Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kelderman doet goeie zaken in de tijdrit. Sneller dan Porte en Thomas. Nu 5e in het klassement op 12 seconden.

Kruiswijk ook redelijk, nu 19e in het klassement op 39 seconden.

Dit bericht is gewijzigd op 2 juni 2021, 16:07:19.

 

+1/-0

Kelderman weer 4e.

Hij is nu met hele grote afstand de renner met de meeste top 10 klasseringen op WT niveau zonder ooit een wedstrijd te winnen. Ergens wel erg knap.

 

+1/-0

Eens kijken hoe sterk het treintjes Konrad-Kelderman en Kuss-Kruyswijk zijn tussen het Ineos en movistar geweld vandaag. Goed verdedigen gaat de taktiek worden vermoed ik.

Opvallend dat Thomas niet mee kon gister met Hart in de sprint.

Hart en Gaudu behoren bij renners die voor de twee bergetappes kansrijk zijn.

 

+1/-0

Wat een power van van der Poel vandaag in de Ronde van Zwitserland. Geen kattepis om mee te komen over die bergen & heuvels en dan soeverein iedereen er af sprinten op het eind. Morgen weer zo'n etappe voor hem en Alaphillipe. Je zou bijna denken: waar is van Aert?

 

+1/-0

Van Aert is geopereerd vanwege een blindedarmontsteking en rijdt daarom geen Dauphiné of Ronde van Zwitserland. Opvallend ook dat Roglic beide rondes niet rijdt, evenals Pogacar (die rijdt nog wel de Ronde van Slovenië).

Knappe zege van vd Poel inderdaad, wegrijden, teruggepakt worden en alsnog soeverein de sprint winnen. Poels werd nog derde, maar had geen antwoord op van der Poel en Schachmann.

 

+1/-0

En vandaag wint hij de sprint bergop met overmacht voor Laporte, Alaphilippe, Matthews en Schachmann.
Hij neemt ook de leiding in het klassement, morgen nog een rit die hij kan winnen.

 

+1/-0

Wat een fenomeen. Puncheur en sprinter ineen die op heuvels en de kleinere bergen gewoon meekan.

 

+1/-0

Carapaz in geel vandaag? Schachmann? Fuglsang in de aanval? Sivakov? Afgaande op de hoge-berg fase van de Dauphine (Padun), kunnen we slechts het onverwachte verwachten.

De Nederlandse aandacht kan iig van vd Poel naar Poels.

 

+1/-0

Carapaz in geel inderdaad. Fuglsang er dicht bij.

Maar de Nederlandse aandacht ging na de de break van van de Poel naar Tolhoek and Oomen. (en niet Poels).

 

+1/-0

Carapaz zal in de Tour toch iets beter moeten zijn dan vandaag in de tijdritten wil ie kans maken. In een tijdrit bergop had ik hem dichter bij de winnaar geschat. Ik schat hem wel erg hoog in voor een rit zoals die morgen in de TDS.

Mooi dat Dumoulin er vrij dicht tegenaan zit. Er zal een lijn verder doorgetrokken moeten worden om in Japan iets neer te zetten.

Poels goed, Oomen en Arensman OK vandaag. Maar die rijden allemaal toch wel erg in de schaduw on deze ronde.

Richting de Tour heb je kwa top-10 rijden alleen Kelderman die de Nederlandse eer hoog kan houden. Tenzij Kruijswijk opeens wat extras vind, maar daar leek het niet echt op in de Dauphine.

 

+1/-0

Poels en Mollema kunnen dat ook, maar ik hoop toch vooral op wat mooie ritzeges.
Om te beginnen met de eerste twee ritten die op het lijf van Mathieu van der Poel geschreven zijn, dus een gele trui zit er wellicht ook in.

 

+1/-0

Vermoedelijk gaat Mollema niet voor GC? Ik zie geen van beiden top-10 rijden dit jaar, maar wie weet.

MvdP zal inderdaad moeilijk te verslaan zijn in de eerste 2 etappes van de TDF.

 

+1/-0

Kruijswijk moet zich opofferen voor Roglic dus die sowieso niet, tenzij de Sloveen uitvalt en dan nog zou het met niet verbazen als Kuss of Vingegaard opeens de kopman wordt. Wat heb je ook aan onzichtbaar 7e worden als je al eens podium reed in de Tour, dan hoop ik nog eerder dat hij ziek wordt ofzo (geen Corona) in de 1e week, moet opgegeven en zich volledig op de Vuelta kan richten als kopman.

Mollema wil vermoedelijk niet inderdaad, maar die kan het sowieso (mits in topvorm, niet zoals in de Giro..) en Poels werd nog 6e in de Vuelta vorig jaar. Er gebeuren veel opvallende dingen bij Bahrein dit jaar, dan zou een top 10 van Poels nog wel meevallen.

 

+1/-0

Dat Kruijswijk zich moet opofferen voor Roglic in de Tour is nieuw voor mij. JV gaat normaal de tour in met 2 kopmannen; vorig jaar ging Dumoulin uit eigen beweging knechten tegen de zin in van de ploegleiding. Maar zoals ik al zei , en je met het '7e worden' mogelijk onderstreept, Kruijswijk zal wel iets extra moeten vinden tov zijn Dauphine nivo. Ik deel niet het standpunt dat top-10 rijden in de Tour weinig waarde heeft.

Vingaard kan inderdaad zomaar een verrassing worden, maar Kuss leek geen GC rijder in de Dauphine. Schijn kan bedriegen natuurlijk.

Bahrain heeft inderdaad ogenschijnlijk wel een lekker team voor de Tour:
Bilbao, Poels, Haig, Mohoric, Dylan Teuns, en Mark Padun kunnen allemaal heel behoorlijk bergop! Ik heb ze alleen nog nooit veel samen zien werken om 1 sterke GC rijder naar een goed resultaat te loodsen. Het lijkt hen meer om etappe overwinningen te gaan.

Het is interessant dat IG met Thomas, Carapaz, en Porte drie kanshebbers heeft, en een geweldig team daar omheen, maar dat Pocagar en Roglic individueel toch net iets sterker lijken dan die drie in een Tour. Pocagar lijkt op individuele kwaliteiten favoriet, maar heeft (denk ik) het net wat minder sterkere team om zich heen.

We kunnen lang praten over Nederlanders, maar ik zie eigenlijk geen andere kanshebbers dan Pocagar, Roglic, en Carapaz. Met Thomas en Porte (die als knecht de tour ingaat) daar net achter.

Kelderman is vrijwel zeker geen winnaar maar wel weer een kleine kans op podium. De dark horses zijn wellicht mannen als Miguel Angel Lopez (kwam de Ventoux goed op vorige week), Simon Yates, Alaphillipe en Uran. Alaphillipe zou dan wel zijn aanpak moeten aanpassen (energie sparen voor berg etappes & tijdritten, wat ik hem niet zo snel zie doen), en Uran, die nu echt supervorm te pakken heeft, heeft nauwlijks een team om zich heen.

 

+1/-1

Roglic en Kruijswijk gaan inderdaad allebei als kopman naar de Tour. Vorig jaar zouden ze het zelfs alle drie doen met Dumoulin erbij, maar toen viel Kruijswijk af na die rugblessure. Dumoulin zou ook nu weer als derde kopman naar de Tour gaan, maar die gaat uiteraard de Tour niet meer rijden.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Dat Kruijswijk zich moet opofferen voor Roglic in de Tour is nieuw voor mij.Kom op zeg, dit kun je niet serieus menen? Roglic is één van de Tourfavorieten en ook vorig jaar was Roglic natuurlijk de enige échte kopman. Dumoulin hielden ze als joker nog wel achter de hand, maar dat Kruijswijk genoemd werd als 1 van de 3 kopmannen was echt voor de bühne en dit jaar is er al helemaal geen sprake van een gedeeld kopmanschap.
Jumbo kan zoveel roepen voor het Nederlandse publiek, maar Roglic is de absolute kopman en af en toe zal van Aert wat geholpen worden voor een sprint, maar pas als Roglic uitvalt of tegenvalt komen andere scenario's aan bod en ook dan zou het mij zeer verbazen als het scenario alle ballen op Kruijswijk wordt.

open/sluit de onderstaande quote:

Ik deel niet het standpunt dat top-10 rijden in de Tour weinig waarde heeft.


Voor renners die hun status nog moeten verdienen voor de komende jaren of die het gewoon nog nooit gedaan hebben heeft het wel waarde, maar voor renners die het al iets van 7x gedaan hebben en zelfs op het podium stonden niet echt meer. Stel Kruijswijk en Mollema worden anoniem 8e en 9e deze Tour, dat is over twee jaar alweer vergeten. Het zullen niet noemenswaardige voetnoten in hun carriere zijn, terwijl een ritzege een absoluut hoogtepunt zou zijn dat voor altijd bij zal blijven. Zeker voor Kruijswijk, iets minder voor Mollema (heeft al ritten in Tour en Vuelta en klassiekers gewonnen).
Kelderman start als kopman bij een nieuwe ploeg en moet zijn status met oog op de komende jaren waarmaken, dus daar kan ik mij van voorstellen dat top 10 op dit moment zwaarder voor hem telt (maar hij zal toch ook eens iets willen winnen).

open/sluit de onderstaande quote:

Ik heb ze alleen nog nooit veel samen zien werken om 1 sterke GC rijder naar een goed resultaat te loodsen. Het lijkt hen meer om etappe overwinningen te gaan.


Wat een raar argument. Sowieso heerlijk dat er ploegen zijn die snappen dat het ene niet het andere uitsluit, juist deze ploeg rijdt vaak als team goed met een kopman die top 10 rijdt en andere goede klimmers vaak in de aanval wat ook regelmatig ritzeges én een goed klassement oplevert. Dat zie ik veel liever dan een ploeg die alle goede renners opoffert voor één kopman zoals Jumbo altijd doet (ook als ze geen leiderstrui hebben rijden ze veel te graag op kop alsof ze Sky of US Postal zijn) i.p.v. meerdere mannetjes uit te spelen, dan zie ik liever ploegen als Bahrein, Astana en Movistar die het anders proberen. Lukt niet altijd, maar wel leuker om naar te kijken.
In de afgelopen Giro nog, Caruso won een rit door met Bilbao in een afdaling weg te rijden. Ze werden 2e in de Giro, vorig jaar 6e in de Vuelta, 4e in de Tour, 5e in de Giro dus qua klassementsrenners ondersteunen betreft gaat dat prima.

 

+1/-0

Wat jij serieus neemt en liever hebt was niet het specifiek het onderwerp van mijn posting.

Het is m.i. logisch om nooit puur 1 rijder voor GC in te zetten. Vaak een enorm wapen als je met 1 van 2 die hoog staat wat kunt manouvreren, b.v. om een concurrent in hooggebergte te isoleren. Plus, er kan je kopman iets overkomen, of hij kan uit vorm zijn. Dan kun je maar beter ook een tweede rijder hoog hebben staan. Het idee dat JV alleen iets voor de buhne roept vind ik niet zo plausibel.

Mijn indruk van Bahrain is dat ze er kwa GC nooit helemaal uithalen wat er in zit. Landa's 4e plek vorig seizoen in de Tour is m.i. een gemiste kans op podium. Waar Poels Froome omhoog reed, reed er in de Vuelta nooit een ploegmaat op die manier voor Poels. Het 1 sluit het ander niet uit, en wat puurder racen is waarschijnlijk leuker om te zien, maar dat maakt een GC team strategie niet 'raar'.

 

+1/-1

Bahrein heeft gewoon 4 rondes op rij perfect bewezen dat jouw stelling klinkklare onzin is. En het ging helemaal niet om "het maximale", wat dat ook moge zijn, het ging over de mogelijkheid voor Poels om top 10 kunnen rijden.
Als Poels geen top 10 rijdt dan ligt dat voor 99.99999% zeker aan hem zelf en niet aan een te slechte ondersteuning van zijn ploeg.

Het "maximale" is sowieso maar een erg vaag begrip, maar wat hadden ze deze rondes in godsnaam moeten doen met hun kopmannen, de Giro winnen met Caruso? Het is al een bizar godswonder dat die vent tweede is geworden. Juist dankzij een formidabele ploeg, met name Bilbao, wat Caruso nog een ritzege opleverde ook.
Landa kon vorig jaar helemaal niet podium rijden, Hij eindigde bijna 3 minuten achter de nummer 3 Porte!! Meer zat er simpelweg niet in. Ze hebben vol voor hem op kop gereden in 1 rit met de hele ploeg en juist in die rit werd hij kansloos eraf gereden. Ze hebben een paar ritten het geprobeerd met pionnen vooruit te schuiven, ook dat lukte helaas niet, maar aan de ploeg lag het zeker niet.

En over Kruijswijk, ik vind het echt heel erg lachwekkend als je serieus geloofd dat hij en Roglic samen kopman zijn. Hij was vorig jaar al de gedoodverfde Tourwinnaar, dit jaar één van de favorieten. Hij staat mijlenver in de pikorde boven Kruijswijk, wat ze ook zeggen bij Jumbo.

Maar ik heb helemaal geen zin meer in deze discussie, dus ik geef je maar gelijk, veel plezier er mee.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 13 juni 2021, 19:56:43.

 

+1/-0

De vraag was niet wie er favoriet is of hoger in de pikorde staat.Jouw stelling dat Kruijswijk zich in beginsel moet op offeren voor Roglic strookt m.i. niet met de feiten.

Natuurlijk zijn de opdrachten een functie van de situatie zoals die zich ontwikkelt. De man die in de laatse week hoog staat daar wordt voor gewerkt, klaar. En niemand betwist dat Roglic een echte favoriet is, en Kruijswijk nauwlijks een outsider.

Maar Kruijswijk gaat naar verwachting niet in de eerste bergrit Roglic de 2 laatste bergen oprijden. Daar zijn de anderen voor bij JV.

I.e. je interpreteert m.i. 'twee kopmannen' naar iets wat ik iig niet bedoelde.

 

+2/-0

o.a. Yates & Hart al op grote achterstand. :schrik

Kruiswijk, Porte, Lopez, Buchmann, Poels ook al op zo'n 2 min.

Kelderman 5e, netjes hoor.

Was een mooie rit geweest zonder die crashes.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 11 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen