Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 ... 18 19 20 21 22

Ruud is gewoon verkeerd bezig, je moet je team niet 1 wedstrijd voor het einde in de steek laten. Ga dan na het seizoen weg.

Psv is hier niet meegeholpen en hij is toch een psver.

Het is beschament. Neem een voorbeeld aan arne slot, hij blijft gewoon terwijl hij naar pl kon.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

alexpsv schreef op 25 mei 2023 om 10:03:

Ruud is gewoon verkeerd bezig, je moet je team niet 1 wedstrijd voor het einde in de steek laten. Ga dan na het seizoen weg.

Psv is hier niet meegeholpen en hij is toch een psver.

Het is beschament. Neem een voorbeeld aan arne slot, hij blijft gewoon terwijl hij naar pl kon.Slot is geen mes in de rug gestoken door een deel van de selectie...

 

+4/-0

Het blijkt te gaan om joey veerman waar er onenigheid over is. Zet die veerman dan uit de selectie en zet guti erin.

Ruud had zich eroverheen moeten zetten voor 1 wedstrijd in het belang van psv. Als psver.

Misschien kunnen de psv fans een supporters actie houden voor het huis van ruud om te blijven in het belang van psv. Gewoon een vredige actie in het belang vd club.

Nog 1 wedstrijd 1000% knallen en stijden ipv nu duimen draaien en bidden op goed resultaat op 1 vd 2 velden. Eendracht maakt macht.

 

+2/-0

Veerman samen met Simons de beste PSVer. Kan mij wel voorstellen dat het qua karakter minder botert tussen Veerman en RvN maar daar moet je natuurlijk gewoon om mee kunnen gaan (en willen gaan als trainer)

 

+1/-0

Als 6 spelers en de staf klagen over RvN ligt het misschien aan Ruud zelf.Ik denk niet dat ik ooit eerder heb gehoord dat meerdere basisspelers klagen over de trainer. Wel opvallend dat hij nu een clubicoon is en niet al te lang geleden "Rudas" genoemd werd. Hij heeft hier ook maar drie jaar gespeeld, uiteraard wel heel goed.

In de interviews die ik gezien heb komt hij op mij niet al te best over. Af en toe is hij onnodig vijandig en hij geeft weinig echte antwoorden. Ik kan me voorstellen dat dat ergernis wekt bij mensen die dagelijks met hem werken.

 

+2/-0

Nu de grootste verbazing en frustratie begint in te dalen komt het realisme terug. Wat heeft Ruud nu eigenlijk gepresteerd?

Hij heeft leuke spontane interviews afgewisseld met rare interviews (RKC; Anita, Kramer, Pelle Clement, oa)

Vroeg uit Europa geknikkerd door een elftal wat er niets van kan.

Hij heeft nog steeds niet zijn ideale elftal gevonden en blijft veel wisselen, vooral in de verdediging, maar ook met bijvoorbeeld Veerman en El Ghazi.

Er is nog steeds geen speelwijze te ontdekken. Het middenveld is los zand, bij balverlies ligt het hele veld open. Dé oplossing daarvoor is Guti, maar die speelt niet. Neemt niet weg dat een goede trainer spelers van dit niveau (Veerman, Sangare) ook moet kunnen trainen tot het bewaken van de balans.

Het blijft een icoon van de club, dat staat buiten kijf. Maar zijn prestaties moeten ook niet overschat worden. Ik durf zelfs te beweren dat hij iets meer punten heeft gehaald dan hij verdient, gekeken naar het spel.

De reden van zijn vertrek zullen we binnenkort nog wel horen denk ik.

 

+2/-0

Ben het bijna helemaal met jouw stuk eens op het stuk van de vaste basis 11 na. Er zijn genoeg succes trainers die rouleren, Zeker als je verschillende type spelers hebt voor bepaalde posities is dat niet ongebruikelijk. Daarnaast is er ook iets als 'vorm van de dag' en is het goed dat geen enkele speler zeker is van zijn zaak en het iedere dag moet laten zien op de training. Als je gaat rouleren is communicatie wel key. Daarnaast moet de balans wel goed zijn omdat je natuurlijk toe wil werken naar een systeem met bepaalde automatismen.

Ik vind dus ook niet dat een Guti 'altijd' moet spelen. Des te vreemder vond ik het dat Til wel altijd werd opgesteld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

kezje1981 schreef op 26 mei 2023 om 08:09:

Ben het bijna helemaal met jouw stuk eens op het stuk van de vaste basis 11 na. Er zijn genoeg succes trainers die rouleren, Zeker als je verschillende type spelers hebt voor bepaalde posities is dat niet ongebruikelijk. Daarnaast is er ook iets als 'vorm van de dag' en is het goed dat geen enkele speler zeker is van zijn zaak en het iedere dag moet laten zien op de training. Als je gaat rouleren is communicatie wel key. Daarnaast moet de balans wel goed zijn omdat je natuurlijk toe wil werken naar een systeem met bepaalde automatismen.

Ik vind dus ook niet dat een Guti 'altijd' moet spelen. Des te vreemder vond ik het dat Til wel altijd werd opgesteld.Ik snap je punt. Toch vind ik dat je in de as nooit teveel moet rouleren. In de beste team 'staat' de as en daaromheen kun je best wat rouleren. Het heeft te lang geduurd voordat Ruud de goede as gevonden had.

Idealiter zou Guti inderdaad niet altijd hoeven spelen. Idealiter zouden namelijk Sangare en Veerman óók de balans moeten kunnen bewaken. In de praktijk is gebleken dat ze dit niet kunnen, gezien de vele wedstijden dat ons veld als los zand uit elkaar viel. En dat is Ruud aan te rekenen, want kwalitiet hebben ze genoeg. In dit geval zou ik dus terugvallen op Guti, die automatisch de balans bewaakt.

 

+1/-0

Bij elke club is er intern gezeik en onenigheid over spelers/speelwijzes, botsingen en soms zelfs ruzie op traningen.
Alleen maar goed, zonder wrijving geen glans.

Daar waar het mis gaat is als zaken naar buiten komen, al dan niet (bewust) gelekt. Of dat nou gaat om bestuursleden, spelers, makelaars, doet er niet toe..
Timing is ronduit kut, maar als Ruud geen vertrouwen meer heeft in wat hij aan het doen is en/of in de spelersgroep en je staat voor het belangrijkste duel van het jaar... ik snap het wel..

 

+1/-0

Jep, dan zit je in de kleedkamer tegenover je spelers en dan besef je dat een van die spelers je vertrouwen geschonden heeft en gelekt heeft naar de pers. waarschijnlijk weet hij zelf niet eens wie. Hij zal wel vermoedens hebben, maar je kan er dus niet naar handelen. Dus ga je bijna elke speler wantrouwen (zeker die van de ''klaaggroep'', waarin ongetwijfeld ook spelers zitten die dit jaar niet gepresteerd hebben en die hij toch de hand boven het hoofd heeft gehouden. )Ruud is zelden iemand afgevallen in het openbaar. En je kan ervan uitgaan dat meerdere spelers weten wie het lek is, zo werkt dat nu eenmaal in de kleedkamer. Dat Ruud zich daar niet voor leent kan ik prima begrijpen.

 

+1/-0

Goed, het stof is een beetje gaan liggen, de emotie is er een beetje uit, tijd om eens nuchter terug te blikken de recente gebeurtenissen en op Ruud’s periode als trainer.

Vooropgesteld; ik vind Ruud een held, een eindbaas. Een van de beste spitsen die Nederland ooit heeft voortgebracht. Ik was dan ook heel benieuwd of Ruud die heldenstatus ook als trainer van PSV kon bereiken.

De transferperiode verliep ogenschijnlijk veelbelovend. Met Xavi, Til, en Luuk erbij in de selectie, hadden we ons op papier flink versterkt op zowel het middenveld als in de aanval.

De eerste weken waren behoorlijk (winst op Ajax, altijd lekker) maar eerlijk gezegd; tegen Monaco zwijmden we op een ongekende manier. We stonden constant onder druk en alleen door een bevlieging van Luuk, wisten we die pot op miraculeuze wijze te winnen. Tegen Rangers volgde de eerste deceptie. Die hadden we kunnen en moeten winnen. Daar viel mij voor het eerst op dat het team besluiteloos was. Alsof we niet wisten of we vooruit of achteruit moesten.

Je hoopt dan dat de trainer daar het verschil maakt, een eenheid weet te creëren binnen het team door goed ingeslepen spelpatronen. Ik moet constateren dat dat (ondanks een mooie pot tegen Arsenal en het winnen van de meeste toppers) Ruud simpelweg niet gelukt is. Gedurende het hele jaar was het spel onsamenhangend, vaak traag, voorspelbaar en puur afhankelijk van individuele bevliegingen. De slechte optredens tegen de teams uit het rechter rijtje waren beschamend slecht.

Natuurlijk helpt het niet mee als je beste speler wordt verkocht, maar dan nog. Als je ziet hoe Slot vorig jaar Til liet renderen, dan is dat wat het verschil maakt; een trainer die de poppetjes op de juiste manier weet te gebruiken en het onderste uit de kan haalt. Mijn conclusie is dat dat Ruud niet is gelukt.

Zo was ik persoonlijk blij dat Boscagli weer fit is (een van de besten van vorige seizoenen). Zijn wedstrijd tegen Nec was uitstekend. Dat hij daarna niet meer in de plannen van Ruud voorkwam vond ik onbegrijpelijk. Datzelfde geldt voor Guti. Zijn stats spreken voor zich. Daarin speelt mee dat ik vind dat bij gelijkwaardigheid eigen spelers moeten prevaleren boven huurspelers. Ik ben het met Ernie eens dat we zelf op het veld waarde moeten creëren.

Ik had dus (al voor de gebeurtenissen van afgelopen weken) twijfels of Ruud de man is die ons op voetbaltechnisch gebied een stap verder brengt.

Dan hetgeen dat de laatste weken in de pers is verschenen. Hoe je het ook wendt of keert; schijnbaar was er zowel bij assistenten als bij een aantal spelers geregeld ontevredenheid. Dat is niets vreemds, maar ook dat moet een trainer kunnen managen. Natuurlijk kun je voor jezelf een duidelijk beeld of visie hebben, maar je moet het wel samen ten uitvoer brengen. Ruud spiegelde zichzelf voordat hij bij PSV begon aan grootheden als Hiddink, Robson en Simeone. Trainers die bekend staan om hun vermogen iedereen binnenboord te houden. Ik had goede hoop dat Ruud daar het verschil zou maken, maar ook hier moet ik constateren, dat datgene waarvan ik waar hoopte dat Ruud zou uitblinken, hem niet is gelukt.

Is alles rondom PSV dan negatief; zeker niet. We hebben een (makkelijke) beker gepakt, en kunnen zondag de 2e plaats binnenhalen. Als dat lukt, dan is er in ieder geval kapitaal om volgend seizoen te verbeteren. Als het goed is, hebben we het potje van Madueke beschikbaar, en is de salarislast na dit seizoen een stuk lager. Ernie mag nu laten zien wat hij waard was. zowel de nieuwe trainer als eventuele versterkingen moeten voltreffers zijn. Ten aanzien van de trainer; graag een ervaren coach (ik ben wel fan van Jans)

Dan nog een allerlaatste punt; Marcel Brands; die valt me tot nu toe echt tegen. Zowel in het dossier John de Jong, als in de recente situatie. Zijn optreden inde media van van de week was ronduit slap.

Borst vooruit, kin omhoog en weer vooruit kijken.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 27 mei 2023, 09:45:21.

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

legerjas schreef op 26 mei 2023 om 00:31:

Nu de grootste verbazing en frustratie begint in te dalen komt het realisme terug. Wat heeft Ruud nu eigenlijk gepresteerd?

Hij heeft leuke spontane interviews afgewisseld met rare interviews (RKC; Anita, Kramer, Pelle Clement, oa)

Vroeg uit Europa geknikkerd door een elftal wat er niets van kan.

Hij heeft nog steeds niet zijn ideale elftal gevonden en blijft veel wisselen, vooral in de verdediging, maar ook met bijvoorbeeld Veerman en El Ghazi.

Er is nog steeds geen speelwijze te ontdekken. Het middenveld is los zand, bij balverlies ligt het hele veld open. Dé oplossing daarvoor is Guti, maar die speelt niet. Neemt niet weg dat een goede trainer spelers van dit niveau (Veerman, Sangare) ook moet kunnen trainen tot het bewaken van de balans.

Het blijft een icoon van de club, dat staat buiten kijf. Maar zijn prestaties moeten ook niet overschat worden. Ik durf zelfs te beweren dat hij iets meer punten heeft gehaald dan hij verdient, gekeken naar het spel.

De reden van zijn vertrek zullen we binnenkort nog wel horen denk ik.Grote lijn eens met je betoog, echter niet over je opmerking over europa league.

Het is geen zomaar een clubje wat er niets van kan, gezien het feit dat de ook dit jaar weer in de finale staan en na PSV ook Manchester UTD en Juventus hebben uitgeschakeld. Tevens hebben ze deze cup al 4 keer heeft gewonnen in de laatste 10 seizoenen.

Voor de rest ben ik helemaal met jou verhaal eens.

 

+1/-0

Ik moet zeggen dat ik het wel een beetje met Veerman eens ben: "wat een schijtwereld". Hoeveel voetbal-analisten / journalisten kent ons land tegenwoordig? Ik geloof dat ik de afgelopen 5 dagen wel 100 meningen voorbij heb horen komen. Allemaal met hun eigen versie van wat er gebeurd is en waarom dat gebeurd zou zijn. Van een Hans Kraay die roept dat er een paar achterbakse hondenkoppen in de selectie zitten, tot een laatste verklaring dat een deel van de spelers door de directie was uitgenodigd om over het volgend seizoen te praten ipv dat ze achter de rug van de trainer om gingen klagen.

En de gekkies in de samenleving luisteren alleen naar het geluid wat ze bevalt en beginnen gelijk te (ver)oordelen.

Ik zou heel graag gewoon eens van Ruud horen wat er allemaal is gebeurd. Hoe hij het jaar als hoofdtrainer heeft ervaren, wat hem meeviel, tegenviel en waarom hij uiteindelijk besloot om juist op dat moment het bijltje erbij neer te gooien. Maar ja, Ruud is ons geen verantwoording schuldig. Waarschijnlijk komt het nooit naar buiten, ook weer om mensen te beschermen en de privacy van wat er binnenskamers gebeurt niet verder te schaden.

Ik ben Van Nistelrooij dankbaar voor wat hij ons dit seizoen gebracht heeft. Als je de verhalen van Xavi hoort, heeft Ruud toch wel een grote rol gespeeld in zijn komst naar Eindhoven. Na 2 jaren met heel magere resultaten in toppers, hebben we afgelopen seizoen gewonnen van Ajax, Feyenoord, AZ, Twente, Arsenal, Monaco en Sevilla (al voelde dat laatste natuurlijk als verlies). Ik ben blij met hoe hij de club heeft vertegenwoordigd.

En vooruitkijkend naar de toekomst, kan ik me ook helemaal aansluiten bij wat Marciano hierboven zegt. Het voetbal was veelal absoluut niet om over naar huis te spreken, en het was nog maar de vraag of dit onder Ruud in volgende jaren veel beter zou gaan.

Ik ben benieuwd of Ruud op korte termijn weer ergens aan de slag gaat als trainer. Zo ja, dan hoop ik dat hij succesvol wordt en dat we hem, net zoals ik dat bij Van Bommel hoop, ooit weer eens terugzien als hoofdtrainer in Eindhoven.

 

+4/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 ... 18 19 20 21 22

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij