Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 165 166 167 168 169 170 171

open/sluit de onderstaande quote:

Ik haal een onderzoek aan wat stelt dat de vaccins niet leveren.


Om even hier even te beginnen. Over welk onderzoek heb je het? Dat artikel, dat verwees naar een ander artikel met een dode hyperlink naar een onderzoek? Ik heb tot nu toe nog geen onderzoek gezien.

open/sluit de onderstaande quote:

De hoge vaccinatiegraad en lockdowns van vorig jaar zijn echter ook feiten. Leg mij nou eens uit dan op welke basis het is dat jij bij een dergelijke hoge vaccinatiegraad maar tegelijk hoge oversterfte toch bewijs zou zien dat de vaccins wel leveren?! En waar jij dus mijn ongelijk aantoont.


Omdat jij een stelling plaatst moet ik jouw ongelijk bewijzen? Dat is de omgekeerde wereld.
Volgens mij moet jij je eigen stelling inhoudelijk onderbouwen. Ofwel:
1. Je moet aantonen dat vaccins niet werken (1 onderzoek lijkt me wat magertjes)
2. En je moet bewijzen dat dat dé oorzaak is dat er in 2021 ook oversterfte was.
Dat is namelijk de claim die jij doet. Ik postte alleen de CBS cijfers die zeggen dat er 40.000 coronadoden waren in 2 jaar. Het woord 'vaccin' komt in beide CBS-artikelen niet eens voor.

open/sluit de onderstaande quote:

Dit neigt ernstig naar gewoon een bewering doen en die dan zonder onderbouwing als feit de media en het volk in blazen. Dat zijn bijna Trump-tactieken, in dit geval gehanteerd door onze gezichtsbepalende figuren.


Dit doe je, tot nu toe, letterlijk zelf.

open/sluit de onderstaande quote:

Helemaal interessant wordt het als je de cijfers van landen met een extreem lage vaccinatiegraad naast die met een hele hoge legt.
Zuid Afrika was daar een prachtig voorbeeld van.
Het hoofd RIVM daar werd echter vanuit Europa te kennen gegeven haar mond te houden over het feit dat toen Omicron daar dominant was geworden er in het land met een heel lage vaccinatiegraad er toch nauwelijks wat gebeurde in de ziekenhuizen.


Na ruim 2 jaar Corona weten we ondertussen toch wel beter dan cijfers van (maar) twee landen naast elkaar te leggen. Overigens hadden ze in Zuid Afrika meer dan 100.000 Coronadoden en ligt het aantal doden per inwoner hoger dan in Nederland. Niemand weet het exact maar in het Amnesty artikel wat je plaatst worden al een aantal plausibele verklaringen gegeven waarom het aantal doden in delen van Afrika lager was en in andere delen hoger. En Omnicron is minder ziekmakend, mede daardoor waren en minder doden en zijn er ook geen maatregelen meer, of wat is exact je punt?

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22 april 2022, 16:26:42.

 

+2/-2

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 21 april 2022 om 18:51:

Mensen aan jouw kant van het spectrum (ja zo noem ik het voor de verduidelijking) kunnen ongestraft stellingen als feiten poneren.Lol. Wereldwijd zijn er honderden onderzoeken naar de effectiviteit van vaccins gedaan en gepubliceerd in de meest gerenommeerde journals. En dan kom je met een quote van de RIVM, die duidelijk niet haar zaakjes heeft tijdens deze pandemie. Dat noem ik nog eens cherry picking. Maar goed, omdat je zelf blijkbaar geen google hebt:

Hier een onderzoek dat de gemiddelde effectiviteit berekend op basis van 51 onderzoeken op basis van effectiviteit in de echte wereld.

Those fully vaccinated against infection, the observed effectiveness of the Pfizer-BioNTech vaccine was 91.2% and of the Moderna vaccine was 98.1%, while the effectiveness of the CoronaVac vaccine was found to be 65.7%.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34800687/

De verwijzing naar de studies is hier te vinden:
http://europepmc.org/articles/PMC8595975/bin/mmc1.docx Zoals je ziet: studies uit de meest gerenomeerde bladen: Lancet, New England Journal of Medicine, BMJ.

In totaal gaat het om tientallen miljoenen onderzochte studieobjecten (personen).

Hieronder de resultaten van de afzonderlijke studies:
forumillustratie
forumillustratie
forumillustratie
forumillustratie
forumillustratie

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22 april 2022, 14:46:47.

 

+6/-1

open/sluit de onderstaande quote:

mdat jij een stelling plaatst moet ik jouw ongelijk bewijzen? Dat is de omgekeerde wereld.


Nee, maar als jij mijn stelling wilt betwisten moet je vervolgens wel ingaan op mijn argumenten die ik ter onderbouwing aandraag.

Laat me even een aantal zaken die jij nu benoemt beantwoorden
open/sluit de onderstaande quote:

Ofwel: 1. Je moet aantonen dat vaccins niet werken (1 onderzoek lijkt me wat magertjes) 2. En je moet bewijzen dat dat dé oorzaak is dat er in 2021 ook oversterfte was. Dat is namelijk de claim die jij doet. Ik postte alleen de CBS cijfers die zeggen dat er 40.000 coronadoden waren in 2 jaar. Het woord 'vaccin' komt in beide CBS-artikelen niet eens voor.


Even eerst het tweede punt;
Begrijp ik nu dat jij meent dat ik stel dat de vaccins tot meer doden hebben geleid?
Dat punt maak ik namelijk niet!

Het punt wat ik maak is dat in een jaar waarin we naast harde lockdowns ook een enorm hoge vaccinatiegraad kenden, wij toch een grote oversterfte zien.
Als je corona als oorzaak voor die oversterfte wilt noemen, dan staat dat dus haaks op de vaccinatiegraad onder de NL bevolking!
Dat kun je toch niet met me oneens zijn?

Voor de zuiverheid van de discussie (En als jij toenadering wilt in een discussie moet je beginnen met zuiver discussiëren) is het niet legitiem het eerste coronajaar mee te nemen en de cijfers over 2 jaar ineens samen te pakken.
In 2020 was namelijk nog niemand gevaccineerd (en was dat dus in dat jaar geen relevante!) en we hadden in dat eerste jaar van doen met de eerste, veel ernstiger variant.
open/sluit de onderstaande quote:

Omnicron is minder ziekmakend, mede daardoor waren en minder doden en zijn er ook geen maatregelen meer, of wat is exact je punt?


DAT is precies mijn punt! Ik kom daar zo op terug, maar even je collega's punt erbij trekken.
open/sluit de onderstaande quote:

Lol. Wereldwijd zijn er honderden onderzoeken naar de effectiviteit van vaccins gedaan en gepubliceerd in de meest gerenommeerde journals. En dan kom je met een quote van de RIVM, die duidelijk niet haar zaakjes heeft tijdens deze pandemie. Dat noem ik nog eens cherry picking. Maar goed, omdat je zelf blijkbaar geen google hebt: Hier een onderzoek dat de gemiddelde effectiviteit berekend op basis van 51 onderzoeken op basis van effectiviteit in de echte wereld.LOL en daar ga je dus mank!
En daar zit jullie kronkel.

Het virus muteert in razende snelheid! Vaccins leveren in dit geval een achterhoedegevecht.
De onderzoeken die jij aanhaalt, waren resultaten van de vaccins tegen de oorspronkelijke variant.
Het is al decennialang bekend, met name ook van het griepvaccin dat vaccin en uiteindelijke griepvariant elkaar in bepaalde jaren "mislopen".
Dat mislopen is in het geval covid steeds meer relevant geworden tussen het vaccin wat op de oorspronkelijke variant afgestemd was en de uiteindelijke mutaties.

Wat nu echter een zegen in vermomming is, is het feit dat het covidvirus ontwikkelt zoals elk pandemisch virus door de eeuwen ontwikkelt is, nl richting endemisch en veel minder ernstig.

Met het feit dat in Nederland na die dwaze overbodige lockdown begin dit jaar de zaak losgelaten werd, stegen de besmettingen als kometen, maar werden de ziekenhuiscijfers alleen maar beter.
Wij hebben hierdoor inmiddels in ons land een hele hoge mate van natuurlijke groepsimmuniteit opgebouwd.
Dit is ons best denkbare "vaccinatieprogramma"

Maar, en daar gaat mijn punt ook over. Door alle maatregelen van lockdown tot afstand houden tot handen kapot wassen, kapjes etc is een hele lange tijd het natuurlijke immuunsysteem van mensen veel te weinig getriggerd geweest.
Het vergelijk met Afrika maar weer even.
Omicron ging als een lopend vuurtje en was inmiddels mild. Dat hebben we dus met ons allen feitelijk onder de duim.
Maar wat zie je nu?
https://www.telegraaf.nl/lifestyle/1468955901/omvang-griepgolf-vergelijkbaar-met-zware-griepepidemie-in-2018

Maar nu gebeurt er nog iets heel bijzonders
open/sluit de onderstaande quote:

De omvang van de huidige griepgolf is vergelijkbaar met de griep van 2017/2018 die uiteindelijk de zwaarste griepgolf van de afgelopen jaren in ons land is gebleken. Tijdens deze 18 weken durende epidemie stierven naar schatting 9500 mensen aan de gevolgen ervan en werden 16.000 ziekenhuispatiënten opgenomen met influenza.


Als we die fatalecijfers zouden zien met coronabesmettingen nu zou het hele land in de hens staan!!!!
Maar wat lezen we nu?
open/sluit de onderstaande quote:

De experts laten weten dat de ziekenhuizen wel in toenemende mate meer patiënten met griep zien, maar het niet zo zorgelijk is dat er niet genoeg bedden zouden zijn of dat er patiënten verplaatst moeten worden naar andere ziekenhuizen. Het griepvaccin dat is gegeven aan mensen die ervoor zijn opgeroepen, is -net zoals andere jaren- voor 30% effectief. Na een griepvaccinatie zijn mensen ongeveer een half jaar beschermd. Er zijn geen data die een verbeterde bescherming na een tweede (booster)vaccinatie in hetzelfde seizoen laten zien. Gemiddeld krijgt een mens één keer in de 10 jaar griep.Wat ik bovendien opvallend vind is het feit dat nu boosteren blijkbaar niet effectief is.

Als jullie eerlijk in de discussie staan, kun je volgens mij niet ontkennen dat hier hele vreemde tegenstrijdigheden in de verhalen zitten.

 

+1/-1

De eerste variant was NIET gevaarlijker dan delta.
De vaccins waren ook voor delta en werken veel minder goed en waarschijnlijk nog minder lang bij Omicron.

 

+1/-2

Op Delta werkten ze inderdaad nog behoorlijk. Bij Omicron was de zaak echter al fundamenteel anders.
Maar gelukkig ook niet meer zo dringend.
Overigens was de eerste variant zeker niet minder gevaarlijk dan Delta. Het verschil zat hem vooral in het feit dat Delta veel meer besmettelijker was.
Waarbij aangetekend dat in de beginperiode met de eerste variant er veel minder ervaring was met behandelwijzen en er in die tijd ook een groot aantal sterfgevallen waren door foutieve behandeling.
Dat laatste is in mijn ogen overigens niet laakbaar want dat was met de kennis van toen naar beste eer en geweten!

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22 april 2022, 21:42:14.

 

+1/-0

Niet dat het feit of de Alpha variant gevaarlijker was dan Delta ansich erg relevant is voor het punt wat ik probeer te maken. Maar ook hier geldt weer dat ik het idee heb dat mensen blijven hangen in de oorspronkelijke informatiemaalstroom die de wereld werd in geblazen. We werden destijds inderdaad bang gemaakt met het feit dat Delta zoveel gevaarlijker zou worden.
Maar als je dan nader onderzoekt
https://www.yalemedicine.org/news/covid-19-variants-of-concern-omicron

open/sluit de onderstaande quote:

There’s still a lot to learn about Omicron (BA.1) and its subvariant, BA.2, which surpassed the original Omicron strain in March to become the predominant variant i


open/sluit de onderstaande quote:

The BA.2 subvariant appears to spread more easily than its predecessor, but while experts are following emerging data to learn more, it does not appear to cause more severe disease than BA.1.


Nogmaals, niet relevant ansich.
Wel relevant om te zien dat beeldvorming hardnekkig is. En je dus wel steeds informatie moet blijven toetsen.

 

+1/-0

Die quotes gaan over omicron varianten. Over die variant (BA2) is vanaf het begin gezegd dat die niet gevaarlijker was.

 

+2/-2

Zelfde onderzoek

open/sluit de onderstaande quote:

Alpha (B.1.1.7) was the first of the highly publicized variants. Alpha first appeared in Great Britain in November 2020 and infections surged in December of that year. It soon surfaced around the world and became the dominant variant in the U.S., where the CDC classified it as a variant of concern. Then, Alpha faded away with the rise of the more aggressive Delta variant. How contagious is it? Some mutations in Alpha’s spike protein were thought to make it more infectious. The B.1.1.7 lineage was believed to be 30 to 50% more contagious than the original SARS-CoV-2 strain. In the U.S., in mid-April 2021—before Delta became predominant—Alpha comprised 66% of cases, according to a study released in June by the CDC.

Severity: Studies have suggested the B.1.1.7 lineage was more likely to land infected people in the hospital and was deadlier than the original virus.open/sluit de onderstaande quote:


Delta AY.4.2* Delta AY.4.2, sometimes referred to—incorrectly—as Delta Plus, was actually the most prominent of a number of Delta offshoots, some of which had mutations new to Delta but that were found in other variants. AY.4.2 had two mutations to its spike protein, AY145H and A222V, that were considered to be key, but they were not located in a place where they would inhibit vaccines or treatments. This variant was thought to be slightly more contagious than Delta itself, but while Great Britain was tracking a steady rise of AY4.2, it did not rise as quickly in the U.S. How contagious is it?
While the data is limited, it was thought to be 10 to 20% more transmissible than Delta.

Severity: It did not appear to pose a greater chance of hospitalization or death.Maar nogmaals, dit is voor mij niet echt een relevante in het punt wat ik maak.

 

+1/-1

https://www.nu.nl/economie/6196605/duizenden-winkeliers-kampen-met-hoge-schulden-en-dreigen-failliet-te-gaan.html
En tja
https://twitter.com/PGtzsche1/status/1517493918912368640?cxt=HHwWgMCymbyrnI8qAAAA

Al het leed voor die ondernemers en hun gezinnen is niet iets wat zomaar schouderophalend achter ons gelaten mag worden.
De noodzaak en het nut van maatregelen moeten echt serieus bestudeerd worden, al is het maar voor de toekomst.

Maar goed, ik voorspel dat dit niet gaat gebeuren. En dat is triest en zeer zeer onrechtvaardig.

 

+2/-2

Je mag je best weer richten op het aanvallen van de site waar ik naar verwijs
https://www.dewereldmorgen.be/community/bericht-van-biontech-over-de-risicofactoren-van-het-covid-vaccin/

Maar de originele stukken zitten als verwijzing ingesloten.
https://investors.biontech.de/node/11931/html
Pfizer krijgt dus vermoedelijk geen permanente goedkeuring zoals het er naar uit ziet
Zijn er nou hier intussen niet meer mensen die hun ongebreideld vertrouwen en enthousiasme om zetten naar meer kritisch volgen?!

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 27 april 2022, 09:33:02.

 

+3/-2

Het is niet gek dat er, een jaar nadat we de vaccins gingen gebruiken, meer en meer duidelijk wordt over de vaccins. En natuurlijk, waar in de beginfase de nadruk in de berichtgeving ligt op wat er goed aan is (mensen moesten tenslotte overtuigd worden het vaccin te nemen), is het niet gek dat er nu wellicht ook wat meer kritische zaken aan het licht komen. Toch denk ik dat we veel profijt hebben gehad van de vaccins. Misschien niet meer in de omicron-fase, maar wel daarvoor toen het percentage ziekenhuisopnames t.o.v. de besmettingen nog gewoon veel groter was.

Ik heb in de fase met maatregelen altijd geroepen dat die er niet waren omdat niemand corona mocht krijgen, maar puur omdat de zorg overeind moest blijven. De huidige situatie bewijst in mijn ogen dat corona in de ogen van de beleidsbepalers daar op dit moment geen risicofactor meer voor is. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar in mijn omgeving (vrienden / familie / werk) heeft juist iedereen corona gehad de afgelopen weken. Sporadisch heeft iemand er wat meer last van, maar voor veel mensen is het geeneens een reden om in bed te moeten blijven liggen. Maar in deze situatie zijn maatregelen dus absoluut overbodig en is het niet meer dan terecht dat alle maatregelen begin dit jaar in no-time zijn afgebouwd. Wat mij betreft behandelen we corona nu dus ook gewoon als een normale ziekte. En dat doen we in het land dan ook volgens mij. Er zijn geen beperkingen meer, je hoeft niet meer naar de GGD om te testen, er wordt alleen gevraagd rekening te houden met anderen en in isolatie te gaan als je een positieve zelftest hebt gehad. Wat mij betreft heeft het (op dit moment) ook geen eigen topic op ons forum meer nodig.

De andere optie is om de komende periode alle rapporten en geluiden hier te blijven neerkalken, met een toontje van "zie je wel" / "told you so". Alsof de "wakkeren" het de afgelopen 2 jaar allemaal goed gezien hebben, en de "schapen" allemaal dom zijn. Beetje gechargeerd natuurlijk, maar nu de storm is opgetrokken, is het makkelijk schieten en is het ook makkelijk om te vergeten dat er overal fouten gemaakt worden. En zeker in een crisissituatie waarin maar zeer weinigen op deze wereld nou echt ervaring hadden met een pandemie met dit soort consequenties. Dus als er bewezen wordt dat bepaalde maatregelen niet effectief zijn geweest, maatregelen misschien te lang / onnodig zijn aangehouden, dan zal me dat geenszins verbazen. Maar toch ben ik dankbaar dat er (wereldwijd) mensen zijn geweest die in deze crisissituatie zijn opgestaan en met enorme inzet hebben geprobeerd om ons hier met zo min mogelijk schade doorheen te krijgen!

 

+3/-0

Robert Malone is geen uitvinder van het mRNA vaccin. zie: https://www.knack.be/factcheck/factcheck-nee-robert-malone-is-niet-de-uitvinder-van-de-mrna-vaccins/link
open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 12 november 2021 om 10:00:

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 12 november 2021 om 07:55:

Het laatste weekend van januari is vrij, als blijkt dat de wedstrijden de komende drie weken inderdaad zonder publiek moeten worden gespeeld moet de KNVB maar eens beginnen met een van de drie speelrondes die het betreft in zijn geheel naar dat weekend te verplaatsen.Dat gaat niet. Dat is een interlandperiode. De FIFA verbiedt dat er dan op het hoogste niveau competitie gespeeld wordt.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

en met enorme inzet hebben geprobeerd om ons hier met zo min mogelijk schade doorheen te krijgen!


Maar alle schaderapporten krijgen op dit moment niet evenveel aandacht.
Kantlijn berichten
https://www.msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/lareb-373-meldingen-van-hartontstekingen-na-coronavaccins/ar-AAWPPFR?ocid=msedgntp&cvid=8200cd6651974996a1a43f87c200dcbc
Deze draad is ook interessant om eens door te spitten
https://twitter.com/BrautigamRoland
Check zelf de bronnen maar die geciteerd worden en trek zelf maar je conclusie wat je wel of niet geloofd.

Voor je het weet is het herfst en voorspel ik een nieuwe oproep je te laten boosteren.
Misschien toch goed je plussen en minnen nog eens goed te heroverwegen en intussen de informatie goed te blijven volgen.

 

+1/-1

https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/1529203726216470528?cxt=HHwWgICxpfur6bgqAAAA
Wat is er allemaal in de doofpot gegaan?
Mijn in het voorbije jaar sterk groeiende gevoel van argwaan lijkt me meer dan op zijn plek!
Maar we zullen de waarheid wel nooit meer horen. Feit wat hieruit voortvloeit zal in ieder geval zijn dat eventueel nieuwe maatregelen op een maatschappelijke muur van wantrouwen zullen stuiten en het draagvlak in de bevolking onder nul zal zijn.

 

+1/-0

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/cbs-488-000-jongeren-psychisch-ongezond/ar-AAXWgZH?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=39a83eda3e5e441c8ebf1d271a7afb2d

De offers die gebracht zijn in de samenleving staan echt niet in relatie tot het effect van al die zware maatregelen die genomen zijn.

 

+1/-0

Ik heb al tig zaken laten lopen in de tussentijd.
Maar dit wil ik toch wel even ten berde brengen
https://twitter.com/mr_Smith_Econ/status/1542147863035125760?cxt=HHwWgICx9fHT5-YqAAAA

open/sluit de onderstaande quote:

Even in de herhaling voor de mensen die het gemist hebben.
Het RIVM model dat ons Nederlanders als enige land met kerst in lockdown bracht zat er maar liefst 2700% naast.
Werkelijke data [geel] tot mei 2022 ver onder het onderste onzekerheidsinterval.

Evaluatie? Gevolgen?Inmiddels weten we ook dat "de " wetenschap en de informatie die door kwam, politiek aangestuurd werd.
Van Dissel cs zitten nog steeds op hun pluche. Niemand stelt kritische vragen.
Op RIVM modellen wordt nu een destructief stikstofbeleid gevoerd.
Op RIVM modellen zal straks weer coronabeleid gevoerd worden.

Ik voorspel een gigantische vertrouwensbreuk met het overgrote deel van de bevolking.
De maatschappelijke impact van die vertrouwensbreuk gaat op velerlei terrein grote gevolgen krijgen.
Men oogst wat men zaait.

 

+1/-0

Waar vertrokken we?
Mijn hoofdargument me te laten vaccineren: doe het voor een ander, je voorkomt de verspreiding van het virus.
Helaas, NIET WAAR, ook gevaccineerden verspreiden evenzeer het virus!
Toen, neem de prik om te voorkomen dat je corona krijgt.
Helaas, NIET WAAR, de kans het te krijgen is even groot met of zonder vaccin.
Neem de prik want dan wordt je niet ernstig ziek.
Op geen enkele manier wordt dat feitelijk bewezen.

Vervolgens lezen we nu dat zelfs als je in het sprookje van dit vaccin gelooft, het echt in record tempo niet meer werkzaam is, dus booster op booster op booster om als je er in gelooft, effect te blijven houden.

We hebben een grote oversterfte gehad vorig jaar die we niet kunnen verklaren. Maar, zonder onderbouwing wordt gesteld het komt NIET door de vaccins.

Maar wat horen we nu?
https://www.youtube.com/watch?v=bdsZAJi1kxs

Iedereen die zich de volgende ronde weer braaf in het rijtje zet om zich te laten vaccineren, doe vooral je best!
Ik ken inmiddels zonder enige vorm van overdrijven of dramatiseren mensen die ernstige bijwerkingen hebben ondervonden.
De woorden van Kuipers spreken boekdelen.
Never nooit neem ik die booster!
En als ze me met maatregelen proberen dwingen, zal ik burgerlijk ongehoorzaam zijn.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 29 juni 2022 om 20:09:

Ik heb al tig zaken laten lopen in de tussentijd.
Maar dit wil ik toch wel even ten berde brengen
https://twitter.com/mr_Smith_Econ/status/1542147863035125760?cxt=HHwWgICx9fHT5-YqAAAA
open/sluit de onderstaande quote:

Even in de herhaling voor de mensen die het gemist hebben.
Het RIVM model dat ons Nederlanders als enige land met kerst in lockdown bracht zat er maar liefst 2700% naast.
Werkelijke data [geel] tot mei 2022 ver onder het onderste onzekerheidsinterval.

Evaluatie? Gevolgen?Inmiddels weten we ook dat "de " wetenschap en de informatie die door kwam, politiek aangestuurd werd.
Van Dissel cs zitten nog steeds op hun pluche. Niemand stelt kritische vragen.
Op RIVM modellen wordt nu een destructief stikstofbeleid gevoerd.
Op RIVM modellen zal straks weer coronabeleid gevoerd worden.

Ik voorspel een gigantische vertrouwensbreuk met het overgrote deel van de bevolking.
De maatschappelijke impact van die vertrouwensbreuk gaat op velerlei terrein grote gevolgen krijgen.
Men oogst wat men zaait.Natuurlijk is het niet fraai dat een model er 2700% naast zit, maar op het moment dat steeds duidelijker werd dat Omicron geen direct gevaar voor de toegankelijkheid van de zorg opleverde, zijn alle maatregelen in no-time afgeschaald.

Een jaar eerder, bij invoering van de avondklok, had het model voorspeld dat we op 160.000 besmettingen per dag zouden uitkomen. Ook een voorspelling die gelukkig nooit is uitgekomen, want met de varianten die toen actief waren, was dat wél desastreus geweest.

Volgens mij is het echter wel zo, dat toen de parameters binnen de modellen eenmaal met wat meer zekerheid konden worden vastgesteld, de modellen wel in staat waren om op een meer accurate manier de toekomst te voorspellen.

Je kan dit "mosterd na de maaltijd" noemen. De kerst van 2021 die we (ten onrechte) niet met vrienden en familie konden doorbrengen, krijgen we nooit meer terug. De restaurants die hun deuren onnodig gesloten moesten houden, krijgen die misgelopen omzet ook nooit meer terug. Maar van de andere kant vind ik het niet onverstandig dat de verantwoordelijken ook kijken naar de minder gunstige scenario's die ons ook hadden kunnen treffen bij een te-optimistisch handelen (remember Dansen met Jansen).

Oftewel, dat een model van het RIVM niet direct heeft gewerkt bij een nieuwe Corona-variant, staat echt compleet los van de kwaliteit van een stikstofmodel van dezelfde instantie. Tenzij het natuurlijk zo zou zijn dat het RIVM bestaat uit een stel incompetente nietsnutten die niks van hun vakgebied en statistiek afweten die bovendien niet volgens de juiste processen, kwaliteitseisen en controlemechanismen werken. Daar geloof ik niet in.

Deze post zorgt in mijn ogen weer voor polarisatie en het zwart maken van een organisatie die bestaat uit kundige mensen, die echter - zoals iedereen - ook wel eens een fout maken.

 

+1/-0

Polariseren?

2700 procent afwijking ten opzichte van het meest gunstige model! terwijl we op dat moment als enige land in een lockdown geduwd werden en er alle reden was tot kritische reflectie van de eigen modellen op dat moment al.
En tja, lees het rapport Dijsselblom anders eens en zie hoe het RiVM de hele coronacrisis door geblunderd heeft.

Of neem dan de WOB berichten waaruit overduidelijk blijkt dat dit wetenschappelijk instituut zich politiek heeft laten sturen!

Zaten verder geen hele zware consequenties aan hun adviezen :slaap :slaap dus je hebt gelijk , we moeten ze blind vertrouwen! :crap
En als we dat niet doen ontkennen we “de” wetenschap en polariseren. :slaap
M.a.w schaap/kuddegedrag is gewenst

Hoewel..…zoveel schapen....datzelfde RIVM komt nu weer met stikstofmodellen op basis waarvan de samenleving nog verder ontwricht.
Wederom geen ruimte voor andere experts, ook nu geen objectieve metingen, nee RIVM modellen met verstrekkende consequenties!
Het wordt echt eens hoog tijd om kritisch te kijken naar een instituut wat een dergelijke invloed heeft in dit land. Helaas is de politieke bereidheid daar niet toe aanwezig bleek onlangs.
Ik kan wel bedenken waarom die bereidheid er niet is!!

Gelukkig komt er nu een parlementaire enquetecommissie onder leiding van Arib die de hele coronaaanpak onder de loep gaat nemen.
Omtzigt zit in die commissie. Ik heb groot vertrouwen dat die commissie de beerput open gaat trekken.
Hopelijk wordt dat straks niet als polariserend ervaren en hopelijk hoeven dan de leden niet gesensibiliseerd te worden :slaap

 

+1/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 165 166 167 168 169 170 171

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona