Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » John de Jong

Deze normale topic is open en bestaat uit 30 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 26 27 28 29 30

Je hebt enorm veel goals verloren en daar is niet echt aanwijsbaar in geïnvesteerd. Men gaat er van uit dat de spelers die er nu staan hun aandeel zullen hebben en deels zal dat ook wel gaan gebeuren. Maar ik zie geen spelers die het aantal van De Jong gaan benaderen. Ik denk dat we een behoorlijk aantal spelers gaan krijgen die er tussen de 10 en 15 gaan maken.

Als ik een positieve benadering neem, dan zou je kunnen zeggen dat De Jong gaandeweg dezelfde transferperiode nog, geleerd heeft van fouten eerder gemaakt. En dan doel ik op het feit dat je bij aanvang van de belangrijkste wedstrijden van het nog prille seizoen onvoldoende voorbereid was. Een vertrek van De Jong en vooral Angelino en Schwaab zat er aan te komen en daar is men niet goed mee om gegaan. Nu zie je een selectie die, mits de overvolle ziekenboeg leeg gaat raken, breder oogt dan voorheen. Daarmee ben je beter voorbereid op een eventueel vertrek van spelers na dit seizoen. De Jong heeft zijn werk voor deze transferperiode er op zitten. Deze selectie moet in staat worden geacht om minimaal de tweede plek te pakken en daarmee wederom de voorronde CL in te gaan. En dan begint het proces weer opnieuw en gaan we zien of we beter voorbereid zijn.

De Jong mag zich in de komende periode bezig gaan houden met een aantal zaken. Door de toenemende doorstroming van talenten binnen PSV begint het talent dat zich aandient af te nemen. Dat moet dus worden aangevuld. Door het in werking treden van het herenakkoord wordt dat er binnen de landsgrenzen niet makkelijker op. Tijd dus om de (internationale) jeugdscouting te inventariseren en alvast wat contacten te leggen. Daarnaast zijn er een aantal posities waar je met het oog op volgend seizoen ook alvast wat aandacht aan mag geven. Centraal achterin heeft Schwaab een klein contractje gehad en de kans is aanwezig dat het hier bij blijft. Daar mag volgend seizoen in ieder geval één extra centrale verdediger aan toegevoegd worden, zeker nu Sainsbury vertrokken is en Luckassen voor de tweede keer af is getest. Lato is gehuurd voor een seizoen en ook die zal daarna terug keren naar Valencia. Boscagli kan daar misschien in geval van nood spelen, maar is allesbehalve een linksback. Ik weet niet hoe hoog de verwachtingen zijn van Gloster, maar ook daar mag men zich op oriënteren.

Op het middenveld zit er een vertrek van Hendrix aan te komen. Het is de vraag hoe Thomas terugkeert van zijn blessure en hoe Ihatarren zich in zijn eerste échte seizoen op niveau gaat profileren. Voorin hebben we behoorlijk wat talent waar blijvende interesse voor zal zijn en waarvan je nu al weet dat er een aantal bezig zijn aan hun laatste seizoen in een PSV shirt. Daar is goed op ingespeeld, bovendien hebben we buiten de club nog het een en ander rond lopen dat in de toekomst nog van waarde zou kunnen zijn (Piroe, Romero).

 

+1/-0

Ik ben dik dik dik tevreden so far.

Heb het ergens anders ook al genoemd maar als je kijkt naar de eerste 16 a 18 spelers dan hebben we kwaliteit genoeg en lijkt er toch wel balans te zijn.

Zoet/Unnerstall

Dumfries, Baumgartl, Schwaab, Viergever, Boscagli, Lato

Rosario, Guti, Hendrix, Ihattaren, Bergwijn

Bruna, Malen, Gakpo, Doan, Mitrogoal

Dit zijn de spelers die het voor ons moeten gaan doen de komende maanden. Sadilek en Pereiro zullen ook nog minuten pakken en Lammers is gewoon weer een fijne aanvallende optie die na de winterstop erbij komt.

Het enige wat ik me nog kon wensen was een onbetwiste rechtshalf die beter is dan Rosario, maar die komt hoogstens pas in de winter als Rosario niet voldoet. Op die positie is het niet dun bezet qua opties maar meer dun bezet aan fitte en kwalitatieve opties.

Ik vind de aankoop van Baumgartl heel goed, en de aankopen Doan en Bruna zijn 100 procent Brands aankopen. Die volgen ze al zo lang dat ik daar ook niet over twijfel.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Guppie schreef op 29 augustus 2019 om 09:44:

Dat je voor de VCL je selectie niet op orde hebt, blijft droevig. Zeker als je nu de resterende ploegen uit die VCL bekijkt.
Daar lagen zeker mogelijkheden voor een selectie die op peil is.
Verder deel ik je tevredenheid niet echt, noem me 1 speler waarvan je denkt dat die PSV sterker gaat maken?
Bruma ? Ik voorzie een 2e Narsingh met incidenteel een stuiptrekking maar over een heel seizoen te weinig brengen.
Boscagli, Lato, Baumi ? Allemaal niet beter dan wat er vorig jaar stond.
Doan is nog heel jong, dus als die nog een stapje kan maken en meer scoort, gloort er misschien hoop, maar de scorende
box-to-box speler die we zo nodig hebben is hij ook niet.



Baumi is iig wel een stuk beter dan Schwaab/viergever(hoewel ik Schwaab/viergever best een degelijk seizoen vond spelen). Bruma is afwachten, maar tot nu toe valt hij me zeker niet tegen. Het is geen Lozano maar wel iemand die PSV beter maakt.

Verder hebben we op alle posities nu iig 2 en soms wel 3 goede opties. We hebben een plan B met Mitroglou. Helemaal als de ziekenboeg leegloopt (Afellay, Lammers, Pereiro, Thomas, Uhnerstall).

Grootste puzzel is het middenveld (Alleen Guti is wat mij betreft een zekerheid daar), maar opties en types genoeg.

Dus John heeft zijn werk goed gedaan, had alleen eerder rond moeten zijn. Nu missen we CL, en dat is wel echt een grove fout geweest....

 

+1/-0

Dat het te laat was ben ik niet mee eens. Het gaat erom dat je goede jongens haalt zo snel als mogelijk. We hebben wel eens 2 mnd gewacht op Defour om vervolgens bij Guardado uit te komen. Als Baumgartl dit vol blijft houden ben ik zielsgelukkig dat we geen Lyanco hebben gehaald.

Baumgartl +/+
Mitrogoal +/+
Bruma +
Boscagli +
Ruiter +
Lato +/-
Afellay +/-

Als je ons aankoopbeleid spiegelt aan Ajax en Feyenoord dan zijn we toch 3 a 4 klasses beter bezig. Wil niet zeggen dat Ajax geen betere selectie heeft uiteraard.

Daarbij zijn de spelers van v Bommel en v Marwijk gewieberd, Ramselaar verkocht en ook nog even 4 a 5 miljoen aan 2 jong PSV spelers gecashed.

Doan zou een missend puzzelstukje kunnen zijn en ik vind 7.5 miljoen niet teveel voor een gokje met grote upside.

 

+2/-0

Gegeven de mogelijkheden van PSV redelijk tevreden over hoe PSV geopereerd heeft deze zomer. Met kwaliteit die er was was winst tegen Basel geen gekke gedachte. Eindresultaat is prima selectie die kan gaan draaien (of niet). Daar mogen we de John op afrekenen.
Nu is het aan van Bommel of het gaat draaien.
Rosario moet weer vertrouwen vinden. Rest komt wel goed. Die Griek kan wel eens een leuke joker in het spel worden.
Jong PSV is ander verhaal.Daar zijn wat teveel gaatjes gevallen. Nog jongere spelers eerder brengen is prima, maar het oogt iets te mager nu. Daar mag focus op.

 

+3/-0

Bruma is een miskoop.
Waarom geen Linssen van Vitesse,speelt altijd voldoende en heeft ervaring en mooie leeftijd.
Je moet in je selectie altijd paar van die types erbij hebben.
Misschien tovert JdJ vandaag nog uit de hoge hoed.

 

+1/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Scorendemiddenvelderaub schreef op 01 september 2019 om 08:49:

Bruma is een miskoop.
Waarom geen Linssen van Vitesse,speelt altijd voldoende en heeft ervaring en mooie leeftijd.
Je moet in je selectie altijd paar van die types erbij hebben.
Misschien tovert JdJ vandaag nog uit de hoge hoed.



Bruma een miskoop noemen en dan Linssen als alternatief voorstellen...

Bruma kan mij wel bekoren in die minuten dat ik hem zag spelen.

 

+4/-0

Bruma is een trouwens een held :B

Flexibiliteit. Onvoorspelbaarheid.

Dat lijkt het devies, na de decepties uit van vorig jaar tegen Vitesse, Utrecht en 020.

Iedereen moet overal kunnen spelen, en iedereen moet kunnen scoren.

'Alle ballen op Luc' is voorbij.

Vanavond tegen RKC uit is in ieder geval een negatieve spiraal wat betreft resultaten doorbroken.

Fraai was het overigens niet;

Who cares. :D

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Frisky.Dingo schreef op 01 september 2019 om 10:55:

open/sluit de onderstaande quote:

Scorendemiddenvelderaub schreef op 01 september 2019 om 08:49:

Bruma is een miskoop.
Waarom geen Linssen van Vitesse,speelt altijd voldoende en heeft ervaring en mooie leeftijd.
Je moet in je selectie altijd paar van die types erbij hebben.
Misschien tovert JdJ vandaag nog uit de hoge hoed.



Bruma een miskoop noemen en dan Linssen als alternatief voorstellen...

Bruma kan mij wel bekoren in die minuten dat ik hem zag spelen.




Dit inderdaad :pul , denk dat Vitesse heel graag zou willen ruilen. Bruma>Linzen

Ik heb eerlijk gezegd mijn twijfels bij Bruma, maar tot nu toe doet hij het heel behoorlijk. Gister ook weer een goede actie bij de 3-1.

 

+2/-0

Ben al met al redelijk tevreden met de Jong's beleid, zowel qua inkoop alsmede verkoop. Als Nederlandse ploeg zijnde kan je eigenlijk (bijna) nooit sterker uit de transferperiode komen, in ieder geval in de zomer. Zelfs Ajax, met al hun financiele mogelijkheden, is op papier een iets minder team dan vorig jaar.

Waar ik vooral blij mee ben is dat we een redelijk aantal overbodige spelers definitief hebben kunnen slijten: Ramselaar, Behich, Paal, Sainsbury. Jammer dat Luckassen is verhuurd, maar so be it.

Bovendien heeft PSV ditmaal ook erg ingezet op het verhuur van (grote) talenten, iets wat de voorgaande jaren minder het geval was, al dan niet door de aanwezigheid van Jong PSV in de KKD. Paal werd bijv. uitgeleend, maar dat was toch een jongen zonder perspectief op PSV 1. Met Obispo, Rigo, Mauro, Piroe en Romero hebben wij vijf talenten uitgeleend, waarvan iig Mauro, Obispo en Romero een vaste basisplek hebben. Van een aantal spelers heb ik toch wel de verwachting dat ze na een jaar ED volgend jaar gelijk gaan meedoen om een basisplek, denk bijvoorbeeld aan een Obispo.

Had stiekem wel gehoopt dat PSV nog 1 a 2 jonge talenten zou oppikken voor Jong PSV, op posities waar de komende jaren niet veel lijkt door te breken. Dan denk ik aan jongens van bijv. 17, die dan twee jaar vlieguren kunnen maken bij Jong. Centraal achterin loopt er bijv. niks rond wat PSV 1 zal gaan halen. Zelfde geldt voor het keepersgilde, alsmede de centrale middenvelders. Komt wellicht ook omdat Jong PSV nog niet draait, maar jongens als van de Meulenhof, Zeegers, Daverveld, de Haas, Soulas, Lauwers, Schoonbrood en Ledezma, die gaan PSV 1 structureel niet halen.

 

+2/-0

Wat is de slechtste aankoop geweest van De Jong?

Afellay? Omdat hij nu nog niet gespeeld heeft, maar hij heeft niets gekost.

Financieel gezien met Angelino, De Jong, Ramselaar, Abouhklal en Lozano 65 a 70 miljoen binnen gekomen, 'slechts' 40 miljoen geinvesteerd, waarbij gezegd kan worden dat we voor 2 de hoofdprijs hebben betaald maar die het ook waar maken so far, en Doan is ook interessant en Boscagli was maar een paar miljoen maar lijkt toch de 1e linksback te worden. Met Mitrogoal, Lato, Afellay en Ruiter ook nog eens prima versterkt zonder transfersom.

Enige wat ik nog graag had gewild was een back-up rechtsback (huur) want als Dumfries omvalt hebben we niets meer achter de hand buiten Teze. En eigenlijk moet die gewoon elke week bij Jong PSV spelen en degelijker worden.

Met Ihattaren (wordt 18 = tricky), Dumfries, Bergwijn en Malen (na het EK) wordt komende zomer wel echt een uitdaging. Gelukkig zijn we financieel meer dan gezond om nu al de opvolgers te volgen/scouten/contacten leggen. In het kader daarvan is Doan misschien voor nu ietwat overbodig maar zou het volgend jaar wel eens heel belangrijk kunnen zijn om hem aan boord te hebben.

 

+1/-0

John is beduidend een stuk minder dan Marcel Brands. Maar goed, het is erg moeilijk om zo iemand te vervangen. Dankzij Marcel Brands konden wij de concurrentie met Ajax volhouden.

Ik vind Bruma echt een goede aankoop. Hij heeft in principe alles in zich om uit te groeien tot een topper. Ik ben alleen bang dat hij te wisselvallig is.

Mitrogoal is een schot in de roos. Hiervoor verdient de Jong credits. Die kostte niet veel en is complementair aan de spelers die we hebben voorin.

Baumgartl lijkt mij in potentie beter dan wat we hadden. Ik denk niet dat hij de absolute top gaat halen, maar in vergelijking met Luckassen is hij wel veel beter.

Boscagli is qua prijs/kwaliteit vergelijking een goede aankoop. Dat hij de voorkeur krijgt boven Lato zegt genoeg.

Ruijter is een goede reservedoelman, prima aankoop.

Afellay is een echte clubman, als je die terug kan halen moet je dat altijd doen.

Ik ben niet zo tevreden over de gang van zaken met Pereiro en Lato. Marcel Brands deed dit soort zaken beter. Die kwam wel tot een akkoord met de zaakwaarnemer van Pereiro bijvoorbeeld. En die had zich ook niet laten oplichten door die gasten uit Valencia. Een speler kopen met een terugkoopoptie is nog altijd beter dan iemand huren. Op Angelino hebben we nu toch nog wat verdiend.

 

+1/-2

Ik zie eigenlijk niet zo heel veel verschil met Brands. Die heeft naast hele goede dingen ook genoeg miskopen gedaan (Luckassen en Ramselaar bijv).

Het halen van Mitroglou is denk ik ook het beste wat De Jong gedaan heeft. Baumgartl ook niet verkeerd, net als het verlengen van een aantal spelers.

Grootste minpunten zijn het niet op tijd zorgen voor een goede CV zodat we Basel hadden kunnen verslaan, en het vooral richten op kleine linksbuitens, terwijl dit elftal een goede dynamische rechtermiddenvelder met ervaring nodig heeft.

Dat is wat nog mist in dit elftal, een betere speler op de positie van Rosario.

Afellay denk ik niet, die gaat amper spelen.

 

+1/-1

Het gaat meer om de timing dan om het eindresultaat, hoewel daar ook wel het één en ander op aan te merken is. Maar De Jong is nog nieuw met deze functie, dus laten we hem even de tijd geven om het een en ander te ervaren en naar zijn hand te zetten.

Eerste indrukken van de aankopen:

- Ruiter > standaard transfervrije ervaren reservekeeper
- Baumgartl > Duits jeugdinternational is goed voor de waarde, comfortabel aan de bal, durft strak in te passen, verdedigend geen hoogvlieger.
- Lato > valse start, wel onze enige echte linksback. Kan wat worden, maar tegen de tijd dat het iets zou kunnen worden, gaat hij weer terug naar Valencia. Korte termijn oplossing. At best.
- Boscagli > goedkope gok. In balbezit heel aardig, verdedigend groeiende. Positioneel en fysiek matig.
- Bruma > voormalig Portugees toptalent, wat betekent dat zijn naam belletjes zal doen rinkelen. Zit qua potentie cijfermatig wel wat in. Kan geen bal vast houden. Erg grillig. Niet mijn type speler, maar wel een potentiële cashcow.
- Afellay > transfervrij valt de gok te nemen. Het is te hopen dat hij 'iets' goed doet in het groepsproces, want voetballend gaan we er niets aan hebben.
- Doan > technisch vaardige speler waar we volgens mij veel plezier aan kunnen beleven. Niet het type dat we misten, wel een aanwinst.
- Mitroglou > de Guardado van De Jong, het buitenkansje. Instant favorite. Jammer dat hier geen optie tot koop bij zit.

 

+2/-0

https://www.ed.nl/psv/psv-huurt-talentvolle-franse-middenvelder-claudio-gomes-van-manchester-city~aa8752ba/link

Zal wel voor Jong PSV zijn, maar misschien kan hij ook mee in het eerste elftal ipv Rosario?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Daguardo schreef op 02 september 2019 om 20:08:

https://www.ed.nl/psv/psv-huurt-talentvolle-franse-middenvelder-claudio-gomes-van-manchester-city~aa8752ba/link

Zal wel voor Jong PSV zijn, maar misschien kan hij ook mee in het eerste elftal ipv Rosario?


Komt oorspronkelijk uit de jeugd van PSG. Is blijkbaar Frans jeugdinternational (-16, -17, -18 en nu -19)

https://www.transfermarkt.nl/claudio-gomes/profil/spieler/395239link

 

+1/-0

En is voor Jong PSV.

 

+1/-0

Mijn eindconclusie qua aankopen: gefaald en niet anders. Broodnodige scorende box to box player is niet gekomen. Wat zijn ze toch stronteigenwijs. Ze kopen liever spelers waarvan we er al 95 hebben. Zorgwekkend.

Linksbacks kunnen me beiden niet bekoren tot nu toe, maar zeker Lato krijgt van mij nog het voordeel van de twijfel.

 

+2/-3

Deze transferzomer als gefaald bestempelen gaat er bij mij echt niet in. Je kunt het hier en daar twijfelachtig vinden, door kortzichtige blik mbt Baumgartl en Bruma, maar over het algemeen staat er toch een fantastische selectie voor PSV begrippen. Een selectie is over een jaar nog veel verder zou zijn dan dat ze nu zijn, en dan gaan we weer opnieuw beginnen... maar dan weer met een volle beurs.

 

+3/-1

ik kopieer even mijn eerdere reactie uit de Doan topic, die is hier meer op zijn plaats: Als je puur kijkt naar wat er in en uit is gegaan ben ik gewoon heel tevreden. Vooral de verhuur van een aantal talenten kan me bekoren (Obispo lijkt bijvoorbeeld echt minuten te gaan maken) Ik heb meer plusjes dan minnetjes:

= Bruma voor Lozano
? Mitroglou voor de Jong
+ Baumgartl voor Sainsbury
+ Doan voor Ramselaar
+ Boscagli voor Behich
? Huur van Lato
? Contract voor Afellay
+ verhuur Piroe
+ verhuur Obispo
+ verhuur Rigo
+ verhuur van Luckassen
- Lato voor Angelino
- Aboukhlal vertrek
? Lammers (huur terug) voor verhuur Romero
+ verlenging voor Malen
+ verlenging voor Bergwijn

De Jong had het plaatje nog mooier kunnen maken als de transfer van Perreiro was doorgegaan. Dat is in eerste instantie (buiten zijn schuld om) niet gelukt, daarna gooit een blessure roet in het eten.

ook financieel is het netjes op orde (geschat):
+15 voor de Jong, +35 voor Lozano, +12 voor Angelino +2 voor Aboukhlal, +1 voor Behic +1 voor = 66mln inkomsten

- 15 voor Bruma, -10 voor Baumgartl, -8 voor Doan, -2 voor +1,5 huur voor Mitro = -36 mln uitgaven

In mijn ogen een prima balans

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 30 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 26 27 28 29 30

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » John de Jong