Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Toon Gerbrands

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 03 februari 2020 om 20:12:

Totaal oneens.Toe maar.
Ik denk dat we de discussie dan wel kunnen stoppen. Weet natuurlijk niet hoe het met jou zit, maar ik vind het alleen maar constructief, als je voelt dat de ander zijn of haar best doet het standpunt van de een te begrijpen, ervoor open staat en een eerlijke kans geeft.

Als je begint met "totaal oneens", na vrij uitgebreide postings, houdt het voor mij wel een beetje op. Dan gaan we niet nader tot elkaar komen, wat trouwens ook helemaal niet hoeft.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 04 februari 2020 om 06:33:

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 03 februari 2020 om 20:12:

Totaal oneens.Toe maar.
Ik denk dat we de discussie dan wel kunnen stoppen. Weet natuurlijk niet hoe het met jou zit, maar ik vind het alleen maar constructief, als je voelt dat de ander zijn of haar best doet het standpunt van de een te begrijpen, ervoor open staat en een eerlijke kans geeft.

Als je begint met "totaal oneens", na vrij uitgebreide postings, houdt het voor mij wel een beetje op. Dan gaan we niet nader tot elkaar komen, wat trouwens ook helemaal niet hoeft.Als je mijn posting leest zijn we het in de basis wel 'totaal oneens. Nader tot elkaar komen gaan we dan ook niet, vermoed ik. Helemaal niet erg.
Dan nog komt het begin wellicht wat lomp binnen. Dat was niet de bedoeling.
Sorry:)

 

+2/-0

No problemo! 😊

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 03 februari 2020 om 10:52:

open/sluit de onderstaande quote:

Revolinho schreef op 03 februari 2020 om 09:33:

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 03 februari 2020 om 06:41:Jouw betoog toont juist aan waarom we niks hebben gehad aan die ervaring van zowel Gerbrands als de Jong. Feitelijk is het een opsomming van misplaatste positivisme om je selectie niet waterproof te maken, maar meer ‘het zal wel goed komen, het was vorig seizoen best ok’.

Kijk naar Willem II, AZ, Utrecht, die hebben zich zoveel mogelijk tot de tanden toe gewapend. Dat doen ze altijd, naar boven kijkend. Altijd Het maximale eruit proberen te halen, hongerig naar een zo hoog mogelijke plek op de ranglijst. Realistisch, maar altijd met de ambitie om de top aan te vallen. Willem II in mindere mate, maar goed. Meestal lukt het niet, maar ze blijven proberen. Zet daar de softe benadering van PSV tegenover en je snapt dat het meer dan incompetent is geweest. Nu moeten we dus het slechtste seizoen sinds heugenis doormaken, zodat zij door hebben dat het anders moet. Maar alles wat was opgebouwd is weg. Dus het is niet alleen kwalijk, maar ook schadelijk, helemaal als we straks geen Europees spelen.

Dus wat heb je aan die ervaring, als je niet ieder jaar meer dan het maximale wilt bereiken.Dit is ook wel een beetje de waan van de dag hoor: AZ is in de afgelopen 10(!) jaar 2x op de derde plek geeindigd; alle andere jaren lager dan dat, met gemiddeld gezien een 5e plek.
Utrecht behaald in diezelfde jaren gemiddeld plek 7 met 1x een uitschieter op plek 4 en Willem 2 is in die tijd 2x gedegradeerd en waren verder blij als ze geen promotie/degradatie speelden.
Qua beschikbaar budget zijn dit ook wel de plekken die je ten minste van ze mag verwachten. Het feit dat PSV dit jaar een bizar slecht jaar heeft, zegt daarom ook niks over de ambities.

Ik geloof ook echt wel dat er intern harde woorden vallen en er met de RvC stevig geevalueerd wordt, maar PSV is er gelukkig ook de club niet naar om dit allemaal in de openbaarheid te doen, aangezien dat de onrust alleen maar verder verhoogd.Precies wat je zegt. Sinds Gerbrands weg is bij AZ gaat het een stuk beter. De beste man zal best kwaliteiten hebben maar niet voor een top voetbalclub.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 03 februari 2020 om 20:12:

open/sluit de onderstaande quote:

tijn0 schreef op 03 februari 2020 om 06:41:

Die 20 jaar zijn zeer relevant als je beslissingen voor de toekomst wil nemen met een ingrijpend karakter. Maar laten we even de casus erbij pakken:
- Vorig jaar ging het best oké. Men dacht dat van Bommel kon slagen (weinig weerstand gelezen, destijds) en JdJ had 5 jaar meegelopen met Brands (en daarvoor gewerkt als scout), dus de stap was te billijken. Ik weet niet of toen was in te schatten dat ze niet goed samen konden.
- Gaandeweg het vorige jaar kwamen de eerste geluiden dat de samenwerking niet goed verliep en dat van Bommel zeer dominant was.
- De eerste zichtbare problemen ontstonden na de winter, toen MvB een voorsprong van 8 punten verspeelde t.o.v. Ajax, waarmee een titel is verspeeld.

Dan is het zomer en tijd om te evalueren.
- De selectie leek prima, want die won bijna de eerste seizoenshelft en kwam op grote voorsprong van Ajax. Dus mits de vertrekken van Lozano, Angelino en de Jong goed werden opgevangen, was er nog geen man overboord (daar is het de afgelopen 6 maanden deels misgegaan).
- Met MvB zullen ook afspraken zijn gemaakt. Het was zijn eerste jaar, zó slecht waren de resultaten niet en als hij de schwung van de eerste seizoenshelft er weer in zou kunnen krijgen, dan was er weinig aan het handje. Ook daar is het misgegaan, want het ging van kwaad tot erger, met een zeer giftige cultuur en sfeer tot gevolg. Zie bijvoorbeeld Mo's reactie op Bruma gister, alle armzwaaien van spelers als ze het oneens zijn met de beslissing van een ander, dat niemand elkaar helpt in het veld en dat zelfs een externe coach nodig is om de boel recht te trekken.

De misrekeningen waren dus het aanblijven van JdJ in de huidige rol (een die dus wordt aangepast) en MvB (een die is aangepast). Dat waren beslissingen die in de zomer echt niet zo onbegrijpelijk waren, maar met de kennis van nu verkeerd waren. Echter zie je dat op beide beslissingen stevig wordt gehandeld (JdJ wil naar een andere rol en MvB is foetsie). Enige wat rest is de invloed van Mark op de club en het gegeven dat de selectie nog ruk presteert. Dat mag Toon neer gaan zetten. En als Toon iets heeft aangetoond in die 20 jaar, is het dat hij dat kan.Totaal oneens.

1. Van Bommel en De Jong liepen al jaren bij de club rond en hebben met alles en iedereen samengewerkt. Gerbrands had rekening kunnen en moeten houden met de verschillende karakters en eisen moeten stellen aan de invulling van staf en begeleiding. Dat wij als supporters destijds tevreden waren is een non-argument.
2. Bij de eerste signalen had Gerbrands kunnen en moeten bijsturen/ingrijpen.
3. Het verspelen van de voorsprong, het mindere spel en alle interne signalen die er waren hadden reden moeten zijn om in de zomerstop bij te sturen. Ergo, ervaren assistent erbij en/of Van Marwijk in een minder vrijblijvende rol.
4. Vertrek van De Jong, Angelino en Lozano is NIET opgevangen. Op geen enkele mogelijke manier, nog niet bijna.
5. Die mindere sfeer en scheve verhoudingen moeten er vorig seizoen ook al zijn ingeslopen (zie o.a. Lozano, Pereiro, Guti). Gerbrands had in moeten zien dat met het vertrek van aanvoerder De Jong een totaal gebrek aan persoonlijkheid zou ontstaan.
6. Nu we er dramatisch voorstaan, onze topscorer ernstig geblesseerd is en we alle zeilen bij moeten zetten om EL te halen worden twee spelers die wedstrijden voor je kunnen winnen verkocht zonder dat sprake is van vervanging.

Kortom: een opeenstapeling van foute inschattingen om vervolgens op de momenten dat kon worden bijgestuurd dit na te laten.

Gevolg: een verloren seizoen, dramatische selectie, verrotte sfeer door de hele club en heksenjacht om een clubicoon.

En de eindverantwoordelijke hiervoor moet ik vertrouwen om het zaakje weer op de rit te krijgen?Het draait in ieder geval best lekkker bij AZ sinds het vertrek van onze volleybalcoach.

 

+2/-1

Je organisatie dient niet in te zijn gericht op het aanblijven of vertrekken van een individu. Wat in het geval van AZ betekent dat daar een stevig fundament staat. Waarbij je wel de kanttekening mag plaatsen dat de lat bij AZ minder hoog ligt dan bij PSV.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:
Precies wat je zegt. Sinds Gerbrands weg is bij AZ gaat het een stuk beter. De beste man zal best kwaliteiten hebben maar niet voor een top voetbalclub.Leuk, maar deze quote is natuurlijk niet van mij. ;-)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 06 februari 2020 om 08:24:

open/sluit de onderstaande quote:
Precies wat je zegt. Sinds Gerbrands weg is bij AZ gaat het een stuk beter. De beste man zal best kwaliteiten hebben maar niet voor een top voetbalclub.Leuk, maar deze quote is natuurlijk niet van mij. ;-)Foutje van de website, maar je hebt ondanks dat hij niet van jouw is wel gelijk. 😉

 

+1/-1

https://www.ed.nl/psv/psv-directeur-gerbrands-moest-zijn-huis-laten-beveiligen-zo-ver-gaat-het-allemaal~a2f6c478/link

Gerbrands moest zijn huis laten beveiligen en kon niet alleen naar zijn auto lopen. Bijzonder schrijnend dat we zover afgezakt zijn tot het niveau tokkie. Dit zou nergens ooit mogen gebeuren, maar bij PSV pas(te) het in elk geval al helemaal niet.

 

+3/-0

Gebrands en De Jong blijven dus zitten, we stoppen met achteruit kijken en nu deze wedstrijd winnen en het opbouwen kan weer beginnen. Rust in de tent en iedereen schouders eronder.

 

+1/-0

Het gedrag van die supporters is niet goed, maar het gaat hier om oorzaak en gevolg. Door alleen maar te verwijzen naar die verschrikkelijke supporters en een slachtofferrol aan te nemen, wordt geprobeerd het eigen falen te maskeren. Want waar het echt om gaat zijn de slechte resultaten, het ontslaan van Van Bommel zonder goed backup-plan, en de enorme miskopen. Dat is de oorzaak van alle commotie.

Want zoals het nu gaat is totaal PSV onwaardig. Een van de slechtste seizoenen in jaren. Dat is niet goed te praten en mag niet zonder gevolg blijven.

 

+1/-1

https://www.vi.nl/nieuws/gerbrands-wil-streep-onder-verleden-bij-psv-het-moet-een-keer-klaar-zijnlink

Het volgende lulverhaal zonder enige inhoud. Er gaat pas een streep onder als er weer resultaten worden geboekt.
De rellen na Twente waren inderdaad PSV-onwaardig. Hetzelfde geldt voor de resultaten, het voetbal, de aankopen, het lekken richting ED etc.

Ik hoop dat we morgen met zijn allen 90-minuten achter de ploeg staan en we eindelijk weer een partij winnen.
Een nieuwe tegenvaller betekent dat de onrust aanhoudt ongeacht alle loze woorden gesprekjes van Gerbrands.

 

+1/-0

Nu komt ie wel met een reactie.....wel vreemd ,als je al die tijd op achtergrond bent gebleven. Maar we zullen zien....

 

+1/-0

Lees ik goed in de krant dat Gerbrands overweegt regeringssteun te willen vragen ondanks een goede financiéle positie? Omdat die mogelijkheid er eventueel ook voor profclubs komt?
Ik mag toch hopen dat extra overheidsgeld in de economie gepompt wordt voor de hard werkende kleine zelfstandige en niet terecht komt bij een club waar werknemers pakweg 20.000 euro per week opstrijken.
Dat zou ik een nog grotere miskleun van PSV vinden dan de ook al discutabele reis naar Qatar onlangs.

 

+1/-0

Het kantoorpersoneel, de mensen van ticketing en medewerkers in de fanstore zouden blij zijn met pakweg 20.000 euro per week. Voor de verandering weer een volkomen kortzichtige reactie van je, maar daar sta je dan ook om bekend. Wellicht het hele artikel lezen waarin wordt uitgelegd waarom het is aangevraagd en dan pas terugkomen.

Maar niet getreurd, voetbalclubs lijken niet in aanmerking te komen voor die regeling.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 20 maart 2020 om 18:30:

Het kantoorpersoneel, de mensen van ticketing en medewerkers in de fanstore zouden blij zijn met pakweg 20.000 euro per week. Voor de verandering weer een volkomen kortzichtige reactie van je, maar daar sta je dan ook om bekend. Wellicht het hele artikel lezen waarin wordt uitgelegd waarom het is aangevraagd en dan pas terugkomen.

Maar niet getreurd, voetbalclubs lijken niet in aanmerking te komen voor die regeling.Zo doorgaan en jij staat binnenkort bekend als degene die steeds een sneer meent te moeten uitdelen naar anderen met wie je het niet eens bent.

Het is duidelijk dat ik praat over een organisatie waar diverse medewerkers volslagen idiote salarissen opstrijken.
Zelf had ik al gezegd dat hardwerkende mensen met "normaal loon" wel degelijk steun verdienen.
Ik denk dan eerder aan de zzp'er die nu zonder inkomsten zit dan aan clubs uit de professionele voetbalwereld waar ontzettend veel geld in reserve aanwezig is om tijdelijke klappen op te vangen.
Die kunnen , indien nodig, denk ik beter aankloppen bij KNVB, UEFA of FIFA.

 

+1/-0

De regeling was bedoeld voor werktijdverkorting, maar is nu omgezet naar een noodmaatregel om werkgelegenheid te behouden. Een werkgever moet dan minimaal 20% omzetverlies hebben in de komende tijd. Voor zzp ers zijn weer veel andere regelingen bedacht door de overheid. Op zich vind ik het wel logisch dat Gerbrands de banen binnen PSV wil behouden en geen personeel ontslaan ( van Bommel ontslaan was al traumatisch genoeg). Dus Gerbrands doet gewoon zijn werk.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 20 maart 2020 om 22:04:

Op zich vind ik het wel logisch dat Gerbrands de banen binnen PSV wil behouden en geen personeel ontslaan ( van Bommel ontslaan was al traumatisch genoeg). Dus Gerbrands doet gewoon zijn werk.Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn. Uiteraard zie ook ik niet graag dat er ontslagen in "onze" mooie club zouden moeten vallen.

Maar hopelijk springen de superrijke UEFA en FIFA bij als (minder rijke) clubs in de problemen komen.
Dan maar wat minder geld in de CL, EL, EK en WK prijzenpotten stoppen.
Dat is tevens goed voor de broodnodige nivellering in de voetbalwereld.

 

+1/-0

In Nederland kan waarschijnlijk alleen Ajax dit vrij gemakkelijk opvangen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 20 maart 2020 om 20:46:

open/sluit de onderstaande quote:

Ricardo Izecson Santos schreef op 20 maart 2020 om 18:30:

Het kantoorpersoneel, de mensen van ticketing en medewerkers in de fanstore zouden blij zijn met pakweg 20.000 euro per week. Voor de verandering weer een volkomen kortzichtige reactie van je, maar daar sta je dan ook om bekend. Wellicht het hele artikel lezen waarin wordt uitgelegd waarom het is aangevraagd en dan pas terugkomen.

Maar niet getreurd, voetbalclubs lijken niet in aanmerking te komen voor die regeling.Zo doorgaan en jij staat binnenkort bekend als degene die steeds een sneer meent te moeten uitdelen naar anderen met wie je het niet eens bent.

Het is duidelijk dat ik praat over een organisatie waar diverse medewerkers volslagen idiote salarissen opstrijken.
Zelf had ik al gezegd dat hardwerkende mensen met "normaal loon" wel degelijk steun verdienen.
Ik denk dan eerder aan de zzp'er die nu zonder inkomsten zit dan aan clubs uit de professionele voetbalwereld waar ontzettend veel geld in reserve aanwezig is om tijdelijke klappen op te vangen.
Die kunnen , indien nodig, denk ik beter aankloppen bij KNVB, UEFA of FIFA.Elke organisatie zal proberen steun te krijgen om inkomsten te compenseren. Dit geldt zowel voor professionele voetbalclubs als professionele internationale bedrijven. Ook DAF / VDL etc zullen steun moeten ontvangen en dat geldt ook voor voetbalclubs die in de problemen komen. Doe je dit niet en duurt deze situatie nog lang dan zul je zien dat veel contracten wegens economische redenen worden opgezegd (zowel tijdelijke contracten als contracten voor onbepaalde tijd). Dan ben je als overheid verder van huis, want dan zit je als het tegenzit zo aan 1 mln. werklozen en dan kun je je geld daar aan uit gaan geven. Op dit moment zijn organisaties al extra voorzichtig met het verlengen van tijdelijke contracten en krijgen mensen bij verlenging meestal maar 3 maanden extra i.p.v. 1 jaar of meer.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 12 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

PSV Forum » Algemeen PSV Forum » Toon Gerbrands