Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » Ibrahim Sangaré

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 8 9 10 11 12

Via Twitter meldt Rik Elfrink dat PSV dicht bij het aantrekken is van de gewenste middenvelder. Ibrahim Sangaré moet voor zo'n 9 miljoen euro de overstap maken van Toulouse naar Eindhoven. PSV hoopt de komst van de Ivoriaan dit weekend al af te kunnen ronden. Sangaré is een 22-jarige middenvelder en heeft drie interlands voor Ivoorkust op zijn naam staan. Als speler van Toulouse heeft hij 86 officiële wedstrijden gespeeld. Daarin scoorde hij twee doelpunten en gaf hij vijf assists.

 

+1/-0

 

+1/-0

Dit is een speler uit de koker van John de Jong. Waar Max, Mvogo, en Zahavi via Schmidt naar PSV zijn gekomen. Eerste keus van Schmidt was Kampl, nu dat zeker niet gaat lukken schakelt men door. JdJ heeft vorig jaar al aangegeven dat PSV spelers in de Franse competities volgt omdat dat een interessante markt is.

 

+1/-0

Wel leuk dat al die zogenaamde journalisten wisten te vertellen dat die middenvelder ook uit Duitsland zou komen. Leek een safe bet, maar dat was het dan ook. Een gok, welteverstaan.

 

+1/-0

Wat ik op youtube zie van de vele filmpjes die er staan over deze speler.
Een rechtsbenige fysieke defensieve middenvelder.
Zeker niet de snelste,eigenlijk een type Rosario.
Assist of goals maakt deze speler niet.
Is dit dan een verbetering voor 9 miljoen tov Hendrix?
Ik had toch echt gehoopt op een scorende box to box speler.
Maar met het systeem wat Roger wil spelen is het misschien nog niet eens zo raar.
Een fysiek defensief ingesteld middenveld met 2 man en daarvoor 4 aanvallers met bijv Gakpo,Zahavi,Ihatarren en Malen.

Dit bericht is gewijzigd op 26 september 2020, 06:35:26.

 

+1/-1

Vreemd profiel. Rechtsbenig en niet scorend is volgens mij niet wat we zoeken.

 

+1/-1

Naast niet scorend ook een laag gemiddelde in assists. Ik ken hem niet maar ik begrijp dat zijn kwaliteiten vooral liggen als defensieve middenvelder.
Op basis van wat ik opmaak is zijn profiel precies dat wat we op dit moment niet zoeken. De nieuwe Doan miljoenen vloeien weer het verkeerde putje in vrees ik.

 

+2/-2

Je vraagt je inderdaad wel af of zo'n type speler het gewenste tegen 'Emmen thuis' brengt. Tweede lijn schieten is dan toch niet onbelangrijk.

Voor uit tegen Feyenoord, Ajax, Spurs of Leverkussen snap ik deze keuze wel. Fysiek enorm sterk, uitstekende passing: kan onze cowboys voorin (Gakpo, Malen, Zahavi) prima lanceren.

Deze speler was deze zomer nadrukkelijk in de picture by Spurs, Arsenal, Southampton, dus aan het kaliber zal het vermoedekijk niet liggen.

 

+3/-0

Sinds Roger Schmidt een paar maanden geleden werd aangesteld vlogen de tactische analyses om onze oren. Als je daar een paar van hebt gelezen dan is het toch duidelijk dat Schmidt geen scorend vermogen verwacht van de twee DM's? We spelen met twee spitsen en twee vleugelspelers/halve nummer 10s, die jongens moeten voor de goals en assist zorgen.

Schmidt wil daar jongens met goed gevoel voor ruimte, meester in het drukzetten, fysiek sterk en met voldoende voetballende vermogen om zich onder druk uit te kunnen voetballen. En deze jongen lijkt perfect in dat profiel te passen. Overigens ook niet onbelangrijk voor dit PSV: lengte. Met Boscagli en Teze hebben we twee kleine CV's, bovendien hebben we ook geen grote spitsen. Nog niet eens zo zeer voor aanvallende situaties (Malen is bijv. een degelijke kopper), maar ook voor verdedigende situaties. Met Dumfries, Rosario, Gakpo en Sanage hebben we vier jongens die om en nabij de 1.90 zijn.

Een paar grepen uit een ander scoutingsverslag:

open/sluit de onderstaande quote:

The 22-year-old is far from a hidden gem, of course. There have been comparisons with Yaya Toure and Michael Essien, both midfielders who touched base with the French top flight before moving on to the Premier League. Indeed, for the last two years, it seemed Sangare was on the verge of walking the same path: interest in him has not been scarce, with clubs like Arsenal, Tottenham Hotspur and Everton linked time and again.

Blessed with a turn of pace, dribbling ability and a first touch Casanova once described as “one of the best I’ve seen”, the rangy midfielder is one of the few silver streaks in the bleakness that enveloped Toulouse’s 2020.open/sluit de onderstaande quote:

In many ways, he is a four-leaf clover of a midfielder in terms of the sheer range of his abilities: he is adept at winning the ball, but can also move it up the pitch either by dribbling (despite his 6ft 3in frame, he is quite the sight slaloming forward and evading challenges with sudden changes of direction) or by passing.

He is attempting 15.8 passes in the final third, as well 7.2 long balls (both stats P90); his roughly 50% accuracy in the latter stakes points to an aspect of Sangare’s game that is a bit of a double-edged sword: far from seeking to massage his pass completion numbers, he is willing to take responsibility and risk the difficult play and try things that are not always immediately apparent.Voor de liefhebbers: https://www.footballcritic.com/features/ibrahim-sangare-for-c10mc-what-are-teams-waiting-forc/591link

Dan zal Jorrit wel op zeker vertrekken, hopen dat die nog een mooie club strikt. Met Sadi, Thomas en (op een later tijdstip dan) Guti hebben we voor Eredivisie-begrippen een prachtige bank met respectievelijk een breker, een loper en een spelmaker.

Het zou me wel echt gigantisch verbazen als ze nu nog een RCV halen. Vorig seizoen hebben we voor zo'n 100 miljoen verkocht en voor 40 miljoen ingekocht. Dit seizoen voor zo'n 10 miljoen verkocht en, tot nu toe althans, voor zo'n bijna 20 miljoen ingekocht (neem aan dat PSV wel een huursommetje voor Mvogo heeft neergeteld plus fiks wat tekengeld voor Zahavi). Dat zijn 'normale' bedragen in normale tijden, maar met corona verbaast me dit toch wel hoor. Als PSV geen EL haalt dan zal er wel wat moeten worden verkocht.

Dit bericht is gewijzigd op 26 september 2020, 09:36:10.

 

+3/-0

We spelen 4-2-4, waarbij de backs ook aanvallend ingesteld zijn. Moet de ene middenvelder dan OOK nog eens aanvallend zijn?

Begint wmb steeds duidelijker te worden wat Schmidt voor ogen heeft. Voorin beginnen met pressen en bij onderschepping mensen te hebben die de spitsen met een goede passing meteen in stelling kunnen brengen. Verklaart ook waarom Boscagli erin staat. Eigenlijk is alleen Dumfries minder wb passing, maar die bestrijkt dan weer de hele rechterflank. Rosario en Sangare is daarnaast ook een fysiek sterk middenveld, wat we al jaren niet echt meer hebben. Als ik wat beelden op YouTube bekijk is het een soort Engelaar, maar dan WEL met zin in het leven. Jongen word wel begeerd door behoorlijke Premier League clubs, dus dat belooft wel wat.

Denk dat we allemaal moeten wennen aan het nieuwe spel. We zijn allemaal gewend aan die behendige spelers, types Guardado, van Ginkel, Bergwijn en van daaruit tot kansen te komen. Maar dat is dan meer uitgaan van individuele kwaliteiten, terwijl dit meer te maken heeft met het uitvoeren van een systeem. Uiteraard met spelers die ook hun specifieke kwaliteiten hebben.

 

+3/-0

Nee, de speler hoeft niet aanvallend te zijn, maar een fijn schot van afstand uit de tweede lijn is wel iets wat we missen sinds Strootman ofzo.

 

+1/-0

Max kan ook aardig schieten van afstand.
Deze Sangare lijkt me een logische versterking, gezien het systeem wat Schmidt wil spelen. Nu nog een verdediger erbij voor de basis of backup en we zijn klaar.

 

+1/-0

Ach dat scoren voor een CM is helemaal niet belangrijk joh, dat het geen sloper is die niets met de bal kan is wel duidelijk met zo n filmpje vol met passen naar voren. Ik denk dat het prijskaartje wel riant is maar op het eerste gezicht lijkt het me een goede klassiek gescoutte speler.

 

+2/-0

het is een imposante verschijning dat zeker. Maar als je hem voor 9 miljoen binnen kunt halen en daarmee rijke clubs uit Engeland relatief "goedkoop " af troeft vraag ik me wel af hoe serieus die belangstelling was. Als ze hem écht hadden willen hebben, had een van die clubs je er echt wel afgeboden.
Omgekeerd is 9 miljoen voor PSV een sloot geld.
Waar we m.i nog steeds vooral behoefte hebben aan een topper centraal in de defensie en een ervaren, sturende speler voor het middenveld, vraag ik me af of die 9 miljoen zoveel meerwaarde brengt t.o.v Jorrit Hendrix.
Ik ben sceptisch. Niet of dit een aardige speler is, maar wel over het feit of dit nou de aankoop is die we nodig hebben op dit moment om de som van het geheel omhoog te brengen.
Je kunt de Euro maar een keer uitgeven en volgens mij zetten we nu ons geld niet op de meest nodige troef.

 

+2/-3

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 26 september 2020 om 12:02:

Maar als je hem voor 9 miljoen binnen kunt halen en daarmee rijke clubs uit Engeland relatief "goedkoop " af troeft vraag ik me wel af hoe serieus die belangstelling was. Als ze hem écht hadden willen hebben, had een van die clubs je er echt wel afgeboden.Ik denk dat je lekkerder binnenkomt bij een Engelse club als kampioen van Nederland, met wat Europese ervaring, dan als degradant uit Frankrijk.
Niet iedereen kiest altijd voor de snelste weg.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Z. on de Bok schreef op 26 september 2020 om 14:25:

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 26 september 2020 om 12:02:

Maar als je hem voor 9 miljoen binnen kunt halen en daarmee rijke clubs uit Engeland relatief "goedkoop " af troeft vraag ik me wel af hoe serieus die belangstelling was. Als ze hem écht hadden willen hebben, had een van die clubs je er echt wel afgeboden.Ik denk dat je lekkerder binnenkomt bij een Engelse club als kampioen van Nederland, met wat Europese ervaring, dan als degradant uit Frankrijk.
Niet iedereen kiest altijd voor de snelste weg.Precies dit.

Misschien dat we de aantrekkingskracht van PSV af en toe onderschatten? Er zijn maar weinig clubs waar je op een degelijk niveau speelt, vrijwel altijd Europees mag aantreden, bij goede prestaties opvalt bij de grote competities, uitstekende faciliteiten hebt en meespeelt om de prijzen. Vooral dat laatste is key natuurlijk. Dan kom je eigenlijk alleen uit bij teams als PSV, Ajax, Club Brugge, Benfica, Porto etc.

Ik ben in ieder geval positief gestemd op basis van de filmpjes, scoutingsverslagen en geinteresseerde clubs. Ik hoop dat we over 6 maanden hartelijk kunnen lachen om de berichten 'is dit nu wel nodig als we Hendrix al hebben'.

 

+3/-0

Grappig dat hier mensen nog negatief willen zijn ook. We hadden weldegelijk een goede verdedigende middenvelder nodig, want Hendrix, Sadilek en Thomas zijn dat allemaal net niet.

We spelen al met 4 aanvallende spelers. Zahavi, Gakpo, Ihattaren en Malen moeten de goals maken. Sangaré en Rosario moeten ervoor zorgen dat alle ballen bij deze spelers terecht komen.

Het zegt natuurlijk wel wat dat deze speler in verband werd gebracht met clubs zoals Tottenham, Arsenal en Southampton. Deze kan echt wel wat. Als ik fans van Toulouse mag geloven is dit net zo'n stunt als Max, alleen dan nog jonger en met meer rek.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 26 september 2020 om 08:45:

Naast niet scorend ook een laag gemiddelde in assists. Ik ken hem niet maar ik begrijp dat zijn kwaliteiten vooral liggen als defensieve middenvelder.
Op basis van wat ik opmaak is zijn profiel precies dat wat we op dit moment niet zoeken. De nieuwe Doan miljoenen vloeien weer het verkeerde putje in vrees ik.
De bedoeling is dan ook dat Ihattaren die scorende middenvelder met assists moet zijn.

Met 2 fysiek sterke spelers naast/achter hem zou dit voor Ihattaren gunstig kunnen uitpakken.
Maar dan moet Ihattaren wel die stap zetten naar assists en scorende middenvelder. Dat is nu nog niet goed genoeg.

 

+1/-0

Als dit een hit wordt, dan wordt het ook een absolute goudmijn. Elke club is wel op zoek naar een dergelijk type.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 8 9 10 11 12

PSV Forum » Historie » Ibrahim Sangaré