Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Minder gepakt dan ik vooraf had gedacht, goede rit ook van Carapaz, maar dit moet voldoende zijn voor Roglic.

 

+1/-0

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van Roglic vandaag. Op de Angliru had hij niet zijn beste benen. Maar was dat een incident, of de eerste tekenen van echt verval omdat het seizoen te lang aan het worden is?
Ik vreesde een beetje voor het laatste, maar hij reed een prima tijdrit. Misschien niet zo'n grote slag geslagen als hij ooit in zijn beste tijdritten doet/deed, maar ik denk dat hij toch meer dan tevreden aan de eettafel zit vanavond.

Nu een paar dagen opletten en overleven, en dan wordt het zaterdag alles of niets voor Carapaz en Carthy in de slotklim naar La Covatila. Op de Alto de la Garganta de laatste knechten uitknijpen door het tempo heel strak te zetten en vanaf de voet van de Cotavila volle bak omhoog met zijn allen.
Roglic heeft duidelijk de betere papieren (gezien ook zijn klim vandaag). Maar het kaarsje brandt ook bij hem verder en verder op. Dus was de Angliru een eenmalige 'mindere dag' of toch een voorbode van kraken?

 

+1/-0

De heuveletappes zouden inderdaad te doen moeten zijn en dan gaat het spannen om de zaterdag. Ik las nog een interessante mening over hoe Roglic altijd faalt op de laatste zaterdag in een grote ronde. Tour dit jaar, Vuelta vorig jaar, Giro vorig jaar, Tour 2018.

 

+1/-0

Wat een prachtig gevecht op de Covatilla!

Poels heeft Gaudu en de La Cruz achter zich gehouden in het klassement. De NOS had er geen eens aandacht voor. Ducrot is een prima en leuke commentator, maar mist nogal eens wat tijdens de race.

 

+1/-1

Eurosport met Kroon en die Limburger is wel fijn kijken, op de reclames na.

 

+2/-0

Heel mooi slot, alhoewel ik bang was voor een koers die als een nachtkaars uit zou gaan. Ik had aanvallen verwacht (gehoopt) vanaf het moment dat het steiler werd (ca 7 km voor de streep), maar de grote mannen bleven en bleven maar in hun hok. Zouden ze toch allemaal op hun max zitten na 3 weken slopende koers dat ze gewoonweg niet meer konden, of zouden ze vooral bang zijn voor het verliezen van hun positie, of was het de tegenwind die schrik aanjoeg om aan te vallen?
Maar uiteindelijk barstte het alsnog los. Het leek even zelfs nog echt spannend te worden toen Carapaz zo'n 25 seconden had en Roglic maar in het wiel van Carthy en Mas ging zitten in de hoop dat zij mee zouden draaien. Maar uiteindelijk had hij volop genoeg over om zijn trui nu niet op het spel te hoeven zetten.

Mooie winnaar, het is hem gegund. 2e in de Tour, terwijl je die lange tijd hebt gedomineerd, meezitten in de finale van het WK, LBL winnen, en nu de Vuelta. Sterk staaltje!

En inderdaad heel erg storend dat er vanuit de NOS totaal geen oog was voor de strijd van Poels om plaats 6. Maar ja, bij deze koekenbakkers kijk ik nergens meer van op.

 

+3/-0

Van der Poel heeft weer eens kramp op het essentiële moment, of hij heeft de koers verkocht aan Patrick L., dat laatste zou me niets verbazen eigenlijk.

 

+1/-2

Klopt, geboren loser. Wint nooit eens een belangrijke wedstrijd. De faalhaas.
:slaap

 

+2/-1

Op zich is Asgreen ook geen totale noob. Die heeft wel vaker gefietst. Vd Poel zei al van tevoren niet in te grootse vorm te zijn. Van Aert moest flink werken zonder ploeg. De wereldkampioen is ook niet in al te goede vorm.

Wel jammer dat onze landgenoot v Baarle er niet echt bij kon komen. Deze anonieme tiende plek valt toch wat tegen, vooral met de hulp van Cockpit om terug te komen.

 

+1/-0

Het gaat er niet om dat hij niet wint, als hij er zoals van Aert vanaf was gereden of zoals in MSR geen benen had, had ik niks gezegd. Het gaat er om de manier waarop, stopt gewoon doodleuk met sprinten terwijl hij op winst lag in een sprint die hij niet kon verliezen.
Ik heb echt nog nooit zoiets gezien. Het lijkt er serieus op of dat hij niet wilde winnen. Dat dan ook uitgerekend iemand van de grootste maffiabaas Lefevere ervan profiteert helpt ook niet mee.

Zie ook al op veel meer plekken mensen een verkochte koers insinueren en ik geloof het ook. Dit was nog veel vreemder dan Uran-Vinokourov ooit.

 

+1/-1

Op zich was het al kansloos toen hij stopte met trappen. Het was wel wat vreemd dat hij veel te licht leek te rijden bij het aanzetten van de sprint. Asgreen kwam hem met gelijk beenritme voorbij. Ik dacht in eerste instantie dat het een verschakeling was, maar toch gewoon bewust zo gedaan en geklopt.
Tegenwoordig kun je overal op inzetten. Als je een wedstrijd wil verkopen doe je dat niet bij de Ronde van Vlaanderen.

 

+1/-0

Taco:). Ik ken hem verder niet maar lekker gebuffeld gisteren en mooie blijdschap na afloop!

 

+1/-0

Dat was inderdaad een geweldige overwinning. Die reactie na afloop maakte het helemaal perfect.

Zag een tweet voorbij komen van een Engelse journalist die het alleen jammer vond dat het geen Tuesday was :D

 

+1/-0

Die snap ik niet...

 

+1/-0

Dan had je Taco Tuesday gehad :D

 

+1/-0

Oh dat concept zegt me helemaal niks.

 

+1/-0

Mollema op 13 min gereden. Da's de Nederlandse inmenging om een top-10 plek wel voorbij, tenzij Bouwman weet te verrassen.

 

+1/-0

Sterk deelnemersveld waarin de Nederlands in het AK geen rol gaan spelen.
Ik ga er vanuit dat de sterksten vandaag al vooraan zaten met Bernal, Vlasov, Landa, Carthy en Ciccone. Zet daar Yates, Sivakov en Bardet bij en dan heb je de kandidaten voor top 5. Benieuwd hoe Evenepoel zich houdt in zijn eerste grote ronde en of hij zich daar tussen weet te mengen.

Wordt een mooie ronde, vooral in de laatste week.

 

+1/-0

Ik zou daar de taaie Daniel Martin en misschien ook Buchmann nog aan toe willen voegen.
Overigens geloof ik niet dat Ciccone lange zware bergetappes nog bij de grote jongens zit.
Veel zin in, met nog veel vraagtekens voor wat betreft het klassement. Houdt de rug van Bernal het 3 weken? Hoe ver kan Evenepoel komen? Had Yates gewoon een mindere dag, of is er meer (gezien zijn vorm in de voorbereidingskoersen was juist te verwachten dat hij begin van Giro nog erg goed zou zijn)? Etc

B O M M E L: Mollema heeft voor de Giro al aangegeven voor etappes ipv klassement te gaan.

En wat een kerel die van de Hoorn, geweldig. Fantastisch gereden, en heerlijke interviews gegeven!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 11 mei 2021 om 21:12:

Mollema op 13 min gereden. Da's de Nederlandse inmenging om een top-10 plek wel voorbij, tenzij Bouwman weet te verrassen.


Das bewust. Mollema gaat voor een etappe.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen