Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 ... 6 7 8 9 10 11 12

De groene trui kan echt nog wel interessant worden. Cavendish had gisteren nog geluk dat hij met hulp van het team nog net op tijd binnen kwam. Maar bij een volgende gelegenheid kan het voor hem ook zomaar einde oefening zijn. Hij was in principe ook niet 100% gefocused op de Tour, dus in zijn programma was zijn vorm dus ook niet helemaal ingesteld om nu 3 weken Tour te kunnen overleven.
Het zou ook zomaar kunnen dat Bahrein en BikeExchange morgen Cavendish eraf proberen te rijden op dat bultje op 40 km van de streep. Als ze de gashendel open zetten, dan ben ik benieuw of Cavendish er aan kan blijven hangen. En dan is het nog zo'n 35 kilometer naar de streep, met een gecombineerde ploegentijdrit (een Bora'tje doen) zouden ze Cavendish zomaar uit kunnen schakelen voor de sprint.

 

+1/-0

Denk het niet, als hij het gisteren in die extreme koude het haalt dan haalt hij het in de andere etappes ook wel.

 

+1/-0

Nou, van Aert hadden niet velen opgeschreven als winnaar van deze rit denk ik. Knap.

Vingegaard reed Pogacar er af tegen de top van de Ventoux! dat maakt het wel zo interessant nog.

Prima rit van Mollema (3e) en van Kelderman, die nu op 6 staat en mogelijk O'Connor nog kan pakken voor plek 5.

 

+1/-0

Vandaag de grote onvoorspelbare rit tussen 'hilly' and 'mountains' in hangt. Op en neer de hele dag. Daar waar je er in de Giro (Apenijnen) altijd wel een stuk of 3 van hebt.

Wel iets voor Mollema?

Oppassen voor GC rijders.

Morgen de grote 'bergen in de hitte' rit waarin de hypothese dat Pogacar minder goed is in de hitte / droogte getest gaat worden.

Weet niet of het nou wel zo warm is boven de 1000 meter (laatste helft van etappe morgen) maar goed.

 

+2/-0

Ik denk dat het meer voor de vage avonturiers is dan voor de echte klimmers. Het zijn geen al te lange beklimmingen naar het eind en veel omlaag. Het dak van de etappe is veel te ver van de finish. Als hij wil winnen moet hij wel heel ver van de streep een voorsprong pakken.

Die vrolijke bescheiden man die gisteren de etappe won, is dat nou dezelfde als die arrogante klootzak van Sky destijds? Cav is aardig veranderd.

Edit: toch Mollema, haha.
Ook wel opvallend dat Martin dit mag, waar WvA wel werd teruggehaald. Dat is wellicht niet uit weelde van het peloton.

Dit bericht is gewijzigd op 10 juli 2021, 16:00:56.

 

+1/-0

Wat een rit van Mollema. Wind tegen en toch vooruit blijven. Chapeau!

Ik vermoed dat UAE 5 min wel best vindt, en dat IG en JV niet veel beter kunnen, en wellicht ook verwachten dat Martin op de grootste bergen weet tijd gaat verliezen.

 

+1/-0

Poels lijkt net dat sprintvermogen te hebben om met name Woods af te houden op de meeste cols. In het hooggebergte (boven 1500) zijn er specialisten zoals Quintana. Interessant spel.

Voorname uitdaging voor Poels is dat ie in de laatste berg etappe op de HC Tourmalet (en mogelijk in Luz Ardiden, ook HC) nog voorbij gestreefd kan worden. 1 van zijn voornaamste doelen zal moeten zijn om als eerste van de bolletjes-trui kanshebbers de top van de Tourmalet te bereiken. Dat houdt dan weer in dat je jezelf niet helemaal leeg rijdt de twee dagen daarvoor. Maar de Col de Port en de Col de la Cor (etappe 15) en de Col de Perysourde (etappe 16) daar zul je ook mee moeten doen en je concurrenten aftroeven. Geweldig iig om weer eens een Nederlander te zien strijden om de bolletjestrui. Mits ie geen slechte dag krijgt en redeljk verstandig rijdt liggen er prima kansen voor Poels.

Kelderman zit er tot nu toe vrijwel altijd goed bij, lijkt net wat beter dan Lutsenko om niet gelost te worden door de 'gele trui groep' als het tempo bergop wordt opgeschroeft. Lutsenko's tijdrit is waarschijnlijk wel net wat beter momenteel dus hij heeft ok wel een kleine voorsprong nodig bij aanvang van de tijdrit naar St Emillion. Wilco lijkt me wel duidelijk sterker dan O'Connor in de tijdrit, dus een 5e plek ligt wel in het verschiet. O'Connor is wat beter kwa versnellingen bergop maar over the whole niet beter dan Kelderman in de bergen. Of Kelderman ook Carapaz's plekkie kan bedreigen wordt een lastigere kluif. Carapaz is normaliter wat sterker op hogere bergen. Kelderman kan mogelijk wel pakweg een minuut paken in de tijdrit (als ie een goeie dag heeft), maar dan moet ie geen tijd verliezen in de komende berg etappes op Carapaz. Hierin zal e.e.a afhangen van hoe goed Buchmann en Konrad hem kunnen bijstaan waar nodig. Met name Buchman leek wel weer wat vorm gevonden te hebben in de rit naar Andorra. Het zal Kelderman's doel zijn om podium te halen, maar ik hem eerlijk gezegd Aru of Vingegaard niet voorbij streven, tenzij 1 van die twee een echte slechte dag krijgt; niet ongewoon in een derde week dat een renner opeens wat terugvalt, maar vooralsnog zie ik helemaal geen tekenen van terugval bij die twee. Pogagcar lijkt volkomen onaantastbaar.

Mollema, zou die nog de energie & ambitie hebben om voor de etappe naar St Gaudens te gaan? Het parcours ligt hem iig wederom uitstekend! Maar ik neem ook aan dat de andere renners nu wel heel scherp zullen zijn op onze Bauke en zijn slimme wegrijd-strategiën (doet een beetje denken aan hoe Zoetemelk dat ooit deed).

Kruiswijk was iig een tijdje mee in de rit naar Andorra, maar lijkt net als in de Tour de Suisse niet sterk genoeg om echt wat te doen deze Tour. Hij zal zelf wellicht willen mikken op een etappe overwinning maar in deze vorm wordt het denk ik puur knechen voor Vingegaard.

 

+1/-0

Poels zal nu voluit voor eerste op de Tourmalet moeten gaan. Zo niet dan gaat Pocagar hem mogelijk voorbij via punten op Luz Ardiden.

Kelderman extra stevig op 6, met zicht op plek 5 en, indien Uran opnieuw wat zwakte toont, wellicht op plek 4.

 

+1/-0

Wat vond je van de actie van Movistar en Quickstep aan het begin van de etappe om de hele breedte van de weg te blokkeren? Ik vond dat wel een klein beetje hinderlijk. Er was tussen de ontsnapping en de sprint totaal geen kans om weg te komen.

Het is wat jammer voor Poels hoe het verliep allemaal. Met de vlakke rit van vrijdag zal Pogacar morgen gewoon voor de bolletjestrui kunnen gaan. Als Poels dan de punten op de tourmalet pakt en Pogacar geen, wat lastig is, zal het alsnog lastig worden. De kans is wel aanwezig dat Pogacar de rit pakt. De enige hoop is een grote kopgroep die snel weg mag met Poels erin. Maar UAE is ook niet gek.

 

+1/-0

Movistar blokkade heb ik gemist, Albert, ik schakel meestal pas in bij de eerste berg.

Je hebt gelijk dat het lastig gaat worden voor Poels. Hij zal met een groepje vooruit moeten zijn en de sprint aan de top van Tourmalet moeten winnen. en/ of renners buiten de GC moeten vooruit blijven en de eerste posities aan de eindstreep weten te pakken en zodoende de Luz Ardiden bolletjes punten wegkapen van Pogacar.

Maar mocht Poels daar volle punten pakken en Pogacar geen of heel weinig, dan is de buit vrijwel binnen toch? Op de Luz Ardiden liggen net zoveel punten als op dr Tourmalet, en Poels staat nu 11 punten voor.

De hoop is dat Pogacar/UAE weinig trek heeft om de gele trui of de etappe overwinning in gevaar te brengen voor de bolletjestrui.

 

+1/-0

Als ik het goed heb zijn er morgen aan het eind weer dubbele punten bij de finish, de winnaar krijgt dan dus weer 40 punten

 

+1/-0

Ah natuurlijk. Thanks Ricardo.

Bahrain V. kan wellicht groot inzetten op een etappe overwinning (en zodoende de 40 punten wegnemen). Makkelijker gezegd dan gedaan.

 

+1/-0

Goed, Pogacar is natuurlijk ook de ware KoM. Maar die dubbele punten geven op zich wel een dubbel gevoel. Willen we ieder jaar drie tour truien aan 1 renner laten? Misschien is een aanpassing van de regels op zijn plaats.

Pluspunt is dat Wout de bolletjes trui naar Parijs mag blijven dragen.

Uran inderdaad weer een zwakke dag, Kelderman nu op 5. Nu nog in de tijdrit O'Connor proberen te pakken. Plek 4 in de Tour zou een topprestatie zijn voor Kelderman.

Chapeau voor Mas trouwens, die op het einde nog leuke pogingen deed om er met de dagoverwinning vandoor te gaan.

 

+1/-0

Ja, Pogacar had met de overwinningen gisteren en vandaag al 80 punten en dus maar 8 extra nodig voor de bergtrui. Dat geeft wel een scheef beeld inderdaad. De slotklim levert vaak al tijd op, dus de extra beloning is wat onnodig en dubbele punten is wat overdreven. Overigens is Pogacar natuurlijk wel de beste klimmer.

Nu wint hij 6 truien in 2 jaar, maar de jaren daarvoor werden de bergtruien wel door anderen gewonnen. Ik weet niet of je de regels aan moet passen omdat 1 renner zo goed is. Vorig jaar scheelde het ook weinig of Roglic had geel.

 

+1/-0

Eens dat aanpassen niet puur moet op basis van 1 uitzonderlijke renner. Maar ik vind de logica van dubbele punten ansich al wat kraken. De Giro en de Vuelta doen dacht ik niet aan dubbele punten voor de laatste berg. Waarom de Tour wel sinds 2004?

Ik vind het iig juist wel leuk als de KoM competitie proberen te winnen een heel andere aanpak vergt dan GC rijden. Nu is dezelfde taktiek van op alleen de laatste berg eerste zijn mogelijk voor beide klassementen (geel en bolletjes).

Voor de tijdrit: liggen er kansen voor de specialisten om de allround supersterren Pogacar en Vingegaard te verslaan?

Kung, Lutsenko, van Aert, McNulty, Asgreen, Bisseger?

Ik verwacht Kelderman dit keer in de top 10. Hopelijk genoeg om O'Connor in te halen.

 

+2/-0

Een flut Tour De France dit jaar. Vond er niets aan. Ja, de eerste week was nog wel leuk met Van der Poel, maar daarna. Wat een voorspelbare, saaie Ronde. Maar wat wil je ook als veel renners er snel weer uit liggen. Dan winnen steeds dezelfden.

Doordat McEwan weg was won Cavendish. Dat gun je zo iemand nog wel. Maar verder juist net twee renners waar ik een hekel aan heb. Gladde Fohn-boy Van Aert, waar ze op de Belgische TV helemaal in extase van zijn de hele tijd. Je zet de TV aan en ze hebben het over hem. Maar hij is nog tot daar aan toe. Ik heb echt een hekel aan Dopingacar. En ik zal niet de enige zijn. Een nietszeggende wielrenner, die wel heel verdacht makkelijk rondrijdt. Die ook nog eens anderen niets gunt. Een groot kampioen laat ook wel eens iets voor anderen, zoals de bolletjestrui.

Maar ik begrijp het wel, voordat hij over een paar jaar tegen de lamp loopt wil hij nu zoveel mogelijk winnen.

 

+1/-1

Nou ja, je moet toch alle prijzen willen winnen als sportman. PSV moet ook voor de beker. Je doet het ook niet alleen voor jezelf, maar ook voor de ploeg, die nog wat geld, eer en punten krijgt.

Pogacar profiteert van de valpartijen en wint ruim, maar doet niets wat echt opvallend is. Alleen die tijdrit aan het begin was met overmacht op de concurrenten. De tijden dat een team op kop rijdt en iedereen er af valt en de kopman minuten pakt in een bergrit zijn voorbij. In de bergen waren hij Vingegaard en Carapaz aan elkaar gewaagd.

 

+1/-0

Alleen in de Pyreneeën waren de drie echt aan elkaar gewaagd. Op Ventoux oogde Vingegaard iets sterker, in de Alpen was Pogacar een klasse beter.

Ik heb me iig wel vermaakt. O.a. de eenzame ontsnappingen van Mohoric (2x), van Aert (op de Ventoux), Mollema, Politt, Konrad, Kuss, Teuns, Alaphilipe en van der Poel en O'Connor waren heroisch.

Het algemeen klassement was te snel voorbij, maar de strijd daaronder was best leuk en verrassend. O'Connor, Uran, Martin, en Vingegaard stonden op plek 2 gedurende laatste 2 weken.

Met massasprinten heb ik niks. 200km rijden om samen aan te komen en dan weer dezelfde man te zien winnen boeit niet. In elke rit op zijn minst een paar kleinere cols wat mij betreft.

 

+1/-0

Roglic had op de Picon Blanco niet veel aan Kruiswijk, Kuss, Bouwman, Gesink, of Oomen. Hofstede en van Hooydonck zijn geen echte klimmers, maar van de andere vijf zou je wel verwachten dat er op zijn minst 1 of 2 een tijdje meekunnen bergop. Zeker Kuss die in de bergtrui al vrij rap moest lossen.

van Ineos zag Adam Yates er wel sterk uit, en ook Bernal kwa prima mee.

Mas, M.A. Lopez, Landa, en Ciccone lijken op eerste gezicht de juiste vorm te hebben voor het klassement; Maeder, Vlasov, Aru, Padun, Caruso, Carthy, Bardet staan er nog redelijk goed bij. Voor o.a. Carapaz en Martin lijkt het GC ietwat verrassend reeds voorbij (die hebben natuurlijk al flink wat koersen in de benen dit seizoen).

 

+1/-0

Roglic is King of Spain again.

Arensman die derde wordt in deze tijdrit is bijzonder sterk.

In 2018 was hij tweede in de Tour de l'Avenir, achter Pogacar, maar voor Maeder, Ameifa, en Vlasov.

Zit er niet een ronde renner in Arensman?

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 ... 6 7 8 9 10 11 12

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen