Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 27 pagina's: 1 2 3 4 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 23 24 25 26 27

Dat Roglic gelijk staat met Vingegaard is ook wel licht opvallend. Hij zag er wel minder sterk uit bij CdD, ondanks dat hij won, maar de ervaring van al 3 keer een grote ronde gewonnen te hebben en 14 ritzeges in grote rondes weegt in mijn ogen zwaarder mee dan (uitzonderlijk) talent. Ook zijn zijn sprintjes beter, wat belangrijk kan zijn als je Poga er nergens vanaf kan rijden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 21 juni 2022 om 14:57:

Dat is gewoon een goeie ploeg. Dennis in de vorm van Giro 2020 zou natuurlijk een flink verschil zijn, maar die Dennis zie je sowieso niet zo vaak.

Mee eens. Zijn recente darmklachten en daar nog bovenop komende Covid maakt het logisch dat hij er niet bij zit. Had misschien Gesink nog wel bij de selectie willen zien, heeft zich de afgelopen jaren ook prima als knecht laten zien. Zowel op het vlakke, als de eerste uren in een bergrit. Maar ik kan ook prima leven met deze selectie.

open/sluit de onderstaande quote:

Overigens zet Bet365 Thomas en Martinez hoger op de lijst van kanshebbers dan Vlasov:

Tadej Pogacar - Bet365: / Jacks: 1,65
Primoz Roglic - Bet365: / Jacks: 5,00
Jonas Vingegaard - Bet365: / Jacks: 5,00
Geraint Thomas - Bet365: / Jacks: 17,00
Daniel Felipe Martínez - Bet365: / Jacks: 17,00
Aleksandr Vlasov - Bet265: 21,00 / Jacks: 21,00

Zij hebben het natuurlijk goed gedaan in de Tour de Suisse (and Martinez eerder dit jaar in Baskenland), en Thomas is na een jaar van minder presteren eindelijk een weer op nivo. Mogelijk/waarschijnlijk is de corona, en de twijfel of ie daar wel op tijd van herstelt, een reden dat Vlasov's kansen wat lager worden ingeschat. Zonder Corona zou Vlasov duidelijk boven die twee mannen van Ineos staan wat mij betreft.

Ook hier ben ik het met je eens.

Overigens heb ik in eerdere jaren ook nog wel eens de bookies bekeken voor de start van bijvoorbeeld de Tour. Maar daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt. Op 2 dagen voor begin van de Tour stonden er nog wel eens renners tussen waarvan al 3 dagen bekend was dat ze niet mee zouden doen. Maar ook compleet irreele kansverhoudingen van de subtoppers, waar ik af en toe het gevoel heb dat sommigen vooral hoog scoorden obv naam en faam uit verleden, maar waar een beetje wielervolger al lang van wist dat deze renner totaal niet de vorm had (of bijvoorbeeld de Vuelta als hoofddoel zou hebben). Idem voor sprinters die vooraf al aangaven zich niet te mengen voor groen, en slechts op etappe zeges zouden focussen, en dan toch hoog laten staan voor 'het groen in Parijs', niet echt logisch.
Ik zie mezelf niet als groots wielerkenner, wel als meer dan gemiddelde volger, maar durf te stellen dat mijn voorspellingen raker zijn dan die van menig bookmaker (los van pech, valpartijen, ziektes wat een ieder kan overkomen).

 

+1/-0

Ik denk dat dat soort odds dan misschien juist voor de wat dommere volgers zijn die vooral op de naam uit het verleden afgaan... Bookies weten wel wat ze doen.

 

+1/-0

Als renners niet meedoen word je meestal gevoid. Wat renners aangeven is ook niet altijd wat er gebeurt, omdat ze bijvoorbeeld ineens kansen ruiken, een teamgenoot wegvalt of zand in de ogen van de concurrentie willen strooien. Er zal ook wel rekening gehouden worden met de coronaloterij.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 21 juni 2022 om 22:02:

Ik denk dat dat soort odds dan misschien juist voor de wat dommere volgers zijn die vooral op de naam uit het verleden afgaan... Bookies weten wel wat ze doen.


Bookies weten inderdaad heel goed wat ze doen, en jouw argument zal zeker mee spelen. Ik wil ook niet zeggen dat ik het beter weet dan hen, slechts dat (om wat voor reden dan ook) hun odds af en toe nogal afwijken van wat de volgers verwachten. Misschien inderdaad om daarmee lekker geld binnen te harken...

@Albert Tresten: die uitzonderingen die uiteindelijk toch van plan wisselen zijn er altijd. Maar 8 van de 10 keer kun je wel uit gaan van de geloofwaardigheid van zo'n renner.

 

+1/-0

Vandaag NL tijdrijden:

Eens kijken hoe sterk Daan Hoole nou is in dit veld. Tweede achter Dumoulin of steken 'oudjes' als van Emden daar een stokje voor?

Jammer wel dat Arensman niet mee doet. Was leuk geweest om een strijd Dumoulin - Arensman te aanschouwen.

Verder ook wel aardig om te zien waar Mick van Dijke staat kwa tijdrijden.

 

+1/-0

Openings tijdrit TdF, dwars door Kopenhagen (klein beetje glooiend, aantal tricky bochten (vooral bij little mermaid) maar niet super technisch).

Vijf kanshebbers?

van Aert
van der Poel
Ganna
Kung
Bisegger

Of moeten we wat Denen een thuisvoordeel geven (e.e. Asgreen, Vingegaard)?

Eerlijk gezegd is het waarschijnlijk niet meer dan 3 kanshebbers (WvA,MvdP,PG).

Ganna normaliter de grootste favoriet, right?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 25 juni 2022 om 12:56:

Openings tijdrit TdF, dwars door Kopenhagen (klein beetje glooiend, aantal tricky bochten (vooral bij little mermaid) maar niet super technisch).

Vijf kanshebbers?

van Aert
van der Poel
Ganna
Kung
Bisegger

Of moeten we wat Denen een thuisvoordeel geven (e.e. Asgreen, Vingegaard)?

Eerlijk gezegd is het waarschijnlijk niet meer dan 3 kanshebbers (WvA,MvdP,PG).

Ganna normaliter de grootste favoriet, right?
Kung zou ik wegstrepen, die lijkt momenteel niet in absolute topvorm te verkeren. Bisegger is laatste tijd ook niet echt op dreef, maar je weet het nooit.

Lijkt mij prima om het bij die 3 kanshebbers (WvA,MvdP,PG) te laten. Thuisvoordeel zal wel iets schelen, maar dat zal niet voor 1e plaats zijn lijkt mij.

Tevens erg benieuwd of er al grote verschillen gaan ontstaan tussen de klassementsrenners, is altijd maar de vraag hoe iedereen er voor staat. Roglic die tegenviel, maar altijd goed is na een hoogtestage. Pogacar die aan een onderbezette koers (Tour of slovenia) meedeed, dus niet echt een goed beeld van zijn (tour)vorm.

Ik zou zeggen:
1) Ganna
2) WvA
3) MvdP

 

+1/-0

Ik verwacht eigenlijk minieme verschillen tussen Pogacar, Roglic en Vingegaard in deze 13km vlakke tijdrit.

Waarschijnlijk zie je grotere verschillen ontstaan tussen GC rijders in de 2e etappe, vanwege de onvermijdelijke waaiers op de Storebaelts brug. Ik neem aan dat UAE, TJV, en Ineos daar heel scherp op zullen zijn, maar je weet nooit. Ongetwijfeld zullen er GC rijders zijn die de boot gaan missen. In 2020 verloor Pogacar wat tijd na een waaier etappe (deerde hem uiteindelijk niet).

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 25 juni 2022 om 15:41:

Ik verwacht eigenlijk minieme verschillen tussen Pogacar, Roglic en Vingegaard in deze 13km vlakke tijdrit.

Waarschijnlijk zie je grotere verschillen ontstaan tussen GC rijders in de 2e etappe, vanwege de onvermijdelijke waaiers op de Storebaelts brug. Ik neem aan dat UAE, TJV, en Ineos daar heel scherp op zullen zijn, maar je weet nooit. Ongetwijfeld zullen er GC rijders zijn die de boot gaan missen. In 2020 verloor Pogacar wat tijd na een waaier etappe (deerde hem uiteindelijk niet).2e etappe wordt een spektakel inderdaad, razend benieuwd. TJV is doorgaans goed mee in waaieretappes, dus hierin heb ik goede hoop.
De hele eerste week wordt een nerveuze week trouwens..

Durf jij je te wagen aan een top 3 voor etappe 1?

 

+1/-0

Van der Poel in topvorm rijdt een goede tijdrit, maar niet beter dan Ganna of van Aert. Ik verwacht ook Pedersen van voren.

 

+1/-0

Top 3 zou ik precies zetten zoals jij. We zullen gaan zien wie op de dag echt de grote vorm heeft (en o.a. die bocht van de zeemeermin goed kan nemen).

 

+1/-0

Nog heel ff en dan gaan we beginnen. Na al het mooie transfernieuws bij PSV, ff de focus op de tour de France vandaag.

Toch wel benieuwd, veel wordt snel duidelijk aangezien van Aert net na Ganna start.

Lees zojuist trouwens dat bij een positieve COVID-19 test een renner niet gelijk uit de tour wordt gehaald, dan wordt er gestemd door de dokters.

"Doktoren gaan stemmen over of een renner wel of niet door mag. Stemt het panel van drie voor aanblijven, dan zou het dus kunnen dat een renner die positief heeft getest op Covid-19 toch mag vervolgen. Hierbij is de ct-waarde van belang, een waarde die aangeeft hoe besmettelijk iemand is. Een lage waarde betekent een hoge kans op besmetting, een hoge ct-waarde duidt op een lage kans voor besmetting. De Tour heeft een waarde van 35 aangegeven als grens."

"De UCI grijpt niet terug naar de regel dat een team bij twee of meer positieve coronatests uit koers kan worden gezet."

Bron: https://www.indeleiderstrui.nl/wielrennen/uci-haalt-verplichte-coronatest-terug-naar-de-tour-doktoren-gaan-stemmen-bij-positieve-test

Dat is dus al wat positievere berichtgeving omtrent COVID-19, dus lekker genieten van de koers :B

 

+1/-0

Ik vermoed dat er weinig Fransen uit koers gezet worden voor corona.

Wat een route neemt Jacobsen. Ik weet niet hoe hij zijn treintje kwijtraakt, maar goed hersteld. Met zijn snelheid zit het wel meer dan goed.

Dit bericht is gewijzigd op 2 juli 2022, 23:09:17.

 

+1/-0

Wout de 2e.

 

+1/-0

TJV pakt de strijd om geel m.i. verkeerd aan. Gister deed Roglic de lead-out voor Pogacar, lekker voor Vingegaard is dat! Eergister hadden ze veel pech, maar je vraagt je wel af waarom Roglic daar achter Kung rijdt en niet achter een teamgenoot.

Niet dat het veel uitmaakt denk ik.

Wel leuk koersen zo met van Aert.

 

+1/-0

Ik vond de podcast met Merijn Zeeman wel interessant maar feitelijk kan je niet zoveel doen als de kopman zoveel sterker is dan de rest van het peloton. Je kunt een van Aart of Kruiswijk vooruit sturen maar je hebt er niets aan zolang Pogacar bij Vingegaard in het wiel kan blijven. Ik heb niet de illusie dat Pogacar te kloppen is individueel maar ook zeker niet qua ploeg maar als iemand me kan overtuigen dat het wel kan dan zit ik toch wat lekkerder te kijken de komende week. Het fenomeen pech kan nog roet in het eten gooien maar vaak zie je dat in de eerste week met valpartijen en niet zozeer als we diep in de bergen zitten. Zolang Pogacar ook niet te ver van achter zit zijn waaiers ook geen gevaar, bergop is hij wellicht de beste, hij kan goed afdalen, hij lijkt topfit en heeft inmiddels ook aardig wat ervaring. Het belooft niet veel goeds.

 

+1/-0

Pogacar wint, zoals wel verwacht hier, maar dit was veel beter van TJV vandaag. Vingegaard deed wat ie moest doen op het einde, Roglic zit er dicht op.

Kuss en Kruijswijk komen ook vrij snel aan dus er is echt een sterk klim team.

Het is nog niet voorbij.

 

+1/-0

forumillustratie

 

+3/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 27 pagina's: 1 2 3 4 ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 23 24 25 26 27

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen