Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 166 167 168 169 170 171

Jij bent degene die roept dat er nu op basis van modellen een destructief stikstofbeleid wordt gevoerd. Dat het stikstofbeleid ingrijpende consequenties heeft voor de inwoners van Nederland, moge duidelijk zijn. Al een paar jaar hebben we daar allemaal last van op de snelweg. Maar is het beleid destructief? Of is onze manier van leven / produceren / consumeren destructief (geworden)? En vinden 'we' het gewoon lastig om op gebieden die ons treffen een stapje terug te moeten doen?

Natuurlijk zal er ook op deze modellen van het RIVM voldoende aan te merken zijn. Het blijft tenslotte een model. Een 'versimpelde weergave van de werkelijkheid'. Ik heb jarenlang modellen gemaakt bij een bank, en hoe goed / slecht die modellen ook waren, er blijft hoe dan ook altijd een waslijst met verbeterpunten. Plus, je moet veel kennis van het model hebben als je in staat wil zijn het model goed te gebruiken / interpreteren.

Dat de afwijking van 2700% enorm groot is, groter dan had mogen gebeuren, dat staat buiten kijf. Dat er - mede door het model - een waarschijnlijk onnodige lockdown is afgekondigd, is heel vervelend. Maar dat wil niet zeggen dat dit model met de verkeerde bedoelingen is gemaakt. Als je mij kunt laten zien dat vanuit de overheid aan het RIVM is gevraagd het model zodanig te kalibreren dat er een bepaalde uitkomst uit komt, dan is er mijns inziens sprake van dat een wetenschappelijk instituut zich heeft laten leiden door een bepaalde politieke agenda. En zelfs daar heb je een grijs gebied. Het bepalen van modelparameters is een lastig karwei en kleine verschuivingen daarin kunnen leiden tot veranderingen in de modeluitkomsten. Het kiezen voor een wat conservatieve aanpak, omdat je liever te voorzichtig bent dan dat het scenario van code zwart werkelijkheid wordt terwijl je model dat niet voorspeld heeft, is mijns inziens te billijken.

Als vervolgens blijkt dat de omicron-variant, om wat voor reden dan ook, qua ziekmakendheid op grote schaal totaal niet te vergelijken valt met de eerdere varianten, dan zit je model er dus heel erg naast. Daar zal degene die verantwoordelijk was voor dat model ook niet trots op zijn, maar ik hoop (en verwacht) wel dat de keuzes die gemaakt zijn op integere gronden gemaakt zijn. En daar zit mijn verschil met jou. Jij geeft mij het gevoel dat je het idee hebt dat de overheid bewust burgertje aan het pesten was. En dat ze nu de stikstof-crisis aangrijpen om bewust boeren te gaan pesten door op basis van onwaarheden, voorspeld door slechte modellen, een bepaald beleid te willen doordrukken.

 

+1/-0

Ik wil best met jou in discussie , maar is het dan veel gevraagd als je ook de informatie die ik verstrek tot je neemt? Vorige bladzijde heb ik deze link al geplaatst

https://twitter.com/PieterOmtzigt/status/1529203726216470528?cxt=HHwWgICxpfur6bgqAAAAlink

Of neem deze: Hoe het ministerie OMT-adviezen aanpaste

https://nos.nl/nieuwsuur/collectie/13889/artikel/2416817-hoe-het-ministerie-omt-adviezen-aanpastelink

Of deze

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2431293-rivm-wijzig-omt-voorzitterschap-nietlink

open/sluit de onderstaande quote:

advisering.
'Schadelijk voor wetenschap'

Al langer klinkt de roep om meer afstand te creëren tussen de wetenschap en de politiek. Jet Bussemaker, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, zei in 2020 al dat er tijdens de coronacrisis "vermenging" was opgetreden tussen het RIVM en het ministerie. En onlangs noemde Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid die de aanpak van de coronacrisis onderzoekt, de aanpassingen van ambtenaren in de OMT-stukken "pijnlijk en heel schadelijk".

Dijsselbloem sprak van een "totale rolvermenging" tussen wetenschappelijke adviezen en de besluitvorming. Dat schaadt volgens hem het gezag van de wetenschap en het vertrouwen in de politiekOf lees dit nog eens op je gemak door

https://twitter.com/VegtDoor/status/1534540370612260867link

Ik kan nog wel een tijdje door gaan.
En wat te denken van het feit dat er géén notulen van de vergaderingen werden bij gehouden en heel het berichtenverkeer gewist is?!

Mag jij nog steeds denken dat het allemaal klopt en zonder argwaan achter de muziek aan, maar ik stel dus wel kritische vragen en ben erg achterdochtig geworden. Niet zonder reden lijkt me!

Ik verbaas me intussen oneindig over hoe gemakkelijk jij heen stapt over welke desastreuze gevolgen het coronabeleid heeft gehad.

Maar goed die collectieve eenzijdige kijk op zaken verbaast me niet.

Als je elke dag hoort hoe erg, dodelijk, angstig, verschrikkelijk het is, ga je op den duur vanzelf geloven dat elk middel geoorloofd is.
En als je keer op keer met noodwetten de parlementaire democratie buitenspel zet dan kun je als overheid de zaak sturen hoe je wilt!

Ik weet niet of dit het geëigende topic is om over de rol van het RIVM in de stikstofkwestie is, maar ook daar is heel veel over te zeggen.

Overigens heb ik nu zelf voor het eerst en een jaar na mijn laatste prikken corona. N=1 ik weet het maar het stelt dus echt geen zak voor!

 

+1/-0

Valt mij op dit in dit topic bepaalde berichten niet doorkomen en de paginanummering blijft hangen?!

 

+1/-0

Nog een keer:
Vers van de pers
https://twitter.com/BVNLNederland/status/1545695796582141953?cxt=HHwWgsC-4eaItfMqAAAA
Het kabinet wil het onderzoeksrapport naar oversterfte dus niet door onafhankelijke experts laten toetsen!
Verder niks te zien en gewoon doorlopen :slaap :slaap

 

+1/-0

Over het vertrouwen in "de" wetenschap in relatie tot politiek
https://twitter.com/SiebeSietsma/status/1546877504467701764?cxt=HHwWiMC4zaC5zvcqAAAA
De draad wijst zichzelf

 

+1/-0

Denk goed na voor jezelf de volgende shot neemt of het er met een van je geliefden over hebt
https://twitter.com/CarlaPeeters3/status/1547246876851900420?cxt=HHwWiMC4qce19vgqAAAA

 

+1/-0

Bezint voor je dadelijk weer in de rij gaat staan voor een van die oh zo veilige vaccins
Bundesgesundheitsministerium
https://twitter.com/BMG_Bund/status/1549688073478455297

open/sluit de onderstaande quote:

Eine von 5000 Personen ist von einer schweren Nebenwirkung nach einer COVID19-#Impfung betroffen.


Hoe lang wist men dit al? En waarom horen wij er hier niks over?! :kots

 

+1/-0

Heb je door dat je vooral met jezelf in gesprek bent hier?

 

+3/-1

Jazeker! Is bij gebrek aan tegenargumenten van mensen.
Maar als er maar een iemand is die hier meeleest en wellicht toch ook meer kritisch naar in dit geval het nemen van een volgende booster gaat zijn, ben ik al zeer tevreden.

 

+1/-0

Ik vind de nieuwsfeiten die je vindt nuttig Romario, dus ga er gerust mee door.

Wat hebben een frauderende bank en corona met elkaar te maken? Niks zou je zeggen, maar wel in China. Wat een eng land is dat toch. Bron FD van vandaag:

Onterechte 'code rood' op de gezondheidsapp

De Henan-bankenfraude is ondertussen ook een schoolvoorbeeld van hoe handig de overheid het zerocovidbeleid kan gebruiken voor andere doelen dan virusbestrijding. Zo’n 1317 rekeninghouders die in april en mei afreisden naar Henan kregen ten onrechte een 'rode' code in hun coronagezondheidsapp, oftewel de melding dat zij uit een risicogebied afkomstig waren. Daardoor konden ze de provinciehoofdstad Zhengzhou niet inkomen of werden ze bij aankomst in quarantaine gezet. Ook Zhao, zijn vrouw, kind en ouders, kregen een rode code terwijl ze zelfs nog in Peking waren. Na een standje uit Peking, ontsloeg de provincie een ambtenaar van de gezondheidsdienst voor misbruik van de coronagezondheidsapp. Maar het heeft er alle trekken van dat het geen ambtenaar is die op eigen houtje handelde. Zowel Zhao als Niu hebben al meerdere keren de politie aan hun deur gehad, die hen onder druk zette om niet te te demonstreren in Henan. ‘Ik denk wel een keer of zeventien', vertelt Zhao. 'Ook telefonisch.’ Niu: ‘De politie in Henan had mijn informatie naar hen gestuurd. Ik denk dat ze de informatie van alle rekeninghouders in Henan hebben.’

Lees het volledige artikel: https://fd.nl/economie/1446322/boze-huiseigenaren-en-frauderende-banken-voeden-zorgen-over-chinese-systeemcrisis-izg2aah3q9ztlink


Dit gaat over mensen die wilden protesteren tegen hun bank die gefraudeerd heeft en waardoor deze mensen al hun geld kwijt zijn.

 

+1/-0

In diverse topics kaart ik dit gevaar al aan.
Ik weet uit eerste bron hoe in China de corona app wordt ge/misbruikt door de overheid.
Daarom ben ik ook zo een aperte tegenstander van dat gedrocht hier.
En verbaas me hoe het er beetje stilletjes weer in Brussel een jaar langer doorgerommeld is.
ik zal nu de hele discussie niet dunnetjes over doen maar er is heel veel reden onze overheden te wantrouwen;m et het vaccin en de eerlijke voorlichting daarover; met de maatregelen die zijn genomen, hoe eea tot stand is gekomen en hoe er nu heel veel informatie hieromtrent bewust wordt afgeschermd.

Ik verbaas mij hoe naïef en volgzaam een aantal mensen (ook hier) zijn op dit vlak.
Als je mijn postings in de diverse topics leest vind je veel onderbouwing waarom ik zoveel wantrouwen heb.
Een recent voorbeeld
https://twitter.com/danvandertuin/status/1548954267691716608

 

+1/-1

Je mag binnenkort de prik weer gaan halen.
Ieders vrije keus! Maar overweeg het zorgvuldig! Voor vrijwel iedereen is corona inmiddels een redelijk onschuldig virus.
Over de vaccins komen echter steeds meer zorgwekkende berichten naar buiten
https://www.berliner-zeitung.de/news/schwere-nebenwirkungen-gesundheitsministerium-veroeffentlicht-falsche-zahlen-paul-ehrlich-institut-corona-impfung-biontech-karl-lauterbach-li.248896
en
https://www.blckbx.tv/corona/half-miljoen-medische-behandelingen-door-vaccins-bij-%C3%A9%C3%A9n-duits-ziekenfonds
En ik refereer ook terug naar postings van mij in dit topic met uitspraken van Kuipers en met het officiële bericht van het Duitse ministerie van Volksgezondheid.
Alle alarmlichten mogen aan!

 

+2/-0

https://twitter.com/CarlaPeeters3/status/1552667354844336131?cxt=HHwWhsC8vfOul4wrAAAA
Gewoon geen onderzoek doen naar dit soort alarmerende sterftecijfers.

Duitse ministerie komt met vrij ernstige cijfers over serieuze bijwerkingen, cijfers die vermoedelijk nog positievere voorstelling van zaken geven zoals in mijn eerder geplaatste link blijkt.
Enorme oversterftes in bijv UK en NL, maar we doen geen onderzoek. In NL worden zelfs de data niet ter beschikking gesteld voor onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek.

In NL al vanaf februari een volstrekt vrije samenleving waarin al een aantal enorme besmettingspieken zijn geweest...maar de cijfers gewoon aantonen dat op basis van die enorme besmettingen de ziekenhuis/ IC cijfers uiterst laag blijven (zeker niet hoger dan bij jaarlijkse griepgolven).

Waar zijn we dan in godsnaam mee bezig om nu weer een grote vaccinatiecampagne op te gaan starten,
Vooral in acht nemende de eigen woorden van Kuipers: er is nog geen goedkeuring voor 60 min en de overheid kan dus geen enkele verantwoording over de veiligheid dragen.

Kom op mensen, dit moeten we met ons allen toch niet meer willen??!! :crap :crap

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 29 juli 2022 om 18:44:

Je mag binnenkort de prik weer gaan halen.
Ieders vrije keus! Maar overweeg het zorgvuldig! Voor vrijwel iedereen is corona inmiddels een redelijk onschuldig virus.
Over de vaccins komen echter steeds meer zorgwekkende berichten naar buiten
https://www.berliner-zeitung.de/news/schwere-nebenwirkungen-gesundheitsministerium-veroeffentlicht-falsche-zahlen-paul-ehrlich-institut-corona-impfung-biontech-karl-lauterbach-li.248896
en
https://www.blckbx.tv/corona/half-miljoen-medische-behandelingen-door-vaccins-bij-%C3%A9%C3%A9n-duits-ziekenfonds
En ik refereer ook terug naar postings van mij in dit topic met uitspraken van Kuipers en met het officiële bericht van het Duitse ministerie van Volksgezondheid.
Alle alarmlichten mogen aan!
Met zulke cijfers op de korte termijn hoeven we niet eens meer te weten wat de lange termijn gevolgen zijn!

 

+2/-0

En om het dan toch even over lange termijn effecten te hebben...

open/sluit de onderstaande quote:


RIVM:
Vaccinatie beschermt niet tegen meeste langdurige covid-klachten


https://www.trouw.nl/binnenland/rivm-vaccinatie-beschermt-niet-tegen-meeste-langdurige-covid-klachten~bab75ecd/

Ik hoop oprecht dat mijn postings een bijdrage mogen leveren voor een ieder om nog eens heel goed en kritisch af te wegen of de angst voor een virus wat voor vrijwel iedereen geen grote gezondheidsimpact meer heeft, opweegt tegen het nemen van een vaccin wat totaal niet doet dat er van beloofd is.
Maar inmiddels wel meer en meer duidelijk wordt dat veel mensen aanzienlijk meer van de effecten van het vaccin dan van de effecten van covid te vrezen hebben!

 

+2/-2

Ik weet even niet hoe ik dat ga omschrijven. Ironisch? Grappig? Idioot? belachelijk?...?

De Duitse Hugo Bloemschoen/Kuipers, Karl Lauterbach is echt compleet geobsedeerd door het grote gevaar Corona en een ware vaccinatiedrammer.
Ook nu waarschuwt hij weer! En kondigt sowieso al weer een aantal nieuwe corona maatregelen aan voor aanvang herfst
https://twitter.com/Karl_Lauterbach/status/1554809274412548097?cxt=HHwWgoC-7YOz5ZMrAAAA
Gelukkig is de Impfkonig ook nog een beetje positief! Het gevaarlijke virus gaat ons weer overspoelen...maar, de vaccins zijn gelukkig passend op de varianten

open/sluit de onderstaande quote:

Mal eine gute Nachricht für den Herbst. Es sieht immer mehr danach aus, als ob es zumindest nicht eine zusätzliche Variante neben BA5 geben würde. Und für BA5 erwarten wir je nach Zulassung bis Ende September einen passenden Impfstoff. Jetzt heisst es: bis dahin Infektion meidenmaar goed...laat ons vooral zorgen dat we nu het virus niet krijgen tot die tijd want oei oei!

Maar wat denk je??
https://twitter.com/Karl_Lauterbach/status/1555539629620830209?cxt=HHwWgoC9mabDsZYrAAAA
open/sluit de onderstaande quote:

Bin leider trotz großer Vorsicht an Corona erkrankt. Trotz 4. Impfung. Die Symptome sind noch leicht. Zur Vermeidung von Komplikationen nehme ich Paxlovid. Für die vielen guten Wünsche bedanke ich mich bei allen. Hass und Niedertracht, kommt auch vor, werden ignoriert.Wat blijkt dus:
- Ook al ben je 4 keer gevaccineerd, je krijgt het virus toch
- Ook al ben je op het paranoïde af voorzichtig, krijg je het virus toch
- De man neemt ook nog eens paxlovid (tja, als je niet al vijf keer gevaccineerd bent moet je extra paardenmiddelen nemen blijkbaar)
- Hoe effectief zijn de vaccins als je na 4 keer vaccineren dus toch het virus krijgt?
- Maar zijn klachten zijn, zoals bij de meeste mensen sinds omicron, licht!
Verbazing!
- Uiteraard zal het verhaal wat niet geschreven wordt, wel weer zijn dat hij zonder al die vaccinaties vele malen zieker en misschien wel al dood zou zijn. Maar eerlijk is eerlijk, buiten dat het geroepen wordt is dat natuurlijk totaal niet bewezen of bewijsbaar!

Het verhaal wordt echter nog veel bijzonderder
De ex Frau van professor vlinderstrik is itt hem dus wél viroloog! En wat zegt zij gisteren...
https://twitter.com/Eurolarge/status/1555234499990065156
Luister maar eens precies wat ze zegt!
Helemaal episch hoe ze de interviewer helemaal van de mat veegt!!
Met als hoogtepunt de vraag dat wanneer 2 mensen aan een topuniversiteit gestudeerd hebben samen hetzelfde gestudeerd hebben, ze zo een verschillend inzicht hebben!
Waarna zij zegt: nee nee we hebben niet hetzelfde gestudeeerd!
Hij deed health policy and management, IK deed epidemiologie! :D :D

Mensen, laat je niet bang maken! Gebruik je gezond boerenverstand! Wees kritisch op de overheid en haar praatpalen!

En voor de mensen die vinden dat ik het Trouw artikel niet had mogen plaatsen over het feit dat vaccinatie niet helpt tegen longcovid, moedig dat jullie de discussie niet aan durven!
Maar het zal wel aan mijn toon liggen in jullie beleving! In mijn beleving ligt het aan keiharde argumenten van mijn kant!
De groeten!

 

+2/-1

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2439513-vervolgonderzoek-naar-oversterfte-moeilijk-door-beperkte-toegang-data

open/sluit de onderstaande quote:


Het CBS en het RIVM publiceerden in juni hun onderzoek naar oversterfte tijdens de coronapandemie. Op verzoek van de Tweede Kamer doet een groep onafhankelijke wetenschappers een vervolgonderzoek naar die oversterfte. Maar een deel van de benodigde data is om privacy-redenen niet voor hen toegankelijk, zeggen de wetenschappers.
"Het onafhankelijk academisch onderzoek waar de Kamer om vraagt, kan zo niet worden uitgevoerd", zegt Robert Verheij, bijzonder hoogleraar 'transparantie in de zorg', en voorzitter van de klankbordgroep van het onderzoek van CBS en RIVM.


Tijdens heel de coronaperiode zijn alle privacyregels aan gruzelementen gegaan.

Nu er een onderzoek moet komen naar onverklaarbare oversterfte gaan echter weer alle luiken dicht
ON BE GRIJPELIJK.
We horen al 2 jaar dat in het belang van de volksgezondheid vrijwel alles geoorloofd is...maar nu worden er barrières opgeworpen om onafhankelijk uit te zoeken waarom er om onverklaarbare reden een grote oversterfte was?

open/sluit de onderstaande quote:

et RIVM stelt dat de Europese privacywet AVG in de weg staat. Maar in verschillende Scandinavische landen kunnen meer gegevens worden gekoppeld voor onderzoek. Zo staat in Finland "het publieke belang meer voorop", zegt Verheij. "De AVG laat ruimte voor EU-lidstaten om hier zelf een weg in te vinden. Die ruimte wordt in Nederland verschillend geïnterpreteerd en daarom onvoldoende benut. Dat zorgt ervoor dat belangrijke onderzoeksvragen onbeantwoord blijven, waarvoor de data in principe wel aanwezig zijn."


Het RIVM is toch niet de privacy waakhond in Nederland zeker?
Wat Finland zegt, het publieke belang moet voorop staan.

Waarom worden er in zoveel corona dossiers zo angstvallig deksels op beerputten gehouden?
Niks met complot denken te maken!
In zulke grote ingrijpende dossiers moet gewoon onafhankelijk onderzoek gedaan mogen worden zonder obstructie! Klaar!

 

+1/-1

https://twitter.com/mr_Smith_Econ/status/1557278645361729536

Modelleren kun je leren! :ja

Tenzij je het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bent!
Want dan modelleer je volgens het model Hugo Bloemschoen!
Zeer vergelijkbaar met the Donald die met zijn sharpie de weermodellen wel even aanpaste nadat hij misinformatie over tornados gaf.

De moraal van dit verhaal?
Laat je grondslagen voor toekomstig beleid voor de komende winter vooral objectief en neutraal toetsen want de koekenbakkers die het tot dusver moesten doen hebben brevet van onvermogen af gegeven en er blijken gewoon genoeg kundige alternatieven voor handen te zijn

 

+1/-1

https://www.msn.com/nl-nl/gezondheid/medisch/actiegroepen-huisartsen-boos-over-rol-bij-volgende-coronaprik/ar-AA10Al6H?ocid=msedgdhp&pc=U531&cvid=6e829cdc47c7484f96fe355e02b7b899
Neemt Kuipers zelf het hele corona nog wel serieus?
Blijkt niet echt uit zijn daden is het wel?
Zelfs in Amerika, wat onder Biden adminstration tamelijk fel was in coronaaanpak, heeft het CDC inmiddels haar koers flink aangepast
https://edition.cnn.com/2022/08/11/health/cdc-covid-guidance-update/index.html

Wachten is tot het virus van de A lijst afgaat en we het gaan zien tot wat het inmiddels verworden is. Een virus gelijk seasonal flu!
En iedereen herinnert zich vast nog wel hoe we daar de afgelopen 50 jaar mee omgingen?! :ja :ja

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Change in incidence of cardiovascular diseases during the covid-19 pandemic and vaccination campaign: data from the nationwide French hospital discharge database | medRxiv preprint Spoiler: 2021 onder jongeren significant hoger.


https://twitter.com/mr_Smith_Econ/status/1558356949883822086
Denk goed na voor je de volgende prik haalt of je meer te vrezen hebt van het virus of van de prik zelf!

Het argument dat je de prik neemt voor een ander is al lang en breed bewezen niet waar te zijn. Het is inmiddels dus een persoonlijke risicoafweging geworden.

 

+1/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 166 167 168 169 170 171

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona