Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 25 26 27 28 29

Goede vraag. Als je met je 21 jaar de Vuelta uit rijdt en daarin op de laatste dag zo'n tijdrit neer zet, dan laat je in ieder geval zien dat je inhoud hebt. Ook werd hij vorig jaar op zijn 20e in zijn debuut in een grote ronde zelfs al 41e. Dit jaar eigenlijk maar 1x een klassement gereden in een ronde, waar hij in Romandie 11e werd. Geen verkeerd resultaat.

Dus de potentie lijkt er wel te zijn. Ik ben benieuwd welke ontwikkelingen hij door gaat maken, welke keuzes hij in de toekomst gaat maken, etc

 

+1/-0

Morgen doet Arensman mee op het WK (individuele tijdrit). Parcours plat als een pannenkoek, 43 km lang. Normaliter het terrein voor powerhouses als Kung, Bissenger, Ganna, Affini, Asgreen, Cavagna. Maar wie weet wat o.a. Pogacar, Hayter, van Aert, Cort Nielsen, of Evenepoel op de dag klaar weten te maken. En kan Arensman de lijn doortrekken?

Dit bericht is gewijzigd op 18 september 2021, 12:58:52.

 

+1/-0

Ik kan prima leven met je lijstje BOMMEL. Ik zou echter Van Aert willen upgraden naar medefavoriet (als ik jouw eerste rijtje namen als de favorieten mag beschouwen), en misschien Evenepoel ook daarbij. En ik zou Bissegger daar uit halen en naar de outsiders verplaatsen (alhoewel ik hem ook weer hoger aan sla dan de overige namen in dat lijstje), want ik denk dat de afstand niet in zijn voordeel is.
Als ik dan uit het lijstje gekozen favorieten een volgorde ga hangen, kom ik tot:
1. Van Aert
2. Kung
3. Ganna
4. Affini
5. Evenepoel
6. Cavagna
7. Asgreen
8. Bissegger

 

+1/-0

Van Aert is absoluut 1 van de favorieten Petrovic; mijn eerste rijtje was deels de 'pure' powerhouses aan te geven, daar waar van Aert (zeker ook een powerhouse, en hoe!) een allrounder is die ook met bergen en heuvels om kan gaan.

Kung en Ganna zijn voor mij wel de twee grootste kanshebbers vandaag, met een schuin oog op Affini (en een kleiner, 'dark horse'schuin oogje naar Hayter en Court Nielsen).

Deels omdat van Aert elke week wel voluit gaat om iets te winnen, daar waar Kung, Bisegger, en Ganna specialiseren. Blijft koffiedik kijken natuurlijk. Evenepoel is wederom op supernivo, maar is hij echt een renner voor een pure vlakke tijdrit? Hij is qua aero super (zo niet de beste), maar qua pure waardes trappen, kan ie dan mee met Kung of Ganna? Hoe wegen die zaken met dit parcours (en wind)? Al met al ga ik voor de iets zwaardere coureur vandaag.

Ik heb wat minder inzicht in wie 'technisch' goed is (i.e. bochtenwerk) en of dit nou een bovenmatige rol speelt in deze tijdrit.

 

+1/-0

Die doen toch niet allemaal mee? Ik zie voor Denemarken Bjerg en Asgreen en Nederland alleen Van Emden.

 

+1/-0

Klopt! Twee dagen geleden stonden er hier 4 namen bij zowel Denemarken als Nederland:

https://www.flanders2021.com/en/races/men-elite-individual-time-triallink

Nu dus niet. Vreemd maar waar. Met 'niet allemaal mee' heb je het dan over Court Nielsen en Arensman.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 19 september 2021, 12:43:03.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 19 september 2021 om 12:36:

Klopt! Twee dagen geleden stonden er hier 4 namen bij zowel Denemarken als Nederland:

https://www.flanders2021.com/en/races/men-elite-individual-time-triallink

Nu dus niet. Vreemd maar waar. Met 'niet allemaal mee' heb je het dan over Court Nielsen en Arensman.


Ja, inderdaad, ik dacht eerst Poga ook niet, maar toen zag ik later dat ik bij Slovakia ipv Slovenia keek :p.

 

+1/-0

Een klein schopje. De te verwachten namen eigenlijk allemaal wel in de top 10 geëindigd, met uitzondering van Cavagna, die 14e werd. Verder kun je binnen de top 10 toch wel stellen dat Martin positief verrast heeft. Vele mooie uitslagen behaald in de tijdritten in zijn carriere, maar de laatste jaren werd dat toch echt wel een beetje minder. Mooi dat hij hier nog een eervolle uitslag heeft kunnen rijden.

En helemaal mooi voor hem (wat minder voor de Nederlandse equipe) dat hij vervolgens nog goud wint in zijn allerlaatste race uit zijn carriere, bij de mixed relay.
De meningen over dit onderdeel waren her en der wat verdeeld. Ik moet zeggen dat ik het wel een leuke toevoeging vindt. Bij een 'normale' ploegentijdrit zie je vaak halverwege al wel wie er gaat winnen, en worden de verschillen simpelweg groter onderling in het tweede deel van de rit. Maar nu je met een heel andere ploeg rijdt in deel 2, kan er nog vanalles gebeuren, wat de spanning zeker ten goede komt. Mooie voorbeelden zijn de Italianen en de Nederlanders. De eerstgenoemden reden een fantastische deel bij de mannen, en zakten ver weg bij de vrouwen. Onze landgenoten waren na de mannen slechts 7e (wel enigszins in de lijn der verwachtingen overigens gezien de mannen die hier en bij de concurrenten rijden), en komen de dames tenslotte nog tot op 12 seconden van het goud. Maar met de stabiele Duitse ploeg een terechte winnaar.

Op naar het weekend, naar de wegwedstrijden....

 

+1/-0

De Oranje vrouwen grepen er dus net naast.

Bij de mannen is van Aert torenhoge favoriet. Maar dat betekent ook dat iedereen naar hem kijkt. Daarachter lijkt mij het groepje

Colbrelli
VdPoel
Alaphilipe
Mohoric
Roglic
Pogocar
Evenepoel

kanshebber, en daarnaast ook mannen als

Cort, Asgreen, Hirschi?

 

+1/-0

Petje af voor Alaphilipe! iedere heuvel maar weer demarreren.

vdPoel leek in de finale een beetje te rijden met als grootste prio om iig van Aert niet terug te brengen.

van Baarle zilver is een geweldig resultaat voor hem en een prima prestatie denk ik voor Nederland.

Dit bericht is gewijzigd op 26 september 2021, 18:41:26.

 

+1/-0

Olav Kooy begint zijn sprintvermogen te etaleren. OK in een kleine ronde (Kroatie) maar hij is ook pas 19. Knap brons ook op het WK U23.

A.S. weekend Parijs - Roubaix. Een andere mix van favorieten. Maar van Aert, vdPoel, en Colbrelli kom je wederom niet om heen. Zou van Baarle weer van voren weten te rijden?

En wat zijn eigenlijk de mooiste drie eendags koersen van het jaar?

 

+1/-0

WK, Roubaix en Strade Bianchi

 

+1/-0

Ha dan beleef je een mooie week Klompje!

Strade Bianche, met de heuvels, de zandpaden/grindwegen, de finish door de smalle straten van Sienna, dat heeft alle ingredienten van een heroische race!

Persoonlijk heb ik niet de nostalgie bij die koers die Parijs-Roubaix (o.a. door winst Kuiper) of Luik-Bastenaken-Luik (o.a. door winst Rooks) bij me oproepen (want de Strade loopt pas vanaf 2007).

De laatste jaren hebben met name Gent-Wevelgem (iets aan de Kemmelberg en dan de vlakkere wegen naar de finish heeft iets magisch) en de Ronde van Lombardije (geen heuvels maar bergen, dus meer echte klimmers van voren) me kunnen bekoren.

 

+1/-0

Iets met mosterd en een maaltijd, maar ik kom ook nog maar even kort terug op het WK. Zoals BOMMEL al meldde, Alaphilippe de volledig terechte winnaar. En daarachter een heel knappe tweede plaats voor Van Baarle. Eindelijk weer eens een oranje shirt op het podium na Van Bon, het werd weer eens tijd.

Overigens had ik niet het gevoel dat Van de Poel slechts met Van Aert in het hoofd zat, het was volgens mij gewoon van 'niet beter kunnen'.

Bij de Belgen is het nu hommeles. Van Aert had uiteindelijk niet de benen om wereldkampioen te worden, en gaf hij dat blijkbaar nogal laat aan. Evenepoel is gepikeerd dat hij geen mogelijkheid had gekregen om er zelf voor te gaan (terwijl hij zich een dag eerder nog 100% conformeerde aan plan van Aert), en dit wordt lekker openlijk bediscussieerd. Deze wond zal niet heel snel dichten, en zal voor de komende WK's etc nog wel eens tot mooie discussies kunnen leiden.... Ik verbaasde me tijdens de koers trouwens ook over het zo vroeg uitspelen van Evenepoel. Schitterend voor het koersverloop uiteraard, maar ik twijfel of dat nu zo slim is/was. Waarom geen andere 'knecht' de knuppel in het hoenderhok laten gooien? En dan Evenepoel bewaren tot aan 80 of 60 km van de streep? Dan hebben de knechten van de grote landen al wat meer geleden en is het maar de vraag of ze in staat zouden zijn om Evenepoel dan te controleren. En als ze dat uiteindelijk toch wel zou zijn gelukt, dan zijn ze in ieder geval ook uitgepierd, precies wat de Belgen wilden doen met alle concurrenten.

Ik heb zelf geen 'mooiste 3'. Ik kan net zo genieten van echte klassiekers als van de koersen daar net onder, en bijvoorbeeld een WK. Ik kijk niet meer of minder uit naar bijvoorbeeld een LBL versus RVV, versus AGR, versus Lombardije, versus Roubaix, versus WK, versus Waalse Pijl, versus Strade Bianchi, versus San Sebastian, om maar een rijtje te noemen. Wel ligt mijn voorkeur naar slijtageslagen danwel koersen waarin wat geklommen moet worden. Een Milaan-San Remo kan me bijvoorbeeld echt een stuk minder bekoren.

 

+1/-0

167km voor de finish in de aanval gaan, met o.a. Roglic die meezit, was inderdaad wel apart van Evenepoel en de Belgische ploeg taktiek.

Tja een koers is zo mooi als ie gereden wordt, dus ik snap Petrovic' uitgangspunt wel. Maar toch bouwt zich bij mij over jaren wat voorkeur op, wat met de jaren ook weer verschuift.

Hel van het noorden coming up (maar eerst: Giro dell'Emila)

Dit bericht is gewijzigd op 2 oktober 2021, 15:34:14.

 

+1/-0

Als schouwspel was deze natte PR bijzonder. Mevrouw Bommel keek even mee en had maar 1 vraag: 'why?' :D

Had al zo'n voorgevoel dat de kasseien Cobrelli wel zouden liggen, al had vd Poel het wel slimmer aan kunnen pakken in de sprint. Maar hij zei na afloop dat de benen wel op waren, dus had het wellicht niets uitgemaakt als ie de binnenkant had weten te kiezen. Hij 'maakte' iig wel de race met zijn vernsellingen op de kasseien stroken, samen met Moscon die wel te veel pech had in the end.

Roglic weer koning heuvel-op sprint in de dell'Emilia. Tja daar doe je niet veel aan als je in zo'n kopgroep zit.

Op naar Il Lombaria (en nog wat midweekse koersen in de regio).

 

+1/-0

M.i groepjes van favorieten voor Il Lombardia:

1.Roglic

2.Evenepoel

3.
Almeida
A Yates
Pogacar
Alaphilipe
Woods
Storer
Vingegaard

4.
Vlasov
Mollema
MÄder
Haig
Padun
G Martin
Uran
Gaudu
Bardet
Pinot

TJV (Roglic, Vingegaard, Kruiswijk), DQS (Evenepoel, Almeida, Alaphilippe), en Bahrain (Haig, Mader, Padun, Cattaneo) zijn de ploegen diverse kaarten kunnen trekken. Mogelijk kunnen Yates, Sivakov, Moscon dat voor IG; Geoghan Heart lijkt echter totaal uit vorm.

Het diverse kaarten uitspelen gaat vrijwel zeker een grote rol spelen.

Er zit een stijle hobbel met kasseien op het einde, maar de finish zelf is niet omhoog.

 

+1/-0

Een legendarische editie van Parijs - Roubaix. Ik heb er van genoten!
Jammer dat Van der Poel leeg was, de gebrekkige voorbereiding eist aan het eind dan toch zijn tol. Maar niets gestolen hoor aan de winst van Colbrelli.

Ik zie Roglic ook als de grote favoriet voor Lombardije, met als grootste gevaar de QuickStep ploeg. Alaphilippe, Almeida en Evenepoel zijn allen in zeer goede doen. Op wie ga je reageren, en wanneer, dat zal de grootste uitdaging zijn.

 

+1/-0

Klopt Petrovic, DQS hebben de beste troeven om het Roglic lastig te maken.

Alaphilipe viel wel wat tegen van de week in Milan - Torino, de vraag is dus of hij de benen (nog) wel heeft.

Daar waar Almeida en Evenepoel in beide ritten in de regio waar ze aan de start verschenen echt supersterk waren.

Ben O'Connor had ik nog niet genoemd: dit is wel een mooie koers voor hem, maar lastig in te schatten waar die staat na een tijdje weinig koersen.

 

+1/-0

Hmm, O'Connor, die had ik helemaal niet op mijn vizier. Deze koers zou hem inderdaad wel moeten kunnen liggen. Maar ik zie dat hij bij Giro dell'Emilia een DNF achter zijn naam heeft staan. Geen idee van de reden. Maar normaliter is dat geen hoopgevend teken.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen