Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Omdat?

 

+1/-0

De Angliru is absurd steil. De meest vergelijkbare race waarin beide renners meededen is wellicht de Mortirolo, waar Carapaz in 2019 wegreed van Roglic.

Maar de Angliru brengt altijd verrassende namen en verschuivingen (neem de 40-jarige Chris Horner in 2013), and hey it's another year, another day. De 40-jarige Valverde zal geheid een aanval plaatsen op deze berg in Asturias; Michael Woods reed enorm sterk op de Balcon del Biscaia in 2018 (minder lang, minder stijl, maar ook met boven de 20% er in). Ik ben wel benieuwd wat Poels op die berg kan.

 

+1/-0

Mee eens, het is geen flauw bergje. En ik sluit ook helemaal niet uit dat Carapaz daar Roglic eraf gaat rijden. Zeker in dit korte, maar toch heel zware seizoen zal ik niet verbaasd zijn als er nog rare dingen gebeuren in de klassementen.
Maar gezien de verhoudingen bergop tot zover zie ik niet direct aanleiding om te denken dat Roglic op de Angliru er afgereden gaat worden, vandaar mijn eerdere vraag op de post waarin het met een zekere stelligheid werd gebracht.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Petrovic schreef op 29 oktober 2020 om 14:15:

Mee eens, het is geen flauw bergje. En ik sluit ook helemaal niet uit dat Carapaz daar Roglic eraf gaat rijden. Zeker in dit korte, maar toch heel zware seizoen zal ik niet verbaasd zijn als er nog rare dingen gebeuren in de klassementen.
Maar gezien de verhoudingen bergop tot zover zie ik niet direct aanleiding om te denken dat Roglic op de Angliru er afgereden gaat worden, vandaar mijn eerdere vraag op de post waarin het met een zekere stelligheid werd gebracht.Ik verwacht dat met de opeenvolging van zware slotbeklimmingen de relatieve frisheid van Carapaz mede de doorslag gaat geven. Roglic is al vanaf de hervatting van het seizoen goed en continue voor de overwinning aan het rijden. Dat zou een keer 'minder' moeten worden. Geen totale ineenstorting maar wat verval zou niet vreemd zijn.

 

+1/-0

De klim gisteren was ook behoorlijk steil, niet zo als de Angliru, maar toch.

Poels is wel een specialist van de Angliru. Hij werd er al eens tweede achter Cobo (die geschrapt werd, maar Poels is niet officieel ritwinnaar benoemd..) en voor Froome, en tweede achter Contador en voor Froome. Hij had die rit gewonnen als hij niet op Froome hoefde te wachten, wat best onnodig was omdat Froome al zo goed als zeker de Vuelta had gewonnen en voor al zijn concurrenten reed.
Maar ik denk dat Vlasov daar gaat winnen. Of toch gewoon Roglic.

 

+1/-0

Inderdaad Nikiforov, het zware seizoen kan Roglic inderdaad nog gaan opbreken.

Overigens heeft Lefevre zich gisteren voor de zoveelste keer volkomen belachelijk gemaakt door schande te spreken over de declassering van Bennett. Dezelfde persoon had het een paar maanden terug nog over gevangenisstraffen voor Groenewegen ivm gevaarlijk sprinten. En nu praat hij het gebeuk van zijn Wolfpack-mannetje goed. Kan iemand hem in bescherming nemen aub?

 

+1/-0

Dat speelt toch al jaren. Heb niet de indruk dat er nog veel mensen zijn die Lefevre (nog) serieus nemen. Als er iets gebeurt in koers, is een bijna natuurlijke reactie: 'Heeft Lefevre al een boos tweetje de wereld ingegooid?'

 

+1/-0

Dit gebeurt inderdaad al lange tijd, en daarom gaf ik ook aan 'voor de zoveelste keer'. Maar dat ik het deze keer het melden waard vond was juist omdat de veiligheid van de renners juist de afgelopen maanden zoveel is besproken. En het juist Lefevre was die Groenewegen aan de hoogste boom wilde ophangen.
Maar ja, nu...
...gaat het om iemand uit zijn eigen ploeg en treintje, dus dan mag het blijkbaar wel;
...was het gevolg deze keer geen val, dus blijkbaar zijn duwtjes/kopstoten/afwijken van lijn dus pas laakbaar als er gevolgen zijn;
...ging het om een C-sprinter die daar volgens hem niets tussen de grote jongens te zoeken had, dus blijkbaar zijn de voorste rijen van het peloton alleen voorbehouden aan een soort elite clubje.

Verder kan ik me nog enigszins voorstellen dat iemand als boze reactie impulsief iets tweet. Maar hij ging daarna nog 'vrolijk' verder met het verdedigen van zijn standpunt tegenover anderen, en een voorbeeldje uit Parijs-Nice retweeten toen er een keer anders werd geoordeeld. Het feit dat er toen niet of anders werd gestraft maakt de actie van Bennett deze keer niet anders Patrick...zeker als je zo scherp was in je veroordeling van onreglementair / gevaarlijk sprinten van Groenewegen eerder dit jaar.

Overigens nog een reden dat zijn onzin moet worden geweerd: ook zijn ploeg wordt er meer geinfecteerd. Zie de tweets van Evenepoel na het incident van Alaphilippe tijdens de Ronde van Vlaanderen.

 

+1/-0

Alaphilippe zelf ook een bericht onlangs over die val, waarin hij zoiets zei als "ik wil niet zeggen dat het de schuld van Van Der Poel is, maar ..." .
Kortom, hij geeft van der Poel wel de schuld, maar durft het alleen niet hardop te zeggen. Krankzinnig. Als je al een renner de schuld wil geven, dan Van Aert die pas op het laatste moment uitwijkt waardoor vd Poel en Alaphilippe ook respectievelijk laat maar net op tijd en té laat konden reageren.

 

+1/-0

Totaal niet waar. Alaphilippe geeft niemand de schuld.

Wat zei Evenepoel? Dat heb ik gemist.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 30 oktober 2020 om 16:59:

Totaal niet waar. Alaphilippe geeft niemand de schuld.

Wat zei Evenepoel? Dat heb ik gemist.De tweet van Evenepoel was in een reactie op iemand anders:
Also true! WVA had to move open more to the left so the guys behind had enough space. MVDP was close and Julian was on!

Als hij al naar iemand verwijst, is het naar Van Aert.
Ik vond het vooral een onfortuinlijk ongeval. Had de motard het anders kunnen doen? Absoluut, maar de renners hoeven inderdaad niet zo dicht op de motor te zitten en als Alaphilippe hier niet op dat moment in het laatste wiel zat, was hij niet gevallen. Nu had hij de pech dat hij het daardoor te laat zag en hem niet kon ontwijken; voor mijn gevoel was er nergens opzet in het spel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 30 oktober 2020 om 16:59:

Totaal niet waar. Alaphilippe geeft niemand de schuld.

Wat zei Evenepoel? Dat heb ik gemist.Zijn letterlijke woorden

“Mensen zeiden dat ik niet gefocust was. Maar of ik nu voor me had gekeken, achter me had gekeken, mijn handen wel of niet op het stuur had, of aan het drinken was… Het had niets veranderd. Toen Van der Poel op het laatste moment uitweek voor de motor, was er niets meer dat ik kon doen”

Dus, omdat vd Poel op het laatst uitweek was hij kansloos. Ergo het is de schuld van van der Poel.

En iets verderop
“Ik zeg niet dat het de fout van Van der Poel is dat hij mij niet waarschuwt"

Door dat "niet" te zeggen, zegt hij het juist wel. Zeg dan niks als je het "niet" wil zeggen.
Wuyts had ook ergens wat verkapte onderhuidse opmerkingen over van der Poel. En dat na het hele Gent-Wevelgem gedoe van een week eerder met Van Aert.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 31 oktober 2020, 01:09:10.

 

+1/-0

Nee hij zegt het niet. Hij ziet ook wel in dat van der Poel daar geen tijd voor had.
Wuyts kun je inderdaad totaal niet serieus nemen als het om Wout van Aert gaat. Dat is als Valentijn Driessen maal Jack van Gelder met Ajax.

 

+1/-0

Ik had de uitspraken van Alaphilippe ook niet als verwijtend naar Van de Poel geinterpreteerd.

Overigens was het niet zozeer de tweet die Skipper hierboven quotte waar ik eerder aan referereerde. Ik doelde meer op de daaraan vooraf gaande tweet: "Fucking motard de merde".....

 

+2/-0

Gisteren niet veel spannends gebeurd, dus vandaag dan maar vuurwerk op de Angliru. Dit moet dé etappe van de Vuelta worden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Super Mario schreef op 01 november 2020 om 08:51:

Gisteren niet veel spannends gebeurd, dus vandaag dan maar vuurwerk op de Angliru. Dit moet dé etappe van de Vuelta worden.


Vandaag klapt het erop inderdaad! Ik denk dat we renners gaan afstappen een paar km voor de meet omdat ze anders omvallen!

 

+1/-0

Redelijk kleine verschillen gister tussen de klassementsrijders (op een enkeling na), maar Poels is nu wel "best of the rest" op plek 6.

Nog heel veel heuvels, een tijdrit met wind en stijle finish, en 1 finish op een grote berg (Covatillo) als scherprechters.

 

+1/-0

Roglic kraakte bijna Keldermaniaans, maar Kuss wachtte op hem en sleepte hem naar slechts 10 seconden tijdsverlies op Carapaz. Ik denk gezien het resterende programma met een tijdrit en weinig bergen dat Roglic dankzij Kuss de ronde wel gaat winnen.

Maar goed, dat dachten we in de Tour ook.

 

+1/-0

Kuss gisteren de sterkste van allemaal, jammer dat 'ie moest wachten op Roglic. Maar zoals El-Mik zegt, slechts 10 seconden, met tijdrit in het verschiet morgen, moet dat genoeg zijn voor Roglic om de ronde te winnen.
Ik zie de ervaring in de Tour eerder als een reden waarom het dit keer zeker niet mis gaat in de tijdrit.

 

+1/-0

Poels wint wat tijd op Martin, Mas, Valverde, Grossschartner op het tweede meetpunt.

Carthy sterk tot nu toe.

Poels 11e op de dag, 4e tijd van de top-10 rijders. Prima.

Hopen op een slechte dag van Mas en/of Martin, en dan is top 5 nog mogelijk. Podium gaat niet lukken.

Roglic sterk op het laatste stuk, dus dat ziet er goed uit voor hem.

Dit bericht is gewijzigd op 3 november 2020, 17:28:47.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 10 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen