Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 18 19 20 21 22

Geboren op 1 juli 1976, toevallig dezelfde dag als een andere succesvolle Nederlandse spits (Kluivert), die goed presteerde in de 5 jaar voordat Ruud's ster begon te schijnen.

De Brabander kenmerkte zich door het zetten van stappen, die groot leken, maar moeiteloos genomen werden. Topscorer in Nederland met een doelpunt van 50 meter tegen Roda, topscorer in Engeland en in Spanje. Dan ben je een wereldspits. Opvallend is dat hij - volgens mij - slechts 3 goals van buiten de 16 maakte en dat hij, ondanks jaren bij Man U en Real Madrid, geen CL heeft gewonnen. Die moet dus nog eens gewonnen worden, en daarom is hij vanaf 2022 coach van PSV.

Aangezien we langzaam aan vooruit kunnen gaan kijken naar volgend seizoen, mag Ruud zijn eigen topic. Wordt hij dan de man die ons eindelijk weer belangrijke topwedstrijden last winnen en die schaal - die nu al veel te vaak in Amsterdam eindigt - weer naar Eindhoven haalt?

https://m.youtube.com/watch?v=DNMas8GFyT8link
https://m.youtube.com/watch?v=823I-aDkzQ0link
https://m.youtube.com/watch?v=OfUvji2My_0link

Waarom niet?

Dit bericht is gewijzigd op 5 augustus 2022, 12:06:15 door een mod.

 

+3/-0

Vooropgesteld ik vind Ruud een sympathiek persoon. Heeft ook meer krediet bij de pers als een van Bommel vermoed ik zo. Ik gun hem een goede trainerscarrière. Na het zien van de oefenwedstrijd tegen Bielefeld heb ik toch de eerste twijfels. Natuurlijk het is een oefenwedstrijd. En dan ook nog tegen gemotiveerde Duitsers. Het verschil qua trainingsopbouw was ook zichtbaar. Maar dit doet niets af aan de wijze waarop PSV wil spelen.
Wederom is het spel van PSV hoofdzakelijk gericht op de ingevingen van de buitenspelers. En die zijn bij PSV absoluut getalenteerd, maar ook vooral gericht op eigen succes. Zowel Gakpo als Madueke gaan veelal naar binnen en gaan dan voor het eigen succes. Een kopsterke spits als Luuk wordt zo niet in zijn kracht gebruikt. Van beide backs wordt in dit systeem gevraagd de voorzetten te geven voor de spits. Gevolg is dat PSV verdedigend kwetsbaar is. Het zou mooi zijn als Ruud eens een echte keuze durft te maken, dwz zet Gakpo op rechts of op 10. Het gevolg is dat aan de rechterkant de back minder diep hoeft te staan. Is beter voor de veldbezetting bij balverlies.
Op links zou je het eens met Max of Veerman kunnen proberen.
Nu veranderd er vrij weinig, ja er is een betere keeper ,ja er is een andere spits. Maar de speelwijze blijft gelijk. Het blijft vooral gokken op de ingevingen van de buitenspelers. En ja Gakpo zal er wel 10/15 inschieten in de eredivisie. Maar zodra de weerstand omhoog gaat of als de buitenspelers hun dag eens niet hebben volgt er weer puntverlies.

 

+2/-0

Ik ben op dit moment enthousiast over Ruud van Nistelrooij als trainer van PSV. Qua naam is hij alleen al groot. Spreekt de talen van onze spelers. Iedereen weet wel wie hij is zowel nationaal als internationaal. Ik vind hem rustig en duidelijk en doordacht overkomen. Er staat ook een ervaren staf naast hem. Hij komt over als iemand die zich zowel zelf als de spelers en club wil ontwikkelen.

Tijdens wedstrijden vind ik hem rustig maar tegelijkertijd meelevend en genietend van het spel wat zijn ploeg speelt. Dat straalt het vertrouwen uit. Ik vind daarom ook dat er echt iemand staat.

Nu helpt het ook dat PSV direct wint van Ajax die gewoon goed waren begonnen aan de wedstrijd. PSV liet het ineens kantelen en we zagen volgens mij een gefrustreerd Ajax. Zij wilden echt net zo graag als PSV gisteren winnen.

Ik denk dat de verschillen op dit moment kleiner zijn dan vorig jaar. Het belooft op basis van de wedstrijd van gisteren een spannend seizoen te worden. Ik gun het Ruud en natuurlijk heel PSV maar ook ons land dat we kampioen worden en samen met Ajax, Feyenoord en de andere clubs, ons voetbal sterker op de kaart blijven zetten

 

+3/-0

Hij oogt heel stabiel en benaderbaar. Ik heb geen enkel beeld van zijn visie, maar ik neem aan dat de speelwijze van PSV toch al niet enkel door hem bepaald wordt. Gezien je ook Ooijer en Rutten hebt rondlopen, zal het wel wat weghebben van de manier van spelen begin van de eeuw. En dat lijkt me prima.

 

+1/-0

Voor mij nog te vroeg om onze Ruud te beoordelen, eerste prijs op zak, kans om de CL in te gaan en de competitie begint weer.

Zijn uitstraling aan de zijlijn is goed maar nog even afwachten als er wat meer druk of frustratie op komt te staan, ik denk dat hij zijn hoofd vast koel kan houden, dat lukte voor de goal ook altijd.

Zou het geweldig vinden als hij nog een keer als onze coach in het Theatre of Dreams aan het werk mag, nog een keer met 75000 man "Ruud Ruud Ruud" (helaas zou dat dit seizoen dan niet in de CL zijn).

 

+1/-0

Ik vind het wel licht gezever om te stellen dat PSV geen favoriet is voor de wedstrijd van vanavond. Kijkende naar zowel de heenwedstrijd en de odds is het evident. Tuurlijk is PSV favoriet. Leuk dat Rangers finale Europa League heeft gespeeld en nieuwe spelers heeft, maar in de vorm en teams van vandaag de dag is PSV gewoon beter. De zwakheden die Rangers vorige week toonde moeten ten volle benut worden. Om dan de underdog te spelen is nergens goed voor en kan averechts werken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 24 augustus 2022 om 14:02:

[...]
Om dan de underdog te spelen is nergens goed voor en kan averechts werken.


Dat is dus de vraag. Misschien is het juist wel verstandig en houd je daarmee je spelers scherp. Vrijwel iedere trainer doet het. Schmidt wist ook bij ieder team uit het rechter rijtje uit te leggen waarom het zo'n fantastische tegenstander was.

Ben het overigens met je eens dat PSV favoriet is.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 24 augustus 2022 om 14:02:

Ik vind het wel licht gezever om te stellen dat PSV geen favoriet is voor de wedstrijd van vanavond. Kijkende naar zowel de heenwedstrijd en de odds is het evident. Tuurlijk is PSV favoriet. Leuk dat Rangers finale Europa League heeft gespeeld en nieuwe spelers heeft, maar in de vorm en teams van vandaag de dag is PSV gewoon beter. De zwakheden die Rangers vorige week toonde moeten ten volle benut worden. Om dan de underdog te spelen is nergens goed voor en kan averechts werken.Ik vind het om eerlijk te zijn juist heel verstandig om het zo te brengen en de tegenstander in de waan te laten dat zij favoriet zijn. Ben er van overtuigd dat RvN er binnenskamers echt wel voor zorgt dat spelers weten dat wij een beter team hebben en waar de zwaktes van de tegenstander liggen. Om het naar buiten toe te laten lijken of je de underdog bent; prima!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 24 augustus 2022 om 15:42:

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 24 augustus 2022 om 14:02:

Ik vind het wel licht gezever om te stellen dat PSV geen favoriet is voor de wedstrijd van vanavond. Kijkende naar zowel de heenwedstrijd en de odds is het evident. Tuurlijk is PSV favoriet. Leuk dat Rangers finale Europa League heeft gespeeld en nieuwe spelers heeft, maar in de vorm en teams van vandaag de dag is PSV gewoon beter. De zwakheden die Rangers vorige week toonde moeten ten volle benut worden. Om dan de underdog te spelen is nergens goed voor en kan averechts werken.Ik vind het om eerlijk te zijn juist heel verstandig om het zo te brengen en de tegenstander in de waan te laten dat zij favoriet zijn. Ben er van overtuigd dat RvN er binnenskamers echt wel voor zorgt dat spelers weten dat wij een beter team hebben en waar de zwaktes van de tegenstander liggen. Om het naar buiten toe te laten lijken of je de underdog bent; prima!Dat kan in de uitwedstrijd heen, maar nu liggen alle kaarten al op tafel. De tegenstander weet onze truken al. Weinig mensen kijken alleen naar de persconferentie maar niet naar de wedstrijd.

Het gevaar is dat het net zo iets wordt als het tweeluik tegen Leicester vorig seizoen. Een aansprekende tegenstander, maar op momenten rijp voor de sloop. Dan moet je ze niet overschatten, maar vol voor de volgende goal gaan.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 24 augustus 2022 om 15:42:

open/sluit de onderstaande quote:

Albert Trestena schreef op 24 augustus 2022 om 14:02:

Ik vind het wel licht gezever om te stellen dat PSV geen favoriet is voor de wedstrijd van vanavond. Kijkende naar zowel de heenwedstrijd en de odds is het evident. Tuurlijk is PSV favoriet. Leuk dat Rangers finale Europa League heeft gespeeld en nieuwe spelers heeft, maar in de vorm en teams van vandaag de dag is PSV gewoon beter. De zwakheden die Rangers vorige week toonde moeten ten volle benut worden. Om dan de underdog te spelen is nergens goed voor en kan averechts werken.Ik vind het om eerlijk te zijn juist heel verstandig om het zo te brengen en de tegenstander in de waan te laten dat zij favoriet zijn. Ben er van overtuigd dat RvN er binnenskamers echt wel voor zorgt dat spelers weten dat wij een beter team hebben en waar de zwaktes van de tegenstander liggen. Om het naar buiten toe te laten lijken of je de underdog bent; prima!Vind ik ook. Dit deed Guus Hiddink ook altijd: de tegenstander overladen met complimenten en waar hij kon zelfs mindere broeders tot favoriet bestempelen.

 

+1/-0

Fijne vent hoor en ik gun het hem van harte, maar waar hebben we in dit prille seizoen naar zitten kijken? Het niveau is bedroevend. Volgens mij heb ik zowel onder Schmidt, als Van Bommel, als Cocu beter voetbal gezien in die eerste wedstrijden van een seizoen.

 

+2/-0

PSV was vanavond uitermate zwak. Ik vind dat van Nistelrooij met zijn staf hierin ook faalt. Er gaat te veel mis op het veld. Spelers die moeten opstaan deden dit ook niet. Sorry maar zelfs kleine clubs scoren tegen PSV. Tegen Rangers in de 1e helft een paar kansen maar voor de rest was PSV volstrekt kansloos. PSV is qua naam een topclub. Leuk voor de Eredivisie maar Europees heeft het niets te zoeken. Een grote dissonant qua punten pakken in Europa. Om je rot te schamen.

 

+1/-0

Die gaten die wij laten vallen op het middenveld. Ongekend. Dat was onder Schmidt ook al, maar het lijkt nu nog een graadje erger. Alleen in de tweede helft al tot drie keer toe voetballend willen uitverdedigen terwijl dat niet kon. Er is nog heul veul werk te verrichten voor Ruud.

Ik had wellicht Brandwacht als stormram gebracht ipv Rinkeldekinkel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 24 augustus 2022 om 22:56:

Fijne vent hoor en ik gun het hem van harte, maar waar hebben we in dit prille seizoen naar zitten kijken? Het niveau is bedroevend. Volgens mij heb ik zowel onder Schmidt, als Van Bommel, als Cocu beter voetbal gezien in die eerste wedstrijden van een seizoen.Eens. Ik zie het ook nog niet. Of, nu ja, de potentie is er. Het lijkt me een goede people's manager, maar ondanks de redelijke resultaten zie ik zijn hand nog niet in het voetbal wat op de mat gelegd wordt. Overgangsjaar dan maar?

 

+1/-0

Overgangsjaar? We zij gvd al 4 jaar geen kampioengeworden. Er kan pas sprake zijn van een overgangsjaar na minimaal 2 kampioenschappen op rij.

 

+1/-0

Vind niet dat het van Nistelrooij zijn fout is.

Afgelopen seizoen lukte het onder Schmidt ook al niet.

Gewoon spelers die het op de heat of the moment af laten weten. Vaak door een gebrek aan kwaliteit.
Benitez die de bal gewoon door het midden naar Ramalho speelt die tussen 2 spelers in staat. Vervolgens doet Ramalho hetzelfde als Benitez, prutsen. Lijkt toch nergens op.

En de man van 50 miljoen laat nog minder zien dat een jeugdspeler die net komt kijken.
Gakpo is al weken bezig met een transfer. En dat is duidelijk te zien.


Hebben hem gewoon de kop gek gemaakt bij Manchester. Ten Hag geregeld in opdracht van Ajax.
Want nu trekken ze zich lachwekkend ineens terug voor Gakpo. Goh wat toevallig.

 

+1/-0

Je hebt pech met wat blessures. Had je Madueke gehad, dan had ik ons al meer kans gegeven, en dan valt Luuk ook uit.

Niettemin wel wat puntjes, waarvan ik denk: niet zo sterk. Maar dat is niet gek, als het aan Ruud had gelegen, dan was hij nu nog niet eens hoofdcoach.

Ik denk dat als je héél realistisch bent, en eerlijk naar het huidige spel en materiaal kijkt, dat je moet zeggen: tweede plaats proberen te halen, spelers ontwikkelen en een spelsysteem erin krijgen, waarmee je vooruit kan. Liefst ook een mooi aantal punten in Europa, zodat we in de toekomst geplaatst kunnen zijn. Dit js voor Ruud ook een leerjaar. Dan zullen Gakpo en Sangare wel ergens vertrekken en dan kun je weer verder bouwen.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 25 augustus 2022 om 00:51:

Je hebt pech met wat blessures. Had je Madueke gehad, dan had ik ons al meer kans gegeven, en dan valt Luuk ook uit.

Niettemin wel wat puntjes, waarvan ik denk: niet zo sterk. Maar dat is niet gek, als het aan Ruud had gelegen, dan was hij nu nog niet eens hoofdcoach.

Ik denk dat als je héél realistisch bent, en eerlijk naar het huidige spel en materiaal kijkt, dat je moet zeggen: tweede plaats proberen te halen, spelers ontwikkelen en een spelsysteem erin krijgen, waarmee je vooruit kan. Liefst ook een mooi aantal punten in Europa, zodat we in de toekomst geplaatst kunnen zijn. Dit js voor Ruud ook een leerjaar. Dan zullen Gakpo en Sangare wel ergens vertrekken en dan kun je weer verder bouwen.
Totaal mee oneens. Ruud heeft de job geaccepteerd, dan moet je er staan. Over de twijfel/afwijzing ervoor moet je het niet meer hebben.

Spelersmateriaal; op sommige posities heel dunnetjes bezet, maar geen enkel excuus voor de matige prestaties van gisteravond. Iedereen zal ver onder z’n niveau.

Psv kan NOOIT een tussenfase hebben. De selectie is standaard beter dan van 16 andere erdivisieclubs en zal dus ook altijd om de titel moeten spelen. Ook zonder Gakpo en/of Sangare.

 

+2/-0

Met het risico dat het wellus-nietus wordt: over die 16 clubs zijn we het eens, daarom zeg ik ook: tweede worden. Hoe lang je dan meedoet om de prijzen weet ik ook niet.

Er zijn meerdere tekortkomingen: de verdediging is niet enorm sterk, op rechtsback speel je noodgedwongen met Teze of Mwene, maar we komen van Dumfries. Op linksback is het behelpen, zeker als je bedenkt dat we hiervoor Angelino hadden. Achterin mis je een sterkhouder. Op het middenveld ben je volledig afhankelijk van je twee toppers (beste linie) en moet je hopen dat blessures uitblijven en voorin zit je met 1 topper, een prima Luuk en een Madueke die ieder jaar maanden uit de running is. Heb je daar een blessure, sta je met jeugdspelers te spelen.
Dat is wel even iets anders dan wat Ajax heeft staan. Hun zwakste positie is misschien wel de linksback, waar ze de dure Wijndal hebben staan, die wij heel goed zouden kunnen gebruiken.

Dan heb je een coach die gewoon nog niet de ervaring heeft. Hij speelt duidelijk met zijn visie en mikt momenteel op balbezit en een rustige opbouw om zo wat zelfvertrouwen te kweken, maar dat moet zich allemaal nog ontwikkelen, natuurlijk.

Dan kun je zeggen: het is topsport, geen excuses, je moet er staan.

Maar feit is dat we er niet staan en dat er legio excuses zijn. Met deze dunne selectie win je normaliter nooit van Ajax over een heel jaar. Met deze selectie denk ik dat je gewoon weer derde wordt in de EL. Dst vind ik realistisch, want het is niet significant beter dan vorig jaar, en toen hadden we wel een ervaren coach, die er dus ook niets meer van kon maken. Dan verwacht ik dat ook niet van Ruud.

Dus mijn stelling blijft: tweede worden, Ruud een visie laten vormen, en volgend jaar weer met goede moed ertegenaan.

Booschappenlijstje J de Jong:
- vervangers Gakpo en Sangare
- rechtsback
- linksback
- reservespits
- reserveaanvaller
- centrale verdediger

Wat mij betreft in ongeveer die volgorde.

 

+1/-0

Of laat ik het anders en beknopter neerzetten: ik zie dat Ruud niet op het niveau zit om PSV vooruit te helpen, op dit moment. Dan kunnen we dat van hem eisen, maar dat is als van Max eisen dat hij verdedigend foutloos is elke week (not gonna happen).

Dan kun je twee dingen doen: een coach neerzetten die er al staat (wat je achteraf had moeten doen met het oog op vCL), of Ruud de tijd geven en je verlies nemen (m.i. enige dat rest). Bij dat laatste horen dan ook getemperde verwachtingen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 5 ... 18 19 20 21 22

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij