Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27 28 29

Vooral afwachten of Evenepoel bij die ploeg zou zitten. Roglic, Vingegaard, Evenepoel, en Kuss is best wel veel van het goede. Ik kan me zo voorstellen dat (a) Evenepoel denkt: ik ga naar Ineos zodat ik onbetwiste ronde kopman ben, of (b) Roglic denkt: met Remco er ook nog bij ga ik naar Lidl of BV om met hun nog een keer de TdF proberen te winnen.

Ik vind het op zich wel zonde dat twee zulle goeie ploegen de noodzaak voelen van fuseren. Net als met voetbal maken de olie dollars de sport niet leuker/beter.

Wat wel goed is dat je onder die omstandigheden een sterke ploeg houd die in Europese handen is.

 

+1/-0

Geen fusie: prima.

Pogacar voltooit zijn IL Lombardia trilogie. Roglic had de benen niet, en Pog reed ook wel slim weg net na top van de Passa di Ganda. Sowieso lijkt dat parcours meer te passen bij Pog dan Rog, en andersom in de Emilia koers een week eerder.

Volgend seizoen Roglic bij Bora, en hopelijk Evenepoel gewoon bij QS. Dat wordt een leuke strijd in iedere Grand Tour.

Opvallend dat Bora straks de laatste twee winnaars van de Giro in de ploeg heeft. Plus Vlasov, Uitdebroeks, Kamna, en Higuita.

 

+1/-0

Bizar, de vraag aan het eind van de Eurosportcoverage wie de beste renner was dit jaar. Zowel qua PCS punten als UCI punten is er één die er ver bovenuit steekt. Daarin tellen de WK titels van MvdP en REv natuurlijk niet mee, maar ook daarmee is het gat groot. En als het alleen om GT's gaat is Vingegaard natuurlijk net beter in de Tour. Maar dat is een beetje net als zeggen dat Messi niet de beste voetballer is als iemand net beter kan keepen.

Dat wordt inderdaad wel leuk om te zien of er straks drei, vier, vijf ploegen kunnen strijden in de grote rondes.

 

+1/-0

Niet verrassend dat Bora nu wil dat Visma-LAB een broek uit doet om Uijtdebroeks gerechtmatigd over te nemen.

 

+1/-0

Het absolute hoogtepunt van het wielerseizoen hebben we denk ik reeds gezien:

https://twitter.com/i/status/1761780037840261293link

 

+1/-0

Dacht dat je zou posten over de mannelijke mecanicien die als vrouw moest opdraven

 

+1/-0

De mecanicien heet naar verluidt Moira en is vermoedelijk een vrouw? Anyway, dat was denk ik meer het dieptepunt van het seizoen tot nu toe.

Kijk uit naar Strade, in de hoop een beetje dat het niet een `Pogacar rijd iederen weg vanaf 50 km voor de streep show' wordt. UAE begint daar met Wellens, Del Toro, Hirschi, allemaal in prima vorm aan het begin van het seizoen.

Visma-LAB is natuurlijk geweldig begonnen ana het seizoen, maar in deze race zijn zij absoluut niet favoriet. Kuss is bepaald geen klassieker specialist, maar heeft de Strade wel een paar keer gereden (beide keren buiten de top 30). Zijn kracht is toch meer in het echte gebergte en niet een reeks heuvels. Valter en Laporte zijn sterk maar favoriet is toch echt wat anders. Wie weet wat Lemmen kan op zo'n dag. Doet Benoot mee?

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 27 februari 2024, 10:31:44.

 

+1/-0

De teams zijn al bekend, zonder Benoot, maar wel redelijk wat Nederlanders verspreid over de teams. Ik ben benieuwd hoe diverse Touracteurs zich houden. Cort, S Yates, Arensman, Bernal, etc. zie je niet vaak bij eendagswedstrijden.

Maar Pogi en zijn maten rijden ws iedereen naar huis. Hirschi is ook prima in vorm, even als Wellens en Del Toro.

Edit: Yates en Bernal dus toch niet.

Dit bericht is gewijzigd op 1 maart 2024, 08:49:25.

 

+1/-0

De aanpassing van het parcours (nu 215km) kon wel eens de aanleiding zijn voor enkele klassementsrijders om te starten. Wellicht schatten zij hun kansen met meer hoogtemeters (nu 3700m, inmiddels dus wat in buurt de komend van LBL (4200) en Il Lombardia (4600)) hoger in dan in vorige jaren.

Als het wat nat blijft, en de grond onder de grindpaden wat zacht en modderig is, hebben crosser Pidcock en gravel kampioen Mohoric wel weer wat voordeel op pure weg rijder Pogacar.

 

+1/-0

En met 'pure wegrijder' bedoelde ik natuurlijk een renner die puur van iedereen weg rijdt. :D

De duels tussen Stradej Pogacar en MvP in Milan San Remo en met San Remco in LBL zijn iig wel iets om naar uit te kijken.

Maar eerst de voorjaars rondes Paris - Nice (PN) en Tirreno Adriatico (TA).

PN: Roglic in de nieuwe kleuren van Bora vs Evenepoel in de oude kleuren van Soudal Quickstep. Denk niet dat Vismannen Kelderman en Jorgensen hier tussen kunnen komen (hoop het wel). Skeljmose, Bernal, Almeida, Gaudu, Buitrago, Vine, C Rodriguez, Gall, Bilbao zijn namen die je daar in de bergen (en dus in GC) wel verwacht.

TA: Vingegaard en dan een heel veld dat kansen maakt op het podium (e.g. Martínez, Ayuso, S Yates, A Yates, O'Connor, Arensman, Pidcock Geoghegan Hart, Mas, Kämna, Hindley, Carapaz, Tiberi). Heb hier echte hoop dat Arensman kopman kan zijn/worden voor INEOS.

 

+1/-0

Jorgensen komt er in PN dus wel tussen, en hoe, samen met landgenoot McNulty. Mooi om te zien wel, Matteo die zich aandient binnen Visma-LAB als 1 van de ronde kopmannen. Kelderman rijdt best aardig, en de slotklim van vandaag ligt hem wel. zou leuk zijn als Wilco nog wat kan opschuiven in het klassement, al zal de focus gericht zijn op een eind overwinning van Jorgensen.

In de TA doet Arensman het prima; podium zou leuk zijn maar dat verlangt dat Hindley of Ayuso een slechte dag heeft. Voornaamste punt is dat Thymen zo zijn plekkie als mede kopman in de Giro vrijwel verzekert. In de TA vandaag een vrij steile slotklim, Vingegaard zal dus weer losgaan, het is kijken wie van de rest een gaatje weet te slaan.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 9 maart 2024, 09:35:37.

 

+1/-0

Prachtige overwinning van Jorgensen in Parijs - Nice. Visma heeft er weer een tour-winning kopman bij!

Kelderman helaas wel weer de schlemiel - uit de top-10 vallend (letterlijk). Wat is dat toch met hem. EDIT: kennelijk on de laatste 3km gevallen, dus toch 8e in het klassement.

Oogt Roglic niet een paar kilo te zwaar?

Dit bericht is gewijzigd op 10 maart 2024, 21:53:17.

 

+1/-0

Die Mexicaan Del Toro is ook wel het vermelden waard, rijdt al wat opvallende uitslagen.

Zou Cian toch gelijk hebben dat er bij BORA minder serieus met voeding wordt omgegaan? Of zou er wat anders spelen waardoor Roglic het niet meer bij kan benen? Je zou toch zeggen dat hij nog een keer vol voor de Touroverwinning wil gaan.

Dit bericht is gewijzigd op 11 maart 2024, 16:39:34.

 

+1/-0

Voor de Tour zal hij zeker willen gaan, en daar gaan hij en zijn ploeg alles aan gaan doen. Roglic liet niks los na de race wat er achter de mindere vorm zit, maar als je Hindley en Vlasov ziet rijden in de TA en PN, dan lijkt me het niet een BORA probleem.

Del Toro is fenomenaal goed gezien zijn leeftijd. Ik denk niet dat Evenepoel of Pogacar pakweg 5 jaar terug zo hard reden, dergelijke wattages trapten. Of Del Toro ook nog zoveel beter kan worden als b.v. Pog sinds zijn eerste WT seizoen is een ander verhaal natuurlijk. Maar Del Toro is het future, zoveel is wel duidelijk.

 

+1/-0

Ik zag het live, heb het een aantal keer bekeken en heb nu diverse uitleg aangehoord van de betrokkenen, maar begrijp nog maar bar weinig van de baskenland etappe 4 massa crash.

Boomwortels onder de weg, naar verluidt.

Iig een trieste dag voor de wielrensport. Gelukkig lijkt geen renner blijvend of carriere verwoestend letsel te hebben opgelopen. De RvB race is nu wel meteen zo'n beetje voorbij.

Veiligheid wordt nu nog meer een thema dan het al was. Bidden dat men in PB de stenen veilig overkomt.

 

+1/-0

Ja, ik zie geen hobbels in de beelden, terwijl je met zo'n redelijk nieuw wegdek vol in de zon wel alles moet kunnen zien zou je denken. Het is ook een vrij overzichtelijke bocht. Goed dat iedereen het overleefd heeft, aangezien ze heel hard op de stenen afgaan.

Sportief gezien is het zeer jammer als REV en Vingegaard klaar zijn voor de lente en de zomer.

 

+1/-0

MvP = E3 + RVV + PR

 

+1/-0

Op het moment dat ie solo gaat ben ik eerder bang dat ie te maken krijgt met een jaloerse Belg dan met de kans dat ie bijgehaald wordt. Zelfs in PR dus een aanslag met een petje. Zijn voorsprong was meer dan genoeg om te valllen of lek te rijden en fiets te wisselen, mits ie heel blijft.

Interessant om zondag te zien hoe hij zich houdt tegen de echte klimmers in de heuvels.

 

+1/-0

Die mevrouw die er met de pet naar gooide gaat zich zelf aangeven naar verluidt. Vreemd allemaal. Ik zou als race organisatie maar eens gaan nadenken of het zgn. verdien model (lees: vip & jolige-sfeer bier tenten) niet een beetje beperkt/aangepast moet worden.

Zonder Pogi zie ik MvP in PR vorm op de Bemeler, Camerig of Cauberg wel als de sterkste voor de dag komen.

Op de La Redoute en twee vervolgheuvels van LBL tegen Pogi in Catalunya vorm, no way, dat zal niet lukken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 08 april 2024 om 22:11:

Die mevrouw die er met de pet naar gooide gaat zich zelf aangeven naar verluidt. Vreemd allemaal.

Misschien toch niet zo heel vreemd. Vrouw duidelijk in beeld. De groep die daar stond was vanuit een groep / VIP tentje. Met andere woorden, het zou niet lang duren alvorens de naam op het wereldwijde web rond gaat. En dat zou de organisatie achter die VIP tent natuurlijk ook schaden, want die gaan 'mee' het slijk in. Dus de organisatie achter de VIP tent gaat even met mevrouw in overleg hoe hier damage control op te laten plaats vinden. Uhhh, weet je wat, we laten de vrouw zeggen dat ze eigenlijk fan is van Vd Poel, en dat gooien van een petje gooien we wel even onder 'schrikreactie', 'onoplettendheid' of wat dan ook. Dan komt ze er waarschijnlijk met een boete vanaf, en de organisatie achter die specifieke VIP tent heeft haar handen ook weer schoon gespoeld.

Zou wel grappig zijn dat als de dame in Frankrijk een aanklacht tegen zich gericht krijgt, ze zich dan gaat verweren met oa het feit dat ze ook echt fan is van Vd Poel (wat ik zomaar durf te betwijfelen), dat ze dan in een verhoor middels een paar gerichte vragen over wielrennen (en vd Poel specifiek) volledig door de mand valt omdat ze daar helemaal niet op kan antwoorden...

Ik weet het, het is allemaal misschien wat vergezocht, maar ik sluit het toch allemaal niet uit.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 23 24 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen