Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wint in Waalwijk en houdt top drie in het vizier


Tijdstip
5 maart 2023
Stadion
Mandemakers Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV wint in Waalwijk en houdt top drie in het vizier; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint in Waalwijk en houdt top drie in het vizier

(Gepost door NvdL)

PSV heeft vandaag goede zaken gedaan door in Waalwijk de plaatselijk RKC te verslaan. In het Mandemakers Stadion werd uiteindelijk met 0-1 gewonnen. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam in de eerste helft al tot stand, nadat er diverse kanshebbers waren om uit te halen bezorgde Joey Veerman de bal met de hak bij Johan Bakayoko die de bal binnen volleerde. Na rust speelde PSV een stuk minder sprankelend en lag de wedstrijd een stuk vaker stil waarbij PSV dus uiteindelijk als lachende derde overbleef doordat de thuisploeg de gelijkmaker niet wist te produceren. 

Het hele seizoen al zeer verrassende RKC Waalwijk, waarvan voor afgaand aan dit seizoen werd gedacht dat ze tegen degradatie zouden moeten strijden om het lijf te reden, speelde vandaag zeer compact en liet PSV nauwelijks aan voetbal toekomen. 

Dat de Waalwijkse fans de eerdere ontmoeting van dit seizoen in Eindhoven nog niet vergeten waren, werd al snel duidelijk. Al bij de warming up kreeg Xavi Simons het zwaar te verduren via fluitconcerten en spreekkoren tegen zijn persoon en dat ging vrijwel de gehele wedstrijd door. In Eindhoven stond het tot de laatste minuut 0-0 en kreeg PSV in de blessuretijd een discutabele strafschop toegekend wegens gevaarlijk spel van de Waalwijkse defensie. Die penalty werd benut waardoor PSV tegen de verhouding in die wedstrijd won. Xavi Simons leek het weinig te deren, hij wist zichzelf meermaals te onderscheiden met goede persoonlijke acties en kansen met als hoogtepunt een bekeken schot dat via de lat over het doel van Etienne Vaessen verdween. Hoewel de jonge sterspeler gebrand leek het thuispubliek van repliek te voorzien, wist hij vandaag het net niet te vinden.

Kort na de rust raakte aanvoerder Luuk de Jong geblesseerd. Bij het afjagen van doelman Vaessen leek er iets in de enkel van de spits te schieten waardoor hij het veld moest verlaten. Anwar el Ghazi kwam er vervolgens in als zijn vervanger. Tien minuten later mocht ook Johan Bakayoko zich melden langs de kant en leek Ruud van Nistelrooij de voorsprong nadrukkelijker te willen verdedigen door Erick Gutierrez in te brengen.

Voor PSV was het een wedstrijd die absoluut gewonnen moest worden en het zal Ruud van Nistelrooij tevreden stellen dat zijn ploeg in die missie slaagde. Om de achterstand op naaste concurrenten Feyenoord, Ajax en AZ niet verder op te laten lopen zal er in de komende weken vooral gehoopt worden dat die drie ploegen punten laten liggen. Nu PSV Europees is uitgeschakeld en het alleen nog actief is in de Eredivisie en de KNVB-Beker wacht volgend weekend de thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden, een ultieme tegenstander om revanche op te nemen nadat het onderlinge duel in Leeuwarden eerder dit seizoen met 3-0 werd verloren.


André Ramalho: 'We hadden het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken'

In gesprek met ESPN keek André Ramalho met een redelijk gevoel terug op de wedstrijd tegen RKC. "Het was een zware wedstrijd. We hadden het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken als we al die kansen hadden afgemaakt", aldus Ramalho. "Het lukt alleen niet iedere wedstrijd om vaker te scoren. Ik heb in mijn loopbaan geleerd dat 1-0 soms goed genoeg is en dat was nu ook het geval. We hebben er alleen wel hard voor moeten strijden. Uiteindelijk hebben we het belangrijkste en dat zijn de drie punten."

Gevraagd werd aan de verdediger waarom het verschil tussen beide helften zo groot was. "We wisten dat zij zouden gaan komen omdat ze op achterstand stonden en niets te verliezen hadden. Aan het begin van de tweede helft hadden we aan de bal ook niet het geduld die we voor rust wel hadden", zo gaf hij aan. "We waren te gehaast op zoek naar de tweede goal, verloren de bal en moesten vervolgens weer terug. Daar hadden we slimmer moeten zijn, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je wint en dat is gelukt."

Dat PSV de nul hield zorgde voor extra tevredenheid bij Ramalho. "Als verdediger is het altijd het doel om te zorgen dat je geen doelpunt tegen krijgt en dat is nu gelukt", zei hij daarover. "Dat was ook alleen maar mogelijk dankzij het hele team. We hebben gevochten en gestreden. Complimenten aan iedereen."


Luuk de Jong: 'Ik verwacht dat het meevalt met mijn enkel'

Luuk de Jong werd in gesprek met ESPN meteen gevraagd hoe het met zijn enkel ging. "Het is een beetje dik, ik klapte er doorheen", aldus De Jong. "Ik hoop dat het meevalt, maar dat verwacht ik ook. Het veld is een beetje ongelijk en ik klapte er doorheen. Ik verstapte me gewoon, dus ik hoop dat het meevalt."

De aanvoerder kreeg de vraag wat voor wedstrijd PSV had gespeeld. "RKC speelt gewoon goed voetbal dit seizoen en veel ploegen hebben het lastig hier. We probeerden ze aan te pakken en te domineren", zo gaf hij aan. "In de eerste helft deden we dat goed, maar moeten we onszelf meer belonen met de kansen die je krijgt. Dan wordt het lastig en in de tweede helft zie je dat RKC wat meer initiatief probeert te nemen. Zelf werden we te slordig en wordt het gevaarlijk om misschien gelijk te spelen. Dat moet er bij ons wel uit."

Dat PSV voor het eerst sinds november weer een uitwedstrijd in de Eredivisie won, zorgde voor enige opluchting. "Wij hebben de data ook gezien van onze thuiswedstrijden, terwijl we in de uitwedstrijden te veel punten laten liggen. Daar hebben we elkaar op aangesproken", zei hij daarover. "In de eerste helft zag het er goed uit, maar moet je jezelf wel meer belonen. Maar we hebben nu de drie punten gepakt en hopelijk kunnen we dit door gaan trekken."

De Jong werd ook gevraagd naar zijn beslissing om te stoppen bij het Nederlands elftal. "Ik heb veel mooie jaren gehad en op EK's en WK's gespeeld. Ik word nu iets ouder en kan me gaan focussen op PSV", legde hij uit. "Ook natuurlijk op mijn familie. Ik heb twee jonge kinderen en dat is ook belangrijk. Ik heb altijd met heel veel eer uitgekomen voor het Nederlands elftal, maar het is nu tijd om voor mezelf te kiezen. Ik vind het belangrijker dat ik me nu vol kan focussen op PSV en mijn familie."


Ruud van Nistelrooij: 'Ik vond het vooral belangrijk dat we weer zouden aanhaken'

In gesprek met ESPN kreeg Ruud van Nistelrooij de vraag of hij was opgelucht dat PSV weer een uitwedstrijd had gewonnen. "Ik vond het vooral belangrijk dat we weer zouden aanhaken. Na de resultaten voor ons moesten we en dat gebeurde ook", aldus Van Nistelrooij. "We hadden natuurlijk al lang niet meer gewonnen uit, dus dan is beide extra lekker."

Ook de trainer zag een groot verschil tussen beide helften. "In de eerste helft speelden we goed en waren we balvast. We bouwden goed op, creëerden voldoende kansen en moesten met 2-0 of 3-0 voor staan in de rust", zo gaf hij aan. "Dan maak je het jezelf een stuk makkelijker. Nu stond het maar 1-0. In de tweede helft kwamen we minder uit de kleedkamer en hadden we veel balverlies. Je luidt dan zelf onrustige fases in en dan krijgt RKC een beetje het momentum te pakken. Wij waren slordig en hielpen daarmee RKC het zadel in."

Van Nistelrooij kon wel positieve punten halen uit de tweede helft. "We hebben overleefd en dat zat ook in de ploeg. Het besef was er dat we moesten, want anders zou het problematisch worden", zei hij daarover. "Dat is wel het mooie daarvan. Met die basis kun je heel veel gaan bereiken."


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Johan Bakayoko ('35)
Scheidsrechter
Van den Kerkhof
Toeschouwers
7.419 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
RKC Waalwijk: Van den Buijs ('45)
Kaart
PSV: Fábio Silva ('70)
Kaart
PSV: Patrick van Aanholt ('72)
Kaart
RKC Waalwijk: Gaari ('82)
Kaart
PSV: Anwar El Ghazi ('85)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('90)

Opstelling PSV

Fábio SilvaLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanXavi SimonsIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoPhillipp Mwene


Joël Drommel

Wissels:

'56 Anwar El Ghazi voor Luuk de Jong
'64 Érick Gutiérrez voor Joey Veerman
'88 Ismael Saibari voor Joey Veerman


Opstelling RKC Waalwijk

KramerSeuntjens


ClementAnitaBel Hassani


LutondaVan den BuijsNieuwpoortGaariLelieveld


Vaessen

Wissels:

'66 Jozefzoon voor Clement
'66 Lobete voor Bel Hassani
'66 Oukili voor Van den Buijs
'80 Bakkali voor Lutonda
'88 Biereth voor Anita


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-1 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-1 (0-0)
 5 0-5 (0-1)
 5 0-4 (0-1)
 5 0-2 (0-1)
 5 0-5 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
 5 0-3 (0-1)
10  5 0-4 (0-1)
11  4 0-4 (0-2)
12  4 1-3 (0-1)
13  4 1-3 (0-1)
14  4 0-3 (0-2)
15  4 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.17. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (51 -> 5,0)
2. Joël Drommel (29 -> 4,0)
3. Johan Bakayoko (26 -> 3,0)
4. Ibrahim Sangaré (19 -> 2,0)
5. Jarrad Branthwaite (14 -> 1,0)
6. Patrick van Aanholt (8 -> 0,0)
7. Fábio Silva (4 -> 0,0)
8. André Ramalho (3 -> 0,0)
9. Joey Veerman (2 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Walter Benítez (0 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
10. Guus Til (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Boy Waterman (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Sávio (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
10. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
10. Jason van Duiven (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
PSV is met Veerman, Simons, Fabio Silva en Bakayoko eindelijk weer een team met variatie en wapens geworden. Van RKC, Cambuur en Vitesse zou je dan moeten kunnen winnen. Met Ajax - Feyenoord ook in deze reeks, zou in ieder geval plek-2 weer haalbaar moeten zijn.
+1/-0

3 maanden geleden
Mits het 10-0 voor feyenoord wordt sta je nog altijd vierde,dus vooralsnog hoop ik dat er maar een betere prestatie volgt als in de thuiswedstrijd.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Feyenoord wint vrijwel nooit van Ajax.
We moeten Ajax op eigen kracht voorbij denk ik.
Desalniettemin schat ik de kansen bijzonder klein in dat we 1e of 2e worden, 3e is al een lastige klus denk ik.
+2/-0

3 maanden geleden
Leuk om hun keeper weer terug te zien. Denk een lastige eerste helft en dan beslissen we het in de tweede. Wel vertrouwen in.
+1/-0

3 maanden geleden
Winnen, geen andere opties.
+2/-0

3 maanden geleden
Lucky Feyenoord tegenwoordig
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik had toen ik het einde van de wedstrijd zat te kijken steeds het idee en gevoel dat feyenoord dat doelpunt nog wel zou gaan maken. Tuurlijk moet het mee zitten en je wat geluk hebben, maar de hele vecht-instelling van Feyenoord van knokken tot de laatste seconde en er alles aan doen heeft het wel afgedwongen. Er zit een echt geloof in dat team. TS doet daar iets heel goed wat bij PSV nog ontbreekt.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Dat is zeker waar, maar dan nog hebben ze veel geluk. En dan doel ik met name op de rode kaart gisteren, die sloeg helemaal nergens op.
+2/-0

3 maanden geleden
Wordt het aangehaakt blijven, of definitief afhaken 🤔 Als je pvd gewoon van de onderste drie had gewonnen stond je eerste. Bij PSV is dit seizoen echter niks gewoon. Dus of we gewoon even van RKC gaan winnen.......?
+1/-0

 
3 maanden geleden
Vorige week hadden ze bij ESPN als kritiek op RvN dat hij zo vaak aan het wisselen was in zijn basis-opstelling. Als Til erin doet, en er dan weer uit, Simons heen en weer plaats op het veld, je Veerman en Guti inwisselt dan krijg je nooit echte vaste spelpatronen in het elftal. En RvN had Teze en Obispo veel eerder uit de basis moeten halen, ipv dat hij dat nu pas doet.
Ik hoop dat RvN dit team nu 10 wedstrijden gaat laten staan,
+2/-0

 
3 maanden geleden
Maar dan zitten we nog met onze zwakste schakel Ramalho,daar moet nog even iets op gevonden worden,hij bakt er nl niks van de laatste wedstrijden,heeft totaal geen PSV niveau!
+1/-0

 
3 maanden geleden
Zo slecht speelt ie toch niet?
+1/-1

3 maanden geleden
Drommel is een groot risico.

Als hij weer houdbare ballen door gaat laten dan gaan we helemaal niets meer bereiken.
+2/-0

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
Ik hoop op een goede overwinning.
Voor rust de 0-3 maken.
Maar
Zal wel niet zo zijn.
En billenknijpen voor de 1-2
+1/-0

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
We beginnen weer met poep in de broek.
Tijd voor de 1-0 tegen goal
+1/-0

3 maanden geleden
Het wordt zo'n wedstrijd tegen de keeper.
+1/-0

3 maanden geleden
Keepertje dat weer aan het tijdrekken is, kramer die zonder geel Simons mag trappen en dan toch omtrent iedere duidelijke beslissing in je nadeel zo verontwaardigd doen… dit is precies hoe die media hetze vorig jaar is ontstaan, het is gewoon een gigantische Calimero club…
Die keeper pakt wel alles wat er bij ons altijd ingaat, misschien maar eens bellen 😂
+1/-0

 
3 maanden geleden
Haha ik dacht ook, goeie keeper die Vaessen
+1/-0

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
Hoppa
Doorgaan en de 0-2 maken
+1/-0

3 maanden geleden
Wel een flinke overtreding op Simons voor de goal. Maar daar kijkt dan niemand naar??
+1/-0

 
3 maanden geleden
De media hetze werkt goed bij deze scheidsrechter… Kramer zal net nog ff op m hebben ingepraat. Ondertussen is het weer een wedstrijd waar de ene na de andere vliegende tackle wordt ingezet op Simons zonder dat er voor wordt gefloten. Bakayoko die net de bal terugpakt wordt dan zonder ofertreding wel afgefloten, leg mij het maar uit
+1/-0

 
3 maanden geleden
En nu gewoon weer hè !
Toch niet normaal wat die jongen aan overtredingen te verduren krijgt.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Was gewoon tweede geel geweest. En zo duidelijk op de persoon gericht dat je rood mag geven. Dit is vele malen onsportiever als die kaart bij groningen
+1/-0

 
3 maanden geleden
Als je dit serieus rood vindt, sla je wel heel erg ver door :I
+1/-0

 
3 maanden geleden
Een speler die binnen de minuut twee keer dezelfde speler een gigantische beuk uit frustratie verkoopt heeft wat mij betreft niks op een veld te zoeken. Daarvoor zag je kramer al bewust Simons op z’n benen tackelen. Ze zijn gewoon duidelijk nog met die zielige wedstrijd van vorig jaar bezig. Is gewoon zielig, dat je daar als scheidsrechter in meegaat is nog treuriger.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Het is toch een wonder dat Simons heel blijft dit seizoen. Vandaag ook weer al twee lompe tackles gehad die je zomaar een paar weken kunnen kosten.

Edit: maak er maar 3 van
+2/-0

 
3 maanden geleden
Het is schandalig wat er op hem allemaal mag… en dan zo’n kramer die er meteen weer bij staat. Zodra een PSV’er ook maar iets tegen een scheids zegt krijgt ie geel, maar hier mag het hele team weer protesteren bij het leven…
+1/-0

3 maanden geleden
Die vd Buijs mogen ze van mij wat aandoen. Wat een smeerlap is dat zeg !! Nu pas krijgt ie geel. Waardeloze scheids. Waardeloos publiek. Snel de tweede maken, inpakken en wegwezen.
+4/-0

 
3 maanden geleden
Helemaal met je eens … snel tweede maken en dan lekker balletje rond tikken … laat ze maar janken dat kut publiek!!
+1/-0

3 maanden geleden
Het zou fijn zijn als we gewoon onze kansen eens afmaakten. We hebben vaak kritiek op onze verdediging, maar je kqn, nee moet eigenlijk met 5-0 gaan rusten.
+2/-0

3 maanden geleden
Prima spelend PSV, alleen weer te weinig rendement wat ze zomaar weer kan gaan opbreken. Het jachtseizoen op Xavi is weer geopend, het wordt tijd dat daar eens wat adequater tegen wordt opgetreden. De Jong werkt weer hard maar zijn kwaliteiten komen in dit voetbal totaal niet tot zijn recht. Daar kan de Jong niks aan doen maar een echte goaltjesdief als die grieken van AZ en Utrecht, of Vincent Janssen zou veel meer rendement hebben. Nu zijn de 3 punten nog allerminst zeker.
+1/-0

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
ESPN is weer tegen PSV
+2/-0

3 maanden geleden
Hmm kan me nog herinneren dat we in Sittard voor zo’n ongelukkig tikje in het gezicht een pingel tegen kregen
+2/-0

3 maanden geleden
Veerman blijft toch een bron van onrust zeg. Deze bal had zo maar binnen kunnen vallen en daar valt echt niet tegenop te verdedigen….
+2/-0

 
3 maanden geleden
Wat mij betreft verkopen ze hem van de zomer.
+1/-1

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
Tis weer zo’n zondagmiddag van psv dat de 1-1 er zo in vliegt
+1/-0

 
3 maanden geleden
Klopt. Doordat je zelf de kansen niet afmaakt (en ik heb toch echt een stuk of 7 100% kansen voorbij zien komen), houd je RKC in leven. En dan zal je zie dat hij dadelijk ineens bij ons in het mandje ligt
+1/-0

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
Haal die Philip mwene eens eruit.
2e vreselijk slecht
+1/-0

3 maanden geleden
Waarom weer zo een 2e helft. Vragen om problemen dit.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Omdat we het in de eerste helft niet afmaken. Je krijgt dotten van kansen, maar scoort er maar eentje. Dat is heel het seizoen al ons grootste probleem.
+2/-0

 
Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
Elke uit wedstrijd het zelfde liedje
Gaat verkeerd zo
+1/-0

 
3 maanden geleden
Klopt. Het is weer ouderwets billenknijpen. Je voelt gewoon aan alles dat Bakalli dadelijk de 1-1 maakt
+1/-0

3 maanden geleden
Van Aanholt speelt een hele goede wedstrijd, maar zo een gele kaart halen is wel heel dom.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Idd, maar snap wel dat hij dacht dat er deze wedstrijd voor frustratie acties geen geel werd gegeven
+2/-0

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
Come on psv
+1/-0

3 maanden geleden
We zien toch weer de onmacht en makke van PSV dit seizoen.
+1/-0

3 maanden geleden
Het is weer veel te slap en het wachten is op de 1–1 die niet meer dan terecht zou zijn in de 2e helft. Teveel slappe mannetjes als Veerman, te weinig kerels als Gerrit.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Niet meer aanvallen en zo bang zijn dat je een foutje maakt, waardoor je foutjes achterin gaat maken. Ongelofelijk dit spel iedere uit wedstrijd
+2/-0

 
3 maanden geleden
De eerste helft moet je met 5-0 gaan rusten, dan roept iedereen hosanna. De sleutel ligt zoals in heel veel wedstrijden bij onze aanval. We hebben veel en veel te veel kansen nodig om een goal te maken
+2/-0

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
Schande om ZO SLECHTE 2e helft te spelen.
Waarom zo slecht
+2/-0

3 maanden geleden
Dacht dat de scheidsrechter z’n kaarten vergeten was, maar in de rust blijkbaar toch gevonden.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Heel veel onnodige gele kaarten bij ons, zonde
+3/-0

 
3 maanden geleden
En hoe er nu weer met extra tijd gesmeten wordt als we met 1 goal verschil voorstaan…
+6/-0

3 maanden geleden
Dat sangare nog ff zo’n domme gele kaart pakt is toch ook te debiel voor woorden. Tijdrekken tegen rkc … hoe diep zijn we gezakt
+5/-1

 
3 maanden geleden
Wees blij dat ze eindelijk weer eens een wedstrijd over de streep trekken ipv om net zoals tegen Fortuna blind aan te blijven vallen.
+3/-0

 
3 maanden geleden
Echt he, waarom doet ie dat?
+1/-0

3 maanden geleden
Eerlijk is eerlijk, Drommel staat best een prima pot te keepen.
+10/-1

3 maanden geleden
En die Saibari. Sjokt maar een beetje rond. Jaag die aub weer terug de jeugd in
+10/-0

3 maanden geleden
Die saibari zit er al na 5 mn doorheen wat is dit voor een onzin!!!
+9/-0

 
3 maanden geleden
En El Ghazi besluit na 20 min in het veld al niet meer mee aan te vallen. Echt, kom op zeg.
+5/-0

 
3 maanden geleden
Die heeft nul energie en nul tempo. Je vraagt je toch af of ie ooit echt fit is.
+1/-0

Komt het nog goed (geschorst)
3 maanden geleden
Eindelijk 3p das lang geleden
Wat een zeer slechte 2e helft
Heb flink last van mijn billenknijpen.
Moet dat elke uit wedstrijd zo.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Dit is echt weer de Rutten angst filosofie die we terug zien bij 1-0 voorsprong
+1/-1

3 maanden geleden
Mooi dat PSV 3 punten pakt bij dat ajakspubliek.Benut PSV zijn kansen dan is het bij rust al klaar.Daardoor ontstaat de 2e helft ook angst bij de spelers dat het toch nog misgaat.Scorend vermogen maakt het een stuk makkelijker.Dat is het grote probleem bij PSV.
+2/-0

3 maanden geleden
1e helft prima had je het af moeten maken,2e helft lamlendig,om gek van te worden...
+1/-0

3 maanden geleden
Leek een replica van de thuiswedstrijd in september,opnieuw slordig en veel verkeerde keuzes in vooral de voorste linie.
+1/-0

3 maanden geleden
Zéér belangrijke overwinning. En waar ik blij mee ben, naast die overwinning, is een degelijke drommel. En waar ik andere jaren nog over viel, die trap van hem was vandaag waanzinnig. Allemaal op de stropdas. Van Aanholt, een verademing ten opzichte van Max. En gaat alleen nog maar beter worden. Maar mijn man of the match was Gerrit. Hoe soeverein kun je zijn. En alles met een lach. Ik vind het echt dikke winst dat ik nu 3 man van de achterhoede noem, die goed waren. Zeer goed zelfs. Dat is echt wel anders geweest.

Dat was het half volle glas.

Het half lege glas, is de aanval. Jongens, gooi dat wedstrijd in het slot. El Ghazi was weer om te janken, en Saibari zeg ik maar helemaal niks over. Veerman de tweede helft zo ongekend zwak, en traag. Voor Sangare heb ik een zwak, maar dat hij eens leert herkennen wanneer hij wel, maar zeker ook niet moet aanvallen.

Winst dat we Twente definitief kwijt zijn, dan zijn we zo goed als zeker van de top 4.
En hangen we nog aan het elastiek.

Nog een laatste kleine noot, en verzoek aan Ruud (uitgaande dat hij meeleest), ik zou van Duiven best eens bij de selectie willen zien. Bijvoorbeeld volgende week tegen Cambuur, met een (ga ik vanuit) 4-0 voorsprong nog een half uurtje zien.

Overall, vooral heul, heul blij en opgelucht.
En weer door!
+3/-0

 
3 maanden geleden
Eens Gerrit zat overal tussen en anticipeerde op alle ballen goed. Niet echt opvallend maar heel belangrijk.
+2/-0

 
3 maanden geleden
Ik denk niet dat RvN onze posts leest,
Maar Marciano Vink is wel actief op ons netwerk, dus misschien kan hij het tijdens een interview aan hem doorgeven ? :)
+1/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Eindelijk weer een uitwedstrijd winst met het behoud van de 0. Maar deze wedstrijd typeert het PSV van dit seizoen. Een overtuigende 1e helft gevolgd door een dramatische 2e helft. Maar onbegrijpelijker nog zijn de steeds weer terugkerende amateuristische elementen in laatste half uur van een overlevingswedstrijd. Je zou verwachten dat de staf in staat zou moeten zijn om duidelijk te maken wat van spelers individueel en in teamverband (tactisch) verwacht kan en MOET worden. PSV was ook vanmiddag gewoon in de slotfase weer dom aan het aanvallen met veel te veel mensen voor de bal. Zouden ze het ooit gaan leren?

Saibari valt zo onprofessioneel in, sjokt over het veld en bezit 0,0 vastberadenheid om zijn team te helpen. Uit bij Fortuna leed hij ook al zo ongecontroleerd balverlies waar de 2-2 uiteindelijk uit voortkwam. Saibari laat in extremis zien totaal niet geïnteresseerd zijn in een basisplaats.
Sangare was de laatste 5 min meer op de RKC-helft te vinden dan denken aan zijn defensieve taken. Hoe wordt hier onderling en door de bank gecoacht?

Dramatisch uitgespeeld positiespel in de laatste 10 min omdat de hele voorhoede El Ghazi, Saibari en Silva passief deelneemt aan spel en geen extra meters maakt. Juist in laatste fase van een vechtwedstrijd is er geen behoefte aan Prima Donna’s in deze selectie.

Conclusie. Je mag meer volwassenheid en coachend vermogen verwachten in laatste half uur van een vechtwedstrijd. Speciaal de hierboven benoemde spelers doen maar wat. Vergelijk het met het gif van Feyenoord in het laatste kwartier. Kom op Ruud en Fred, jullie kunnen het toch wel uitleggen? Of mis ik iets?
+6/-0

3 maanden geleden
PSV vergeet de wedstrijd in de eerste helft te beslissen. Werd weer onnodig billen knijpen.
Drommel goed gekeept. Gelukkig deze wedstrijd over de streep kunnen trekken. Ruud zal hiervoor wel tevreden zijn. Belangrijkste is: De 3 punten ziijn binnen.
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Na 8 maanden RvN en co kunnen we concluderen dat (we):

-Dramatisch voetbal spelen
-Geen duidelijke spelopvatting
-Spelers worden niet beter
-Spelers niet topfit zijn
-Wisselspelers dramatisch invallen
-Iedere uitwedstrijd een zware bevalling is
+4/-0

3 maanden geleden
Oke, we zijn blij dat we een 1-0 voorsprong tegen RKC over de streep trekken.
Ramalho: we hebben gevochten en gestreden, complimenten aan iedereen.....
Dit laat wel zien wat de staat van onze club is op dit moment
+2/-0

3 maanden geleden
Tevreden met de overwinning en de eerste helft waarin PSV de wedstrijd had moeten killen.De 2e helft was het weer chaos waarin bij sommige spelers het overzicht ontbrak.(Sangare).Bij anderen ontbreekt de mentale hardheid om koste wat kost te willen winnen.(El Ghazi,Veerman, Saibari).Simons is voor mij het voorbeeld van een voetballer met een winnaarsmentaliteit.Gaat altijd de strijd aan.Van zulke spelers kan ik genieten maar helaas heeft PSV er maar weinig van.Accepteren dat elke uitwedstrijd moeilijk wordt en dus ook tegen Spakenburg.
+2/-0

3 maanden geleden
Ik vind de reacties, vooral in de media, erg overdreven. PSV speelde niet slecht, creëerde echt veel kansen, mar de afwerking was matig en vaak veel te gehaast, en won dikverdiend. Enige wat niet goed verliep in de 2e helft is, dat er toch weer te veel ruimte wordt weggegeven. PSV kan echter nog veel beter, er loopt een aantal goede spelers rond bij PSV: Martinez, van Aanholt, Simons, Bakayoko, Veerman, deJong, Sangaré, Branthwaite en Mauro jr. waarmee je dit seizoen eigenlijk al ruim bovenaan had moeten staan... ware het niet dat je 9 punten laat liggen tegen de nr16, nr17 èn nr18 van de Eredivisie.
+2/-1

3 maanden geleden
Ik kan het nog steeds niet .... Blij zijn nadat mijn club (nog niet zo lang gelden de voetbalhoofdstad van Nederland) wint met 0-1 van ...RKC na tijdrekken. Tijdrekken pfff.

Ik snap het hoor, het gaat om de 3 punten, de anderen winnen ook moeizaam etc etc. Ik probeer het, maar het lukt me echt niet.
+1/-0