Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 25 26 27 28 29

Afgaande op zijn interview met de NOS heeft hij zelf alweer besloten dat hij gaat knechten

 

+1/-0

Het tweede ijzer kan beter Sepp Kuss zijn. Dymoulin was de 5de JumboVisma slechts vandaag.
Zou Sunweb niet Jay Hindley vooruit moeten sturen in de volgende berg finale?

 

+1/-0

Kelderman lijkt me meer baat te hebben bij een Kompaan die op de laatste berg idioot hard gaat. Het recept van zondag lijkt vandaag ook niet slecht.

Oomen, Tusveld, en Denz gebruiken op de Bondone en Passo Durone om het tempo daar hoog te houden. Almeida moet zonder ploeggenoten zitten tegen de tijd dat de Hamilton-Hindley trein de Madonna di Campiglo opstoomt.

Dit bericht is gewijzigd op 21 oktober 2020, 08:39:46.

 

+1/-0

De ploeg van Almeyda is toch ook veel sterker dan gedacht? Masnada en Knox gingen lang mee. Ik denk dat het meer zin heeft om juist die op kop te moeten laten rijden, maar ik zie het niet gebeuren.

 

+1/-0

Als vandaag de laatste etappe zou zijn, zou je plan best goed, en mogelijk zelfs nodig zijn Klompje.

Maar het wordt een plan over 3 bergdagen, grinding it out. Je moet in Sestriere de roze trui hebben, liefst met meer dan een halve minuut voorsprong.

De ijle berglucht is (denk ik) waar de diesel Kelderman echt iets beter is dan Almeida. Op heuvels en in de tijdrit is Almeida beter, en op alles onder 1e categorie rijdt je hem er niet af.

 

+1/-0

Het eventueel vooruit sturen van Hindley zou nog een troef kunnen zijn. Maar ik zou die vandaag nog niet uitspelen. Zoals BOMMEL al aangeeft, Kelderman lijkt in langere en zwaardere bergetappes net iets beter dan Almeida. Als men een zelfde taktiek hanteert als zondag, dan verwacht ik dat Kelderman vandaag wederom tijd gaat pakken op Almeida en het rose pakt. Dan is het afhankelijk van de hoeveelheid tijd, of er nog verder uitgebouwd moet worden de komende dagen, of juist geconsolideerd kan worden. Mocht Kelderman de komende 2 ritten onvoldoende tijd pakken om met een gerust hart de tijdrit in te gaan, dan kan de kaart Hindley altijd nog worden getrokken.

Maar liefst nu nog niet. Stel dat ze Hindley vandaag vooruit sturen, dan gaan niet alleen Quickstep achter hem aan rijden, maar ook de knechten van Pozzovivo, Nibali, Majka en Hart. Want die denken allemaal nog podium te kunnen rijden (en terecht). Dat zou zelfmoord betekenen voor de positie van Hindley in het klassement, en daarbij een sterke knecht minder in de finale.

 

+1/-0

De etappe van zaterdag wordt waarschijnlijk aangepast, geen Agnello en Izoard, maar de niet zo lastige klim naar Sestriere wordt 2x gedaan. Ideaal voor Almeida, net als de slotklim voor vandaag.
Ze zullen vandaag echt al van ver Almeida moeten breken op de 2e klim van de dag is daar de beste kans voor en anders MOET het morgen op de Stelvio gebeuren. Probleem vandaag is echter als je hem breekt dat hij dan wel met Knox en Masnada (en andere geloste renners die terug willen keren) zit terwijl Kelderman dan waarschijnlijk alleen Hindley bij zich heeft.
Ik ben toch wel pessimistisch geworden over de kansen van Kelderman. Hij lijkt zelf ook minder goed als in de 1e week, toen reed hij op zo'n explosieve aankomst juist Almeida (en alle anderen behalve Fuglsang) uit het wiel, gisteren waren de rollen omgekeerd.

 

+1/-0

Je hebt gelijk voor wat betreft de slotklim vandaag. Maar zoals je ook aangeeft, alle kaarten op tafel gooien op de Monte Bondone gaat niets opleveren. Masnada en Knox gaan Almeida (als hij dan al lost) gewoon terug brengen. De Passo Durone zou er iets beter voor lenen, maar dan zit je nog altijd met die 16 km relatief vlak tot aan de slotklim. Zelfde probleem als Kelderman dan alleen Hindley nog maar zou hebben (die zich dan misschien wel onnodig gaat opblazen om Kelderman met voorsprong aan de slotklim te laten beginnen).
Dus wat moeten ze wel doen? Hamilten en/of Oomen in de vroege vlucht mee sturen en laten wachten zodat ze hem door de vallei kunnen loodsen????

Ondanks dat het een zware etappe is vandaag, leent deze zich er niet voor om grote verschillen te maken gezien de vallei en de niet te lastige slotklim (tenzij er echt flinke verschillen worden gemaakt al op Monte Bondone). Maar gezien de onzekerheid over het doorgaan van de lastige klimmen op de komende dagen, denk ik dat Sunweb deze kans ook niet moet laten liggen om in ieder geval iets te proberen.

Overigens heb ik ook nog steeds dat onderbuikgevoel dat Kelderman het niet gaat halen. Niet omdat ik hem minder vindt worden. Hij zat zondag immers 'gewoon' bij de beste 3 van de etappe, waarin mannen als Majka, Nibali, en noem ze allemaal maar, eventjes meer dan een minuut aan de broek kregen. Die mannen reed hij er in de eerste week ook niet zomaar af. Hij pakte toen ook beetje tijd op hen, maar het is niet zo dat hij met groots gemak hen toen 3 minuten had kunnen aansmeren. Ik denk vooral dat Almeida echt taaier is dan iedereen dacht (mede door de kleur van het shirt dat hem vleugels geeft). Dat, en de altijd voorkomende pech-factor bij Kelderman, doen me op 1 of andere manier toch vrezen.

Edit: Las ergens dat de Stelvio op dit moment sneeuwvrij is en dat er geen sneeuw wordt voorspeld, dus redelijke kans dat die er wel in blijft zitten.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 21 oktober 2020, 10:27:28.

 

+1/-0

Kelderman demarreerde in etappe 3 op de Etna op 1500m hoogte, en in etappe 9 op de Roccarasso ook op 1500m.

Gister demarreerde Almeida op een korte, superstijle heuvel gelegen op 250m hoogte. Nogal een verschil.

Almeida is beter op heuvels (en sowieso meer explosief), Kelderman beter in het hooggebergte, als de lucht ijler wordt. Kelderman's Motto: geef gas op 1500m.

Nu, morgen liggen de laatste 50km boven de 1200m, en de Stelvio top is op liefst 2758m hoog; de finish op 1945m. De Sestriere klim mag dan korter zijn, hij is denk ik niet zo geschikt voor Almeida, want ligt erg hoog (start op 1360m, top op 2035m). Dit is denk ik meer Kelderman-terrein.

Vandaag eindigen we op 1514m, dus ik verwacht niet dat Kelderman in het roze staat vanavond, en dat hoeft ook niet. Maar je moet de koers wel hard maken en proberen met de trein Hamilton-Hindley-Kelderman seconden te pakken.

De rijder die overigens net zo goed lijkt als Kelderman en Hindley in het hooggebergte is Geoghegan Hart: die was op de Roccarasso ook al goed mee, en op de Piancavallo de sterkste. Oppassen dus op die man de met de moeilijke naam. Die gaat nog tijd pakken op de top 3.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 21 oktober 2020, 10:44:27.

 

+1/-0

Maar het verschil tussen bijvoorbeeld Etna en de slotklim van vandaag is de moeilijkheid. Dit schijnt een echte loper te zijn. Meestal beter te doen voor de niet pure klimmers om hun karretje aan te laten haken. Rijdt ze er dan maar eens af. Hoogte speelt zeker mee, maar een verschil maken is natuurlijk wel lastiger op een onregelmatigere, lastigere klim.
Verder helemaal mee eens dat ze de koers moeten hard maken. Ook als je er helemaal geen verschil mee maakt vandaag, het kan wel het verschil maken in de komende dagen.

 

+1/-0

Etna is (gemiddeld) maar net iets stijler dan de Campiglio - en de Etna heeft weinig bochten. Het grote verschil is dat de Etna veel langer omhoog gaat. de Campiglio zal ook wel wat kouder zijn.

Maar we zijn het eens, veel seconden vallen er niet te pakken vandaag; maar je moet ze ook niet verliezen en je moet de anderen pijn doen.

Er zit een stukkie 9% tegen het einde aan, op 1400m hoogte; eens kijken wie daar de beste benen/longen heeft.

forumillustratie

 

+1/-0

Van Der Poel ligt ondertussen in een Vlaamse gracht. Beter nu dan afgelopen zondag..

 

+1/-0

OK, Dumoulin kan gaan knechten. Op 8 minuten gereden. :schrik

 

+1/-0

Ja, wel een tegenvallend dagje zo voor de Nederlanders. Vd Poel in de greppel, Dumoulin onmachtig in de Vuelta en weinig ontwikkeling in de Giro. De aanval leek op een schijnbeweging.
Ik snap ook niet dat Ineos niets probeerde, tenzij Hart echt niets meer kon. Dennis reed namelijk ook nog ergens anoniem tussen de groepjes. Die had nog een springplank kunnen zijn.
Nu wordt het gokken dat je Quickstep nog genoeg kan breken, vooral met de tijdrit nog op het eind.

 

+1/-0

Vandaag is de dag, nog 2 uurtjes en dan de Stelvio op. Kelderman maakte gisteren een prima indruk en ik hoop dat hij vandaag het af kan maken.

 

+1/-0

Almeida aan het touwtje ... en er af, maar hij heeft Masnada nog bij zich.

Het is nu een Ineos -Sunweb pact. Die Tao zit er weer bij.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22 oktober 2020, 14:59:47.

 

+1/-0

Almeida eraf, Kelderman gaat hier minuten pakken.

edit: Oei, oei, nu gaat hij er zelf ook af.

 

+1/-0

Hindley gaat de Giro winnen dus.

Zie Kelderman nog wel van het podium kelderen, in zijn eentje straks helemaal kapot gaan en nog door Almeida voorbij gereden op de slotklim.

 

+1/-0

Ik snap echt helemaal niets van Sunweb.

Als je Hindley laat wachten op Kelderman dan verliest hij zeker een minuut minder en had hij dik in het roze gestaan.
Als je Hindley laat aanvallen lost hij makkelijk de vermoeide Hart en staat hij wat steviger in het roze gestaan dan Kelderman nu (Hart is in principe ook een betere tijdrijder dan Hindley).

Maar door niet te kiezen geef je Hart nu veel meer kans. Als hij Kelderman zaterdag weer lost en Hindley niet weg kan rijden van Hart dan gaat Hart Hindley nog voorbij in de tijdrit.
Hopelijk kan Wilco zaterdag wel mee.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22 oktober 2020, 16:49:17.

 

+1/-0

Kelderman in het roze, maar de voorsprong is klein. Worden nog spannende dagen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen