Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Sowieso ben ik niet erg onder de indruk van Kelderman deze Tour. Zijn kopwerk levert weinig tijd op en met 20 minuten achterstand is hij ook geen schaduwkopman meer te noemen.

UAE had ik ook meer van verwacht met Soler, Majka en Großchartner vooral. Yates heeft nog wat in geel moeten rijden, maar de grote twee zijn te sterk voor truukjes.

 

+1/-0

Vingegaard lijkt de winnaar van de dag, met 1 seconde bonificatie winst op Pogacar, maar is dat niet echt.

DWZ Als het plan is/was om Pog in een zware berg etappe er af te rijden, dan is dat niet gelukt. En als je Pog er niet af kunt rijden, dan gaat ie normaal nog wel meer dan 10 seconden inlopen door bonificaties en kleine gaatjes te sprokkelen.

Maar.... Vin kan dat potentieel compenseren door:

- wat seconden te tijd te pakken in de tijdrit
- mogelijk in de koninginnenrit die boven de 2000m gaat a la Granon Pog wel te kraken.
- fitter te blijken in de derde week (met name in de Vogezenrit).

Spannend. En Spanje heeft een mooie GC toekomst met Rodriguez en Ayuso.

 

+1/-0

Nul verstand van de Tour.
Maar wát een slechte regie vandaag bij de finish

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ehv040 schreef op 16 juli 2023 om 18:11:

Nul verstand van de Tour.
Maar wát een slechte regie vandaag bij de finish


Ik ergerde me meer aan het blijvende commentaar erop bij de NOS. Het was logisch dat van Poels alleen de finish werd getoond. Erg jammer voor hem, maar de ontwikkelingen in de leidersgroep zijn voor de meeste kijkers veel interessanter.

Wel echt super dat Poels won. Ik dacht het ook al toen de groep van vier niet meer te pakken was. WvA was dik favoriet in de odds, maar Poels is de betere klimmer. Daarbij hebben Soler en v Aert andere belangen. De ploeg van Mäder doet het goed deze Tour met Bauhaus die goed sprint en de overwinning van Bilbao.

 

+1/-0

Mooie etappe (op de valpartij na). Gun het Poels enorm. Hij sloop heel slim mee toe WvA naar Soler was gesprongen, en was ook echt goed in de laatste klim.

Het lijkt er nu op dat Pogacar Vinegaard er in de sprint of met een versnelling niet meer zo makkelijk op een paar seconden rijdt als een paar dagen terug.

Jammer ergens dat Hindley last lijkt te hebben van zijn val. Hopelijk is ie dinsdag goed hersteld.

Valt me verder op dat Kelderman wat weinig bijdraagt ivm van Baarle of zelfs Benoot. Viel gister wel natuurlijk. Maar je verwacht dat Kelderman soms wel net wat langer mee kan. Goed, er komen nog een paar bergetappes.

 

+1/-0

Eerste vier van het klassement ook de eerst vier van de tijdrit morgen (mogelijk niet in zelfde volgorde) ?

Renners die ik mogelijk deze orde zie verstoren:

S Yates (dit lijkt echt een parcours voor hem)
Skeljmose
Hindley
v Aert
Jorgenson
Craddock
Pinot
Castroviejo
I Izagirre

 

+1/-0

Wauw. Vingegaard blows everybody out of the water.

 

+1/-0

En dan is het niet eens de klim, maar al vanaf de eerste meters dat Vingegaard tientallen seconden per kilometer pakt op Van Aert. Als Vingegaard niet mee had gedaan had Pogacar al een bizarre tijd. Wat WvA aan het eind doet is al bizar.

Als dit een aantal jaar geleden zou gebeuren viel wel te raden wat er aan de hand was. Waar zijn de tijden gebleven dat je een inspanning eerder in een GT later moet bekopen?

 

+1/-0

Zou de sport nu dan echt schoon zijn? Zouden de renners / ploegen niet altijd proberen om een voordeeltje te behalen door iets te doen wat (nog) niet gedetecteerd kan worden? Bij dit soort buitenaardse prestaties heb ik toch altijd een soort voorbehoud van "als het maar wel eerlijk is."...

Het was fantastisch om te zien wat Vingegaard (en Pogacar) gisteren deden. Door het feit dat ze de enige 2 zijn die nog rijden voor de winst van de tour is het wellicht ook te verklaren dat zij gisteren iets extra's konden. Maar zó huishouden? Dat had ik echt niet verwacht.

Benieuwd wat er vandaag gaat gebeuren. Geeft Pogacar het op of gaat hij nog een laatste (wanhoops)poging wagen om het gat te dichten. Als je een slechte dag hebt, dan duurt die laatste klim met 26 kilometer wel heel erg lang...

Dit bericht is gewijzigd op 19 juli 2023, 08:24:46.

 

+1/-0

Ze zijn wel de enige twee die tijden voor de winst, maar de derde plek heeft ook voldoende prestige om voor te gaan en ook de ritwinst. Pedersen, Van Aert en Cavagna gingen bijvoorbeeld wel voor dat laatste. Ik moet wel zeggen dat er verder wel heel veel renners een tweede rustdag pakten. VD Poel deed het ook rustig aan terwijl hij dit wel moet kunnen, als Pedersen 9e wordt. Dan waren er ook nog een aantal die puur voor de tussensprint gingen voor de bergpunten.

 

+1/-0

Pogacar kan nu niet meer winnen via 'sprokkelen': bonificaties worden nu bijzaak. Maar Vingegaard eraf rijden in de maand Juli, met TJV om zich heen, het lijkt een lastige opgave. A Yates als GC troef die zou kunnen aanvallen lijkt ook een beetje uit zicht, ondanks dat ie nu derde staat.

UAE loopt met aanvallen een risico dat TJV en Vingegaard op de counter attack nog meer voorsprong gaan nemen, en ik neem aan dat TJV's doel vandaag is dat Vingegaard de etappe wint. Maar goed, wat moet UAE anders? Mogelijk gaan ook zij gewoon voir de etappe overwinning (late sprint Pogacar), en laten he klassement voor wat het is.

 

+1/-0

Pogacar is duidelijk niet 100% in deze derde week. De strijd gestreden. Podium plaatsen, en zeker top-10 posities, daar kan in principe nog wel wat schuiven zaterdag.

Wat is de oplossing voor het toeschouwer probleem? Er lijken steeds meer eikels met borden en iphones langs en op de weg te staan die totaal geen idee hebben wat wel en niet kan. Het oponthoud van Kelderman en Vingegaard is wel de druppel die de emmer doet overlopen voor mij.

 

+1/-0

Strijd gestreden. Loodzware Tour weegt bij iedereen door. Ook Vingegaard zat er op het einde compleet doorheen.
Mooi om Pogacar na afloop omringd te zien door zijn ploeggenoten en daarna een faire reactie. Groots verliezen maakt een grote sportman.
Off topic maar wat zijn voetballers enorme over het paard getilde jankers vergeleken met deze kerels.
Jammer dat het verschil nu zo groot is. Die Vogezen rit kan nog mooi spektabel opleveren.

Toeschouwerprobleem is simpel op te lossen: ik ga voor de 'De Cauwer oplossing'. Toeschouwers achter de hekken op die cols en minder motoren. Het is totale onzin dat er van iedere omroep een commentator op de motor in koers zit en ook nog eens een lading fotografen.

 

+3/-0

Pogacar is inderdaad een groot mens en sporter, ook als ie net verliest (behalve wellicht RvV 2022) en diep verliest (TdF 2023).

Ik kan nog wel andere maatregelen bedenken dan hekken op bergen, maar geen maatregel is niet acceptabel.

Ik zie Gall mogelijk de bergtrui nog wel afpakken van Ciccone trouwens, met iets meer kans om op 1 of 2 van de eerste cat cols in de Vogezenrit als eerste boven te komen. Ook Vingegaard dingt daarin nog mee - als zal ie zich daar totaal niet op richten. Iig nog een heel spannende strijd om een trui, want geel, groen, en wit zijn wel beslist. En met Ciccone en Gall hebben we betere klimmers als uitdagers van Vingegaard dan de wat schlemielige Geschke vorig jaar (Poels had het onfortuin in 2021 dat de puntentelling nog anders was, anders had ie boven Pog geeindigd).

Ben ook wel benieuwd wat Bilbao en S Yates, die duidelijk een sterke derde week hebben, nog kunnen.

Is de rit van Vrijdag nog een mogelijkheid voor MvP?

 

+1/-0

Waarom niet proberen de etappe te winnen?

Ga 3 km voor de top weg en rijd Gall en Pog er af, je bent de sterkste. Toch? Mocht het niet lukken, dan sluit je weer aan en wordt je ook derde. Net 7 min voorsprong valt er niets te verliezen.

Dit was een non-race van Vingegaard. Beetje jammer wel.

Makkelijk praten natuurlijk vanuit mijn luie stoel, toegegeven. En chapeau voor de GC winst.

 

+2/-0

Sowieso een erg leuke tour geweest dit jaar. Weinig gezapige sprintetappes, relatief weinig grote valpartijen en veel strijd. Jammer van die zich niet gedragende-ik wil graag in beeld komende/selfie makende- idioten. Maar dat is een breder maatschappelijk probleem.

 

+1/-0

Beetje het omgekeerde van de Giro, die in de eerste twee weken relatief saai was maar een enorm spectaculaire ontknoping had, daar waar de Tour vanaf dag 1 enerverend was maar de definitieve ontknoping per inzinking van Pogacar op de la Loze wat voorbarig geschiedde.

Ik kijk al vast uit naar de Vuelta, waar we Evenpoel, Roglic, Vingegaard, Thomas, Vlasov, Ayuso, Mas, en Carapaz kunnen gaan aanschouwen.

Rijdt Arensman ook in de Spaanse Grand Tour?

 

+2/-0

Ik denk dat dat ook een beetje sympathie winnen in het peloton is, als je niet ook de bollen en de rit wil kapen als Vingegaard zijnde. Maar misschien wil hij ook geen risico nemen of hij heeft er gewoon geen zin in na drie weken om nog alles te geven.

 

+1/-0

Het zit er helaas weer op. Ik moet weer even een paar dagen proberen te ‘dealen’ met het zwarte gat dat weer wordt achter gelaten.
Maar een mooi moment om nog eens uitgebreid terug te kijken, en de teams te beoordelen na deze toch wel fantastische Tour.
Waar vooraf de angst toch wel heerste dat de Tour na een week al in de plooi zou kunnen liggen als er 1 renners bovenuit zou steken, was het tot aan de tijdrit in week 3 een geweldig secondenspel tussen Vingegaard en Pogacar. Dit nog los van de intensiteit van alle etappes, en de gevechten op allerlei gebieden.
Ik heb er in ieder geval van genoten.

De ploegen langs de meetlat van Petrovic. Ik heb ze niet sec beoordeeld op eindresultaat, maar ook een beetje tegen het licht gehouden wat je van de ploeg mag verwachten. Voorbeeld: als Jumbo 1 etappe pakt, en 10e eindigt in het klassement, dan is dat zeer teleurstellend, en een onvoldoende. Doet TotalEnergies dit, dan is dit een geweldig resultaat.
De beoordeling, gepakt op volgorde zoals ze in het ploegenklassement zijn geeindigd:

Jumbo-Visma: 9
Ze hadden met Vingegaard natuurlijk een topfavoriet in huis. Maar met een uitgekiende tactiek, het kiezen van de etappes, het slopen van Pogacar, hebben ze ook precies gedaan wat ze moesten doen. Ze hadden een plan, en dat hebben ze zo ongeveer perfect uitgevoerd. Om een 9,5 of 10 te krijgen hadden ze wel op meer etappes dan 1 moeten eindigen. Dit had bijvoorbeeld gekund als Vingegaard in het Baskenland zich even niet spaarde voor Wout, als het kopgroepen niet hadden laten rijden in de bergen. Ook vond ik het jammer dat Vingegaard afgelopen zaterdag niet gewoon met Pogacar door reed. Kijk maar waar je eindigt als je samen vol gas door gaat. Je hebt niets meer te verliezen.

UAE Emirates: 8,5
Ze kwamen natuurlijk voor eindwinst van de Tour, dus dat plan is niet gelukt. Maar Pogacar had natuurlijk wel een excuus met de gebrekkige voorbereiding vanwege zijn pols (wat ik ze nooit als excuus heb horen gebruiken). Ze eindigen alsnog met 2 man op het podium, pakken 3 etappes, en reden met een ploeg rond waarin iedereen ook dik in orde was. Mooie resultaten, maar het echte doel is niet gehaald, dus toch half puntje lager dan Jumbo-Visma

Ineos Grenadiers: 7,5
Vooraf wat vraagtekens over zo’n beetje ieder speerpunt van de ploeg. Bernal pas net terug na zijn zware blessure, en hij was inderdaad nu nog niet goed genoeg om met de beteren mee omhoog te gaan. Daniel Martinez rijdt het hele jaar al geen deuk in een pakje boter, en zette die trend deze Tour door. Pidcock en Rodriguez waren twijfel hoe zij er voor zouden staan ten opzichte van de rest. Maar beiden hebben het prima gedaan. Pidcock is weggevallen na zijn val halverwege de Tour, waar hij er tot dan toe echt goed bij zat. Ik denk dat zijn val hem dus wel degelijk parten heeft gespeeld. Rodriguez reed ook een ijzersterke Tour, waar ook bij hem een val hem jammerlijk nog wat plaatsen heeft gekost, maar toch nog zeer mooie 5e plaats in het eindklassement. Tel daar de 2 etappezeges bij op, en het dik in orde zijn van ook Fraile en Castroviejo, dan komt ook deze ploeg op een hele dikke voldoende uit.
Wel heeft Ineos als ploeg huiswerk om te zorgen dat ze met hun budgetten echt weer eens mee kunnen doen om de eindzege in een grote ronde. Maar dat heb ik hier in de beoordeling niet meegenomen, omdat dat met deze ploeg ook nog niet direct te verwachten was.

Bahrain Victorious: 8
De ploeg met vele vraagtekens vooraf. Wat doet het overlijden van Mäder met deze ploeg? Zouden ze 3 weken doelloos en zielloos door Frankrijk rijden, of de stenen uit de straat om Gino te eren? Voor het merendeel werd het het laatste. Drie etappes gepakt met drie verschillende renners en een 6e plaats in het eindklassement met Bilbao, en Bauhaus die zich boven verwachting een paar goed goed liet zien in de massasprints. Dikke prima!
Minpuntjes: Landa viel tegen, zelfs in vluchtgroepen toen hij al op achterstand stond kon hij geen potten breken. Ook Haig en Wright mag je wat mij betreft iets meer van verwachten dan wat ze deden / lieten zien deze ronde.

Groupama-FDJ: 6
Gaudu werd vorig jaar vierde en wilde dit jaar podium rijden. In Parijs-Nice kon hij wedijveren met ‘de grote 2’, dus de verwachtingen waren hoog. Toch was hij in de Dauphine zeer matig, wat achteraf dus al een veeg teken bleek. Hij was simpelweg minder goed dan vorig jaar. Uiteindelijk toch nog een 9e plaats in het klassement, dus ook niet waardeloos. Pinot heeft aangevallen waar hij kon (en niet zomaar aangevallen om het aanvallen (denk aan Alaphilippe), maar wel met een idee. Jammer voor hem in zijn laatste Tour niet beloond, maar zeker benoemenswaardig gereden. Ook Lars van de Berg zat een paar keer goed in de vluchten. Verder viel het toch wat tegen bij deze ploeg. Van Kung en Madouas mag je meer verwachten. De overige knechten ook niets noemenswaardigs gedaan. Kortom onder aan de streep een krappe voldoende.

AG2R- Citroen team: 6,5
Gestart met klassementsambities voor O’Connor. Vorig jaar viel hij enorm tegen (vanwege val), dit jaar was de hoop weer op hem gevestigd, waar zijn goede Dauphine ook een voorteken leek te zijn. Toch kon hij vanaf dag 1 niet met de besten mee. Teleurstellend dus. Toch heeft hij zich niet neergelegd daarbij, en zich in vluchten nog een paar keer goed laten zien. Jammer dat hij niet zo snel is in de sprint, anders had er een etappe zege nog ingezeten voor hem.
Maar men had nog een man achter de hand in de persoon van Gall. Hij is voor mij toch wel de revelatie van deze Tour. Het was bekend dat hij prima kon klimmen, maar nog nooit bewezen in een ronde van 3 weken. En was hij niet te vroeg in topvorm na zijn sterke ronde van Zwitserland? Nou, hij heeft bewezen dat hij met de grote jongens mee kan, en zeker in de laatste week leek het verval bij hem minder groot dan bij de rest, en werd hij eigenlijk degene die Pogi en Vingegaar nog het dichtst kon volgen.
De rest van de ploeg hier en daar wel in vluchtgroepen gezien, maar niets om hier uit te lichten. Lang verhaal kort, de hele knappe prestatie van Gall, en de pogingen van O’Connor brengen deze ploeg toch nog een voldoende.

De overige ploegen volgen later…..
Ik ben benieuwd of jullie je in deze beoordelingen kunnen vinden, of de Tour met een andere bril hebben bekeken.

 

+2/-0

Jumbo een 5 wat mij betreft. Bijna 8 minuten voorsprong hebben en dan in het wiel kleven van Pogacar op de Champs Elysée. Wat een kneusjes

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen