Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 18 19 20 21 22

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 25 augustus 2022 om 15:24:

Dus eigenlijk weten we nu dat we ondanks het verlengen van Sangaré en het (waarschijnlijk) behouden van Gakpo niet in staat gaat zijn om met deze selectie onze doelstellingen te behalen. Dan is jouw realistische gedachte gewoonweg het hoogst haalbare, maar dat betekent ook dat we (wederom) een vervelend seizoen tegemoet gaan. Want ik heb dit seizoen nog niet 1 goede wedstrijd gezien.Jup, ben er bang voor. Maar ik denk wel dat je mag verwachten dat het over 6 maanden wat meer op een spelsysteem lijkt, wat beter uitgedacht en beter in staat een tegenstander af te jagen en zelf te verdedigen. Nu was het wel heel bedenkelijk, ook/juist tactisch.

Als het voetballend dan nog steeds nergens op lijkt, dan moet je je wel de vraag gaan stellen of het met Ruud wel zin heeft. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat hij zelfkritisch is en goed kan analyseren waar het aan ontbreekt, in zijn plan.

 

+1/-0

Ruud heeft het zichzelf ook niet makkelijk gemaakt want we wisten van deze 2 a 4 wedstrijden vCL dat het pittig ging worden en Ajax lag ook al vast. Dan heb je nog een zwaar oefenprogramma met Betis en Villarreal en haal je ook de wedstrijd tegen Volendam er nog uit. Resultaat 7 wedstrijden waarvan 5 toppers. Dan is het op zich ook niet zo gek dat het nog niet loopt zoals het had moeten lopen.

Nu komen wedstrijden tegen Excelsion Volendam en RKC binnen 14 dagen en dan is enkel schadevrij doorkomen al niet meer genoeg.

 

+1/-0

Nee, PSV moet nu gaan laten zien dat ze wel degelijk beter kunnen dan wat ze gisteren lieten zien. Dat er een bepaalde overtuiging in de ploeg kan zitten en we wedstrijden naar onze hand gaan zetten. Ook Twente-uit komt er op korte termijn aan, waar we met de angsthazenaanpak van gisteren keihard met de billen bloot zullen gaan.

Bijkomend "probleem": we zitten de komende periode nog steeds met deze door blessures gemankeerde selectie, en wie weet hoelang we Luuk kwijt zijn. En we blijven vanaf nu een dubbel programma houden, want over 2 weken staat de eerste poule-wedstrijd in de Europa League op de rol.

We gaan nu zien hoe goed Ruud deze situatie kan managen. Hoe krijgt hij de ploeg weer op de rails na de deceptie van gisteren. Gakpo zat er zwaar doorheen, Veerman oogde enorm gefrustreerd, de rest van de selectie zal er niet veel beter aan toe zijn. Het zou heel knap zijn als hij erin slaagt de knop om te zetten en de spelers weer gefocust te krijgen op het plan / traject. Maar het is wel keihard nodig...

 

+1/-0

Ik vond de keuze voor de opstelling van het middenveld ook te defensief en fantasieloos. Sangare en Veerman naast elkaar en dan Til of Simons ervoor. Guti is een breker, maar dat is Sangare ook. Ik miste creativiteit en diepgang. We creëerden ook te weinig. De spelers stonden onder hoogspanning. Daarmee om kunnen gaan is ook een kwaliteit.

 

+1/-0

Om nou te zeggen dat er duidelijk een groot tacticus terug te zien is in van Nistelooy... 😅

Tips voor Ruud van mij: flikker Max eruit, zet Mwene op rechtsback en stel een spits op.

Qua tactiek even de tijd nemen om uit te zoeken wat kan met dit materiaal, maar het lijkt nu alsof er geen enkel idee in zit.

 

+1/-0

Ruud kan met het wk mee als assistent van gaal na het wk kan van gaal naar psv als trainer.

Ruud is helaas te onervaren voor psv.

John de jong te slecht en voh is geen scout.

 

+1/-0

Vennegoor is inderdaad al anderhalf jaar geen scout meer. Wat is precies je punt?

 

+1/-0

Dat het qua structuur binnen psv 1 grote drama is.

Dit psv mist een goede linksback, reserve spits en een goede cv.

Linksback kan je proberen Jetro willems mee te laten trainen om een contract af te dwingen.

Waarom romero verhuren als je geen goede back up spits haalt. Dat vinicius weg is begrijp ik nog wel want die kon er echt niets van maar had desnoods dessert als 2e spits gehaald.

Is het nou zo moeilijk om een elftal samen te stellen zelfs feyenoord heeft 2 spitsen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Psver1982 schreef op 03 september 2022 om 21:06:

Dat het qua structuur binnen psv 1 grote drama is.

Dit psv mist een goede linksback, reserve spits en een goede cv.

Linksback kan je proberen Jetro willems mee te laten trainen om een contract af te dwingen.

Waarom romero verhuren als je geen goede back up spits haalt. Dat vinicius weg is begrijp ik nog wel want die kon er echt niets van maar had desnoods dessert als 2e spits gehaald.

Is het nou zo moeilijk om een elftal samen te stellen zelfs feyenoord heeft 2 spitsen.We hebben geen cent te makken. Feyenoord verkocht voor meer dan 50 mln aan spelers, bij ons leverde alleen Doal wat geld op.


Dat gezegd hebbende: vandaag heeft Ruud gefaald. Je weet dat Twente uit altijd moeilijk is. Om dan met deze opstelling op de proppen te komen, ik vind het knap (slecht). Ruud heeft zijn oren laten hangen naar Veerman. Daarom is Guti uit de basis verdwenen, dat gif missen we vandaag enorm.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 3 september 2022, 21:24:37.

 

+1/-0

Het is allemaal heel leuk, iemand zonder ervaring als coach op het hoogste niveau tot trainer maken. Maar het ging mis (en kwam na wat kopjes koffie met Hiddink weer goed) met Cocu, het ging helemaal mis met Van Bommel, en Ruud? Die leert nu ook met vallen en opstaan wat het is om hoofdcoach te zijn van een topclub. Eigenlijk past zo’n werkervaringsplek niet bij de ambities die je als PSV moet willen nastreven, maar het bestuur is te verliefd op het idee dat we zelfs onze eigen coach zelf opleiden. Schmidt was een welkome uitzondering en Cocu terughalen was ook verstandiger geweest. Let wel, Ruud is een absoluut talent en ik vind hem heerlijk naturel. Ook voor camera doet ie het goed, maar hij had beter coach van Heerenveen kunnen worden dit seizoen.

 

+1/-0

Zag ruud, nu echt niet, dat ramal0ho echt de zwakste schakel was en ook is. Laat nu gewoon even de verdediging staan, daar moet je juist niet te veel mee schuiven. Dus teze en obispo centraal. Backs max en mwene, maar geef ze als opdracht mee, dat er steeds 1 blijft staan, zoals vangaal dat ook doet bij het nederlands elftal. En natuurlijk arias en willems mee laten trainen. Dan komt het nog wel goed.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Glasman01 schreef op 03 september 2022 om 21:24:

Zag ruud, nu echt niet, dat ramal0ho echt de zwakste schakel was en ook is. Laat nu gewoon even de verdediging staan, daar moet je juist niet te veel mee schuiven. Dus teze en obispo centraal. Backs max en mwene, maar geef ze als opdracht mee, dat er steeds 1 blijft staan, zoals vangaal dat ook doet bij het nederlands elftal. En natuurlijk arias en willems mee laten trainen. Dan komt het nog wel goed.De zwakste schakel is Max, al weken, nee, al bijna een jaar.

 

+4/-1

Jup. Maar even serieus. We moeten wel open staan voor de mogelijkheid dat dit een frustrerend jaar wordt. En dan zou ik liefst zien dat Ruud uit de wind blijft, mits er gaandeweg iets van een visie zichtbaar wordt die op modern voetbal lijkt.

Veel oud-spelers die recent coach zijn geworden, hebben een wat ouderwetse kijk op voetbal. Zo van, als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren en we tikken rustig rond en dan komt er een goede speler aan de bal en die schiet 'm er wel in.

Als je kijkt naar de betere teams in Europa, dan zit er behoorlijk veel pressie, dynamiek en beweging in. Het is niet meer zo statisch als twintig, dertig jaar geleden. Spelers horen bijna halve marathons te lopen. Daar past de ouderwetse tactiek niet op, want dan sta je continu onder druk (zie PSV tegen Monaco, of tegen Twente eerste helft).

Ik denk dan ook dat je qua tactiek in die richting moet denken. Ik denk dat Ajax dat, zeker onder ten Hag in Europa, best aardig snapt. Die wisten de pressie van de tegenstander in hun voordeel te gebruiken door er razendsnel uit te combineren. Dat kon, omdat ze technisch begaafde spelers hadden en een goeie coach die het blijkbaar goed kon uitleggen.

Mijn beeld is dat Schmidt ook modern voetbal wilde spelen, maar dan meer met een lijntje coke erbij, want na 60 minuten razen was meestal de pijp leeg en zeker in Europa ging bijna alles altijd in het laatste halfuur mis, al hebben we ook voor de competitie tig punten zo verspeeld. Daarin zat dan ook mijn ergernis, want zo kun je gewoon niet spelen met onze spelers. Dan kun je stug volhouden dat ze 90 minuten lang moeten knallen als gekken, maar als het er niet in zit, hou je jezelf voor de gek.

Afijn, Schmidt is nu weg en we zijn geen Ajax, maar nu is mij dus weer totaal onduidelijk wat dit PSV beoogt. Ik heb Benitez tig lange ballen zien geven, terwijl we voorin de overigens erg leuke speler, maar ook erg kleine Xavi Simons hebben rondlopen. Ik zie ballen op buitenspelers worden gegeven, die vervolgens proberen door een driedubbele dekking heen te dribbelen. Ik zie geen goede combinaties, ik zie spelers het veld niet breed houden. Weer de vergelijking met Ajax. Zo'n Antony zat daar aan de zijlijn geplakt en kwam dan naar binnen, bij ons beginnen ze vaak al op punt strafschopgebied. Als je buitenspeler daar de bal krijgt, kun je er de donder op zeggen dat het erg druk wordt in het centrum...

Ik zie niet wat dit PSV wil doen met en trouwens ook niet zonder een bal. Wil je PSV pijn doen? Stuur een buitenspeler naar voren (liefst over de flank van Max, maar vandaag kon het ook over de flank van niet-back Teze), en laat de spits positie kiezen op vijf meter verder van de goal af, dan de voorste centrale verdediger. Speel de bal net achter die verdediger van PSV en je spits kan vrij schieten. Dat lukte Rangers, en dat lukte Twente. En ik zie daarin geen verbetering.

Dus, heel lang verhaal kort, ik zie het nog niet. Maar dat betekent niet dat het niet kan komen. Ruud is snugger, en hij lijkt te kunnen reflecteren. Misschien komt het dus nog. We lopen wel het risico dat dit een jaar wordt met veel wedstrijden als vandaag. Dan hoop ik heel erg dat we bereid zijn Ruud dat te vergeven, en hem de kans te geven te ontwikkelen, want anders was dit echt een dramatisch project. Ik snap dat de door mij voorgestelde actie van hem naar Jong PSV terugzetten geen serieuze optie is. Maar ik wil hem niet beschadigd zien worden. Dus we moeten hem blijven steunen, zelfs al gaat het ons dit seizoen kosten.

En dan maar hopen dat het vanzelf beter wordt.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 3 september 2022, 22:22:03.

 

+6/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 03 september 2022 om 22:15:


Dus, heel lang verhaal kort, ik zie het nog niet. Maar dat betekent niet dat het niet kan komen. Ruud is snugger, en hij lijkt te kunnen reflecteren. Misschien komt het dus nog. We lopen wel het risico dat dit een jaar wordt met veel wedstrijden als vandaag. Dan hoop ik heel erg dat we bereid zijn Ruud dat te vergeven, en hem de kans te geven te ontwikkelen, want anders was dit echt een dramatisch project. Ik snap dat de door mij voorgestelde actie van hem naar Jong PSV terugzetten geen serieuze optie is. Maar ik wil hem niet beschadigd zien worden. Dus we moeten hem blijven steunen, zelfs al gaat het ons dit seizoen kosten.

En dan maar hopen dat het vanzelf beter wordt.Tijn, ik kan me wel vinden in je verhaal. Het enige wat ik bij PSV niet goed begrijp is de rol van Rutten: hij is er juist bijgezet voor de ervaring. Daar waar Cocu hulp van afstand van Hiddink kreeg en van Marwijk van Bommel op afstand moest coachen, is er nu bewust een ervaren trainen die de nodige ervaring bij grote clubs als hoofdcoach heeft bijgezet. Dan zou ik nu juist heel benieuwd zijn of Fred niet tegen Ruud zegt om met een andere opstelling/tactiek te starten tegen een Twente. Juist van deze wisselwerking had ik in die zin meer verwacht dan wat ik tegen Rangers en Twente zie. Voor de andere wedstrijden is een Fred niet nodig, die wint PSV zelfs zonder coach.

 

+2/-0

Wat ik me afvraag bij zo'n wedstrijd als gisteren is hoe er voorbereid wordt op zo'n tegenstander in een reguliere wedstrijd. Ik weet dat eerlijk gezegd echt niet. Kijken ze bijvoorbeeld aan het eind van de week een uitgebreide analyse van alle spelers van de tegenstander? Krijgen ze een lijstje over wie links, recht, tweebenig is? Wie wil schieten, voorgeven of vooral wil dribbelen? Wie je makkelijk kort kan dekken en met wie je voorzichtig moet zijn? Dat lijkt me toch normaal op dat niveau.

Als ik gisteren ziet hoe vaak Černy naar zijn goede been mag is dat moeilijk voor te stellen. Als je ziet hoe ver onze spelers van hun mannetje staan lijkt me dat niet nodig als je ze een beetje kent. Het is dat of onze spelers zijn wat dom of ze durven niet te verdedigen. En dat geldt uiteraard voor alle linies.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 03 september 2022 om 22:15:

Jup. Maar even serieus. We moeten wel open staan voor de mogelijkheid dat dit een frustrerend jaar wordt. En dan zou ik liefst zien dat Ruud uit de wind blijft, mits er gaandeweg iets van een visie zichtbaar wordt die op modern voetbal lijkt.

Veel oud-spelers die recent coach zijn geworden, hebben een wat ouderwetse kijk op voetbal. Zo van, als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren en we tikken rustig rond en dan komt er een goede speler aan de bal en die schiet 'm er wel in.

Als je kijkt naar de betere teams in Europa, dan zit er behoorlijk veel pressie, dynamiek en beweging in. Het is niet meer zo statisch als twintig, dertig jaar geleden. Spelers horen bijna halve marathons te lopen. Daar past de ouderwetse tactiek niet op, want dan sta je continu onder druk (zie PSV tegen Monaco, of tegen Twente eerste helft).

Ik denk dan ook dat je qua tactiek in die richting moet denken. Ik denk dat Ajax dat, zeker onder ten Hag in Europa, best aardig snapt. Die wisten de pressie van de tegenstander in hun voordeel te gebruiken door er razendsnel uit te combineren. Dat kon, omdat ze technisch begaafde spelers hadden en een goeie coach die het blijkbaar goed kon uitleggen.

Mijn beeld is dat Schmidt ook modern voetbal wilde spelen, maar dan meer met een lijntje coke erbij, want na 60 minuten razen was meestal de pijp leeg en zeker in Europa ging bijna alles altijd in het laatste halfuur mis, al hebben we ook voor de competitie tig punten zo verspeeld. Daarin zat dan ook mijn ergernis, want zo kun je gewoon niet spelen met onze spelers. Dan kun je stug volhouden dat ze 90 minuten lang moeten knallen als gekken, maar als het er niet in zit, hou je jezelf voor de gek.

Afijn, Schmidt is nu weg en we zijn geen Ajax, maar nu is mij dus weer totaal onduidelijk wat dit PSV beoogt. Ik heb Benitez tig lange ballen zien geven, terwijl we voorin de overigens erg leuke speler, maar ook erg kleine Xavi Simons hebben rondlopen. Ik zie ballen op buitenspelers worden gegeven, die vervolgens proberen door een driedubbele dekking heen te dribbelen. Ik zie geen goede combinaties, ik zie spelers het veld niet breed houden. Weer de vergelijking met Ajax. Zo'n Antony zat daar aan de zijlijn geplakt en kwam dan naar binnen, bij ons beginnen ze vaak al op punt strafschopgebied. Als je buitenspeler daar de bal krijgt, kun je er de donder op zeggen dat het erg druk wordt in het centrum...

Ik zie niet wat dit PSV wil doen met en trouwens ook niet zonder een bal. Wil je PSV pijn doen? Stuur een buitenspeler naar voren (liefst over de flank van Max, maar vandaag kon het ook over de flank van niet-back Teze), en laat de spits positie kiezen op vijf meter verder van de goal af, dan de voorste centrale verdediger. Speel de bal net achter die verdediger van PSV en je spits kan vrij schieten. Dat lukte Rangers, en dat lukte Twente. En ik zie daarin geen verbetering.

Dus, heel lang verhaal kort, ik zie het nog niet. Maar dat betekent niet dat het niet kan komen. Ruud is snugger, en hij lijkt te kunnen reflecteren. Misschien komt het dus nog. We lopen wel het risico dat dit een jaar wordt met veel wedstrijden als vandaag. Dan hoop ik heel erg dat we bereid zijn Ruud dat te vergeven, en hem de kans te geven te ontwikkelen, want anders was dit echt een dramatisch project. Ik snap dat de door mij voorgestelde actie van hem naar Jong PSV terugzetten geen serieuze optie is. Maar ik wil hem niet beschadigd zien worden. Dus we moeten hem blijven steunen, zelfs al gaat het ons dit seizoen kosten.

En dan maar hopen dat het vanzelf beter wordt.Je rapportage is behoorlijk hoe ik het ook zie, vooral dat laatste zinnetje "Hopen dat......", da's precies wat PSV telkens weer doet. Hopen dat je met een paar gemankeerde verdedigers Europa in kan, hopen dat de afdankertjes van andere clubs bij ons het licht zien en hopen dat je op 31 augustus nog ergens een 2e Messi ziet lopen waar 25 andere clubs overheen hebben gekeken. Nooit een duidelijk plan van aanpak met bijv. 1) doorselecteren 2) selectie op order VOOR CL-kwalificatie 3) enig risico voor de kost een keer voor de baat te laten uitgaan.
Ik vind het op technisch vlak te naief en op financieel gebied net ietsje te veel op zeker spelen. Met zoveel ex voetballers in je staf maak je mij niet wijs dat niemand ziet dat de verdediging middelmaat is, maar in de oude vrienden krentebrood-sfeer lijkt het wel of niemand de vinger op de zere plek durft te leggen. Financieel ben ik voorstander van een gezonde bedrijfsvoering maar ietsje meer risico zou ik toch wel noodzakelijk vinden. Moeilijk dat precies te duiden.

 

+1/-0

Het is natuurlijk weer lekker makkelijk oordelen als je zelf geen enkele verantwoordelijkheid draagt om te zeggen dat er financieel maar meer risico genomen moet worden :slaap

 

+1/-0

Ik denk eigenlijk dat er helemaal niet op safe wordt gespeeld. Met uitzondering van de uitgestelde aankoop van El Ghazi, denk ik niet dat er veel meer mogelijk was, dan wat er heeft plaatsgevonden. Ik denk dat als over 12 maanden er geen grote transfer plaatsvindt (wat het wel gaat doen), dat we dan verlies draaien. Dat vind ik niet op safe spelen.

Het is alleen jammer dat het niet genoeg lijkt om een stap vooruit te zetten, deels ook omdat je een nieuwe coach moet aanstellen (Schmidt had met dit elftal nog wel wat gekund in de vCL), die nog zoveel moet leren.

 

+1/-0

Het is gewoon zo dat we een ervaren topcoach hebben ingeruild voor een, weliswaar sympathieke clubman, beginner.

Alhoewel bij Schmidt de topwedstrijden ook niet werden gewonnen was het voetbal beter dan nu.

Toch vind ik het materiaal waarmee Ruud het moet doen niet zo beroerd. Het beroerde zijn de blessures. Maar Madueke-Luuk-Gakpo is de beste voorhoede in de Eredivisie en Sangaré-Veerman-Simons het beste middenveld.

De achterhoede echter is ronduit matig waarbij je hier ook de blessure van Mauro Jr moet meetellen. Als hij fit is echt een uitstekende linksback. Teze prima RCV vind ik, maar laat hem daar dan ook spelen! Rechtsback en LCV zijn probleemposities en onze keeper, weliswaar beter dan Drommel, maakt ook gewoon cruciale fouten.

Achterin mis je op 2 van de 4 posities pure kwaliteit. Middenveld en voorhoede is goed, maar niet in de breedte. Als ik PSV was zou ik een Arias op proef nemen. Je moet wat. Misschien zelfs Willems. Dat die CV van topkwaliteit niet is gekomen breekt je wederom op. Elk jaar hetzelfde liedje.

 

+1/-0

Kampioen word je van achteruit. Guti moet er mi gewoon ipv Veerman en Teze is geen rechtsback. Je mist gewoon de balans. Sangare kan dat niet alleen op het middenveld, waardoor er onnodig veel druk komt op de verdediging die al geen helden zijn.
Mwenne deed het goed in het begin, maar het lijkt wel dat Teze en Obispo perse moeten spelen. Het continu geschuif achterin zegt mi niet veel goed.
PSV is nu 10 wedstrijden onderweg en er is nauwelijks lijn in het spel en geen verbinding tussen de linies. Op kwaliteit kan je altijd verliezen, maar mi beginnen we met de verkeerde opstelling en dito met de tactiek.

In alle eerlijkheid, geen 2de spits achter De Jong helpt dit team ook niet, dat vind ik echt wel een misser van De Jong/Brands.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 22 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 ... 18 19 20 21 22

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Ruud van Nistelrooij