Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 27 pagina's: 1 2 3 4 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Kelderman oogt best goed in vorm inmiddels.

GC podium in de Vuelta a Burgos?

 

+1/-0

Wat voor organisator legt een parcours met een speedbump in de laatste kilometer, op een naar beneden lopend stuk, waar ze met 70 km/u over heen gaan? Waarom grijpt de UCI niet eerder in, zijn er geen mensen die dit vooraf inspecteren? who signs this off? Dit is tegen de regels.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 03 augustus 2022 om 17:14:

Wat voor organisator legt een parcours met een speedbump in de laatste kilometer, op een naar beneden lopend stuk, waar ze met 70 km/u over heen gaan? Waarom grijpt de UCI niet eerder in, zijn er geen mensen die dit vooraf inspecteren? who signs this off? Dit is tegen de regels.Je weet toch: het is allemaal de schuld van Dylan Groenewegen!

UCI en de organisaties van rondes met dergelijke valpartijen moeten zich schamen.

 

+1/-0

Groenewegen had ook schuld in de TdP 2020. Maar de slappe hekken en het naar beneden lopen van het parcours in die eerste etappe destijds waren ernstige fouten van de organisators and de UCI, die daar destijds niks over zeiden en geen schuld aanvaarden. Nu blijkt dat de UCI ook niets heeft geleerd hiervan.

Ik zou zeggen: de ploegen moeten niet meer opdagen in een ronde met een parcours dat ze zelf niet als voldoende veilig beschouwen. Vroeg aankaarten en als de UCI geen fatsoenlijke praktijken weten te introduceren en garanties geeft, dan race je ergens anders. En je maakt ook publiekelijk waarom.

Goed, vandaag de Picon Blanco in de Burgos ronde - altijd wel goed voor (gezond) spektakel.

Ook heel benieuwd naar hoe Arensman en Hoole het gaan doen in de tijdrit in Polen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 4 augustus 2022, 13:52:35.

 

+1/-0

Arensman :pul

Wint de tijdrit en staat nu 2e in het klassement, 11 seconden achter Hayter, die de ronde wel gaat winnen.

Prachtig, wat een talent.

 

+2/-0

Er even vanuitgaande dat Roglic start en dat Bernal niet serieus kan meedingen voor GC mocht ie starten, zie ik maar liefst 5 favorieten voor het klassement in de Vuelta:

Roglic, Carapaz, Hindley, Evenepoel, Almeida.

Evenepoel is zowel de man met de grootste recente vorm (fenomenaal in de Tour of Norway en in San Sebastian) alswel de enige in het rijtje die nog nooit een goede Grand Tour heeft gereden, dus daar zit flink de meeste twijfel in. De anderen hebben wellicht ook een wat sterkere ploeg voor de bergen. Genoeg reden om hem buiten de favorieten te houden wellicht - ik houd hem er bij.


In het outsider rijtje:

Sivakov, Higuita, Mas, MA Lopez, S Yates, Haig, O'Connor

Van de Nederlanders is Kelderman de enige echte GC rijder, en in prima vorm, maar ik vermoed dat ie in een knechtenrol gaat belanden. Ik hoop van niet, en dat ie richting podium kan rijden. Hij is m.i. echter geen GC winst kanshebber in deze Vuelta, in dit veld.

BORA zou in principe met het berg-sterke viertal Hindley, Higuita, Kelderman, Buchman het e.e.a. kunnen forceren.

INEOS heeft met Carapaz, Visakov, Rodriguez (en Hart?) bergtroeven, Hayter is prima in het middengebergte en de Plus is ook een nuttige man in dat terrein. Sterk dus.

TJV moet et met het drietal Roglic, Kuss, BouwmanHarper, met Dennis als mogelijke vierde man voor de bergen en Gesink als verdere berg knecht.

UAE heeft Almeida, Marc Soler, Brandon McNulty, Rafał Majka, Pascal Ackermann best een goeie ploeg voor de bergen.

QSAV heeft met Evenepoel, Alaphilippe, Van Wilder, Masnada, een redelijke maar geen sterke bergploeg.


Welke ploeg is favoriet voor de ploegentijdrit? TJV? QSAV? INEOS?

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 12 augustus 2022, 15:03:43.

 

+1/-0

Correcties/toevoegingen:

kwa Nederlanders is, naast Kelderman, Arensman natuurlijk een prima GC kandidaat. Mij oogt de DSM ploeg echter niet zo sterk voor on de bergen. Mogelijk wel in de ploegentijdrit.

EFE-EP heeft met Uran, Carthy, Chaves, Padun, Carr, Eiking, en Guerreiro misschien toch wel wat mogelijkheden als er 1 of 2 goede vorm hebben.

Met Buitrago, Haig, Landa, Sanchez, Pernsteiner, Maeder, Poels, en Williams heeft BV natuurlijk een sterk team in de bergen. Landa gaat niet toch wel voor GC; Maeder is schaduwkopman; Buitrago mag voor ritzeges gaan.

Dit bericht is gewijzigd op 17 augustus 2022, 12:38:13.

 

+1/-0

Zouden ze nog een Nederlander in eigen land de rode trui gunnen? Misschien Van Baarle of Gesink.

Nog geen odds bij Kambi. UAE en BX hebben ook wel wel wat redelijke tijdrijders, maar die drie hierboven genoemd zullen het wel uit gaan vechten.

Edit: inderdaad TJV, QA, IG, BX, UAE als favorieten, waarvan de eerste twee als grote favorieten.

Dit bericht is gewijzigd op 18 augustus 2022, 13:06:44.

 

+1/-0

Ik wil naast Jumbo, Quick-Step en INEOS nog 1 ploeg aan het rijtje favorieten toe willen voegen: BikeExchange. Zij hebben ook echt een stelletje hardrijders geselecteerd.

Maar ik gun het Gesink echt om hier de rode trui te pakken.

 

+2/-0

Quintana gaat klaarblijkelijk zijn eigen verdediging voeren en heeft geen tijd voor de Vuelta. Goed dat PSV wel gewoon doorging met de competitie toen er onenigheid was met de transfer van Robert.

 

+1/-0

Bij TJV hadden Laporte wel kunnen gebruiken in de ploegentijdrit - die reed gister on de ToD een prima tijdrit en sneed vandaag fijn en slim de laatste bocht aan met Kooy (2e dagwinst alweer, laat Phillipsen 2 keer kansloos).

Vreemd verhaal Quintana. Something's wrong here.

 

+1/-0

TJV toch met relatief flinke marge op Ineos en Quick Step de TTT gewonnen. De overige teams nog een stuk daar achter. Maar allemaal relatief uiteraard, 14 seconden (of een half minuutje of iets meer t.o.v. de ploegen daar achter) is in de bergen allemaal nog niet veel waard.
Super mooi voor de trouwe knecht Gesink dat hem die rode trui is gegund vanuit het team!

Verder zag het er prima uit in Utrecht. Lekker druk, leuke sfeer. Geen valpartijen of andere zaken die een smet op deze dag zouden kunnen geven. Wel jammer dat de Spaanse regie er de kloten van snapt...

Op naar nog 2 dagen fietsen in NL. Morgen zelf maar eens een kijkje nemen in Den Bosch.

 

+2/-0

Tissotiming essentieel met die Spaanse regie. Mooie ploegentijdrit met inderdaad leuk dat Gesink het rood aan mag. Ietsje tegenvallend dat Arensman met DSM al wat meer tijd moest toegeven.

Ik zie eigenlijk geen enkele sterke sprinter met vorm op de startlijst. Bennet, Ackerman, Merlier, Molard, Thijssen, Pedersen, Groves...dat is het wel? of je moet van Poppel en Bol gaan meerekenen. Allrounder Hayter kan in dit veld nog wel meedoen, a la van Aert.

Er zullen er dus wel een paar opduiken die het normaliter wel kunnen vergeten als b.v. Jakobsen, Phillipsen, Groenewegen, of Kooy meedoen.

Misschien vandaag en in latere vlakke etappes betere kansen voor een vluchtgroep omdat deze ploegen minder geneigd zijn voor hun sprinter te gaan rijden.

B.v. gaat Bora (met hun drie GC kandidaten) echt iedere keer met krachten smijten om de dit jaar nog nauwlijks geziene Bennet naar de streep te rijden?

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 augustus 2022, 08:35:16.

 

+1/-0

Bora denk ik inderdaad ook niet. Maar ik verwacht dat een Alpecin toch echt wel gaat proberen het op een sprint uit te laten draaien. Juist door de afwezigheid van de allerbeste sprinters van het peloton zullen zij met Merlier kansen zien om hier de winst te pakken.
En dan verwacht ik dat bijvoorbeeld een Trek (Pedersen) en/of BikeExchange (Groves) ook wel een mannetje bij zullen steken in de controle van de vlucht. Niet ten koste van alles, maar gecontroleerd de kopgroep weghouden om het uiteindelijk op een sprint te laten uitlopen.

Jammer van Arensman. Het zat ze ook niet mee, Degenkolb waren ze al na 2 km kwijt (lekke band). Toch is de schade nog relatief beperkt. Als je de top 3 weg laat, dan heeft hij uiteindelijk maar maximaal 20 seconden verloren (Yates), en minder op de rest.
En in alle eerlijkheid, ik verwacht van hem geen wonderen deze Vuelta. Top 10 zou al mooi zijn, en dan zullen in de minuten verschil die er dadelijk overal zijn, die enkele seconden het verschil waarschijnlijk niet gaan maken.

 

+1/-0

Tja de vele korte steile heuvels in de Vuelta zijn natuurlijk niet meteen Arensman's cup of tea. Maar ook weer niet meteen een reden om niet bij de andere GC rennners te zitten en geen of weining tijd te verliezen. Bij Arensman is het vermogen om 3 weken lang nooit een keertje de boot te missen de grote uitdaging/vraag. In de Giro ging het lang goed, tot die rit in Lombardije waar Bora opeens hard ging rijden toen Thymen net even ging plassen. In Polen liep ie door 1 keertje niet echt goed genoeg mee te zitten in de finale de titel mis (maar 2e plek en tjdritwinst was al heel erg mooi natuurlijk). Je moet ook een team hebben dat jou goed van voren weet te houden en een management die goed inschat waar de gevaar punten komen. Ik heb wat twijfels bij DSM daarover.

Ik verwacht ook geen wonderen, maar ik denk dat Thymen er wel goed aan doet om er vol voor te gaan om top-10 of zelfs bij de eerste 6 te rijden, en ook echt die leidersrol beetpakt. Hij moet in de tijdrit naar Alicante (30km) zeker wat tijd kunnen pakken op wat andere top-10 kandidaten, Hij zal daar b.v. vrijwel zeker harder gaan dan Hindley, Higuita, Carapaz, Landa, Lopez, Mas, Yates, en O'Connor, en kan zich zelfs gaan meten met tijdrit giganten als Roglic en Evenepoel op de dag. Er liggen ook kansen voor hem op o.a. de lange loper (na steil begin) naar Alto Hoya de la Mora. Het soort hooggebergte waar Evenepoel zich nog moet gaan bewijzen, en waar Roglic soms heel goed en soms wat minder is (maar waar je juist weer Hindley, Higuita, Carapaz, Landa, Lopez Mas, Yates, en O'Connor sterk ziet rijden). Op de Etna, Blockhaus, de Mortirolo + Santa Cristina, en de Marmolada zat Arensman er iig best goed bij in de Giro. Kortom, weet Arensman de schade in de heuvel ritten te beperken (easier said than done), dan zit ie er mogelijk goed bij.

Kelderman heeft denk ik minder moeite om in de heuvelritten er goed bij te zitten (beter team ook). Maar zijn tijdrit vermogen is wat afgenomen de laatste jaren (toch nog steeds redelijk goed). Bij hem is de grote vraag het hooggebergte. In 2017 reed ie al een keer prima op de Alto Hoya de la Mora, net achter Lopez en Zakarin eindeigend . In Giro 2020 was ie supersterk in de bergen tot de Stelvio, en in de tour van 2021 kon ie steevast prima aanhaken. Dit jaar kon ie absoluut niet mee in de hogere bergen van de Giro en het CdD, omdat het voorseizoen in duigen was gevallen. Let's see, ben benieuwd. Het treintje Kelderman - Hindley zou wel mooi zijn om weer te zien!

 

+1/-0

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

Helemaal mee eens, Arensman moet gewoon eens alles op alles zetten om te kijken hoe ver hij dan kan komen. En dat is volgens mij ook de ruimte die hij van de ploeg krijgt deze ronde. Ik twijfel ook of DSM de ploeg is om hem voldoende ondersteuning biedt in vlakke etappes om hem goed van voren te houden etc.
Aan de andere kant is dat, net als die seconden die hij vrijdag verloor, allemaal niet zo'n probleem volgens mij. Grote kans dat die 20 seconden van vrijdag (op alles behalve de top 3) hem geen positie verschil opleveren als de stand wordt opgemaakt in Madrid. En als hij ergens in de eerste week een keer 2 minuten verliest omdat hij achter een val is blijven zitten, verkeerde waaier zat, door pech niet tijdig weer vooraan zat, of wat dan ook, dan is dat ook maar zo. Hiermee gaat DSM geen podiumplek weggooien. Hij kan vervolgens de rest van de Vuelta gewoon blijven doen waarvoor hij is gekomen. Aan het eind wordt de balans opgemaakt, en als hij door zoiets uiteindelijk 9e wordt ipv 7e, dan is dat maar zo. Dat verandert niets aan wat hij nu weet na drie weken zware ronde, waar zijn potentie nu ligt (op dit moment in zijn carriere).

Gisteren een paar uurtjes in Den Bosch verbleven. Leuk dagje. Beetje bij de bussen en de start rond gekeken. Mooi weer, lekker druk, goede sfeer, prima georganiseerd.
Enige waar ze iets beter over hadden moeten nadenken: het 'wegschieten' van het peloton door het kanon. Het halve peloton (wachtend recht voor onze neus) kreeg een hartverlamming door die enorme knal. Niet wetende wat daar bij de Citadel is, denk je tegenwoordig natuurlijk al vlug aan aanslagen o.i.d.
Enige teleurstelling (voor de kinderen die we bij hadden :) ): de reclamecaravaan. We hadden ze een beetje lekker gemaakt dat deze altijd vanalles het publiek in gooit. Maar die sponsorende (groene) auto's reden slechts toeterend voorbij, zonder petjes, shirtjes, snoep, opblaashandschoenen, en al die andere onzin die je normaliter ziet.

 

+1/-0

Ha dat lijkt me ook wel leuk zo de sfeer proeven. De laatste keer was Giro 2014 toen ik Quintana na vermoedelijk een technisch mankement het plaatselijje heuveltje mocht zien nemen na het peloton.

Lekker dagje wel voor Bora zo.

Op naar Baskenland, voor een eerste finale heuvelop. Higuita time dus! Of Buitrago, Roglic, Alaphilipe, Hayter, Almeida, of misschien wel Kelderman.

Dit bericht is gewijzigd op 21 augustus 2022, 22:32:20.

 

+1/-0

Dat is toch wel mooi hoe Van Poppel dat doet. Hij heeft enorme snelheid om Bennet pas heel laat af te zetten. Maar vervolgens ramt hij bijna Pedersen die daardoor nooit meer het gaatje links kan pakken.

Alpecin en hun treintje liep toch flink te duwen en Merlier was tig keer de trein kwijt al voordat hij uit het pedaal schiet. Het was een wonder dat er geen valpartij in de eindfase kwam.

 

+1/-0

Lutsenko, toch een prima GC renner, verliest veel tijd vandaag, en TJV vind het wel best om de rode trui even niet te hebben.

Vandaag had bij een bepaald koersscenario flinke GC verschillen kunnen geven, but it didn't happen.

Morgen is er geen ontsnappen aan, met de de finale op de top van de Pico Jano. Wie niet sterk is verliest mistens een paar minuten op de anderen. Mocht Bora, TJV, Ineos, Trek, en/of Movistar op de Brenez (2e cat.) al gas geven (om zo wat andere kopmannen proberen te isoleren) kan het een mooie koers worden.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 27 pagina's: 1 2 3 4 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen