Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

Minder gepakt dan ik vooraf had gedacht, goede rit ook van Carapaz, maar dit moet voldoende zijn voor Roglic.

 

+1/-0

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van Roglic vandaag. Op de Angliru had hij niet zijn beste benen. Maar was dat een incident, of de eerste tekenen van echt verval omdat het seizoen te lang aan het worden is?
Ik vreesde een beetje voor het laatste, maar hij reed een prima tijdrit. Misschien niet zo'n grote slag geslagen als hij ooit in zijn beste tijdritten doet/deed, maar ik denk dat hij toch meer dan tevreden aan de eettafel zit vanavond.

Nu een paar dagen opletten en overleven, en dan wordt het zaterdag alles of niets voor Carapaz en Carthy in de slotklim naar La Covatila. Op de Alto de la Garganta de laatste knechten uitknijpen door het tempo heel strak te zetten en vanaf de voet van de Cotavila volle bak omhoog met zijn allen.
Roglic heeft duidelijk de betere papieren (gezien ook zijn klim vandaag). Maar het kaarsje brandt ook bij hem verder en verder op. Dus was de Angliru een eenmalige 'mindere dag' of toch een voorbode van kraken?

 

+1/-0

De heuveletappes zouden inderdaad te doen moeten zijn en dan gaat het spannen om de zaterdag. Ik las nog een interessante mening over hoe Roglic altijd faalt op de laatste zaterdag in een grote ronde. Tour dit jaar, Vuelta vorig jaar, Giro vorig jaar, Tour 2018.

 

+1/-0

Wat een prachtig gevecht op de Covatilla!

Poels heeft Gaudu en de La Cruz achter zich gehouden in het klassement. De NOS had er geen eens aandacht voor. Ducrot is een prima en leuke commentator, maar mist nogal eens wat tijdens de race.

 

+1/-1

Eurosport met Kroon en die Limburger is wel fijn kijken, op de reclames na.

 

+2/-0

Heel mooi slot, alhoewel ik bang was voor een koers die als een nachtkaars uit zou gaan. Ik had aanvallen verwacht (gehoopt) vanaf het moment dat het steiler werd (ca 7 km voor de streep), maar de grote mannen bleven en bleven maar in hun hok. Zouden ze toch allemaal op hun max zitten na 3 weken slopende koers dat ze gewoonweg niet meer konden, of zouden ze vooral bang zijn voor het verliezen van hun positie, of was het de tegenwind die schrik aanjoeg om aan te vallen?
Maar uiteindelijk barstte het alsnog los. Het leek even zelfs nog echt spannend te worden toen Carapaz zo'n 25 seconden had en Roglic maar in het wiel van Carthy en Mas ging zitten in de hoop dat zij mee zouden draaien. Maar uiteindelijk had hij volop genoeg over om zijn trui nu niet op het spel te hoeven zetten.

Mooie winnaar, het is hem gegund. 2e in de Tour, terwijl je die lange tijd hebt gedomineerd, meezitten in de finale van het WK, LBL winnen, en nu de Vuelta. Sterk staaltje!

En inderdaad heel erg storend dat er vanuit de NOS totaal geen oog was voor de strijd van Poels om plaats 6. Maar ja, bij deze koekenbakkers kijk ik nergens meer van op.

 

+3/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 6 pagina's: 1 2 3 4 5 6

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen