Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wint ondanks matige wedstrijd van Sparta en doet goede zaken voor tweede plek


Tijdstip
6 mei 2023
Stadion
Het Kasteel
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV wint ondanks matige wedstrijd van Sparta en doet goede zaken voor tweede plek; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wint ondanks matige wedstrijd van Sparta en doet goede zaken voor tweede plek

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw weten te winnen. In een heel moeizame wedstrijd werd Sparta uiteindelijk met 0-1 verslagen. In de tweede helft maakte Anwar El Ghazi het enige doelpunt van de wedstrijd.

PSV leek scherp uit de kleedkamer te komen en kreeg in de openingsfase via Xavi Simons, Guus Til en André Ramalho al drie goede kansen. Het tempo ging vervolgens echter flink omlaag waardoor Sparta eenvoudig overeind kon blijven. Via wist het zelfs enkele malen gevaarlijk te worden, maar de thuisploeg kreeg in de eerste helft geen bal tussen de palen.

Vlak voor rust kreeg PSV plotseling weer een enorme kans. Johan Bakayoko ging diep en wist in een duel met een van de verdedigers de bal te veroveren. De jonge Belg besloot echter om vanuit een moeilijke hoek zelf op doel te schieten in plaats van af te geven op een van de ploeggenoten. Beide ploegen gingen daarom met een 0-0 stand de rust in.

Ook Ruud van Nistelrooij was duidelijk ontevreden en hij bracht na rust met Anwar El Ghazi en Phillipp Mwene direct twee wissels binnen de lijnen. Na enkele minuten kreeg PSV de grip weer volledig in handen en kwam de ploeg weer aan voetballen toe. Na een uur spelen leidde dat tot een enorme kans voor Til nadat El Ghazi na een voorzet de bal goed verlengde, maar Til miste voor een volledig leeg doel net de bal.

De mogelijkheden voor PSV bleven maar komen en ruim een kwartier voor tijd was het eindelijk raak. Silva was in een direct duel zijn tegenstander te slim af. Zijn pass leek door doelman Olij vervolgens weggetikt te kunnen worden, maar El Ghazi kreeg daardoor de bal in zijn voeten en kon eenvoudig voor de 0-1 zorgen.

PSV werd na het doelpunt echter slordiger, waardoor Sparta kon blijven hopen op een resultaat. Een minut voor tijd volgde er plotseling een gigantische kans voor de thuisploeg. PSV schreeuwde voor een strafschop nadat Simons een harde tik kreeg. Scheidsrechter Manschot liet echter doorspelen, waarna Sparta de bal direct naar voren schoot. André Ramalho timede verkeerd bij die hoge bal en verlengde de bal, zodat Saito plotseling alleen op het doel af kon. De Japanner raakte de bal echter helemaal verkeerd en schoot naast het doel.

Vanwege alle wissels en de blessurebehandelingen werden er nog vijf minuten aan blessuretijd gegeven. In de vijfde minuut van die blessuretijd kreeg Sparta plotseling weer een enorme mogelijkheid na een afgeslagen corner, maar de net ingevallen Tahiri schoot hard over het doel. Kansen volgden er niet meer, zodat PSV met een 0-1 overwinning terug kon keren naar Eindhoven.


Luuk de Jong: 'We hebben de drie punten gepakt en dat is het belangrijkste'

In gesprek met ESPN was Luuk de Jong het niet helemaal eens met de vraag of PSV opgelucht was na de overwinning. "We zijn gewoon blij dat we hebben gewonnen", aldus De Jong. "Sparta-uit is gewoon een lastige wedstrijd. Heel veel teams hebben het hier moeilijk en Sparta doet het gewoon heel goed dit seizoen. Vandaag maken ze het ons ook heel erg lastig. Complimenten aan Sparta, maar verdedigend stonden wij goed."

De Jong gaat verder: "Aanvallend kwamen we er niet heel goed doorheen, maar maken we wel een goede goal. Fabio zet daar goed door en Anwar staat op de juiste plek. Dan win je die wedstrijd met 0-1 en dat is op dit moment het belangrijkste."

Gevraagd werd aan de aanvoerder waarom hij van het veld werd gehaald. "We hebben genoeg mensen op de bank zitten die kunnen invallen als er iets anders gespeeld moet gaan worden", zo gaf hij aan. "Afgelopen week heb ik ook 105 minuten gespeeld en dat voelde ik wel in de benen. Ik heb wel een paar dagen extra nodig gehad om te herstellen. Dit is allemaal afgesproken met de trainer. Ik kon nog wel verder, maar het is lekker om frisse jongens in te brengen die vol gas kunnen geven. Wij zaten voorin vol druk te zetten, Guus kreeg uiteindelijk ook kramp. Dit is een team en daarin horen dit soort keuzes."

In de eerste helft liep het bij PSV nog stroef. "We waren voor mijn gevoel wat slordiger", zei hij daarover. "We konden daardoor niet echt onder de druk uit spelen. Sparta kwam zelf ook niet tot kansen, maar wij konden niet dominant op hun helft spelen. We kwamen wel tot een paar schoten, maar niet tot echt grote kansen. Dat moeten we soms beter uitspelen. Maar al met al heeft Sparta het ook gewoon heel goed gedaan. We hebben de drie punten gepakt en dat is het belangrijkste."


Anwar El Ghazi: 'Dit had mijn oma ook nog wel gekund'

Anwar El Ghazi gaf in gesprek met ESPN aan blij te zijn dat hij tegen Sparta de winnende had kunnen maken. "Het is altijd leuk om tegen je oude club te spelen. Afgelopen weken al vaker gedaan natuurlijk. Het is dan mooi dat je belangrijk kan zijn voor je team", aldus El Ghazi.

De aanvaller had zich al voorbereid op een lastige wedstrijd tegen zijn oude club. "We weten dat Sparta een heel goede ploeg heeft en ze doen het dit jaar echt fantastisch. Ik ben trots op ze", zo gaf hij aan. "Na die bekerwedstrijd wisten we al dat het een pittige wedstrijd zou worden. In de eerste helft zag je al dat we het echt moeilijk hadden en kwamen we er echt niet aan toe. Gelukkig kon ik in de tweede helft belangrijk zijn met een doelpunt."

El Ghazi gaf daarbij ook aan dat zijn treffer niet veel voorstelde. "Dit was niks bijzonders, gewoon een intikker", zei hij daarover. "Ik stond gewoon op de juiste plek en schuif hem binnen. Dit had mijn oma ook nog wel gekund."


Ruud van Nistelrooij: 'Uiteindelijk was dit gewoon verdiend'

In gesprek met ESPN gaf Ruud van Nistelrooij aan geen moment gevreesd te hebben dat PSV de voorsprong nog zou verspelen tegen Sparta. "Er kwam niet veel gevaar uit bij hun. We konden in de slotfase ook nog schakelen met Boscagli. Hij begon er voor, maar we konden hem ook terughalen", aldus Van Nistelrooij. "We wisten dat ze dit doen als zij achterstaan, dus daarop konden wij anticiperen en daarin stonden wij goed. We werden zelf gevaarlijk uit een aantal uitbraken, dus uiteindelijk was dit gewoon verdiend."

Direct na rust wisselde Van Nistelrooij twee keer. "Dat had ook te maken met vermoeidheid vanuit de finale en de ontlading vanuit zo'n bekerwinst", zo gaf hij aan. "We hadden nu een verse rechterkant. Zij hebben dat ook heel goed ingevuld."

Gevraagd werd of Luuk de Jong vanwege fysieke redenen werd gewisseld. "In de bekerfinale heeft hij bijna de volledige wedstrijd gespeeld en ook nu weer een goed uur", zei hij daarover. "We speelden Sparta al een heel eind kapot en dan weet je dat Silva er nog een schepje bovenop kan gooien. Die maakt dat bij de goal ook waar en ook bij meerdere momenten."


Maurice Steijn: 'Je moet gewoon de credits geven aan PSV'

Sparta-trainer Maurice Steijn was na afloop lovend over PSV. "We waren gewoon niet bij machte om het PSV moeilijk te maken. We hebben het wel heel lang gedaan, maar we krijgen ongelukkig een goal tegen. We waren gewoon niet goed genoeg en dan moet je de credits geven aan PSV, die gewoon heel volwassen heeft gespeeld", aldus Steijn. "Ze maken een doelpunt als het er bij ons niet goed uit ziet. Daarna ga je met opportunisme wel iets brengen, maar over de hele wedstrijd hebben we terecht verloren."

Gevraagd werd aan Steijn hoe dat kon. "Dat is gewoon het verschil tussen PSV en Sparta", zo gaf hij aan. "Als Sparta zijnde kunnen wij van de topploegen winnen, maar dan moeten die topploegen een mindere dag hebben en moet je boven jezelf uitstijgen. Dat was vandaag beide niet het geval. Wij stegen niet boven onszelf uit en PSV was zelf honderd procent bij de les. Dan is het gewoon een terechte nederlaag."


PSV loopt uit in strijd om tweede plaats

PSV heeft door de overwinning tegen Sparta geweldige zaken gedaan in de strijd om de tweede plek. Ruim twee uur na afloop eindigde het duel tussen Ajax en AZ in 0-0, waardoor de voorsprong op de Amsterdammers is opgelopen naar vijf punten, terwijl AZ een achterstand van zeven punten heeft.

Voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij wachten nu twee thuiswedstrijden tegen Fortuna Sittard en sc Heerenveen. De competitie wordt afgesloten met een uitduel tegen AZ.


Karakteristieken

Uitslag: 0-1 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Anwar El Ghazi ('74)
Scheidsrechter
Manschot
Toeschouwers
10.599 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
Sparta Rotterdam: De Guzman ('90)
Kaart
PSV: Xavi Simons ('90)

Opstelling PSV

Xavi SimonsLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilÉrick Gutiérrez


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'46 Phillipp Mwene voor Jordan Teze
'46 Anwar El Ghazi voor Johan Bakayoko
'61 Fábio Silva voor Luuk de Jong
'88 Olivier Boscagli voor Guus Til


Opstelling Sparta Rotterdam

SaitoLauritsenVan Crooij


NamliVerschuerenKitolano


PintoEerdhuijzenVriendsAbels


Olij

Wissels:

'63 Auassar voor Vriends
'80 De Guzman voor Namli
'90 Tahiri voor Saito


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 0-1 (0-0)
 7 0-1 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
 4 1-2 (0-0)
 3 1-2 (1-1)
 3 0-0 (0-0)
 3 0-2 (0-1)
 3 1-3 (1-1)
10  3 1-2 (1-1)
11  3 2-3 (1-1)
12  3 1-2 (1-1)
13  3 1-1 (0-0)
14  3 0-3 (0-1)
15  3 0-0 (0-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.08. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Fábio Silva (51 -> 5,0)
2. Anwar El Ghazi (38 -> 4,0)
3. Érick Gutiérrez (15 -> 2,5)
3. Jarrad Branthwaite (15 -> 2,5)
5. Joey Veerman (14 -> 1,0)
6. Xavi Simons (10 -> 0,0)
7. André Ramalho (8 -> 0,0)
8. Niemand (3 -> 0,0)
8. Phillipp Mwene (3 -> 0,0)
10. Guus Til (2 -> 0,0)
11. Walter Benítez (0 -> 0,0)
11. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
11. Jordan Teze (0 -> 0,0)
11. Armando Obispo (0 -> 0,0)
11. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
11. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
11. Luuk de Jong (0 -> 0,0)
11. Noni Madueke (0 -> 0,0)
11. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
11. Joël Drommel (0 -> 0,0)
11. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
11. Olivier Boscagli (0 -> 0,0)
11. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
11. Boy Waterman (0 -> 0,0)
11. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
11. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
11. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
11. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
11. Philipp Max (0 -> 0,0)
11. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
11. Sávio (0 -> 0,0)
11. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
11. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
11. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
11. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
11. Dennis Vos (0 -> 0,0)
11. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
11. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
11. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
11. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
11. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
11. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
11. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
11. Livano Comenencia (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Zonder Sangare en dus met Gutierrez. Dan gaat het helemaal goedkomen!
+2/-1

remmie01 (geschorst)
5 maanden geleden
De eerste van 4 zo belangrijke finales. Tegen Sparta kun je een mega stap zetten naar plek 2. De komende drie wedstrijden winnen en plek 2 is zo goed als zeker. Het is echter elke keer afwachten hoe we aan beide aftrappen per wedstrijd verschijnen. Dit mogen we niet meer uit handen geven natuurlijk.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Ik hoop nog 3 finales, Als PSV wint van Sparta en Ajax gelijk speelt tegen AZ, dan kunnen ze in de twee thuiswedstrijden het al afmaken.
Als PSV met de energie speelt waarmee ze tegen Ajax speelde dan winnen ze die wel, maar we weten het niet echt bij deze ploeg.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Ook een kleine stap richting een verrassende kampioenschap;-)
+1/-0

 
remmie01 (geschorst)
5 maanden geleden
Dat heb je zelf verspeelt tegen de kleintjes. We hebben dit jaar meer punten gepakt tegen de kampioen dan tegen de ploegen die gaan degraderen. Dat geeft wel stof tot nadenken. Feyenoord gaat het niet meer weggeven, maar dat we de titel niet pakken ligt enkel aan onszelf. 10 punten in de 4 topwedstrijden en op ruime afstand geen kampioen, wel een knappe prestatie.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Klopt zondermeer wat je zegt, maar gezien de wonderen de wereld nog lang niet uit zijn mwa mwa mwa
+3/-0

 
5 maanden geleden
Wat dat betreft goed dat we Cambuur en Groningen volgend jaar niet meer gaan bezoeken.
+2/-0

5 maanden geleden
Moet wel lukken.
Zaterdag snel doordrukken naar 0-2.
Ik zie niet gebeuren dat we dit nog weggeven
+1/-0

5 maanden geleden
Geen onderschatting dit keer, niet de eerste helft rustig naar een doelpuntje loeren… gewoon vanaf minuut 1 vol gas en proberen die goal te maken, dan niet inkakken, maar doorpakken… dan mag het geen probleem zijn. Je kan deze wedstrijd enkel op mentaliteit verliezen!
+2/-0

5 maanden geleden
Gaat zwaar worden sparta is een zeer lastige ploeg om tegen te spelen hoop op een 1-2 ,dan plaats 2 bijna veilig..
+4/-0

Riverside (geschorst)
5 maanden geleden
Zaterdag genade klap uitdelen, zorg dat je daar snel op 0-2 staat, dan dicht gooien, naast Guti kun je Boscagli ook op dat middenveld zetten met Veerman op 10, wanneer je wint, verwacht ik dat bij ajakkes alle hoop in de schoenen zakt en gaat men in de arena wederom punten verspelen👍
+3/-0

5 maanden geleden
Volle bak aanvallen, druk zetten, lekker op de counter spelen, 4-3-3 of 4-4-2 of .....het maakt me niet uit er moet gewonnen worden anders heeft die mooie overwinning vorige week op 020 niet veel waarde gehad. Heb er wel vertrouwen in. Ruud zet zijn pet weer op en alles komt goed.
+3/-0

5 maanden geleden
Tegen een van de betere voetballende ploegen van de ere-divisie,ik hoop dat de feestmodus opzij is gezet en er geen sprake van onderschatting zal zijn.
We gaan het zien.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Sparta is juist alles behalve een voetballende ploeg. Geen ploeg in de Eredivisie die zo extreem veel direct de lange bal naar voren speelt.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Je hebt helemaal gelijk,ik verwoordde het slecht door de nadruk op voetballend te leggen.
De ploeg is moeilijk te bespelen omdat de organisatie goed staat,het technisch onderhoudend is en zeker de snelste weg naar de goal wordt gezocht.
Dat maakt het voor mij een ploeg die goed voetbal speelt.
+2/-0

5 maanden geleden
Belangrijk potje.
Hoop en verwacht dat AZ gaat winnen en als wij dat dan ook gewoon doen is die 2e plek wel zo goed als zeker.
Knallen boy's
+1/-0

 
5 maanden geleden
Gelijk spelletje voor Az is ook niet verkeerd!
+2/-0

5 maanden geleden
Qua uit/thuis balans dreigt dit een spannend weekend te worden:
-Sparta thuis 29 punten
-PSV uit 25 punten
-AZ uit 31 punten
-Ajax thuis eveneens 31 punten.

In dat licht is dit voor ons de lastigste wedstrijd de rest van het seizoen. Voor Ajax is Twente uit de lastigste.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik heb het even niet gevolgd, maar 3/4 AZ is toch geblesseerd ?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Valt wel mee. Martins Indi en De Wit liggen er al maanden uit en verder missen ze Karlsson. De rest is weer aangesloten.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Cruciaal weekend in de strijd om plek 2/3/4. Ideale scenario is natuurlijk een overwinning van PSV en AZ. Maar ik zou nu ook tekenen voor een gelijkspel van PSV en overwinning van AZ. Dan kom je op 3 punten voorsprong van AZ met een veel beter doelsaldo en 4 punten voorsprong op ajax. Dan zou je je nog een nederlaag kunnen permitteren, bij voorkeur in de laatste speelronde.

Ben erg benieuwd, want verwacht toch wel dat we het lastig krijgen in Kralingen. Hopelijk kunnen we spelen met de intensiteit zoals 2x tegen ajax. Dan zie ik het wel zitten.
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Bij een gelijk spel van PSV en een paar uur later een verlies van Ajax lig ik wel een paar uur met een hartinfarct op de bank. Zeker omdat je dan het gevoel krijgt dat de winst tegen Ajax tegen een kleinere ploeg weer te niet is gedaan. Doe dan maar winst van PSV en Ajax - AZ op 2-2 of zo.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Haha dat snap ik. Daarom wil ik ook nu tekenen voor een nederlaag van ajax en gelijkspel van PSV ;)
+2/-0

 
5 maanden geleden
Wij gaan gewoon winnen.
Ruud zet zijn pet op en ons kan niks gebeuren.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik hoop het maar PSV is niet zo goed tegen stugge ploegen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Één ding is zeker : we gaan het sowieso niet lastig krijgen in Kralingen. Wellicht op Spangen....
+3/-0

 
5 maanden geleden
Het zou wat zijn. 3 punten verliezen omdat de PSV-bus bij het verkeerde stadion staat.
+1/-0

5 maanden geleden
Hazzard er ook niet bij schiet lekker op.
Misschien die van Duivenvoorde erbij zetten.
Genoeg potentie bij jong psv
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dan zou ik eerder van Duiven meenemen ;o)
+1/-0

 
5 maanden geleden
Of Dirk van Duijvenbode voor de scherpe aanvallen en doelgerichtheid
+1/-0

 
5 maanden geleden
Die is helaas net als Hazard geblesseerd ;)
+1/-0

5 maanden geleden
Winst, hoe maakt wederom niet uit.
Eerste helft voor de beker op het kasteel was sterk meen ik me te herinneren.
Ik durf te stellen dat je met winst 1,5 been zeker van de 2e plaats bent.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Belangrijke en best spannende avond.
Hopelijk winst voor ons en punten voor AZ.
Dan is die tweede plek toch wel binnen lijkt me.
+1/-0

5 maanden geleden
Dus dan ga je eens goed voor zitten en krijg je dit voorgeschoteld 🙈
+3/-0

 
5 maanden geleden
Uitwedstrijd, dus sowieso weer billenknijpen…
+1/-0

 
CMGBL (geschorst)
5 maanden geleden
Het kan ook niet anders met een trainer die maar blijft voetballen met een de Jong en Til, wat een enorm drama qua voetbal zijn die 2 spelers toch als je zelf moet aanvallen en het spel maken tegen een ploeg die als team zeer goed samenspeelt.
Ik verwijt die 2 zelf niks want die kunnen er niks aan doen dat ze niet kunnen voetballen en zullen niet zeggen nee ik wil niet
spelen… des te meer de schuld van de trainer en de rest van de trainers staf.
+2/-1

5 maanden geleden
Het begon best aardig maar het kakt weer aardig in... :/
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
ik heb vanaf minuut 11 ingeschakeld,en wat zie ik.......Sparta constant in balbezet. Echt lachwekkend dit. Wat een niveau dit weer!! Het is echt wachten op 1-0 voor Sparta. Achterin is het ook weer een drama!!!!
+2/-0

 
5 maanden geleden
Naar voren toe is het tam, lafjes. Slordig ook.
Maar om te zeggen dat Sparta constant balbezit heeft, nee echt niet.
En verdedigend op 1 moment na degelijk.

Het is een taaie wedstrijd, zoals verwacht.
Tandje of 2 erbij graag. Misschien wat opportunisme met Fabio.
+3/-0

5 maanden geleden
Til, Teze en Ramalho hebben weer een off day, Simons moet op tien en een linksbuiten zou fijn zijn.
+3/-0

 
reactie verwijderd

 
5 maanden geleden
Pfff en dan op het einde nog een mooie kans met twee man voor de goal, maar lekker schieten uit een onmogelijke hoek. Ik mis idd bij het hele team tempo en wilskracht.
+2/-0

 
CMGBL (geschorst)
5 maanden geleden
Ik zie wel verschil… Sparta speelt als team veel beter en hebben geen spelers met hetzelfde gebrek aan voetballend vermogen in hun team zoals de Jong, Til en een Teze zoals wij..
+1/-0

 
5 maanden geleden
Het blijft zonde dat psv er tegen dit soort teams nooit een strijdlustige wedstrijd van kunnen maken… Het is altijd zo gezapig, tot dadelijk het laatste kwartier dan valt het kwartje… Al die energie in de wedstrijd tegen Ajax en dan nu niet leveren, zo jammer…
+5/-0

5 maanden geleden
Til en De Jong zijn weer verschrikkelijk slecht .. kunnen geen bal aannemen of passen!
Er moet meer beweging (aan de bal) komen ... Silva erin, en wie hebben we nog meer?? ;)
+3/-0

5 maanden geleden
Bij espn verbazen ze zich dat Veerman zich irriteert aan z'n medespelers ...
Maar terecht toch, sommige spelers spelen gewoon weer echt echt slecht!
Hoe kun je goed (team)spel op de mat leggen, als sommige spelers gewwoon weer een amateuristisch niveau halen (incl onze top verdiener(s))??
+4/-0

5 maanden geleden
Laat ze er weer zo opklappen als tegen Amsterdam. Maar om de een of andere manier kunnen ze dat alleen tegen Amsterdam. En graag Silva erbij en Simons in de as, er moet voetbal in. Balayoko heeft een paar wedstrijden wat goeds gedaan maar is ook weer de vrijblijvendheid zelve. Hopelijk met een overwinning naar huis nog!
+1/-0

5 maanden geleden
Blij zijn met gelijspelletje hier
+1/-0

5 maanden geleden
Plan kopbal de jong is mislukt, voetballend gaan proberen met Silva in de spits…
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Haal aub De Jong eruit, want die laat het hele team slechter spelen ...
Als je Silva voor hem erin zet, dan gaat het tempo automatisch omhoog ..

He he, eindelijk!
+2/-0

 
5 maanden geleden
En Til MOET de volgende zijn..... die speelt nog dramatischer dan Luuk. Pijn aan mijn ogen dit. Het goede gevoel van twee zondagen op rij is weer he-le-maal weg. PSV wat je met me doet 🙈
+5/-0

 
CMGBL (geschorst)
5 maanden geleden
Wat een verschil in voetbal nu alvast 2 van de 3 slechte voetballers ( Teze, Til en de Jong ) zijn vervangen door voetballend en technisch vaardigere spelers. Start met deze opstelling en je stond al voor bijna 100% op een voorsprong.
+2/-0

5 maanden geleden
Wat hebben we nog op de bank om Til te vervangen? Man man man...
+3/-0

 
5 maanden geleden
Inderdaad, verschrkkelijk toch???
+2/-0

5 maanden geleden
Och och och, het is weer zo'n wedstrijd van de verspeelde kansen ...
+2/-0

5 maanden geleden
Mijn god. Ik ben blij als dit seizoen er op zit en we naar het strand kunnen ergens. Ben er wel klaar mee allemaal. Wederom niet om aan te gluren er erg matig en plichtmatig.
+2/-0

5 maanden geleden
YES YES YES, wat een opluchting!
+3/-0

 
5 maanden geleden
Haha commentatortje weer op espn 😅
+2/-0

 
5 maanden geleden
Of niet??? ze proberen echt alles he, die media???
+3/-0

5 maanden geleden
Mogen we niet klagen. Menig scheidsrechter zou deze afgefloten hebben als je als aanvaller zo fel het duel in gaat. Klasse actie van Silva
+2/-0

 
5 maanden geleden
Zeker, maar gewoon een prima duel. Dat die commentator daar nog hands in probeert te zien zegt alles over hoe die deze hele wedstrijd benadert… Nu boscagli erin voor til en Veerman iets naar voren
+3/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Sinds 3 seizoenen zet ik op mijn mobiele telefoon de radio op Studio040 via internet. Dan even je tv op pauze en op het juiste moment weer aanzetten, en klaar ben je. Lekker pro-PSV commentaar. Als zij iets negatiefs over ons PSV zeggen is het gewoon waar. En van hun neem je het aan, want zij zijn net als jij PSV-supporter.
+2/-0

5 maanden geleden
en nu blijven voetballen en die 2e maken ...
+2/-0

 
5 maanden geleden
Manschot begint cadeautjes weg te geven
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ik wilde het net schrijven .. en het wordt steeds erger ...
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Manschot heeft wel een hekel aan Fabio zeg. Behalve met die goal dan..
+2/-0

5 maanden geleden
Lijkt me een pingel voor psv
+1/-0

 
5 maanden geleden
Jee zo'n verdediger mag je gewoon torpederen.
+1/-0

5 maanden geleden
Die Silva heeft zoveel meer voetbal dan De Jong he?!
+3/-0

5 maanden geleden
3 punten. Dat is het belangrijkste. Grote stap naar plek 2.
Inpakken en rap naar huis.
+2/-0

5 maanden geleden
Hele belangrijke overwinning dit, nu lekker onderuit zakken en hopen op Alkmaar. Zou toch geweldig zijn als we de laatste wedstrijd 3 punten kado kunnen doen aan AZ om ze zo aan die derde plek te helpen
+8/-0

5 maanden geleden
En weer die spreekkoren tegen Xavi ...
Wordt tijd dat de KNVB daar eens iets tegen doet ...
+5/-0

 
5 maanden geleden
Waarom bij gescheld en beledigingen niet dezelfde regel als bij voorwerpen gooien: Eerst 10 minuten staken, en als het weer gebeurt definitief staken. Tegen Spakenburg vroeg de scheids aan Xavi of hij het nodig vond de wedstrijd stil te leggen, maar het is niet juist om die druk bij de speler te leggen. Die krijgt dan weer commentaar dat hij een zeurpiet/zeikerdje is.
+2/-0

5 maanden geleden
Ik heb een volwassen PSV gezien. Niet groots, wel geduldig en verdedigend ijzersterk. En, ik moet toegeven, Ruud heeft prima gewisseld.

Belangrijke, wat zeg ik, heel Belangrijke overwinning.
Gelijkspel vanavond in duivendrecht en er kan voorzichtig een strikje om.
+5/-1

5 maanden geleden
Ook mij viel het geenzins tegen,ondanks de iets mindere scherpte wat er vaak na een feestje speelt stond de organisatie heel goed en was de ploeg geduldig.
Fabio Silva kwam op het juiste moment.
Knappe overwinning al met al.
+3/-1

5 maanden geleden
Wat je krijgt als je een Feyenoord-supporter vragen laat stellen bij ESPN.

"Was het jullie doel om te zorgen dat Feyenoord morgen geen kampioen kan worden?"

Ik zie nu dus meteen een tactische bespreking voor me waarin Van Nistelrooij het woordt neemt. "Kom op boys, laten we die Feyenoorders gaan pesten en zorgen dat we winnen vandaag. Moeten ze een week wachten tot ze kampioen kunnen worden, hahaha"
+5/-1

 
5 maanden geleden
Feyenoord vind het wel prima. Volgende week thuis kampioen worden, veel beter.
+2/-0

remmie01 (geschorst)
5 maanden geleden
Het boeit me allang niet meer hoe, als we maar winnen. Deze was zo belangrijk. 7 punten en plek 2 is binnen, met een beetje mazzel de komende weken is het met minder ook al voor elkaar. Daarna maar eens goed de koppen bij elkaar steken en zorgen dat er volgend jaar weer een PSV waardig elftal staat, dat eindelijk weer eens CL haalt. Zo heel veel is er volgens mij niet eens voor nodig we hebben best wat aardige spelers rondlopen al en vooral ook een coach met meer ervaring. Laat de 7 vette jaren maar komen!
+2/-0

5 maanden geleden
Lekker avondje. Tweede plek toch wel zo goed als zeker binnen.
+1/-0

5 maanden geleden
Heel blij met deze overwinning en het gelijkspel in Amsterdam. Thuis winnen tegen Fortuna en Heerenveen en we zijn tweede.

Verder zou het voor ons ook niet verkeerd zijn als ajax vierde wordt. Dat zie ik met uitwedstrijden in Groningen en Enschede + thuis tegen Utrecht ook nog wel gebeuren.
+2/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Normaal kijk ik nooit naar die grafclub uit die nep-hoofdstad (Den Haag is logischer) maar deed het vanavond toch een keer. En wat me dan opvalt is de zoveelste incapabele scheidsrechter die weigert die grote smeerlap van een Alvarez rood te geven. Een 100% kopstoot wordt afgedaan met een low-five. Hopelijk grijpt de aanklager alsnog in want er is helemaal geen kaart gegeven. Maar ja, die aanklager zal vast een seizoenkaart hebben daar in die namaakvoetbaltempel. Zum kotzen 🤮 Hopelijk gaat het alsnog mis daar en worden ze vierde.
+6/-0

 
5 maanden geleden
Tja als de herhalingen bij Ajax standaard een minuut later zijn als het spel weer is hervat, dan doet een var er niet zoveel meer mee. De regie heeft te veel macht in deze. Teams moeten een var moment kunnen aanvragen, dan moet een var er naar kijken ipv deze willekeur.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Blijf je dat fabeltje volhouden dat de VAR afhankelijk is van wat de regisseur van ESPN wil uitzenden? Van iemand die constant uithaalt naar de KNVB en alle scheidsrechters die tegen PSV zijn ben je toch verdomd slecht op de hoogte hoe dat gaat.
+2/-1

 
5 maanden geleden
En vergeet die van Klaasen niet … die ging ook op een been staan, terwijl dat (naar mijn mening) makkelijk te vermijden was geweest….
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dat zag ik ook. Maar op een of andere manier vind ik die albino niet het type om bewust om iemands been te gaan staan. Veerman had ook zo'n moment tegen Sparta. Was gewoon beiden ongelukkig in mijn ogen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Inderdaad. Als de 2de plek veilig is, gewoon expres verliezen van AZ - zo opzichtig mogelijk. Dat wordt dan weer dagenlang genieten van de tirades uit de pers en het Ajaxkamp.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Gewoon Jarred de bal in eigen goal laten schieten en als er gezeur komt zeggen dat hij dat in de bekerfinale ook deed.
+1/-0

5 maanden geleden
Psv heeft gedaan wat ze moesten doen en dat was winnen. Na het puntverlies van AZ en Ajaks is de 2e plaats eigenlijk binnen. Maximaal haalbare met in mijn achterhoofd toch het puntverlies tegen degradatiekandidaten.Twee keer winnen thuis en AZ uit is niet meer belangrijk.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Blijft doodzonde inderdaad. Fortuna uit, Emmen uit, Groningen uit, Cambuur uit...
Je had zelfs één blunder kunnen maken ipv 4 dan stond je nu ook bovenaan. En dan hebben we het niet eens over die 9 minuten in de kuip die 4 punten verschil hebben gemaakt.
+1/-0

 
5 maanden geleden
AZ uit is juist wel belangrijk. Die moet verloren worden! (na twee thuis overwinningen welteverstaan)
+3/-0

5 maanden geleden
Brilstand in de arena maakt de zaterdag compleet,lekker hoor.
+4/-0

5 maanden geleden
Stel wij eindigen tweede, AZ derde en ajax vierde. Dan gaat de Play off ticket voor Europa League toch alsnog naar ajax? Omdat wij de beker gewonnen hebben?
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat betekent dus dat Ajax als 4de toch kwalificatie EL speelt, en niet Conference League - helaas (tenzij ze die kwalificatie niet doorkomen).
+1/-0

 
5 maanden geleden
Nederland heeft (nog) geen direct ticket voor de groepsfase van de EL. 1 ticket voor de voorronde van de EL en 2 voor de voorrondes van de Conference League.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Jawel - de bekerwinnaar heeft een direct ticket voor de groepsfase van de EL.

CORRECTIE: Ik heb het mis. Feyenoord had dit seizoen direct toegang tot de EL, maar niet omdat ze als 3de in 2022 het ticket van de bekerwinnaar kregen (PSV die 2de werd), maar als verliezend finalist van de Conf League omdat de winnaar (Roma) dat ticket al via de eindstand van de serie A verkregen had.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Pas vanaf volgend seizoen. Het ticket voor de bekerwinnaar is nu nog laatste voorronde van de EL. Alleen als de winnaar van de Conference League via de eigen competitie zich al kwalificeert voor de groepsfase van de EL gaat de bekerwinnaar van Nederland naar de groepsfase. Feyenoord had die mazzel dit seizoen met AS Roma. Ajax of AZ heeft dat niet.

Als AZ de Conference League wint gaan ze uiteraard wel meteen naar de groepsfase, maar dat levert verder geen extra ticket op.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Je hebt je huiswerk beter voor elkaar dan ik. Dit is toch allemaal niet te volgen voor een eenvoudige Boer.
+3/-0

5 maanden geleden
Matige wedstrijd, zeg maar gerust slechte wedstrijd Maarrrrrrrrrrr, zoals eerder aangegeven maakt het niet uit hoe je wint als je maar wint dus complimenten. 2de plaats nu wel erg dicht bij.
+1/-0