Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Van de Poel doet niet zo aan team taktiek, die doet zijn ding op gevoel.

Twee monumenten in 1 voorjaar. (en 1 tweede plek in RvV, achter 1 van de besten ooit).

 

+1/-0

De Brabantse Pijl: geen Pog, MvdP, of WvA: zelfs helemaal geen Jumbo Visma.

Dus een koers met een meer verrassende winnaar.

Vorig jaar nam Ineos het initiatief, met 3 man in een kopgroep waarin Evenepoel en een in-vorm Cosnefroy.

Velen zullen dit zien als een kans om eens wat te winnen, want in Limburg en in de Waalse klassiekers rijden ze allen weer tegen Pocagar (en in LBL ook tegen Evenepoel).

 

+1/-0

Rugnummers 101 en 102 zijn nog wel vacant. Wie weet dat UAE nog een grote naam erbij plakt.

Edit: niet dus

Dit bericht is gewijzigd op 11 april 2023, 15:18:29.

 

+1/-0

Nou dan.

Eens kijken of Evenepoel het wiel houdt op de Cote de la Redoute.

 

+1/-0

De derde plek lijkt voor de stervelingen het hoogst haalbare achter de alleswinnaar en het Opperwezen.

In aanloop naar de Giro vind ik het nog steeds doodzonde dat Arensman als enige Nederlander op de lijst van favorieten staat, maar Thomas, Hart en misschien Ganna (als die roze pakt in de tijdrit) als teammaten voor zich moet dulden. Mollema heeft al even niets laten zien. Op Jumbo hoeven we ook niet te rekenen. Zo'n stunt van Bouwman zal dit jaar wat lastiger worden.

 

+2/-0

Arensman leek in de loop van de Tour van de Alpen wel iets van vorm terug te winnen. Wie weet staat ie er in de derde week gewoon. En hij is echt een man van de derde week. Al kan het inderdaad knechten worden.

Healy en Skjelmose de revelaties van de heuvel klassiekers. Pidcock die er altijd wel bij zit.

Hopen dat Roglic en Evenepoel beiden niet uitvallen vooraf of tijdens de Giro, want dan is de spanning meteen weg.

 

+1/-0

Roglic
Evenepoel
.
.
Almeida
Geoghegan Heart
Vlasov

Ik heb Thomas het nog nooit goed zien doen in de Giro, maar hij zit normaliter ook bij kanshebbers op plek 3.

Hopen dat Arensman de eerste week goed doorkomt (en niet in een pure knechtenrol wordt gedwongen), want in de derde week hoort ie bij de besten. Haig, Carthy, Caruso, Sivakov, Maeder, Buitrago, Vine, en Pinot zijn top-10 kandidaten.

Kijk er naar uit.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 01 mei 2023 om 21:55:

Roglic
Evenepoel
.
.
Almeida
Geoghegan Heart
Vlasov

Ik heb Thomas het nog nooit goed zien doen in de Giro, maar hij zit normaliter ook bij kanshebbers op plek 3.

Hopen dat Arensman de eerste week goed doorkomt (en niet in een pure knechtenrol wordt gedwongen), want in de derde week hoort ie bij de besten. Haig, Carthy, Caruso, Sivakov, Maeder, Buitrago, Vine, en Pinot zijn top-10 kandidaten.

Kijk er naar uit.Ik ben benieuwd hoe sterk Jumbo als ploeg is.
Voor mij is Evenepoel huizenhoog favoriet.

 

+1/-0

Giro is alweer voorbij. Wielrennen (of in ieder geval alles waar deze kannibaal meedoet) zal erg saai zijn de komende 10 jaar.
Wat ben ik blij dat ik niet in het tijdperk Merckx leefde.

 

+1/-0

Rondom zowel Jumbo Visma als Soudal hangen vraagtekens hoe sterk hun ploeg in de bergen is: o.a. Ineos lijkt iets meer 'breedte' te hebben. Evenepoel is favoriet, maar we moeten nog maar zien wie er echt staat in de derde week. 43 tot 80 seconden in de openingstijdrit betekent niet zo veel als je straks in de Alpen een keer moet passen. Vorig seizoen in de Vuelta begon Remco ietwat te kraken in de derde week. Is ie nu beter? het zou niet onlogisch zijn, gezien de opgaande curve, maar je moet het eerst maar eens laten zien.

Joris: gaan we nu doen alsof Pogacar en Vingegaard niet meer bestaan? We leven juist in mooie wielertijden vind ik. Met Pog, Ving, Evenepoel, Roglic heb je 4 echt sterke ronde mannen (laten we niet vergeten dat Roglic, die in de TdF van de afgelopen jaren duidelijk niet opgewassen was tegen Pog en Ving, wel Evenepoel voor bleef in Catalonie vorige maand, en was tot zijn uitvallen overall niet minder in de Vuelta vorig seizoen). De mix is verder best leuk met aankomende talenten als Ayuso, Rodriguez, Vine, en Arensman alswel outsiders als Vlasov, Carapaz, Hindley, Bernal, Hart, Ciccone, Gaudu, Thomas, A Yates, Mas, Landa, Sivakov, Bardet, en Almeida die af en toe met de besten meekunnen.

 

+1/-0

Giro lijkt inderdaad wel wat voorbij maar op een andere manier dan verwacht.
Grootste verrassing toch die Jonathan Milan. Paar mooie ereplaatsen en komt ook goed een berg over

 

+1/-0

Milan toonde zich al redelijk op de heuvels van Kroatie vorig seizoen. Begin dit jaar was ie helemaal uit vorm, nu weer top.

Heel erg jammer dat er zo veel renners uitgevallen zijn, met name Evenepoel, Vlasov, en Hart. Dit is niet meer dezelfde Giro.

Goed, Arensman schuift langzaam op wordt nu wellicht mede beschermd binnen INEOS. Die Franse Rus en L. de Plus zullen moeten knechten. Je moet kansen wel pakken als ze zich voordoen, en de derde week van de Giro is een geweldige kans voor Arensman om top-5 of zelfs top-3 te rijden. Met vereiste dat je dus zelf niet valt of ziek wordt.

 

+1/-0

Milan is natuurlijk een grote naam in het baanwielrennen die samen met Ganna Olympisch kampioen werd op de ploegenachtervolging en zich sindsdien meer op de weg richt. Klopte in het voorjaar al o.a. Groenewegen.
Het sprintveld is hier ook niet heel geweldig.

 

+1/-0

Morgen een etappe voor Mollema. Al heb ik het idee dat Bauke momenteel niet echt kan aanpikken bij de besten van deze Giro.

Afstand van de laatste klim naar de finish wat te lang, ander had dit wel een Roglic moment kunnen zijn.

 

+1/-0

En vandaag komt het GC spel voor het eerst echt stevig op gang. Roglic staat er goed voor, met 7 helpers nog in de race. Almeida en Thomas oogden ook in goeie vorm gister. Het zal tussen die drie gaan, al kan een Caruso in een derde week verrassen.

Afwachten hoe sterk Thomas is op de berg aankomsten. Arensman zal wat moeten knechten maar moet zorgen dat ie er zelf bij blijft en zijn positie niet opoffert. Hij is zo goed in een derde week, dit kan leuk gaan uitpakken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 22 mei 2023 om 08:43:

En vandaag komt het GC spel voor het eerst echt stevig op gang. Roglic staat er goed voor, met 7 helpers nog in de race. Almeida en Thomas oogden ook in goeie vorm gister. Het zal tussen die drie gaan, al kan een Caruso in een derde week verrassen.

Afwachten hoe sterk Thomas is op de berg aankomsten. Arensman zal wat moeten knechten maar moet zorgen dat ie er zelf bij blijft en zijn positie niet opoffert. Hij is zo goed in een derde week, dit kan leuk gaan uitpakken.Vandaag valt wel mee, maar het moet wel een keer los deze week inderdaad. Vreemd gisteren dat Ineos en Jumbo nauwelijks meewerkten om Kämna ea op achterstand te rijden. Almeida trok gewoon bijna alleen door. Zou Roglic toch niet kunnen? Anders heeft het toch geen zin om de laatste kilometer voor de rustdag in te houden.

Na het debacle in de Tour ooit met de laatste tijdrit met Pogacar zouden Thomas en Roglic toch wel gewaarschuwd moeten zijn. Ik hoop dat één van de jonkies Almeida, Rubio, Arensman of zelfs Leknessund dit laffe rijden afstraft door gewoon te winnen.

 

+1/-0

Ik zei vandaag, maar vandaag is rustdag natuurlijk. :)

Roglic zag m.i. gewoon in Bergamo Alto in dat er niet veel te winnen was: de echte concurrenten (Caruso en Thomas) zaten nameljk bij hem en Alemeida (waar ie mee omhoog ging naar Bergamo Alto) in dat groepje. Het was anders geweest als b.v. Thomas de sprong had gemist.

Thomas nam overigens juist wel sterk over van Almeida (aan de zuidkant bij de Mura Venezia). Kamna, Pinot, en Arensman zijn geen bedreiging wat Roglic betreft: ik las zijn inhouden juist als een teken van zelfvertrouwen: DWZ Roglic schat in dat ie met korte inspanningen op het einde van een berg of muur komende week een paar keer tijd gaat pakken op Thomas en Almeida. Zoals ie dat in de Vuelta (2022), de Tirreno Adriatico (2023), en de Volta Catalunya (2023) deed. En eerder in de Giro in etappe 8. Laf? ik zie het meer als wijs.

Arensman, Rubio, en Leknessund lijken mij geen kanshebbers voor de eindzege. Arensman kan wel top-5 rijden denk/hoop ik.

Almeida... who knows. Die lijkt momenteel op hetzelfde nivo te zitten als Roglic en Thomas: in de Tirreno kon ie de korte versnellingen van Roglic echter niet aan. Almeida lijkt mij, mits ie niet uitvalt of andere pech overkomt een zekerheidje voor het podium: een heel constante en betrouwbare wielrenner. Goeie vent ook als je naar hem luistert in interviews (maar dat zijn Roglic en Thomas m.i. ook).

Ik vind het lastiger in te schatten waar Thomas staat when the going is getting tough. 3e vorig jaar in de Tour, maar vrij conservatief koersend. In de jaren daarvoor weinig gepresteerd in Grand Tours.

 

+1/-0

Spannende dag! Ik vermoed dat de volgorde van 1,2,3 in het AK niet meer verandert, maar als Thomas of Roglic een wat mindere dag heeft (of Roglic een absurd sterke dag), dan gebeurt dat wel. Hopelijk gaat geen van hen tijd verliezen door materiaalpech, moter/volgeagen gedoe, of gekluns bij de fietswissel.

Arensman zie ik geen minuut+ goed maken op Caruso, maar Pinot en Dunbar, daar liggen mogelijkheden. Top-5 zou geweldig zijn. Sowieso geweldig hoe hij de dolemieten etappes reed, chapeau! Thymen gaat zo credits verwerven binnen INEOS, en zodanig zal hij ook eens als (mede-)kopman mogen starten in de toekomst.

 

+1/-0

Ok dan, een absurd sterke dag van Primoz!

 

+1/-0

Lutsenko, Vine, Higuita, Knox, en Fisher-Black flink op achterstand gereden in de eerste bergrit in de TdS. Evenepoel niet heersend, Ayuso, Gall en Skelmose sterk. Kelderman zat er goed bij: kan prima volgen/stayeren maar niet mee met versnellingen.

In de Dauphine was Vingegaard ongenaakbaar, Yates een solide diesel. Hindley, O'Connor en Haig, de aussies, draaiden goed mee.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen