is dat we er in de toekomst financieel veel beter op staan (behalve Ajax) dan het genoemde rijtje clubs. Het lijkt er steeds meer op dat beleid van PSV gebaseerd is op financieel presteren en sportief even op de 2e plek komt om uiteindelijk een onoverbrugbaar gat te creeeren met de rest (Ajax uitgezonderd). Iets anders kan ik niet bedenken gezien het feit dat we 2 jaar lang onze portemonnaie nauwelijks getrokken hebben maar vooral vissen uit de transfervrije vijver en de vele berichten over kosten verlagen terwijl omzet groeit. Iets anders kan ik niet bedenken, maar dat ik dit seizoen al heb opgegeven is een feit
+1/-0

 
1 jaar geleden
En ik waardeer jouw positiviteit 👍 maar ik geloof hier niet zo in. Feyenoord en AZ doen het al sinds mensenheugenis met een klein budget maar die doen het gewoon beter dan wij. Het ontbreekt bij PSV imo aan voebalgogme, aan visie. We worden links en rechts ingehaald door clubs met een veel kleiner budget. Ook Feyenoord wordt jaarlijks leeg gekocht en ook zij moeten creatief zijn, maar zij hebben een elftal met eigen jeugd en wél goed gescoute koopjes. En zij zetten een trainer voor de groep met ervaring en bewezen kwaliteit die er een goed voetballende ploeg van maakt. Zij volgen daarmee het voorbeeld van AZ en het is dan ook geen toeval dat ze hun trainer daar vandaan komt. Het trainersbeleid van PSV is echter onnavolgbaar en onverantwoord. Eerst een rookie, dan een eigenwijze Duitser die de hele clubcultuur te grabbel gooit en daarna weer een rookie. Ook het transferbeleid is een farce en Ik heb het idee dat het beleid bij PSV wordt bepaald door een stel bejaarde, sigarenrokende ijdeltuiten die zich ‘commissarissen’ noemen. Wat er nu gebeurt is geen toeval, het is een glijdende schaal waar al een paar jaar naar toe gewerkt is. De club is gewoon ziek en het heeft geen enkele zin om het elftal naar de dokter te sturen. Er moet echt bij de basis begonnen worden en dat is wat mij betreft bij het bestuur.
+6/-0

1 jaar geleden
Feyenoord staat voor en gaan in een zetel naar het kampioenschap.Financieel gezien gaan ze PSV ook voorbij mochten ze volgend seizoen in de CL uitkomen.PSV zit in een neerwaartse spiraal en moet zich redden met de verkoop van het tafelzilver in dit geval de beste spelers.Gakpo is al vertrokken en Madueke is de volgende en volgend seizoen volgen Sangare en Simons die de enige is met heel veel potentie.Maar de centjes stromen binnen en de Dagobert Ducks in de RVC kijken handenwrijvend toe.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Madueke speelt alleen voor zichzelf! Als die vandaag eens het team belang diende hadden we nooit op 1-0 achter gekomen maar was het 0-3 bij rust!
+1/-1

 
1 jaar geleden
Sta er net zo negatief in maar ben het niet helemaal eens. We leven immers in een tijd waarin de verkoop van een topspeler (vooral uit eigen jeugd) de Championsleague verdiensten van 3 seizoenen in 1 klap helemaal wegvagen. Sportief moet natuurlijk voorop staan maar het lijkt erop dat het bestuur dit seizoen kiest voor financieel en geen risico’s
+1/-0

1 jaar geleden
Man helaas is de conclusie dat we dit jaar hooguit 3e of 4e worden, voorbij gestreefd door Alkmaar en Rotterdam….
+1/-0

 
1 jaar geleden
En Enschede als dit zo doorgaat.....
+1/-0

1 jaar geleden
Klaar met deze bende... Die RvC doet ook helemaal niets goed. In alle geledingen wordt er gefaald. PSV heeft alleen maar een grote bek maar is een topclub uit het verleden. Bezem door de hele organisatie. Een topclub wordt je pas met het grote geld. De spelers zijn net zo waardeloos als de technische staf. Er wordt niets maar dan ook niets op alle fronten gepresteerd...
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik hoop ook dat vanuit de directie nu een reactie gaat komen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat voor reactie zou er moeten komen van de directie?
+1/-0

1 jaar geleden
Weg titel maar dat had ik ook niet verwacht na het vertrek van Gakpo. Er is maar een woord voor het huidige PASV en dat is: BERUSTING. Met deze slappe hap wordt het nooit iets. Spelers kijken uit naar het einde van de maand wanneer er weer veel geld op de rekening gestort wordt. Verder helemaal geen binding met PSV. Maar we blijven natuurlijk wel die gemoedelijke, warme brabantse club waar het fijn toeven is.
+1/-0

1 jaar geleden
Zoveel middelmaat, spelers en staf. Het toplevel waar Schmidt het over had is nog altijd in geen velden of wegen te bekennen. Dit is blijkbaar (op dit moment) gewoon ons niveau......
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zie op VI een foto van het buitenspelmoment. Daar zie je duidelijk de 16meter lijn lopen. Dan moet het toch minimaal een halve meter buitenspel zijn?
En de grensrechter staat NIET op één lijn.

Los van onze onkunde he.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Mijn eerste reactie was ook: dit is buitenspel, en wel 1 meter.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat ze redeneren dat er een nieuwe situatie was ontstaan met de penalty die er geen was, geen relatie met het buitenspel moment.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat zou een vreemde redenering zijn … zonder dat die jongen hem voorgeeft kan dat penalty moment natuurlijk niet onstaan. Allemaal dezelfde aanval. Leuk zeer duidelijk buitenspel
+1/-0

1 jaar geleden
Wat een drama. Die El Gahzi tjonge jonge hopeloos.
Maar Ruud is toch wel degene die de grootste fout maakt. Saibari vlak voor tijd er in brengen als je een voorsprong over de streep moet trekken.
Waar dit heen moet???
+1/-0

1 jaar geleden
Maar ff na (al of niet terecht gezeik) het was toch dik buitenspel?
+2/-0

1 jaar geleden
Ik had me nog zo voorgenomen om na de braswedstrijd van vorige week voorlopig even niet meer te kijken, maar ik kon het toch niet laten.

Er is al veel gezegd en geschreven over deze wedstrijd, en het is simpelweg niet te bevatten dat je tegen 10 man van Fortuna de wedstrijd niet in het slot gooit.

Ja Madueke is talentvol, maar zo extreem egoistisch. Die schiet vandaag wel 8x uit een kansloze positie op goal, terwijl afspelen toch echt de betere optie is. Dat is meteen de kern van deze wedstrijd. Met een beetje intelligente spelersgroep, leg je uit 1 van de misschien wel 7 aanvallen de 1-3 gewoon in het mandje, maar dat doen wij niet. Dat is geen incident, dat is een wekelijks terugkerend patroon.

Als er een seizoen is dat de hegemonie van Ajax doorbroken kan worden, dan is het wel dit jaar. Maar wij falen zelf week in week uit als we in kunnen lopen.
+1/-0

1 jaar geleden
Los van het feit wel of geen pingel(geen imo) dit PSV is een elftal wat zowel achterin als voorin structueel zoveel kwaliteit mist dat we niet meer kunnen spreken van topclub of maar in de verste verte mogen denken aan een kampioenschap.
De excuses zijn op wat mij betreft, het niveau gaat wekelijks voorbij de ondergrens.
Marcel Brands, RVC actie vereist en snel gvd.......
+2/-0

1 jaar geleden
En dan vragen wij ons waarom mogelijke aankopen liever in de Spaanse primera division gaan voetballen dan bij ons??
+1/-0

1 jaar geleden
Nu twee wedstrijden achter elkaar een dubieuze beslissingen scheidsrechter en\of var. Ik weet wel PSV moet niet in die situatie komen maar het is voor de eindstand van de westrijden wel bepalend en wellicht in de kampioensrace ook.
+1/-0

1 jaar geleden
Laat ik maar feitelijk blijven.
Puntverlies tegen 10 man van Fortuna....daar zijn geen excuses voor
RnN die zegt dat het te gemakzuchtig werd.......top voetbal....
RvN die zegt dat het iig niet zo slecht was als tegen Cambuur.....is dat voortaan een maatstaf dan!
Spelers die het niet snappen.....zij staan toch echt zelf in het veld
falend technisch beleid....ik ga het niet aan die jongen ophangen, die kan niet beter, maar dan zit je dus als technische staf bij elkaar, "jongens El Ghazi is dat niet wat , bij ajaks een mooi weer voetballer met niet bar veel rendement, in Engeland mislukt....jaaa die moeten we hebben en dan noemen we dat de vervanger van Gakpo."
Ik vrees dat we morgen gewoon weer gezellig trainen, paar rondo tjes en zeggen dat we ervan moeten leren.
Crisis....nee hoor, we hebben het hier wel over sparta en fortuna he. zijn niet de minsten !
En dan moet het zware programma nog komen incl de standaard verliespartij in de Kuip.
+1/-0

1 jaar geleden
Bedankt mannen, moet ik nu echt voor het eerst van mijn leven gaan hopen dat Ajax volgende week wint. Ik voel me net Doctorandus P.
+3/-0

1 jaar geleden
Is gewoon schandalig dat je tegen 10 Fortuna spelers niet 1 op 1 durft te spelen en je inferieure tegenstander niet volledig uit de wedstrijd speelt. Die defensie van ons, zit tactisch tegen het achterlijke aan. Zo makkelijk in de luren te leggen of met een paar combinaties kapot te spelen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Je mag toch verwachten dat zo'n Sangare of Veerman wat sturing geven aan het elftal als ze in het veld ineens achter Mwene, Teze en Brantwaithe staan. Gaat er dan bij niemand een lampje branden dat dat misschien niet het beste idee is??

Wat moeten we nog van dit seizoen maken, ja theoretisch kan er nog van alles. Maar zestien verliespunten in zestien wedstijden en dan moet je nog naar Feyenoord en AZ(en Utrecht).
Tsja welke wedstijd is er trouwens nu nog wel een zekerheidje??
+1/-0

1 jaar geleden
Ik weet nog steeds niet waar ik naar heb zitten kijken.. Het lijkt wel of het iedere week slechter wordt? Waarom wisselt RvN de Jong niet een keer of Madueke die weer veel te egoïstisch is? Maar je ziet het aan komen dat je gelijk gaat spelen want PSV maakt de kansen niet af en laat Fortuna daardoor in leven. Ja het was buitenspel en dus geen strafschop maar als je "gewoon" 1-3 voorstaat gebeurd zoiets niet. En wat doet Til daar in vredesnaam op die positie? Niemand lijkt meer te weten wat zijn taak en positie is en niemand die elkaar in het veld er op aan spreekt lijkt het wel. Ik krijg het bijna mijn bek niet uit maar nu moet je nog bijna hopen dat Ajax volgende week wint.. Al zal dat niet veel meer uit maken, dit PSV wordt geen kampioen en verdient het op dit moment ook niet. Ben ik erg pessimistisch als ik zeg dat zelfs plek 4 moeilijk wordt als ik naar AZ en Twente kijk? :\(
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Eigenlijk was het veldspel en de veldbezetting nog niet eens slecht gisteren, vanaf minuut één werd Fortuna vastgezet. Tegen Sparta vorige week was dat wel heel slecht verzorgd. Het probleem mi. is gewoonweg het gogme hóe je een wedstrijd moet winnen(ook tegen Sparta), en dat uit zich door 100% kansen gewoon te maken. El Ghazi is een aardige gast, maar komt geen man voorbij, toch wel een vereiste van een vleugelspeler en is geen killer voor de goal, zie daarvoor de eerste kans na een paar minuten maar. Met een beetje gogme, laat je bij 2-1 tegen dit Fortuna met 10 man de bal rond gaan zonder hoge druk af te laten nemen en wacht je op de 1-3 die vanzelf komt als zij uit hun schulp kruipen voor de 'alles of niets' 2-2. Nu werden gewoon grote ruimtes achterin weggegeven, ik vind het het ongelofelijk, maar ja, wie ben ik?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik vond het voetbal ook een heel stuk beter dan tegen Sparta, en weer puntenverlies is voor een deel pech.
Maar wat me enorm stoort is dat het geen echte pech is. Een keer een misser hebben kan natuurlijk altijd, maar ik vind dit geen pech meer. Volgens mij zijn er wel meer op ons netwerk die het structureel vinden. Mijn probleem is dat ik vind dat er te veel middelmatige spelers bij PSV spelen. Het niveau is elk jaar 3% afgezakt, en nu heb je een team dat dit soort weedstrijden niet meer met gemak kan winnen, of een kleine voorsprong niet met zekerheid vast kan houden. En dat tegen 10 man.
Er zit iets structureel mis in de kwaliteit van de spelers, het gebrek aan spelpatronen, en ook tav hoe de spelers bij elkaar passen. Met Luuk de Jong moet je een linksbuiten hebben die hem voorzetten geeft enz...
Dit zou een directie moeten analyseren en verbeteren.
+2/-0

1 jaar geleden
Volgens Aad de Mos was Gutti de oplossing voor de huidige malaise bij PSV. Nou Aad, we hebben het gezien vandaag. Jij snapt er ook geen klote van Aad. Het is allemaal van erbarmelijke niveau. Van de keeper tot de voorhoeden en de technischestaf. Het is zo belachelijk slecht allemaal. Zoals van Hanegem het zei; ze doen maar wat bij PSV.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Een speler is natuurlijk nooit de oplossing. En Aad heeft nog wel meer gezegd natuurlijk dan alleen Guti opstellen.
+1/-0

reactie verwijderd

1 jaar geleden
Als ik zie hoe door Saibari die tegengoal ontstaat kan ik nog boos worden. Dat je balverlies lijdt kan gebeuren maar loop dan verdomme de kebab uit je neusgaten om de schade te beperken. Kijk eens hoe hij terugloopt, hij loopt eerst een stukje mee op afstand maar als die speler versnelt stopt hij gewoon😱
Je speelt verdorie in PSV 1 niet bij Nieuw Woensel.
En het komt niet alleen door hem hè voor de duidelijkheid maar het gaat mij om de beleving.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Die zou zich van mij vandaag weer netjes bij Jong PSV mogen melden.
+1/-0

1 jaar geleden
Gebrek aan visie, niet sinds kort maar al jaren.
Al jaren presteren we onder de maat en heb en we onze Amsterdamse vrienden de mogelijkheid gegeven bij ons weg te lopen. Die hadden een duidelijke visie en met Overmars een sterke en duidelijke uitvoerder. (Gelukkig is het daar nu ook crisis).

Ondertussen heeft Feyenoord een sterke leider aangesteld en hadden ze reeds de beste trainer van Nederland. Slot heeft het goed voor elkaar en weet van een vreemdeling legioen een winnend team te maken (zeg niet dat ze goed spelen maar ze wiinnen vaak wel).

AZ heeft al jaren een duidelijk beleid em met Pascal Jansen een trainer met eveneens een goed verhaal en duidelijkheid naar zijn spelers. Twente idem met Ron Jans aan het roer.
Overal duidelijkheid over wie er mag gaan (niemand) en hoe er gespeeld wordt.

RvN is natuurlijk nieuw, niet heel ervaren als hoofdcoach maar na 6 maanden zie ik nog steeds geen visie, hoe wil hij spelen, wat zijn z’n vaste patronen. De ene week Guti, dan weer Veerman, of Ramalho, Teze, Obispo, Mwene, ik zie iedere week andere namen in de basis elf.
Gakpo zijn we kwijt… was te verwachten maar wat is de visie van Marcel Brands; komt er een vervanger of gooien we Madueke ook nog in de uitverkoop?!?!
Niemand die het weet…

Feyenoord haalde een vreemdelingen legioen maar uiteindelijk zitten er wel een paar goede spelers bij en blijkt vooral het geheel te kloppen…. (of is het Slot?) (wie doet daar de scouting?)

De namen die ik bij PSV steeds hoor komen uiteindelijk (net) niet en wat er komt is het net niet. (wie doet onze scouting?)
Niet alleen dit jaar maar dus al jaren.

Onze verdediging is al jaren ons probleem kind maar daar wordt niks aan gedaan. Met 50 tegendoelpunten per jaar wordt je nooit kampioen!!! Ook niet met maar 2 punten tegen Sparta, Fortuna, Cambuur en Groningen; PSV onwaardig.

RVC, Marcel Brands sta op en laat je horen dat het zo niet langer kan. De slappe excuses van RvN iedere week weer opnieuw ben ik nu wel klaar mee!!

Heb al heel lang een seizoenskaart, supporter ben je in goede en slechte tijden maar het is G** tijd dat er wat gebeurd.
Als je dit jaar geen kampioen wordt, erger nog mss wel 4de dan ben je topclub af.
+6/-0

1 jaar geleden
De prijs van de scc zal ook wel weer omhoog gaan terwijl de supporters volgend seizoen naar een matige selectie kunnen kijken die in de Conferenceleaque voetbalt.
+1/-0

1 jaar geleden
Vorig jaar konden we dan nog Romero of Vinicius brengen. We hebben nu echt helemaal niets om iets te forceren of Luuk te vervangen. (En dat is al sinds de Rangers duidelijk).
+1/-0