Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 25 26 27 28 29

Ik zie Carapaz ook als grote favoriet inderdaad.
Yates zal best weer goed zijn, maar de ploeg is lang niet zo sterk, en daarbij heeft Yates altijd wel een keer een mindere dag.
Lopez is voor mij een groot vraagteken. Misschien totaal niet op de afspraak, misschien weer ouderwets klimmend. Maar sowieso niet genoeg voor winst.

Outsiders voor podium naast de genoemde namen zijn voor mij Almeida, Bardet en misschien Landa als hij eens vrij van valpartijen blijft.

 

+1/-0

Almeida is al twee jaar sterk in de Giro. Kan hij net een tandje bij on het hooggebergte? is de grote vraag. Het zou zo maar kunnen.

Bardet zie ik wel in de top 5 rijden, maar in de tijdritten verliest ie normaal net iets te veel om echt kans te hebben. Goed, soms stijgt een renner boven zichzelf uit. Ik kijk iig uit naar Arensman-Bardet.

Landa is m.i. lastig te peilen iig beter dit seizoen dan recente jaren, en dr potentie is er wel.

Ik zie Bilbao ook als outsider, al heeft Landa geloof ik de eerste rechten kwa kopmanschap bij BV.

Ciccone, Hindley, Valter, Martin, en Sivakov lijken me renners die niet echt kanshebbers zijn maar wel een hoge klassering in zich hebben.

 

+1/-0

Wauw Kelderman gaf er een flinke snok aan tegen het einde. :schrik
Dan zit het wel redelijk goed met je vorm.

Sterke sprint van MvdP voor de overwinning. Het roze ipv dat olijfgroen zal hem goed staan.

Mollema zat er ook prima bij.

 

+2/-0

Prima prestaties in de tijdrit van van der Poel, Dumoulin, Kelderman, Arensman, Mollema, en Bouwman.

Carapaz, Almeida, Bardet, Bilbao worden toch maar eventjes op wat seconden gezet. S Yates reed daarentegen de TT van zijn leven. Lopez en Sosa juist niet

Kan Dumoulin in TT modus de Etna oprijden? Kelderman ligt die vulkaan iig wel.

Man wat een leuke Giro start. De organisatoren hebben het parcours mooi gekozen. Je hebt sprinters, klimmers, tijdrijders, GC mannen, en puncheurs die direct concurreren in dezelfde ritten.

 

+3/-0

Voor rit 7 gaan we Mollema wel van voren zien denk ik.

 

+2/-0

Geweldige dag voor Bouwman en Dumoulin in een fraaie bergrit. Blauwe trui & etappewinst. Mollema deed alles goed, maar Bouwman hield stand, met prima hulp van Dumoulin.

Leuk om te zien hoe die laatste zich opnieuw uitvind als renner. Echt plezier hebben op de fiets, in een andere rol.

De rit van morgen is meer iets voor van der Poel.

Dit bericht is gewijzigd op 13 mei 2022, 20:31:16.

 

+1/-0

Carapaz, Bardet, Landa, Almeida, Hindley.

Dat lijken op basis van Blockhaus de 5 overgebleven kanshebbers.

Welke renner(s) niet in dat rijtje gaat zich in de derde week in de top 5 rijden?

 

+1/-0

Toch wel bijzonder, dat blijkbaar niet de valpartijen, maar de champagnefles het meest gevaarlijke is bij de Giro dit jaar. Dat verklaart ook waarom MvdP niet rouwig was om de 2e plek. Die had zichzelf al tussen de ogen geschoten. Girmay is dus definitief afgestapt.

 

+1/-0

Die jongens openen niet vaak een fles zo te zien...

Was wel weer een leuke etappe gister, zo met de GC renners in een groep van varen op het eind. Hoop dat Kelderman niet alleen in zo'n rit maar ook in de dolomieten zich in de eindstrijd kan gaan mengen.

Vandaag de massaspurt en de Italianen een etappe overwinning.

Morgen een mooie heuvelrit.

 

+1/-0

Arensman, Bouwman, Mollema, Oeemn, MvdP, Tusveld, en Leemreize in de vluchtgroep vandaag. Kan interessant uitpakken, ook voor Arensman's GC positie.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22 mei 2022, 14:26:51.

 

+1/-0

Helaas geen eerste plek voor Arensman (gister) en Leemreize (vandaag) in verder wel heroische pogingen en mooie 2e plekken in zware bergetappes.

Deze twee kondigen zich nu ook (indirect) wel aan als toekomstige klassesement renners. Klaar om het stokje over te nemen van Dumoulin, Kruijswijk, Mollema, en Kelderman, die als GC rijders wel klaar zijn, al kan Kelderman nog wel weer op nivo komen dit seizoen en de komende jaren.

En het blauw staat Bouwman goed! Nog een paar 3e en 2e categorie bergen en op zijn minst 1 eerste categorie en hij is niet meer te achterhalen.

Volgens mij moet Bouwman zich de komende jaren maar eens lekker op bergtruien gaan richten. Weinigen die de sprint van hem winnen op 1 van de eerdere toppen on een rit.

 

+2/-0

En waarom niet ook gewoon op de laatste berg? Dat is een mega success voor Bouwman gister, met de bergtrui nu 'in the bag').

In de koniniginenrit van vandaag naar Marmolada is the vluchtgroep inmiddels weg, met Arensman, Oomen, Leemreize, en MvdP (voor die laatste is het een kwestie van terrein winnen voordat je het weer moet toegeven).

Het regent, dus is dit is wel een dag voor Arensman? Op zich wellicht net iets meer een parcours voor Leemreize, die in 1 van de de afdaling wel iets kan goedmaken op de pure berggeiten. Alhoewel Leemreize wellicht net wat te zwaar is voor het boven 1500 rijden. Arensman zal tevens ook een schuin oog op de TT van morgen hebben.

Goed, ik verwacht nog steeds dat Carapaz en Hindley vandaag 1 & 2 of 2 & 1 zullen zijn, maar wie weet.

 

+1/-0

Mooie rit vandaag. Hindley grijpt de macht en zal waarschijnlijk de Giro gaan winnen. Carapaz was nergens. Landa kon het ook niet bijbenen. Nederlanders hebben goed gepresteerd. Wellicht dat Van der Poel morgen nog een gooi kan doen naar de ritwinst in de tijdrit.

 

+1/-0

Arensman, van der Poel, en zowaar Mollema doen een prima gooi naar de TT overwinning, maar Sobrero net wat beter op de dag, jammer voor ons. Toch, wat een prestatie zo in de derde week van hen. Bouwman en Leemrezie ook vrij goed, Kelderman wat tegenvallend.

Arsensman werd ooit tweede achter Pogacar in de Tour de L'Avenir. In de toekomst bij Ineos voor GC gaan zou ik zeggen, hij heeft er alle kwaliteiten voor. Dit jaar nog een keer ergens met Bardet een sterke ronde rijden. En een paar overwinningen pakken ipv 2e plekken.

Leuk wel dat Hindley, die 2 jaar terug toch een beetje als een wat incidentele podium plek winnaar werd geacht, nu de topfavoriet Carapaz op plek 2 zet. Bora heeft het aardig voor elkaar met Hindley en Vlasov in hun team: twee mannen die in de komende jaren kunnen meestrijden om Grand Tour overwinnigen, al moet Pogocar dan of niet meedoen of wat minder dan voorheen zijn, want wta ie in 2020 en 2021 liet zien was voor niemand bij te benen.

Goed, we hebben het antwoord op de eerste vraag die we stelden voor de Giro start: Kelderman is de eerste Nederlander in het klassement (17e), net voor Arsensman (18e).

De mooiste ronde van het jaar is weer voorbij! Op naar de Dauphine Libere.

 

+1/-0

Plateau de Solaison vandaag in CdD. Een monster van een aankomst beklimming. Prachtige koers in het verschiet.

Kelderman heeft, net als in de Giro, duidelijk de vorm nog niet. Zal seizoen moeten proberen te redden in de Vuelta. Te veel tegenslag in het na- en voor-jaar gehad om klaar te zijn voor het hooggebergte (waar ie in 2021 vrij goed was).

Ik zie vandaag mogelijk Vingegaard sterker dan Roglic op de PdS.

Moeilijk in te schatten welke vroege vluchter er mogelijk met de dagzege vandoor zou kunnen gaan (zoals Covi op de Marmolada in de Giro, wat weinigen voorspelden).

 

+1/-0

De blog van BOMMEL maar eens onderbreken :B

Helaas heel weinig live van Giro kunnen zien, en vooral op basis van (korte) samenvattingen en nieuwsartikelen over het koersverloop me op de hoogte moeten houden van zowel Giro als Dauphine.
Nog even terugkomend op de Giro, een voor mij toch wel verrassende winnaar. Ik had Hindley hier eerlijk gezegd niet toe in staat geacht. Carapaz was zeker niet slecht, maar moet toch beter kunnen. Verder was het vooral jammer dat oa Bardet, Yates en Almeida om verschillende redenen de Giro niet konden volbrengen. Het werd hierdoor toch wel erg karig met mooie namen aan het front.
Dikke complimenten nog aan Bouwman. Fantastisch gereden.

In de Dauphine was Jumbo een klasse apart. Maar toch heb ik nog wel de nodige vraagtekens om hun vorm in het juiste perspectief te plaatsen. Ten eerste, de bezetting in de Dauphine (op zowel AK als sprints) was zeer beperkt. Prima resultaten van Van Aert in de sprints zelf, maar oa Hayter, Meeus, Boasson Hagen, Venturini en Page zijn geen Jakobsen, Ewan, Philipsen, Groenewegen (niet gesprint Dauphine). Ik vond zijn sprints niet dusdanig overtuigend dat ik hem in de Tour op een vlakke sprint ook maar enig kans zie maken tegen die echt snelle mannen. Natuurlijk hoeft hij voor het groen niet te winnen, en kan hij in lastigere etappes vooral punten sprokkelen. Maar dan moet je in de massaspurts ook zorgen dat je top 5 rijdt (om niet altijd en overal te moeten sprokkelen). Aan de andere kant, hij komt net van een hoogtestage, en dit was slechts een voorbereidingskoers. Wordt zijn snelheid nog aangescherpt???
Dezelfde vraagtekens heb ik bij Roglic en Vingegard. Ja, ze waren hier de sterktsen, maar O'Connor kon toch prima in de buurt blijven. En in mijn ogen is O'Connor geen Pogacar, Martinez, Yates, Vlasov, Mas, Haig. Of is O'Connor simpelweg beter geworden, dat hij dit jaar ook tussen deze namen gaat staan? Voor mijn gevoel moeten Roglic en Vingegard in goede doen hem hier op grotere afstand rijden. Dus vooral vragen als, is O'Connor beter geworden, hebben de Jumbo mannen met handrem erop gereden, hadden Jumbo mannen op dit moment als gepland nog niet de vorm die later in Tour pas gewenst is (waar ze paar jaar terug misschien wel te vroeg piekten)?

 

+1/-0

Gelukkig maar :) Een wielerblog op een andere sporten hoekje van een voetbal forum is wat al te eenzaam.

Vingegaard kon denk ik gister op de laatste 5 km best harder dan ie reed; Roglic zat wat dichter tegen zijn limiet aan op de PdS. Maar het hoefde niet harder, waarom zouden ze?.

O'Connor was vorig jaar al 4e in de TdF. Hij lijkt dit jaar ietsje sterker in deze fase dan vorig jaar. Zet die maar gerust bij de betere klimmers on de TdF. Haig kon het een stukkie minder bijbenen dan O'Connor in de twee zware bergritten van het CdD.

TJV staat er echt wel goed op. Vingegaard is weer sterk na een wat zwak voorjaar; Roglic is OK, maar oogt nog(?) niet op zijn allerbest. Alleen als ze allebei hun top nivo raken hebben ze een kans om Pogacar van de troon te stoten. Al zie ik dat als Pogacar net zo sterk is als vorig jaar dan nog steeds niet gebeuren. Hij zal een zwakke dag moeten hebben, zoals Carapaz op de Marmolada.

Heel erg jammer inderdaad dat Bartet en Almeida wegvielen de Giro. S Yates (eat een vreemde rijder is dat toch) was al op de Etna weggevallen uit het klassement. Toch leek Hindley reeds op de Blockhaus al de grootste bedreiging voor Carapaz, zeker als je ook de kracht van Bora H in beschouwing neemt. Nee, dat is bepaald geen overwinning van de armoede wat Hindley daar liet zien. Vanuit mijn luie stoel leek dit de zwaarste Giro van de afgelopen drie jaren, en Carapaz was beresterk tot die laatste grote berg.

Het lijkt iig een mooie TdF te gaan worden met een flink aantal GC mannen in vorm. Ik verwacht buiten Pocacar, Vingegaard en Roglic namelijk best veel van Vlasov, en bijna net zo veel van Martinez, Bartet, O'Connor, Adam Yates, Mas, en Landa (als die start).

S Yates, Haig, Uran, Caruso (als ie start), Evenepoel, Maeder, en Fuglsang zijn wat mij betreft de wat meer verre outsiders. Almeida normaal ook maar heeft die Sloveen als kopman.

V Aert vs de sprinters is wat lastig in te schatten. De Dauphine had geen echt vlakke ritten voor pure sprinters.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

B O M M E L schreef op 13 juni 2022 om 21:53:
Vingegaard kon denk ik gister op de laatste 5 km best harder dan ie reed; Roglic zat wat dichter tegen zijn limiet aan op de PdS. Maar het hoefde niet harder, waarom zouden ze?.

Het hoefde inderdaad niet harder, winst was binnen. Maar als Roglic hier op zijn max zat (en ja, het is nog 3 weken tot de Tour), en toch O'Connor kort bij blijft, dan vraag ik me af hoe hij Pogacar eraf wil rijden in de Tour.

open/sluit de onderstaande quote:

O'Connor was vorig jaar al 4e in de TdF. Hij lijkt dit jaar ietsje sterker in deze fase dan vorig jaar. Zet die maar gerust bij de betere klimmers on de TdF.

Klopt dat hij dit jaar nog sterker is dan vorig jaar, ook gezien zijn resultaten in de kleinere rondes eerder dit jaar. Maar zijn 4e plaats vorig jaar staat me toch ook bij dat deel vooral ook deels te danken was aan wat 'gekregen' minuten vanuit de vlucht. Nog altijd knap, en top 10 waardig, maar hij behoorde toen over de gehele 3 weken niet tot de 5 beste klimmers als mijn geheugen me niet in de steek laat.
open/sluit de onderstaande quote:

Haig kon het een stukkie minder bijbenen dan O'Connor in de twee zware bergritten van het CdD.

Misschien dat ik O'Connor onbewust nog wat onderschat inderdaad. We gaan het zien.

open/sluit de onderstaande quote:

TJV staat er echt wel goed op. Vingegaard is weer sterk na een wat zwak voorjaar; Roglic is OK, maar oogt nog(?) niet op zijn allerbest. Alleen als ze allebei hun top nivo raken hebben ze een kans om Pogacar van de troon te stoten. Al zie ik dat als Pogacar net zo sterk is als vorig jaar dan nog steeds niet gebeuren. Hij zal een zwakke dag moeten hebben, zoals Carapaz op de Marmolada.

Volledig mee eens. Misschien was mijn vorige post ook iets te pessimistische insteek mbt TJV, is het meer angst dan realiteit dat ze dadelijk echt niet op de afspraak zullen zijn.

open/sluit de onderstaande quote:

Het lijkt iig een mooie TdF te gaan worden met een flink aantal GC mannen in vorm. Ik verwacht buiten Pocacar, Vingegaard en Roglic namelijk best veel van Vlasov, en bijna net zo veel van Martinez, Bartet, O'Connor, Adam Yates, Mas, en Landa (als die start).

Eens met het merendeel van je namen. Echter, volgens mij gaat Landa voor Haig knechten (Landa ging all-in voor Giro).En Bardet durf ik nog weinig over te zeggen. Gaat hij lekker vrijbuiten en wat mooie bergetappes uitzoeken, of toch voor klassement na zijn pech in Giro?

open/sluit de onderstaande quote:

S Yates, Haig, Uran, Caruso (als ie start), Evenepoel, Maeder, en Fuglsang zijn wat mij betreft de wat meer verre outsiders. Almeida normaal ook maar heeft die Sloveen als kopman.

Op Haig na, zie ik geen van hen een rol spelen in het klassement. Alhoewel Uran ooit nog wel eens wil verrassen.

 

+1/-0

Ah - je hebt denk ik gelijk tav Haig als kopman voor de Tour en Landa in dienst van. Althans, als uitgangspunt voor BV aan de start. Een commentator had het daar over tijdens de Giro dacht ik. Haig zat in het Criterium de Dauphine nog niet helemaal op het nivo wat hij nodig heeft (dat of hij wilde niet voluit gaan). Ik heb wel het gevoel dat het er in zit bij Haig. Maar vorm is vorm. Mocht Landa de vorm hebben en Haig wat minder, dan kunnen de rollem alsnog omdraaien.

O'Connor ging vorig seizoen in de Tour op de eerste plaats voor een etappe overwinning vermoed ik (hij had eral eentje in de Giro), en dan kun je maar beter eerst een klein beetje tijd verliezen (e.g. eerste tijdrit al was het geen slechte rit voor O'Connor), zodat ze je laten rijden.

Hij moest eigenlijk alleen op de Mont Ventoux (twee dagen na zijn solo winst in Tignes) de betere klimmers lossen. Dus die 'gekregen' minuten 'verloor' ie eigenlijk grotendeels op 1 dag.

Op de gruwelijk zware rit eindigend op Col du Portet (waar Pogacar flink van leer trok) werd hij netjes 5e (op 1.26 van Pogacar), en in Luz Ardiden 8e (op 34 seconden van Pogacar). Daar moest ie zijn klassement verdedigen, in het hooggebergte, en dat hij deed dat met verve.

Helaas, want anders had Kelderman lekker vierde geworden!

 

+1/-0

Zijn die Ineoskopmannen wel zoveel beter bewezen? Yates en Martinez hebben ook nog geen podium in de grote ronde. Aangezien ze normaliter maar 1 taktiek kennen, zie ik weinig kans dat ze het Pogacar moeilijk maken.
Jumbo kan dat wel als de taktiek klopt. Het scheelt iig dat die brokkenpiloot Martin niet meedoet.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen