Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29

:D :D :D

 

+1/-0

Ruim 82 uur gefietst (de nummer laatst ruim 88 uur), en dan een ploeg beoordelen op basis van een paar minuutjes criterium rijden in Parijs.... :denk

 

+2/-0

Ik zou toch zeggen dat UAE de doelstelling niet heeft gehaald en toch nergens anders voor ging deze Tour. Het is ongeveer vergelijkbaar met PSV afgelopen seizoen dat geen kampioen werd. Dat Yates en Pogacar op het podium eindigen en ritten winnen is een troostprijs als je op papier de beste renner ter wereld hebt. Daar hadden ze van tevoren niet voor getekend. Daarom kun je niet hoger dan een 5,4 geven zoiets. Voor de Vuelta zal dat een ander verhaal zijn.

 

+1/-0

Ik snap wat je zegt. Maar ik beredeneer toch anders. Het was een onvoldoende geweest als ze continue achter de feiten aan zouden hebben gereden, nooit serieus mee hebben gedaan. Maar het is natuurlijk verre van dat. Vooraf was het voor iedereen duidelijk dat er 2 topfavorieten waren, en uiteindelijk kan er maar 1 in het geel op het podium staan in Parijs. Als jij dat niet bent, hoeft dat niet per definitie een onvoldoende op te leveren als je toch alles er aan gedaan hebt, sterk hebt gereden, etappes wint, etc, maar dat er uiteindelijk één andere renner net iets sterker bleek te zijn. Met nog slechts 6 etappes voor de boeg was het verschil 10 seconden, het kon nog alle kanten op. Helaas voor UAE valt het voor hen daarna de verkeerde kant op. Is dat dan onvoldoende? Ik vind van niet. Ze hebben zelfs na de mokerslagen op dinsdag en woensdag zich nog opgeladen en alsnog een etappe gepakt op zaterdag.

En de vraag die bij mij speelt, hoe zeker was men intern bij UAE dat Pogi echt echt klaar was voor geel in Parijs, gezien zijn pols? Was het ook niet een stukje verwachting, bluf, uitspreken van doelstellingen wat ze constant gedaan hebben?

 

+1/-0

De beoordelingen van Petrovic, deel 2.

Bora-Hansgrohe: 7,5
Een ploeg rondom Hindley met podium ambities. Hij leek halverwege de Tour hard op weg naar de derde podiumplek. Vingegaard en Pogacar waren duidelijk een maat te groot, maar ten opzichte van de rest leek hij toch wel het sterkst (met een etappezege op zak). Helaas voor hem heeft een val die plannen gedwarsboomd. Hij was daarna duidelijk niet meer op zijn best, en moest langzaam maar zeker mannen laten passeren in het AK, waardoor hij in Parijs uiteindelijk als 7e eindigde. Niet het gehoopte resultaat, maar met de val leek er wel een duidelijke oorzaak aan ten grondslag te liggen.
Naast Hindley wilde men in de sprint inzetten op Meeus, met Van Poppel als lead out. In de eerste 20 etappes was het vrij teleurstellend wat Meeus liet zien. Niet eens in de buurt van een echte topklassering. Maar in Parijs stond hij er ineens, en pakte hij DE sprint. Hiermee worden alle resultaten teniet gedaan.
De knechten waren de knechten volgens mij allemaal wel in orde (en hier en daar ook zichtbaar in zinvolle ontsnappingen), dus weinig op aan te merken.

Jayco-Alula: 7
Simon Yates liet eindelijk weer eens in een grote ronde zien wat hij kan, wat resulteerde in een meer dan keurige 4e plaats in het AK. Groenewegen daarentegen kwam er in de sprints toch te vaak niet aan te pas (door oa positioneren), en de keren dat hij er wel uit kwam, kwam hij toch snelheid te kort voor winst. Met het palmares van Groenewegen mag je toch iets meer verwachten (en zijn vorm die hij in de aanloop naar de Tour liet zien). Verder haalden ze Parijs zonder etappezege. Dus de hoge beoordeling van de knappe prestatie in het klassement wordt hiermee nog we enigszins gedrukt.
De rest van de ploeg heeft zich op meerdere momenten goed laten zien, althans, de renners waar je het van kan verwachten.

Israel-Premier Tech: 7
Leuk gereden! Geen man voor het klassement in de ploeg, geen sprinter (zo wil ik Strong en Boivin toch echt niet bestempelen), maar toch meer dan prima gereden. Woods een mooie etappe gepakt. En ook mannen als Neilands, Schultz en Clarke heb ik leuke dingen zien doen. Teuns misschien ietwat tegenvallend, maar overall prima gepresteerd door deze ploeg.

Movistar: 5
Ik begrijp dat het lastig voor ze werd toen ze direct in etappe 1 werden onthoofd. En ook kleine verzachtende omstandigheid is dat er gedurende de Tour nog 3 man naar huis is moeten gaan. Maar dan nog, van een ploeg met mannen als Guerreiro, Aranburu, Jorgensen en Pedrero mag je meer verwachten dan wat ze hebben laten zien. Ja, ze zaten hier en daar in de grote groepen in tussenetappes of etappes waar de kopgroep weg bleef. Maar nooit ook maar enigszins aanspraak gemaakt op een etappezege.

Cofidis: 7,5
Met niet meer dan redelijke renners hebben ze uitstekend gepresteerd. Want ik tel Martin echt niet tot de klassementsmannen. Twee etappezeges met deze ploeg, en niet zomaar lullige of gelukkige zeges! En ook Coquard deed het in de sprints boven mijn verwachting goed. Nooit kans gehad op een daadwerkelijke zege, maar hij reed best aardige sprint resultaten.

We zijn op de helft....

 

+3/-0

Prima beschouwingen, Petrovic.

Paar puntjes die wellicht iets toevoegen:

Ik zou Harper's klimwerk willen noemen voor Jayco Alula.

Maakte Jorgensen niet enige aanspraak op de ritzege in rit 9 (Puy de Dome)?

 

+1/-0

Deel 3, ploegen 12 tot en met 17 uit het ploegenklassement.

Arkea-Samsic: 4,5
Een ploeg met duidelijk lagere budgetten dan vele ploegen die ik eerder heb beoordeeld. En dat zie je terug in wie er voor deze ploeg rijden. Het is allemaal vlees noch vis. Geen klassementsrenner, geen sprinter (sorry Mozzato), geen puncheur, het is het allemaal niet. Leuk dat ze vervolgens zo nu en dan in ontsnappingen hebben gereden, maar ze zijn nooit ook maar in de buurt gekomen van een etappezege. Kleurloos naar een 4,5 wat mij betreft.

DSM-Firmenich: 3,5
Bardet viel uit, maar tot dat moment was het al duidelijk dat hij niet de benen had van eerdere jaren. Een paar man meegenomen ter ondersteuining van Welsford, die dit jaar wel al wat mooie sprint resultaten had neergezet, maar er in de Tour totaal niet aan te pas is gekomen. Misschien wel de grootste teleurstelling onder de sprinters. Een 13e plaats is zijn beste resultaat, enough said.
Helpt trouwens ook niet dat zijn ploeg tot 2x toe in de kilometers voorafgaand aan de sprint verkeerde keuzes maakte bij rotondes en hiermee in één klap kansloos werd die dag. Ook een stukje gebrek aan professionalisme/voorbereiding. Als je dan ook nog stuntelige tijdrit zit, met twee man te laat aan de start, en twee man in de eerste bocht al onderuit, dan is het een Tour om snel te vergeten voor DSM.

Lidl-Trek: 7
En dan hebben ze nog geluk dat ik ze gematst heb door ze geen punt aftrek te geven voor het afzichtelijke tenue. ;)
Etappezege met Pedersen, de bollentrui met Ciccone. En vooral als team gereden. Mooi om te zien hoe bijvoorbeeld Pedersen (toch ook een ‘kopman’) zich in begin van bergetappes zich uit de naad werkte om Ciccone en/of Skjelmose in de juiste vlucht te krijgen, en in de kopgroep het benodigde sleurwerk te doen om voorsprong te behouden.
Skjelmose ook zeer verdienstelijk gereden. In mijn omgeving merkte ik dat er vooraf vrij hoge verwachtingen waren rondom hem. Ik deelde dat niet. Hij was inderdaad heel sterk in Zwitserland. Maar ik zag nog genoeg redenen om verwachtingen te temperen voor de Tour. Hij is nog erg jong, en nog nooit in een grote ronde klassement gereden, daarbij de vraag of hij de vorm van Zwitserland zo lang vasthouden, en of het veld in Zwitserland simpelweg niet wat aan de lage kant was (wel met oa Ayuso en Evenepoel, maar die compleet andere piekmomenten gaan hebben dit jaar). Toch vind ik dat hij het uiteindelijk zeer verdienstelijk heeft gedaan. Het scherpe was er bergop op een gegeven moment wel af, maar hij bleef zich de hele Tour tonen.

Uno-X: 5
Natuurlijk moet je andere verwachtingen hebben van een ploeg die nog nooit eerder een grote ronde heeft gereden. Ze hebben absoluut mijn sympathie met hun leuke manier van rijden. Maar op basis van alleen sympathie kan ik ze onder aan de streep toch geen voldoende geven. Ervaren rot Kristoff kwam er niet meer aan te pas. Traeen viel ronduit tegen (heeft natuurlijk 328x het asfalt gekust, helpt ook niet). Johannessen is eigenlijk de enige die me echt wel positief heeft verrast.

Intermarché-Circus-Wanty: 4,5
Klasbak Girmay viel ronduit tegen. Meintjes was tot zijn uitvallen ook al van duidelijk dat hij niet zo goed was als in eerdere tijden. Slechts Zimmermann heeft een paar keer heel sterk gereden. De rest vrij kleurloos.

TotalEnergies: 4
Zeven jaar geleden zou je onder de indruk zijn geweest van dit team. Nu is het zeer matig. Slechts Burgaudeau en Latour waren een paar keer dicht bij winst in mooie etappes.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 25 juli 2023 om 09:21:

Prima beschouwingen, Petrovic.

Paar puntjes die wellicht iets toevoegen:

Ik zou Harper's klimwerk willen noemen voor Jayco Alula.

Maakte Jorgensen niet enige aanspraak op de ritzege in rit 9 (Puy de Dome)?


O ja, je hebt gelijk. Jorgensen werd pas enkele honderden meters voor de finish terug gehaald.
En Harper was inderdaad erg sterk!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Zizou schreef op 24 juli 2023 om 13:47:

Jumbo een 5 wat mij betreft. Bijna 8 minuten voorsprong hebben en dan in het wiel kleven van Pogacar op de Champs Elysée. Wat een kneusjes
Dat was wel megatreurig idd, manman

 

+1/-0

Dat was inderdaad totaal onnodig (treurig zoals je het wil noemen). Maar wat ik niet helemaal begrijp, de ploeg rijdt 3 weken lang ijzersterk rond in de Tour, pakt het geel (uiteindelijk nog met groot verschil), en het enige waar sommigen hier dan op willen reageren is dat specifieke momentje (en 1 specifiek persoon er de hele beoordeling aan ophangt). Waarom denk ik dan.

Anyhow, de laatste 5 ploegen.

Astana Qazaqstan Team: 5
Cavendish reed geen onverdienstelijke sprints. Bol was ook in orde. Lutsenko een paar keer geprobeerd in ontsnappingen, net als Tejada (1x?), maar overtuigend was het allemaal niet. Waar is de Moscon van een enkele jaren terug?

EF Education Easypost: 6
Ook zij werden, net als Movistar in de eerste etappe onthoofd, door het uitvallen van Carapaz. Daarna hebben we ze toch veel in beeld gezien in de aanval (oa Chaves, Bettiol, Shaw), en daarin niet onaardig gereden. Powless ook lange tijd in de bollen. Je kan ze de strijdlust niet ontzeggen. Dus een krappe voldoende. Cort was overigens verre van de renner van vorig jaar…

Soudal Quick-Step: 6,5
Ook deze ploeg moest als snel een flinke tegenvaller incasseren. Kopman Jakobsen maakt een lelijke smakkerd en heeft daar onvoldoende van kunnen herstellen om mee te kunnen sprinten om de prijzen. Het was lange tijd niet bepaald overtuigend wat de rest liet zien. Alaphilippe sprong met iedere uitbraak mee, om er vervolgens verderop in de etappe ook altijd als één van de eerste weer van gelost te worden. Ik had in de Dauphine het idee dat zijn scherpte terug aan het komen was, daarin heb ik me dus vergist.
Maar toch redde Asgreen de meubelen nog voor de ploeg van Lefevre, en helemaal knap dat hij de dag erna dat kunstje op een banddikte na herhaalde.

Lotty Dstny: 6,5
Het zal daar wel eens gezelliger zijn geweest in de bus. Ewan rijdt in de eerste sprints eigenlijk boven alle verwachtingen top 3. Daarna een paar keer weer niet, Heulot uit stevige kritiek, Ewan die er vervolgens de brui aan geeft (terwijl er ploegmaten op hem moesten wachten). Einde van een huwelijk in zicht…
Campenaerts heeft zich vervolgens meermaals laten zien, met als eindresultaat de superstrijdlust. En mooi gereden in de etappe die Asgreen uiteindelijk won door Eenkhoorn de oversteek te laten maken. Jammer voor hen dat Asgreen aan de streep simpelweg nog wat meer over had. Ook bijvoorbeeld Van Gils was in orde, en reed enkele prima etappes. Ik had vooraf met deze ploeg ook niet op een etappezege gerekend (want Ewan leek me onvoldoende in vorm, en de rest weinig winnaars t.o.v. wat er nog meer rond rijdt in de Tour), dus hier zal ik ze niet op afrekenen. Een voldoende dus.

Alpecin – DeCeuninck: 8
Als je 4 etappes wint, en de groene trui met overmacht, dan kun je al niets anders verdienen dan een mooi punt. Philipsen was ijzersterk, Van der Poel reed super lead outs, en ook de rest reed prima voor waar ze naar Frankrijk waren afgereisd. Met een beetje geluk hadden het ook 6 zeges kunnen zijn voor Philipsen. Toch wel een kanttekening bij Philipsen zelf. Hij heeft als persoon toch wel minpunten gescoord deze Tour. Het gevaarlijke sprinten is nog tot daar aan toe (dat doet iedere sprinter wel eens), en die bocht in de sprint lag er ook niet handig. Maar dat klagen over de motor voor de kopgroep in de etappe die Mohoric wint was nergens voor nodig, en het afsnijden van Eenkhoorn was helemaal belachelijk. Had hij helemaal niet nodig. Als zijn ploeg nog op 0 zeges had gestaan, dan had je je kunnen voorstellen dat ze er alles aan was gelegen om niets te veel weg te laten rijden. Maar je hebt al 4 zeges, de druk is er helemaal vanaf, waarom dan toch?

 

+2/-0

Weinig op aan te merken, Petrovic!

Om dat toch te proberen:

Weet niet of ik nou zo veel meer van Chaves en Shaw (EFEP) dan van pakweg Barguil (6e in de Vogezenrit) en Guglielmi (beiden Arkea-Samsic) heb gezien. M.a.w. EFEP mogelijk wat ruim beoordeeld tov Arkea, al maakt Powless wel een verschil voor EFEP.

 

+1/-0

Daar heb je gelijk in, dat ze in die zin redelijk vergelijkbaar hebben gepresteerd. Toch ben ik om twee redenen wat milder geweest voor EF:
- Powless die een behoorlijke tijd in de bollen heeft gereden, en zich daar vol in smeet;
- Verzachtende omstandigheid voor EF dat ze kopman Carapaz al op de eerste dag verloren.

 

+1/-0

Ik kan me wel grotendeels aansluiten bij de ingevulde beoordelingen, wellicht dat ik ergens een puntje meer of minder zou hebben gegeven.

Bahrain is voor mij wel de morele winnaar. Na het trieste overlijden van Gino Mäder nog geen maand voor de start van de Tour met drie verschillende renners een etappezege pakken was inclusief de logische emotie die daarop volgde fantastisch om te zien.

 

+1/-0

Favorieten WK: vd Poel, van Aert, Evenepoel, van Baarle, Pedersen, en Pogacar.

Outsiders: Asgreen, Laporte, Healy, Powless, Jorgensen, Skjelmose.

Long shots: Philipsen, Kooy, Madouas, Alaphillipe, Cosnefroy, Kung, Schmidt, Kragh Andersen, Wright, Hirshi, Bettiol, Matthews.

van Baarle en Asgreen zijn mogelijk de beste 'diesels' voor een 7-uur wedstrijd, maar iedere keer Montrose street maakt het weer beter voor vd Poel, v Aert, Evenepoel, en Pogacar. v Baarle zou kunnen winnen als de anderen naar elkaar kijken. Pedersen zou kunnen winnen door mee te zitten (de andere 'sprinters' zie ik dat niet doen).

Alaphilipe uit 2020/2021 zou favoriet zijn, maar toont structureel tekort te komen in de afgelopen maanden. Is geen top renner meer. Cosnefroy zou ook van heel ver moeten komen.

Pog rijdt al twee jaar een paar van de Vlaamse klassiekers, maar we zien zelden Evenepoel in een eendagskoers tegen vd Poel en van Aert.

 

+1/-0

Ja, ik denk dat de Vlamingen erg sterk zijn, misschien wel met nummer één en twee favoriet met ons Remco en Wout van Aert. Of die een teamspel kunnen spelen en willen spelen is nog maar de vraag. Ze kunnen het ook bij elkaar houden en Philipsen uitspelen. De rest van de ploeg is ook goed genoeg om gaten te dichten op het vlakke. Wel een fout om extra avonturiers te selecteren in plaats van bijvoorbeeld Declerq naar mijn mening.

Daarintegen zou het niet voor het eerst zijn dat Pogacar iedereen naar huis rijdt vanaf vroeg. De vraag is alleen of het parcours moeilijk genoeg is.

Voor Van der Poel is de vorm misschien niet goed genoeg gezien de Tour en dat Van Baarle alleen weg kan rijden lijkt me geen grote kans. De kans op een medaille voor Nederland is redelijk, maar de regenboog wordt heel lastig. Ik denk dat de beste kans is als een groepje vroeg weg is met een mindere Deen en Belg erin en Van Baarle of Eenkhoorn, zodat de grote teams niet gaan rijden.

Wel wat jammer dat Super-WK dat het niet gewoon dameszaterdag voor zondag de ME is. Ik heb een tripje gepland, maar kan maar één elitewegwedstrijd kiezen.

 

+1/-0

Vd Poel had inderdaad geen echte vorm in de Tour, maar daar zat een verkoudheidje achter. Ik schat vd Poel ook hoger in voor een 1-dagskoers op een parcours als (long, punchy, technical) dit dan voor pakweg een 180km heuvelrit in de 3e week van een Grand Tour. Even afwachten of de benen er zijn op zondag. Eekhoorn zal neem ik aan de vooruitgeschoven pion zijn voor Nederland. De Belgen hebben er meerdere die goed zijn on meespringen.

 

+1/-0

Afgaande op de junioren wedstrijd:

(1) is het echt lastig voor een peloton of groep om terug te komen in de laatste 3 rondjes: je moet echt van voren blijven zitten,

(2) zijn de steile stukjes in het circuit echt de punten waar je, als jij iets betere benen hebt op de dag, je tegenstanders er af rijdt.

Een nieuw supertalent lijkt in aantocht trouwens: de 16-jarige (!) Albert Philipsen wint de junioren wedstrijd, met behoorlijke overmacht.

Dit bericht is gewijzigd op 5 augustus 2023, 21:43:31.

 

+1/-0

En hij doet het - Chapeau Mathieu van der Poel!

 

+2/-0

De ene dag is de andere niet. Evenepoel - zondag nog tekortkomend - heeft weer een regenboogtrui.

 

+1/-0

Bijna alle niet vlakke etappes in de Vuelta liggen Roglic ontzettend goed. Op twee etappes na: die met de Tourmalet en die met de Angliru. Daar gaat Vingegaard normaliter tijd pakken op Roglic en Evenepoel. Zal het genoeg zijn?

Leuk dat met o.a. Vlasov, Mas, Thomas, Carapaz, Arensman, Ayuso, Almeida, Vine, Caruso, Bardet, Carthy, Dunbar, Higuita, Kamna, Uitdebroeks, Rubio, Martin, Ciccone, Martinez, en Meintjes er ook achter de grote 3 een sterk GC veld aantreedt. Top-10 rijden in Vuelta 2023 is een wereldprestatie! Al zullen velen van de bovengenoemden dan liever voor dagsucces gaan.

Beetje jammer wel dat Arensman 'in dienst van' zal strijden, maar aan de andere kant is hij sowieso kansloos voor GC winst of zelfs top-3 in de Vuelta (te veel kort steil werk, waar Thymen het echt moet hebben van lange lopers).

Waar Mollema vorig jaar nog de Giro en de Tour reed, is de Vuelta pas het eerste grote rondewerk voor hem in 2023. Geen goed jaar voor hem tot nu toe (zelfs niet on top-10 van San Sebastian, iets wat hij jarenlang presteerde). Tijd om het nog eens een keer te laten zien voor Bauke?

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen