Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 25 26 27 28 29

Voor mijn gevoel zijn er wel wat zaken fout gegaan.

- Kelderman had beter kunnen zorgen dat hij in het stuk overbruggen naar de laatste klim in dat groepje erachter zat. Zodat hij met die gasten omhoog kon rijden en eerder binnen was.

- Hindley had bij Kelderman moeten blijven en het dagsucces opofferen voor de roze trui. Die hadden met zn 2en nooit 2,5 minuut verloren.

 

+1/-0

Met dat laatste ben ik het niet eens. Ten eerste neem je daarmee een gigantisch risico, voor als Kelderman er helemaal dooheen zakt. Nu heb je Hindley nog als reserve.
Ook heb je bergop en -af niet zo heel erg veel aan een teammaat. Dan kun je beter de bonificatie afpakken.
Uiteindelijk lijken ze ook gelijk te hebben. Normaliter is Kelderman de betere tijdrijder en ik denk dat zaterdag wel te overleven is.

 

+1/-0

Zo alleen komen te zitten was niet ideaal. Maar hey, hij heeft de roze trui en zijn ploegmaat pakt de ritzege en staat no 2.

De aanpassing van rit 20 lijkt nu een voordeel voor Kelderman, want Hart & Hindley zijn duidelijk de sterkste klimmers in het hooggebergte.

Ineos gaat nu natuurlijk weer in de aanval op die dag: het werk van Rohan Dennis op de Stelvio richtte de schade aan voor Kelderman vandaag. Het is een beetje hopen voor Sunweb dat Dennis dat niet nog een keer kan in 2 dagen tijd. Misschien heeft Rohan ook wel een schuin oog naar de tijdrit de dag daarna.

 

+1/-0

De klim naar Sestriere doen ze 3x zaterdag en dat is geen zware klim, zelfs nog wat minder dan de klim van gisteren waar Kelderman niet van Almeida kon afkomen. Nu zit Ineos een beetje in hetzelfde pakket, het is in principe niet zwaar genoeg om Kelderman er af te rijden al is de opeenvolging van 3x die klim wel een ding en hoe herstelt Kelderman hier van? En gaat Hindley op kop rijden of meespringen of zelf aanvallen.

 

+1/-0

Probleem is wel: Hart pakt Hindley normaliter in de tijdrit. Het is goed denkbaar dat Hart en Hindley weer tijd pakken op Kelderman zaterdag, en tenzij Hindley Hart kan lossen is de Giro winst dan weg denk ik. Lastig parket.

 

+1/-0

Ik word wel een beetje simpel van de kritiek die Sunweb nu krijgt op hun tactiek (niet specifiek van mensen hier in het forum, maar meer in zijn algemeenheid, dus voel je niet persoonlijk aangesproken ;) ).
- Hindley zou op zijn kopman Kelderman hebben moeten wachten. Maar zoals Albert Trestena ook aan geeft, zou dat ook hebben kunnen betekenen dat als Kelderman er helemaal doorheen zou zijn gezakt dat met 1 actie beide mannen die nog kans maakten op rose zouden zijn opgeofferd. Als dat was gebeurd, was de kritiek op de tactiek helemaal losgebarsten.
- Anderen zeggen dat Hindley de aanval had moeten kiezen op de slotklim (gezien zijn mindere tijdrit dan Hart). Ten eerste is het de vraag of hij daar de benen voor had. Ten tweede loop je daarmee ook het risico dat je Hart 'meeneemt' en dus zelf mede schuldig bent aan het naar de klote rijden van het rose van Kelderman. Ook dat zou veel kritiek hebben opgeleverd.

Ik kan de gekozen tactiek heel goed begrijpen. Nu wordt er vooral gewezen op de zeer kleine marge die Kelderman nog maar heeft, met nog een bergetappe in het verschiet. Maar stel dat Kelderman die laatste 2 km niet nog zo veel had toegegeven, dan had Hart nu nog op ongeveerd een minuut gestaan. Dan zou het allemaal prima zijn geweest hoe ze hebben gereden. Ik weet het, dat is nu niet de realiteit, maar ik wil er slechts meer aangeven dat wielrennen geen exacte wetenschap is dat die laatste 2 km instorten ook niet voorzien had kunnen worden. Maar dat die 2 km wel een flink verschil maakt in de beoordeling van de tactiek van Sunweb.

Achteraf had Kelderman in de vallei misschien moeten wachten op Bilbao en Fuglsang. Maar ook dat kan ik begrijpen dat hij dat niet deed. Het vlakke stuk was immers maar 5 km (en ja, hij had de pech dat tijdrit-wereldtopper Dennis de kar kon trekken voor Hart, zodat dit verschil maakte). Maar als hij zich 'bewust' die 40 seconden liet inlopen, was het ook nog maar de vraag of hij die op de klim zou kunnen terugwinnen door de gespaarde krachten. Logisch denkend zou hij op de slotklim ook niet zo veel meer aan Bilbao en Fuglsang hebben gehad. Die reed hij er op de Stelvio namelijk al af (net als de rest van de keren bergop deze Giro). Dus waarom wachten op krakende volgers met slechts een relatief kort stukje vallei. Ik snap die gedachtengang wel. Helaas verkeerde keuze achteraf, maar dat is een koe in de kont kijken...
O ja, Bilbao reed overigens wel een super slotklim, die pakte gewoon even een minuut terug op de kop. Vrees dat Kelderman ook dan zijn wiel niet had kunnen houden.

We zullen zondag na afloop van de tijdrit weten of dit de juiste tactiek is geweest. En bij het niet dragen van rose, zal dezelfde kritiek weer opgerakeld worden. Maar gezien de situatie is de gekozen tactiek heel goed te billijken.

 

+3/-0

Helemaal mee eens Petro! Ik heb bijvoorbeeld de tweets van Zonneveld en de vele reacties erop gelezen maar geen enkel scenario kon je vooraf zeggen dat het resultaat ritwinst + roze + nr 2 zou zijn.

Het enige wat echt stand houdt is de kritiek dat de ploegleider wellicht iets motiverender had mogen zijn toen hij zijn bidon kwam afleveren en dat dat dan misschien iets minder tijdverlies op het vlakke zou hebben opgeleverd. Want hoeveel zou Kelderman nu echt gehad hebben aan Hindley? Op het vlakke nauwelijks iets, omhoog misschien 20 seconden? Dan hadden ze geen ritwinst, stond Hindley op 3 en was Kelderman iets zekerder maar dat is een scenario dat echt alleen achteraf stand houdt.

 

+1/-0

De factor die m.i. ook nauwlijks was in te calculeren is dat tijdrijder Dennis vrijwel alle klimmers sloopt op de Stelvio. Zonder Dennis had Hart het werk moeten doen in de vallei.

Maar er is voor gister geen enkel moment geweest in deze Giro dat aangaf dat Dennis bergop iedereen kon gaan slopen op de grootste, hoogste berg van de ronde. Zo'n joker valt normaal niet te trekken.

 

+1/-0

Hij was natuurlijk duidelijk wel in vorm. Het is de derde of vierde keer dat hij mee is in een ontsnapping in een lastige rit.

Overigens zijn er nog 2 foutjes gemaakt door Sunweb:
- de jasjes. Hoe kan het dat je jasjes hebt die niet aan te trekken zijn bergop op de fiets. Een ploeg als Sunweb die juist goed is door te ziften op de kleinste details ziet hun kopman afdalen zonder jasje omdat hij hel niet aankrijgt. Hindley flikkert enkele malen bijna van zijn fiets tijdens het aantrekken.

- de tussensprint in het dal. Hindley had daar 1 seconde moeten pakken in plaats van er 2 te verliezen.

 

+1/-0

Zo, een kleine 140 km minder op de rol vandaag. Komt Kelderman misschien niet heel slecht uit.

 

+1/-0

Zo. Vandaag mag Ineos maar eens aan kop van het peloton gaan jagen. Hoe frisser men de eerste keer op de top van de Sestriere aankomt, hoe moeilijker het wordt om Kelderman te lossen.

Sunweb moet krachten sparen tot dat het gaat breken, en m.i. dan zorgen dat Tusveld, Oomen, en Hamilton de longen uit hun lijf rijden om er zo lang mogelijk bij te blijven. Alle drie mogen vele, vele minuten verliezen op de laatste klim, maar op zijn minst 1 van hen moet er op de voorlaatste klim dicht bij zitten om eventueel Kelderman door de vallei helpen te rijden. Hindley zal op Hart moeten rijden, en zal op zijn minst de sprint om bonus seconden van hem moeten winnen.

Van Ineos verwacht ik dat ze op de voorlaatste klim weer proberen idioot hard te gaan rijden met Dennis & Hart. Kelderman houd niet van in het rood gaan, en mag - mocht men echt weer te hard gaan - eventueel best op het laatste stijlere stukkie even lossen, maar deze keer moet ie in de afdaling & vallei niet alleen zitten en alles er aan doen om zich terug te rijden. Daarom moet een Tusveld of Oomen meezitten. Het kan ook zijn dat Pelle Bilbao, Fuglsang, Nibali, en Almeida effectief een kompaan wordt van Kelderman in zo'n scenario. Dit is niet de Stelvio. Hart loopt een bepaald risico om zijn podiumplek te verliezen als ie zelf een keer een mindere dag heeft, dus het is voor hem niet noodzakelijk puur een kwestie van heel hard gaan op de voorlaatste klim.

Hopelijk hoeft Kelderman gewoon niet te lossen. De Sestriere is niet zo stijl, niet zolang, maar wel op hoogte (1400-200m).

Ik verwacht een etappe overwining van Hindley of Bilbao.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 24 oktober 2020, 11:33:31.

 

+1/-0

Nou klote zeg - Hindley wint de tussensprint maar verliest de eindsprint. Intussen leidde ie Hart met aanvallen verder weg van Kelderman.

Tegenvallend ook dat Kelderman Almeida niet kon bijhouden op het laatste stuk. Dan verdien je het niet om de Giro te winnen.

Ik weet niet wat die Rohan Dennis in zijn ontbijt krijgt trouwens. Niet normaal.

 

+1/-0

Maar de sterkste gaat morgen met de roze trui naar huis, en Kelderman mag knokken voor plek 3 en dat is ook een mooi resultaat.

 

+1/-0

Da's waar, maar met een beetje meer geluk of wijsheid had Kelderman binnen een minuut gestaan en nog een kans gehad.

Dat 'toch op het podium' gevoel kijk ik morgen we maar naar. Het andere gevoel overheerst enorm na deze rit.

 

+1/-0

Kelderman staat nu op 1.32 en hij finishte donderdag precies op 1.32 van Bilbao, terwijl hij die er op de Stelvio al had afgereden.

Kortom, hij verliest de Giro puur omdat hij alleen kwam te zitten op dat stuk tussen Stelvio en Sestriere. Hindley had op hem moeten wachten, of hij op Bilbao/Fuglsang. In beide gevallen was het nog goed gekomen (en deel van het verlies van vandaag lijkt mij ook een mentale klap, waardoor Almeida nog kon wegrijden).

 

+1/-0

Ik denk eerlijk gezegd dat in geen enkel scenario Wilco uiteindelijk de giro had gewonnen.

 

+2/-0

Een Giro-winnaar zou niet afhankelijk moeten zijn van ploegen tactiek. Tuurlijk, als je met pech of een valpartij krijgt te kampen dan kan het fijn zijn als er ploeggenoten in de buurt zijn om je weer naar voren te rijden. Maar als je er in de twee beslissende bergetappes beide keren op de voorlaatste col wordt afgereden, dan ben je gewoon op waarde geklopt.

 

+1/-0

Sorry, maar dat is gewoon onzin. Iedereen is afhankelijk van ploegentactiek. Dat Hart de Giro nu waarschijnlijk wint komt ook gewoon door zijn ploegmaat Dennis.

Kelderman had die voorsprong die hij had ook gewoon op waarde opgebouwd en het verlies dat hij daadwerkelijk "op waarde" heeft geleden in de twee laatste bergritten was ruim binnen de marge die hij had mogen verliezen.

 

+1/-0

Prachtige rit vandaag, eindigend op de Montcavillo. Was wat mij betreft de belangrijkste graadmeter voor de Vuelta tot nu toe, maar gezien het kleine tijdverschil weten niet veel behalve dat de eerste 3 vandaag mogelijk de eerste 3 aan het eind zullen zijn.

Op naar de Salencia (rit 11), de Angliru (rit 12), en de Covatilla (rit 17).

Wout Poels kan mogelijk 4 plekken stijgen op een goeie dag op 1 van die bergen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 28 oktober 2020 om 20:47:

Prachtige rit vandaag, eindigend op de Montcavillo. Was wat mij betreft de belangrijkste graadmeter voor de Vuelta tot nu toe, maar gezien het kleine tijdverschil weten niet veel behalve dat de eerste 3 vandaag mogelijk de eerste 3 aan het eind zullen zijn.

Op naar de Salencia (rit 11), de Angliru (rit 12), en de Covatilla (rit 17).

Wout Poels kan mogelijk 4 plekken stijgen op een goeie dag op 1 van die bergen.Angliru wordt weer smullen. Toch nog iets om naar uit te kijken dit weekend.
Verwacht dat Carapaz daar weg rijdt van Roglic.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen