Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV blameert zich met nederlaag in Emmen


Tijdstip
24 januari 2023
Stadion
De Oude Meerdijk
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV blameert zich met nederlaag in Emmen; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV blameert zich met nederlaag in Emmen

PSV heeft in de Eredivisie wederom punten laten liggen. Op bezoek bij degradatiekandidaat FC Emmen werd met 1-0 verloren. Vanwege een rode kaart voor Mauro Júnior eindigde de ploeg bovendien met tien man.

PSV leek vanaf het begin het heft in handen te willen nemen en via Johan Bakayoko volgden ook de eerste mogelijkheden. De jonge aanvaller nam de bal echter niet goed mee en zag enkele minuten later een inzet gekeerd worden door de doelman.

Halverwege de eerste helft was het aan de andere kant plotseling wel raak. Niet voor het eerst dit seizoen was de eerste bal op doel van de tegenstander meteen een doelpunt. Een hoekschop werd niet goed weggewerkt en Walter Benítez werd in de korte hoek verrast.

PSV was het even kwijt en het duurde dan ook even voordat het via Xavi Simons een kans kreeg. Ook zijn inzet werd echter door de doelman gestopt.

Vlak voor rust kwam PSV plotseling met tien man te staan. Mauro Júnior stond voor het eerst dit seizoen in de basis en werd met rood van het veld gestuurd na een harde overtreding op de helft van Emmen.

Al snel in de tweede helft kreeg de thuisploeg een enorme kans, maar Benítez wist met een geweldige redding een tweede tegentreffer te voorkomen. Enkele minuten later ontsnapte PSV opnieuw toen een vrije trap op de lat werd geschoten.

PSV wist er in de gehele tweede helft geen enkele serieuze kans tegenover te stellen. Het zorgde er dan ook voor dat de ploeg met het schaamrood op de kaken af moest druipen.

Het betekende bovendien dat PSV na nederlagen tegen Cambuur en FC Groningen al voor de derde keer dit seizoen verloor van een degradatiekandidaat. Bovendien werden er ook punten verspeeld tegen Fortuna Sittard.


Anwar El Ghazi: 'We hebben als collectief gefaald'

In gesprek met ESPN gaf Anwar El Ghazi aan het ongelofelijk te vinden dat PSV had verloren. "Met alle respect voor FC Emmen, maar als PSV zijnde mag dit niet. Dat is duidelijk", aldus El Ghazi. "We hebben als collectief gefaald. Iedereen moet in de spiegel kijken. Iedereen moet dondersgoed weten wat hij goed en fout heeft gedaan. We moeten dit zo snel mogelijk gaan recht trekken, want dit is PSV onwaardig en dit kan gewoon niet."

De aanvaller werd gevraagd hoe hij naar zijn eigen vorm kijkt. "Scoren is het belangrijkste. Ik kom wel in die posities, maar ik moet scoren en daar word ik op afgerekend", zo gaf hij aan. "Ik heb veel kansen gemist de laatste tijd. Ik probeer mijn hoofd koel te houden, maar het moet snel beter en ik moet snel gaan scoren. Ik moet het team gaan helpen."

El Ghazi vindt dat hij gewoon rustig moet blijven. "Ik moet gefocust zijn", zei hij daarover. "Maar als ik een honderd procent kans krijg, moet ik gewoon scoren. Je hebt het alleen niet altijd in eigen hand. Het is niet zo dat ik het expres doe. Mijn vizier staat er nog niet op. In de laatste drie wedstrijden had ik zeker vijf doelpunten kunnen maken. Ik probeer altijd positief te blijven."

Wel wilde hij benadrukken dat het absoluut niet kon wat PSV had gedaan. "Onze excuses naar de supporters. Zij hebben twee uur hier naar toe moeten rijden", zo gaf hij aan. "Wij moeten zorgen dat we stabieler worden. Het kan niet zijn dat je eerst van Vitesse wint en daarna verliest van Emmen. Dat is gewoon onmogelijk."


Johan Bakayoko: 'Ik had het gewoon af moeten maken'

Johan Bakayoko gaf in gesprek met ESPN aan enorm te balen van de kansen die hij had gemist. "Ik was er heel dicht bij. Ik had het gewoon af moeten maken", aldus Bakayoko. "Achteraf is dit heel pijnlijk en moeilijk om er over te praten. Ik had het gewoon af moeten maken. Op het moment zelf kijk ik er niet naar en denk ik gelijk aan de volgende, maar achter is het wel pijnlijk."

Gevraagd werd naar de tactiek van PSV. "Afgesproken was dat één kant goed breed bleef en dat was mijn kant", zo gaf hij aan. "Ik moest met mijn snelheid voor de diepte zorgen en achter de verdediging komen. Dat is een paar keer gelukt."

Bakayoko heeft niet helemaal het gevoel dat hij nu zijn kans kan ruiken na het vertrek van Noni Madueke en Cody Gakpo. "Op zich wel, maar als ik er sta, denk ik niet dat ik het goed moet doen omdat iemand vertrokken is", zei hij daarover. "Ik moet het gewoon goed doen voor mezelf. Zo denk ik daarover."

De aanvaller baalde wel dat hij werd gewisseld. "Natuurlijk, maar dat was de tactiek van de coach", reageerde hij daarop. "De ploeg draaide met tien ook goed. De coach dacht dat met twee spitsen spelen beter was. Als de ploeg goed draait, is het voor mij goed."


Ruud van Nistelrooij: 'Als topclub zit je in zwaar weer'

In gesprek met ESPN gaf Ruud van Nistelrooij aan dat PSV een heel pijnlijke avond kende in Emmen. "Na een aantal mindere resultaten wonnen we en dan wil je doorzetten", aldus Van Nistelrooij. "In de eerste helft doen we onszelf geen groot plezier door de eerste grote kansen weer te laten liggen. Een fase hadden we het wel lastig met Emmen, maar zij creëerden niet veel. Dan krijg je die rode kaart en sta je al met 1-0 achter. Dan weet je dat het een heel moeilijke avond gaat worden."

De trainer was over de tweede helft wel te spreken. "Er zat spirit in de ploeg en vechtlust. We hadden hier minimaal gelijk kunnen spelen. Dat gebeurt alleen niet, dus dan heb je niets en is alles voor niks geweest", zo gaf hij aan. "Vaak is het zo dat als je met tien man komt, je net iets meer gaat doen. Als we zo met elf hadden gespeeld, had ik het ook anders zien gaan."

Gevraagd werd aan Van Nistelrooij of er nu iets anders moet gebeuren. "Je moet doorgaan op de manier waar je mee bezig bent", zei hij daarover. "Je moet alleen wel conclusies gaan trekken. Er is natuurlijk wel iets aan de hand. Je bent PSV en als de resultaten zo zijn, gaat er iets niet goed. Het gaat gewoon slecht en als topclub moet je dan reageren en opstaan. Je moet blijven knokken, vechten en vooral vast blijven houden aan de principes. Het moet wel duidelijk zijn dat we in een slechte situatie zitten. Niemand is tevreden. Komende week is weer een slechte week omdat je als topclub in zwaar weer zit. Daar moet je het met elkaar goed over hebben en de rug rechten richting de volgend wedstrijd."


Karakteristieken

Uitslag: 1-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Bernadou ('24)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
8.061 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
FC Emmen: Zivkovic ('19)
Kaart
PSV: Johan Bakayoko ('29)
Kaart
PSV: Mauro Júnior ('43)
Kaart
FC Emmen: Bouchouari ('64)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('70)
Kaart
PSV: Jordan Teze ('70)
Kaart
PSV: Philipp Max ('81)
Kaart
FC Emmen: Romeney ('90)

Opstelling PSV

Xavi SimonsAnwar El GhaziJohan Bakayoko


Érick GutiérrezGuus TilIbrahim Sangaré


Mauro JúniorArmando ObispoJarrad BranthwaiteJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'45 Philipp Max voor Johan Bakayoko
'75 Joey Veerman voor Guus Til
'75 Phillipp Mwene voor Jordan Teze
'75 Fodé Fofana voor Anwar El Ghazi
'89 Yorbe Vertessen voor Érick Gutiérrez


Opstelling FC Emmen

Zivkovic


DiemersBernadouEl MessaoudiVeendorpMendes


DirksenVeldmateAraujoBouchouari


Van der Hart

Wissels:

'45 Romeney voor Mendes
'80 Vlak voor El Messaoudi


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 5 2-0 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 1-1 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 3 1-2 (1-0)
 1 1-2 (1-1)
 1 1-2 (0-1)
10  1 1-1 (1-1)
11  1 1-2 (0-0)
12  1 1-2 (0-0)
13  1 1-2 (0-1)
14  1 1-2 (0-1)
15  1 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 1.64. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Niemand (47 -> 5,0)
2. Xavi Simons (30 -> 4,0)
3. Walter Benítez (12 -> 2,5)
3. Jarrad Branthwaite (12 -> 2,5)
5. Érick Gutiérrez (6 -> 0,3)
5. Joey Veerman (6 -> 0,3)
5. Boy Waterman (6 -> 0,3)
8. Kjell Peersman (3 -> 0,0)
9. André Ramalho (2 -> 0,0)
9. Johan Bakayoko (2 -> 0,0)
9. Philipp Max (2 -> 0,0)
9. Richard Ledezma (2 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (1 -> 0,0)
14. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
14. Jordan Teze (0 -> 0,0)
14. Armando Obispo (0 -> 0,0)
14. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
14. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
14. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
14. Noni Madueke (0 -> 0,0)
14. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
14. Joël Drommel (0 -> 0,0)
14. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
14. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
14. Guus Til (0 -> 0,0)
14. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
14. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
14. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
14. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
14. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
14. Sávio (0 -> 0,0)
14. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
14. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
14. Dennis Vos (0 -> 0,0)
14. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
14. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
14. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
14. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
14. Fábio Silva (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Top, speler huren en dan niet inzetbaar.
Is topsportklimaat zoals Toon heeft beloofd . . . .
+1/-5

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Wtf :I

Die transfer is nog niet afgerond. Wtf heeft dat met topsportklimaat te maken?
+4/-2

 
3 maanden geleden
Fábio moet nog heel effe bakkeleien met Veldman. Amanhã amanhã.
+1/-0

3 maanden geleden
Een maand geleden speelden we met Gakpo, de Jong, en Madueke. Saibari en Savio die af en toe meededen. Morgen avond El ghazi vertessen en bakayoko? En daarachter voor het grote publiek onbekende jeugdspelers? Best zorgelijk
+1/-0

 
3 maanden geleden
Liever een voor het grote publiek onbekende jeugdspeler (mag zelfs 14 jaar zijn) dan....Vertessen 🤦‍♂️
+1/-3

 
3 maanden geleden
Zou wat zijn, een jongen van 14 die na zijn SO Frans nog even naar Emmen afreist:)
+1/-0

3 maanden geleden
Wat is er met Fofana aan de hand? Die vent zou dit jaar zoveel speeltijd hebben kunnen krijgen als ie fit zou zijn
+1/-0

3 maanden geleden
Ik hou mijn hart vast. Winnen. Linksom of rechtsom, hoe maakt niet uit.
+2/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
De statistieken zien er niet best uit. Tot nu toe hebben we "uit" tegen de nummers 13, 15 en 18 gespeeld. Daarin haalden we maar liefst een heel punt met daarbij vier goals voor en NEGEN tegen. Respect voor degene die nul tegengoals durft in te vullen in de Pool.
Maar hee, wel uit van Ajax en Heerenveen gewonnen🙈
+2/-0

3 maanden geleden
Ik meende dat Fabio zondag al gekeurd was en zaterdagavond was de termijn toch al bepaald? Heb je dan meer dan een hele dag nodig voor de afronding ? Altijd begrepen dat clubs pas toestaan dat hun speler gekeurd wordt door een ander is alles min of meer rond is. En dat was zondag dus al. Loopt het gewoon uit of zijn er onverwachte problemen.

Verder mogen we heel blij zijn dat we nu Emmen treffen, dat wordt al lastig genoeg. Onze voorhopede is nu echt niet PSV waardig.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk dat het gewoon uitloopt. Vaak is het nog een flinke administratieve rompslomp om het helemaal af te ronden. Zeker omdat er nu drie clubs bij betrokken zijn omdat alles met Anderlecht nog niet volledig was afgewerkt.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hij heeft wel geluk, nr 99 was nog vrij :-) Phoxy gaat wel met 99B lopen. Dan maar hopen op zaterdag, wel beroerd dat nu onze centrumspits en diens vervanger eruit liggen. Dan toch maar 2 spitsensysteem. Emmen speelt wel goed georganiseerd / gegroepeerd, Veerman lijkt me hard nodig.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Er zal wel getreuzeld worden bij de KNjB, om te proberen ons nog wat meer puntjes af te nemen … ;)
+1/-0

 
3 maanden geleden
Rik Elfrink plaatst nu een tweet dat het 'probleem' zit tussen Anderlecht en Wolverhampton. De ontbinding van dat huurcontract is nog niet afgerond.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Hij heeft zich na zaterdag misschien bedacht
+2/-0

3 maanden geleden
Tegen Emmen moet voor een club als PSV gewoon 3 punten gehaald worden.Wie er ook in staat en anders kun je gewoon beter ermee ophouden.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Vergis je niet in Emmen, over het algemeen redelijk goed gegroepeerd/georganiseerd en ze hebben weinig te verliezen. Wij missen toch echt creativiteit om ze kapot te spelen en fysiek doen ze echt niet veel voor ons onder. Redelijk sfeervol stadionnetje, fanatiek publiek. Als je achter komt of als Emmen de aansluitingstreffer maakt kan het echt gaan spoken.

Ze kwamen ook knap terug tegen ajaks en verdienden toen eigenlijk ook de overwinning. Toegegeven dat doen meer ploegen momenteel, maar toch.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik weet niet of ik blij moet zijn dat de wedstrijd vanavond rechtstreeks te volgen is voor iedereen. Normaal gesproken vind ik het altijd leuk om de wedstrijd te kunnen zien. Maar nu?
+2/-0

3 maanden geleden
Ben bang dat het bibberen wordt en dat niet alleen door de kou !!!
+1/-0

3 maanden geleden
In een wedstrijd tegen Emmen kan PSV alleen maar verliezen. Als we een goede overwinning boeken, doen we het naar verwachting. Als we een benauwde overwinning boeken, komen we goed weg en als we niet winnen, dan heeft Emmen een stunt verricht.

Een club van het kaliber PSV moet zich schamen als het niet wint van Emmen, gezien het enorme verschil in ervaring, budget en kwaliteit. Maar ja, PSV draait niet lekker en heeft kwalitatief natuurlijk wel een jasje uitgedaan. El-Ghazi, Til en Bakayoko is nou niet per sé een top-aanval, en vervangers zijn er nog niet. Toch verwacht ik dat het wel goed gaat komen. Emmen is kwalitatief echt armoedig en PSV zal toch niet dezelfde fouten blijven maken als tegen Fortuna en Cambuur? Als je vandaag wint, zet je een klein beetje druk op de rest. Denk dat de basisopstelling van het AD de best denkbare is op dit moment. Zaterdag hopelijk wél minuten voor onze nieuwe Portugees
+1/-0

3 maanden geleden
zou wel eens fijn zijn weer eens een overtuigende zege te boeken. Het kan, ook zonder Cody Noni en Luuk.

Lets go!
+1/-0

3 maanden geleden
Weer geen Veerman helaas. Zeker op zo'n "zaalvoetbal-veld" als in Emmen heb je zo'n creatieve spelers nodig...hoop niet dat Ruud hem kapot gaat maken. Hebben we eindelijk eens een speler die geen eenheidsworst en ja-knikker is...beland ie op de bank. Dan maar proberen te genieten van stylisten als Til, Vertessen en Teze...pfffff
+2/-0

3 maanden geleden
Begin me onderhand te ergeren waarom Veerman er niet meer in staat!
Kan toch prima op het middenveld met Sangare en Guti.
En wat is er met Ramalho aan de hand?
+2/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Die Veerman zal zich ook wel achter de oren krabbelen, Twee spelers verkocht, eentje terug gestuurd, nog twee geblesseerd en dan nog niet in de basis staan??
+4/-0

 
3 maanden geleden
Ruud wil kennelijk El Ghazi er kosten wat kost in hebben.
+1/-0

3 maanden geleden
Welja. Nog meer geld op de bank en niets meer op t veld !
+1/-0

3 maanden geleden
Eigenlijk staan alle seinen voor PSV op rood. Dit is een typische pot waar PSV doorgaans moeilijk heeft. Emmen is soort van angstgegner gebleken, kunstgras, vertrouwde voorhoede weg... Ben er niet gerust op.
+1/-0

3 maanden geleden
Het is weer zo’n avond dat het billenknijpen wordt voor psv.
Hopelijk kunnen we het snel al beslissen in de 1e helft.
Maar dat zal wel niet.
Ik hoop dat ik verkeerd zit.
Come on psv
+1/-0

3 maanden geleden
Heeft Veerman bij de nieuwjaarsreceptie aan mevrouw Van Nistelrooy gezeten? Anders kun je dit toch niet verklaren ??
+3/-0

 
3 maanden geleden
Veerman reageerde toen nogal heftig op zijn wissel, maar volgens Ruud viel het allemaal wel mee. Het lijkt er toch op dat Ruud toen niet helemaal de waarheid sprak.

Begin van het seizoen werd hij genoemd als basisspeler bij oranje. Het kan snel gaan. Maar toch in mijn ogen onbegrijpelijk dat deze creatieve speler niet meedoet.
+1/-0

 
3 maanden geleden
En zo'n El Ghazi wel.... ik erger me elke wedstrijd groen en geel aan hem. Mocht hij scoren dan denk ik niet eens dat ik ga juichen. Ik steek even een gebalde vuist omhoog maar meer ook niet. Maar ja, hij scoort niet, dus ik weet ook niet wat er gebeurt.
+2/-0

 
 
reactie verwijderd

 
3 maanden geleden
Ik snap de opstelling van Ruud ook niet.
Teze is nog steeds geen back,
Ik zou ook met Veerman spelen, niet op de plek van Guti maar op 10 of wat aan de zijkant.
Ik zou wel eens een team willen zien met Guti + Sangare als verdedigende middenvelders, Til + De Jong als aanvallers en dat Xavi en Veerman aan de zijkanten. En dan kijken of je met een luchtmacht veel doelpunten kan maken, (ik weet dat De Jong nog ontbreekt)
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad, probeer eens wat nieuws! Het is slappe hap wat we dit jaar tot nu toe hebben gezien.

Offtopic: proficiat met je 3000-ste bericht 🙂
+1/-0

 
3 maanden geleden
dank, ik zie het nu ook. Jij prettige wedstrijd, hopelijk :)
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Vaseline:check
Paracetamol:check
Troost eten voor na de wedstrijd:check
Ik ben er klaar voor😎
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Nou dat was me een happy ending😱
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Al meer mensen met een Déjà Vu?
Een niks aan de hand wedstrijd waarvan je denkt never nooit punten te kunnen laten liggen, en toch....
+3/-0

3 maanden geleden
Nou.. daar gaan we weer.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Tja halfbakken een wedstrijd ingaan, het is geen verrassing meer
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dat is het niet. Het is een gebrek aan kwaliteit. En niet zo'n beetje ook
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Het is nog niet om over naar huis te schrijven, vooral Bakayoko moet ff wakker worden. El Ghazi is gewoon bijna zielig, zo verloren als ie rondloopt. Maar buiten dat vind ik wel dat de bal aardig rondgetikt wordt, beter dan bij veel recente wedstrijden.
Alleen jammer dat er dan, terwijl ik dit zit te typen, zoiets uitkomt...
+2/-0

3 maanden geleden
Hoppa
Daar gaan we weer.
Wat een slechte ploeg hebben we.
Weer op 70% voetballen.bah
+1/-0

3 maanden geleden
Hoeveel fouten mag Obispo nog blijven maken zucht... En met deze voorhoede herstellen we het ook niet meer.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Inderdaad. Na dit seizoen aub ook afscheid van nemen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik dacht meer aan een verhuur of verkoop morgen ofzo
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Natuurlijk niet voor niets dat we nog nooit een bericht hebben gezien dat er interesse in Obispo is🤔
+2/-0

3 maanden geleden
Nou in ieder geval geen billen knijpen vanavond, dat scheelt weer... Op Mauro en Simons na brandhout. Obispu, Til, El Ghazi, Guti om te janken zo'n niveau..
+2/-0

3 maanden geleden
Rendement van Bakayoko en Ghazi is echt belabberd. Weer moeten ze hard aan de bak en bidden voor puntjes.
+4/-0

3 maanden geleden
Tis wachten op de 2-0...wat een niveau...en wij maar lachen om ajax, dit is nog triester. en Veerman maar op de bank zetten, stoer Ruud!!
+4/-0

3 maanden geleden
ElGhazi eruit, Til in de spits en Veerman op 10
+7/-0

3 maanden geleden
Veerman op de bank en el Ghazi weer erin, hoe krijg je het bedacht. Hopelijk wordt er nog gebruik gemaakt van Vertessen zijn snelheid en de werklust van Max. Verder zit er niks op de bank. Je 2 vleugelspitsen verkopen maar de nieuwe spelers nog niet klaar hebben terwijl de competitie verder gaat. Ook uniek hoor.
+5/-0

3 maanden geleden
Pure middelmaat (of lager) + Simons en Mauro en een redelijke keeper. Meer kan ik er niet van bakken.
En met middelmaat doel ik ook op onze trainer. Om je te schamen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Streep die Mauro maar van je lijstje.
+3/-0

3 maanden geleden
Hello Netflix my old friend...
+3/-0

3 maanden geleden
Donkerrode kaart. Niets op af te dingen. En we kunnen meteen 3 verliespunten bijschrijven.
+3/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Wat een idiote overtreding zeg. 😱
+1/-0

3 maanden geleden
Manmanmanmanmanmanmanman. Stelletje amateurs. Meer weet ik hier niet van te maken. De tv staat uit. Ze kunnen van mij het zuur krijgen. Eén ding is zeker : kampioen worden we dit jaar nooooit meer. Klaar met dit vreselijke team.
+4/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Zo dat zijn 0 punten en 4 wedstrijden schorsing voor Mauro. Lekker max op de bank houden, hard werkende spelers hebben we ook nergens voor nodig. Hopelijk valt blessure voor de emmen speler mee. Bizarre actie.

Nu moeten we Vertessen met Simons zetten en diepe ballen geven. Onze ENIGe kans op een punt.
+3/-0

3 maanden geleden
Halverwege de competitie en het seizoen is eigenlijk wel over. Weet niet wat Ruud elke dag op het trainingsveld doet, maar enig automatisme in dit elftal is ver te zoeken. Pure middelmaat in de selectie op een Xavi na. We verkopen even onze twee beste spelers en denken dat we het met dit zooitje ongeregeld ook wel gaan redden. Beschamend.
+5/-0

3 maanden geleden
Ruud moet óf de eer aan zichzelf houden, óf starten in een 5-5-0 opstelling om een punt te maken. Seizoen is toch voorbij, zie dit zooitje niet in de top 4 eindigen. En het had zo'n mooi seizoen kunnen worden.
+4/-0

3 maanden geleden
Schandalige tackle, hier gaat de knvb een voorbeeld mee stelen. Let maar op.

En dan de enige aanvaller met enig gevaar eruit halen ipv El Ghazi of Til…
+5/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
En dan halen we onze enige aanvaller met diepgang eruit. Logisch. Wat zitten er ffs voor een nitwits op de bank. Zegt er dan niemand: we moeten winnen? Haal Ghazi eraf voor Vertesen en speel puur op de counter.

We laten ons nu gewillig naar het graf dragen. De vraag is alleen nog: met hoeveel verliezen we……
+5/-0

3 maanden geleden
Nooit meer opstellen die mauro.
Bedankt voor het seizoen.
Ruud en brands ook bedankt
Seizoen is zeer geslaagd.
Goed gedaan weer in januari zijn we al weer klaar.
Wanne beleid
+3/-2

 
3 maanden geleden
Bedank Brands z’n voorgangers maar.
+2/-0

3 maanden geleden
Sjonge Jonge, waar zit ik naar te kijken? We staan op die derde plek ver boven onze stand.
Dit is nu al een rampseizoen.
+4/-0

3 maanden geleden
Wat worden we te kijk gezet door Emmen.
+4/-0

3 maanden geleden
En dan komt er meteen de reclame voor Fnoord - PSV. Kijk ik nou echt naar uit ………..
+7/-0

 
3 maanden geleden
Pak het telraam er maar alvast bij
+1/-0

3 maanden geleden
Tuurlijk Ruud lekker persoonlijke vete met Veerman uitvechten over de ruggen van iedereen die PSV een warm hart toedraagt! Ruud als je een beetje ballen hebt ga je 1 op 1 voetballen achterin! Maar nee hoor, schade beperken zodat we op doelsaldo misschien de play offs kunnen halen. Wat een fc knudde in alle geledingen is dit PSV! Ga je schamen RVC, ga je schamen technisch (geen) beleid, ga je schamen technische staf, ga je schamen spelers!
+13/-1

 
3 maanden geleden
Hoe kan het toch zo zijn dat ze op de bank bij PsV niet ziet wat wij thuis allemaal wel zien?

Je wil kampioen worden, je staat met 1-0 achter, en komt met 10 man te staan. Dan is er maar een optie: met snelle mensen in de omschakeling proberen in de wedstrijd te komen.

Wat doet onze staf: de gevaarlijkste en snelste aanvaller eraf, en een verdediger brengen. Ik kan werkelijk waar mijn ogen niet geloven.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ja, en welke aanvaller kies je dan? Juist, die. En die kiest hij niet 😨
Voor mij is Ruud gewogen en te licht bevonden. Iedereen ziet dat El Ghazi waardeloos is. Je speelt niet met 10, maar met 9 man nu.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Idd een persoonlijke vete met Veerman gaat ons punten kosten...maar onze Ruud is wel stoer zeg. Is er niemand vd staf die Ruud influistert dat Veerman de enige is die een beslissende pass kan geven vanuit het middenveld?
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ruud out. En nu! Door Obispo, Teze en Ghazi te laten staan straal je aan alles uit met middelmaat genoegen te nemen. Echt het dieptepunt in de geschiedenis van PSV dit.
+7/-2

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Daar zit je dan in het uitvak, halve snipperdag genomen, uren in de bus en dan dit😱
Maar geen paniek jongens er zijn versterkingen voor de selectie onderweg. Hooguit een maandje voor die echt mee kunnen doen. En dan gaan we echt ons best doen vanaf de zesde plaats.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Ben eerlijk: wie had nou kunnen verwachten dat er teams geinteresseerd zouden zijn in Gakpo? Er zijn situaties waar je je niet op kunt voorbereiden…….

Of toch wel?
+2/-0

 
3 maanden geleden
Cambuur, Groningen, Sparta, Fortuna, Emmen. Waar is mijn club gebleven. Echt,ik kan wel janken.
+7/-0

3 maanden geleden
Dit seizoen is gewoon klaar. Deze selectie is gewoon middenmoot, vooral ook door de instelling. En ik moet zeggen dat ik ook geen vertrouwen heb in onze trainer. Tuurlijk, hij is vroeg voor de leeuwen gegooid, maar hij maakt gewoon veel gekke keuzes. Hoe kan je nou in godsnaam die el Ghazi erin houden?
+3/-0

3 maanden geleden
Nog 45 minuten, dan kunnen we gaan horen wat ze vandaag weer geleerd hebben, En dat dit niet meer gaat gebeuren.
En dan straks versterkingen, voor een kansloze (?) inhaalrace vanaf plaats 5 ofzo?

Ik lees ook dat we in de zomer echt willen gaan investeren, maar wie wil naar Nederland komen als je ook nog voorronde EL moet gaan spelen. Enig voordeel is misschien wel dat niemand 30+ voor Sangare gaat betalen. Dus die blijft.. Weliswaar voor 4 m per seizoen..
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd en gesloten)
Ze weten het met zijn allen voorin en achterin elke keer weer te verpesten. Tekenend voor de staat van deze selectie. Van Nistelrooij krijgt dit ook niet op de rit. PSV is gewoon treurig! Ik kan hier alles wel verrot schelden met de puinhoop die is achter gelaten door Gerbrands, de Jong en die walgelijke RvC. Klaar ermee! Schmidt had gelijk om deze club in verval te verlaten. Valt niks te bereiken meer met dit PSV...
+3/-0

3 maanden geleden
Even stoom afgeblazen en sigaretje gerookt (ja is slecht voor me, maar dit PSV kijken is ook niet bepaald gezond). Een snelle 1-1 en dan alles zetten op de 1-2 moet nog wel mogelijk zijn. De boel daarna dichthouden voor de 2-2 wordt ook wel een dingetje.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Ik had ook een 1-0 ruststand ingevuld, en een 1-2 eindstand. Komt goed dus, toch??
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ik ben al 20 jaar gestopt maar overweeg ook weer te beginnen
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Tweede helft moet er echt een team staan. Balen deze wedstrijd. Mss een snelle aanvaller erbij. El Ghazi lijkt toch deze wedstrijd te spelen in een aprallel universum dat 5 seconden asynchroon loopt met wat de rest doet. Zooo traag en versuffend. Bakayoko is dan wel KKD niveau in z'n passing en overzicht, maar rent tenminste en komt eens een man voorbij. Maar jeej wat is het weer suf vandaag. We hebben echt intensiteit nodig en meer dan alleen bij Guti en Simons.
+2/-0

3 maanden geleden
Bijna iedereen was blij dat Mauro terug was, maar dat was van korte duur …
Een van de weinige spelers met 100% inzet, en dat is dan net iets te veel … fuc…
+1/-0

 
3 maanden geleden
Wat is het hemeltergend slecht zeg. De hoeveelste bal wordt nu op het middenveld zo maar ingeleverd. En we spelen tegen fcking Emmen
+3/-0

 
3 maanden geleden
Wat denk je van die Sangare … die levert gewoon IEDERE bal in!!
+5/-0

3 maanden geleden
Wat hebben ze in de rust gedaan? Theekransje gehouden? Wat klappen ze erop hè. Hoe spijtig het ook is, tijd dat Ruud z’n spullen gaat pakken en er een ervaren trainer voor in de plaats komt. Onder Schmidt was ‘t allemaal zo slecht nog niet.
+6/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
Wat staat die Sangare eigenlijk allemaal te doen, dat lijkt ook al nergens op.
Oh sorry, stond er al.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Overschatte speler hadden we al lang moeten verkopen
+1/-0

3 maanden geleden
Iedereen die beleid maakt bij dit PSV,schaam jullie kapot!
+3/-0

3 maanden geleden
Ja Ruud, wrijf nog maar eens die oogjes uit. Jij zet die el Ghazi erin, wij niet
+2/-0

3 maanden geleden
Dit lijkt op het psv van Van Bommel all over. Twee jaar een echte trainer gehad en nu weer terug bij af. Als Van Nistelrooy volgend seizoen de trainer is. Komt me seizoenskaart beschikbaar.
+3/-0

 
3 maanden geleden
De mijne ook.
Ben er wel klaar mee
+2/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Haha hoor je dat Emmen heeft pas twee wedstrijden gewonnen dit seizoen. En al sinds augustus niet meer thuis gewonnen.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Net als Groningen uit...hadden niks gewonnen 10 wedstrijden...oja eentje....PSV
+1/-0

3 maanden geleden
Tegen fortuna leek het al beroerd, maar toen creëerden we tenminste nog kansen.
+2/-0

3 maanden geleden
Gaan we nog voetballen stelletje klungels ???
+1/-0

3 maanden geleden
Stap in de bus en ga naar huis
+1/-0

3 maanden geleden
Ruud, is ‘t misschien een idee om te wisselen of wat te veranderen? Al voetballen we zo nog 5 dagen, scoren doen we niet.
+2/-0

3 maanden geleden
Respect voor de gasten in het uitvak.
+3/-0

3 maanden geleden
Dit is structureel en er veranderd niets
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Waarom wisselt Ruud niet? Denkt hij nu echt dat deze 10 het nog wel gaan redden? Je moet iets proberen verdorie Veerman, Fofana en Vertessen dan maar
+3/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Ik moet nog steeds wennen aan dat rare rood witte shirt van ons🤔
+1/-0

3 maanden geleden
Dit elftal verdient niet beter dan plek 5-6. En dan zou dat echt al een wereldprestatie van jewelste zijn. Meer woorden maak ik niet vuil aan dit prutselftal.
+2/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Een slechte trainer kan ook niets van een slechte selectie maken!
Neemt niet weg dat het pijn doet dat je club zo afgezakt is.
De zin om lekker naar je cluppie te gaan kijken is er op deze manier niet meer
+2/-0

3 maanden geleden
En, gaan we nog een keer wisselen of zijn we tevreden met een 0-1??
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Gaat die scheids ook nog effe heel stoer alles affluiten. Ik zie zo nog een tweede rode kaart verschijnen.
+1/-0

3 maanden geleden
El ghazi heeft in de afgelopen 5 wedstrijden werkelijk niets goed gedaan, hoe kan hij er nu nog in staan?????
+4/-0

 
3 maanden geleden
Heel het team bakt er niks van. Flauw om hem eruit te pikken.
+2/-3

 
3 maanden geleden
Mwah El Ghazi is wel echt een slome hoor. En al die vrije ballen van hem die nergens uitkomen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Is ook zeker een slome de afgelopen wedstrijden, maar ik heb geen een goede speler gezien vandaag en afgelopen weekend ook niet. Het lijkt gewoon werkelijk nergens op. Spelers die vorig seizoen nog geweldig waren zijn geen schim meer van hun zelf.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik zie het eerder2-0 worden dan 1-1
+2/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Ja joh zet er nog een jeugdspeler in die maanden niet gespeeld heeft.
+1/-0

vakkieS (geschorst)
3 maanden geleden (gewijzigd)
RvC bedankt met je wanbeleid! Financiële boven sportieve in het midden van het seizoen…
+2/-0

 
3 maanden geleden
Zelfs met deze gemankeerde selectie moet je fcking FC Emmen toch over de knie leggen? Er is geen idee, de spelers staan op het veld alsof ze voor het eerst een bal aanraken. Passes over 10 meter komen niet aan

Waar trainen die gasten de hele week op. Nu ook. Je staat achter, tikkie breed, tikkie terug, zorgvuldig opbouwen. Waar is de urgentie en de echte wil. We hebben weer de uitstraling als in de tijd van Fred Rutten. O wacht, die zit op de bank, dat is zo’n goede veldcoach. Overal weggejaagd en met een heel goede reden. Het is een totale faalhaas…. Bij ons op de bank
+8/-0

 
3 maanden geleden
Ik zie een opstelling die ik niet snap, en nog steeds geen ingeslepen spel-patronen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dit is ook puur de trainer. Voetbaltrainer zijn is zoveel meer dan 11 spelers op het veld zetten. Na het weekend staan we dus gewoon 5e laat dat even binnenkomen. En ik sluit niet uit dat Sparta nog over ons heen gaat.

En ja hij is twee spelers kwijt, maar daarvoor was het ookal niks.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Rutte is minister president💤
+2/-0

 
3 maanden geleden
Met 1-0 achter met 4 verdedigers blijven spelen. De schade beperken? Of wat is het idee daar achter. Veerman zal ongetwijfeld zijn tekortkomingen hebben, maat zeker op kunstgras moet je de bal laten lopen. Ik zal wel gek zijn.
+1/-0

3 maanden geleden
Geen Vertessen maar wel een back voor een back ?
+1/-0

3 maanden geleden
Bij deze mijn voorspelling tegen Go Ahead Eagles.
Ik denk dat mijn stoeltje leeg blijft!
+3/-0

3 maanden geleden
Topsport klimaat… Schaam je kapot!
+2/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Iemand iets maar dan ook iets positiefs gezien?
+3/-0

 
3 maanden geleden
Wissel el Ghazi en invalbeurt Fofana
+4/-0

 
3 maanden geleden
Weer een wedstrijd dichter bij het eind van het seizoen?
+4/-0

 
3 maanden geleden
Dat meisje dat haar poffertje in dr koffie laat vallen 🤣
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Alle drie bedankt voor de opbeurende berichten, toch nog een glimlach op deze sombere dag.👍
+1/-0

3 maanden geleden
We zullen nu vast vaak het gemis van Gakpo en Maduke horen, maar het probleem ligt viel dieper dan dat.
Gakpo en Madueke groter maken dan ze zijn gaat gebeuren om het eigen falen te maskeren.

Je hebt gewoon een beginnende trainer voor een groep van matig niveau.
PSV is een tobbende club, en geen topclub meer.
+3/-0

3 maanden geleden
Lekker allemaal thuis blijven zaterdag
Schande zeg bah k.t ploeg
+7/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk eerlijk gezegd wel dat de supporters een signaal af moeten geven … anders blijft de leiding van de club toch maar gewoon aanmodderen….
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Vroeger zat er wel eens zo een wedstrijd tussen,nu helaas meer dan...Ik koop een telraam voor 5 februari,meer dan gin nuuws!
+1/-0

3 maanden geleden
Aangezien we toch aan het verkopen zijn: verkoop ze allemaal maar en zet PSV amateurs de rest van het seizoen maar in het veld. Daar zit vast en zeker meer werklust in!
+2/-0

3 maanden geleden
Psv puntenleverancier voor degradatie clubs. Geen beleving, geen bezieling, pas laatste kwartier druk op goal. Niemand die opstaat, gelatenheid. Ook bij aanwezige fans. Verbaasd mij dat er nog niet geroepen werd "PSV wakker worden".
+1/-0

3 maanden geleden
Niet eens onterecht. Dit scheelt weer een hoop vrije tijd die ik nu win. Ik ben doodziek hiervan en kots over dit team. Supporter zal ik altijd blijven, maar ik ga nu even 'on hold'. Dat wordt weer samenvattingen kijken. En ook maar alleen als ze winnen dus ik ga weinig PSV kijken de eerste tijd.
+4/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Precies mijn gedachte. Voorlopig niet naar het stadion. Kost me uren reistijd om naar deze lamzakken te kijken. Alleen Simons toont inzet en wil om ietsje doen. Die kiest einde seizoen eieren voor zijn geld en gaat weg. Ongelooflijk dat ze weer zo’n onervaren coach voor PSV 1 hebben gekozen. Clubicoon of niet, hij is hier gewoon niet klaar voor. Hij had een man moeten zijn en zijn woord moeten houden dat het te vroeg is.
Voor mij is het seizoen we klaar ongeacht wat er nog gebeurd. Als je met deze prestaties nog in de top 2 eindigt ligt dat niet aan ons maar de armoede van de rest…
+3/-0

3 maanden geleden
nu nog uit bij volendam punten verspelen en dan hebben wij alle degardatiekandidaten goed bediend.Sympathiek om niet de ene boven de andere te bevoordelen
+3/-0

3 maanden geleden
Tja, dit ga je niet goedmaken met 1, 2 of zelfs 3 aankopen …
Een trainer en teveel spelers die gewoon niet bekwaam zijn voor dit niveau (zelfs het lage niveau van de ED dit jaar)!

Het heeft geen zin om een hoop commentaar te geven …
+1/-0

3 maanden geleden
Moeten we nu Go Ahead zaterdag ook niet een paar punten geven?
+3/-0

 
3 maanden geleden
Waren er nog mensen die een minnetje gaven bij vraag of psv een topclub is?

De bankrekening gevuld, de kwaliteit heengegaan. Ellende.
+1/-1

3 maanden geleden
Hoe is het mogelijk dat er totaal geen automatismen in dit team zitten na een half seizoen. Kan toch echt niet aan twee spelers liggen die er niet meer bij zijn…..
Een gemis aan creativiteit op het middenveld (ja al genoeg genoemd dat er iemand maar steeds er niet in mag) en dat van achteruit geen fatsoenlijke opbouw mogelijk is (open deur door te zeggen dat er steeds weer anderen staan)?
Zal altijd fan blijven maar is nu echt effe niet opbeurend.
Toch helaas verkeerde keus met jonge onervaren trainer. Zeker wanneer je naar in principe kwalitatieve mindere selecties kijkt uit Rotterdam (2 maal !), Alkmaar en Enschede
+2/-0

3 maanden geleden
Onze Ruud heeft een bankrekening van 50 !! miljoen, hij moet mooi de eer aan zichzelf houden en opstappen. Hier val echt niks van te maken. Een en al ellende.
+1/-1

3 maanden geleden (gewijzigd)
We moeten maar hopen dat Ruud de eer aan zichzelf houdt, want de club kan hem niet ontslaan na hem eerst naar binnen gesleurd te hebben terwijl hij aangaf dat te vroeg te vinden, en daarna zijn toch al matige selectie zover uit te kleden voor de euro's. Feit is wel dat er geen enkele lijn in het spel zit, geen spelvreugde, echt niemand wordt beter, onbegrijpelijke opstellingen en vooral wissels. Voetballer van wereldklasse, mooi mens, maar geen goede coach. Wanneer PSV het veld op stapt moet de tegenstander last van zijn darmen te krijgen, maar de laatste maanden loopt het bij onze jongens dun door de broek op het moment dat ze het veld op stappen. Gênant om te zien. RVC moet ook eens in de spiegel kijken. Geld op de bank, maar kansloos voor kwalificatie CL laat staan een kampioenschap. Niet dichterbij Ajax, maar ingehaald door Feyenoord en bijgehaald door Twente en AZ. De enige speler die nog een waarde vertegenwoordigt loopt deze zomer gratis de deur uit, die gaat terug naar PSG al moet hij zelf de contributie betalen. Weer zo'n rare constructie die alleen bij ons PSV bedacht kan worden Tot slot Brands, was blij dat hij terug kwam, maar wat zijn we er mee opgeschoten? Al een half jaar geen TD meer, ontzettend veel onrust, enkel ontevreden supporters, club is het lachertje van de Eredivisie geworden. Als je de verhalen links en rechts mag geloven is die nieuwe aanwinst de nieuwe Bruma, totaal overgewaardeerd, en weer huur dus geld in het putje. Ik hoop echt dat ze tegen Feyenoord de lijn van de afgelopen weken doorzetten, want wij eindigen toch niet bij de bovenste 4 dus de enige troost zou zijn als die schaal in ieder geval niet naar Amsterdam gaat.
+5/-0

3 maanden geleden
Dit doet weer pijn. Het is wel klsar met dit seizoen. Enige pluspunt is dat ik ze laatste halfuur heb zien voetballen. Vochten ervoor. Dat er een aantal gewoon te zwak zijn aan de bal, tsja, maar er was iig weer een beetje wil.
+1/-0

3 maanden geleden
Wéér dat éne foutje van Obispo waar nu een corner uit komt en hoppa, 1-0.
Mauro die het voor de rest van het team vern**kt met een ongelofelijk domme actie.

Oh oh oh, waar is ONS PSV de laatste jaren mee bezig.....
Afgelopen zaterdag waren er al veel lege stoeltjes, ik vrees voor zaterdag. Doet mij pijn maar denk dat het de spelers geen reet interesseert.
+3/-0

3 maanden geleden
18 wedstrijden onderweg. Verloren van Emmen(!), Cambuur(!), Groningen (!), en gelijk tegen 10 man fortuna(!) En Sparta. Ik schaam me, niet voor een verliespartij, niet omdat we wellicht 5e staan, en niet voor de spelers. Nee, ik schaam me dat wij met 1-0 achter met 4 achterop blijven spelen. Dat de beste VOETBALLER op de bank blijft, tot 10 minuten voor tijd. Dat de aanvoerder van Emmen eigenlijk zegt dat ze voor de 2-0 moeten gaan. Geen idee, geen beleving, het klopt niet. Kappen met de excuses voor het vertrek van madueke en gakpo. Er had al lang plan b op het veld moeten staan.

Echt, ik ben er stront, en stront ziek van.
+9/-0

3 maanden geleden
Ik sta er al niet meer van te kijken,verbaasd me totaal niet.
Nul voetbal.
+2/-0

3 maanden geleden
Niet zo somber mensen. Het seizoen is immers al geslaagd voor de penningmeester, voor Gakpo en voor Madueke. Mooi toch?
+4/-0

 
3 maanden geleden
En voor 'Niemand'. Kijk maar in de tussenstand van de Man of the match-competitie hier op het netwerk.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik weet het, je ziet het aankomen maar toch ben ik hier stront ziek van... Ruud als voetballer een held maar waar is hij als trainer mee bezig? En waarom blijft er maar middelmaat bij PSV komen aan voetballers? Dit doet ook bij mij pijn, bij iedereen met een PSV hart maar de penningmeester zal gelukkig zijn.. Je kan niet je 2 betere voetballers in enkele weken verkopen terwijl je nog om de titel speelt, ik had na Zaterdag tegen Vitesse en het gelijkspel in de Kuip Zondag weer een beetje hoop maar dat is nu echt helemaal over, mijn PSV hart huilt...
+4/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Weet je, als je er klaarblijkelijk voor kiest om halverwege de competitie de handdoek te werpen en er een tussenjaar van maakt (om beleidsmatig de boel op orde te krijgen en op het veld er een oefencampagne van maakt ter voorbereiding op volgend seizoen), dan prima! Maar wees dan wel mans genoeg om dit op te biechten aan je hondstrouwe achterban voor wie PSV vaak nog dat ene lichtpuntje is in zware tijden. En heb tevens het fatsoen om je trouwe seizoenskaart houders schadeloos te stellen voor verkoop onder valse voorwendselen!
+5/-0

3 maanden geleden
Ik lees toch regelmatig : ''gebrek aan kwaliteit''. Op zich eens dat we echte topspelers missen. Maar ik weiger te geloven dat de spelers van Emmen, Cambuur, Fortuna Groningen enz beter zijn dan de onze. En toch verliezen we van ze. Das mentaliteit!

Onze spelers zijn gewoon mentaal te zwak. Misschien halen ze straks in Rotterdam wel een resultaatje omdat ze dan wel willen ballen.

Onze trainer moet zich toch ook afvragen of hij wel geschikt is, spelers mentaal voorbereiden is toch zijn werk. En weer die wissels, Veerman bracht in dat kwartiertje meer dan het hele middenveld in de hele wedstrijd. Bakayoko verprutste het een en ander maar was wel dreigender dan El ghazi. En Obispo blijft staan, hoeveelste wedstrijd is het nu al waarin hij een fout maakt? Anderen worden gewisseld na 1 mindere helft.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Rotterdam standaard verliespartij, met of zonder mentaliteit. Daar winnen we de laatste jaren echt helemaal niks. Maar goed je moet er altijd geloof in houden he... Hopelijk komen er nog wat spelers bij voor 1 Feb...
+1/-0

 
3 maanden geleden
Gedeeltelijk met je eens.

Maar Ruud hoeft zich dat in feite niet af te vragen … hij vond zelf dat hij er nog niet klaar voor was, maar is eigenlijk gewoon voor de leeuwen gegooid door de club!

De club moet nu ingrijpen, door toe te geven dat het aanstellen van Ruud een fout was, en op interim basis een vervanger aanstellen. En dan praat ik niet over de assistent coach doorschuiven … laat Ruud maar als assistent meedraaien.

We hebben een coach nodig die discipline en werklust voorop heeft staan, en die de mentaliteit bij (sommige) spelers kan verbeteren.
+1/-0

3 maanden geleden
Ja, het is een kwaliteitsarme selectie maar zowel technisch als tactisch structureel finaal door de ondergrens is een dikke vette schande.
Zoveel domme onkunde is om je kapot te schamen.
Er is zo verschrikkelijk veel mis met dit elftal/algehele beleid daar schieten woorden tekort
Ruud is enerzijds een clubicoon en verdiend het niet om buiten gebonjourd te worden, anderzijds zijn de tactische keuzes die hij maakt ronduit bedroevend en moet hij zelfs met dit (beperkte) materiaal toch iets van automatismen en herkenbare speelstijl kunnen laten zien na een half jaar.
Iedereen ziet het, maar onze technische staf en de beleidsbepalers blijkbaar niet.
Anders hadden ze al lang ingegrepen.
Onze mooie club is doodziek.

CRISIS MET HOOFDLETTERS.............
+2/-0

 
3 maanden geleden
Bommel is/was ook een clubicoon, en toch was ik blij toen die buitengefietst werd. Ik vind dat RvN een iets grotere gunfactor heeft dan MvB, maar wat mij betreft is nog een wedstrijd of 2, 3 op dit niveau toch ook exit Ruud. Technische onkunde van een speler is één ding, verkoop van je sterspelers idem. Maar het wisselbeleid, gebrek aan tactiek, geen automatiscmen etc, da's toch echt Ruud.
+1/-0

3 maanden geleden
Typerend : bij het man of the matchklassement hier op het netwerk heeft 'Niemand' al 5x gewonnen. En tegen Emmen wordt de 6e keer. Daarmee staat die 'Niemand' op de vijfde plaats, vlak achter Cody. Maar die haalt geen punten meer. Dus binnenkort, na nog zo'n topwedstrijd van onze helden, staat 'Niemand' op de vierde plaats. Moet je nagaan... Dan staan er dus een lading spelers die dik betaald worden onder hem. Wordt het niet eens tijd dat Ruud deze 'Niemand' eens opstelt? En het is niet El Ghazi, want die staat gewoon in het rijtje van spelers waar je uit kunt kiezen 😉
+1/-0

3 maanden geleden
Lees net in het interview met Ruud dat ze er niet op gerekend hadden dat Emmen met 5 verdedigers en 4 middenvelders zou spelen en dat ze zich daar op aan moesten passen. Wat ik dan niet begrijp is dat je dan niet direct een aanvaller of een veerman erbii gooit en 1 van de 4 verdedigers er af haalt… Je blijft toch niet met 4 verdedigers tegen 1 spits van Emmen spelen? For fuck sake.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Kun je toch niet meer serieus nemen
+2/-0

 
3 maanden geleden
En toch keurig achter komen, zoals psv zelden de nul houdt. Het is en blijft een mentaliteits kwestie. Maar met alle respect kan je da5 gewoon niet verwachten van Ruud en Fred, die hebben samen het charisma van een pepernoot.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Tja, en dan na die rode kaart gewoon blijven afwachten met wisselen.
Op dat moment moet je een Vertessen gebruiken met z’n snelheid en had El Ghazi er al af gemoeten en Veerman erin.
Nee, de trainer wacht tot het laatst en gaat dan Vertessen erin brengen, die dan (in een kleine ruimte) natuurlijk niets meer voorstelt! Totaal onbegrijpelijke wissels.
+1/-0

3 maanden geleden
"Als je dan ziet hoe we de tweede helft voor de dag komen, met spirit en vechtlust, kun je gewoon minimaal gelijkspelen hier"
Aldus Ruud.

Is dat bijzonder, Ruud?
Dat we de tweede helft met spirit en vechtlust voor de dag komen?

"Je moet kijken naar de dingen waar je invloed op hebt. We creëren de kansen weer"
Nou, Ruud, in de 2 helft buiten een corner heb ik geen kans gezien. Misschien had je een verdediger bij 1-0 achter kunnen wisselen, voor Veerman? Dan had ik er al heel wat minder moeite mee gehad, met een onderbouwing dat we volle bak naar voren gingen.

Als je dan toch kiest voor stabiliteit achterin, en kiest voor aanvallers die het voorin mogen uitzoeken, waarom dan niet bakayoko laten staan. Hij had in ieder geval snelheid.

Maar ja, ik ben maar een fanatieke supporter, die niet snapt dat we onderuit gaan tegen de 3 van de 4 onderste ploegen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Het verschil is dat onze tegenstanders altijd vanaf minuut 0 met spirit en vechtlust beginnen!
+1/-0

3 maanden geleden
Jongens toch,wat was me dit een aparte avond. ik weet niet hoe het met jullie zat, maar heb geen woede aanval gehad. Werd stil en moest op een gegeven moment gewoon keihard lachen, zo erg dat er traantjes kwamen. El Ghazi, werkelijk niks niks goed gedaan..”hij komt wel in de positie-blabla” potjandorie een aanvaller bij PSV,tuurlijk kom je dan in de positie! maar hij is zo slecht. Ruud gelooft in hem en dus staat ie veels te lang op het veld. Teze, grapjas Max, Obispo, Mwene,Bakayoko, Till,Vertessen het is lachwekkend allemaal. Het seizoen is nu wel echt voorbij. Je kan het Ruud niet kwalijk nemen dat er een pruts elftal staat, maar de keuzes die hij maakt en het vertrouwen in bepaalde spelers snap ik niet en die neem ik hem wel een beetje kwalijk.. Fofana liet in die paar minuten gewoon zien dat ie beter is in de spits…
+7/-0

 
3 maanden geleden
Geen woord van gelogen. Ik was ook met stomheid geslagen en daarom emotieloos. De tranen bleven bij mij binnenboord maar ik moest hier twee zonen en een dochter troosten en uitleggen dat er veel belangrijkere dingen zijn dan PSV. En dat voetbal maar gewoon een spelletje is.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Hopelijk de kinders vandaag weer helemaal ok😉. Respect voor de nieuwe generatie PSV-supporters 💪🏻
+1/-0

 
3 maanden geleden
Wacht maar, je gaat volgende week waarschijnlijk nog veel harder lachen als je hoort met wat voor 2e rangs ‘aanwinsten’ ze gaan komen op deadline day! Daar is de befaamde ‘Michael Ball’ nog niks bij ;)
+1/-0

3 maanden geleden
Het zou de spelers sieren als ze allemaal zouden lappen om de uitsupporters schadeloos te stellen. Gewoon kaartjes en reiskosten terugbetalen. Kunnen die sukkels makkelijk met hun megasalaris. Maar ja, ik weet nu al dat dit niet gaat gebeuren.
+3/-1

3 maanden geleden
Schmidt had het vorig jaar allang gezien wat de ambitie is van PSV. En welk kwaliteit er rond loopt. Niet voor niets z'n koffers ingepakt en draait nu als een tierelier bij z'n nieuwe club.
+2/-0

3 maanden geleden
We hebben een dramatische achetrhoede
We hebben een dramatische middenveld
We hebben een dramatische voorhoede
We hebben een dramatische staf

Er loopt bij PSV op dit ogenblik helemaal niemand die het niveau heeft van een topvoetballer.....NIEMAND!!!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Jawel eentje, maar die gaat van de zomer terug naar Parijs, heeft het hier wel gezien.
+3/-0

3 maanden geleden
Ik kan een heel verhaal houden, zeggen dat het meer dan lachwekkend is, maar laat ik het maar bij een paar statements houden
We zijn topclub af
We hebben , al jaren, geen topsport klimaat en een falend technisch beleid dat nu wordt gemaskeerd door 2 topverkopen.
We halen structureel in 80% van de gevallen de verkeerde spelers
We gooien weer een clubicoon voor de bus. Eerst overhalen ondanks onervarenheid en dan een mes in de rug steken
Ik kan de excuses niet meer horen
Seizoen 2022/2023 is klaar
Morgen weer lekker lachen op de training tijdens de rondo. O nee, ze zullen wel vrij hebben.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Dag na de wedstrijd moeten ze hun bankrekening bekijken … dan zijn ze sneller over de pijn heen (als die er al was) dan wij ….
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Hoho, wat een hoop negativiteit toch weer. Hoezo ‘PSV blameert zich met Nederlaag in Emmen’ We zijn dit seizoen 3x naar het hoge noorden afgereisd. 4-0 in Leeuwarden, 3-0 in Groningen en nu slechts 1-0 in Emmen. Ik zie een duidelijk opgaande lijn! We hebben ook nog altijd kans om in het linker rijtje te eindigen, we hebben miljoenen op de bank en we hebben zo’n goed elftal dat we Joey Veerman niet eens nodig hebben. En we kunnen hem voor maar liefst 3 miljoen verkopen! Always look on the bright sight of life, tiedie, tiedie tiedie tiedie….
+6/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Zo de 1e keer Emmen uit zit er ook weer op. Het kan alleen maar beter, maar dat mag duidelijk zijn.

Killer bedankt voor het regelen van het kaartje en hopelijk heb je de volgende keer een beter "etablissement" zonder een barman die een voorliefde heeft voor de hoofdstad.

Sfeer aan de kant van Emmen was er niet / erg matig! Ik had daar wel veel meer van verwacht.
+1/-0

 
3 maanden geleden (gewijzigd)
Hoe is het met Killer, komt hij nog terug op het forum? Mis zijn later meer... wel.

Dat van dat Emmen publiek viel mij ook op. Voor het eerst winnen (en terecht) van een topclub, ik denk die worden helemaal gek daar, maar het bleef een beetje lauw. misschien iets van medelijden met ons ?
+3/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk niet dat ze vinden dat ze voor het eerst van een topclub hebben gewonnen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Geweldig "ouderwets" om daar mee te maken. Mooie plaatsen op de lange zijde. De auto parkeren op een grasveld voor het stadion. Voor de rest straalt alles in Emmen vooral gezelligheid en gastvrijheid uit, met een hele kleine uitzondering van het verkooppunt in de hoek naast hun fanatieke supporters (met heerlijke hardcore uit een paar jbl speakers). Ze hadden snel door dat ik niet voor Emmen ben, maar ik werd keurig met rust gelaten!

Killer is idd hier even afwezig. Hij weet niet voor hoelang, maar hopelijk is hij idd snel terug hier.
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Tja. Waar begin je. Liefst gooi je er een aantal uit. Maar het zit van de top tot op het veld flink fout.
Een RvC die de afgelopen jaren blijkbaar niet goed genoeg heeft toegezien op de centen en nu op de rem trapt.
Een AD die ook TD is en geen vervangers klaar heeft staan, wetende dat in ieder geval Cody snel zou kunnen vertrekken. Maar ook moet werken met een scouting die nooit met een verrassing komt. Als ze willen bezuinigen zou ik misschien eens beginnen bij deze ‘scouting’.
Dan staat er een trainer die veel te onervaren is en de meest onbegrijpelijke wissels uitvoert, die daarbij geholpen zou moeten worden door een ervaren assistent. Over die assistent zal ik het maar niet hebben.
En vervolgens staat er een rits aan B spelers (of C) op het veld. Uitzonderingen daargelaten. Gelukkig ligt de verantwoordelijke voor dit er al uit.

Kunnen moeilijk alles eruit gooien, maar geeft wel aan dat er niet 1 schuldig is. Het gaat op het moment overal fout.
+2/-0

3 maanden geleden
Hugo Borst heeft gelijk: die verkopen van Gakpo en Manueke - geld nodig! - waren korte termijnpolitiek. Want nu halen we financiëel lucratieve Championsleague niet.
We hebben nu gewoon een middelmatig elftal, met alleen Xavi Simons, soms Sangaré, Guttierez en Benitez die er wat boven uitsteken. Maar de veelgeprezen Luuk de Jong heeft te weinig technieken, Al Ghazi brengt weinig of niets, terwijl Teze en Obispo elke wedstrijd wel een gevaarlijke blunder maken. Wat is dit voor beleid waarmee de leiding Van Nistelrooy opzadelt?
Met zo'n team wil Simons straks ook geen nieuw seizoen in. We zitten echt in een crisis. Hoe hieruit te komen?
+1/-0

 
3 maanden geleden
vNistelrooy+Rutten maken er een puinhoop van. Zelfs met deze selectie rol je Cambuur,Groningen(met Gakpo toen) en Emmen gewoon simpel op, verplicht nummertje. Brands praatte op Ruud in om het toch te doen. Ook Brands is schuldig aan deze malaise, vraag me werkelijk af wat die allemaal aan het doen is.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Het probleem van PSV is mijn inziens al veel langer geleden ontstaan, namelijk rond 2006 en 2007. De tijd dat Jan Reker arriveerde en alles wat met topsportklimaat te maken had wegsaneerde en er middelmaat voor terughaalde. Boven mijn bureau op mijn werk hangt sinds het najaar van 2008 een papiertje met daarop een ingezonden brief in VI van de heer Geert Roovers uit Nuenen. De titel van de brief was: kiezen voor lef of kwaliteit en hij voorspelde toen al (en ik met hem) dat PSV op de toen al ingeslagen weg zou afzakken naar de club die het was voor midden jaren zeventig en die incidenteel iets won. Dit is helemaal uitgekomen waarbij de opleving 2015-2018 puur is gekomen door een zwak(ker) Ajax en een paar aankopen die het wel heel goed deden en aan topsport deden denken (Guardado, Moreno, Wijnaldum o.a.) Maar intussen rotte het fundament ook in die jaren al verder weg. Ook altijd blijven kijken HOE je titels haalt als je ze dan haalt. Kijk je door die 3 titels heen dan begrijpen de meesten heel goed wat ik bedoel. De toekomst ziet er dan ook niet best uit en dat is zeer triest :\( Het begon met vruchteloze seizoenen, toen kwamen er bizarre nederlagen en reeksen bij zoals 10 jaar niet bij Heerenveen winnen en thuis met 2-6 van clubs als Vitesse en Twente verliezen, inmiddels verlies je bij prutsploegen en de volgende stap is Europees voetbal mislopen en thuis vaker gaan verliezen. Dramatisch gewoon!
+6/-0

3 maanden geleden
Het is een schande de wanprestatie in Emmen, het seizoen is voorbij kun je wel stellen. Drie nederlagen tegen clubs die onderaan staan. Dat Gapko en Madueke weg zijn is geen excuus. Kan niet anders concluderen dat de TS verantwoordelijk hier voor is. Na een half jaar géén automatismen, een speelstijl van uit de jaren tachtig, spelers hebben geen idee waar ze moeten staan, druk zetten lijkt wel verboden, en de grafiek gaat elke wedstrijd sinds januari alleen maar verder omlaag. El Ghazi(aardige jongen) is een speler die wel symbool staat voor wat er momenteel gebeurt: een drama!
Een trainer aanstellen die aangeeft er niet klaar voor te zijn, en dan gaat Brands op hem inpraten om het toch te doen, is een garantie voor een drama, die zich nu dus ook voltrekt. vNistelrooy had 0,0!! ervaring als trainer van een eerste elftal in de eredivisie, hoe haal je het in je hoofd? Alles wat Schmidt opbouwde in 2 jaar tijd is direct bij het oud vuil gezet, waarmee je aangeeft dat je het werk van Schmidt niet gewaardeerd hebt, onbegrijpelijk!
PSV is blijkbaar uitstekend in staat om zichzelf in de vernieling te brengen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Toen het duidelijk werd dat PSV een nieuwe trainer nodig had liep Cocu weken bij PSV rond om te tonen dat hij het graag zou willen doen. Ik had graag Cocu gezien als trainer. Die heeft laten zien wat hij met een goede groep spelers kan (o.a CL-groepsfase door komen) en dat hij ook uit een zeer matige groep nog een kampioenschap kan persen. Dan was het wel "schijtbakken-voetbal" maar er zat goede structuur in het elftal en er werd het maximale uit de groep gehaald.
Ik snap ook al een hele tijd niks van wat Ruud doet. Ik weet ook niet of hij wel naar zijn staf luistert, of dat hij zeer eigenwijs is.
We zullen nog wel vaak Gakpo als oorzaak gaan horen, en het belang van Gakpo wordt elke week groter. Ik schreef een paar weken gelden al, ik hoop dat de directie in gaat grijpen, want er zit fundamenteel iets heel fout.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Probleem zit heel diep. Brands en RVC leveren ook een wanprestatie. PSV lijkt maar moeilijk in staat de juiste spelers aan te trekken, al zeker meer dan 10 jaar, uitzonderingen daar gelaten(Sangaré bv.). Een trainer als Schmidt is niet op waarde geschat binnen de organisatie/club en kan indien je niets met zijn erfenis doet als 'mislukt project' genoemd worden. Wat PSV1 momenteel laat zien is abominabel, veel minder dan in 2014, er is geen touw aan vast te knopen wat de bedoeling op het veld is.
Enige wat echt heel goed gaat is de JO, er komen veel 1e elftal spelers door en er wordt bakken met geld verdiend met het verkopen van eigen jeugd. Laat dat een positief puntje zijn.
+2/-0

3 maanden geleden
Beste mede-supporteres ga aub as zeterdag niet naar het stadion. Het is het totaal niet waard om al die mooeite te nemen om dat zooitje ongeregeld te gaan aanschouwen. Want, zolang het stadion vol zit vinden ze het allemaal best bij PSV. Met o.a Obispo,Teze,Mwene,Guti,Elghazi en de rest van de dat zooitje ben ik voorlopoig HELEMAAL klaar.

Oja, ik ben nog onze geweldige technischestaf vergeten!!!
+2/-1

 
3 maanden geleden
Supporters gaan wel naar het stadion
+2/-0

 
3 maanden geleden
Hoe doodziek ik er ook, nog steeds, van ben, niet gaan komt niet eens in me op.
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Woordenboek: Supporter is een aanhanger van een sportclub, iemand die de spelers aanmoedigt bij wedstrijden. PUNT.
+2/-0

3 maanden geleden
Beste mede supporters;
Na de ontgoocheling van gisteren ben ik toch weer strijdbaar.
Zaterdag gaan we weer met goede moed naar het stadion.
Het zit op het moment allemaal tegen maar heb vertrouwen dat het zich gaat keren.
Ga met zijn allen achter de ploeg staan er is nog van alles mogelijk.
Alle ploegen staan nog dicht bij elkaar.
+2/-0

3 maanden geleden
Ge kunt zeggen van het huidige PSV wêh dêh ge wilt, maar ‘t laat wel solidariteit zien met de ploegen in de degradatie-zone… Elkaar wat gunnen is ook veel waard. Nog niet zo lang geleden hebben Excelsior, De Graafschap en Willem II ook laten zien andersom ook hun best te doen…

Zonder gekheid: het gaat zo niet goed. De beste spelers verkopen heeft natuurlijk effect. Maar er zit nog wel zoveel kwaliteit in de selectie (denk ik) dat plaats twee (of wie weet nog meer…) er wel in moet zitten als het weer gaat lopen… Tenslotte hebben ook AZ, FC Twente, ajax en Feyenoord geen geweldige selecties en is het niveau van de Eredivisie ook niet zo hoog…

Volgende wedstrijd hoop ik op veel steun voor PSV tegen de Adelaars. Dat is nu belangrijk en aan negativiteit heb je niet veel (iets met ‘en komen er tijden van veel tegenslag’). Als je dan wint (het liefst op overtuigende wijze) ga je met een ander gevoel naar Rotterdam en kun je nog wat meer maken van het seizoen. Op dit moment heeft PSV naar ik vrees overigens weinig in te brengen tegen een club als Sevilla en kun je Europees snel klaar zijn denk ik. Dan rest nog de competitie en de KNVB Beker (die ze serieus moeten nemen en waar een club als PSV altijd voor moet strijden, mede omdat het gewoon de tweede prijs in Nederland is, Europees voetbal veilig stelt en omdat het maar een paar wedstrijden zijn voordat je in de finale staat).
+3/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ga pas weer naar het stadion als er nou eindelijk een keer een goed elftal op het veld staat. Wat er nou op het veld staat is echt topclub onwaardig. Ik wil gewoon niet als klapvee dienen voor overbetaalde pseudo veddeten die week in week uit een wanprestatie leveren. Ik heb net een stukje Groningen-Cambuur zitten kijken. Ik vraag me nog steeds af hoe het in hemelsnaam mogelijk was dat PSV van de deze clubs heeft verloren.
+1/-0

Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Het enige positieve is dat het in Amsterdam nog slechter gaat😊
+1/-0

 
3 maanden geleden
Slechter? Zij pakken een punt, wij helemaal niks. We hadden optimaal gebruik van die malaise moeten maken…
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
We pakken in ieder geval nog 8 punten in de laatste zes wedstrijden, Ajax maar 6.
Maar het blijft armoedig bij ons😱
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ajax heeft in ieder geval nu ingegrepen,
Bij ons verwacht ik nog maanden aanmodderen....
+1/-0

 
Hendrikus (geschorst)
3 maanden geleden
Nee joh, Wij halen straks een flankspeler van Appingedam voor de toekomst en alles gaat gewoon verder.🤔
+1/-0