Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 25 26 27 28 29

Pogacar is op de echte bergen dan toch weer de sterkste. Zoals die wegrijdt bergop doet niemand hem na.

LBL en RvL in 1 jaar waarin je tevens de TdF total prolongeert is ook waanzinnig sterk.

Ik zag het niet echt aankomen want hij was vorige week in Bologna en de week daarvoor in Vlaanderen niet echt top.

Beging Quickstep overigens een taktische fout? DWZ had Masnada niet gewoon de groep naar Pogacar moeten rijden (ipv alleen zichzelf)? Hij heeft totaal geen sprint in de benen.

Roglic was niet zo sterk als vooraf verwacht (duidelijk al op de laatste berg), dus Alaphilipe had dan kansen gehad?

Tijdens de race leek ook TJV te blunderen, maar Vingegaard had gewoon geen puf meer om de groep naar De koplopers te rijden.

Is Evenepoel uiteindelijk toch niet een renner voor de echte bergen (wel voor de heuvels)? Almeida, die erg sterk was de laatste maand, viel ook wat tegen.

 

+1/-0

Evenepoel gaat, denk ik, een enorme net niet renner worden. Hij zal heus wel eens een klassieker winnen en ook wel kleinere rondes maar veel meer ook niet. Aldus mijn glazen bol.

 

+1/-0

Hij heeft reeds San Sebastian en diverse kleinere rondes gewonnen. Mij lijkt dat de potentie voor een 'monument' winnen er wel is, maar zijn lagere sprintvermogen betekent dat zich meten met de allerbesten voor de klassiekers lastig blijft. Veel 2e of 3e plaatsen liggen on het verschiet. De Amstel Gold Race is wel iets voor hem.

Kwa echte bergen rijden heeft ie nog niets laten zien. Zijn lage gewicht geeft de suggestie dat het erin zit, en dat draagt mogelijk bij en hoge verwachtingen in Grand Tours. Hij zal echter moeten gaan kiezen. Allrounders die zich niet specifiek richten en voorbereiden op GC werk winnen geen Grand Tours.

 

+1/-0

De Amstel Gold en San Sebastian zijn al geen monumenten. Bij de grote rondes komt daar nog bij dat hij -volgens mij- niet veel vrienden in het peloton heeft en kwetsbaar is als het echt op stuurmanskunst aankomt. Lastige afdalingen, grindweggetjes en ontwijken van valpartijen gaan hem ook parten spelen.

 

+1/-0

Arensman maakt zijn tijdrit en ronde renner vermogen waar on de Tirreno Adriatico, met een hele nette 6e plek in GC!

Met Leemreize en van M van Dijke komen er nog 2 talenten aan voor het rondewerk.

Kruyswijk heeft het niet meer zo, en Kelderman dit seizoen iig nog niet. Mollema gaat niet meet voor GC maar kan nog aardig aanklampen.

Dumoulin heeft nog steedd een super sterke tijdrit, maar kon in tour UAE niet mee op een paar heuvels/bergen. Ben benieuwd hoe hij zich gaat voorbereiden op de Giro. Wat hoogtestages lijken essentieel indien ie meer wil dan een tijdrit winnen.

 

+1/-0

Wat een mooie finale zeg in de Ronde van Vlaanderen! Van de Poel die gokt en wint. Pogacar is wel wat naïef om te gokken op de sprint en Madouas liet zich makkelijk insluiten. Van Baarle met een zeer verrassende tweede plek. Jumbo had ondanks de kanshebbers met Benoot en die Fransman weinig inbreng.

 

+2/-0

Pogacar waanzinnig sterk op die heuvels, maar check-mate bij de finish. Blij wel dat deze man niet alles opeet. Zijn voorjaar is verschrikkelijk sterk.

van der Poel is een fenomeen. Koning van Vlaanderen. Vandaag de enige die bij Pog kan aanhaken en er zit meestal een goeie sprint op.

van Baarle knap tweede.

AGR en Paris-Roubaix next voor MvdP en die zal die maar graag wat willen toevoegen aan zijn palmares.

Ben ook wel benieuwd of mannen als Roglic, Adams, en Evenepoel zich in de Ardennen klassiekers gaan laten zien (eerst Ronde van Baskenland). En waar van Aert weer opduikt.

Dumoulin zag er redelijk uit in Limburg gister maar de tegenstand daar was van een andere orde. De hoogtestages zullen dat beetje extra moeten brengen om een goeie Giro te rijden.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 4 april 2022, 09:32:34.

 

+1/-0

Ja mooi, gisteravond nog even het laatste uurtje nog eens gekeken. Geen heroische aflevering met modder, regen of stofwolken, maar met name mooie finale natuurlijk.

 

+1/-0

Wat een amateurisme weer gisteren bij de AGR. Net als vorig jaar is de lijn op de video nog schever dan de VAR. En hang dan een camera boven de finish. Misschien volgend jaar maar ouderwets een lintje spannen :p.

Ik heb ook steeds meer het idee dat de groep met achtervolgers bij welke race dan ook liever eerste wordt van de groep, dan kans maakt op de eerste plek en mogelijk faalt. Als Benoot die energie voor de derde plek deels in de achtervolging had gestopt, waren ze er wellicht bij gekomen. Het gat was maar iets van een kwart minuut op sommige momenten.

 

+1/-0

Beschamend slecht inderdaad met die uitslag/fotofinish. Je zou toch verwachten dat ze geleerd hadden van vorig jaar....

Ik snap wat je zegt mbt Benoot. Maar dat blijft een lastige. Gooit Benoot extra energie in de achtervolging, dan speelt hij zijn de anderen uit het groepje in de kaart. Die sprinten Benoot er vervolgens uit in de sprint. Benoot zal dus gedoseerd moeten meehelpen in de achtervolging, en gokken dat ze het nog halen, om vervolgens nog energie over te hebben om te kunnen winnen. Want met het groepje naar de finish rijden is ook kansloos als je met oa Vd Poel in de groep zit. Het is dus altijd gokken, en proberen de anderen hun bordjes leeg te laten eten, zodat je aan het eind zelf misschien nog kan profiteren. Idealiter doe je allemaal een gelijke duit in het zakje tijdens het achtervolgen. Maar dat gebeurt nooit, er gaat er altijd 1 beginnen met linkeballen. De rest gaat dan ook niet meer voluit, om die ander in een zetel naar de finish te rijden.

 

+1/-0

Twee mannen met goeie benen in zo'n kopgroep, zoals Ineos had, dat helpt natuurlijk flink.

MvdP kan in die situatie eigenlijk, ondanks het grotete sprintvermogen, het beste maar aanvallen of meespringen met een sterkere renner op momenten dat de anderen net iets meer stuk zitten. Makkelijk gezegd natuurlijk vanuit mijn luie stoel. Hij kan, zoals ie ook aangaf, niet met iedere aanvaller mee.

 

+1/-0

Van Baarle, wat een prestatie. De man van de lange adem in het huidige peleton. Ineos maakte er ook slim een slijtageslag van door zo vroeg hard van voren te gaan rijden.

En Arme Lampaert!

Van Aert had zonder al die materiaalpech misschien gewonnen, zag er sterk uit. MvdP vrijwel zeker niet, niet de echte goeie benen.

Volgende week van Aert in LBL, Roglic niet. Intussen de Waalse pijl, waar Alaphilipe een abonnement heeft.

Vandaag start de Tour de Alps, eens kijken wat het treintje Arensman-Bardet kan klaarspelen voor DSM.

 

+1/-0

Nou het treintje Arensman- Bardet zegeviert vandaag. Mooi voor Pinot om de ritzege te pakken.

 

+1/-0

Sterk gereden door de mannen van DSM. En inderdaad mooi voor Bardet. Waar ik normaliter (in zijn algemeenheid) niet zo'n sympathie heb voor Fransen, vond ik dit toch zeker wel mooi.
Klaar voor de Giro. Bardet kan daar mooi zijn wagonnetje aanpikken bij de sterke blokken, en zo stiekum toch weer een top 5 eruit slepen, en wie weet nog wel podium. Benieuwd naar wat Arensman daar dan kan laten zien. Alhoewel ik bang ben dat hij vooral iedere bergetappe zo lang mogelijk bij Bardet moet blijven (want op Hamilton na, wie anders), zou ik hem eens lekker vrij willen zien koersen. Wie weet zit er dan hier en daar etappe uitslagen in.

 

+1/-0

Since Virenque en Voeckler valt het wel mee met de Franse wielrenners. Gaudu en Alaphillipe zijn prima renners ook bijvoorbeeld.

 

+1/-0

Mee eens. Ik doelde ook niet zozeer op Franse wielrenners, maar Fransen in zijn algemeenheid :)
Frankrijk is een mooi land, alleen jammer dat.... ;)

 

+2/-0

Nou, Remco hoort nu echt bij de grote jongens.

Zo'n grote valpartij ontsiert wel wat verder een prachtige koers was.

Hopen dat Kelderman OK is voor de Giro. Geen breuken iig.

 

+1/-0

Wie gaat er het hoogst on het Giro 2022 klassesment eindigen? Dumoulin, Kelderman, of Arensman?

 

+1/-0

Pfoe, dat is een lastige. Geen van hen is zonder vraagtekens. Dumoulin sukkelt net iets te veel dit seizoen, ik heb geen vertrouwen in hem ju voor hoge eindklassering.
Kelderman heeft het talent om altijd bij valpartijen aanwezig te zijn, dit voorjaar niet uitgezonderd. Dus zijn vorm is me toch wel een vraagteken. En daarnaast, mocht de vorm goed zijn, moet hij ook hier proberen het asfalt niet te kussen.
Arensman is jong (dus grillig voor drie weken), en heeft Bardet als kopman (dus zou zich voor hem misschien wel moeten opofferen, of zal waar het kan een keer laten lopen om energie te sparen).

Als ik moet kiezen op basis van bewezen prestaties uit het verleden in een grote ronde is het Dumoulin. Kies ik opv klimprestaties afgelopen circa 2 a 3 jaar, dan ga ik voor Kelderman.
En toch zegt mijn gevoel nu Arensman, gezien het sukkelen van Dumoulin en de pech die Kelderen vaak aantrekt.

 

+1/-0

Dat verwoordt de twijfel uitstekend Petrovic.

Op de Etna krijgen we denk ik een aardig eerste inzicht.

Poels en Mollema gaan neem ik aan vol voor een dagoverwinning, en dan kun je maar beter niet kort in het klassement staan. MvdP lijkt vooral voor 1 of 2 etappes en wat dagen in de roze trui te gaan.

Oomen is zgn mede kopman met Foss en Dumoulin maar dat lijkt me niet zo'n kansrijk verhaal. Net als Bouwman kan ie redelijk mee bergop and that's it.

Carapaz ook voor jou de grote favoriet?

Ben desonfanks wel benieuwd hoe de grillige Yates en Angel Lopes het gaan doen. Mannen die op een goeie dag fenomenaal omhoog kunnen rijden.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen