Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 25 26 27 28 29

Zo. De bergen brachten een nieuwe koning van Spanje (Evenepoel), een nieuwe klim kampioen (Vine), en een career come-back (Soler).

Maar Roglic en Mas zitten er dicht aan. Over drie weken kan dit nog spannend worden. Het lijkt momenteel tussen die drie te gaan, al kun je o.a. de Ineos mannen Geoghan Hart en Rodriguez nog niet helemaal uitvlakken. En de race is lang, in een derde week kan het zo maar over zijn met 1 of meer van de drie.

Ook Kelderman zakt vandaag helaas vrij ver weg, en verknalt daarmee zijn klassement. Hij zat er aan het begin van de laatste klim gewoon goed bij, en twee dagen terug haakte ie wel prima aan. Erg jammer wel. Misschien kan ie zich later nog op etappe werk gaan richten. Hindley lijkt iig niet de renner van de Giro, dus of knechten nou zo nodig is moeten we maar bezien.

Arsensman deed het een stuk beter vandaag, staat nu 11e in het klassement, en met de tijdrit en een lange loper in Sierra Nevada in het verschiet zit een top-10 er op zich wel in.

 

+1/-0

ITT vandaag. Vlak parcours, zo'n 31.5 km.

Favorieten:
Evenepoel, Roglic, Dennis, Arensman.

Outsiders:
Wright, Almeida, Cavana, Pedersen, Amirail, van Baarle.

Affini had dit wel gelegen, maar is afgestapt (ziek).

Ik verwacht dat Evenepoel dit wint, maar hoop op Arensman. Misschien is het lange stuk langs de kust bij Alicante (denk aan zijwind) wel een licht voordeel voor de wat grotere, zwaardere mannen?

Interessant ook hoe echte klimmers (Mas, Ayuso, Yates, Lopez, etc) het gaan doen en hoe dat de top-10 van het klassement gaat beinvloeden.

 

+1/-0

OK Arensman totaal off the pace vandaag. :\(
geen idee hoe & wat, maar als Lopez harder rijdt dan Arensman in in een vlakke tijdrit dan is er wat vreemds aan de hand.

Dit jaar:
- Hindley onttroont King Carapaz (alhoewel niet 'direct') in Italie
- Vingegaard ontroont King Pogacar in Frankrijk
- Evenepoel onttroont King Roglic in Spanje

 

+1/-0

Heerlijk, het is weer spannend!

Arensman en Kelderman prima in de top-10 van de dag.

Morgen de Alto Hoya de la Mora.

 

+1/-0

Wat een overwinning van Arensman! Daar waar de hoogvliegers vandaag verwacht werden, wint gewoon een Nederlander.

Het is nog niet gedaan in het ak. Ons Remco heeft weer een lastige rit overleeft en ook Mas komt weer wat dichterbij. Je zou denken dat Roglic misschien wat eerder had kunnen gaan.

Edit: maar gezien de aankomsten in week 3 maakt "GOD" veel kans om het vast te houden. Donderdag moeten de uitdagers vroeg aangaan.

Dit bericht is gewijzigd op 4 september 2022, 17:54:23.

 

+1/-0

Prachtig. Arensman houd gewoon stand in die laatste kilometers, tegen Lopez en Mas. Thymen moet volgend jaar maar eens het podium gaan zoeken in een Grand Tour. Het niet zo goed kunnen omgaan met hitte lijkt wel een mogelijk obstakel (met name de Tour kan een probleem worden). Mogelijk kan Arensman in deze Vuelta nog 1 of 2 plaatsjes opschuiven, want hij is in zijn eerste Grand Tours best goed in de derde week.

Het AK wordt nog spannend denk ik.

 

+1/-0

Erg jammer van de lekke band van Evenepoel en vooral de zware val van Roglic. Hopen dat de schade beperkt is, en Roglic nog vol kan gaan in de komende dagen.

Als Kelderman, die zelf ook een smak maakte een paar dagen geleden, goeie benen heeft, dan moet ie morgen maar opnieuw eens meespringen met de vlucht en eindelijk eens een rit op zijn naam zetten. De aankomst lijkt prima voor hem.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 06 september 2022 om 21:29:

Erg jammer van de lekke band van Evenepoel en vooral de zware val van Roglic. Hopen dat de schade beperkt is, en Roglic nog vol kan gaan in de komende dagen.

Als Kelderman, die zelf ook een smak maakte een paar dagen geleden, goeie benen heeft, dan moet ie morgen maar opnieuw eens meespringen met de vlucht en eindelijk eens een rit op zijn naam zetten. De aankomst lijkt prima voor hem.Die schade is dus niet beperkt :o

 

+1/-0

Wat een domper. Roglic was een belangrijke smaakmaker. Absurd ook om zo ten val te komen.

 

+1/-0

Nu ook de leider van het bergklassement (Vine) uit de race (na een val). Dat is toch niet wat je wilt zien.

Arensman staat daarin tweede, en zou in principe een poging kunnen wagen om Carapaz voorbij te gaan daarin. Maar dat lijkt me geen goed plan: gewoon op GC mikken. Bergpunten zijn bijzaak, misschien via in de vlucht zitten in etappe 20. Arensman is ook niet wat je zegt een man voor korte sprintjes op de top van cols.

Ik verwacht dat Soler en Carapaz nu vol inzetten op de bergtrui.

 

+1/-0

Lekker van Arensman! De ritzege net niet, maar wel net voor Rodriguez gekropen in het AK. 6e is een uitstekend resultaat, en zijn eerste top-10 in een Grand Tour.

Chapeau, want hij leek mij gewoon de sterkste renner op de laatste berg in de derde week. Hij heeft echt geweldige inhoud.

Ben dus erg benieuwd wat hij kan volgend jaar met/binnen een sterke ploeg (INEOS).

In deze Vuelta had hij wellicht al hoger kunnen eindigen als DSM geen pech had gehad in de TTT en Arensman geen warmte problemen had ondervonden in de ITT.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 10 september 2022 om 17:53:

Lekker van Arensman! De ritzege net niet, maar wel net voor Rodriguez gekropen in het AK. 6e is een uitstekend resultaat, en zijn eerste top-10 in een Grand Tour.

Chapeau, want hij leek mij gewoon de sterkste renner op de laatste berg in de derde week. Hij heeft echt geweldige inhoud.

Ben dus erg benieuwd wat hij kan volgend jaar met/binnen een sterke ploeg (INEOS).

In deze Vuelta had hij wellicht al hoger kunnen eindigen als DSM geen pech had gehad in de TTT en Arensman geen warmte problemen had ondervonden in de ITT.Zou je dan verwachten dat hij kopman is in één der grote rondes? Het zou wel logisch zijn gezien de prestaties dit seizoen, maar dat is wellicht met een oranje bril bekeken.

 

+1/-0

Dat hangt een beetje af van het herstel van Bernal. Maar 'mede-kopman' zit er zeker in. Carapaz vertrekt, Thomas wordt oud en deed het aardig dit jaar maar al een stuk minder de jaren daarvoor.

Arensman lijkt niet minder (en ik vermoed meer soldie in een Grand Tour over drie weken) dan Sivakov, Yates, of Martinez, en verder dan Pidcock, beter dan Hayter voor een Grand Tour, beter dan Gheogan Hart, ongeveer op eenzelfde nivo als Rodriguez (maar heeft op zich betere ITT kwaliteiten).

Dus ik verwacht dat Arensman, bij goede vorm, zich naar kopmanschap kan rijden in een ronde waarin Bernal niet start.

 

+1/-0

Morgen de ITT op het WK. Zou me verbazen als Evenepoel snel genoeg acclamatiseert, en tevens de vorm van de Vuelta weet door te trekken. Maar wie weet. Ganna is favoriet maar gezien zijn matige vorm in de Tour niet uitgesproken favoriet.

O.a. de Twee Zwitsers, Cavagna, Lampaert, Sheffield, Hayter zijn mannen die op hun dag zo maar harder kunnen rijden als Ganna en Evenepoel niet op hun allerbest zijn. Pogacar ook, al lijkt dit niet zijn parcours (de wegwedstrijd wel, vanwege mount pleasance).

Ik hoop iig op een stiekeme medaille van outsider Mollema. Als je kijkt hoe dicht die in tijd zat tegen Ganna in de TdF en in de Deutschland Tour ...

Het parcours (2 rondjes Wollongong) heeft slechts 1 klein mini colletje (2 keer genomen dus) en veel bochten. Het wegdeel langs de kust heeft veelal flink wat beschutting van een wind van zee dus dat zal waarschijnlijk geen voorname rol gaan spelen.

 

+1/-0

Zo, dat is nog eens verrassend. Foss heeft het hele seizoen vrijwel niets laten zien en rijdt nu ruim bewezen toppers van het WK podium.

Hayter (pech) en Sheffield (val) leken tot hun problemen ook erg sterk, en het lijkt daarmee een moment van een nieuwe generatie jonge tijdrijders dat doorbreekt. Of beter gezegd, de rest van die generatie (Evenepoel en Pogacar braken onmiddelijk in profraces).

Mollema wat tegenvallend. Die zat er eerder dit jaar veel dichter bij.

 

+1/-0

Haha, verrassend inderdaad! Ik had ingezet dat Mollema voor Foss zou eindigen. Daar zat ik maar een klein beetje naast :D.

Ook bij de dames wat verrassende tegenvallers met Van Vleuten en Reuser die op voorhand favorieten waren, maar op ruime achterstand eindigden.

 

+1/-0

Maar waar van Dijk knap soeverein is deze keer.

Overigens klopt wat ik hierboven schreef ("vrijwel niets" ) niet echt: Foss reed namelijk in iedere tijdrit die ie reed dit jaar in de top-10. Zijn tegenvallende Giro AK stond me nogal bij. Maar dit was puur een tijdrit affaire.

Op naar de wegwedstrijd: van Aert vs Pogacar vs vd Poel. Voor mij de 3 favorieten.

Al zullen o.a. Evenepoel, Alaphilippe, v Baarle, Hayter, Matthews, Laporte, Visakov, Cort, en Girmay, daar andere gedachten over hebben.

De Denen hebben niet echt 1 uitgesproken kandidaat maar wel een hele sterke ploeg. Zo ook de Fransen, waar m.i. Alaphillipe normaliter de grote man is maar geen echte topfavoriet is vanwege zijn jaar vol vallen en blessures. Maar met Pacher, Laporte, Madouas, Bardet, Cavagna, en Senechal hebben ze echte veel sterke renners, en dan doet Cosnefroy nog niet eens mee.

Nederland heeft met MvdP, VBaarle, en Mollema drie troeven, en Mathieu lijkt in vorm, en dit parcours moet hem best liggen.

De Belgen hebben twee supertroeven met prima support. Maar is het plan wel eenduidig? Evenepoel reed vorig jaar de tank leeg in een kopgroep, wat van Aert nou niet bepaald hielp.

Nederland zou of Mollema of van Baarle eerder naar voren kunnen schuiven (maar dan niet met een rappe renner naar de finish natuurlijk). Maar zo zullen meerdere ploegen denken, vooral Denemarken en Frankrijk.

 

+1/-0

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

Wat een bizarre race bij de vrouwen elite. Nederland die na het uitvallen van Vollering vol op Vos inzette. Vos kon niet mee in de klimmetjes en Van Vleuten die toch maar in het groepje bleef.

Door steeds achterin haar groepjes te blijven kwam Van Vleuten toch langzaam terug naar de kopgroep. In de laatste kilometer rijdt ze iedereen voorbij. In de slotfase houdt ze genoeg over om Kopecki en de andere sprinters voor te blijven.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 24 september 2022 om 09:13:

Wat een bizarre race bij de vrouwen elite. Nederland die na het uitvallen van Vollering vol op Vos inzette. Vos kon niet mee in de klimmetjes en Van Vleuten die toch maar in het groepje bleef.

Door steeds achterin haar groepjes te blijven kwam Van Vleuten toch langzaam terug naar de kopgroep. In de laatste kilometer rijdt ze iedereen voorbij. In de slotfase houdt ze genoeg over om Kopecki en de andere sprinters voor te blijven.Een kleine week geleden je elleboog breken, tot op de dag zelf twijfelen of je mee doet. Je volledig het schompes rijden voor een ander, en dan op je laatste vezel nog mee kunnen. Wat een winnaar is Annemiek. Ik heb vannacht het laatste kunstje van Federer, en vooral de emotie (ook bij Nadal) gezien. En dan deze race. Waanzinnige sport. Het is dat Femke Bol ook een aardig seizoen heeft, maar de 3 grote rondes winnen en gehavend wereldkampioen worden, damn.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen