Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenZwak PSV ontsnapt in slotfase tegen Fortuna


Tijdstip
14 mei 2023
Stadion
Philips Stadion
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


Zwak PSV ontsnapt in slotfase tegen Fortuna; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

Zwak PSV ontsnapt in slotfase tegen Fortuna

PSV heeft met veel moeite de punten tegen Fortuna Sittard weten te pakken. Dankzij doelpunten van Luuk de Jong en Xavi Simons werd in het Philips Stadion met 2-1 gewonnen.

PSV leek scherp uit de kleedkamer te komen en kreeg na enkele seconden al de eerste mogelijkheid. Het was echter Fortuna Sittard die al vroeg op voorsprong kwam. Jordan Teze wist de bal nog van de lijn te halen, maar via een omhaal wist Gladon toch te scoren uit de rebound.

Al snel kreeg PSV een goede kans op de gelijkmaker nadat Luuk de Jong achter zijn standbeen langs de bal op doel werkte, maar de keeper wist die poging nog net tot corner te verwerken.

De druk werd steeds verder opgevoerd, maar omdat de eindpass steeds te zwak was, volgden er amper kansen. PSV ontsnapte daarnaast aan een grotere achterstand nadat Benítez zich verslikte in een terugspeelbal en Cordoba kon scoren. Omdat hij de bal op zijn hand kreeg werd de treffer tot woede van Fortuna echter afgekeurd.

PSV leek wakker geschud te zijn en al snel volgde de gelijkmaker. Na een uitstekende voorzet van Jordan Teze kopt De Jong de 1-1 tegen de touwen.

De ploeg kakte vervolgens echter weer volledig in en gaf de ene na de andere pass die niet aankwam. Vijf minuten voor rust kreeg Ibrahim Sangaré echter plotseling een enorme kans, maar in plaats van de bal rustig aan te nemen, schoot hij hard en gehaast over. Aan het eind van de eerste helft werd Fortuna nog gevaarlijk nadat PSV verdedigend meerdere keren op rij zwak ingreep, maar het afstandsschot ging net naast.

Ruud van Nistelrooij was ook duidelijk ontevreden en wisselde in de rust direct drie spelers. Phillipp Mwene, Thorgan Hazard en Anwar El Ghazi kwamen binnen de lijnen, terwijl Teze, Guus Til en Johan Bakayoko in de kleedkamer achterbleven.

Het spelbeeld werd er echter niet beter op. PSV was veelvuldig aan de bal, maar wist maar geen kans te creëren. Pas nadat Fortuna kort met tien man kwam te staan vanwege een blessurebehandeling sloeg PSV toe. Xavi Simons sloeg genadeloos toe door de bal snoeihard in de bovenhoek te knallen.

In de slotfase kreeg PSV nog enkele goede kansen om ook de derde treffer te maken, maar gescoord werd er niet meer. Met heel veel moeite bleven de punten daarmee toch in eigen huis.


André Ramalho: 'Uiteindelijk tellen alleen de drie punten en die waren volgens mij terecht'

In gesprek met ESPN gaf André Ramalho aan vooral opgelucht te zijn. "Ons doel is altijd om te winnen, zeker als we thuis spelen", aldus Ramalho. "Het was vandaag niet makkelijk. Ze speelden de hele wedstrijd heel erg compact en dat maakte het voor ons lastig. We waren zelf niet effectief genoeg. Uiteindelijk tellen alleen de drie punten en die waren volgens mij terecht."

Gevraagd werd aan de verdediger wat er na vijf minuten mis ging. "De tegenstander scoorde", zei hij daar droogjes op. "Zulke dingen gebeuren soms. Dat was natuurlijk niet wat we wilden. Ook dit hoort bij voetbal. Voor de wedstrijd bespreek je met elkaar dat je meteen scherp wilt zijn, maar soms gebeurt dit dan toch."

Ramalho ging verder: "Uiteindelijk is het belangrijk hoe je reageert na een 0-1 achterstand en zelfs bijna 0-2. Dat hebben we goed gedaan. Bij rust stonden we al gelijk en in de tweede helft hebben we gevochten en geprobeerd om veel kansen te creëren. Uiteindelijk viel die tweede goal."


Xavi Simons: 'Er zijn nu nog twee finales te gaan'

Xavi Simons was het in gesprek met ESPN eens dat de zege tegen Fortuna Sittard heel belangrijk was. "We moesten gewoon winnen. Er zijn nu nog twee finales te gaan", aldus Simons. "De wedstrijd liep zeker niet lekker, maar je weet dat je vanzelf kansen gaat creëren. Die moet je er dan inschieten."

Gevraagd werd waarom het bij PSV zo lang duurde. "Zij speelden heel erg compact in de tweede helft. Wij probeerden het de hele tijd, maar het lukte steeds niet", zo gaf hij aan. "Je weet dat het in zulke wedstrijden gaat om kleine momenten of kleine acties. Die moet je er dan inschieten. Zo is het gegaan en uiteindelijk hebben we gewonnen."

De eerste helft liep het bij PSV niet. "We begonnen heel slap aan de wedstrijd. Er zijn nog twee finales te gaan en dan mag je niet zo slap beginnen. Dat weten wij ook", zei hij daarop. "Wij kijken altijd kritisch naar onszelf en volgende week zullen we het zeker beter gaan doen."


Ruud van Nistelrooij: 'Fluitconcert in de rust was zeker terecht'

In gesprek met ESPN kreeg Ruud van Nistelrooij de vraag wat hij dacht in de eerste helft. "Dat het beter kon en beter moest", aldus Van Nistelrooij. "We gingen met 1-1 de rust in en dat was terecht onder een fluitconcert. Dan probeer je dingen aan te passen om dingen te laten kantelen en het momentum onze kant op te krijgen. De tweede helft was nog steeds niet om over naar huis te schrijven, maar in ieder geval wel een stuk beter dan in de eerste helft."

Gevraagd werd of hij een statement maakte door na rust direct drie keer te wisselen. "Ik denk helemaal niet in statements", zo gaf hij aan. "Het gaat mij om één ding en dat is dit seizoen het maximale eruit halen. Ik vond dit samen met de staf nodig om dit te beslissen. Niet om een statement te maken, maar om het team beter te laten functioneren."

Ondanks dat het lang duurde, hield Van Nistelrooij altijd vertrouwen in een goed resultaat. "Uiteindelijk weet je dat we een aantal spelers op het veld hebben staan die een wedstrijd kunnen beslissen", zei hij daarover. "Xavi is er daar één van, maar dat kan Fábio of Anwar ook. Hazard kan zijn momenten ook hebben. Dan weet je dat het altijd kan gebeuren. Het zag er niet heel erg naar uit met dat we kans na kans kregen, maar je weet dat het moment altijd kan komen."


Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Gladon ('4)
Goal
1-1 Luuk de Jong ('25)
Goal
2-1 Xavi Simons ('82)
Scheidsrechter
Kamphuis
Toeschouwers
33.400 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Johan Bakayoko ('10)
Kaart
Fortuna Sittard: Duarte ('30)
Kaart
Fortuna Sittard: Pandur ('45)
Kaart
Fortuna Sittard: Cox ('66)

Opstelling PSV

Xavi SimonsLuuk de JongJohan Bakayoko


Joey VeermanGuus TilIbrahim Sangaré


Patrick van AanholtJarrad BranthwaiteAndré RamalhoJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'46 Anwar El Ghazi voor Johan Bakayoko
'46 Thorgan Hazard voor Guus Til
'46 Phillipp Mwene voor Jordan Teze
'60 Fábio Silva voor Luuk de Jong
'84 Érick Gutiérrez voor Joey Veerman


Opstelling Fortuna Sittard

EmbaloGladonNoslin


DuarteCordobaErdogan


CoxSiovasGuthPinto


Pandur

Wissels:

'71 Vita voor Noslin
'71 Ferati voor Cordoba
'75 Cangiano voor Embalo
'87 Tasci voor Duarte
'87 Radic voor Cox


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 2-1 (1-1)
 3 4-1 (2-0)
 3 3-1 (2-0)
 3 5-1 (2-0)
 3 4-1 (2-0)
 3 3-1 (1-0)
 3 4-1 (1-0)
 3 5-1 (2-0)
 3 3-1 (1-0)
10  3 3-1 (1-0)
11  3 3-1 (2-0)
12  3 3-1 (2-0)
13  3 5-1 (2-0)
14  3 4-1 (2-0)
15  3 5-1 (2-0)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.09. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Xavi Simons (62 -> 5,0)
2. Joey Veerman (35 -> 4,0)
3. Fábio Silva (23 -> 3,0)
4. Niemand (13 -> 2,0)
5. Luuk de Jong (12 -> 1,0)
6. André Ramalho (11 -> 0,0)
7. Patrick van Aanholt (4 -> 0,0)
8. Ibrahim Sangaré (3 -> 0,0)
9. Olivier Boscagli (2 -> 0,0)
10. Walter Benítez (1 -> 0,0)
10. Jordan Teze (1 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (1 -> 0,0)
13. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
13. Armando Obispo (0 -> 0,0)
13. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
13. Noni Madueke (0 -> 0,0)
13. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
13. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
13. Joël Drommel (0 -> 0,0)
13. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
13. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
13. Guus Til (0 -> 0,0)
13. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
13. Boy Waterman (0 -> 0,0)
13. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
13. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
13. Johan Bakayoko (0 -> 0,0)
13. Ismael Saibari (0 -> 0,0)
13. Philipp Max (0 -> 0,0)
13. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
13. Sávio (0 -> 0,0)
13. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
13. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
13. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
13. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
13. Dennis Vos (0 -> 0,0)
13. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
13. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
13. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
13. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
13. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
13. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
13. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
13. Livano Comenencia (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Ik hoorde dat Xavi Simons een huis gekocht heeft in Someren, is dat goed nieuws!!
+4/-0

 
4 weken geleden
van Summere en nie bang......dat klopt in ieder geval
+1/-0

4 weken geleden
Ik vind het geweldig dat PSV in twee thuiswedstrijden de 2e plek veilig kan stellen.
Maar ik hoop wel dat men de realiteit onder ogen blijft zien.

PSV heeft de beker gewonnen maar wel via een enorm gemakkelijk programma dat ze zo naar de finale bracht. Tijdens de finale was PSV even slecht als Ajax, en door geluk aan onze kant heeft PSV die gewonnen. De kans op winst was ongeveer 50% tegen een ploeg die zwaar uit vorm is.

De wedstrijden worden nog steeds meer door individuele kwaliteit en toeval gewonnen dan door echt ingeslepen spelpatronen,
Voor volgens jaar geeft dat dus geen garantie op het halen van de 2e plek en de CL,
en het geeft ook geen houvast dat PSV na de zomer de voorrondes doorkomt en de CL gaat halen. Eigenlijk is het een succes door het falen van Ajax.
Volgend jaar hetzelfde gaan doen kan dus niet, en ik ben benieuwd wat er in de zomer gaat gebeuren. Ik hoop veel.
+7/-0

 
shevchenko (geschorst)
4 weken geleden
Waar ik me het meeste zorgen om maak is dat van Nistelrooy blijft. Een trainer hoort toegevoegde waarde te hebben aan een team, zoals Slot dat heeft. Dat zie ik bij Ruud van Nistelrooy nou eenmaal niet.

Ik hoop van ganser harte dat we thuis twee keer winnen en tweede worden. Dat is gezien de omstandigheden het hoogst haalbare. Maar uiteindelijk is het natuurlijk echt slecht dat wij op grote achterstand eindigen van een kwalitatief veel minder Feyenoord. Remember: afgelopen zomer dacht niemand, maar dan ook echt niemand, dat Feyenoord kampioen zou worden.
+5/-1

 
4 weken geleden
Bijlow, Geertruida, Hancko, Wieffer, Kokcu, Szymanski, Gimenez. Nee, het is inderdaad kwalitatief veel minder daar. Echt een cafeteam :ja
+4/-2

 
4 weken geleden
Slot heeft de kwaliteiten om alle individuele spelers als losse puzzelstukjes tot een geheel te maken waarbij alle stukjes op zijn plek vallen. Hierdoor weet elke speler wat hij voor het team moet doen, en heeft elke speler van de andere spelers steun om zich heen waardoor hij vertrouwen krijgt. Dat is de belangrijkste reden waarom de spelers onder Slot steeds beter spelen. Feyenoord heeft geen cafe-spelers maar een trainer die optimaal met zijn materiaal omgaat.
+1/-0

 
4 weken geleden
Feyenoord heeft een goed elftal en winnen geeft vertrouwen natuurlijk. Kwalitatief is onze selectie beter en die van Ajax nog een niveautje hoger. Slot en ook Ten Hag laten gewoon zien dat een goede ervaren trainer het verschil kan maken. Dat kwartje is bij PSV ondanks legio voorbeelden nog steeds niet gevallen.
+2/-0

 
4 weken geleden
Misschien is dat kwartje wel gevallen, maar noem jij eens een trainer die hetzelfde kan presteren dan, en die voor ons te halen is?!
+1/-0

 
4 weken geleden
Dat Slot geweldig werk levert is niet eens een mening, maar gewoon een feit.

Echter als je nu al bijna een jaar blijft volhouden dat Feyenoord een caféteam heeft en kwalitatief veel minder is, maak je vooral jezelf gewoon volstrekt belachelijk. En dat was waar ik op reageerde.
+2/-3

 
4 weken geleden
Ik vind helemaal niet dat Feyenoord een cafe-team heeft en heb dat ook nergens geschreven.
+2/-0

 
4 weken geleden
Jij inderdaad niet nee. Degene waar ik in eerste instantie op reageerde verkondigt dat wel al het hele seizoen. Daarom mijn reactie.
+2/-1

 
4 weken geleden
Fruitschaal gewonnen en Dennenappel, zo goed al zeker tweede en een hele goede serie neergezet sinds de nederlaag tegen Emmen. Er is eigenlijk geen rede om geen vertrouwen in van Nistelrooy te hebben. Zeker als je bedenkt dat hij zonder noemenswaardige ervaring is begonnen, eigenlijk zelf niet wou, zijn status als speler en 10 punten in de onderliggende duels met Ajax en Feyenoord. 4x van Ajax gewonnen dit jaar. Afscheid nemen van Ruud zou gewoon heel fout zijn. Dat we geen kampioen worden komt door die bizarre nederlagen tegen ploegen die degraderen of bijna degraderen. We moeten ook niet vergeten dat hij nog moest werken met een John de Jong selectie, gelukkig wel met een stukje Brands input. Laat Stewart (Ja nu wel goed geschreven) maar eens een gebalanceerd team samenstellen binnen de mogelijkheden van PSV. Zou voor het eerst in jaren zijn dat we op alle posities een goede bezetting hebben.
+5/-2

 
4 weken geleden
Klopt zeker, hij moest het doen met een selectie die grotendeels samengesteld is door JdJ.
Dus voor komend seizoen is dat geen excuus.

Los daarvan moet je toch wel toegeven dat er ook in de goede serie na de winterstop eigenlijk geen enkel spelpatroon te herkennen is. Het hele seizoen al niet.
Dat zal toch echt moeten veranderen wil je volgend jaar wél kampioen worden.
+4/-0

 
4 weken geleden
Helemaal met je eens qua spel, en bij elke andere trainer had ik gezegd vervangen. We hoeven voor volgend jaar ook echt geen sprankelend voetbal te verwachten of een geoliede machine, maar dat is dan de consequentie van de keuze voor een onervaren trainer die ook in de kkd geen potten kon breken. PSV heeft hem overgehaald toch deze functie te nemen en er zit verbetering in de resultaten. Meedoen om het kampioenschap ligt voornamelijk in de handen van degene die komend seizoen de selectie samen stelt. Ruud is op dit moment nog geen Schmidt. Ajax zal ook flink de portemonnee gaan trekken en Slot vertrekt denk ik bij Feyenoord.
+1/-0

 
4 weken geleden
In 2014 voorspelde ook niemand, maar dan ook echt niemand, dat PSV kampioen zou worden. Uiteindelijk verbrak je een clubrecord aan punten. Als ik me goed herinner was het gat bovendien met de nummer twee nog nooit zo groot in Nederland, maar dat weet ik niet zeker. Als je dan al dit soort argumenten moet gaan gebruiken, tsjah...
+1/-1

 
4 weken geleden
Van Bommel en Schmidt bewijzen dit seizoen wel dat resultaten bij PSV niet persé iets zeggen over de kwaliteiten van de trainer.
+1/-0

4 weken geleden
Winst, "and nothing else matters".

Off topic, ik zie net het nieuwe uitshirt.
Ik weet, zoveel mensen, zoveel meningen, maar die kraag. Goeie god... wat een wanstaltig ding
+3/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Lijkt me een makkie, maar tja dat heb ik bij eerdere wedstrijden van zelfs degradatie clubs ook gedacht. Nu gewoon winnen, hoe maakt me niet uit. Tweede worden en niks minder. Zo tegen het einde van het seizoen begin ik weer buikpijn te krijgen dat PSV zoveel punten tegen o.a Cambuur, Groningen, Fortuna Emmen enz heeft laten liggen. Het had zo mooi kunnen wezen. Feyenoord daardoor de terechte kampioen. Proficiat.
+1/-0

4 weken geleden
Zou het kunnen dat de prijs van tickets of seizoenskaarten omlaag gaan?

Wie gaat nog de volle pond betalen als het risico er is dat je maar 10 minuten wedstrijd ervoor terug krijgt? Dan tel ik alle moeite en tijd dat het kost om naar een wedstrijd te gaan nog niet eens mee.
+1/-0

 
4 weken geleden
Lijkt me niet. Die prijzen voor komend seizoen zijn een tijdje geleden al bekend gemaakt.
+1/-0

 
4 weken geleden
Eens, maar wellicht komt er een verschuiving in vraag en aanbod. Of de knvb wijzigt de regels weer. Op deze manier kan je straks geen kalender meer maken. Ook competitievervalsing ligt op de loer. Nu mag Ajax na ons spelen ipv andersom. Ik verwacht overigens een vrij simpele 3-0 overwinning vanavond.
+1/-0

 
4 weken geleden
Tja. Dat ajax nu na ons mag spelen (wat volgens mij geen reet meer uit maakt) ligt toch echt aan de fijne ‘supporters’ van Groningen die met de verkeerde intenties naar het stadion zijn gegaan.

Kan er met m’n hoofd niet bij dat je dit andere mensen aan doet. Je zou het maar niet breed hebben en eindelijk naar een wedstrijd kunnen met je kinderen. Kun je na een kwartier spelen weer naar huis door toedoen van een stel idioten.
+1/-0

4 weken geleden
Ik haat dit soort dagen waarbij we weer met onze neus op ons falen worden gedrukt. Lekker weer ongeplaatste falen in de voorronde CL volgend jaar al zijn we nog altijd in staat om ook dat nog te verprutsen met de laatste wedstrijd in Alkmaar. Vandaag winnen en volgende week winnen. Hoe maakt niet uit, maar dat het moeizaam en met het nodige geluk moet lijkt wel zeker. Ook voor volgend jaar is er voetballend weinig perspectief, dus maar hopen op eindelijk weer eens een uitmuntende selectie.
+2/-0

 
4 weken geleden
Én coach aub
+1/-0

4 weken geleden
Wat ben ik blij als dit seizoen voorbij is.
+2/-0

4 weken geleden
Bakayoko is weer rijp voor een wissel. Zo ontiegelijk veel valverlies. Energiek? Ja, enthousiast? Ja. Maar daar is alles wel zo’n beetje mee gezegd
+4/-0

4 weken geleden
Simons, Bakayoko, Sangare, Brantwaithe. Allemaal rijp voor een wissel. Wat een matige eerste helft weer
+4/-0

4 weken geleden
Az gewoon 5-0 voor met de rust. We moeten hopen dat de laatste wedstrijd nergens meer om gaat. Wel even van fortuna winnen.
+1/-0

4 weken geleden
Wat is het weer slecht.Het PSV dat tegen degradatiekandidaten punten verspeeld.Lekker verdedigd weer bij dat tegendoelpunt.Het zou me niet verbazen als dit PSV zijn goede uitgangspositie weer verkwanseld.
+3/-0

4 weken geleden
Je zou zeggen dat de nauwkeurigheid in de passing wel hoog zal zijn als je zo'n enorm laag tempo aanhoud, maar er komt aanvallend nauwelijks iets aan. Nog 1 opleving van Fortuna en je gaat puntverlies leiden, dan komt de tweede plaats serieus in gevaar. Waar zouden wij op trainen trouwens? Positiespel niet in ieder geval, achterin ook zo onzeker. De 2-1 zal echt nog wel vallen, maar we balanceren op het randje. 0,0 beleving in de hele ploeg.
+1/-0

 
4 weken geleden
Volgens mij zien we redelijk hetzelfde op het veld gebeuren als ik je vraag tav de trainingen lees, en je opmerking over het gebrek aan positiespel.
Maar zie je dit dan niet als de belangrijkste taak van een trainer ?
Ik vind ook dat de spelers wel slimmer mogen spelen, maar het echte vormen van het team is toch de taak en baan van RvN. Ik vrees dat dat volgend jaar met andere spelers niet beter gaat worden. Hoe denk je dat RvN dit volgend jaar omgedraaid krijgt ?
+2/-3

 
4 weken geleden
Gaat niet gebeuren. Kijk hoe we vandaag ook rondlopen na een heel seizoen de visie van Ruud. Er moet gewoon zoveel kwaliteit in het veld staan dat de trainer minder belangrijk wordt. Ik verwacht echter dat Ajax dusdanig zal investeren dat het voor ons heel moeilijk gaat worden. Gemiste kans dit jaar.
+4/-0

 
4 weken geleden
Ajax heeft dit seizoen financieel al behoorlijk veel meer geïnvesteerd dan welke andere club in Nederland. Zegt dus niet zoveel blijkt nu.
+1/-0

4 weken geleden
Er zit werkelijk geen enkel lijn in het spel van PSV. Het is weer dramatisch zoals gewoonlijk. Typisch PSV dit. Totaal niet scherp.
+5/-0

 
4 weken geleden
Vertel me eens wat er verkeerd is dan met de “lijn”?
+1/-0

4 weken geleden
Kom op Ruud … weer dezelfde gouden wissels als vorige week erin … komt allemaal goed!! ;)
+1/-0

4 weken geleden
Bakayoko... Sangare heeft de eerste helft meer goed gedaan op rechtsbuiten. Geef Silva een hele helft asjeblieft. En verder gewoon de bal goed op elkaar mikken. Ik snap dat als Fey nu echt kampioen is, dat het lastiger gaat maar mensen dit is slap als een ontdooide garnaal
+2/-0

 
4 weken geleden
En hoeveel slechte passes heeft Sangare gegeven??
Bakayoko staat er, over het algemeen, helemaal alleen voor, want die Teze is geen ondersteuning.
+1/-0

 
4 weken geleden
Eens, Teze achter hem is ook een en al onzekerheid en geklungel aan de bal. Toch heeft Sangare wel meer goede ballen gekregen. Of iig aan de bal gebleven.
+1/-0

4 weken geleden
Goed zo … Luuk ook eruit, en meer snelheid en techniek erin!
+2/-1

4 weken geleden
Manmanman, wat maken ze er toch weer een potje van. De kersverse kampioen wint met 3-0, AZ staat met de rust al met 5-0 voor. En wij ?? Niet om aan te gluren. Kipzonderkopvoetbal. Nog maar twee weken....
+4/-1

4 weken geleden
Jongens, nu al zin in de Champions League, kan niet wachten wat voor moois we straks tegen ManU, Atletico en Bayern op de mat gaan leggen.
+3/-1

 
4 weken geleden
Los van de poen hebben we daar nieuws te zoeken
+2/-0

 
4 weken geleden
Je weet niet eens wat volgend jaar de selectie zal zijn … dus je kunt helemaal niets zeggen over volgend seizoen.
+2/-0

 
4 weken geleden
Ik zo'n pool verwacht ik vooral veel tegendoelpunten :-)
+1/-0

4 weken geleden
De Europacup is weer binnen
+1/-1

4 weken geleden
Heerlijk, al die “supporters” hier … met al die wissels na rust gaat het stukken beter, en nog blijven we zeiken?!
+3/-6

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Beter zegt ie ha ha ha!
Voorzetten naar niemand, Aanholt die twee keer in vijf minuten in de zestien terug legt naar niemand, het is om te huilen.
+4/-1

 
reactie verwijderd

 
4 weken geleden
Sluit het een, het ander uit?
Ik ben blij, en/of opgelucht, maar dat wil niet zeggen dat ik tevreden ben met het spel.
Al is dat nu niet zo relevant meer.
+3/-0

 
4 weken geleden
Ik ben ook opgelucht.
Maar dat opgelucht zijn komt wel voort uit dat er geen spelsysteem te herkennen is, en je als supporter dus moet hopen op de individuele kwaliteit en toeval.
+1/-0

 
4 weken geleden
Tweede helft liep het een stuk beter. Met Hazard, El Ghazi en Mwene denk ik een berg meer basistechniek dan Bakayoko, Til en Teze. Maar heel de wedstrijd vertrouwen dat dat doelpunt komt. Psv is niet zo sterk maar er is wel meer zekerheid, stabiliteit de laatste maanden
+2/-0

4 weken geleden
Was even bang de pet niet terug te zien..maar gelukkig!
+3/-0

4 weken geleden
Ik snap werkelijk niet van de instelling. Dat er een paar gewoon niet zo goed kunnen voetballen en dat er totaal geen automatismen en spelpatronen te bekennen zijn is al erg genoeg, maar die lamme apathische instelling kan toch echt niet. Het verschil met Feyenoord en AZ is wat dat betreft echt schrijnend. Een godswonder dat dit stelletje 2e wordt, en heel beangstigend dat ze voorronde CL zullen gaan spelen. Die Steward zal zwaar aan de bak moeten.
+5/-0

4 weken geleden
Tsja, vreselijke wedstrijd. Maar positief: we hebben hem wel gewonnen, wat uiteindelijk gewoon het belangrijkste is. Halfjaar geleden was dit puntverlies geweest, dus ik zie dit als groei. ;) Verder snel vergeten en onze zegeningen tellen dat we er dit seizoen met veel teveel van dit soort wedstrijden nog zoveel hebben uitgehaald. 2e plek lijkt me nu wel veilig: AZ kan ons niet meer achterhalen en Ajax gaat echt nog wel punten verspelen.
+1/-0

4 weken geleden
Gelukkig was het bier koud, het gezelschap goed en 3 punten. Over de wedstrijd en getoonde spel zal ik maar niks zeggen.
+1/-0

4 weken geleden
Ik denk dat er minimaal 10 spelers uit de basis op moeten hoepelen. Wat een zaadwedstrijd weer tegen een van de ondersten !
+2/-0

4 weken geleden
Hoogtepunt van de wedstrijd is toch wel dat op moederdag ONS MAM op deze site de pool wint :D
+11/-0

4 weken geleden
Ik snap nu dat Ruud een pet op heeft want idd het voetbal is gewoon pet.
Natuurlijk ben ik blij dat we nog winnen maar hee kom op, fortuna !!!
Wij zijn zo ontzettend labiel en voetballend matig. En eigenlijk zie je het al aankomen, Iedereen is weer helemaal blij in de club dat we een beker hebben gewonnen, nog even de 2e plats veilig stellen en we zijn allemaal blij. In een jaar dat je gewoon had kunnen profiteren van een totaal off jaar van ajaks. Nee, we aaien elkaar in de club liever helemaal suf.
Het voetbal is gewoon niet om aan te zien en we hebben het te danken aan een toptalent, Xavi, dat we nog uberhaupt mee doen.
Ik weet niet waar het optimisme over Steward vandaan komt maar er zal enorm veel moeten veranderen volgend jaar en daar zal hij heel veel in moeten betekenen, Ik ben benieuwd. En over Ruud kan ik alleen maar zeggen dat ik enorm hoop dat hij het op de rit krijgt maar ik heb nog niet veel aanknopingspunten om me aan vast te houden.
Ik hoop toch echt dat in onze club het besef is doorgedrongen dat het komend seizoen aan- of afhaken is en dat we weer een beetje op een Topclub gaan lijken. Dat wil ook zeggen dat volgende week de 2e plaats veilig gesteld moet worden! ( tegen AZ zie ik dat niet gebeuren)Die wedstrijd is wat mij betreft belangrijker als de bekerfinale. Voorronde CL betekent perspectief, euro's , aantrekkingskracht voor nieuwe spelers en een Xavi die waarschijnlijk blijft.
+4/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Als PSV en AZ volgende week winnen en onze vrienden verliezen punten dan zou ik er niet gek van opkijken als PSV net iets minder haar best doet de laatste wedstrijd
+1/-0

4 weken geleden
Typisch zo'n wedstrijd die een paar maanden geleden puntverlies had opgeleverd.Nu trekken ze de 3 punten er net als tegen Sparta in de slotfase eruit.Onvoorspelbaar dit PSV. Blij met het resultaat en snel vergeten deze wedstrijd.
+2/-0

4 weken geleden
Ach ja, gewonnen en das het belangrijkste. Nog 2 puntjes nodig, maar voor de zekerheid er maar gelijk 3 pakken tegen Heerenveen. Helaas totaal geen enkele zekerheid dat dat gaat gebeuren.
+4/-0

de kenner (geschorst)
4 weken geleden
Als er mensen met een visie de leiding zouden hebben over psv. Dan gaan ze naar afloop van het seizoen evalueren en trekken ze de conclusie dat het trainerschap bij een topclub toch nog even te vroeg is voor Ruud. Zet je alles in het werk om Pascal Janssen hier te krijgen en dan kan je weer gaan bouwen.
Het afgelopen seizoen is in alles een verloren seizoen.
+8/-2

 
4 weken geleden
Ik verwacht dat de leiding van PSV de evaluatie al heeft gedaan, maar dat ze zich nog helemaal stil houden tot de 2e plek helemaal zeker is. Dit om RvN en het team niet te storen. Als PSV van Heerenveen wint dan verwacht ik de week erna een officiele vergadering met dat ze tav de trainer en/of staf gaan ingrijpen.

Op de TV hoor ik steeds dat er nauwelijks spelpatronen in het spel van PSV te herkennen zijn, maar om een of andere rare reden wordt op de TV nog niet over RvN als oorzaak gesproken. De analyses over Feyenoord laten een heel ander spel zien dan de analyses over PSV. In dat opzicht legt de kwaliteit van Slot duidelijk het gebrek van RvN bloot. Tav JdJ hebben ze ook ingegrepen, dus verwacht eigenlijk ook dat de directie over een week iets gaat doen. Of het is hoop vanuit hoe ik er naar kijk.
+3/-2

 
4 weken geleden
Betwijfel of ze Ruud aan de kant gaan zetten. Die wilde zelf niet instappen maar is juist door anderen overtuigd het toch te doen. Dat speelt toch mee in een evaluatie zoals die er binnenkort zal komen.

Ik vraag me echter, zoals zowat iedereen hier, af wat zijn spelopvatting en plan nou zijn. Dat moet wel echt stukken beter.

Zo niet, kan je inderdaad beter proberen een Pascal Janssen naar Eindhoven te halen. En dat de selectie aan kwaliteit te kort komt lijkt me duidelijk, daar zal Earnest toch flink mee aan de slag moeten. Maar ik heb vertrouwen in hem!
+1/-0

 
4 weken geleden
Ik vermoed dat Ruud zelf beslist een stap terug te doen. Hij is niet gek en ziet ook wel dat het niet gelukt is om hier een team van te maken dat groeiende is in zijn ontwikkeling. Ja, we hebben veel gewonnen de laatste tijd, maar het spel is niet echt beter geworden waarbij je dan ook het idee hebt dat dit ook verder uitgebouwd kan worden. Mij lijkt verder ook dat PSV momenteel niet het risico kan nemen dat dit zich volgend jaar door zet. Volgend seizoen moet(!!) je 1 of 2 worden zodat je direct de CL in gaat. Als je dit niet haalt, kunnen de nr1 en 2 zo maar in eens n grote afstand nemen met die grote zak met geld. Er moeten cruciale beslissingen genomen worden over een paar weken, die de toekomst van PSV gaan bepalen.
+1/-0

 
de kenner (geschorst)
4 weken geleden (gewijzigd en gesloten)
Het is gewoon een feit dat psv niks is opgeschoten voetbal technisch en tactisch. Sterker nog we zijn achteruit gegaan. De waarde van spelers is ook weer gedaald. Jongens als Teze, Gutierrez, Mauro jr, maar zelfs Vertessen stonden er vorig seizoen stukken beter op.

Mannen zoals Slot, Janssen, Schmidt, ten Hag hebben de laatste jaren toch wel bewezen dat het zo belangrijk is om kwalitatief goede trainers te hebben. Nu mogen we na jaren weer meerdere teams de cl in sturen gaan we weer opnieuw beginnen met slechte trainers. Onbegrijpelijk!
+2/-0

4 weken geleden
Ik lees hier veel dat het belabberde spel aan RvN ligt,maar dat betwijffel ik.
Mijn inziens is de zwakste schakel degene die verantwoordelijk is voor het samenstellen van de selectie.
Een team waar er simpelweg te veel zijn met het ontbreken van de vaardigheden die in de top thuis horen.
Spelers als Sangare,Til,Teze en de Jong waar basistechnieken als passing,balbeheersing en aanname niet goed genoeg zijn voor de top.
Wel met de opmerking dat een speler op de 9-positie met genoeg andere aanvallende kwaliteiten geen probleem hoeft te zijn.
Maar je hele as is teveel.
Dat moet komend seizoen vele malen beter ingericht worden wil je de slag met Az,feyenoord en zelfs twente niet definitief gaan verliezen.
Over ajax ga ik het niet eens hebben.
+2/-3

 
Juul (geschorst)
4 weken geleden
Het is net of ik Kenneth Perez bij ESPN hoor oreren. En ik citeer: "Spelers als Guus Til, Luuk de Jong, Ibrahim Sangaré en André Ramalho... Dat is je as? Nou, succes met voetballen. Succes met heel mooi positiespel, met ballen tussen de linies, met wegdraaien, iemand wegsteken. Good luck."

Jullie zijn t eens 😉
+2/-0

 
4 weken geleden
Voetballers onder mekaar he.😊
+1/-0

 
shevchenko (geschorst)
4 weken geleden
Alles draait om vorm en vertrouwen. Sangaré gaat richting Europese subtop. De Jong komt van Europese (sub)top. Teze zat tegen het Nederlands elftal aan en Til was nog niet zo lang geleden de beste speler van de huidig kampioen. Kijk nou naar zo'n Bergwijn. Echte topper bij PSV. Bij Tottenham ook niet onverdienstelijk in de Premier League en nu ineens kan hij niet meer voetballen.
+1/-0

 
4 weken geleden
Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat Til de beste speler van Feyenoord was afgelopen seizoen? :D
+1/-0

 
4 weken geleden
In dit geval citeert hij Arne Slot die dit aan het begin van het seizoen toch echt gezegd heeft. Ik was en ben het er overigens niet mee eens, en ik denk ook dat Slot bewust wat overdreef, maar het waren wel zijn woorden.
+1/-0

 
de kenner (geschorst)
4 weken geleden
Die spelers in de as opstellen is een keuze van de technische staf. Hij heeft meerdere opties om mensen op te stellen die complementair zijn aan elkaar.

Sowieso kan hij al beginnen met het opstellen van Boscagli ipv Brantwait dan heb je al voetbal van achteruit. Teze heeft ook een prima inspeel pass als centrale verdediger echter heeft geen kwaliteiten voor de rechtsback positie. Sangare wordt gebruikt als passer terwijl hij als box to box speler gebruikt moet worden. Til en Luuk de Jong is ook een ongelukkige combinatie aangezien ze beide elkaars kwaliteiten niet kunnen versterken. Sterker nog ze verzwakken elkaar. Het probleem is m.i. niet de beschikbare spelers, maar de keuzes die door de technische staf gemaakt worden.
+1/-0

4 weken geleden
Gisteren was het echt een schandalige vertoning die tekenend was voor het seizoen van PSV. We mogen onze handjes dichtknijpen en heel opgelucht ademhalen, want gisteren leek het er heel lang op dat de zeker gewaande tweede plaats plots weer op de tocht kwam te staan.

Ik snap werkelijk waar niet dat een groep topspelers met zo'n instelling aan de aftrap kan verschijnen als je nog 3 (eigenlijk 2) finales hebt te winnen om de belangrijke 2e plek te pakken.

Een PSV dat zo scherp als een mes de kleedkamer uit was gekomen, had binnen 2 minuten op voorsprong gestaan. Er lag ruimte, er kwam een halve kans, maar we drukten niet door. In plaats daarvan kregen we na 4 minuten het deksel op ons neus, nadat er door Fortuna aardig werd gecombineerd en er opeens 2 spelers geheel vrij in de zestien stonden.

We mogen onze handjes dichtknijpen dat de bal toevallig op de arm kwam bij de 0-2, en ook dat de onbesuisde tackle van Bakayoko daarvoor nog net binnen de kaders van "geel" bleef in plaats van "rood".

En natuurlijk ben je 90 minuten de bovenliggende partij. Natuurlijk krijg je kansjes en is de overwinning op basis van expected goals terecht. Maar waar je soms naar een wedstrijd kijkt waarbij je het gevoel hebt dat een treffer niet uit kan blijven, had ik gisteren het gevoel dat die treffer steeds minder waarschijnlijk werd. Tot die prachtige, vernietigende uithaal van Simons (die op eerdere momenten echter ook erg slordig in de afronding was geweest).

Ik weet bijna zeker dat PSV het traject met RvN gaat doorzetten. Daar heeft het alle schijn van en alle uitspraken van de afgelopen weken passen daar ook bij. Ik denk dat PSV vooral meer 'voetbal' nodig heeft. En dan sluit ik me dus aan bij de laatste posters hier dat de huidige as te zwak is.
+7/-0

 
4 weken geleden
Vooral het missen van het belang en de urgentie voor de club om nog 6 punten te halen vond ik erg frustrerend. Champions League is echt zo ontzettend belangrijk voor PSV, en dan laat je dit zien.

Ik mis nog steeds een duidelijk spelopvatting. Of dat aan RvN ligt of aan het spelersmateriaal laat ik in het midden. De suggestie die hier eerder in een reactie geopperd werd dat RvN zelf zou opstappen na dit seizoen is in mijn ogen natuurlijk grote onzin. Dan graag je als beginnend trainer je eigen graf. Ik zie overigens maar één geschikte opvolger mocht RvN nu of de komende jaren alsnog vertrekken en die heet Mark van Bommel. Maar goed, misschien ben ik als Limburger wat gekleurd ;)
+4/-0

 
4 weken geleden
Inderdaad belang en urgentie. Ik mis het. Ze belijden het met de mond allemaal maar ik zie er weinig van terug. Je zou inderdaad toch verwachten dat ze deze 2 wedstrijden het gras opvreten voor de club. En blijkbaar wordt dit dus vanuit de staf en club ook niet afgedwongen. Topsportklimaat...
+3/-0

4 weken geleden
Zo die 3 punten zijn binnen, Heb al vaker aangegeven dat het me niet zoveel uitmaakt hoe we winnen als er maar gewonnen wordt echter het was wel weer erg slecht.
+1/-0

4 weken geleden
Als je het spel bekijkt afgelopen seizoen en het niveau van veel spelers, is het eigenlijk nog een bizar goede prestatie om de JC Cruijff schaal te winnen, de beker te pakken en 2e te worden. Maar wellicht zeggen die prestaties nog meer over het niveau van de rest.
+0/-0