Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 167 168 169 170 171

open/sluit de onderstaande quote:

NeedPants schreef op 20 maart 2020 om 22:38:

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 20 maart 2020 om 18:00:

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 20 maart 2020 om 10:19:

Ik denk dat 2 van de 5 mensen het heeft gehad zonder dat ze het door hadden. Ik denk overigens ook dat een gedeelte denkt dat het heeft gehad maar dat ze het niet hadden.Ik doorloop zelf wel aardig het bekende riedeltje: verkouden, toen opgezette klieren, koorts en misselijk, twee dagen rustig, toen druk op de longen en ietwat kortademig, snel moe. Niks ernstigs in mijn geval, maar wie weet. Mijn vrouw heeft precies hetzelfde.


Beterschap maat! Als de klachten echt meevallen hoop ik voor je dat het corona is, dan ben je er meteen vanaf, immuun. Kun jij lekker de straat op, handen schudden, knuffeltjes geven, jonge dames eens lekker... ofja, als de vrouw niet kijkt natuurlijk ;)

Ben overigens zelf direct getuige van het probleem waar Rutte onder andere op hamert. Ik woon op kamers, 2 anderen delen mijn badkamer, wc en keuken. Zit er echt een aap tussen... Ik vind het maar een egoïstische eikel. Was gisteren jarig en komt uit Brabant. Heeft gewoon een feestje gegeven. Er kwamen in totaal 12 man (hij had er veel meer uitgenodigd), waarvan meer dan de helft uit Brabant. Met het openbaar vervoer de meesten. Maarja, als hij het krijgt, is het als huisgenoot erg moeilijk om het niet te krijgen. Ik zeg tegen hem: zou je dat nou wel doen, kun je niet beter even wachten, dan kun je misschien nog meer verjaardagen vieren. Zegt die mafklapper: feestjes geven is nog niet verboden, en ik verveel me dood en ik ben jarig. En ze mogen alleen komen als ze niet ziek zijn. Zeg ik: en je maatschappelijke verantwoordelijkheid dan? ER wordt sterk aangeraden, VOORAL in brabant om niet je huis te verlaten als het niet nodig is. Bovendien, als jij het krijgt, krijgen wij het ook. Zegt hij: ach het is maar een griepje, ben je er meteen van af...

Had heel erg zin om hem een knal te verkopen, maarja, hij heeft het gewoon gedaan.

Of ben ik nou zo onredelijk?Ik had hem zo toegetakeld van te voren dat hij zijn feest af had kunnen zeggen. Echt, ik ben de flauwste niet, zit veel thuis maar doe wel wat ik moet doen. Maar denk na als je iets doet!!! Al mijn klanten op de zaak moeten bijvoorbeeld verplicht even hun handen wassen. Kleine moeite, daarna mogen ze weer overal aanzitten. Maar even nadenken is echt lastig voor veel mensen. En daardoor krijg je dadelijk een complete lockdown.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Strootjesman schreef op 21 maart 2020 om 21:50:

Onze regering biedt ons een kans? Het is een utopie en uiterst naïef om te denken dat heel NL uit eigen initiatief de adviezen gaat opvolgen. Die zijn nu al behoorlijk vergaand. Onwerkelijk eigenlijk. Maar mensen gaan massaal het bos in en naar de bouwmarkt, omdat maar heel weinig mensen beseffen hoe het er in de ziekenhuizen momenteel aan toe gaat.

Eenvandaag: een inkijk op de geïsoleerde afdeling:
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/een-inkijk-op-de-geisoleerde-afdeling-van-het-bernhoven-ziekenhuis-het-is-hier-net-een-oorlogssitu/link

Nos: Brabantse ziekenhuizen gaan plat en hebben hulp nodig:
https://nos.nl/artikel/2327776-brabantse-ziekenhuizen-we-gaan-plat-en-hebben-hulp-nodig.htmllink

Omroep Brabant: Overbelasting ziekenhuizen:
https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3176021/Overbelasting-ziekenhuizen-500-tot-700-patienten-moeten-buiten-provincie-worden-ondergebrachtlink

NL volgt dezelfde besmettingscurve als Italië, maar dan 1/2 weken later. En daar gaat het absoluut niet goed.Het is zoals de WHO stelt een nog veel grotere utopie dat een totale lockdown iets op gaat lossen. Degenen met een eigen tuin redden dat nog wel maar mensen die op een appartement of kamertje zitten worden 'gek'. Daar gaan Italië, Spanje en Frankrijk snel grote sociale onrust mee veroorzaken.
Los daarvan is de politie- en legercapaciteit in NL volstrekt ontoereikend om afdoende te handhaven. Degenen die nu lak aan de maatregelen hebben zitten dan ook gewoon bij de buren of straatgenoten.

Dat wij de besmettingscurve van Italië volgen lijkt oppervlakkig wellicht het geval. Vergeet daarbij niet we qua weercurve ook twee weken achterlopen en de stijging van temperaturen een gunstige invloed gaat hebben in NL. De eerste bewijzen dat het aantal besmettingen een stuk minder is bij oplopende temperaturen druppelen ook binnen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we uiterlijk begin mei weer ons normale openbare leven kunnen leiden inclusief café, restaurants, winkels en hopelijk ook voetbal.

Sterkte allemaal de komende dagen! Werk thuis, ga (alleen) naar buiten waar mogelijk, lees een boek etc.
En bovenal: probeer het wat te relativeren. Het is verschrikkelijk voor degenen die het daadwerkelijk treft en gaat treffen (zowel het virus als de economische gevolgen). Voor de overgrote meerderheid is het 'slechts' een realitycheck en een hobbel die we prima kunnen nemen.

De grote vraag is wat de economische- en politieke gevolgen hiervan gaan zijn. De EU zal hier ook weer een mogelijkheid zien om zichzelf meer macht toe te eigenen en ons maatregelen door de strot te duwen die we ons een aantal weken geleden nooit hadden kunnen voorstellen.

 

+1/-0

Ik denk dat een grote meerderheid van de Nederlanders hier veel last van gaat krijgen: ondernemers, pensioengerechtigden, beleggers, mensen die straks ontslagen gaan worden en bovenal de slachtoffers en familie. Ik zie in de praktijk al dat de economische gevolgen voor ondernemers echt dramatisch zijn. Wat het voetbal betreft denk ik dat het wel eens einde seizoen kan zijn.

 

+1/-0

Op http://www.psv.nllink zelf, beginnen ze met de headliner "wat doe je om fit te blijven"? Een van vragen die mij nu het meest interesseert omdat ik me echt niet voor kan stellen dat onze spelers op dit moment opgesloten binnen 4 muren nog goed in vorm kunnen blijven..
Echter ben ik een dag later nog steeds op zoek naar het antwoord op deze vraag. Ze hebben het goed verstopt op de site!

 

+1/-0

Belachelijk hoe egoistisch mensen zijn om tegen een lockdown te zijn "omdat je anders gek word" of "een mens gewoon beweging nodig heeft".
Wat een bullshit is dat zeg. Dat zuigen die mensen gewoon ter plekke uit hun duim omdat ze er geen zin in hebben. Punt.
Er zitten tienduizenden mensen een celstraf uit in Nederland en die krijgen ook geen klachten. Een lockdown voor enkele weken overleef je heus wel.

En ja ik noem de mensen die tegen een lockdown zijn egoistisch en niet de mensen die een boswandeling maakten gisteren. Echt wat zijn mensen toch kuddedieren en praten ze elkaar na. Nu lekker mopperen op de mensen die er gisteren op uit trokken met het mooie weer maar vorige week wel Rutte prijzen om zijn goede aanpak. Nou luitjes, er waren vorige week al enkele "doemdenkers" die jullie hierop wezen maar dat werd weggehoond. Natuurlijk kon je dit verwachten. Sterker nog, dit is het scenario waar Rutte en consorten voor gekozen heeft he. Dit is wat hij wilde. Meneertje groepsimmuniteit. Belachelijk gewoon. Natuurlijk hadden wij vorige week al in lockdown gemoeten. En nu gaan mensen lopen klagen omdat ze met het mooie weer naar buiten gaan. Die mensen doen niks verkeerd. Het is allemaal nog toegestaan. Het beleid was om de mensen de vrijheid te laten houden om de groepimmuniteit langzaam op gang te laten komen. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te snappen dat er met een paar rotte appels die zich niet aan de regels houden en een hoge besmettingsgraad zoals bij Corona het een kwestie van korte tijd zou zijn dat de IC's overbelast zouden raken. Vorige week Rutte toejuichen want groepimmuniteit en 10 miljoen besmettingen is oke, gisteren massaal mensen uithonen en volgende week roepen om een lockdown die er natuurlijk gewoon komen gaat. En dan zegt Rutte en consorten dat het wel moest omdat Nederlanders niet met die vrijheid om konden gaan. Haha ja dat is ook. In andere landen zie je hetzelfde hoor. In Australie laatste stranddag voor de lockdown, in Belgie glippen de belgen de laatste dag nog snel de grens over met NL om boodschappen te doen. Overal hetzelfde. Ligt niet aan het volk maar aan het beleid. Rutte laat zich leiden door van Dissel van het RIVM die werkelijk waar 2 weken geleden nog durfde te vertellen dat het Coronavirus in Nederland geen voet aan de grond zou krijgen. Die man die stelt zijn mening iedere dag bij. Ik luister liever naar virologen die wel snappen hoe de vork in de steel zit. Luister bv naar een Osterhaus, die weet tenminste wel waar hij over praat. https://www.telegraaf.nl/video/202963433/viroloog-osterhaus-begin-nu-met-een-lockdownlink

Die lockdown had er allang moeten zijn. Het luchtruim had allang dicht moeten zijn. De grenzen hadden allang dicht moeten zijn. Maarja onze vvd'er Rutte hecht meer belang aan het economisch effect he. Dankzij hem krijgen we hier Italiaanse toestanden. En hoe langer die lockdown uitgesteld word hoe erger het hier gaat worden. Let maar op mijn woorden.

 

+3/-1

De WHO is duidelijk: een lockdown lost het probleem niet op!
Ik ben het met je post geheel niet eens kale, maar ieder zijn mening.
Gedetineerden hebben na hun celstraf geen psychische klachten? Really?

https://www.rte.ie/news/2020/0322/1124657-who-coronavirus/link

 

+1/-0

Volgens mij begrijpen wij elkaar verkeerd antonh. Ik heb het niet over een lockdown van een jaar he. Daar had Rutte het in eerste instantie ook over. Dat kan niet. Dat kan de economie niet aan. Volgens Rutte duurde wachten op een vaccin minimaal een jaar.

Maar een lockdown hoeft maar een week of 4 te zijn. Dat is hoe lang het coronavirus van besmetting tot genezing duurt.
Na deze 4 weken kun je met uitgebreide maatregelen (luchtruim en grenzen dicht) en goed monitoren en testen en weer met frissen moed tegenaan. Je kunt de nieuwe gevallen dan weer isoleren. Kijken met wie die gevallen in aanraking geweest zijn enz. Er is dan inmiddels weer een maand voorbij waarin je het aantal ic's kunt uitbreiden en zorgen voor betere middelen zoals nieuwe mondkapjes en desinfectiemateriaal. En langzaamaan creeer je dan op verantwoorde wijze die groepimmuniteit.
Nederland heeft veel te laks gereageerd op dit probleem.

Volgens mij is dat ook een beetje de strekking van het artikel dat je gedeeld hebt :

Dr Mike Ryan said: "What we really need to focus on is finding those who are sick, those who have the virus, and isolate them, find their contacts and isolate them," in an interview on the BBC's Andrew Marr Show

Dat gaat niet op deze manier hoor. Daar heb je echt een lockdown voor nodig. Een lockdown van een paar weken dan wel te verstaan. Zodat je met een frissen start ten eerste de ic's lucht geeft en daarna stevig kan aanpakken.

En nee ik heb nog nooit gehoord dat (kort)gestraften psychische klachten hebben. Jij wel? Ja of je moet verveling een psychische aandoening vinden dan zit ik er langs.

Ieder zijn mening daar ben ik het wel mee eens ja.

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 23 maart 2020 om 11:32:

De WHO is duidelijk: een lockdown lost het probleem niet op!Eens.
Het lijkt ook te kloppen want noord Italie kent al geruime tijd zo'n maatregel en schiet er niets mee op.

Het grote probleem in dit land is dat er te veel eigenwijze figuren rondlopen zoals Lubach gisteren nog eens duidelijk maakte.

Ik heb meer vertrouwen in de WHO en de aanpak van Rutte dan in de mafkezen die daar te zien waren. En die nu waarschijnlijk nog te stom zijn om te snappen dat ze anderhalve meter afstand moeten houden. Overal en altijd.

Daarom pleit ik voor een gedeeltelijke lockdown; alleen bestemd voor het soort halve zolen die in de filmpjes bij Lubach zichzelf voor paal zetten.
Sluit die maar tijdelijk op.

Dan kunnen gezonde, weldenkende mensen blijven bewegen en van buitenlucht genieten.

 

+2/-1

Ik denk dat het kabinet het juiste doet in deze omstandigheden. Een lockdown is nu niet de juiste oplossing. Maar kan wel noodzaak worden als mensen zich niet weten te gedragen. De oplossing ligt dus bij ons zelf. 1,5 meter afstand houden, hoe moeilijk kan het zijn?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 23 maart 2020 om 12:31:

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 23 maart 2020 om 11:32:

De WHO is duidelijk: een lockdown lost het probleem niet op!Eens.
Het lijkt ook te kloppen want noord Italie kent al geruime tijd zo'n maatregel en schiet er niets mee op.
Lekker goedkoop scoren weer (what else is new...). Bij die lockdown werd al aangegeven dat de piek in Italië in deze dagen pas zou komen vanwege de incubatietijd en in het begin had bovendien een flinke groep schijt aan die regels en bleef buiten. Zo zijn er ruim 72.000 boetes uitgedeeld.

Niet dat ik wil pleiten voor een totale lockdown (al verwacht ik zelf dat het niet te voorkomen is gezien de groeiende druk op de ziekenhuizen), maar het is echt heel goedkoop dat je Italië nu als argument wil gebruiken om tegen een totale lockdown te zijn, terwijl voorspeld was dat die piek nu pas zou komen.

 

+2/-0

Ik denk dat de lockdown die er voor NL nu aan gaat komen niet echt te vermijden is. Niet omdat het fenomeen lockdown een goed idee is maar omdat het nodig is om het laatste stukje van de samaneleving wakker te schudden dat het serieus is.

 

+2/-0

In Nederland is het aantal doden minder dan gisteren. Zaterdag waren er net zo veel als vrijdag. Dat is allemaal twee weken na de maatregelen. In België zijn ook beide cijfers aan het afnemen. Is dat toeval, of sorteren de maatregelen succes? Of komt dit door het weer?

In ieder geval zie ik dit niet als een reden om nu helemaal in paniek te raken.

 

+1/-0

Om 18.30uur een nieuwe persconferentie.
Ik hoop met een samenscholingsverbod voor al die droeftoeters die het gewoon echt niet snappen, en dat niet de ondernemers weer de lul zijn die juist allemaal zo hun best doen om alles goed te doen.

open/sluit de onderstaande quote:

In Nederland is het aantal doden minder dan gisteren. Zaterdag waren er net zo veel als vrijdag. Dat is allemaal twee weken na de maatregelen. In België zijn ook beide cijfers aan het afnemen. Is dat toeval, of sorteren de maatregelen succes? Of komt dit door het weer?

In ieder geval zie ik dit niet als een reden om nu helemaal in paniek te raken.En minder besmettingen. Ik weet wel dat ze minder testen omdat die maar beperkt voorradig zijn en heb er ook geen zicht op hoe dat dan in verhouding staat met de afgelopen dagen maar het is positief nieuws.

 

+2/-0

Einde voetbalseizoen. Dat hakt er wel even in, al zagen we het al wel aankomen. Jammer! Het EK ging al niet door, nu zelfs niet nog een paar potjes Eredivisie. De Olympische spelen zullen er ook wel aan gaan. Ach ja, first world problems. Veiligheid voor alles.

 

+1/-0

Vreselijk, inderdaad. Dan blijkt je, in elk geval mijn, leven wel vrij ledig 😱.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

FlitsPhirips schreef op 23 maart 2020 om 19:55:

Einde voetbalseizoen. Dat hakt er wel even in, al zagen we het al wel aankomen. Jammer! Het EK ging al niet door, nu zelfs niet nog een paar potjes Eredivisie. De Olympische spelen zullen er ook wel aan gaan. Ach ja, first world problems. Veiligheid voor alles.Lid van het IOC heeft in een interview al aangegeven dat ook de Spelen uitgesteld worden

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 23 maart 2020 om 19:56:

Vreselijk, inderdaad. Dan blijkt je, in elk geval mijn, leven wel vrij ledig 😱.Het is wel cynisch. Als de overheden wereldwijd doorgaan met deze maatregelen zit in de zomer de halve wereld werkloos of failliet thuis. Heb je eindelijk een keer tijd om EK, OS, Tour etc. te kijken en gaat het allemaal niet door.

De economische gevolgschade van de maatregelen is nu al vele malen groter dan dit virus en neemt alleen maar toe. We panikeren en praten elkaar massaal richting een recessie alsof het einde van de mensheid in zicht is. Onbegrijpelijk.

Zie als voorbeeld ook: https://www.latimes.com/science/story/2020-03-22/coronavirus-outbreak-nobel-laureatelink

Ik vraag me langzaamaan af of er niet veel meer doelgroepgerichte maatregelen moeten komen. Risicogroepen binnen houden en als de algemene situatie de komende weken verbetert het economische verkeer weer langzaamaan op gang brengen. Ook hier geldt dan uiteraard 'eigen verantwoordelijkheid'.

Dit bericht is gewijzigd op 23 maart 2020, 21:39:28.

 

+1/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 167 168 169 170 171

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona