Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wint in enerverende topper van Ajax


Tijdstip
23 april 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV wint in enerverende topper van Ajax; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint in enerverende topper van Ajax

PSV heeft de tweede plaats in de Eredivisie weer in handen. De topper tegen Ajax eindigde zondag in een 3-0 zege. Luuk de Jong maakte twee treffers, terwijl Xavi Simons een strafschop benutte.

Ruud van Nistelrooij leek gezien zijn opstelling te willen kiezen voor een fysieke strijd met Ibrahim Sangaré op het middenveld en Jarrad Branthwaite in de verdediging.

Al snel werd in de topper de score geopend. Johan Bakayoko gaf een geweldige voorzet en deze werd snoeihard door Luuk de Jong binnen gekopt. Het zorgde ervoor dat het al sfeervolle Philips Stadion voor de eerste keer ontplofte van vreugde.

Wat volgde was een lange periode waarin nauwelijks iets noemenswaardigs gebeurde. Beide ploegen waren aan de bal uitermate zwak en leverden deze steeds snel alweer in. Het doelpunt van De Jong zou voor rust het enige schot van PSV zijn. Ajax kreeg nog wel een kans, maar oud-PSV'er Steven Bergwijn schoot uit kansrijke positie naast en dat zorgde voor de nodige lachers vanaf de tribune.

In de tweede helft leek Ajax meer risico te willen nemen en bracht het direct een extra aanvaller binnen de lijnen voor een verdediger. Dat zorgde voor meer ruimte voor PSV om te counteren en daar werd al snel dankbaar gebruik van gemaakt. Xavi Simons werd door Joey Veerman diep gestuurd. De doelman van Ajax was te laat en haalde de international onderuit. Het gevolg was een strafschop en Xavi zorgde daarmee zelf voor de 2-0.

PSV leek de Amsterdammers in de touwen te hebben en leek te mogen hopen om eenvoudig naar een grote uitslag uit te lopen. Het duel werd echter al snel stilgelegd omdat vanaf de tribune een beker bier werd gegooid naar Berghuis en de spelers uiteindelijk voor zo'n twintig minuten naar de kleedkamer gingen.

Nadat het duel hervat was, was de sfeer in het stadion volledig verdwenen en leek PSV het op het veld ook even kwijt te zijn. Al snel ontsnapte de ploeg aan de aansluitingstreffer toen een schot van Taylor via de binnenkant van de paal net niet in het doel belandde.

Voor de derde keer zou het Philips Stadion echter gaan ontploffen van vreugde. Opnieuw werd vanuit de counter genadeloos toegeslagen en kon De Jong via een been van een van de verdedigers voor de 3-0 zorgen en dat was de definitieve beslissing.

In blessuretijd kreeg Ismael Saibari nog een enorme kans om voor de 4-0 te zorgen, maar hij schoot naast het doel. Het veranderde niets meer aan de uitslag. De 3-0 zege was een feit en daarmee nam PSV de tweede plaats over van de Amsterdammers.


Luuk de Jong: 'Voor dit soort wedstrijden doe je het'

In gesprek met ESPN gaf Luuk de Jong aan een heerlijk gevoel overgehouden te hebben aan de wedstrijd. "Voor dit soort wedstrijden doe je het. Samen met de fans hebben we gestreden en pakken we de 3-0 overwinning", aldus De Jong. "Nu op naar volgende week zou ik zeggen."

Het plan van PSV pakte tegen Ajax goed uit. "We wilden ze onder druk zetten en dat lukte vaak", zo gaf hij aan. "Natuurlijk creëren ze wel een paar kansen en kom je goed weg met die bal op de paal, maar over het algemeen waren wij de sterkste. Wij kwamen goed compact bijeen en kwamen in de omschakeling te spelen. Dat werkte goed vandaag. Als je met 3-0 wint, kun je tevreden zijn."

Al snel opende de aanvoerder met een kopbal de score. "Dat was een geweldige bal van Bakayoko", zei hij daarover. "Ik was daar aan het vechten met Timber en Bassey. Timber probeert mij ook te blokken, maar Baka geeft hem perfect voor en kan ik hem aanvallen. Dan is het heerlijk dat ie binnen gaat."

Op wiens naam de derde goal kwam, was nog enige twijfel. "Ik raak de bal honderd procent en ook richting de goal. Ik weet niet of die dan aan mij wordt gegeven", reageerde De Jong daarop. "Het was een geweldige actie van Xavi en hij chipt hem tussendoor. Ik raak hem, maar die verdediger raakt hem ook. We raken hem allebei, dus ik denk dat hij dan op mijn naam komt."


Xavi Simons: 'Een topper moet je spelen en die moet je winnen'

Xavi Simons kreeg in gesprek met ESPN de vraag wat voor wedstrijd het duel tegen Ajax was geweest. "Een topper. Een topper moet je spelen en die moet je winnen", aldus Simons. "We hadden de hele week veel energie en het was een belangrijke wedstrijd voor ons."

Gevraagd werd ook aan de international wat het plan van PSV was. "Het was vooral druk zetten en naar onszelf kijken. Als we de bal hadden, moesten we voor de omschakeling gaan", zo gaf hij aan. "Ajax blijft altijd Ajax. Je moet ze altijd in de gaten houden."

Zelf was Simons ook weer belangrijk voor PSV met onder meer een strafschop die ontstond na een overtreding op hem. "Ik zag Joey en hij gaf een prachtige bal. Ik had nog genoeg energie om te rennen en ik haalde het gewoon. Dat was mooi", zei hij daarover. "Hier heb ik de laatste tijd aan gewerkt, dus het is mooi dat het zo is gegaan. Ik ging honderd procent voor de bal. Als hij mij aanraakte zou het een penalty zijn. Als hij mij niet had aangeraakt had ik hem binnen getikt."


Ruud van Nistelrooij: 'Ik ben trots op dit team vandaag'

In gesprek met ESPN kreeg Ruud van Nistelrooij de vraag wat het verschil tussen beide ploegen was geweest. "Ik kijk vooral naar onze wedstrijd. Stuk voor stuk waren wij klaar om te strijden en om alles te geven", aldus Van Nistelrooij. "Ik ben trots op dit team vandaag. Ons plan hoef ik niet eens uit te leggen. Dat kon je met momenten ook zien. Ik ga daar ook niet bijdehand over doen. Ik ben gewoon trots op dit team hoe ze gestreden hebben."

Van Nistelrooij was zeer te spreken over de speldiscipline van zijn ploeg. "Ajax is heel goed in balbezit, dat weten we. Ze voetballen makkelijk en dat moet je goed oplossen", zo gaf hij aan. "Voor ons kwamen er ruimtes en dat wilden wij benutten. Maar zij hebben voorin ook veel dreiging. Dat hebben we achterin heel goed opgevangen in de samenwerking met Benítez."

De trainer was niet verrast over de snelheid van Xavi Simons. "Daar heb ik al met hem over gesproken toen hij naar ons kwam. Ik sprak met hem over zijn snelheid en zijn omschakeling, over hoe sterk hij is", zei hij daarover. "Hij vond dat zelf wel grappig, omdat weinig mensen het daar met hem over hadden. Daar is hij vanaf het begin al heel goed in."

Gevraagd werd aan Van Nistelrooij of hij in de bekerfinale hetzelfde wedstrijdplan gaat hanteren. "We zullen heel goed gaan kijken naar dingen die nog beter moeten", reageerde hij daarop. "In de eerste helft waren we steeds heel snel de bal kwijt. Die moet je langer houden om meer in de bezetting te kunnen komen. Dat kan beter, dus daar gaan we naar kijken en zeker aan gaan werken."


Karakteristieken

Uitslag: 3-0 (1-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
1-0 Luuk de Jong ('13)
Goal
2-0 Xavi Simons ('54, penalty)
Goal
3-0 Luuk de Jong ('78)
Scheidsrechter
Gözübüyük
Toeschouwers
35.500 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Ajax: Sanchez ('7)
Kaart
PSV: Ibrahim Sangaré ('23)
Kaart
Ajax: Rulli ('52)
Kaart
Ajax: Berghuis ('82)

Opstelling PSV

Xavi SimonsLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'65 Thorgan Hazard voor Johan Bakayoko
'65 Érick Gutiérrez voor Guus Til
'73 Olivier Boscagli voor André Ramalho
'86 Fábio Silva voor Xavi Simons
'86 Ismael Saibari voor Luuk de Jong


Opstelling Ajax

BergwijnTadicBerghuis


TaylorKlaassenGrillitsch


HatoBasseyTimberSanchez


Rulli

Wissels:

'46 Brobbey voor Bassey
'86 Lucca voor Sanchez


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 7 3-0 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
 5 3-1 (1-0)
 5 1-0 (1-0)
 5 2-0 (1-0)
10  5 3-1 (1-0)
11  5 3-1 (1-0)
12  5 3-1 (1-0)
13  5 3-1 (1-0)
14  5 3-1 (1-0)
15  5 3-1 (1-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.24. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (78 -> 5,0)
2. Luuk de Jong (39 -> 4,0)
3. Joey Veerman (30 -> 3,0)
4. Jordan Teze (17 -> 2,0)
5. Jarrad Branthwaite (12 -> 1,0)
6. Johan Bakayoko (9 -> 0,0)
7. Walter Benítez (8 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (3 -> 0,0)
9. André Ramalho (1 -> 0,0)
9. Patrick van Aanholt (1 -> 0,0)
11. Niemand (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Guus Til (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Fábio Silva (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Ruud, kijk ff, zo beginnen….
Benitez
Mwene-Brantwaite-Boscagli-v. Aanholt
Sangare-Guti
Til-Veerman
Xavi(10, vrije rol)- Luuk(diepste man)
Til als halve rechtsbuiten, maar ook in vrije rol, tevens op middenveld bijspringen
+2/-0

1 jaar geleden
Er wordt steeds gesproken over de wedstrijd van 40 miljoen. Maar wanneer hebben wij voor het laatst de groepsfase van de Champions League bereikt via de tweede plaats in de competitie?

Ik denk dat de grootste winst van een tweede plaats dit jaar is dat Ajax derde wordt en dus sowieso geen CL speelt. Dan gaat het echt rommelen daar.
+8/-0

 
1 jaar geleden
Het is überhaupt onzin: de wedstrijd van 40 miljoen.
Want na Ajax komen nog AZ en Sparta, die ook hoog in de ranglijst staan en die ook met PSV om Europees voetbal strijden.
Win je van Ajax en verlies je die andere wedstrijden, dan is het evengoed over.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Luchtmacht op het veld graag en voorzetten pompen.
+4/-0

 
1 jaar geleden
Inderdaad, zoals je hieronder al hebt geschreven, Profiteren door je aan te passen.
Tegen kleine clubs moet je je eigen spel spelen met een vast systeem, maar tegen clubs van gelijk niveau of in de CL moet je je aanpassen. Zeker als je daarmee een zwakke plek van de tegenstander bloot kan leggen, en de de krachtverhouding daarmee in je eigen voordeel kan kantelen.
Een goed ingespeeld team behoud dan zijn ingeslepen spelsyteem maar met accenten druk je dan op de zwakke plek van de tegenstander. Dat is ook de belangrijkste functie van een trainer. De spelers zo laten spelen dat wat ze wel kunnen goed wordt benut, en wat ze niet kunnen weinig onder druk komt te staan. Zo maak je van redelijke spelers een team va hoog niveau.
+2/-0

1 jaar geleden
Moeten we (kunnen ) winnen. Bij vrije trappen en vooral corners alle goeie koppers in de 16 van ajax, daar zijn ze erg kwetsbaar. Denk dat Til met zijn loopvermogen lekker tussen de linies door kan voetballen. Wat PSV niet moet doen is te verdedigend gaan spelen. Vol gas erop. Helaas bij eventuele winst geen garantie op de 2de plek met uitwedstrijden naar Sparta en AZ. Zoals aangegeven door shevchenko zou het natuurlijk wel erg lekker zijn als ajax geen (voorronde) CL speelt. Die financiële klap komt daar wel heel hard aan, hoe harder hoe beter.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik denk dat PSV vooral op de omschakeling moet spelen, ajax laat bij tijd en wijle een gigantische ruimte achter open omdat de laatste linie vaak (veel te) hoog staat. Dan heb je snelle spelers nodig, oa. een Simons en Bakayoko, die kunnen die ruimte uitstekend benutten met daarachter een Guti en of Til die aansluiten
+2/-0

 
1 jaar geleden
Goed idee, want zo ga je echt de zwakke plekken van Ajax gebruiken.
Ik hoop dat de staf de JC-schaal-wedstrijd ook goed bestudeerd, want je hoeft een wedstrijd niet te winnen met de bal over de grasmat spelen. Met de kopkracht van Luuk en Til kan je ook doelpunten maken, als je ze tegen wat kleinere spelers zet.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dus terugtrekken in de 16, en dan vertrouwen op een verdediging die constant paniekvoetbal speelt, en bij een beetje druk de bal zo in de voeten van de tegenstander speelt?! Lijkt me niet echt een succes te worden …

Iedereen roept altijd dat er geen lijn te vinden is in Ruud tactiek, maar er moet wel weer worden aangepast aan de tegenstander??
Gewoon je eigen spel spelen en vol op de aanval, vroeg storen en hun onder druk zetten! Zij hebben hetzelfde probleem als ons, een slechte verdediging … dus maak daar gebruik van met een Simons, Til en Silva (die meer snelheid en balcontrole heeft dan Luuk).

Ik denk een mooie wedstrijd voor Simons om weer een beetje te schitteren …
+4/-0

 
1 jaar geleden
Tegen Volendam moet je je inderdaad niet aanpassen vind ik, maar wanneer een van de beste tegenstanders in een heel belangrijke wedstrijd zijn enige speler mist die regelmatig een kopduel wint en de rest relatief klein is zou ik me zeker aanpassen aan de tegenstander.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Dus als de tegenstander hun beste/betere speler mist, dan moeten wij ons aanpassen? Rare gedachte …
+1/-0

 
1 jaar geleden
Profiteren door aan te passen. Is dat een rare gedachte?
+2/-0

 
1 jaar geleden
En dan komt daarna weer het commentaar dat Ruud nooit met een vaste opstelling of tactiek speelt?? ;)
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Ajaks is te pakken over de vleugels en dan goede voorzetten op Luuk en Til.Hun beste kopper en grootste schopper doet niet mee dus dat is een voordeel.Volgens mij is het nog nooit voorgekomen dat PSV 4x van Ajaks wint in een seizoen in 3 verschillende steden.
+1/-0

1 jaar geleden
Zoals altijd toch weer zo'n gevoel naar deze wedstrijd toe. Het moet allemaal net even iets meer. Iets meer spanning, iets meer onrust.

Winnen, al is het serdar die zelf een goal maakt, het maakt me niet uit. Winnen!!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik heb er juist wel vertrouwen in. PSV speelt best aardig tegen teams die zelf de bal willen hebben. T zijn juist de wedstrijden waar psv de bal heeft (driekwart van de eredivisie) waar het moeizaam gaat, maar dit is ook wel logisch als je met Teze, Sangare, Til en de Jong eigenlijk vier spelers hebt die niet goed aan de bal zijn. Zondag gewoon weer een ouderwetse drie nul met Amsterdams gejank na afloop
+1/-0

 
1 jaar geleden
Oh, maar we gaan winnen. En ook al zou ik denken van niet, dan toch. Het ging mij meer om dat ik er toch meer mee bezig ben als bij andere wedstrijden.
+2/-0

1 jaar geleden
Benieuwd of de wedstrijd überhaupt wordt uitgespeeld zondag.
Kan er wel eens heet aan toe gaan tijdens zulke wedstrijden.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Hoop dat er goede netten hangen (vooral) bij het uitvak … en dat de onze zich een beetje rustig houden als Tadic weer gaat lopen stieren en janken!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zolang de spelers van Ajax zich gedragen ben ik daar niet zo bang voor. Als spelers als Tadic of Berghius het publiek gaan provoceren, dan wordt het een heel ander verhaal en is een beker bier snel gegooid.
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ik hoop niet dat er bij de wedstrijd supporters publiekelijk zo worden afgevoerd als zaterdag. Daar vond ik de reactie eigenlijk groter geworden dan die paar druppels bier. Ik ben tegen het gooien van bier, zeker als het met veel tegelijk gaat, maar we moeten het ook niet normaal gaan vinden dat supporters om kleine zaken zo worden afgevoerd.

[Edit] Heb ik iets gemist, of hebben ze echt voor de inhoud van een half glas bier nu de gehele wedstrijd definitief gestaakt ? Als supporters het veld hadden bestormd dan snap ik het, maar is deze reactie niet zwaar overdreven ?
+1/-1

 
Ik ben het overigens helemaal met je eens, maar dat zijn nu de nieuwe regels. Iets op het veld gooien is de wedstrijd stil leggen, iemand raken is direct definitief staken. Omdat die grensrechter wat bier tegen zijn sok kreeg was het meteen klaar.

Zolang Benitez vandaag de nul houdt en Ajax geen corner krijgt in de hoek van T/U hoeven wij ons vandaag geen zorgen te maken
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Dat één persoon het zo kan verpesten voor duizenden die gewoon de wedstrijd kijken is inderdaad erg zwaar.
Maar waarom moet iemand perse dat biertje gooien? Vind het redelijk hersenloos, vooral als je weet wat de consequentie is.

Wat je dus nu dus wel krijgt; supporters kunnen een wedstrijd stil leggen wanneer het niet loopt.
Moet je ook niet willen.
+1/-0

1 jaar geleden
En blijkbaar Kudus er ook niet bij …
Weet niet of we daar blij mee moeten zijn … met vlagen een hele goede speler maar naar mijn mening ook soms helemaal onzichtbaar.

Bassey op de plaats van Alvarez … nou, die moet door een beetje technische speler toch heel makkelijk te passeren zijn, da”s toch lekker op die positie … denk ik.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zonder Alvarez (nog) minder koppers bij Ajax. Til zal dus wel spelen
+1/-0

 
1 jaar geleden
Timber moeten we niet laten opbouwen en Bassey vrij laten, dan komt het wel goed, die is de bal zo kwijt en kunnen we vast van profiteren.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik vermoed dat het morgen nog eens best heel moeilijk kan worden, ajax is toch wel iets beter dan velen denken. Veel zal mi. afhangen van hoe de wedstrijd zal beginnen, als je ajax direct onder druk zou kunnen zetten en houden kan het wel eens een mentaal voordeel opleveren. Mij lijkt dat ajax mentaal wat zwakker is, maar positioneel juist weer beter staat dan PSV. De druk om CL te halen is bij hen gewoonweg wat hoger aangezien half NL en de pers dit graag ziet gebeuren.
+1/-0

1 jaar geleden
Zonder Guti beginnen, ruud , is zelfmoord, en ga je het niet redden….
+1/-1

 
1 jaar geleden
Het zou wel typisch Ruud zijn om hem niet op te stellen.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Helemaal met je eens… met een Sangare ben je te kwetsbaar /traag tegen Ajaks.
Mwene erin is daarentegen wel een pluspunt, zeker ook voor het functioneren van Bakayoko.
+1/-0

Deze 3-1 zal erg bevrijdend werken richting beker en kampioenschap, beng!
+2/-0

1 jaar geleden
Ramalho voor guti en mwene voor Teze had ik persoonlijk nog gedaan. Verder oke opstelling
+1/-0

1 jaar geleden
Lekker man, zonder Guti.
Iemand die hier een heldere uitleg voor heeft, ik snap het niet.
+3/-0

1 jaar geleden
Vind het weer raar dat Guti, een van de betere spelers de laatste wedstrijden, weer op de bank zit. Penningmeester zal het wel toejuichen dat Sangare in de basis staat maar Ruud is niet de penningmeester toch. Maar Guti of Sangare in de basis is natuurlijk wel een erg moeilijke beslissing. Misschien beiden ipv Til ook een oplossing is maar ik ben geen trainer en ben niet elke training aanwezig. Hopelijk is Sangare geprikkeld om een erg goeie wedstrijd te spelen zonder veel bal verlies.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Weer geen Guti naast Sangare…
Wat moet die jongen toch doen om zichzelf in de basis te knokken.
Ramalho ben ik ook wel klaar mee.
+2/-0

1 jaar geleden
Sangare is natuurlijk op scherp gezet richting deze wedstrijd,hopelijk pakt het goed uit en blijven de punten in Eindhoven.
Op naar plek twee!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik hoop dat dat niet helemaal verkeerd uitpakt!?
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Bakayoko is fan van Bassey?
+1/-0

1 jaar geleden
Zelf blijven voetballen en domineren!!
We geven hn nu teveel balbezit …
+1/-0

1 jaar geleden
Wat niet is kan nog komen, maar meneer Champions League heb ik nog niet gezien deze wedstrijd waar het er om gaat.
+1/-2

1 jaar geleden
Die Tadic moeten ze echt eens aanpakken bij de knvb …
Was helemaal niets aan de hand!!
+5/-0

 
De var mag de scheids er toch op attenderen?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Niet bij zo’n geval (van schwalbe) blijkbaar
+1/-0

1 jaar geleden
Ruud, aub Luuk eruit … is veel te statisch en teveel fouten bv die niet pass naar Xavi
+1/-1

 
1 jaar geleden
Mooi de felheid die veel jongens hebben.
Alleen in balbezit is het dramatisch!
+1/-0

 
1 jaar geleden
Onze rechterkant is warempel echt de beste kant vandaag …
Teze verrast me positief!
+2/-0

1 jaar geleden
We roepen de problemen over ons zelf af zo
+1/-0

 
1 jaar geleden
Zeker als je je beste speler niet gebruikt …
Onbegrijpelijk toch dat Xavi gewoon diverse malen niet wordt aangespeeld!
Dat is een reden waarom hij straks weg is …
+1/-0

1 jaar geleden
Sangare leek wel op basis van de var alsnog een gele kaart te krijgen. Benieuwd of die communicatie openbaar wordt. Daarna niet echt slim met balletjes weggooien… hopelijk dat ie in de tweede helft wat slimmer gaat spelen. Volgende week tegen Sparta er iig niet bij dus.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die moet eruit anders loop je een groot risico …
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
En ja hoor … daar gaan we ….
Ik had dit eerlijk gezegd wel verwacht
+3/-0

 
1 jaar geleden
Ik vond het nog lang duren voordat het gebeurde, gelukkig gaan we door :)
+2/-0

 
1 jaar geleden
Als we achter hadden gestaan, was het waarschijnlijk wel eerder gebeurd…
+1/-0

1 jaar geleden
Dan ben je toch wel een ongelofelijke randdebiel om te gaan gooien.
+4/-0

1 jaar geleden
God wat zijn er toch een domme idioten.
+6/-0

1 jaar geleden
Waarom ga je nou weer wat gooien?? Je weet wat de consequenties zijn... :\(
+3/-0

 
1 jaar geleden
Tja, bij sommige mensen is de combinatie van drank (denk ik) en adrenaline een moment waarop de hersencellen het laten afweten …
+1/-1

1 jaar geleden
Kan iemand die nep supporter uitleggen dat we voor staan tegen Ajax en dat dit het laatste is wat we nodig hebben.
+5/-0

1 jaar geleden
Wat een eencellige randdebielen. Levenslange stadionverboden en eventuele boete verhalen op die gasten (want het leken 2 bekers).
+3/-0

1 jaar geleden
Hoe dom kun je gvd zijn bij een 2-0 voorsprong! Kan iemand deze gast alsjeblieft naar de gvdse filestijnen schoppen! Kan me niks schelen als ik nu geschorst wordt van dit forum, zo woedend ben ik naar die gast toe!
+11/-1

 
1 jaar geleden
Die mag lekker in het uitvak gaan zitten, meer een club voor deze persoon.
+2/-1

 
1 jaar geleden
Ik dacht dat het 2 of 3 waren? Hoop dat ze al best wat klappen hebben gehad en levenslang stadion verbod krijgen. Hoe dom kun je zijn?? :\(
+1/-1

1 jaar geleden
Ok, dus nu zit je met dichtgeknepen billen straks voor de uitslag (ik ben nog echt niet zeker) en voor de angst dat er iets gegooid gaat worden.
+1/-0

1 jaar geleden
Dit geeft 1 supporter toch wel een ongelofelijke macht… Onbegrijpelijke actie iig… maar goed dat die personen er nu wel meteen tussenuit gepakt worden door de beveiliging, maar de gasten die hem opzoeken vanaf oost moet je ook meteen mee het stadion uithalen, niks te zoeken daar…
+1/-0

1 jaar geleden
Marcel Brands die zelf even het vak van de harde kern opzoekt … mooi man!
+4/-0

1 jaar geleden
Drank / bekers op de tribune gewoon maar verbieden ? Echt erg dat ik dit uberhaupt als optie zie...
+2/-0

1 jaar geleden
Wat zijn we een vreselijke counterploeg, zelfs thuis.
+1/-7

 
1 jaar geleden
Ja inderdaad maar als je al op de counter speelt haak dan ( voor mij zelfs altijd ) die de Jong eraf voor Fabio.
+3/-1

 
1 jaar geleden
Tja, dat vind ik ook … maar toch stond hij wel weer goed … ;)
+2/-1

1 jaar geleden
Was een kloteseizoen, maar dit maakt toch veel goed.
+7/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Kreeg Guti nu ook geel? Ongelofelijk dom, die missen we dus ook tegen Sparta. Die wedstrijd kan deze hele overwinning weer teniet doen…
+1/-0

 
1 jaar geleden (gewijzigd)
Ja let op. Zijn deze zes punten in één keer weg. Az uit vrees ik vooral.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Boscagli op zijn plek, maar jammer dat we dit bij een 3-0 stand niet weten te voorkomen door slim te wisselen of die gast ff te vragen z’n verstand erbij te houden
+1/-0

1 jaar geleden
Ok, nu mag je je biertje op het veld gooien !
+1/-0

1 jaar geleden
Prima overwinning voor ons, en ik wil graag Jordan ff keer paar veren in het gat steken, hij heeft het prima gedaan tegen bergwijn, volgende week weer Jordan!!!
+11/-0

1 jaar geleden
Prima overwinning. Weinig op af te dingen. Wat secuurder in de afwerking en erger DS was ook meteen klaar. Maar goed Ajax ook een paar keer houtwerk geraakt. Mooi resultaat.
+1/-0

1 jaar geleden
Als ze iedere wedstrijd nou eens dit seizoen zo waren ingegaan, met deze winnaarsmentaliteit… Dan was het een prachtig seizoen geweest. Ook die potjes tegen het rechterrijtje ingaan met als doel om de eerste helft een paar goals te scoren, ipv te hopen dat dat goaltje op halve kracht ook valt… zo jammer!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ja je wordt kampioen tegen de kleintjes om er maar eens een cliche tegenaan te gooien.
+3/-0

1 jaar geleden
Goeie wedstrijd met goeie intensiteit, was fijn dat weer eens te zien. En bij vlagen ook gewoon goed voetbal. Teze voor mij symbool van deze wedstrijd, was Bergwijn (bijna) hele wedstrijd de baas.

Minpuntjes: geen Guti en geen Sangare uit tegen Sparta, hoop niet dat het ons opbreekt. Hazard heeft mij nog niet kunnen overtuigen, bal van Saibari moet gewoon hangen.

Maar al met al, gewoon goed en hele belangrijke (doel)punten!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Weet je zeker dat Guti geel kreeg?
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zag de scheids iig geel trekken, dacht voor Guti en Berghuis. Even gecheckt op teletekst (want was teletekst zegt is natuurlijk altijd waar) en daar zie ik het ook. Maar 100% zeker ben ik er niet van.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Belachelijk als Guti daar geel voor kreeg.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Net op Teletekst is de gele kaart verwijderd
+2/-0

1 jaar geleden
Ik denk dat we pas de laatste wedstrijd de grote finale om de 2e plaats gaan spelen, wellicht gaat het dan tussen AZ en ons …
+1/-0

1 jaar geleden
Ik vind het goed dat er acties komen als fans iets gooien, maar bv zo’n actie van een Berghuis die een elleboog geeft in de maag van Guti, mag toch ook harder bestraft worden … we hebben toch een VAR?!
+7/-0

 
1 jaar geleden
Het slaat idd nergens op dat dit soort dingen worden weggelachen en op basis van intensiteit bepaald worden. Na Vertongen, Alvarez en Berhuis al een keer eerder de zoveelste keer dat ze met dit soort tikken wegkomen.
+2/-0

1 jaar geleden
Wat had ik dit nodig. Zo lekker om deze te winnen. Deze keer de juiste spirit en instelling. Meer dan verdiende overwinning. En o o wat is die Xavi belangrijk voor ons. Onbegrijpelijk dat die buiten Ehv niet meer waardering krijgt.
En nu gvd niet meer weggeven. Ik zie ajaks nog wel meer punten verspelen dus wellicht is die laatste wedstrijd al niet meer belangrijk.
+1/-0

1 jaar geleden
Gewonnen. En hoe maakt geen zak uit.
Teze was heel sterk, vandaag voor mij de beste.
En toch lekker dat benitez cruciale ballen pakt.

Ik hoop dat ruud de keepers positie gaat heroverwegen voor volgende week...

Nu al zin om morgen te werken
+1/-0

Ongeacht de stand, je mag nooit never iets gooien op het veld
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ik zag bij Twente vanalles op het veld gegooid worden, maar dat was blijkbaar geen probleem.
+1/-0

 
Ik vind het volkomen terecht dat het nu tijdelijk werd gestaakt, maar als ze de regels zo streng willen hebben moeten ze het ook wel consequent gaan handhaven. Ook vorige week bij Utrecht-Twente werd er volop met bier gegooid en werd er niet gestaakt.

Bij Twente-Sparta zelfs de wereld op z'n kop dat de speler van Sparta van het veld wordt gestuurd omdat hij ging provoceren nadat hij bier over zich heen kreeg. Wel natuurlijk meevaller voor ons omdat hij nu tegen ons is geschorst.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Dat dus inderdaad, als je wedstrijden wilt staken hiervoor, prima, maar wees consequent. Ik weet zeker dat deze wedstrijd definitief was stilgelegd als er ook nog maar 1 bekertje ergens op het veld was terechtgekomen. Wees consequent of doe niks.
+1/-0

1 jaar geleden
Verdiende overwinning maar het zat PSV ook zeker niet tegen.Gaat die dubbele paalbal van ajaks erin dan wordt het een andere wedstrijd.Ze hadden ook nog wel kansen en mogelijkheden maar gelukkig hield PSV de nul.Uitblinker voor mij was Branthwaite.Hij won zijn duels en was een zekerheidje achterin.Simons was de 2e helft sterk en besliste het duel met een penalty en een puike voorzet waaruit Luuk scoorde.Al met al vandaag een tevreden supporter wat niet wegneemt dat het puntverlies tegen degradatiekandidaten toch nog steeds blijft knagen.
+4/-0

1 jaar geleden
Wel nog even met 2 benen op de grond blijven staan.
Sparta en Az uit worden nog zware potjes.
+2/-0

 
1 jaar geleden
Idd - kan nog van alles gebeuren. Sparta is lastig - zeker daar op dat klote veld - en AZ heeft PSV het ook altijd moeilijk mee. Op een of andere manier mask ik mij het meeste zorgen over Sparta. Zie daar wel een stroperig gelijkspel. Als ze die winnen ga ik er echt in geloven
+1/-0

1 jaar geleden
Moet wel toegeven dat Serdar een goede wedstrijd floot, had iets harder mogen optreden tegen Tadic em Berghuis zijn elleboog, maar verder eens weinig klachten :)
+1/-0

 
1 jaar geleden
Het leek alsof hij de eerste gele kaart van ik meen Sanchez voor duidelijk vasthouden in eerste instantie wilde laten gaan onder het motto van we gaan toch niet in de eerste minuten al kaarten geven, maar toen toch maar besloot dat hij er niet omheen kon om hiervoor geel te geven.

De overtreding van Sangaré geeft hij ook in eerste instantie aan dat het niet zo zwaar was als het leek, sterker nog was een tackle op de bal en vervolgens raakt hij de speler, om vervolgens na het bekijken van Tadic tot geel te komen. Lijkt mij dat de VAR hier heel hard in zijn oor heeft geroepen dat het geel is, omdat het met twee benen was. Het lijkt mij goed dat hier ook eens de communicatie van openbaar wordt. Je ziet namelijk in wedstrijden waar de communicatie wel later wordt uitgezonden van scheidsrechter en var, dat zo'n var zich er stiekem constant mee loopt te bemoeien: "goed gezien, was idd een corner", "fout, was geen corner", "Hij raakte hem toch wel, geel was hier op z'n plaats geweest"... Dit is niet de taak van de var en zou dus ook gewoon niet moeten voorkomen, tenzij het structureel gebeurt.

Maar verder idd een prima wedstrijd, waarin hij niet een hoofdrol opeiste, dus dat is pure winst...
+1/-0

1 jaar geleden
Vandaag is ajax kapotgespeeld, geen cm ruimte geven, meteen pressing, zo win je een wedstrijd. Ons eigen spel was buiten de pressing niet eens heel erg goed, maar wel effectief. Hoop ook dat er bij ajax nu ook mentaal iets is geknakt en ddat we de 2e plek vast kunnen houden en de KNVB-beker volgende week mogen optillen.
+1/-0

1 jaar geleden
Weer een geweldige dag gehad ,was er vroeg bij in mooi Eindhoven,wat een sfeer weer in stadion jammer van die dorpsgek maar die zien we niet meer in het stadion. Op naar de kuip....
+1/-0

1 jaar geleden
Genoten van de wedstrijd. Wat een intensiteit en felheid. Alle duels werden gewonnen. Ajax kwam niet aan voetballen toe.

Voor de verandering speelde Teze een geweldige wedstrijd. Kwam steeds voor zijn man en neutraliseerde Bergwijn.

Verder snap ik niet goed waarom Rulli geen rood kreeg bij het contact met Simons. Leek me toch het ontnemen van een scoringskans.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Die regel is een paar jaar geleden al aangepast. Als de intentie er ook maar enigszins is om de bal te spelen is het in het strafschopgebied geel. Rulli ging voor de bal, maar was te laat en dus was het een penalty en een terechte gele kaart.

Buiten het strafschopgebied zou dit wel rood zijn geweest.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wat Brenetjes zegt, en de reden daarvoor is dat de keeper anders dubbel gestraft wordt (rood + penalty), wat te zwaar is voor een situatie waarin een keeper voor de bal gaat.

Ben het overigens wel eens met die aanpassing.
+1/-0

1 jaar geleden
Lekker man. Perfecte tactiek tegen 020. Complimenten aan Ruud, mag ook wel eens gezegd worden!
+6/-0

Ik ben vooral blij dat we nog 'gewoon' wonnen nadat het werd gestaakt.

De eerste helft was van beide kanten gewoon heel zwak (druk ik het nog netjes uit). Na rust deed Ajax precies wat PSV graag wil en pakte hun tactische omzetting volledig verkeerd uit. Nadat Veerman en vooral Bakayoko al een goede kans kregen, maakte Xavi de 2-0 en kon je gewoon wachten op een grote zege want ze hadden geen flauw idee meer wat ze moesten doen.

En dan kwam de minute-of-fame voor die zwakzinnige... De sfeer was direct volledig verdwenen en ook het momentum wat PSV had was helemaal weg toen het weer werd hervat. Dan ontsnap je al snel met die bal op de paal en is het enkele minuten later alsnog beslist met de 3-0. Gelukkig dat die bal van Taylor niet een paar centimeter naar rechts was, want met nog bijna een half uur te gaan had ik gevreesd of we het dan over de streep hadden kunnen trekken.

De gebruikelijke namen van afgelopen weken staken er weer bovenuit (Xavi en Veerman), maar zeker ook genoten van de felheid van Teze en Van Aanholt. En dat gedrag uit Amsterdam begint met de wedstrijd sneuer te worden. Vanaf minuut één alleen maar bezig geweest om op een genante manier kaarten aan proberen te naaien. Met Tadic als de grootste idioot.

Dat je op een gegeven moment tijd gaat/moet rekken om een wedstrijd over de streep te trekken heb ik helemaal geen problemen mee, ongeacht de tegenstander. Op moment als PSV zich echter tot dit kansloze gedrag gaat verlagen haak ik meteen af.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Goede inhoudelijke post Kaka.

Die tadic is echt een walgelijk ventje. Ik heb ook het idee dat zijn kunstje uitgewerkt is.
Ik denk echter wel dat we met van Bommel destijds ook een dergelijk type hadden.

Over dat bekertje, inderdaad maar goed dat het niet raak was. Met eigen ogen gezien hoe de dader ontzet werd. En er onder de tribune een poort voor hem gesloten werd. Anders was hij denk ik gelyncht. Nou heb ik persoonlijk wel wat moeite met het straf peloton wat vanuit de hoek aan kwam zetten. Er zat genoeg corrigerend vermogen om die kerel heen, en vanuit PSV werd ook opgetreden. Dat gedoe in de hoek hielp vervolgens ook allemaal niet mee. Uit die hoek en achter de goal werd in het verleden ook "wel eens wat gegooid". Maar dat is schijnbaar iedereen ineens vergeten.

Overigens, wij dachten met een aantal gezien te hebben dat in de hoek bij de reserve spelers die warm liepen vlak voor tijd ook een beker gegooid was. Maar dat een speler of een ballenjongen die snel weghaalde.
+1/-0

1 jaar geleden
3-0 in eigen huis winnen van Ajax is gewoon goed. Toch vind ik dat dit seizoen het jaar van PSV had moeten worden. Met een meer ervaren staf was dit gelukt. Maar goed dit seizoen scoort een voldoende bij het behalen van de 2e plaats en de bekerwinst. Verder kan deze selectie best wat leveren in grote wedstrijden, uitgezonderd tegen de Rangers dan. Het blijft eeuwig zonde dat deze selectie het zo liet liggen tegen de minst presterende clubs...
En o ja, wat mankeert je om weer iets op het veld te gooien. Dit willen we allemaal niet meer zien in onze stadions. Keihard straffen. Doe gewoon normaal!
+1/-0

1 jaar geleden
Dn nu vasthouden die 2de plek. Hiermee geef je een enorme financiële dreun aan ajax. PSV begroot EL of Conf L terwijl ajax CL begroot. Als deze inkomsten wegvallen zakt het hele kaartenhuis in Amsterdam in elkaar. Hoe harder de dreun hoe beter.
+3/-0

 
1 jaar geleden
Die stelling dat wij Europa League of Conference League begroten neem ik tegenwoordig ook met een korreltje zout. Als dat waar was geweest was er niet zo'n paniek geweest rondom de verkoop van Gakpo. 50 miljoen in het laatje, maar als ik de beleidsbepalers mag geloven daarmee nog niet in de zwarte cijfers en dus was een verkoop van Madueke ook noodzakelijk.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Was de verkoop van Madueke inderdaad noodzakelijk?
Volgens mij was het meer dat de jongen graag terug wilde naar Engeland en wanneer je richting de 40 miljoen voor een vrijwel altijd geblesseerde speler kan krijgen, dat ze die kans niet lieten liggen.
+1/-0

 
Volgens mij gaat het allemaal niet zo eerlijk/transparant als dat er word beweerd met de financien en zit er her en der een addertje onder het gras, of het positief of negatief is zullen we wss nooit achter komen.
+1/-0